My 43rd Birthday!!!

I blogged about my husband’s Red Iphone 8 on 23rd May. That s his anniversary and birthday present, raya gift gak. This was an OK relationship after months of struggling (the 17 years tu sama gak lah but ni as per the recent one).  As usual, ai was the one yang made an effort. Ko ada dapat bini dah dapat pelempang dek laki bagi, tapi bini bagi Iphone 8, mano nak jumpo bini gini kan sangat.

So takpelah, dah rezeki aku lebih. dah tu bahagian dia.

Then, on 11th June, just a week before Syawal. What is my dosa pulak kali ni? Coz i was being honest for his recent attitude, then once again, laki being baran and dumped me at Neo Damansara, Damansara Perdana – Hafiz Hamidun’s event.  So dalam gelap jam 9 lebih malam tu, ai had to call a grab balik rumah.

Things didnt work out so well after that. no raya for us no nothing.

So 11th July came.

Nothing from him at all. He didnt want to work out for the marriage (for 17 years jenis yang, hah jom cerai, hah jom divorce, memang takde usaha nak berdamai nak berbaik, jenis yang bila gaduh. hah jom cerai, menyampah aku tengok muka bini aku, bini useless) beginilah for over 17 years ye. No roses bunga merah no wishes at all, no hadiah of course.

only at the nite of 11th July tu, at 1107pm (technically at 2307hours) – a simple wish HAPPY BIRTHDAY . ini sahaja. that s all.

Sedih tak ko kan?

Hehari aku nangis, napa la laki aku camni. Paling ego sombong bodoh tinggi sungguh.

Meaning to say, i ddnt get my Bissels.

Cos I bought lots of stuff for the family, for the husband. Nothing for me. N since aku pun kesian ngan diri aku ni gak, yang dok pleasing je suap memacam hadiah, but untuk self takdak. I went to Dior KLCC.

IMG_4385

 

IMG_4387

 

My birthday present to myself. Happy Birthday Kak Red, the 43rd!!

Yey, thank you for the birthday wishes, walaupun laki dah buang saya from his life. But my kids love me so much. They surprised me with lots of things specially the boys (coz Kakak masih lagi kat hostel). That s fine. Alhamdulillah syukur coz i m surrounded with the poeple who love and care bout me gak, masih lagi. Walaupun the husband dah tak nak look after me, tak nak bagi nafkah makan to me tak nak dah tak bother about me anymore.

This is sad but yes, i have to move on.

Comment: 30

It s going to the end…

I ve been in the blogging world since 2005 till now.

I never mention lah about the hiccups in my marriage life.

Sedetik secoit sekuman pun aib suami tak pernah ai petik in my red blog nih.

And I have been married for over 17 years since 2001.

So thank you for all these ‘birthday’ presents husband.

You broke my heart already.

Comment: 19

Nurhomestay Melaka – The BEST!!!

Red Family alhamdulillah beraya lagi di Melaka tahun ni with my other family members (mak ajah abah pun ado samo gak) my adik badik ipar duai anak2 buah, eh ramai lah.

So semestinya kita akan lari dok Nurhomestay Melaka. Skang pun Nurhomestay Melaka dah bertambah2 outlets nya, dari dulu ada 1-2 jer, now dah 4 bijiks yo!!

Aku paling suka ngan Nurhomestay nih,  BERSIH!!

depa jaga and pentingkan kebersihan. Memang puas hati, dari bawah, dapur, bathrooms, setiap bilik2 atasnya, bedsheets dan memacam lagi isi padu rumah homestay depa, ialah tahap kebersihan. Toto bantals pun banyak, takde gaduh la tak cukup bantal ke blankets bagai.

Insyallah, next year pun kami akan kembali lagi di Nurhomestay Melaka.

IMG_2014

 

Cawangan Pertama (NH1)

- Tmn Pokok Mangga
- Double storey 4 bilik aircond
- No.4, Jalan PM1B, Taman Pokok Mangga, 75250 Melaka
- RM300/semalam

Cawangan Kedua (NH2)
- Taman Pandan Indah
- Single storey 4 bilik aircond
- No.127, Jalan LP13, Taman Pandan Indah, 75250 Melaka
- RM250/semalam

Cawangan Ketiga (NH3)
- Taman Pandan Murni
- Single storey 4 bilik aircond
- No.5 Jalan PM1, Taman Pandan Murni, 75250 Melaka
- RM250/semalam

Cawangan Keempat (NH4)
- Taman Pandan Murni
- Single storey 4 bilik aircond
- No.23 Jalan PM1, Taman Pandan Murni, 75250 Melaka
- RM250/semalam

 

NUR HOMESTAY MELAKA

Nurhomestay Melaka, Luas, Selesa Dan Berbaloi Baloi
Kami menyediakan perkhidmatan homestay di sekitar Bandar Melaka.
Mempunyai 4⃣Cawangan di Bandar Melaka

Kemudahan2 yg disediakn
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
4⃣Bilik(Semua aircond)
3⃣Bilik air (utk yg 2 Tingkat)
2⃣Bilik air (utk yg 1 Tingkat)
Ruang Tamu yg luas dan selesa♦Tv*(Astro Njoi)*♦Peti ais♦Pinggan mangkuk♦Alatan memasak♦Blender♦Rice cooker♦Cerek air
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
Disediakan
Set Kopi&teh
Tuala Mandi (4 Helai)
Shampoo & Sabun Mandi
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
Lokasi Homestay
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
Cuma 5 minit ke :-
Kuih Keria Antarabangsa Hj Jalil,Politeknik Kota Melaka,Pasaraya Econsave,Mee Hassan “mee bodoh”,Roti Canai Kayu Arang,Masjid Tengkera,8272 Barakah Corner
Cuma 15 minit ke :-
Jonker’s Walk,Upside Down House,Melaka River Cruise,Menara Taming Sari,Kota A’Famosa,Pantai Klebang,Coconut Shake,Melaka Sentral,Jusco Bandaraya,Pasaraya Tesco,Hang Tuah Mall,Masjid Selat
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
Info:
Check in 2.00 pm / Check out 12.00 noon
Untuk booking perlu deposit RM100 / Night
Baki bayaran hendaklah dibayar secara TUNAI ketika mendaftar masuk
Security deposit RM200 (akan dipulangkan jika tiada sebarang masalah)

Untuk maklumat lanjut anda boleh
WHATAPPS nombor di bawah :-

Ghafar: www.wasap.my/6012-6944086
Shima: www.wasap.my/6016-3114054

FB : https://m.facebook.com/profile.php?ref=bookmarks

Pages : https://www.facebook.com/Nurhomestay-Melaka-492307460924208/

Instagram : nurhomestaymelaka

Blog : http://nurhomestay2u.blogspot.com/

Website : www.nurhomestay.com.my

Comment: 4

. STORE domain – RM38 jer!!!

TAHUKAH ANDA BAHAWA SERVERFREAK HAS BEEN REDMUMMY.COM ‘S SERVER SINCE……….
HA BAPE BANYAK TAHUN YEK
over 9-10 years? 
begitulah hebatnya ukhwah kami, so same goes to you.
nak service bagus yang 24/7 sentiasa menjamin domain korang, get it from the Serverfreak!
serverfreak
Hurry Up! This is your chance to make your online business VISIBLE!
Perfect for sending customers to specific products or section of your store.
Choose www.YourProduct.store over www.brandname/category/product
  Get YourName.store before it’s gone.Order Now!!

Terms & Conditions of “Exclusively for Online Presence” (the “Promotion”)

1. The Promotion will run from 20th May 2018, 00:00:01 until 30th June 2018, 23:59:59 (GMT +0800) (“Term”)
2. The Promotion is only applicable for extensions (.store) only.
3. The Promotion is only valid for new registration only.
4. The Promotion is not applicable for domain renewal, domain transfer and registration of more than 2 years.
5. The Promotion will be charged for the first year of registration.
6. The Promotion does not apply to IDN.
7. The Promotion excludes ALL Premium and Reserved domains.
8. Add Grace Period (AGP) policy does not apply to this promotion. Any purchase of domain will be deemed sold and cancellation of domain will not be entitled to a refund. Registration fees will not be credited to the original top up.
9. In the event that the domain registered during the Term have been transferred to another Registrar within 1 year from domain creation, ServerFreak reserves the right to claw back whatever discounted amount for the domain.
10. All prevailing registration policies should still be adhered to.
11. ServerFreak reserves the rights to alter the terms and conditions at any time without prior notice.
12. ServerFreak reserves the rights to terminate this promotion at any time without prior notice and to charge partners the shortfall should there be any violation of the above rules.
Untuk kepantasan lanjut, boleh reroger calling Serverfreak at eh jap jap yek akak update.
Comment: 4

Tasik Villa International Resort

 

Salam Syawal semua

Sblm i menyembang on the raya bagai, kisah sedih segala, tak yah nak ada mood sangat kat situ. Kita sembang dulu pasal this nice resort. Tasik Villa International Resort. Read: with private pool!!

Skang ni akak memang lelelevel carik hotel resort yang ada private poollah. Senang nak jaga aurat anak2 bagai.  So back down from Melaka, I stopped by kat PD.

Selain dari timeline dok kata Melaka KL sangat jemmmmmmmmmmmmmmm, akak pun letih gak driving dengan panasnya, tak pakai shades sngat, dengan tak cukup tidur malam sblmnya (dan malam2 sebelumnya) so sebab tu lah benti kejap kat Teluk Kemang. But tak de lah nak soping mengkuang bersungguh coz bila dah Zeeshan nampak the playground, terus kitorg stuck kat situ bertiga, takleh nak gerak ke mana coz he wins. Kena la kita tunggu teman dia.

Masa tu lah aku pun buat LIVE IG and beborak bagai ngan nitizens my fans my followers dapatlah idea untuk duduk kat Tasik Villa di Lukut Negeri Sembilan just 25 minutes from PD.

 

IMG_2113

i made an on phone’s booking and terus zass ke Lukut.

The resort is very niceeeeeeeeeeee, just bukak last Dec (2017). Boleh je google Tasik Villa Resort International and check out sendiri. So kita pilih family villa, mostly memang kalau ada anak dok sini lah, unless couple villa depan pool/tasik. tu takde private pool. Sonoklah the kids pasai ada private pool.

This is the entrance of our villa, memang dia macam pesen double storey, the rooms kat atas but hall living kitchen and pool ada di bawah.

IMG_2052

 

 Memasuk bukak pintu, nampak this view lah. Pintu belakang tu aku saja bukak nak bagi nampak itu hala ke private poolnya. Tangga untuk naik atas. Kat bawah ni ada  kitchen and the tv hall bagai, also toilet.

 

IMG_2057

 

Nak memasak tak bolehlah, but just nice lah for 1 nite stay

IMG_2060

 

ini yang jadi kegilaan anak2 aku hah!

terjun tiruk memasing pastuh

 

IMG_2062

 

 it s very privacy, orang atas kiri kanan tak nampak, aku je yang nampak bila aku berdiri kat tangga atas my villa

 Image-1

 

From the where i stand kat tangga villa…

IMG_2100

main bedroom

IMG_2103

view from my room the balcony, facing the main swimming pool. ada villas for couples dedepan tuh

IMG_2104

main room lagik…

IMG_2107

 2nd room, ada 2 single beds

so kat atas ada 1 bathroom 1 toilet, itu kena share2 la and takde pintu between main bedroom ngan bilik 2 single bedrooms nih, so kalau makpak nak berjimak segala bagai, if anak ko dah bebesau, lupakanlah niat tu yek.

 IMG_2116

tangga naik ke atas from the hall kitchen bawah

IMG_2113

we like this place and insyallah akan kembali lagik.

kalau korang berdua laki bini, kena amik couple villa but tu takde private pool, boleh je opt ngan family villa ni so bazir je lah satu bilik lagi tu takde orang pakai but bolehlah berenang kuak lentang berduaan sahaja. Breakfast pun included lam RM416.25 tuh gak. Kalau weekend is RM600+. Ni rate masa ai pergi on weekdays.

Makan around senang, takde private beach, but nak ke PD semula lam 24min gak. Nak balik KL pun dah dekat sejam jer.

Cuma sebab dia 2 tingkat, haish, umah skang pun ko pemalas nak turun naik, so nak turun naik ni lagi pun sama je pesennya hahahaha…

dah sapa buat open house? Meh invite la Kak Red.

Comment: 6