Dr Hannan Aesthetic’s Raya promo!

Bulan Ramadhan dah bermula, aku rasa for sure persiapan raya pun dah start sama. Shopping baju baru, kuih raya, langsir baru, perabut baru dan macam-macam la long list untuk raya kan :)

Kiri kanan depan belakang sekarang semua tengah promo raya. Tapi nak raya ni bukan luaran jer kena baru, tapi diri kita sendiri pun nak la the new me kan kan. Baru la balik kampung nanti semangat sket :)

Muka nak la licin, body nak la slim dan macam-macam lagi wishlist kita!

photo 3As you know, Akak dah kenal lama sangat dengan Dr Hannan Yusof. Dia sekarang dah bukak certified and kkm approved klinik Aesthetic yang memfokuskan rawatan dan kecantikan untuk keseluruhan tubuh badan kita dari hujung rambut ke hujung kaki.

photo 5

So sempena nak raya ni, Dr Hannan offer promo Raya untuk rawatan-rawatan kecantikan as below:

1. PRP + Dermaroller = RM1200/treatment. Untuk result yang terbaik disarankan rawatan 3 kali setahun.

2. PRP + CO2 Laser = RM1300/treatment. Ni pula disarankan 4 kali setahun.

 3. Laser CO2 – untuk menghilangkan parut ataupun jerawat = RM300/treatment. Seelok-eloknya rawatan setiap 2 bulan.

4. Laser Qswitch – untuk menghilangkan jeragat dan juga hair removal = RM250/treatment. Ni pula dinasihatkan setiap 2 minggu.

photo 1

5. Cryolipolysis/Coolsculpting = RM700/area/treatment. Sekali treatment, plus minus 2 inci kurang.

6. Dysport botox = RM900 untuk 100 unit

7. Nose augmentation (filler) last for 3-4 years = RM1500

 

photo 2

Even the doctor himself dah kurus guna rawatan Coolsculpting hehehe

Kalo macam kita orang KL, boleh jer terbang via MAS/AA/Firefly/Malindo dalam RM200-RM300 jer pergi balik tiket. Accommodation pulak leh tidur di Hotel Renaissance ataupun hotel Perdana dalam RM250-RM300/night. 5 Stars tu! So tak jadi masalah sangat la even klinik dia nun jauh kat KB.

Lepas dapat treatment nanti baru la semangat nak beraya dok dengan our new image and our new look :) . Untuk info ataupun nasihat lebih lanjut boleh pergi terus ke klinik dia Klinik Primer Kota Bharu ataupun tanya dia thru FB Page. OR Call this number 09 – 748 9029. The Kelantan memang sounded so far jauhnya, tapi korang tengok harganya way cheaperrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr dari nun di Lembah Klang, even with the flight hotel and treatment pun masih lagi murah dari KL. Worth the penny.

Comment: 1

The power of Mascara…

IMG_8719

The other day, last month to be exact, Carol Diva Darling kan balik Malaysia so she got me this. Make up set! something yang palinglah akak suka dapat tapi tak tau lah napa orang lelaki payahnya nak bagi pompuan make up yek?

Bukan susah, pi Sephora, pi MAC pi ler memana skinmake up counters tuh, tunjuk gambo bini / gf ko tuh, hah pandailah SA tu kuorkan make up set gegini for them yang sesuai ngan tone colour depa.

Aku pernah dapat hadiah dari someone, a guy (only my husband and frens tau sapa sipolan) tapi dibaginya yang alahai….nak gelak sangat. So damn expensive but kalau ko bagi aku make up set pun slightly cheaper lagi hah, ada yang 100 tak sampai 100 or even 100 lebih, 2,3 ratus pun ada jugak. Benda aku dapat tu, mah mahalnyaaaaaaaaaaaa,pakai nya setaun sekali 2 pun payah. Anw, thanks for the thot, itu pastinya lebih penting.

IMG_8716

So tipsnya untuk teman2 laki perempuanku, nak get me something better, a make up set. Memang brilliant punya idea. Habis tu suh bagi handbags ke korang lari lintang pukang, kan? Laki aku pun boleh botak pala kalau asyik mintak handbags jer.  Carol sokmo bagi aku make up set and aku memang utilise habis.

The Dior set boleh pakai for travel or of cos daily usage gak. Aku buat letak kat meja kerja, touch up touch up :)

IMG_8555

IMG_8557

earlier, like many weeks sebelum tuh, aku pi hunting cari mascara. I m also a mascara lover. Aku ni ada satu penyakit, ada satu time aku gila pakai eyeliner, ada satu waktu nanti hanya nakkan mascara sahaja. So macam tu lah penyakit bertukar2 addiction. Jadi stock mascara aku dah habis, aku tak boleh ada sebatang, kena ada berbatang. kat dalam travel bag lain, umah lain, opis lain, lam kereta lain.

Tu tak citer lagi ada 2 batang mascara aku dah bertonyoh2 dibalingnya dek Zeeshan, phewwww…..sapa ada anak kecik paham ler. Abang dulupun masa bebaya dia, baru pandai bukak meja make up, dia togelkan compact powder aku, habis dia kuis. Anw, that s the beauty of anak2 kecil, semua dia orang boleh bedal.

IMG_8563

The Dior Addict is currently on best sellers kat market, katanyalah SA tuh. harganya bolehlah buat beli sebatang, seratus lebih tuh. Beli berbatang2 memang tidak ler kan.  After buying semua nih baru aku dapat the Dior make up set from Carol, dalam itupun ada mascara jugak. The other 2 brands pulak memang saja aku beli for extra sama le pakai kat merata tempat. Tapi kan mascara yang aku beli kat SASA Hong Kong tu sedaplah, sayangnya kat KLCC dah takde SASA, nak suruh aku berjalan tempat lain mencari memang takde le kan.

I can wear the mascara without the eyeliner now. Tak yah curlkan the setepek lashes nih, use your magic fingers/hands jer main2 naikkan lashes ko. Zaman akak nak bereyelashes palsu tu belumlah berlalu but pi event pun malas jugak nak apply, larat pakai mascara jer, Once in a blueeeeeeeeee moon sahaja pakai.

ha macam n macam ni…lunch break bosan2 tak boleh makan bulan puasa nih, pergi ler beli sebatang mascara.  Sapa pernah buat extension tuh…ok siap kang ada yang berceramah macam dalam IG :)

speaking of lipstick pulak, akak pakai 1 colour je for events or daily, COSMO code from MAC, tukar2 dengan red menyala but tu only for events, tu je sampai 3 brands akak pakai. or dalam Dior set atas2 tu pun ada gak lipstick, buat geganti. back up dalam bag pun ada but not Cosmo, from Clinique, dapat percuma, more to pinkish.

Pasal kasut pulak,yang aritu tanya. cerita kasut2 Cipela dah keluar, so tu kira part of kasutlah yeah. Cerita untuk collection lain tu kemudian2 ler. bulan2 puasa ni kang showing off bebanyak payah pun ye gak. Kalau tak, apa cerita nak kuor kat blog. Korang ni nak kena feed bagai.  Nak cerita bazar ramadhan? hahahahaha…..akak jumpa Bazar tu pun tak tentu siang malamnya dik, kalau dapat sampai on time pun dah banyak syukur, most of ramadhan memang tak pernah dapat jejak sangat. I think last year akak pi bazar sekali 2 je kot….sibuk kat dapur heh.

 

Comment: 2

The Poplook Raya for Raya…

Tepi tepi sikit

bagi model tercinta ni buat catwalk sikit.

Lama dah tak memodel heh. Maklum ler ai kan low profile *pui*.

But but, for some occasions, akak kena model up coz baru korang rasa wah cantiknya ko kak red, aku nak beli jugaklah. Coz first entry of Raya Promo PopLook aritu kan akak dah buat perjanjian ngan korang, bila akak dapat the fav yang akak gilakan, mesti akak posing sini walaupun akak tak pakai lagi for raya or events but to tayang badan kat hangpa dulu, i present you….

Top – Sasha Bronze (RM76)

Bottom – Sara Deep Red (RM86)

Boleh dapatkan hak kalian di PopLook.com

 

IMG_9952

IMG_0544

IMG_0556

 

IMG_9975 (2)

IMG_9977 (2)

Nak tukar top sahaja, tapi nak maintain Sara macam akak buat nih?

Boleh jugak, akak tukar pulak pakai dengan Selena Creme (RM79). Pun boleh dapatkan di PopLook, banyak new arrivals.

Diadun manis bersama dengan ikatan reben yang buat Kak Red macam anak manja 17 tahun, *tolong up sikit jer*

IMG_0011 (2)

IMG_0633

IMG_0025 (2)

But nak tukar style, rasa nak tuck in?

Eh maklumlah dah kurang sikit buncit nih dah boleh tuck in kan, so kita buang reben comel sebentar, kita tuck in bergaya begitu gah di jalanan Syawal nanti, mahupun during Ramadhan dan selepas Raya pun boleh pakai. Akak boleh selamba je nanti pakai pi kerja, Satu Tower 2 tau aku Redmummy and they know i m very fashionista gak heh….pakai apa pun orang dah tak kisah.

IMG_0660

IMG_0044 (2)

IMG_0041 (2)

IMG_0665

Semuanya datang dari PopLook. it comes in few colours too. As a red lover, i go for red one lah, but if you tak nak amik these collections, ada many other types of raya collections or non raya too in their site.  Macam kata member akak le kan, sangatlah very reasonable price harga di PopLook, ramai je yang dah  menerjah sama pakai.

Ada satu skirt from PopLook, akak dah pakai 2 kali dalam instagram, the name is Aderyn Maxi Skirt, havent been out in my blog yet, but kat IG FB Twitter dah out, itu pun satu my best collection from PopLook ever.  Can be worn during raya gak, you kena pandai mix and match. For me, raya ni pakaian perlu sopan, asal tidak menjijik di mata :) .

Readers – Thanks for having me as your model of theRedmummy LOL. Belum ko suruh akak catwalk lagi, walaupun petite i still can beat Tinie the model. Kahkahkah.

PL_RAYABANNER_BAROQUE_B

 

PL_RAYABANNER_JEWEL_A

PL_RAYABANNER_BAROQUE_A

The Raya collections of PopLook are all named as: Garden, Lace, Jewel dan Baroque.

Have a pleasant shopping day in PopLook.

Comment: 9

Plan Pengganti Gaji Suami!

Ada few days back aku boleh bermimpi my hubby meninggal! Ke korang tau apa makna mimpi macam tu? Mintak la jauh-jauh kan, panjangkanlah umur dia :)

Tapi bila fikir-fikir balik, kalo dah ketentuan Allah suamiku pergi, mampukan aku sensorang besarkan anak-anak physically, mentally dan lebih-lebih lagi financially? Pernah terfikir tak korang?

So better aku introducekan Plan Pengganti Gaji Suami!

Aku personally sarankan para-para isteri, tolonglah amik berat, adakah suami kita ada PLAN PENGGANTI GAJI? Bukan Plan Pengganti Suami hiks :) itu dah kes lain.

Kenapa aku kata suami kita yang kene amik? Sebab kita wanita ni if suami meninggal, sedih sgt kan, sedih satu hal, tapi kita yang hidup ni perlu juga teruskan perbelanjaan keluarga.

Sebab tu Plan Pengganti Gaji ni penting, kita dan anak-anak akan dapat sekurang-kurangnya RM100,000 untuk teruskan hidup dengan selesa in shaa Allah.

Sekarang ni PLAN Penganti Gaji ni dah murah, starting dari RM30 sahaja.

Untuk info lebih lanjut emailkan

- DOB suami, pekerjaan, merokok/tidak
- lokasi korang

ke nafisahamran@gmail.com atau WA 017-3413043 (naf)

atau boleh juga visit FB Page #planpenggantigaji

Orang kata sediakan payung sebelum hujan, tapi jangan la korang buat Plan Pengganti Suami plak hiks :)

Comment: 4

Tiffany CIPELA for Jalan TAR…

korang memang kuat ingatan. Those my loyal readers je lah, readers yang bebaru mana nak tau sangat kot. So kesinambungan dari kisah akak ke Midvalley mencari lace bagai, dan itu was like few weeks sangat kan, so kita sambung jejak ke Jalan Tar pulak. Aku nak cari kain lace je lah sangattttttttt pun kan. Katanya.

jangan le percaya, satu benda aku tu memang akan cecah ribuan je nanti. Yelah kain lace mahal :(

IMG_0904

hari Sabtu adalah hari anak2 bersekolah gantian so usai amik kakak jer dari sekolah, pujuk2 si kecil supaya lena tidur petang barulah kami keluar.  Tak boleh bawak anak2, nak speedy punya shopping heh. Lagipun Jalan TAR ni dah lama aku tak ukur jalan and need to go to one more place gak selepas settled di Jalan TAR.

 

IMG_0803

amacam gedebum tak?

IMG_0831

yang merah ni?

soalnya bukan lacenya tapi liningnya kahkahkah….

ada ke patut dia bawak aku kat lace yang punyalah terjojol bijik mata nak membayo. So dia bawak aku kat lace yang sesedang sahaja, walaupun biasa pada depa tapi pun lagi mahal but lagi cantik le of cos dari yang aku tengok dulu tuh. Lining pun boleh tahan.

Bungkus bermeters2 termasuk untuk my niece. Nasib baik tak bawak bibik, kalau tidak mau dia pun nak samaaaaaaaaaa gamaknya.

IMG_0932

Settled beli lace, melintas jalan pulak ke yang tempat jejual tudung tuh. Mencari tudung2 untuk anak dara, my niece also for my maid. Dan jugak for mak2 bonda jugak. Ini namanya tudung bawal hek, aku pun bukan le tau sangat, murah ko….5 inggit, aku beli lam 12pcs kot, untuk depa pepilih ler. but coz Bik ada buat hal, aku tak de ler bagi lagi, tunggu tempoh waktu bertenang sikit, biar nanti2 kemudian baru bagi. Knowing me, mestilah aku akan belikan for her….

IMG_0982

Kasi promote sikit kedai abang nih. Abang yang melayan kami kat sini bukan main baik lagi meriah mulut dia, sampai aku mengekek2 gelak dek keletahnya. So laki aku pun cakap, ok kita up sikit kedai dia. Sesapa pergi sini, korang petiklah nama akak tunjuk sekali gambar nih.

I bought the tudung Mak ajah dalam kedai nih.

IMG_0985

Mak nak pergi lagi umrah bulan puasa ni, so either buat pi umrah ke, harian ke bebila, mak aku ok jer ngan apa anaknya ni bagi.

IMG_0999

Penat berjalan sudah, kita singgah di Restoran Insaf tapi laki aku frust, roti bakar takdak, roti canai pun takdak. so kita makan mee goreng kongsi bertiga. Sesambil jalan dah makan keropok tu pasal memasing a bit full. Bagi laki aku rehat sikit coz dia yang mengusung barang dan jugak membayo tetudung segala.

IMG_1017

Aku main masuk jer kedai yang tak kisah pun apa jenama brand pun, dari luar nampak telekung wewarna but bila balik rumah too small for kakak, so 2 helai telekung tu kulantingkan pada my another niece, rezeki dia. Gonna get Kakak for tempat lain lah, online pun boleh. If you happen to know please buzz me. Kadang2 aku takut le nak beli online kat Instagram if tak kenal sangat, coz aku tengok ramai yang kena kelentong, duit dah bayar, barang tak mendapat.

IMG_1040

Laki dah seret balik, tapi mata mak encik pantang betul tengok kekedai yang ada, hujung ke pangkal aku masuk. Gambar hanya sedikit but seronoklah shopping di sini.

IMG_1046

Ada kedai brooch, tak tau lah qualitynya camne but borong jugak. For the same people jugak….sampai RD pun kena pilih jugak, dont care one.

IMG_1009

RD memang suka tengok langit. LOL. Speaking of this dress, very ler colourblock betul. Ini kali kedua aku menyarungnya dan lepas nih dress ni akan kupakai buat di rumah sahaja lah coz dah boring. Pertama kalinya pakai masa aku baru lepas pantang Zeeshan 44 hari, my first appearance di public for Nuffnang’s event jugak.

I love my new shoes. Supposed to wear it for my kerja but i just dont care. Walking selamba jer kat Jalan Tar nun dengan my new Cipela – ALIS. VERY COMFY! Wedges je pun, bukannya high heels yang tajam, so of coslah tak sakit kaki, it s only a wedges. Sekarang Cipela dah masuk Isetan KLCC. For Isetan members ada promotion price, 20% off, harganya untuk wedges nih ialah RM340 tidak lagi termasuk discounts yer.

IMG_1238

IMG_1220

It comes in black and orange too

Black dress is known as HiDY Black Dress Embroidered Tunic RM198, those wearing hijab can wear with your long pants and skirts.

Tidak ada warna merah yet, but takper. Tunggu next few months, ada surprise by Cipela and HiDY for anything in RED and i must join the theme!  Or you could get the collections at HiDY Store, address: No 46 Lorong Dataran Wangsa, Wangsa Melawati 53300 Kuala Lumpur

hidy@cipelashoes.com 012 395 6839 Cipela’s FB and Cipela’s website  and HiDY Store.

Comment: 6