Our awesome Ice Age Adventure experience!

48hours sponsored post

IMG_1752

Sebagai ibubapa memang tak dinafikan kadang-kadang kita rasa stress nak balancekan masa kita untuk kerja dan keluarga, betul tak? Quality time with family wajib ada bila dah bergelar parent ni. On top of that, aktiviti yang kita buat bersama mestilah bersesuaian untuk the whole family, at least entertaining dan yang paling pentingnya affordable dan tak membebankan :)

 

IMG_3176

Kakak yang dah tak sabar nak masuk ke dalam :)

So last weekend kami Red Family sempat berhibur and had our fun time at Ice Age Adventure yang kini sedang berlangsung di Genting International Convention Center.

So jom jom ikut kitorang menjelajah ke dalam Ice Age Adventure ni.

 IMG_3241

Suka sungguh RB layan citer Ice Age tu :)

IMG_3251

Lepas tu ada popkuiz pulak, sapa dapat jawab, dapat goodies Ice Adventure. Apalagi, lepas Kakak, Kakak lagi nak jawab. Habis semua dia balun.hehehe

Our first stop ialah Ice Age Theatre. Apa lagi layan Ice Age’s short films – Gone Nutty dan No Time for Nuts. Bukan saja RB dan budak-budak suka, kita mak-bapak pun gamat punya gelak. Kelakar sungguh si Scrat tu :) Pecah perut gelak, especially RD, dia kalo gelak satu panggung leh dengar hahaha

IMG_3259

Kita move on ke next zone pulak iaitu Ice Age Playground.

IMG_3265

Di sini lengkap dengan decoration Ice Age interior based on real movie scenes.

 

 IMG_3266

Apa lagi kita pun berposing la.

IMG_3286

Amacam nampak real tak? hiks :)

 IMG_1591

RB pulak dia explore satu-satu, musykil dia tengok si Scrat tu. Agaknya dia fikir binatang apa la ni?

IMG_3302

Siap usap kepala yang tak tahan tu heheheh

IMG_3432

Kan abih semua dia belek :)

IMG_1412

IMG_1426

Abang dan Kakak pun sama posing kena lebih hehehe :)

IMG_3305

Tolong-tolong, Kakak tolong Mummy dan Abang ni!

IMG_3428

Aha dia pun pandai sama nak tolong :)

IMG_1664

Pada yang tak tengok cerita Ice Age, inilah dia replika Captain Gutt’s ice ship.

IMG_3617

Zeeshan, help abang cepatttt

IMG_3623

Help Kakak pulakkkk

IMG_1666

Budak dua orang ni sambil-sambil tu sempat explore mencari stamp stations

IMG_3464

Yey misssion accomplished :)

IMG_3334

Sempat tinggalkan nama kat dalam Cave Ice Age budak-budak ni

IMG_3444

Kemudian ada pulak variety of skilled games and redemption machines. RB sedang mencuba nasib

IMG_3449

Geram bola tak masuk, dia panjat la pulak

IMG_3461

Tak masuk gak dik? Ha makin dekat dia panjat hahaha, finally scored yey!

IMG_1686

Mencuba nasib main spinning wheel pulak :)

IMG_3473

Aku pun tak lepas peluang mencuba nasib

IMG_3479

Cuba lagi…

IMG_3484

Yey hasil tangkapan kami hiks :)

IMG_1438

Last but not least, the best part of Ice Age Adventure ialah Ice Age Meet-and-Greet zone. Kita boleh menari, play games ataupun selfie dengan Sid the sloth, Scrat dan Diego.

IMG_1441

Pandai bergurau si Sid ni :)

IMG_1456

Macam best buddy pulak dua orang ni

IMG_1596

IMG_1465

Red Family with Sid

IMG_1594

Ni kelakar, agaknya dalam hati dia cakap, udah lah tu Kakak, turn Zeeshan pulak!!

IMG_3378

Cute la gigi u ni Sid

IMG_1506

Come Sid join us do the coloring

IMG_1578

Kakak memang favourite dia la kalau coloring ni

IMG_3566

IMG_1747

Kemudian muncul pula si Scrat dan Diego

IMG_3581

Let dance with Sid, Scrat and Diego

IMG_3598

IMG_1894

Wefie la pulak

IMG_3630

Zeeshan actually wondering apa kat dalam tu

IMG_1606

On top of having fun and good time here, secara tak langsung menimbulkan rasa ingin tahu ataupun couriousity si kecil kita. Apa kat dalam tu ya dik?

IMG_3417

Dapat pulak geng, si Aariz Nara dia pegi amik bola, terus main bola pulak

IMG_3688

Kemudian sebelah malamnya pulak kita layan Peter Marvey punya magic show

IMG_1944

Sementara nak tunggu magic show, layan arcade games la dulu

IMG_3723

Si kecik ni pun sama, dia kan pantang benda-benda vehicle ni :)

IMG_2029

All in all, we really had fun, kids really enjoy it. Bila anak-anak suka, kita as parent pun tumpang gembira :)

IMG_1883

So next week, cuti sekolah dah start. Now korang tau mana nak tuju dah :)

Resorts World Genting membawakan Twentieth Century Fox World Ice Age Adventure  khas untuk kita semua especially anak-anak kecil kita :) bermula dari 1st Sep sehingga 26th Oct 2014.

IMG_1842

Hanya RM20 per person untuk entrance fee, memanglah berbaloi dengan fun dan experience yang anak-anak kita dapat. Apalagi, jom serbu!

Khidmat pesanan masyarakat Resorts World Genting is brought by Redmummy.com

Comment: 36

From Thailand? Sedap suaranya…

 

so in love with this song, lagu nasyid Malaysia yang dinyanyikan semula. Ada yang kata kumpulan nasyid dari Thailand but ada yang kata 2 orang daripada mereka adalah orang Kelantan. Apapun, sedap alunan lentok suara.

Comment: 4

One ride…

IMG_1039

kesiannya kak merah ko dah berpeluh2 tu hah!

ini memang rare lahkan,  naik motor hokey, pastu pi Chow Kit plak tuh. Bertahun2 tak ke sana but atas urusan keluarga, kena lah pergi jugak. Nak cepat lagi pulak tu, pinjam motor anak buah, mencicit ler. Tu yang berpeluh2….pastu tak jumpa cari tempatnya.

Kelakar gila dalam Chow Kit pusing 2 kali pakai Waze aku le yang pegang, laki aku yang halakan motor tuh. Penyudahnya kita stop and parked motor.

IMG_1043

Ini parked kat depan main road Chow Kit tuh, redah yang pasar siang ke hapa tak tau lah, yang melambak2 jual seluar baju bundles, scary btol  nak lalu sini but ada laki tu pasal aku tak kisah ler pergi. Cuma dont judge lah, masa kat sini kitorg tak tau gak GM Mall ke hapa nama bangunan kat Chow Kit tuh, tanya sorang kat gerai2 bundle tu, tapi 2 orang (sorang apek and sorang abang melayu), guided us sampai keluar tepian jalan bagi direction.

of cos lah sesambil tu ada le mata kita nampak pemandangan yang tidak molek but dendiam jer, terus jalan.

IMG_1045

berpeluh2 laki bini, dahlah parked jauh, tapi takkan nak patah balik so jalan le jugak.

IMG_1186

sebenarnya cardigan hitam putih ni aku  pakai sebagai cover naik motor tapi sampai sudah aku malas nak bukak, sling bag is a mustlah kan. Plaza GM tu, first time aku sampai dah macam kat Jakarta jer kedai2 dalam tuh. Untuk jualan borong mostly. Turun naik turun naik takde gak jumpa yang kita berkenan. Tanya kat GFloor dia kata kat 2nd Floor, sampai 2nd floor dia kata 4th floor, naik sampai 6th floor takde gak, hoi pening pala heh.

marilah kita keluar

aku tak boleh tahan dah, aku budget sejam lebih je keluar coz nak bawak bebudak pi playground if sempat. Tak nak ler lelama kat sini.

 

IMG_1072

hah untuk pemberitahuan kalian jugak yek…aku pun baru tau, tu pasal tak jumpa Plaza GM tu…

IMG_1075

ramai je orang main chess dok tepi jalan kat Chow Kit tuh. Laki aku dok tanya amacam nak lawan seround ngan depa

hui rentikan ler

orang lagi nak cepat balik, udahlah barang tak dapat2 lagik….segila2 aku yang gila main chess ni tau jugak nak kejar masa wei. Melambak chess board kat rumah nun, cuma orangnya tak de nak berlawan. Bebalik lawan ngan laki aku jer….

but ada few teams gak lawan chess nih, bukan satu board ni jer, ada belah2 belakangnya pun pakcik abang2 main. Cuba bayangkan tetiba aku dok situ lawan main sama? tak ke buang tebiat?

IMG_1079

langsung kita ke Semua House, coz dulu aku kahwin banyak barang kahwin aku beli dari sana jer…ni dapat laki pandai naik motor bolehlah merempit, kot tak geti, hah kena gaklah bawak kereta. Tapi betullah, memang pilihan yang bijak betul bila pergi Chow Kit and Semua House naik motor yer…coz berpusing2 mencari, mana ngan parkingnya.

Laki aku dia punya cilok2 celah bedah betul tetiba je dah sampai. Cuma tu lah mata aku terpejam2 jer lah bila dia dok lalu celah kereta ke bus ke bagai. Ngeri jer, rasa lutut nak kena jer ngan kete sebelah.

lelaju amik itu ini, kan dah cakap nak balik cepat. tapi sudahnya tak sempat gak nak balik, sampai udah dah 6 lebih.

 

IMG_1117

pastuh pikir camne nak bawak balik hahahahhaha! itupun aku sikit lagi  nak amik sekotak 2 toys Zeeshan, yelah nama pun Mak, asal nampak je nak capai untuk anak, tapi telah berjaya ditepis oleh RD ngan ucapan, insaflah sikit, banyak barang hah nak bawak naik motor hah.  but akhirnya kita lepas gaklah bawak semua ni naik atas motor. 1 letak kat bakul belakang, 2 bakul depan, seketul kecik tu aku peluk tetengah between aku and laki.

Selesai masalah. tapi dia punya berpeluh keti nya kulu kilir nih, hahhhahaha very the kenangan.

Langsung ke rumah mak aku, lepak potpet potpettttttttttt terus kejar balik umah tengok abang kakak swim pulak.

 

IMG_1122

Boleh masa nak kuor tuh laki aku pelik napa le motor tak leh gerak yapadah ko kunci pastu ko lupa nak bukak. Kena lagi bahan. Pakcik tu memanglah kenen nak beli motor besar ler segala maknek, aku tak berapa setuju ler, kapcai bolehlah, buat pi pasar depan rumah hahahahha. Or buat pi masjid dedepan rumah tuh, kalau beli motor kuasa besar tu mana yang nak dibawaknya, ko pi kerja pun naik keter gak. Hangin jer dia. Dah tetua tak yah ler nak motor trending meletup2 bunyik tuh, baik kita tambah kat duit naik haji tuh lagi molek. Amin :)

IMG_1132

so begitulah selesainya pengembaraan kami laki bini ke Chow Kit dan Semua House untuk barangan my big family. Maklum ler dah takde masa, few weekends will be gone, filled up ngan personal and family matters gak so kena ler melompat cari 2,3 jam untuk uruskan benda nih. Balik tu gak kita gelegok gelegok minum air, sampai air laki bini sendiri abis pun kita bedal air sejuk si abang lah. Lega tekak.

Eh betullah, cuba yang tak biasa naik motor, korang pi sekali, hah tengok camne peluh idak. Lainlah dah biasa tu lain cerita kan. Itu helmet pinjam kakak punya :) .  I tak kisah pun naik motor, dulu sebelum kita gegini belum kahwin, beranak pinak, my husband pun hanya ada motor sahaja, we started from the bottom.  Siap accident pun ada jugak, ngan aku pun sekali tersungkuq, bertanda lutut, wpun tak obvious. Nasib baik hantaran tak drop!

Mananya kat Shah Alam punya highway, aku kena turun, coz motor tayar dia pancit and aku kena naik taxi balik rumah coz orang bawak naik motor je tau hal motor2 nih hahahaha….kenangan.  Video naik motor, akak jaja dah kat my personal FB, not kat page, sorry. nak hantar sini hem….ayang ooo ayang, tolong please.

I wish dulu nak gak belajar bawak motor nih, coz aku stress sangat ngan jem Jalan Tun Razak tapi sampai sudah, nan hadonya…..rentikanlah. Orang yang bebawah kalau balik ke bawah naik motor mungkin dah tak kisah, tapi kalau orang2 atasan tetiba nak suruh naik motor gini, mungkin korang tak sesuailah. Darjat kalian tinggi, kena motor tinggi je kot, or just a car will do.

Abang dah mintak izin untuk belajar bawak motor bila cukup umur but tu nanti kita kemudian cerita yer…kemudian bincang, ko under age lagik. Ikut bapaknya, anak jantan memang wajib belajar bawak motor pung.

https://www.facebook.com/video.php?v=933377073344624&l=6024466105300644465

hah link untuk video bermotor RM and RD, vroommmmmmmmmmmmmmmmm !!!

Comment: 12

Hijrah and Birthday for Melysha….

 

getting kakak her new konon ‘Lofa’s tudung. Tak tau le apa namanya tudung shawl lofa tu but she wants that style. Itu sesuailah ngan mukanya, aku lepaskan anak aku pi ngan cousin dia ngan bibik pi Jalan Tar, coz nak beli banyak lagi tudung but yang macam tak sesuai ngan muka and umur dia yang depa beli.

So kita top up lagik.

Ini kat Seksyen 7, Shah Alam tu.

Rambangnya kat situ, bukan main banyak ler lagi kedai tudung le kedai baju ler shopping segala merata situ heh…best btol ek, aku baru tau ujudnya tempat happening gitu, itupun pasal aku pi visit Princess Victoria Stylo.

IMG_0926

so so, maknya tak pandai hal tudung ni kan, adik kedai ni ler tolong ajarkan. tudung ni ada ala2 yang macam lofa pakai tu lah, bukan yang Lofa jual, tu memang lagi ler tak sesuai  ngan Kakak. Kawan aku pakai, pun tak berapa happy. So anyway, Lofa should come out ngan tudung simple yang dia pakai tu lah, sangatlah simple takde meleret2 takde bergantung2 yang penting dia tutup dada.

Yang pakai tudung tapi nampak dada tu yang akak hemm…hemm…

kat sini beli 2 helai. Pusing2 lagi….pusing kedai sebelah sana sini

.photo

jumpa lagi konon tudung lofa untuk kakak, but aku pulak try oiiii ini punya petak kotak besar ok! memang tak bolehlah kakak pakai, tapi merahnya cantikkkkkk, sebab besar so aku try ler, fail liau!

IMG_1176

so sudahnya kedai ni kita repeat 2 kali, coz amik 4 helai, yang kekedai lain takde yang up to kakak’s standard.

Aku masuk gak Jovian’s nak cari baju le alkisah, but dia kan banyak dress kan, yang aku berkenan sket lagi nak beli online aritu, nasib baik le tak beli coz rupanya yang kekecik size dia pun kalau aku pakai dah boleh macam 1 1/2 orang yang pakai.

Ada gak kita beli telekung lace, baru RM50 per set kat sini. Aku beli 2 sets.  Sebelum tu aku bayar online sampai RM110 perset, dahlah ada hiccups, bila aku dah make noise baru dia citer hal sebenar. Tak honest! Imagine i paid RM330 for 3 pcs of telekung lace, I can close eyes lah, but aku tak suka orang kelentong, benda dah salah, ada hiccups tolonglah honest!  tak baik diam pastu bagi alasan saya meniaga kecilan, abis tu aku punya duit tu kecilan to u so you could do this to buyers?

Some sellers ni tak nak bagitau the hiccups coz hoping tak de le buyer nak perasan or nak bunyi. So takpelah, dah tau ler mana nak carik telekung lace, RM50 jer, 3 layers lagi, siap ada merah cantik sangat.

IMG_0975

Kemudiannya kami dinner kat Wadihana Islamic Steak House, sedapnya depa semua sukaaaaaaaaa!!!

IMG_0977

aku makan olio aglio ni tapi pedass…nangis hakak. so aku hanya makan the seafoods jer, lelain laki aku perabihkan..

 

IMG_0990

abang pun makan steak jugak, Zeeshan makan fries jer. Bibik langsung tak nak makan, dia dah kekenyangan dari makan umah mertua aku. Pastu aku cakap, ko tak makan kan nanti orang tengok cakap Ibu dera ko tak bagi makan.

ke main dia jerit, knowing her kan kalau cakap memang gempita satu Shah Alam pun boleh dengar - Taklah Ibu, aku kenyanggggggggggggggg!

IMG_0988

Ke main kepak tangan ko kak, anak2 aku macam bapaknya memang suka ngan steaks lah, even dalam diet aku dulu pun kalau rasa berat naik, makanlah steak tapi jangan le makan sebesau pinggan kakak tuh, cukup buat suku sudah.  By the way, since today waktu entry ni aku keluarkan is Kakak’s 10th Birthday, we will come back to have our dinner di sini kembali but at outletnya yang near by lagi to our house. Because she lovessssssssssss this restaurant sangat, so let s take her there.

Juga kerna hari ni adalah hari Kakak/Gegirl, to announce, she actually dah fully hijab sejak few weeks ago. Though i told her she can wait till her baligh time but she said kakak tak tau bila nak dapat period, maybe lagi setahun 2 kan, so Kakak nak pakai dululah, Kakak tak nak tunggu sampai period. Because of that, i give her the full support, walaupun maklum tau ibunya masih lagi belum terbuka hati untuk bertudung.

Today, i have made an arrangement with the florist to send her a bouquet. Deliver terus ke tangannya, mesti hati bunga2 and memalu bila nanti dapat bunga. Juga a special cake, also will be sent by the baker deliver terus ke rumah to her hand. Surprise for her. Birthday treat – we just got back from Genting Highlands, for my blogjob but that s can be considered as her birthday getaway gak lah.

May Allah bless you Kakak, jadi anak solehah. Happy 10th Birthday on 9th September.

Comment: 22

Hermo Malaysia!

IMG_3880

Semenjak abang meningkat remaja, the boy dok ler meleseh mintak jagakan kulit mukanya, badannya nak wewangi sesaja.  Korang tau perfume bapak dia yang punya mahal tu bukan main lagi abis cepat coz si bujang pun berkongsi sama.

Hermes ok! one of the brands yang cepat habis coz Abang pun sama pakai. So aku end up beli perfume lelaki yang a bit cheaper kat market for Abang. Apahal ko bebudak nak pakai perfume Hermes bapak ko kan. Nangis mak ko tengok, mahal tuu….

Sama ngan apa skincare yang aku dapat, memang ada yang dia tibai jugak. Memuda masa dia ni, semua dia nak try, nak tengok kesesuaian kulit. But as he grows pun, ada jugak yang tak sesuai so test and error lah.

macam hok nih, the soothing gel 92% Alovera Soothing & Moisture Gel nih boleh apply kat muka, rambut or any parts of your body. Can be used as an overnight mask, lagipun tak thick and tak sticky.

IMG_3881

Ada jugak yang nak menumpang pakai sama. The Soothing & Moisture ALOE VERA 92% Soothing Gel ni boleh dipakai at all ages, sebenarnya hari2 pun boleh pakai, once or twice a day, if you rasa nak memanjakan badan muka tuh, bagi relax and feel so calm. Tak perlu pun bantuan sapa pakaikan but of cos lah being mak/wife, depa semua nak dari tangan aku gak. So khas untuk soothing gel nih, whole family boleh pakai except Zeeshan, he s too young.

Yang ni tengah promo, boleh jugak baca review dari buyers: http://www.hermo.my/deals/1773-twin-pack-nature-republic-soothing-n-moisture-aloe-vera-92-soothing-gel-twin-pack-2x300ml.html?ucf=hot-deal

For guys boleh pakai as after shaving product, akak pulak pakai mostly tetiap malam sebelum tidur.  FYI, ini best seller product dalam HERMO

IMG_3882

Mask untuk aku 2 beranak memang tak dapatlah dipisahkan, apa yang aku pakaipun dia suka jer nak try gak.We dont mind, any masks pun akak suka pakai.  Regen Cosmetic 2-Step Synergy Effect Mask ni ramai kata boleh buat jaw line, v shape gitu. Akak punya komen, mungkin coz akak sendiri so tak perasan ler ada vshape idak but kena ler suruh orang yang judgekan.

Review dalam tuh, memang ada yang works on them. Abang ni bukan ler dia nak buat vshape but dia memang suka nak make his skin looks healthier more and more. I m not using this on daily basis, once a week for both of us dah enough. Kakak masih lagi too young, baru 10years old, so for Kakak belum hardcore lagi ler.

Semua product ni from Korea yer, so either u get it from HERMO or you fly to KOREA?

I go for the 1st option, click HERMO

IMG_3884

Regen Cosmetic 2-Step Synergy Effect Mask

1) Regen Cosmetic – 2 Step Synergy Effect Mask Anti-Wrinkle

2) Regen Cosmetic – 2 Step Synergy Effect Mask Whitening

3) Regen Cosmetic – 2 Step Synergy Effect Mask Pore

4) Regen Cosmetic 2-Step Synergy Effect Mask Moisturizing

Regen Cos mask which is an exclusive mask created by the famous aesthetic doctors in Korea. Mask ni depa created coz yelah ada orang tak nak buat surgery kan, so pakai mask ni, some faces memang effective dapat slimmer face, wpun ada yang lambat but terbukti memang boleh buat v shape. Agak2 ler kan, korang takkan nak tengok jer, may try coz semua orang tak sama result on their skin, but at least kena try. For masks line, akak memang encourage you to buy this range, tak kisahlah nak amik yang mana satu, ikut penyesuaian.

Akak belum pakai lagi the wrinkle tuh, hah coming soon sangat kena pakai. Family of masks can be found here too: http://www.hermo.my/subcategory/2-mask-sheet.html?ucf=top-menu

 

IMG_3883

hah ni best weih! Pobling Pore Sonic Cleanser Color

akak dah letak vid ni sesama lam nih so korang boleh tengoklah camne nak pakai. dia macam tool untuk kita hilangkan lagi make up muka, dengan cara yang lebih deeper, or lebih soft, selain dari tu maybe dirt muka kita ni kalau pakai tangan agak tak serata, so pakai tool nih memang bestlah. Napa ler masa aku pi Korea dulu tak terpikir nak beli nih, what a waste of 9 months!

Thanks HERMO for having this product in your site.

This tool comes in few colours, and akak of cos lah goes to merah, Suka ler sangat, so anyway akak dah tau dah nak bagi apa for a birthday present, either to male or female’s buddy. Ini yang rare! love it so much.

hah dah tengok video on Pobling Pore Sonic Cleanser nih, best kan! Mesti segera korang bertindak membeli the best tool ever for our skin care.  http://www.youtube.com/watch?v=fKOvOBEfzKk

IMG_3809

Satu lagi a must product to have for me as Redmummy ialah bukan sahaja sunblock, but ni hah, concealer. Al wajib sangat kena ada dalam my make up bag.  Ranges of concealer can be found here, any brands yang korang rasa nak pakai http://www.hermo.my/subcategory/6-concealer.html?ucf=top-menu

Akak tak kisah, either jenis balm or jenis liquid or lipstick pun boleh, coz memang akak collect the concealer sangat.  Yang akak amik from HERMO is this one http://www.hermo.my/mall/2571-the-face-shop-face-it-radiance-concealer-dual-veil-nb23.html?ucf=subcategory-view-photo  coz dia one side is macam concealer lipstick satu lagi side pulak jenis dap on using its stick.

IMG_3778

The Hermo’s

IMG_3796

Laju le tangan kecik tu nak mencapai Nature Republic – Soothing & Moisture ALOE VERA 92% Soothing Gel 300ml *Nature Republic TOP SELLER*

IMG_2046

Dok bawah panas mata pun dah macam Korean sikit heh! Konon le wei. Muka yang ko nampak akak tepek nih, hanya secalit nude lipstick and jugak blusher. Mata tu kosong takde akak letak apa2 pung. Overall, i am happy using the Korean products that I studied and baca the public review first. Coz ada kawan akak tak sesuai pakai Korean product, but ramai antara kita ok jer pakai kan, coz ialah skin memasing lain cara lain tanah lain bidangnya, Lain songehnya. Ada yang nak kena pakai brand ni saja, nak brand cap ayam brang cap ikan, but apapun, please have a look and try the HERMO’s.

They are all Malaysians, focusing on the Korean products coz everyone tau ramai Malaysians suka benau dengan Korean product.

image

Apa yang bestnya aku suka ngan setiap HERMO’s product nih dia ada a to z cara nak pakai, bukan takat tu jer, reviews orang yang beli pun honest dalam tuh, takde le mengipas memanjang, aku pun bukat buat kipasan kat sini, I am doing a kupasan about HERMO. Ada banyak lagi yang akak nak beli dari HERMO nih specially tu hah the Laneige’s family, you can find other brands as well in the line in HERMO. The shower family pun akak ngah nak amik gak, pastuh alah segala macam ler aku nak amik. Tu si soothing gel Aloe Vera memang nak kena repeat amik balik gak coz bebudak ni pakai boleh tahan cepat jer habis heh.

Please have a look and try anything in HERMO, so far memang dah ramai le menggila menyopping Korean product dalam nih., itu FB dah close to 30k likes.

Website : http://www.hermo.my/
Instagram : @hermomy / http://instagram.com/hermomy
Facebook : https://www.facebook.com/HermoMalaysia

Go ambush!! For first time customer/order, you will receive RM15.00 off from HERMO :)

Comment: 9