Dengue attack to our Red Family…Part 1

IMG_5588

ini family photo for my inlaws side. we had the makan2 dari petang ke malam but Red Family hanya sampai malamnya coz kami ada baking class kan. Itupun balik immediately, dalam perjalanan yang aku dah menggeletar sakit demam sangat. Rupanya denggi tu baru nak menjadik gamaknya. I didnt join the event so much, aku pi membaringkan diri dalam bilik, dok menggeletar demam sangat. But my husband woke me up for this photography session, so dalam berat kepala bangun and senyum and terus sambung balik baring. Tingtong betullah. At one time memang aku mengerang sejuk yang teramat sangat. Sedihnya lahai.

After midnite tu jugak kita balik Cheras semula.

Aku tidur2 ayam, demam boh. Dijaga by my laki ler.

IMG_5594

petang2 tu ada lion dance kat rumah jiran sebelah. Sambil2 borak sebelah pagar ngan jiran kita dok tengok ler kan depa dong dong ceng. Aku borak ngan jiran aku tu, coz masa tu aku macam kebah sikit, sesambil my kids suami pun ada sama le jugak kat pagar. Malangnya, jiran yang borak ngan aku tu pun, contracted ngan dengue, a few days ago. So memang WTK sangat ler, rumah2 kami ni specially rumah aku ler kan (3 mangsa). WTK is wabak tak terkawal denggi.

Lepas tu aku kembali sakit, demam mengigil sesangat. Dah seru2 nama mak aku, nak mak nak mak. Malam tu ustaz datang ajar anak2 mengaji dia terus buatkan aku air yassin.

Lepas minum habis aku muntah, so that s it, terus laki aku bungkus kain baju, bawak aku pi spital.

IMG_5616

kami sampai Prince Court dalam jam 9 lebih pm macam tu. Tinggalkan anak2, let abang kakak tengok adiknya. Tak bagitau lagi mak abah aku yang demam aku nih. Prince Court tu kat ER dia tu wui menyampah betul, kerusinya tak boleh nak membaring (cos ada something stand out in between), jadi orang yang sakit demam macam aku ni kena baring menumpang peha/bahu suami jer.

Nak tunggu turn jumpa MO bukan immediately, process paling laju dari register ke MO – selama aku jadi patient PCMC ni adalah sejam. Itu paling cepat. Dah jumpa MO, she said kena amik blood test, memang fever tinggi. So kena tunggu keluar semula, tapi nak dapatkan bed untuk blood test, pun bukan immediately jugak. Sakitnya hati aku laki bini hohhhh! Issue PCMC kat ER ni memang slow punya service bukan sekarang, sejak almost 10 taun dulu. Sejak aku and family jadi patient depa.But i have to keep coming here coz inilah yang paling near by to the office specially, rumah too kalau tak jem.

Jadi nak amik blood test, over 30min jugak ler, alasan bed penuh. Bila dah dapat bed. tunggu lagi dan menunggu. Kita ni sakit nak baik tp bila kena tunggu2 ni,  ko frust le sangat.

IMG_5626

dah dripped bagai, blood amik kena tunggu bilik pulak siap. Ni dah almost midnite. Aku dengar orang sebelah dah mengamuk bila dia ngan anaknya nak naik ke bilik, he said he s been registered since 5pm. Kegilaan apakah over 6 hours dah tu!! Bila aku tanya nurse dia cakap orang tu pun datang at 8pm. but still, tu dah over 4 hours gak. Memang lembab la ER nih, baik dari masuk nak jumpa doctor apatah lagi attending ko kat ER sebelum naik ke bilik.

Tu pun aku blom citer lagi hal RD and Zeeshan. Oh my, kesabaran kena tinggi sangat dengan hospital nih.

IMG_5206 (1)

Kesiannya pesen mak merah kau. Seluar tidur, baju tidur kat dalam, sarung caftan, ada shawl lagi ngan baju sejuk, rambut cam dalam pantang…hehehhee…selipar Furla tu baru perasan dah jahanam bunganya, bolehlah tu, lebih 7tahun kot aku pakai selipar tu. Lama gak servicenya. Inipun kakak yang perasankan, masa ngah demam mana le aku amik port sume nih.

IMG_5699

RD tinggalkan aku kat hospital malam tu(even most of the nights too) except 2 malam yang aku agak critical je baru dia tidur sama.

at this moment, depa treat aku as viral infection first.

IMG_5757

The next day, he datang with Zeeshan. Masa ni masih lagi cuti raya cina.

IMG_5226 (1)

amik lagik blood, sebelum tuh kat ER semalamnya dah amik yang 4 tubes tuh. Depa confirms yang akak merah ada bacterial lah, viral infectionlah….

masa ni akak masih duduk kat bilik hujung. so my temperature takde perubahan, paling rendah was 38.3 and highest was 39.9 / 40. Tinggi kau. Bila dapat cycle panadol every 6 hours tuh, I was ok for 3 jam jer, means the temp dropped to 38++, tak pernah turun than that. Itu yang boleh bercakap boleh bernyawa….

 

IMG_5769

termasuklah menjaga budak ni kejap masa kat hospital. He came with his dad, tapi bapaknya too tired tertidur, Zeeshan pi minum air habis tumpah kat my bed, seluar baju dia pun kena, so aku yang ngah sakit ni sian pulak nak kejut laki, aku le ngan drip2 tu cabut kain baju dia and pakaikan dia towel. Sementara nak kain baju dia kering. Dia mana ada baju spare, dia kan datang buat kacau mak nya jer…

so depa balik pun, masih lagik aku hanging macam tu ler, sakit dan sakit. Dalam drip air tu bukan takat air,ada le bebenda lain yang depa letak coz dalam body akak dah kurang something2 tak ingat dah aku apa.

The next daynya sama, but itu kira hari keempat akak demam dan jugak hari ketiga di hospital. They took another round of blood test and kali ni baru confirmed yang I had a dengue.

Lembab betul darah aku nak kuor kata dengue, cant even seen from the first to 3rd day at all. kesian kan.

IMG_5794

setiap hari selang few hours memang ada visitors yang datang melawat but I cant even remember till now sapa yang datang sapa yang akak borak specially masa tengah 3 hours down. Even masa my parents datang pun, I was totally knocked out habis. Makan minum pun laki aku yang uruskan but if he s around lah, else staff nurse yang helped out. if ada visitors yang datang, depa le menolong. My mandi pun, suami yang uruskan, dia ler yang shampookan rambut aku dia ler yang settledkan bininya nih, memang dah teruk sangat. Siap dia bawak kerusi kecik untuk aku duduk waktu mandi coz I m not strong enough to stand lelama.

But hari yang akak confirmed contracted with dengue, hari tu jugak laki aku balik bawak mak ajah pi pasar carik ketam. Buat sup ketam dan memacam ler cant remember.

IMG_5239 (1)

ini ada my kakak, abg ipar, my mom pun ada sama dok membaring kat sofa bed. Mak siap masak jer terus reramai with my kids too datang PCMC and sumbat suh aku makan sup ketam tuh. Idok le akak boleh telan. Tekak aku payau tak leh nak terima. Muntah jam tu gak….My kakak suruh minum air kelapa dara, dia bawakkan gak, pun belahak gak. Kalau pills takpe le gakkan, ini minyaknya.

Nangis. dengan mana sakit dalamannya lagi, dasyat betullah denggi ni punya penangan.

IMG_5773

My baker fren datang bawak sepapan brownies. She ni ler baker yang ajar kami Red Family  baking masa hari akak first day demam tuh…Thanks Nanie for coming

IMG_5798

that week, ada cuti sekolah seminggu coz of CNY kan, so abang kakak memang balik lambat ler from the hospital. I tak bagi pun husband tidur temankan aku jaga kat hospital, biarlah dia dok rumah, teman anak2, walaupun my mom my niece ramai ler tidur rumah ai jugak. yelah mak aku kan, anaknya ngah hospitalized,dia mesti ler datang bantu.

IMG_5801

kadang2 ada kalanya ada visitors datang aku tak sedar, laki aku yang melayan. aku tak de daya tenaga sangat. teruk sangat dik kena denggi ni. I told ppl, denggi ni punya sakit, memang ler sakit beranak tu lagi sakit tapi sakit beranak tu sekali zass jer. Baper jam je pun kan (for me ler) tapi denggi ni berejam2 dan berhari2….ko akan mengerang jer.

my mulut sampai dah stage dok sebut Allah Allah Allah and mak mak mak jer….anak mak ajah betul

IMG_5816

RD yang patutnya bekerja, terpaksa amik cuti seminggu terus, itupun dia cecuri masa kerja from the hospital too…in this photo Zeeshan was doing my make up (ini masa yang akak 3 jam boleh bercakap), kita cuma nak distract dia from kacau machine drip akak tuh so akak suh dia main le make up and play around kat muka mak kau tu dik…

IMG_5820

Denggi takde ubat kecuali drip and also panadol dan jugak sup ketam jus pucuk betik blended tu, herbs, dan memacam lagik. Aku dah naik hafal semua list to drink/eat. Memang banyak, almost semua aku dapat tapi tak semua yang aku boleh telan. Dan tak semua jugak fits to my body, Mungkin ikut orang.

My 5th day at the hospital, they decided to move me to another room, depan kaunter staff nurse terus. Arahan doctor coz my condition was pretty bad. Sedih sedih.

The perut pun dah bloated coz fluids dari drip banyak sangat and denggi dah mula attack my ulu hati. wohoii, nak bergerak kiri kanan pun sakit, bangun pi toilet pun sakit, macam orang mengandung sakitnya perut tuh bloated.

That day jugak depa suruh husband to teman tidur akak, as i said my condition was pretty bad sangat. Depa dah prepared nak antau ke ICU probably after midnite.

IMG_5836

Ini darah amik yang ke bape tah dah….tapi setiap hari minimum akan amik 4 kali. dari urat berlainan yek. So masuk hari kelima gak kot depa terus bukak satu drip yang dari tangan kanan for darah sahaja, so tak yah nak pepenat carik urat dari tempat lain setiap kali nak cucuk, habis tu dah 4 kali sehari kena cucuk, ko pikir camne. So i have one water drip on the left and one drip on the right for the blood.

Liza and family datang bawak sebijik tembikai merah, wajib habiskan, ubat denggi tu. I think dari semua drinks and food, tembikai suits me so well. I makan tembikai (RD kemudian balik potongkan kekecik) so I makan macam makan nasi, sebijik tu habis 2 hari aku sorang je makan kau. My platelets naik terus cantik bila makan tembikai.

Ada malam yang akak dah critical condition tuh RD datang bawak nasi + sardines (tekak aku teringin dengar anak2 makan sardins), dahlah masa tu akak tak sedar (coz doctor bagi makan ubat drowsy untuk tidur), tapi dalam mamai akak boleh makan gak. Dan masa tu jugaklah RD terus suap 2 sudu jus betik yang mak ajah dah blended kan. Ha kau, memang aku telan takde perasaan betul. Tapi the next day bila sedar bila RD suap lagi, terus aku belahak…cannot go ler ngan rasanya.

IMG_5857

Thanks Azz for coming too…sonok tengok ko punya holiday recently kat Langkawi. To name a few yang akak masih ingat datang, my colleagues, my boss and wife, Hid Cipela, my 2 bff, Nara and family, Shah Nara eh ramai lagik. Sekarang tak leh nak ingat lah, some visitors tu datang masa akak ngah down sangat so i cant recall. Oh my adik beradik semua datang kecuali 2 orang. My adik beradik, my mak abah yang banyak tolong the red family.

Untuk yang akak tak sebut nama sapa yang datang tu tolong jangan kecik hati, I m totally have issues untuk ingat and recall back. Biasa ler habis denggi ni bukan seminggu, makan sebulan 2 baru nak baik. Specially on the ingatan kita ni, dahlah pala weng2 yoyo sangat sekarang nih.

IMG_5876

Rose GBM, oh Sid GBM pun datang gak. Melastik Bintang and wife came too. Yanok – dalam pantang, dapat update via wa/fb jer ler. as days goes by….after 6th day, my fever dah dropped. Looks better.

IMG_5892

malangnya, Zeeshan pula ada tanda2 tak sihat. RD ada bawak dia pegi ER kat PCMC bawah tu, tapi depa claimed as demam biasa jer. hish…maknya dah denggi ko buat jer ler blood test kat anak aku.

IMG_5263 (1)

anak semakin demam….but RD pulak belum demam. He stop visiting me on the 5th day tu jugak. 6th day dia dah tak datang coz dia pulak demam….together with Zeeshan. RD’s symtoms on dengue lain than mine. Zeeshan’s symptom pun lain gak, talk later pasal tuh.

IMG_5916

this photo was sent by my mak kot, my mak le jaga RD and cucunya. So on the 6th day of me being hospitalized, i dah mula risau hal2 di rumah, bila 2 orang pulak demam. Kesian abang kakak, makpak sakit.

IMG_5915

Sayu hati tengok gambar nih….

 Tapi Zeeshan demam nih, sama macam my cycle, lepas 3 jam ok sihat melompat. 3 jam lagi down. Itu semua masa kat rumah ler, ai kan kat hospital. Ahad malam Zeeshan looks ok but RD takde perubahan. Kakak ada camping on Mondaynya (which aku remotely suh kakak packing sendiri, nasib baik ler anak aku tu dah biasa pi camping and tau apa yang kena ada bawak pack bagai). She s been away for 3 days, when she left on Monday (sent by my niece, since RD demam), she only tau mak nya je yang warded, but when she came back after 3 days, terkejut dia bila bapak and adiknya pulak admitted.

IMG_5924

on my 7th day, ai decided to discharge (since 2 of my family members demam teruk). When I discharged, my platelets was 137, belum 150 but i really have to balik. Sebelum tu akak dah arranged RD’s bff to help him bawak to hospital. I wont be able to do ler, aku sendiri discharge buat sendiri. Masa tu dah hari kerja/sekolah. So kesian adik beradik aku pulak nak uruskan, jadi aku suruh kawan RD yang mmg his bff to tolong amik laki aku.

In between  memang mak abah aku yang menjaga RD and Zeeshan and anak2 lain.

By noon, selepas I uruskan sendiri my discharge kat lobby and amik ubat sendiri (sedih gila bila service macam nih, apalah salahnya ko hantar je bill discharge tu ke bilik pesakit and ubat tu sekali). Dari dulu discharge kena buat sendiri turun bawah and amik ubat pun sendiri. Kena beratur lagi pulak tu, duh! Kalau ko takde next of kin yang tolong, ko sendiri le kena pi turun, like my case. Dedulu aku punya discharge and anak2 punya kes, laki aku le yang turun buat semua gak. Fed up betul hospital mahal camnih.

So i suh concierge amik my barang2 bawak turun ke lobby, tak lama pastuh my niece datang amik I. Dalam masa yang sama jugak, waktu aku balik, my husband dah on the way to the same hospital for his admission. Jadi kami tak bertemu.

I shall continue a story pasal RD and our ‘keluarga denggi’ ni punya cerita soon. Ini pun berhari2 nak siapkan sesatu entry, my energy bukan baik sangat lagik, some more akak dah start kerja so lemah lagi but still kerja gak lah. Laki aku dah ok sikit, by the way, we hv been called as keluarga denggi dan jugak WTK for our house too, sepatutnya 4 orang (termasuk abang) yang denggi too but abang tu dapat aku selamatkan awal bila dia cakap dia demam jer, aku terus suh dia telan panadol and makan watermelons, kiwi blizz, pink guava dan memacam lagik. So he yang suspected denggi tak sempat kena, if not he will be the fourth person in our family yang admitted too.

RD at the same time, was also confirmed dengue gak, he was admitted on that Monday itself, the day yang akak discharged. Like marathon. My mom late petang tu jugak terus blend jus betik, siapkan dinner bagai and my adik bongsu tolong hantar terus ke hospital and jaga kejap abang iparnya kat sana.

Me, but bila balik rumah, of cos I cannot rest. I terus basuh kain baju, lipat kain baju, my mom yes memang tidur rumah I but takkanlah dia nak buat kerja rumah pulakkan, mak ajah tolong masak jer. I terus capai penyapu, mengemas buat itu ini, tengok jenguk anak2. Malam tu jugak rasanya aku tidur sejam 2 je kot bila Zeeshan mula datang balik demamnya. I couldnt sleep at all, I have to look after Zeeshan. Mana lagi laki kat hospital, sian kenangkan.

My movement was not really good, aku kan baru je discharged and my body memang weak sangat but dah bapak depa warded takkan aku nak berbaring gak? Mestilah aku pun bergerak buat kerja laju and jaga anak2 specially Zeeshan yang setiap jam, his temperature makin naik, at 6am of Tuesday dah cecah 38.8 (i monitored every minutes/hours).

That s it, I have to take him for the blood test, i know anak kecik aku ni dah kena denggi gak.

to be continued…

Comment: 9

Baking class and the fever day…

 as this entry is up, my husband is still not well. Baru discharged weekend baru ni but platelets are still low, 70. But i want to start with this baking class story first, also the day yang akak mula fever. Sad sangat bila kenangkan that i have been looking forward for this class for so many months actually.

but we had to proceed with the class though 15minutes sebelum class I dah rasa tak sedap badan.  U know the demam akak dapat tu, bukan demam biasa. Coz I tau kalau demam biasa tu at least sure dengan flu lah sore throat ker, ini takde tanda langsung. Ngah siap nak turun bawah for the class tetiba boleh rasa sejuk, bulu roma naik and need to berselubung.

So akak terus berselubung kat sofa bawah, coz the baker is coming anytime masa tu. Bila sampai jer, kita terus start class. The students aritu, of cos me, abang and kakak, and little boy Zeeshan sibuk2 sesikit sama gak.

 IMG_5395

 pecah telur by kakak and adik

IMG_5401

Baker ajar 3 resepi, memang ai requested for these 3 resepi sangat pun. But tu lah, i was not well, my concentration on the baking class tak berapa bagus. Kekejap lari baring. Bila dah down teruk sangat, my husband gave me panadol.

IMG_5427

so bermulalah the cycle of 3 hours down and 3 hours up. 6 hours cycle akak panggil. Why? coz setiap kali lepas amik panadol (till discharged), akak akan down menggigil and jadi macam gambar atas tuh, for 3 hours. merengus, merengek, sangat2 sakit sangat.  Tapi bila dah dapat panadol, i was ok for 3 hours. Lepas tu, down balik for 3 hours. Ini sebelum amik panadol, bila dah amik, baru rasa ok sikit, kebah, and sambung belajar baking.

IMG_5413

tu pasal akak pakai baju berlapis, baju sejuk putih tu tak pernah aku pakai dalam rumah, tapi sebab demamnya pasal. Jadi baking class haritu kena repeat balik actually, abang kakak yang lebih mahir dari maknya coz aku sangat2 down. Entah apa baker ajar masa tu, kekejap je masuk dalam pala hotak, ni dah baru baik dari denggi, ada fius pala akak weng, pun tak boleh nak recall (i dont want to push myself) apa yang belajar hari tu.

IMG_5416

but of cos, good for abang and kakak, they belajar bersungguh2 baking class nih. Untunglah dapat kawan yang baker nih, eh akak bayar tau for baking class nih walaupun baker ni kawan akak. Jadi, for the next session, kena bebetul sihat dan be better. Korang bolehlah belajar dari Abang kakak gak.

IMG_5417

pandai depa mastering sume nih, ai also have to learn from them.

IMG_5422

oh for that day, kita buat 3 jenis kek:

1. Brownies cake

2. Red Velvet cupcakes

3. Kek gula merah tepung (ada nama lain, but i m so blur to think of this right now)

IMG_5433

 Duration untuk ketiga2 kek ni, kita belajar for 4 hours. dari jam 2pm to 6pm. Sangatlah mudah memahami but provided ko sihat ler, jangan cam akak le kan. Ini perebutan nak isi red velvet dalam cuppies.

 

IMG_5430

 I am still struggling in between the classes tuh….laki aku ada kat atas, his duty for Sunday usually buat vacuum and mop for the whole house, tu yang bz kat atas tuh…

 IMG_5435

love the penyibuk type of Zeeshan, takpelah bersepah2, kemudian boleh kemas asalkan they had so much fun baking the cakes. yang girl kecik tu anak baker, terer budak tu baking oi, abis tu tengok ler mak dia…

IMG_5447

if i were ok, i ll get up and join them….ini nampak gaya memang macam ok ler. syok buat nih, cuma concentration akak agak low sangat.

IMG_5449

brownies dah siap yey!

IMG_5457

cuppies on the way too

IMG_5463

comot adiknya, sambil tu dia pun masuk mulut gak, emm delicousnya ammi.

IMG_5471

the Red Family during the baking class….

IMG_5477

i love this baker so much, sangat bertolak ansur. She came all the way from Shah Alam to ajar mak merah ko nih, dan anak2nya. Sangat famous dan terer in the baking line. Even celebrities pun ada jadi her customers.

IMG_5494

brownies dah siap yey, jom ceconteng!!!

IMG_5496

ko perasan ada rongak kat kek tu, ini kerja abang kakak, sedap sangat depa tak menyabau nak makan!

IMG_5505

ya allah tengok brownies ni, dapat lagi sepapan bila the baker came down to visit me at the hospital. Baru cadang nak buat lagi malam CNY aritu (tapi warded le pulak).

IMG_5508

the red velvet is ready to be conteng2 too

IMG_5511

ini kerja tangan dari kami 3 beranak, so agak comot hahahaha….dalam nih kita dah siap2 nak bawak balik Kapar for my mertua punya makan2. kita bawak all 3 types of cakes tuh. Even my mom pun dapat, my adik beradik lain dapat merasa….

 IMG_5527

habis je baking class, aku down kembali! so while on the way from Cheras to Kapar, dalam kereta dok merengek jer….anak2 pun kesian tengok maknya. RD dropped the kids at my in law’s house and terus rushed bawak aku ke near by clinic in Kapar, kena injection terus, but lepas tu, macam dah ok for 1-2 hours, but malamnya sekali lagi datang demam tuh…bila balik rumah. Macam aku cakap, the cycle of every 3 hours. Nanti kita sambung lagi cerita pasal denggi, the next day nya coz I terus kena admitted.

IMG_5521

Meanwhile, she s the best baker / teacher yang ajar kami anak beranak. Please please look for her, she boleh datang rumah you untuk ajar class. tu satu.

she boleh buatkan you cakes of cos ler kan, tempahan diterima setiap hari, insyallah.

she can do the delivery too, if tak boleh pun korang boleh ler kawtim macamana for pick up nanti.

Cari this baker, the Pinkydotz Apron via instagram: https://www.instagram.com/pinkydotz_apron/

Contact her at:  0132914065

Pinkydotz Apron belongs to Nanie, my beloved baker fren.

I m gonna have another baking class with her, so nanti kita akan belajar bake cakes lain pulak. Maybe mini pavlova ker…simple birthday cake ke kan hehehee…..Insyallah the class tu kita buat dalam bulan depan, selepas semua dah settled down. sekarang akak merah agak huru hara. Thanks Nanie for being my baker teacher, see you insyallah on March/April.

Comment: 7

RD & Zeeshan – denggi

image

Begitu ujian Allah.

 

Few hours selepas I was discharged (after 7days warded), RD pula admitted for the same reason – denggi. I memang tak dan nak jaga dia cos I sendiri macam yoyo. Balik rumah dapat rehat tingtong tak sampai 10-15jam bila Zeeshan masih lagi belum recovered from the fever (he s been demam first followed by bapaknya).

My husband pepandai la kat hospital, my youngest bro datang malamnya hantar kiriman lauk pauk jus betik bagai made by my mom.

Esoknya I memang tak tidur, kekejap jaga tuam Zeeshan and check his temp, the first thing pagi esoknya terus bawak pi nearest clinic.

Amik blood test kompem denggi gak so rushed back packing kemas rumah sidai baju buat memacam and terus pi hospital.

Jadi now ai bertangga lagi kat hospital jaga anak jaga suami, more to jaga anak cos suami dah besau galah. But kekejap ai lari la jenguk laki, dia pun datang gak jenguk kami.

Tak boleh depa nak sebilik or joining room takyah la ko argue ngan akak aku dah habis begging, lagi la aku nak memudahkan kerja so takpelah as long as same wing atas bawah ai lelari jap kat laki kat anak termasuk anak2 di rumah.

We ll talk lagi pasal denggi nenanti, for now kalau dapat power nap memang itu yang akak buat lu cos i pun belum baik pun, my medical leaves dok tingtong dengan jaga anak. Kena kuat lah kena lawan gak cos one parent dah admitted so akak kena jadi the very supermak.

Please pray for us, ujian ini memang permulaan 2016 kami.

Comment: 11

Dengue fever….

imageAfter my 3rd day at the hospital, I m confirmed contracted with dengue fever.

It was after 4 kali amik blood tests.

 

currently still warded, platelets doesnt allow me to be discharged yet. It waa 20s, then 37, 36, 59, 56 and latest is 60.

Wish me fully recovery, my husband and my bongsu pun tengah fever too. Semua tips makan minum denggi pun my mom dah buat; sup ketam jus betik kiwi dragon fruits kurma dan macam2 lagi, in fact one of my readers sent chinese herbs from Kuantan too. Tq sangat.

Cuma my appetite is not that strong anymore. Doakan saya.

Comment: 11

Blood flags!!

image

Blog is currently slowing down. Im posting this on my 5th day of being sick and my 3rd day at the hospital.

Sedang mengalami viral and bacteria infection. Blood flags is called cos masuk hari ni dah 3 kali cucuk (7tubes) kena amik. Still waiting for the ‘culture’ blood test to come out.

Wish me for speedy recovery, mental n weak betul badan ni…dugaan Allah.

Comment: 28