Murai murai ku…

IMG10907

camne ek anak2 korang

kalo diorg main

diorg kemas sendiri ke automatic?

ni anak2 aku, abih penat bijik butir aku cakap

pun jalan,sokmonya tak jalan. nak aku tempikkkkkkkkkkkkkkkk jugak baru nak berjalan kerojer memasing.

kalo main tu main letak je sesuka. bapaknya nampak pun bukan nak tegur. tak rimas ke hek pala otak korang tengok umah camtuh?

IMG10908

on sunday waktu gegirl pi gimnastik, aku suh abang buat sendiri kapur kasutnya. cantik tak cantik, aku tak kisah,janji dia buat. awal taun dulu adalah dia buat, tp pastu sbb kan bz, dek kasut pun ulang alik pakai, so fifin yang settledkan. but bila aku tengok 4 pairs of shoes nih,dok diam cantik jer, tak berkapur

ater? nak suh bapak ko kapurkan? tak de maknanya lah kan. nak suh bapak ko suruh korang pegang kapur? pun jangan arap. so aku sound abang pi amik kapur kasut, buat sendiri.

anak2 zaman skang byk lomak korang yer.

IMG10910

mummy, pandai2 tau amik gambar, abang pakai spender jer nih. shame2 nih.

ye ler,mummy tau ler

ha yeh, sblm tu dia ngemaskan rumah cacha hamsternya, pastu buat kapur kasut nih, haruslah dia berlengging, senang nak bersilat buat keje kan.sudahnya dia berspender jer, senang.

dok berdua ngan mak nya jer bolehlah lengging, kalau ada adiknya, aku tak bagi dia togel2 gitu.

not goooodddd!IMG10911

n yes,pandai je abang buat.

sbb disuruh. kalau tak disuruh, haruslah x pandai geti nak buat kan. tu kemaskan katil tuh, aku nak suh dia belajar kemas katil dr arituh, awal2 je kemas pastuh pi sekolah ngelupur main blah gitu jer.

oh tidak

pasnih

akan kupastikan korang sorang2 buat belajar dari sekarang. if he remembers his 4 yrs old nya kenangan, i want him to remember lagi 2,3 taun yang maknya ada suruh dia belajar kemas katil.

buruk ke tak cantik dia buat tuh aku tak kisah, janji dia tau tanggungjawab dia. tau yang dia x leh rely on mak dia jer.remember ye anak2 semua…

Comment: 14

Brown, Blue and Sanggul!

IMG10946

bawah mata kiri ada macam lebam kan…hemm, eyeshadow brown aku drops :)

IMG10950

bukan ajer drop tp mata aku memang tak cukup tidur. ye saya tak pernah cukup tidurrrrrrrrrrrrrrr!

IMG10954

ok dah touch up a bit, bolehlah nih….

IMG10964

aku hanya pakai satu tone jer, brown, pastu lam keter while driving aku blend tenyeh2 ngan jari, not bad gak pakai jari pun sodap! the brown eyeshadow is from palette PAC MT.

IMG10984

you dont like this colour tapi saya suka, mata yang tak cukup tidur boleh nampak macam ala segar, padahal……

IMG10994

cahaya flash terang sangat…ni dari palette PAC MT yer, look at the blending, tu  pakai brush

IMG10995

tak dak flash, masih jugak ngan blending pakai brush

IMG11032

the top photo gambar dah bape2 jam tah tp aku managed blending lam keter with finger, senang gila kau! ai think aku tempek eyeshadow with brushes jer lah, tp blending aku akan pakai jari gak, lagi senang and more easier to blend.

IMG10998IMG10999

ai like her tudung, a new tudung. RM15 harganya. Ms Lemb terbalikkan pakai coz dia x sanggup dengan kelap kelip bling2 tudung tuh…

IMG11002

when u are in hurry, dah lambat, nak iron rambut tak sempat, sanggul is a must to do, so leh nampak neat.sbb rambut aku skang dah pendekkan, first u need to do is ikat lipat ke dalam. and click ngan sanggul yang gina manan kasik…yey! udah siap. aku buat nih dari pagi kuor umah tp lam keter aku godam2 balik.

IMG11006

n pakai lah with black suit, takdelah nampak sangat kepenipuan bergetah tuh…ai m supposed to wear black getah, tp mana tah gegirl dok sorok2 getah2 kaler itam aku. tinggal pink merah putih jer yang ado…

so itulah yer, citer arini utk make up, sanggul etcs.

kalau mata aku sembab over sangat memang aku cuba pakai heavy eyeshadow, tp orang boleh perasan gak kita ni macam lesu…

so kalo dah lesu lebam, silalah carik supplement, not me, korang. aku susah sket nak bersupplement, SIY jer aku nya cinta la nih. lain2 tolak tepi luh!

Comment: 4

Redmummy’s Portfolio

IMG10920

muka sengkak tol kan..muka ari ahad.

ari had kami ke Rumah Nur Salam, ahyohhh ai havent done any update on that yet. ok gambar lom upload. lgpun ngah rushing wt esemens. will try to do it tonite for trow’s posting.

IMG10929

this news was out sometime on December 2008 . itu bukan pertama kali…ntah kali ke berapa tah saya keluar media. ada yang saya track, kalau dpt track down tuh, kamu leh lihat kat side bar sblh kanan blog aku ni ha. all those RM’s on Media. click2 je lah kat situ.

IMG10924

kemudian menjadi ini….dan banyak2 lagik lah yang keluar but aku hanya kepilkan 4 main newspapers jer. lain2 tu takyah lah…. ai m doing RM’s portfolio for project kecil-kecilan. not that saya nak buat apalah yang grand pun, but sebab pikir tolak campur, bolehlah saya cuba nasib kan.

untung sabut timbul

kalo tenggelam tu takde ler lucknya…but at least saya cubalah kan.

IMG10927

insyallah, for first project tu  nanti lepas kot dpt luck nya. ai donno yet till 1-2 months time. kalau dapat tuh, lega sket panjang lagi langkah kaki ku. bolehlah buat naik sket pangkat to next project.

RM’s portfolio semuanya tak dirancang…seiringlah jugak dengan naikkan blog nih.

sebab blogging adalah satu menda yang menyeronokkan, tak semena2 saya buat simple portfolio. at least saya sudah siap paperwork, kalau ada yang tanya2 kan.

Apapun, mekasih to all of you yang bantu saya gak nak naikkan taraf RM…bit by bit kan. tu ler korang yang baru2 ada blog jangalah cepat jenuh pastu mengeluh dok bilang napa le income aku tak naik2 nih, ha sila lah keje kuat kay.

IMG10931

selingan, ingatkan dulu masa aku pi kelas make up Redglow, ai told you that Sasa’s mascara ni quite cool, so u girls can try it on. harga asalnya RM42.90 but skang ngah sale sampai 7 june kat any Sasa, drop to RM29.90 jer. aku terus beli satu, simpan luh.

till my Shu or Biore sampai dulu,which ever lah yang datang mai kat aku first, aku dah ordered dedua sekali arung. pas dah ado baru aku tempek pakai nih pulak. sama gak ngan maybelline’s mascara, baru boleh pakai daily. n since dah ada 3 mascara lagi ligatlah leh pakai hehari gak…..

pakai mmg best…

tp nak menyentalnya kalau takdak yang sesuai, tak jalan gak. ramai bagi komen arituh, and email pasal eye makeup remover,thanks a lot. ada yang aku percaya ada yang aku tak rasa boleh jalan kat aku, ada gak aku pertimbangkan. but for the time being, aku akan stick to my concept dulu.

Comment: 7

Wajah-wajah Rumah Nur Salam

IMG_9597

K RED

IMG_9575

the group of GBM

IMG_9273

kami yang menjalankan tugas mewakili RM and the readers of RM….

thanks for the comments from the entry on Visit to Rumah Nur Salam. Sampai jumpa lagi di RNS yang kemudian, enggak tau bila kaki kami akan melangkah semula ke RNS, kita akan cuba lah usahakan lagi yer…

kalau puan berhati rawan

naiklah rakit bawa ke Dengkil

kalau tuan sungguh dermawan

berilah sedikit untuk si kecil…

Comment: 14

Bersama Mak Merah

Salam Kak Red…

Huhu..how i can start this ya…hurmmm..saya silent reader RM sekian lama nyer la, since dr blogspot lagi. Tapi saya xpenah plak nak comment dlm RM, saya hanya read tru everything,seronak tengok Kak Red happy!! Dikelilingi hubby & anak2 yg chomel2, especially Gegirl. Saya ada skit masalah Kak Red.

Hopefully Kak Red dapat membantu, beri sedikit pendapat untuk kurangkan peningnya kepala saya 2 3 hari nih.

Macamni..saya ade berkawan dengan seorang lelaki ni,saya gelarkan K, seorang yang hebat, bertanggungjawab dan penuh kasih sayang dengan kanak2 dan keluarga (ini ape yg saya nampak), bekerja di sebuah organisasi yg penting sebagai seorang pegawai tinggi. Semuanya adalah hebat2 belaka la Kak Red.

Kami sangat baru dalam perhubungan nih, baru 7 bulan..Hurm..baru2 nie kami ade melalui sedikit pertengkaran la, mis-communication. Saya dah mengakui kesalahan saya Kak Red (walaupun die pun ade salah gak, sebenarnya, tp xpe saya dah maafkan) selepas pertengkaran tu, die telah cuba menjauhkan diri dari saya Kak Red.

Tiada satu pun phone call & sms saya dijawab. Lebih kurang dekat seminggu dah. Masalah nyer Kak Red, sebelum ini saya tidak merasakan die penting dalam hidup saya, but when this happen to me, baru saya tau, he’s important in my life Kak Red..DANG!! at this moment saya xtau dah nak pujuk die camner Kak Red…How eh Kak Red…???

Saya sangat pening kepala, thinking of him, the uncomfortable feelings meluap2 dlm hati nih Kak Red, keje pun dah slow, xde selera makan + xnyenyak tido…DANG!!

Apa yang bole dibuat Kak Red untuk membuatkan die sedar yang saya sangat sayang pada die & saya sangat berharap die dpt maafkan saya…

Sofiya

Comment: 2