The colourful of Legoland Hotel!

IMG_3903

Menjerit kegirangan Abang dan Kakak sebaik kitorang sampai di perkarangan Hotel Legoland ni. Maunya tak gembira, umpama syurga dunia tempat ni untuk budak-budak sebaya diorang. “Yes yes yes, tq daddy tq mummy” jerit budak berdua tu dalam senyum lebar. Tersergam indah berwarna-warni penuh keceriaan Hotel Legoland ni.

sebab apa tau, aku memang tak reveal kita nak ke Legoland nih, bila depa dok tanya aku cakap kita nak pi adalah adalah adalah. sampai Nusajaya depa dok suspect this must be Legolandlah nih, pun aku tak nak cakap gak. Till hotel depan mata punyalah depa suka itupun, kita check in tak mom? ke kita jalan depan hotel je hahahaha.

yelah kids, kita check in jom!

IMG_3931

Belum pun sempat buat apa-apa, tiga-tiga beradik tu dengan Zeeshan sekali terus meluru masuk ke lobi. Dah macam ada magnet menarik budak-budak ni masuk ke dalam.

terus tinggal makpak kat belakang!

lupa mak pak terus korang yek.

IMG_6877

Apa taknya, kat lobinya sahaja penuh dengan warna-warni dengan cebisan Lego di serata tempat bagai menunggu dimain oleh kanak-kanak. Pelbagai bentuk binaan Lego, sculptures dan statues ada di lobi hotel ini. Kemas dan sungguh teliti betul binaan Lego tu. Kagum dan terkesima aku!

IMG_3916

Ha baru mak bapak diorang masuk. Disambut oleh staff yang friendly dan tak lokek dengan senyuman serta ada 4 kaunter reception, the check-in process went smooth and our room is ready.

IMG_3949

Welcome to Pirate Themed Room Redfamily! Siap tersedia welcome fruits lagi :)

ada buah limau ni lagi coz masa aku datang memang tengah first day of Chinese New Year pun

So moh kita explore what Pirate Themed Room is about!

IMG_3989

Bersesuaian dengan tema family hotel, bilik ini dilengkapi oleh bunk bed dan pull out trundle bed yang boleh muat 3 orang anak-anak kita. Tidak lupa juga dengan hiasan wall paper yang selari dengan theme piratenya :)

IMG_6719

Of cos ada entertainment unit untuk the kids, High-definition flat panel TV. So tak yah berebut-rebut dengan depa kalo nak layan tv hiks. Dan juga terdapat pelbagai binaan Lego that make the kids much more happier :)

IMG_6737

Bukan itu sahaja, terdapat juga treasure hunt yang membuatkan Abang dan Kakak pening kepala untuk mencari jawapan hahaha. Nasib ada bantuan bapaknya sket dapat jugak diorang menyelesaikan treasure hunt tu sekaligus dapat ambik “harta karun” dalam kotak berkombinasi nombor tu. Eh boleh bawak balik “harta karun” tu ya :)

Untuk si kecil Zeeshan pula, 1 set of Lego bricks disediakan sepanjang our stay kat situ, tapi tak leh bawak balik terus ya set tu!

IMG_6728

Dan ini pula our bunker, comfortable king-size bed! Spacious area together with sofa and of cos the High-definition flat panel TV, mini-fridge, coffee maker berserta vanity/work station.

IMG_4004

That’s our little King sedang beristrirehat hiks :)

IMG_6723

IMG_6724

The toilet pula dilengkapi oleh 2 sinki which is 1 for us adult dan satu lagi built-in a bit low especially for our little kids so depa leh sampai. Cute jer. Hairdryer dan complimentary toiletries juga disediakan. Towels pun siap ada 4 helai!

IMG_6765

The staff is kind enough to bring us for a tour to see another other type of rooms

IMG_6776

IMG_6781

IMG_6782

These above photos are the Kingdom Themed Room! Kalau korang perasan, wallpapernya ikut dengan theme yang sama.

IMG_6791

Ini pula lobi lifnya yang tersangatlah luas hai… Berkejar-kejaran anak-anak aku kat sini.

Lifts pun banyak, dah macam dalam disco je liftnya hahahahah!

IMG_4066

Yey, we love Legoland Hotel!

IMG_6808

IMG_6807

IMG_6812

IMG_4079

IMG_6815

Kemudian kami melawat pula ke Adventure Themed Room. Design wallpapernya lebih terperinci sejajar dengan theme adventurenya.

IMG_6826

Suka betul Zeeshan, semua Lego statues dia nak hug kiss hehehehe

IMG_4113

Ini pula dalam lif hotel tu. Juga dihiasi dengan Lego wallpaper dan dihiburkan dengan lagu rancak serta lampu lip-lap disko. Setiap kali masuk semua duk goyang ikut menari hehehe. Happy mood.

IMG_6836

IMG_6842

IMG_4122

IMG_6846

IMG_4134

Ini pula restoran tempat kami bersarapan. Macam aku cakap, syurga dunia kanak-kanak. Suasana sungguh ceria dan colorful. Nak makan pun rasa berselera jer :) Segala jenis makanan dan minuman ada tersedia untuk sarapan. Of cos kids menu pun ada juga.

IMG_6887

IMG_4174

Dan ini pula Lego minifigures. Ditampal di dinding belakang reception kaunter. Ada lebih 12 ribu pieces all together.

IMG_7729

Tengah breakfast sambil tengok orang ramai mula berpusu-pusu masuk ke theme park.

sebelah side by side jer hotel ngan parks kay. so tu yang boleh kuor masuk balik resting specially yang beranak2 kecik hah…

IMG_5265

Sempat juga Abang dan Kakak pergi swimming pool dia.

life guard merata ada yer, memang depa jaga sungguh the kids nih

IMG_7785

Daddy, lets build a tall building, tapi pastu dia jugak yang robohkan hehehehe

IMG_5270

Seriosly, habis dia explore hotel ni, lupa mak bapak. Memang dunia depa tempat ni. Bila kids happy, kita pun turut gembira, betul tak?

IMG_5277

Abang dan Kakak aimkan games Xbox ni. Adiknya pun sama nak join gak tu. Ni semua kat lobi hotel tu. Ha layan la korang.

IMG_7743

Macam aku cakap tadi, this place really like paradise for the kids. It bring laughter and happiness to them. Penuh warna-warni dan keceriaan! They really enjoy our short stay here, me & RD pun enjoy too :)

Lip Lap disco dalam lift :)

Stay tune for more Legoland stories, kitorang nak pi berendam dulu kat Legoland Waterpark pulak, yiiihaaaaaaaaaaaaaaaa :)

Sambil-sambil tu boleh surf website Legoland Hotel untuk info lanjut ya, room rates sumer ada dalam tu lah. You can play around dalam website Legoland Hotel for the dates yang hangpa nak pergi and biasalah harga bilik berlainan ikut theme jugak but most importantly, your kids anak2 memang happy dok hotel nih! 3 days for them tak cukup, habis tu korang nak dok bape lama, kita akan datang repeat lagi kay kids. Insyallah, mak janji.

Ada yang tanya kalau single takde anak camne best tak datang, eh ada je akak tengok those yang tak beranak pinak datang, macam2 bangsa, omputih, foreigners, local people, ramai gak yang ada dok sini, though the room is big and spacious for 2 pax tapi, best what, satu bilik besar ni korang berdua jer.

So, check out Legoland Hotel or call them now to check the availability (+607 597 8888). Ini hotel baru tau, ramai yang tak tau lagi, so ni akak bilang nih, sib baik korang baca sini :)

 Khidmat pesanan masyarakat Legoland is brought by Redmummy.com

Comment: 7

Maybank2u Pay – easy payment system for your blogshop!

48hours sponsored post

Few years back, aku quite aktif jugak buat online business ni. Kalau orang lama yang baca blog aku ni sure ingat lagi. Macam-macam aku jual make-up, accessories, shoes, branded items etc. Tak menang tangan dibuatnya. Mana nak buat promotion, snap-snap gambar, upload gambar, buat entry lepas tu bila orang buat order nak beremail, sms, call bagai. Once dia confirm beli dan bayar kena pulak verify betul ke dia dah buat payment. Once verified nak kena pergi pos la pulak. Seriously memang banyak kerja kena buat. Tu belum lagi melayan customer yang cerewet, yang back off, yang janji nak beli tapi tak jadi, hish macam-macam lagi la. Stress jugak dibuatnya!

I’m sure blogshop owner boleh relate dengan my own experience ni kan. Tapi dalam banyak-banyak kerja tu, I’m sure jaga hati dan kesenangan customer is top priority, especially bab-bab payment ni. As customer, for sure kita nak sistem payment yang mudah dan ringkas dan yang paling penting sekali selamat.

For me personally, kalo blogshop tu ada sistem payment yang sistematik, my opinion owner ni memang take the business seriuosly, bukan cincai gitu.

maybank2u_pay

Oleh sebab itu, aku nak introducekan kat korang especially blogshop owners dan juga small and home businesses owners, a new payment facility for conducting transactions online.

Maybank2u Pay – the new payment facility yang mempunyai kelebihan seperti lebih sistematik dan mudah, tidak perlu nombor akaun yang panjang dan juga easy reconciliation untuk sales transaction korang.

Dengan adanya Maybank2u Pay ini membolehkan pemilik blogshop berpeluang untuk menguruskan transaksi jualan secara sistematik dan profesional. Pelanggan korang pula boleh bayar dengan hanya mengklik pada ikon Maybank2u Pay di blogshop korang. Easy payment method, customer pun senang hati, betul tak?

maybank2u_pay2

Bukan itu sahaja, antara kelebihan Maybank2u Pay yang lain pula ialah

  • Easy reconciliation of sales transactions as there is a differentiation between normal funds transfers & Maybank2u Pay
  • Email notification untuk setiap transactions
  • View transaksi jualan history untuk the past 60 hari via Maybank2u
  • Detailed transaksi jualan under Maybank2u Pay History:

- Tarikh dan masa transaksi jualan
- Details dan status transaksi jualan:

- Nama dan email pembeli
- Amount transferred

Dengan kelebihan ini, korang tidak lagi membuang masa atau keliru terutamanya jika terdapat banyak transaksi berlaku sekaligus.

Kelebihan untuk pembeli pula jika blogshop korang menggunakan Maybank2u Pay ini, of cos this method is simplified through Maybank2u dan pembayaran boleh dibuat terus ke akaun korang via a simple button. Pembeli tak perlu menghafal korang punya akaun nombor dan tak perlu juga proof of payment macam scan/copy of payment receipt to email ke korang. Macam aku cakap tadi, memudahkan customer, customer senang hati dan akan beli lagi :)

maybank2u_pay3

So amacam blogshop owners? Teruja tak dengan payment sistem yang baru ni?

Senang jer nak apply. Just login ke Maybank2u, kat main menu dia klik Maybank2u Pay dan seterusnya klik kat “Apply for Maybank2u Pay”. Korang akan dapat Maybank2u Pay Registration page. So isi all the details seperti Blogshop Name, Email Address dan sebagainya pastu klik Continue. Request for TAC of cos perlu dan once TAC entered klik Confirm. Dalam 1 hari berkerja korang akan dapat notification tentang status application ni.

maybank2u_pay4

Contoh Maybank2u Pay icon

Macam aku cakap tadi, bila blogshop ataupun perniagaan kita ada sistem pembayaran yang sistematik dan looks profesional, sekaligus memberi impak positif kepada pelanggan kita. Pelanggan juga lebih yakin dan tanpa ragu-ragu bila berurusan dengan kita. Bukan itu sahaja, perniagaan kita juga akan lebih reliable dan lebih selamat serta teratur. Customer pun mudah dan rasa selesa untuk membeli dan membeli lagi dengan kita :)

So, online business owners, don’t you  want all those? Get Maybank2u Pay now…

Checkout those awesome features in the video below:

Khidmat pesanan masyarakat Maybank is brought by Redmummy.com

Comment: 6

Lego lego!

image

 

Hey

sedang lintang pukang sibuk kedaung, back to back busy bebenor.

coming soon pulak entries all about Legoland.

 

tak pernah lagi cuba Legoland Hotel kan? We did!

Legoland Water Park? We did too!

pastu repeat balik the Legoland Theme Park and Hello Kitty!

 

how about Lat’s Place? Oh best nih! best seronok berjoget lambak segala.

 

more to come in my page.

later, gotta catch a flight

Comment: 8

Good bye Korea, you will be missed walaupun….

IMG_5811

IMG_5815

IMG_5857

IMG_5872

IMG_5884

IMG_5886

IMG_3633

IMG_3653

IMG_3664

IMG_3668

IMG_3677

IMG_3679

IMG_3682

IMG_3693

IMG_5905

IMG_5907

IMG_5925

IMG_3700

IMG_3713

IMG_3717

IMG_3728

IMG_3737

IMG_5956

IMG_5959

IMG_5962

IMG_3745

IMG_5974

So all amacam? Seronok baca entry takde writings?

Hah banyak sangat yang berjela bercerita mengalahkan aku punya entry pulak heh. Anw that s about it, semua cerita suka duka sakit hati menyampah best seronok nak melompat annoying, semua package jenis perasaan pun ada lah yer.

Kamsahamnida Korea!

***********************************************************************************************

FREE iPad Air! For anyone with BIG dreams, willing to learn something new, and loves to help people. Let’s talk over a cup of coffee.

iPad-Air
Those with even BIGGER dreams, you can get a MacBook Air! Contact Naf 017-341 3043 for more info!

***********************************************************************************************

Comment: 2

Changdeokgung Palace!

IMG_5606

IMG_3519

IMG_5767

IMG_5768

IMG_5773

IMG_5621

IMG_5629

IMG_5639

IMG_3542

IMG_5643

IMG_5650

IMG_3559

IMG_3571

IMG_5663

IMG_5665

IMG_5673

IMG_5713

IMG_3584

IMG_3586

IMG_5721

IMG_3596

IMG_5730

IMG_5739

IMG_5748

 

IMG_5782

IMG_3612

IMG_5757

Comment: 1