Baling belakang tabir Genting….

IMG_3767

sebab entry on Genting Highlands dah keluar (the sponsored post) so bolehlah kita citer behind the scene sikit but tak ikut turutanlah yer, aku malas nak naik turun gambar adjust balik, so as camne aku transfer, aku cerita dari sinilah.

Pulangnya dari Genting, laki aku stopped ajak makan kat Melawati kot. Aku dok leka dengan dunia semasa di tangan so tetiba dah suh turun kereta. Zeeshan mentidur but sebab laki aku nak makan gak the famous nasi ayam sini, kita turun ler jugak heh….itu si kecik tengah memamai a bit.

 

IMG_2099

laksa untuk abang kakak, cendol and abc for them too….tapi bapaknya yang lelebih makan coz banyak sangat ‘sampah’ dalam laksa, kakak tu suka laksa kosong jer…

IMG_2106

dia order sampai 3 plates of nasi ayam, 2 plates nasi. Semuanya dia punya. aku punya ayam sikit dan half nasi ayam tu aku makankan…

IMG_2109

nak mendiamkan kejap si kecik tu kena lah bagi ipong, kang dia berjalan merata, orang nak makan nih. baby chair pun takdak…

IMG_2117

dan mengajar apa itu durian kat Zeeshan. Sesungguh ler abang and bapaknya ajar the durians, yang ke main tajam tuh. Lagi ler budak tu takut jer nak usik

IMG_2120

no no no

no manjang bila suruh pegang

IMG_2124

bungkus beli dari hujung tu ke pangkal, berkilog lah coz nak bagi sesama family

IMG_1355

ini sampai malamnya kat Genting, we were the last family yang sampai, yelah laki bini kerja, ngan anak sulong aku pun abis sekolah lambat, malam tu gak balik kerja baru packing. Pastu sesampai depa semua naik bilik but aku ada briefing kejap. Naik atas tengok budak ni dok berlari kejar2 ngan abang kakaknya….

IMG_1357

kesian kalah mak ko nak berposing ngan ko, coz nak ler sesama matchy tunjuk seluar merah belang putih dia ngan baju maknya kan..

IMG_1358

kita dapat 2 rooms but not connecting so the boys were in one room and the girls, sah2 ler mak ngan kakak sebilik. Tapi punya riuhnya jap keluar masuk keluar masuk….

sonok ler aku ngan kakak, tidur lena hahahahah dah Zeeshan ngan bapak and abangnya kan.

Tapi aku gak yang tukang kejutnya even berasing bilik, sebelah je pun,  pakai tepon tak jaga jugak, aku masuk dengan access card, sib baik dah memang stand by amik simpan kat bilik aku gak…

the hotel room memang spacious (hemm mana ke gambar), kalau tak bawak bibik maybe leh sumbat jer 5 beranak, but asalnya nak bawak, sudahnya tak bawak jugak, tu yang utilise jugaklah bilik dedua nih.

Eh kita dok kat Awana Resorts Genting Highlands.

 

IMG_3154

esoknya lepas brekfast, sebelum the journey of our Ice Age Adventure begins…

kita naik bus yang depa dah chartered for all of us from Awana to First World Hotel

IMG_3159

ada jugak yang nak photoboom!

IMG_3163

hah, baru le rasa macam form 5 sikit, tadi ngan abang kacau belakang macam budak Uni. LOL

Baju oren akak nih, ngan baju purple atas2 nun dari MilkTee

IMG_3172

waktu rehat jap kat sini, nak hp kakak dari tangan si adik tuh, coz kita nak gerak dah, fuiyoooooooo dia punya baling hp kakak dia! hahahaha tak sempat nak tangkap, ipon aku laki bini pun sama jugak dah senasib, kalau kita cakap nak amik dia punya marah terus dia baling. but kalau sempat, cecepatlah rampas. Nanti nangis, sib baik tak pecah berderai!

Kakak dah nak mendayu jer tengok hp dia kena baling dek si adik….

IMG_1713

part of mak’s job….ini bape shot gak nih, memula suruh aku berdiri, lepas tu aku kena menyangkung, sok sok kena tidur baring pulak amik gambar anak-anak nak posing update kat status wa lah, we chatlah, momentslah, memacamlah korang…

Itu Genting Highlands memang aku kena repeat balik datang, sangat dah bertahun2 tak jejak sana, bebudak sendiri pelik kenapa mak pak tak pernah bawak depa ke Genting, itu nasib baik ler ada job kat Genting kalau tidak mau sampai sudah korang tak naik atas tuh. Insyallah kita datang lagi, either with or without blogjob mak yeah….

Skang kita semua tengah sibuk, these few weeks aku ngah sibuk ngan wedding adik aku, we just got back from Penang and this weekend is our side’s turn. Semoga berjalan lancar semuanya.

Comment: 9

On the actual day…

photo 5

hah ini yang kakak dapat di harijadinya, terus dari tangan the runner/baker.

bouquet and balloons tu aku dah ordered dari seminggu sebelum her birthday, dengan remarks – to be delivered before 12pm.

Thanks florist! you are so on time.

photo 4

ini pulak dari baker, from my fren too, she did for Zeeshan’s birthday cake as well last year. Rumah kawan aku ni senapas jer, so senanglah dia nak hantar, coz deal was aku nak baker anto sendiri, aku tak nak collect coz aku nak anak aku terima sendiri dari tangan baker.

all well planned, alhamdulillah.

photo 1

unfortunately masa dapat semua nih, takde recording coz makpak bekerja, aku cuma perhatikan setiap detik dari kaca CCTV, live. Bukan main lagi senyum simpul lagi kakak bila dapat bunga and kek. But by using her nenek’s handphone dia hantar gambar lah, live update hehehehe….

 

photo 3

Belon dah kena paw dek adiknya. Kek tu, aku dok pikir apa le tema yang aku nak letak kat kek anak dara aku nih…but Allah tu Maha Mengetahui, dipetikkan idea untuk ‘hijab’ kat Mak nih. Since kakak pun baru fully hijab, ai think sangatlah sesuai dan kena sangat. Aku google gambar, tanya member ko boleh buat cenggini tak, laju sahaja boleh. Hah settled.

Selain merah, kakak jugak suka purple, so that s why kek ni in purple and white but inner dalam tudung tu merah. Pandai bijak baker sorang nih.

Memang aku dah pakat dengan mak aku ngan bibik, jangan bukak pintu kalau ada florist or baker datang, biar Kakak yang sambut. Mission accomplished.

 

photo 1

Malamnya kita bawak dinner di Wadihana Islamic Steak House, Alam Damai’s outlet. Senang situ near by gaklah ngan rumah. Itupun kita surprise gak, bapaknya dok pakat cakap ‘kita pernah pergi tapi tak pernah pergi’. Jenuh abang kakak dok memikir mana ler tempatnya…

Sesampai jer, terus melonjak bebudak dua orang tuh, depa kan suka makan kat sini. Nampak gayanya kena repeat lagi makan kat sini, aku rasa kalau tak once a week, once a month kena makan kat sini lah. Anak2 suka sangat.

photo 2

This teenage boy, bertowel masuk bilik mak, bukak lemari bapaknya terus amik baju nih. Aku tak tau lah, semua baju bapak dia, dah jadi baju dia. Dok cakap baju daddy semua hensem2, lah bang, baju ko pun hensem bang, cuma dia memang kerja nak menibai baju bapak jer. Lantaklah ko asal bahagia, bapaknya pun dah malas nak larang2, asal jangan amik baju baru belum pakai, ha tu memang kena siku ngan bapak ko kang.

Pakatan abang pulak, takde hadiah dari dia, biasa ler jimat belanja but a day earlier bapaknya dah tolong belikan birthday card from him and little boy, so abang’s job tulis card lah.

photo 3

si kecik nih skang tak berapa kisah sangat nak explore youtube etcs tapi dia dok sibuk 2,3 hari ni dok amik gambar kiorang. ADakalanya dok selfie memanjang….asal ko diam!

photo 2

jokes from the big brother to the only sister

photo 1

Oh aku lunch tuh pi lari belikan hadiah harijadi dia, but from his dad. Bapaknya this week on course so dapat ler balik macam manusia kerja biasa tu yang kita dapat dinner ni but tak dapat nak cari adiah anak dek tempat lokasinya. So aku ler yang pilih hadiah, claim kat laki jer lah.  I bought 5 pcs of tops for Kakak gak, long sleeve since dia dah berhijab kan. She wants that style of baju, she ada jer inner tapi lagi senang selesa if dengan baju lengan panjang terus.

photo 3

budak ni kan, dahlah muka kita tak masuk frame pastu bila orang ajar dok memarah tak bagi usik. eii mak ko picit pipi tu kang.

Lagipun this week punya Preschooler advise saying:

You may notice playtime becoming increasingly elaborate and using more props. Beginning this year, your child is
entering the rich world of pretend play (next year he'll become even more engaged in it). When you're invited into 
these games, follow your child's lead rather than directing the action yourself. His imagination
is starting to work overtime, and telling you to be "the baby" or "a puppy" is his way of calling the shots for a few
heady minutes.

photo 4

adik ni busy sangatlah….

photo 5

kejakunan abang tengok hadiah kakak, padahal dia dah tau mesti ‘girly’ type gak hadiahnya

photo 3

bapaknya (mewakili maknya) hadiahnya a sling bag and a purse. Satu set.

The boys bagi cards jer…cukup.

photo 1

Depa sume makan besar malam tuh, tetiga dengan steak lah, pizza lah. aku hanya makan mushroom soup dan roti cicah soup. Sedap gak, itupun kena gak pau ngan depa. Coz kalau steaks ni memang no point aku makan sama sepinggan pasal adat kita makan, akan share2 and suap menyuap each other. Tu yang aku dapat rasa 1-2 garpu dari memasing punya plates. Cukup ler kan…

Zeeshan with his fries….dahlah fries tu datang pepanas, orang dah cakap hot hot, dia amik gak masuk mulut, hahahaha mencungap keluarkan balik.

 

photo 3

comotnya kakak makan steak, sampai tudung kena mancut2 hah…

photo 4

up lah lelebih gambar birthday girl, ini je anak pompuan yang aku ada, dok mintak adik perempuan but tak bolehlah Kakak, cukuplah kakak ada sorang abang sorang adik lelaki…insyallah.

 

photo 1

sukanya dia dapat purse!

photo 2

sling bag

konon amik gambar diam je nampak sopan jer padahal aku dok tercungap2 ngan Zeeshan yang dok acah2 nak pergi ke jalan raya belakang kita tuh…kereta tak banyak, lengang but still………..!!!

photo 3

apakata entry ni penuh dengan repeat gambar je lah, penat aku upload kan, so pasrah letak jelah semua

 

photo 5

baju baru dia nih,she loves it so much, polkadot and kekembang and kain lembut sejuk, hari tu 5 helai aku beli, takpelah boleh pakai for our jalan2…

 

photo 2

Ya Allah, mak pinjam kejap je ipong ko, punya melalak macam kena deraaaaaa!!

photo 2

#wefie the Red Family

photo 5

pastuh ada budak yang nak tolong amikkan gambar, but senget bengetlah sikit. Pastuh lepas satu snap, amik jelah lagi 10 snap or 80 snaps kan, but dia asyik tengok balik gambar yang dia amik. Dah tuh tunjuk kat kita ngan gaya ok tak nih adik snapkan nih? or maybe soalannya ha adik pandai amikkan gambar….

yang kita ni pasrah jelah tunggu dia amikkan, asal ada masuk dalam frame pun dah cukuplah

photo 1

tertunduk2 semua orang dibuatnya dek ko yang jadi photographer tau dik. Bila ajar tak nak ikut, tak bagi pegang ipong tuh, hah ni lah hasilnya, apapun, harus kita upload gak dalam nih. Anyway, itulah seronoknya menjadi Birthday Girl hari tuh, at least for Kakaklah. ada memory yang dia akan ingat bila dah besar, ada memory oh dapat bouquet, oh dapat delivery cake lagi, dapat makan besar dapat kasih sayang, forehead kiss from the big brother too.

Also wishes from her nenek atuk, makcik pakcik bagai, dapat Genting Highlands gak ehehhehe, so on.

Alhamdulillah, rezeki umur kami panjang untuk sambut her 10th birthday, coming soon, bulan depan, kopak lagi untuk birthday si bapak dan si anak sulong.

Ok the boys cam biasa, korang kena kongsi lagi cake ok?

Alah mummy ni, kenapa lah beranakkan dedekat ngan birthday Daddy?

hahahahha hoi! ko ingat boleh tahan ko keluar lagi sebulan setengah dari tarikh birthday bapak ko??

Korang, thanks for the well wishes and doa selamat for Kakak, let s pray for the best of her. Alhamdulillah. The cake tuh kita packed up for 20pcs and sent to her sekolah agama (since sek keb cuti), party cake ler depa. Some pulak for our family members, shukran, dapat le panjang2kan. Kalau sorang memang tak habis ler makan pung.

 

 

 

Comment: 9

Our awesome Ice Age Adventure experience!

48hours sponsored post

IMG_1752

Sebagai ibubapa memang tak dinafikan kadang-kadang kita rasa stress nak balancekan masa kita untuk kerja dan keluarga, betul tak? Quality time with family wajib ada bila dah bergelar parent ni. On top of that, aktiviti yang kita buat bersama mestilah bersesuaian untuk the whole family, at least entertaining dan yang paling pentingnya affordable dan tak membebankan :)

 

IMG_3176

Kakak yang dah tak sabar nak masuk ke dalam :)

So last weekend kami Red Family sempat berhibur and had our fun time at Ice Age Adventure yang kini sedang berlangsung di Genting International Convention Center.

So jom jom ikut kitorang menjelajah ke dalam Ice Age Adventure ni.

 IMG_3241

Suka sungguh RB layan citer Ice Age tu :)

IMG_3251

Lepas tu ada popkuiz pulak, sapa dapat jawab, dapat goodies Ice Adventure. Apalagi, lepas Kakak, Kakak lagi nak jawab. Habis semua dia balun.hehehe

Our first stop ialah Ice Age Theatre. Apa lagi layan Ice Age’s short films – Gone Nutty dan No Time for Nuts. Bukan saja RB dan budak-budak suka, kita mak-bapak pun gamat punya gelak. Kelakar sungguh si Scrat tu :) Pecah perut gelak, especially RD, dia kalo gelak satu panggung leh dengar hahaha

IMG_3259

Kita move on ke next zone pulak iaitu Ice Age Playground.

IMG_3265

Di sini lengkap dengan decoration Ice Age interior based on real movie scenes.

 

 IMG_3266

Apa lagi kita pun berposing la.

IMG_3286

Amacam nampak real tak? hiks :)

 IMG_1591

RB pulak dia explore satu-satu, musykil dia tengok si Scrat tu. Agaknya dia fikir binatang apa la ni?

IMG_3302

Siap usap kepala yang tak tahan tu heheheh

IMG_3432

Kan abih semua dia belek :)

IMG_1412

IMG_1426

Abang dan Kakak pun sama posing kena lebih hehehe :)

IMG_3305

Tolong-tolong, Kakak tolong Mummy dan Abang ni!

IMG_3428

Aha dia pun pandai sama nak tolong :)

IMG_1664

Pada yang tak tengok cerita Ice Age, inilah dia replika Captain Gutt’s ice ship.

IMG_3617

Zeeshan, help abang cepatttt

IMG_3623

Help Kakak pulakkkk

IMG_1666

Budak dua orang ni sambil-sambil tu sempat explore mencari stamp stations

IMG_3464

Yey misssion accomplished :)

IMG_3334

Sempat tinggalkan nama kat dalam Cave Ice Age budak-budak ni

IMG_3444

Kemudian ada pulak variety of skilled games and redemption machines. RB sedang mencuba nasib

IMG_3449

Geram bola tak masuk, dia panjat la pulak

IMG_3461

Tak masuk gak dik? Ha makin dekat dia panjat hahaha, finally scored yey!

IMG_1686

Mencuba nasib main spinning wheel pulak :)

IMG_3473

Aku pun tak lepas peluang mencuba nasib

IMG_3479

Cuba lagi…

IMG_3484

Yey hasil tangkapan kami hiks :)

IMG_1438

Last but not least, the best part of Ice Age Adventure ialah Ice Age Meet-and-Greet zone. Kita boleh menari, play games ataupun selfie dengan Sid the sloth, Scrat dan Diego.

IMG_1441

Pandai bergurau si Sid ni :)

IMG_1456

Macam best buddy pulak dua orang ni

IMG_1596

IMG_1465

Red Family with Sid

IMG_1594

Ni kelakar, agaknya dalam hati dia cakap, udah lah tu Kakak, turn Zeeshan pulak!!

IMG_3378

Cute la gigi u ni Sid

IMG_1506

Come Sid join us do the coloring

IMG_1578

Kakak memang favourite dia la kalau coloring ni

IMG_3566

IMG_1747

Kemudian muncul pula si Scrat dan Diego

IMG_3581

Let dance with Sid, Scrat and Diego

IMG_3598

IMG_1894

Wefie la pulak

IMG_3630

Zeeshan actually wondering apa kat dalam tu

IMG_1606

On top of having fun and good time here, secara tak langsung menimbulkan rasa ingin tahu ataupun couriousity si kecil kita. Apa kat dalam tu ya dik?

IMG_3417

Dapat pulak geng, si Aariz Nara dia pegi amik bola, terus main bola pulak

IMG_3688

Kemudian sebelah malamnya pulak kita layan Peter Marvey punya magic show

IMG_1944

Sementara nak tunggu magic show, layan arcade games la dulu

IMG_3723

Si kecik ni pun sama, dia kan pantang benda-benda vehicle ni :)

IMG_2029

All in all, we really had fun, kids really enjoy it. Bila anak-anak suka, kita as parent pun tumpang gembira :)

IMG_1883

So next week, cuti sekolah dah start. Now korang tau mana nak tuju dah :)

Resorts World Genting membawakan Twentieth Century Fox World Ice Age Adventure  khas untuk kita semua especially anak-anak kecil kita :) bermula dari 1st Sep sehingga 26th Oct 2014.

IMG_1842

Hanya RM20 per person untuk entrance fee, memanglah berbaloi dengan fun dan experience yang anak-anak kita dapat. Apalagi, jom serbu!

Khidmat pesanan masyarakat Resorts World Genting is brought by Redmummy.com

Comment: 43

From Thailand? Sedap suaranya…

 

so in love with this song, lagu nasyid Malaysia yang dinyanyikan semula. Ada yang kata kumpulan nasyid dari Thailand but ada yang kata 2 orang daripada mereka adalah orang Kelantan. Apapun, sedap alunan lentok suara.

Comment: 4

One ride…

IMG_1039

kesiannya kak merah ko dah berpeluh2 tu hah!

ini memang rare lahkan,  naik motor hokey, pastu pi Chow Kit plak tuh. Bertahun2 tak ke sana but atas urusan keluarga, kena lah pergi jugak. Nak cepat lagi pulak tu, pinjam motor anak buah, mencicit ler. Tu yang berpeluh2….pastu tak jumpa cari tempatnya.

Kelakar gila dalam Chow Kit pusing 2 kali pakai Waze aku le yang pegang, laki aku yang halakan motor tuh. Penyudahnya kita stop and parked motor.

IMG_1043

Ini parked kat depan main road Chow Kit tuh, redah yang pasar siang ke hapa tak tau lah, yang melambak2 jual seluar baju bundles, scary btol  nak lalu sini but ada laki tu pasal aku tak kisah ler pergi. Cuma dont judge lah, masa kat sini kitorg tak tau gak GM Mall ke hapa nama bangunan kat Chow Kit tuh, tanya sorang kat gerai2 bundle tu, tapi 2 orang (sorang apek and sorang abang melayu), guided us sampai keluar tepian jalan bagi direction.

of cos lah sesambil tu ada le mata kita nampak pemandangan yang tidak molek but dendiam jer, terus jalan.

IMG_1045

berpeluh2 laki bini, dahlah parked jauh, tapi takkan nak patah balik so jalan le jugak.

IMG_1186

sebenarnya cardigan hitam putih ni aku  pakai sebagai cover naik motor tapi sampai sudah aku malas nak bukak, sling bag is a mustlah kan. Plaza GM tu, first time aku sampai dah macam kat Jakarta jer kedai2 dalam tuh. Untuk jualan borong mostly. Turun naik turun naik takde gak jumpa yang kita berkenan. Tanya kat GFloor dia kata kat 2nd Floor, sampai 2nd floor dia kata 4th floor, naik sampai 6th floor takde gak, hoi pening pala heh.

marilah kita keluar

aku tak boleh tahan dah, aku budget sejam lebih je keluar coz nak bawak bebudak pi playground if sempat. Tak nak ler lelama kat sini.

 

IMG_1072

hah untuk pemberitahuan kalian jugak yek…aku pun baru tau, tu pasal tak jumpa Plaza GM tu…

IMG_1075

ramai je orang main chess dok tepi jalan kat Chow Kit tuh. Laki aku dok tanya amacam nak lawan seround ngan depa

hui rentikan ler

orang lagi nak cepat balik, udahlah barang tak dapat2 lagik….segila2 aku yang gila main chess ni tau jugak nak kejar masa wei. Melambak chess board kat rumah nun, cuma orangnya tak de nak berlawan. Bebalik lawan ngan laki aku jer….

but ada few teams gak lawan chess nih, bukan satu board ni jer, ada belah2 belakangnya pun pakcik abang2 main. Cuba bayangkan tetiba aku dok situ lawan main sama? tak ke buang tebiat?

IMG_1079

langsung kita ke Semua House, coz dulu aku kahwin banyak barang kahwin aku beli dari sana jer…ni dapat laki pandai naik motor bolehlah merempit, kot tak geti, hah kena gaklah bawak kereta. Tapi betullah, memang pilihan yang bijak betul bila pergi Chow Kit and Semua House naik motor yer…coz berpusing2 mencari, mana ngan parkingnya.

Laki aku dia punya cilok2 celah bedah betul tetiba je dah sampai. Cuma tu lah mata aku terpejam2 jer lah bila dia dok lalu celah kereta ke bus ke bagai. Ngeri jer, rasa lutut nak kena jer ngan kete sebelah.

lelaju amik itu ini, kan dah cakap nak balik cepat. tapi sudahnya tak sempat gak nak balik, sampai udah dah 6 lebih.

 

IMG_1117

pastuh pikir camne nak bawak balik hahahahhaha! itupun aku sikit lagi  nak amik sekotak 2 toys Zeeshan, yelah nama pun Mak, asal nampak je nak capai untuk anak, tapi telah berjaya ditepis oleh RD ngan ucapan, insaflah sikit, banyak barang hah nak bawak naik motor hah.  but akhirnya kita lepas gaklah bawak semua ni naik atas motor. 1 letak kat bakul belakang, 2 bakul depan, seketul kecik tu aku peluk tetengah between aku and laki.

Selesai masalah. tapi dia punya berpeluh keti nya kulu kilir nih, hahhhahaha very the kenangan.

Langsung ke rumah mak aku, lepak potpet potpettttttttttt terus kejar balik umah tengok abang kakak swim pulak.

 

IMG_1122

Boleh masa nak kuor tuh laki aku pelik napa le motor tak leh gerak yapadah ko kunci pastu ko lupa nak bukak. Kena lagi bahan. Pakcik tu memanglah kenen nak beli motor besar ler segala maknek, aku tak berapa setuju ler, kapcai bolehlah, buat pi pasar depan rumah hahahahha. Or buat pi masjid dedepan rumah tuh, kalau beli motor kuasa besar tu mana yang nak dibawaknya, ko pi kerja pun naik keter gak. Hangin jer dia. Dah tetua tak yah ler nak motor trending meletup2 bunyik tuh, baik kita tambah kat duit naik haji tuh lagi molek. Amin :)

IMG_1132

so begitulah selesainya pengembaraan kami laki bini ke Chow Kit dan Semua House untuk barangan my big family. Maklum ler dah takde masa, few weekends will be gone, filled up ngan personal and family matters gak so kena ler melompat cari 2,3 jam untuk uruskan benda nih. Balik tu gak kita gelegok gelegok minum air, sampai air laki bini sendiri abis pun kita bedal air sejuk si abang lah. Lega tekak.

Eh betullah, cuba yang tak biasa naik motor, korang pi sekali, hah tengok camne peluh idak. Lainlah dah biasa tu lain cerita kan. Itu helmet pinjam kakak punya :) .  I tak kisah pun naik motor, dulu sebelum kita gegini belum kahwin, beranak pinak, my husband pun hanya ada motor sahaja, we started from the bottom.  Siap accident pun ada jugak, ngan aku pun sekali tersungkuq, bertanda lutut, wpun tak obvious. Nasib baik hantaran tak drop!

Mananya kat Shah Alam punya highway, aku kena turun, coz motor tayar dia pancit and aku kena naik taxi balik rumah coz orang bawak naik motor je tau hal motor2 nih hahahaha….kenangan.  Video naik motor, akak jaja dah kat my personal FB, not kat page, sorry. nak hantar sini hem….ayang ooo ayang, tolong please.

I wish dulu nak gak belajar bawak motor nih, coz aku stress sangat ngan jem Jalan Tun Razak tapi sampai sudah, nan hadonya…..rentikanlah. Orang yang bebawah kalau balik ke bawah naik motor mungkin dah tak kisah, tapi kalau orang2 atasan tetiba nak suruh naik motor gini, mungkin korang tak sesuailah. Darjat kalian tinggi, kena motor tinggi je kot, or just a car will do.

Abang dah mintak izin untuk belajar bawak motor bila cukup umur but tu nanti kita kemudian cerita yer…kemudian bincang, ko under age lagik. Ikut bapaknya, anak jantan memang wajib belajar bawak motor pung.

https://www.facebook.com/video.php?v=933377073344624&l=6024466105300644465

hah link untuk video bermotor RM and RD, vroommmmmmmmmmmmmmmmm !!!

Comment: 12