Reddy to Red Folie

IMG14914

lamanya ko make up wahai mak merah

aku nak memain ngan ko nih

tetiap pg make up berejam2

lawonya idak jugak

IMG14913

saya ada kucing yang skang semakin garang

garang ko dak kecik nih

kalo time pagi2 tu memang waktu2 dia ngah hyperactive, berpintal2 badan dia buat, berpusing2 280darjah nak ajak kita memain ngan dia. kalo hok tidur tuh, aku bar nak lelap memalam, dia pulak napsu main, dek pasal takdak orang melayan, dia kuis2 rambut aku. aritu dia geram tak dpt main rambut aku, dia pi kuih rambut sirman.

nak je aku suh dia kuis kuis bulu idung sirman hehhehehhehe

eh esok ada byk citer ler

arini smlm cam light2 gitu kan

tp lunch aku adalah full house, penuh giler minggu nih. nxt wk aaaa…sapa mau jumpa, jumpa bersebablah weih, jumpa nak cemolot kang aku cer cer kan ko plak nnt.

Akhirnya, RED FOLIE is in my hand!

IMG14957

rijiki alhamdulillah….

mak ku cakap, kalau orang mintak derma, kita sedekah

kalaupun orang tak mintak derma, kita ulur jer…

nak tau rahsia satu lagi saya share ngan awak….bagi je walau sket, asal kita memberi, ada orang merasa. mlm tadi mak  ajah saya suh saya ikut serta dalam derma utk kat satu ni lah, ai agreed, n keesokan harinya, Allah beri kita double happiness….

coz we do not know, mungkin pemberian kita yang tak bersebut di mana2, berganti dari orang lain….

ya gitu.


Comment: 20

RM is your personal shopper!!

IMG14930

masa itu adalah emas

peribahasa berkurun

pada aku masa adalah emm….harga sebuah perhubungan. wah ayat motip nak berjiwang2 lg…

IMG14931

aku ni kaya idak tp nak beli jam gini mmg tak kuasa lah

asik ler gambo jam kan

kekdahnya aku menunggu bf cino aku tu ha, dia tertinggal jam dia ms event last sabtu, gegas sangat nak balik, tunggu dia pick up ke main heh lambatnya…

apek – ko utang aku ikan bakar KLCC kay!!

IMG14932

Eh sapa suka pakai barang MAC? ooo entry MAC ek, nanti ai kuorkan esok lusa. arini cam penuh entry make up jer weih!

hehehehe

tanya cam ada makna jer kan, aku nak jadi personal shopper korang….sesen aku tak amik untung. tang make up je laju je volunteer. Sasa pun aku offered gak, kena letak satu side bar lah kat tepi kalo dak korang sure gagau tak tau aku ni adalah rela menjadi personal shopper utk Sasa and MAC and emm….Shu Uemura, Clinique huiiiiiii!

apa saja lah kan…

but remember for Eclipse, aku offered my membership card, tp bukan aku pi turun bawah beli kan amik kasut ko plak.

so korang nak shopping apa?

senang jer, gini stepnya…

1. details kan apa yang ko nak beli via my Contact Red tuh….pastu aku jwb. ai hate telling you my email add openly kat sini coz aku benci dengan SPAM!!! alompak kat yahoo aku pun penuh ngan juta2 spam, asik aku menang lottery 8 billion, duitnya tak nampak gak. buduh nya spam!

2. pastuh aku pi ler turun bawah belikan, either way lah kalo ko tau harga barang tuh idak, nanti aku bg acct details. kang aku beli pastu korang buat bodoh tak nak bayo, wah wah wahhhhhhhh!!ingat aku cop duit? aku dah volunteer pi turun belikan pun dah kira beso bahagianya kat korang.

3. kalo nak suh post pun boleh, ha masukkan ler sekali duit postal, self collect ker hapa2 bagai lah. ikut pandai korang ler, nothing comes for free aaa!

but remember lah aku tak caj anything beyond yang korang beli. kalo ada sale 20%, sale 20% tu yang korang entitle ko dapat…

aku offered dah lama kan, tp korang je yang boliau tak perasan …

napa buang tebiat plak nak belikan barang make up?

sebab aku suka shopping barang make uppppppppppppppppppp! kalo x dpt, belikan utk orang pun best gakk!

nak? nak tak????

jawab aaaaaaaaaa NAK TAK???

wah tetiba aku giler lagik!

Comment: 32

Sayang awak…

IMG14864

white and bronze pigments from PAC

pigments ni jangan lupa ye, sale nya masih berjalan….

aku skang pakai pigment main dapdapdapppp jer

guna jari pun boleh! for eyeshadow mmg senang mar pakai jari, tp kalo blusher ke loose powder tak leh lah, invest kat brushes mahal aaa

IMG14863

leh aku buat drama jiwang sket tak?

ai sayangggggg youuuuu!

sebab apa tauu……………………

cid_IMG00981

kau dia mms aku gambo dia kat Post Laju Malaysia! hikss…..

ai wont be able to do any Shop@RM kalau tak dengan bantuan the manager. korang yang dpt tuh, bukan writing aku bukan hasil wrapping aku, sume sirman yang jadi quality control…

tetiba nak buat sayang awak nya entry je kan. sebab nak membodek2 suh dia tolong itu ini lagi :)

but one thing yang dia tak leh tolong aku, write an entry lam RM, and buat advertorial. aku tetiba dpt one bulk of advertorial, the payment is huge! tu kena caras lah ngan encik postman nanti gak…yes, sirman pun ada commission lam buat2 keje blog aku ni woi. kalo pi event, ngamik gambo tuh ko hengat dia rela je nak amik dok semata kalo tak aku selit2 something hahahahahah

lap u lah sirman!

Comment: 14

Ani Sup Utara

IMG14813

mai mai anak2 kita tengok orang lam blog mak korang…

IMG14808

yang sorang lagi degil tak mau pandang kamera

blueweeeeekkkkkkkkkkk!

IMG14816

IMG14814

ada restaurant baru bukak kat Sri Permaisuri, namanya Ani Sup Utara, awat hangpa minat sup, ha mai sini…dia takde jual food lain sumer souppppppppppppppppppppppppp jer.

sup lidah sup ekor, sup bontot sup ayam sup campur macam2 jenis sup ado!

kat BSP gak ada gerai2 yang tepi jalan tuh, ada satu gerai namanya Sup Meletup! kira leh compete lah ngan Sup Ani Utara plakk

IMG14818

IMG14819

cantik kelas environment dia

cuma aku tak berkenan bila ada sorang waitress indon pomp dia pi menyapu sampah sblh anak2 aku ngah makan, waktu tu aku n sirman dah abih makan…so ai had to sound her lah. wpun dia insist nak sapu gak, aku suh dia sapu later pas anak2 aku makan.

ada lah meja sblh makan kotor sgt melimpah ruah nasinya (ada budak kecik) so pas depa blah tu yang dia nak sapu, tp tunggu lah kita dah jalan bangun baru ko sapu coz pantang aku lah kan ko buat gitu waktu orang dok menyuap mulut…

she tak sapu lah sbb aku dah sound…

waiter yang layan kami ok jer, orang kita, tp yg waitress pomp tu ler, tak nyempat2 je ko…

IMG14820

3 jenis soup yang kami sapadek

soup ayam, soup campur and soup ekor for sirman. kids makan semata tak nak nasi, sirman amik set. aku numpang apa yang depa makan. my weight dah naik semula, ater aku benti SIY kejap, rehat kejap jerrrrrrrrrrrrrr….pastuh aku bantai makan tak kira calorie diet semua lari sbb mmg saje nak makan sesihat bulan nih

huiii

soon pun nak puasa, masa yang molek untuk menguruskan badan semula…

Nak order SIY? contact me pls

Comment: 13

RM200 voucher for RM!

IMG14771

sabtu pagi abang kuor with sirman pi SR, saya kuor lambat sket with Gegirl terus zass jumpa sirman di QB. sirman kemudian bawak Gegirl to Public Bank coz ada kindy dia nya involvement so dia dah mokak2 nak sangat pergi..ha poi la kooo

but sampai noon jer, coz sirman later had to go to work, ada job pulak ari sabtu.

aku seharian kat tpt event aku tu lah which of cos ai cant reveal till the advertorial is out on August :)

IMG14786

ni make up mata selepas pulang so dah comot compang camping

saya pakai pigments PAC kaler pink and light blue

one of my male chinese blogger’s fren gila suka bila aku pakai gini hahahhaha tp eyeshadow dikatanya eyeliner. hiks, org laki kan, mana lah depa tau sangat pasal make up2 nih.

IMG_0130

tpt event yang aku pi tuh, sangat classic and cozy lah, syok giler dok situ

IMG14794

ai cant help to announce this

ai won the main award and antara hadiahnya ni ha shopping voucher kat JJ, total RM200!!! wahahhahahah….

another rezeki via blog, event and of cos under nuffnang!

so that s bout my Saturday yang kononnya pendek tp penuh, coz one more appointment tu pun lama giler sampai kol1 pagi lebih baru abih..

200 hinggit yey! nak beli apa ek….

Comment: 8