Living Asia Resort & Spa, Lombok and the first day.

IMG_6396

dalam Lombok trip ni mungkin tak banyak gambar Zeeshan yang tengok camera, coz he has issue muka tak hensem ahhahaa….so dia tak suka pandang camera. Muka dia kan tengah allergic, so ada bengkak and memerah (tiap kali amik gambar dia akan pandang tempat lain) or lari dari camera.

We drove to KLIA2, via AA, itu jer flight yang ada terbang ke Lombok. It s 3ish pm flight but before 2pm gitu kita dah settled dok dalam coz we know this KLIA2 ni jauah bak hang nak berjalan ke gatenya.

Siap lelepak makan minum kat sini.

IMG_6404

Lepas dah dok sini, abang kakak rasa sengsara jer asyik adiknya mengacau hahahaa….dok suruh adiknya pindah dok ngan makpaknya (memang ada extra seat kosong sebelah aku tuh). Kita takde amik any meals here coz dah memang tapau McD sesiap (though nuggets and 1 burger dah licin sebelum naik kapal) but lagi 3 burgers buat lapik makan sini, roti2 for Zeeshan pun dah siap ada.

 

IMG_6417

laki aku pun dah siap2 downloadkan movies to his handphone and mine. 2 phones jer yang ada movies. Because i m using ip7, laki aku amik my old ip6 so his old ip5s goes to Zeeshan ler…hahahaha. Kakak dok kabau adik aku pun pakai ip5s, aku ip5 jerrrr.…Kakak tak nak tukar ngan adiknya coz masa bapaknya pakai hp tu, agak mengganas (banyak jatuh) so some of the performance is not as good as hers. But ok jer pun actually, mengada je lebih.

IMG_6412

I tengok movie, sharing telinga (earphone) ngan laki sekejap jer pastuh kitorg dedua mata dah mengkuyu. Flight tak full sangat so tarik arm stand and tidur like your own bed :) . Same goes to abang, dia pun pindah dedepan lonjong panjangkan kaki dia tuh. Lena gak lah….dah nak sampai baru berjaga. It was 3 hours flight, lama gak tuh hishh…kalau sejam lebih 2 ker sedap gak, pada aku yang lebih 3 jam nih memang patut ler laki aku download movies lam hp.

Apa guna ada 256g kan hahahahaha

IMG_6431

so bila dah nak sampai, memang ada yang melapau gak lah, Zeeshan tu ada tidur kejap but cam aku cakap awal tadilah, bila dia nampak je camera dia terus pandang tempat lain.  bahagia abang kakak bila adiknya pindah seat…

IMG_6449

arrived landed Lombok’s airport smoothly

IMG_6455

ko tengok punya dia tak nak tunjuk muka dia kat camera….haih adik ooo adik

IMG_6470

mana ke dia lampu alphabet tuh…the entrance of Lombok’s International Airport

we were greeted by our Supir aka tourist guide. Masuk kijang langsung pi dinner.

gambar dinnernya ada dalam hp laki aku and he hasnt done any transfer from his fon to laptop jadi kemudian2 ler baru tayang gambar tuh…

IMG_6491

so we stayed at the Living Asia Resort & Spa, dapat villa with a private pool (memang ai requested for this, but asalnya recommended by the agent). It s 1 king bed with 2 extra beds.  Besarlah gak bilik ni, for all 5 of us.

IMG_6493

bathroom pun open concept gini, so kalau hujan memang mandi sama dalam hujan kat shower tu heheheh….

IMG_6497

i like the resort so muchhhhhhhhhhhhhhhhhhh!

IMG_8301

sebabnya ada private pool for us, ko tengok kain baju bersidaian, ini dah final night nih gambarnya so semua baju lelembab dikeringkan di sinilah. dedepa tengah mandi kat pool tu, besar gak pool memang luaslah for depa berkubang.

aku macam biasa, i dont like all these memandi bagai, laut ke pool waterfall ke….

gambar terang pool ni nanti kemudianlah yeah. ada ler lam 4ribu photos tu, not to mention kat laki aku and kids nya photos gak

IMG_8306

oh ini entrance to masuk our villa, sangat privacy lah

IMG_6513

ini cara tutup pintu villa nya…hahahah dah ada gambar ni siap letak ler

IMG_8361

on our final day, pagi tu bebudak mandi kat pool besar resort nih….orang tak ramai, tak crowded, so korang nak kuak lentang, korang punya pool nih. Ada security jaga coz in case kita nak mandi kat beach just depan tu, diorang tengokkan. Lepas mandi tu depa sambung breakfast, situ jugak, the view memang sama. Eh highly recommended sangatlah resort nih.

IMG_8356

hah setiap kali kita terbang anak beranak, ini extension panjang wajib bawak coz nanti memasing nak berkongsi charging. Usually ni kerja aku handle ler. Kena manage sapa punya yang dah full charge, power case bank pun kena gak sama charge. Charger for car usage pun, aku bawak sama gak.  Senang kalau semua apples, ni abang sorang pakai android, jadi kena ada cable lain for him and the power banks too. Haih…bila lah dia nak insaf pakai ipong heh.

satu tips lagi bila kita 5 beranak ni travel, semua nak data kan, if overseas lagi ler. So biasanya satu fon akan ada local simcard (for this case is Zeeshan’s fon lah), then kita hotspotkan for all 4 of us tumpang pakai bagai. Dalam resort ada je wifi but bila on the move tu maksudnya…

IMG_6518

sekitar Living Asia Resort and Spa. Korang google lah nanti, and click for Private Pool Vila, itu yang akak duduk. i think satu malam dalam USD200 – 300.  termasuk dengan breakfast gak for 5 of us too. Akak bayar package lah, ground for all so ai tak tau nak kira camne asingkan nih. I didnt even google this resort, main leave it jer kat guide coz akak kan bz giler dok kat Penang kerja tuh. This is last minute trip punya decision worr….

IMG_6527

laluan from the villa to the pool/beach/breakfast.

 

IMG_6603

kalau yang bertingkat 2 tuh, atas lain bawah lain. Hok tuh takde pool. Yang villa sahaja ada private pool

IMG_6521

so that s a little bit of our Lombok’s accomodation and sket2 on the first nite sampai. You must stay here, Living Asia Resort and Spa. Tenang aman and tak crowded, breakfast pun mengadap beach gitu. Cuma ada tokek. Tokek is their animal’s trademark lah for Lombok nih, cuma dia berbunyik kat 3 malam kita tidur tuh.

First nite aku ngan laki aku yang dengo, dah past midnite, jenuh laki aku selongkar satu bilik carik mana datang bunyik tuh. I thot pulak bunyik hp anak2 aku so dah off pun ada lagik bunyiknya.

2nd nite, aku sorang je dengar coz aku paling lambat tidur. But after dah dengo first nite tu, kita report sama management, depa cuba carik nak tangkap but tak dedapat. Even 2nd nite report pun depa crik lagi, offer untuk tukar villa but malas dah lah nak unpack pack bagai, kita dah selesa kat situ.

On final nite dia ‘check in’ at 830pm kau! hahahaha..semua anak beranak dengo. But before midnite dia dah senyap ler…Tokek is gecko. hah bunyik dia siap aku record gak.

So yes, anyway…we love this resort soooooooooooooo much.

Comment: 12

Penang Lombok’s recap…

Masalahnya bila bercuti ialah penat dari hasil percutian itu. That s one big issue, selain unpacking, badan pun ada yang sesakit (bergantung pada jenis vacaynya) dan jugak departure pun sangat mainkan peranan apabila sampai rumah dah past midnite. Esoknya cuti takper sedap gak but dapak yang kena kerja….hah tu lah my issue.

I wanted to take one week leave from my blog, boleh? Nanti ai apply, korang kasi approval.

Not to mention, ada over 4k of photos from the recent trips. Die die. Mementang 256g kan hahaha….

So to recap back….i was bz for the last 2 weekends untuk passport thingy, itupun nak gak citer lelebar kat blog, ai owe u that. Then pagi lagi ai dah ke Subang to catch the FF flight to Penang.

IMG_5783

Ai was sent by the husband to the airport but he tak ikut ler, aku pergi pun atas urusan kerja…

 

IMG_5867

Satu je bukti yang ada that I was in Penang hahahhaaa…that s Esplanade ke hapa, kita pi makan mee sotong depa, Oh My I cannot go ler ngan mee rebus and mee sotong Penang kat Esplanade nih, But the nasi lemak sini sedap, the first gerai. Ini je slot yang akak ada untuk berjalan 30min depan hotel, pastuh dah takde jalan2nya….

 

IMG_5909

The mengantuk sleepy face on our day 2 in Penang

IMG_6153

The malamya..my bff nya muka ai berani tunjuk lam  nih hehehehe….but the rest of 200 members dalam retreat ni ai cannot show here lah…ai dont really like to talk bout my other life dalam my blog pun…akak kan ada 2 alam hahahaaIMG_6264

the next day, petangnya around 5pm, all 4 jemput akak from the Subang airport and we headed to Midvalley. Itu 19th Oct, hari birthday my husband so kita nak pi memakan sikitlah. Sebenarnya penat wor…but birthday laki punya pasal

IMG_6300

takde mood sangat nak explore coz ai is capek. Kat kedai ni laki akak beli barang2 hardware dia, akak pun duduk je kat kerusi, muka pun masih lesu.

IMG_6313

Dinner was at the Thailand’s restaurant, menu Siam laki aku nak malam tuh…

IMG_6334

The roses in a vase yang I sent through the florist lah, pagi tu sampainya. Habis early dinner kita terus balik rumah, singgah clinic lu coz Zeeshan’s face ada allergic. It happened masa akak kat Penang lagik so risau tengok bengkak mukanya…settled tang tu. Malam tu gak, sambung packing (i dah suh depa sediakan kain baju untuk dipacking awal2 but ada gak yang tak sesiap).

Unpack and packing again, coz our flight to Lombok is the next day nya, pagi nak buat macam2 hal termasuk hantar Chanel to her hotel.

IMG_6654

The next daynya kami dah berada di Lombok, dan pulang on the last Sunday, landed at 10ish pm, but debak debuk bagai sampai rumah by midnite and tak kuasa nak unpack bagai, but mandi and did few things and terus tidur coz esoknya kerja. The Lombok thingy was for suami and abang’s birthday, macam akak cakaplah, venue pun decided a day lepas dapat passport. So it was 4 days gap before we fly off. Sungguh ler last minute one.

My eldest son pun just turned 15years old Sunday baru nih, celebrate di Lombok ler gitu, siap cake on the bed lagik.

Nanti sambung lagi lah, my body dok capek lagik. Kaki pun sakit lagi macam bebisa coz ada satu itinerary tu kita pergi waterfall and had to climb the steps tinggi2 bagai gak, jadi agak pancit sikit ler. Bukan alang2 umur aku dok panjat waterfall tuh…grrrr.

Anyway, superlega that the trip went well, alhamdulillah. Lombok is a very nice place, beautiful beach,  you should go.

Comment: 5

Short vacay!

i was in Penang for kerja thingy, Mon to Wed. Petang rabu sampai pi celebrate birthday laki akak, sampai umah malam dah pokpak bagai blayadayada, kol 12pm the next daynya dah odw to airport again for our short vacay.

 

the trip and location was decided lepas dapat passport Sunday baru nih and begitulah kisah dipendekkan. My birthday treat for my laki and my anak sulung.

IMG_7387

 

 

 

Comment: 5

Astro 20 tahun dan peluang memenangi hadiah istimewa!

.

.

IMG_4020

 

Macam tak percaya, rupa-rupanya Astro dah 20 tahun menapak berdiri teguh kat Malaysia ni. Maknanya tanpa kita sedari, selama ini Astro lah menjadi peneman kita seisi keluarga, menghibur dan menceriakan kita dengan rancangan-rancangan serta saluran-saluran yang menarik mereka.

Beberapa hari yang lepas telah berlangsungnya majlis sambutan ulangtahun yang ke 20 Astro. Sungguh meriah dan happening betul!

WhatsApp Image 2016-10-11 at 1.36.31 PM

 

CEO Astro, Dato’ Rohana Rozhan semasa ucapan beliau di majlis sambutan ulangtahun yang ke 20 Astro tempohari memberi jaminan Astro akan terus cemerlang untuk masa hadapan, Juga kepelbagaian rancangan-rancangan baru akan terus diperkenalkan demi kepuasan hati kita semua.

20 tahun lepas, bermacam-macam perubahan serta inovasi baru yang telah diperkenalkan oleh Astro, contohnya seperti Astro on the GO yang memang jadi peneman Akak ke mana saja dan bila-bila pun boleh layan Astro, Go Beyond pula memberikan kualiti gambar yang lebih jelas, warna bertambah ceria juga bunyi yang padu menjadikan pengalaman menonton bertambah menarik, juga Astro PVR pula memberikan kita kebebasan untuk merakam dan mengulang tayang rancangan-rancangan favourites kita serta bermacam-macam lagi.

IMG_7386

 

Bukan itu sahaja, yang lebih menariknya antara perkongsian di majlis ini ialah di mana Astro telah membuatkan ramai orang bertukar dari zero to hero. Seperti contohnya Nabil, di mana kehidupan beliau sebelum memasuki Raja Lawak adalah seorang yang biasa-biasa sahaja, tidak dikenali orang ramai. Cuba lihat sekarang bagaimana selepas bersama Astro, Nabil kini terkenal seluruh Malaysia dan kehidupannya alhamdulillah memang semakin selesa.

Bercakap tentang rancangan Raja Lawak ni, memang rancangan kesukaan kami sekeluarga, terutama Abang dan Kakak tertunggu-tunggu untuk menonton rancangan ini. RD pula jangan cakaplah, kalau tengok confirm gelak terbahak-bahak punya :)

Rancangan lain yang Akak suka tengok ialah Gegar Vaganza. Maybe Akak orang lama kot tu pasal suka tengok rancangan ni hiks. Ni tak sabar nak layan Gegar Vaganza 2016!

IMG_3833

 

Happy 20th Anniversary ASTRO!

 

 

Astro20

 

Dan untuk kita semua, sempena ulangtahun ke 20, Astro akan memberikan 20 hadiah yang sangat istimewa and once-in-a-lifetime experience! Jangan lepaskan peluang keemasan ini.

Antara hadiah-hadiah yang ditawarkan ialah:

Astro20-1 Astro20-2 Astro20-3 Astro20-4 Astro20-5

 

Perghhh memang best giler hadiah dia! Tak dapat pergi Disney, pergi FOX Studio pun jadiklah :) Confirm kalau menang memang pengalaman tak boleh dilupakanlah!

So amacam korang teruja tak?

Just visit https://celebrating-you.astro.com.my untuk cara-cara dan syarat-syarat penyertaannya.

Dan untuk menceriakan lagi sambutan ulangtahun ke 20 ini, Astro mengajak kita semua untuk memeriahkan karnival ekslusif  iaitu Astro Fest yang akan berlangsung di Sunway Lagoon pada 20 November 2016 ini. Ini adalah khas untuk pengguna Astro! Each Astro subscriber is entitled up to 4 tickets. So boleh bawak family atau kawan-kawan semua yey :) Ada pelbagai aktiviti seperti exciting games & prizes, live performances, celebrity appearances dan banyak lagi. Pergi jangan tak pergi ya!

 

 

 

IMG_4169

 

Tahniah dan syabas Astro! Bukan senang nak bertahan selama 20 tahun. Semoga akan bertambah sukses dan terus-menerus menghiburkan kita semua dengan rancangan-rancangan yang menarik!

Happy 20th Anniversary ASTRO! Korang pula jangan lupa join the contest, rugi wor kalau tak try test nasib :) Bukan kecik-kecik punya hadiah tu!

Comment: 2

Happy 43rd Birthday RD!

IMG_5715

Today is d husband’s birthday.

Happy birthday suami,

It is difficult to be married to a husband as handsome as you, because when other women drool at you (SOME MORE WITH YOUR NEW RED CAR) but you ve got a beautiful wife and 3 lovely kids that love you unconditionally.

43 years of the husband, Allah bless you Yang.

From the hot wife in Penang (for work related matter).

Comment: 4