First Task as Your Personal Shopper…

IMG14986

kak red

tlg belikan saya set bodyshop, list as per attached, saya bank in duit skang

ok ai ai, akak pi beli mlm nih gak!

itu adalah dari my loyal reader, yang mohon bantuanku bila aku announce semalam yang aku adalah bisa menjadi Personal Shopper kamu, RM Readers.

IMG14987

IMG14989

kak red

nak white khol MAC  pls

ok coming…

IMG14944

Red

ai want the MAC brown pencil liner pls…

ok roger, bought for u already!

tp ingat nak suh aku jadi PS korang, sila pastikan masukkan duit awal2 lah, jangan main leka2 lusa tulat esok2 pulak. pada korang cam ko sorang je beli barang, tp pada aku, aku beli utk ramai orang. ai need to roll back my cash for buying your stuff.

IMG14990

pastu korang nya pasal

aku pun terjebak beli sama for myself! for these bodyshop set nih, aku nak single body shimmer lotion jer, coz aritu kan ayu the sun ada adiahkan yang set merah pastu bila pakai eiiii, bershimmer ko lotion tuh, wa sukaaa! so ai bought it. but ada dpt shower gel and soup. soup tu aku suh sirman pakai, dia tak mau. ngado!

so SIL aku lah dpt, ater adik ipar aku dok umah aku sebulan kan, macam2 barang dia dapat kay…mewah make up lah ko Wana.

IMG14991 IMG14993

pastu alang2

kian lama aku ‘puasa’ MAC kan…sekali arung aku borong the main important thing yang aku nak sangatttttttttt beli berbulan lamanya.

Limited Edition of blusher

Highlight

Black eyeliner

Blusher’s brush limited edition gak

sirman adalah menggeleng pala tengok harga brush blusher aku. Mael – akak beli gak hahahahaha! dok kira!!!

image

n satu short cut sudah ada utk korang tau yang aku adalah Personal Shopper for RM’s Readers…

how when what bagai?

1. Email me, bilang mau apa bagai, with coding ko apa2 lah barang yg ko nak tuh

2. Sirman will reply for the acct details

3. RM to go down and buy your stuff

4. Barang is ready for collection or for postal

Weih yang Bodyshop tuh, buyernya dok Terengganu seii…..so all the way Sirman pi postlajukan to Ganu.

Come everyone, let me do your Personal Shopper :)

Comment: 27

Red Folie, Red Apron and Red Pretty!

IMG14957

aaa Folli Follie!!!

oren orennnnnnnnnn! parkson tu dah tentu la hang kenal…

wanna see inside? meh meh……..

IMG14958

aku suker gilerrrrrrrrrrrrrr adiah nih! suker suker…

tak penah lg dpt adiah gini seii…apron merahhh ngan apa ke namanya utk tak nak tangan kita dek panas nih. eiii masa ni le aku lupa namanya tauuuuu!

tq kakakkkkkkkkkk

kakak yang tak nak menjaja mukaaaaaaaaaaaaa! eiii sumer nya skang ke main tak nak masuk lam RM, depa cakap, once kuor lam RM, haru biru idup diorg dapat tempias gelemer.

IMG14953

ni plak Red Folie :)

nice packing kan…

sayang nya ku ngan kotak iniiiiii!

IMG14955

IMG14960

this is not in my wishlist, eh aku tak bg wishlist pun….

but still ai appreciate it so much, coz it s RED FOLIE!

to a fren, thank you for remembering this though aku yang nak beli sendiri yg benornya, but not this model, yang gedabak nya model aritu kan. sokay….jam banyak2 pun aku kadang2 kedaung lupa nak pakai.

IMG14983

not just that

sampai umah malam tadi, ye malam kau baru dapat mengadap anak2 aku tuh…

ado parcel sampai kat umah mak ajah.

iskk korang nih…pandai tol tangkap add umah mak ajah aku kan….

IMG14985

Heiress miniature, TGV pass for me and Sirman huiii ni aku kurang paham sket, kena tanya sipolan, Pretty Iman. n MAC’s lip gloss!!! Pretty Iman used to appear in this blog, once upon a time deduluuuuuuuuuuuuu :)

triple gift for Tuesday from my client, my frens and my loyal readers of RM…tqtqtqqqqqqqqqqqq!!!

hari ni mendapat

so it s time to give back….

tak semestinya tak mendapat apa2 korang tak memberi, ingat apa pesanan mak ajah ku. amin alhamdulillah.

YEY!!! SUDAH 2 MILLIONS OREDI!

Comment: 16

PAC Pigments 03 and 05

oh ada tak rata hemm

lighting teruk nih

tu pasal tak nampak ada compang camping

korang tak nampak ke?

iskk hangpa nih

marilah kita mengaku bahawa kita juga takkan make up perfecto specially aku bila pepagi byk nau nak catch up!

IMG14921

mamat nih berbulu je ngan aku tau smlm

coz dia nak ek ek tp aku dah nak kuor umah, aku suh dia pi ek ek kat umah mak ajah ahhahahaa

yolah umah aku ada SIL aku n anak2 buah aku, anak nana pun ado so kalo aku kuor dulu tp sirman tinggal tak manis ler kan….he asked me to stay a bit longer, tp knowing sirman yang ke main lama dok memerut wuii baik le ko pi memerut kat umah mak ajah jer…

IMG14929

pigments from PAC

aku amik kaler kelabu asap from PAC 0003 n PAC 0005 macam bronze gitu

ha senang aku tepek lah kaler pigments ni dr which stacks

imageIMG_3683

Stack: Pigments

Price: RM90

Code PAC 0003

imageIMG_3681

Stack: Pigments

Price: RM90

Code PAC0005

gini ni haa….tp my camera tak cantik aaa bila snap. sbb in reality, pakai combination gini mmg cunggggggggg!

Sale Victoria’s Secret dah masuk dalam Shop@ RM, tolong click situ kalau nak dpt access apa barang yang ado lg yek. n macam2 sale lama lagi ado kat situ gak…

HARI NI SEPATUTNYA REDMUMMY.COM HITS 2 MILLIONS READERS!!!

Comment: 9

Their Last Photos in RM…

IMG14935

bapak susah nak set appointment between RedGlow team and RM!! serious, bertunda tunda tundaaaaaaaaaaaaaaaaa! aku tak match ngan time depa, depa pun tak leh nak match ngan time aku. bertukar2 sepanjang pokdiang!

IMG14937

kak jom lepak borak business

where? aku pakai kasut 5 inci nih, jangan jejauh lah, penat aaa

Aseana?

beghesssssssssss!

IMG14942

The latest edition of Cashmere from VS!

korang rugi tak amik, pat pat, ada lagi sket tinggal. ramai jugak yang rembat nih, you cant find it in Malaysia mahupun Singapore!!

IMG14952

Acik with his red branded necktie!

Napa ko tak berry akak weihhhh dak kecik??

IMG14947

Ferragamo and Coach Zoe

entah sapa2 nya bag tah aku amik snap buat jaja lam blog…

IMG14948 IMG14949

mata2 RedGlow…

ha pasnih ye korang

mata2 ni mungkin akan kuor lagi, tp tang mata jer ler kot

aku dah tak leh kuorkan depa exclusively lam RM anymore. they have to pay me if they wanna be in the picture of RM. hikss…

ni korang caya ke aku cakap nih weih?

IMG14951

na tulis cheque akak tuh, bebanyak sket kay :)

to all, saya dengan ini secara rasminya menutup gambar wajah RedGlow dari RM heheheheh..poyo jer lah kan. pasni any official meeting ngan RedGlow aku tak leh disclose dah, pasni all business related issues pun we try not to put their photos. ado meeting takdak meeting pun aku takleh tepek gambo2 depa lagi dah…

Lepas ni kan ehheheheh

pasni, korang akan mendapat

emm

ok ai shall not announce that yet

till u see the big impact between RM and RedGlow!!

na..4 figures on the cheque pls :) , 5 figures pun ok gak.

dua kali dah aku tulih nih Na oiii

…..eh korang, all RM’s readers, siapa2 yang pergi RedGlow’s class ke, amik depa nya make up session ke, amik depa punya personal make up service ke, baik korang seru2 nama ku – RM kat depa. hem….jangan menyesal kalau tak sebut!! HANGPA DAPAT DOORGIFT KALAU KORANG BILANG KAT REDGLOW KORANG ADALAH READER REDMUMMY.COM!!!

RM is one branding name already, ko seru RM kat RedGLow…ko akan dpt special attention. ko seru Cap Ayam kat RedGLow, ko tak dpt apo2….apa nak tau apa ko dapat, seru2 jer duluuuuuuuuuu.

hui…so ni sapo nak panggil aku jumpa depa lagik? mai lah jadikkan RM as an ambassador, aku tak kedekut nak promote korang…mai mai mai lai larrrrrrrr!

Comment: 10

Nurul Ex Ajai…

IMG14936

is she pretty?

for me yes

wpun aku ada baca kata2 hinaan dari segelintir manusia yang mengatakan the warna kulit itam manis itu adalah warna berkerak bagai..huii mulut awakkkkkkkk! ngutuk orang ke main yer…ngan anak Kazar pun kena sama kutuk sbb kulitnya itam manis.

bulu mata Nurul nih, cantikkkkkkkkkkkkk! panjang lelebar. N beliau adalah kurus, nampak rangka muka nya yang very the kurus lah. ai want like thatttttttttttt!

rambut dia itam melekat, kaler ke tak kaler tak tau tp itammmmmmmmmmmmmmm!

tp dia nampak nau malas nak melayan kawan2 ku

ngah sibuk membeli tp tak lah sibuk sangat pun, malassssssss nak borak2 lah tu gamaknya.

hui kalo aku buat gitu, kompem korang blog kan ‘kak red tu melampo2 sombong, nyampahhhh, aku ckp ngan dia, dia teleng muka kat tpt lain’

kan kan kannnnnnnnn!

amboii tak bg can langsung. so kita memahami lah kalau orang tak nak borak ngan kita tu, kita callo jer ler.

Comment: 14