The soft Launching of Princess Victoria Stylo…

Semalam baru le citer pasal tak beli bags baru. but arini ada citer bags.

but not for me. I punya ada le coming soon. Ini untuk korang.

Remember PV? The famous Princess Victoria Stylo. Alhamdulillah, their business is getting stronger and bigger. Terkejut akak, dia ada stock about 200k skang hah. Ini ko simpan dalam gudang ke hapa….

So PV is opening their outlet in Shah Alam. The soft launching is to be held this Sunday, 17th August. Nice nice nice. Ini 2nd branch of PV boutique, ada satu lagi di KK. So Semenanjung satu di Shah Alam dan one more di KK.

Raya open new shop lah terusnya kan. Abang leh awak makwe ke adik, suami bawalah ibu dan isteri, kak yah leh bawak cik abang coz PV provides everything for all genders. takde maknanya untuk wanita jer, of cos le product lelaki pun ada jugak.

princessvictoriastylo-soft-launch

Kalau tak sempat nak datang masa launching Ahad ni, bolehlah datang di hari lain, they open daily from 10.30am to 7pm. Location is at No 8 Jalan Plumbum N7/N Seksyen 7. For whatsapp/SMS/Wechat at this number 011 – 1061 7061.

I have been working with PV, not just as customer, lama ler jugak and berpuluh ribu pun kenal PV ni memang jual authentic. Tak main le fake fake ni dik. Nak beli yang fake, not di PV, they dont provide that kind of service.

For payment wise, you can also make either via credit card, cash or even installment. Bayo bulan2 gitu :) . Bags pulak range dari yang cheap, affordable and high end. Itu kalau gang2 European Hermes Chanel Prada makan reribu le mostly but kalau Micheal Kors and Coach, punya beribu product dia ada heh. Rambang mata akak tengok Instagram and FB Page PV, dah macam gudang bags betul!

Service lain yang hangpa boleh get from PV is you dah terlampau banyak bags or ada bags baru, or bags lama or dah tak nak simpan the bags, you can jual je kat PV and they will help u selling. You decide on the price and PV will settle the rest. Senang citer. Namanya jual preloved.  Akak pun hantar bags aka yang dah tak nak pakai tu kat PV gak.

OR OR OR

untuk online sellers nak park your bags, shoes anything either preloved or new items pun, boleh jer letak di PV boutique gak, anything yang convenient to you.

Insyallah, akak ingat nak pergi gak soft launching nih but ada program bertindan2 hah, mungkin kalau akak tak datang masa launch akak nak datang hari lain, depa pun bukak daily tak tutup, so bolehlah menebeng rembat apa bags yang berkenan, buat hadiah dan jugak tekak sendiri. Gitu kan. Pantang sebut bags. Eh not just bags, accessories lain pun banyak, belt, watchets, kasut masut. you name it. Semuanya authentic.

So nak menyenangkan kerja korang. Dah siap shortcut akak buat hah.

Either preloved, or ready stocks or preorder bags idaman from all over the WORLD:

Please click LIKE on Princess Victoria Stylo’s Page, almost 45k Likers

Kalau nak tengok ready stock items, dalam FB Page tu ada Albums and choose from there.

Instagram pulak, over here.

Whatsapp/SMS/Wechat at this number 011 – 1061 7061.

Butik address: Location is at No 8 Jalan Plumbum N7/N Seksyen 7

photo

some of the bags yang PV beli from Italy from their recent trip for their buyers.

OMG OMG OMG!!

 

 

Comment: 4

Little Notes…

Eh penat la citer raya.

hangpa tak penat ke baca or bosan cite raya.

korang mata tengok kain baju raya aku je le gamaknya, ooo kak red pakai baju ni, ooo aku nak la macam pesen ni gak taun depan, oooo baju ni aku ada sama jugak.

gitu katanya kan.

tu blom yang skodeng bag lagi

nak tengok bag pakai masa ray?. believe me, aku pakai Long Champ Merah sahaja yer. setiap tahun bawak yang gedegang2 pastu laki and anak2 campak barang raya memasing lam bag aku. angpau raya paling banyaklah, duit raya nya lagi, bawak extra, sampul raya kosong lagi, ngan bag make up nya, ngan batt hp back up memasing, pampers anak pun depa sumbat lam bag aku so taun nih, so so raya seminggu tu akak pakai Long Champ merah sudah. besar pun besar. tapi kalau pakai baju merah tak bolehlah nak pakai ngan handbag tuh coz kang takde contrast warnanya.

ANyway, anak aku si kecik tu baru baik demam hah. Pun masih lagi muntah2 susu, asal minum je muntah, kalau dia lari pecut jer muntah, batuk muntah. Aritu yang dia demam, last weekend lah, sampai naik 39 temp dia, doctor suh amik gas coz kahak banyaklah sangat kat dada dia tuh. Dia pun sblm gi klinik dok ngadu ngan aku tunjuk dadanya, miii…sick sick.

miii,sick sick.

sian tengok

aku urut je dada dia, bapak dia terus bwk pi klinik.  cadar selimut pun habis asyik ganti muntah jer.

pastuh kalau bagi makan ubat, specially antibiotic, satu rumah gak dia berlari. 4 orang kena pegangkan dia bagi makan ubat. dia cukup tak suka antibiotic lah, kakak dulu pun camni gak lah, tapi dulu 2,3 orang je yg pegang kakak, but adiknya sampai 4 orang hah. Paling recently, patut ubat tu for 5 hari, dalam usaha nak bagi dia makan ubat, dia leh capai le botol ubat and baling.

pecah berderai le.

bijak budak ni. daripada aku tersiksa kena makan ubat, baik aku pecahkan botol nih

halahai anak….

whatelse yer.

ada kisah lain but i cannot show it in the blog so much. citer dalam blog mestilah macam takde apa2 terjadi di luar tu. apapun, i have moved on and buat satu step yang sangat indah dan wangi at least to my dear fellow frens and family.  One day, entahlah tahun bila, insyallah aku share the details of it. Menitik airmata korang nanti kalau baca. Habis semua aku let go, habis semua yang aku rasa i need to put aside, aku campak tepi. Sweet sangat indah 11th August tuh.

Citer soping pulak, yilek, takde major beli bags, beli baju ada ler, wpun dah abis raya, aku mana kira raya ke tak raya. Holiday pun, macam nak pi Lombok, tengok situ gunung ganang beach laut hotel gedengang je best kan, but timing asyik lari jer. Aku kan every 2,3 months kena berjalan, ni lama dah tak berjalan nih. dah nak masuk 4 bulan kot. Takpelah, hasilnya tahun depan lumayan gak kalau dapat bertahan tak berjalan kan. Toys Zeeshan ada le aku pi beli ngan baju tidur dia, tu pun dah almost 800 damagenya.

Kisah Abang Kakak, anak2 sedang membesar. Ada amoi sorang nih kalau wechat/wa anak bujang aku tu manjang je ok see  you, I love you.

ko umur 13 taun dah ucap I love you.

masa makcik umur 13 tahun memanglah dah dovey lovey but tak de kot ucapan lap u lap me.

Anyway, abang tak jawab balik pun love u. Coz pernah sekali aku tegur, please never ever use that phrase now, dah nak kerja ke dah besar sok sok baru lah  use it, mummy daddy and adik2 e yang ada hak dapat love u love u to bang. So he listens to it. Murah le sangat umur 13tahun nak berucapan love u.

Kakak ngah exam sek agama. Once a while aku kena masakkan my dietary menu, si saba fish tu lah, coz dia dah addicted bawak bekal pi sekolah. Kalau awal2 bawak for half ekor jer, makan ngan nasi, tapi pastu up sket ke sekor. Rerupanya dia makan ngan kawan2 dia, semua sonok sedap makan menu tuh.

Alhamdulillah, aku get rid lagi kain baju aku, blom nak pindah lagi tapi aku tak nak pakai dah for the next coming months so aku dah packed it up lam kotak and pastuh ada hamba Allah yang nak buat charity from the baju, untuk jualkan and the hasil jualan untuk bayar bill hospital kawan dia, so about 12kgs kain baju aku asingkan and passed to my reader, semoga sahabatnya cepat sihat, bertarung kanser paru-paru.

Back to the special date of 11th August, Monday -  that was the first step to another steps. Insyallah, it s not about how we start our journey, but how we end it.

oh pasnih, sambung lagi citer Syawal. Tu la aku cakap, habis Syawal sok pun tak abis gak cite raya aku heh….

Comment: 7

Kapar and Cheras to us…

IMG_6838

sembab muka mak meyah

arini baru leh raya propely

laki dah tak keje, dah cuti

dan kita nak balik kapar, initial plan, rumah mertua but almost midnite semalamnya tukar plan

Kapar will come to us

so so, by noon tu semua siap

kata raya, dok rumah pun kena le berbaju rayaaaaaa

janganlah korang gelak kain kakak yang bunga tapi tak match ngan topnya tuh, kain taun lepas tuh but tak jumpa aku mana kainnya, ngan kain tu pulak topnya is kebaya but lecehlah dia nak monolong kat dapur. Pagi tu selain bibik, Abang jadi assistant aku kay coz kakak baru dijemput bapaknya dari umah atuknya.

IMG_1574

nasi ayam and bihun

actually masuk hari kedua raya aku dah tak boleh telan nasi impit ketupat rendang. dah totally muak. aku dah bersedia untuk naik berat masa raya, coz tau makan tak cantas.

sokay, coz aku dah pulun diet balik this week. Sejak Aug 8th aku dah ‘puasa’ and ‘diet’ back, using back my HCG treatment. Senang je dah tau aku punya badan memang senang kurus kalau pakai HCG punya diet.

IMG_6906

ni masih mengempeng but lepas 3,4,5 raya kira complete 10 hari raya tu makan makan makan. memang naik le kgs. Jadi terus aku ligat sambung balik diet. cannot ler kan, cukup2 le makan masa raya tuh.

Ini caftan dari Jakarta gak, aku beli 2 lai, selai hijau aku hadiahkan kawan baik aku. yang merah ni dah tentulah mine kan. Mewah gila rasanya caftan nih, kat jakarta memurah, tapi bila tengok kat KL ni jual oh my mahalnya kooooooooooo mark up!

IMG_6956

so my mertua ipar duai sidepun datang di hari raya ketiga tuh….

IMG_6975

dahlah sebaya umurnya beza sebulan jer, sesama lak pakai merah, berkongsi bulldozer gak tuh! tapi cousin Zeeshan yang lady ni memang ganas gak garangnya hoi asik kena debik je dia

IMG_7015

tak semua pun jugak ada, cam biasa ler ada yang balik rumah mertua, ada yang kerja

IMG_1601

sessi bermaafan, dah nya kitorg tak balik raya pertama kan….

IMG_7112

dah turn aku pas laki aku, mestilah aku mengempet je ngan dia

IMG_7113

letak gambar salam mak mertua jelah, ramai bonar adik badik ipar duai :)

IMG_7038

pastuh  hah ari tu jugak ialah ari nya mak aku balik dari umrah, tapi adik badik aku le yang pi jemput ngan abah aku, aku dok umah coz family mertua datang kan, dah alang2 mak aku baru balik, so mak mertua aku pun menjengah la visit sama.

dapat ler minum air zam zam dan manisan2 orang jauh.

IMG_7044

ini sebenarnya nak tunjuk gambar si niece aku yang neneknya belikan dari Mekah nun, boleh le buat jadi flower girl kononnya kan hahahhaa

IMG_7068

pastuh kitorg balik semula ke rumah and siap untuk family aku  yang nak datang pulak, 4 trips!

tu pun baru nak makan laki bini, lapik perut….

IMG_7064

boleh buat 2 cara, off wifi so semua manusia tak pegang gadget unless ko ada data sendiri

or share the wifi to sedara mara everyone yang datang….

for that day, u guys are so lucky, korang dapat merasa free wifi

tapi ada hari lain, adik aku amik semua gadgets kat tangan memasing, hahahaha adoi betullah, dunia skang bukan dunia mintak duit raya, anak buah aku asal masuk umah orang dok mintak password wifi je kejenya!

IMG_7106

ini trip ke tiga makan

sok umah baru aku nak beli yang set meja makan for 8 or 10 pax terus wpun anak 3 sahaja coz bila family besar gini, dahlah 2 sides kan hah makan pun kena amik turn

 

IMG_7120

ini selingan kat rumah mak ajah, cucu2 perempuan dapat gelang, dapat tudung jubah le etcs. yang lelaki dapat jubah gak

aku tak dapat apa pun tapi sweetnya mak aku cakap dia leh nampak dah turn aku akan datang dekat dah ngan Mekah tu

insyallah….

IMG_7137

 

penglepak2, kita ngah pikir esoknya trip Melaka tu nak susun kereta nak sapa dok mana. Masalahnya ada budak ni depa nak dok sesama the girls and the boys, cucu2 ni sume la so kena bagi balance ler mana kete mana. Jadi aku le ngan akak adik aku dok menyusun, tapi esoknya ler, bereterabur balik bila ada yang degil tak nak gak ikut plan asal sususan kereta.

 

IMG_7147

malamnya terus aku terjelepok, laki aku dah boleh main pijak je kat badan hah…..ini belum buat open house. penatlah buat open house, dulu aku buat gak pastu tak larat dah. kaki geletar dari pagi ke after midnitepun orang datang lagi wpun dah cakap sampai kol 6 petang sahaja.  Tapi tu ler kan buat open house ni tak boleh nak get together borak panjang. Kalau buat one to one, sapa datang rumah tu boleh le jugak borak sakan sampai lebam. ye dok?

but nak menyenangkan tuan rumah, tu yang kita buat open house, sekali jalan, so hari2 lain or wkends lain kita pulak pi rumah orang. by the way kan, kuih raya rumah aku dah abis dah hahahha…tinggal 2 sets jer, so bekas kuih raya lain sume dah simpan balik.  Berbaloi gila taun ni punya kuih raya beli, ada malam raya kan laki aku pi beli kat area rumah aku, borong segala untuk rumah mertua dan rumah mak aku, puas hati. Pasnih pun nak beli lah malam raya jugak….Asalnya tu pun aku suh dia pi Jalan Tar malam raya, pi le ngan Abang kan, bagi anak kenal jalan tar sket during ramadhan syawal tu, but takde maknanya le laki aku nak pi menempah sesak jalan sana.

Comment: 7

Dua Syawal – Gold and Blue…

IMG_6356

ehwah ko kakak adik

bersilang kaki nampak

mana belajar? cikgu red ajar?

 

IMG_6383

sabar la Zeeeshan, kita amik gambar kejap jerr

apak ko ada 10min je nih

10min yang tercicir sangat

kita mintak apaknya hantar us to our makcik’s house, coz dah janji ngan adik badik aku nak raya sini, but yang lain lepas sejam baru sampai. Aku gak yang punctual. Ini pun punctual pasal laki aku nak pi kerja kan. dia kena le hantar on time. dia sempat minum air jer, jamah makan tak sempat.

IMG_6425

so sebab team aku sampai dulu, kita makan dulu and pas adik beradik aku lain datang, aku pulak melepak santai le. tapi gambar sedara sume tak letak ahhahhhaa…well, i malaslah nanti ko sedara redmummy keeeeeeee

ko kawan redmummy keeeeeee

lainlah kak ngah, niece aku ni dah memang famous pun kat sini.

IMG_6494

ha sian bf aku nih dia nak tidur

tapi dia mana boleh tidur gitu jer

dia jenis tidur lena only kat 3 tempat: dalam pangkuan, or atas katil or dalam car seat kereta dia. bila dah kat rumah orang ni, dia melekat je ngan aku and suh aku baring doz dia dah tak tahan sangat nak tidur. but dah macam nak terjatuh le pulak kalau tidur kat sofa nih.

IMG_6510

beralih le position nak bagi dia ngan maknya selesa. sekejapan pastuh dia tidur. so aku stuck macam tu sampai le nak baliknya….

IMG_6559

masukkan dalam kereta pun dia melena lagik…

tapi ada jugak yang sama melena gak…tak menyempat keter nak bergerak dia dah mentidur hoi

IMG_6549

yang tudung kepala oren tuh hah tak sesabau tidur

pagi raya aku adiahkan telekung tudung2 baju dan macam2 sempena Syawal.

bukan main le drama mintak maaf salamannya, berdoyon doyon nangisnya.

hangpa dah tengok my ig/fb dia punya drama meraung 15 saat bila doctor amik darah dia? ahhahaha pi lah tengok

tu baru 15saat yang aku letak, full vid is 30sec actually

8,600 lebih yang menontonnya di FB and kat IG tak tau ler kan bape ribu yang nonton

begitulah aku menghadapi pelakon senetron setiap hari :)

IMG_6584

aku tumpang keter adik aku jer, aku kan dihantar suami. anak2 aku yang 2 orang besau tu pulak naik kereta lain, nak berkepit ngan the cousins lain

IMG_6619

cantikkan my niece nih

she s so prettyyyyyyyy and bila dia ada jer semua berebut nak pegang dokong dia hah. Aku dapat le merasa kejap, sebelum dirampas by orang lain plak

IMG_6660

yang ni pun comel gak

but i dont like the quality of the lace kain tuh. so disappointed. beli yang cap bebiasa lagi murah than this, lagi better qualitynya. Dont think aku boleh pakai lagi sekalilah, abis lacenya menjejeh tercabut.

IMG_6746

selfies with my 3 kids yang panggil banyak kali pun payah nak datang bergambar….ini pun kat rumah pakcik aku pulak, kitorg pergi ramai tau, 3,4 keter but macam aku 3 beranak je yang pi raya nih ahhahahaha

abah akupun ada sama wei.

IMG_6753

 

Pastuh kitorg dah tak tau nak jalan raya mana. Satu kereta nak kena balik before Maghrib coz kerja, lain sume merapu tak tau nak ke mana. Aku pulak memang nak balik ler, coz lemau penat berejam berjalan, ada anak kecikkan.  So we decided to go to KLCC.

coz aku nak amik do something with my barang kemas jap.

Sekali semua pun ikut pi KLCC di Syawal kedua. but depa tak de le meraban ikut masuk mall, depa sume park luar and posing kat tasik le, kat park mana tah. aku pun tak tau le dah terpisah. aku sorang je yang masuk Habib nih.

N balik pun, aku berdua je ngan Zeeshan coz lelain lepak umah Abah aku, termasuk ler bibik abang kakak. Midnite bapaknya balik kerja, sekali jalan jemput depa 3 balik.

Simple gila raya, yang tak tahan tu boleh pergi KLCC, ramai betul orang luar dalam tuh, Indo, Nig, Bangla dan macam2 jenis rupa bukan Malaysian ler he. Tu pasal by hook or by crook, kita kena balik Melaka gak. Lemau dok KL heh…

Comment: 4

Awesome ASUS ZenFone 5!

 

Ingat lagi Kak Red ke Jakarta few months back? Ala untuk Pelancaran ASUS ZenFone untuk pasaran Asia Tenggara tu.

IMG_1067

Jangan jeles, it’s now in my hand :) The ASUS ZenFone 5! Definately RED in color. So striking RED. Suka sangat warna merah dia!

 

IMG_1071

Skrinnya yang bersaiz 5-inci, ASUS ZenFone 5 merupakan telefon pintar mempunyai cip pemprosesan Intel Atom Z2560 yang berkelajuan 1.6GHz dan memori sebanyak 2GB RAM. Memanglah sangat laju, you can really feel the different. Switching between apps sangatlah smooth and no lagging at all!

ASUS-SS2

Displaynya yang sememangnya splendid and stunning, ASUS ZenFone 5 juga dilengkapi dengan high resolution 1280 x 800 HD IPS display, sporting a pixel density of 294ppi untuk visual appearance yang lebih impressive dan ASUS TruVivid technology with improved clarity, lighter and beautiful vivid color!

IMG_1074

Macam yang aku ceritakan in previous post, ASUS ZenFone 5 ini turut dilengkapi dengan 8MP rear-camera dan 2MP selfie camera :) of cos dengan adanya sokongan PixelMaster - teknologi kamera yang membolehkan penangkapan gambar ataupun video tanpa masalah dalam apa juga keadaan pencahayaan.

asus-preset-mode

Camera presets modes yang tersedia dalam ZenFone 5 ni

Jpeg

Contoh gambar indoor dengan low-light mode

ko ni dik mak suh posing ko jeling yek!

Jpeg

Ini pula contoh gambar outdoor

 

IMG_1076

Slick and slim enough for you?

Berdimensi 148.2 x 72.8 x 5.6 – 10.3mm, sememangnya sedap tangan mengenggam samada untuk call, gaming, bersocial media atau untuk apa sahaja kegunaan :)

ASUS-SS1

Lagi satu yang bestnya, ZenFone 5 features two SIM card slots! So membolehkan kita menggunakan satu phone sahaja untuk kegunaan personal ataupun kerja. Juga mempunyai advanced antenna sekaligus boleh mendapatkan fantastic performance walaupun dalam areas yang signalnya lemah seperti dalam metro ataupun tunnel. Ditune untuk mengurang power consumption bila searching for a signal, sekaligus menambahkan lagi standby time phone ini!

IMG_1079

Dan aku rasa semua dah maklum tentang ketahanan lama bateri ASUS ni :) Semestinya bateri ZenFone 5 ni tahan untuk kegunaan seharian. Rahsianya dengan low-power Intel® Atom™ processor dan juga power-efficient antenna design, ASUS ZenFone 5 menawarkan prestasi terbaik yang dilengkapi long battery life! Long battery life – yes itulah yang kita semua idam-idamkan bila menggunakan smartphone ni! Betul tak?

 

RM-ASUS

 

Boleh didapati dalam pelbagai warna iaitu Cherry Red, Pearl White, Charcoal Black, Champagne Gold. Tapi warna-warna lain akan coming soon :) dan harganya pula hanya RM 599! You’ll get an awesome ASUS ZenFone 5 with superb performance and excellent features! Memang worth it! Memanglah berbaloi-baloi!

Untuk info lebih lanjut bole layari ASUS ZenFone 5 dan juga ASUS Malaysia FB page. Takpun meh layan youtube bawah ni untuk ketahui lebih lanjut tentang kehebatan ASUS ZenFone 5!

 

Tapi kalau korang lebih fancy to tablet bolehlah rembat ASUS Fonepad 7

ASUS are pleased to announce the new promotion price for ASUS Fonepad 7 8GB version! ASUS Fonepad 7 is a 7-inch Android device with full 3G telephony functionality. Fonepad 7 also comes in 4 colours, and is powered by Intel(r) Atom(tm) Z2520 Processor (1.2GHz) with Intel(r) Hyper-Threading Technology. Hanya RM429 harga promosi!

ASUS Fonepad 7 (FE170) - New Price

 

Comment: 13