Chop anak for ads!

IMG_1055

IMG_1072

IMG_1087

Welcome to the the motherhood club – Ruby

IMG_1101

 

IMG_1118

IMG_1121

IMG_7124

Just the 3 of us for one of the events. Abang Kakak buzy with their extra classes.

Sebenarnya yang dibook ialah si anak, makpak hanya sampingan :)

Comment: 6

The New Mercedes-Benz CLA 200

48hours sponsored post

Last weekend sempat aku lepak-lepak lunch ngan my girlfriends. Meriah sungguh, maklumlah lama tak jumpa so syok la melepak sambil catch up apa-apa cerita yang patut. Mak-mak duk berborak sakan, yang bapak-bapak ni berlarian kejar anak yang mencicit tak tau duduk diam hiks.

Selesai makan berpotpet, time to balik la dah. So time nak masuk kereta tu ada sebijik Mercedes ni parking depan kereta aku. Peh mengancam jiwa raga betul design dia ni. Kalau aku kaya memang sebijik dah sambar… kalau la :)

Mercedes-Benz CLA 200_Exterior (1)

Bercakap pasal Mercedes ni, dulu kalau korang ingat last year aku ada attend dan blogkan pasal the lunching of Mercedes A-Class. Memang da-bomb keta tu.

Tapi yang aku nak ceritakan hari ni, baru-baru ni Mercedes-Benz Malaysia telah menetapkan standard baru dalam reka bentuk expressive avant-garde dengan pelancaran CLA-Class terbaru mereka, 4 pintu premium coupé dalam segmen intermediate. Design dia alahai memang mengagumkan dan mengiurkan!

Mercedes-Benz CLA 200_Exterior (2)

CLA-Class baru ini secara tak langsung mewujudkan satu segmen yang baru, dengan world-leading aerodynamics untuk reka bentuk avant-garde coupé. Sebagai coupé empat pintu yang baru, ia actually mengikuti idea CLS, yang reka bentuk konsep telah dilahirkan sejak kemunculan sulung pada tahun 2003.

Mercedes-Benz CLA 200_Interior (14)

This newcomer mempunyai sistem amaran yang berasaskan radar (COLLISION PREVENTION ASSIST) sebagai standard yang mampu untuk memberi amaran kepada pemandu tentang penghalang daripada kelajuan 7 km/j. Sistem bantuan berasaskan radar ini memberi amaran visual dan bunyi kepada pemandu tentang halangan yang dikenal pasti dan prepares the adaptive Brake Assist system for precision braking. Memang first class in term of the safety.

Mercedes-Benz CLA 200_Interior (16)

CLA-Class mempunyai ciri-ciri aliran udara yang baik, yang merupakan faktor penyumbang utama kepada penggunaan bahan api yang rendah dalam pemanduan setiap hari, sekaligus mengakibatkan pengoptimuman aerodinamiknya. These include a low A-pillar shoulder with adapted A-pillar geometry, aerodynamically optimised exterior mirrors, bahagian belakang diselaraskan, roda direka untuk aerodinamik rendah dan spoiler roda bergerigi di bahagian depan dan gerbang roda belakang.

Mercedes-Benz CLA 200_Interior (17)

CLA-Class ini dilengkapi dengan integral seats di bahagian hadapan dan belakang, yang menekankan watak sporty. Tempat duduk belakangnya menekankan kerusi luar (2 +1 tempat duduk) provides comfy room. Warna berbeza jahitan boleh didapati, mengikut pilihan dalaman yang dipilih. Kabel gentian optik diantara pembukaan dan kekangan kepala dan backrest adalah pilihan yang ada, sebahagian daripada pencahayaan ambien.

Mercedes-Benz CLA 200_Interior (18)

Selain daripada sistem breknya yang advance, pelbagai sistem bantuan pemanduan disokong dalam CLA-Class ini dan secara tak langsung membantu kita dalam pemanduan. Ciri-ciri Smart Safety termasuklah ATTENTION ASSIST drowsiness detection. Wow ini memang terbaik, especially bila selalu memandu waktu malam dalam keadaan mengantuk. Juga macam aku cakap tadi radar-based COLLISION PREVENTION ASSIST with adaptive Brake Assist dan juga Active Parking Assist yang boleh membantu automatically parking in lengthways ataupun crossways parking spaces. Cool giler! Senang aku nak parking macam ni haiii…

Mercedes-Benz CLA 200_Exterior (5)

Hiasan dalamannya pula diperlihatkan sebagai “Cool touch” effect. Progresif, rupa luaran yang sporty ini diteruskan di hiasan dalamnya. Bahagian dalamnya ditambah dengan material yang exceptionally berkualiti tinggi dan reka bentuknya yang sangat istimewa. Betapa sleek dan sexynya design dia, berkarisma sungguh. Elegant with its own unique style and characteristics.

Korang kena pi test drive sendiri kalau tidak, tak tahu how it really feel. Harganya bermula dari RM 235,888.00, CLA-Class baru ni semestinya merangkumi segala aspek terutamanya dari segi ketangkasan, keselamatan, keselesaan dan gaya digital masa kini! Untuk maklumat lanjut, do visit Mercedes-Benz Malaysia website.

Khidmat pesanan masyarakat Mercedes-Benz CLA is brought by Redmummy.com

Comment: 12

Once a year catch up!

IMG_1152

Tempat ni dipilih kerna aku suka dengan senang parking (spoke too soon, bila this time ada construction pulak and so kena reverse, luckily ada orang keluar so dapat le spot parking). Aku rasa tempat ni senang makan, banyak restaurants, we used to had our event kat sini, I was one of the speakers for Purina event.

Lepas makan kita jalan around, that s where ada kereta mainan for kids to naik, yang control by parents or drive/ride sendiri. Memandangkan kami ada anak2 kecil 3 toddlers tuh, so the best place for me to think of.

IMG_1141

Tak yah tengok muka cengkung aku, ramai yang dok kata aku dah macam muka orang sakit, dok cengkung bonar. Rileks, I am ok, mungkin angle nih nampak macam terlampau cengkung kurus dah macam orang sakit. Takdor ler. I m ok and feel healthy. My dietary plan semua oraganized and advised by a doctor semua. So bukan kurus yang tak healthy, memang supervision by my doctor. Apa makan segala bagai, aku dapat nasihat rasmi. Cool kay?

The taik cicak bag, of Yanok!

It was a long table, all of us punya family members bagai makan nih, but no photos during the late lunch.

IMG_1157

Mak2 lagi pentingkan amik gambar dulu heh….the kids, handled by their dad

IMG_1163

selenga 2 orang nih!

IMG_1164

ok, di bawah lindungan lampu yang lebih terang sikit. Hok tadi tu golap heh….

IMG_1171

while kids, Zeeshan Myra and Amad…sama melenjan naik motor ler, kereta ler….

IMG_1180

anak aku jer main 3 kali, pastuh nak naik lagi, bapaknya dah malas nak ikut pusing. so jalan rounding jer lah.

IMG_1191

hok mak2, menggosip. Gambo ni just nice, ada satu gambar siap yanok ngan memuncung, ohai…kalau tayang sini. kahkah…kalau angle hujung sana, nampak pulak aku ngan rose punya memuncung gak kot.

IMG_1201

Kesian the bapaks, menggelap dalam gambar. RD, Afa and Bojeng

IMG_1211

these 3 kids, beza umur depa tak jauh.

Zeeshan is of cos a year older than Myra and Amad.

Amad pulak born 5 days before Myra, 25th Xmas day

Myra was born on the same birthdate of Zeeshan 29th Dec. Beza setahun.

IMG_1218

3 orang mak yang cuba nak depa bertiga berdiri to pose together, gagal!

IMG_1219

The 2nd time, Zeeshan can stand still but both Amad ngan Myra dah mula nak berlari. The 3rd time lagi ler, sama tak sempat, Amad dah lari duu, Myra belum lagi nak berjalan sangat, but coz Amad dah beat her, so dia yang paling payah ler nak posing. We tried duduk pose, letak tetiga atas kerusi. Amad paling melaju turun. Eii aku gigit gak ko ni mad.

Takper taun depan boleh lagi, dia dah 2 yrs ++ so dah behave sikit kot macam Zeeshan hahahahaa.

IMG_1222

 

IMG_1224

IMG_1227

IMG_1223

Finally ada Abang Kakak in the family frames.

A once a year lunch date with Rose and Yanok. Kalau dengan Rose aku sokmo jumpa, kalau dengan Yanok, yang hard to meet.  Venue ni kat AEON AU2 Setiawangsa.  Depa yang makan, aku tetengok cuit2. Takut nak makan hahahaha. blum abis program diet nih. Nak turun lagi ler. I m so addicted to drop more kilogs of my weight.

Kesian wor, setahun sekali baru dapat catch up. Kalau boleh memang nak sokmo, but memasing pun specially me masa adalah hazab kan, tapi aku dok ngelak meet up pun yer coz aku tak boleh nak makan, dok promised to do on April. tapi nak postpone lagi tuh, coz thot nak buat May, but unfair. So, see you girls, insyallah lagi 6 bulan, team up with Sid. Or ngan Rose sokmo jumpa, we stay close by.

##yapadah gambar2 ni, kalau tak mak pejam mata, bapaknya, tak pun kakak abang adik##

Comment: 13

Hey Happy Monday!!

During my lunch hour, but tak makan kan, so no point pi makan, jadi kita keluar untuk mencuci mata. Just feel like to jalan around, tengok2 barang, masuk kuor kedai, nothing yang dibelipun. Sesambil jadi listener mahupun jadi potpeter.

Aku suka beli product Swarovski, dulu ada satu set aku dapat from my ads sponsor, but aku tak gemarkan colournya, dia tak plain. hijau ke yellow colour tuh. Berbelit2 nak pakai. Tapi masa aku masuk kedai ni, takde pun beli, not in the mood to shop. aku usually beli a set, earing ngan rantai, satu set. cuma tu lah, belum bernafsu nak beli, seperti mana belum ada nafsu nak makan macam dedulu.

 photo 1

  photo 1

They don have much choices seperti terakhir sekali aku datang. Tu pun antara yang buat aku takde beli apapun. Lagipun kita masuk kuor banyak kedai.

 

 photo 1

Fuschia or shocking pink vs yellow. belasah jer. Asal kemas kot. Memang ada yang suka earth colour, but aku suka colour yang outstanding, tengok dari aku suka warna merah pun tau yang aku suka warna2 terang. Lagi satu aku dah boleh pakai putih, tak banyak but bolehlah, dulu kalau warna putih memang kepantangan sangat. Aku kira aku seorang clumsy, mesti comot.

lagi satu aku suka satin but nak memakainya kena berhati2 sangat. kalau perfumes melekat tu dah biasa.

photo 2

Dah macam baju mengandung je heh dress nih

tak amik pun so jangan le risau

photo 5

malas nak try dress ni dan dibukak skirt hitam aku tuh. so aku sekali arung je pakai dalamnya.

photo 3

 shaking betul gambar aku mengamik heh. Nak kejar masa. dok menerai banyak bonar. This dress comes in black too. I m avoiding black.

photo 5

Tadi lahai atas2 tu bukan main le posing le ke main dengan dress, end up pakai caftan pastuh. Ini kes kena lari pi amik anak2 dari tuition malam, malaslah aku nak bersungguh pakai segala. I love this kind of caftan, long sleeve. Tapi ni kalau dok umah yang jenis panas berdenting, nangislah, meruap. Pala aku tu coz bila masak tak nak wap asap kena kat rambut, pasal pakai tuh. Sahlah sangat baru pas masak tuh.

Those dress are from Mango and the caftan boli dari Melaka.

photo 1

One nite, balik kerja, anak2 dok keluarkan the toys set Kakak. Oh hai, ini zaman kakak very the muda belia. Terpaksa kita simpankan coz nyomak jer. Memang niat nak bagi female cousin kakak. but depa bagi a few jer. Korang ingat Mamat? alah 2 bears Abang dari zaman he was so little boy, baby till tua kebana, tidur dengan mamatnya. the 2 brown bears tuh. Hah dia amik, and terus bawak tidur.He rindu gila ngan 2 mamatnya. Till now ok bawak tidur, yelah macam bantal busuk, ada orang sampai ke tua kan, so macam tu lah, 2 mamats tu as his bantal busuk.

Bang, sorry mak blog bout it, but dont worry, orang paham, your 2 mamats are like your bantal busuk.

Zeeshan hanya amik hippo purple tu jer. Itu adalah hadiah dari bapaknya pada Abang when he was born, almost 13 years ago. Aku sedar, bukak mata kat hospital, dah ada hippo tu untuk anaknya.

Dan coincidentally, Zeeshan just wants that. See?

Comment: 7

Malaysia Breakfast Day 2014

48hours sponsored post

MILO_MBD_2014-1

Semua sedia maklum yang sarapan tu memanglah tersangat penting! Tapi disebabkan kesibukan kerja ataupun kesuntukkan masa terutamanya, tak semua antara kita ada masa unrtuk bersenang lenang menikmati sarapan. Betul tak? Especially kita as parents bila bangun pagi dah berlambak-lambak tugas nak kena uruskan untuk hari tu. Nak pergi kerja, nak uruskan anak-anak, nak hantar anak pergi sekolah lagi, urusan itu dan ini, segala macam bendalah sampaikan sarapan pun tak sempat nak jamah!

MILO_MBD_2014-2

Tapi bagi saya yang mempunyai 3 peranan utama iaitu seorang wanita berkerja, mak kepada 3 orang anak yang sedang membesar dan boleh tahan banyak ragamnya dan juga seorang isteri, bermakna fokus utama saya untuk memastikan dapat memikul kesemua tugas-tugas dalam ketiga-tiga characters itu tadi setiap masa dan ketika. Oleh sebab itu saya sentiasa make sure saya memulakan hari dengan pemakanan yang sesuai dan sudah semestinya sarapan yang sihat berkhasiat dan juga segelas MILO so that I will have the energy to start my day long. Begitu juga suami dan anak-anak. Abang dan Kakak terutamanya, at least segelas MILO panas sebelum pergi ke sekolah untuk memastikan diorang bertenaga dan mendapat tenaga positif untuk memulakan kelas persekolahan.

So korang-korang semua, walau sibuk atau suntuk macamana pun, carilah ruang dan masa untuk bersarapan kerana ianya sangat penting untuk kita supaya mendapat tenaga for the rest of the day. Tapi make sure eating right ya, makan sarapan yang berkhasiat then barulah tenaga positif menular dalam diri kita :)

Bukan itu sahaja, bila tubuh kita bertenaga positif sudah semestinya menjana minda yang positif. Ini secara tak langsung menjadikan kita sentiasa cergas, cerdas dan motivasi diri meningkat untuk melakukan sesuatu kerja, menjadikan kita lebih fokus untuk mencapai target ataupun goal kita. Lagipun bersifat positif akan lebih disenangi oleh kawan-kawan dan tak de ruginya pun :)

MILO_MBD_2014-3

Oleh sebab itu, MILO mengajak kita semua bersama-sama to celebrate the most important meal of the day dalam kempen Malaysia Breakfast Day 2014 yang akan berlangsung di Dataran Putrajaya pada 20th April 2014 bermula dari jam 7 pagi. Pelbagai aktiviti sihat dan menarik bakal berlangsung. Dimulakan dengan Malaysia Breakfast Day Run, diikuti dengan games-games yang menarik, persembahan menghiburkan dan bertenaga dan of cos a MILO for our healthy breakfast :)

Semua yang berminat dialu-alukan untuk join bersama, terbuka kepada semua lapisan masyarakat, terutamanya Malaysia Breakfast Day Run yang sejauh 7km dan juga 3km jaraknya, boleh mendaftar online di sini. Cepat-cepat register sebab pendaftaran akan tamat pada 13th April ni!

MILO_MBD_2014-4

Kita jumpa di sana ya! Dan jangan lupa bersarapan dengan sarapan yang sihat dan berkhasiat dan tentunya lebih enak dan bertenaga dengan MILO :)

Khidmat pesanan masyarakat MILO is brought by Redmummy.com

Comment: 12