Issue Tidur lah…

Hah ni issuenya

issue tidur…apa lah yang korang dok cokpiang ingat isu apanya.

arini ari sabtu aku nak ajak korang pikir sama ngan aku. pasal isu tidur.

ok aku memang kaki tidur. pak aji aku cakap, masa mak ngandungkan aku, sokmo je tidur. ye ke? so anw, mmg tidur tu aku sangat suka giler. time mengandung lg best, kalo ari tak keje tu bangun tidur, leh tidur balik, tidur bangun tidur balik hah tidur semedang je lah. tp anak-anak aku ni takde le geti nak suka tidur.

so skang dah nak masuk 34 years, aku memang tak cukup tidur dah tentu. tidur 6 jam kira dah cukup nikmat panjang sket. tp kalo sabtu ahad, memang aku akan qada tidur…

but issue nya, bila aku tidur adakah kita benar2 berehat dari segala gerak kerja kita seharian? yes for me mungkin, tu pasal kalo takde event nak cover over the weekend, kompem aku beriadah atas katil. but kang pastu dah tidur petang, still badan lembik cam nak tidur lagik.

ha so camner? korang cite sket…yang tak suka tidur tu ramai gak (contoh anak-anakku) mbe sbb depa kecil lagi. but tidur yang sebenarnya gi mana yah? aku saja bukak isu tidur sebabnya hehehhehehehhe, smlm aku bantai tidurrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!!

syok siot.

anw kalo pepagi nak ngejutkan gegirl, agak payah gak. aku berdialoglah ngan dia…

napa gegirl susah nak bangun pagi pi skul?

gegirl nak tidur lama la mummy

why?

sebab, best lahhhhhhhhhhh tidur pagi, besttttttttt sangat.

gaya dia cakap tuh wuiiii!

satu kemestian buat kami berempat, bangun tidur, busuk2 pun we will hug n kiss each other. itulah nikmat bangun tidur yang paling akan aku senangi.

Comment: 14

mata biru lagik!

IMG09869

ramai korang tak suka aku pakai kaler biru…tp this was actually the latest famous colour of MAC, kadangkala aku pakai yang redglow gak. kalo aku tak pakai nih, rugi aaa duit beli pallette itu hari….

IMG09866

sedikit eyeshadow itam blending ngan biru tu ujung mata ….with heavy mascara

IMG09876

bukak mata gini enggak lah nampak ketara birunya tp kalo dah berkelip sokmo, mesti lah orang tau ko pakai biru kan….

iringan pagi sabtu cerita mata dulu yeah.

aku tau korang dok excited pasal issue entry malam tadik, sabau aaa

banyak tol speculation korang nih…

Comment: 16

Issue!!!

Ado isu

Sabar sabar

Aku mmg ada isu skang nih

Jap gi aku citer.

Comment: 13

Wedding & Birthday Presents

IMG09858

pagi buta kau dah sampai jj maluri. hikss….malas nak tunggu2, abih je kat skul budak2 balik umah jap, kuor balik n sampai2 jj je siap ada staff JJ tunggu depan pintu ‘selamat datang ke jj puan’

nampak lah muka awal pagi gila masuk JJ kan…

mula2 amik few things utk adiah birthday and adiah kawin. ada wedding and birthday invite lah weekend nih. tu pasal nak memborong adiah dulu.

pas ni nak pi another mall pulak…

yeye yeyyy!

kita nak beli tootttttttttttttt! :)

IMG09861

wahahah muka kuor pi JJ tak pakai make up maha bedak sekalipun…malas malas.

sibuk siapkan budak2 pi sekolah, aku tak rajin nak setampukkan muka.

sekali sekala kena kosongkan make up

korang kalo jumpa aku tepi jalan

kompem tekejut ‘ni bukan ke kak red yang dok promote make2 up ngajar2 make up apesal muka dia x semenggah ek’

alo alo – aku pun nak gak cuti make up. skin aku gamaknya ari2 jerit ‘eh penatlah asik kena warna traffic light’

Comment: 8

Sepagi with kiddos

IMG09849

alah sian dia, pakai silpar jer pi skul. kan entry semalam kaki dia kena taruk h/plast kan, so gigih tak nak pakai kasut. alah kau bukan teruk pun jari kakinya tuh, overrrrrrrr je lebih.

pastuh kena pakai baju sekolah yang suor plak coz satu malam tu kan takdak air, so skirt dia 2 lai basuh. yang satu lg plak aku anto tailor, zip nya tetas aaa. 2 skirt baju sekolah dia zip tetas. apa nya low class zip skirt baju sekolah dia tau!

IMG09851

ha daddy kiss2 gegirl, mood dia seronok seii…dedua makpak nya nganto.

pagi bangun smlm pas mandi siap baju sekolah terus bukak bag sekolah, ada hwork dia yang tak siap lagi kan. budak ni bagus gak, kalo ada howrk yang tak sesiap, terus amik initiative buat. sampai beso ko tak pangai camni…haaa ada yang kena piat yer…

IMG09853

IMG09854

kemudian bertempek kat skul abang, ngan abang pun dah janji nak bfast sama2 ngan dia.  kira ari kamis semalam aku ngan sirman spent kat skul bebudak ni je lah…

takde sebab pun, tp saje kami laki bini amik cuti, kong. nak pi soping huhuuuu! kang soping ari jemaat sabtu ahad, kena angkut bebudak pastu orang ramai pulakkan, so syok amik cuti lah leh gak pusing ronda kuor masuk mall. kan kan kan…

IMG09852

mamat ni pakai baju merah nih, ngan gambo gini apasal aku rasa cam nak tunggu adik je kat skolah kan. ehceh…korang janganlah puji dia semangat sangat…muntah sei!

so arini cuti, arini entry tak banyak sangat. oh nikmatnya..

katil mana ko katil..

mai sini katillll

ha cite soping ye

hehehehe….soping ler tu sangat :)

Comment: 7