3 casual bags of Marc Jacobs…

Pemborongan terhebat for Feb/ March from USA but via @myvamore 

Next month onwards tak tau la apa lagi tangan ni gatai nak memboli plakkan…

But tell u, cheappppppppppppppppppp. compared than other countries or even lam KL sendiri heh.  So aku beli terus 14pcs! Alhamdulillah selamat sampai ke tangan dengan penuh bahagia smile smile….

Bath and Body Works – wallflowers. Currently aku memang ada plugnya for like hem…6,7 pcs kalau tak silap. so wallflowes refills ni memang kena stand by banyak gaklah. i love the good smell of the house, selain dari ni ada lagi pewangi rumah jenis diffusers lain gak aku pakai. macam2 types.

IMG_5450

IMG_5451

and and and

bila Myvamore pergi outlet, aku sesaja la tanya if Marc Jacobs ado kan (for US brand better to get MJ, Kate Spade, MKors or Coach from there lah), among all brands nih, aku suka lagi MJ. so yes….but of cos aku tak nak le bags mengarut2 kan, aku nak crossbody bags yang leh pakai for jenjalan, weekends, travel gitu…

0da737f7-0b1e-4a54-9693-a557ecc732fc

97f1815f-f877-468b-b382-3eadeb3b85b6

5469c7b4-55e2-411b-aa15-cd6ddb5e8289

Dan terhasillah 3 bijik cross-body bags nih, except merah tu, sling boleh, shoulder boleh, and practical gak bawak pi opis. Nice….this week I baru nak start pakai one of the bags lah… and so weekends leh sarung the other 2 pulak…yippi happy happy.

Bertambah lah sikit bags weekends yang sedia ada. Thanks Myvamore!

Comment: 8

Untuk Rumah Nur Hati…

IMG_5365

 

Kekotaks ni semuanya patut dah sampai Cambodia since months ago, but Ustaz masih lagi gagal nak do the collection bagai, wpun dah berbulan-bulan. so terpaksalah aku initiate hantar ke rumah2 Charity di KL sahaja. Jarang and dah few years sangat aku tak hantar barang2 charity dalam KL nih coz memang manjang hantar ke Cambodia sahaja. So aku tak nak gak hantar kat charity house yang memewah, umpamanya Rumah Tunku Budriah sebelah rumah aku tu jer, dah famous sangat.

So with the help of my assistant, Cik Kakak, my daughter, kami berdua redah ke Ampang (the boys been bz, but they helped ler masukkan kekotaks ni lam bonet kete aku). We went to Rumah Nur Hati, Ampang.

IMG_5370

I called few weeks ago nak arrange datang, but katanya anytime je boleh datang. So no need an appointments at all. Senang jer pencarian rumah nih, knowing me yang sangat senang jadi queen of sesat tp to get to this house, momantai. Though jalan  nak ke area sini sangatlahhhhhhhhhhh mencabar.

Both of us gak yang keluarkan kekotaks from the bonet to the house (ada 2 kotak tu manghaik beratnyaaaaaaaaaaaaaa….kenbaju anak2 aku la apa lagik). but being supermak, all ok jer. Allah permudahkan.

So next cycle, aku ngan Kakak akan ke rumah lain pulak.

Specially kain baju aku yang sangatlahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh melambak2 banyak tuh. So insyallah before Ramadhan kot, kita buat lagi seround derma2 barang2 kain baju rumah to another house.

Korang pun boleh je pi hantar sendiri rumah2 charity nih, google jer. Tak yah nak dok cakap ‘ai banyak kain baju lah, nak derma’ or ‘ai banyak sangattttttttttttt tudung nak bagi orang’…move your butts, start your engine and just go deliver those stuff to the charity houses.

Btw depa tak tau pun nama yang hantar2 barang nih, macam masa aku hantar pun, depa tak tanya pun dari mana bagai. so being anonymous jer.

Hokey…..

Comment: 8

The RM700 on my CNY day…

 

IMG_5213

yes yes saya ada. but tu lah, nak tengok live hehari kena kat IG stories, sini memang dah mendung :)

Just to riaktakbur my new chinese top, purposely bought in purple colour coz i dah ada banyak sangat red colours kan. The best thing lagi on this date 26th Feb 2018, i won the best ‘weight winner’. Some frens ada hosting Project Bull-at or Project Project Bull-eh or aku panggil Kutu Dietlah senang.

I memang ngah on strict diet, baru sebulan but i need to go for lagi 1-2 months lagi actually. Best bila dah sebulan, ditimbang bersaksikan judge and witness, ai won yey! Alhamdulillah.

Dapatlah RM700. Sebulan ni turun 4kgs..jer. let s go for more.

Biasalah, takkan nak kurus memanjang je kan, so gemuk2 la sket, pastu kurus gemuk balik, kurus lagik…yey. Dapat RM700. Dengo2 kata bulan depan naik lagi, maybe RM1k pulak. hah…mak nak maintain the momentum nih.

 

Comment: 12

Tak cukup duit nak enroll anak masuk University?

 

Parents mana yang tak pernah risau memikirkan education anak-anak? Specially semakin anak meningkat remaja dan melangkah ke alam university. Betul, bahagia kita bersyukur dengan rezeki anak2 yang dapat gi U but ongkosnya camna? Tak semua yang dapat masuk U ni dapat scholarship from the government or badan2 berkanun lain, mungkin setelah 1-2 semesters kat U baru dapat peluang tu semua. So the struggle begins since the child was born, actually.

Tak yah tunggu University pun, even Zeeshan’s school fees pun quite high, now that he s going to a primary school, lain pulak ceritanya kan. Jadi macam my first kid, Abang, insyallah lagi 2 taun he pun sama akan melangkah ke dunia university, dan education fees semakin lama semakin buat makpak pening kepala.

 citibank

Kadang2 kita makpak dok pikir, napa le sekolah/U asyik mintak duit nak bayar tu bayar ni….siksa jugaklah poket makpak yang tak berapa nak ada sangat duit kan. I mean duit tu ada but yelah, mungkin cecukup makan, wallahualam.

So macam kisah dalam video ni, a single mother yang struggle untuk buat 3 kerja hanya semata-mata nak bayar enrolment anak dia masuk University. Sang anak biasanya tak merasa susah payah makpak ni, depa tau tekak depa jer (seriously, most anak2 memang camtu, for them itu tanggungjawab makpak). Betul, tanggungjawab kita, so tu pasal kita pun akan cuba sedaya upaya kerja cam nak rak to fullfill their needs.

For parents yang ada 2 income laki bini pun kadang2 mencongak napas nak membayar apatah lagi the single mom nih. But tu lah, tengok around kita, sebenarnya ada yang boleh membantu, ada yang boleh meringankan sikit beban kita.

 citibank 2

It’s called Citibank’s Personal Loans.

I am Citibank’s customer since yearsssssssssssssssss ago, dan frankly speaking aku hanya stick to Citibank for my credit card coz of their benefits yang banks lain tak leh beat. Besides, the personal loans dari Citibank ni banyak kelebihannya, antaranya:

  1. Boleh settlekan your outstanding loan (tak kisah la from other banks pun boleh).
  2. Loan tenure pulak up to 60months, tidaklah lama sangat, max tuh.
  3. Loan pulak boleh dibuat up to 10X gross monthly income kita, yakni to RM150,000.
  4. Dan kita boleh lega dengan immediate interest savings gak.

So, if you feel you tak cukup duit nak hantar anak masuk University (I m gonna face this in the next 1-2 years too), teruslah gi apply kat Citibank. Boleh buat online jer, approval pun pantas laju and tak perlu ada guarantor bagai segala.

Citibank Cuma nak tengok your copy of MyKad, latest epf statement or 2 months salary slip and any other dox to support this. Self employed pun boleh gak apply sama, kindly refer to the link below and do apply now.

 citbank 3

Untuk kesedaran makpak semua, mai tengok video ni yer, ajak kiddos tengok sama, betapa susah payahnya kita nak dapatkan duit for their University’s enrolment.

https://www.facebook.com/CitibankMalaysia/videos/1709876289057775/

 For reference of Citibank’s Personal Loan:

www.citibank.com.my/english/forms/apply-for-personal-loans.html?ECID=DIKODMYPLAENRM

Comment: 13

1,2 and 3….

 

 

 

IMG_3915

This came in on my anniversary day last month, a gift from Hanis Zalikha and suaminya. 2 sets of the famous Toujours ni paling bestlah. Then semua lemons tu Kakak bawak balik hostel coz dia and the frens nak buat party lemons ahhahaha… Epal crunchy tu, sekejap je abis, pastuh aku dah tak nak dah beli epal bebiasa, nak beli cam epal yang Hanis bagi nih, besar dan sedap dimakan sungguh. Thanks Hanis for the relationship.

 

IMG_3979

Ni gambar lama pun, sblm abang accident. He has to go through lots of follow up check up starting this week. Till he turns 20 yo at least. Itulah dugaannya kan, for his memory bagai dah back to normal cuma dia masih tak ingat the hari kejadian tu jer.  Alhamdulillah the rest looks ok. Thanks untuk doa for my son nih.

 

IMG_4009

Tarte’s christmas promotion, but ai tak beli sini. Check lah IG @myvamore , our Malaysian couple dok US and banyak dah my stuff yang depa shipped kan.  Beli Tarte eyeshadow ni ada sama kawan2nya yang lain but aku tak amik pulak gambar semua dah rombak2. Biasanya aku beli barang yang memang tengah sale, murah2 ler. Next shipment is 14 bijik wallflowers Bath and Bodyworks. Harganya sangat worthhhhhhhhhhhhhh!!!

Kita sembang sket2 je lah this week ye, ai pun masih lagi berhutang cerita Krabi, worst scenario aku tepek gambar je lah kot :(

 

Comment: 7