Sudirman Tribute: One Thousand Million Smiles

IMG_0135

the highlight the highlight :)

IMG_0143

our not so dating nite lah, pi tengok the Sudirman’s Tribute at KL Pac, few weekkkkkkkkkkkkk ago

IMG_0152

lama kita tak datang KL PAC nih, walaupun banyak invites aku dapat for event sini, tengok show lah macam2 but mostly aku tepis, family commitment.

IMG_0162

Dato’ Faridah Merican at the back

IMG_0179

my die die lawa gila skirt nih, pun akak ada in red gak.

IMG_0191

thanks buddies tolong snapkan nih….nak cemolot tapi laki aku tak bagi in public :P

IMG_0200

so show malam tu lagu2 nyanyian Allahyarham Sudirman

IMG_0206

ini the closingnya, ada Atai la hujung2….you tengok yang the 2 left sekali tuh…ha lupa (maleh nak google) nama yang young chinese boy tuh and Tria Aziz, dedua aku suka depa nyanyi, lelawak gak.  Dress biru tu anak Logan Alleycats. Ada aku amik video but more for Tria, sebab suara dia sedap sangat

IMG_0210

Atai ni hem…ada kisah sejarah lama dia ngan ex ex buddy aku luh, hiks…itu young boy sebelahnya anak buah dia, also my kawan’s anak gak

IMG_0216

The end of the night. With our kawan lama, yang lady tu kakak si Atai (means anak buah Allahyarham Sudirmanlah), yang sebelahnya si suami is our kawan since 17 ke 18 years ago kot. very the lama giler…………  overall, the show was good, kita pergi on the final night. Thanks for the complimentary tickets ni to (cannot mention).

All the way ramai penonton nyanyi sama, most of his songs tu memang dari kecik sampai ke tua dah tentulah hafal. Sonok gak lah sesekali kuor gini, lama tak berjalan tengok show macam ni gak. Nak bawak anak2 pun, no point, diorang cuma tau lagu Balik Kampung je :) .

Actually pulun berdating ngan laki coz I pi berjalan plak skang nih…..sesila la jenguk instagram and fb page akak ye :)

 

Comment: 1

The end of Lombok…

 

IMG_8832

panjatlah korang, idok le mak nak join sekaki….

IMG_8839

ini Tanjung Aan, dia pantai tapi dia ada jugak macam bukit2 kat tepi beach tuh, so if rajin naiklah.

IMG_8840

so while depa naik bukit tuh, aku explored sorang2 kat beach nih….panas berdenting kau

IMG_8843

dok carik tempat redut tu ada orang tua ni dimandikan dek familynya

IMG_8846

so jalan2 le aku sorang2 kat sini….cadang nak duduk le kejap coz nak merasa air laut tuh, tapi banyak le pulak anak2 ketam

IMG_8863

my beautiful background

IMG_8891

ha nampak batu2 pantai ni macam berlubang2 tuh, tu port2 si ketam duduk le. kalau tengah sikit ada lubang2 kecik, ada gak ketam2 keciknya, kang tu yang kalau aku duduk buatnya dia tibai

IMG_8913

waa cantiknya….wpun aku tak suka mandi laut but pemandangan begini memang bukan sekali datang pun

IMG_8922

coz sini biasanya tempat tourists datang menyinggah (melainkan omputih2 yang dok sini leh le memandi sini) but mos t

 

IMG_8935

askar dah bersatu kembali….

 

IMG_8943

hazab nak dapatkan shot yang Zeeshan pandang camera

IMG_8947

lighting cantik, walaupun aku takut gak dok situ buatnya kuor si anak ketam :P

 

IMG_8962

pastuh kita blah, ada gak jualan tapi tak beli apa. So singgah lagi depannya untuk buaian nih. Ya Allah drama betul buaian ni coz semua orang tak boleh naik tak boleh coz si kecik cakap no no cannot. Bila dia dah abis naik pun kita nak naik tak dibaginya!!

IMG_8969

dah tuh kita je yang pandang camera, tu lah aku cakap kitorg 4 ni kalah ngan budak kecik nih…skang ko kekecik lagi ye Shan, hang tunggu hang besar sok…

IMG_8977

nice jump!

IMG_8981

this one is perfect, pandai Azan amik gambar. 3 orang tu ringan sedap ler jumping kan, aku ngan 2 bags lagik ngan melayan moody Zeeshan tu hah….

IMG_8986

seluar2 kakak semua dari tinggalan maknya….untunglah mung. Imagine jeans, punya banyak aku ada….semua dia dah tereban pakai…

IMG_8995

yang ni lelaju nak berbuaian, gambar pun senget coz adiknya bengang, kan dia tak bagi kitorg main boyan nih

IMG_9009

bapak pun nak gak merasa naik gakk…

 

IMG_9029

hang nampak belakang kami tu ada LOMBOK besar tu kan, nak amik gambar kat situ hazabnya. Coz memanjang besar so ko tak nak orang lalu lalang…heheheheh but me being mak…made it happen.

IMG_9026

see…dapat gak. walaupun behind the scene susahnya nak dpt shot nih coz orang dok sibuk nak bergambar sama. tapi kena kebal ler hati tu mintak orang kerjasama sikit kita nak posing sini…

IMG_9031

ni mood tak nak berjalan dah, ngado btol anak bongsu sorang nih

IMG_9044

umpan icecream for them…

IMG_9049

pakcik icecream tu baik, dia nya tu tak keras sangat, dah melt sket icecreamnya kan so waktu aku ngah bagi2 Zeeshan tu dia datang tambah lagi satu scoop atasnya….

IMG_9057

bungkus jagung bakar Lombok. Orang sebelah RD tu dia tak kenal pun but borak macam mesra kenal giler padahal bape min je pun lepak sini coz tunggu jagung tu siap dibakar. Siap dia tanya wah di KL takde jagung bakar sedap ke? ha ah takde, kat Lombok, Tokyo, Europe eh banyak lagi lah negara yang aku berjalan makan jagung bakar, overseas nya gak sedap. hehehe….kitorg siap bawak makan sampai ke rumah tuh, reheat pastuh.

IMG_9064

hoh dah sampai airport. 3 luggages, 2 hand carries, 2 bagpacks. Nothing much, camtu datang camtu lah baliknya.

IMG_9069

special one for Azan. he s the supir yang dok layan kita, jaga kita bagailah. Memula pendiam sangat pastuh dah lepas sehari tu baru tunjuk belang, dok berlawak2 pulak. If you nak pakai dia boleh doh, nanti contact akak, akak bagi  number Azan nih. Dia selain supir jadi tourist guide gak lah. Ini supir, sangat highly recommended. Thanks Azan for the hospitality.

IMG_9086

kecik je airport LOmbok nih….pepusing pun tak sampai 10min dah abis

IMG_9095

ada pun shot muka ko dik, walaupun ko nakkan toys hapa benda tuh, apaknya tak bagik

IMG_9104

see, pepusing dah abis, takde benda dibeli pun dalam airport, in fact dalam flight pun aku tak shopping gak, nothing yang best2

IMG_9189

kita dok lepak sini, makan fries lah, roti bakar, soto. Soto tu aku patut share ngan kakak (tak banyak pun portion dia) but Zeeshan rasa sekali 2 terus dia perabihkan….hiks…

 

IMG_9205

flight was full, laju je abang kakak mintak parentsnya dok ngan adiknya…yelah memasing nak layan movies lah games ke hapa, kang adik dok sebelah banyak songeh

IMG_9208

pastuh aku pi toilet, abang tukar tempat amik tempat aku coz dia nak dok ngan apaknya pulak. heh banyak hal anak2 ni heh…ni food yang aku dah prebooked. Memang melapau semua…

IMG_7706

eh eh ni ada gambar lagi di Tanjung Aan, shot ni dari depa atas bukit tuh

IMG_7707

atas bukit gak…macam sebelah pulak air pantai tuh

IMG_7712

berempat tapi sorang lagi ada balik kakaknya

IMG_7723

comel…kalau jumping pun cantik

IMG_7725

IMG_7731

IMG_7747

so that s all, our Lombok, Finally abis dah entry on Lombok.

IMG_7755

balik sampai almost midnite gak, so total parking fees for 4 days ialah RM158 nih.  Memang laki aku tak nak naik mpv ke hapa coz biasa pun kalau trip macam ni biasa kita bawak keter. Lainlah pergi sampai berminggu tu kan, lebih 5,6 hari maybe pakai Uber ke Taxi Limo ke bagai. So anyway untuk perbelanjaan di Lombok:

I tak amik sebijik2 coz I terus amik package (perlu diingat ini last min punya plan, takde beria plan langsung bagai). Even food dalam flight tu pun, aku suh agent aku pilih sendiri ikut dia coz aku takde masa betul nak tengok menu apa yang ada kat lam AA tuh.

So for resort - private pool villa (termasuk breakfast), transportation, entrance fees untuk semua tempat, private boat, snorkeling + gears, makan minum (lunch dinner), kira ground semualah yeah. all in RM4,000. But tak masuk flight, itu coz last minute punya plan (lain ler aku beli tix tu setaun sebelum ke or few months earlier), so mahal gak lah, kena RM3,500 for 5 of us (60kgs baggage tapi pakainya max 48kg jer), and inflight meals. Kita tukar RM2,000 but ada balance lagi enam or 7 ratus ringgit. apa ke benda yang aku beli bayau sampai pakai 1300 lagi tuh hahaha….malas pikir. Ole2 pun ada sikit beli but for family je and close gangs jer. Dia kalau pi Jakarta, hah RM5k confirm tak cukup, tapi ngan Lombok, RM500 pun cukuplah aku rasa, tak yah nak shopping beria pun.  Then RM500 for ground di KL – parking kat KLIA2, food untuk odw ke KLIA2 and while we were there and also duit hotel Chanel dok 5 hari. Dan jugak esok2nya aku kena buat mee goreng untuk my jiran yang baik hati tolong bagikan makan si Porche, Sharifah and Kathy (ada je food nya tapi ada 2 lagi kucing luar pun makan sama so hari ketiga dah abis), hish…all in abis RM10k gak lah for 4 days holiday in Lombok.

The end :) .

Comment: 4

Sasak Village, RM Taliwang…

IMG_8389

this is the final breakfast day, meaning final day untuk depa berendam lagi ngan air bagai. So this time around depa berendam dalam big pool kat resort. sebenarnya the kids yang keluar dulu to pool, aku datang kemudian (apaknya masih lagi last to siap), coz aku tak make up hapa pun, tu pasal melaju je.

IMG_8412

kalau datang Lombok lagi, yes we would love to stay this resort balik, berpuas hati sangat…..

IMG_8406

tetiga dengan baru pas mandi poolnya, pastuh nak tunggu lagi depa bermandian kat villa pulak…

IMG_8470

pagi ni tak pagi sangat gak lah, dalam 10 lebih, so kita check out untuk terus balik la petang tu nanti. But pagi tu hujan rerenyai.  dah nak hujung2 tahun memang ler manjang hujannya kan. Nasib baik ler our waterfall and island hopping takdak hujan

IMG_8455

one last one for the Living Asia Resort, and all of them are wearing the Lombok’s shirts (tak termasuk maknyalah).

IMG_8489

meniti jalan2 tu kita lalu sini, their new Pusat Islam also Masjid, dah macam 80% siap gak nih

IMG_8496

so dibawaknya kita pergi town, yang kita ada lalu2 sebelum ni but tak berenti sangat. Nak carik bagpack for Abang, masa kat Lombok ni lah gak dia dah menguzurrrrrrrrrrrrr yang sesangat. But not bad lah the bagpack askar abang tu ada makan 5,6 tahun gak served nya, went to so many places and countries gak. Aku tak ingat negara mana aku beli bagpack lama abang tu but memang sampai dah dalam nya koyak2 gak lah dipaakai. Nama je bagpack abang but segala mala 5 beranak punya stuff pun ada dalam tuh gak.

IMG_8498

obviously aku tak keluar dari kereta, lepak ngan Zeeshan. Dia dah macam memamai2 nak mentidoq.

IMG_8504

depan belakang apak and abang mencarik, pun takde yang sedap di mata. Specially qualitylah.

IMG_8511

Jadi last one kita masuk kedai ni, macam canggih sket and very the classic gak dari luar kan

IMG_8519

tak setuju hakak…the red is more to maroon

 

IMG_8529

ini kedai sebelahnya…hok tu plak for cycling, tak sesuai heh

IMG_8559

jadi 2 kedai side by side tuh, sini tak berapa bestlah

IMG_8591

patah balik ke kedai asal, menerai lagik

IMG_8602

susah nak buat decision coz yang nak mengcarrynya si Abang and he ada preferences dia. Tak nak ni tak nak tuh bagai, padahal this bag for our travelling purposes (or jalan2 weekend)

IMG_8642

last2 tu hah, the black colour tu yang dia amik. kesal aku tengok colour tu, kot merah biru ke, maroon tu ke sedap le gakkan, ini itam gelap gak dia sebat. Coz he wants to bring this to school as well (kononnyalah katanya) jadi

IMG_8694

Close up lah bagpack baru abang. Hah ini kot barang paling mahal kat Lombok yang kita beli. Think this one lam 100++

IMG_8698

mengantuk sangat sume heh….longlai. ini restaurant yang kita lalu masa baru sampai and we had dinner kat sini. Tapi dok meja biasa kali ni dok dalam hemm apa ke namanya, gazebo?

IMG_8713

ayam tilawang dan wajibnya ikan nila. But perasankan yang ada kelopik lauk pauk depan2 tu, ha yang tu aku suh waiter tu tapau for our supir. Coz depa ni order ni set for us jadi ada banyak ler yang tak bermakan, so rezeki Azan. Oh nama kedai makan ni is RM Taliwang Nada Alam Nyaman. Most of the restaurants sini sume ada surau, so senang le berjamak.

Sedap makan sini, aku suka btullah ikan nila tu, goreng2, kalau buat sambal ada letak tepi or campur sekali, sepanjang 4 hari kat sini memang ikan nila wajib ada. Ayam tilawang tu wajib gak but aku tak fan sangat.

So kat sini kita abis makan, next gazebo ada orang Malaysia gak baru sampai, sian depa kena beli tix flight baru coz depa terlambat 5min, AA tak nak bukak pintu. Dahlah lost kat situ, kena pulak tidur kat hotel KLIA2 nun coz tak sanggup nak patah balik rumah. Burst lagi budget.  So rugi sehari.

Dengar depa satu family tertinggal flight, aku pun apa lagi cakap kat Azan, hah by 430pm kena sampai di airport, boleh dia cakap – jam 5 sahaja ibu.

IMG_8757

hah ini namanya Sasak Village Sade Lombok. Tempat untuk beli belah gak but so not tempting for me.

IMG_8789

kita cuma hangout kejap sini amik gambar jer…lagipun our 3 kids tidur dalam kereta so tak leh lelama lah sini, tak minat pun datang sini but Azan dok cakap, harus singgah tengok2 sahaja ibu.

 

IMG_8805

selain dari jualan dalam nih, situ gak depa berumahtangga. Ada yang aku lalu, mak nya  ni ngah menetek anak umur 6 tahun aku rasa, oh my dah bosar budak tu. Ada pulak tu duduk terkangkang2 sambil si anak ke sapa tah cabut uban pala. Diorang macam dah biasa takde perasaan betul tengok tourists lalu. So kami tak beli apa2pun di sini, pusing pun suku je, coz jalan laju and selain tak berminat maybe coz ingatkan anak2 yang tidur.

IMG_8748

so if you guys, hem. tak sedap pulak kalau aku cakap toksah pergi sini, but dalam ni leh shopping gak. Kalau aku memang tak berapa minat kot tempat macam ni some more ada t/guide gak yang mengekor kita and bercerita. So tak bebas. Nak suh dia jangan cakap ke hapa, tak sampai hati pulak, kita tau dia nak tips sort of lah kan. So dengar je lah dia cecakap.

Tu yang supir aku cakap aku laki bin paling pantas keluar dari sini.

IMG_8818

kita tinggalkan Sasak tu carik kerbau :) . hehehe  nolah, ini dalam perjalanan, nampak sekawan kerbau so Zeeshan agak excited le tengok. I think dalam dekat 30-45min  gak nak ke Tanjung Ann, aku dah lupalah, but memang agak lama gak kot

Itu last destination and pastuh kita leh bungkus cerita Lombok.  Nama kedai makan atas nun, RM takde kena mengena ngan hakak pung :)

Comment: 1

Olay makes me 5 years younger!

.IMG_0237

Kak Red, umur midst 30s ye?
No, already 41.

This is the normal situation yang Akak dapat, bertahun-tahun. Mungkin sebab akak petite (dulu orang dok ejek-ejek Akak bonsai bagailah – those in BBChat hahahaha, not nice you know, this bonsai have delivered 3 kids and became a superstar gak, LOL). OK that s joke aside. So, other than size, ialah skin kita lah. If pandai jaga, insyallah, boleh nampak muda belia.

Jom direct to the point, apa antara skincare yang the best among the best yang patut ada in our dressing table. It’s OLAY!!

Everyone knows this brand, very famous. Jadi ramai tau kebagusan this product so mungkin masih antara kalian gadis-gadis, wanita-wanita or even the lelaki yang baca post nih, mau lebih details on this family of Olay. Tak gitu, so let me story-story you.

Why you have to get OLAY as your daily skincare….

olay_redmummy2

Olay Miracle Duo (Olay Regenerist Miracle Boost Youth Pre-Essence & Olay Regenerist Micro-Sculpting Cream)

So untuk Olay Regenerist Miracle Boost Youth Pre-Essence ialah the one yang terbaru nak masuk Malaysia. I’m so happy Akak dapat pakai dulu so dapat tried for few months already untuk check whether it suits me well or hasilnya. Alhamdulillah berkesan!!

IMG_2334

 

This is highly recommended to be used dalam your skin care regimen yakni selepas you dah cleansed and pakai toner. So baru u pakai Olay Regenerist Miracle Boost Youth Pre-Essence nih. This powerful combination of Olay Regenerist Miracle Boost Youth Pre-Essence dan jugak the Olay Regenerist Micro-Sculpting Cream work together to surface sel-sel dalam kulit kita nih dan provide 2x lebih anti-aging active penetration dalam skin kita.

Result sangat stunning (you may check my Instagram for my no filter video of my skin, smooth kan?). You may look even 5 or 10 years younger (I have proven it) if you apply consistently to you skincare.

IMG_2330

The other one is the Olay Regenerist Micro-Sculpting Cream, yang ni is the moisturizer yang kita pakai selepas kita dah pakai boost tuh. So wajib apply these 2 on your face. Best kalau ko tengok video akak explain about all these products (akak kan suka bercakap), jadi why and why? Let s move on…

Untuk these 2 products antara khasiatnya or hasil mujarabnya specially for mothers or those yang dah 30s tu, not too late to look after your skin. I know some mothers dah yang lelanjut macam akak ni malas nak jaga kulit. Some tu lagi lah, bukan takat tak nak jaga kulit, personality pun sememeh, hish kome ni nak kena buat class lagik ke.

Jadi our penampilan, dah banyak kali cakap, yes true people will look kat heart kita, our kindness bagai, but takde salah jugak if kita jaga kulit kita nih. Doesn’t matter lah umur kita berapa, but kita berhak untuk menghasilkan kulit yang terbaik untuk diri kita sendiri, jugak nanti kita juga adalah mentor pada anak-anak dan menantu serta cucu-cucu kita, apatah lagi teman anak-anak kita.

Olay Miracle Duo membantu kulit kita untuk lebih firm, agak cepat jugak keberkesanannya, tak perlu tunggu berminggu-mingu (depends on your skin too), as for me it works really good. Kemudian wrinkles pun agak berkurangan, takde la nampak sangat. Kesmoothan kulit kita ni pun sangat ketara, some people pun sibuk nak reraba rasa kulit muka kita ni coz mereka tahu ini adalah satu yang sangat mereka perlukan dan mereka mahukan rahsia kita. Jadi nah, I don’t keep the secret but I share with you. Get yourself an Olay product, this duo is a must to have at home.

Prices are not that bad, affordable, halah benda mahal pun pompuan sanggup bayar, asal nak cantik ye dak. Nothing is impossible for your skin.

IMG_2400

 

Remember bila kita menganjak umur – kulit-kulit kita akan semakin lama semakin kusam, itu sangat hakikatnya tapi kita ada product dari Olay yang boleh help you to slow it down. Kira takde lah nampak benau ko tu tua sangat or kering or sangat tak kuasa mata nak pandang. Jadi you have the solution.

Let Akak ajar again cara nak pakai, once you dah cuci muka, dah pakai toner, you pakailah the Olay Regenerist Miracle Boost Youth Pre-Essence nih. Olay Regenerist Miracle Boost Youth Pre-Essence ni you pump kat tangan 2 kali jer, sapu kat muka (kalau akak sampai leher tengkuk), kemudian you apply pulak the Olay Regenerist Micro-Sculpting Cream, letak gak kat muka dan juga di leher selepas dah pakai boost tuh. Rata sapu di muka, you akan feel calm je bila dah pakai dedua nih.

You can get them kat any pharmacies or shops.

Jadi ingat, the power of our skin nih bukan saja terletak pada hati dan senyuman kita, but juga terletak pada kulit kita. Lagi flawless lagi kurang wrinkles or lagi smooth, lagi sedap mata memandang :)

Final one to remember, these miracle products – Olay Miracle Duo will be launching in our country Malaysia on October this year. Dengan new form of packaging yang akan menyemarakkan lagi the Olay trend.  For further info:

https://www.everydayme.com.my/olay

Check out my Instagram for the video details too on Olay.

Comment: 3

Massage nite…

IMG_8138

cantik wor sunset….dedapat ngan camera iPhone 7 …hiksss

IMG_8148Masih di Batu Layar

IMG_8175

mana ke mananan sume dah abis boliau. itu rojak kot yang RD makan but dia makan sorang coz kitorg lelain nih tak geti makan…even maknya pun tak minat

IMG_7679

lepas tu kat sejam gak lah baru sampai ke pantai untuk dinner, coz ada majlis2 apa tah di jalanan jadi jem a bit. jarang ler heh Lombok ni nak jem pun, tak macam Jakarta/Bandung.

IMG_8205

we had our final dinner kat Purnama Seafood. so not highly recommended. Masakannya tak berapa berkasih sayang (coz we had the blast a day before tu yang buat comparison), apapun syukur alhamdulillah. Orang lain nak makan pun susah. ye dok. Itu guy sebelah us tuh dia dok jualan. so kat dia jerlah aku beli the fridge magnets. Kasi cincai,tolong2 dia,and dia pun menyenangkan kerjaaku gak, yang tak eager sangat nak nyopping kat sini.

but sini jual mahal, kan brooches yang aku beli kat pantai mandi perigi kan, sana lagi murah. Bukan dari seller ni lah, ada kat belakang kita makan tu,ramai penjual2 coz banyak tourists kan makan kat sini.

IMG_7686

dah abis makan diorang 3 beradik pi main kat pokok ni, sebelah jengan air laut, pastuh sume kaki2 basah ngan suor sikit,hishh…dah kena bersalin lagi suor adik korang

IMG_8232

at our restaurant makan tuh, ada meja honeymoon nih, memang ada orang makan tuh. Couple baru kahwin :) . Makan le ko ngadap laut gelap tuh, yang jual jagung tu pun tak hagak2, banyak tempat ko nak niaga, depan pengantin ni jugak ko parking. Masa couple ni takde,dia takde,bila couple ni duduk makan, dia pun datang parked situ. Haihs….

IMG_8247

so macam ni caranya dia angkut pinggan mangkuk….lalu kat pasir pantai, lagi pantas kerja gini

IMG_8274

perut memang dah kenyang tapi kaki masih lagi sakit, coz remember kami pun baru panjat turun naik waterfall siangnya. Jadi specially mak kau, so kita nak carik spa. Malam masih awal lagi di Lombok.

IMG_8280

ini je gambar yang sesuai untuk ditayang berspa. During massage session memang takdak gambar langsung. Kami amik package yang 45minit, for 4 of us, Zeeshan dok dendiam masuk kuor 4 bilik yang ngah massage. For boys ada ler tukang massage lelaki, and for girls too pompuan le yang massage. Pertama kali pengalaman untuk abang and kakak, sesakit badan depa, sebenarnya pun sedap. You know my ankle ada satu ketulan, macam salah urat. pompuan tu lelembut massage urut memang terus ilang. Perkh sedap betullah…

Untuk yang baya Zeeshan if nak massage pun boleh but aku tak bagi lah, tak perlu, he s way too young for all this thing. Malas nak ingat bape kami bayar, but dalam RM100 kot for all 4 of us, or paling mahal pun dalam RM150, tak ingatlah, tu bahananya bila lambat2 update blog, nak korek details pun tak kuasa.

IMG_8319

n taraaaa balik hotel, dah nak membuta awal2 tuh (kita sampai hotel before 830pm) kan aku cakap malam terakhir tokek tu ‘check in’ awal at 830pm gak, so tu yang ai ingat sesangat. Diorang berendam dalam pool tak sesuah sambung pastuh, dah nak dekat midnite laki aku bawak kek yang dia beli dari inhouse hotel punya cafe. A night of Abang’s birthday.

IMG_8340

dah tuh laki aku siap order lagik memacam food, banyak betul. last2 tak habis. Yelah sapa ler nak makan sangat pun, dah jadi supper, orang dah nak tidur…buat gegatah jer. Fries tu je yang habis.

After all, malam terakhir tu agak tenang, balik pun awal, coz major trip hari tu cuma light shopping and jugak the waterfall. But bahanya kaki sakit specially kaki aku ler, memang jarang turun naik tangga tinggi macam tuh. in fact sakitnya sampai 2,3 hari kemudiannya. hiks….

i hope the Lombok stories could finish by this week coz next week kita nak bercerita ngan benda lain pulak, and korang pun sabar je lah jugak bila ler nak abis cite Lombok akak nih, surely you nak tau berapa damage for all these kan, and korang pun nak gak pakai si Azan our supir aka t/guide tu, insyallah kita settle nih kasi cepat.

Comment: 3