Ocean Blue, Bukit Malaka, Epicentrum Mall, Nipah Beach….all in Lombok

 

IMG_7019

This is the view kat Living Asia Hotel. Pagi tu waktu kami nak keluar ler…so nice lah this place. Kalau ko datang berbatallion hah boleh main bola tengah2 nih

IMG_7024

posing bawah pokok kelapa…

 

IMG_7050

this is the surprised yang our t/guide dok bagik. Mandi air perigi kau! Ingatkan mandi shower normal tuh rupanya air perigi sejuk hah, fresh mik dari perigi plak tuh.

oh ni namanya Nipah Beach

IMG_7061

turun dari boat tu terus mandi kat sini, so aku berdiri tu tengah tunggu kain baju yang anak2 dok mandi pakai dalam tuh bersalin segala. Agak tak berapa selesa kat sini but coz t/guide sangka the tourists nak cuba mandi air perigi tu yang dia bawak ke sini. Frankly speaking, aku tak berapa ‘ngeh’ sangat ler ngan mandi di sini but never mind, once of a life time for them.

Wanita yang berdiri tu, she cannot see, buta sejak lahir dan membesar di sini and dia lah yang jaga tempat air perigi mandi ni. Dia yang angkatkan air and sambil borak2 gitu. Ada bayaran untuk mandi kat sini jugak, but tak tau plak berapa coz our t/g yang handled.

IMG_7079

kat tempat air perigi tu ada tempat nak bersalinan and jugak surau kecik sini so we did our jamak.

IMG_7080

rumah2 rehat milik rakyat Lombok. Sambil duduk sini kejap for solat tu ada penjual2 yang datang berjualan. So aku malas nak geleng2 bagai ada le aku beli. Molek gak aku beli kat sini coz the next days nya aku tengok sellers lain jual lagi mahal dari stuff yang aku beli tuh.

IMG_7089

well so lepas mandi dah kemas bagai, kita pi Monkey Forest. Banyak le monyet2..

IMG_7098

depa tak ganas cuma kalau yang datang dedekat tu memang aku lari sket gak kot. T/g ada bawak kacang sesiap so bagi je lah kat monkeys nih…berebut2 depa ngamik.

IMG_7103

nampak tak ada contengan wall kat belakang depa tuh, kacau pemandangan betullah. Molek kalau dicat semula (or mungkin pemerintah dah cat but diconteng semula), who knows. If not lawa jer gambar2 di sini…

IMG_7107

Zeeshan ngan abang berani ler ngan monyet2 nih..abang as usual pet lover

IMG_7125

Kat Bali kot yang monyet depa sangat ‘panjang tangan’ asal apa kat badan kita, topi ke hapa sume dia nak amik. Sini sopan sikit, muka memasing garang betul hahahaha, takut aku nak dok lelama kat sini

IMG_7153

Think we spent 15min kat sini, idok perlu lelama….cos food yang kita bawak for the monkeys pun tak banyak and depa dok mengirai tunggu nakkan food jer

IMG_7176

lawanyaa….

IMG_7188

This is Bukit Malaka

IMG_7209

diorang berempat pergi sampai ujung Bukit Malaka but aku macam biasa, half way jer. Maleh

IMG_7230

dok kat batu, lagi sodap

IMG_7243

sudahnya bila naik dari Bukit tuh, abang kena dokong adiknya.

IMG_7478

Bukit ni cantik untuk amik gambar lautan…

 

IMG_7484

kan..bukti mak kau duduk separuh jalan

IMG_7492

si kecik mengamuk bila suh pandang camera…haih ko nih Dik

IMG_7271

dan langsung kita ke Epicentrum Mall

mak nya kena carik ‘ubat’ kejap…jalan2 dalam mall pulak

Kedai ni kita masuk waktu tunggu the boys pi toilet, the girls yang done dulu so this is the first shop yang kita tengok and nice white jubah

IMG_7293

This  mall punya visit macam impromptu plan. coz nak pergi dinner macam awal lagi jadi singgah ler kat mall nih. Lagipun lagi aku nak makan roti ke kopi sikit dulu selepas the 2 trips and perjalanan depa asalnya dok mandi mandi kat Gili kan. Macam aku tak letih sangat coz ai didnt swim at all.

Kedai yang sama jugak, ada jual tudung yang 2 or 3 layers at the back yang macam Lopa and VieShanti pakai waktu depa buat Haj. Ini in dark purple.

IMG_7301

Light blue

IMG_7305

K’s green

at this shop, ai bought 7 colours of the 2 layers tudung tu lah. 2 anak tudung for kakak pakai kat Lombok gak

IMG_7327

at another shop, buang dulu lipstick sebelum sarung this telekung, kang tercalit (kot ler mana taun pun but just berjaga ler).

IMG_7330

ini telekung yang sekali arung pakai tuh…i would like to buy but dalam masa yang sama Zeeshan tengah mengamuk2 buat hal. Dia nak naik train yang ada dalam mall tuh. Bapaknya tak nak melayan (told you laki akunak kena carik kopi dia bagai, so aku terpaksa tinggalkan kedai ni (ingatkan nak datang balik but terlupa sudah), and terus attended Zeeshan.

IMG_7339

because kita dok jalan kat concourse floor dia, tak naik kat Ground floor so laki aku settled ngan roti and kopi. Roti ni macam rotiboy KLCC jer gak, dari 2 keping roti, sampai jadik 5 pcs of roti depa bedal. Memang rotinya sedap…

sesambil tu kita tunggu Zeeshan habis naik trainnya (abang teman) and aku naik ke 2,3 tingkat sorang2 and ada gak yang beremankan Kakak. Tetingkat atas for me more to international sikit (melambak macam kedai kat KL) but yang kat GF or concourse yang lebih Indo frenly.

Agak sejam lebih at sini kita chow untuk pergi dinner.

Jadi dalam list, Epicentrum Mall of Lombok, wajib visit gak if nak pergi one of the malls in Lombok.

IMG_7493

Ini Ocean Blue’s Restaurant. Ini the bestnyaaaaaaaaaaaaaaaaa lahai dinner kat sini. lauk pauk sedappppppppppp.

actually kat Lombok 2 yang wajib kita makan dalam list pinggan kita ialah ayam taliwang dan jugak ikan nila. Mostly the ayam tu goreng2 but yang ikan ada yang goreng biasa, ada yang disambalkan, dan sambal pulak ada jenis yang pedas nak terbakar telinga or yang sedang2 jer. For me, ai m more to ikan nila. But for my kids they love ayam taliwang

IMG_7362

usually the food comes in set, coz ini yang dah siap t/g orderkan. My trip ni termasuk makan minum bagai so tu yang apa2 food kita tak order, semua handled by Azan. Cuma air kita ada tukar, coz aku and suami bukan cold drinker, kita more to black coffee (ater teh tarik mano ado sini). Dan sayurmayur tu semua biasanya kita tak habis pun. Macam for tonite’s dinner sepinggan ikan tu dan lelain bagai kita bungkus untuk dibawa balik Azan.

But seriously the food here is soooooooooooooooooooooo delicious. Should have come back here on the 3rd nite (sebab bila compare ngan nih, sini lagi sedappppppppppppppppppppp) dan dimasak dengan penuh kasih sayang sangat.

IMG_7500

bila makan sini, kaki akan menginjak kena pasir tu kan, so best makan tuh cabut je selipar so boleh merasa sejuk pasir pantai. sedap yooo

ai love this Ocean Blue’s restaurant, harus kamu datang. Nanti ada ler waitress nya sorang gadis manis dia letak kat depan entrance bawak ko ke meja, dan bila ko dah abis makan pun dia akan escort ko sampai ke pintu van.

bapak2 suka ler service camni… LOL

IMG_7354

scacry betul aku tengok pokok nih. Boleh dok sini and makan dalam gazebo tu gak, facing the ocean (but gelap ler nak nampak apanya). Cuma akar2 kayu pokok ni menakutkan sangat….but kang makan kat sini kaki tak leh nak letak kat sejuk pasir lantai tu hehehe…

Jadi 2 entries for our Lombok day 2 selesai. Mungkin ada yang tertinggal but tu as and when kita ingat nanti, akak cite lah. yeah. I know you nak tau the harga2 package bagai, tu pun at the end of the Lombok’s story. Cuma yang penting cuba elakkan pergi Lombok pada Nov and Dec coz masa ni tengah musim hujan nanti rugi tak dapat nak jalan banyak dek sebabkan hujan. Ada kawan akak pergi Dec last year so tak dapat nak enjoy dek hujan memanjang…

Comment: 1

The 3 Gilis…

The Gilis are for the : Gili Air, Gili Meno and Gili Trawangan.

Our half day trip untuk hari ini ialah berkubang dalam air laut. Tapi silapnya kami (of cos on my shoulder gak lah task nih but that s the thing I was not being told) kena bawak baju extra. Either dalaman or luaran. For them lah, coz depa yang berkubang, aku kena air sesikit jer but still coz seharian keluar, harusnya bawak baju extra (beli tak jumpa port that s the thing).

Jadi aku dah pesan to my t/g to inform the next customers korang untuk sentiasa bawak baju extra letak dalam van or in the island hopping session.

IMG_6724

Our boat to Gili, idokler boat mewah but boat bebiasa jer…rasanya perjalanan dalam 45min ke sejam untuk ke Gili…

IMG_6742

hujung2 aku tertidur ahahhaha…..macam lama sangat kan pastuh bahang panehnya

 

IMG_6753

the captain and our t/guide

IMG_6797

ini moment2 antara aku dah nak mengantuk sangatlah…llain tu sume dah siap pakai baju swimming dalamnya..

IMG_6843

suka betul depa menikmati air laut hah

IMG_6875

so sampai2 jer, depa amik mood dulu, aku memang takkan turun ler. but rupanya captain hantar situ coz nak turunkan aku. coz dia tau aku nak cari spa while depa buat snorkeling

IMG_6878

bersih air laut sini, orang pun tak ramai

 

IMG_6907

this is how my husband ‘transport’ me from the boat to the beach coz aku memang tak nak langsung kena air hiks….

renyah ler, nanti kang berpasir, basah bagai, eiiii ai is tak suka rerenyah lelekit nih

IMG_6888

so depa tinggalkan aku kat pulau, and depa pi mula snorkeling, not that far pun, aku still boleh nampak depa but ke tengah2 a bit lah

IMG_6900

i duduk minum air tembikai sejuk kat one of the bars sini. sambil charging my fon. Tak jadi lah nak pergi spa coz aku dok ngusung bagpack abang and kakak’s bagpack gak, mana ngan hbag aku gak so agak leceh if nak berspa2 dengan bembarang bagai tuh…

IMG_6971

apak depa dah pancit penat tak larat dah so landing atas palang boat sudah…

IMG_7431

our t/guide dah siap2 bawakkan roti untuk bagi ikan makan, so nanti banyak ler nanti ikan2 memacam colourful yang akan datang kerumun

IMG_7447

Zeeshan pun seronok snorkeling dalam tuh, the captain bawak dia masuk dalam and swim around. so dia berpaut kat belakang captain gitu…

IMG_6956

ini pulak carik turtle, oh masa ni kat Gili satu lagi tu lah and aku dah dijemput kembali dari beach untuk join sama. Coz pastuh kita nak pi ke tempat lain pulak. Kat sini spent dalam 30min macam tu untuk turtle.

IMG_6978

yang 2 orang ni memang muda and masih kuat tenaga so depa ler yang paling lambat nak naik

IMG_7006

as long as depa happy

but asalnya kan, aku tak nak pi island hopping ni sume nih, but laki aku insisted sangat. Coz ai kan once again sangat lerr tak suka rerenyah nih….but 4 vs 1, depa menang tu yang amik balik package asal

IMG_7037

4 beranak

IMG_7041

waa jauh ko bawak anak kecik aku tu captain oii…

IMG_7368

so lunch time. of cos semua kelaparan coz dah berendam berejam dalam air laut tu kan…we tot lepas makan kita nak mandi basahan kat sini tukar baju but t/g cakap kita akan pi mandi kat tempat di mana asal kita datang dengan boat….ada surprise kau!

IMG_7013

 let s go home…kita tak pusing island. at first nak buat island tour naik kuda but they start at 2pm yet masa ni kita dah done by 1pm so malas nak tunggu sejam tuh jadinya let s go to the next destination

  • IMG_7008

masih lagi  nak berendam bebudak nih….

 

IMG_6918

on the way pulang, semua ketiduran. Dah tak heran dengan ocean bagai, not just them, aku ngan Zeeshan pun sama tersadai tidur. Laki aku je menahan mata coz ada one time aku tidur tu dia dok tarik my bagpack yang dah rasanya nak jatuh keluar boat hahahaha….begitu punya penangan air laut, ngantuk lemah badan.

So this Gili, wajib hadhir if you are coming to Lombok. Ada yang datang terus duduk Gili but kita tak nak ler dok resort sini, selain mahal a bit, nak heret beret dengan luggage segala oh memang maleh. Lagipun kita dah ada plan nak ke waterfall semua tu kan…

The next one yang surprised by our t/guide…mandi air perigi. Hah ini memang unexpected. Next entry insyallah.

Comment: 3

Villa Hantu….

IMG_6552

The food is halal, ai dah checked and population Muslim di Lombok lebih ramai dari hindu. Jadinya 3 pagi kami makan di sini, and on the final nite kita pakai room service for supper untuk Abang’s birthday. Damn the view is so nice, laut tu kalau aku suka mandi memang aku dah terjun but I just dont like all the melekit2, merenyah2 nak salin2 bagai, at time c/lenses boleh tercabut hahahaha…so not me.

IMG_6582

dapat gak dia ngelak muka dia dari pandang camera tau dik…

IMG_6609

the first destination untuk hari tu ialah pergi Villa Hantu nih. Ini asalnya sebuat villa tepi laut, milik omputih, tapi half way je siapnya, dah over 5,6 years bertinggalan makanya siang2 jadi tempat tourists panjat tengok laut. Ada gak jualan dalam tuh.

Aku tanya Azan – our Supir aka t/guide, malam2 pulak ada apa?

Malam ada cewek cowok ibu hahahaha

paham2 sudah kahkah

IMG_6616

kalau ler siap villa ni hui….sedap betul panoramanya..

IMG_6618

Nice ha

IMG_6620

IMG_6622

once again Zeeshan ngelak camera….tapi yang penting the view at the back

IMG_6631

aku suh semua berdiri, semua pun berat bontot nak bangun

 

IMG_6641

jadi abang ini Lombok birthday pressie mung yek

pastu abang jawab, then apahal 2 orang ni ngikut

heheeheh dia kidding je saja nak sakat adik2nya

IMG_6670

tak lamapun kat sini, selain panas berdentum dentam, ada orang yang dok suh beli2 barang jualan depa, agak rimas gak

IMG_6653

for Oct birthday boys

IMG_6675

IMG_6679

So Villa Hantu korang check yeah, harus pergi. Tak yah lelama, lam 10min max sudah dok situ. This Villa is quite near by gak to our resort, jadi macam terasa baru naik van eh dah sampai

IMG_6688

yang ni location aku dah lupa but just about few min after Villa Hantu. Aku and askar 2 orang tak turun, RD and abang je yang turun bergambar bagai.

IMG_6706

sebab hari ini ialah hari untuk island hopping. Kita nak pi Gili Trawangan by boat. Ada few boats kat sini so Azan panggil satu boat (maybe dah prebooked awal, idok le kami tanya) and langsung the boat datang ke beach untuk amik kita. Sesambil tunggu tu lah yang kami berbuaian…

Korang mesti dah tau yang if kat beach depa mesti ada buaian gini, ada 2 yang famous di Gili (but aku tak pergi kat buaian2 tu, maleh). jadi cukup je lah kat sini. One more buaian kami naik di Tanjung Ann on our final day. Purposely untuk bergambar je, but yang nih, Zeeshan memang mintak my help untuk naik ngan dia. tak balance badan dia naik sini sorang2…

pasnih, cite Lombok lagik, sket2 lama2 abis lah gak.

You know it s so worth to have a blog coz aku sendiri refer kat sini for my previous trips coz recently ada few frens tanya pasal Korea, aku pun bukak entry Korea balik, coz aku pun lupa apa detailsnya. Jadi Lombok ni, if ada orang tanya bagai, after few years pun akan tetap ada historynya boleh membantu korang and myself gak.

Ramai bloggers yang dah tak rajin update blog but I m still standing strong sikit coz for one reason.  Eh tu nantilah later bebel, this is about Lombok, yeyy :)

Comment: 5

Living Asia Resort & Spa, Lombok and the first day.

IMG_6396

dalam Lombok trip ni mungkin tak banyak gambar Zeeshan yang tengok camera, coz he has issue muka tak hensem ahhahaa….so dia tak suka pandang camera. Muka dia kan tengah allergic, so ada bengkak and memerah (tiap kali amik gambar dia akan pandang tempat lain) or lari dari camera.

We drove to KLIA2, via AA, itu jer flight yang ada terbang ke Lombok. It s 3ish pm flight but before 2pm gitu kita dah settled dok dalam coz we know this KLIA2 ni jauah bak hang nak berjalan ke gatenya.

Siap lelepak makan minum kat sini.

IMG_6404

Lepas dah dok sini, abang kakak rasa sengsara jer asyik adiknya mengacau hahahaa….dok suruh adiknya pindah dok ngan makpaknya (memang ada extra seat kosong sebelah aku tuh). Kita takde amik any meals here coz dah memang tapau McD sesiap (though nuggets and 1 burger dah licin sebelum naik kapal) but lagi 3 burgers buat lapik makan sini, roti2 for Zeeshan pun dah siap ada.

 

IMG_6417

laki aku pun dah siap2 downloadkan movies to his handphone and mine. 2 phones jer yang ada movies. Because i m using ip7, laki aku amik my old ip6 so his old ip5s goes to Zeeshan ler…hahahaha. Kakak dok kabau adik aku pun pakai ip5s, aku ip5 jerrrr.…Kakak tak nak tukar ngan adiknya coz masa bapaknya pakai hp tu, agak mengganas (banyak jatuh) so some of the performance is not as good as hers. But ok jer pun actually, mengada je lebih.

IMG_6412

I tengok movie, sharing telinga (earphone) ngan laki sekejap jer pastuh kitorg dedua mata dah mengkuyu. Flight tak full sangat so tarik arm stand and tidur like your own bed :) . Same goes to abang, dia pun pindah dedepan lonjong panjangkan kaki dia tuh. Lena gak lah….dah nak sampai baru berjaga. It was 3 hours flight, lama gak tuh hishh…kalau sejam lebih 2 ker sedap gak, pada aku yang lebih 3 jam nih memang patut ler laki aku download movies lam hp.

Apa guna ada 256g kan hahahahaha

IMG_6431

so bila dah nak sampai, memang ada yang melapau gak lah, Zeeshan tu ada tidur kejap but cam aku cakap awal tadilah, bila dia nampak je camera dia terus pandang tempat lain.  bahagia abang kakak bila adiknya pindah seat…

IMG_6449

arrived landed Lombok’s airport smoothly

IMG_6455

ko tengok punya dia tak nak tunjuk muka dia kat camera….haih adik ooo adik

IMG_6470

mana ke dia lampu alphabet tuh…the entrance of Lombok’s International Airport

we were greeted by our Supir aka tourist guide. Masuk kijang langsung pi dinner.

gambar dinnernya ada dalam hp laki aku and he hasnt done any transfer from his fon to laptop jadi kemudian2 ler baru tayang gambar tuh…

IMG_6491

so we stayed at the Living Asia Resort & Spa, dapat villa with a private pool (memang ai requested for this, but asalnya recommended by the agent). It s 1 king bed with 2 extra beds.  Besarlah gak bilik ni, for all 5 of us.

IMG_6493

bathroom pun open concept gini, so kalau hujan memang mandi sama dalam hujan kat shower tu heheheh….

IMG_6497

i like the resort so muchhhhhhhhhhhhhhhhhhh!

IMG_8301

sebabnya ada private pool for us, ko tengok kain baju bersidaian, ini dah final night nih gambarnya so semua baju lelembab dikeringkan di sinilah. dedepa tengah mandi kat pool tu, besar gak pool memang luaslah for depa berkubang.

aku macam biasa, i dont like all these memandi bagai, laut ke pool waterfall ke….

gambar terang pool ni nanti kemudianlah yeah. ada ler lam 4ribu photos tu, not to mention kat laki aku and kids nya photos gak

IMG_8306

oh ini entrance to masuk our villa, sangat privacy lah

IMG_6513

ini cara tutup pintu villa nya…hahahah dah ada gambar ni siap letak ler

IMG_8361

on our final day, pagi tu bebudak mandi kat pool besar resort nih….orang tak ramai, tak crowded, so korang nak kuak lentang, korang punya pool nih. Ada security jaga coz in case kita nak mandi kat beach just depan tu, diorang tengokkan. Lepas mandi tu depa sambung breakfast, situ jugak, the view memang sama. Eh highly recommended sangatlah resort nih.

IMG_8356

hah setiap kali kita terbang anak beranak, ini extension panjang wajib bawak coz nanti memasing nak berkongsi charging. Usually ni kerja aku handle ler. Kena manage sapa punya yang dah full charge, power case bank pun kena gak sama charge. Charger for car usage pun, aku bawak sama gak.  Senang kalau semua apples, ni abang sorang pakai android, jadi kena ada cable lain for him and the power banks too. Haih…bila lah dia nak insaf pakai ipong heh.

satu tips lagi bila kita 5 beranak ni travel, semua nak data kan, if overseas lagi ler. So biasanya satu fon akan ada local simcard (for this case is Zeeshan’s fon lah), then kita hotspotkan for all 4 of us tumpang pakai bagai. Dalam resort ada je wifi but bila on the move tu maksudnya…

IMG_6518

sekitar Living Asia Resort and Spa. Korang google lah nanti, and click for Private Pool Vila, itu yang akak duduk. i think satu malam dalam USD200 – 300.  termasuk dengan breakfast gak for 5 of us too. Akak bayar package lah, ground for all so ai tak tau nak kira camne asingkan nih. I didnt even google this resort, main leave it jer kat guide coz akak kan bz giler dok kat Penang kerja tuh. This is last minute trip punya decision worr….

IMG_6527

laluan from the villa to the pool/beach/breakfast.

 

IMG_6603

kalau yang bertingkat 2 tuh, atas lain bawah lain. Hok tuh takde pool. Yang villa sahaja ada private pool

IMG_6521

so that s a little bit of our Lombok’s accomodation and sket2 on the first nite sampai. You must stay here, Living Asia Resort and Spa. Tenang aman and tak crowded, breakfast pun mengadap beach gitu. Cuma ada tokek. Tokek is their animal’s trademark lah for Lombok nih, cuma dia berbunyik kat 3 malam kita tidur tuh.

First nite aku ngan laki aku yang dengo, dah past midnite, jenuh laki aku selongkar satu bilik carik mana datang bunyik tuh. I thot pulak bunyik hp anak2 aku so dah off pun ada lagik bunyiknya.

2nd nite, aku sorang je dengar coz aku paling lambat tidur. But after dah dengo first nite tu, kita report sama management, depa cuba carik nak tangkap but tak dedapat. Even 2nd nite report pun depa crik lagi, offer untuk tukar villa but malas dah lah nak unpack pack bagai, kita dah selesa kat situ.

On final nite dia ‘check in’ at 830pm kau! hahahaha..semua anak beranak dengo. But before midnite dia dah senyap ler…Tokek is gecko. hah bunyik dia siap aku record gak.

So yes, anyway…we love this resort soooooooooooooo much.

Comment: 12

Penang Lombok’s recap…

Masalahnya bila bercuti ialah penat dari hasil percutian itu. That s one big issue, selain unpacking, badan pun ada yang sesakit (bergantung pada jenis vacaynya) dan jugak departure pun sangat mainkan peranan apabila sampai rumah dah past midnite. Esoknya cuti takper sedap gak but dapak yang kena kerja….hah tu lah my issue.

I wanted to take one week leave from my blog, boleh? Nanti ai apply, korang kasi approval.

Not to mention, ada over 4k of photos from the recent trips. Die die. Mementang 256g kan hahaha….

So to recap back….i was bz for the last 2 weekends untuk passport thingy, itupun nak gak citer lelebar kat blog, ai owe u that. Then pagi lagi ai dah ke Subang to catch the FF flight to Penang.

IMG_5783

Ai was sent by the husband to the airport but he tak ikut ler, aku pergi pun atas urusan kerja…

 

IMG_5867

Satu je bukti yang ada that I was in Penang hahahhaaa…that s Esplanade ke hapa, kita pi makan mee sotong depa, Oh My I cannot go ler ngan mee rebus and mee sotong Penang kat Esplanade nih, But the nasi lemak sini sedap, the first gerai. Ini je slot yang akak ada untuk berjalan 30min depan hotel, pastuh dah takde jalan2nya….

 

IMG_5909

The mengantuk sleepy face on our day 2 in Penang

IMG_6153

The malamya..my bff nya muka ai berani tunjuk lam  nih hehehehe….but the rest of 200 members dalam retreat ni ai cannot show here lah…ai dont really like to talk bout my other life dalam my blog pun…akak kan ada 2 alam hahahaaIMG_6264

the next day, petangnya around 5pm, all 4 jemput akak from the Subang airport and we headed to Midvalley. Itu 19th Oct, hari birthday my husband so kita nak pi memakan sikitlah. Sebenarnya penat wor…but birthday laki punya pasal

IMG_6300

takde mood sangat nak explore coz ai is capek. Kat kedai ni laki akak beli barang2 hardware dia, akak pun duduk je kat kerusi, muka pun masih lesu.

IMG_6313

Dinner was at the Thailand’s restaurant, menu Siam laki aku nak malam tuh…

IMG_6334

The roses in a vase yang I sent through the florist lah, pagi tu sampainya. Habis early dinner kita terus balik rumah, singgah clinic lu coz Zeeshan’s face ada allergic. It happened masa akak kat Penang lagik so risau tengok bengkak mukanya…settled tang tu. Malam tu gak, sambung packing (i dah suh depa sediakan kain baju untuk dipacking awal2 but ada gak yang tak sesiap).

Unpack and packing again, coz our flight to Lombok is the next day nya, pagi nak buat macam2 hal termasuk hantar Chanel to her hotel.

IMG_6654

The next daynya kami dah berada di Lombok, dan pulang on the last Sunday, landed at 10ish pm, but debak debuk bagai sampai rumah by midnite and tak kuasa nak unpack bagai, but mandi and did few things and terus tidur coz esoknya kerja. The Lombok thingy was for suami and abang’s birthday, macam akak cakaplah, venue pun decided a day lepas dapat passport. So it was 4 days gap before we fly off. Sungguh ler last minute one.

My eldest son pun just turned 15years old Sunday baru nih, celebrate di Lombok ler gitu, siap cake on the bed lagik.

Nanti sambung lagi lah, my body dok capek lagik. Kaki pun sakit lagi macam bebisa coz ada satu itinerary tu kita pergi waterfall and had to climb the steps tinggi2 bagai gak, jadi agak pancit sikit ler. Bukan alang2 umur aku dok panjat waterfall tuh…grrrr.

Anyway, superlega that the trip went well, alhamdulillah. Lombok is a very nice place, beautiful beach,  you should go.

Comment: 5