Yamaha NMax…

ini pun entry riak takbur.

shoh shoh if this will hurt your eyes, your mind and your heart.

IMG_6565

ini namanya box’s bike. I do not know ler pulak ada sizes. Now I know dah lah.

the right one kecik, the left one tu bagak besau, baru lah gerekkkkkkkkk

IMG_6566

IMG_6569

IMG_6577

IMG_6579

IMG_6600

This is a new motorbike for the husband. I think the 4th one kot under his name (1 when he was young lom kawin, 1 after our kawin but tak relevant pakai coz he s been travelling manjang and he jual kati, 3rd he bought for my dad so ada kat my abah lah and yey, this is finally for him him him).

I wanted to buy a vespa, but harganya bih baik aku beli keter kecik kot hahahha…specially yang kaler merah. So since I donno much about motorbike, dia listkan a few lah. pun aku tak heran ngan list dia bagi tuh, coz i told him. I will sponsor for 7k jer, if lebih than that, he will have to top up.

Ini on top from the 10k cash yang dia dapat from me the other day, so ini jugak hadiah anniversary lah, birthday lah, apa2 saja for this year next year gak kot hiks…17k tuuuuuuu :)

but the price of this is about RM10k cash, termasuk ngan godang nya box tuh.So 3k tu laki aku top up kan lah coz dah teterang budget aku 7k jer kan….7 sempena my July birthday month, sesuka ati aku je kan.

Speaking of the box, laki aku asalnya amik yang small one. Aku datang the next day ke kedai terus suh tukar yang besau gajah. Ater….kang handbag mak tak muat acaner. Kecik tu, muat bag kekecik je kot. Manalah tau kan aku nak kena naik motor tu nak simpan hbag, so kena la pikir long term, ai kan mak mak suka pikir masa depan hahahaha

IMG_6606

Helmet, kat kedai motor tu takde yang merah canggih, so jalan je lah ngan helmets nih, satu dapat free, satu lagi beli situ. Ok je kot helmet gini. I naik motor ni, hari pertama dapat motor, laki aku bwk pi makan doyan, pi beli goreng pisang, pusing2 BSP. pastuh sampai la ni aku tak nenaik dah hiks…but but, I have a mission to belajar bawak motor gak. Ok tolong jangan gelak. Kaki macam sampai tak sampai, but we ll see. Till this entry is posted pun aku tak belajar lagi, skang Ramadhan  memang tak dan ler nak belajar, maybe pas puasa kot kita tengok camner. After Oct, abang will amik his lesen motor BUTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT WITH OUR SUPERVISION JER DIA BOLEH BAWAK MOTOR NI. Skang dia dok kenen2, memang takkan harap ler dapat. pi tarawikh, ko naik ler basikal bang. Ko bedek camna pun, mak ko yang strict tu takkan bagi ko bawak motor nih, biarlah mak2 lain biarkan anak2 depa bawak takde lesen bagai, dedekat rumah pun, not me lah.

So kita tengok lah bebulan akan datang, adakah aku mampu bawak motor ni (sampai tak sampai kaki nih), dan if dah sampai, mampukah aku amik lesen motor muahhahahahhaha…ini ramai yang membahankan hakak sangat. Jangan gelak yek, kang mana tau aku dah leh bawak, aku merempit pi KLCC. hai hai bai bai.

Oh the name of this bike is Yamaha NMax.

Comment: 13

Ramadhan ini…

 

Huk aloh, lamanya blog ni berpuasa.

Sebab dah puasa, kita sembang cite puasa sket lah.  Dah tune up puasa kita baru kita cite hal lain pulak.  Aku ni bila puasa timing kedaung betullah. Dan  mengantuk adalah upacara paling tertekan saat2 puasa nih.

IMG_7141

 

So this was 2nd Ramadhan. My bukak puasa dengan parents and mak mertua (sorang adik ipar ikut sama).  Kita mulakan ngan berbukak kat Tropicana Golf Resort. Terima kasih sekali lagi to Tropicana for having us, the big Red Family. Ini jugak kali kedua for my 3 parents berbukak di sini. The reason kita pilih sini for parents coz dekat sikit laki aku nak jemput mak mertua aku. Kami ni kan 9 orang, ramai wor, so pakai 2 keter lah. Laki aku ngan Zeeshan balik Kapar amik mak mertua and bil.

IMG_7139

aku pulak ngan abang kakak balik rumah mak aku, siapkan Mak Ajah (remember she cant move at all, so kena siapkan dia, kena pakaikan dia jubah baju tudung segala, angkatkan badan dia, all kena done by us), and bawak abah sama lah. Laki aku yang kuor dulu ke Kapar, dah sampai dulu ke Tropicana, coz aku kan banyak perancangannya, Mana dengan hujan lebatnya. 2 anak2 buah tolong angkat mak from the wheelchair to my car. Tetengah hujan hiks…dugaan, but aku tetap gak tega and gigih nak bawak mak aku. dont care one. She kept saying yang dia menyusahkan kitorang, susah nak bawak dia, but lantaklah, mak makan je mak, kitorang yang angkat mak. Jangan nak jadi issue heh. Walaupun mak sangat berat yelah coz kaki dia dah tak boleh gerak yang kiri tu so badan dia totally on heavy sangat, kudrat aku ni kalau tengok memang tak mampu nak tampung mak aku but entahlah, kadang2 kita jadi kuat coz of them. Boleh mengah wor…kadang2 kat toilet pun ngan Mak, kena ada orang lain sama tolong, takut kita yang tampung pegang badan mak ni pun boleh tumbang sama.

Anyway, sampai Tropicana, laki aku ngan abang tolong uruskan angkat mak aku ke wheelchair etcs.

IMG_7144

this little boy is like ‘drama nak pengsan sangat ni mami’ hah macam tu lah. His first day puasa full was on the 2nd Ramadhan. Hari pertama dia puasa yang yang yuk. Bangun sahur but kol 9 pagi dia terus makan coco crunch, lupa yang dia puasa.  Oklah takper, pastuh petang kekejap mintak air, ngan aku bertahan but bapaknya kesian, bagi dia sedut gak air suam. Pastuh pi bazar first ramadhan tu, dah lemah gemalai.

You know laki aku hilang kunci keter dia kat bazar ramadhan, aku ngah masak dengan berapron nih kena pi amik depa kat bazar, antau spare key keter dia. Haigh….

Pun pi bazar tu Zeeshan dok berzikir lam keter, im thirsty im thirsty. bagi lagi air. Balik rumah pun thirsty, bagi lagi air. So tu yang puasa yang yang yuk.

But hari kedua dan ketiga and keempat, full star!! puasa penuh full day. Walaupun banyak ‘zikirnya’ but kena tahankan telinga dan keep on pujuking dia lah.

IMG_7161

My dad forgot his tongkat, so he guna the umbrella ganti tongkatnya…pun boleh kan Bah. At first round cucu2 amikkan food for atuk nenek, but pastuh aku ajak abah ronda jalan pusing Tropicana, hah baru dia wah sana sini macam2 ada….terus naik sket lagi nafsu makannya. Abah nampak sihat sikit tapi tu lah, mak pulak yang sakit, so tetiba abah jadi kuat demi isterinya sama gak.

IMG_7204

My mak mertua, tudung ni last year kot aku belikan ke 2 tahun lepas, ini gak lah yang dia pakai, bukan takde tudung lain tapi dia suka benau hok nih…but for raya ada gak aku belikan satu lagi tudung khimar yang melecun. Tak tau ler dia kenan ke idak coz ada ngelip2 ujung tudung tuh, she jenis low profile abis yang tak suka over2, so heharap dia pakai gak lah hiks…

lagi satu kita nak bawak balik mak mertua tidur at the Red House, malangnya, jiran sebelah kiri aku tengah buat heavy renovation, baru mula a week sebelum Ramadhan and expected to finish pun lam 5 ke 6 months. Haigh. Ini pecah habis, so ko bayangkanlah pagi2 tu keletung keletang, sehari suntuk.

Dahlah kita nya first day Ramadhan baru nak tidur lama sikit pas sahur subuh tu, tetiba kol 9 pagi dia dah berdentum. Aku memang sakit pala betullah tak leh nak tidur dah. Esoknya Ahad ok lah depa tak kacau, takde bertukang. But from Monday to Saturday, memang full day bingit. Macamana ler laki  ngan anak bujang aku leh tidur melena.

One of the reasons aku malas nak cuti masa Ramadhan nih (was planning too) coz of this renovation lah. Kang serupa gak kena berjaga coz tak leh nak membuta. Bingit hoih…dia punya drilling tu, satu taman bley dengo kot.

IMG_7189

beginilah bila situation nak angkat mak, ini ada the 2 boys yang gagah perkasa but at one time depa tak tau cara nak dokong the right way gak, aku kena turun padang sama. Macam kat rumah mak tuh, naik turun letak kat w/chair pun bukan abang (if anak2 buah aku takdak), aku gak yang buat sorang2. coz salah cara dokong pegang tampung tu, akan menyakitkan badan mak. Sian mak.

IMG_7175

aku pulak time ramadhan ni memang tukar habis schedule tidur. I m now reporting to work, pagi awal giler. Coz aku tak nak meet up ngan traffic jam at all. So on first day, right after abis Sahur Subuh tu, kol 6 pagi aku dah gerak pi kerja, the 3rd Ramadhan tu, I was the first person at work!! Aku jadi tukang bukak lampu,  I reached at 630am and sampai my workstation at 640am kau. But on d second day, aku kuor lambat sikit, pun sampai opis at 7am and kat Jalan Tun Razak at 645am dah berderet keter jam. Haih.

Petang habis kerja, macam biasa lari pi bazar ramadhan coz itu wajib ada for depa nya moreh untuk lepas Tarawikh. Pastu amik Zeeshan and pastuh terus balik masak kelentang kelentung. I cannot go tarawikh coz of ada Zeeshan, masa bapaknya ada jer on first day Ramadhan tu depa pi berempat (that time aku period pulak). Weekdays memang bapaknya takde nak berbuka ngan kami nih coz bapaknya kan kerja odd hours sket. Dia sendiri berbuka kat opis.  Abang kakak jer pergi tarawikh, but kalau hujan malam, abang tak bagi kakak tarawikh kat masjid, so she buat kat rumah jer, abang pi solo.

Routine is tunggang terbalik betul masa Ramadhan nih, mbe lagi few days baru ok sket kot, but tuning tidur aku memang lari kedaung habislah….apapun, terima kasih Tropicana, once again for having the Red Family and our parents di sini. Insyallah datang lagi kami. Tropicana Golf Resort

Comment: 10

3 Mothers…

Few weeks ago was a Mother’s Day celebration. Few days before the event, aku cam biasa, aku dah sesiap  hantar bunga to my both mothers.

kali ni, aku antau bunga2 yang artificial, tak mau dah beli bunga hidup, pastu kering melayu. At least artificial boleh gak buat decoration.

IMG_5844

ada bracket tang RD tu coz aku rasa laki aku pun tak tau kot aku antau nih hahahaha…tetiba mak dia tq kat dia. mak mertua aku tau bukan laki aku yang handle bebenda gini, biasa le anaknya tuh, tu aku lom citer hok aku nya bunga mother’s day lagik kan…sat aa

IMG_6103

Ini pun artificial orchids, sent to my mak gak. But i didnt get any acknowledgement from my mak (sudah dijangka), coz usually she will always whatsapp or call me bila dapat apa2 from me. Understand the situation. Mak is not well.

IMG_6095

Mak is smiling but deep inside, she s sick. She s totally on her bed skang nih, dah pakai pampers coz she cannot move, kaki kirinya tak boleh bergerak, so kami adik beradik cucu2nya yang menjaganya, bawak dia pergi mandi bagi makan, pakaikan pampers. I didnt jaga her that much, but tidaklah bermaksud tiada langsung. While my adikbadik lain pi berjalan overseas baru ni pun, aku datang hehari jaga kekejap mak aku nih. Mandikan dia, pakaikan her pampers, buat apa yang terdaya. Tu tudung yang aku belikan for her, mother’s day. Dalam keadaan uzur macam ni, solat mak tak pernah tinggal, haruslah bercuci2 segala.

Sedihnya jugak, dia kejap2 panggil tepon msg aku suh datang jenguk dia. Dok kata takda orang kat rumah padahal ada je ramai orang kat rumah, bak kata anak2 buah aku, nenek ni saja nakkan attention acik. Acik tu aku  ler, nama panggil anak2 buah to me. There s one night, aku sangatlah superrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr pancit, yang memang penat hazab. but bila mak tepon, terus sarung kaftan, pap dah ada depan mak. Dalam stage nih, memang tiap kali mak aku call ke message aku memang terus aku melompatlah, I wont be able to jaga her 24/7 but terima kasih to adik badik lain yang of cos take turn sentiasa berjaga sama mak kami nih. Doakan mak ajah.

IMG_6136

pagi mother’s day tu macam tetaun lepas gak, aku dapat special treatment. Bermula dengan breakfast on the bed…hiks. That day RD ngan anak bujangnya keluar pi beli McD Breakfast, hantar letak lam tray terus to my bed. Best betul jadik Queen once a while hahahaha….

Pastuh kami bersiap kuor coz aku ada event at noon so kena rush la sume program.

IMG_6107

at Publika’s Naelofar – kakak dapat lagi 2 pcs of khimar. She s now into khimar, itu pilihan dia sendiri, so untuk collection khimar Naelofar tu dia dah ada dalam 6 pcs gak kot. I heard khimar Vie Shanti pun the best but tak de kesempatan lagik nak belikan for her. Do they sell online> takkan? kena pi kedainya tu yang halahai.

IMG_6129

kita mulakan makan desserts dulu, kat Chocolate apa tah nun lam Publika tuh…

IMG_6155

Pastuh aku lari bertukar baju and depa menyambung makan kat lam Ben’s kot nih, lupa dah heh. But aku terus masuk Black Box FV, for the fashion show, laki aku antau sampai depan seats lagik, He was then left ngan kids naik uber hahahaha…coz memang kami datang sesama but aku kang nak balik camnakan…dia yelah lelaki and askar can be with him naik uber. Suka betul diorang naik uber, specially for my 3 kids, ini first time depa pakai that kind of service.  Cuma hari tu kakak tak dapat nak bekal memacam jenis lauk pauk or even mee goreng coz aku ada event.  Sekali tu je lah yang aku bz and tak dapat nak sediakan apa2, aku suh apaknya belikan la nasi ayam ke tapau bagai kan, or pizza ke,  nan hadoooooooo…depa dah mencicit mengejar masa kat rumah tuh. Biasa ler, kalau dah keje aku yang manage semua, bila aku takde, habis kedaung bagai.

Let s jump into the cards. Not about the gift…yet.

 IMG_6907IMG_6908IMG_6909IMG_6910IMG_6911

ini macam buku, the idea ni was done by Kakak, from the trio. But Abang dengan honestnya mengaku yang dia tak dapat nak joint buat nih coz he sangatttttttttttttttttt super bz bz bz, yelah dia ngah exams pun that 2 weeks.

IMG_6912IMG_6913IMG_6914IMG_6915IMG_6916IMG_6917

but this pink card, was from Kakak. She wrote it masa kat hostel. I love reading her notes, penuh dari hati tulus ikhlasnya, takde copy paste from the internet, not via google bagai. I know my kids mendoakan ibunya supaya bertudung tutup aurat, they never give up on me. This is the first year for Kakak being away from us, wpun kami jumpa dia setiap weekend but having her around, lengkap hidup aku, bila takdak, dah kurang sorang anak jauh dari ketiak ni kan. Her  card sangat lovely, sebak membacanya.

So gitulah, very simple celebration of our Mother’s Day.

Malam tu jugak, dan esoknya, aku terus demam! Bahang panas sejuk panas specially, tu yang melepek dapat demam, some more dengan back to back events. Tu sib baik aku dah cancel my Jakarta trip, else lagi ler……..

About the gift..hem. Baru aku teringat, i didnt get anything. Ooooo suami oi.

But for this year’s anniversary, father’s day and also his coming birthday, aku dah bagi a cash of RM10k and a bike (harga bike tu RM10k but aku top up RM7k, lagi 3k dia cover lah). So..ye lah, apa yek bini aka mak pada anak2nya ni dapat?

Bunga

oh ada lah dapat bunga ni, itupun aku yang pilih coz aku tau sangat if not laki aku akan belikan bunga hidup dalam kertas bagai tuh. Suh beli yang dalam vase pun dia sokmo buat dek jerr….so while scrolling belikan bunga for my 2 mothers tuh, aku print screen few options of artificial flowers, dan dah sampai. Bunganya sampai awal, depa pi sorokkan dalam lemari baju abang hahahaha….pastu bangun pagi ahad tu dah ada kat meja. Hah kan budget tuh, tak yah nak beli bunga masa raya2 nanti, dah ada for decoration kan….

Salam Ramadhan semua :)

Comment: 4

5 Waktu, Wawa Zainal, Aeril, Shawl Publika and Anne Raihan!

 

IMG_5553

Ini kali kedua akak pakai this lenga, repeat balik jer. Theme was Bollywood, so ai made an effort to dress up a bit lah. Lepas tuh ada few events back to back, the next Mondaynya terus akak demam longlai hiks… itu purple guy, my super the best adik angkat, Azz. Asalnya dari seorang loyal reader, and dah few events dia sesama support me too.  Thank you Azz, u are the best SO ever!!

some days, husband tak available, so someone will escort me lah. But for fashion show, RD memang tak into it sangat, he even hantar aku depan seat fashion show FV gak aritu, Azz pun gak yang sama temankan.

IMG_5556

pendukung2 Anne Raihan. We are here for you….

IMG_5567

i got front row punya seat, memang mendongak betul tengok abang2 adik2 models catwalk…so lagilah puas hati tengok material and corak kain baju yang kuor depan mata…

IMG_5568

this one for Abang!!

IMG_5569

all these nih, kurta 5 Waktu

IMG_5570

in blue

IMG_5576

 

ini pulak jubah lima waktu

IMG_5577

konsep lima waktu’s kurta is simple. u can wear it di pagi raya, or even berhari2 raya…

IMG_5578

baju melayu 5 waktu pun ada, of cos…

IMG_5580IMG_5581IMG_5582IMG_5583

 sahlah ni sesuai sangat ngan laki aku….he can wear kurta too but not on pagi raya lah, itu sesuai for my anak bujang

IMG_5590IMG_5591

From the page of Lima Waktu:

Ciri-ciri khas jubah lima waktu:
Cutting slimfit (nampak smart)
Ada butang dekat lengan. (Mesra wuduk)
Kain sejuk & terletak.
Jahitan yang kemas.

Dari segi warna & saiz:
Ada 8 warna premium terlajak
Saiz: S, M, L, XL. (rujuk sizing chart di komen)
Special: Sulaman Pedang Lima Waktu.
Sesuai pakai masa raya & pergi solat terawikh.

“Ramai lelaki biasa telah berjaya di-HENSEM-kan, nak solat pun selesa, bila berjalan penuh keyakinan”

IMG_5598

cantik tak emcee ni punya top to toe? aku memang to die for betul ngan kain baju set nih. Ini by ShawlPublika

IMG_5600

punyalah aku berkenan, the next night nya terus aku beli online. Takde langsung nak tunggu pakai contact Anne hahaaha….takut melepas!

IMG_5601IMG_5602IMG_5603IMG_5604IMG_5605IMG_5606IMG_5607IMG_5608IMG_5609

IMG_5611IMG_5612

IMG_5618

Collections  yang ladies ni pulak, all ke atas ke bawah. semuanya by Wawa Zainal. U dah tau lah kan ai berkenan yang mana, of cos the red/black tuh. But also yang dark blue is also my fav gak. Ini aku tak beli lagi online

IMG_5619

 

IMG_5625

 Congrats Wawa Zainal and husband, Aeriel for the best collections, siap pergi India to do the shoot. Malam tu gak, gema dewan Royal Chulan Damansara bermandian dengan lagu2 hindustan :)

IMG_5628

selingannya jugak, ada tarian hindustan dari Wawa and friends….meriah!

IMG_5645IMG_5646IMG_5647IMG_5648IMG_5649IMG_5650IMG_5651IMG_5652IMG_5655IMG_5656IMG_5657IMG_5658IMG_5659IMG_5660

Collections ni jugak dari Shawl Publika bersama Wawa Zainal too…yang hijau sama ngan design merah emcee pakai pun akan dah terbayang2…but tu lah…sepasang dah berapa kan, so kena jejimat memilih. I dah tak sanggup nak kira bape helai baju raya/tops yang akak dah borong, as of now wohaiii

IMG_5668IMG_5669IMG_5670

 

sampai 3 kali snap, memang nampak sangatlah aku, RD and Zeeshan pakai ni hahaha…aku memang kalah betul ngan kaler2 merah nih

IMG_5671IMG_5672IMG_5673IMG_5674IMG_5675

 

IMG_5676

hah merah pompuan model ni pakai lah yang aku pun nak sangattttttttttttttt

 

IMG_5677IMG_5678

IMG_5694

 

IMG_5702

Tahniah jugak to Shawl Publika, bersama Lima Waktu and Wawa Zainal’s clothings line. Dalam 10, 11 aku suka, ater camner….haiyah….

IMG_5720

This lady, is a queen of Social Media. Jemarinya asal buat online jer, mesti menjadik. Well done Anne Raihan, seindah namamu, all the best Kak Red doakan, u are one in millions, very creative and very business minded.

dan penutup akhir kalam, untuk tahun keduanya Lima Waktu dah boleh senang lenang, nama dah ada, last year was damn crazy, the hits of the sales memang berjuta kot…tahun nih, lagilah bertambah nama. I love their collections coz memang wudhu; frenly, and come in sizes for sure. Material yang berat dan mewah for ladies. Dan untuk lelakinya kita boleh tahu bila pakai the brand, orang dah nampak, itu Lima Waktu!

Abang sendiri last year pakai 2 pairs of jubah 5 waktu, but this year dia dah mintak the kurta style, katanya in trend. not the jubah. Ikut mu lah anak.

Harga untuk setiap sets,  masih affordable. Me personally, suka sangat dengan few of these, my love lah, so korang kalau nak beli, ingat2lah akak sama yeah:

From ShawlPublika’s website:

1. Georgia Baby Blue

2. Ashanti Scarlet in Green (i bought in red but the green is soooooooooooooooooooooooooo emerald).

3. Mallika in Navy Blue or red or blue or red or blue arghhhhh

for Wawa’s collection, check out kat IG nya yeah:

1. yang akak suka from Wawa nih, akak tak tau namanya pulak, but the one in red and blue too of cos. yang ada organza depannya. hish…acaner ni semuanya berkenan.

For Lima Waktu meh tengok kat FB pagenya or kat IG depa gak , even can whatsapp at 012 282 8907. Yang ni kurta for Abang and Zeeshan, baju melayu for RD. Terbayang2 collection ni semua disarung di pagi raya. Amboih…Ramadhan pun belum, but biasalah, sediakan dari sekarang so puasa tak yah nak pikir, semua dah all in siap.

Comment: 3

Patin Masak Tempoyak, Makanan Laut Segar dan Kambing Panggang Golek di Buffet Ramadhan 2017 @ Cyberview Resort & Spa!

.
.
SAM_2570

Lagi seminggu jer kita nak menyambut Ramadhan. Puasa dah ganti ke belum? Harap-harap semua dah ready la ek, jangan last minute pulak. Nak buka kat mana dah survey-survey ke korang? Akak biasanya weekdays berbuka kat rumah jer, cuma weekends baru buka kat luar dan salah satu tempat semestinya di Cyberview Resort & Spa.

Honestly cakap, here is the best Nasi Arab yang Akak pernah rasa. Chef dia ada mentioned kat Akak yang Nasi Arab ni cara masak dia special sket tu yang rasa sedap dia lain macam :) Memang wajib makan walaupun diet hiks. Kena pula berlaukkan Kambing Bakar Golek dia yang empuk. Memang thumb up!

SAM_2586

Seperti tahun sebelumnya, Buffet Ramadhan tahun 2017 di Cyberview Resort & Spa ni masih menawarkan tarikan unik dan istimewa mereka iaitu live-on-the-wok seafood cooking. Memang satu-satunya Buffet Ramadhan yang menawarkan kelebihan seperti ini, di mana kita boleh memilih live and fresh seafood – tiger prawn, crabs, patin, tilapia, salmon, lampam jawa, pari, tenggiri, tongkol, kembung dan ikan merah pastu dan-dan tu jugak kita boleh pilih untuk masak apa, seperti masak Asam Pedas atau Masak Tempoyak. 

RD awal-awal dah cakap nak repeat Patin Masak Tempoyak dia yang sangatlah sedap rasa pedas lemak bertempoyak. Walaupun Akak hantu durian tapi tempoyak Akak tak makan hiks, so my choice would be pari atau tenggiri masak Asam Pedas la :)

 

SAM_2563

Yey ada siput sedut pulak tu, ni favorite me and my daughter :)

 

SAM_2553

 

Warung Gulai Kawah antara 23 jenis warung yang ada di Buffet Ramadhan di Cyberview Resort & Spa ni. Gulai kambing, daging dan ayam semestinya ada tapi Gulai Perut mana korang nak cari, pun ada di sini!

 

IMG_5138

 

Warung-warung yang lain termasuklah Warung Sayur Segar, Dim Sum & Steamed Pau, Barbeque Station, Warung Laksa, Warung Rojak dan Roti Mamak, Warung Sup dan macam-macam lagi. Dah rasa macam pergi pasar ramadhan la pulak. Betul tu, tapi the best part all of these kita boleh makan dan rasa ke semuanya dan semestinya all these dishes berkualiti, freshly cooked dan of cos yummy :)

 

SAM_2616

 

Selain masakan Melayu dan local favorites, Buffet Ramadhan di Cyberview Resort & Spa juga terdapat masakan Cina, Italian, Mexican dan Jepun. Apa lagi Akak pun sapu la sushi yang ada tu hiks, of cos aku ni hantu sushi!

 

SAM_2530

Lagi satu Saba fish kegemaran ku pun ada jugak. Teppanyanki & Okonomiyaki pun ada.

 

SAM_2613

Ini pula Chili style crabs, alahai tak sabarnya nak berbuka kat sini…

 

 

SAM_2587

 

Tak ketinggalan, ulam-ulaman, kerabu dan sebagainya sebagai penambah selera.

 

 

SAM_2578

Ready to cook on your demand :)

 

 

 

SAM_2618

 

Dan sudah semestinya dedicated in Kidz Zone – Chocolate Fountain. Ni bukan anak-anak jer suka, mak-bapak budak pun suka sama ni :)

Ditambah pula dengan soft ice cream, candies counter, popcorn, cup cakes and cookies. Kompom tak tau nak pilih yang mana.

Tapi the best part ialah their Signature Crispy Durian Rolls – deepfried homemade Crispy Musang King Durian Rolls ni must be in your makan list :)

SAM_2551

SAM_2546

Kuih-muih tradisional Melayu memang tak dilupakan. Time ni lah kita nak merasa pelbagai kuih-muih tradisional yang kaya dengan pelbagai rasa.

SAM_2549

 Variety of kurma untuk pembuka puasa.

SAM_2599

Pengat pisang ni must have in my makan list hiks :)

SAM_2531

 Dan pelbagai rasa minuman sejuk dan panas dan salah satunya Iced Longan memang melegakan tekak yang haus.

 

SAM_2607

 

All in all there are 222 hidangan untuk berbuka puasa di Buffet Ramadhan di Cyberview Resort & Spa. Ha kau, larat ke nak makan semua. Panjang berjela pulak kalau Akak list down kan all the dishes tu :) Korang mai datang, tengok dan rasa sendiri.

For Akak, biarlah berpada, rasa secuit sikit-sikit, asalkan merasa dah la :) Kang kalau tak rasa menyesal la pulak sampai terbayang-bayang hehehe.

Tapi kalau dah terbayang-bayang tu, bolehlah terus buat tempahan berbuka kat sini.

Satu lagi yang uniknya ialah harga berbuka on weekends adalah lebih murah dari weekdays. Ha memang elok sangatlah kan, bolehlah angkut satu famili sedara mara mai buka sini.

Harga Buffet Ramadhan 2017 di Cyberview Resort & SpaRM138/person on weekdays (Mon-Fri) dan RM100/person on weekends (Sat & Sun)

Early Bird Specials pula Beli 10 Percuma 1. So better cepat-cepat book kat sini – 03-8312 7036 / 7041 / 7042

Ok jumpa kita di sini nanti ek :)

Selamat Menyambut Ramadhan Al Mubarak semua…

Comment: 3