Astro

Syabas! Astro On-The-Go pecah rekod dunia!

48hours sponsored post :)

image

Aku sekarang ni tengah dok catch up layan Adam dan Hawa. Maklumlah manjang asik termiss tak sempat nak tengok jer. So luckily aku ada iPad installed with Astro On-The-Go, apalagi marathon Adam dan Hawa la. Yang lebih syoknya kat mana-mana dan bila-bila masa pun aku boleh layan. Even stuck dalam jem pun boleh layan abang Aaron :)

Tapi aku rasa korang pun sure dah ada Astro On-The-Go siap installed dalam smart devices korang kan kan kan, eh ke ada yang lum install lagi? Rugi la sapa yang tak install lagi tu ek…

image

Ingat lagi entry aku pasal Astro On-The-Go – Where Do YOU Want Astro On-The-Go contest? Di mana Astro akan membentuk iklan terpanjang dari gambar-gambar yang korang submit masa contest tu kan…

image

So thanks to korang semua yang sama-sama berkongsi gambar-gambar unik dan kreatif korang bersama Astro On-The-Go, now Astro telah dapat memecahkan rekod dunia dan kini memegang rekod dunia untuk kategori World’s Longest Online Banner! Don’t play-play ya, rekod dunia tu!

Korang sendiri boleh tengok World’s Longest Online Banner tu kat Astro’s website. Memang tersangatlah panjangnya iaitu sepanjang 8 kali gajah Asian ataupun sepanjang 854 inci. Syabas Astro!

 image

Even better news, there are new cool contents available on Astro On-The-Go sekarang ni – Hollywood blockbusters – The Avengers, Cabin in the woods, Abduction, Good Deeds, Disney’s Brave to the hottest Korean dramas – Scent of a woman, New Gisaeng to Local favourites – Ombak Rindu, Adam dan Hawa dan banyak lagi!

For me memang syok giler ada Astro On-The-Go ni. Sesapa yang belum download tu bolehlah korang boleh test the FREE trial sekarang. Just download Astro On-The-Go dari sini. Bukan sahaja untuk iPad, tapi juga available on Selected Samsung Androids, iPhone dan juga untuk computer.

Eh ok lah, abang Aaron aku dah tunggu kat Astro On-The-Go tu ;)

Khidmat pesanan masyarakat Astro is brought by Redmummy.com

Comment: 15

Surprise baby shower video taken by Astro Awani!

 

I hosted a surprise baby shower, with the help of Liza – more credits coming soon

best pulak the Astro Awani via Hilal Azmi wanted to interview me so they managed to capture this moment

a surprise baby shower for 2 pregnant GBM girls

Rose and Yanok

**bersungguh2 ler aku twit and bbmed kata aku kat JB ler JPO ler, so they wont suspect anything, berjaya akhirnya, it s a ONE week project and planning one!**

Comment: 5

Red Carpet Anugerah BlokBuster Astro 2012

 

DSC01035

DSC01020

DSC01039

 

DSC01074

DSC01082DSC01077

DSC01097

DSC01099

DSC01110

DSC01149

DSC01138

DSC01156

 

DSC01177

DSC01198

DSC01200

DSC01227

DSC01222

DSC01234

DSC01245

DSC01252

 

 

DSC01256

DSC01260

DSC01279

DSC01282

DSC01317

DSC01304

DSC01302

DSC01323

DSC00957

DSC01266

DSC01285

DSC00969

DSC00992

DSC01067

DSC01008

DSC01166

DSC01012

Colourblock carpet for ANUGERAH BLOKBUSTER ASTRO | 6 OKTOBER 2012 | STADIUM MALAWATI, SHAH ALAM

Semua photos di dalam entry ini adalah hak credit LAWA Photography.  Untuk mendapatkan khidmat bedikan profesional depa, bolehlah contact Zai - 012 2874090 / zai@lawa.biz

Comment: 7

Anugerah BlokBuster Astro 2012 Part II

DSC01326

DSC01368

DSC01588

DSC01586

DSC01559

DSC01381

DSC01395

DSC01408

DSC01484

DSC01535

DSC01364

DSC01344

DSC01347

DSC01352

DSC01353

DSC01354

DSC01356

DSC01361

DSC01363

DSC02101

DSC01635

DSC01664

DSC01727

DSC01732

DSC01832

DSC01883

DSC01897

DSC01920

DSC01936

DSC01943

DSC01955

DSC01977

DSC02055

DSC02062

DSC02077

DSC02094

DSC01752

DSC01771

DSC01845

Semua photos di dalam entry ini adalah hak credit LAWA Photography.  Bolehlah contact Zai - 012 2874090 / zai@lawa.biz

Comment: 6

Astro Buka Puasa….

**sorry gambar tak banyak coz we were rushing nak balik**

DSC_2273

Marsha + Reza

 serba serbi  merah…

DSC_2272

Tasha Shila

kereta Audi putih tu memang betullah dia punya, she drove it that nite.

DSC_2275

gambar dah meraban selit2 badan orang heh

DSC_2271

love the red, kalo tengok live memang cantik sangat merah Rez

well, i pencinta merah nak wat camne kan

DSC_2281

Shila Amzah in pink….

DSC_2286

Rozita Che Wan

tinggi badannya. huh perfecto je aku tengok

cincin 2 bijik ko nampak?

DSC_2289

ye those baru nak jadi retis, ha begini caranya ye berdiri posing depan camera

DSC_2313

Zizan…

he balik awal gak sama ngan aku, kete kitorg depan belakang je kat depan lobby that time

 

DSC_2340

DSC_2343

DSC_2345

DSC_2349

DSC_2355

DSC_2361

DSC_2362

DSC_2373

DSC_2384

Me wearing the Radzuan Radzwill via ThePopLook with the sweetie Aza Astro yang berharap dapat jadi 2nd wife Aaron muahahaha

DSC_2321

em Erra…

emm….

DSC_2315

DSC_2317

DSC_2318

Aaron Aziz

his wife is carrying the off white Jumbo

Astro dan hari raya mana mungkin dipisahkan sama ngan korang dan raya gaklah, those yang malas2 nak pergi berjalan raya bolehlah ngadap Astro sampai lebam and jugak kalau yang beraya pulak takper not to worry, silalah record PVR. kan momantai saja. Macam-macam cerita sempena hari raya ni nanti. Antara rancangan menarik sewaktu Aidilftiri 2012 di Astro adalah Mega Raya 2012, Aaron & Zizan Beraya Sampai Pengsan!, Romantika Raya, Karoot Komedia X Raya, Lawak Ke Der dan movies pula antaranya KL Gangster, Hantu Kak Limah Balik Rumah, Hikayat Merong Mahawangsa so on. Memang lebammm :)

****************************************************************************************************

Alamak! Bajet dah lari la pulak. Maklumlah baru balik German ni,  duit pun dah langsai :(  Raya pulak dah dekat ni, nak tak nak kena gak ada cash nak buat belanja raya ni. Fikir punya fikir aku rasa aku nak apply Citibank Ready Credit PayLite la. RC PayLite ni boleh dikatakan sama seperti unsecured personal loan (an installment loan without collaterals/guarantor), so sangat sesuai untuk sesapa yang memerlukan wang tunai dengan kadar segera macam aku ni nak pakai buat raya  :[

Yang bagusnya RC PayLite kadar faedahnya yang terendah kalau dibandingkan dengan apa yang ada dalam market sekarang. Pembayaran balik pula terpulang samada nak 12, 24, 36 ataupun 48 bulan. Tapi lepas raya nanti kalau ada duit lebih boleh buat full settlement terus, bestnya pulak No Early Settlement Fee! Yey beraya sakan la aku nanti hiks :)

 

Comment: 20