Abang Transforms!!!

IMG13091

adik nak tengok abang jadik transformers tak?

nak nak nak…..

IMG13090

aaaaaaaaaaaaaa abang dah jadik transformers!!!

abang ko bukakkkkkkkkkkkkkkkkkk!!!

oh jeritanku sangat sedap didengar…

actually senario gini aku dah naik immune, abang kan suka explore, abih sumer benda dia nak nerai..

tp tang getah paip ko nak masukkan kat kepala ko gak

adoiiii abanggg!

Comment: 11

Red Kipling…..

IMG12978

u remember him? he is famous in RM as Mr Reporter. mmg dia reporter pung! reporter from the local newspaper…

he s also gegirl’s bestfren. but too bad, this time mommy dating ngan Uncle Reporter gegirl….

after meeting my 2 clients, ai went up to VA, jumpa Reddy kejap and settle few things, keluar semula to Midvalley.

IMG12979

just to catch up few things with fren…

aku bz, aku mmg bz….tp mr reporter pung bz gak…sesama bz. sapa tak bz. orang tak keja pun bz gak…ha kan kan kan?

hai bang beli stokin ye bang….

IMG12981

dari segala ceruk rantau

lam MJ aku masuk, lam JJ pun aku masuk…

lam kedai2 kecik mahal murah lam MV tu abih aku n adik reporter masuk…wuii naik sakit kaki. sib baik pakai wedges jer, kalo aku sarung 5 inci, mau ada yang beli selipar murah jam2 tu gak

IMG12982

seriously selama sejam lebih kami pusing satu midvalley, abih semua kedai bag/make up/kasut aku n mr reporter masuk. sebab nak mencari backpack aku.

betul…kat klcc ada jual tp harga adoiyaiii!

aku nak merah, aku nak bagpack yang leh sumbat mini lenovo, and benda2 kecik lam bagpack tu gak..kira cam handbag tp ni ada 2 tali utk kat belakang. aku nak yang gituuuuuuuu!!! yang merah is a must…

kat klcc tu ado tp harga nak kat seribu..wuiii melampo

IMG12980

lam nak cepat, sempat gak menebeng masuk kedai kasut…

ater aku dah jual separuh kasut aku…apo yang tinggal kat gobok aku tuh. yilek wooo. ada tu ada tp iskk sian gobok bebesau tapi kasut banyak dah kosong. so ni gambo kasut 5 inci kat Vincci. tp bukan Vincci yang biasa standard tuh.

Vincci kan ada 2 jenis, satu yang affordable kita sedap nak bayo

Vincci ni yang mencekikdable sket harganya….

lawoooooooooooooooooooooo! tp aku x beli 🙂

IMG12984

ado ko patut nyonya tu suh aku amik backpack gini..eii

tak class lah Nyona, tak redmummy.com langsung….

IMG12987 IMG12988

bila kedai dah tutup, kami tinggalkan utk melantak..

dinner this time was treated by Mr Reporter. selalunya aku n kawan2 yang biasa ngan aku dah tau, arini aku banjer ko, lusa ko banjer aku, tulat aku banjer, langkat dia banjer.resmi membelanja to each other…gitu

kalo aku tak bawak adiah, ko bwk adiah, so makan biar aku bayo. ha camtu.

terima kasih mr reporter kerana belanja. it s past 10pm already, aku makan sup jer. lgpun wt my clients aku dah bedal bihun soup mar…

IMG12983

sesatunya backpack yang aku berkenan, from Kipling!

depa ada less 10%, jadik RM404! gigil2 aku nak membayo..sudahnya aku tak bayau. wpun Rose dok cakap …

ziana zain kata kat tok ti pas kita penat kerja, belilah LV sebagai imbuhan diri sendiri..

tp aku bukan TokTi

aku rasa emm…….

hehehehehhe, mbe next time. taun2 bila tak tau lah…

k1334552200-999-yuni1k1362474000-999-challenger1

so no Kipling red backpack for me yet. kalo staff price, ada readers aku kat sini, pun30% kot dpt kan? so lam 300 lebih gak emm….hok 200 and below takdak ke dik? tp sejibik cam red Kipling tuh?

Comment: 10

Hard Rock’s Make Up…

IMG13009

aku sebenonya dah terlambat bersiap

tp aku gigih lah  jugak nak tempek gambo2 kat sini

buat reference kat kowang…

IMG13016

for the first time aku pakai foundation yang sokmo make up artist pakai for artist, pengantin or apa2 event besau n hebat…derma color. ai bought that from RedGlow…

udah lama belinya tp baru nih pakai…syokkkkkkkkkkkk giler pakai tp ingat yer foundation tu not for daily usage, itu utk make up heavy kat luar jer…

b4 that saya pakai base Shu Uemura…

IMG13018

ai have 3 kinds of loose powder, loreal beli sendiri. maybelline dpt sponsor from maybelline n soon coming is Shu Uemura…

any loose powder will do…

pada saya, yang lebih membantu ialah foundation, so loose powder sebagai sampingan pelekap di muka…so any brand cheap expensive pun not a biggy.

base mata shu uemura is a must.

IMG13019

dalam palette PAC blusher saya ada kaler ala2 shading ni ha…tp bukan jenis wet. jenis kering ala2 blusher lah gak…

aku try buat shading 🙂

jadik kot sket..

sket jer ler

lgpun make up utk this session was really in hurry.

IMG13020

brushes set nih aku dpt beli dari member, kedainya ada kat belakang umah mak aku, dah bape minggu korang suh aku pi riki2 cek harga bagai,adoiii…insyallah one day. mbe this weekend or next week ker camner…

saya tak berapa nak gemor pakai coz ai still love the branded brushes set…lembut.

kalo sintetik nih macam kasar. but was told set brushes tu 3 batang jer sintetik, lain sumer bulu binatang yang sama standard ngan branded.

IMG13022

tak leh pikir panjang nak make up mata apa, terus aku pakai golden jer..from the pigment of PAC!

eh pigment ni dah sold out…

kalau rezeki korang ada, sapa2 yang nak boleh lah demand. aku cuba dptkan dari lubang2 yang ado kat jakarta nun….

IMG13023

perkhh amik gambo pakai hphone, sekali rap jer takde 2,3 kalik. kan aku cakap aku dah lambatttt sesangat.the red earth black colour tu ditempek sket, plus the glitters of bodyshop….main nak cepat jer nih…

IMG13026

white kohl of MAC, black eyeliner of red earth pun saya godammmmmm!

IMG13024

wuii jangan makan ati

ai pakai bulu mata pelesu

eh betullah SA SASA tu cakap, itu gam memang kaw kaw BESTTTTTTTTTT!! yes gang, sapa nak pakai bulu mata palsu, dptkan brand nih gamnya….RM39.90.

IMG13027

the lipstick from PAC, inilah yang aku pakai mostly ari2 pi keje pi jalan pi merata…..ai chose the nude colour. simple…

IMG13028

ayooo flash ke main dasat!

shimmer from MAC, dah 2 taun dah nih, tp best ado lagik. kadang2 aku pakai gak kat kaki….gatal kan. tp for this session, aku pakai kat tengkuk leher and lengan dada segala….nak cepat abihkan mar….!

IMG13058

IMG_2642

us during the birthday party….

our beloved brother’s birthday party…

that s to be revealed later on.

n itulah make up yang ringkas saya pakai for the birthday party.

the dress is from Teluk Kemang, Jakarta, ai bought 2 colours. satu lagi kaler tak pakai2 yet….

tp bawak kamera gebang2, nak amik gambo mata muka leh kelalaian….isk. anw, saya sudah confident berbulu mata pelesu

huhuuuuu 🙂 dan saya basuh semua make up mat mascara ke hapa foundation tebal tuh with Biore Clensing Oil 🙂

mudah pantas dan tidak remeh….

Comment: 15

Rotan Reddy!

IMG12991

tajuk cam nak mendera Reddy je kan…

Reddy insyallah akan membesar dalam RM nih….so korang boleh tengok lah her development. remember last week ai talked bout her mengada2 tak nak scratch kat scratch board mahal tuh…tp dia pi scratch kat dinding, kat newspapers….

IMG12992

n one of  you yang bagi petua, letak kat rotan. ayooo lupa mar sapa yang bg petua tuh, tengok lah lam komen button tuh yer… umah aku ada lah kerusi rotan ni hah, lotak kat balkoni….

terus mlm tu aku experiment letak dia…wah kau

mmg lah dia cakar2….tp pastu dia macam nak mengulor pitam dok atas kerusi

takut2 jer nak turun…

IMG12994

cam sedap je kan…kerusi ni aku letak balkoni berlapikkan bantal kecik, but demi utk dia kasi dia selesa lah kan. cabut bantalnya….

abang adalahmain cak cak sama reddy… 🙂

pelik aku camner pet shop leh jual katil2 kucing ke main cantik tuh pasal kucing2 aku yang deduluuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu pun tak suka tidur atas tilam, bantal  mahal murah…

IMG12998

aku angkutlah jap kerusi rotan tu bwk masuk ke dalam

dia selesa kejap jer

pastu hegeh2 nak turun…tp geletar pucat. cisss!

IMG13122

the sunday morning, when we were in JJ, dah nak balik, aku split ngan sirman and gegirl, me and abang pi carik bakul rotan….

aku nyampahnya beli kat jj ni kedekut counter. q panjang berjela. dah tu wkend orang ramai gitu ko bukaklah over2 sket dok.

so cam tak berbaloi je kan beli sebakul rotan 20hinggit, pastu ada makcik mana tah beli banyak2 barang letak a side barang yg dia tak jadik beli. aku angkut tapis utk masak. macam tapis santan tp lg class lah…bukan takdok kat umah, tp nak worthkan beratur panjangggg…

sampai ujung2 abang yang beratur…

IMG13139

wah gitu…dok mencakar ye lam bakul rotan kecik

masa ni lah baru teringat sayangnya aku pi bagi orang bakul rotan besau2 bila dpt adiah hamper bagai…sudahnya kena pi beli.

takpo lah, nak raya mesti lg dpt hamper, so aku leh simpanlah bakul rotan besau lg for Reddy…

ha apo lagik nak suh aku manjakan utk reddy…

insyallah, agak2 mampu boleh lah…

Comment: 4

SALE!!BIORE, PEARLY AND MATTE PAC!!!

STICKY MODE SEHINGGA STOCK HABIS!!!

The pigments, sorry gang dah sold out….tinggal palette jer! grab copek!

pressed_1

Palette: Matte eyeshadow

Price: RM150

Code: PAC001

Total 4: Left 3 boxes only

1 reserved for Redmummy (aku pun nak lah jugak, dok jual kang aku gak melepas tak dpt)

TINGGAL 3 KOTAK JE OIIIIIIIIIIII!!

pressed_2

Palette: Pearly eyeshadow

Price: RM150

Code: PAC002

Total 13:  Left 3 boxes only

ADO 3 LAGI BELUM KENA REMBAT, BAIK KORANG AMIK BOOKING NI CEPAT, KALER NI MEMANG IDAMAN RAMAI, TU PASAL SUPPLIER ANTO BANYAK….

IMG13203

Heavy mascara / Make Up Remover (similar to Shu Uemura): Biore Cleansing Oil

Price: RM60

Total of bottles: base on demand

*********************

contoh actual Pearly palette  from my collection:

IMG10572

the Pearly palette

Terms and Conditions:

1. PAC is imported from Jakarta, Indonesia.

2. Biore Cleansing Oil (similar to Shu Uemura) is imported from Singapore.

3. Harga adalah termasuk dengan self pick up, service charges by an anonymous seller. No postal delivery, venue for self collect will be advised later. UPDATE: THERE WILL BE A DELIVERY TO YOUR DOORSTEP,  NO EXTRA CHARGES, BUT ONLY TO LEMBAH KLANG BUYERS!!!

4. This is no longer a pre-book, it s based on while stock last for PAC.

5. Stocks for Biore will be based on demand, ado buyer, ada stock, takdak buyers, no back up stock at all. SO KALAU NAK BIORE CLEANSING OIL, DROP YOUR ORDER NOW, IF NOT jangan komplen barang dah abih baru nak hegeh2 mintak…

6. All items should be delivered by THIS WEEK!!!

7. We only take your pre-booking via Order Form below, personal email or sms or ym will not be entertained. kepada mereka yang suka email2 saya personally, PLEASE FILL UP THE ORDER FORM.

8. All sales are final. No exchangeable, returnable or refundable.

9. Please check your spam box, payment details dah diemailed since last week to your email address. kang ado pulak claim tak dpt email wuiii….

PAC & Biore Order Form
  1. (required)
  2. (valid email required)
  3. (required)
  4. (required)
 

cforms contact form by delicious:days

Comment: 7