The 11th…

Must record kat sini, my 11th year jadi Champion for Chess in Ladies Category.  Well technicallynya this year buat 2 kali chess tournament coz awal tahun aritu was for last year’s one so speed up dapatlah buat this year punya tournament this year before the year end. but memacam tahun yagn lampau gak, female players from other colours tak de rep sangat, ada la sorang gak taun ni, bidan terjun. Pun jadik gak lah…dari takdak kan, merasa gak aku main ngan manusia. Checkmate some more.

IMG_8330

IMG_8337

IMG_8354

IMG_8356

IMG_8371

IMG_8389

IMG_8398

IMG_8401

IMG_8406

IMG_8409

Tournament luar pun dah lama aku tak pergi jenguk, ada yang jejauh, pastuh timing tak kena. Macam Abang and Zeeshan dah boleh pergi tournaments pun aku tak dapat nak hantar2 lagi coz doesnt match our schedule. Pastuh mana dengan issue National rated lagik, eh macam2 gak dengo, but end up aku stuck tak pi memana tournaments luar.

in fact chess.com apps yang aku mainkan tu pun, sehari sebelum nak tournament nih baru aku layan balik, dah lama tak bercaturiah.

Anyway, congratulations to me untuk tahun ke 11 hahahaha…juara bintang wanita chess di opis ai keje. 11 kali 11 tahun :)

Comment: 11

Green Caftan…

IMG_7642

panjang labuh meleret

but aku tak cut pun bawah tu

Biasanya kalau lelabuh gini tak nak potong bawah or claim, aku pakai dalam rumah jer bila ada orang datang…takkan bawak keluar rumahlah. Unless kuor umah pakai 10inchi nya heels.

Bought kat Ampang Park, RM100 – no red colour. last kopek.

Comment: 3

Super lazy Monday….

IMG_7678 IMG_7681

 

post malas….

:)

 

Comment: 2

2 Birthdays!

October is always a month of 2 important birthdays. One is for the husband and one if for our eldest son.

So sembang hadiah segala, semua dah keluar cite lam blog, to recall: bapaknya dapat skuter sebijik and anak bujang dapat road bike sebijik, both in red colours. Of cos le takkan aku nak belikan hijau kuning plakkan.

A day before the bapak depa nya birthday, Kakak and ai went out to few malls.

First destination was to The Strand, hari tu the last day of Thai’s expo, so many kinds of food from Siam ada jual. Aku tried the nasi ayam pulut, sedap betul and kakak memedas makan mee tomyam. Air teh tarik depa pun sedap but banyak sangat. Jenuh nak perabih. Dan lastly kita makan itu mangga manis tanpa pulut coz aku memang tak makan pulut2 tu cenggitu (nasi ayam pulut tu lain, muka sebijik nasi).

Kat The Strand, pusing kekejap situ carik birthday party shop, yilek. So tengok Waze, the closest kat somewhere situ but tutup pulak. So pepusing lagi, sampai le The Curve Ikea. Parked kat The Curve and crossed to Ikea turun ke Ikano. huh berdengung betul banyak perjalanannya.

IMG_8663

IMG_8675

dan we got these, number 44 balloons with 4 red loves (meaning from the 4 of us). Just for their dad. Masa ni kakak ngan aku dah sakit2 dah kaki heh, sib baik le tak bawak adiknya sama. Masa ni ngah cuti Diwali pun.

So sambung pulak ke Seri Kembangan yang patutnya sekejap je kot leh sampai, oh aku pi petshop rumah aku dulu sebelum tu (memang dari Curve pun kena lalu umah aku lu before pi Seri Kembangan nih). Beli ubat kutu Chanel coz detected ada 2 kutu kat badan dia (dapat from her boyfriend masa matting). Grrrr….

Kat Seri kembangan ni sesat masyallah

Pak pung pang, sampai gak rumah baker. Memanglah patutnya baker antau ke rumah but aku tak tau bila nak balik rumahnya kenkonon kek tu kang sampai camna nak buat surprise kat bapaknya kan…

IMG_8678

mengusung kakak ngan belon2 nih from Ikano to parking The Curve. Sakitnya ati kat sini guard kabau kat sana sini bagai the party shop, padahal bebetul ujung food court tu jer, hiashhh…camna le kitorg tak penat berjalan. Nak makan lagi malam tu pun we both dah tak larat.

IMG_8684

Red scooter cake, mini size. dalamnya chocolate.

pastu esoknya pas keje aku angkut the 3 kids from 3 diff places to Midvalley…haih…penat 2,3 hari tak selesai.

Happy 44th Birthday to bapak depa. 19th October. I have long listttttttttttttttttttttttt to say about the wishes, but let s off the record, cite laki bini kan :)

IMG_8860

23rd pulak birthday Abang. Rode bike nya kek pun susah baker nak dapat, jadi le 2 beskal kecik tu hah, wpun takde red black ye bang….suka abang ngan kek nih. Pun the same baker, but kali ni baker antau ke rumah coz aku tak sanggup dah nak ke Seri Kembangan. Because his birthday falls on Monday hari sekolah (today actually) so kita celebrate semalam before Kakak balik hostel.

IMG_8864

Sedap dedua kek yang baker ni buat, asalnya from my reader, laki bini pastu aku ngan lakinya sokmo hai hai kat parking sampai la aku dapat tau bininya baker, terus aku engaged. Eh before that aku suh gak baker ni antau sekotak brownies coz kids ni cuti sekolah asyik makan jer makan makan, jadi feeding depa ngan kek jer last week. Maknya malas nak baking2 bagai heh. Follow the baker’s IG: flavoxpatisserie

By right kita patut pi MAPS, dah booked hotel segala but cancel coz abang pressure ngan exam sekolah dia yang sebulan tu. So tunggu habis exam lah baru kita berjalan, end up masa cuti sekolah lah gamaknya.  Birthday dinner / lunch treat bagai pun tak buat lagi,  abang sendiri mintak to do after his exam. Makanya, kek tu half bawak sekolah abang, leh makan ngan kawan2, pastu kakak sikit pun tapau gaof cos, and sikit for my anak2 buah.

Doa mami to abang semoga terus jadi anak soleh, mulut tu jangan asyik menjawab jer…makin besau halahai makin kuat menjawab cakap mak ko, Taat perintah Allah, ingat pesan, biar orang buat jahat ngan kita jangan kita buat orang, but kalau orang bully kita, jangan biarkan, lawan je balik bully tu, jadi abang yang penyayang and pelindung for y0ur sister and brother. Semoga the 15 tak berulangan (adalah list silap salah dia yang aku listed down kan few months ago hehehehe), dan apapun, road bike dah dapat, belajar jer bang, tak yah pikir benda lain, study jer. Dia ni satu pangai too concern ngan semua orang keliling dia (benda yang takkan terjadi blum terjadi pun dia dok pikiqa sangat), mami masa umur 16 taun, tak heran apa pun bang, enjoy the life. Ini ko macam masalah orang ada anak 10 punya pikiaq.

Habis exam nih, im pretty sure…and since he just turned 16 years old, he ll be asking – nak amik lesen motor. of cos, bapaknya adalah sangattttttttttttttttttttttttttt menggalakkan. paham2 ler kan. senang subcon kat anak ler tu apa lagik. So cuti sekolah nanti nih dia pi ler amik exam nanti tuh. Happy Birthday Abang.

Love you both suami and son.

Comment: 8

Cats Expo…

IMG_0911   IMG_0913     IMG_0914IMG_0919   IMG_0922 IMG_0925 IMG_0926 IMG_0928IMG_0930IMG_0934IMG_0938
IMG_0943IMG_0945IMG_0947IMG_0948IMG_0951IMG_0952IMG_0958IMG_0962IMG_0964IMG_0966IMG_0967IMG_0969IMG_0970IMG_0971IMG_0974IMG_0976IMG_0981IMG_0991IMG_7317IMG_7333IMG_7358IMG_7360IMG_7372IMG_7373

IMG_0941

 

Last month kita berjalan ke Matrade tengok kucing’s expo. Wajibul untuk aku pergi tengok, cats lover kan. But idok le membeli kucing, but ada le beli barang2 kucing sikit. Toy seketul dua, treat sebungkus dua gak and few other stuff. Restocking the pinewood 2 bags.

Once again, my cats hanya pakai litter dari jenis pinewood, bolehlah refer kat entry lelama camna rupanya pinewood or google jer. But pine ni ada 2 jenis, one is white satu lagi pulak dark brown colour. Memula dulu ai pakai white pinewood but bila cuba yang kaler dark brown pulak, better pakai dark lah coz tak dusty at all. White tu masih lagi akan ada dust and kena gak sapu lantai toilet hehari, sapa nak merajin kan. Hok black tuh dust dia tak terkeluar langsung, tu bagusnya. So aku restock 2 bags yang 10kgs, i think setahun pakai pun tak habis.

Cats food, aku mmg takkan amik yang kat petshop or memana, for dry food je yes aku amik Blackwood but for wet aku amik the buji booster daging kisar or the Mattop Daging kisar berprotin tinggi tanpa pengawet but bujibooster tu pun sam agak cuma brands nya lain. 2 owners kata depa nya wet food lagi better but for me dedua pun aku suka cuma the Mattop tu base kat Johor and agent kat KL susah nak dapat stock. Hard for me to restock so far selama kat setahun ni dapat restock 2,3 kali jer (sekali stock up aku beli 20-30 packs).

Moleknya bagi depa food ni, satu taik tak bau. bukanlah tak bauuuuuuuuuuuuu langsung but sangat susah nak bau melainkan ko dok depan taik tu at the litter box tu lah. dol. Pahtuh, taiknya cantik, sama bih kurang rupa ngan pinewood jer. lagi satunya, it makes your cat gemuk….. :)

So kisahnya, nak tau camna nak beli the booster tuh, hah pi carik kat FB bujibooster, ada la site depa, like situ and cariklah agent2 yang near by your house.

Comment: 4