The eyes to the kids!

IMG15000

mata ni ialah mata emm dari make up

PAC Pigments and Shu Uemura

aku dapat tau ramai yang takut pakai pigments coz u girls tot pigments ni cam kilat2 sangat. hallooooooo! suh pi kelas redglow tak nak pastu gagauuuuu gelabah. benda tu kena blend. blending memolek takdalah kekilat. kalo tak nak nampak kilat, nak natural amik Matte palette of PAC. Seller tu ada 2 ke 3 lg lom abih lg jual.

IMG13366

Palette: Matte eyeshadow

Price: RM150

Code: PAC 002

ni kalo nak natural, pakai nih…

kot takut sangat ngan pigments kan…aku pun ada gak set nih.

IMG15008

IMG_3683

Stack: Pigments

Price: RM90

Code PAC 0003

Mata aku tuh from the pigments this stack pastu aku blend ngan Shu Uemura and Red Earth

cecampo lah

katanya melambak palette make up sangat2 kan…mix and match jer.

IMG14994

n to close this entry

both kids, poi sekolah pagi Rabu dalam kesejukan. Malam semalam nak tidurkan depa hulahai….banyak tol iklan depa tau, macam2 cerita diorg nak report.

reminder to myself: to be a PS for gegirl, she wants handyplast!

rindulah ngan anak2 aku tetiap ari, wpun bz macam2. tp ai can only spend with them waktu malam jer, siang dah kerojer. Pas depa dah tidur memalam baru lah aku leh ngadap blog, to abang and gegirl, ai lap u the most!

Eh mana nak pi bawak depa berjalan ek….at least for 2 nites 3 days. local je dah lah…tak yah jejauh.

Comment: 9

Coach to LV…

IMG14966

you want this coach?

kat Msia mahal kan? tp kat US you can pay it cheaper, the cheaper u can go is like u untung 500 jugak, ada yang leh sampai 1k, so apa2 brand hbags, kasut anything from US, u can contact me, we can ship you via vshub.

IMG14968

this one too…

wahahhaha amik amik je gambo

SA tu tak pasan kot aku amik gambo nih hikss….

aku sudah ada 3 coach, now dok target LV…

jom tengok LV plak…

IMG14971IMG14970

bertaun2 keja kat KLCC, ni lah pertama kalinya aku masuk LV butik klcc….

itupun sebab kawan aku paksa tarik gak masuk LV, dia adalah pemakai all branded stuff. LV tods coach bally prada apa brand yang dia takdak? semua adoooooooooo!

the LV wallet tuh designnya sebijik sama ngan my red wallet Coach gak! huhuuuuuu

IMG14969

merah dah bih kurang hahahahah

harga? huiii

tutup mata kalo beli lah, tp sirman tak encourage lah. tu pasalnya bila lah MAS nak anto aku ke paris nih. paris lagi murahhhhhhhhhhhhhh! reason pi paris bukan sbb nak beli LV lah wei..tp sbb that s one of my wishlist, one country one place yang aku dream on…

Malaysia Airlines, korang hold lama tauu!

IMG14975

takde satu bag lam LV tu pun aku berani tanya harga hiks…my fren je yang dok sibuk tanya sana sini. aku cucuk dia suh beli tp since he just bought 1 LV few days before, he s not really keen lah to get one pulak…aisay

wpun dia sangatttttttttttttt mampu!

IMG14973

hamik!

the left LV tu kedai punya

the right LV tu pulak his own bag, bought kat Paris! eiii ai jelessssssssssss…

tp best part sbb dia baru beli dr Paris, bwk balik Msia, the dalam isi LV bag dia tuh adalah segala maknek barang2 aku. my coach bag is inside there (was thinking to send for polishing kat Coach butik), my maknek barang2 soping from my Personal Shopper’s job pun tumpang lam bag LV dia gak.

aku  nak carry LV dia pun hahahahaha, malu :)

IMG14978IMG14976 IMG14979

so ini lah kerja aku waktu member aku dientertained by LV’s SA. they are so nice, very frenly very customer service tahap class A, compared than Coach KLCC lah.

mlslah nak cite pasal Coach KLCC tuh, ai will stick to buy from US, aku dapat harga murah than msia for sure, aku dpt best colour yang takdak kat Msia jual pun yer, aku sorang je bwk kaler tu kat KL wahahhahaha, cam gampong. but ok lah ai still can send my Coach to msia’s butik for polishing etcs.

aritu diorg decline kan, pas dah kena hauk ngan member LV aku, terus depa yes sir yes kak.

IMG14980

we settle our dinner at Aseana

thari lunch ngan RedGlow kat Aseana, malam pun kat Aseana…budak aseana pun cam ‘mana ku nampak kak merah ni yer’

IMG14981

n that s my fren’s new TOD’s bag! bawah nya tuh LV dia…hai.

isinya sekampit jer, tp beg godang!

bila ko nak jual 2nd hand kat aku nih jang? hahahahaha jual 2nd hand pun still aku rasa lom mampu lg kot nak rembat.

Back to the Coach and LV, hahahaha agak kelakar, korang selamba kodok jer masuk LV tu kan, tp aku sampai kena paksa2. oh actually aku masuk semua branded butik arituh ngan member aku nih. dia tarik aku masuk Prada, Ferragamo, ha mana laik, LV was the last one yang kami masuk. itupun kalau boleh Chopard, Bally, segala tempat yang aku tak pernah masuk dia nak tarik.

alangkan aku berkasut tinggi 5 kaki. lelain taun lah kita masuk pulak…tak larat.

So now, u guys dah dpt clear picture…

memula beranganlah nak masuk butik

pastuh berangan membeli dan mintak vshub uruskan to deliver it to you..

dah dpt beli

berangan lagi utk membeli yang lebih dan lebih

insyallah….

itu namanya motivation fees, to reward ourselves.

Comment: 25

2millions and The collection of advertorial…

2m

berblur2 btollah gambo nih

korang nampak idak the 2 millions tuh?

Syahira captured this…at ?? kol bape ko captured nih dik? so anw…ado yang tried their luck banyak kali tp kali ni rezeki Syahira. ai didnt promise for any special gift, but 2 juta datang sekali…

2 juta bukan datang tetiap ari mahupun setiap taun.

juta tuh

so, RM has a small token for her. budak ni dah berkurun patut jumpa aku amik Pearly Palette dia tau….mmg jodoh ko lah dik. kalo lagi seminggu ko tak mai amik, akak release Pearly ko tu kat orang lain, ada 3 orang dok merayu2 aku pearly palette tu tp takdak stock dah…

oh saya gembira lah kan ngan 2millions hits. korang menyokong redmummy.com sesangat. thanks a bunch!

btw, Iklan LURVE yang ngah sticky mode atas nih, adalah iklan Nuffnang yang ke 35  sudah aku buat, yang sudah went on live. tetapi as of today masih ada lagi lebih 10 advertorial under Nuffnang yang dok lam dashboard aku tunggu green light to publish and submission. Ini tidak termasuk dengan personal ads yang approach RM sendiri….tak termasuk dengan event2 yang aku kena pergi cover (ha jangan ko nak buat calculation income aku plak!)

napa ke aku kena bilang….hahahaha coz RM will be featuring in……..tetttttttttttt!

stay tune :)

Tahniah RM and tahniah kamu jugak…..

Comment: 13

Everybody need Lurve

Everybody Need Lurve is a sticky mode entry for 48 hours, do scroll down for RM’s latest entries. thanks :)

My Lurve will always to my family, especially to those 2 kiddos. Never ending never dying. The same goes to my hubby la of cos. But at the moment, I’m in Lurve with “someone” else. Main kayu tigalah pulak. Saya dah melek.at & naik angau untuk berkongsi & menghebahkan my Lurve with this “someone” kepada semua orang. Well the “someone” is…

Lurve_redmumv2bloggerref_html_m209f0418

This Lurve Facebook Application la. So saya adalah tengah sibuk menyemarakkan lagi my Lurve O’ Meter ini sebab lagi banyak Lurve saya, lagi banyak wang tunai saya menang :)

On top of that everybody will get my Lurve & everybody will sent their Lurve to me, as I said Everybody need Lurve!

Lurve_redmumv2bloggerref_html_m1202735c

Macam orang bercinta, mula-mula takde point la. So kena build up la your Lurve to each other.

Lurve_redmumv2bloggerref_html_4f33be70

There I got 3 points already. Salah satu cara nak build up your Lurve O’ Meter ni dengan menjawab Lurve quiz “my type o’ LURVE”. Kalo you all spread this to your friends, you got another 2 points & if they completed the quiz, you’ll get another 1 point. Senangkan…

I tried this other one to collect more points too! “Sprinkle a lil LURVE

Lurve_redmumv2bloggerref_html_m245505de

This is quite fun where you can decorate your Lurve photo with all those accessories from the left panel. Tengok saya decorate gambar budak dua orang tu, hehehe macam berparty lak depa ni…

Lurve_redmumv2bloggerref_html_1d392b8e

Dah lepas “Sprinkle a lil LURVE” kita kongsi la kita punya Lurve story kan… this is “Share a lil’ Lurve” section where you pick a photo & tell a brief story about it. Never ending never dying Lurve! I like this too! I pick my 2 kiddos!

Lurve_redmumv2bloggerref_html_m36cc262d

And last but not least, sent to your friends to “Spread the Lurve” Jangan la nak makan sorang pulak, sharing is caring kan ;)

Now is your turn, it was additively engaging, enjoyable & fun along the way and yet got a chance to win CASH too. Did I mention on top of playing this application, you guys got a chance to win RM5000 cash for grand prize, 2 x RM2000 for 2nd prize & 8 x RM500 for 3rd prize? Opss I think I mention too much already! Nanti korang lak yang collect lagi banyak point. I need to collect more point. Now go make some LURVE you people!

Oh btw, I’M HOT & SPICY :)

Lurve_redmumv2bloggerref_html_m4c2164c1

And if you missed the Lurve Affair Blogger Contest, this is your payback time! All you need to do is to play & play & play this Lurve application and score more points to win the cash prizes! The play time is from 6th July-28th August 2009.

IMG14761

Khidmat pesananan masyarakat Everybody Need Lurve is brought by redmummy.com


Comment: 8

Bersama Mak Merah – Blood needed

kak red,

minta tolong publish kat blog (since blog kak red ramai pengunjung). my uncle sangat sakit, semalam diterbangkan dari sabah ke kl untuk operation di subang medical centre. hari ni doctor cakap perlu darah yang banyak, 14pain if im not mistaken, doc cakap, darah jenis pape je (maybe my uncle penerima universal).

sume family di sabah, hanya my aunt n her children saja yang ada di sana. so if anyone boleh tolong derma, pls do contact me at my emel ASAP. thanx a lot.

msg i i dpt from my kazen just pegi ke subang medical centre, tgkat 5, mention my uncle’s name Ahmad Pairan, patient yg diterbangkan dari sabah yesterday.

- cinoi

017-7000171

cinoi17@yahoo.com

Comment: 12