Bila Surprise Birthday Dinner itu terjadi….

IMG_2715

this was Friday nite, 10th July

dinner kat Bora Ombak…

there were 2 reasons aku kena dinner kat sini

1. ai need to cover one event

2. sirman dok insists suh dinner kat sini…eh, tanya aku nak dinner mana tp dia dok gigih suh makan kat sini semedanggggg

IMG_9625

my make up tak pakai nice camera

capuk pulok…

aku pakai eyelashes,, tp sbb eyelashes tu melampo2 heavy, dah pakai kat mata nih aku pi gunting eyelashes tuh…sib baik tak tergunting bulu mata asal yang kontot nun….

so ai told the lady yang invited me for the event, aku akan celah2 pi tengok lah depa nya acara, coz aku makan kat dalam jer, event majlis esen tu kat luor. ai have actually declined the invite for esen tp since my dinner pun kat bora, bolehlah kot aku jengah2….

IMG_2711

ai was forced by sirman to dok kat tpt aku dendiam

dia tak bagi gerak ke mana wpun aku dok nak kuor pi jumpa redglow, ina n najwa

katanya dia nak amik gambar aku sepanjang malam tuh

iskkk

IMG_2720

suddenly ai heard something from the back..

aku dengar ada group nearer to me dok nyanyi Happy Birthday To youuuuuu

gilo hapo nyanyi ke main kuat

IMG_2721

tapi  kemudian apabila yang kudengar ialah…

Happy Birthday to Kak Redddddddd!

IMG_2722

brengset luuu!

no wonder ler kepala chief korang si sirman ke main sakan suh aku makan kat bora nih…

IMG_2724 sirman sirman…

pandai mengencing aku rupanya

wpun aku dah smell something fishyyyy closer to the date

ai have warned everyone, PARM and GBM that aku tak nak ada special entries, tak nak ada dedication lam blog memasing. aku nak being alone jer gitu….

IMG_2727

but bebudak gbm ni degil!!!

they have planned this surprise birthday dinner with sirman since a month ago! a month ok!!

IMG_2731

frankly speaking, saya adalah sangat merajuk wt the girls nearer to the date. bih kurang 2 wks before aku dah menyentap2 jer ngan adik2 aka anak2 hangkat aku nih. they have teased my temper, they have kecikk2kan hati aku yang sememangnya cinonit ni ha, depa dok sakat2 aku, wuiii

real menangis punya yer….

n depa adalah buat tak tau jer

lg depa nak sentap2kan….

IMG_2733

but kenapa aku rasa ada something fishy coz ai have sirman. sirman wont do organize things. he wont ask me any dinner kat mana aku nak bagai for bday ke mom’s day ke…mom’s day aritu pun, aritu nak makan, jam tu nak kuor baru jam tu dia google pi book tempat..

but for this, a week or 2 before sirman dok sibuk2 suh aku pilih nak makan kat mana…

oooo rupanya ini lah plannya.

but as ai said, aku kenal laki aku tuh…

tak penah dibuat heh dia tanya2 gitu, so ai tried to catch them few days before the 11th…

aku cakap kat gbm ‘sirman dah pecah lobang’

yet belakang aku cakap kat sirman ‘gbm dah pecah lobang’

masalahnya depa dah berkomplot, to check with each other if aku ada bau2 ngan project depa…

hangsui toll!! very cleaver lah pulok….

IMG_2740

ayo pompuan ni tak abih2 lagi melalak ker…

napa saya menangis coz selama 2 minggu hatiku dicalar2, disagat2 dek the girls, they purposely bikin aku gundah gulana…sajer jer tauuu

but of course lah cite lam dalam umah, dalam jemaah email RM and GBM tu takdak aku jaja di sini…just that mmg saya sangat berkecil hati

IMG_2761 IMG_2764 IMG_2767

IMG_2738

ai like the cake so much

tp gilalah kalau aku nak calit 34 paku kat budak2 tu kan..sayang woooiiii! the gambar lam kek tuh was designed by Bojeng, bf Yan. n the photos were taken when we did our Potluck RM end of last year…

how sweet….

IMG_2771

so ada satu part tuh takdak gambar, aku bg dep sumer merasa the cake…mestilah kan takkan kemut nak bwk balik sorang2…

mulut lelima dah menunggu nak merasa kek gakk hahahahhahaha

IMG_2750

IMG_2753

The Redglow team, ina n najwa pun join sekaki…

told ya depa pun ada sama coz involved with the event yang berlangsung di bora ombak gak, just next door jer…kami dalam covered area while them kat luor. so of cos for surelah depa sakan

IMG_2789

ni korang nya birthday surprise nya pasal..

abih make up aku comot

abih aku nya eyelashes tercabut2 tau…

dpt lak semeja ngan redglow, geram je najwa ngan mata aku, abih dia lekat semula my eyelashes…

tp nak2 abih majlis makan nih, aku bukak jer terus eyelashes tu lgpun make up mata aku dah luluh dek air mata berjurai2

napa pulak aku menangis?

iskk….

cer korang disurprisekan macam nih

lainlah tetiap taun korang dpt surprise, aku ni lah kot first time, eh 2nd time ker  gitu…so sangatlah tak suka, sib baik lah pakai lelawa

kalo aku nya mood nak dinner atas katil park royal tu jer apa ko nak buat? ha kompem depa datang duyun2 to my hotel room jugak.

IMG_2833

after redglow left the place, depa pun dah capek kedaung…

kami makan

borak

bukak rahsia

nak je aku cubit2 laki aku sendiri, grrrrr! amboi berpakat ngan gbm and bojeng nampak…bukan main lagi yek. so next year onwards dah takleh pakai dah idea nih, tak yah lagi lah buat surprise2 weiii

saya dah tua marrr

malu tauuu ai!

IMG_2791

IMG_2858

Yan

IMG_2800

IMG_2861

Rose

IMG_2811

IMG_2860

Sid

IMG_2816

IMG_2864

Ayu The Sun

IMG_2824

IMG_2859

Dila

IMG_2886IMG_2856IMG_2847

RM and GBM

ai hope this is not our last 6 meeting, biar pun yan dok kat johor, harap2 bila yan turun kl, adalah peluang kami ber’enam’ cemolot dan cepipi….

IMG_2875

paling sedih hiba dan pilu

bila yan had to leave us

she s gone a bit far….skang bermastautin di Johor, kalau ada yang di Kulai bolehlah tlg jenguk2 Yan…anak dara sorang ni gigih nak carik keje di sana yang sesuai dengan bidang kerjayanya…so ke Johor lah yer.

our jemaah email is like so empty, wpun ada kami semua tp yan adalah sunyi sepi, bila dah malambaru lah dia boleh layan jemaah2 email kami nih….

sedih jugak…mestilah sedih

tp yang bestnya leh kutuk yan kaw kaw di siang hari hehehehehe coz malam baru yan hegeh2 nak kejar speed trap :)

IMG_2898

cop iklan inilah event esen. a magazine online yang aku patut hadhir tp aku decline awal2 coz clash with my dinner with sirman. dia tak bagi aku attend nih coz he had earlier booked me, tp sbb dia pun nak makan kat bora, after the dinner aku singgah jugak lah tengok light2…..

kalau aku datang all out aku tulih review pasal esen ni yer but since aku pun dok sibuk disurprisekan dek budak2 bertuah tu (yes dont keep your smiling girls, orang kata ubi kena berbatas) so aku mai jugak menghormati tuan rumah yang menjemput saya…

IMG_2911

Huda dari esen.com.my, insyallah akak boleh attend for the October’s launching

tp bagi notice kat akak merah awal2 sket yer dik… :)

IMG_2868

to my husband aka sirman aka photographer, aka daddy to the kids, aka the kepala and chief to the surprise birthday dinner…emm jaga luh!

was told the dinner was 200% sponsored by yan and 100% lagik sponsored by sirman, coz lam kuota dinner gbm n rm kami, setiap bulan nya makan, semua kena take turn membayooo….

thanks girls, donno how to thank all of you

but rasanya cam nak membalas je skang nih…

to my loyal readers, my frens, my team..thanks for the well wishes. nak tengok adiah2 kan? ha itu aku mmg dah satukan lam one entry, takleh post skang kang benak aku nak catch up…u need to wait mar..

aku ada berdondon lg entries nak tempek nih…

happy birthday again to Cancerian :)

udah2lah wish bday kat aku wuiii

bukannya makin muda pun….doakan aku sihat sejahtera, rajin blogging pun dah cukup. ada family yang sihat bahagia sudah satu complete life utk saya.

Comment: 35

My Lovely Evening Day…

IMG13968

yes, saya menang di Yoyooh.com :)

aaa, nak gak nyelit cakap pasal tuh wpun demamnya dah surut. stilllllllllllllll!

let s start our entry of the hutang piutang by cite emmm emm

ari  jumaat dulu lah yer…

we left VA after semayang jemaat…

ye saya cuti gak ari jemaat arituh

pagi tu saya rehat qada tidur bangun tidur bangunnn

IMG13974

kami mendapat 2 nites and 3 days stay di Park Royal KL, complimentary gift from my client. client aku gempak2 kay, anto kat hotel godang2…moga bertambah murahlah rezeki muuuu!

IMG13977 IMG13986

so for that Friday, lepas dah checked in rehat 10min

kami jalan ke Pavillion semula..

tu pasal aku cakap aku dah naik muntah ngan pavillion nih

mau tak nya asik lah 2 hari berturut2 merendek kat sini

tak campur ngan hari ketiganya yer…

IMG13989

oh hari jumaat late petang tuh

melayan wayang lagi

padanlah aku rasa penat jer kan…

kuor masuk pavi

kuor masuk wayang…

tengok lak cite terminator

a day before tgk transformers

ha, bapak robot dah dok lam benak aku ni kay

IMG13997

IMG14000 IMG14001

back to hotel room pas layan movie

pas mandi siap, ai did my own make up for emm supposedly to cover an event

but ai skipped the event part coz suami ku sudah warning awal2…

no blogging job for that nite

ciss..

kalo x nak bagi aku cover event, awat bawak aku makan kat Bora Ombakkan?

IMG14096

kan?????????????

rerupanya

ada udang di sebalik batu….

wuii!

**sorry kekurangan entry disengajakan ari ini coz kat icon mode aku dah kuor ‘AKUPENAT’… :)

Comment: 12

Which Hyundai R U?

Hi hi all, beri laluan to my sticky mode entry nih yeah…

for new entries do scroll down

bila masa pulak aku takda new entries, mesti adooooooooooooo!

********************************************

Jika kamu diberi pilihan memilih kereta yg mewakili diri kamu, agak2 kereta apa yg kamu pilih? ai’m sure korang sure pilih kereta yg maha hebat & mewah2.

For me, ai always wanted a 4wd or suv car. ai think those machines really represent me with its tough & huge chassis, powerful, better security, comfortable & good performance becos i’m also like that. Bukan la dari segi saiz, tapi dari segi keazaman saya yang tinggi, my family is my top priority, my responsibility to protect them as well as my comfort zone whenever with them, kerjaya & blog sama seimbang dan tenaga & usaha yang bersungguh2 utk sentiasa berada di atas. Sounds alike kan ;)

image001

So apa sahaja kereta pilihan kamu, berusaha lah utk mendapatkannya cos me myself will definitely trying harder to get one!

Talk about kereta pilihan ni, Hyundai Malaysia sekarang sedang mengadakan peraduan ‘Which Hyundai R U?’ maksudnya korang kena pilih kereta Hyundai model mana yg betul2 mewakili diri kamu? With a lot of models to choose from, which one is u? from compact to saloon to suv even mpv. Among them are i10, getz, matrix, accent, avante, coupe, sonata, tucson, santafe & grand starex.

image002

Ooo hadiah2 dia ialah…
• The Best Photo Prize is RM38,000 European Trip for 2 inclusive of pocket money.
• First 10 voters who voted for the winner gets an ipod touch.

image003

Ok dah teruja dengan hadiah dia kan? Apa lagi jom la kita join the contest. Senang jer…

1.    Register as a photographer or a voter at whichhyundairu
2.    Take a photo of yourself with a Hyundai car which u think best represents u, and post it to the whichhyundairu
3.    Then vote everyday. Sbb as a voter pun entitle to win the prizes ;)

The photos can be as creative as they can, free to do anything and everything with the cars, except for touching any racial, religious or politically sensitive issues.
Suggestions:
i) Visit any of Hyundai showrooms to snap a photo of your Hyundai.
ii) Borrow your friend’s / neighbor’s / relative’s Hyundai.
iii) Any Hyundai on the street.


T & C
• 1 participant can upload maximum 1 picture in a day (24 hours).
• As a voter, he/she is allowed to vote for 6 pictures in a day (24 hours).
• Closing date is on 22nd July 2009
• Each voter get to cast 6 votes per 24hrs. Vote wisely as the first 10 voters who voted for the eventual winning photo will get the iPod Touch!
• Announcement of winners will be at Hyundai roadshow @ 1Utama, LG Oval, 25th July 2009 at 830pm

image004

Hyundai is brought to you here by Hyundai-Sime Darby. They are now the sole distributor of all Hyundai vehicles in Malaysia. They now having a wide range of cars, and Hyundai is already the choice of brand of Malaysian!

‘Which Hyundai R U?’
image005

ai’m Tucson :)

Kamu readers, bukan sahaja bisa vote, tapi bolehlah beramai2 join the contest, saya mahu melihat dan temu kamu di One Utama, jam 830 malam nanti, Sabtu depan tau!…jemput ke sana yeah :)

Khidmat pesanan masyarakat Which Hyundai R U is brought by redmummy.com


Comment: 14

Yoyooh.com Blogger Awards 2009 !!!

IMG_3377

Setaun sudah nama Yoyooh ke area blogging world

means hampir setaun jugak saya mengenali yoyooh

wpun tugasan saya di yoyooh hanyalah sebagai penulis jemputan…

tp ada yang gatal korang ni pi nominate aku dalam award yang Yoyooh anjurkan.

The dinner, the Awards ceremony juga setaun usia Yoyooh berlangsung on 11 July 2009 di Restoran Nelayan, Taman Tasik Titiwangsa…

IMG_3376

the registration was very fast…

yes ai brought my kids too, we were staying in Park Royal Hotel for 3 days, under the flag of my client yang menghantar saya ke sana…

kami berdondon datang coz ai cannot leave my kids, this is the event that nak tak nak aku kena bawak anak2 luckily yoyooh.com bagi green light…

thanks Ray!

IMG_3379

the table arrangement yang yoyooh buat like, 10 orang per table..very organised. saya mendapat table bersama dengan GBM girls. mereka datang bersama atas jemputan yoyooh…tak termasuk ayu the sun

ayu is one of the finalists too

dila rose sid adalah bunga yang mengiringi dan memeriahkan majlis.

oh yan we miss you….

yan is no longer with us, i mean dia sudah berhijrah ke johor, kerana itulah most of the events yang GBM hadhir adalah tanpa Yan.

IMG_3381

antara orang kuat yoyooh…bukan antara dah, memang peneraju utama! ai remember waktu saya pertama kali involve with yoyooh, Wawa the only flower dalam Yoyooh.com menghantar utusan menjemput saya menjadi Columnist di yoyooh.com

Wa :) nanti akak bayo utang letak lagi tulisan yek….lama dah tak akak anto kan hikss

Ray -hehehehehhe

jom num kopi Ray :)

IMG_3384

bagaikan ibu yang tidak membaw anak2 tapi ado anak2 hangkat ni ha…

my kids dok exploring the place, yoyooh dok reserved the private room for the event, luckily, kalo idak harus ke tasik anak aku merendek…

IMG_3385IMG_3386IMG_3387IMG_3391

my make up of the nite was fully sponsored by Shu Uemura

bukan saya make up sendiri, yes Shu Uemura yang godam wajahku mar…ai m their customer, tadah je muka, free2 jer depa make up kan. kalo tak pun ai can just go to Clinique, MAC or Bodyshop..being a customer to the cosmetics department, any contigency plan bleh jer tadah muka kat depa. sesen tak yah kuor hikss..

oh dengan Redglow pun saya boleh tadah muka gak…tp redglow jauhhhhhh!

IMG_3397

Didie adalah penghibur untuk malam itu di yoyooh…

well, ai know Didie, ai know abang Bad his manager

apa ke makin panjang badan ko ni Didie dik….

IMG_3399

the man behind the important scene..

makpak sibuk sana sini

gambar2 ini dari hasil tangkapan sirman, ada banyak lagi kau aku tak larat nak tempek

for the 3 days event, sirman sudah caras a new flash camera for his ‘payment’

aaaaa….tetiap bulan kena beli lens tau pakcik nih..

baru nak kaya kejap, dia dah mintak macam2 utk side blogging job

IMG_3405

hadiah2 tajaan…

macam2 ado…

tak sangka tol hebat gak sponsor..

yoyooh pasni kalo nak dptkan tajaan, insyallah redmummy.com boleh bantu. awat kamu tak bilang

eh kang mintak bantuan RM, ada orang kata menang tanpa berhemah pulakkan?

mana lah tau…mulut orang mar.

IMG_3414

Astro Awani juga melancarkan liputan…

oh bilakah review di Awani akan keluar yer?

SM???  IMG_3441

majlis dimulakan dengan celoteh Ray

bagaimana sejarahnya Yoyooh

bagaimana berhasilnya Yoyooh

if aku share cite kat sini, x gerek lah kan…

u need to get the info from Yoyooh.com yer….

IMG_3455

kang sebijik2 aku citer harus letih korang nak baca

let s jump to my girl, Ayu The Sun! yeyyyyy!!! She won the Best Blog Diari Wanita

ko temberang apa lam diari blog ko tu yu, ke main leh menang….

aku rasa aku pun tak berdiri atas stage ngan replica tu yer..

ayu hoverrr!

ah takpe….dah menang

you should say LIHATLAH DUNIAAA, AYU THE SUN MEMANCAR CAHAYANYAAAA!!

IMG_3456

gambo budak ni lagik

iskkk

tahniah ayu, tahniah kerana mengepalai macam2 di GBM!

1. Blog Diari Wanita Terbaik

a. http://warunghotmama.blogspot.com (su, nanti akak anto ole2 tu yer su)

b. http://cintawanie.blogspot.com

c. http://alinsays.blogspot.com

d. http://syamelia-syamelia.blogspot.com

e. http://thesunearthmoon.blogspot.com

f. http://tulipmalam.blogspot.com

Tahukah anda, nama Ayu The Sun was originally created from RM?

Tahukah anda, Ayu The Sun never works in The Sun :)

heheheheheh…hari ini saya selongkar sejarah Ayu The Sun

IMG_3457

2. Blog Diari Lelaki Terbaik

a. http://adikaismail.blogspot.com

b. http://zue86.blogspot.com

c. http://dukelucedellamore.blogspot.com

d. http://hanyaakusorang.blogspot.com

e. http://mohdhaiqal.blogspot.com

f. http://amrudzie.blogspot.com

IMG_3460

3. Blog Infomasi/Edutorial Terbaik

a. http://celikhuruf.blogspot.com

b. http://bukuria-malaysia.com

c. http://blog.mohdimran.com

d. http://freakyfrid.blogspot.com

e. http://redfapet.blog.co.uk

f. http://farridhusin.tumblr.com

IMG_3508

in between

Didie menghiburkan majlis..

em alangkan tempat duduk aku susah tol nak kuor

kalo dak…Rose dah terkam ko Didie

IMG_3521

ada juga rangkaian sajah deklamasi dari Pyanhabib…

wuiii seluar dalam kau!

ai pun nak buat sajak sarung tetek gak aaa :)

menyusul majlis…

upacara untuk pelbagai kategori…

kerana mengejar masa, saya tempek semua sekali lah finalists di sini yer, the one yang saya copy paste dari yoyooh.com dengan kebenaran melalui press release yang saya dapat usai majlis dari Wawa.

IMG_3494

4. Blog Lifestyle Lelaki Terbaik

a. http://adamarjuna.blogspot.com

b. http://afiqsays.blogspot.com

c. http://pakweku.blogspot.com

d. http://anuarkamaruddin.blogspot.com

e. http://viedash.blogspot.com

f. http://harizshazalli.blogspot.com

IMG_3497

5. Blog Lifestyle Wanita Terbaik

a. http://sallzafran.blogspot.com

b. http://nurulism.com

c. http://femmefabulosity.blogspot.com

d. http://redmummy.com

e. http://lifeofladyell.blogspot.com

f. http://syamelia-syamelia.blogspot.com

Kenal RM kan? not only yang pakai baju merah….tapi saya ada nama saya ada blog :)

IMG_3495

IMG_3500

btw the food malam tu adalah sangat sedapppppppppp

harus repeat semula datang utk makan kat Restoran Nelayan, betul!

sotong dia phewwwwwwwwwwwwwwww!

good job lah Yoyooh.com! sebab makanan bukan je sedap, gigih buat majlis camni, nak dptkan

IMG_3503

6. Blog Penulisan kreatif Terbaik

a. http://ajamihashim.blogspot.com

b. http://qaisyjaslenda.blogspot.com

c. http://afiqsays.blogspot.com

d. http://seemyscripts.blogspot.com

e. http://zamzontheblog.blogspot.com

f. http://cartoonrama.blogspot.com

ajami….

aku rindukan jemputan filem muuu heheheheh

ajamiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!! jaga lu! aa lerrr

IMG_3519

7. Blog Ulasan Filem Terbaik

a. http://amyikram.blogspot.com

b. http://coldheartediceprincess.blogspot.com

c. http://maverickmemento.blogspot.com

d. http://tontonfilem.blogspot.com

e. http://ajamihashim.blogspot.com

f. http://adamarjuna.blogspot.com

8. Blog Layout Paling Kreatif

a. http://cartoonrama.blogspot.com

b. http://nurulism.com

c. http://tothecircus.blogspot.com

d. http://saffawati.com

e. http://sawanila.com

f. http://afiqsays.blogspot.com

pemenang ni tak dapat hadhir…

jugak tidak hadhir…

IMG_3468

IMG_3474

nyanyian yang mendayu dayuuuuu

hingga buat anak kecil ku terpaku…

Reez…

tak sempat nak buat catatan mar….apa ke link blog dia yer..

gegirl adalah suka sama wajahnya kah or suaranya yek..

IMG_3482

Abang Bad

ai ve known abang bad since………………………… cant remember

IMG_3485

SM

alo brother, jom terbang bersama MAS

IMG_3487

Pyanhabib

YOYOOH.COM BLOG SQUAD – PENULISAN BLOG KREATIF

http://nukerude.blogspot.com/

IMG_3536

YOYOOH.COM THE BLOG SQUAD – BLOG TUGASAN TERBAIK
http://mysuperkids.net

IMG_3534

YOYOOH.COM THE BLOG SQUAD – LAYOUT BLOG PALING KEMAS & KREATIF
http://nakustika.blogspot.com

IMG_3532

YOYOOH.COM THE BLOG SQUAD – TRANSFOMASI BLOG PALING KETARA
http://silbiabigail.blog.friendster.com/

IMG_3429

yang kalah bukan pengalah, perkhh ayat poyooo

frankly speaking, how they do the judging, bagaimana segala, saya tidak tahu…saya cuma tahu 24jam selepas majlis usai.

saya cuma menagih undi dari readers RM during the first few days sahaja, korang pastinya ingat, pastu aku hampir2 lupa dengan award ini, sampai beberapa kali Ayu reminded me…

do ai have time to ask, to remember everything? no ai dont…

do ai have time to write anything for these 2 days? no ai dont…

so that s not the point

the point is, kalah saya akan ada yang berbunyi

menang saya juga akan ada berbunyi…

IMG_3538 IMG_3541 IMG_3543

thanks for the ‘announcement’ on my 34 lah ray

not good not good

lam blog akupun aku adalah sangat mendiamkan diri, iskkk

IMG_3549 IMG_3551

10. Anugerah Utama – Blog Terbaik


http://redmummy.com


IMG_3555

antara pemenang2…wpun ada jugak yang tidak dapat hadhir..

IMG_3553

congratulating each other

do remember, saya dicalonkan oleh my readers, my RM’s loyal readers, saya bisa bangkang, tp sampai nama dah naik dicalonan, perlukah saya menarik diri?

my point is, to support yoyooh.com wpun saya tidak dicalonkan pun, saya adalah penulis bebas di yoyooh.com

tidak dibayar yer…saya menulis hanya bila berkelapangan…

saya mahu kamu kenal siapa RM…

not just ‘alah tu yang pakai baju merah2 tuh’

IMG_3580 IMG_3589 IMG_3598IMG_3593

seperti mana yang saya bilang pada Astro Awani…

kamu menulis biarlah mengikut citarasa hati, but bukan kearna dendam dan amarah kamu pada sipolan..

kamu menulis biarlah berlandaskan pikiran, bukan merobek hati mereka2 yang tak berkenaan…

untuk naik ke atas pada kamu sekarang sangat mudah

bukan seperti saya yang sama tegar untuk naik, tp sebelum saya jatuh, saya sentiasa beringat melangkah

kamu juga harus menulis tanpa copycat diri saya, atau blogger2 lain, wpun saya digelar celebrity blogger, tapi teman2 lama yang mengenali saya sedari saya belum di tahap begini would say ‘oh aku kenal dia, dia memang keja kuat naik utk blogging job dia’

so u got me here….

pesanan ikhlas ni saya tujukan kalau kamu rasa saya tidak layak…kotakan dan berikan mukadimah kamu.

IMG_3610

IMG_3606

untuk adik2 di UiTM…

saya doakan kamu cergas juga di dalam dunia blog :)

bertatih lah dahulu, jangan terlampau taksub hendak naik…

naik secara perlahan lebih afdal..daripada naik mendadak kemudian jatuh terduduk…

IMG_3604

siapa bilang saya tidak pakai warna lain…

the red purple dress is from Salabianca, ha pi carik, murah je kan?

n the nice lady in purple is also one of the finalists…

http://syamelia-syamelia.blogspot.com/

IMG_3611 IMG_3612abang with abang hensem berjacket itam, satu ari aku ingat namanya pastu aku dah lupaaaaa…

Ady is the MC…(akak nak yang pendant merah kay, bukan yang biruuu)

IMG_3566 IMG_3569 IMG_3572

now saya mohon maaf

kalau ada salah silap waktu memberi ucapan…

juga maaf kerana saya tidak dapat sepenuhnya link your blog in RM dalam entry nih, gagau2 aku mencarik dar..

so if you nak saya edit, boleh bisa…not a problemoooo

mohon maaf juga kerana masa yang suntuk tidak mengizinkan saya untuk cemolot dan cepipi dengan semua orang, apatah lagi bertegur sapa. terus terang, saya bukanlah jenis yang tak geti nak beramah tamah…my 2 new frens di meja saya pun saya tegur and cuba ajak borak.  They are Haris and Adie so saya kalau boleh nak kenal semua orang, tp by the time aku diculik astro awani dan budak2 uitm tuh, ramai yang sudah pulang…

kak tyyyyyyyyyyy! yati sawanila.com pun tak sempat nak bergambauuuuuuuuuuuuu!!! ko kannnn!

IMG_3578

untuk organizers, penaja…salute red hat to all of you.

Ray, Wawa, Megat and Wenkt….kamu telah melandaskan lagu dunia blogging ke peringkat yang tertinggi, insyallah taun depan ketemu lagi tapi kali ni tak yah lah nominate saya lagi dah( ni keje readers aku lah nih)

biar saya datang sebagai pemerhati sudah….

btw the white jacket guy tuh is Adi waridi, MC throughtout the nite, abang jacket itam tuh pulak penaja bunga2 ek bang? eh adi pun pengubah bunga hooiiiiiyaii!

IMG_3614

my red lovely girls…the GBM

ni korang dah kenal kan…..

sid
www.adenium.blogspot.com

dila
www.daela81.blogspot.com

rose
www.hazelrose79.blogspot.com

thanks girls for supporting us, me and Ayu The Sun

IMG_9679

kasihan anak kecilku terpaksa menumpang tidur kerana capek letih seharian

tunggu majlis x gak abih, sudahnya dia tidur di pangkuan ibunya jugak

tp dek pasal aku kena naik stage, terpaksa pass to the girls mintak tlg jagakan sat…

IMG_9672

Megat ni ceria sungguhlah…

happy betul dia sana sini, alo that s my bouquet kay, ko jangan coba2 nak bawak larii!

thanks megat for the short meeting, we should have a proper dinner one day one time nanti

IMG_3618

antara peneraju dan orang2 kuat  Yoyooh…mana ke wenkt ni dah lari wrapping tv!

to yoyooh.com…peluang yang kamu berikan untuk mereka yang muda belia menulis dan mengaplikasikan coretan mereka di blog memasing, mahupun kerjasama yang panjang perlu ada…

saya melihat ada unsur yang baik juga ada unsur yang kurang enak

ada yang tidak betah bila sipolan menang

ada yang panas pungkoq bila sipolan kalah

it s ok….saya sendiri tidak taksub, saya sendiri sudah immune. tapi mehlah saya kongsi apabila 24jam selepas majlis, ai was told:

50% of the votes datang dari yoyooh’s members, ni utk pusingan akhir. kalau ko bukan yoyooh members ko tak leh vote

30% votes datang dari orang luar, dari students universiti dari manatah mereka yang punya hak untuk mengundi…saya kamu tidak tau siapa mereka.

20% votes datang dari 4 orang founders…

IMG_3565

sbb aku pun takdak banyak masa, ai leave this entry a bit longer, aku nak mengqada apa2 yang patut…and saya izinkan sapa2 nak mencilok gambar2 ni semua.

ataupun boleh gak cilok from Kheirul atau Yati dari sawanila.com ….

so gitu yer..

Ini bukan jalan pintas untuk saya naik lagi dan lagi…yes saya perlu naik, kerana saya punya cita2 yang tinggi dalam area blogging redmummy.com, saya ada target dan pencapaian yang perlu digapai, saya perlu lakukan sesuatu, memenang Anugerah Utama adalah satu perkara yang terus terang di luar jangkauan, saya bisa menulis bercerita tapi saya tidak pandai bercakap. satu perkara yang pelik? nope…ianya seiring…

2 Anugerah dalam satu malam, sudah cukup memanjangkan senyuman saya, di hari lahir sendiri :)

To my voters, firstly terima kasih pada kamu yang nominated and voted me, tak tau sapa orangnya, kemudia u all yang ligat mahu memberi kemenangan kepada saya….alhamdulillah, ada hits tinggi juga banyak membantu, dan selepas ini, tugasan saya membantu menaikkan hits kamu.

kalau untuk yang kalah atau tidak berjaya, janganlah kecil hati, saya jugak pernah merasai kekalahan, dan saya masih lagi tewas…read my Rahsia RM To Be On Top, untuk siapa saya sekarang bersaing ke puncak.

We help each other mar…..tahniah Yoyooh.com kerana berani untuk menganjurkan acara sebegini…mereka berempat huiii, bagus, saya sendiri tidak mampu utk buat gilang gemilang camni. ado ko masa nak membuatnya, halahaiiii…

Blog Lifestyle Wanita Terbaik dan Anugerah Blog Terbaik yang diberi to redmummy.com…

adalah

Satu lagi langkah…

untuk ke hadapan

Comment: 64