Entry terakhir di bulan June….

Happy 10th years anniversary

to Ina and Najwa dari RedGlow….

IMG13218

berlarian hari isnin jumpa ke main ramai orang plak aku…

so meeting Najwa and Ina pun adalah for the business purposes…

mengingatkan 10 taun persahabatan mereka…

mengenangkan saya pada persahabatan yang dari usia 18 tahun

tapi kemudiannya putus pada saya berusia 32 tahun. hubungan 14 tahun putus berderai wpun yang sana mahu kembali semula….just that, yang pecah sudah tak boleh dicantumkan. aku sudah remuk.

untuk kamu yang berpanjangan silaturrahim, walaupu berapa usia persahabatan kamu. kawan itu bukan sahaja sahabat, tetapi merekalah tangan kanan dan kiri kita.

To my ex girlfren, saya pasti sangat dia membaca blog saya ini.

saya rindukan kamu tapi sudah tiada jodoh kita…..kalaupun bertemu, tak mungkin kita akan cemolot mahupun cepipi.

Comment: 16

Sepetang bersama Durian dan Rambutan…

IMG13189

3 kilog 10hinggit

rambutan dari Muor….

IMG13190

nengok ujung gambo tuh..ha 3 orng tuh ngah sedap makan doyan..

no no, 2 orang jer..sirman and gegirl. abang tak suka doyan.

IMG13194IMG13192

gegirl adalah mengidam doyan sejak kat JJ, kan ada orang jual doyan. tp yang tu packaging, 3 pack RM45. rasa tak tau camner….

pulang petang ahad tuh…ado doyan jual kat tepi jalan, tepi masjid, depan2 ngan umah VA aku, terus singgah…

pencinta doyan adalah sirman and gegirl..

aku leh makan, tp gitu2 jer..

abang tu jangan haghap…

IMG13193

tapi abang adalah menyibuk jugak nak sibuk bukak the kulit doyan….

u can bungkus bawak balik

tp makan kat situ petang2 lagi sedap..ada meja kosi air basuh tangan pakcik tu sediakan

kami makan sebijik jer, RM12. pun doyan dari muor gak nih. pastu pakcik tuh bagi baby doyan, kecik tp isi dia perkhhhhhhhhhh lembut lembik sodappppppppp!!!

IMG13195

ari kamis ada pasar malam kat btr, tepi cimb mesti ada org jual doyan, usually sirman akan beli yg 3 packets 10 hinggit, by gegirl’s request lah. tp tak selalu….

tp best tol kalo makan gini tepi2 jalan

kalo ada dusun, aku rasa leh berpinau perut dok makan santak doyan nih

kekecik dulu aku makan yang luarnya jer, yang dalam2 dah lekat ngan kulit aku pass kat pak aji..

this one pun sama, aku makan leluar and dalam pass kat sirman

IMG13196

abang plak leka makan rambutan

nak bukak rambutan pun kena bukak kelas kat abang

3 kali aku demo, 3 kali dia buat, baru geti

bekal makan sekolah for monday, aku bagi bekalan biasa tp top up ngan rambutan 4 bijik. sbb dia dah pandai bukak rambutan tuh…

IMG13197

wuiiii sodapnyaaa

sirman n gegirl jer yang beria makan nih…

aku mulalah rasa kebas je bila makan lebih 2,3 ulas. pastu mulut huiii berbauuu hebatttt

IMG13198 IMG13200

oh we also brought reddy….

hajat nak lepaskan dia bebas

tp ada pulak kucing subsidi warna itam jantan kemain garang dok usha jer Reddy, so we dont wantlah put her life a risk. ado pulak dia mencicit masuk ke hutan tasik permaisuri…

abang2 yang jual doyan rambutan nih sangat mesra….

kucing itam yang dok situ depa buat bela, asal datang niaga jer depa siap2 dah bwk makanan nasi putih n ikan kembung …..heheheheh

n depa sangat leka dengan Reddy yang kecik cinonit itu…

oh Reddy sudah naik 100grams, now her weight is already 500 grams :)

her 2nd visit to the vet, nanti kugosip yer..

Comment: 13

Dr Nan’s Birthday Party!!!

IMG_2637

birthday nite at Hard Rock on saturday!

nan is nan, nan is doctor  hannan. adik angkat saya yang mesra dikenali via blogging terus berangkat2 sampai bertaun2…

he s back, already back for good, lamo dahpun balik. dah makan gaji ngan spital dah berlancer merah dah ada harta sesikit..

Yang penting sudah bertunangggggg! so jangan ko coba nak mencaras kay…..

IMG_2674

the party was organized by Shida, the fiancee. pun adik angkat aku gak. my sweet petite sister….size badan dia lebih kurang aku jer masa aku anak dara dulu hiks…

organizer nya shida, si tukang belanja pun shida yer…tukang makan kami beramai2….thanks shida thanks nan.

Doctor Shida…emm dedua doctor. taun depan kawin, bape puluh ribu le hantaran doctor sesama doctor nih haiii….

IMG_2675

keja aku pulak carik tpt makan, since Shida is based in Muor, saya amik job sesenang jer….

korang tau tak planet hollywood dah pindah ke mana? gagau aku carik, katanya dah pindah iskkk….ke dah bungkus katup terus?

IMG_2676

it s a surprise birthday well wishes from HRC to Nan…

Nan sangat2 famous di RM, dahulu dan kini

kalo aku tak letak Nan and Shida lam blog, doesn mean kami tak cemolot…cepipi bagai. cuma dedua dok merantau kat tanah tumpah kelahiran memasing. khidmat untuk negara….

H1N1 ngah merata, camne korang leh dpt cuit nih ek?

kitorg bukan doctor H1N1 kak oiiii…..

IMG_2683

IMG_2681

deraan HRC to the birthday boy…

happy birthday to you Nan!

alo alo, sblm ada yang nak mencarut pasal botol yang nan pegang tuh…ITU BUKAN BOTOL ALCOHOL KE YANG HARAM2 TU YER…

IMG_2698

ni ha, close up botolnya

tak bukak pun

that s birthday gift from Wenkt to Nan, tu air sparkling gitu…there s no alcohol at all for our party!

hangpa ingat Wenkt tak? dia pernah cabar aku letak tempek barang2 merah dulu kat blogspot, hamikkkkkkkkkkkkkkkkkk, segala menda merah aku keluarkan.

sardin merah pun kuor sama!

ni kalo kamu follower dr blog lama saya lah…

IMG_2688

Nan buat poyo je pegang botol tuh, tp HRC adalah mendera Nan to blow the candle…

hazab lah kan, that s for fun. katanya bday party nih for nan, so gambo nan je lah banyak aku tempek….

IMG_2699

we love him, we love Shida, we love them so much…

frankly speaking taun depan aku harus berarak ke kelantan. ya waduh! pantai timurlah sesatunya negeri yang aku agak reluctant nak sampai wuiii….ke muar takpe lagik.

IMG_2662

just the 7 of us…

the simple dinner

the simple birthday party for Nan

lepas dinner kami tengok tribute to the late MJ kat Concorde…ado gambo tp mls nak tempek…mlss arr. eh tau tak adik lelaki yang baju coklat tuh, adalah adik si Wenkt, jangankan ko, aku pun terkejut terkesima…lain betul acuan korang woiii. the grey shirt’s boy, man ke namanya…pendiam bonaar budak2 nih….silent readers RM gak depa tuh.

IMG_2693

Happy 25th Birthday Dr Nan, you still have silent readers yang meminatimu, tp apakan daya…Shida lebih cocok sama mu ehehhehe…

Shida, cincin nikah, mintak bling2 lg besau2 tauuuuuuuu!

The closing birthday party for June, dont remind me on July’s birthday party, just yet.

Happy Birthday to all of you the Cancerian :)

Comment: 12

Dad’s Card…

IMG00916

hey all

that s sirman’s working table…ai never been to his office :)

ada suis warna merah kan..canggih aa opis dia hahahahha, itu yang aku nampak dulu bila dia upload gambo from his berry…actually for one reason.

nak kena tunjuk bukti kat gegirl that the father memang letak the father’s day card yang gegirl tulis tuh kat table dia. abangnya dia tak bwk…

sirman tu cam lelaki yang alah gambo anak bini nak letak kat meja, bertuah! perkhhh…lainlah dia travel ha yang tu kompem dia bwk siap letak kat sebelah katil lagi. lam wallet dia of cos lah ado…

tp yang daddy’s card tuh gigih abang and gegirl tulih sorang satu…so gegirl dok remind bapaknya bwk pi opis letak kat meja keja. dialah bungkuskan kad tuh letak lam bag keje bapaknya, ari2 check bag tu tengok ado lagi kad.

membebel2 gegirl bila tengok kad tu ado lagi lam bag…..

so sirman dah tak tau nak menjawab, manjang lupa jer, bila ingat dia terus letak kad tuh and snap the photo.

baru gegirl puas hati :)

abang plak steady jer…janji dia bg kad. bapak bawak simpan ke mana kadnya, dia x heran tak kisah punya mar…

Comment: 3

My wishlist…..

rehat niaga jap lah…

ke korang nak aku jual lagik

aku utang kebaya jakarta ngan korang, memang anytime to post jer….tp aku tarik balik n keep in the draft. SAPO NAK SALE KEBAYA JAKARTA???? aritu ada sorang suh post on 30 julai.

tp tu lah

kang kato blog kedai pulak aku nih

pdhal aku tak kacau pun entry2 biasa aku, tetap ada di waktu2 tertentu

pastu

slowly aku ngah kurangkan entries

dahlah kurang

kurang lagik huiiii

lama2 tinggal satu, 2 entries jer per day

back to the old time…

pastu kan

…sapa yang lom bayau lg tuh, buat payment yer. sirman dah do the necessary, tengoklah kat spam box korang, kot ada payment details. aku tak kuasa nak chase, tp bila tengok payment sangkut, masak aku kang….nak rolling balik kat the seller.

by this week, nanti sirman email on the venue to collect/self pick up and etcs.

serious capek….

n wishlist aku

nak dok hotel, pastu bfast hapa sume served

wuiiii…then tak yah blogging langsung

tak yah make up

tak yah segala….

nak rehat 3 ari! nak cuti 3 ari

sirman tak yah ngekor…anak2 pun tak yah ngekor

bley dak? sirman sure tak kasi…

mak nak sorang2 dok rehat jap kat hotel….

aaa….syoknya kot.

Comment: 9