One of the weddings…

IMG_6163

hallo hallo, muka pandang camera please. Mulut menceceh je akak merah kau. Banyak nak catch up ngan dear darling aku nih, asal jumpa masa kenduri Riny jer. She s my bff even used to be my roommate kat ITM Jengka dulu. Last year ada akak blogkan ai went to her brother’s wedding (yang kahwin ngan Fauziah Gous tu ler). This year pulak wedding adik bongsu, si Baby dulu akak kenal dia masa kekecik adoiyai, skang dah kawin ko dik.

IMG_6173

pakwe kecik dok main telur! seligi gak budak nih

IMG_6200

Mr Zeeshan ngan batik Jakartanya. Ko tengok pipi dia dah naik merah dek kepanasan hahahaha, dah macam pakai blusher jer. Dia memang, kalau panas sangat or even sejuk sangat (specially at winter countries) memang akan naik ler pipinya tuh

IMG_6211

The nikah was since morning tapi aku datang dari tengahari. My 2 boys, RD and Abang masa ni pi solat Jumaat, so tu yang kami berempat jer (kakak dah melepek, sorang lagi maid aku ler). Jadi pas dropped us, depa pi solat kat Bukit Jelutong tu gak lah.

IMG_6214

Orang dah abis ramai makan pun, but pastuh habis je solat Jumaat, ramai ler balik meja2 tetamu ni.

This was during the Labour Day cuti tuh. aku rasa first time gak aku pi kenduri kahwin yang buat on Friday. Eh tapi aku nikah dulu pun on Friday, cuma majlis berinai bagai buat malamnya dan esoknyalah. Macam adik Riny ni did right after nikah tuh. Itu baru 1st reception, ada 2 more receptions kat hotel and jugak kat side lelaki plak

IMG_6220

bahang panas toksah cakap ler, ada jugak at hotel depa buat, on Sunday, tapi aku skipped le part tuh. Cukup hok ni je datang, ni pun kira hebat, Riny kalau jemput so far alhamdulillah aku memang dapat hadhir. Ko Riny baca ye nih, kalau pasnih aku invite, jangan ko tak datang pulak haaaaaaaaaaaaaa

IMG_6233

Ok complete dah one family. Aku tinggalkan the boys makan sini, aku ngan the girls termasuk si handal kecik aku tu masuk ke dalam nak carik pengantin

IMG_6239

tapi tak dapat jumpa Pengantin, tengah bersiap. so kita posing je lah kat pelamin

IMG_6242

beria le akak korang ni kan, abis tu pengantin busyyy

IMG_6248

dah tak tau nak amik gambar camne dah, maid aku memang suka suh posing, dok tak sesudah dia puji ngan pelamin Baby, memang cantik bangat

IMG_6257

tersentil le sikit dak Poja. thanks for having us Riny, love u dolly

IMG_6310

dan tengok kehebatan bersilat 2 orang nih, the boys

IMG_6312

depa punya ke main berlipat2 dalam kereta 2 orang nih. apaknya ngah beli barang something, kita nak balik Kapar pulak

IMG_6320

the 3 of them in batik! untuk Zeeshan aku beli 3 helai, tapi kesal pulak tak beli lebih2 untuk bapaknya dan abang. Ada gak some of them dapat ole2 batik baju ni dari aku. Heharap muatlah yek. Abah pun dapat 2 helai, but long sleeves.

Selai batik ni 25 hinggit je pun. Pakai for weddings, ok ler kan.

IMG_6267

all of us in Jakarta outfit, except Kakak yang takde pulak for her. Susah nak carik size baju kakak yang macam maknya nih kat sana.

IMG_6275

kebaya purple aku tu macam caftan but pendek cam ni ler aku suka cuma kali ni dia punya material sedap sangat and dah ada siap the brooch type, dan jugak aku paired kan ngan kain batik yang macam pario aku citer tuh. This is in Purple one, tak nampak ler pulak shot gini, nantilah tengok atas2 ada gambarnya kain nih.

Tapi kan baju purple tu, asalnya beli ngan 2 helai baju lain gak, dia tak nak bagi harga yang aku nak kau, sama ada gratisnya ler. So aku blah ngan Pak Sulis, dah few steps, baru dia panggil balik. Tu yang jadi beli. Lagipun kita dah last customers, depa nak tutup kedai pun, bagi je le harga yang aku nak tu kan, aku pun insisted gak. hiks..

Comment: 5

Ole-ole from Jakarta…

IMG_6034

so ini akak dah tunjukkan the PAC lipstick pallette yang I bought from the Martha Tilaar Jakarta

tau tak bape taun dah pun masih lagi the pigments of the eyeshadows masih lagi ai pakai. tak hehabis lagik. 2 tiang berdiri lagik tuh. but yang palette dah jahanam, si Zeeshan punya angkara, masa dia kekecik dulu, dapat dia selongkar.

IMG_6082

at the airport, ai beli the duo sets of these 3 sets of perfumes. Malas nak bukak the plastick bags tuh, excited nak susun cecantik molek at my new bathroom in TM’s house.

IMG_6086

The Martha Tilaar sets pulak, the scrub and 3 body showers. pun dok tunggu time je nak susun at my new TM’s bathroom. hahahahah bila le nak tayang TM’s house kan.

Rumah dah siap, alhamdulillah.

Tunggu pengakhiran the final touch up and pindah masuk. Insyallah, siap je semua lagi ada satu lagi final stage kita nak buat, terus pindah. Ramai giler dah tanya aku bila nak buat house warming, dik oi, no house warming this year, rasanya tak sempat. Akan ada rezeki lebih, kita buatlah house warming, insyallah. Dedoa.

Thanks for reading my Jakarta journey, see you again Jakarta, insyallah ada rezeki tahun depan lagik. Ole2 lain yang dibeli di Jakarta, ada masa ada pakai ke kita will share sini. Memang some dah pakai pun.

Comment: 6

Tanah Abang, dan pulang to KL…

IMG_5827

hallu our final day. To shop and to balik KL, flight tu late petang, so dari pagi le aku dah buat routine pi berjalan sendiri ngan Pak Sulis. As usual, aku dari first day tak join the ASUS punya program except the official day on 2nd day tu kan. Hari lain memang aku buat hal sendiri. Pi nyopping sana sini.

Ini di Novotel. Tunggu Pak Sulis. waktu datang luggage oren duduk dalam luggage hijau, tujuannya untuk letak barang le kan, organize sikit pala otak mikir.

IMG_5840

tuju pertamanya ke Martha Tilaar. Aku asalnya ada buat booking untuk massage, tapi depa punya massage call off time to start is at 5pm, yet waktu tu ler kita ngah sibuk shopping.  Jadi datang singgah le jap beli barang.

IMG_5836

Ada PAC gak dalam nih, lagi senang kerja aku, sekali arung setempat beli sini

IMG_5844

langsung terus kemudiannya ke Tanah Abang. Mata aku tengok dress merah nih, omeng. Bila masa le nak pakainya. Ada kat FB suh aku pakai masa Abang nikah, ko ni abang nak nikah ke mak nya yang nak menikah baru pakai cenggini hoiii

so lawanya.

aku ni ada penyakit pantang nampak merah, sumenya lawa

IMG_5848

the kebaya, memacam jenis fashion hah.

IMG_5851

well kat Tanah Abang, first location mestilah to curtains floor. Aku buat curtains lagik. Asal buat curtains je mesti buat kat Jakarta or Medan. Kat Bandung je dulu aku tak buat

IMG_5853

macam2 jenis ler langsir ko nak, yang tempah, yang ready made, yang design segala jenis pun ada

depa boleh siapkan in 24 hours, paling lama pun dalam masa 3 hari dah siap

IMG_5854

dan macam biasa, kepantangan aku bila nampak memerah nih. but aku tak amik ler nih, apa kehal pulak nak tunjuk apa yang aku tempah kat sini kan. Mai lah datang rumah :)

IMG_5860

so pilih materials, pilih design. Knowing me, measurements semua dah in hand. Bukan ini pertama kali pun aku buat curtains kat Indonesia. Prices? Yes, wayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy cheaper than KL

IMG_5886

oh lawa2 nih.  pikir le kan bila nak pakainya. Raya memang tak ler. event boleh. nikah kawin family members, tapi semua pun dah kahwin heheeeee

IMG_5890

satu lagi kat Tanah Abang nih walaupun kat Thamrin, depa ngah banyak betul jualan barangan orang India. Anting2 aku tayang nih, aku ada le tanya harga2nya, siap ngan gelang maknek bagai ler. Tapi bila convert, eh seratus lebih gak sume heh

IMG_5893

hah tu lah, sari ke baju Punjabi, semua ada. Banyak kedai gak tau camnih

IMG_5895

ini lagi kebayanya. Kita tak berenti pun, snap bergambo jer

IMG_5897

kebaya lagi. Kalau kat KL ni or even Malaysia tuh, jau reratus seketul kan?

IMG_5905

hah merah ni pun lawanya.  Baju untuk Indian nih but kita boleh je pakai, muslimah what. Cuma dia punya mengelip. Nak tanya harga pun takut

IMG_5925

kat kedai ni ada jual kain batik. Tapi bagusnya kain batik ni:

1. Bukan macam pario, so tak yah nak ikat2, tak yah nak pakai belt

2. Ada 2 buttons, so kalau ko gemuk ke kurus, bolehlah adjust buttons tu. Main2 kat buttons jer. So far aku dah pakai 2 helai. Takde belahan, so very muslimah gak.

3. Ada siap ngan selendang plak tuh, harganya, lumayannnnnnnnnnnnnnnnnnn murah.

hahahaha macam aku menjual jer.

eh abang ni kan, dia punya demo beria le pakai kain nih, coz memang aku macam korang le ingatkan ni macam pario, rupanya wah, canggih. Senang gila nak pakai pasnih.

IMG_5929

varieties of colours and designs

IMG_5931

ini aku beli gak, dah pakai dah pun. hijau gold

caya tak ai beli 9 helai?

caya tak???

IMG_5934

caftan lagik. orang pendek cam aku kena carik caftan yang short bukan yang medium, kalau nak labuh, baik amik terus yang sampai knee. Kalau yang standard size, nampak macam pakai baju mengandung je hahahaha

IMG_5938

ada lagi jumpa Indian shop

IMG_5943

jubah biru and dark blue gak, aku amik 2 helai, untuk mak and mak mertua.

tokey kedai ni banyak cakap ler, orang lagi nak cepat dia lagi banyak borak citer pasal customers dia all the VVIP Malaysians yang dok situ.

oh untuk shopping kain baju cecantik yang kat Tanah Abang tu, mesti cari di Lantai 5, 5th Floor, Tingkap 5 kay. Aku yang setiap tahun datang Tanah Abang ni asyik ler lupa tingkat, sampai aku bukak blog aku kat situ, tunjuk orang gambar entries tahun lepas, baru kitorang tau rupanya harus ke Lantai 5

IMG_5948

kusam je muka masa shopping, penat ler.

Dah lapau, makan kat food court atas nun, the mee goreng. Aku nak le dapat macam mee goreng sedap kat Thamrin tu kan, alahai, hok yang kita makan nih, tak sesedap pulak. Jadi makan ala kadar je lah. Pak Sulis yang always be with me, whenever I am in Jakarta.

Those asking Pak Sulis number, momantai, insyallah boleh bagi tapi tu lah, dia ni schedule padat. Lepas jer dia uruskan aku, dia ke Bandung, about a week kat sana. Ramai Malaysians jadi customers dia.

IMG_5970

tetiba dah merah menyala kan. Dah touched up cecantik. Nak pi mana ko agak?

nak layan jem macet ler, nak tidur. dok belakang tu aku membuta. Lam sejam lebih dengan jem dari Tanah Abang to Airport. Last year pun 2 jam kau, dah bangun tidur pun tak gak sesampai. lamanya lahai.

IMG_5991

Aku sampai awal few min dari Malaysian contingents yang by bus. Siap ler hakak punya 2 luggages, tu hah 2 sejadah tebal

IMG_5999

Ada sale sikit kat dalam duty free airport, borong perfumes lagik

IMG_6013

sorong le sampai ke depan, itu bag biru hitam tu belongs to Patrick. Alia dah hilang ke mana hahahaha…Famous Alia pastuh, dalam aircraft dia tertinggal one of her shopping bag, nasib baik crew datang asked around

IMG_6022

sampai 4 bijik le pulak hand carry aku kan, bagpack tak boleh lari, kena jadi back up untuk my sling back Chanel tuh. Mana muat nak letak semua barang, ngan cables ler, wayar ler, power bank ler, tah hapa2 ler lagik. Udahlah ngan ‘cuti’ lagi le banyak makneknya kena usung in hand.

IMG_6031

Kak Azian is my loyal reader, she s also a mother to Alia. Gitu kan, jodoh betul kita. Nasib baik ai upload gambar kat FB heheheeh. Thanks Kak pinjam Alia jadi teman kami di Jakarta.

IMG_0787

dalam flight, layan lagi sambung movies. Aku memang hantu in flight movies. Ada cerita best pun, dok ulang alik tengok. Tak tidur pun. Last year ada orang China mari sana kena tangkap coz mencuri duit pax lain dalam flight, i did blogged about it. Tahun ni alhamdulillah no drama. Trip was good, cuma my bad cough tu lah, yang smapai kita kena beli repeat the gegula untuk sore throat. Haru sungguh.

RD sambut aku balik ler. Kecapetan.

Semua ole2 dah gave out to most of my buddies and families.

IMG_6034

one of the items yang ai beli kat Martha Tilaar. PAC lipstick pallete. Dulu aku penah pakai ni, siap beli buat jual lagi ramai orang gilakan nih, kali ni repeat balik beli for self.  Very handy.

Later to details about this.

Jadi, those nak pergi Tanah Abang, a must place to visit. Baru ni aku ada jumpa sorang Russian, she stays dok kerja in Jakarta, bila aku cakap kalau aku pi Jkt tu sokmo ke Tanah Abang, she kept saying itu tempat low quality, she never been there bla bla bla. Ko jangan le caya cakap Russian tuh. Ko caya cakap akak kay. U must visit Thamrin and Tanah Abang.

Fullstop.

Comment: 6

Shopping at Central Park, Jakarta

IMG_5437

Initial plan nak habiskan cerita Jakarta awal, tak kesampaian. Ater cuti panjang 4 hari kan. Syoknya lahai cuti pepanjang ni kan. Aku nanti one time nak gak le amik cuti segedabak Fri and Monday. tapi tu ler best kalau askar pun cuti samalah kan.

Our trip on the second day, started dari dalam bus. Setiap kali bergerak dari Novotel to location, akan ada police escort. Wow kalau tidak, dia punya lambat ler lagi nak sampai knowing Jakarta punya macet. I dah cerita on the launching of ASUS Zenfon2 (i m so looking forward on the phone, soon to be in hand).  So right after the event, we have plenty of time.

Since aku tak book Pak Sulis on my second day, aku ngan Patrick Men Magazine and Alia Malaysian Business jenjalan around kat Central Park. Just to kill off time. Ada dalam 3-4 hours gak nih. Kalau pergi Thamrin City pun syok. But halahai, takde Pak Sulis. Nak pakai cab biasa pun boleh, but takpelah. Pusing Central Park jer.

IMG_5630

Tempat pertama dituju hah kat kain baju pompuan ler. Last year I datang borong kat sini. Kain bajunya a bit mahallah but u couldnt find the quality kat Thamrin or Tanah Abang. Rasanya last year aku beli 3 pairs. Jadi wajib le borong lagik

IMG_5635

The red one nih aku tak amik, to show hangpa jer

IMG_5638

The maroon ngan putih ni pun aku tak amik. Takut nak pakai putih nih, aku ni ada clumsy sket.

IMG_5641

Checking on the converter. Dik ko nak converter sheet nih, senang je lah dik, ko buat sendiri jer. Satu row in rupiah satu lagi row in Ringgits. Buatlah up to bape ratus / ribu ringgit ko nak letak. Senang for reference. Most of the countries akak pakai converter, some countries tak perlu, kita senang nak convert guna pala otak jer

.

IMG_5646

They have new kain sulam yang lagi banyak gold sulamnya. I have this one before but the sulam tak banyak sangat, ini lagi melecun!

IMG_5656

Burstnya muka hakak!

hok hitam ni pun cantik, but akak pun dah ada selai beli last year, but of cos lah ini sulamnya lagi padat

IMG_5657

if you love pink, quality kain ni tebal yek

IMG_5659

depa dah upgrade, buat sulam tapi untuk dress pulak

IMG_5661

ini lagi details beadsnya, kena close up kasi hangpa tengok sikit. I grabbed this one piece

IMG_5662

outfit di Jakarta haritu, sehari suntuk ngan kain baju nih. Contingents negara lain yang dapat duduk Pullman, dapat ler mandi manda tukar baju bagai, Kami ni harap sapa yang ada usung baju extra, hah dapatlah salin baju, but ramai yang tak tukar baju pun. Pakailah sehari suntuk

IMG_5680

wallah, cantikkan. The purple and sulam penuh hitam nih. Sampai malam tu aku terkenang2 kain nih, tapi takde sizeeeeeeeeeeee dah. yang akak pakai tu, size besau, sket lagi nak terbarai tuh, lipat 2 tuh

IMG_5696

the red one pun cantik. I have one in red but short sleeve, dulu takde hok nih

IMG_5703

ini purple, pun cantik

IMG_5706

ini macam sama ler kot kat atas nih, dah tried bebanyak kali lupa plak heh

IMG_5719

the dress in sulam atas penuh gak. Tu ler ingat nak beli gak nih buat pakai malam tu dinner ASUS but mahal benau ler. Kang sok sok aku dah jadi muslimah, tak leh pakai. bazirrrrrrrrrrrrrrrrr

IMG_5726

Also in sulam, but makan dalam merahnya, so tak berapa jelas

IMG_5752

ini lain sulam kaler and design, sama ngan kain beads hitam tuh

IMG_5758

Ini nama brand untuk dalam Central Park. Kat mall lain mungkin ada, belong to local Indonesian. Biru tu ada cantikkkkkkkkkkkkkkkkkkk tapi semua size gedegang tinggalnya.

IMG_5760

done at bawah floor, kita terus naik atas, kejarkan kasut CAR’s Zeeshan. motif sama jugak, last year akak beli kat sini. Kasut Cars takde kat KL, ke ada, but so far memang ai tak pernah jumpa kat KL nun. Jadi tu yang bersungguh borong kat KL.

IMG_5762

Masa ni ler lupa size kasut Zeeshan, apa lagik tepon Bibik suh check the size.

IMG_5763

rambangnya lahai mata, banyak betul design cars kat sini. Kalau anak ko cam Zeeshan yang suka benau ngan vehicles, so buying cars shoes memang alwajibul

IMG_5768

oh sebelum tepon bibik tu, aku tried dulu kat anak orang nih, main sebat je kat anak orang ngah shopping. Ini anak orang kekaya Indonesia ler nih, maidnya tolong sarungkan kasut kat kaki budak tu, tapi kesian plak aku tengok, tak bersungguh dia buat.  Tak geti ke tak biasa ke takut ngan Puannya kot hahahaaa

IMG_5772

jadi hakak yang buatkan sendiri. Tapi budak ni umur 4 taun, badan size besau koooooooo, macam umur 5,6 taun so size kasut memang tak sesuai untuk padanan. Apapun terima kasih Ibu, pinjamkan anak kau

IMG_5776

I amik orange, Lusanya balikkan, terus dia sarung buat pergi sekolah!

IMG_5778

mari mengira budget. mak kau dah abis cash hah actually! Spent kat Thamrin ngan bayau Pak Sulis, licin kering dah duit mak kau. Yet ada sehari lagi untuk shopping nih

Tapi pastu aku cucuk ler, kat dalam Central Park ni gak, abis tu ada berejam2 masa terluang kan.

IMG_5784

habis dah pusing Central Park, kita dok kat Starbucks. Wifi cam palat, even data pun sama lahanad hahahaha. habis kitorg borak sampai memacam hal.

These ni gang2 akak sepanjang kat Jakarta lah.

From left, Beautifulnara’s rep: Hash. Nara pi Europe masa nih, keji ko kan, Indon tak nak pergi.

Patrick from Man’s Magazine and Alia Malaysian Business. Ada kepala sama sedap gak, even Alia tu beza ngan Kak Red, banyakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk tahun kau!

IMG_5788

touch sikit untuk ASUS dinner…

IMG_5804

but Pullman punya toilet ni memang ya ampun cantiknya!! mirrorsnya mewah sangat. Bak meh seketoi letak umah TM aku heh

IMG_5818

ini masa dinner ler akak lari pi toilet jap. siap aku duduk kat kerusi merah tu, sambil usaha carik signal. orang dah beribu kat dalam, jadi jem data

IMG_5821

ada performance by local celebrities masa dinner. The dinner was superb, banyak course sungguh, naik santak perut, kancing seluar pun kena bukak. hahahaha! gitu ler, malam tu apahal nak diet! food sedap sei

IMG_5826

dan hasil lelain tak yah ler show2, but untuk kasut Zeeshan sebagai penutup. Agak besar sikitlah merah ngan biru tuh, but takper, insyallah by Raya boleh muat dah kot. Kalau tak muat, sampai kau muatlah dik! Rasa macam mahal mak kau beli, asal pergi Jakarta harus beli kasut CARS nih.

Dia dapat kidnap kasut biru tu pakai pi jalan, at one of our weekends lepas. pastuh aku sorokkan dedua biru merah tuh. Bila dah dapat, jangan harap nak pandang kasut lain pun.

Insyallah ada rezeki lagi taun depan, mak beli lagik yek. Kalau pergi lagi ler kan.

Esok, kita gebang cerita Tanah Abang pulak :)

Comment: 3

Pelancaran ASUS ZenFone 2 di pasaran Asia Tenggara!

.

 

IMG_5469

The opening act Experience 2Morrow event by ASUS

ASUS CEO Jerry Shen welcomes Zenny to stage at the ZenFone 2 launch in Jakarta

In between my shopping spree kat Jakarta tu :) this is actually the main event, Experience 2Morrow by ASUS. Di mana dalam majlis inilah, CEO ASUS Jerry Shen telah melancarkan ASUS ZenFone 2 untuk pasaran Asia Tenggara.

IMG_5465

So berterbanganlah aku ke sana bersama-sama kontigen media dari Malaysia untuk memeriahkan majlis hiks. There were about 50 of us the Malaysian medias

Over 1,000 Southeast Asia media and consumers experience ASUS ZenFone 2 at Jakarta launch event

Juga hadir lebih dari seribu wakil-wakil media dan juga pengguna dari seluruh pelosok negara Asia Tenggara untuk mencuba dan melihat sendiri this new ASUS device.

Left to right-ASUS Regional Director Rex Lee, ASUS Corporate Vice President Eric Chen,ASUS CEO Jerry Shen, Intel President Robby Swinnen and Intel VP Samuel G. Spangler

Left to right: ASUS Regional Director Rex Lee, ASUS Corporate Vice President Eric Chen,ASUS CEO Jerry Shen, Intel President Robby Swinnen and Intel VP Samuel G. Spangler

Presiden dan Pengurus Besar Intel di rantau Asia Pasifik dan Jepun, Robby Swinnen bersama-sama Jerry Shen di atas pentas meraikan perkongsian jangka panjang Intel dan ASUS antara kedua-dua syarikat ini.

ASUS CEO Jerry Shen at launch event in Jakarta announces ZenFone 2-world’s first 4GB smartphone

ZenFone 2 - the World’s First 4GB RAM Smartphone, memang sangat-sangat dinantikan kehadirannya. Di atas kejayaan dan penerimaan yang menggalakkan  ZenFone generasi pertama, maka lahirlah ZenFone 2 ini.

IMG_5492

Kali ini semestinya dengan reka bentuk baru Zen-inspired yang menakjubkan, prestasi tanpa kompromi dan membawa tahap penggunaan yang luxury  kepada pengguna.

 

IMG_5447

Antara media2 Malaysia

IMG_5519

A Winner of a 2015 iF Design Award, this new ZenFone 2 mempunyai reka bentuk yang premium, hadir dengan spesifikasi dan ciri-ciri yang luar biasa pada harga yang menarik dan berpatutan. Ada 5 warna pilihan, Glacier Gray, Osmium Black, Glamour Red, Ceramic White dan Sheer Gold.

 

IMG_5550

 Cak!

IMG_5545

So apalagi jom la try test cuba tengok hiks :) 1st test mestilah selfie hiks

IMG_5551

Direka untuk keselesaan dan mudah digunakan menggunakan satu tangan sahaja, ZenFone 2 mempunyai perlindungan ergonomik melengkung belakang dengan butang intuitif yang berfungsi sebagai kawalan bunyi (volume control) juga sebagai butang pengatup kamera (camera shutter button) apabila hendak berselfie. 

 

IMG_5572

Glacier Gray

IMG_5569

Sheer Gold

IMG_5581

Glamour Red

IMG_5591

Amacam, korang berkenan tak ZenFone 2 ni? Bukan kat cewek tu dong! 

ZE551_red

Glamour Red pujaan hati ku weiii

ASUS ZenFone 2 comes with the Android 5.0 Lollipop — the latest, 64-bit mobile operating system — and ASUS ZenUI 2.0 to deliver the ultimate user experience. Ini termasuklah all these awesome features such as See What Others Can’t See, Uncompromising Performance, More Personalized Interface and Ultimate Entertainment. Memang superb!

I’ll try to review lebih details once I get this beauty in my hand nanti.

IMG_5625

Dan untuk availability dan harganya di Malaysia, ZenFone 2 series will be announced and available soon in Malaysia market, starting at the upcoming Incredible ZenDay – an end-user event on 9th May 2015 at KL Live, Kuala Lumpur.

So kepada yang dah tak sabar bolehlah get more info and register at incredible-zen-day :)

See What Others Can’t See. 

 

Comment: 10