SALE!!Palette and Pigments PAC!!!

STICKY MODE SEHINGGA STOCK HABIS!!!

pressed_1

Palette: Matte eyeshadow

Price: RM150

Code: PAC001

Left 3 boxes only

pressed_2

Palette: Pearly eyeshadow

Price: RM150

Code: PAC002

Left 4 boxes only


image

Stack: Pigments

Price: RM90

Code PAC0003

Total: 3 stacks

SOLD OUT!!! Each stacks reserved for Rima, Maryani, Ina

stacking4

Stack: Pigments

Price: RM90

Code PAC0004

Total 3 stacks

SOLD OUT!!! Each stacks reserved for Rima, Yanok PAID,  Ina

stacking3

Stack: Pigments

Price: RM90

Code PAC0005

Total 4 stacks

SOLD OUT: Each stacks reserved for Rima,  Yanok PAID,  Maryani and  Linda

************************************************************

contoh actual Pigments and Pearly palette  from my collection:

IMG11191

the stack of Pigments

IMG10572

the Pearly palette

Terms and Conditions:

1. Imported from Jakarta, Indonesia.

2. Harga adalah termasuk dengan self pick up, service charges by an anonymous seller. No postal delivery, venue for self collect will be advised later. UPDATE: THERE WILL BE A DELIVERY TO YOUR DOORSTEP, NO EXTRA CHARGES, BUT ONLY TO LEMBAH KLANG’S BUYERS!!!

3. Payment doesnt has to be today, we encourage you to pre-book first, while stock last. Tapi kalo ada duit, leh ler bayo.

4. We only take your pre-booking via Order Form, personal email or sms or ym will not be entertained. kepada mereka yang suka email2 saya personally, PLEASE FILL UP THE ORDER FORM.

5. All sales are final. No exchangeable, returnable or refundable.

6. Items should be ready for collection by 1st or 2nd week of July, so sempat le sapa2 nak tunggu gaji lagi kan….that s why lah korang kena buat pre-book ni dulu.

Get in touch with me!
  1. (required)
  2. (valid email required)
  3. (required)
  4. (required)
 

cforms contact form by delicious:days

Comment: 15

Saya mahu jadi make up supplier!

IMG12918

FYI, aku menjadi make up supplier utk orang  pulak. right after make up Promo hebat tak hebat kuor, ada orang mintak tlg aku dptkan for her the make up tools/set. so dia listkan, since aku suka soping brg make up….let s go to SASA!!!

make up spounge tuh 17.90, no discount. ada make up artist depa pakai dia basuh2 balik pakai balik sampai koyak. member akak pun. so sila berjimat. jangan ikut akak, satu ari satu. camne tak cepat abih.

IMG12919

eyeliner nih budak tu nak sasa’s brand tp takdak pulak yang hok glimmerstick, dia tak nak pensel2 asah ni bagai, so on call ngan dia she is fine with any cheap2 brand……sasa nya brand ada g/stick tp siap ada glitters lg, akak pakai pun wuii..x nak aku amik. kalo yg pekat lagik red earth tp ko x nak pencel2 kan. so akak amik cyber colours, 15.90.

IMG12905

i must make sure the eyeliner utk budak tuh…wpun idok le dia suh aku menerai segala, tp sebab aku suka kan nak jugak testing gitu, hamik…sekali eyeliner yg sasa mengelip2 dibuatnya, wpun itam. elok itam kalo murah2 ni brand red earth but kena blend pastuh itu pencel not g/stick.

hok MAC budak tu tak nak, lom ada budget beso…so ai go for the cheapest in Sasa.

IMG12920

applicator ada yang bagus 12.90, panjang. washable. tp akak amik hok murahlah. kita bukannya prof sangat bagai kan, agak2 ko rasa cam nyampah pakai applicator murah, ko beli yg MAC pulak. ni ada 3pcs cinonit harganya 4.90.

puff powder, as over the phone, budak tu nak hok kecik, so hok kecik lah akak beli. ada 2 lam tuh. adele SA yang jaga account akak, yg jaga personal touch barang2 akak, aku tau bg list jer dia dptkan dia unjuk kat akak, dia ckp yg puff nih bagus lembut. compared than yang lain tuh ada 2,3 jenis lgik. this one is 5.90. ada 2 pcs lam nya.

IMG12917

loose powder kat watson adalah gampang discount ciput jer rupnya 10% jer…kat sasa lagi best 20%. loose powder member aku tu code W02. so ni sbb dari watson, rm49.90 after less10% jadik RM44.90. no pouch, finished. KORANG PI BELASAH WATSON KLCC KE LEPAS ENTRY AKU KUOR SMLM? abih pouch tu licin korang bedalll!

loose powder kat sasa ada 20% same price ngan watson tp after less jadik 39.90. dpt pouch. so budak tu suh beli dedua gak, kat watson earlier coz i went to watson first baru pi sasa…n kat sasa ni baru tau ada 20% disct.. huii! hamik…memborong la ko tepek loose powder.

IMG12915

TOTAL 129.40.tp kalo takdak loose powder tu should be cheaper lg nihbut dah dia nakkan yang gini sampai 2 loose powders tu yang over 100!

so itu yang gambo atas nih sumer, bukan barang2 akuuuuuuuuuuuuuuu….barang2 orang yang aku kena belikan ye yoep. hangpa jangan ingat eh kak red nih aritu baru dia beli, ni dia pi beli lagik…

ada pehemmmmm…..

IMG12922

beli barang2 orang

takkan aku pun tak nak menyilok sama beli kan

ai bought the vit e tuh kat watson, ntah mls nak korek receipt selak harga hahahahah. nasib korang lah. at watson aku tambah satu lg eyelashes, gila kan sesuka je nak beli pakainya jarang2..tp dok kira! harga nya tuh aku ingat, cheaper than previous nya purchase RM8.90.

the pink tu lah eyelashes nya glue. the one yang dalam eyelashes tu mmglah ada glue p tak kuat woiii….

aku dah pakai pi opis sakit jiwa sampai kena pi sasa depa buatkan. my SA SASA tu ckp dia pakai yang pink tuh dah 2 taun…mmg itu lah fav dia, sangat2 dia suh amik. harga, mls nak sebut hiksss

the red earth plak, eyeshadow itam. ntah tak tau gatal pi ngamik eii dol tol. bukan aku tak de kaler itam, pekat likat yang redglow kasik pun ye tau. but tu lah, masa buat make up2 tuh depa pakai red earth itam nih, so…..aku beli lah satu.

IMG12921

for the amount that i spent aku dpt free pink sasa’s bag nih. wuiii..malam tadi aku lepak QB jumpa client, aku pakai bag nih je letak mini lenovo aku. aku masukkan lenovo lam casing yang KuE adiahkan and sumbat lam sasa’s pinkish bag. pastu aku suh sirman bawak…hiksss

IMG12903

IMG12910

satu lg tips…

buatlah kaunter make up tuh macam kaunter make up umah ko gak…amik je memana eyeshadow ke blusher ke touch kat muka. that s what ai did for most of the time hehehehe…..

my lovely personal adviser of Sasa sangat suka layan saya. for my fren’s list, aku bg dia, she showed to me all the items, aku yes no yes no n try on. for my one aku cakap je terus dia amikkan…

i m now officially Sasa’s user and dah jadi member pun.

IMG12911IMG12912

korang nak aku belikan barang korang kat sasa? nak nak? boleh…aku pi belikan. pastu jangan lupa plak masukkan duit bila aku dah beli. aku bayokan dulu, baru aku anto list kat ko. pastu nanti urusan nak amik kat mana tu belakang kira….

saya nih kalo part barang make up mmg suka tolong menolong…

sapa nak aku jadik supplier make up???

meh meh…

Comment: 30

Announcement for the Pre-Booking- Make Up PAC!!

IMG_2348

IMG_2357

IMG_2353

esok PAGI JUMAAT the Pre Booking for PAC make up will take place.

hanya ada 3 jenis make up set, pearly and matte palette and pigment PAC.

contoh make up mata saya dalam entry ini definitely from Pearly palette PAC.

stand by kay…

Comment: 1

2 ‘Famous’ Big Frames!

IMG12610

dekat 7 bulan. sejak December 2008 aku antar to frame shop. baru seminggu ni siap.

sakit enggak ati engko?

tak sakit? kat 7 bulan tak sakit hati?

perkhhh! cayalah lu….

setiap kali aku datang tanya pekabau frame gambo aku, ada je alasan. alasan paling tak leh tahan

….staff saya yang patut buat frame nih, tengah ada krisis rumahtangga, tu yang performance keje dia teruk, nanti saya chase suruh dia buat

chase punya chase

sampai 7 bulan ye bang?

engko bermasalah ngan marriage ko, ater kalau tak leh buat, bilang saja. tp ni ada je alasan…

IMG12605

sampai satu peringkat, aku sendiri dah tak nak pergi kedai tu. sirman je lah yang menayang muka. dan sebab sirman pun dah naik menyampah asik berulang kedai nih

alo kak, boss ada?

boss keluar

ni receipt saya, saya nak deposit and barang2 saya lah.

lahai, kenapa nak amik balik, blom siap lagi nih

kak tengok sket tarikh receipt tuh, patut tak saya amik semula?

alahai bang, dari december taun lepas ye bang, ha ok ok! boss balik nanti saya ‘sound’ boss ye bang

seminggu kemudian….

kak red, frame akak dah siap

ooo dah siap yer, yang taun lepas anto tu dah siap yer? akhirnya dah siap??

betul kak, dah siap.

IMG12607 IMG12609

bila sirman pi ngamik, boss tarak, cik kak tu tarak. nasib malang, staff yang buat frame tu yang jaga ko! hamikkkkkkkkkkkkkkkkk kat situ!

sirman, kak red tak datang sama ke?

tak..dia kat umah

huii, nasib baik lah dia tak datang, kalau dia datang, mau makan tempeleng saya ari ni bang.

tau pun ko, ni kalo pasni aku anto lagi, bape bulan ko nak siapkan? january taun depan ke?

tak tak bang, kompem siap seminggu gak bang. sorry ye bang, sorry ye kat kak red. takut saya kalau kak red datang, malang la telinga saya kena das ngan dia nanti.

IMG12604

ok…budak frame dah selamatlah kan tak kena das ngan aku. alangkan sirman yang pi ngamik.

skang

frame tu arini masih lg di situ, di rumah mahligai kecil indah VA kami.

kita tengok, sapa pulak nak kena bebel, untuk naikkan frame tu biar digantung di dinding. meh kita kira…

tik tok tik tok…

1 hari

2 minggu

3 bulan

wuii…..bape lama nak kira ni ye sirman?

Comment: 13

Reddy wants fishhhh!!!!

IMG12711 IMG12712 IMG12714

arini kita buat cite reddy lah yer…

kan aku cakap arituh tuan lama si Reddy ni dulu ada bg makan ikan rebus kan…

so tiap kali aku masak goreng2 ke hapa ke, or fifin tlg gorengkan ikan ayam ke

dia akan dok dapur sama

menampung muka, mintak simpati dibagi ikan

perkh…..

kalo ko dah makan, silalah basuh bersih2 ngan sabun, kalo idak tangan aku dijilatnya sbb ada bau2 ikan ayam…

itu sirman ngah suapkan gegirl makan (tetiba ni kang mesti orang kata mithali nya sirman suapkan anak daranya makan kankankan???)….

berpusing2lah si Reddy dok ngekor mangkuk makanan gegirl tuh…dia nak jugakk  ngap ikan nasi kauuu…

IMG12715

sudahnya dia bertapung depan sirman

ngiau ngiau tetiba ada bunyik ngiauuuuuuuuuuuu kan

mintak lagik simpati

ko tengok sirman tu cakap ngan dia ingat pandang je ke

ko nak apa reddy, ko mana boleh makan tuh, ko kena makan iams

translation from reddy’s ngiau: alah daddy nak jugak, sket jer…kempunan kang…

tak boleh, mak ko marah kang, iams ko dah mahal2 mak kau boli

translation from Reddy’s ngiau: kedekut la ko Sirman!!

Comment: 20