Dua Syawal – Gold and Blue…

IMG_6356

ehwah ko kakak adik

bersilang kaki nampak

mana belajar? cikgu red ajar?

 

IMG_6383

sabar la Zeeeshan, kita amik gambar kejap jerr

apak ko ada 10min je nih

10min yang tercicir sangat

kita mintak apaknya hantar us to our makcik’s house, coz dah janji ngan adik badik aku nak raya sini, but yang lain lepas sejam baru sampai. Aku gak yang punctual. Ini pun punctual pasal laki aku nak pi kerja kan. dia kena le hantar on time. dia sempat minum air jer, jamah makan tak sempat.

IMG_6425

so sebab team aku sampai dulu, kita makan dulu and pas adik beradik aku lain datang, aku pulak melepak santai le. tapi gambar sedara sume tak letak ahhahhhaa…well, i malaslah nanti ko sedara redmummy keeeeeeee

ko kawan redmummy keeeeeee

lainlah kak ngah, niece aku ni dah memang famous pun kat sini.

IMG_6494

ha sian bf aku nih dia nak tidur

tapi dia mana boleh tidur gitu jer

dia jenis tidur lena only kat 3 tempat: dalam pangkuan, or atas katil or dalam car seat kereta dia. bila dah kat rumah orang ni, dia melekat je ngan aku and suh aku baring doz dia dah tak tahan sangat nak tidur. but dah macam nak terjatuh le pulak kalau tidur kat sofa nih.

IMG_6510

beralih le position nak bagi dia ngan maknya selesa. sekejapan pastuh dia tidur. so aku stuck macam tu sampai le nak baliknya….

IMG_6559

masukkan dalam kereta pun dia melena lagik…

tapi ada jugak yang sama melena gak…tak menyempat keter nak bergerak dia dah mentidur hoi

IMG_6549

yang tudung kepala oren tuh hah tak sesabau tidur

pagi raya aku adiahkan telekung tudung2 baju dan macam2 sempena Syawal.

bukan main le drama mintak maaf salamannya, berdoyon doyon nangisnya.

hangpa dah tengok my ig/fb dia punya drama meraung 15 saat bila doctor amik darah dia? ahhahaha pi lah tengok

tu baru 15saat yang aku letak, full vid is 30sec actually

8,600 lebih yang menontonnya di FB and kat IG tak tau ler kan bape ribu yang nonton

begitulah aku menghadapi pelakon senetron setiap hari :)

IMG_6584

aku tumpang keter adik aku jer, aku kan dihantar suami. anak2 aku yang 2 orang besau tu pulak naik kereta lain, nak berkepit ngan the cousins lain

IMG_6619

cantikkan my niece nih

she s so prettyyyyyyyy and bila dia ada jer semua berebut nak pegang dokong dia hah. Aku dapat le merasa kejap, sebelum dirampas by orang lain plak

IMG_6660

yang ni pun comel gak

but i dont like the quality of the lace kain tuh. so disappointed. beli yang cap bebiasa lagi murah than this, lagi better qualitynya. Dont think aku boleh pakai lagi sekalilah, abis lacenya menjejeh tercabut.

IMG_6746

selfies with my 3 kids yang panggil banyak kali pun payah nak datang bergambar….ini pun kat rumah pakcik aku pulak, kitorg pergi ramai tau, 3,4 keter but macam aku 3 beranak je yang pi raya nih ahhahahaha

abah akupun ada sama wei.

IMG_6753

 

Pastuh kitorg dah tak tau nak jalan raya mana. Satu kereta nak kena balik before Maghrib coz kerja, lain sume merapu tak tau nak ke mana. Aku pulak memang nak balik ler, coz lemau penat berejam berjalan, ada anak kecikkan.  So we decided to go to KLCC.

coz aku nak amik do something with my barang kemas jap.

Sekali semua pun ikut pi KLCC di Syawal kedua. but depa tak de le meraban ikut masuk mall, depa sume park luar and posing kat tasik le, kat park mana tah. aku pun tak tau le dah terpisah. aku sorang je yang masuk Habib nih.

N balik pun, aku berdua je ngan Zeeshan coz lelain lepak umah Abah aku, termasuk ler bibik abang kakak. Midnite bapaknya balik kerja, sekali jalan jemput depa 3 balik.

Simple gila raya, yang tak tahan tu boleh pergi KLCC, ramai betul orang luar dalam tuh, Indo, Nig, Bangla dan macam2 jenis rupa bukan Malaysian ler he. Tu pasal by hook or by crook, kita kena balik Melaka gak. Lemau dok KL heh…

Comment: 4

Awesome ASUS ZenFone 5!

 

Ingat lagi Kak Red ke Jakarta few months back? Ala untuk Pelancaran ASUS ZenFone untuk pasaran Asia Tenggara tu.

IMG_1067

Jangan jeles, it’s now in my hand :) The ASUS ZenFone 5! Definately RED in color. So striking RED. Suka sangat warna merah dia!

 

IMG_1071

Skrinnya yang bersaiz 5-inci, ASUS ZenFone 5 merupakan telefon pintar mempunyai cip pemprosesan Intel Atom Z2560 yang berkelajuan 1.6GHz dan memori sebanyak 2GB RAM. Memanglah sangat laju, you can really feel the different. Switching between apps sangatlah smooth and no lagging at all!

ASUS-SS2

Displaynya yang sememangnya splendid and stunning, ASUS ZenFone 5 juga dilengkapi dengan high resolution 1280 x 800 HD IPS display, sporting a pixel density of 294ppi untuk visual appearance yang lebih impressive dan ASUS TruVivid technology with improved clarity, lighter and beautiful vivid color!

IMG_1074

Macam yang aku ceritakan in previous post, ASUS ZenFone 5 ini turut dilengkapi dengan 8MP rear-camera dan 2MP selfie camera :) of cos dengan adanya sokongan PixelMaster - teknologi kamera yang membolehkan penangkapan gambar ataupun video tanpa masalah dalam apa juga keadaan pencahayaan.

asus-preset-mode

Camera presets modes yang tersedia dalam ZenFone 5 ni

Jpeg

Contoh gambar indoor dengan low-light mode

ko ni dik mak suh posing ko jeling yek!

Jpeg

Ini pula contoh gambar outdoor

 

IMG_1076

Slick and slim enough for you?

Berdimensi 148.2 x 72.8 x 5.6 – 10.3mm, sememangnya sedap tangan mengenggam samada untuk call, gaming, bersocial media atau untuk apa sahaja kegunaan :)

ASUS-SS1

Lagi satu yang bestnya, ZenFone 5 features two SIM card slots! So membolehkan kita menggunakan satu phone sahaja untuk kegunaan personal ataupun kerja. Juga mempunyai advanced antenna sekaligus boleh mendapatkan fantastic performance walaupun dalam areas yang signalnya lemah seperti dalam metro ataupun tunnel. Ditune untuk mengurang power consumption bila searching for a signal, sekaligus menambahkan lagi standby time phone ini!

IMG_1079

Dan aku rasa semua dah maklum tentang ketahanan lama bateri ASUS ni :) Semestinya bateri ZenFone 5 ni tahan untuk kegunaan seharian. Rahsianya dengan low-power Intel® Atom™ processor dan juga power-efficient antenna design, ASUS ZenFone 5 menawarkan prestasi terbaik yang dilengkapi long battery life! Long battery life – yes itulah yang kita semua idam-idamkan bila menggunakan smartphone ni! Betul tak?

 

RM-ASUS

 

Boleh didapati dalam pelbagai warna iaitu Cherry Red, Pearl White, Charcoal Black, Champagne Gold. Tapi warna-warna lain akan coming soon :) dan harganya pula hanya RM 599! You’ll get an awesome ASUS ZenFone 5 with superb performance and excellent features! Memang worth it! Memanglah berbaloi-baloi!

Untuk info lebih lanjut bole layari ASUS ZenFone 5 dan juga ASUS Malaysia FB page. Takpun meh layan youtube bawah ni untuk ketahui lebih lanjut tentang kehebatan ASUS ZenFone 5!

 

Tapi kalau korang lebih fancy to tablet bolehlah rembat ASUS Fonepad 7

ASUS are pleased to announce the new promotion price for ASUS Fonepad 7 8GB version! ASUS Fonepad 7 is a 7-inch Android device with full 3G telephony functionality. Fonepad 7 also comes in 4 colours, and is powered by Intel(r) Atom(tm) Z2520 Processor (1.2GHz) with Intel(r) Hyper-Threading Technology. Hanya RM429 harga promosi!

ASUS Fonepad 7 (FE170) - New Price

 

Comment: 13

Iftar Bersama Bloggers by Denaihati

IMG_0891

cerita sebelumnya Syawal. Lama betul nak keluar.

maafkan saya ye Bang Haji Denaihati, saya sangatlah kekangan masa. Tapi saya nak jugak bercerita di sini, our bloggers buka puasa by Denaihati. or nama lainnya Iftar Bersama Bloggers 2014 by Denaihati.

Kesian selendang aku nih, orang tak geti pakai kan, asyik meleret2 jer. padahal aku dah pin belakangnya but nak membetulkan pun bukan geti, ngan cermin nak dicari tak de.

IMG_0897

dahulukan suami….

IMG_0900

pastu baru ngan AE

hahahahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

IMG_0902

pastu kembali kepada suami LOL

IMG_0903

ok lah up lagi gambar ngan laki, kasi bonus sikitlah kat laki

aku ni memang mereng kengkadang tapi laki aku melayan jer, but nak suh dia buat lelebih mmg dia takkan buat lah, alangkan gambar bercium pun dia tak bagi post sini hahahaha, kalau aku selamba kodok je pung.

IMG_4516

Berbuka kali ni Saloma Bistro. Denaihati kali ni buat tema, Arabian Night jadi ramai ler abang2 suami2 bujang2 yang datang berjubah. Laki aku idak ler. laki aku takde jubah but he can pinjam je dari Abang, abang sendiri ada 3,4 helai jubah. but the ladies pun berjubah gak, anggun je memasing. Yang tak ikut tema pun ramai, tapi ada yang macam lari tema pun akak macam kemusykilan sangat. Arabian bukan American tuh.

Akak tak pakai jejubah segala. akak pakai modern kurung, by Suri Sara, punyalah dah setaun lebih baru dapat pakai, dulu kan gems. Lagipun nak sedondon ngan laki akak, actually laki aku pakai je apa warna yang aku sediakan, dia tak kisah pun. kalau aku suh pakai merah, siapkan merah maka merahlah dia pakai. In between ada ler yang pi Maghrib and baru sambung makan, ada jugak yang buat tarawikh, ada yang buat di rumah memasing gak. Most of the timenya mingle around and bertanya khabar.

 

IMG_4524

Ujang yang kepelikan ngan magic kat tangan akak :)

IMG_4580

hah senang sekali arung semua ada.

MB, Tuan Haji Denaihati, eh tadi bang aji bukan jubah putih ke? Sohok the pelawak, Hilalazmi the Awani, AE yang ensem, kang tak cakap ensem ko patah hati plak kang ngan aku plak AE, and JBT – welcome to our blogger’s community by Denaihati. Hidup kena berkawan sket bang, asyik cerita Jepun jer, sesekali turun tengok hok kat bawah ni sket.

IMG_4602

Tekong and Wani – my Jakarta ASUS teammate

IMG_4606

beginilah hasil dari kamera laki aku, banyak gila dia snap but satu je lah buat belanja kat sini

IMG_4620

laki aku ni masa ramadhan mengurus betul. tengok nampak kurus hah dalam nih. Janganlah ko suruh dia gemuk, badan dia tak naik pun, pi gym pun buat exercise segala bagai pun tak nak gak naik muscle sampaikan abang punya muscle dah boleh beat bapaknya….

MB diletakkan sebagai closing photo cos hadiah Syawal istimewa buat beliau dan isteri serta Ryan anak sulong atas kelahiran anak keduanya, as this entry is up, baru saja dilahirkan. Congratulations on your new born of a baby girl. Sepasang yey!!

Also, bolehlah tengok video yang Anwar Abdullah shoot. Thanks Anwar dan tahniah for your engagement.

 

During the buka puasa tu pun ada jugak MOU between Denaihati dan juga Al Ansar Health, siap dengan pakai helicopter terbang lagi tuh, hebat hebat! Nak pinjamlah idea tu buat bday party Zeeshan sok sok.  Lauk pauk Saloma Bistro pun sesodappp. Dengar khabar ada lagi Raya Open House pulak, and i m so looking forward for the event too, dijemputkan kan kan? Sampai hati tak jemput, Abang Haji Denaihati sayang aku kot, eh tak?

Thanks Denaihati for the Iftar Bersama Bloggers 2014.

Let s support Gaza, speaking of Gaza, aku tau ramai yang buat operasi boycott besar-besaran tapi kita kena pikir jugak ada keperluan barang anak2 tempatan pun ada dijual di Tesco seperti contohlah yer. Kalau kita boycott Tesco, barang2 anak tempatan yang ada dalam Tesco, habis gitu je jugak kerugian. Coz depa ngan Tesco pun ada contract jangka masa panjang, bukan sesukanya depa nak tarik balik product depa and send to Jusco or even Speedmart or Hero or memana lahkan.

There are things we can boycott, McD ke Marks & Spencer contohnya, those working there lama kelamaan kalau dah tak seronok dok takde customers, surely depa jump out. Anak2 muda kita memang ramai kerja situ, mostly yang tunggu result SPM or cuti panjang. Jangan le ko pi ludahkan those anak tempatan yang kerja McD, itu dah buat aib.

Dan juga, aku pun dah reject jugak some of my blogjobs yang related to Israel’s product. Kalau ada yang korang nampak keluar kat blog or my social medias tu sebab tu dari kempen lama yang baru nak keluar, so jangan ribut2 ler. Actually boycott sana sini etcs, for me lah kan personally, it s all from your heart and niat. Allah je yang tahu niat kita, dan remember Allah pun Maha Pengampun.

Kalau dah mak kau suka beli barang kat Tesco, takkan ko nak jadi anak durhaka kat Mak kau pulak, kena lah pepandai tarik rambut dalam tepung? ada tricky gak kat situ, balik pada niat, kita boycott ikut kemampuan dan keperluan. Bukan kerana dendam hati hitam kita.

Adakah kita akan berhenti support the product sehingga Israel keluar dari Palestine? atau kita akan tetap meneruskan the boycott selama2nya?  Question to be answered….

Comment: 5

Syawal photoshoot….

weii nak kena citer Syawal lagi nih.

Belum Melaka lagi nih. Baru KL.

it s ok, takde cerita, takde tulisan harap2 gambar boleh bercerita lah yeah. Ai is super bz mar…..oh well alasan lama.

Nak quit jadi blogger bley dok? hahahaha tetttttt……

IMG_5710

aku amik sesikit je lah gambar dari salam di rumah abah aku, ada almost 30 orang dalam rumah masa ni, mana ke mampu nak disemua letakkan, lagipun depa semua tak penting. aku yang paling penting hahahaha….

i m the 4th in the family, out of 8 so group ke empat yang bersalaman. Led by RD first, Zeeshan atas tu dah bermandi peluh. Abang kakak zeeshan tak sama beratur ngan makpaknya, depa group cecucu, so beratur panjang semua cucu ikut pangkat memasinglah.

IMG_5716

ha tengok outstanding gila dalam biru semuanya ada merah. zaman aku anak beranak serata warna dah berlalu mar….anak2 pun dah besar so tak yah lah semuanya nak disatu warnakan berlima nih. Aku ngan Kakak memang akan warna sama nak contrast ngan the boys.

IMG_5721

mak ajah takde, blom balik so abah je lah. kalau abah pun sama ikut pi umrah, kitaorg beraya adik beradik je lah…

IMG_5769

ngan akak aku

IMG_5896

pastu berturut2 ler ….ikut turn memasing.

malam raya tu tengah malam kay baru isi duit raya coz kitorg lepak umah abah sampai dah ke malam, tolong kemas sket2 rumah abah. Rumah ni pun tak lama jer, sampai bulan ni jer pastu pindah to a bigger house a bit. Family besau mar….

pastu hok tengah malam isi duit raya tu, aku audit awal, laki aku ngan abang kakak tolong isikan. kita short notes merah and hijau so kita ganti ngan notes singgit, sekali ada plak yang adik aku cakap anak dia tak dapat short duit raya. huk aloh.

Mayaaaaaaaaa taun depan kena tukar notes 10 lagi banyak heh.

Oh supplier tukar duit raya aku dah 2 ke 3 taun kot was by Maya si blogmaya.com . Awal ramadhan bagi cash kat dia, lagi few days nak raya collect lah from her. Aku tukarkan untuk adik beradik aku sama gak.

IMG_6034

kalau dicabut songkok tu, rambut dia dah membasah kuyup but dia tak nak gak tanggalkan songkok tu coz semua orang bersongkok so dia nak ler melawa gak…

kali ni tailor baju melayu, contact abah aku, coz dok menyiapkan berkaki kaki kaki ela for the boys kan.

well Zeeshan punya duit raya paling short dapat than kakak abang nya coz dia selalu menghilang time orang bagi duit raya, pastuh dia dapat kalau dia lupa bagi mak dia, dia campakkan ke mana2….dah banyak kali terjadi. Pasrah je lah.

IMG_6177

habis salaman, terus semua berlarian ke tasik. dah tak muat dah amik gambar kat umah, serentak punya ramai. Nak menyusun kan semua orang senang, tapi yang kekecik tu, specially Zeeshan coz dia yang antara reramai dia yang sedang mencanak rancak naik pangai hah….

IMG_6186

we snapped a lot

cuma yang jadi tak jadi tu belakang kira ler…mana ngan anak aku dok meraung tak nak didukung

IMG_6209

pastu dia dapat mencilok larikan diri

huh mak ko ngan baju yang begitu scallop ni hah, terpaksa kejar dia. Ngan Zeeshan tu kena pantas, kalau ko baru nak jerit suh laki ko kejar, dia dah meluru ke jalan jawabnya.

IMG_6211

nampak belakang tu laki aku dok kejar gak, wpun aku dah keluar dari frame

IMG_6216

IMG_1502

dapat tangkap n kali ni laki aku dok sama depan ngan dia…

IMG_6224

tapi dia dapat mencilok lari sekali lagi

ya ampun

jadi tamatlah photoshoot kita reramai kat sini

sekejap je pun

dahlah panas berdenting tu

lagipun laki aku nak masuk kerja dah….dok jeling2 aku bila nak balik hah.

IMG_6274

6 of us with abah, sorang abang ngan sorang adik lelaki aku takdak

IMG_1533

2 hari sebelum raya, aku bawak abah shopping raya. bapak aku jenis amik selai selai, hahahha dapat kat anak dia, amik baju 4 helai suor 2 lai, belt, selipar socks semua aku main capai jer….

adik aku dok cucuk, abah amik je bah amik je, ngan acik jangan tengok harga, acik pantang kalau orang tengok harga…

hahahah banyak la ko punya pantang kan!

IMG_1536

tak senang hati betul aku nak bergambar lah, pala mata aku dok tengok Zeeshan jer walaupun ada abang kakak cousins tengok dia tapi dia laju ok, dia punya laju jalan lari sampai ke hujung mencungap ko nak kejar.

tu yang aku dok jerit bila tengok adiknya dah ke depan tapi yang lain dok hegeh2 nak speed up…

berdenting panas hah mak datin merah sorang nih…

IMG_1546

so selesai udah ler raya di Tasik hahahaha…

diorg pastu berjalan raya umah mertua le segala, maid ngan anak2 aku yang 2 orang tu pun sama ikut pastu dok rumah atuknya. Tak kuasa depa nak ikut mak pak nya balik, aku ngan RD and Zeeshan balik ler coz laki aku kerja. aku tarik selimut tidur petang terus ngan Zeeshan. Dah satu hari berdenting ko dia membuas mana taknya petang terus kong hah…

Tahun depan insyallah ada ahli keluarga yang bertamabah lagi, coz ada yang mengandung, ada yang akan berkahwin dan location pun berbeza jugak. Tapi tu lah kalau mak abah aku beraya kat Mekah, so kita2 jer lah, kemudian baru sambut ngan mak abah.

Jadi habislah cerita raya pertama. Tengah malamnya budak2 kena jemput balik. So takde pulang ke Kapar coz later on Kapar came to us.

Comment: 11

Spotless home with Dyson DC63!

 

IMG_2408

Aku dah mula jatuh cinta dengan produk-produk Dyson. Before it was the Dyson Cool fans. Kali ni baru jer dapat vacuum cleaner –  The new super lightweight Dyson DC63

IMG_2410

Korang boleh tengok sendiri, produk-produk Dyson ni mempunyai attractive design, warna yang menarik dan nampak fancy. Sekali pandang sure terpikat, dua kali pandang terus bawak balik hiks :)  Elegant and cool!  Kalau orang datang rumah for sure kena belek vacuum cleaner ni. My kids cakap macam robot Transformers la pulak!

Kalau typical vacuum cleaner for sure aku sorok masuk bilik, tapi yang ni aku just biarkan kan luar pun nampak sedap mata memandang :)

IMG_2454

Memang tepat pada waktunya, Dyson DC63 dapat seminggu sebelum raya. Elok sangat la tu, memang plan nak buat sessi mengemas dan menyelongkar seluruh rumah. Maklumlah nak raya!

Datang sekali dengan instruction manual bergambar, so it’s not rocket science to assemble it. Kurang dari 5 minit with a few clicks, dah siap boleh guna :)

IMG_2459

Apa lagi sessi mengemas dan memvakum pun bermula. 

Memvakum biasanya  dilihat sebagai salah satu cara untuk mengurangkan pendedahan kepada habuk dan allergens. Dyson DC63 menggunakan teknologi yang dapat mengambil dan menangkap zarah mikroskopik sekaligus mengurangkan iritasi yang memburukkan lagi alahan. Did you know allergies are on the rise? 48% of people in Asia‑Pacific are reporting some kind of nasal allergy.

Even my whole family memang sangat-sangat allergy kalo ada habuk dalam rumah, for sure terbersin satu hal, kadang-kadang asma pun attack semula. So it’s good to have vacuum yang berfungsi seperti ni :)

Tidak dinafikan memang banyak vacuum cleaner lain yang mendakwa mesra alahan. Ada yang mempunyai tahap penapisan yang tinggi atau lapisan anti-bakteria. Lain-lainnya mempunyai sensor debu. TAPI the problem is none of these has everything you need - constant powerful suction, whole machine filtration, high dust removal, the ability to capture particles down to 0.5 microns and no bags to replace. Dyson vacuum cleaners ada kesemua lima-lima fungsi tersebut dan the only vacuum cleaners approved by both the British Allergy Foundation and Service Allergie Suisse. On top of that, Dyson sendiri mempunyai makmal microbiology untuk mengkaji household allergens. Hebat tak?

IMG_2460

 

Dari segi maintenance pulak memang sangat minimum dan takde kos diperlukan. Tak menggunakan bag so tak perlu susah-susah nak tukar-tukar bag dia! Hanya buangkan sampah yang disedut dan kemudian cuci penapis tersebut dan keringkan. Once kering terus boleh guna semula.

By the way, penapis dalam vakum Dyson ni adalah perlindungan tambahan untuk penghidap alergi. Ia memerangkap zarah mikroskopik down to 1/5,000 of a pinhead. Zarah-zarah kecil ini termasuklah alergen biasa isi rumah seperti debunga, spora, hama dan habuk. Pembersih vakum biasa tidak boleh mengekalkan debu yang mereka simpan, jadi kotoran tersebut kembali keluar ke udara. Inilah yang menyebabkan berhabuk dan berbau elektrik. This is not good!

This new DC63 technology boleh menangkap zarah sehingga 0.5 mikron (kira-kira 200 kali lebih kecil daripada diameter rambut manusia) – termasuk debunga, kulat dan bakteria.

IMG_2461

Ooo selain carbon fiber turbine head, ia juga datang dengan two other tools which is brush with crevice and a stair tool. Of cos dua tools ni untuk membersih tempat-tempat yang sempit ataupun tempat yang keluasannya kecil. The best part is terdapatnya holder untuk menyimpan kedua-dua tools ni (tengok gambar atas tu), so for sure tak hilang punya these little tools :)

Dan as mentioned, bukan seperti vacuum cleaner biasa yang berat semacam, ianya senang dan ringan kalau nak angkat kulu kilir even ke atas. Actually batang tu boleh panjangkan lagi, tapi sebab Abang pun dah tinggi, tak payah nak panjang-panjangkan, kalo aku confirmla kena panjangkan :)

IMG_2462

Happy with now spotless house and no more dust :)

The NEW Dyson DC63 diinovasi untuk bekerja dengan lebih berkesan tetapi dengan saiz yang lebih kecil dan kurang bunyi bising. Memang dapat rasakan perbezaan dengan vacuum cleaner lain,  DC63 ni menyedut dengan lebih effisien dan lebih bersih! Saya personally recommended terutama kepada yang kuat alah pada hama dan habuk. Lebih-lebih lagi bulan Raya orang ramai datang rumah keluar masuk for sure bersepah dan berhabuk :)

DC63 comes with 5 year parts and labour guarantee dan harga ialah RM2,859.  Boleh dapatkan dari Dyson Malaysia’s retailers.

Comment: 6