Balenciaga the BSH…

IMG_6168IMG_6154

The fourth members in our red cat family.

Balenciaga aka Bel. Male. Born on 7 August 2018 and masa amik ni baru je ngam2 sebulan. Bel is from the British ShortHair, golden shades. Mak Pak dia pure BSH, ada 3 beradik jantan sama lahir ngan dia gak masa nih. I always hope to get one BSH, alhamdulillah, terima kasih Anne aka PenMerah yang hadiahkan. Ferragamo the cat ai (just turned 1 year recently) pun from the same owner gak, Anne PenMerah.

Ada sebulan gak Chanel and Ferra dok rumah PenMerah for matting. So skang aku ngah kekira hari ler for Ferra and Chanel pregnant. Heharap ado yang melekat, sebulan tu for Ferra dok ngan bf BSH dia kat sana, and Chanel plak sebulan lebih, pun with BSH gak bf dia coz masa aku jemput dia orang nak balik, Chanel masih lagi package nak mengawan still. Haish..lama btol makcik tuh.

Everytime i feel down, everytime i feel sad, diorang ni la yang make me smile a bit, to answer your questions till when ai nak membela the kitties ni. Till my akhir hayat hidup ai lah. Insyallah.

Sejak ada Bel ni, ai tidur bawah kat sofa coz ai nak kena babysit dia 24/7. I amik cuti 3 days (so dapat 10days) to look after him. First 2 days, tak pandai langsung dia nak minum pakai bowl, so aku beli botol susu and feed him. Skang ni dah pandailah minum sendiri from the bowl.

Groomer pun dah datang mandikan dia (with his other sisters gak lah), and I will start sending him to vet once he turns 2 months (skang too light sangat weight dia).

To recap, i have Chanel, LV, Ferra and now Bel. I used to have Dior, but there s a situation between Dior and my husband (few months ago), so I had to let him go (of cos lah aku sedih giler, but do you think my husb care bout my feelings? no). So takpelah. from now on, i m not gonna let go any of my cats.

Comment: 4

9 Sept for Kakak..the 14th

Kakak, aka Gegirl just turned 14 on 9918 recently.

Few days before her birthday, i sent this to our house, but petang dia balik from her hostel dah ada lah nih. Delivery kena sent early coz it s long 4 days holidays.

IMG_6196

 

On her birthday, 9 September Sunday, she went out with the boys. all 4 of them, pepusing My Town, layan movies makan etcs. Kat midnite baru baliknya.

The next day, she went out with me, to Sunway Velocity Mall, ngan aku kejap je lah, got her birthday present. She wants the MP3. 8gb, harga RM159. Happy girl.  From abang and Zeeshan pulak (technically abang bayar RM2o jer, on behalf of Zeeshan, mak nya yang cover kan hahahahha, maths abang), a bagpack, RM44.

IMG_6214

This picture was taken bila kita pi kat Tasik Permaisuri, just next to the Stadium ada bunch of food trucks start operated from 6pm to midnite. Tapaued for the kids. Bolehlah korang datang gak nanti, tempat baru.

Dear Kakak

Semoga terus solehahlah anakku, jaga diri peradaban, jaga susila, belajar bersungguh2 not for your parents but for yourself sendiri. Ya Allah, lindungilah anak kami ini, Jagalah perjalanan hidup Kakak, berikanlah kebahagian kesejahteraan kesihatan yang molek buatnya. Amin

She s the witness for my upside down, semoga dia terus on my side, be looking after her parents, just like the brothers too. We love you Kakak.

Comment: 8

AidilAdha 2018

 IMG_5688

IMG_5685

 IMG_5698

Comment: 8

Masalah baju sekolah putih – kotor daki?? eh ni bukan iklan pung

Diversion.

Those asking about me and RD. nothing. kan dah cakap, for over 17 years, laki aku memang tak geti nak selamatkan the marriage, jenis yg, ‘lantaklah’ hah…it s always on my shoulder jer bila nak save the marriage.

So sama jugak dengan kes2 isi dalam rumah.

Whitening issues?

Dulu takde pulak issue sangat ngan anak2 sekolah baju putih coz depa half sekolah lain, petang pulak sekolah lain kan (specially masa depa 2 orang tu sek rendah lah).  but but bila Zeeshan dengan satu jenis sekolah sahaja, from morning to 5pm dengan baju yang sama. for 4 days (1 day pakai sports uniform). adalah sangat tak best yek. Daki leher dia omanghaih…

of cos being supermak, aku pun korek sana sini ilmu kat gang2 instagram.

WhatsApp Image 2018-05-20 at 11.12.48 PM (2)

Champaca and Rose!

Sabun serbuk yang THE BEST! Bukan takat baju putih, baju kekaler pun sesuai. Segala jenis kotoran, ko sebut, hilang!! Baju putih pun sama, tak perlu nak rendam semalaman, rendam yg dalam w/machine tu jer for 70minutes (for my machine) semua baju putih kembali bersinarrrrrrrrrrrrrr. hah ayat cam iklan sangat.  Harganya yg small size is RM17 but yg besau is RM27. Boleh dapat online, google je lah or even kat most shopping sites pun ada gak. But not at the big market. I love this. Dah 3,4 bulan aku pakai brand nih, dah restock banyakkkkkkkkkkkkk and habis beratus2 coz of restocking lah.

WhatsApp Image 2018-05-20 at 11.12.49 PM (1)

ini pun famous gak kat Australia, but dah ada jual kat most markets kita. Boleh buat sental. I got this as a present from my gf…

WhatsApp Image 2018-05-20 at 11.12.49 PM (2)

WhatsApp Image 2018-05-20 at 11.14.58 PM (6)

ini pun wajib ada gak. Kalaulah daki ko sangat 5star and bebetul pakai Rose pun tak leh hilang, hah amik je bleach pen nih, tepek kat daki tuh. Memang hilang ler. Just mahal le ni sket, kena la jejimat sangat. bout RM12.90 camtuh

WhatsApp Image 2018-05-20 at 11.12.49 PM (3)

ini pun bagus. ai gotta know this before aku beli the Rose Champaca bagai tuh. So kalau abis takde pun takper. In case you all takde sabun rose champaca bolehlah get this untuk baju yang kena stain bagai.

WhatsApp Image 2018-05-20 at 11.12.48 PM

 

WhatsApp Image 2018-05-20 at 11.14.58 PM (7)

back up akan datang korang gak

WhatsApp Image 2018-05-20 at 11.14.58 PM

ini pun sama wajib ada gak dalam aku nya whitening baskets. I like it and it helps to sparkle the baju putih along with Champaca and Rose. Eh banyak pulak aku suh korang beli. Takper pls ensure korang ada ni lam stock laundry yeah:

1. Champaca Sabun

2. Sabun Rose

3. Vanish White

But for baju kekaler, pun boleh  je pakai yang No 1 and 2. Like i said rumah ai dah takde dah brand lain, pakai nih jer. Wangi pun wangiiiiiiiiiiiii!! Boleh gak pakai for sental sinki dapur, lantai, toilet, satu rumah lah. Google je lah info on this, specially mak mak, sangat tak mengecewakan.

 

Comment: 13

Raya-raya riaktakburs….

I mohon maaf kat my husband coz bukak aib (cos he thinks this entry is all bout his aib) also the privacy of our marriage to public. I never did pun before, this was the first entry yang ai mentioned dalam blog. All this while, since I ada blog (from my blogspot to the dotcom nih) on 2005, memang ai diam jer. I m sorry husband, I have to let it out.

Wpun tengah rapuh remuk. Ai have to move on. Coz this blog kena ada update. Ai tak nak la semua orang dok ingatkan pasal my crisis and all. Specially we have big kids.

So for diversion, kita riaktakburlah kain baju raya yang ai pakai for Syawal hari tu. Memanglah tengah masalah but macam biasa seperti berbelas2 tahun yang lampau, ai tak tunjuk kat orang. I make up ai melawa cam biasa but deep down in my heart, no one can see, dah fragile pecah berdentum.

IMG_1912

Hari Raya Ketiga di Melaka

Outfit ni beli kat Bangi, butik yang bawak masuk all the vendors kain baju tuh. Takde pulak tulis brand mana nih, but merata la ada jual coz masa ai pi Mood Republik (few hours after i was dumped at HH event, i went there to MR alone kol 2-5pagi, tak sanggup dok rumah), banyak nampak orang jual. I bought 2 pairs, macam senang sempoi sarung for raya kat Melaka kan. Tak sarat, tak mewah and tak over.

Melaka trip was just me and the kids jer. No husband like the previous years.

IMG_1995

The next Hari Raya ke4  masih di Melaka (with my abang sulung and adik bongsu), sama design fashion ngan yang hijau atas tuh…

i repeat lagi pakai nih for raya hujung2 kat my opis raya event

IMG_2005

Raya Kelima, ni Lubna for Zalora

this will go into my preloved sale

oh ai memang buat sale kain baju (those in IG selalu dpt notification), every Saturdays petang but kena wassap dulu if nak join lah – 0193206264

IMG_2183

Tom Abang Saufi

Zeeshan kan my magnet, while Abang Kakak jalan raya ngan kenkawan gi mall bagai with their cousins, ke mana2 ai memang berdua je ngan Zeeshan (he s the photographer for this photo)

IMG_1565

Jovian Mandagie

IMG_2603

Lubna for Zalora

IMG_2773

Top tu ai beli kat bazar syawal at TTFC, sekali ngan clutch (but ai adiahkan the clutch to my gf)

Black bottom tu macam from the Fizi Woo but bukan, ai bought kat Ampang Park sebelum AP demolished

gambar masa hari baju ijau ni banyak sejarahnya, ada kejadian sedih la at home a night before, yang led me to have the vertigo on the same day. Berposing gambar cam nak rak tapi cover2 jer actually

IMG_3070

Owlby ND of Nora Danish in black

maybe masuk preloved gak (baru pasan ai have so many blacks and greens for this year’s raya)

IMG_3268

Dress jubah kakak, was sponsored by De Sophia 

I got 2 pairs too, 1 ai sedekah kan kat my cousin’s wife. satu lagi ai dah pakai for my Prego ads/event

IMG_3346

Tom Abang Saufi

IMG_3423

Tom Abang Saufi

IMG_8838

Tom Abang Saufi

IMG_3940

Batikka from FV for FV’s raya event

Kain from Nuraini for Zalora

IMG_3519

 Rizalman Top for Duck Raya event

Bukan Fizi Woo’s bottom (sama beli kat Ampang Park)

IMG_4205

Jovian Mandagie

And ada lagi lebih 15 pairs of baju raya baru gak tak perpakai. will go into dalam Preloved Sales Kain Baju Redmummy gak lah. almari dah berpadat bebenau. Those nak join the preloved tu, ada baju2 seluar keja gak. Memang ai pendek but ada je orang tinggi yang muat my pants / kain (coz ai tak potong). so come come lah nanti. Wasssap jer 0193206264. Size from S to L size.

For baju raya pertama, it s not in the picture, I tak amik gambar coz was so down. Pecah berderai remuk.  Ada gambar raya anak2 jer.  Baju raya melayu untuk suami pun ada ai belikan sekali ngan anak2 masa kami berempat pi Jakel few days before Raya but husband tak pakai pun. hemm..

Once again, sorry RD for that very simple story bout our marriage. The wife has been silent for over 17 years, apa hikhmah atas semuanya. Allah Yang Maha Mengetahui.

Thanks all for the wishes. Insyallah i can get through this.

Comment: 10