Shu Uemura and Clinique…

IMG13472

it s been a while jugak aku tak cite pasal my own personal make up set..

see what did ai get from my shopping last month…

ai bought the Shu Uemura promotion set, ada foundation, moose base face, cleansing oil, loose powder and gloss. the promotion lam Isetan for RM265aku jugak beli tambah the Shu’s eyeliner.

n tambah lagi beli Clinique’s moisturizer gel

IMG13477

from clinique tuh sebab aku mmg depa nya member, beli gel tuh terus dpt the toner and its sample foundation. sekelip mata aku pakai dah abih jer tester tuh! ai love clinique product. suits me!

IMG13473

n wow! Shu Uemura tak nak kalah!

they gave me all these travel packs!! sampai ujung taun pun tak abih waaaaaaaaaaaaa….banyaknya ko bagi, sayang tol Shu ngan aku, eh mmg selayaknya dpt pun kan…

IMG13478

dapat gak hok size beso cleansing oil nih, aritu pun aku ada beli nih, dpt lg nih…ha kau!

IMG13476

dapat jugak Shu’s brushes bag! siap sedap bertempek2 lah brushes aku letak kat situ. simple as easy as that lah pakai menda ni. first time aku try pakai masa pi dok kat Park Royal, campak sumbat2 jer…

IMG14995 IMG14996

ha macam ni kekdahnya, hok atas letak brushes, hok bawah letak lah menda2 kekecik, the gloss, concealer, chrome tepek2 tepekkkkkkkkkkkkkkk! main cecampak pun senang, and bersih gak coz tak perlu nak fikirkan tak berkatup coz mmg kena tutup pun bila nak amik brushes tuh dipakai.

so far aku dah ada 3 brushes face, from Shu Uemura (aku beli ni dulu baru aku dpt adiah dari Yan), Stage face brush from Yan and Acca Kappa pun aku beli awal2 dulu gak…

IMG14164

meja muat idak? muat lah lagi kot

sebab ada gak half of my make up set aku campak dok kat drawer but rasanya perfumes aku dah semakin susut…….

huhuuuuuuuuuu!

aritu aku redeem voucher Isetan aku, n beli towel 3 sets n tupperware for bekalan anak2 lagi 3 sets….

boleh tak one day you balik dari opis, you cakap ‘arini saya tak beli apa2 pun dari KLCC’

huhuuuuuuuuu! sirman tu saje je buat bidaah, macamlah aku membeli tetiap ari! time ari aku tak beli tak nak plak ko cakap kan…

yesterday aku balik tak beli apa2 pun, tp still aku bawak ole2 yang Lilred Farah kasi kan tuh…huhuuuu!But a day before aku beli kasut Eclipse, pun aku tak bawak balik wpun aku membeli ‘ai bought something but saya tinggalkan kat opis’ hehehehhe

konsepnya sama gak…aku tak bawak balik umah :)

Comment: 12

Dalam Merah ada Merah…

IMG15057

kakak nih kan

asik berjalan jerrrrrr

kuor overseas macam pi pasar. ha tu kakak ni lagi sorang, LV Coach Chanel sumer sekilas ikan di air di dah leh rembat….

sirman – kalau ai ter ter ter beli LV tu pasal kakak sayang saya nih, adalah penyokong kuat utama

Red – u take the monogram! go buy go buy red goooo…reward yourself.

so saya ada ramai penyokong hikssss. eh ole2 tu dari Bali :) tq kakak………..

IMG15102

nah! nak sangat tengok entry Coach

letak satu ni je hah

The Red Coach Zoe!

luar merah, dalamnya ada merah :)

IMG15062

aku adalah jenis yang susun2 sket hbag, apatah lg pakai hbag mahal lagi lah aku jaga isi dalamnya. so lam setiap bag kekecik tuh ada make up ada tissues set, ada purse.

ye RED PURSE meah menyala itu juga adalah Coach gak, namanya GRAMERCY EMBOSSED ACCORDIAN ZIP-AROUND WALLET…

IMG15068

tapi paling best aku ada callory chart’s scale some more

aritu terbongkar rahsia kat RedGLow, bag aku tercampak kuor isinya, ngan scale tuh depa perasan aaaaa! so sebab lobang dah pecah hehehehehe….

ye lah you..ai pun nak kurus cam Kak Ann gak :)

kakakkkkkkkkkkkkkkkkkkk!! bape kotak SIY ko amik aritu kak? 18 kotakkan?

ha…nak kurus cam kak Ann, 18 kotak ko! jap kira, darab RM198 = RM3564! baru SD1500 minus plus jer….

mau kurus model cam Kak Ann? SIY jalannya………….

dalam hati ada cinta

dalam merah ada merah ….

lagu m nasir daaaa…

Comment: 6

Sisters, Mother, Daughter

IMG15040

the delicious cookies ni dijual at RM35! ni bukan utk promo puasa raya tp aku tepek gak lah kot korang teringin nak merasa makan apa yang aku makan, homely made by the tokey cupcakes gak – Amirachaos.

IMG15042

yana yana…mulut kooooooooooo very the kak nam.

to those yang tak follow sangat kisah Yana, she s a 4 year old girl, yang menghidapi penyakit leukemia, so skang memang ngah under chemo…

tapi mulut dia aaaaaaaaaaaaaa

aku kalah lah ngan mulut dia hahaahhaha

IMG15035

kat sri permaisuri ada kedai restaurant tomyam yang baru bukak, owner dia indian/mamak, staff nya mostly melayu. boleh lah agak2 nak makan so so gak lah rasanya…

IMG15032

tomyam aku, huiiiiiii ko, masammmm!

IMG15034

nasi goreng kampung Amira adalah very the oily, looks a like tp licin sepinggan aku tengok tokey cupcakes ni makan!

IMG15043

kakak and adik, serupa tak? serupa tang mataaaaaaaaa! beza depa 14 taun…

bukan kakaknya yang tua tp adiknya yang very the mudaaaaaaaaaaaaaaaa! amira adalah antara anak2 melayu muda yang rajin carik duit poket, kuih2 raya pun dia pandai gak buat. si kakak takdak blog, tp kakaknya sebab mak, so kami sesama mak yang very the sekroni dan sekepala…

IMG15037IMG15036

Leen is seorang ibu yang sangat tabah

she has 2 kids, sorang lagi anak lelaki 6 years old. bayangkan tiap kali Yana kena dok HUKM for her chemo process, si ibu ni lah yang bertinggung sama susah payah sama anak kecilnya…

kerana ibu yang perit jerit ini…

she s one of the mothers yang ingin reward herself…

IMG15047

with Leen’s new LV!

hbag dia tuh, baru seminggu ke 2 minggu tuhhh!!!

aaaa nak LV

aku nak carik budak yang nak offer aku belikan dari Paris tuh

huhuuuuuuu!!! eh girls thanks for the treat yeah :)

lambat gila entry mlm ni kuor kan, aku tertidur daaaaaaaaaaaa jap tadi. terqada tidur , ater smlm panjat katil kat kol 3 pagi, mau tak lalok. siang kan aku kejeeee!

aaaa :)

LV LV LV…..

Comment: 15

Mana Budi Bahasa??

hai…

nak private kan entry ni kang

ramai bersusun mintak pw

ok lah aku nak ngeluh sket jer…

adat melayu kita

berbudi bahasa, berterima kasih…nak cakap tulih TQ pun kedekut kan?

kadang2 aku rasa aku membantu through RM ni dah macam kaunter penyertaan jer. dipaksa2 suh tu suh ni. kalaulah korang tau behind the scene :(

suh aku reply email korang ke main pantas, bila dah jwb apa yang korang nak, terus …

kena pi pamper myself lah…

sapa nak suh aku jadik PS lagi nih, ngah kemaruk nak nyoping utk korang je nih….

Comment: 13

Eclipse to VS…

IMG15012

aloaloo sapa ke yang suh akak pi eclipse dptkan ko kasut goyang2 tu ha? size 6 yilekkkkkkkkkkkk! tinggal size adoi, lupa! IMG15013

the new arrival of Eclipse…

cantikkkkkkkkkkkkkk! 5 inci :)

IMG15015

my fav SA di Eclipse, cantik simple matanya….lawa kan lawaaaaaaaaaaaaaaa

tp dia tak suka keje kat MAC ke or any cosmetics department, wpun dia mahir handal make up. dia lebih suka keja kat Eclipse godam2 baju kasut n accessories…

IMG15016

siap sanggul mak limah tuh

camne le kalo akak pakai tuh, tak penah pun try…

RedGlow………………… oh redglow ada kelas belajar menyanggul rambut. Sapa nak attend ek? jom kita pi kelas sesama nak?

IMG15014

a fren bought the latest arrival of Eclipse. aku dari aritu nampak kasut nih tp tak heran pun nak amik. but bila tengok heelnya yang unik, macam terterterrrrrrr jebak sama nak amik.

yes ai have membership card for Eclipse, my fren terus rembat kasut nih!

IMG15018

tu lah masalahnya menjadi Personal Shopper again! aku pun ikut sama beli! beza kami lain size jer…ya udah dedua pakai 2 kasut yang sama, tp sib baik dia keje kat ulu ujung dunia, so takdelah secemolot kasut sesama kaler n design kan…

IMG15028

Cashmere VS, latest edition

oh dia tak beli satu perfume tu je yang yang oi….

dia borong sekali 7 barang VS, body mist je sampai 2 kotak lah, lotion, body butter, perfumes je berbotol2….

IMG15026

rambut dia lawaaaaaa, orangnya genit seksi and sangat cantikkkkkkkkkkkk!

akak letak muka kat RM boleh dak?

jangan kak jangannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn!

apesal ko takut sangat ha masuk RM?

tak nak kak tak nak, saya tak sanggup lah kak, readers akak beribu2 tak mau kak tak mauuuuuu!

eh sipolan jejaka2 hensem tak hensem, she is still single and available :)

you can contact me ahahhahahaha.

IMG15024

Nice packaging, 2 pcs of France Tie Rack and Shiseido’s bag for the Shiseido’s promotion the other day.

IMG15021

1 palette of Shiseido’s eyeshadow for RM yang gila sangat ngan make up kan…hamik!

tak cukup gak tak tau lahhh!

IMG15022

saya sebenornya mmg ngah carik base mascara coz base mascara aku yang Loreal dah finished oledi.

sangat2 mencarik, dah tanya RedGlow apa brand yang best. aku dah penah tried Loreal’s base mascara tp gatai lah kan nak gak cuba brand lain. tp rasanya base nih yang hok Shiseido jual RM103. mahalnyaaaaaaaaaa!

IMG15023

ado gak mascara merah!

perkhh

mesti aku turun kaunter shiseido ni kang rembat the mascara nihhh! Pastuh kang aku terus jadi member of Shiseido plak.

IMG15025

wah sukerrrrrrrrrrrrr!!!

sangat2 sukerrrrrrrrrr

tqtqtqqqqqqqqqqqq ye si rambut panjang yang manis single jelita. dan dan puji melambong!

IMG15030

but she brought back home, with 1 big bag of VS!

n malamnya she tambah lagi order….abih dia nak borong Pigments pulok!

So korang bila lagi nak abihkan stock VS nih. Patutnya aku bukak sale bags, macam2 jenis bags tp aku terpaksa pull back coz aku nya LURVE kena dok sticky mode. n next pulak aku ada satu lg advertorial keluar lagi, so midst next week lah yer sale utk bags tu.

To all my VS buyers and customers, PAC, BIORE, SIY, apa saja sale yang kuor through RM, saya and Sirman nak wishing u a thank you. sangat2 berterima kasih. Ramai dah dapat your pack memasing kan?

If everything goes well, we would like to welcome you to …….

Later.

Comment: 15