52nd Anniversary…

IMG_3357

nasi arab kau!

IMG_3353

fries dia sikit but actually ada asing lagi fries, bebudak sukalah kan. but for chickens nih, pun sodap.

IMG_3369

ini event keluarga, the whole restaurant is full of our family members. Ada ler satu family tepi2 tu makan gak, but pastuh kejap jer depa abis makan, orang lain sume dok luar. Yelah kat dalam je dah penuh ngan all of us.

IMG_3356

ini ustaz yang my parents bawak jemput sama for this event. Untuk baca doa selamat dan jugak selawat ke atas Nabi Rasulullah saw (it was a night before the Maulud Nabi)

IMG_3365

my abang sulung’s family

IMG_3367

ada abang no 2 gak ngan family with parents

IMG_3372

cucu-cucu kecil dan teenagers dok semeja, kecuali toddlers and babies je ngan mak pak memasing…mana ler Zeeshan aku terselit heh

IMG_3384

aku datang sempoi jer, idok le ketahuan ada ustaz datang bagai

diorg ni discuss mulut ke mulut bukan nak cakap dalam tingkap wassap, udah aku ketinggalan

IMG_3376

the not so cukup cucus. My parents ada hem…lebih 35 orang cucu, kadang2 aku pun dah tak larat nak mengira memasing. Not to mention cicit, ada lebih 10 orang gak.

IMG_3400

the anak2 lelaki, cukup 5 boys

IMG_3407

the not so cukup 8 beradik, one of my sisters pergi Vietnam, so 7 beradik je lah…susah  nak cukupkan 8 beradik in a team

IMG_3417

Selamat Ulang Tahun Perkahwinan yang ke 52 Mak Abah

ini topi Zeeshan (he dok ikut abang bertopi), tapi masalahnya dia letak merata2, so aku ni asyik mengutip jer, last2 aku yang pakai hujung2 majlis

 

IMG_3429IMG_3430IMG_3431IMG_3432IMG_3433IMG_3434IMG_3435IMG_3436

some of the photos were taken by my niece, Kak Ngah, eh mana gambar dia yek, tu lah dia jadi photographer

even my kakak ipar (bekas isteri to my abang sulung pun ada sama dalam event nih, for us she tetap our first kakak ipar, and menantu mak abah. The last wife ada datang sama but the 2nd wife pulak tak de. Bape banyak bini abang aku daaaa hahahaha….

 

IMG_3438

abah pakai baju yang bought from Beijing :)

just nice je terletak…ada satu lagi abah lom pakai

 

IMG_3439IMG_3440IMG_3441IMG_3442IMG_3443IMG_3444

The makan-makan was held at the Restaurant Arab, kat Bangi nun. Few times gak makan kat sini, fav place of our parents. Tu yang padahal semua dok Cheras Permaisuri BTR pun datang jejauh makan sini….It was a treat by our parents gak to anak cucu menantu. Semua invited cuma tu lah ada cucu yang tak dpt datang, even ada sorang anak yang tak dapat turut sama gak.

 IMG_3437

tangan kanan abah tu pegang 2017′s calendar and a book, a gift from my boss to him, suka dia…every year memang boss will give one set to him, akak pun tak dapat tau.

Untuk mak abah saya , mak ajah abah aji kami. Semoga terus gumbira, walaupun deduanya orang Melaka (of cos mulut hahahahah u know what I meant), but apapun. diberikan kesihatan yang molek, walaupun kita tau mak abah pun ada sakit2 gak sana sini kan. Allah panjangkan usia mak abah, terus dapat berulang ke Mekah for their yearly Umrah. Dan penyatuan anak-anak, adik beradik, cucu2 cicit. Insyallah.

 

Comment: 8

Red glitters makeup by Shae, for the roaring 1920s!!

gegambar dalam ni adalah sangat diwarning yang the heavy make up betul yeah. Ini untuk special event and so bukan untuk dipakai untuk majlis bebiasa bagailah. kang ada yang pitam plak…

IMG_2892

yeah…rambut tak yah siapkan, so the glitters.

IMG_2896

i told Shae yang ai nak the red glitters bagailah, so she looked around, coz susah kan nak carik the red one. Even the lipstick pun dapat glitters gak

IMG_2897

not just the glitters, but I love the eyeshadows too, of courselah dalam glitters tu ada berlapis2 colours eyeshadows nya kan, i did IG stories masa Shae did my face. My eye-bags yang tak pernah pun cukup tidur, dapat dicovered gak.

IMG_2919

sudah berwig wig bagai. it s a Roaring Twenties theme

rasanya ini kali kedua tiga kot aku berwig2 bagai, i wanted to have the white wig yang lagi lekuk more to 20s but hilang waktu postal. Entah ler mana poiknya (but dapat refundlah). So wig nih, aku beli kat Beijing, murahlah and dedekat dengan 20s nya ladies dedulu gak…

Jenuh bff aku bargainedkan, dok aku ngadu2 sakit pala ngan wig nih, dia cakap ko tahankan gak…

IMG_2928

tapi wig ni, coz aku tak biasa pakai kot, ya allah rasa nak cabut2 jer. ketat. memanglah bagus ketat so takde le lelari terbukak hapa kan,but tu lah, abis je function, masuk lam keter terus hakak bukak hiks…beauty memang pain noq…

IMG_2986

the full outfit, bagi ni jer lah cukuup walaupun ada berpuluh2 kot gambars, tak sesuai tepek sini, function tu leh letak satu gambar ni pun dah cukup afdal. So ada pantyhose merah , ada glove merah lah, ada bebulu leher tuh (20s kan pakai gini dulu) but leh pakai for winter, asalnya memang untuk winter pun hehehe…dan jugak hemm..bebulu merah yang chippo tapi quality hadooooooooo..hujung2 aku simpan tak pakai.  The black flapper tu, was my 2nd option. The first option was red, but it s too hem….too sexy. Jadi simpan kati, pakai flappers hitam ni. It s like rambu ramba la…

IMG_2961

the flapper tu  tak leh nak nampak closer, but ada dalam IG story ai lah (too bad kot dah abis 24hours so takdak dah kot situ). hehegeh nak pakai glove

IMG_2949

dah balik malam tu, demi nak tunjuk make up Shae, aku sarungkan balik wig nih hehehe…i loveeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee this makeup so much. But perlu diingat, untuk event besau bolehlah pakai, hok untuk hari2 biasa or event standard tu, idok le aku nak pakai cenggini

IMG_2921

 

So, ai dah pakai service Shae sejak 3 taun lepaslah, dan ini kali ketiga Shae served me. I love her touch, actually ai ada 4 orang MUA yang aku suka sangat service depa, Bertukar2lah tetiap taun tengok sapa yang senang or sapa yang aku nak pakai. Mostly yang 4 orang ni jer lah ulang2 alik pakai. Coz ai suka sangat ngan hasil kerja depa.

Shae ni antara yang top paling akak suka, knowing me yang agak fussy gak. But if you rasa nak kening macam nih, nak kening macam tuh, bilang jer dia. Or nak gincu gini, nak mata hok gitu, hah….siap sedia Shae nanti usaha gak buat. Macam makeup 20s nih, memang aku demand nak gini, perlu heavy, ini bukan majlis kekecik :)

Selain makeup, hair bun pun Shae expert. Please call her, contact Shae di 012 214 1810. For annual dinner bley, for tunang, photoshoot nikah sanding ker, all in Shae leh amik booking, she dah famous gak kot lam RM nih.  Thank you Shae,  one thing for sure, ai sangat suka and 10 star for this red glitters makeup!!

Comment: 3

Leaving Beijing, Yey!!

IMG_2029

last day, muka ada senyum le sikit kan kawan aku nih, kalau hari2 biasa asyik le nak buat muka bila orang suh pose….

kita kembali jalan pulak ke looker looker. Ini tempat semalamnya yang we shopped FM bagai tuh lah. coz smlm tangan dah penuh jadi tak boleh nak explore the malls sangat kan

Depa kan cakap omputih Look Look tu sounds like looker looker, camtu lah, so anak2 aku yang 2 orang dulu tu kecik lagi. Sebab over 1 week dok pergi Looker Looker nih, jadi depa dok panggil – Mummy gi looker looker. Beijing tu pun depa cakap, looker looker. melekat ler looker looker tu sampai tua hah hahahaha

IMG_2038

hah, replica, or gred AAA or fake bags apa saja hang nak sebut. Depa jual memang exclusive sangat. Kalau dulu tu main sangkut2 buruk santak jer kedai memasing. La nih, kalah boutique asal pun ada gak

IMG_2040

tengok winter boots, aku suka yg berbulu2 bagai tuh but ada je setompok brand hapa tah kat belakangnya, jadi no buying

IMG_2043

penat nih, pusing merata satu hapa tak jumpa

IMG_2044

kasut lagik…depa tiru ferragamo tu sebijik2!

IMG_2054

ai suka tengok clutch depa, mengelip2, bling2…tidak la tanya bape sen bagai

IMG_2062

ada satu benda hapa tah aku tanya, dia nak letak harga beratus2, ko gilo hapooo

IMG_2067

samo la ngan nih, hasilnya kosong jugak dari sini…

IMG_2078

dok ngajar pompuan tersayang aku ni cara nak amik gambar correctly using the yellow button camera ipon hah

IMG_2082

hah jadilah nih….

IMG_2093

tengok2 tak kenan ler banyak sini

IMG_2110

aku carik barang for men, untuk abah aku specially

IMG_2117

gila kasut budak sebijik lam 70hinggit! branded sedap Isetan tu pun sedap gak, ini biasa jeeeeeeee lah sangat

IMG_2121

but one thing depa susun cantik jer shoes2 nak jualan hah

IMG_2150

tapak kau tebalnyaaaaaaaaaaa

IMG_2180

ye kat sini ada gak aku beli 4 lai Beijing shirts, pandai pompuan ni cakap melayu sesikit. 4 red shirts tu pun for my 4 beranak gak. Sume dah pakai buat basahan gak. Untuk bapak aku akhirnya last2 aku beli kan 2 pasang kemeja, pening pala dah. Choices untuk men kan limited.

kat kedai kemeja tu kan, ada omputih badan bagak like monster kena maki kau kau ngan cino seller tu. Yelah dia tried banyak baju kot, but tak beli. Maybe tak deal harga bargain ke hapa, pastu songeh banyak hallah that omputih, menjerit2 cino jual tu

IMG_2188

IMG_2188

IMG_2188

penyakit rotation WLW :)

kita balik rumah, dengan tak membeli sangatlah, pastuh rehat2 final packing. Turun bawah jap, gf aku nak beli barang  sket kat market bawah so aku pun menyauk muka jadi gini hah….semua winter jackets aku dah simpan, jadi pinjam anak nya jacket ni balik. contact lens pun dah bungkus, spek sudah

IMG_2194

sebabnya aku nak kena uruskan VAT, dan member aku pun tak pernah buat or she pun tak tau camne VAT process kat China ni so aku kena pi awal to airport. Ini driver rent car ke uber ke yang hantar aku ke airportlah, sepatah omputih tak tau jadi kami berdua bisu je lam keter hahaha…..

IMG_2203

hang tak tau aku punya sejuk masa nih, coz turun pun pinjam winter jackets anak gf, and pastu bukak, so aku sarung ni jer. Selai je baju yek dalamnya, cape red ni tak thick sangat pun, buat lepaslah nak lalu dalam sejuk gini, jangan lelama ler….tulang aku dah sejuk hah

IMG_2200

babai ima sayang….thanks for the hospitality.Thanks for melayaning me, makan pakai transport rumah -  jaga aku pagi petang siang malam. Jadi interpreter aku, everythingslah. Halal semua yek ma….Kisses for kiddos and Max yang sombong but at the same time very the kak yah.

23 years of friendship. To recall back camne kitorg mula bff, that was on our first day at ITM, sesama datang lambat, pakai tudung senget ITM yang masa orientation tuh, eii gegelak boleh ingat balik zaman2 ITM dulu.

Oh masa aku kat airport or was it esok pepagi butanya snow pun turun, rasanya awal pagi lah awal malam coz siang tu depa antau gambar snow kat aku hahahaa….Ko masa aku ada ko tak nak turun kan.

The next entry about my 2 hours yang ‘memeritkan’ by the Chinese Customs. Camne dia dingdong aku sana sini, dengan language barrier (yg tau omputih alahai basic sangat). Dan dalam masa yang sama gak, akak takde suara gak, bercakap bolehlah but suara aku macam garau giler babasssss….sangat parau.  So tu kita simpan buat penutup entry Beijing yek.

 

Comment: 0

Hari ler paling sejuk lahai…

Thanks for asking about my WLW :) ada gak yang baca bebelan akak kan, hehehhe

It s a Windows Live Writer. Sebelum hantar gambar ke blog, akak tempek kat WLW dulu and pastuh send to bloglah, been using that service for so many years. Jadi baru ni akak ada beli laptop baru, so the Windows 10 dengan WLW macam tak matchy (that seems the problem lah), so all my photos for dalam WLW tu dia tak nak auto rotate (specially for selfies photos), kena buat manually godek. Sebelum tu issue sizes of the photos kan (now dah ok lah akak dah godek, but this entry masa kes tuh tu). But kat laptop lama tu ok jer lagi but i dont want to tfer the 1400 photos of Beijing in the old laptop since dia dah transfered dalam  new laptop. Hah macam tu.

Jadi issue rotation and sizing of WLW tu masih lagi on going.

IMG_1863

jadi ni my final day in Beijing. Berjalan lagik, but hari ni, sejukkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk menggila. Forecast kata nanti snow hari tu turun. So kita berjalan ke tempat nih lah, one of the jalans yang sempat akak snap gambar…

IMG_1860

halal jajan’s shop

tu kawan aku yang menonong tuh….kematu sejuk. Dia at least ada hood.

IMG_1868

hakak takde hoooddddddddddd!  dahlah renyai gak yg sama. hujan dia tak lebat but macam renyai2 but renyai manja, still basah gak pala and lagi le menambah sejukkan. Dan aku degil pakai jacket yang tak berapa thick plak

IMG_1871

sate kambing. aku makan sebatang je buat rasa

IMG_1879

dalam nih kalau tak silap emm…jual kekasut unik China tu kot. tak masuk pun, my fren cite dari luar, kalau aku nak masuk, boleh je but aku tak nak hahahaa

IMG_1886

ini dalam one of the malls kecik gak, pusing2 tengok dalam tu (yg benarnya nakkan warm, sejuk bonar heh)

IMG_1894

dan dalam masa yang sama gak nak carik topi coz ai cannot la take a chance hujan renyai tu dia punya sejuk memang sampai ke tulang dalam

ko tengok aku pakai tu bukan 2 lapis yek, dalam 1 warmer shirt + 1 sweater + jacket

Seluar pun satu warmer pant and suor luar tu lah..pun meant for winters sume my pants

IMG_1899

so last resort, beli topi nih. siap dengan tutup telinganya gak

ini dah abis ketat belakang gak nih, rasanya ni size lelaki kot coz tutup telinga tu tak dpt menutupi gak telinga aku hahahaa, pala kecik kot

IMG_1910

bought this for makm chinese purse

IMG_1911

oh speaking of purse, aku gi Beijing tak bawak purse at all, left my Chanel Prada bagai sume heh, campak duit Beijing camtu je dalam tepi bag Hermes ai :) . aku bawak passport bags (dalam tu all my pport and duit2 sket pun and some dox je dalam tuh), so duit2 cash cino tu aku campak gini jer. Jadi bila nak bayau, hah mengkorek macam nih…

malas nak bwk purse pun, soto traveller je kan, itupun porch bag aku, campak lam handbag kawan aku.

IMG_1918

baju raya cina pun ai beli gak…ini je sesatu baju yang aku beli dari Beijing hahahaha

dulu berpuluh2 helai hoh…

IMG_1933

ko diri diam situ, ko kena posing sini, nak nampakkan pintu gerbang tuh…

aaa copek ler, gigil nih

ok nampak ada shopping bag merah aku ikat kat tepi bag biru aku tu kan, hah tu malas nak pegang, coz bila pegang tangan takleh nak masuk poket (sejuk kes), jadi aku ikat kat tali bag tu. Kulu kilir le macam tu. Muat2 penuh bag tu gak lah aku bantai shopping aritu, ada yang kiri kanan lain gak…masa ni ler macam, halahai kalau le laki den ado, senang sume dia pegangkan haih…ada gak kawan aku tolong pegangkan sama gak, kekdahnya dia pun sama menyopping :P

IMG_1940

ini kedai topi. selain nak menyibuk tengok choices of topi pepelik depa, nak jugak tumpang kepanasan hangat

IMG_1943

dan topi biru ni, omanghaih. RM300 unbelievable !!!

IMG_1946

Madame Tussauds Beijing

IMG_1953

so kita jalan along this jalanlah, panjang gak jalannnya + sejuk.

IMG_1963

pintu gerbang ni pun ko kena posing gak Red

IMG_1968

ini Starbucks, cantik siot dia punya design ngan china punya style nih

IMG_1973

on that day, kitap akai the boots, one of cos in red and purple lah…

hazab pakai boots ni heh, nak bertali2 bagai, rimas aku, aritu datang pun abang yg ikatkan, so dlm flight bukak boots aku sarung je, selit2 je tali, untuk hari ni pakai lagik lastlah, pastu aku tinggalkan dalam luggage oren, for my BFF to bring back hikss

IMG_1977

jalan panjang ni kita tempuhi, dengan sket2 renyai. but tu lah macam akak cakapler renyai dia lain macam sket, mbe sebab nak snow

but sepanjang jalan ni kita masuk banyak shops lah, hah Zara dia pun aku masuk, tumpang panas :)

IMG_1989

IMG_1996

amik gambar kat sini, but pastuh sian aku tengok uncle sorang tu, hazab dia nak menekan gambo bininya, jadi aku kan cannot tengok kejadian2 macam tu, terus tolong sendiri amikkan, walaupun dia tak paham apa aku ckp but aku punya cara signal bagai tu dia paham le kot, member aku malas nak jadi interpreter hiks…so jadiklah…suka uncle tu.

IMG_2005

time for lunch, late lunch gak nih…halal restaurant, steamboat lagik

IMG_2009

bayam kambing lembu. yang brown tu tauhu ke apa tah….sodap makan nih. But kuah dia ai is cannot telan yau yau…

IMG_2012

hah pas dah rebus makan gitu jer lah, cam my fren dia makan ngan kuah tu kan…pun macam ni sedap gak…

IMG_2015

hok kacang tu is memang fav aku sangat. Actually aku dah memang hilang suara pun masa kat sini, told u kan dari hari day 1 malam tu dah takde suara. In fact selepas balik KL pun, dah lebih 2 weeks pun masih lagi ada balance serak2 nih. But lagi takde suara, lagi aku makan kacang tanah tu, sodapppppppppppp. cuma aku makan yang atas2 je lah, bawah tu dia ada taruk cuka, pun ai cannot go one hahahaa

IMG_2019

IMG_2019

IMG_2019

IMG_2019

IMG_2019

habis makan…yey!

saja akak tunjuk 4 gambars yang tak rotate nih, kali ke lima baru dapat rotate hah, so itulah masalah hakakkkkkk! asal gambar selfie wefie je dia tak mau auto rotate by using the WLW tuh, laki akak suspect dek sebabkan Windows 10 tu lah. Haih!!

IMG_2025

tu dia bapak besau steamboat ko kan….ini in gold colour

kawan aku yang mereng tu cakap …kita datang memalam nak kikis emas nih, bawak balik kayo kita

So bersejuk done

Makan pun done

Shopping topi winter pun done hahahaha, kat 20 hinggit kot topi tu.

Shopping sesikit pun done gak…nak perabihkan yuen yang ado pun yek.

Jadi 2nd round punya shopping pulak….ado maso lagi heh.

 

Comment: 1

Day 3 in Beijing…

once again sorry, gambar agak mengecil coz my issue with WLW yang bikin panas jer….

On my day 3 in Beijing…

IMG_1669

kita keluar kali ni agak lambat, for lunch lah terus near by one of my colleagues house, to have lunch with him lah.

IMG_1674

berhadapan dengan restaurantnya.

  IMG_1675

hah kau, aku paling kemetot ler for sure

IMG_1677

kitorg lepak makan borak bagai, ada ler 2 jam lebih….

IMG_1688

so the idea is hari tu ialah jalan2 reringan, if nak shopping pun tak heavy dah lah, coz a day before dah santak kat Tianjin

IMG_1697

kita ke mall nih, hah ini katanya mall yang aku dok berulang hari2 masa aku mai Beijing years ago. It was near by ngan apartment yang laki aku stayed dulu so tu yang aku siap datang sorang2 je kat sini bertangga walaupun masa tu baru je balik menyopping ngan anak2 and laki…

but thing is, the mall dalam tuh dah look so different sangat…dah very the exclusive sungguh

IMG_1699

first target ialah untuk get the fridge magnets…usually kalau travel kita akan beli 50pcs (if the husband is tag along) if laki aku takde, 30pcs dah cukuplah. so tu standard bila aku beli FM, for families and frends

IMG_1713

kekaup mana yang berkenan tapi kena bargain sangat

IMG_1718

pompuan nih dok attend us, tapi sibuknya dia aku nak bergambar ngan kawan aku, dia pun laju datang menebeng nak gak masuk sama. hish…pastuh memula ke main smile smile, kalau kita letak harga kita, yang dia rasa mencekik dia, mula ler memarah, but pastuh bila kita blah, dia panggil balik. dari asalnya beli FM jer, sampai berbondong2 tangan kitorg penuh je shoppingdari shops dia

IMG_1720

ini memang wajib poselah, all in reddd

IMG_1729

then poi lagi satu kedai plak nih hah…tapi sebenarnya tangan dah heavy gak, padahal baru satu tempat kita berjalah, coz shopping stuff kan…

IMG_1739

kita tetengok lah dalam tu, so korang tengok even the floor pun mosaic cantik berkilat, unlike dulu

IMG_1740

sebab kita datang pun dah late petang gakkan, so by the time kuor pun dah malam ler of cos…jadi naik cab untuk balik, hantar bembarang shopping dulu then baru berjalan lagik

IMG_1742

kat sini kot, oh another nite, ada cino dok cut q taxi yg bff aku dok tahan, selamba kodok jer. sib baik ler dia stand for her right gak, if not nak kena bersejuk lagi hah tunggu cab segala

IMG_1747

after dropping our stuff, kita sambung ke town pulak lah. I donno, soho soho nih, bff suh posing, aku berdiri jer ler

IMG_1761IMG_1763

dalam mall nih ada satu choc cafe, she said the best choc cakes nih, but ai kan tak boleh makan bebenda gitu yet, so ai is teman dia lah

IMG_1837

but pompuan tu dok racun, rasalah rasalah rasalah…so aku pun kalah. rasa ler gak sesudu 2…

IMG_1771

pepusing lagi jalan….

IMG_1776

kobis, kalau agak2 nak masak, hah kutip je kat tengah jalan tiang lampu nih :)

IMG_1778

ko mesti berdiri kat sini bergambo

nama jalan, nama tempat? akak malaslah dik nak goreng. Satu je yang aku tau, jalan ni nak membawa akak ke all boutiques, hah tu aku boleh hafal.

IMG_1779

ini one of the buildings yang kita tak masuk

IMG_1781

but yang dalam ni yes kita masuk. Hampir sangat aku nak beli purse Balenciaga sini, around RM2,500 but i dont want to pay that much lah, if RM2k tu aku boleh sebat gak. So pulang tangan kosong…

IMG_1785

for Redmummy

IMG_1789

nak berdiri ke main beria, padahal dok pat pat sejuk nihh

IMG_1794

dia punya Miu Miu sebesar alam….kat KLCC punya MIU MIU dah lama long gone, replaced with YSL

IMG_1799

our dinner, of cos halal restaurantlah, the sausage tu aku tak stim tengok hahahaha…but she suka ler, dia kata sedap giler…my steak tuh pun aku rasa macam banyak, suku kot makan, pastu bawak balik, thot nak bawak bekal esoknya breakfast, sampai sudah aku balik KL terlupa hikss

IMG_1806

ramai gak orang dalam restaurant nih…but tak yah letak orang lain ler, kita 2 watak utama dalam cerita Beijing nih

IMG_1808

time to balik lah, rasanya tak beli apa sangatlah kat sini, coz nama pun mall, coz shopping stuff tadi sume dah earlier antau balik kan

IMG_1812

and dang sampai rumah, bermassage. Kawan aku tu suka massage so dia dah booked massage untuk kaki nih, awal2 for us, tau mesti kaki badan penat

IMG_1820

patut whispering, but takde customers lain dalam tuh for this room lah, jadi the staff terangkan lampu untuk aku selfie. Pompuan sebelah memang pemalas nak tengok camera as usual

IMG_1824

dia ni dok cakap aku ni cantik cantik cantik hahahaha….dok kata aku ni macam orang China bla bla bla…

IMG_1841

gambar ni pun bukan kawan aku yg snapkan, si staff amoi tu yang sesungguh nak snapkan, ada lagi positions lain, tapi tak kuasa plak aku nak tempek sini

 IMG_1850

dan seperti malam lainnya, si Max ni akan mengendap tengok aku…tapi tak pernah dibaginya aku dekat ngan dia, or nak pegang ngan dia. Very contra betul dia ngan my cats. Tapi sibuk mengendeng mengendap mak merah.

so the end of my day 3 lah, few locations dengan winternya, dan malam tu gak aku packing luggage. Tengok mana yang tinggalkan bagai, coz my flight is midnite esoknya.

 

Comment: 4