Red By Red…

IMG_2372

IMG_2374

bukan saja dari make up

terhasilnya Red By Red…

Kain Sutera Terengganu is another baby of RedGlow :)

more to come…

from Red by Red ….

IMG_2373

bilalah saya boleh menghasilkan make up sendiri seperti yang RedGlow buat yer…

saya jeles tengok orang yang pandai mencantikkan wajah tak berapa cantik aku nih. tp kenapa aku sendiri tak pandai buat…whyy!!!

hari2 aku cuba, wpun ada improvement, tp aku tetap gak tak puas hati…

shading probably, ai dont have the shading creme, ai dont think lah shading is a must for my daily usage, tp dalam make up yang depa buat tepek kat muka aku, shading je yang aku tak pernah apply yet.

will think bout it, will try it on

one day…

Comment: 6

technorati

acmqyse4vr

Comment: Comments Off

Mentari Merah di Hari Merah…

IMG12825

klcc dilimpahi hujan rahmat pada rabu petang ke malam…

so saya stranded di opis

tengok bawah, keter cam semut mati tak bergerak2….

tp bila saya tengok mentari yang hampir terbenam….merahnyaaaaaaaaaaaaaaa! in the photos nih tak nampak merah sangat tp kalo kami tengok live, memang merah. merah yang cantik…

dalam setiap entries saya, ada citer warna warni…ada merah ijau kuning putih dan hitam. setiap entries wpun saya cuba tak nak huraikan, tp ada jugak yang boleh menangkap.

entry saya terkesima terkejut naik bulu roma tuh masih belum bisa saya taipin. tp kawan2 terdekat ramai yang dah tahu, concern to know what s happening….

apapun segalanya baik….

IMG12824

hari merah yang bukan bermakna saya marah…

hari ini hari jumaat

hari untuk saya bersantai sepatutnya bersama suami, malam hari. tp kerana tuntutan tugas, saya pulak kena being a lonely wife….

wahh, ayat!!!! getik korang baca kan…

aku nak pi jumpa teman lama

yang amat disayangi gegirl…

yaribbaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

laki takdak, jom lah kita merimbaaaaaaaaaaaaaaaaaaa huhuuuuuuuuuuuuu……

Comment: 3

First day with false eyelashes…

IMG12829 IMG12831 IMG12834

make up hari khamis

much better than the previous make up sessions kan?

oh btw, ni adalah sblm pakai eyelashes pelesu :)

IMG12884 IMG12885 IMG12871IMG12865

ahah!

saya berjaya jugok pakai bulu mata pelesu sendiri huhuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!

very light mascara aku amik, takde yang gah2 gempak…

my frens tot aku pakai mascara ke main layut panjang…mai dedekat ‘oi ko pakai bulu mata pelesuuuuuuuu! hiksss

IMG12888

lepas tu kan heheheh

gambo atas nih kan…

my eyelashes tuh kat belah kiri je ado. turun escalator aku cabut yang belah kanan, coz aku dah rasa aku nya gam tak kuat pulokkkkkkkkkkk! rimas dek senget2 sambil jalan aku cabut.

n the top photo nih was taken sambil aku makan, pasan idok ada satu yang palsu, satu lg original?

IMG12892 IMG12898IMG12899 makanya the best solution

lari ke Sasa, tadah muka…

the SA will assist you, if you are sooooooooooooooooooo super customer katanya lah kan….jemput masuk sume ke SASA!

IMG12872

apa ke cam emmm

macam apa ek

lain macam pulak muka aku lam gambo nih

semacam muka patung kat kedai tu hah jer

ni ngan bulu mata pelesu tu kak…selepas di touch up oleh amoi SASA…

now pasnih…bolehlah pi event ngan kompidennya pakai bulu mata pelesu yer..hiks. satu lg perjalanan make up ku untuk hari ini.

saya juga belajar privately actually kat utube, hehehehhehe ok lah aku reveal gak satu lagi cara kelas make up aku, utk korang nak belajar pakai the false eyelashes, can study via this young pretty merah hair, make up mata merah, ranggi betul minah saleh nih. but the way dia ajar pakai pasang tanggal, letak gam camne bape lama…semua ada. layan meh tengok utube dia.

Comment: 12

Scratch Board yang hanya untuk perhiasan…

IMG12773 IMG12774 IMG12775

dah bape ari aku spray

aku letak dia dedekat

bau pun tak nak

betul lah cakap spray tuh ‘young kitten degil nak scracth kat board nih’ grrrrrrrrrrrrrrr….

so buat masa ni aku letak je lah terperuk scratch board nih sampai dia betul2 bersedia nak pakai….

IMG12776

bley dia pandang je and blah…wuii ko ni Reddy!

mahal aku beli tau, kat 70 hinggit ada kot…dulu aku punya set scratch for kucing lelama tak de gayak gini, ni new design, pun dia buat dek jer.

so aku tunggulah dia besau sket…skang nih dia nak scratch dia pi carik newspapers, dia cakar2 je kat situ. bagus gak jimat belanjaaaaaaaaaaaaaaa aku. lain tpt dia scrath paling dia suka, kat kibod laptop Dell sirman hahahahahaha!

alo kawan2 sirman, kalo korang tengok Dell sirman tuh ada kibodnya dah tercabut, so korang tau lah sapa nya angkara ek…

this week gak kena bwk dia pi vacci kat previous clinique. klinik gomen yang kat umah aku for vet tak sesuailah for her, diorg bukak waktu pejabat, sabtu ahad tutup, camne aku nak redah anto Reddy kat situ wpun murah dan dekat. nak kena amik cutilah pulak kang…

wopps…minggu ni kena potong kuku dia

aku nak all out ngan dia minggu nih, groom dia, mandi kan dia. kalau doctor dah bagi mandikanlah…

Comment: 6