Astro

I won the NEW iPAD!

 

DSC_0527

Have u installed the Astro On The Go?

IMG_2533

IMG_2553

IMG_2548

Ampang-20120623-00527

Seminggu selepas mendapat the new Nikon V1 Model Lens Kit untuk kemenangan supporters paling ramai for Aku Sudirman by Astro, Alhamdulillah rezeki anak-anak…

Aku pulang plak with The New iPAD kerna menjadi pemenang the best dressed for Astro On The Go party di The Pool, Jalan Ampang

as of now, sampai 3 dah iPAD kat rumah, bolehlah tu, 3 anak 3 iPAD :)

DSC_0572

Make up by Sha Ays Bridal, kita google sesama buat make up celoreng flag Jerman ke muka

Wig tu aku beli kat Toys R Us, 2 warna but pakai kaler yellow jer pastu kita cat brushkan ngan abang kakak punya paint for the red and for black, pakai spray by Sha.

hiks….abang kakak tengok ke main pening, si RB siap nak lempang2 cat muka maknya

Ampang-20120623-00532

Germany fans with the new iPAD :)

dan kemudian baru dapat tahu kena pergi Germany…heheeh sinonim

Comment: 18

Astro My Hometown

 

Korang masih ingat tempat melepak kegemaran semasa kecil? Gerai yang menjual kuih-muih kegemaran korang? Ataupun suara kuat makcik di pasar? Actually itulah antara kenang-kenangan dan tempat-tempat istimewa kampung halaman kita yang menjadikan zaman kecil kita senantiasa tersemat di dalam hati. Tul tak?

Bersempena dengan kempen Negaraku tahun ini, Astro meraikan semangat 1Malaysia melalui inisiatifnya iaitu, ‘My Hometown’. Inisiatif ini diadakan sudah semestinya untuk mengetengahkan pelbagai budaya dan warisan kita di Malaysia. Korang semua dijemput untuk menghantar video dengan memfokuskan kepada betapa menarik, pelik, kisah-kisah dongeng, lagenda-lagenda tempatan ataupun cerita lucu kampung halaman korang tu dan secara tak langsung mengapa ianya berkait secara peribadi dengan korang. Rakamkan kenangan-kenangan manis di kampung halaman korang dengan mengetengahkan kisah-kisah unik dan istimewa yang membezakan pengalaman korang dengan yang lain.

Video yang paling kreatif akan disiarkan melalui saluran ‘My Hometown’ (Saluran 318) dari 31 Ogos ke 17 September 2012 untuk tatapan seluruh rakyat Malaysia. Astro menjemput semua rakyat Malaysia tidak mengira bangsa, jantina ataupun umur untuk berkongsi kenangan secara kreatif dan mengenang kembali zaman kecil kita.

Sebagai tambahan kepada kempen ‘My Hometown’, Astro turut memperkenalkan ‘My Hometown Short Films’. Inisiatif ini ialah satu projek yang memaparkan 14 filem pendek yang setiap satunya meliputi 14 negeri di in Malaysia. Projek ini diarah oleh 14 pengarah filem muda dan memberi fokus kepada kenangan kampung halaman mereka. Setiap pengarah filem yang berasal dari negeri yang berbeza ini akan merekodkan pengalaman di kampung halaman mereka yang akan menghasilkan 14 filem pendek yang berbeza dari segi persekitaran sosial tetapi menjurus kepada satu objektif yang sama iaitu rasa cinta terhadap tanahair mereka. Sebahagian daripada pengarah-pengarah filem ‘My Hometown Short Films’ ialah are Sharifah Armani (Kuala Lumpur), Rewan Ishak (Perlis), Adrian Lai (Melaka), Shanjey Kumar Perumal (Perak) dan Ramdan Che Hassan (Kelantan).

 

 

Semua rakyat Malaysia digalakkan untuk menghantar kisah-kisah ‘My Hometown’ masing-masing yang menggabungkan budaya, bahasa dan lokasi di Malaysia di dalam bentuk video (tidak melebihi 5 minit). Video perlu dihantar ke Astro Broadcast Centre at Bukit Jalil sebelum 8 Ogos 2012 atau dimuatnaik di www.astro.com.my/myhometown

Jadinya korang, jom kongsikan bersama keunikan dan keistimewaan kampung halaman kita tu. Kita tengok kampung sapa yang paling best hiks :)

 

Comment: 10

Astro On-The-Go pool party yey!

48hours sponsored post

Korang dah installed belum Astro On-The-Go apps kat iPhone or iPad korang? Aku awal-awal lagi dah download dan install dah hiks. Memang langkah terbaik dan inovatiflah dari Astro, aku sekarang boleh layan macam-macam Astro programmes kat mana sajer dan bila-bila masa, even masa kat opis opss :P Macam budak kat atas nun sampai nyorok bawah meja layan Astro On-The-Go :)

Kalau dah install baguslah. Sure syok korang layan, especially football fans layan Euro 2012. You’ll not miss a single goal even tengah-tengah syok layan bola tiba-tiba nak ke toilet pulak, ha bawak sekali iPhone/iPad layan dalam toilet hahahahaa.

Tapi yang aku even excited selain dari Astro On-The-Go ini ialah, sempena meraikan this huge step in mobile technology, Astro will be having the launch party yang akan diadakan this weekend as per details below:

Date: 23rd June 2012 (Saturday)
Time: 6:30pm
Venue: The Pool @ 347, Jalan Ampang, Kuala Lumpur

Salah satu diantara aktiviti menarik nanti ialah EURO Flash Mob. This will be interesting, macammanalah agaknya EURO Flash Mob ni nanti, for sure all EURO elements masuk semua dalam flash mob tu nanti. Aku kena carik jersey bola la macam ni, barulah IN nak join EURO Flash Mob ni nanti hiks. Any idea which jersey should I buy? Nak support mana yek??

Aktiviti menarik lain pula termasuklah best dressed contest yang mana pemenangnya nanti akan membawa pulang iPad 3 huhu dan juga beberapa mini games lain yang for sure will be fun and happening. Ooo talking about the best dressed contest, lupa pulak nak mention apa theme dia ek. Of cos la the party theme is Euro-style :) So make sure dress gempak-gempak ala-ala demam Euro ok!

Macamana nak dapat party invitation tu Kak Red?

Ha ni nak cakap la ni. Semua orang boleh mendapatkan invite dengan pergi follow few steps kat Nuffnang blog entry ni. Aku tengok dah ramai dah yang participate, so korang better hurry up! Bolehlah kita sama-sama berpool partyyyyyy :)

Then ada satu lagi contest, iaitu Where Do YOU Want Astro On-The-Go?. Satu contest yang unik yang bertujuan untuk memecahkan rekod dan meyatukan kita dengan 1Tujuan iaitu dapat menonton program Astro kegemaran kita, bila-bila masa yang kita mahu dan di mana-mana saja kita pergi!

Macam gambar kat atas tu, snap and share your pictures with Astro On-The-Go logo, tak kira la samada dengan laptop ke, iPhone ke or iPad or any other smartphone devices korang. Terpulanglah kat lokasi mana korang nak snap picture tu tapi lokasi yang paling menarik dan geniusly kreatif akan dipilih oleh Astro untuk membentuk iklan terpanjang dari gambar-gambar korang tu nanti. Glemer you hiks. Kalau dah snap, simpan dulu gambar-gambar tu, then bermula 23 Jun boleh submit gambar-gambar kreatif tu kat contest website yang akan diumumkan tak lama lagi or korang boleh jugak twitpic dengan hashtag #AstroOnTheGo

Jom! Kita join the Movement! Where do YOU want to go with your Astro On-The-Go?

Kita jumpa kak merah sabtu ni :)

And to join the “Where Do YOU Want Astro On-The-Go?” contest all you need to do is follow the steps below :

1) Go to http://www.astroonthego.com/contest/enter and read the instructions based on the device you are using.

2) Take your photo. Be creative! Tell the world where you want to watch your Astro On-The-Go! At the beach? At work when your boss isn’t looking?

Look at the entry below as an example :

“I want my Astro On-The-Go at the playground!”

3) Upload your photo and get your friends to vote! Then watch as your photo joins in building the longest ad in the nation!

Good luck guys!

Khidmat pesanan masyarakat Astro is brought by Redmummy.com

Comment: 21

My Instagram…

photo-7

after months of waiting. teringin bebenor nak ada instagram. Akhirnya aku dapat gak explore and having an account.  Itupun bukan immediately. You see i m not an iphone user, tapi aku ada ipad. but my first ipad takde camera. so memang takde le kuasa nak mengistagram. Aku suka je tengok post gambar instagram yang kawan2 and celebrities letak. bila depa twit ya hampun memang aku laju je tengok. gambar2nya cantik bangat.

so  so so

maklum le ada citibank kan…

shopping le kita, berguna gak dapat sponsored posts for shopping nih.

aku beli lagi satu latest iPAD 3 pulak. so ada camera. YEY! bley instagram.

tapi sebulan beli takde jugak buat apa2 coz tak cukup kaki tangan sungguh nak explore iPAD3 tu walaupun sama je ngan ipad lama aku kan. tu yang lagi malas nak explore. Purposely bought coz aku tak nak bawak ipad 1 aku balik, i can monitor the cctv via ipad from office. So kena ada sebijik kat rumah untuk me and RB pakai dalam bilik atas katil golek2 sesama….

selain nak diamkan dia, nak diamkan mak nya jugak kot. hahahahaha

Pastuh bila RD balik yang sekejap tu, bila balik ko boleh petik suis.

Petik suis tu ala ko petik je suh RD buat apa saja, dia akan buat kan yelah dia kan berminggu bulan sedap je travelling tinggalkan aku anak beranak, jadi antara yang kupetik ialah suh installkan instagram.

So installed.

Pun tak explore lagik.

photo-14

hah pastu last weekend ada masa nak explore…

ooo gini

hehehehehe

photo

macam2 apps lah yang aku menerai. Kebetulan my biras + adik ipar datang amik mak mertua, so depa pun ajar the apps yang pemes2 orang pakai. tapi syok kalau tengok Nana Mahzan dia kalau twit pakai apa2 punya apps so kita tau lah kalau nak install the apps gak…

aaaa jeritan batinku kena cucuk kiri kanan

syian dia

betullah kuasa ibu, peluk je si anak yang meraung terus dia diam…..tu je ubatnya

kiss kiss kiss dia!

ini apps pic in pic

photo-15

sleepy mama namanya, mohon 5 min tidur

 photo-13

n yey, for the Aku Sudirman’s konsert di Stadium Badminton Cheras, aku menang coz dapat bawak ramai followers among bloggers lain, so i m entitled to win this! the Nikon V1 Model Lens Kit hohoooooooooooo!

Thanks Astro and Nuffnang!

IMG_2345

Ni bukan via Instagram….but soon gambar dari RM’s page kalau tak instagram pun dari my new Nikon nih.

So happy, ada Instagram and ada new camera :)

new target nak beli gak lah iPhone4 or tunggu iPhone5 plak…but kongsi pakai with RD je kot coz dia yang nak pakai sangat, so aku leh share2 tumpang sama gak…

anw my Instagram account is Redmummydotcom

Comment: 12

Setiap masa dan di mana saja dengan Astro On-The-Go!

48hours sponsored post.

Aku rasa baru bulan lepas masa we all satu family away for weekend gateway ke Pantai Timur, aku ada cakap kat RD pasal Astro, kalaulah Astro ni boleh mobile kan ke best. Tak de la I miss out my favorites TV series. Memang best kalo Astro ni boleh dibawa ke mana-mana especially bila kita outstation or even pergi holiday, bila lepak-lepak kat dalam hotel boleh gak layan citer-citer menarik kat Astro. Memang kat hotel pun ada Astro tapi tu lah, bukan all channels ada OR not my favorite channel ade :( Yang selalu ada Sports channel sokmo. RD suka la. BUT now it seems like my wish came true! Sekarang kita boleh bawa Astro ke mana saja kita pergi kerana baru-baru ini Astro telah melancarkan satu lagi perkhidmatan inovatif ulung mereka iaitu Astro On-The-Go yang menjanjikan hiburan berterusan pada bila-bila masa dan di mana sahaja kita berada.

Seriously, memang inilah yang aku nak, not only me, even my kids would love this. Bolehlah diorang layan channel kartun diorang kat mana saje. Even tengah stuck kat dalam jem, or on the road, still aku boleh layan any programmes dari Astro On-The-Go ni.

Dengan Astro On-The-Go, kita boleh mengakses dengan serta merta untuk menonton Saluran TV Astro, acara-acara secara langsung, Video Atas Permintaan (VOD) dan TV Ulangan (Catch Up TV). Syok weiii!

Aku dah install dah Astro On-The-Go kat iPad hiks

Dan yang paling bestnya ialah saluran Astro On-The-Go ini boleh dinikmati menerusi smartphones, tablets, laptops, dan juga PC, ini termasuklah iPhone, iPad dan Android devices korang. iPad application untuk Astro On-The-Go sudah boleh didownload secara PERCUMA dari AppStore melalui http://www.astro.com.my/onthego/getitnow. Dengan segera aku download dah hiks :)

Astro On-The-Go on iPhone

Dan berikutan kejayaan pelancaran Astro On-The-Go minggu lepas, Astro On-The-Go App kini juga boleh didapati secara PERCUMA untuk iPhone! Memang tepat sekali perlancaran Astro On-The-Go ni, sesuai dengan musim bola EURO 2012, di mana semua 31 matches boleh ditonton on-the-go :)

Untuk pengetahuan korang, Astro On-The-Go akan diperkenalkan secara berperingkat dalam tiga fasa. Fasa pertama, semua pelanggan Astro boleh menikmati pra-tonton Astro On-The-Go secara PERCUMA mulai hari ini sehingga 31 Ogos 2012. Pra-tonton percuma ini merangkumi 11 saluran TV yang berunsurkan berita semasa, pembelajaran dan hiburan iaitu saluran CNN, Disney Channel, Disney Junior, One HD, Astro Awani, Astro Xiao Tai Yang, Astro TVIQ, Astro Warna, Astro AEC, Astro Ria Plus, dan Astro Shuang Xing. Saluran-saluran lain akan ditambah mengikut fasa-fasa berikutnya.

And just like I said, semua pelanggan Astro boleh menyaksikan kesemua 31 perlawanan Kejohanan UEFA EURO 2012 SECARA LANGSUNG, Video eksklusif Ulangan UEFA, dan rancangan VOD UEFA menerusi  Astro On-The-Go. Wa suka la korang camni, boleh layan bola kat mana saje! Dan setiap masa pulak tu!

Selain dari TV channels, pra-tonton untuk Rancangan Video Atas Permintaan (Video on Demand) pun ada gak. Ini termasuklah local & internationals movies dari Astro First, Astro Sundance dan lain-lain.

Juga Catch Up TV di mana kita boleh mengakses programme-programme hebat Astro termasuklah drama series, reality shows, sport highlight (e.g. BPL, Champions League and Bundesliga), berita, NadiArena, learning and education, plus local and international programmes. Tak lupa juga untuk LIVE Events, terdapat 4 LIVE events channels dalam Astro On-The-Go ini. Termasuklah EURO korang tu nanti live dari iPad korang.

Ni kalau tak sempat nak layan kat rumah, boleh layan dari Catch Up di Astro On-The-Go di mana saje

Personally aku rasa ini adalah langkah yang bijak dari Astro memandangkan teknologi dan zaman sekarang ini lebih menjurus ke arah On-The-Go :) Masing-masing mempunyai peranti pintar mudah alih dan sentiasa inginkan hiburan si hujung jari mereka!

Now, we’ll definitely enjoy and won’t miss our favorite series again with Astro On-The-Go in our hand :)

Khidmat pesanan masyarakat Astro is brought by Redmummy.com

Comment: 15