40% OFF for Unveil The Surprise – That’s Reebonz!

48hours sponsored post

IMG_9938

Do you wish to have those bags like that red blue lady?

You nak merasa ada seketul handbags from the high end brand?

You nak merasa belikan satu untuk yang tercinta, walaupun bukan handbags wanita tetapi untuk sang lelaki?

You nak please your loved ones, or paling pun untuk diri sendiri, dengan bags idaman?

Dan bagaimana kalau you dapat beli dengan harga SALE yang didiscountedkan to 40% off!! hampir2 separuh dari harga asal??

reebonz_40pc-off

MESTILAH MAUUUUUUUUUUUU!!!

image

This is the right time for you to have your 40% off handbags in hand! Reebonz is back in the page of Redmummy.com to announce about their big mid-year SALE! Like they said, EVERYTHING AT 40%!! 

Jadi ko nak Chanel Jumbo in black colour, at 40% off?

Mungkin a Prada Shoes for the fiancee, husband, and dad at 40% off?

Fendi Zucca Purse dengan 40% off?

How about a Coach zip wallet buat emak dicinta at 40% off??

image

Dan brands yang kamu impikan, sentiasa dalam wishlist, untuk lebih berharga lagi dengan hebatnya Reebonz discounted for 40% off, ini memang tawaran menarik!

One thing about Reebonz, they have zero installment plan, sungguh le adik akak lagi mudah untuk dapatkan bags dihajati. Baiklah, aku ni dari tadi dok pancing korang beli bags je pulakkan coz yelah, aku ni hantu bags, selain shoes of cos. But kerna yang molek dicanang-canang so makanya 40% off deal by Reebonz, perlu dipanjang-panjangkan. So rakyat jelata RM, tunggu apa??

Janji-janji ditepati Reebonz:

1. Items will be delivered in Reebonz signature Black and Gold packaging, I used to blog bout the packaging ni gak duluuuuuuuuuuuuuuuuuuu.

2. Free Shipping. HOYEY!

3. Reebonz delivers within 3 – 5 working days when payment is received. 

4. 0% Installment Payment Plan up to 24 months with 8 Banks (Ambank, CItibank, HSBC, OCBC, MBF, RHB, Public Bank, Alliance Bank)

Aku ada beli, 2 bijik tapi bukan untuk aku, untuk my girlfriends yang tak dapat nak buat online payment. So aku tolonglah sama belikan the Miu Miu dan Prada. Untuk aku sendiri, pun berharap sang suami yang menyedari birthday bini is coming very soon, bebawaklah tolong sedar diri sket. Dah habis hint dah nih.

Hint satu lagi, ai tak nak colour merah dah. Banyak bags cik merah ni dok memerah sajer. Yellow pun boleh, black pun ai ok ye RD.

Terus click di sini, to be the first to know and to browse the Reebonz Malaysia’s latest handbags on sale. Boleh juga lari lari click click ke Reebonzmalaysia’s website, sudah dikenali sangat pasal Reebonz nih.

So camne yek, aku ni dah mata rambang nih. Ada yang aku menyopping sakan nih, duhhh…. Padan betul bila dapat keje suruh orang shopping, dahlah a very shopaholic sangat. Sale ni sampai 30th June ni yek, 40% off pulak tuh.

Jadi setiap malam sebelum lena, kalian jangan lupa bisikkan di telinga suami …

Bang… 40% off tu bang. Banyak tu bang

reebonz_40pc-off2

Bang…. sampai 30th June je bang, boleh ye bang ayang pakai credit card abang?

Bang…. hanya di reebonz.com.my jer bang.

Dapatkan RM78 shopping credits kat Reebonz, exclusively for Redmummy’s readers. Sign up here before 30 June 2013!

Khidmat pesanan masyarakat Reebonz is brought by Redmummy.com

Comment: 8

RM RM RM dulu lama kini….

image-1

 

IMG_0011

Should have posted this on the 11th July but masa tu fasting month, so it s not fair lah to korang, kang nak buat bahan gelak ketawa terbahak-bahak bebulan puasa tuh kurang lak pahala korang, makanya, today is your day.

eh jangan gelak longkang sangat tau, hangpa pun sama je package gini heh!

Comment: 19

Ciao Milano!

IMG_6571

dik, bangun dik…kita nak balik hari ni. balik to your sister brother

takdenya dia bangun heh. kita basah2 sket badan dia dalam tidur tu and salin kain baju. kat airport Milan baru kita mandikan dia. Pagi bebenor ni pung….6 pagi waktu sana.

IMG_8629

aloloo…jatuh yek….

sket je pung…awak kuat

IMG_8626

siap luggage segala! siap nak balik. transport amik kitorg lambat 20min. der…..! bukannya jam pun pagi tu, but tak punctual lah. Empunya rumah yang aku duduk nih, pagi tu dah tolong kitorang ler apa yang patut, tolong ensure kita tak kena kapur ke hapa dari driver yang kita dah booked tuh coz mana ler tau kan…..

berat babas btollah luggage kitorang tuh. Lebih berat lagi yang nih dari 3 minggu Germany trip taun lepas. Ni seminggu je pun tak sampai, alangkan ler dapat business class seats!

IMG_6599

Jacket pink memenami saya, tapi sampai airport jer, pastu aku bukak. rimas. panas. kita khatulistiwa punya orang. laki aku pun sama bukak hahahaha

RB belum lagi start engine nak bersilat…tunggu sampai airport kang.

IMG_6628

hah kumpulkan sesiap, bapaknya pi amik trolley, kena 2 trolley luggage banyak benau. pastu bayangkan ler laki aku tolak trolley nih ngan tolak gak sama pram. hiks…kadang2 ada waktu aku pun sama tolak..specially bila dia kat kastam.

IMG_6636

member dah mula tak sedap dok dalam pram lelama

mokak2 mintak kuorkan….

IMG_6644

one thing bila travel, kalau flight tu macam more than 3, 4 jam, hok Milan nih obviously ler more than 15hours kan ngan transit segala, aku takkan pakai contact lens. aku akan pakai spek jer. Walaupun boleh je bukak katup simpan lens dalam handbag, pun aku tak amalkan. Sentiasa berspek sajar bila travelling begini…

IMG_6648

hah macam ni tengok, sekali dua aku sorong tolakkan…sokay. bergigih kuat, asal jangan anak aku kuor, ha tu lagi memang menangis le nak kejar dia sesajar. ko tau tak dia skang, lepaskan je dia dari pram, mencicitttttttttttttttttttttttttttttttttttt dia dah ilang, ni kang aku kena beli tali mak-anak sesiap gak nih. Dulu abangnya memang berpakai sajaer, tak caya aku budak tu, lasakkkkkkkkkk!

kakak je behave, kakak girl. gitu.

boys memang ya hampungggggggg

 

IMG_8661

So selepas kastam, selesai check in, terus sahaja sambung balik ke pengurusan VAT. untuk tax free refunds process. Rugi worr tak buat. refund banyak tuhhhhhhhhhhhhhhhh….

berapa?

eh ada ler sket.

bolehlah :)

IMG_8667

dan sambung pulak ke Premier Tax Free, for setteling the tax refund tuh..

siapppppp!

IMG_8671

tinggal 2 bagpacks, 1 handbag and si budak kecik yang dok berzikir, nak kuor nak kuor  nak jalan nak lari nak mainnn

IMG_7015

and cakkkkkkkkkkkkkk! dah sampai KLIA hahahahahaha

our car sampai an hour after that, coz silap aku, tak bagi the exact flight arrival, coz aku ada urusan nak settle kat KLIA patutnya tapi tak sangka benda tu smooth giler dah settled. jadi kami pun makan ler nasi lemak ya kononnya, tolong tutup kedai boleh tak? bertahun2 takde improvement. donno why ler laki aku suka nau menyinggah makan situ tiap kali overseas.

n the little boy is doing his inspection.

IMG_8867

another round of inspection

IMG_8871

maknya sarat ngan barang kehkehkeh…aku pi beli perfumes lagi kat KLIA…sakan. tu paperbag ngan bola RB hah setia maknya bawak! asal jangan bapaknya balingkan, aku rela bersusah payah.

 

IMG_8879

here we are….transport dah sampai, dah boleh balik. Pagi tu jugak rushed balik mandi kejap, and dalam lalok jetlag ke mengantuk penat, terus ke event Astro, esoknya pagi2 butaaaaaaaaaaaaaaaa dah ke event Milo, rehat kejap tidur sejam and rushed pulak event Nestle. Hah ko hamik! tu antara puncanya jugak aku tak boleh nak sambung berlama-lamaan di Italy, selain suami yang tak boleh nak cuti pepanjang, 3 sponsored events yang aku dah committed, need my attendance.

Kerja mar…carik rezeki. Alhamdulillah rezeki masih mencurah-curah, despite of … apa yek? being orang lama? hahahaha.

IMG_5896

Belt and kasut RD

photo

sedikit showing off buah tangan untuk dipertontonkan di khalayak ramai. Semua niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii RD punya, the 4 items, except kasut atas hitam tuh je ai punya.. coz takde merah patent tuh kat sana, sekali kat KL ada jual tapi mahal le sket dari Milan kan, dan penyedap rasanya kat sini takde size aku. Ok lega, rasa tak puas hati terus takde. hiks…

Secara tak rasminya entry RM RD dan RB di Milan Italy telah tamat, yang diterbangkan by Qatar Airways.

Penutupnya nanti adalah terbang pulang dengan Qatar Airways, very soon to be published dan sedikit aksi tunjuk menunjuk untuk apa lagi yang boleh ditayangkanlah. but i m just showing a bit je lah, kes dah takde kuasa daya nak amik setiap gambar, banyak bebenau ler…biarlah, tak penting, yang pastinya u know i memang ler ada membeli sket2 untuk buah tangan family rakan taulan dan untuk diri sendiri.

Amin…

Seoul aku datang.

Istanbul aku datang.

Coming soon di redmummy.com

Comment: 10

Kembali berbuka puasa di Tropicana Golf & Country Resort!

IMG_9521

Kemerahan kau! Aku dok gila le betul beli kaler merrah, ni stock ke empat merah menyala yang aku ada in hand. This is from MAC. Ruby kalo tak silap namanya si merah nih. pi beli sendiri ye dik, jangan suruh akak. hakak ni super bz…

IMG_9556

Bz bz pun sempat la jugak aku layan preview Buffet Ramadhan 2013 Tropicana Golf & Country Resort hiks

Pejam celik pejam celik dah nak masuk bulan puasa dah kita. Semua tak sabar menunggu bulan Ramadhan ni. Ye lah selain bulan puasa ni untuk kita semua menambahkan lagi amal jariah ibadat kita semua, buffet ramadhan pun antara yang ditunggu-tunggu jugak oleh kebanyakan kita. Mungkin tak setiap hari kita buka puasa di luar, tapi for my family, weekends memang wajib buka di luar coz weekdays dah homecooked. Tu dah memang anak2 punya permintaan.

So for this year, kita kembali ke Tropicana Golf & Country Resort!

_DSC5260

Spread yang beso dan panjang, hujung ke pangkal bagai. Aku memang sukaaaaaaa sangat ngan Tropicana punya spreadlah. Laki aku cakap, lain takde takper, tapi Tropicana kita kena cover, depa punya buka puasa spread memang so far payah nak beat! Dari A to Z semua ada kat sini, korang cakap lah nak apa, for sure ada. Sup gear box pun ada!

Dan aku berharap di tahun2 akan datang, Tropicana will never ever forget to keep inviting me to their preview buka puasa. Kalau takde, baiklah, saya akan menebeng jugak di bulan Ramadhan.

Ingat lagi last year punya buka puasa, first day ramadhan di Germany, tapi bila landed KL, sini baru 1st Ramadhan, so petang tu jugak kita bukak puasa di Tropicana yer! Booking kena awal buat coz Tropicana memang sangat full house!

IMG_9527

Permulaan plate, oh teppanyaki beef tu memang superbbbbbbbbbbbbbbb, sama ngan udang tuh gak! So la sedappppp, and aku gatal pi campur ngan kepok, very the Jepun Kelantan sangat, but enak sekali! Aku paling gilakan beef teppanyaki. Tengok chef masak teppanyaki, tertelan2 air liur dibuatnya.

I m so looking forward to have my buka puasa at Tropicana Golf nih, aku dah aim nak bawak parents kali nih, mak mertua sekali. Wahai ipar duai biras ku, i’m taking mak to buka puasa kat sini, nak ikut keeeeeeeeeeeeeeee?

IMG_9539

Ini plak plate kedua, rendang ayam, lemang dan murtabak, very the hari raya kay perkhhh

Korang kalau layan buffet, nasi kena skiplah, kang kenyang, rugi pulak. Aku dulu cam tu ler, melapau satu hari puasa pi amik nasi, ha pastu, tak larat nak makan lain dah…but skang dah bijak, put aside the nasi. Gatah2 jer, so kita boleh merasa kalau tak semua, suku pun not bad kan. tu pasal kena amik sesikit. Jangan tamak.

Ajar anak2 sama, ni kang kalau tidak sume nak diamik sampai tak muat meja (cam aku anak beranak dan korang gak sama ler hahahha deduluuuuu, but skang sume dah hinsap kan!)

tropicana bloggers

Ada rezeki kena la panjangkan kat orang lain, baru lah bertambah-tambah rezeki. Btul dak?

Antara bloggers yang memeriahkan majlis sambil mengeyangkan perut – Lyn Yusoff, Ruby, PenMerah, Yana, AbangEnsem, Zaid, Eyriqazz, MelastikBintang, Shakiddo, Azrin akubiomed, Jocko, Kak InaKL diwakilkan anaknya, dan semestinya gambar2 yang cantik dari Lawa Photography dan partner! gambar yang tak cantik tu aku ler yg angkaranya, yang sharp molek vass, ko campak je kat Lawa Photography.

Hah camne nih, sile tekan google untuk dapatkan links depa, akak tak larat dik nak links sumer nih. But, diorang ni famouslah, takkan ler korang tak kenal dedepa sumer nih, kalau ai kenal, u sure lagi leeeeeeeeeeeeeeeeee kenal!

_DSC5267

_DSC5279

Lawa Photography terima kasih dengan gambar-gambar kalian

_DSC5289

_DSC5295

Bertemakan Rasa Kampung Buffet, kalau korang perasan bermacam-macam warung sedia ada untuk berkhidmat menyediakan pelbagai jenis masakan dan juadah untuk memenuhi selera tekak dan perut kita :)

_DSC5290

_DSC5292

_DSC5301

_DSC5306

_DSC5307

_DSC5309

_DSC5322

_DSC5338

_DSC5343

_DSC5350

Antaranya warung maidin, warung anika bubur, teh tarik counter, warung jagung rebus, warung italiano, warung itik panggang dan bermacam-macam lagi. Satay, seafood, ABC, kambing panggang, gulai kawah, you name it, mesti ada punya. Like I said, the spread memang banyak :)

 

S3 Tropicana

S3 Tropicana1

S3 Tropicana2

S3 Tropicana3

Aku sambil menaip ni hai terliur-liur tengok gambar-gambar makanan ni semua haih… kalaulah time puasa korang tengok gambar ni semua mau nya korang amukan merah kat aku kan hehehehehe…

IMG_9597

Terima kasih Tropicana Golf & Country Resort for the invite, dan extended to quite numbers of bloggers too.

Nak lagi aku jemput bloggers lain lagi but ai dah short handed, terkejar2 urus sana sini, sambil2 driving roger sana sini buat invite hah…sambil ngulit anak, matching mana yang boleh hadhir. Inipun luckily ai dapat bantuan RD to drive me there coz sepanjang on the road dari rumah ke Tropicana, aku dengan gadget memanjang, bukan surfing, but buat kejeeeeeeeeeee

_DSC5264

Aku dah cakap tadi, aku memang confirm satu family, mak ayah, mertua semua aku bawak nanti :) . Insyallah di weekend pertama Ramadhan, aku akan ke Tropicana Golf & Country Resort. Booking pun aku dah buat sesiap coz boleh dapat dok dalam bahagian dalam, got aircond marrr…

Kalau nak datang, I would suggest korang buat reservation awal-awal, contact 03-7804 8888 untuk tempah table. Harga kalau member resort ni RM70 dewasa dan RM35 kanak-kanak, dan kalo non-member pulak RM80 dewasa dan RM40 kanak-kanak. Pada aku quite reasonablelah harga dia untuk buka puasa ramadhan kan. Diingatkan, bukan selalu, once or twice a month masa Ramadhan tu berbuka di luar dah ok, dari ada yang hari2 pi buka kat luar, oh parah tuh.

Thank you Tropicana Golf & Country Resort and  Lawa Photography‘s team for all the wonderful pictures :) . So berselera dok? Apa lagi jom sesama kita buka puasa di Tropicana Golf & Country Resort nanti :)

Comment: 13

Cipela Couture is in trend!

Dalam sejarah aku jadi blogger, tak pernah aku mendapat kerja untuk shoes review. Sedangkan itulah satu benda yang aku gilakan, selain handbags lah kan.

Tapi tidak pernah tidak bermakna tidak akan berlaku. Perubahan setingkat demi setingkat.

Bersyukur kerna dijodohkan dengan sorang local designer of Cipela Shoes / Cipela Couture. ai tell you, setiap hari sekurang2nya ada 3 – 5 reviews request aku kena buat, dan mostly Nuffnang has gotta handle for me. Tidak mampulah akak nak pilih semua, kita tak kemaruk ads dan tidak juga nak bolot semua payment yer. Aku sangat fussy, harga yang tinggi tidak menawarkan kebahagian product berpanjangan. Ehceh.

Jadi, sebelum aku setuju untuk jadi part of Cipela, aku study a little bit, aku carik the founder and the investors. Hah sampai begitu sekali. Dan paling aku stresskan sekali, how good and how comfy is the shoes.

I grab one of it. Jom try.

IMG_9733

This red wedges is the best! Her name is Najla. Tak payahlah ko nak berangan gigit2 belakang, or sakit pakai plaster kat belakang kaki ko tuh, Tak sakit weih, jalan pun gila laju sedap. Pakai pulak dengan seluar yg tak yah lelabuh sangat, and light colour, memang orang tuju kat kasut ko jerrrrrrr pung. Ai quickly set the deal, and agreed for the endorsement.

Ai want to have all of their shoes!

Cipela is not just meant for walking, but for telling the whole world, Hey tengok kakiku!

Basically CIPELA shoes has a Couture line, which is under CIPELA COUTURE and the ready-to-wear / pret-a-porter line which goes by the name CIPELA sahaja.

apa ke makna CIPELA tu kak red?

translation dari bahasa Bosnia – kasut. ye. kasut ye dik. Designer Hidayah Hassan used to stay for quite a while in Bosnia. Muka pun dah macam Bosnian pun. Cantik designerrnya!

Let s look out some of Cipela Couture Collections….

IMG_8897

image

image

image

image

image

 

 

What makes the brand different?

It is handmade, handcrafted designer footwear, produced in Malaysia. The designer Hidayah Hassan has her own production to cater for the  demand, ada a workshop buat kasut. Hidayah Hassan design them all, tak dak lah curi mana mana, but inspiration may come from many aspects and angles of life and nature. Malaysian have beautiful fabrics to play with and our weather permits the sandals and peep-toes all year round.

Cipela Couture is inspired by European craftsmanship but quality at par with European standards or even better off. Mostly for CIPELA COUTURE line, the designer plays with many Malaysian textile heritage such as Songket, Batik and mix it well with Genuine Leather or embellished it with Fresh water pearls or even Swarovksi Crystals.

All up to clients specifications. In terms of COUTURE you you korang nanti designer will give some sample shoes which clients can choose from, OR sometimes clients boleh design sendiri and get the designer of Cipela to improvise and make something better. Since it’s a custom made shoes, clients and Cipela Couture can discuss on designs and embellishments of their shoes or clutch-bags.

Product Segmentation for CIPELA COUTURE:-

1. Bridal shoes

2. Evening shoes

3. Workwear

Among all three, the customised Bridal Shoes memang paling hit the most, pengantin memang ler suka benda nak melawa2 kan, cam aku dulu gak jadi pengantin, aku buat custom shoes gak. but masa tu the Cipela pun belum wujud lagi hiks..kalau tidak, akak dah engaged ko dik!

IMG_8896

The service of Cipela Couture don’t just stop at making shoes, once shoes are ready, clients get to do fitting session. So kalau ada apa apa, nak add or kambangkan ke, mestilah boleh.  As for ready-to-wear CIPELA, for Raya season, memang basically, easy slip on sandals lah. senang pergi open houses. Eh, tak payah takut kalau tak boleh pakai heels, flat shoes pun boleh jer Cipela buatkan.

Testimonials from the customers of Cipela Couture – with Cipela shoes, people need to try it on once, and they’ll get hook because of its comfort and tak shoe-bite, it comes with the anyaman pandanus shoes box.

To contact Cipela Couture for your media interview : hidy@cipelashoes.com 012 395 6839

To contact Cipela Couture for your shoes demand: hidy@cipelashoes.com 012 395 6839

To have your own ready to wear, or even customized Cipela Couture: hidy@cipelashoes.com 012 395 6839

Cipela Couture’s FB

Cipela Couture’s website and tengoklah sampai puas hati kasut2 dalam tuh!

awak tau apa kasut yang aku berkenankan? tu hah….semua yang atas tu hahahaha, duh. colour sume mengancam. My sedikit nasihat merah, sebelum Cipela Couture menjejak ke stage harga designer end, cepatlah hangpa jadi customers depa. The brand is growing up so fast!

Comment: 9