The last one of Cambodia.

Masa untuk pulang dari Cambodia. Flight petang.

asalnya awal2 dulu nak balik Rabu terus, pastu pikir dah alang2 pi Kemboja ni baik le balik Khamis, pastuh eh sehari je lagi so sambung le till Friday. So aku amik cuti 4 harilah, kira break kejap dari dok KL nun hah. Last overseas trip aku pun bilakah…Japan kot.  Lamalah kan coz biasa max 3 bulan pastu aku dah gatal nak berjalan obersi. Anyway, tak yah nak gatal sangatlah, dapat jalan local pun syok waaat.

IMG_9151

aku bagi driver tu ole2 yang memang ada aku bawak dari KL, jugak segala makanan yang kita bawak dari KL gak and malas nak bawak balik KL, rezeki driver. Gambar driver tah mana perginya. Sampai sudah aku panggil dia Mahadi kot, nama sebenar tak tau, ikut Kedek le, dia panggil nama tu, padahal nama dia susah  nak ingat. Boh je lah. Depa dropped kita kat airport.  Mahadi tu boleh speaking sket, tapi waktu kita makan adakalanya dia tak join coz dia bukan muslim so dia nak gak pekena air dia, katanya Ustazlah.

IMG_9199

kat sini je lah Ustaz hantar, tak per lah dah cukup besau aku nak handle abah and adik aku. momantai. Letak mana negara pun aku leh manage sesorang insyallah. Banyak negara dah pun aku sendiri pergi sorang2 takde laki takde team lain. gitu.

IMG_9227

muka kak merah yang baru bangun tidur dalam van sebenarnya. Beria ler dia explain aku blur tak tau dia cakap apa, angguk2 jer hahahhaa. Thanks Ustaz.

IMG_9231

dari dok melanguk tunggu boarding, baiklah dok dalam kedai kopi ni coz boleh gak charging handphones memasing. Aku main order je air untuk abah and kedek, kek coklat abis laku tapi satu air tak laku dedua tak sei tekak minum hahahaha…aku ingatkan depa suka coz laki aku sokmo je order air yg ada hazel2 tuh.

Ai is belasah air suam je cukup.

IMG_9246

dah tak tau nak buat apa hah, aku pun dah buat ronda sekeliling airport nih, biasa jer, kecil. Nak membeli pun nan ado.

IMG_9252

hah kedai kopi yang kita minum, hajat dok sini pasal nakkan aircond tapi takde gak aircond kuat….berdenting kuap abah aku memanas

IMG_9262

anytime to drop luggage…dah takde kerusi untuk duduk for both of us, ada kerusi utk abah aji jer

IMG_9267

Kitorg ok ler lagi dok sini, tapi ada sorang guy baju merah tu, hah dah beratur tak menyabau ko! tapi hujung2 kitorg gak yang masuk dulu hehhehehee

IMG_9277

tak excess baggage, ada lebih lagi 20kg kot for all 3 of us

IMG_9282

Wheelchair for pak aji, dah memang requested for pergi balik…senang baitu, kitorg lalu kat diplomat lane lagik, semua melaju lah…tak yah beratur langsung

IMG_9291

dah placed bapak aku kat waiting area, kita pergi meronda 2 beradik dalam tuh. apa yang ada. tetengok jer pun…semua mahallllllll!! udahlah in USD, tapi memang menggila punya memahal sangatlah

IMG_9296

Acik, dahlah cik, bukan standard ko beli barang dalam nih

hahahaha cilakok adik aku

IMG_9316

tak puas hati lagi tu, dok kira conversion

IMG_9329

currency converter aku kali ni aku buat 3 sections, in USD, in Riel and in Ringgits

it was prepared by my laki, aku ammend2 jer…

IMG_9351

nampak benaulah adik aku yang selfie nih

IMG_9347

membosan tunggu nak boarding, makan roti + sekopi cawan. Adik aku rela tak nak minum kopi coz dia dok cakap ler kopi2 mahal ni orang tak geti ler minum cik oi…Abah tak nak join, coz senapas je dari kedai kopi ni dari tempat duduk abah…

IMG_9355

the dollars and riel yang aku tak pakai. Kalau lama lagi shopping kat Central Market nun tuh memang abis gak dollars nih

simpanlah, buat beli aircond baru umah mak nanti hahahaha

IMG_9359

flooding wa group pak aji ngan muka kami bertiga je hah

IMG_9392

banyak video kelakar yang aku kenakan si Kedek dalam flight nih. hiks…abah most of the time dalam flight tidur, ada gak aku pasangkan cerita melayu untuk abah tengok but tak sampai 10min, tv tengok dia, mentidoq!

kami sampai KL on time…esoknya bushhhhhhhhhhh mengqada’ lagi tidur

IMG_9412

some of the ole2 yang aku borong dari Cambodia for my big family, my mertua family, my kenkawan and also my readers gak. Ada yang dah dapat, ada yang belum jumpa akak lagi, so nanti bila jumpa akak lelanting but jangan memalu untuk mintak bila jumpa akak sepcially tshirts Cambodia tuh, coz mungkin akak pun terlupa nak passing the batton kan. Beli barang2 ni pun walaupun ko kata shopping, tapi hak orang jugak, akak buat sedekah and ingatan untuk depa yang akak bagi le kan.  Untuk akak apa yek, hah stone sets sahaja. SAHAJA. kain ela tu tak kira, tu kakak punya, mak ada le selai 2. Stones sets tu yang mengelip2 ko tengok akak pakai kat IG ke FB tu, kaler merah, hijau, biru and yellow.

Lagipun asal niat pergi Cambodia ialah untuk buat amalan kat sana, by helping out the Cambodians, hantar duit derma dan juga barang2 derma, once again sesapa yang nak saham akhirat lagi dan lagi, kesian dengan warga Muslim Kemboja sana yang sangatlah daif, contactlah Ustaz Hafis 016 971 6045.  He is willingly to help you, kalau nak derma untuk peralatan surau, speaker ke, radio ke, microphone ke, sejadah2 ke, or kain baju kasut ke or even wang ringgit untuk depa, terus je contact Ustaz Hafis yer.

Thanks Allah, alhamdulillah bagi saya peluang melawat dan mengenal Cambodia dan menyampaikan di dunia semasa saya.

Comment: 9

The Russian Market, Cambodia.

IMG_8726

sian abah sampai tertidur2 menunggu Ustaz Hasif turun dari bilik hotelnya.

ai is terlepas entry Russian Market, so kita patah le balik jap. Kena ler show show, kang sok sok aku nak pi Cambodia, aku pun refer balik kat sini wor.

IMG_8729

Russian market tu panehhhhhhhhhhhhh!! tu je ayat pertama bila sampai situ.

IMG_8735

so bila dah paneh, and dia tak berapa sedap macam Central Market so aku banyak tengok je lah, not keen to buy apapun for me, aku pun dah lupa abah beli bag dia kat sini or kat CM tuh.

IMG_8750

Tak berapa organize lah dalam ni, but cam kat CM gak sini pun orang Malaysia bersepah2 ado

IMG_8768

dalam ni yang shopping pun Abah and Kedek. Aku dah cakap aku punya shopping tak so much sangat. Sekali banyak yang tshirts for ole2 and kain ela Cambodia tu jer

IMG_8777

sini pun, belikan for Kedek, dia mintak bargainkan. Dah macam aku je yang beria nyopping pun

IMG_8808

satu je benda yang aku beli sini, kipas tangan hahahaha, berkuap wei. Dahi pun dah menitik2 peluh

IMG_8819

Cik, orang nak ni ni ni

ha yelah, jap acik bargainkan

IMG_8841

hujung2 aku duduk tumpang kat gerai nih, coz atasnya ada kipas. Tunggu Abah beli barang ngan Ustaz Hafis. Lama gilerr, memang yang sangat lama, so aku ngan Adik pi ke dalam dalam dalam lagi, sampai sudahnya kita hilang Abah n Ustaz kahkahkah….pastu hujan melebat.

IMG_8880

aku meleka kat sini hah, dalam membosan tunggu pak aji, terstuck terus kat sini. Padahal kat CM tu pun melambak jual stones nih. Tu yang berset2 aku beli, yellow, red, blue and green. Ngelip2.

Jadi secara rasminya ni jelah jugak ole2 for self mak merah.  Dah kehujanan lebat sangat masa nih, bila patah balik ke entrance, sampai air pun dah naik sikit kat dalam Russian Market nih.

Terus naik van, chow blah. pi cari makan.

Pastu jemmmmmmmmmmmmmmm keliling town tak tau la aku tidur je lam van tuh.

IMG_8884

wefie background Malaysian’s flag!

IMG_8909

We had our dinner kat restaurant owner Malaysia nih. Uncle ni father to Tan Sri Azman CEO TNB tuh. Dia sangatlah peramah, habis dia cerita dari zaman dia muda belia, bujang sampai la skang ni yg dia dok Cambodia hah.  Siap offer ubat kuat lelaki lagi, boleh google pasal hal dalaman lelaki, uncle ni memang expert lah. Naik sogan hakak. kahkahkah.

Malam tu makan lagi mewah, memacam lah tapi yang paling best part makan ni tengok Ustaz makan, dia makan sangat habis semua. Kalau kita tak habis, bagi lah dia, habis lauk pauk dia akan kasi licin. Terer betul perut dia. Tu yang kalau makan jer, kita kena tunggu Ustaz coz dia memang lama sikit amik masa tapi seronok, tak membazir. Dah ada ‘DBKL’ hiks….

apa2 hal urusan nak pi Cambodia, skang or bebila, tahun ke tahun depan, derma or jenjalan, kindly contact him, Ustaz Hafis Cambodian number KLnya since dia dah back to KL: 016 971 6045, call or whatsapp boleh.

Alright to the end of my Cambodia story. Tamat.

Hah Russian market ni, boleh pergi, but kalau too short stay di Kemboja, skip je Russian Market nih, pergi Central Market je sudah. Itu lagi tenang aman dan tak hiruk.

Comment: 4

On 23rd of October….

IMG_0088

Dating bertiga, habis kerja, mencicit terus amik the kiddos. Tapi in between dedua kena tembak. Tak punctual! suh siap by 6pm, dedua 615 baru masuk kereta. berbulu je mak depa.

aku memang kepantangan sket latecomers kalau dah janji sipolan time, hah, sedapla anak2 kena menceceh

Tapi sekejapan je lah, it was Abang’s actualy birthday date. Walaupun a day before dah bawak dia pi dinner and dapat hadiah segala kan.

AKu bawak abang kakak tengok movie, bapaknya mana boleh ikut, kerja tak sama ngan kita manusia normal nih. Dia kerja ‘abnormal’ hiks..

Zeeshan lagi tak perlu ikut coz tengok movie kan, dia mana boleh lagi stage masuk wayang nih lagipun dia kalau tidur petang, selagi tak kol 7,8 malam selagi tu tak bangun!

IMG_0106

Ada ke orang tidur dalam kelambu ni mom?

ada ler, kalau takde takkan orang jual!

IMG_0093

Kakak nak set meja make up nih! amboi besarnya, you are not even teenager yet!

IMG_0112

kitorang meronda dalam kedai ni just to kill off time, sambil nak cari tempat makan and nak pi Maghrib kat surau depa at the 2nd floor

IMG_0120

pastu mak nya berkenan kat tepon umah nih. boleh beli. cantik cun. dah tried pun kat situ

IMG_0119

ada 3 designs. kakak dah pilihkan yang design bawah. Berkenan betul ler. Harganya lam RM130 ke RM150 lesser, tak ingat sudah.

IMG_0118

Design yang kakak pilih.

Bila kita amik stock baru, ada digital tarikh bagai, aku suh orang tu setkan ke current date. Last2 dia failed. Dia dok tetekan sampai tahun 2010 jer, aku cakap mana taun 2014nya, belum pass lah kak, kena study lagi camne nak setkan tarikh ni to the current date

ayoooo, ok tak yah lah akak beli dulu, ko study dulu kasi pass date tuh, nanti lelain hari akak datang lagi check and buy if ko dah pass kay.

Takkan nak beli kalau date tu tak uptodate.

IMG_0139

nak menunjukkan yang aku actually pakai palazo! bukan flare skirt.

IMG_0148

kita pusinglah 3 tingkat cari kedai makan dah takdeeeeeeeeee, semua dah tutup le lam Viva Mall nih, ada pun kat LG/Ground Floor. Eh malas ler nak turun bawah, coz movie pun dah nak start. Jadi anak2 tak boleh le nak heavy dinner.

IMG_0164

ada left satu kdai kopi ni, Kakak abang berkongsi milo dinasour, pun tak habis, depa cakap rasa payau tah hape, roti bakar habis sedap but roti telur, kakak kata sedih the taste. So tak yah, teh tarik aku pun payau gak. Jadi kita borong apa yang ada dalam MBO Cinema and buat makan dalam tengok wayang tu sudah!

IMG_0172

Habis dah tengok wayang, kita layan FURY. Ada boyfren lama aku si Brad Pitt tuh, best gilak citer nih. Kakak Abang dok zikir nak tengok lagi, syok syok.  Korang pergi lah tengok the FURY tuh, cite peperang zaman Hitler dulu. US vs Germany. Cool movie.

Kita tengok kat Viva Mall coz aku ni member kat most of the cinemas tapi Viva ni close by to rumah aku, kalau patah balik to KLCC lagi payah, unless anak aku dah pandai naik LRT bolehlah aku tunggu depa kat KLCC (mana mungkin le kan maknya nak bagi depa naik public transport!).

So itulah penutup birthday abang.

Balik malamnya kita bergaduh ngan Zeeshan….dia tu kuat mengadu betullah, bila main kalah je ngan abang kakak or bibik, laju jer mengadu ‘abang buat, kakak buat, bibik buat, daddy buat’

semuanya dia report.

IMG_0192

The next day nya, habis kerja, aku fetched kakak and bawak dia makan kat mamak. Tujuan utamanya nak tunggu abang yang telah kuarahpaksa pergi keluar rumah gunting rambut.

Haritu kan cuti sekolah 3 hari dek Deepavali and Awal Muharram so dia dok rumah asyik ler dengan PC PC PC. Jadi pas Asar , Fri tu aku suh dia pergi gak jogging. Jadi the WA group between mak pak and anak2, end up abang kena pergi gunting rambutnya kat not so far not so dekat jugak their fav barber, by bicycle. Satu cabaran tuh.

Aku lah yang cuak, nak suh anak jogging takper lagi tapi nak suruh Abang pergi gunting rambut tu memang banyak ribu le pesanan mak merahnya, naik basikal pulak tuh..  Abang and bapak steady je, jawab pun sisikit.  Hampehs.

So aku amik kakak, bawak pi mamak yang sebelah kedai Aunty Yelly. sampai 2 mangkuk maggi dia bedal ok, she s so fav ngan maggi soup kalau pergi memana mamak! Kak ngah pun datang joined makan gak.

Kekejap aku tepon Abang, tanya location. Kejap tu dia sampai, dengan berpeluh2, sib baik bawak bekal air botol, datang bedal maggi gak. Misi berjaya berbasikal. Dah boleh panjangkan lagi langkah tuh. Seronok btol dia, siap demand nak belajar naik motor. Memang kirim salam le kan takkan mendapat dari mak ko.

IMG_0199

kita singgah pulak kedai handphone yang tokey ni memang harganya murahlah, korang kalau battery iphone korang membodoh baru charge tetiba dah kojol, hah datanglah kedai nih. Termurah harga battery dia bagi dari tempat lain, so kat sini we sent kakak’s hp coz kena air, kena dari botol air si adiknya, waktu kakak charging hp and pi sek agama. So kesian.

Ganti pakai ngan Nokia yang beli untuk abang tapi tak berpakai langsung, pun dapat pakai sekejapan jer coz maid aku yang handal tu sudah terpecahkan skrin Nokia tu. Memang ler tak sengaja, tapi kena gak bawak pi kedai betulkan, pecah seribu ok the skrin! Bibik oooi bibik nih. Tolak gaji lah apa susah.

But rezeki kakak and adiknya, esoknya dapat Samsung Tab 4 :) . From my ads sponsor.  Sedap la ko yek Kak. Sharing basis, abang also can use.

IMG_0202

Balik tuh, nak mengutilisekan kakak yang pakai sport shoes, so aku bagi dia berlari anak dengan abang yang bawak basikal. Aku ikut dari belakang. Dah malam ko, nak dekat kol 8 kot masa ni hah, nak cepat balik. Gambar was a bit blurry coz viper aku dok jalan tuh, hujan kan masa ni. Rebaslah. Kakak nak jugak berjogging lari anak dari kedai BSP tu sambil abangnya ikut riding dari belakang. Tak termasuk mak le kan. Mak very the possesive risau anak2 hiks.

Weekend kemudiannya pun Abang ada pergi naik basikal, dia dah confident dah jalan luar ngan basikalnya. Dia pergi Hero beli guli, nak buat main congkak. Kitorg kan baru balik short trip, so nanti tu citer kemudian. but cun lah, dia dah terer pi memana, but asal jangan jauh ler, around BSP ke umah nenek bolehlah.

There u go, story about my 13th year old big boy. Malam semalam pun Abang pi tengok lagi Fury tu, temankan bapaknya pulak, dah bapaknya takde gang nak tengokkan, diajaknya aku, malas acik nak tengok 20 kali kahkahkah….abang skang ngah cuti 2 bulan, ada 2,3 hari je sekolah coz kan SPM, so tu yang Sunday nite boleh tengok wayang ngan bapaknya.

Comment: 8

Dugrostar™ Final Fever!

48hours sponsored post

.

dugrostar1

Last weekend orang-orang Kelantan ada pergi ke KB Mall? Sapa yang tak pergi rugilah kan, especially those parent yang ada anak berumur dari 3 ke 10 tahun!

Sapa yang pergi pulak, anak-anak korang dapat masuk finalis tak? Sure ada kan. Tahniah-tahniah!

Ada event apa ni Kak Red? Macam happening jer

Ok ni nak citer la ni :) Kepada sesapa yang tak tau, Dumex Dugro® is currently hosting pertandingan akhir secara langsung siri persembahan yang mempamerkan bakat luar biasa kanak-kanak di seluruh Malaysia. Di seluruh Malaysia bermakna bukan sahaja di Kelantan, tetapi di Penang, Selangor, Johor Bahru, Melaka even Sabah dan Sarawak.

Seramai lebih 6000 kanak-kanak telah menyertai saringan menunjukkan potensi dan kreativiti mereka dalam gabungan menyanyi, menari, dan memainkan alat-alat muzik sejak pelancaran kempen Dugrostar™ dari 21 Ogos sehinggalah 12 Okt 2014 yang lalu. So sekarang tibalah ke pusingan terakhir mereka :)

dugrostar2

Pertandingan ini diadakan untuk memberi inspirasi kepada kanak-kanak supaya dapat mengenali potensi diri sepenuhnya, Dugrostar™ merupakan persembahan terbesar di Malaysia mencungkil bakat di kalangan kanak-kanak, dan finale nya tujuh finales akan diadakan di tujuh negara, dan akan memberi ganjaran kepada 280 kanak-kanak dengan lebih RM175,000 nilai hadiah wang tunai di seluruh negara.

Bila dan di mana finalnya?

KB Mall, Kelantan
24-25 October 2014

Plaza Merdeka, Sarawak
31 October-2 November 2014

Sunway Pyramid, Selangor
31 October-2 November 2014

One Borneo, Sabah
8-9 November 2014

Mahkota Parade, Malacca
7-9 November 2014

KSL Mall, Johor Bahru
7-9 November 2014

Queensbay Mall, Penang
13-16 November 2014

Jom ramai-ramai kita memeriahkan majlis dan memberi sokongan kepada anak-anak kecil yang berbakat ni :)

Seramai 20 finalis di setiap kategori iaitu 3-6 tahun dan juga 6+ – 10 tahun akan menceriakan kita dengan bakat mereka dalam pelbagai persembahan nanti. So jangan lupa turun sekali ya :)

Dan hadiah-hadiahnya lumayan jugak:

1st Placing : RM5,000.00 + trophy + certificate
2nd Placing : RM3,000.00 + trophy + certificate
3rd Placing : RM1,000.00 + trophy + certificate
4th to 20th Placing : Consolation Prizes + certificate

dugrostar3

Di samping Persembahan Dugrostar™ finalis, terdapat pelbagai acara dan aktiviti-aktiviti menarik menanti kita sekeluarga semasa roadshow tu nanti antaranya…

Permainan yang menyeronokkan
Promosi Hebat
Hadiah-hadiah Menarik
Acara Pentas
Special Product Promotion
Exclusive Dugrostar Premium Collection
Product Sampling
Clowns
Ballons dan bermacam-macam lagi…

Booth aktiviti pula seperti…

Dugrostar™ Step (Dance Machine)
Dugrostar™ Beat (Music Machine)
Dugrostar™ Style (Face Painting)
Dugrostar™ Celebrity (Photo shoot)
Dugrostar™ Jump (Giant Pool of Balls)
Dugrostar™ Creative (Sand Art)

Dan dalam masa yang sama, the Dugrostar™ Studio Wild Card video booth allows those who did not register in time, to still perform and be part of the Dugrostar™ campaign, with the opportunity to win RM1000 for each category! Categories are divided into 2; 3 to 6 years old and 6+ to 10 years old. So apa tunggu lagi!

Dan stage aktiviti pula termasuklah…

Dugrostar Finale
Interesting children’s performances (invited)
Coloring Contest
Other Stage activities

I’m sure it will be fun and happening, especially untuk anak-anak kecil kita :) So jangan ketinggalan, remember the date dan venue kat atas nun!

dugrostar4

Terima kasih kepada Dugro® kerana memberikan peluang dan pentas kepada anak-anak kecil menunjukkan bakat mereka masing-masing. Dugro® merupakan growing up formula brand, dan inovasi terbaru, Dugro® dengan 5 Nutri, membantu menyokong keseluruhan pertumbuhan pelbagai dimensi untuk kanak-kanak yang meliputi lima bidang pertumbuhan utama iaitu minda, tulang, imuniti, pencernaan dan vitality.

Jumpa korang di sana ya :)

Khidmat pesanan masyarakat Dugrostar™ is brought by Redmummy.com

Comment: 7

Samsung KidsTime dan Festival Sastera Kanak-kanak 2014!

.

IMG_0378_thumb

Last weekend kami the whole Red Family were at The Westin Kuala Lumpur. Akak ada video shooting together with the kids hiks :) Pagi-pagi lagi dah sampai ke hotel tu. About half day jugak la shooting tu, luckily kids were sporting dan tak meragam especially yang kecik tu. Lagipun the host’s hospitality was awesome during the entire shooting, so we all had  fun and enjoyable moments :)

IMG_0913_thumb

Jom kita tengok some photos behind the scene masa shooting tu. Oh lupa pulak nak cakap what this shooting about ek. Video shooting ni adalah untuk memperkenalkan the new Samsung KidsTime apps.

samsung_kidstime

Bercakap pasal  Samsung KidsTime apps, my first impression was like “Ah yet another kids games yang membuang masa, melekakan without any benefits” but but but bila aku explore a bit more it was pretty cool and educational actually. Antara yang bagusnya there are more than 80 ebooks and educational games dalam Samsung KidsTime ni that covers a wide amount of subjects/topics dari games, educational, story books dan macam-macam lagi.

samsung_kidstime2

Ianya sangat bersesuaian untuk kanak-kanak berumur 3 hingga 7 tahun. Tapi Kakak yang 10 tahun tu pun syok layan some of the apps. Zeeshan jangan cakaplah sampai susah nak berhenti main. Budak-budak sekarang ni kan pantang pegang gadget, memang leka la diorang tak jadi buat apa kerja, lagi satu depa jadi addicted pulak. Very dangerous kalo kita as parents tak control. But personally for me as parents maximum time for them to play this kind of gadget within 15 to 30 minutes jer. Biasa weekdays after dinner depa main jap then afterward sambung study or buat homework. Kalo weekend a bit free and easy sket, anytime they can play but we limit the maximum up to 30 minutes sekali main. Strict tak akak hiks :)

samsung_kidstime3

But sometimes rasa guilty pun ada sebab terpaksa gunakan gadget ni untuk distract them while kita busy dengan housework ataupun benda-benda lain. Korang pun sure sama kan. Betul tak?  Tapi for me as long as kita pandai kawal, should be fine. That’s another point I like about Samsung KidsTime ni.

IMG_0258_thumb

Macam gambar atas ni nampak macam aku yang dok main Samsung KidsTime apps kan, tapi actually aku tengah explore features dia. Cool giler apps ni! This apps allows kita as a parents to limit the time untuk anak-anak kita play with the tablet. Dan on top of that dari dashboard dia pula kita boleh tengok which apps yang anak kita suka main ataupun yang telah depa main, kira kita boleh monitoring the progress dan dapat tengok breakdown time depa spent untuk main. Even cooler sei :)

Senang cakap it’s safe environment for the kids, there’s no ads, they have parent lock features and macam aku cakap tadi ada timer function!

samsung_kidstime4

Nanti lah akak story dengan lebih details. By the way for more info about this apps  boleh visit Samsung KidsTime website. Or even better korang just download Samsung KidsTime apps directly from Google Play. For FREE :)

10174950_654718367951555_1235682782892016645_n

Akak akan buat full review pasal  Samsung KidsTime ni nanti. Tapi sementara itu, Samsung KidsTime telah mengambil bahagian di dalam Children Literature Festival 2014 ataupun Festival Sastera Kanak-kanak 2014 yang akan berlangsung tak lama lagi. Main apps, main jugak, baca buku jangan la kita abaikan terutama untuk anak-anak kita tu.

FSK2

Bolehlah singgah di Samsung KidsTime’s booth kalau korang pergi ke Children¹s Literature Festival 2014 nanti, dan untuk pengetahuan korang semua, ia akan bermula pada 30 Oktober ini sehingga 2 November 2014 dari 10 pagi hingga 6 petang bertempat di Menara Kuala Lumpur ataupun KL Tower.

Takut korang tak jumpa pulak nanti, the exact venue ialah

Samsung KidsTime Booths 10 & 11,
Gallery Hall
B1,
Menara Kuala Lumpur/ KL Tower
Jalan P Ramlee, 50250 Kuala  Lumpur.

Jom sama-sama kita datang memeriahkan festival ni, at least kasi balance sket aktiviti anak-anak kita. Jangan dok mengadap tablet, main apps jer, kena juga mengadap buku, even better bersastera :) Baru betul kan? Untuk info lebih lanjut boleh layari FB Page FSK. Sambil-sambil tu jangan lupa download dan enjoy this Educational Apps.

Jumpa korang di sana!

Comment: 2