Cik Aminah Encik Qu…

IMG_1043

suatu pagi, aku nak pi kerja, but Zeeshan masa ni masih skul break, dia ler yang bagi makan si cats 2 ekoq tu. Dah over 2 months, depa masih bermastautin di Red House, takde gaya nak pindah kuor rumah nampakk….

IMG_1035

bakul ni untuk ko tidur sesantai yek…memang pun dia buat tidur, kengkadang si Qu tidur lam tuh. Depa 2 ekoq tak masuk dalam rumah, dok luar jer, ada ler masuk gak, but hantar je Zeeshan, laju dia menghalau suh kuor.

IMG_1552

Sedap tidoq nampak…..Qu pun sama tidur atas kosi, berlapik kain dah skang nih…

IMG_4140

so one day yang kita nak pi 5 hari to Langkawi tu, walaupun depa ni macam menumpang (yang tak geti2 nak cari jalan pulang), so kita pi carik tempat makan yang leh letak lama banyak sikit food air tu…

jumpa ni jer, jadiklah. Insyallah boleh cukup ler…

IMG_1593

Masalahnya, bukan 2 ekor ni je yang makan minum. Ada sekor lagi hitam putih kucing bulu badannya, ha yang tu memang street cat coz dia sangat tak nak dekat ngan manusia. Dia penyinggah makan di rumah. Asal orang takde je, dia pun datang makan sama. Ada gak yang hitam pun datang, dah memang macam 2,3 ekor gak kucing luar yang datang makan menumpang makan minum si Qu dan Aminah.

IMG_4085

masa ni Qu macam sakit, few days dia melepek jer…makan tak lalu minum tak lalu, tapi skang dah ok ler.  Dah time to kena mandi lagi bebudak 2 ekoq nih…

IMG_4083

ini menggedik manja bonar…asal kita lalu jer dia pun bersidaian badan mintak diusap…

IMG_4090

aku ngah suspect si Aminah ni pregnant. Ada few symtoms dah ada, perut belum besar lagi, lam bulan ni mesti nampak besarnya ler kalau betul dia pregnant. Tak macam Reddy dulu, lagi le tak tau dia pregnant sampai tetiba hari beranak!

Itu ngah carik port, sampai attic dia mencarik. Kucing kalau dah mula mencari port tu dia nak buat tempat beranaknya ler nanti tu. Aku ngah pikir alahai, mana le aku nak letak anak2 dia ni kang…ada sesapa nak amik?

Aku tak nak bela dah kekdahnya…

IMG_4095

ni betul2 dia dok teman aku kat pc tau….memang kalau betul2 bela dari kecik ni kompem jadi sahabat setia kami anak beranak gamaknya. Dah tetua pun ke main manja. Paling sayang concern kekucing ni semua abang ler…aku ngan RD pun sama ler jaga. Kakak pun sama ler bila balik sekolah tu, kena belai dulu, depa 2 ekor kan guards rumah kami nih.

One thing for sure, memula awal dulu ada le depa berak kencing kat porch, aku suh abang basuh ngan clorox lepas depa dah menetas tuh, skang alhamdulillah, no more. Asal berak kencing, depa pi seberang jalan, kat tepi2 longkang, kira jauh le dari rumah. Bagus jimat dah pasir hakak.

 IMG_4390

hok nih aku tengah sidai baju memalam, standard le working mom kan. Dedua datang teman kat kaki…

tapi hari tu yang 5 hari kitaorg takde tu, balik2 tengok budak 2 ekoq ni takde kay. food air semua abis. Tah mana ler, abang dah tak senang duduk. Malam tu jugak abang ronda basikal carik 2 ekor ni, rupanya depa pi menumpang kat satu jiran kami ni, abang amik bawak balik.

Memang ni bukan kucing2 kami but under our supervision skang ni, sekali tu lah lepas tu depa tak hilang dah, manjang je ada kat rumah. Sesekali depa hilang, tau dah pergi buang air ke berak bagai. Kalau kita bukak pintu, dia masuklah rumah.

Cuma ada sekali si Aminah hampir nak mencakar kat sofa aku muahahhaha mencicit aku angkat dia. Ko jangan weii…sofa mak merah ko tu baru lagi…

Jadi skang nih, aku ngah mengira hari, kalau betul Aminah is pregnant, dalam less than 30 days patutnya dia dah boleh deliver (ini kalau betul kiraan aku coz kucing bunting between 60 – 65 days). Nasib baik ler skill kucing ni memang dah sebati dalam pala otak aku lagi nih.

Puting dia pun dah macam memerah sikit, some more dia dok carik port dok mengriki2 tempat nak beranak, satu rumah dia siasat. Aku dah sediakan kekotak, bakul2 if betul dia beranak ni. Nak letak kat porch, kang ada kucing jantan yang makan, Quputih pun jantan, takut dia pulak yang ngap. Btw if betul pregnant, Qu is the father lah.

Tapi Qu and Aminah ni kan, sehari 2 yang lepas Aminah datang tu, Qu pun sama menetap sama kat rumah kami. Ada kemungkinan, kedua2nya telah keluar dari rumah kelamin mereka (atau dihalau), sampai tak jumpa jalan rumah. Dan atau dedua lari dari rumah, dan cari port mahligai baru membina keluarga semula. kahkahkah…

tapi apapun, kucing ni pun bawak rezeki, selagi berdaya bela kita tolonglah bela sama. Cuma tang anak2 nyer tu…aku memang kena bagi orang, ni ada yang nak bersilat ngan anak2 aku ni kang specially abang, depa surely nak membela dan abang adalah manusia yang palingggggggggggggggggggggggggggggggggggggg penyayang ngan binatang.

Comment: 9

The accessories and the make up…

 

IMG_0150

Ni sampai few months ago kot. Paling aku suka itu eyeshadow palettes. Ohmy rasa nak memakan je. Sangat cantik kalernya. Try pakai masa period, dari pagi sampai ke malam dia punya lasting!

Yang macam teko tu pulak, bukan sembarangan teko, aku kan ngah dok mengumpul baking tools, namanya dalam omputih ialah Mesh Flour Bolt Sifter Manual Sugar Icing Shaker Stainless Steel Cup hah kau!

Pastu ada satu lagi pun baru sampai aritu, tak de le aku amik gambarnya, dah terus panjat simpan lam storage,  dalam omputihnya: Baking tools swivel plate cake turntable. Boleh pepusing lagi. Barang dah ada ni, kek nya bila le nak siap kannnnnnnnnnnnn….

yang lelain tu, accessories bagai lah. Cecantik. Merah tu aku punya brushes set to be used kat opis eh. Untuk dalam kereta, guna jari pun boleh!

Baking class ni biler ler nak mulanya. Korang sapa nak ajar akak bake, but buat kat rumah akak, can??

 

IMG_0525

Ini nail corrector, seller salah hantar. So aku simpan, sapa mau? Bolehlah akak jual murah. Ai asked for make up corrector pen, dah dapat dah pun. lebih kurang je ghupanya, nama je lain. function pun lain ler.

IMG_0522

roll up eye shadows, glitters. aku dah pakai semuanya, but for my makeup tutorial sendiri, bukan pakai kat luar. Takde kesempatan lagik. roll up je kat mata kalau nak cepat. Taklah kuat sangat pun kalernya bila dah kat mata tu, ini aku letat kat tangan, nampak le obvious macam terang benderang, it s not. Bolehlah..just to tetambah my make up collection.

IMG_1215

ini my make up bags. dedua ni dok dalam kereta. Aku kan ada 3 jenis tempat kena ada make up sets, rumah, kereta dan opis. Opis pulak ada 2 (di surau dan sikit di tempat sendiri for touch up). Jadi semua ni dah kena upgrade, tak boleh dah pakai bag2 nih, dah tak muat.

IMG_1218

aku upgrade pakai make up bag hitam nih, yang memang meant for traveller. Lantak situ aku buat guna untuk letak barang make up aku for dalam kereta lah.

IMG_1221

ini semua dari dalam make up bag asal, semua dah disatukan. Accessories ler, call cards, brooches, macam2. Aku jenis, kena ada stand by merata. banyak events kan. Dulu banyak events ler, tapi skang dah kurang but still kena ada gak, coz if terlupa kuor rumah takde accessories bagai, dah siap2 ada dalam kereta.

IMG_1223

hah, semua my make up set siap dalam nih…

IMG_1238

bila tak driving senang ler, semua atas peha. But bila jadik driver, biasa sambil make up tu barang2 make up celah kelangkang aku jer, ni bag dah besar tak boleh ler, kena dok kat tepi or seat sebelah. Aku kena memorize semua barang2 ni coz bila driving tu, bila capai tu, tau dah apa menatangnya. Kalau brushes kat mana, lipstick mana, mascara mana, sikat mana hahahaha, semua kena hafal ler.

Dah over 1 month nih, so alhamdulillah dah hafal ler. tau dah mana bagai.

IMG_1233

hah the stand yang aku cakap aritu depa beli kat Kenanga. cukup le nih….lelain tu some ada kat opis pun, ada yang dok kat my my cabinet accessories gak.  Technically ni meja make up laki aku hahahaha, tapi 1 drawer je barang dia ngan atas tu sikit, lagi 3 drawers barang aku / bersama. Banyak betul le barang aku nih, merata2.

IMG_0995

my accessroeis yang ai letak kat tempat kerja.. ada satu lagi box pulak khas untuk subang/earingsnya jer.  Memudahkan untuk aku pakai or tukar2 if feeling nak tukar ler. Kadang nak pi kerja pun lupa pakai, so kita sauk ler yang kat opis pulak.

IMG_3485

baru ni sampai lagik, the one yang ai ordered online. Memurah je nih but the quality is kalah Lovisa yek. Lovisa tu dahlah mahal! Tapi aku pun ada gak beli dari Lovisa, dulu2 ler, now no more!!

IMG_4136

Ini the latest one. Tetiga belum sarung lagik, in fact yang kat atas gambar ni pun, ada satu ke 2 sets baru aku pakai. Lain2 tunggu masa ler coz sebelum tu pun ada yang aku beli pun tak berpakai. Kena tengok baju dan occasions gak.

ai like the left one, ada colour merah dan blue, ai bought already hehehehe….

IMG_4467

more lagik…yg blue tu lawa gila! memang dah aimed for other colours as well.

IMG_4396

ini pulak selfie Flash. Kan kalau kita pakai camera depan for selfie wefie tu, kalau malam gambar kelam kan. Tak kira le apa handphones pun. Sakit le hati…so dah ada nih, additional flash, bila selfie tu ada le keterangan sikit gambar muka kau.

ini with flash tu lah.

IMG_4397

hok nih takde flash…bagus sangat ni. Saya is suka, aku kan gadget maniac gak.

dekat online G tu depa jual at RM25 – RM35, mahei. I bought only at RM10.80 jer hahahhaa…Reason aku cakap mahal coz aku jumpa yang harga murah ler. If aku tak jumpa yang harga murah tu, aku surely beli yang harga mahal tu, masa tu aku tak cakap le mahal, aku cakap murah gak. Paham tak maths akak nih?

So ini bolehlah refer2, mana yang rasa nak carik barang lebih kurang akak merah ni kan….sesila.

Comment: 5

The beauty of ayam…

hakak nak clean up dulu daily entries, walaupun dah basi.

Today’s project pulak, a visit to Jusco or nama skang AEON Maluri. Untuk makan Nandos. Diorang tengok mak nya makan Nandos selang sehari, so depa pun nak pau sama ler gak merasa.

IMG_1245

kakak was super bengang bila adiknya tak nak selfie with her but dengan mak, bersungguh senyum…

IMG_1250

jadi takkan nak tunggu Nandos tu gitu jer, so biar apak adik korang tunggu, hangpa 2 meh ikut ammi pi carik barang. Ada ke laki aku tanya, korang nak gi mana?

eh uu, ni jusco tau? memacam barang boleh nyopping sini, apa ler soalan…

IMG_1251

kita carik towels…aku pegang tu is red colour, tp bukanlah merah darah. aku angkut. janganlah tertipu dengan harga yang murah wpun 100% cotton, coz banyak yang murah tu pun tak telap air.

 

IMG_1255

kita amik 4 lai, 2 laki aku 2 aku nya. tapi pastu yang pakai 2 jer, lagi 2 tak telap, bagi anak2 pun depa tak kenan hahahaa, so hah tu lah, jangan amik yg memurah tu. Sib baik yang mahal 2 tu elok. Mahal pun tak le mahal melampau, yang harga RM40 kalau tak silap

IMG_1269

hah ni sapa ke aritu tanya yg macam akak punya kaler biru tu. Jusco pun ado hah, but a bit pricey kot…

IMG_1263

anak2 kalau dapat hp mak nya…camni ler

IMG_1270

dan dia ada jugak for 3 tingkat. ok gak nih, ni lam seratus lebih, lupa ler berapa lebihnya tu, korang zoom lah

IMG_1271

kita selesai shopping tapi sebenarnya  nak membeli lagik. But dah dapat panggilan dari apaknya kata ayam dah sampai. Ini sah ler hari Sabtu coz no plastic days but aku kan mak doraemon, akan tetap bawak paper bag/plastic bag sendiri…

IMG_1276

fun fun makan sini, sedap le nandos ni

IMG_1280

abang kakak dok cakap padanlah mummy asyik makan Nandos ni je kat KLCC, memang sedap ayamnyooo. Tiada promotion given by Nandos pun yek. aku ikhlas hati promote ni

IMG_1294

licin pinggan memasing

IMG_1311

dan of cos, sambung lagi menyopping sikit

IMG_1318

sejuk hati kakaknya bila adiknya sudi nak selfie, knowing him kan..

 

IMG_1327

pendek betul mak kau

takpelah, aku pendek yang memang mengaku, jangan pendek 151 tapi mengaku 160 tu, hah tu membongak namanya

cute2 pendek hakak pun, ai produced anak2 pepanjang alhamdulillah. kahkahkah….

IMG_3978

penutupnya ngan gambo ayam nandos ni ler, this week  pun aku rasa ada satu hari kena pi makan sini gak.

eh yg smlm akak tanya wallpaper tu, suh korang recommend companynya. korang DIY tampal sendiri ke or engage depa suh buatkan? I know kalau depa buat mahal ler kan, servicenya lagik. kalau kita buat sendiri murah le but tangan kena macam tangan laki aku le yang buat, tangan aku pengkau sure senget benget.

ni cuti sek aritu, wui hari2 berjalan kuor masuk rumah, hari2 kuor duit. tapi takper. hehujung taun kan..bukan bawak pi Europe pun.

Comment: 7

Moh kemas the Red House…

Let s go to kemas the Red House entry pulak….

berasap le menunggu, berbulan punya cerita. Biaq pi lah…pun.

IMG_3947

Ini di Kenanga Wholesale. Aku tau laki aku aritu free, ada slot coz dia pas hantar abang yang course kat Shah Alam for the 2nd day tu, so boleh meraban kejap. For 1st day tu dah lepak rumah mak mertua aku kan.

Jadi day 2, dari Shah Alam he went to UIA, area sana, hantar the bulks of charity items. Super lega dah clear the stuff. Insyallah sampailah ke Cambodia lagi barang2 tu…

Lepas tu, terus depa bertiga pi Kenaga, first time for them…dapat gak lah Zeeshan pau bapaknya toys tu hah…

IMG_1040

aku suh beli accessories stands. but 2 benda berlainan. But my darling hubby dengan level confident yang tinggi, beli the same item, beza tinggi rendah. Grr…napa ler tak tunjuk gambar dulu sebelum bayar. Udahlah susah nak pi Kenanga tu.

Jadi yang panjang tu, hitam tinggi tu,simpan kat attic. Buat apa le sampai bebanyak, aku ada almari accessories gak…yang aku nak satu lagi tu, benda lain.

IMG_3948

Sedapnya 3 serangkai makan, I was at work…

IMG_3954

Pun makan lagik. Ini adalah hari yang mana mak ajah tak datang, tapi aku dah siapkan segala macam jenis lauk untuk laki aku masak. Lauk simple je pun, celup2 sayur dan goreng2. Semua laki aku malas nak buat. Abang Kakak pun dah tengok bapaknya malas nak masak, depa cucuk le order pizza…

Hah, pizza yek jalan penyelamat korang. Mak suh masak pun tak nak yek. Oh sebab beras habis, last person masak was Abang beras tu but he didnt tell us, tu yang bapaknya malas nak keluar masuk beli beras bagai. Order pizza lagi afdal yek…

 

IMG_1229

jadi hari yang berikut2nya, kita buat all out kemas rumah. Bapaknya sambung buat semua kerja frames…kalau ko tengok bilik abang tu, ada tilam katil bagai  nak terbalik, hah dia kemaskan gak. Tapi dia tak tukar position.

IMG_1230

Kakak tukar position, helped by supermak dia. Coz apaknya pun banyak kerja lain, abang too, jadi meh mak tolong angkat. Agak2 berat bagai tu, kita panggil the boys le angkatkan. Better la sikit bilik kakak, bila dah tukar position, lagi 6 bulan kita tukar lagik yek…IMG_1231

Yeap, ini dia buat solo. Aku ajak tukar position katil semua dia tak nak, he said nanti dulu….

oh speaking of the house gakkan, aku nak carik wall paper lah. Nak tambah 1 side at each of their rooms. Saje gatei…. nak recommend?

IMG_3856

also kita panggil the same abang contractor untuk tambahkan laundry’s ampaian, jadi double tu hah atas bawah dah, dulu satu jer. Pun kat porch tambah lagi 2. Then tambah lagi the red stand tuh, boleh gak letak bunga ke letak kipas of cos….the bestlah bang.

 

IMG_3869

Wall of Fame for our Red Family. But ini tidak ada kalian nampak di living or hall pun, duduknya kat attic. Ada 2 sides, love it, thanks husband for this.

IMG_3847

Position katil aku pun bertukar hehehhe….pun sama, lagi 3 bulan akan bertukar lagi, aku memang tak suka statik sama jerrrr…kena bertukar2 88 kali.

Ini pun settled by suami dan anak sulongnya. aku balik kerja eh dah siap…macih boys.

 

IMG_1355

almost done. Untuk yang rongak2 punya wall tu, kita khaskan untuk Zeeshan punya frames lah. He s the last of our product so zaman dia more to digital, tak banyak hard copy, jadi kenalah kami kumpul2 gambar (aku le kan yang kena buat) untuk send for printing. Baru leh letak lam frames.

aku kekira kan…ada 15lagi frames kosong dan jugak 15 lagi frames yang berisi gambar belum ditampal. In total about 30pcs. So boleh lagi 3 rows. All red frames ni, duduknya kat sebelah tangga to attic.

Yelah, most of the photos ni aku tak bertudung bagai, jadi biarlah dok kat atas so family members anak2 aku je yang tengok. Orang luar jarang le sampai ke atas kan…unless for tour. Udah2lah tour kot, dah 7 bulan pun kami pindah, tak yah le nak tour red house lagi ye dok :)

Frames job ni, settled by husband gak. lama giler dia nak siapkan, ada 3,5 bulan gak. coz dia buat benda ni kena berjam2, tak boleh 1-2 jam, tak cukup. Walaupun macam tampal jer, tapi ada le kerenahnya, janji siap.

IMG_1455

banyak job laki aku buat, semua ni settled sebelum kita pi holiday di Langkawi.  Aku tak boleh buat kerja2 balut buku ni, bosan. Dedulu aku buat ler, masa zaman2 laki aku travel sokmo takde kat KL ni, skang ni pass batton kat laki aku lah…lagipun tangan dia buat lagi seni cantik kemas, aku ni boleh tahan senget benget gak plastik tu aku buat.

 

IMG_4132

biasa aku jahit badge kakak, dan apabila ada viral pasal yang tampal ngan uhu tu kan, pakai iron bagai (technically laki aku yang first jumpa viral tu, dia lagi perati fb tu detaily dari aku), so terus dia kata better dont jahit.

Dah ko tak bagi jahit, hah bapak ko kena amik lagi job ni hahahaa

IMG_4072

ha see…apaknya buat ada skill. Tang ni je ler dia iron, ada selonggol baldi baju nak kena iron tu, dia jeling pun tidak, that s my job (or abang). Dah sekolah ni, memang lagi ler abang tak boleh buat, aku le yang buat semua tu.

ada yang viral lagi rendam baju pakai sabun Fruitale tu kan, hah tu pun aku buat gak. Bagus bagus, bagi lagi tips, ai will follow one. Aku kan supermak. Sabun tu rendam ngan air panas ngan kain baju sekolah putih tu ler. Jadi kotoran tu boleh hilanglah, cepat dan murah.

Biasa aku rendam, dalam 2 jenis baldi, for yang peputih kakaknya baju sek (and baju parents yang putih). satu lagi baldi for wewarna, baju sek abang and baju sek agama kakak and baju kerja parents. Molek ler benda yang memudahkan kita, jimat pun ye, harga sebuku sabun Fruitale tu baru 80sen.

Baju ni hazabnya tang  kolar dan tang lengan tu. Kalau diorang makan comot, lagi lerrrrr….duh.

IMG_4384

Pangkin RM500 yang kami beli kat IKEA. Dalam tu aku letak toto or quilt in case mak aku nak pakai sambil tidur kat bawah tu. ke untuk aku gak, ada sekali aku rasa sejuk sangat, walaupun tidur siang, so kena le ada quilt nih. Eh ceh, padahal sebelum tu letak kat bilik laundry jer.

Dan of cos, aku letak 1 basket of my baking accessories. Baking ni patut dah start last weekend, baker yang ngajar ada hal, padahal dah janji. Hish. Aku dah excited nak baking tau. My family too, sonok depa bila dengau rumah nanti bau kek plak, asyik bau candles jer.

ada banyak space lagik lam pangkin tuh.

IMG_4385

Boleh bukak katup. hari tu aku balik kerja dengar suara abang, tak jumpa mana le si panjang tuh, rupanya……….dia menyorok dalam nih! eii suspens je.

Yang Zeeshan pun sama, dia penah sekali gak menyorok, tapi bukan dalam pangkin ni ler, kat celah2 sejadah yang stand sebelah pangkin nih. Mementang ko kecik.

Pangkin ni for outdoor, boleh letak kat porch. I was jokingly gak cakap kalau Aminah beranak, hah bolehlah dia dok dalam ni ngan anak2 nyer kat porch tu hahahaha….sok kita cite pasal Aminah and QuPuteh yek, Insyallah.

Anway, buat masa ni dok kat kitchen lah, sedap dok kat pangkin macam nih, pastu ada kipas yang aku dah tukar tambah dari bilik atas sana sini, sejuk jer. Pangkin tu belah kirinya memang ada 2 tayar, yang kanan takde, jadi bolehlah angkat tarik untuk pindah2 ke mana bagai. Nak letak depan tv pun boleh if nak buat meja…ikut munglah korang.

 

Comment: 7

2 movies 2 malls…

IMG_1079

Let s combine all 2 movies, diff days in 1 entry. I need to catch up cepat sikit coz kang lamaaaaaaaaaaaaa gila nak citer benda lain. Banyak dah sangat pending.

My left eyes adalah merah, salah kecucian.

IMG_1099

I dapat tix from Astro for the Star Wars, i bukan fan sangat but husband dan anak2 yang minat, kali ni menonton di Setia Mall. Jauh dan sunyi..hiks…

Aku habis kerja, drove lelaju balik, sampai rumah ganti baju jer. Terus semua melompat masuk kereta, depa dah siap awal2. Make up pun aku tukar kaler dalam kereta gak (let the husband drive).

IMG_3962

IMG_3969

IMG_1144

IMG_1163

2 gambar atas tu Zeeshan rela, tapi kemudian bila 2 gambar bawahnya terpaksa pegang dia coz dia berlarian tak nak posing sama. Kang ko dah besar bising kenapa gambar ko kat hall of fame Red House tak banyak, hah ni ler pasalnya dik.

Kat mall ni tak boleh ler nak makan, tak jumpa kedai halal langsung, tanya security pun katanya takdak. So takpe ler…makan je lah popcorn korang kang.

IMG_1170

tapi ada surau, yang besarrrr dan sepi. Pastu ada satu jer kipas ceiling, haih, napa le susah benau nak banyak2kan kipas. Ada ler 2,3 orang yang solat maghrib situ, pastu tinggal kita 2 jer coz since movie start kat kol 9 malam, baik kita tunggu Isya jer, terus.

Sebelum tu, Zeeshan was with us, kemudian bila the boys dah habis Maghrib baru ler kita pass Zeeshan kat depa.  Our telekung kalau kat luar, sama ni jer, the travel pack punya telekung yang aku beli kat Jakarta years ago, kakak is red mine is white, senang bungkus letak lam bag.

Tapi surau kat sini memang sepi ler. Udahlah kita berdua jer. The boys dah naik atas, surau ni dok kat ground floor hujung dalam sekali.

IMG_1196

habis movie, depa lapar, but Zeeshan dah kedaung tidur. Ikut aku nak balik terus jer, but depa 3 nak makan heavy, dah midnite pun yooo….jadi aku dokong le teman tidur si Zeeshan tu sementara menunggu 3 orang tu makan.

Aku bukannya midnite person kat luar sangat, means bukan lah tak pernah langsung bermidnite di luar but ai just dont like. Somo more dengan ada anak kecik, Kalau dia baby2 lagi memang takkan aku ikut, korang pi le bertiga, skang Zeeshan dah 4 taun ok ler exceptional case, but not gonna be selalu ler, setaun 2,3 kali boleh ler, macam kes nih, dah terpaksa, depa lapau dok makan popcorn jer kan.

Star Wars well ok ok jer for me hahahaha….

IMG_1464

the next few days pulak, kami ke Midvalley. Untuk makan steak…

IMG_1483

i love my set of necklace, ada more than 15 sets lagi just arrived yang belum berpakai…aku memang suka collect. Takpe lah, if anak2 menantu aku sok tak pakai, aku bagi ler charity ke or vintage ke, mana tau harga tinggi lagi 10-20 taun lagi kan, insyallah.

IMG_1491

Makan kat sini, dah jadi our fav gak, sejak aku introduced the restaurant to the red family, depa dah pun in the must list to visit for makan2 if stop by at Midvalley…

IMG_1507

lepas makan, kita meredah shopping sesikit di AEON Midvalley. kena take turn lagi for Maghrib, the q dalam surau AEON sangatlah tercungap2 keluar pintu kau….

IMG_1520

ai is duduk kat sini, menanti anak yang pusing semua jenis pemenan dalam nih…tapi earlier selamat dah shopping. Kita sanggup ikut escalator jauh tak nak bagi Zeeshan nampak tempat toys ni, tapi hish, hidung mata dia kuat betul..kantoi gak, kena gak bawak masuk dalam nih.

IMG_1533

korang dok sini dulu, tengok space Star Wars kat bawah tu yek, mummy nak lari sorang2 pi Nichii :) . Sebelum aku lari tu aku dah siapkan beli kopi untuk suami dan jugak mangga pulut for them to eat and drink dendiam…

kena rushing laju coz kita ada lagi satu movie nak melayan, but not at Midvalley, kat Viva Mall.

IMG_1543

macam kita 2 orang je menengok padahal berlima. Kita berdua lari naik dulu, at VIVA Mall coz tix aku dah beli online but depa ni kan tak berapa maju, tix online beli tu kena gak endorse lagi kat counter. Dia tak macam TGV or GSC yang boleh je tunjuk tix online kat entrance.

Pastuh beli food pun kena gak tunjuk card as member aku, kang rugi ler…sekali beli kalau beranak 5 ni, banyak leh dapat pointsnya.

The reason kita tak dapat tengok kat Midvalley coz masa tu public  holidays ke hapa tak silap so the tix sold out, untuk sehari punya show aritu. Yang ada kosong kat Viva Mall jer (dah expected pun), jadi tu yang dari MV patah ke Viva, dedua pun near by to our house. No issue. Cuma issuenya kena kuor masuk kereta 2 kali perjalanan jer lah.

Oh kita menonton IPMan, best. Sedih. sayangnya suami pada isterinya kan, sampai ke akhir hayat walaupun awal2 suaminya macam dok bz semedang….But the stuntman for Ipman ni too obvious sangatlah, boleh tau itu bukan dia yang berlawan, the stuntman dia…

 

Comment: 4