QB QB QB!

IMG_8324

ni gambar sekeping aku nih dapat dari sister in law aku, dia pakai apps 360 kot bukan main lagi flawless skin aku hahahaa

IMG_8298

IMG_8344

IMG_9499

IMG_9504

IMG_9507

IMG_9513

IMG_9522

bukan sahaja Sushi yang aku galidkan (sushi jbt hutang lama dah, dah nak puasa dah oi!) and also aku gilakan jugak dim sum! kat rumah aku tu kadang2 deduluuuuuuuu (pls read dedulu ye, masa zaman fatty matty)  kalau rajin aku pi beli gak lah, ada satu restaurant chinese muslim. sodap dimsumnya. Kalau makan situ mesti ingat mak coz permulaan aku makan situ pun ngan mak ajah gak. Malam makan ni pun, sama kongsi ngan mak bondaku.

IMG_9524

aku makan satu, satu lagi mak, satu lagi tetiba dah hilang dari piring nih…

IMG_8307

IMG_8386

untuk penyedap hati kalian

aku makan jugak maggi soup!

mak dok cucuk, depa sume dok galak, makan je lah makan je lahhh

tengok, aku datang QB tak heran nak kejar roti canai mahupun teh tarik, aku dok sibuk cari maggi soup first sedangkan dulu akulah bintang teh tarik dan roti canai.

So dik ibu akak sekalian, if you keep saying you tak boleh berenti makan nasi, please take me lah as contoh, i can stop makan nasi kan? i pun boleh jugak berenti teh tarik dan jugak roti canai. It s all on  your mind :)

IMG_8400

nikmatnya maggi soup nih, lamo tak dapat heh….

sampai hirup2 heh kuah soup tuh.

IMG_8407

pastu orang belakang ngumpat

tersedak terus!

anw, banyakkan lagi minum air suam, i hanya minum air suam je yang kepayang, ada bebaru ni aku saja try balik minum manis, but pun berjaga-jaga gak.  my morning green tea till now masih lagi tiada gula.

IMG_8419

depa rampas ipon hacik, terus selfie!

IMG_8431

rampasan kembali!

IMG_8442

dan selfie separuh team….

IMG_8446

lelaki2 tua galah satu section

tak sesudah ngan citer bola, at this time world cup belum start lagi tapi pastuh dalam group, ayooo aku bangun je pagi penuh cite update bola. hishhh!

IMG_8457

Epi, my bro the bakal pengantin, belanja untuk this nite

malam tu sessi kenalan lagi ngan bakal pengantin perempuan, bakal ipar baru ai lah, but untuk itu aku tak nak lah posting gambar bakal pengantin :) . tak manis dong.

Biar tunggu hari sejarahnya, insyallah.

IMG_8497

abang yang sekian lama tak jumpa si adik, rindu rindu, dok mintak adik layan abang but adiknya tak heran kakakakaka

IMG_8500

aku nak le amik gambar ngan 3 anak aku, but yg kecik tu ngah menyombong sket

IMG_8506

so amik yang ngan 2 orang ni jer dulu coz kakak memang 2 weeks ni bantai bersakan ngan cousinsnya, abang that nite jer start balik rumah but kakak tak, dia sambung bercutian lagi rumah makcik pakciknya

IMG_8512

Aiman my nephew, telah sambung belajar kembali.  Belajar memolek yek Man, jangan jadi blogger tau :)

IMG_8515

ya hampun, ada je kepala belakang tu tak bagi chance langsung kat acik ko nak posing ngan anak2nya

IMG_8523

Kak Ngah amik job check the bills

ngan mamak ni ko kena check hoi

kalau tidak….

IMG_8525

Tu dia bill malam tu Pokde kasi settled, nasib baik kita check, ada 2 benda yang kita tak amik depa overcharge

IMG_8529

Ditutupkan entry ni dengan Spain 1 Holland 5 hahahhahaha!

Wpun dah bape hari pun kan, kena gak tembak sket those yang dok berlagak kata Spain menang. Wakakaka… laki aku pernah based kat Netherlands nun, recently punya trip pun dia transit jap kat Amsterdam, so memang menyokong kuat ler kat Oranje :)

Comment: 8

The NEW Astro Interface plus PVR with Wi-fi!

48hours sponsored post

.

astro_pvr_wifi

Yey akhirnya decoder Astro aku diupgradekan atau telah ditukar baru :) Have yours been upgraded as well?

FYI, my new Astro Personal Video Recoder (PVR) decoder now comes with Wi-fi. Yes Wi-fi, you heard it right. So dengan adanya internet connection di rumah, this new decoder menawarkan pelbagai features yang menarik! Even the new remote ada extra buttons yang lebih menyenangkan :)

Astro’s Personal Video Recorder (PVR) datang dengan pelbagai ciri-ciri yang hebat termasuklah state-of-the-art perkhidmatan rakaman; play, pause dan rewind sudah semestinya; fungsi dual tuner, series link dan banyak lagi.

astro_pvr_wifi2

Seperti korang semua maklum, decoder ini juga menyokong saluran dan perkhidmatan HD, dan menawarkan kapasiti rakaman sehingga 100 jam kandungan HD. Ini secara tak langsung menghasilkan sekurang-kurangnya 50 filem HD penuh. Dengan kapaisiti 500GB hard disk space, kalau saluran SD pula boleh menampung sehingga 290 jam. Bayangkan, kita dapat menonton filem kegemaran kita pada bila-bila masa yang kita mahu. Dan yang lebih hebat lagi, kita tidak akan ketinggalan satu pun, tambah-tambah lagi favourites programmes kita :)

Tapi yang aku nak highlightkan tentang decoder baru ini ialah adanya pelbagai penambahbaikan termasuk akses kepada Video on Demand (VOD) di mana kita boleh menonton cerita yang kita suka atau filem-filem hebat sekarang now now now tanpa menunggu seperti channel biasa dan Catch up TV. So dengan adanya penyambungan Wi-fi internet rumah kita tu,  kita dapat memuat turun dan menonton sehingga 6,000 jam kandungan from their library, with just a touch of a button dari remote baru tu :)

astro_pvr_wifi3

Kini dengan TV Guide yang baru-baru ini dikemaskini, kita berpeluang menikmati updated features seperti, Enhanced Video On Demand (VOD) catalogue yang membolehkan kita melayari dan melakukan carian dengan keupayaan yang lebih baik mengikut genre, tajuk, musim dan episod, disamping menyediakan kita dengan lebih banyak kawalan dan pilihan dalam bagaimana kita menikmati hiburan.

astro_pvr_wifi4

Just finished watching this great movie :)

astro_pvr_wifi5

Dengan a few clicks, kita dapat tengok pelbagai filem yang hebat di rumah kita with reasonable price. Our home is now our cinema. Ini memang sesuai sangatlah untuk kita as parents yang ada anak-anak kecil yang susah nak pegi tengok wayang :)

astro_pvr_wifi6

Tapi bukan semua kena bayar. Kalau Catch up TV, semua percuma contohnya Bukan Kerana Aku Tak Cinta, Jodoh Itu Milik Kita, Oh My English Telemovie, Fear Factor Malaysia, Maharaja Lawak Mega 2013, Meletop, Primadona, The Band dan banyak lagi.. So no worry lagi kalau-kalau kita termiss programmes kesukaan kita, we can always catch up :)

astro_pvr_wifi7

Another thing yang hebat pasal PVR ini ialah kita boleh pause dan rewind bila-bila kita perlu. Ataupun kita nak ulang tayang scenes yang terlepas pun memang tiada masalah :) Lepas tu pulak Dual Tuner feature membolehkan kita merakam 2 programmes secara serentak sambil menonton programme yang telah sedia dirakam. Dan dengan satu klik fungsi Series Link membolehkan semua episod program TV kegemaran kita queued dan bersedia untuk dirakam secara automatik. Cool eh :)

astro_pvr_wifi8

Macam aku cakap pelbagai genre, tajuk, musim dan episod terdapat dalam Video On Demand (VOD) catalogue ataupun Catch up TV. Merangkumi semua lapisan umur dari sikecil baby sehinggalah mak-bapak budak, semua cerita ada dan sedia untuk ditonton :)

astro_pvr_wifi9

Belum ada kesempatan nak tengok lagi tapi dah downloaded :)

astro_pvr_wifi10

Bukan itu saja, dengan adanya internet connection tadi, kalau dah bosan tengok programmes, kita boleh klik kat apps button pada remote dan tada macam-macam applikasi dan games ada tersedia.

astro_pvr_wifi11

Dengan TV Guide yang recently updated ni, sure ada yang terkial-kial nak guna sebab tak biasa hiks. Tapi jangan khuatir, just switch to channel 100, Panduan TV yang berbilang bahasa tersedia  untuk memberikan pengalaman menarik dan lebih bermakna kepada kita untuk memilih, mencari dan menonton programmes kegemaran kita dalam bahasa pilihan kita. Ianya dalam Bahasa Inggeris, Bahasa Malaysia, Mandarin atau Tamil. Enjin carian juga dipertingkatkan dan lebih mampu untuk navigasi dan menjumpai kandungan dengan lebih mudah, kerana rakaman atau tajuk dikategorikan mengikut bahasa, tahun keluaran, tarikh penyiaran dan masa.

All in all,  the new Astro Personal Video Recoder (PVR) with Wi-fi ini menawarkan pengalaman rakaman  yang lebih sempurna yang membolehkan kita menguruskan dan melayari rakaman PVR kita dan membuat pembelian Video on Demand (VOD) kesukaan kita, all from one place. I LIKE :)

Khidmat pesanan masyarakat Astro is brought by Redmummy.com

Comment: 4

Spectrum of Life for your better life!

48hours sponsored post

 

SOL1

Frankly speaking aku sekarang ni memang busy ya amat. Paling cepat balik kerja pukul 9 malam baru jumpa pintu rumah. Tu belum kira kena pi attend events sana-sini. Pastu masa RD away lagi la tak cukup kaki tangan mneguruskan semua benda.

Kalau macam ni all the ways, I’m sure badan dan minda aku pun boleh break down, kalau dah break down alamat menyesal kemudian tak berguna la jawabnya!

SOL2

Oleh sebab itulah I have to take proactive way dengan membuat pemeriksaan kesihatan awal luar dan dalam badan secara keseluruhan at least every 6 months. At least aku dapat tau apa keperluan badan ataupun apa kekurangan yang aku kena baiki lagi. Lagipun aku ni memang jenis proactive sket. So kena sediakan payung sebelum hujan. Lebih-lebih lagi as a mother, aku kena sentiasa dalam keadaan sihat dan cergas demi anak-anak. Betul tak ibu-ibu?

IMG_2594

So minggu lepas aku slotkan masa busy aku demi untuk pergi membuat health check ataupun screening ni. I went all the way to this health center at Jalan Pahang which is Spectrum of Life. Located in the 6th Floor, Lot 442, Wisma Hrih Lotus (used to be called Kompleks Gallerie).

IMG_7174

Kak Red, jauhnya pergi sampai ke sana?

Well of cos there is a reason kan. Spectrum of Life has their uniqueness and own concept. Merupakan sebuah pusat healthcare yang proaktif yang memfokuskan kepada perubatan traditional dan complimentary dengan mengabungkan both worlds of holistic healing dan technologi moden.

SOL3

Berkeluasan 34000 kaki persegi dan terdapat pelbagai tradisional pratitioners dari pelbagai bidang dan teknologi dari seluruh dunia untuk memenuhi keperluan kesihatan yang berbeza-beza.

SOL4

Macam aku cakap tadi, kalau kesihatan badan dan minda kita tak jaga, alamat semua benda tak menjadi! So objectif utama Spectrum of Life adalah untuk mewujudkan kesedaran dalam menjaga kesihatan dengan langkah mencegah sebelum menyembuh dan dengan menggunakan cara semulajadi untuk membantu orang ramai mendapatkan semula atau mengekalkan kesihatan mereka.

Spectrum of Life juga komited dalam mencari inovasi baru bagi membantu kita dalam mewujudkan cara yang lebih baik bagi kita untuk hidup yang lebih sempurna.

IMG_7203

Antara perkhidmatan kesihatan yang boleh didapati di pusat ini termasuklah Holistic Consultation, screening, therapies and Dispensary. Pusat ini dikendalikan oleh pengamal Tradisional dari bidang perubatan cina, homeopathy, naturopathy, clinical hypnotheray, psychology and physiotherapy. Operasi selebihnya dikendalikan oleh jururawat yang bertauliah.

Juga beberapa produk mereka yang lain yang secara tak langsung mewujudkan kesedaran tentang isu-isu kesihatan dan kebanyakan produk mereka adalah yang pertama di Malaysia!

SOL5

Jom kita tengok apa perkhidmatan kesihatan yang ditawarkan di sini.

Gambar atas ni menunjukkan their staff tengah membuat ujian yang dipanggil Quantitative Fluid Analayser. Quantitative Fluid Analayser 1000 merupakan satu alat yang dapat mengukur tepat kepekatan iodide dalam air di dalam badan kita, manakala Quantitative Fluid Analayser 2000 pula mengukur basic chemistry dalam air liur, air kencing dan air. Ujian ini akan menunjukkan tisu-tisu organ dan sel-sel yang stress akibat dari diet yang tak sihat, stress ataupun chemicals dan toxins dalam sistem badan kita.

SOL6

Ini pula Thermography iaitu non-invasive, non-contact tool yang menggunakan haba dari badan kita untuk mengesan keadaan kesihatan kita. So from the result, mereka boleh menggunakan image map untuk menentukan sama ada abnormal hot ataupun cold areas are present.

My second visit aku sempat buat Thermography ni. Alhamdulillah, my result so far was good and I was healthy lady :) Nothing to worry, but in case it detects anything, it also good because we can prevent it at earlier stage.

SOL7

BR Scan ni pulak digunakan untuk tujuan adjunctive evaluation dan therapy selection. Ia berfungsi sebagai alat penilaian kesihatan yang mampu memberi maklumat mengenai keadaan kesihatan semasa, penyakit genetik dan isu-isu kesihatan yang mungkin timbul pada masa akan datang.

IMG_2584

So aku buat ES Teck. Sistem pengimbasan badan yang mengukur rintangan elektrik antara tangan, kaki dan kepala serta kadar jantung. Sukatan ini digunakan untuk meramalkan the presence of indicators dalam sistem metabolik dan juga fungsi-fungsi organ-organ kita. My result for this was also positive, nothing to worry yey :)

IMG_7200

Salt cave

Halotherapy, juga dikenali sebagai terapi garam, menggunakan wap garam untuk merawat penyakit pernafasan, kegatalan kulit dan memerangi kelesuan mental. Di dalam bilik Halotherapy, vapouriser garam akan mengepam wap garam aerosol kering di udara, membolehkan anda untuk bernafas jauh ke dalam paru-paru mereka.

Masa datang ni aku ada flu sket dan nak bernafas pun susah, but tak berapa lama lepak dalam Salt Cave ni, my breathing becomes better and better and so relief, relaxing dan amannya rasa sampai terlena aku dibuatnya :)

SOL8

Ini pula Serumi Ion. Asas-asas Serumi Ion adalah mewujudkan Ion negatif dan mendedahkan tubuh kita kepada ion ini untuk membantu badan pulih dan mengukuhkan kuasa penyembuhan semula jadi, secara tak lansung melambatkan proses pengoksidaan sel. Ini membantu memulihkan keletihan, meningkatkan edaran darah, dan mengelakkan daripada kekakuan otot, keletihan, kesakitan dan neuralgia.

SOL9

Pelbagai pemeriksaan kesihatan dan terapi ada ditawarkan di sini, untuk luaran dan dalaman. Cuma nasihat saya jangan dah terkena sakit baru sibuk nak berubat, seelok-eloknya mencegah lagi baik!

IMG_7211

Untuk keterangan lebih terperinci boleh visit website Spectrum of Life ataupun Facebook Page mereka. Ataupun pergi terus ke pusat kesihatan mereka di alamat Spectrum of Life, 6th Floor, Lot 442, Wisma Hrih Lotus (used to be called Kompleks Gallerie), Jalan Pahang.

Disease and illness will always loom over us and wait for the right opportunity to strike, be proactive!

 Khidmat pesanan masyarakat Spectrum of Life is brought by Redmummy.com

Comment: 3

Chanel Classic in Medium size, GHW…

When I was in KL…

I kat Vienna, ada Chanel but ngah renovation.

Sentap bininya dengo

When I was in KL

Babe, i m going to Istanbul

Ok check for me please, i ll be in Japan bila you kat Istanbul

When I was in Tokyo

Babe, I m in Istanbul now, your bag tarak lah, ada reissue jer, mau kah?

Dont want. Nemai, my husband is gonna be in Munich esok, hope he gets one.

When I was in Tokyo still

Isteri merahku, I m in Chanel Munich, i m gonna pass the phone to the SA of Chanel, you tell her apa you mau

Hallo SA, i want Chanel classic, medium size, what colour do you have?

We have in black, beige also in yellow. The yellow is gold hardware and in lambskin.

Ok I want, please pack it up.

Isteri merahku…your Chanel is safe, I dah sumbat dalam my mini luggage. Anything else?

Please come back home faitittttttttttttttttttttttttttttttttt!! Thank you Suami.

IMG_4916

IMG_5758

I dont understand lah isteri merahku, this bag is so small than your Chanel Jumbo but the price is so much expensive than your Jumbo before, why lah you nak beli jugak, dahlah tu kecik betul, baik you beli Jumbo jerrrrrrrrr

I dah ada 4 jumbo, i dah ada most of the classics of Chanel, i never have this medium size, as a collector, I need to have at least 1 medium size.

apa2 ler, for me, it s just a handbag, mahal pulak tuh, kecik le pulak heh. The price is Euro3550! My staff yang sama ikut I beli handbag you nih, terlopong2 dengo the price heh…

Lantaklah apa laki aku nak bebelkan, i m happy wife with her new Chanel medium classic, in ghw some more. Yellow pulak tuh, never have this colour puihhhhhh :)

Dah…boleh puasa bags setahun. Let s concentrate to our new ‘baby’, sebulan dah dapat, satu hapa tak usik lagi. Dah letak harga ye situ, jangan kang after few  months or few years ko tanya kat entry ni berapa harganya, aku dah bagi full complete info dah hah!

video masa first time unboxing itu Chanel mar…..sesilalah tatap sampai ko lemau.

Comment: 8

Raya of PopLook…

 

Sejarah kembali berdetik, sejarah Redmummy dan PopLook  kembali lagi.

Dari aku slim, gemuk mengandung, gemuk pas mengandung hinggalah badan mengering kurus nih… POPLOOKsalah satu online store yang paling popular di Malaysia yang best aku dealing with, punyalah bertahun2. I love working with Poplook, not just that, akak paling suka ngan kain bajunya yang very affordable.

Kalau too cheap pun, too good to be true pulakkan, so ini memang semua kaum rakyat jelata boleh bayar one.

So, Syawal is coming….Ramadhan lagi lah nak dekat. You mencari baju raya, baju untuk raya event, baju for your ramadhan event too? Nah….dah siap pun baju raya for korang heh. They have come  out dengan 4 koleksi yang dipetik namanya Garden, Lace, Jewel dan Baroque. Semua koleksi pulak berkualiti tinggi dan at one glance je orang akan cakap, hah! You are wearing PopLook!

Currently, Koleksi Garden dan Lace dari POPLOOK untuk Hari Raya sedang hit berjualan. Memang ramai mengejar for raya shopping, but kalau lambat, of cos lah habis stock, so memang tak dapat ler korang nak menyarung, the one set price of the Garden and Lace, lebih le murahhhhhhhhhhhhhhhhh dibandingkan dengan other onlines lain. Tak biasa shopping online, hish, dik, orang skang beli online ler baru IN, kalau ko tak biasa, bebawaklah diamalkan yek….dunia shopping sekarang hanya di petikan jari ye dik.

 

 

Akak dah ada setiap satu collection of the Raya 2014′s Poplook nih, but sedang menanti dengan penuh kesabaran pula untuk Jewel dan Baroque pulak. Akak dah tengok teaser of the collections, memang rambang mata hoi, ada Thai Silk hokey! ini tak boleh jadi, i ll be the one bertenggek kat PopLook to get them first.

Meanwhile korang boleh sebat dulu the Garden and Lace, you tengok lace collection dia tak le sarat barat, kira depa gunakan -  Less lace is more, gitu dok PopLook?

 

 

 

Dok tunggu apa lagik, nak nampak cantik menawan ayu, muda belia macam Kak Red (oh my please sesekali masuk bakul jap), bolehlah pergi surf kat  POPLOOK Raya.

Anggun ler korang di Ramadhan dan Syawal ini nanti.

Macam hakak merah :) , Tapi akak tak yah Syawal kot, pun anggun kan kan kan…..ahcum!

Nah, shopping raya cepat kat PopLook.

 

 

Comment: 7