Batu Belah Batu Bertangkupppppp….

IMG_3833

so purpleeeee! lagi 2,3 bulan sarung ler balik baju nih. semua dah pack pack pack. Aku dah memang siap sedia untuk pindah tapi rumah je lah lom siap lagi. Kita ada timeline, so heharap ikut the dates yang kita dah budget2 ler ni kan. Semua main duit yooooooooo. hikss.

Aritu 2 hari sebelum GST, aku bantai 2 lunch hours untuk shopping kaw kaw. Selain mengejar dek GST, aku nak abiskan semua shopping vouchers Parkson and Isetan. Harus dilangsaikan. kang lagi kena bayar lebih.

ada yang aku beli baju ler, perfumes ler.

IMG_3931

oh make up too. I went to Sephore tapi macam salah amik colour je, the lipstick aku amik macam too dark giler, waktu tried kat situ, lighting kuning tak ler nampak sangatkan gelapnya but bila dah esok2nya baru perasan. So nak pakai boleh tapi kena sikit2 and campur ngan gloss lembut. If not apa kehal ler kan bazir sajor.

Sejak GST keluar, aku belum lagi shopping kain baju maknek sumer tuh kecuali on food lah. Laki aku ada ler beli groceries. Memang GST indirectly memaksa kita untuk berjimat, beli keperluan sahaja. Kehendak yang tak berapa perlu tu tak yah lah nak boli sangat.

I m one of those yang tak suka GST :(

 

IMG_4002

A day after Fast Furious 7 keluar, RD mai KLCC (Germany was cuti Easter), so dapatlah dating kejap kat KLCC. Movie FF7 well, ok ler but aku takde ler hardcore nak kata best benau. Cam biasa ler kalau dah jatuh gaung jatuh bangunan meletup2 bagai pun tak mati patah pinggang tulang gak, memang melampau benar rasanya hoi. Ada one time aku boleh nak tertidur. hadoi yaii…cite keter lelaju pun aku leh nak tidur. Siap aku keluar pi toilet lagik, tak kisahpun kalau terlepas. My laki suka ler. Aku antara pompuan yang tak ler suka benar, but so so jer ler. jangan memarah sang2 lelaki pencinta FF :)

Untuk haritu cerita batu belah batu bertangkup.

One day at least once in 2-3 weeks aku akan tapau sushi (one flavour) ni semua anak beranak suka. So hari tu aku beli dalam 12pcs. So abang kakak makan, aku suh tinggalkan sikit untuk maknya satu-2 and bapaknya pun satu dua untuk makan breakfast sok nanti. Dah malam lewat pun kan.

Esoknya aku bz, away for like 10 hours from home. Rupanya abang kakak sudah makan kasi licin pagi tu jugak. Tak tinggalkan langsung untuk mak bapaknya. Kiranya 12pcs tuh, kakak makan 2 jer kot, abang makan 10pcs. Wallahwei….

dalam wasap group bapaknya terus copy paste cerita Batu Belah Batu Bertangkup.

Pucat dah si abang. hahahahah tu ler ko. makan tak ingat mak bapak kan, habis semua ko ngapkan. Kengkadang anak2 aku ni kena diingatkan, tak tau le bebudak lain pun sama gak, apa yang kita makan, kena tinggalkan orang belakang. Kalau makpak boleh ingat anak2 untuk depa makan, anak2 agak terlandas je sokmo untuk makan tanpa ingat mak bapak.

Last weekend, kakak ngan selambanya. Mummy bawak kakak pergi tempat Batu Belah Bertangkup tu, kakak nak tengok ler tempat tu, nak tengok camne mak yang nak makan ikan tembakul tu dok dalam tu.

Ding Ding Ding!

:)

Jawapan dan cerita seterusnya biarlah bergantung di sini.

 

Comment: 7

New stuff for our TM’s house…

IMG_4141

tu dia, belilah katil gini. nak sumbat barang dalam tu pun boleh. atau nak surprise laki ko, menyorok dalam tuh, tetiba memalam ketuk bucu katil...bang bangunlah bang, saya kat dalam katil nih.

melompat pecut 18 terus laki ko. LOL

IMG_4142

so aritu kami anak laki bini keluar, pergi few shops, ada ler lam 3,4 shops (satu destination tu lagi tu memang whole shop lots penuh so kira round up kan satu tempat je lah).

Ini waktu di Ampang.
Skang ni memang stage aku nak beli barang2 rumah ler TM’s House lah. parking dulu so by the day yang kita nak pindah, barang dah boleh terus masuk.

IMG_4145

aku pun tak tau ler nak tengok carik apa actually. Last beli katil dulu masa nak kawin. About 15 years ago. Katil sekarang pun dah memang head dia memang patut kena baling, but biarlah. Kemudian ler citer pasal katil skang nih, pakai ler lagik. Pindah rumah baru memang all new ler kan.

IMG_4151

So kita kena carik frame dulu. Carik yang dah jatuh hati cinta habis. Baru kita pergi carik kat mattress. 2 diff things. Actually tilam ni kita pakai yang brand2 ‘artist Malaysia jadi ambassadors’ tu jer pun boleh, yang skang pun kita anak beranak pakai brand2 tu gak.

Tapi dah kali nih, upgrade sikit.

Kedai nih kan, tak sesudah cakap, abang ini kita dari Europe, naik kapal / kapal terbang bawak ini tilam bang. Imported one.

Yelah ko kan, aku dah pakai tilam aku 15 taun (but 2 kali tukar ler).

IMG_4156

suka merah nih? ni kalau tengok dari gambar macam cun gilerrrr merahnya. Aku tengok masa kat situ, at the first shop nih macam tak in sangat merah nih. more to pinkish gak. Mungkin lighting.

Wei selipar pink tu kena bukak kasut, so kena le sarung slipar depa bagi hah.

IMG_4160

ada beza setiap tilam2 nih. ada tilam yang hotel punya standard, eh tu pun not bad tau. ada yang memang empuk toing toing, harga pun toing2 gak ler kan. Ada yang untuk umur 60 years and above. Ada yang untuk sakit belakang. Heh macam2 jenis tilam ler.

tu soalnya duit.

zaman2 kita kecik dulu, ada katil ada tilam boleh tidur, dah besar syukur la hai sangat.

IMG_4162

setiap tilam kena try and error.

ha tengok malap je kan kedai ni punya lampu. tu pasal katil merah tadi tu memang tak nampak merah menyalanya sangat.

IMG_4166

Si Kevin yang ayat2 dia yang jadi hafalan aku ‘ni imported kakak abang’.

IMG_4169

pokcik ni, terus landing. at least aku duduk2 jer. Dia ngan landing and buat memacam lagi posisi. Beli tilam macam nak beli hapa jer ko weiii

yelah kena try, kang tak sedap XXXX

cis!

IMG_4173

tilam yang cam cecorak nih, hotel punya standard. Lembuk beralun. hok brand2 nih, alah, tak rajin ler nak cite sini. bukan sponsored post pun.

IMG_4174

many types of frames and mattress

IMG_4181

Frame yang ni sedap coz head belakangnya tak yah letak bantal pun boleh buat slide untuk baca buku or even tengok tv, but of cos ler not the black le kan…

IMG_4186

ada satu brand tu kan, bukan this one. asyik ler a few kedai kita pergi dok bagi ayat yang sama jer…oh ini The Queen of UK punya tilam, dia pun pakai ini kakak. Yelah ko kan, ko nampak le sangat tilam si makcik tuh.

IMG_4189

at another shop…

IMG_4205

another shop, bukan tilam. buat buaian. korang kalau rumah besau tanah melingkar can sebatlah ni gak

IMG_4212

simple for dining, small but the colour combination cantik but for 4 seaters je yeah. kena tambah kerusi ler kalau nakkan 6. kecik ni tau bukan standard meja makan, buat letak kat dapur bolehlah.

IMG_4216

satu lagi kedai lain, hok nih di PJ

IMG_4218

jauh gak kita berjalan, dari Ampang sana sini ke PJ

IMG_4236

pendekkan cerita, kat kedai nih kita settled ngan katil parent sebijik and tilam gak lah, percuma ngan maknek bantal booster, 5 bijik.

of cos kedai ni lagi cheaper yang kat Ampang nun. Nak siapkan maknek segala bagai lam 3 weeks, so heharap insyallah by the time kita nak move in tu dah siap segala ler kan.

IMG_4238

apa yang kita beli tak yah tunjuk sini ler. Lain kali insyallah :)

Memula memang nak settle ngan kedai Ampang but nasib baik buat survey merata gak. so kedai di PJ ni tengah wholesale jadi ada harga untung ler banyak dari kedai pertama.

IMG_4248

kemudian kita ke satu lagi destination, untuk carik katil anak2 pulak. For Abang Kakak. Zeeshan tak yah hahahaa

Kakak wants similar macam nih. ada boleh letak barang kat belakang pala nya. Kat Viva pun ada gak, sini pun ada gak. lam 2500 kot yang nih, tak masuk tilam kay. but tak syoknya kedai ni nak add on GST. memang kitorg tak nak ler kan, coz other shops semua dah waive, depa tanggung.  so kalau harga asal gitu, nak kena add on lagi GST. ai cry cry cry

IMG_4251

kalau anak2 aku rerapat umur depa, mungkin idea katil macam ni pun bleh but serabut je plak, untuk idea korang bolehlah yeah

IMG_4252

 cantik purple nih, boleh tukarkan ke merah

all each standard single sofas macam ni lam between RM1200 – RM1400

IMG_4257

kita tunjuk gambar katil ni kat Zeeshan, wallah weii, punya ler dia seronok. Ko kalau mami beli katil ni ko nak tidur takper dik, ni kang ko tidur kat katil mak kau gak.

IMG_4259

sofa ni pun, boleh tukar ke fabric merah. or any colours yang korang nak ler

IMG_4264

hok nih pun, semuanya boleh ikut colour hangpa, ini termasuk ngan stool gak. promo yang ni lagi better RM1300 kalau tak silap aku ngan 2 benda nih.

IMG_4272

pessen warna-warni ni sangatlah trending a new style tokeynya cakap. Yang hok panjang 3 seaters tu lagi cantik tapi aku serabut le pala ngan warna2 ke main banyak nih. Tak berkenan hahahaha, harga memang buat terkejut gak lah.

IMG_4279

dalam kedai nih, hujung sekali akhirnya kita settled ngan katil abang kakak and tetilam diaorang jugak.  Ada kedai lain, aku ada amik a few sofas gak, tu semua need few weeks to siapkan bagai. Jadi biar dululah, kita dah siap apa yang ada. sapa datang rumah aku pas aku pindah, dok lantai lu hahahaa. Keji kak red ko.

eh sofa hitam ni boleh gak tukar warna, tapi ni mahal gak ler. baru. leh ada in leather, in PVC or PU.  Ikut kalian.

IMG_4285

I thot to get this bed for one of my kids but depa tak berkenan. diorang nak kayu. So kita pilih dari catalog, lagi senang citer. Pastu kena cucuk ngan tokey suh amik maid punya gak, Giler ler nak amik for main memahal kan, aku nak amik yang paling  murah jer, see maid aku punya katil pun aku tak bawak, memang totally semua beli baru. Jadi beli ler jugak. Bukan hok nih, the most cheapest katil in the world. but masih lagi paling cun. Idok ler katil besi bagai tuh, aku amik kayu gak.

Oi dulu masa aku pencarian nak beli rumah kan, dok tengok kuor masuk rumah orang kan, ada satu tuan rumah ni, dia buat sendiri katil kayu untuk maid dia (2 orang), atas bawah, bilik maid tu memuat berdiri untuk salin baju jer coz ada katil. Lagi ler hazab.

IMG_4295

Dan akhirnya after 7 hours, kami siap beli 4 bijik katils and tilams, dapat jugak semua 8 pillows + 2 boosters. Pillows ni bukan cap ayam punya, korang kena pandai le bodek jenis2 pillows yang sedap kat pala korang, materials dan jenis. Macam aku kedai PJ tu bagi 3 options of pillows. Puas hati. Dan jugak beberapa jenis sofas.

This week nak mula carik study table  for depa. dan bebarang rumah lainlah.

Apa hood / hob / stove / oven yang korang pakai for kitchen cabinet, the best to be recommended? i m on that stage now. Tengah look look.

Oh yeah, we went to few shops to look for fridge merah, banyak takde stock nih. I know LG ada merah. if  you happen tahu mana shop outlets yang ada merah fridge ni (either single or side by side doors), pun please share with me. This time around, i want to go fo red fridge :)

Hari tu dok mencarik high and low the red water heater. Dapat gak alhamdulillah.  Sorang taukey dari kedai di Selayang terus hantar ke KLCC, baik punya service dia bagi.  Ada sections aku kena ada red items, ada section tak perlu.  After all, i m known as Redmummy, the house yang penuh ngan red stuff, so tak heran ler kan?

Chop ai beli barang semua takde gunakan nama ‘Redmummy’ yeah, so any recommendation of stuff, sangat dihargai. Kalau nak connect to tokey yang boleh bagi harga diskaun2, pun sangat diappreciate so much. Thanks again.

 

Comment: 7

Cambodia to Vietnam…

Assalamualaikum

Sedikit ingatan untuk yang ingin membantu masyarakat dan muslimin di Kemboja.

Remember akak ada pergi Kemboja last year ngan Pak Aji and adik bongsu untuk misi yang sama. So untuk tahun ini dipanjangkan awal2 untuk kalian yang dok nak kata nak join nak join nak join, sama ada dari segi kewangan, barang dermaan or even pergi sendiri physically.  Ada 3 options, first untuk Ramadhan, 2nd untuk Qurban dan third untuk hari2 biasa.

i cuba explain batch by batch kay.

 

0e6e808d35eaab3db57b6816d9b09cca

 

untuk makluman muslim kemboja sana memang sangat2 miskin, ada yang dalam category fakir miskin jugaklah. Gomen depa takde bagi funds, so dari dermawanlah depa berharap untuk menderma for their schools, rumahs, kids etcs. Boleh refer kat entry2 akak on Cambodia, camne surau/sekolah/rumah/kampung depa yang sangat2 uzur. So saluran wang dan derma tak pernah putus datang dari seluruh dunia gak tau, Malaysians memang famous to help the Cambodians too.

Untuk bulan Ramadhan, sekiranya mahu lanjutkan derma kalian, bolehlah tengok2 borang ni and boleh contact akak or Ustaz Hafiz dalam number tertera. Lagi 2 numbers haji hajah tu, depa tengah not available right now.

c8f20ec87fd561584e193f0db615a4c7

for Qurban, hari raya kedua biasanya dah terbang ke sana. So sebelum raya qurban tu nanti akan ada ramailah yang nak bayar bahagian qurban/akikah memasing gak. Harga is a bit cheaper than KL, for Korban is RM300 per bahagian dan Akikah pulak is RM550.

I memang letak semua qurban anak beranak di sini. kesiannya depa sangatttttttttttttttttttlah setahun sekali jugak dapat merasa daging qurban nih. Depan mata akak gak aritu 7 lembu dikorbankan. In less than 2 hours tau, laju betul depa sume buat keje. itu 2 hours siap bungkus kemas tempat qurban gak yek. dia tak cam kita nak kena ada proper khemah segala bagai. Depan rumah Tok Penghulu kampung je depa settle semua.

So kalau keen, boleh contact Ustaz Hafis or even Kak Red. Tu dia number aku pun terpampang diletak dek Ustaz.

Dan untuk sesiapa yang nak ikut sama ke Kemboja mahupun Vietnam, ada trip dijalankan sambil kita buat qurban tu.  Boleh refer itinerary kat bawah nih.

Macam tahun lepas akak round Kemboja jer but for this year, depa sambungkan ke Vietnam. Insyallah 5,6 of my anak beranak akan turut sama. Mehlah.

6f163bae8bd9c3ba3392441f06954c41

68a051930cdb04ab21a9e623268fd9e5

c0ffb559c36fd84ed1597085d124b1e1

2c5361e5f53c8272a5c7a200295a61c2

cef64c2c8f696caa25c25ba584e79c55

 

3de727fc2e12365ebf37483070422052

 

Jadi harga untuk package ialah RM1,000. Untuk flights kena arrange sendiri (my team dah siap bayar for the flights coz nak kejar harga murah). Jejemputlah berminat, ramai jer aritu cakap kan, so  akak dah advanced bilang nih. Ada extension pergi Vietnam gak tuh, ai dulu tak sambung ke sana pung. untunglah korang.

b1ad14acd11be15ae9313cb1b1f1e403d75109c4c4669e6580e8899b195cecd9

 

Semoga dengan rezeki yang kita ada ni, dapat dipanjangkan buat mereka di sana. Untuk reference for Cambodia trip akak last year, boleh refer sini, selain beramal jariah segala kita buat a little bit of charity and buat jugak shopping sana sini hehehhehehee. ting!

http://redmummy.com/category/cambodia/

Sesaja tips, hangpa bawak sports shoes, or trail /hiking boots or even selipar cabuk sudah. Ko jangan pakai kasut cecangih segala. akak pakai loafers aritu abis kau kotor piang kena lecak hahahahaa. Kindly contact Ustaz Hafis 016 971 6045 untuk urusan derma, either ramadhan, qurban mahupun berterusan.

Harap pepanjangkanlah yeah. Akak pun insyallah tahun nih, sambung lagi qurban buat di Kemboja ni gak.

Amin.

Comment: 3

Penang Kul horeyh!

I had to skip 2 nites punya cerita also whole Saturday’s story. Tak boleh keluar blog. Privacy.

Dan dang dang, masa untuk balik KL.

Ok ler tu, aku dah covered cerita untuk 3D museums/art street. Leh refer kat situ yek if u plan to come down to Penang. The Sunday, we have to come back KL le, bape lama lagi nak duduk, 4 hari dah pun. Soknya sekolah. Lam kol 11 gak lah kita keluar hotel. Singgah lagi ke Feringgi, makan lagi laksa bebudak nih. Gerai lain pulak.

 

IMG_3451

Up ngan nasi ayam, of cos for kecik aku tu le kan. ada laicikang gak. aku siap suh budak tu tambah lagi nuts lam tu. keruk kerak! sodapnya lahai…

IMG_3446

pesen kat Penang memang, telur letak dalam mangkuk so ko kopek le sendiri nak letak bape banyak pun dalam laksa kau. yek yek? rasanya begitulah coz dah banyak gerai kita pi tiap kali kat Penang memang camtuh. Kalau kat KL dah sesiap kan letak half egg tuh. Sebijik le sedap! cuti sekolah nanti aku ngan Kakak nak belajar buat laksa plak lah hahahaha

ai is tak geti tapi nak gak amik tau le belajar buat.

IMG_3465

on the way back down, tu dia tetiga punya tidur. bahagianya lahai. aku tak tidur rasanya, or maybe sekejap, 10-15min nap. Ada laki yang suka speeding ni bini kena mata terang sikit.

Kita toilet break, 2,3 kali tak makan langsung pun. Terus sampai KL. Jem sikit and hujan suku highway to KL. boleh tahan gak ler lebat.

IMG_3525

dan apabila aku dah bosan takde benda nak buat, I posted this in my social medias. The shades yang aku simpan dalam kereta. Banyak kau! ni pun ada yang some kat office ler kat rumah ler kat kereta laki aku ler. Tapi bukan pakai sorang ler, anak2 dan suami pun sama sebat. Pantangnya aku kalau  pas depa pakai tak simpan balik dalam casing. Riuh le mulut mak kau.

haiyah the each brands nih cecampo ler ada Rayban, Chanel, Prada, LV dan memacam ler.

IMG_3527

Mr Zeeshan bangun, muka sentap jer. Mamai.

Adik nak shishi tak?

NO!!

amboi garangnya.

 

IMG_3535

oh ada gak, 3 kipas sakti di waktu kita kepanasan dan kepeluhan :)

Kipas merah menyala tu hadiah dari my reader, di mana kamu berada sekarang ye dik, tengok akak pakai dah makan tahun dah.

Yang hitam tu beli baju Rizalman ko dapat ler.  Bayau RM500 untuk baju dia, pastu kan pakainya sekali jer. hahahhaaha mana icon nangis nih.

Hok pink tu pulak aku beli kat Cambodia last year, tak tahan ngan panehnya dalam pasar sana. So mesti ada dalam handbag bila dah nak berjalan lelama di luar.

IMG_3566

dan malam tu si belangkas menyambung belangkasnya.

Si kecik tu memang kamcing betul ler ngan bapaknya. Hanya 5 malam jer dia akan berkepit ngan aku over acting bagai tapi kalau bapaknya cuti and weekends tu, memang dia tak nampak aku dah. Setakat Good Morning Mummy, assalamualaikum Mummy, then blah. Kulu kilir ngan bapaknya. Bedtime pun kena ngan bapaknya.

Orang kata kalau susu badan 2 tahun memang melekat le ngan maknya kan tapi abis je putus susu dulu, dia pun terus melekat ngan bapaknya. Ko kan dik…

So that s all our Penang story.

Insyallah masin mulut ke Langkawi pulak. Aku main petik je nih, kata tu kan doa :) .

 

Comment: 7

Made In Penang 3D Interactive Museum!

IMG_2647

wow! makan cecalit cecuit curik dari anak beranak pun dah boleh naik pipi aku! tu bahayanya carbo to me. Well well. aritu lah, skang aku dah turun balik berat coz tiap kali naik, kena turunkan. Jangan ko naikkan lagi ler kan. My badan is like yoyo. ada carbo, dia naik. takde carbo dia turun.

So after the late lunch was at Padang Kota.

Tak semua gerai bukak, coz siangkan. Kita gamble je. main cecampur order sana sini. Nasi ayam for Zeeshan. Dia kan janji nasi. Ada gak laksa lah, memacam ler depa order, tu yang aku cuit2 tumpang sekaki. Tetiba berat naik. Bongok la badan aku nih.

IMG_2652

kerang bakar ni memang win, fav kakak and aku gak. Abang yang memula tak nak try pun terperangkap gak, cuma dia malas nak bukak. sama le ngan bapaknya. Sedap sedap.

Eh kakak, rayban mak kau jadi harta nampak :)

 

IMG_2665

Dan kami menuju ke Made In Penang 3D Interactive Museum plak laternya. Parked dedepan tuh but nak melintas agak payah, boleh tahan lama le jugak kita nak cross the road yeak. Jadi hati-hati tang tu kay.

IMG_2682

sebelum bayau tix bolehlah pre pose gak kat sini, leh decide later nak masuk ke tak. Alang2 kita dah sampai, masuk ler kan. Tapi pastuh baru rasa oh ni sama je bih kurang dengan yang semalam kita went in, the Made In Penang 3D Interactive Museum!

IMG_2684

poyo! dokong anak pun ko komplen tak larat.

IMG_2686

ehceh kakak

IMG_2690

nak masuk dalam? itu namanya pun 3D je kan…

IMG_2699

Zeeshan buat lawak antarabangsa lah kat sini. Lepas aku bangun, ada foreigner pulak duduk, dia suruh Zeeshan tolong ala2 tarikkan, coz dia nak gak videokan/capture. hiks….tapi gaya dak kecik ni, bersungguh membawak sangat tuh.

IMG_2707

Sesatunya gambar dari 7,8 pcs yang menjadi. Lain semua takde Zeeshan dan shaking habis dek dia dok lari to the left to the right

IMG_2724

aku tengok pakcik ketayap putih, teringat kat Abah aku

IMG_2736

al konon dalam air laut

IMG_2739

hai cik nyet!

IMG_0120

kutip kak kutippp…pecah kang

IMG_0123

kuning tau gigi kau cik kamb

eh kambing mana kau, gang kau hah!

IMG_2756

pun bolehhhhhhhhhlah!

IMG_0129

belakang tabir hahahahaa

IMG_2763

di depan tabirnya :)

IMG_0132

shannnn….

hahahah takut gila dia bila aku nak masukkan dalam mulut ular nih.

IMG_0144

colour lagi kak

IMG_0148

Zeeshan bengang kau masa ni coz maknya pi bagi susu dia kat tiger tuh! perabi bebetul

IMG_2782

alolo comeinya

IMG_0156

hok ni kita main drum macam beria ler, cuma aku nya ‘bag tangan’tu ler mengacau banyak

IMG_2786

kakak punya pun best jugak!

IMG_2792

Hoiyeh!!

IMG_0161

cara yang sebenar bila rotate gambar tau! hahahaha, panjat lagi bang

IMG_2799

zushhhh

IMG_2800

oh nooooooooooo!

IMG_2809

eii geli la geliiii kiter tau

IMG_2812

aku pung bolehhh

IMG_2814

opera abis apak kau

IMG_0169

hello sir, how are you?

IMG_2823

opera kakak

 

IMG_2829

opera maknya

IMG_2831

opera keji maknya lagik

IMG_0170

selak sikit please

IMG_0171

heheeh suka kakak ngan amik2 gambar gini. abang pun. aku dah mood2 malas gak, yelah earlier pun kita kat tengah panas melenting ting kan.

Zeeshan memang lagi ler kan…

IMG_0172

kuat lagi picit tu kak

IMG_0182

hahahaha so sweet yang nih. siap ada kakak pakai jubah hitam tu datang remind kena pakai bunga tangan tu gak kay. bunga tu dok kat belah kanan wall nih.

IMG_0184

bila larut malammmmmmmmmmm!!

IMG_2840

awat senget ko kaler tu kak

IMG_2848

adik pun nak!

kipas mak merah tu, si adiknya dok cabut bebulu merah tu sikit sikit. adoi ko ni dik

IMG_2852

run bang runnnnnnnnnnnnnnnnn

IMG_2861

surpriseeeeeeeeeeeeeeeeeeeee for u cik tle

IMG_0189

lawan kak lawannnnnnnnn

apahal ler ada baldi hahahaaa

IMG_0190

steady tak, dah nak jatuh pun bolh lagi menongkat pala

IMG_0193

oi spiderman tolong la aku cepat!

part ni kan, orang sebelum kita amik gambar salah. pastu bila kita amik dia tengok. dia terus amik lagi sekali, baru dia tau camne nak positioning. aku pun, diaajar dek RD and Abang. hahahahaa

IMG_2869

ha ni tricky kan?

IMG_2873

maknyapun nak jugak buat kat apak kau

IMG_2879

king of fruits

IMG_2885

mamiiiiiiiiiiiii help adik pleaseeeeeeeeeeee

IMG_2891

ha makan makan, suka sangat makan mee kan korang nih

IMG_2892

bila le nak abis bergambar ni hahaha, penatnya nak buat entry nih. Itupun ada gambar yang skip aku tak letak pun dalam nih. imagine if semuanya letak :(

IMG_2897

kait lagi dik

IMG_2902

cermin ni al kononnyalah

IMG_2906

u nak duduk kerusi kat belakang kita berdiri tu pun boleh gak yek

IMG_2913

tebar tebar…tarik tarikk

IMG_2916

kemon pak, kasi pecahkan

IMG_2919

anak aku ni memang soft lembut jer, tapi kalau dia gaduh ngan abangnya, boleh tahan gaklah panjang merajuknya

IMG_2922

fire fireeeee

IMG_2925

almost to the end

IMG_2928

Zeeshan dah longlai sangat, time for him to sleep and lapau gak tuh. Mat nasi kan.

IMG_2941

tapi bila dia nampak all these segala, terus tearng lagi matanya

IMG_2943

the finale!

IMG_2959

Habis lelaju kita pi sebelah pantai Feringgi tu, tempat wajib ler kalau datang Penang nih for our family. Bedal laksa segala bagai. Zeeshan ngan nasi putih again. Tu aku ngah gigih tarik belakang baju dia coz dia dok berdiri kat pagar tu, siap kuorkan badan lagi heh, ko ni dik. Dia nak tengok bapaknya tempik kengkadang baru jalan dengar kata.

Cakap bebaik dengo kengkadang je dia bila dah kena halilintar dek bapaknya ha mencicit diam.  kihkihkih tapi aku tak bolehlah kalau laki aku marah anak2 aku, mesti aku pun terasa. Ok hal anak2 citer kemudian lain. For this post is all about Made In Penang 3D Interactive Museum!!!

Address:
No 4, Pengkalan Weld Quay
George Town, Malaysia
04-262 1992

Entrance Fees: Dengan MyCard Adult is RM15, Kids is RM10, kalau macam Zeeshan tu free jer.

From 9am to 6pm. Estimate ronda dalam tu about sejam to sejam setengah. Kalau pemalas bergambar, 30min dah abis ahaks. Kalau semua ko nak posing, join tidur baring segala, memang sejam setengah lah.

Comment: 10