Persada Heights – Penipuan Suami Isteri Asri/Salina!!

I think inilah satu entry yang aku amik masa setaun or setahun lebih untuk mulakan cerita. Setiap kali nak type, setiap kali aku akan ingat, jaga aib orang jaga aib orang. tapi setelah sekian lama, no point of sabar dan jaga aib pasangan ini.

I rasa I tak payahlah nak bercerita detaily pasal susur galur sejarah segala, coz itu bukan boleh buat menyelesaikan masalah, korang tau sesikit sudahlah. Cukup mana yang ada.

Sapa yang boleh bantu saya, tolonglah tampil ke hadapan.

Pasangan suami isteri ini, bukan orang muda pun, dah tua jugak, anak2 pun dah besar.   Mereka berdua ni menipu dengan menjual tanah atas nama Persada Heights to public, setiap lot berharga serendah RM40 ribu dan ke atas. So bayangkanlah kalau orang tu beli 2,3 lots? Bayangkan jugak kalau dah full fund dah being made tapi hasilnya tiada?

Luluh kecewa tak kita?

 IMG_0884

 Suami: Asri Hassan

IC No: 651001-10-5189

Isteri: Salina Shaari

IC No: 590116-09-5076

IMG_0842IMG_0843

IMG_0885

3 keratan akhbar ni baru lagi dalam October lepas, tapi masih lagi tidak menakutkan si suami isteri. Maklumat dari teman2 group / mangsa2 penipuan ini, dengarnya si suami isteri dah bukak business baru, selepas melarikan duit dari pembeli. RM10 juta bukan sedikit, kalau tak silap ada lebih 200 mangsa tanah2 ni semua.

Banyak laporan polis telah dibuat tapi masih lagi belum nampak bayang yang si penyangak 2 orang ni dah ditangkap, tak tahulah kenapa. Mangsa2 menanti dengan penuh amarah, bertahun menunggu tanah2 mereka tapi kalau tak dapat tanah, pulangkanlah duit mereka. Ada yang rugi RM2 ribu, RM5 ribu, RM50 ribu, RM100 ribu, dan bayangkan if seorang bapa membeli 4 tanah untuk 4 orang anak2nya, berapa ratus ribu pulak kerugian yang si bapak ni tanggung?

IMG_0204

Dalam gambar atas2 tuh, itu mungkin alamat terakhir si pasangan suami isteri, tapi mereka tak pergi jauh pun, alamat terbaru pula di rumah bungalow di Langat Jaya, siap ada guard lagi.

Kumpulan mangsa ni dah tak tau nak buat apa, buat legal action pun memasing dah kekeringan duit, or tak sanggup nak berhabis lagi duit, coz fund tanah ni pun dah berpuluh, ratus ribu habis. Tau lah legal fees bukan murah.  Dalam doa memasing, berharap semoga pasangan suami isteri ni tolonglah dibukakan hati mereka untuk pulangkan semula duit mangsa2 tanah yang mereka tipu ini.

Depa tukar kereta mewah sentiasa, 8 bijik dengarnya ada,  menjalar di rumah bungalow depa, hantar anak mereka belajar jadi pilot, at private school, where the money comes from if not from the duit mangsa2 tanah ni. RM10 juta ko makan wahai orang tua yang sudah tahu halal haram.

Just refund the money, pelbagai cara lembut sudah digunakan untuk mendapatkan wang, entah apa cari lagilah yang mampu mangsa2 tanah ni buat untuk mendapat balik hak mereka.

Takkah laki bini ini terasa dosa beban yang depa tanggung mengambil duit orang dan tidak menunaikan janji, macamana boleh depa hidup dalam rumah bungalow keluar tanpa berharap tidak ada mangsa-mangsa tanah ni memaki hamun depa di khalayak ramai? Korang ingat kalau jumpa tengah jalan, mangsa2 tanah ni nak peluk sayang ke laki bini nih? takkan?

Please refund the money to the victims! Nama setan2 suami isteri ni seperti di bawah:

Suami: Asri Hassan

IC No: 651001-10-5189

Isteri: Salina Shaari

IC No: 590116-09-5076

If anyone of you pernah dijadikan mangsa begini, at any of the property yang korang beli pun, baik rumah/ tanah atau apa sahaja, apakah tindakan dan susulan yang korang buat and dapat, kita selalu jadi mangsa yang ditindas, yang dah kaya macam syaitan 2 ekor laki bini nih, terus hidup senang, penipu melayu!

Help us, please help those victims.

Comment: 9

Action II Petit Lady’s treatment di Mediviron UOA!

This entry is a bit 18sx so please open up your heart, your mind and your eyes even ears and arms too.

Isteri-isteri yang dah berkahwin, tak kira lama atau baru, tak kira sudah beranak atau belum, pernahkah terasa yang vagina hangpa tak ketat sudah? Dah tak firm, so bila bersenggama rasa macam loose a little bit, suami pun nak tegur macam segan jer tapi itulah hakikatnya?

Of coslah ada. Nak cakap kat public malu kan? Yelah benda bawah tu. Tapi quietly ibu2 ini sering google dan check out on di mana ler depa boleh buat treatment untuk mengetatkan semula vagina.

Bukan sahaja the mak2 ni, tapi yang belum pernah berkahwin pun akan cuba cari solution (coz dalam dunia social, tak mustahil ada yang do the sex before the marriage!) – this is not nice but still depa mencari jalan untuk mengetatkan semula vagina. Ada yang tak nak the bakal husband tau mereka sudah tiada dara.

Apapun alasan, kita berhak dan boleh untuk mendapatkan rawatan, yang sudahlah tanpa major pembedahan, tetapi mendapat pengetatan 360°. On top of that, rawatan yang hakak merah maksudkan ini jugak memutihkan dan mengetatkan kulit luaran vagina.

Bukan nak menakutkan tapi bila kita punya bawah tu sudah longgar, masalah utama dalam hubungan senggama ialah, mengakibatkan kehilangan kepuasan seksual dan kelonggaran faraj. Ha tu yang kang ada suami pergi cari si janda Zulaikha LOL.

Lepas tu kita jugak tidak mampu untuk kawal pundi kencing, walaupun dalam keadaan normal seperti batuk, terbersin, berlari, angkat berat even bend down our body.

Print

So apa solutionnya?
Hah, kita buat Action II Petit Lady’s treatment di Mediviron UOA.

Mediviron UOA menawarkan pelbagai prosedur Laser dan Estetik komprehensif yang dikendalikan oleh doktor estetik terlatih, disahkan dan profesional. Tidak sakit dan selamat, cepat dan jugak mudah, tiada pendarahan dan tiada parut, malah disyorkan 3 atau 4 sessi rawatan sahaja untuk mendapat vagina yang ketat. Wallawei!

Selain dari itu, di Mediviron UOA jugak menawarkan these treatments:

Penurunan Berat Badan, Rawatan Kontur Badan, Keredut, Pigmentasi dan Pencerahan, Penengangan Kulit, Pembentukan Muka Korea-V, Jerawat & Parut Jerawat, Penyingkiran Rerambut Badan & Muka, Penghidratan Kulit, Kelebaman Mata, Lif Muka, Keguguran Rambut, Rawatan Anti – Penuaan dan Peremajaan Bahagian Sulit Wanita.

Rawatan ACTION II Petit Lady  Mediv 2Pengetatan 360° menggunakan laser

Kak Red, have you done this treatment?

:)

So ladies, tak kisah belum kahwin atau sudah, specially untuk Mak Mak orang ni lah yerk or isteri2 yang belum lagi pernah beranak pun sangat digalakkan.

So so so, let ‘s contact the Mediviron UOA team, today. Sekarang Mediviron tengah ada promotion, beli 3 packages of the Petit Lady treatment akan dapat percuma satu lagi package so untung mar….about harga bagai, hah kenalah get the consultation from Mediviron UOA, details as per below. Apapun, our dear Doctor Jasmine will be assisting you with all your queries, she s very friendly. I have known her since I was fat the 60kgs badak of me hahahahaha! Dulu tu akak buat HCG Weight Loss Treatment pun kat sinilah jugak.

Website: http://www.mediviron-uoa.com/
Blog: http://www.medivironuoa.com/
Facebook: https://www.facebook.com/medivironUOA
Twitter: https://twitter.com/MedivironUOA
Instagram: https://instagram.com/MedivironUOA

Mediviron UOA Clinic
LG 9, Lower Ground Floor, Wisma UOA II, Jalan Pinang, 50450 Kuala Lumpur.
Tel : (603) 2163 5699      Fax: (603) 2163 5698

Comment: 4

Transitions® Signature™ Lens sesuai untuk semua!

.

IMG_1854

 

Sekali pandang macam cikgu sekolah tak akak? Cikgu Merah gitu :)

Memang tepat sekali my decision dan pilihan akak beli glasses with Transitions® Signature™ Lens. Bukan sahaja sesuai untuk semua keadaan, tetapi sesuai untuk semua lapisan masyarakat, orang tua, orang muda, lelaki, perempuan, budak remaja even untuk kanak-kanak.

Dan juga tak kira apa profession korang, lawyer, doktor, engineer, kerja corporate, site supervisor apa sahajalah, lebih-lebih lagi cikgu sekolah, memanglah cocok sangat bermatakan Transitions® Signature™ Lens.

IMG_5793

Macam akak, kerja indoor dalam opis, juga seorang isteri dan ibu, of cos seorang blogger lah kan, this pair really suits well with my day to day activities, tak kira apa kerja yang akak buat, samada sebagai perkerja opis yang mengadap komputer setiap masa, ataupun sebagai isteri atau ibu yang menjaga kepentingan dan keperluan suami dan anak-anak dan juga kerja-kerja rumah ataupun sebagai blogger yang juga mengadap komputer serta attending events di merata tempat. Terang, jelas dan puas permandangan bila menggunakan Transitions® Signature™ Lens.

IMG_5764

On top of that, I just love how this lens enhance the way I see my surrounding, Transitions® Signature™ Lens let me see the richness or vividness of colours and their details especially when I’m outdoors bawak anak-anak berjalan tanpa risau terik panas matahari menerjah mata. Macam akak cakap, bukan sahaja sesuai untuk semua, tapi berguna dan bermanfaat untuk semua keadaaan. Korang dah cuba?

Comment: 8

Bukan salah Mak lah….

you know sekarang ni kita setiap minggu sangat ler huru hara. Aku ngan RD ler. So sama macam weekend baru ni, pagi aku ikut laki aku pi melawat kawasan, he usually hari2 pergi tapi aku either Sabtu Ahad je lah boleh pi visit. So bawak Zeeshan sama, abang kakak pulak di tuition, tu lepas hantar depa baru kita pergi.

Kemudian habis sejam, kita lari pulak pi tengok school Zeeshan. By right aku kena pergi lagi recce 2 sekolah dia, tapi macam aku nak settle down je ngan yang satu aku visit tu lah, the review is also not bad. Cuma aku nampak ada toilet student, takde seat. Kita yang tua ni pun kalau duduk kat WC seat tu takde lapik seat tu pun sakit tak sedap. Heharap depa dah pasang baru ler, kalau takde gak pasang sampai aku register, ha…memang jegil gak kang.

Nanti aku lari lagi pergi check the other 2 schools, if not ko pegi je lah sekolah tu ye dik. Ko asyik duk rumah main jer, tengok tv jer, hah pi sekolah jap. Bukan full day pun aku hantar, 4 jam jer.

Then kita mencicit split, laki aku drop aku, aku balik lu ngan Zeeshan, siap bagai, pas Zuhur, aku kena pi meeting, venue punyalah jauh kau. Depa balik dari tuition, kita kuor serentak, tapi anak2 and bapaknya pergi klinik and lunch pasal abang pulak masa tu macam demam. Maknya terus ke venue jauh untuk meeting.

Bapaknya hantar laporan, sempat gak tidur sebelum kol 4 for kakak’s badminton. huh sedapnya.  Mak ko gak tak dapat.

Pastu RD hantar Kakak pi badminton, dia terus ke  satu tempat ni to check on the doors, kira pi kedai pintu2 bilik/toilets lah. Habis aku meeting, about 35min perjalnan aku pulak join laki aku kat location dia. Itu dah 530 petang.

Kol 6 kita habis meeting, split lagi, laki aku amik Kakak, aku lari pi Tesco coz need to buy barang2 makan aku (orang diet tak leh suh orang lain belikan, kang lain acuan bahannya). Tapi knowing me, patut beli 3 barang, aku end up beli 100 barang kot! penuh trolley.

By the time aku sampai rumah, laki aku ngan abang kakak dah nak keluar pi tengok The Hunger Games (memang beli tix untuk depa 3 orang jer pun). So depa poi, aku kemas2 dapur ngan bibik, pepotong bagai, masak segala, 3 main lauk diet aku, siap sume letak lam tupperware and tunggu sejuk. In between main tetembak, sesepak bola ngan Zeeshan.

Jam 10 aku longlai terus atas katil. Dipijak2 dek Zeeshan gak.

Almost midnite, depa balik dari movie, muka memasing muncung tak best boring ngantuk maknek bagai bila tengok The Hunger Games. Kakak tidur dalam wayang kooo! derrrr…

so ni citer panjang aku kan. Jadi in between nih nampak siang tu macam RD yang manjang with Kakak kan? Betullah tu. Rupanya kakak dok mintak her tab dari sejak habis Kumon, pastu balik dari Klinik sebelum badminton, kemudian balik badminton sebelum pi wayang. Semuanya bapaknya bagi alasan ‘alah nantilah kakak, dah nak pi badminton, dah nak pi wayang bla bla bla’

so aku tak terlibat pun dalam dialog dan kejadian tab bapak anak ni tau.

Cuma midnitenya, bila depa balik, aku suruh Kakak tepon nenek coz that day was Nenek’s birthday (my mom) but she hasnt wish so aku suruh le dia tepon jap. Aku tak tau pun drama masalah yang dia mintak tab dari siang bawak ke malam kat bapaknya pun tau. Aku innocent gila.

Terus bila suruh tepon, dia turn and entah aku tak nampak bayang hidung. Merajukkah?

Datang Abang hantar laporan, Mummy – kakak sedang menangis teresak2 di dalam biliknya. Ler………………

Pastu Kakak ada tulis kat Board, for Mummy.

Aik, aku masuk le pujuk dia, baca board tu. Apakah? Mak kau seharian kulu kilir tak tau pun pasal kes tab ni, tetiba mak ko dapat nama, bukan apak ko. grrrrrrrrrr!!

Lepas dipujuk, she tepon neneknya, she tolong buatkan susu and aku terus bagi tab. Aku bagi gak. Yelah deal memang Sabtu dia datang, by right selepas badminton, tapi bapak ko yang langgar the perjanjian tapi mak ko dapat nama. cis.

Tetiba Mummy pulak yang tak adil??? Mak ko satu hari longlai, haiyo.

Bapak ko lah….!!!

image

 

Comment: 9

Misteri RM50…

Sebelum kita dibanjiri cerita heavy dalam RM nih, i nak letak cerita pendek sikit. Allah Maha Kuasa.

Kejadian baru jer berlaku, somewhere di depan sebuah kedai makan. I ada bagi duit kopi sikit or derma or whatever you nak panggillah pada seorang hamba Allah ni (hanya sipolan dan suami ai je tau yang I bagi duit ni kat dia), an RM50 note. Lepas tu kami terus berpisah arah, he ke kiri, akak ke kanan.

5 seconds selepas i melangkah, ada RM50 note di lantai. I dah melangkau duit tu, tapi kemudian I patah balik. I amik.

Takde ke orang nampak duit tu coz waktu I passed by duit tu pun ada 2 students/or 2 adik perempuan muda pun lalu kat situ jugak.

Anyway, kemudiannya I decided to dermakan the RM50 note, bukan hak saya pun.

I donno, something yang I rasa Allah uji mak merah kot, u just gave someone a RM50, so aku nak tengok ko amik tak duit ni untuk hak sendiri. Sort of lah.

I take it as a test from our God, tengok aku punya nafsu duit, bertahan untuk simpan masuk pocket sendiri atau nak buat apa. I hope by dermakan duit tu kat Masjid/Surau will settle the case. Hopefully lah. Untuk adik lelaki yang akak donated tu, duit kopi akak bagi tu, ikhlas…atas susah payah anda.

Hok orang kata kang, RM50 mampu la ko pejam mata, kot ada 50ribu ke 5 juta ko jumpa hah, ko boleh tahan ke nafsu? kahkahkah….tak yah berangan ler.

Comment: 8