6 new REDS…

IMG_4080

my man tu tengah tak sihat waktu ni, hidung dia dok selsema ngan sakit2 tekak, kitorang kalau sakit lebih kurang je berpassing batton but mengenangkan hari tu adalah weekend terakhir sebelum Ramadhan bermula so he pasrah je lah ikut bininya, or something yang aku ke ikut dia kot…Coz dah few weekends dia pergi carik barang sorang2 without aku, so this time aku ikut sama ler.

IMG_4095

budak kecik 2 orang ni tak nak bergerak ke tepi sket pun wpun aku nak amik gambar, depa dok main memasak kat meja nih. Merah stand bawah tu, but cermin atasnya, ai is dont like ler

IMG_4108

we were looking for satu lagi meja kopi, 1 tak cukup, lagipun yang satu tu memerlukan 2-3 tenaga lelaki menganngkat, jadi nak reorganize or tetukar style deco umah pun payah coz berat, selama setahun ni baru sekali ler beralih meja kopi berat tu, itupun pasal aku nak jemur carpet, kena ler depa angkat gak

This red meja kopi pun cantik le segala cuma aku tak suka gak bawahnya macam, terbongkok2 le ko nak mengambil barang if letak situ.

IMG_4098

but dia merah, but tak nak but merah but merah but tak nak hahahaha

IMG_4116

orang ni pun sakit melepek je, pun tangan tak sudah ngan hp

IMG_4120

ha side table laki aku pegang tu memang aku amik gak lah, 2 units. The colour material sama je ngan my kitchen chairs but idok le aku letak ni kat kitchen pun, of cos le kat livign dining hall kita

IMG_4125

gambar ni macam kecik je lelampu ni but actually ni lambpu besau2 and harganya confirm above RM250, lawaaaa

IMG_4140

selesai kat furniture shops bagai tu kita rushed to our fav kekedai lampu, semoga pencarian kali ni berhasil ler coz dah setaun mencariknya

IMG_4135

we (actually aku) nak carik 1 killer lampu yang will be the signature of the house, yang aritu chandelier laki aku beli tu untuk kat tangga yet ada satu lagi kita nak kena ada

 

IMG_4128

abis semua lampu laki aku cakap lawa lawa, padahal dia tau aku nakkan kaler merah. yelah dia kan ngah tersedut2 hidung tu pasalnya laju je nak cepat habiskan berjalan nih

IMG_4143

aku actually nak yang cam panjang nih but in red. I saw kat overseas ada jual merahnya nih but risky le pulak nak beli and bawak sini kang pecah berderai huihhh

IMG_4144

hok merah tu simple giler, tapi sebelahnya kanan tu cantik haih kalau takde tema merah kat rumah aku tu memang aku dah amik

IMG_4146

bukan lampu tu, but the bulb dalamnya, kan ada merah tu kan, tapi depa dah habis stock so nak jual kat aku yang tuh dengan harga yang sama, RM10 gak, cis ko

IMG_4148

ini pattern untuk lampu tidur or deco gak but range harga lagi murah, below 60, lelawa gak, tapi size kecil

IMG_4149

ha tengok murah2 le ni gak…bley ler tu if korang carik budget2 gini

IMG_4157

kita rehat kejap kat one of the kopitiams, kekongsi mee kari, muka dah bulat, apa da hal bulat punnnn

IMG_4158

ada kedai bunga kat sebelah2 tu gak, jatuh hati betul aku ngan bebunganya but husband was so moody, bila tanya semua bunga dia cakap tak lawa. Takde hajat dapat beli bunga baru, dia dok suh datang lagi sekali pilih, yelah kan aku dah cakap orang tu tak sihat heheheee

IMG_4161

artificial je semua nih, pun cantik sangat-sangat

IMG_4163

reminder if i nak datang lagi, ini kedainya

IMG_4165

sambung lagi pencarian, the red lampu kuning hujung tu yang aku nak macam tuh but this is too small

IMG_4166

ini pun lawa but the crystal dia is purple, so lari tema aku

IMG_4170

ini kalau ujung crystal tu merah dah memang aku sarung bungkus

IMG_4173

alahai, sedih tengok…

IMG_4175

kedai ni macam nak bungkus (katanya bertukar boss) tapi banyak lelampu yang harga runttuh, so aku bungkus merah tu 2 bijik

IMG_4187

ini dah cukup merahnya tapi laki aku cakap macam kaki sotong jerrr. hish banyak hal le orang sakit nih, itu gini sume alasannya

IMG_4188

pun tak cantikkkk dah macam tanglung plak

IMG_4191

again if they have in red, would be the boom

IMG_4192

ini was the last shop, dah nak nak gelap. So ini harus kedai terakhir coz laki aku pun dah hint2, but this is the lampu yang aku nak jugak, macam dah berjodoh je kan

IMG_4213

the price is a bit mahal but coz laki aku dah berdesyup2 hidungnya so kita kawtim le gak. But coz nak yang baru and depa kena pasang bagai dalam sejam setengah gitu so no choice, either we come back again tomorrow (aku ler tu) or kita pi jalan jap pi Tesco beli barang dapur to kill off time. So laki aku lam pikir2 terus ajak pi Tesco, gamaknya yelah dia pikir gak esoknya sian bininya kena datang balik pulak kot kan (ater dah dia tak sihat).

So we spent sejam setengah jap kat Tesco hah masa ni ler yang laki aku pi beli ayam tua tuh.Siap2 segala, bungkus McD (orang sakit tu tingin ni pulak) and rushed semula kedai lampu and amik lampu merah mengelip hakak, ya allah lawanya ko lampu. Tapi till now tak pasang lagi coz the guy yang supposed to do tengah ada job le pulak. anyway alhamdulillah, setahun punya kerja dah complete.

In total aritu punya 5 hours jenjalan, dapat 6 bijik barang merah :)

Meja kopi and 2 side tables yang aku tempah tu pun dah sampai sehari 2 lepas. Jangan tanya open house ler, blom dapat hidayah lagi nak buat open house taun nih, yang last year buat 3 kali tu punya penat tak habis lagi :P

Comment: 8

10 winners X 20 vouchers for Bangi Golf Resort!

First and foremost, thank you korang, berlumba2 memasing perah otak bagai nak bagi the best komen ever sort of macam tu lah, walaupun ada yang about 10 orang dah terlajak waktu submit komen pun hehehehe.

kalau 5 orang je yang bagi komen senang akak nak pilih, aku ni dahlah cepat kesian. So akak tak sanggup nak amik job pilih the 5 winners, ai is tak sampai hati, about 90 comments macam tuh. So I let my husband to decide.

He baca first round, dia katup kejap semalam hahahaha, dia sambung lagi esoknya. Kejam betul aku bagi kerja tu kat dia, alah bukan suruh masak pun, baca comments tu sume and pilih. So he picked randomly, I dont want to know camne dia pilih, yang aku tau aku nak the 5 winners.

So instead of akak wassap or email korang even ada yang tak leave mobile number or email address pun, so akak pasrah je lah leave the winners dalam sini, jadi makanya, tahniah the 5 of you, each one of you have won 2 vouchers berbuka puasa di Bangi Golf Resort.

1.

image

2.

image

3,

image

4.

image

5. Erin Othman (sorry tak pat nak tempek komen ko kat sini but still u r the winner yey!!)

Asalnya was 6 vouchers pastu increased jadi 10 vouchers, but today increased lagi to 20vouchers!! Big claplah to Bangi Golf Resort. Makanya dengan ini, tambahan lagi 10 vouchers tu untuk 5 orang lagi (setiap sorang dapat 2 vouchers juga), nama-nama additional winners seperti berikut di bawah:

6. Fara Anne Cruise

7. Fazalina Yusof

8. Alia Ahmad

9.  Rizal Shahrim

10. Aisyah Noraisyah Siti

The top 10 winners ni ada 24jam sahaja untuk claim your vouchers via wassap from Kak Red yer. You need to contact me before 8am of 14th June, failing to do so, the vouchers will be given away to the rest of the commentators pulak. Adil ler ye, so please wassap akak kat 019 320 6264. If you dah wassap, tunggu je akak jawab, walaupun akak dah baca ada blue tick bagai tapi akak lambat le sikit respond, jangan ko gegar pulak, sabau, as long as i know you dah wassap akak,  gonna get the vouchers lah. Hokey sayangs?

Insyallah ada rezeki lagi kita buat lagi give away macam nih, setiap tahun pun BGR akan bagi vouchers to readers akak, so stay tune, mungkin bukan sahaja untuk Ramadhan but di events lain. Jangan ler give up pulak and sedih ye, bayangkan lah ada berpuluh puluh puluh komen sangat, kalau BGR tu akak ni tokeynya, akak bagi korang semua 90 vouchers terus hiks…but ini namanya rezeki, esok2 insyallah rezeki kita di tempat lain.

For reservation di Bangi Golf Resort, contact  03-8925 3728 / 03-8210 0265

Address: No 1, Persiaran Bandar, Bandar Baru Bangi, 43650 Selangor

Website: http://www.bgrrest.com

Facebook: https://www.facebook.com/BangiGolfResortRestaurant

RM58 for adults and RM29 for children. Murah je nih, go go go!!!

IMG_5044 (002) - Copy

Red Family at BGR last nite, sorry kit tak dapat dating sesama bukak puasa, akak dah pergi dulu :)

Comment: 9

Ramadhan Kareem…

Dah Ramadhan ye kita

Sunday night tu, dapatlah anak2 aku pergi tarawikh (i still cannot go coz of Zeeshan, ditakuti bila kita solat dia tak leh takkan dok diam and mengular ke mana, risky). So just RD and abang kakak je pergi. But hehari biasa coz apaknya kerja, so Abang je lah yang pergi tarawikh sorang2 coz kakak memang aku tak izinkan, unless if bapaknya ada. Risau macam2 hal padahal abang cakap ramai je orang jalan kaki dari rumah ke masjid tu Mom. but takpelah, aku memang possessive mak pun so tak nak ler amik risiko. Even abang pun yang pergi sorang tu pun I always rasa tak sedap hati je selagi dia tak sampai rumah on time. Gitu ler.

So hehari lain, kami buka di rumah jer.

IMG_4261

First ramadhan aritu, aku balik kerja, amik Zeeshan and baru masak. Tak singgah bazar coz cuti sekolah so i let abang pergi yang near by to our house but my boy ni suh beli kueytiau goreng utk kakak dia beli yg ladna punya hahaha.  Air kakak pun takde. So tak leh lah, kena aku gak sendiri pergi beli. Aku first day masak buat ikan siakap stim tapi aku tak kukus ler (kukus ada tapi aku malasnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa nak mengukus hish), so aku buat short cut jer, sama gak rasanya, sodap baitu. Ada gak sambal telur rebus and jugak ayam goreng perap.

Sayangnya ayam goreng perap aritu, laki aku beli ayam tua rupanya, liat masyallah  nak makan. so tak lalu ler nak makan. So buang gitu jer, 2 ekoq kau (goreng sikit jer ler).  So esoknya laki aku beli ayam molek sket, 2 ekor gak, aku mintak dia siang sesiap, nak suh da tolong perap tak pandai le pulakkan. Jadi balik tu baru aku perap. Ayam goreng perap ni, ikut mood le apa resepinya, kita yg buat dia kita campak2 jer dalam tu. Adakalanya aku letak all the jenis kari2 gak dalam tu, kunyit wajib gak ler, daun kari segala. Serai pun. Adakalanya aku letak halia yang dah cincang hehancur kecik halus tu, daun kari and sos tiram (eh ni wajib ada).  Sometimes aku tetukar la perapnya letak ngan black pepper, white pepper, herbs. The idea is to gaul and perapkan a nite before, coz aku buat perap yang jam2 tu gak, dia tak kill sangat rasanya. Kalau datang hari lain, perahan lemons or limau purut kasturi tu pun aku perapkan sama dalam ayam tuh. Dah perap2 tu, nanti taruk minyak and goreng le, eh lam ayam tu letak le gak garam. nak add on kicap pun boleh, serai tadi tu cincang halus. Daun kari kalau sekor tu letak le 3,4 ulas, carikkan. Ya Allah sedapnya ayam goreng perap nih haih…

so itu resepi ayam goreng perap hakak ler…bahan perapnya bergantung pada bahan yang ada di dapur pada hari tu ler. Kadang2 kayu manis or jintan bagai tu pun akak letak gak, sodap je sume tuh. Like i said, kita buat dia :) .

IMG_4260

Then sahur biasanya aku panaskan lelauk yang aku dah masak masa buka, lagipun memasing bukan makan bertambah pun waktu sahur, dah kira baik ler mata memasing terbukak, dulu kakak tu tidur sambil makan hahahaha, skang dah besau ler. Tapi goreng ayam masih kena goreng gak ler, bukan takat panaskan lauk je.

Esoknya 2nd Ramadhan aku sendiri pergi bazar, so balik kerja aku singgah dulu ler, yang kat Hajris/JPJ Permaisuri tu, skang dah bertambah2 stalls nya kat situ jadi aku pusing buat seround. Laksa kosong takde hapa (just telur and laksa and kuah 3 benda ni jer) 5hinggit kau! Silap beli memang dapat gerai mahal. Tapi kakak suka rasa sedap. Hok laksa mee bagai nih kan anak2 2 orang tu kena makan masa kol 10malam depa, lepas tarawikh bagai tu kan. Hah diorang le makan. Aku dah alkhatam tidur kot hahahaha…

Speaking of tidur, coz i had to wake up at 430am every morning for sahur preparation, aku skang tidur awal ler.  Masa tidurkan Zeeshan jam 9malam tu aku melayan mata aku sekali lagipun solat sume siap dah.  So ha kat bazar tu beli memacam ler, aku biasa bawak satu shopping bag yang aku campak all barang belian dalam tu. no handbag, bawak purse jer.

dah habis beli bagai baru le aku amik Zeeshan and terus balik rumah. Salin baju, pakai apron and masak bagai, coz kakak skang cuti sekolah dia yang tolong masak sama ler. Abang ada kerja2 lain nak kena buat, late petang gak tu nanti abang keluar kejap pi beli cendol dia, susah nak dpt cendol yg sedap except the one yang dia suka kat BTR tu.

So sambil masak tu sambil bagi Zeeshan makan gak, or dia makan sendiri (yakni akan bersepah for sure), day 2 tu aku masak ayam goreng perap lagi (ini menu wajib ler hehari kena ada melainkan aku buat ayam masak lain so aku tak buat le perap), udang masak lemak and sup bayam rebus. Pastu coz kan pergi bazar kan lagi ler bloated perut hah, dengan kuih bagai. bubur kacang merah. Hish…

IMG_4287

Day 3 aku buat kari sotong, kerang rebus and ayam goreng perap again, also ada balance bayam ari sebelumnya lom masak, sebelum kecut aku rebuskan gak. Bazar pun pergi gak.  Routine. Penat takpelah, anak2 nya pasal, depa pun banyak buat keje rumah this week. Anak2 aku tu yang 2 teenagers tu lah, makan macam ada perut 80kilog kosongnya. Aku makan sikit dari depa pun dah macam pregnant 9 bulan, yet depa hish…boleh keep on repeating makan plak tuh. Sahur pun lepas makan nasi, roti, biskut, dates 3,4 pcs. Hebat le ko bang.

The 4th day of the week of cooking hehehe…but sahur masih masak ler. Sup ayam, sayur campur and telur mata simbah kicap hahahaa…hok nih takde ayam goreng perap le coz dah ada sup ayam tuh. Rumah aku memang hehari wajib ada ayam, depa semua suka benau ayamnya than ikan.

IMG_4285

my 5th – 7th day, Insyallah berbuka di luar. One thing for sure, if weekeend memang kita kena buka di luar coz anak2 aku adalah sangat suka dengan buffet spread. Tak rugi bawak depa pun, they can eat them all hahaha…

So for today, Insyallah i m having berbuka puasa with my parents and my in law too, we purposely amik cuti to spend and berbuka with them. Kalau hal kemas2 dapur tu, since school holidays ni abang yang tolong basuh plates maknek bagai lah, kakak tlg sapu mop dapur tu. For after sahur tu, aku suh diorg tinggalkan je, nanti pas bangun dah nak masuk tenghari tu baru basuh lah, bagi chance kan. But kang dah start sekolah balik pun aku tak bagi depa buat pun after sahur tu. mak kau dah pong pang2, korang dah pi sekolah pun so nanti bapaknya le yang bangun thari tu nanti leh basuhkan.

wow this is one of my entry yang macam rajin giler hahahaha…yet  i m so damn bz. Thank God it s ramadhan.

Comment: 2

10!! vouchers PERCUMA untuk berbuka puasa di Bangi Golf Resort!

.

Tak lengkap rasanya puasa tahun ni kalau tak berbuka di Buffet Ramadhan, Bangi Golf Resort. Tiap-tiap tahun pergi, for sure tahun ni takkan miss punya :)

Bila kenangkan lagi lagi kesedapan menu hidangan buffet Ramadhannya yang bermacam-macam ada, dari Malay style hinggalah ke Western menu. Belum lagi cerita keempukkan kambing goleknya lagi, wajib pergi tahun ni!

 

Udang goreng butter tu memang pujaan hati ku…

Alhamdulillah, Bangi Golf Resort sudi menjemput Akak satu family untuk berbuka tahun ni, terima kasih banyak-banyak :)

Tapi bukan untuk Akak jer, good newsnya, Bangi Golf Resort berbesar hati memberi PERCUMA 6 10 vouchers untuk korang semua datang dan rasa sendiri keenakkan hidangan istimewa di Buffet Ramadhan, Bangi Golf Resort ni.

Apa yang korang kena buat, just komen dan sambung ayat ni mengikut kreativiti masing-masing. Pemenang akan dipilih berdasarkan yang paling kreatif.

Saya ingin menikmati juadah berbuka puasa di Buffet Ramadhan, Bangi Golf Resort kerana ….

Senang jer kan :) Jangan lupa tinggalkan valid email address and mobile number supaya boleh dihubungi kalo dipilih nanti :)

Tapi pada sapa-sapa yang ingin berbuka puasa ni Buffet Ramadhan, Bangi Golf Resort, bolehlah hubungi nombor telefon seperti di bawah ni:

For reservation di Bangi Golf Resort, contact  03-8925 3728 / 03-8210 0265

Address: No 1, Persiaran Bandar, Bandar Baru Bangi, 43650 Selangor

Website: http://www.bgrrest.com

Facebook: https://www.facebook.com/BangiGolfResortRestaurant

RM58 for adults and RM29 for children. Now they also have Selera Pantai Timur, akak nak pergi dah Ahad nih, jumpa lah kita yek. Eh winners will be contacted via email/wassap. So hah, komen komen komen ler…

CLOSING DATE AND TIME IS BY TONITE MIDNITE, BEFORE FRIDAY 10th JUNE.

Comment: 92

The skate the famous boy…

our youngest kid is soooooooo superprinceking betullah.

He knows that he s the last, asyik nak membuli jer kitorg berempat nih. Bayangkan ler dari parking, dia nak suh kitorg berempat ni dokong dia. Mengada betul tak nak jalan sendiri tau. Masa tu ada abang kakak, memang diorag melayan ler dukung, takkan apaknya dukung, buat dek lagik adaler.

Stroller dah lama long gone ler, aku dah simpan kat attic (sok cucu leh pakai hahahaha), malas nak jual. So sampai atasnya, aku hantar abang kakak to their skate, depa nak main skate before Ramadhan lagipun tengah school break, so kita memang saja amik cuti Friday pun demi anak2 ler.

But pastuh bila kita dah settled kat skate tuh, kita jalan bertiga pun dia tak nak jalan. Dia suh aku ngan apaknya dukung dia. Homanghaik. Kalau ikut cakap dia sampai bilanya. Spoilt ler.

Sampai orang kiri kanan pepandang dia punya meraung melalak, but i had to hati batu ler, bapaknya pun sama, dia kena belajar gak jangan nak bermanja sangat. Ko bukan ringan dah besau pun tapi nak berdukung je, memang mak kau tiau ler gak.

 

IMG_6436

ni dia tengah meraung ler ni, kat sini aku terpaksa slow talk gak ngan dia. Ceramah tazkirah. Ko dik ko sib baik ler ni kat public, kalau kat rumah memang apak kau dah keluar gempita 7 dia dik oiiiii

IMG_6435

aku risaukan laki aku jer bila dia hilang sabar kang hah, dia geram je ngan dak kecik ni yang dok melalak meraung coz tak nak berjalan, so dari skate tu sampai ke Home Pro memang Zeeshan meraung melalak, sambil jalan. Siap tak nak kawan ngan aku pulak tu, dok pegang jalan tangan bapaknya jer. tak kira ler janji dia tak leh menang,macam aku cakap le kita hati parents kena kental betul bila nak mendidik anak2 ni. Kalau ikut je cakap dia, sampai bila dia tau dia akan perdayakan kita. Trust me, sampai hujung cerita about his perangai tak nak jalan asyik nak suruh berdukung jer.

IMG_4005

masuk dalam HomePro, terus laki aku amik trolley shopping tu, hah sumbat dia dalam tu. Tengok tu muka toya bengang dia hahahah…protest ngan aku lagi tuh, Aku tolong tolakkan trolley tu pun dia bengang, yelah tak nak fren mak nya, nak fren apaknya jer…

Lepas shopping segala, barulah dia ada mood sikit. Aku tanya pendapat dia macam2 on the stuff yang aku nak beli, konon he s the important man ler, idea dia kena pakai, hah masa tu barulah dia nak fren2 aku…

IMG_4014

Singgah minum kejap, maklum ler lagi 2,3 hari nak Ramadhan so kita balun makan siang pepuas hahahaa…langgar semua diet. But Zeeshan wants some fries, so while laki aku beli kat kedai ni, aku pi ler McD, Zeeshan ikut sama, dengan trolley aku bawak sama gak. Tapi this time Zeeshan dah tak nak naik duduk dalam tuh, dia yang tolong tolak, Punyalah jauh McD tuh, menyesal aku yang pergi, baik suh laki aku jer hahahah…

Lagipun the reason aku nak gak pi kejarkan McD tu coz aku nak hantar food sikit kat anak2 aku yang 2 orang tengah skate tuh. Mak is always being mak, walaupun ada bekalan tapi aku rasa mesti depa nak menambah makan lagik.

 

IMG_4016

while laki aku and Zeeshan pergi hantar barang shopping HomePro ke kereta semula, aku tunggu kat skate, dok jenuh panggil depa tak gak memari. Diorang mementang dah terer betul skating. Sampai laki aku datang pun aku gagal gak dapatkan depa, tak cukup terang lagi ke kaler baju mak kau hishh…leka sangat, padahal dah cakap always keep looking for your parents.

Jadi bapaknya terpaksa le panjat nak melambaikan anak2nya tuh…

Zeeshan ni dah besar sikit pun aku akan hantar gak skate but abang kakak dok alah tak yah lah mammi. korang tau pasal apa, coz abang kakak malas nak jaga monitor adik bongsunya hahaha, kang depa tak bebas nak skating.

IMG_6439

jadi dapat jer anak2 tu, aku pass their food, reminded them to do their solat etcs. Memangpun dalam apa hal, solat adalah tidak boleh diabaikan, dan depa tau tak perlu remind pun but we still have to ingatkan ler, kita yang tua pun kadang2 tersasau.

IMG_6451

So i told them that we will come back again in an hour, to check on them.

 while us, me laki aku and Zeeshan pi sambung shopping ler, coz aku suka Nichii so beli 2,3 lai baju lagi kat situ. Masa ni Zeeshan dah memang good mood sangat and coz he behaved dah takde nak mengada2 meraung mintak dukung, jadi kita bagi dia pilih satu toy di toy shop

IMG_4035

nak menunggu dia pilih pun as usual bercinta….

anyway coz nak tunggu abang kakak habis skate lagi 2 jam lebih so adalah mustahil kita nak melepak macam tu je kan, so terpaksa le laki aku pi beli tix Ninja Turtle.

Omanghai, mengantuk betul aku tengok cerita tu. Dengan drama lagi lam cinema, Zeeshan meraung again. Bisanya kalau tengok wayang memang akan amik 4 seats jer (if 5 of us), kalau bertiga pun akan amik 2 seats jer coz he usually akan duduk on my lap or apaknya. but hari tu sejak Angry Bird punya movie dia dah tak nak dok kekongsi, dia nak dok sorang2 kat kerusi, kadang2 ko bukan nampak sangat, some cinemas kan macam kerusi dia rendah bagai (specially Viva Mall, MBO). So sama jugak dengan yang ni lah, bapaknya beli 2 tix jer, but bapaknya masuk lambat (beli popcorn) aku masuk dulu ngan Zeeshan and he tak nak bangun dari kerusi bapaknya.

So his dad dah nak start berangin lagi, aku siap beralih dok tepi tangga kerusi tu coz tak nak ada lagi drama. But last2 laki aku bangun dok kat dedepan ada kosong (mendongak a bit lah) bagi bininya duduk sebelah Zeeshan. But dah 20min tengok dia beralih ke peha aku, ha kan dah cakap dia takkan dok sorang kat kerusi tu lelama, dia akan carik makpaknya peha gak. So aku suh laki aku naik balik ler dok kosi atas, but you know what, aku pulak getting sleepy ngan cerita tu. Rasa eh tak nak le aku tengok walaupun dah half way.

So aku keluar dulu hahahaha…baik ler aku panggil the big 2 kids tu from the skate bawak depa pi dinner. That s why aku tak tau apa terjadi kat Ninja Turtle tu, RD and Zeeshan jer yang habis tengok.

IMG_4059

Bawak abang kakak makan kat sini, and habis je movie baru RD and Zeeshan joined. Aku nak mengejarkan balik cepat coz tak nak sangkut kat lift to parking lelama but gagal gak. Ramai betul orang nak turun ke parking so kita turun dengan escalator and till the end kita ikut tangga je untuk ke parking. lagi laju. Sempat jumpa Yanok and mak and kids lagik. heheheh…senang betul jodoh jumpa si Yan nih.

Masa ni laki aku pun dah tak sihat pulak, hidung dah merengus2, sebenarnya aku pun sama 2,3 hari sebelum tu but cecepat makan ubat, sakit payau tekak selsema bagai. The nex day pun kita seharian nak berjalan lagik, yelah nak pulun carik barang sebelum Ramadhan ni kan.

Apapun lepas dah kena slow talk yang kes Zeeshan tak nak jalan tu kan, sampai kemudiannya dia dah sedar diri sikit, he never asked for ‘troy/berdukung’ at all. Cuma bila kat parking tu, dia bedek abangnya, dan dapat ler, abangnya pun kesian gak kat adiknya, penat kot yelah IOI City Mall tu kan besar, lagipun aku dok citer pasal adiknya buat drama meraung from the skate to Home Pro, so they can imagine ler…

Oh for the skate punya fees ni, depa berdua bayar sendiri, depa kan ada gaji. Saja je gaji bulan May tu aku tunggu hari jalan2 ni, aku bagi masa dalam kereta so depa had no choice to pay the fees ler if not nanti dedua alasan tak bawak duit bagai hahaha…depa kalau boleh nak paku makpak depa but because depa pun skating every quaterly je pun kan, jadi belajar2 ler bayar sendiri skate nih. Sejak last year pun depa dok bayar sendiri, ada ler aku bayarkan but tak selalu. Itupun depa dok pepujuk nak beli the kasut skate tu, about RM500 gak, but memang tak ler…kumpul le duit sendiri. Ikut patutnya duit gaji memasing dah lebih dari cukup but macam biasa, semua nak makpaknya bayarkan ler kan….big no ler.

Comment: 2