Boleh kira ngan jari / Pernah la tp boleh kira pakai jari

i was looking through my old entries

specially about abang and kakak

when they were about 4,5 years old

to primary schools

sekolah agama samping merah / kain merah

sekolah cina depa

tuitons, kumon

and there were more than 1500 entries labelled under these 2 kids, mostly about their school life etcs lah

and bersaksikan my millions of readers since i blogged about them (let s take it since abang’s kindy time, age 4 years old)

now abang is 17 years old

so dah 13 tahun tahun cerita depa sekolah bagai kuor dalam blog

but i just found out, i was told that ai ni amik jemput anak2 sekolah tuitions kumon semua hal anak2 – ‘Boleh kira ngan jari / Pernah la tp boleh kira pakai jari

I remembered how i have to carry abang, when he was so baby lagi, naik turun pi rumah my mak bila i nak pi keje, bawak pi clinic pi memana gitu berdua lah etcs. Pastuh together with adiknya Gegirl, 3 of us kulu kilir, I lari sana sini with these 2, buat errands with these 2 little kids. Attended all their stuff thingy.

Alhamdulillah i have  2 blogs (one blogspot and this blog) to recall back all memories. Reading back the old entries.

and to compare with the accusation -   ‘Boleh kira ngan jari / Pernah la tp boleh kira pakai jari’

Comment: 3

Balenciaga the BSH…

IMG_6168IMG_6154

The fourth members in our red cat family.

Balenciaga aka Bel. Male. Born on 7 August 2018 and masa amik ni baru je ngam2 sebulan. Bel is from the British ShortHair, golden shades. Mak Pak dia pure BSH, ada 3 beradik jantan sama lahir ngan dia gak masa nih. I always hope to get one BSH, alhamdulillah, terima kasih Anne aka PenMerah yang hadiahkan. Ferragamo the cat ai (just turned 1 year recently) pun from the same owner gak, Anne PenMerah.

Ada sebulan gak Chanel and Ferra dok rumah PenMerah for matting. So skang aku ngah kekira hari ler for Ferra and Chanel pregnant. Heharap ado yang melekat, sebulan tu for Ferra dok ngan bf BSH dia kat sana, and Chanel plak sebulan lebih, pun with BSH gak bf dia coz masa aku jemput dia orang nak balik, Chanel masih lagi package nak mengawan still. Haish..lama btol makcik tuh.

Everytime i feel down, everytime i feel sad, diorang ni la yang make me smile a bit, to answer your questions till when ai nak membela the kitties ni. Till my akhir hayat hidup ai lah. Insyallah.

Sejak ada Bel ni, ai tidur bawah kat sofa coz ai nak kena babysit dia 24/7. I amik cuti 3 days (so dapat 10days) to look after him. First 2 days, tak pandai langsung dia nak minum pakai bowl, so aku beli botol susu and feed him. Skang ni dah pandailah minum sendiri from the bowl.

Groomer pun dah datang mandikan dia (with his other sisters gak lah), and I will start sending him to vet once he turns 2 months (skang too light sangat weight dia).

To recap, i have Chanel, LV, Ferra and now Bel. I used to have Dior, but there s a situation between Dior and my husband (few months ago), so I had to let him go (of cos lah aku sedih giler, but do you think my husb care bout my feelings? no). So takpelah. from now on, i m not gonna let go any of my cats.

Comment: 4

9 Sept for Kakak..the 14th

Kakak, aka Gegirl just turned 14 on 9918 recently.

Few days before her birthday, i sent this to our house, but petang dia balik from her hostel dah ada lah nih. Delivery kena sent early coz it s long 4 days holidays.

IMG_6196

 

On her birthday, 9 September Sunday, she went out with the boys. all 4 of them, pepusing My Town, layan movies makan etcs. Kat midnite baru baliknya.

The next day, she went out with me, to Sunway Velocity Mall, ngan aku kejap je lah, got her birthday present. She wants the MP3. 8gb, harga RM159. Happy girl.  From abang and Zeeshan pulak (technically abang bayar RM2o jer, on behalf of Zeeshan, mak nya yang cover kan hahahahha, maths abang), a bagpack, RM44.

IMG_6214

This picture was taken bila kita pi kat Tasik Permaisuri, just next to the Stadium ada bunch of food trucks start operated from 6pm to midnite. Tapaued for the kids. Bolehlah korang datang gak nanti, tempat baru.

Dear Kakak

Semoga terus solehahlah anakku, jaga diri peradaban, jaga susila, belajar bersungguh2 not for your parents but for yourself sendiri. Ya Allah, lindungilah anak kami ini, Jagalah perjalanan hidup Kakak, berikanlah kebahagian kesejahteraan kesihatan yang molek buatnya. Amin

She s the witness for my upside down, semoga dia terus on my side, be looking after her parents, just like the brothers too. We love you Kakak.

Comment: 8

AidilAdha 2018

 IMG_5688

IMG_5685

 IMG_5698

Comment: 8

Masalah baju sekolah putih – kotor daki?? eh ni bukan iklan pung

Diversion.

Those asking about me and RD. nothing. kan dah cakap, for over 17 years, laki aku memang tak geti nak selamatkan the marriage, jenis yg, ‘lantaklah’ hah…it s always on my shoulder jer bila nak save the marriage.

So sama jugak dengan kes2 isi dalam rumah.

Whitening issues?

Dulu takde pulak issue sangat ngan anak2 sekolah baju putih coz depa half sekolah lain, petang pulak sekolah lain kan (specially masa depa 2 orang tu sek rendah lah).  but but bila Zeeshan dengan satu jenis sekolah sahaja, from morning to 5pm dengan baju yang sama. for 4 days (1 day pakai sports uniform). adalah sangat tak best yek. Daki leher dia omanghaih…

of cos being supermak, aku pun korek sana sini ilmu kat gang2 instagram.

WhatsApp Image 2018-05-20 at 11.12.48 PM (2)

Champaca and Rose!

Sabun serbuk yang THE BEST! Bukan takat baju putih, baju kekaler pun sesuai. Segala jenis kotoran, ko sebut, hilang!! Baju putih pun sama, tak perlu nak rendam semalaman, rendam yg dalam w/machine tu jer for 70minutes (for my machine) semua baju putih kembali bersinarrrrrrrrrrrrrr. hah ayat cam iklan sangat.  Harganya yg small size is RM17 but yg besau is RM27. Boleh dapat online, google je lah or even kat most shopping sites pun ada gak. But not at the big market. I love this. Dah 3,4 bulan aku pakai brand nih, dah restock banyakkkkkkkkkkkkk and habis beratus2 coz of restocking lah.

WhatsApp Image 2018-05-20 at 11.12.49 PM (1)

ini pun famous gak kat Australia, but dah ada jual kat most markets kita. Boleh buat sental. I got this as a present from my gf…

WhatsApp Image 2018-05-20 at 11.12.49 PM (2)

WhatsApp Image 2018-05-20 at 11.14.58 PM (6)

ini pun wajib ada gak. Kalaulah daki ko sangat 5star and bebetul pakai Rose pun tak leh hilang, hah amik je bleach pen nih, tepek kat daki tuh. Memang hilang ler. Just mahal le ni sket, kena la jejimat sangat. bout RM12.90 camtuh

WhatsApp Image 2018-05-20 at 11.12.49 PM (3)

ini pun bagus. ai gotta know this before aku beli the Rose Champaca bagai tuh. So kalau abis takde pun takper. In case you all takde sabun rose champaca bolehlah get this untuk baju yang kena stain bagai.

WhatsApp Image 2018-05-20 at 11.12.48 PM

 

WhatsApp Image 2018-05-20 at 11.14.58 PM (7)

back up akan datang korang gak

WhatsApp Image 2018-05-20 at 11.14.58 PM

ini pun sama wajib ada gak dalam aku nya whitening baskets. I like it and it helps to sparkle the baju putih along with Champaca and Rose. Eh banyak pulak aku suh korang beli. Takper pls ensure korang ada ni lam stock laundry yeah:

1. Champaca Sabun

2. Sabun Rose

3. Vanish White

But for baju kekaler, pun boleh  je pakai yang No 1 and 2. Like i said rumah ai dah takde dah brand lain, pakai nih jer. Wangi pun wangiiiiiiiiiiiii!! Boleh gak pakai for sental sinki dapur, lantai, toilet, satu rumah lah. Google je lah info on this, specially mak mak, sangat tak mengecewakan.

 

Comment: 15