New Collections and Big Discounts at CIPELA!!!

 

image

Sejak dua menjak ni kan aku kurangkan sikit pangai shopping dan in tight bajet sket disebabkan income-income yang ade kena masukkan ke dalam TM punya fund.

Tapi walaupun tak bershopping tak semestinya kita tak mencuci mata tengok apa yang latest kat market sekarang. Bukannya susah sekarang semua di hujung jari. Betul tak?

image

Aku memang dah ada list or bookmark which sites yang wajib divisit, antaranya sudah semestinya CIPELA Shoes.

Uik rupa-rupanya they had their website enhanced with better browsing and even more friendlier.  Plus a lot of newer collections now.  Ini kena canang satu  kampung heh! That s what I did, benda bagus kena heboh sepealung :)

 

image

 

Koleksi-koleksi yang ada yang membuatkan rasa macam nak batal puasa shopping aku ni seperti Everyday CIPELA, CIPELA Bridal , CIPELA Evening, dan CIPELA Espadrilles. Especially Asmara in Red Satin atas nun, alahai jatuh asmara aku dibuatnya. Elegant and sexy wei!

Ada juga Koleksi A Contemporary Twist on Heritage, those yang fancy with batik design should check out this beautiful collection too.

image

Tapi kalau korang rasa koleksi atas-atas nun elegant ataupun a bit formal sangat, korang patut check out CIPELA Espadrilles yang simple dan sesuai untuk kegunaan yang lebih santai ataupun kegunaan harian.

 

IMG_5574

Me with Red Alis. Love it!

IMG_5615

 

Dan untuk pengetahuan semua, they have started with customization CIPELA Couture, so sekarang they have made ready-made collection at CIPELA Shoes catering for all sort of events. Tak kira la majlis kahwin, akad nikah, dinner dan apa jua la events yang korang nak attend. Kena la ada kasut yang matching dengan event kannn…

Just head to CIPELA Shoes for all your shoes need :)

IMG_5844

Tadaaa, 4 of us with the  CIPELA Espadrilles. Sesuai untuk keluar bersantai-santai

Dan akak ada good news kepada korang semua pembaca redmummy.com ada special diskaun untuk korang semua yey :)

Special for all of your, if you all shop ONLINE you all can get 20% OFF. Tapi make sure key in the below special code, kalau tak, tak dapat la offer ni. GRAB THE CODE NOW!!

Code: redmummy20
Code valid: Dari 26th January sehingga 25th February. Sebulan, so kena la grab cepat-cepat!

Tapi pada yang nak pergi tengok and feel sendiri bolehlah visit their outlet at No 46 Lorong Dataran Wangsa, Wangsa Melawati 53300 Kuala Lumpur. Untuk pertanyaan atapun apa enquiries boleh email cs@cipelashoes.com atapun calling-calling this number 013 380 1338

Tapi lebih afdal bookmark dan visit CIPELA / HiDY’s website, their Instagram ataupun their FB Page untuk info lanjut ataupun hanya untuk cuci mata with their latest and beautiful shoe designs.

Comment: 4

The SSF…

Malam ni aku termenung panjang sangat. Kesian kat badan sendiri hah jadi mangsa keadaan. Aku upset sangat2.  Aku duduk kat food court KLCC and memikir kejadian yang aku tak tahu apa2, pastu sambung duduk lagi kat Tesco (while waiting for my kids habis tuition). Well well well….nasib lahai anak semut. Pijak pun orang tak perasan. Pijak pun orang tak nampak.

Jadi move on jer lah. Luka sangat hati ini. PadaMu Allah aku bermohon.

Cerita kat laki pun hanya via whatsapp or phone jer, aku kalau dapat borak face to face ngan laki aku pun bila weekends jer, lain hari memang tak dapek doh.

IMG_8061

so anyway, lepas hari tu anniversary luncheon, cadangnya memang nak bawak ler askar2 berjalan ke sini but coz a day before laki aku dah datang tempat ni and he suggested askar kena tinggal specially si kecik. Memang patut lah pun coz aku leh jamin kalau dia ada memang habis harta pusaka lam SSF ni dia kerjakan!

IMG_8067

Pertama kali aku sampai SSF ni kat ngan rumah aku gaklah, around Jalan Cheras depan Taman Midah nun. Nak cari satu je barang pun but punyalah hazab lahai sana sini jauh kami berjalan. Tapi takper, at least datang sini leh show2 kat korang yang sedang sama mencari barang rumah

IMG_8049

 tapi harganya hem hem hem :)

IMG_8071

untuk tatapan korang

IMG_8079

cantik itu cermin

IMG_8086

kerusi2 sini semua sedap duduknya, sedap gak tengok harganya. alah ada yang sesedang harganya ada yang boleh tahan gak lah

IMG_8094

hah ni merah!

IMG_8098

alah comelnya tepon merah nih!

 

IMG_8108

binatang ni pun ke main mahal kau, murah lagi yg idup kot LOL

IMG_8116

IMG_8111

wah ni aku suka, ada silver ada gold!

trolley letak kuih raya hiksss

Mostly kekedai yang kat Cheras nun sume aku dah covered. satu je yang bagus kat Putrajaya, kat IOI City Mall tu lah but takde stock, so we dont mind to wait till April just takut masa tu Ah Seng dah habis job pulak ngan aku, walaupun laki aku ada drill baru tapi benda2 rumah baru ni aku lagi prefer Ah Seng yang handle.

Pastuh kita pi plak cari kat Sri Petaling, pun takdak, dan ke mana2 ler lagik. Weekend ni akan sambung lagi bersambung lagi dan lagi…

Hari tu ada soalan bangang aku dapat, hai dah siap pergilah pindah. Tanya ikhlas hati takper, statement bagai nak menyindir. apa le yang jaki sangat ko ngan aku. Orang yang bercakap tu macam tau the details bagai mulut ke main longkang.

Baiklah, begitu sedikit kisah. Nak melayan luka parah hati ni hah…

Comment: 13

The 14th Luncheon…

IMG_7887

i have posted this in my instagrams segala, hadiah untuk laki aku for our anniversary. Dia dok cakap nak beli drill, aku pusing kiri kanan tanya2 orang, aku sebat satu hah.

Dan seperti dijangka, jadi troll, mendapatlah yang double kuning nya otak dok ingat drill sesajarrrrrrr.

Sebab 19th tu hari Isnin, jadi kita buat advanced2 one luncheon nih. As his practise pulak setiap tahun, he sent me a basket of roses, tu pun tengok ler lam FB, malas ler nak upload sini coz gegambau lam nih pun aku dah siapkan dari weekend lepas.

Terima kasih Allah for our marriage, though ada up and down, masih lagi dia suami saya dan kami masih lagi happily together with the batallions. Susah senang jatuh bangun, insyallah akan masih lagi bersama.

 

IMG_7994

Jan 18th, 2015′s photo. Kenapa le sang suami tidak bolehlah bukak mata dia bebesau pun!

IMG_8001

Our 14th anniversary’s luncheon. Laki aku ingatkan pergi berduaan jer. Pastu pagi tu aku jadi mak tarzan suh semua bersiap.

Aik bawak anak ke?

Yelah bawak askar, lain kali lah kita pergi dating makan berduaan, today ai nak askar ai ikut.

 

IMG_8012

what the ler susah benau nak amik gambar berlima dengan package si kecik tak nak berdiri setempat.

IMG_8014

untuk package anak2 dengan mak pulak

IMG_8016

fail one time

IMG_8019

fail second time

IMG_8020

fail 3rd time

IMG_8038

alright, ko amik clutch mak kau nih, ko diam kejap!

IMG_8007

the end…sila cari di mana Zeeshan?

Comment: 5

EZ Diet – Healthy Food Delivered To You!!!

Please scroll down for my latest entries.

Sebulan dua ni ramai jumpa akak makan lain jenis punya bekalan. FYI, even pergi meeting di luar I masih lagi bawak bekal, lebih senang makan kat food courtlah cos boleh bawak own food kalau restaurant kang tak boleh nak bawak food luar, so ramai ler yang nampak my type of bekal tu tak macam yang few months ago punya food kan. Ya benar dong.

Ye Akak still on diet, NO curi-curi tulang one, NO cheat day also, cuma sekarang ni mood masak dah lari kedaung hehehehe. Biasalah kan kita kan ada mood rajin masak, ada mood malas masak. Bayangkanlah dok bawak bekal and rotation yang almost the same since 9 months ago. So tukar sikitlah.

IMG_7103

So bila mood memasak Akak kedaung, BUT I still want to maintain my healthy diet, that s when I stumbled upon EZ Diet. The service by EZ Diet, asalnya I nampak dari sorang dua celebrities dok promote segala.

Tapi tidaklah aku order jam2 tu, i took a month to study sikit pasal EZ Diet ni gak.  memang ada service sebegini, where they prepare balance healthy meals and deliver to your house! Korang just heat it up 3 minit dan terus boleh ngap :)

IMG_7925

Apa yang membuatkan ai tertarik dengan EZ Diet ni pasalnya semua meal depa ni is designed by dietitian and nutritionist. So every calculation of the nutrition fact is done in details by EZ Diet’s team. This is very significant especially for me yang nak maintain my weight dan of cos in the same time untuk turun lagi berat dan saki baki lemak yang ada :) Besides, my pantang is no oil no butter and no sugar.

Betul ke boleh kurangkan berat badan ni Kak Red?

Well, the rules of thumb ialah 70% battle of weight loss bermula dari makanan yang kita makan. Betul tak? So bila kita makan diet yang seimbang dan berkhasiat sudah semestinya sedikit sebanyak dapat mengurangkan berat badan. Dan selebihnya depends on kita punya fizikal aktiviti seperti kerajinan berexercise, tidur yang cukup, age factor dan lain-lain.

So bila dah terpikat dengan sesuatu service tu dan berkesan pulak tu terus la ai order. Gambar atas-atas nun is my healthy meals for 10 days. On top of that, this is really hassle free. Tak payah susah-susah nak prepare dan masak untuk diet. With EZ Diet, bila balik kerja just heat it up and makan. Jimat masa dan tenaga :) Even for lunch, ai bawak jer pi opis. Kat opis bukan tak de microwave kan nak heat kan. Macam nama dia, it’s so easy :)

image

So Kak Red nak try la, macamana nak order?

EZ Diet ni ada 3 specific plans. They have:

1. The Special Weight Loss Program – As per title says, this plan sudah semestinya untuk kita to shape up and lose weight. A healthy and delicious, balanced meals for 3 main meals + 2 snacks x 7days

2. The Executive Meal Plan – Plan ini menyediakan Breakfast, Lunch dan Dinner for our weekdays. A balanced, portioned and healthy meals are calories counted secukupnya untuk memberi tenaga untuk hari seharian kita dan secara tak langsung to lose weight.

3. Daily Plan – Sesuai untuk our daily dieting needs. Or korang nak try testing cuba bolehlah try plan ni. Order sebelum 12 noon today and receive your Healthy Lunch and Dinner esoknya!

EZ-Diet-menu

Nah, check out this menu for The Special Weight Loss Program

image

To order also easy peasy:

1. Sign up dan pilih plan yang korang berkenan.

2. EZ Diet will prepare and cook accordingly.

3. They will deliver to your house or you can even collect sendiri at their place, itu semua boleh customize.

4. Apa lagi, enjoy your clean, healthy, delicious and nutritious meals.

Have issues and questions? Click here.

IMG_7105

Kalau you order for a month, takde le depa hantar sampai sebulan punya stock, they will deliver batch by batch, for mine depa deliverkan ikut 5 days per 5 days. Akak order 10 hari last month pun depa hantar 2 batches, bagus gak gitu takut kang freezer kita tak muat.

IMG_7921

Bantuan EZ Diet ni jugaklah Akak tak perlu lagi tergocoh-gocoh nak singsing lengan masuk dapur memasak, tapi ia juga melegakan dan menghilangkan stress Akak dok nak fikir nak masak apa la hari ni untuk diet aku ni! Dengan EZ Diet yang datang with complete healthy menu and their meals are prepared in a high quality and reliable kitchen, this really a lifesaver for me :)

EZ-Diet-testimonials

Check out apa orang lain komen pasal EZ Diet ni. Even artist dan celebrities love their meals and services. Ye lah depa sokmo busy mana sempat nak masuk dapur, so EZ Diet jawapannya. Testimonials dari celebrities boleh tengok di sini.

Ada aku nampak Dato’ Siti Nurhaliza pun instagrammed EZ Diet, I thot she instgram coz EZ Diet engaged her, but tidak langsung. She memang beli and freely promote EZ Diet coz she loves it. Check Dato’ Siti’s testimonial kat sini dan jugak di sini.

IMG_6713

This is my favorite!

Sama ada ko heat terus dari containers yang EZ Diet dah provided…

IMG_7586

OR boleh je transferkan ke pinggan and heat it

ini Aussie Sirloin Beef, kena ada lelemak sikit tepinya kalau tidak akan too much dry . Untuk bbq sos tu pulak, kalau you rasa tak cukup for you (like me), boleh je remarks dalam order mintak EZ Diet hantar extra. So depa will do so lah, takde le macam sesetengah kedai mintak extra sos pun nak charge.

Kalau korang sama dengan I punya category, to lose and maintain weight, busy tak sempat nak masak a healthy diets, malas nak fikir menu apa nak masak, EZ Diet is the answer. Personally for me it’s really hassle free and a life saver! Dan yang paling utama, sudah semestinya at the end of the day, dengan EZ Diet the final resultnya badan kita menerima makanan yang seimbang dan clean, nutrisi yang cukup dan sekaligus insyallah kekal sihat.

My case dulu camni, I order for 1 day plan je dulu, nak testing lah. Pastu terus suka. Aku upgrade pulak ke 10 days plan. Dari situ upgrade lagi ke 1 month plan. Hinggalah kini. Aku turun bawah KLCC tu for shopping jer, bukan for makan coz I have my own bekal yang aku dah ordered from EZ Diet.

Sesilalah visit ke website or FB Page ‘s EZ Diet to learn more about healthy and balance diet. Or even tips on healthy living.

With EZ Diet, diet made easy!

Comment: 6

Sek Keb Jalan Pasar (1) ‘s Reunion (batch 1982 – 1987)!!!

Menjejak kenangan silam betul entry nih.

Ini adalah post specially meant for those from Sek Keb Jalan Pasar (1) (batch 1982 – 1987).

Atau kalau ko dari sekolah tu pun ko rasa nak mengimbau kenangan silam,  hah wajib sangat baca nih. But kalau bukan pun, korang tetap gak baca. Kan?

IMG_6854

 1982, Darjah 1 Merah

First row, the most left one yang menyangkung ke nak terjatuh tahan tangan kat lantai tu – YOURS TRULY

IMG_6852

1984 Darjah 3

2nd row from front, 3rd from the right (the one next to Cikgu Lim) – YOURS TRULY

IMG_6931

one fine day, aku pergi melalui sekolah lama ni sekejap, just to take few photos for our group

IMG_6933

bila tengok camni, aku rasa macam SK Lelaki owl yang sebelah dah merged ke dengan the mix school? Donno, could be. I tak masuk dalam pun tanya.

IMG_7014

and after 28 years, we met again

but of cos tak ramai yang dapat gathered. The organizer just found me a few days before the event

IMG_6978

Saiful and Shaida

IMG_6979

Affendi and Saiful

IMG_6982

Amir

IMG_6986

Shahjahan on the left, our batch mate also the tokey of the Kampung Pandan Kari Kepala Ikan, Jalan Yap Kwan Seng

IMG_6991

Jega, Azly and Nazween

IMG_7003

Kenny, Kar Lai, Georgia Gan Leng,  , Carmen Lee Lai Lai, Choy Jun How (now is Ismael Choy), Ng Chin Yee

IMG_7006

Mr President, Hairul Idris

 

IMG_7019

The boys

IMG_7021

Lee Lai Lai

IMG_7053

2 dari si kecil budak sekolah nih, ada gambarnya di bawah

IMG_7025

For the big 40

IMG_7029

Kenny and Shaida

IMG_7032

Hafizall @ Botak @ Castello @ Tailong!

IMG_7035

Nazween, Hafizall, Ismael and Hairul

IMG_7036

Nazween and Hairul Idris

IMG_7050

1983 Darjah 2

Last row, number 5 from the right – YOURS TRULY

 IMG_7014

The back row:

Nazween, Saiful, Kendy Chan, Ismail Choy, Affendi, Kenny, Azli, Azli Kelia, Ng Yin Tee, Jega and Amir

The front row:

Kar Lai, Shaida, Gan Leng, Hairul Idris, Merah, Ng Chin Yee and Lee Lai Lai

 

IMG_7042

I was in this school for 6 years. Jauh sekolah ni dulu kalau banding ngan rumah, ada satu je Jalan Cheras nak datang pergi balik ke sekolah nih, selepas aku abis di sini, my brother yang masa tu darjah 1 pun pindah ke somewhere near by my house, masa tu dah banyaklah sekolah area Cheras/BTR pun dah naik. Abang aku pulak masa aku darjah 1234, dia pulak darjah 3,4,5,6. Tapi dia asal dulu lah, he s from owl school.

Some memories aku ingat but some ada kawan2 yang tolong ingatkan. Aku selalu datang lambat sekolah, dan always be the last person to balik rumah gak coz Abah tak boleh hantar amik on time. Besides gak, my abang yang kat owl school next door, so dia akan kedek2 datang to my school tunggu Abah kat sekolah aku lah, aku adik dia abang kena lah dia yg datang some more aku  pompuan. Kita naik vespa. jarang abah bawak kereta pi sekolah coz jem kat Jalan Cheras tu hadoi.

Kerna kemisikanan hidup kami dulu so duit belanja tak de sangat, sikit jer cukup untuk waktu rehat itupun limited, jadi bila dah balik lambat,sesangatlah lapar. I remember the kantin owner tak pernah ada rasa simpati nak bagi kami makan walau barang seketul roti, malah makan reramai satu family depan kami (either aku sorang or ngan adik or ngan abang aku). Air pun takde nak pelawa, aku kenyang minum air paip that time.  Kadang2 je staff kantin akan sorok2 bagi kami air botol, so memang melaju le minum, dapat air sirap tu pun dah syukur sangat.

Kisah main hoki, patah. Tengah game le pulak tu, aku wakil sekolah for few games gak. Masa tu tak pandai lagi main Chess, dah hujung darjah 6 baru aku terer main ler. Also masa pi rombongan ke Templer Park, mendaki air terjun yang licin, aku terpelecok and dahi terbenak kena batu sungai. Tak rasa sakit pun, tapi bila my buddy dok jerit, hoi muka ko berdarah2lah! Oh my, dahi dah terbelah kau. Balik rumah tak bilang mak abah, tapi terus naik demam, terus tidur.

Abah aku pelik kenapa anak daranya awal malam dah tidur, dia pi siasat, nak melompat bapak aku tengok kepala dahi aku, malam tu gak terus bawak pi klinik ke hospital tapi dah tak boleh nak jahit coz lambat sangat bawak. Sampai sekarang tanda dahi den ado hah :) .

If you datang dari batch nih, or you kenal anyone yang datang dari sekolah ni, tolong panjang dan war-warkan sesangat. The committes tengah gather all information coz they are having the big gathering / reunion for the big 40 of this batch dalam midst of this year.  Either way, happy jadi member and part of this school. Heharap kita dapat kumpulkan as many old friends as possible.

Please get the EX of Sek Keb Jalan Pasar (1) to dial /whatsapp / telegram this number +6019 320 6264. OR add our FB Group over here.

Comment: 10