Limited Edition Kleenex Vanilla yang wangi harum semerbak!

.

.

IMG_3002

The other day I was at this new, limited edition Kleenex Vanilla Scented Tissues launching event. Actually Akak a bit sceptical la about this scented tissue kan, so I thought tisu ni maybe wangi biasa-biasa jer but to my surprise this new tissue memanglah wangi dan really menyegarkan mood dan suasana.

I think this is the most wangi event I’ve been attended :)

IMG_3046

So the event started with some background introduction about this new tissue. So untuk pengetahuan korang sebelum ni Kleenex telah memperkenalkan their fresh Cherry Blossom scent, kemudian their delicately floral Rose scent dan sekarang bersempena Hari Raya season Kleenex memperkenalkan pula this brand new, limited edition, sweet-smelling their KLEENEX VANILLA SCENTED TISSUE.

This new Vanilla tissue, rasa wangi bau dia secara tak langsung mengimbau kenangan Akak menolong Mak Ajah baking Vanilla cookie time nak Raya dulu-dulu hiks. Penatnya ya amat, puasa-puasa tolong bakar biskut Raya, tapi bila dah siap, tu yang tak terkata puasnya. Bau biskut Vanilla tu jer dah buat hilang penat puasa. Belum lagi rasa Vanillanya yang sedap, lagi tak sabar nak Raya. That’s was quite long time ago.

So bila Akak dapat tahu limited edition ni available masa Raya, bukan main kenangan-kenangan indah bersama keluarga tersayang seperti Mak Ajah mengimbas kembali. Tak sabar-sabar pula tiba-tiba nak bersama-sama berhari raya :)

IMG_3448

Sama seperti kita yang perlukan sentuhan lembut ataupun soft touch dalam kehidupan seharian, begitu juga Kleenex mengutamakan kelembutan/softness dalam tisu mereka ini. Dengan kelebihan  soft comforting touch of this new Kleenex 3-ply scented facial tissues yang sekaligus memberi aroma harum yang menyegarkan, bukan sahaja meninggalkan senses di minda tetapi mood menjadi lebih ceria.

Akak personally percaya haruman wangian semerbak seperti KLEENEX VANILLA dapat menaikkan aroma positif sekaligus menjadikan mood yang lebih ceria and tenang. Lebih-lebih lagi rasa bau Vanillanya yang sebati dengan hidup kita dan ini secara tak langsung mengaitkan kenangan terindah berkait dengan haruman Vanilla, lebih-lebih lagi cerita-cerita lama Hari Raya.

IMG_3191

Wanginya bau tisu ni, mak mertua Akak cakap…

Bukan wangi saja Mak, KLEENEX VANILLA SCENTED TISSUE ni juga lembut. Dan walaupun lembut ianya kuat dan tak mudah koyak bila diguna.

IMG_3197

Even the tissue box is design nicely and look good dan tak payah nak pakai sarung kotak tisu :)

IMG_3062

The range of Kleenex scented facial tissue samada Rose Essential Oil, Cherry Blosson ataupun Vanilla ni boleh didapati di mana-mana kedai berhampiran. Hanya dengan harga dari RM14.95 untuk 4 packs of 114 sheets.

Kleenex Vanilla Scented Tissues dapat membangkitkan suasana dan mood lebih ceria dengan aromanya yang harum menawan dan lebih-lebih lagi di musim Hari Raya ini, jadikan Kleenex scented tissue teman bersama hidangan raya korang bersama-sama family dan teman-teman yang datang berhari raya :)

For more information, layari FB Kleenex Malaysia

Comment: 4

Bayau lebih takper, janji… :)

IMG_4883

sepesen brand, warna berbeza. Got one more in dark blue but hilang dek anak bujang sulong aku tuh. So since Zeeshan is still tangan kecik so takde le jam for him hehehhee

Malam tu kita pakai sesama, I am sure boleh guess le mana satu tangan aku pun hahaha….no high end brand but the smile to our family specially for the kids coz tengok the parents pun into pakai jam sama macam depa is priceless. Jam abang kakak pun actually semua nih hiks…

 IMG_4762 (2)

well ok akak nak cite le ni baju meletop konon nak pakai raya tapi dah pakai sarung kat Casa Ombak arituh. So jadinya akak tengok baju ni kat Isetan nun, harganya memang le mahal but because I tak explore my eyes to other social medias jadi padahnya di situ. Dah lepas beli baru tetengok online market jual, hishh, sakitnya hati aku.

So this fishtail baju kononnya ok ler akak beli tengok cam cantik le sangatkan. Harganya when i paid for it was RM189 but i utilised my vouchers so i guna my cash about RM60 macam tu lah. Lelain sume vouchers.

Then konon nak pakai at one of the rayas le kan, but malamnya, akak scroll scroll itu ig, aku tengok eh melambakkkkkkkkkkkkknya orang jual, siap dengan kain pulak tu. Akak beli just the top without kain suor bagai tau.

Depa pulak jual from the price range of RM120-135! gamaknya kalau kat luar ada yang below RM100 kot hishh…sakitnya hati ku disiniiii.

 

IMG_4734

so because of that I decided to pakai for Casa Ombak event. Jadi tak yah pakai raya so orang yang beli2 tu konon nak pakai masa raya tu, dah rugi gak ler coz ai is dah pakai dulu muahahahah. Sakit hati punya pasal bayau RM189 gitu kan.

Jadi takper, ruginya sebab bayar mahal, but untungnya aku dah pakai dulu posing2 sebelum orang lain dok sibuk pakai for raya. Kehkehkeh….ai is so brilliant (walaupunnnnnnnnnnnnnn…..)

Comment: 4

Selera Ramadhan di Casa Ombak!!

IMG_4734

Dah masuk minggu kedua kita berpuasa, so last weekend sempatlah pergi menjamah dan menjamu selera dengan menu berbuka puasa ala kampung di Buffet Ramadhan @ Casa Ombak. Tahun kedua berbuka di sini, harus datang whoihhhh walaupun patutnya akak dah ada planned lain.

U like my black baju raya? tapi dah pakai di awal Ramadhan, ok i ll tell you a story about it sok sok.

So ok, this time buka puasa yang kena repeat wajib setiap taun is at the Casa Ombak.

 IMG_4586

hish hish, masa ni aku pepusing ngan Zeeshan, member asyik merayu mintak cabut peplastik tu sume, tak sabar nak makan. Tau la ko tak puasa dikkkk

IMG_4567

Mee kari ni aku ngan kakak berlawan2 makan

IMG_4575

roti jala yang skang dah masuk list fav kakak gak

IMG_4581

aaa abang punya fav kuih seri muka, mom too

IMG_4584

Menu makanan dia memang bermacam-macam pilihan. Dah nama pun Buffet Ramadhan ala kampung, so dari ulam-ulam kampung, masakan kampung sampailah ke western food, goreng-goreng, segala jenis mee. kuih-muih, manisan, buah-buahan, roti john, roti jala, keow teow goreng, ikan bakar, ayam goreng berempah dan pelbagai jenis masakan panas dan instant food, semuanya ada!

IMG_4573

Ikutkan hati memang nak jamah semua, tapi kena control diet gak hiks. Tapi teh tarik dia memang umph, bergelas-gelas aku repeat!

i memang fan of teh tarik sangat

IMG_4588

Dekorasi yang sangat cantik dan sedap mata memandang juga sangat selesa untuk kita menjamu selera. Memang pandai dia hias tempat ni, cantik so makan pun makin berselera dan bertambah-tambah Akak!

Susun atur kerusi meja makan pun a bit loose, so senang nak gerak ulang alik pi ambik makanan. Tak le dok bergesel-gesel celah-celah kerusi hiks, just nice.

Umpamanya ko makan lauk gulai but berkonsepkan garden yooo

IMG_4602

Bukan aku sorang jer, aku ditemani of cos Red Family dan paling best ramai geng-geng bloggers lain yang turut memeriahkan suasana :)

On the same table with me ada Izee and family (Faizal PJ’s) and Aida (Eizil’s Denaihati)

IMG_4607

Kambing panggang memanglah menu wajib di sini :)

2 pinggan kecik tu abang kakak licinkan

IMG_4614

Jjamah secubit rasa tak la rasa guilty sangat hehehe. Yang penting kena merasa, kalau tak nanti menyesal pulak :)

but now, for buffet spread of buka puasa, apahal diet? apa tuh? eh makan jerrr

IMG_4579

Berbuka puasa di Casa Ombak ni seolah-olah rasa macam berbuka di dalam taman. Sebabnya Casa Ombak adalah sebuah halaman kawasan banglo mewah yang dikelilingi dengan pokok-pokok dan tanaman yang hijau dan rendang, dan dihiasai pula oleh bunga-bungaan ala-ala taman gitu. Memang rasa santai dan tenang. Boleh juga ditempah untuk pelbagai function lain seperti wedding, nikah, tunang, akikah atau apa-apa sahaja events.

IMG_4618

The owner the lady boss, Akma Omar

IMG_4626 (2)

Zeeshan tu kenapa buat muka camtu plak

dia makan nasi putihnya je 2 mangkuk

IMG_4634

Bro’s family

IMG_4637

Red family yang aku rasa nak lepuk je si Zeeshan tuh, kalau tak bagi kang hp tu dia tak nak makan and dia pusing satu bungalow

IMG_4648

Deknor (lamanya lahai tak nampak), Bro the househusband, salute u dik and Kakak tabah, Kak Adza Irdawati

IMG_4654

wah skang aku pulak yang berjalan carik depa untuk bergambar, yelah depa anak baby2 kekecik nak pusing carik akak pun dah tak bermaya ye Nunu Jamar

IMG_4706

Antara bloggers yang datang

IMG_4718 (2)

Faizal PJ and anak, kita ada sejah bersama esoknya hahahaha, heippp diam

IMG_4569

 Ada surau untuk solat, lengkap untuk laki dan perempuan :)

IMG_4725 (2)

Bersama tokey Casa Ombak, terima kasih Akma atas jemputan!

Dengan harga yang berpatutan dan memang sangat berbaloi. Untuk tempahan boleh hubungi nombor di bawah ni:

Buffet Ramadan “Ala Kampung” di Casa Ombak yang menyelerakan dengan suasana garden outdoor dan sangat santai :)

Casa Ombak
No 22 Jalan Damai Off Jalan Ampang, 55000 Kuala Lumpur

Call/whatsapp : 013 6241417 / 012 6621062 / 03 2181 8750

RM58 nett/pax Dewasa
RM28 nett/pax kanak2 (5-12tahun)

Frankly speaking pada akak harga sangat worth to the max sangat coz ini tengah bandar and very the sedap pun ye. Senang nak lari shopping ke KLCC lepas tuh hehehehee

Facebook page : Ombak Creative page

Landmark
(Berdekatan dengan Ampang Park dan Lokasi belakang Double Tree Hotel dan The Intermark)

Comment: 8

6 new REDS…

IMG_4080

my man tu tengah tak sihat waktu ni, hidung dia dok selsema ngan sakit2 tekak, kitorang kalau sakit lebih kurang je berpassing batton but mengenangkan hari tu adalah weekend terakhir sebelum Ramadhan bermula so he pasrah je lah ikut bininya, or something yang aku ke ikut dia kot…Coz dah few weekends dia pergi carik barang sorang2 without aku, so this time aku ikut sama ler.

IMG_4095

budak kecik 2 orang ni tak nak bergerak ke tepi sket pun wpun aku nak amik gambar, depa dok main memasak kat meja nih. Merah stand bawah tu, but cermin atasnya, ai is dont like ler

IMG_4108

we were looking for satu lagi meja kopi, 1 tak cukup, lagipun yang satu tu memerlukan 2-3 tenaga lelaki menganngkat, jadi nak reorganize or tetukar style deco umah pun payah coz berat, selama setahun ni baru sekali ler beralih meja kopi berat tu, itupun pasal aku nak jemur carpet, kena ler depa angkat gak

This red meja kopi pun cantik le segala cuma aku tak suka gak bawahnya macam, terbongkok2 le ko nak mengambil barang if letak situ.

IMG_4098

but dia merah, but tak nak but merah but merah but tak nak hahahaha

IMG_4116

orang ni pun sakit melepek je, pun tangan tak sudah ngan hp

IMG_4120

ha side table laki aku pegang tu memang aku amik gak lah, 2 units. The colour material sama je ngan my kitchen chairs but idok le aku letak ni kat kitchen pun, of cos le kat livign dining hall kita

IMG_4125

gambar ni macam kecik je lelampu ni but actually ni lambpu besau2 and harganya confirm above RM250, lawaaaa

IMG_4140

selesai kat furniture shops bagai tu kita rushed to our fav kekedai lampu, semoga pencarian kali ni berhasil ler coz dah setaun mencariknya

IMG_4135

we (actually aku) nak carik 1 killer lampu yang will be the signature of the house, yang aritu chandelier laki aku beli tu untuk kat tangga yet ada satu lagi kita nak kena ada

 

IMG_4128

abis semua lampu laki aku cakap lawa lawa, padahal dia tau aku nakkan kaler merah. yelah dia kan ngah tersedut2 hidung tu pasalnya laju je nak cepat habiskan berjalan nih

IMG_4143

aku actually nak yang cam panjang nih but in red. I saw kat overseas ada jual merahnya nih but risky le pulak nak beli and bawak sini kang pecah berderai huihhh

IMG_4144

hok merah tu simple giler, tapi sebelahnya kanan tu cantik haih kalau takde tema merah kat rumah aku tu memang aku dah amik

IMG_4146

bukan lampu tu, but the bulb dalamnya, kan ada merah tu kan, tapi depa dah habis stock so nak jual kat aku yang tuh dengan harga yang sama, RM10 gak, cis ko

IMG_4148

ini pattern untuk lampu tidur or deco gak but range harga lagi murah, below 60, lelawa gak, tapi size kecil

IMG_4149

ha tengok murah2 le ni gak…bley ler tu if korang carik budget2 gini

IMG_4157

kita rehat kejap kat one of the kopitiams, kekongsi mee kari, muka dah bulat, apa da hal bulat punnnn

IMG_4158

ada kedai bunga kat sebelah2 tu gak, jatuh hati betul aku ngan bebunganya but husband was so moody, bila tanya semua bunga dia cakap tak lawa. Takde hajat dapat beli bunga baru, dia dok suh datang lagi sekali pilih, yelah kan aku dah cakap orang tu tak sihat heheheee

IMG_4161

artificial je semua nih, pun cantik sangat-sangat

IMG_4163

reminder if i nak datang lagi, ini kedainya

IMG_4165

sambung lagi pencarian, the red lampu kuning hujung tu yang aku nak macam tuh but this is too small

IMG_4166

ini pun lawa but the crystal dia is purple, so lari tema aku

IMG_4170

ini kalau ujung crystal tu merah dah memang aku sarung bungkus

IMG_4173

alahai, sedih tengok…

IMG_4175

kedai ni macam nak bungkus (katanya bertukar boss) tapi banyak lelampu yang harga runttuh, so aku bungkus merah tu 2 bijik

IMG_4187

ini dah cukup merahnya tapi laki aku cakap macam kaki sotong jerrr. hish banyak hal le orang sakit nih, itu gini sume alasannya

IMG_4188

pun tak cantikkkk dah macam tanglung plak

IMG_4191

again if they have in red, would be the boom

IMG_4192

ini was the last shop, dah nak nak gelap. So ini harus kedai terakhir coz laki aku pun dah hint2, but this is the lampu yang aku nak jugak, macam dah berjodoh je kan

IMG_4213

the price is a bit mahal but coz laki aku dah berdesyup2 hidungnya so kita kawtim le gak. But coz nak yang baru and depa kena pasang bagai dalam sejam setengah gitu so no choice, either we come back again tomorrow (aku ler tu) or kita pi jalan jap pi Tesco beli barang dapur to kill off time. So laki aku lam pikir2 terus ajak pi Tesco, gamaknya yelah dia pikir gak esoknya sian bininya kena datang balik pulak kot kan (ater dah dia tak sihat).

So we spent sejam setengah jap kat Tesco hah masa ni ler yang laki aku pi beli ayam tua tuh.Siap2 segala, bungkus McD (orang sakit tu tingin ni pulak) and rushed semula kedai lampu and amik lampu merah mengelip hakak, ya allah lawanya ko lampu. Tapi till now tak pasang lagi coz the guy yang supposed to do tengah ada job le pulak. anyway alhamdulillah, setahun punya kerja dah complete.

In total aritu punya 5 hours jenjalan, dapat 6 bijik barang merah :)

Meja kopi and 2 side tables yang aku tempah tu pun dah sampai sehari 2 lepas. Jangan tanya open house ler, blom dapat hidayah lagi nak buat open house taun nih, yang last year buat 3 kali tu punya penat tak habis lagi :P

Comment: 8

10 winners X 20 vouchers for Bangi Golf Resort!

First and foremost, thank you korang, berlumba2 memasing perah otak bagai nak bagi the best komen ever sort of macam tu lah, walaupun ada yang about 10 orang dah terlajak waktu submit komen pun hehehehe.

kalau 5 orang je yang bagi komen senang akak nak pilih, aku ni dahlah cepat kesian. So akak tak sanggup nak amik job pilih the 5 winners, ai is tak sampai hati, about 90 comments macam tuh. So I let my husband to decide.

He baca first round, dia katup kejap semalam hahahaha, dia sambung lagi esoknya. Kejam betul aku bagi kerja tu kat dia, alah bukan suruh masak pun, baca comments tu sume and pilih. So he picked randomly, I dont want to know camne dia pilih, yang aku tau aku nak the 5 winners.

So instead of akak wassap or email korang even ada yang tak leave mobile number or email address pun, so akak pasrah je lah leave the winners dalam sini, jadi makanya, tahniah the 5 of you, each one of you have won 2 vouchers berbuka puasa di Bangi Golf Resort.

1.

image

2.

image

3,

image

4.

image

5. Erin Othman (sorry tak pat nak tempek komen ko kat sini but still u r the winner yey!!)

Asalnya was 6 vouchers pastu increased jadi 10 vouchers, but today increased lagi to 20vouchers!! Big claplah to Bangi Golf Resort. Makanya dengan ini, tambahan lagi 10 vouchers tu untuk 5 orang lagi (setiap sorang dapat 2 vouchers juga), nama-nama additional winners seperti berikut di bawah:

6. Fara Anne Cruise

7. Fazalina Yusof

8. Alia Ahmad

9.  Rizal Shahrim

10. Aisyah Noraisyah Siti

The top 10 winners ni ada 24jam sahaja untuk claim your vouchers via wassap from Kak Red yer. You need to contact me before 8am of 14th June, failing to do so, the vouchers will be given away to the rest of the commentators pulak. Adil ler ye, so please wassap akak kat 019 320 6264. If you dah wassap, tunggu je akak jawab, walaupun akak dah baca ada blue tick bagai tapi akak lambat le sikit respond, jangan ko gegar pulak, sabau, as long as i know you dah wassap akak,  gonna get the vouchers lah. Hokey sayangs?

Insyallah ada rezeki lagi kita buat lagi give away macam nih, setiap tahun pun BGR akan bagi vouchers to readers akak, so stay tune, mungkin bukan sahaja untuk Ramadhan but di events lain. Jangan ler give up pulak and sedih ye, bayangkan lah ada berpuluh puluh puluh komen sangat, kalau BGR tu akak ni tokeynya, akak bagi korang semua 90 vouchers terus hiks…but ini namanya rezeki, esok2 insyallah rezeki kita di tempat lain.

For reservation di Bangi Golf Resort, contact  03-8925 3728 / 03-8210 0265

Address: No 1, Persiaran Bandar, Bandar Baru Bangi, 43650 Selangor

Website: http://www.bgrrest.com

Facebook: https://www.facebook.com/BangiGolfResortRestaurant

RM58 for adults and RM29 for children. Murah je nih, go go go!!!

IMG_5044 (002) - Copy

Red Family at BGR last nite, sorry kit tak dapat dating sesama bukak puasa, akak dah pergi dulu :)

Comment: 9