OBAGI by Premier Clinic…

IMG_9244

aku memang banyak ler dapat skincare review, alhamdulillah so far most of the product yang aku dapat, beli mahupun atas dasar business, semuanya mengena dan menjadi kat muka nih.  There are few times yang aku sampai kena bagi product2 yang aku dapat kat orang coz terlampau banyak skincare dalam collection. Alhamdulillah. rezeki yang kita dapat, kita panjang2kan… kat orang lain pulak.

Well ok, for today, i m engaged by Premier Clinic (i ada buat medlite treatment with them but that s to be shared lepas akak dah habis treatmentlah). But to speed up the process, Doctor introduced me to this OBAGI product. Specially on the pigmentation, dah aging2 ni memang perlu le sangat for our muka ke neck bagai. Ada wanita atau lelaki takde masalah jeragat tapi kalau akak masih ada, duluuuuuuuuuuuuuuu memang takde but as i mentioned as we grow older tak banyak sikit memang ada ler kan.

My case lagi ler, dah umur early 30s dulu baru ler hegeh2 nak mula pakai skincare kan.

IMG_9952

My problem is akak ada pregnancy hormon yang masa pregnant dulu tak habis2 lagi. I remembered ada sorang hamba Allah ni, bini ko tak pernah pregnant, ko pun tak pernah tau yang simtom orang mengandung ke hapa tapi dok cakap eh apa ek kat tanda kat leher ke muka ko tuh. I was like, kang aku jawab, macam yang bagi alasan atas nih, ko sentap pulakkan!  So selepas beranak tiga, hah akak pakai le memacam, product lain ada membantu but tak laju kot. Ini OBAGI, memang laju sket lah dia punya hasil. Memulut yang tak pernah beranak ni, kalau tak nak orang membahan tolong le jugak jaga hati kami yang dah beranak pinak, asyik kami je yang nak jaga korang kan.

IMG_9249

For the time being akak pakai kat leher tengkuk dulu coz masa pakai kat pipi agak kuat rasanya. Pakai secoit jer, boleh pakai sekali sehari, waktu malam OR boleh juga pakai 2 kali sehari, but i hanya pakai sekali je lah kan. Sebelum tu akak pergi baca review public, google jer so you can find out the hasil carian OBAGI Nu Derm Clear. Biasanya kulit kita selain ada melasme, kita ada uneven tone, coz of the sunlight. Walaupun pakai sunblock, pun masih jugak tak tone up.

But bear in mind, kadangkala ada orang leh kita nampak hasilnya after few times pakai, ada yang kena pakai selepas sebotol or ada yang sekali 2 pakai dah nampak hasil. So depends on your skin texture and the mix of your product. If suits you, alhamdulillah. Kalau macam akak nih, cuba carik gambar akak sebelummmmmmmmmmmmm umur akak 30 tahun kot, dengan yang selepas 35 tahun. I started pun pakai skincare dah early 30s, my knowledge on skincare mungkin agak lambat coz i didnt have any issue on my skin. Pasalnya.

Dedululah, skang dah terer :)

IMG_9229

The doctors, the consultants, the staff, they are very friendly and provide information in details. Kat Premier Clinic, it s not just about beauty, but also your health. Guidance for treatments kena ada, jangan ko main bantai je telan makan sapu segala. Nak kurus, main belasah je makan pill tu la pill ni la, ha kang tak mengurus, bising, kat Premier Clinic pun ada semua jenis Aesthetics treatment.

IMG_9916

walked out without make up, except a lipstick

To try the OBAGI or any of their service, please feel free to contact the Premier Clinic at 012 662 5552.

Address: No 31 Jalan Wan Kadir 2, Taman Tun  Dr Ismail, Kuala Lumpur.

Facebook Page: Premier Clinic

I m always at the Premier Clinic, say hi if you bump into me :)

 

Comment: 3

So Melaka lagi….

aku tengok jer citer melaka aku mengantuk, blum type lagi. laki aku pun dah sesindir, speed up sket lah cite raya awak tu, raya dah nak habis pun.

yelah speed up ler ni.

abis tu, iklans pun kena kuorkan gak….takkan setiap hari nak cite raya jer kan.

IMG_7540

The day 2 in Melaka, ni walaupun ada 30 aku amik yang penting je lah…the only 3 sisters yang kami ada with Mak Ajah

 

IMG_7274

at one of the houses yang kita visit, bukan nak letak gambar tuan rumah, well prinsip aku macam biasa gak kang ada soalan, alah tak nak lah nanti orang kenal akak adik abang kat blog ko, OR kak aku kenal dia tu kak…ha macam tu ler kisah

IMG_7346

sibuk le iklan ni, kulu kilir ngan kasut sapa yang ko sarungkan

IMG_7358

konsep pakaian di Melaka aritu, main sarung je untuk hari  ni coz aku tertinggal satu baju yang should match ngan kain lace hijau hitam nih. so I settled je ngan gold blck top nih…

IMG_7394

dia datang lagi dengan kasut perempuan pulak….

IMG_7374

sebelum berat naik 2kg seminggu raya….pas seminggu raya huh naik pipi! but skang aku dah settled down balik to the asal weight

IMG_7416

at one section orang2 tua dan aik beradik aku yang berborak, tapi kita berborak sesama sendiri sambil posing as usual, routine

IMG_7424

another shot

IMG_7564

sibuk ngan social media, yang kak ngah tu sebenarnya dia pun sama riuh but konon dia sorang je yang tak pegang gadget padahal….

IMG_7577

semuka pucat, kat homestay sebelum siap make up

IMG_7607

another house

IMG_7619

isipati dalam kereta akan sentiasa bertukar

petang tu Mak Ajah’s turn, aku dah kemamaian kat belakang tu bila tengok enaknya anak aku tidur heh

IMG_7630

satu rumah kita pergi takde orangnya

sebenarnya selain beraya, mak abah aku datang nak menjemput jugak, adik aku kan mau kawin maaa

u can see the reflection abang aku ngah masukkan kad kat post box rumah nih

IMG_7690

my 4 brothers, RD and Abah

yang nak kahwin si baju merah tuh

IMG_7699

buat shoot sini cantik marrrrr

IMG_7717

rumah ni lagi cantik, tepi jalan raya, nak turun bawah tu mencuram, kete adik badik aku sume tak nak bawak turun except RD je parking dalam nih coz Zeeshan yang masih tidur

IMG_7728

for that day, 6 bijik kereta anak menantu mak abah aku, earlier was 4 kan, tu yang 2 kereta sampai kemudiannya

IMG_7712

Zeeshan yang masih lagi membuta, beralih tempat tidur dari dalam kereta ke sini pun masih lagi melena, kat rumah nih satu resepi aku tengok, dia buat laksa goreng ala mee. aku takde le rasa pun, tengok je depa2 makan, macam pelik plak hahahha….

IMG_7761

pastu dah memalam, ha jadi begini mak tin merah….take turn lenakan or diamkan si baby yang nakkan maknya but maknya sibuk. Mak aku asalnya dodoi taapi ha aku amik alih, eh eh budak ni diam lerr… hahaha sekadar kilat aku bahankan mak ajah, apa mak…dia tak nak ngan makkkkkkk, tu kaki mak aku tu atas katil hah dok bantai gelak…

Malam tu pas makan, but aku tak makan coz dok lambat sangat abis semua dah abis, kena repeat masak so kitaorg kuor berjalan tengok bandar Melaka, that was about almost midnite. Riuh lah, bebudak ke main ramai. Our family is getting bigger and bigger, itu kalau abang sulong aku join dengan bini-bininya (plurals ye hahahahaa) dan anak2 yang berbelasdan cucunya, lagi ler, 3 homestay kena hamik!

Comment: 7

Privacy….

just to have a little bit of privacy.

i tengah dalam stage fasa untuk privatized my life, slowly.

nothing major. Will open this blog to everyone back.

But one day it will be closed from viewing ;) permanently.

 

 

Comment: 13

PediaSure® Complete – untuk sikecil yang cerewet!

 

zs

Zeeshan sekarang nak masuk 3 tahun dah. Sekejapan jer rasanya dia membesar.  An active boy, tak boleh duduk diam. Ada saja yang nak diexplorenya. Tak terkejar aku kalo dia start mencicit ke sana ke mari, tapi nasib baik Abang dan Kakaknya ada, depa la tukang kejar si kecil aku ni :)

Alhamdulillah sihat sejahtera dia ni, cuma kadang-kadang tu ada la demam sikit-sikit, pada aku agak normal la. Dari segi tinggi dan berat pun normal as per his growth. Makan dan minum pun takde masalah. Susu dan air suam jer dia minum, makan pula nasi dan sup or some veggies. Tapi biasa la budak-budak tengah membesar macam ni, kadang-kadang cerewet sket bile bab-bab makanan. Dah pandai memilih! Picky eaters orang kata! I’m sure korang pun ada pengalaman macam ni kan, anak tak mo makan :)

IMG_2712

My trick senang jer kalo dia tak mo makan. Aku biasanya varieties kan makanan dia supaya dia tak jemu. Kena selalu tukar-tukar menu dan cara serving. Kadang-kadang suruh dia jer makan suap sendiri, thats actually make him happy to eat, sebab tengok kita makan sendirikan. Or even better ajak dia jadi ala-ala chef! Bersepah of cos la tapi asalkan dia makan sudah :) Lagi satu jangan paksa depa makan something yang diorang tak suka dan portion makanan tu biar kasi kecil-kecil, comel-comel gitu supaya diorang syok makannya.

So a few weeks ago aku terima sampel Abbott PediaSure®  Complete Liquid with Elite Formulation, bersama-sama dengan jemputan untuk blog tentang perjalanan aku dalam tempoh penggunaannya. Tulisan dan pendapat ni adalah dari aku sendiri la ya.

First thing first, make him happy and excited. Biarkan dia sendiri membuka dan mencuba benda baru ni. Budak kecil macam Zeeshan mana tau menipu, betul tak? Meaning kalau dia suka, maknanya dia memang suka la benda tu. Samalah dengan PediaSure®  Complete ni, sekali rasa dia dah suka dan habis dia minumnya.

 

 

IMG_2714

Some of you mungkin dah familiar dengan PediaSure ni kan, yang lain mungkin tak biasa lagi.

PediaSure® Complete with Elite Formulation adalah suplemen cecair sedia untuk diminum yang pertama di Malaysia yang secara tak langsung menyediakan pemakanan/nutrisi tambahan yang lengkap untuk si kecil yang cerewet, dari umur 1 – 10 tahun boleh meminumnya. Direka secara saintifik supaya ibu bapa terjamin yang sikecil yang picky eaters tu mendapat pemakanan lengkap pada bila-bila masa dan di mana sahaja! Sekaligus membantu meningkatkan tumbesaran anak kita yang cerewet nak makan tu.

Setiap botol PediaSure® Complete with Elite Formulation ini penuh dengan kebaikan berikut:

  1. Perumusan dioptimumkan 
  2. Format mudah alih untuk Keluarga On-the-Go 
  3. Integriti dan Keselamatan yang tiada tolok bandingnya

 

IMG_2713

Kakak dia pun sama suka minum :)

Apa yang dimaksudkan dengan Perumusan dioptimumkan ialah adanya Sistem Sure3 yang unik untuk pertumbuhan dan perkembangan yang optimum. Pelbagai kebaikan termasuklah Triple Protein Complex with Taurine - yang menyokong pertumbuhan dan perkembangan, Advanced Carbohydrate Blend -  untuk tenaga yang seimbang dan penyerapan, gabungan minyak MCT untuk penghadaman dan penyerapan nutrien yang mudah, bebas laktosa, tiada pengawet, bebas gluten dan yang paling utamanya terdapat 24 vitamin dan mineral yang memenuhi/melebihi 100% of the US Dietary Reference Intakes (DRIs)

Selepas 3 minggu my kids mencubanya, Kakak dan Zeeshan sampai berebut-rebut la diorang, personally dapat aku melihat peningkatan dalam selera makan dan berat badan terutamanya Zeeshan. Makin berselera kalau time makan! Berat pun naik, of cos la kan selera makan dah besar! Kakak pulak sekarang  lebih senang kalau ada makanan baru, maksudnya kalau dulu new food memang tak disentuhnya tapi sekarang dia lah dulu mencubanya dan kurang cerewet pasal makanan dah, semua boleh dingap! Sebagai ibu, senang hati aku cam ni :)

 

 

IMG_2711

On-the-Go dan sedia diminum, Kakak siap bawak as bekal ke sekolah :)

 

IMG_2731

Bukan Kakak dan Zeeshan saja yang suka, my nieces pun suka rasanya. Diorang cakap, “Sedaplah, rasa lemak manis” Sorang lagi pulak, “Macam rasa aiskrim vanilla”

Once the kids dah suka rasanya, kita pun not to worry la, for sure diorang minum tanpa disuruh-suruh dah, sampai demand nak lagi la pulak hiks

IMG_2706

 

Dari segi Integriti dan Keselamatan pula, dengan mempraktikkan pembungkusan botol yang unik dan moden, kesegaran produk dan degradasi produk dapat dihadkan. Botolnya yang diperbuat daripada BPA-free plastik! Oleh sebab itu, PediaSure® Complete Baharu dengan sistem Elite ini boleh mengekalkan kesegaran selama 12 bulan! Sekaligus membantu mengekalkan semua manfaat nutrisi, khas untuk sikecil kita :)

Cubalah sendiri, terutama ibu-ibu yang mempunyai anak yang susah la sangat dan cerewet nak makan, PediaSure® Complete Liquid with Elite Formulation -  jaminan lengkap untuk sikecil kita yang cerewet, bila-bila masa, di mana sahaja!

 

Comment: 4

Raya Melaka!

IMG_7191

Raya keempat, balik Melaka mar…

about tenghari kita bertolak, 4 bijik kereta. Bila cakap 4 bijik tu means mak abah aku, adik beradik aku sumer lah. But tak semua balik on time coz ada lagi 2 kereta akan sampai pada malam harinya dan esok paginya gak. Ada yang dah kena kerja jap hari Khamis dulu tuh, aku pun kalau tak de balik Melaka memang aku pun masuk kerja gak heh gamaknya.

OOTD raya keempat, simple je coz banyak masa on the road. Short caftan dari Jakarta yang aku borong dulu. Eh sana memurah ler…

Pastu raya sana sini

pastu ada kejadian merajuk kahkahkah….

pastu laki aku bawak pi homesay, nak amik kunci.  Contact homestay ni dapat dari reader aku gak, but yang deal with the owner was my husband ler.

IMG_1683

inipun gambar2 nih laki aku yang snapkan, aku  kalau benda yang bukan kena perlu blog sangat memang malas nak amik hahhaha. so ini master bedroom. Setiap kali dok homestay memang aku akan chop the master bedroom tapi pasnih aku tak nak dah amik nih coz bilik ko akan jadi mangsa semua manusia untuk masuk pakai bilik air hahahahahah. yelah walaupun ada 2 bilik air dah kalau ada 30 orang tak ke kena bergilir.

Jadi taun depan, nak dok bilik lain yg takde toilet. hehehehe….

katil ni eloknya diketengahkan lagi or close sket to toilet coz tak dapat aircond bila position katil camnih. So instead of pakai ekon, kami pakai  kipas coz ekon tu memang hala tuju ke depan jer, tu yang position katil kena tukar, by right lah. but malas heh nak tetukar position.

malam kedua anak buah aku si kak ngah tu tarik toto tidur sebelah katil aku. cikmi  ko cakap alaa kak ngah kaco daun je lah hahahaha!

IMG_1684

ini bilik mak mak dan baby2 yang menetek

kita ada bawak toto sendiri gak so mana le cukup sekatil ni 3 orang ngan 2 babies koo

lain tidur bawah ler, maid aku pun sibuk lam bilik ni gak, suh tidur ngan bebudak, dia tak nak, tak high class le kan, mesti le nak dengo ipar biras aku bergossip segala

IMG_1685

ini bilik mak abah aku tapi jap2 anak buah aku pun sama tidur sini ngan atuk neneknya sampaikan adik bongsu aku pun tidur sini sama hah celah bedah mak abah aku. asalnya mak abah aku mana le nak bilik nak tidur atas sofa luar je but dah ada bilik heh pi je le tido mak abah oi, dahlah mak baru je balik dari umrah semalamnya

IMG_1686

ini bilik anak2 dara perempuan yang 6 orang tuh

cucu-cucu and adik badik n ipar laki aku sume pulak tidur kat hall, bentang toto panjang, laki aku je tidur ngan bininya hiks…

sebab kan ni homestay RM500, so laki aku bayar RM300 lebih dari semua orang coz dia nakkan master bedroom, yg lain bayo 50 jer jadi 200.

gitu kisahnya….tu pasal tetiap taun pun kita ler arranger kita ler jugak yang chop bilik dulu hiks…

IMG_1688

ini budak jakun tengok double decker beds, dok turun naik turun naik. dia rasa macam wah hebatnya katil nih

IMG_1687

ini dry kitchen, ada le meja makan and fridge so sebab aku sampai lu aku transferkan segala food yang kena masuk peti ais nih

dapur masak ada belakangnya.

overall, we like the homestay but nak kena tambah sket meja2 kecil or almari kecil of the sides kat dapur and meja bulat makan nih coz nak letak bebarang semua macam tersempit atas meja makan and kat dapur pun sama takde meja or almari tinggi yang kita boleh letak our stuff. so situ le masak situ ler masak air situ le masak nasi situ le gak basuh pinggan situ le nak memotong bahan masakan, memang payah gak lah. Nak buat susu anak pun kena pakai kat dapur masak tu gak.

Nanti kalau kita nak pakai homestay ni lagi harap2 ada dah lah almari2 kecik tetepi all dapur tu sumer.

Harga, for 2 nites 3 days is RM500.

Nurhomestay. Located at Taman Indah, Melaka. sila google. Highly recommended.

IMG_1689

Esoknya solat Jumaat, si bongsu ni pakai jubah Mak belikan dari Mekah pastu reramai le pergi Masjid.

apahal ko kaki ayam?

oi..nanti hilang selipar baru raya orang tu Cik!

sanggup kooooo simpan selipar lam keter tuhhhh

Comment: 2