Tiffany CIPELA for Jalan TAR…

korang memang kuat ingatan. Those my loyal readers je lah, readers yang bebaru mana nak tau sangat kot. So kesinambungan dari kisah akak ke Midvalley mencari lace bagai, dan itu was like few weeks sangat kan, so kita sambung jejak ke Jalan Tar pulak. Aku nak cari kain lace je lah sangattttttttt pun kan. Katanya.

jangan le percaya, satu benda aku tu memang akan cecah ribuan je nanti. Yelah kain lace mahal :(

IMG_0904

hari Sabtu adalah hari anak2 bersekolah gantian so usai amik kakak jer dari sekolah, pujuk2 si kecil supaya lena tidur petang barulah kami keluar.  Tak boleh bawak anak2, nak speedy punya shopping heh. Lagipun Jalan TAR ni dah lama aku tak ukur jalan and need to go to one more place gak selepas settled di Jalan TAR.

 

IMG_0803

amacam gedebum tak?

IMG_0831

yang merah ni?

soalnya bukan lacenya tapi liningnya kahkahkah….

ada ke patut dia bawak aku kat lace yang punyalah terjojol bijik mata nak membayo. So dia bawak aku kat lace yang sesedang sahaja, walaupun biasa pada depa tapi pun lagi mahal but lagi cantik le of cos dari yang aku tengok dulu tuh. Lining pun boleh tahan.

Bungkus bermeters2 termasuk untuk my niece. Nasib baik tak bawak bibik, kalau tidak mau dia pun nak samaaaaaaaaaa gamaknya.

IMG_0932

Settled beli lace, melintas jalan pulak ke yang tempat jejual tudung tuh. Mencari tudung2 untuk anak dara, my niece also for my maid. Dan jugak for mak2 bonda jugak. Ini namanya tudung bawal hek, aku pun bukan le tau sangat, murah ko….5 inggit, aku beli lam 12pcs kot, untuk depa pepilih ler. but coz Bik ada buat hal, aku tak de ler bagi lagi, tunggu tempoh waktu bertenang sikit, biar nanti2 kemudian baru bagi. Knowing me, mestilah aku akan belikan for her….

IMG_0982

Kasi promote sikit kedai abang nih. Abang yang melayan kami kat sini bukan main baik lagi meriah mulut dia, sampai aku mengekek2 gelak dek keletahnya. So laki aku pun cakap, ok kita up sikit kedai dia. Sesapa pergi sini, korang petiklah nama akak tunjuk sekali gambar nih.

I bought the tudung Mak ajah dalam kedai nih.

IMG_0985

Mak nak pergi lagi umrah bulan puasa ni, so either buat pi umrah ke, harian ke bebila, mak aku ok jer ngan apa anaknya ni bagi.

IMG_0999

Penat berjalan sudah, kita singgah di Restoran Insaf tapi laki aku frust, roti bakar takdak, roti canai pun takdak. so kita makan mee goreng kongsi bertiga. Sesambil jalan dah makan keropok tu pasal memasing a bit full. Bagi laki aku rehat sikit coz dia yang mengusung barang dan jugak membayo tetudung segala.

IMG_1017

Aku main masuk jer kedai yang tak kisah pun apa jenama brand pun, dari luar nampak telekung wewarna but bila balik rumah too small for kakak, so 2 helai telekung tu kulantingkan pada my another niece, rezeki dia. Gonna get Kakak for tempat lain lah, online pun boleh. If you happen to know please buzz me. Kadang2 aku takut le nak beli online kat Instagram if tak kenal sangat, coz aku tengok ramai yang kena kelentong, duit dah bayar, barang tak mendapat.

IMG_1040

Laki dah seret balik, tapi mata mak encik pantang betul tengok kekedai yang ada, hujung ke pangkal aku masuk. Gambar hanya sedikit but seronoklah shopping di sini.

IMG_1046

Ada kedai brooch, tak tau lah qualitynya camne but borong jugak. For the same people jugak….sampai RD pun kena pilih jugak, dont care one.

IMG_1009

RD memang suka tengok langit. LOL. Speaking of this dress, very ler colourblock betul. Ini kali kedua aku menyarungnya dan lepas nih dress ni akan kupakai buat di rumah sahaja lah coz dah boring. Pertama kalinya pakai masa aku baru lepas pantang Zeeshan 44 hari, my first appearance di public for Nuffnang’s event jugak.

I love my new shoes. Supposed to wear it for my kerja but i just dont care. Walking selamba jer kat Jalan Tar nun dengan my new Cipela – ALIS. VERY COMFY! Wedges je pun, bukannya high heels yang tajam, so of coslah tak sakit kaki, it s only a wedges. Sekarang Cipela dah masuk Isetan KLCC. For Isetan members ada promotion price, 20% off, harganya untuk wedges nih ialah RM340 tidak lagi termasuk discounts yer.

IMG_1238

IMG_1220

It comes in black and orange too

Black dress is known as HiDY Black Dress Embroidered Tunic RM198, those wearing hijab can wear with your long pants and skirts.

Tidak ada warna merah yet, but takper. Tunggu next few months, ada surprise by Cipela and HiDY for anything in RED and i must join the theme!  Or you could get the collections at HiDY Store, address: No 46 Lorong Dataran Wangsa, Wangsa Melawati 53300 Kuala Lumpur

hidy@cipelashoes.com 012 395 6839 Cipela’s FB and Cipela’s website  and HiDY Store.

Comment: 6

Colourful and pre-raya’s shopping

IMG_8282

before i menceceh2….i nak wish Linda selamat melahirkan anak keduanya, semoga senang dalam pantangmu jua, Baby dan ibunya juga sejahtera.Met her during the birhtday party of Diva Darling’s daughter.

IMG_8037

awal2 kisah mr husband punya berlagak yang akan dukung Zeeshan kalau budak tu letih segala kan, tapi kita da ‘satu’ le barang sangat yang mak ko shopping kan, so usai daya, bapaknya give up. Pergi jugak amik stroller di kereta, naik le turun bagai. so sementara bapaknya pergi ngamik, takkan semua nak mengekor, so aku menyopping le dalam kedai nih. Mata aku memang suka betul dengan colour gengarang nih.

IMG_8044

i took this colour, pakai at one of my events

IMG_8040

idok le teman amik hok nih…

IMG_8046

Zeeshan yang mengekori ku semedang, mana dia nak ngan sesapa, either aku or bapaknya jer yang nak berdokongnya

IMG_8051

udah bapaknya pi amik stroller, so dalam badan semangat dan kelembikan maknya mendukung, harung jugaklah. Udah anak ko dok mokak2 ‘nak troy nak troy’ so aku rela shopping jugak dengan berkendong anak.

IMG_8061

orang dok dalam fitting room pun dia keluar masuk keluar masuk, 2 orang menjaganya kat luar curtains, aku dari dalam hah

IMG_8069

hok nih, memang dia mengantuk tapi nak jugak mi mi mi miiiiii

habis tu kereta sorongnya tak sesampai lagi

IMG_8073

mii…pelity pelity

pretty ye makna sebutannya….

IMG_8075

ini aku tak amik lah

colournya lebih kurang je sume sama, designs je lelain

IMG_8079

bersakan ko keluar masuk lari fitting room heh….

asal depan mata aku, tarak hal lah…

IMG_8091

bila dia nampak apaknya datang dengan stroller, punya dia laju melompat terus duduk dalam tuh hiks…orang tu dah mengantuk, dia memang tunggu time je nak tidur.

IMG_8115

pun tak jugak tidur, naik atas Metrojaya, dia dok main2 lagi dengan bapaknya

IMG_8113

main kelecak kelecak lagi hah

IMG_8104

so antara lagi menyambung satu barang shopping aku lah sangat ialah baju raya Zeeshan and Kakak. Malas ler laki aku nak kuor during Ramadhan tu kalau lelama beli gini, ngan nak bawak anak2nya lagik, setakat size kakak boleh je main agak2, apa susah, maknya lebih kurang ngan kakak cuma kakak size bebudak le kan.

IMG_8128

kakak macam biasa seluar panjang and blouse/shirts, skirt labuh selai cukup, bukan dia repeat pakai sangat pun nanti, ada gak bagi cousinsnya balik. Lagipun dress2 ni bukan pojaan hatinya. caftan takpe, long dress takper itupun kalau tak perlu berlarian dan berlawanan ngan the girls.

IMG_8134

tak sempat laki aku nak tutup mulut menguap dah kena kantoi amik gambo. pastu aku jumpa banyak betul gambar menguapnya, nampak benarlah sangat bila time bini menyopping adalah satu kemengantukan yek RD???

IMG_8140

menguap lagi bang??

IMG_8148

RD, menguap lagi??????

huk aloh suamiku, tidur pukul berapa semalamnya hah? Tak silap aku masa ni belum lagi start World Cup

IMG_8163

aku dok cari size, dia dok layan menguap, aku suh dia carikkan size. Kadang2 orang laki ni tengok bini korang dok terkial2 mencari size ponggah sana sini, pun ko buat dek jerrrrrrr kan ….. tu pasal menguap.

IMG_8171

yang kat dalam tu dah lama beralun mimpi

IMG_8196

mencari lagi seluar Zeeshan punya size, pun aku bahagi dua kerja ni ngan laki aku…..kalau tak kang dia menguap lagi kang hahahaa

IMG_8203

hah masa bayar terus mata laki aku terang kahkahkahhhh

IMG_8207

lenanya si kecil

IMG_8220

ini aku pandang maid aku, dia boleh terbongkang tengah2 restaurant nih.  Lepas order durian crepe, ni sekali dulu aku ajar makan durian crepe sampai sudah tiap kali ada kedai ke restaurant jual dia mesti nak order. Like i said, maid kali ni memang high end sikit, ada banyak lagi kisah2 yang terpaksa aku batas2kan cerita di sini, perit nak bercerita.

Pas order her food, seselamba jer pejam mata ngan badan bukan main posing membuto. Siap aku amik gambar dia, pastu dia bukak mata aku tunjukkan gambar tu, mana manners engkau. Eii diva davos betullah pompuan nih, kalau ‘Bapak’ ada tak berani dia nak buat gitu, Laki aku pergi toilet ke mana tah masa ni.

IMG_8269

n the little boy dah bangun bila di restaurant ni jugak, kita balik and malam tu terus melepak di QB pulak, u have read the entry earlier.

IMG_8245

Semua orang makan, aku tukang menonon sahaja, Makan bukan untuk kenyang, tapi makan untuk melapik perut je skang nih…..

Tapi tak lah semestinya aku tak makan langsung pun bila depa sume ni makan, aku kan dah stage makan but tang carbs tu aku takde lah actively sangat. Berpada2. ada kalanya terlebih jugak but pastu gostan le balik. i ve lost 12kgs so takkan ler nak buang tebiat makan cam orang gila plakkan. Tapi kalau shopping hehhehehe tu masih lagi ngan tabiat lama.

So dari pulangnya Midvalley and The Gardens with 1 item, bergoyong2 plastics yang dibawak pulang but bukan ler baju aku sorang, ramai lagi untuk anak beranak sama jugak. Voucher dapat masa shopping pun, laki aku utilised habis for his shirt, eh for his son’s. Depa ni baju sama jer heh. Apasal aku dok tanya baju kurung/raya/modern/jubah caftan for kekanak riang ria umur 10 – 12 tahun, girl tak dapat hah, payahnya nak mendapat. Trusted online bolehlah hangpa promote, banyak yang scam kekdahnya. Ado?

Mencari kain kurung raya or sekapal dengannya for Kakak tuh, we usually beli ready made je sejak dia membesar skang nih, maknya pun ready made gak.

For some reasons, ada technical error on my entry nih, photos tak kuasa malas dah nak centralized and contents pun tak justify. Tak apalah, isinya ada.

Comment: 9

10 BGR vouchers for the best 5 commentators!

IMG_7404

macam kami 2 orang jer dalam kereta

yang lagi 4 orang belakang tu dok dendiam belakang. eh bukan 4, ada 3 jer. abang kakak tarak. Hari tu aku dah posted out on entry pasal BGR kan, so ini behind the scenes lah, Rugi lah tak nak post out cite nih, leh selamat cerita aku untuk a day tau!

but di 2 tempat kejadian, abang kakak sedang berjimba….

IMG_7757

Abang menonton final Bola – Felda VS Pahang with my youngest bro’s family and cousin

kejap kena tukar oren for Felda

kejap tukar hitam putih for Pahang

hish pakcik and cousin ko ler nih

IMG_7786IMG_7787IMG_7788IMG_7789

Kakak pulak begini hahahahah lepak umah another pakcik jugak with the cousins. Dah macam rekrut bebudak nih…

 

IMG_7471

Sesampai BGR jumpa gang2 lama, wohmanghaik! Ada 2 ex nuffies and of cos KY the food blogger.

IMG_7474

eh ada lagi posing, Shah and Yee Hou lama dulu jaga Kak Red

 

IMG_7490

gossiping and chatting!

IMG_7516

sapa ke kata niece akak cantik tuh

eh eh

tengoklah makcik dia

kakngah and Zeeshan, kejap baik kejap gaduh kejap baik gaduh. Kak Ngah suka benau menyakat Zeeshan tuh. Oh Kambing, ko kan, ujud lagi ko yek Kambing!!

IMG_7521

merajuk seorang anak coz satu meja dok passing iphone bapaknya dari tangan dia….muahahahha sian ko dik. no no no gadget

IMG_7599

Sumi Jelly in oranje!

IMG_7605

IMG_7609

anak2 RM, Melastik Bintang and Kid

bergasak la korang kat stage tuh

Kid and MB yang monitor  coz meja depan, meja akak belakang than depa

IMG_7633

the bapaks

aku lah puteri menyibuk

IMG_7650

Cute tak kitaorg

bila ada Tian Chad memang terus kena jadi happy happy, camera fish eyes dia tu magic bonar! but pasal nya aku ngan Nicole pun kena bend down gak hahahhaa

IMG_7711

apaknya pastuh meninggalkan aku ngan Zeeshan, tak nak jalan tak nak apa, nak berdukung. ya hampun ko dik, mak ko dahlah tengah runcing2 heelsnya tuh

IMG_7718

boleh dukunglah but aku bertahan badan aku kat meja tu…pastu pastu

IMG_7719

dia meraung tak nak aku duduk or bersandar kat meja tuh

ya anak

ko ni mengada2nyaaaaaaaaaaa

letih la mak ko dik

 

IMG_7776

 oh i won this hamper, tu ha ada number lucky draw kat belakang baju badan Zeeshan tuh. hok ni dia ngah gaduhkan ngan maknya nakkan hamper tu buat golek2. ko napa dik, ko ingat ni bola sepak kerr

IMG_7728

jadi kita pusing balik BGR bagi ko senyap, sambil aku bercerita ada fish la cats lah, carik2 nan adooooooo pun binatang tuh mami. hahahaha dik kita cari le ni mana tau adaaa

IMG_7732

dan pastinya closure dengan gambar laki bini, kalau boleh nak bininya sorang jer but tukar sket style

IMG_7735

aku dah susah hati nak amik gambar coz Zeeshan dah lari sana sini jadi dapat le 2,3 snaps jer heh

IMG_7692

usai event, kita posing gegilos kejap…..btw, ini niece aku lah, pehal pulak dia maid aku. Tak pernah ler aku letak muka bik aku dalam blog nih.

For booking berbuka puasa di BGR, please contact Wani di 016-9645544 / 03-8925 3728 / 03-8210 0265 untuk tempah table. Email pun boleh bgb.bangigolf@gmail.com. Harganya pulak RM50 dewasa dan RM25 untuk kanak-kanak. Hook up at  Bangi Golf Resort , the FB: Facebook Page Bangi Golf Resort.

CONTEST CONTEST CONTEST!!

The best 5 commentators akan dapat a pair of vouchers buka puasa di Bangi Golf Resort, valid from 2nd to 26th July.  So ko sorang jawab, kalau ko menang bertuah ko dapat le 2 tix vouchers berbuka di Bangi.

Kalian hanya perlu komen sebijaknya di comment entry nih, untuk soalan tersebut: “Why do you want to dine in Bangi Golf Resort Restaurant”

Comments untuk jawapan boleh diterima dalam English and in Bahasa too. Tiada masalah.

Dalam comments ni jugak tolong sertakan nama, email address yang betul, instagram ID, url blog if any. Winners will be contacted via email add you provided, no announcement of winners via blog.  Clear??  Tarikh tutup contest di comments entry ini adalah pada hari Jumaat ini, 27th June at 10pm. You have 4 days, get set go!!!

Comment: 59

#KLFW 214 – 2 events in a day…

IMG_0297

IMG_0314

 

IMG_0346

IMG_0352

IMG_0363

IMG_0361

Atas2 nih semua during the lunch break, lari bertukaran dalam kereta for this occasion, the famous KL Fashion Week 2014.  Bertemankan Yanok my superlambat datang PA. kahkahkah.

No sponsor for my outfit so tak yah mention lah yeah hahahahah but i have few pcs of the top, diff colours. you know me already, kalau dah suka memang aku borong beli semua colours :)

after work, once again salin baju lagi dalam kereta. My car dah memang jadi my wardrobe bergerak, semuanya kena ada. I even have baju spare kat opis, in case for funeral, event, or even for sports wear, semua siap. Dalam kereta pun ada gak outfit terdesak if need to change or last minute invite. My life has been like this for 100 years kot hahahaha…macam jer, tapi tak ler sampai 10 tahun macam ni. Getting there.

IMG_0368

once again kalau petang pas kerja tuh memang amik sejam ler dari KLCC to Pavi, jemnya mengantuk2 aku heh

IMG_0379

IMG_0402

IMG_0473

 

IMG_0479

selfie coz nak menyibuk coverline tengok anak Datuk K yang dok makan sama kat the next2 table with tut tut

IMG_0418

For the nite invite of KL Fashion Week 2014, i was under Cipela/Hidy’s guest. Being her guest so akak takde le nak melaram sangat, just the simple black top but with gold glitters skirt.  Tapi abis show, kita pi makan jugak kat Kampachi, kiranya dalam sehari yang sama jugak lunch and dinner kau kat Kampachi nun kau! Sedap! nak repeat lagi insyallah this week if sempat sebelum Ramadhan.

Ada jugak invite for weekends for KLFW nih but had to pass lah, aku dah kepenatan sangat, in fact balik dari events berderet2 nih semua malam tu aku  flat sampai dapat my menses.  Had fun,  met lots of my old friends and someone that hem….hemm hemm…

Hanya tertentu jelah yang tahu :)

Comment: 4

Ketahui Rahsia Per’l Xlim

48hours sponsored post

photo 1

 

Pejam celik pejam celik dah sebulan aku mengamalkan minum Per’l Xlim ni. And yes, as you can see it yourself, aku dah kurus dan slim hiks :)

And the best partnya pulak, aku tak perlu lagi amalkan strict diet. Boleh makan macam biasa. Sebabnya dengan meminum  Per’l Xlim dapat membantu meningkatkan kadar metabolisme kita dan sekaligus membantu seimbangkan gula dalam darah dengan menghalang pembebasan glukos dalam badan dan secara tidak langsung akan membakar lemak dalam badan kita.

photo 3

Walaupun penurunan berat aku taklah begitu drastik, ye lah baru jer minum sebulan. It was 51.5kg dan sekarang 49kg you :) aku rasa dah capai matlamat aku dah tu. Takkan nak kurus lagi kot. So it’s now for me to maintainkan jer. Tak gitu?

photo 2

With the positive result, sememangnya aku puas hati sangat. Objektif tercapai! Rasa sangat-sangatlah suka ya rabbi :) Sudah semestinya akan continue consuming Per’l Xlim supaya dapat mengekalkan berat badan dan my body shape.

Actually untuk maintainkan berat badan ni yang paling susah, thats why aku akan amalkan Per’l Xlim supaya kadar metabolisme tinggi dan seterusnya membakar lemak-lemak berlebihan yang kita dok makan hari-hari tu.

Bila kita dah buat selalu, ianya menjadi rutin harian dah. So without fail aku minum Per’l Xlim during my breakfasts, like I said Choco flavor is awesome! Lagipun sebab kita sukakan effect positifnya, kita pun memang rela hati mengamalkannya, betul tak?

photo 4

On top of losing weight, personally Per’l Xlim membantu aku gain more energy dan dapat aku rasakan lebih bertenaga dan lebih aktif dan positif dalam kerja-kerja harian samada di pejabat ataupun di rumah. Pagi sampai petang kerja di office, after office kadang-kadang ada events kena attend, sampai rumah only at night but suprisingly aku still ada tenaga dan good mood melayan karenah anak-anak and of cos kerenah hubby yang baru balik outstation hiks :)

photo 5

So now korang punya turn pulak. Give it a try and thanks to me later :) Tak rugi apa-apa pun, malah lebih mendapat kebaikan lagi. Untuk maklumat lanjut boleh layari Per’l FB page, lagi banyak updates boleh kita dapat dari sana.

Memang tepat sekali tagline diorang, Per’l Xlim, Rahsia Wanita Kekal Mempesona!

Khidmat pesanan masyarakat Per’l Xlim is brought by Redmummy.com

Comment: 5