Sembonia and Padini Handbags!

DSC02519

Sembonia RM209

DSC02520

Sembonia RM200 ++

DSC02521

Sembonia RM198

DSC02522

Padini RM99

DSC02523

Padini RM109

Sapa mau beli?

wakakakkakakaka (yan pinjam gelak kau jap)

alo alo

ni bukan utk jualan

aku takdak entry

so smlm bila Sid ngomel2 tak tau nak pilih hbags apa, dia mms kan gambo2 nih

bantai lah sid

aku pomot lam blog

aku rasa by the time entry hbags ni kuor

pun sid dah pi beli kot, since dia cuti arini

so korang

yang mana satukah pilihan kamu untuk kamu sendiri?

aku emm….

eh korang lah jwb…

Comment: 7

Macam-Macam Ado di RM!

malam tadi aku dah cakap pasal sapa2 yang nak advertise business kecilan kat RM, boleh letak kat GBM Forum, boleh tepek sendiri by yourself, tak yah tunggu aku. kalau kat sini, aku tapis gegiler. kenapa kena tapis, sebab priority adalah semestinya all the corporate advertorial, serius business method.

so arini aku nak ajar korang yang bebaru lam RM, camne ke gayanya nak apply some icon lam RM nih. my blog is simple, takde yang mengarut2 korang biasa letak lam blog korang tuh. first nih aku nak ajar labeling or category.

RED CATEGORIES

Untitled2

ramai yang tak perasan setiap entry ada labelnya, just that waktu memula aku buat make up aku tak perasan nak letak label lipstick, blusher for setiap entry make up. aku rangkumkan to make up ajer. so pi ler kat Red Categories, and click situ cam gambo kat atas nih, and dapatlah korang nanti apa label2 yang ko nak yer.

wui baru aku pasal Ads nya label je dah 71 entries, tu yang aku ingat nak letak label, yang tak letak label camno gayonya berapa dah gamaknya.

SEARCH IN RM

Untitled

Ni ada jugak yang nak lagi kerja senang

korang tau google.com tu kalo kita tekan apa2 semua data keluarkan. lam RM nih pun ado. ko nampak gambar atas tuh, ada icon SEARCH RM , to be exact on the right side bar, top page of RM. so dah nampak situ?

just type anything apa yang ko nak carik dalam RM, mbe nak carik vshub ke siy ker, sume ado. but remember dalam Red Categories pun ado gak label vshub and siy. nih menyenangkan korang gak. mls nak scroll up and down gitu.

Untitled3

Next stage for Search in RM, katalah ko carik Rumah Nur Salam…atau apa saja lam RM nih lah kan, nama orang nick orang pun ko leh carik, let say ko nak tau sapa kakyah, mbe dia ada bagi komen lam RM kan, sila sila, type je kakyah senah….

macam gambo atas, aku type Rumah Nur Salam, aku nak tau apa cite RNS lam RM.

Untitled4

pangpangpang! kuor segala entry on Rumah Nur Salam. ada 10 searchs on RNS di RM sendiri. siap tulih kuor lam 0.33 seconds lagik. wah kelas kan. n so kalau ko scroll down lagik, kat bawah tuh ada first top entry of RM, and entry2 seterusnya….

simple kan?

right ni kang ada yang nak tanya camne nak buat tuh camne nak buat. divert your question to my Contact Red. sirman will assist you. that s not for me to reply, aku sendiri hagham tak tau camne nak buat template2 gini da…..

paham dok? ado tak paham meh la aku cuba pahamkan lagik. apa ke lagik soalan yang kusut masai pasal RM nih yang buat korang nak tau..

btw, jangan lelupa sentiasa check review Questions for Redmummy , kat situ memang banyak soalan behind the scene yang public/readers bagi.

hope u are happy staying in redmummy.com.

Comment: 2

Rambut cantik saya sama cupcakes!

IMG11058

senyum satu

IMG11059

senyum dua

IMG11061

senyum tiga

IMG11060

40pcs of mini choc cupcakes for RM40 (ni aku rasa plus delivery charges)

saya aritu ada cakap nak order cupcakes from amirachoas kan, so ini hasilnya. kau teunggang terbalik mini cupcakesnya weih, ko letak lam bonet ek amira? ahhahahaahha

btw the mini cupcakes is for Gegirl’s Teachers Day, ada celebration pagi nih kat kindy nya. so we brought this plus jajans plus adiah2 cikgunya sekali lah.

aku order mini not the original size coz yang makan nih bebudak, so biarlah kekecik, kalo bebeso tu kang ada yang makan sebijik tak abih pulok. makan gini berjimat sket naik sonok jer…

and percayalah gegirl ada sangat kuat ingatan. pagi arituh pun dia leh ingat kalo ada something utk kindy dia, laju je dia blockkan lam calendar memori pala dia…

those yang nak order sama, senang kerja utk mak mak yang malas ke dapur or yang tak geti buat cake cam aku ni ha, order je lah kat amira. kem salam pada Leen ye mira…leen pekabau si kiut ko tuh?

Little Voice Cupcakes.

IMG11053

n let s move on to mari belajar melipat rambut anak….

IMG11054

memula ko ikat 2, pastu …. IMG11056

pastu ko sauk kan ke dalam menongkah arus….hikss

ni adik ipar aku le yang ikatkan, dia mmg ckp suka buat2 rambut budak nih, sahlah tak jumpa getah warna warni tu yang pakai getah nasi lemak jer….

IMG11057

n sudah cantik…………! pakai lak baju kurung, ha cute cute le tuh…peluk belon purple lagik

napa tak beli belon red colour

adik dah carik, takde red colour, ada purple ngan pink jer, so adik amik purple lah aritu kan dah beli pink

banyak duit, adik bayar sendiri ke?

tak lah, daddy bayar, adik lupa bawak duit…

hutang daddy ke or daddy belanja?

emm…daddy belanja lah, next week adik hutang daddy.

hahahahaha…main hutang la ko kan.

Comment: 11

Untuk kamu beriklan…

Kak Red
Mohon bantuan sekali lagi..kali nie nak mencari pemandu untuk ayah saya
Kalau boleh nak yang bujang
Tak kisah samada Melayu atau India
Boleh bekerja lebih masa
Travel from KL-Kuantan

boleh contact at gina_manan@yahoo.com

**ye penghuni RM sekalian, di blog saya….macam2 ado. iklankan sajer. otherwise kamu boleh iklankan sendiri di GBM Forum seperti contoh sini….can be seen from RM ni sendiri…

tidak semua iklan boleh saya letak di sini, kerana itulah kalau foc’s version baik letak di GBM forum, kalau yang semua nak tempek kat RM, haruslah pulak dah jadi cam blog sale sangat RM nih. that s the main duty of GBM Forum.

Untitled

opss, jangan lupa, Gina Manan nak driver yer….

korang dah tau Nuffnang is the top priority, kalau ads depa masuk, aku kena tolak ads lain, ari lain pas 48 hours baru aku leh publish iklan lain. why nuffnang is the priority? coz perlukah kuhebahkan…let it be yer.

but there are some corporate ads pun bukan dari nuffnang, the PR agency or some companies yang deal directly with manager of RM, as ai said before, all advertorial will be discussed between the client and Sirman, till the final stage, baru saya tembak masuk. sticky mode is different, banner kat tepi kanan blog RM nih yang kelip kelip tuh pun lain stagenya, yang kat bawah every top entry, pun lain package nya.

semua information berkenaan iklan di RM, is answered and replied by Sirman in less than few hours sahaja…he s the man behind the scene for adjusting the ads. me, aku adalah penulis and the one yang study bout your ads, once aku dapat paper ko, once aku dapat apa mende product yang ko nak promote, aku yang hasilkan in the entry…

for advertiser, drop a line at my Contact Red.

Thankies…

Comment: 2

Handbags, Brushes and Mascara in Parkson!

IMG11011

handbags nih aku tepek2 amik dari parkson klcc….malas lah nak amik bebanyak, gua bz ke sana ke sini tengok merata

IMG11012

ai donno la what brand, aku click click lelaju jor

IMG11027

eh yang ni bukan parkson, ni dari mango, itu 2 tuh harganya RM99

IMG11029

murah memanglah murah, tp kalo ko naik bas mini ngan hbag gini, senang je penyangak nak pakai pisau bocorkan hbag ko nih. oh saya adalah berpengelaman yer, pakai hbag kualiti murah, berebut2 masuk bas mini, hasilnya hehehehehe….dah tak pasal2 kena pi buat police report, ater duit ic sume ilang kena songlap kauuu.

itu adalah kenangan naik bas mini pada 15tahun yang lampau :)

IMG11022

opocot, ada ayu the sun…sibuk je aku nak ngekor. actually dia mai klcc nak soping adiah for her sister, tp sebab dengo dia nak soping hbags, wuii ai suka…ai follow uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!

IMG11007

mai meh amik gambo sendiri, dah lama x pose cecantik kat depan big mirror kan kan kan….itu bukan suit ke kemeja jakarta, ada lg stock up x pakai pun, tp ni baju lama. IMG11009

wah cantik, sembonia brand, new arrival you, harganya emm RM269 kot, hek, ha yelah gitu!

IMG11010

ok gambo besolah yer, kasi korang nampak clear sket bag baru tuh. aku plak pose lam blog, dia ckp boleh pose asal jangan before the bday of her sister. so utk KAKAK pada ayu the sun, Happy Birthday to youuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!

kak…siy ok? :)

IMG11013

Guerlain’s brushes. tak dan aku nak tanya harga, SA dia sorang je yang jaga counter, sbb ada arabian ngah beli memacam, so dia campak je brushes set tuh bagi aku tengok, nanti sok2 aku jengahlah tengok ko lagik sekali yer…

IMG11003

IMG11030

dan selagi Stila Parkson KLCC tu tak bungkus selagi tu lah aku akan menebeng muka ku kat sini…ada brush for concealer, emm bolehlah, aku sauk le nih, kalo ada brushes set lain, dah tentu aku amik gak. yang ni RM24.

IMG11015

IMG11014

cantik dak set anna sui’s brushes set nih. harganya RM168, minus plus kalo aku salah dengo not sure. datang ngan bag purple tu yer…

ada jugak aku invest kat all the brushes set camnih tau…

photo0359

berangan tunjuk shading muka boleh? blusher aku adalah cam gampang sbb sblm tu gayut kat tepon so abih palit2 the blusher tauu! monciii….

ini adalah gambar model shading namanya…

ayu ko minum siy ke tak? ko kena minum nih, pipi ko dah naik sama macam yan je nih

IMG11016

eh amoi, u nya eyelashes to fake ke original?

original la kakak

haimeh? panjang nyaaaaaaaaaaa

saya pakai ini mascara, sini belilah RM93.

awak jangan kelip mata yer, saya mau ambil gambar, lawa lah ye eyelashes u bila pakai mascara tuh…

belilah satu kakak….

ha nanti, bagi aku nya napsu naik sket…

IMG11016

perkh…ko nengok bila aku dah crop, dasat kauuuuu bulu mata dia, hanya dengan mascara Anna Sui!

IMG11017

amik dari tepi pulak, sporting je dia layan kerenah aku…cantik cantik…

IMG11017

you punya original eyelashes macamana rupa actually?

macama kakak punya bulu mata jugak, menjurus saja

ohhh saya punya ek, ada awning gitu hahahhaha

ha yelah kak, awning sama, so akak pakai ini campur base eyelashes RM77, and mascara RM93, dapat ini punya eyelashes

pandaiiiiiiiiiii ko kan! nak jugak aku kena beli base mascara pulok!

IMG11018

IMG11019

untuk peminat2 make up dan mascara, kupersembahkan Anna Sui’s mascara yang sangat magic, gila kentang ke main panjang volume dia nya eyelashes tuh..

nak amik tak amik nak amik tak amik….

perkhhh!

photo0367

open for dialog, anyone?

:)

Comment: 26