Cambodia to Vietnam…

Assalamualaikum

Sedikit ingatan untuk yang ingin membantu masyarakat dan muslimin di Kemboja.

Remember akak ada pergi Kemboja last year ngan Pak Aji and adik bongsu untuk misi yang sama. So untuk tahun ini dipanjangkan awal2 untuk kalian yang dok nak kata nak join nak join nak join, sama ada dari segi kewangan, barang dermaan or even pergi sendiri physically.  Ada 3 options, first untuk Ramadhan, 2nd untuk Qurban dan third untuk hari2 biasa.

i cuba explain batch by batch kay.

 

0e6e808d35eaab3db57b6816d9b09cca

 

untuk makluman muslim kemboja sana memang sangat2 miskin, ada yang dalam category fakir miskin jugaklah. Gomen depa takde bagi funds, so dari dermawanlah depa berharap untuk menderma for their schools, rumahs, kids etcs. Boleh refer kat entry2 akak on Cambodia, camne surau/sekolah/rumah/kampung depa yang sangat2 uzur. So saluran wang dan derma tak pernah putus datang dari seluruh dunia gak tau, Malaysians memang famous to help the Cambodians too.

Untuk bulan Ramadhan, sekiranya mahu lanjutkan derma kalian, bolehlah tengok2 borang ni and boleh contact akak or Ustaz Hafiz dalam number tertera. Lagi 2 numbers haji hajah tu, depa tengah not available right now.

c8f20ec87fd561584e193f0db615a4c7

for Qurban, hari raya kedua biasanya dah terbang ke sana. So sebelum raya qurban tu nanti akan ada ramailah yang nak bayar bahagian qurban/akikah memasing gak. Harga is a bit cheaper than KL, for Korban is RM300 per bahagian dan Akikah pulak is RM550.

I memang letak semua qurban anak beranak di sini. kesiannya depa sangatttttttttttttttttttlah setahun sekali jugak dapat merasa daging qurban nih. Depan mata akak gak aritu 7 lembu dikorbankan. In less than 2 hours tau, laju betul depa sume buat keje. itu 2 hours siap bungkus kemas tempat qurban gak yek. dia tak cam kita nak kena ada proper khemah segala bagai. Depan rumah Tok Penghulu kampung je depa settle semua.

So kalau keen, boleh contact Ustaz Hafis or even Kak Red. Tu dia number aku pun terpampang diletak dek Ustaz.

Dan untuk sesiapa yang nak ikut sama ke Kemboja mahupun Vietnam, ada trip dijalankan sambil kita buat qurban tu.  Boleh refer itinerary kat bawah nih.

Macam tahun lepas akak round Kemboja jer but for this year, depa sambungkan ke Vietnam. Insyallah 5,6 of my anak beranak akan turut sama. Mehlah.

6f163bae8bd9c3ba3392441f06954c41

68a051930cdb04ab21a9e623268fd9e5

c0ffb559c36fd84ed1597085d124b1e1

2c5361e5f53c8272a5c7a200295a61c2

cef64c2c8f696caa25c25ba584e79c55

 

3de727fc2e12365ebf37483070422052

 

Jadi harga untuk package ialah RM1,000. Untuk flights kena arrange sendiri (my team dah siap bayar for the flights coz nak kejar harga murah). Jejemputlah berminat, ramai jer aritu cakap kan, so  akak dah advanced bilang nih. Ada extension pergi Vietnam gak tuh, ai dulu tak sambung ke sana pung. untunglah korang.

b1ad14acd11be15ae9313cb1b1f1e403d75109c4c4669e6580e8899b195cecd9

 

Semoga dengan rezeki yang kita ada ni, dapat dipanjangkan buat mereka di sana. Untuk reference for Cambodia trip akak last year, boleh refer sini, selain beramal jariah segala kita buat a little bit of charity and buat jugak shopping sana sini hehehhehehee. ting!

http://redmummy.com/category/cambodia/

Sesaja tips, hangpa bawak sports shoes, or trail /hiking boots or even selipar cabuk sudah. Ko jangan pakai kasut cecangih segala. akak pakai loafers aritu abis kau kotor piang kena lecak hahahahaa. Kindly contact Ustaz Hafis 016 971 6045 untuk urusan derma, either ramadhan, qurban mahupun berterusan.

Harap pepanjangkanlah yeah. Akak pun insyallah tahun nih, sambung lagi qurban buat di Kemboja ni gak.

Amin.

Comment: 6

Penang Kul horeyh!

I had to skip 2 nites punya cerita also whole Saturday’s story. Tak boleh keluar blog. Privacy.

Dan dang dang, masa untuk balik KL.

Ok ler tu, aku dah covered cerita untuk 3D museums/art street. Leh refer kat situ yek if u plan to come down to Penang. The Sunday, we have to come back KL le, bape lama lagi nak duduk, 4 hari dah pun. Soknya sekolah. Lam kol 11 gak lah kita keluar hotel. Singgah lagi ke Feringgi, makan lagi laksa bebudak nih. Gerai lain pulak.

 

IMG_3451

Up ngan nasi ayam, of cos for kecik aku tu le kan. ada laicikang gak. aku siap suh budak tu tambah lagi nuts lam tu. keruk kerak! sodapnya lahai…

IMG_3446

pesen kat Penang memang, telur letak dalam mangkuk so ko kopek le sendiri nak letak bape banyak pun dalam laksa kau. yek yek? rasanya begitulah coz dah banyak gerai kita pi tiap kali kat Penang memang camtuh. Kalau kat KL dah sesiap kan letak half egg tuh. Sebijik le sedap! cuti sekolah nanti aku ngan Kakak nak belajar buat laksa plak lah hahahaha

ai is tak geti tapi nak gak amik tau le belajar buat.

IMG_3465

on the way back down, tu dia tetiga punya tidur. bahagianya lahai. aku tak tidur rasanya, or maybe sekejap, 10-15min nap. Ada laki yang suka speeding ni bini kena mata terang sikit.

Kita toilet break, 2,3 kali tak makan langsung pun. Terus sampai KL. Jem sikit and hujan suku highway to KL. boleh tahan gak ler lebat.

IMG_3525

dan apabila aku dah bosan takde benda nak buat, I posted this in my social medias. The shades yang aku simpan dalam kereta. Banyak kau! ni pun ada yang some kat office ler kat rumah ler kat kereta laki aku ler. Tapi bukan pakai sorang ler, anak2 dan suami pun sama sebat. Pantangnya aku kalau  pas depa pakai tak simpan balik dalam casing. Riuh le mulut mak kau.

haiyah the each brands nih cecampo ler ada Rayban, Chanel, Prada, LV dan memacam ler.

IMG_3527

Mr Zeeshan bangun, muka sentap jer. Mamai.

Adik nak shishi tak?

NO!!

amboi garangnya.

 

IMG_3535

oh ada gak, 3 kipas sakti di waktu kita kepanasan dan kepeluhan :)

Kipas merah menyala tu hadiah dari my reader, di mana kamu berada sekarang ye dik, tengok akak pakai dah makan tahun dah.

Yang hitam tu beli baju Rizalman ko dapat ler.  Bayau RM500 untuk baju dia, pastu kan pakainya sekali jer. hahahhaaha mana icon nangis nih.

Hok pink tu pulak aku beli kat Cambodia last year, tak tahan ngan panehnya dalam pasar sana. So mesti ada dalam handbag bila dah nak berjalan lelama di luar.

IMG_3566

dan malam tu si belangkas menyambung belangkasnya.

Si kecik tu memang kamcing betul ler ngan bapaknya. Hanya 5 malam jer dia akan berkepit ngan aku over acting bagai tapi kalau bapaknya cuti and weekends tu, memang dia tak nampak aku dah. Setakat Good Morning Mummy, assalamualaikum Mummy, then blah. Kulu kilir ngan bapaknya. Bedtime pun kena ngan bapaknya.

Orang kata kalau susu badan 2 tahun memang melekat le ngan maknya kan tapi abis je putus susu dulu, dia pun terus melekat ngan bapaknya. Ko kan dik…

So that s all our Penang story.

Insyallah masin mulut ke Langkawi pulak. Aku main petik je nih, kata tu kan doa :) .

 

Comment: 7

Made In Penang 3D Interactive Museum!

IMG_2647

wow! makan cecalit cecuit curik dari anak beranak pun dah boleh naik pipi aku! tu bahayanya carbo to me. Well well. aritu lah, skang aku dah turun balik berat coz tiap kali naik, kena turunkan. Jangan ko naikkan lagi ler kan. My badan is like yoyo. ada carbo, dia naik. takde carbo dia turun.

So after the late lunch was at Padang Kota.

Tak semua gerai bukak, coz siangkan. Kita gamble je. main cecampur order sana sini. Nasi ayam for Zeeshan. Dia kan janji nasi. Ada gak laksa lah, memacam ler depa order, tu yang aku cuit2 tumpang sekaki. Tetiba berat naik. Bongok la badan aku nih.

IMG_2652

kerang bakar ni memang win, fav kakak and aku gak. Abang yang memula tak nak try pun terperangkap gak, cuma dia malas nak bukak. sama le ngan bapaknya. Sedap sedap.

Eh kakak, rayban mak kau jadi harta nampak :)

 

IMG_2665

Dan kami menuju ke Made In Penang 3D Interactive Museum plak laternya. Parked dedepan tuh but nak melintas agak payah, boleh tahan lama le jugak kita nak cross the road yeak. Jadi hati-hati tang tu kay.

IMG_2682

sebelum bayau tix bolehlah pre pose gak kat sini, leh decide later nak masuk ke tak. Alang2 kita dah sampai, masuk ler kan. Tapi pastuh baru rasa oh ni sama je bih kurang dengan yang semalam kita went in, the Made In Penang 3D Interactive Museum!

IMG_2684

poyo! dokong anak pun ko komplen tak larat.

IMG_2686

ehceh kakak

IMG_2690

nak masuk dalam? itu namanya pun 3D je kan…

IMG_2699

Zeeshan buat lawak antarabangsa lah kat sini. Lepas aku bangun, ada foreigner pulak duduk, dia suruh Zeeshan tolong ala2 tarikkan, coz dia nak gak videokan/capture. hiks….tapi gaya dak kecik ni, bersungguh membawak sangat tuh.

IMG_2707

Sesatunya gambar dari 7,8 pcs yang menjadi. Lain semua takde Zeeshan dan shaking habis dek dia dok lari to the left to the right

IMG_2724

aku tengok pakcik ketayap putih, teringat kat Abah aku

IMG_2736

al konon dalam air laut

IMG_2739

hai cik nyet!

IMG_0120

kutip kak kutippp…pecah kang

IMG_0123

kuning tau gigi kau cik kamb

eh kambing mana kau, gang kau hah!

IMG_2756

pun bolehhhhhhhhhlah!

IMG_0129

belakang tabir hahahahaa

IMG_2763

di depan tabirnya :)

IMG_0132

shannnn….

hahahah takut gila dia bila aku nak masukkan dalam mulut ular nih.

IMG_0144

colour lagi kak

IMG_0148

Zeeshan bengang kau masa ni coz maknya pi bagi susu dia kat tiger tuh! perabi bebetul

IMG_2782

alolo comeinya

IMG_0156

hok ni kita main drum macam beria ler, cuma aku nya ‘bag tangan’tu ler mengacau banyak

IMG_2786

kakak punya pun best jugak!

IMG_2792

Hoiyeh!!

IMG_0161

cara yang sebenar bila rotate gambar tau! hahahaha, panjat lagi bang

IMG_2799

zushhhh

IMG_2800

oh nooooooooooo!

IMG_2809

eii geli la geliiii kiter tau

IMG_2812

aku pung bolehhh

IMG_2814

opera abis apak kau

IMG_0169

hello sir, how are you?

IMG_2823

opera kakak

 

IMG_2829

opera maknya

IMG_2831

opera keji maknya lagik

IMG_0170

selak sikit please

IMG_0171

heheeh suka kakak ngan amik2 gambar gini. abang pun. aku dah mood2 malas gak, yelah earlier pun kita kat tengah panas melenting ting kan.

Zeeshan memang lagi ler kan…

IMG_0172

kuat lagi picit tu kak

IMG_0182

hahahaha so sweet yang nih. siap ada kakak pakai jubah hitam tu datang remind kena pakai bunga tangan tu gak kay. bunga tu dok kat belah kanan wall nih.

IMG_0184

bila larut malammmmmmmmmmm!!

IMG_2840

awat senget ko kaler tu kak

IMG_2848

adik pun nak!

kipas mak merah tu, si adiknya dok cabut bebulu merah tu sikit sikit. adoi ko ni dik

IMG_2852

run bang runnnnnnnnnnnnnnnnn

IMG_2861

surpriseeeeeeeeeeeeeeeeeeeee for u cik tle

IMG_0189

lawan kak lawannnnnnnnn

apahal ler ada baldi hahahaaa

IMG_0190

steady tak, dah nak jatuh pun bolh lagi menongkat pala

IMG_0193

oi spiderman tolong la aku cepat!

part ni kan, orang sebelum kita amik gambar salah. pastu bila kita amik dia tengok. dia terus amik lagi sekali, baru dia tau camne nak positioning. aku pun, diaajar dek RD and Abang. hahahahaa

IMG_2869

ha ni tricky kan?

IMG_2873

maknyapun nak jugak buat kat apak kau

IMG_2879

king of fruits

IMG_2885

mamiiiiiiiiiiiii help adik pleaseeeeeeeeeeee

IMG_2891

ha makan makan, suka sangat makan mee kan korang nih

IMG_2892

bila le nak abis bergambar ni hahaha, penatnya nak buat entry nih. Itupun ada gambar yang skip aku tak letak pun dalam nih. imagine if semuanya letak :(

IMG_2897

kait lagi dik

IMG_2902

cermin ni al kononnyalah

IMG_2906

u nak duduk kerusi kat belakang kita berdiri tu pun boleh gak yek

IMG_2913

tebar tebar…tarik tarikk

IMG_2916

kemon pak, kasi pecahkan

IMG_2919

anak aku ni memang soft lembut jer, tapi kalau dia gaduh ngan abangnya, boleh tahan gaklah panjang merajuknya

IMG_2922

fire fireeeee

IMG_2925

almost to the end

IMG_2928

Zeeshan dah longlai sangat, time for him to sleep and lapau gak tuh. Mat nasi kan.

IMG_2941

tapi bila dia nampak all these segala, terus tearng lagi matanya

IMG_2943

the finale!

IMG_2959

Habis lelaju kita pi sebelah pantai Feringgi tu, tempat wajib ler kalau datang Penang nih for our family. Bedal laksa segala bagai. Zeeshan ngan nasi putih again. Tu aku ngah gigih tarik belakang baju dia coz dia dok berdiri kat pagar tu, siap kuorkan badan lagi heh, ko ni dik. Dia nak tengok bapaknya tempik kengkadang baru jalan dengar kata.

Cakap bebaik dengo kengkadang je dia bila dah kena halilintar dek bapaknya ha mencicit diam.  kihkihkih tapi aku tak bolehlah kalau laki aku marah anak2 aku, mesti aku pun terasa. Ok hal anak2 citer kemudian lain. For this post is all about Made In Penang 3D Interactive Museum!!!

Address:
No 4, Pengkalan Weld Quay
George Town, Malaysia
04-262 1992

Entrance Fees: Dengan MyCard Adult is RM15, Kids is RM10, kalau macam Zeeshan tu free jer.

From 9am to 6pm. Estimate ronda dalam tu about sejam to sejam setengah. Kalau pemalas bergambar, 30min dah abis ahaks. Kalau semua ko nak posing, join tidur baring segala, memang sejam setengah lah.

Comment: 10

Penang Street Art, Wall Painting!

IMG_2297

tiga serangkai dah siap. Perut pun semua dah kenyangkan, so moh kita pergi berjalan ronda Penang. Cari the famous Penang Street Art.

IMG_9997

ok since gambar pun banyak, ai bagi all of you tengok gambar je lah dulu yek. Ada seselit sikit cerita gak.

IMG_9998

park keter somewhere and start jalan, pempelan tengok apa ada kat mana nak mula.

IMG_0002

First pitstop.

IMG_0005

Sebab Zeeshan macam tau jer kena berjalan kan, dia dok mohon ‘troy troy’. For him, troy tu dokong. Dia nak berdukung ngan bapak and mak nya jer…..

IMG_2304

ada nampak the art, kita snap ler gambar. ada je orang lain gak kat sini, tengok tangan strangers ngan camera pun dah stand by.

IMG_2309

 pun boleh

IMG_2319

macam senang je amik gambar ni padahal ngan kereta dok lalu lalang pastu dah abis kena lari lintas cepat bagi orang lain pulak yang tunggu nak amik turn posing gak. hahahaha, janji sempat. steady la dik!

IMG_0015

kucing besau, wajib pose sini kay. kalau korang buat hunting cari kat street art kalau tak jumpa gak miau besar ni, korang pi balik KL sekarang please!

IMG_0021

hah our complete the Red Family

IMG_2338

orang ngah sibuk bincang sana sini, dia sibuk main rantai basikal!

ada je akal si kecik ni tau

IMG_2343

lelaju ahsoh tu tolong basuh sama ngan sabun si Zeeshan. Penuh tangan dia ngan

IMG_2347

bapak kau kasi settle adik kau (kang baju beige mak kau kena minyak rantai hitam basikal kau dik), jadi kita tengok peta first.

IMG_2366

kami settled dengan naik basikal untuk ronda carik the street art. Murah jer, RM8 per bicycle untuk sehari suntuk. Idok le kita pakai sehari suntuk pun. Paneh berdentum tuh.

IMG_2372

So ni hah, satu basikal untuk kami bertiga (Zeeshan ada holder depan untuk pegang), bapaknya bawak and maknya di belakang.

Satu basikal lagi, abang and kakak.

But ada kalanya, aku naik ngan abang, kakak pulak naik kat bapaknya.

IMG_0040

jadi kita pusing sambil bapaknya pun baca peta. Aku fail betullah ngan peta2 ni, tak kira mana dunia aku pergi, memang aku tak pandai ngan peta2 nih

IMG_0049

hahahha nak gak selfie anak beranak!

IMG_2388

pun lagik! bukti nih aku naik basikal, walaupun membonceng. video ada melambak2

IMG_2396

one of the spots

IMG_2410

comel!

kucingnya. bukan si polan.

IMG_2415

ada waktunya jugak, diorang tak nak turun. aku ngan kakak jer berlarian pi snap gambar.

IMG_2445aloalo, so sweet!

puiiii! jangan keji. jarang ai tempek our memanja pose.

IMG_2461

wah ko kak! ada aksi terbang dia, tak leh letak sini.

IMG_2477

sesuai ko bang!

Zeeshan je takde gambar sini, dia dah angin pus pus!

IMG_2492

macam steady je, padahal all 3 boys tu dah berpeluh2 menitik2. habis ketiak dada semua basahlah depa nih. Aku ngan kakak je kurang peluh sikit. ada ler, tapi kurang. Yelah masa ni kita buat trip ni between 10am to 12pm. memang panas ngah berdenting kau.

IMG_2499

paint ni tak masuk dalam peta, but momantai, amik jer ler…

IMG_2503

lalu je ngan basikal, snap 2,3 zass and jalan.

IMG_2507

Kakak bengang je naik basikal bapaknya coz rendah sangat. but pastuh takper, she selamba je panjat basikal tu berdiri.

 

IMG_2516

hey hey tunggu kamiiiiiiiiiiii

IMG_2524

sweet Abang kakak and the other adik2 kat tingkap tuh

IMG_2535

tu dia basah peluh dada bapak kau. Zeeshan pun sama. Mak kau sampai keluar kipas sakti heh!

IMG_2546

mami, mami posing ler macam kucing tu please.

ok kakakkkkkkkkkkkkkkkkkk…..

IMG_2552

abang, you look so macho and steady seiiii

IMG_2561

pun takdek dalam peta, but tak salah je ko nak amik gambar pung

IMG_2575

ini tricky, ada ramai orang tak jumpa, coz selain tersorok, kena tengok peta bebetul yek. RD jumpa, jadi kami masuk dalam and posing2. RD dok luar jaga 2 basikal and bags

IMG_2581

hahahah sonok dalam nih. redup sikit

IMG_2585

ada art, ada yang items tu bebeul. tengok macam tin milo atas tuh, tu betul. the tong air pun betul. bukan painting yek.

IMG_2591

ada typewriter ada tepon jenis lama, tv kecil.

kakak ngan Zeeshan dok bergaduh nak tetekan typewriter, abang dah lama give up malas nak gaduh ngan adik keciknya.

IMG_2601

eh eh si tikus ni part of gambar kucing besau, terlupa nak snap the whole one

IMG_2607

jumpa lagik. banyak plak arts kucing heh. walaupun kami pencinta kucing kan…

IMG_2610

tang ni Zeeshan dah tak larat dah. dah time dia nak tidur, nak makan. nak dok dalam aircond. dah penat. panas panas and capek. air mineral kitorg pun berbotol2 habis.

IMG_2616

hok ni terselit kat hujung lorong, bapaknya nampak suruh kami 2 beranak lari gak pi amik gambar. yolah pak oi

kakak pun dah kuor gak kipas sakti too.

IMG_2618

sambil tunggu bapaknya sejukkan kereta, kasi aircond up sikit. si kecik ni dok diam kat sini. tak disuruh. dia macam adoi penatnya aku. Pipi aku pun dah memerah nih. blushing tau. Kenapa ler kita kena naik basikal pusing Penang ni mak??

hahahaha sian ko dik. Dik, mak kau memang camni, kita explore sesama kita turun naik sesama yek dik. Ko insan baru, abang kakak kau dah jadi mainan dah biasa ngan budaya hidup kita. Jangan give up dik.

IMG_2623

Bebetul dia menongkat dagu, bapaknya pun join sekaki! win betul gambar ni!

IMG_2597

well inilah Red Family di Penang, at the Street Art, Wall Painting!

Walaupun sewa basikal for RM8 untuk seharian, kita pakai for 2 jam lebih jer. Tak larat dah. Walaupun laki aku nak jugak habiskan 22 art paintings tu, tapi aku dah udahlah yang udahlah…tak larat dah nih. Kita jumpa lebih 10 (dalam fb/ig aku cakap 10, actually salah). Kita jumpa 12 art paintaings.

Banyak ler gakkan. Kucing merah Shakiddo tak jumpa hahahaha (as per his claimed kat FB).

Best tour ni dengan basikal dan of cos le pepetang. Kalau pepagi sangat pun, kena sabar dengan cahaya panas. well Penang tu Khatulistiwa, lain le ko kat Munich kan. Kalau nak explore berjalan kaki untuk carik all 22 arts, agak penattttttttttttttttttttttttttt! specially you have small toddler with you. Jangankan Zeeshan, aku pun dah kecapekan, biarpun naik basikal mahupun jalan kaki.

Naik basikal kena hati2, kereta pun ada kiri kanan, so aku dok atas basikal dok jap2 check belakang jerit kat Abang, mintak dia bawak basikal tu carefully.  Asal ada kereta je ‘abang stop jap, ok abang jalan, jap bang jap…kereta nak lalu’. Riuh le mak kau kan, namanya pun mak. tu kan anak2 aku sume tuh.

Yang penting, alhamdulillah. we had so much fun and buat lain dari yang lain di Penang.

U have to visit this place too – Penang Street Art, Wall Painting!

Comment: 6

Malam pertama…

 

IMG_2174

vavavavavaa! mewahnya, yelah mewah sangat, pastu hah kau tercekik tulang! Depan hotel je nih pun, tapi still bawak kereta coz kita pusing cari port nak makan. Itupun earlier pi satu kedai nih, dah duduk gak lah lam 5min tapi takde orang layan pastu tengok meja2 sebelah tu air ada yang dah separuh gelas, suku, tapi food tak dedapat lagik.

Ni guarantee le kalau kita order, senasib gak.

So pindah kedai sebelah.  Tak berapa lama sangatlah menunggu, so so.

Kueytiaw basah for laki aku (aku rasa sesudu dua, tak berapa rasanya), siakap bakar, sotong tepung (kakak makan isinya jer, dia tak geti makan tepung tuh, adoi, macam cekodok gak kak oi), tomyam putih. That’s all. Nasi putih le for them. so aku nya makanan seketul sotong tu ngan the siakap.

Tapi siakap tu aku bagi isinya sume kat depa, aku korek2 le tertelan terus tulang.

IMG_2177

memula telan ngan air, tak jalan gak. makin sakit plak tekak aku heh ngan tulang tersekat. so apa lagi, kepam nasi, telan. few sec terus ilang tulang tuh. Alhamdulillah. Rasanya ini kali ketiga kot aku kena, kali pertama dedulu aku tried petua ni masa kat Chiang Mai kot, ada orang bagi petua. tu yang jalan.

Makan sini oklah,s edap ada yg tak sedap pun ada. Zeeshan asal dapat nasi putih, all can do one.

IMG_2161

Hallop assalamualaikum :)

my pretty beautiful solehah daughter

IMG_2182

alright apalah Penang kaalau dah dok kat Feringghi tu tak pergi ke pasar malamnya kan. depan hotel je pun

IMG_2191

apa ke heinya kelamkabut mak kau tu kakak

IMG_2207

oh datang sini satu hal lagi aku lupa nak pack up baju tidur. tu lah satu rumah punya barang bawak tapi baju tidur sendiri lupa nak usung. 3 malam gak dok sini so kena ler beli gak selai. but aku tak amik yang ni ler. 20hinggit je

IMG_2222

kahkah, pasan tak seluar kakak and baju maknya sama pesen. Pastu adiknya pun ada sama selai macam Kakak gak.

IMG_2243

ni kot yang aku amik…btollah!

asyik memerah jer…kali ni amik yang ceria sikit

IMG_2179

us from Penang

just cross depan hotel. We stayed at the Bayview Hotel, but coz aku pernah duduk kat Holiday Inn and Gold Sands, I prefer lagi hotel yang antara 2 tuh. Takde le pulak gambar hotel, bukan nak buat review pun.

Zeeshan tu masa kat pasar malam, coz siang dia tak cukup tidur kan, so dia dah meronta2 nak tidur, jadi dia dok mengerjakan bapaknya, kena dukung dari hujung ke pangkal. Pass kat Abang pun dia tak nak, yelah gegilir kan, either aku or bapaknya yang dia nak dokong. Banyak ngada ini anak kecik kay.

Ehwah kau, tajuk malam pertama je korang dah konar. Ini malam pertama di Penang untuk tahun ini bahhhhh!

Comment: 11