31st May – 68 years old!

IMG11383 IMG11382 IMG11380 IMG11379

been busy

today 31st May is abah aka pak aji’s birthday. alhamdulillah sudah 68 years old abah ku. lusa pak aji, mak ajah and my 2nd bro will be leaving for umrah.

abah – segarang2nya manusia yang paling ditakuti di zaman kecilku oleh anak2 dan kawan2 temannya gak hahhahhhaha…tetiba muka pak aji aku lain lah, dia pi cukur janggut kau!!!

got him a new nokia phone, not so expensive since he just wanna use untuk terima panggilan in and out jer. sms pun pak aji tak pandai pakai…he s happy with the phone, abang and gegirl lah sibuk berebut2 nak bagi. ai lap u pak aji!

roger and out…

nak kejar hegeh2 masa buat entries utk esok lusa tulat so on.

Comment: 13

Baby Pinky!

IMG_9636

alah kuci kuci…..

nak ngan aunty ek?

IMG_9637

meh meh aunty amik yer…

.oooo budak kecik mmg gini, pompuan cantik yang tua tapi nampak muda nih memang sumer baby suker…opss!

the mother is my fren my workmate…

IMG_9660

jakun ko tengok camera sirman

IMG_9663

tembamnya dak kecik nihhhhhhhhhhhh!

IMG_9665

korang bayangkan abang dulu camni le hebat tembamnya dia, lg tombam than baby pink nih…ha!

IMG_9670

satu set pakai pink, sah mak kau suka pink kan…

IMG_9647

IMG_9649

IMG_9651

IMG_9650

petang2 ahad nih, tengok gambo baby pinky lah dulu yer…..aku nak update entry bday party tuh, woi panjang kau. nak letak link bloggers sume, banyak nau masa kena amik so tu malam2 kang baru aku selambam buat…

baby pink nih mak pak nya kurus melidi, anak nya ha kuor sekali ke main sihat. sib ko ler dak kecik, sapa suh ko tembam, kan dah asik kena picit je pipi tuh

dia tak takut orang pulak tuh

lg ko amik lagi dia nak melekat ngan ko

aku spreadkan budaya berbaby kat korang2 yang teringin nak beranak pinak

puhpuhpuhhhh

amik le korang mandrem aku

mandrem utk diri sendiri tak menjadi

kita harus bersyukur, dengan 2 orang anak sahaja. kalau ada rezeki lebih no 3 kita terima tp kalau dah takdak lelebih than abang and gegirl, TAK PAYAHLAH KO NAK SURUH2 AKU BERANAK LAGIK!

opss tercaps….

:)

Comment: 15

Serampang Ahad!

IMG11227

sabtu thari aku biziiii rombak bilik. ekon aku dah nak mula pasang, patut sabtu dah leh pasang sekali management tak kasi suh buat ari lain, ciss ko mngt mmg saje le kan. so aku n fifin n sirman rombak bilik, 2 kali rombak coz design asal tak kena langsung utk new aircond.

IMG11230

menggodam wayar2 pc agar terurus kembali…ha gitu! lotih tak lotih, kalau dah 2 kali design tukar. kali ke dua tukar tuh aku n sirman je yang buat coz tak nak kaco fifin yang ada byk keje lain dia nak buat..

ponekkkkkkk!

IMG11253

alahai sian tak anak2 aku….ni odw to birthday party, sejak dah kena pasang seat belt kat seat belakang nih, depa adalah macam kekangan jer nak tidur. susah tol kan…tp kalo dah jauh perjalanan sangat susah nak tidur selesa, aku suh je depa bukak seat belt tu, baringkan je badan terus.

nanti kang aku tempeek le gambar2 masa bday party….

dah macam pertemuan bloggers pun ado gak

sbb yang buat bday party tu member aku aka workmate aku aka blogger, n jemputan adalah terhad utk bloggers sahaja. huhuuuu! banyak gambo cecantik.

ya arini ahad

ari tidur

ari riadah

ari aku nak mencari cage!

cage yer…cage means kucing tak lama lagi akan dapat

insyallah…dedoa lah ada rezeki kitty tuh ngan red family.

Comment: 9

2 new items!

IMG11278

korang penah pakai nih….aku adalah penakut sama scaling apatah lagi dentist. tiap kali dentist tu buat scailing tiap kali tu lah aku muntah semuntahnya. huhh…kenangan bertaun2 lampau jumpa dentist sampai la nih aku adalah phobia.

gigi adalah tidak cukup dengan berus sahaja, so aku beli nih, read as ai dont like dentist. menatang machine nih kasi taram gigi aku…oral B harganya RM62.

bley tak ai pinjam pakai sama?

aaaa? cannot!

alah saya belilah head lain, leh share2 machine dia

ha yang tu boleh!

sesuka ko kan sirman nak pinjam mam beso nya machine nih, berus gigi wpun machine ni mahal idak boleh sharing not caring hikss….

IMG11232

from MagicBoo…hq kilang nih belakang umah mak aku je kau. tak penah aku tau keujudannya till aku dpt brushes set nih. semua tuh adalah campur2 bulu goat lah pony, tp ada 3 is sintetic, tu 15 batang pcs for brushes make up set. RM40 only. tp aku bayo RM50 coz ada orang tu anto kat aku, sian plak duit minyak dia ulang alik kan anto.

since hq MagicBoo adalah belakang umai ai jor..

siap la kau

nanti aku buat lawatan berhemah yer…

Comment: 14

Contest vshub itu…

aku tunjuk light2 jer lah yer

we have the winners name already, please keep on coming to check the result.

n this is what u gonna win :)

IMG11063

plus the 1 x RM200 voucher of shipping!

sapa masuk contest vshub nih aritu?

good luck for the result!

Comment: 7