Astro

Ceria Superstar Musim Ke-2

48hours sponsored post

Kalian ada anak-anak kecil, or adik-adik kecil yang hidupnya mengimpikan untuk performing on the stage, so people acknowledge their talents? Depa seriously in love with the dancing life? They dedicated their life for dancing. Dan anak-anak kecil ini mohon agar diketengahkan bakat mereka?

Nah….

Ceria Superstar Musim 2 is back!!!

image

Andai anak-anak kalian atau adik-adik korang berumur 15 tahun ke bawah (of cos with guardian’s consent) bolehlah join the audition and viewership. Depa boleh perform in a group, 2 or max of 8 peserta.  Tak kisah Malaysian atau international residence pun boleh, as long as hangpa living in Malaysia lah kan.

This reality dance competition show is produced by the big name of ASTRO untuk pencarian bakat-bakat muda dalam arena tarian.  Kita nak promote a healthy life via dancing untuk anak-anak kecil kita, semangat be in a group, teamwork. Besides, during the show pun nanti ada special segments by dance club dari some schools to perform tarian-tarian Melayu, Chinese dan Indian termasuklah contemporary dance.

photo

Anak-anak aku ni takde sapa yang minat ngan dancing gamaknya, tapi aku minat sangat. Hajat dulu pernah jugak belajar menari tapi bila dah makin melanjut ni, menari masa dalam gym je lah, waktu tu hah, sakan, sesemput napas.

So anw, setiap episode of Ceria Superstar Musim ke 2 ini akan ada tema. Mungkin tema KPop, Bollywood, Langkah Tariku list goes on. Not to worry, a professional dancer akan membantu anak-anak kecil kita ni untuk berlatih menjadi mentor dan their coach too.

So untuk permulaan, audition akan diadakan di sekitar KL, Sabah, Penang dan JB. Top 10 teams will qualify to compete the first round of competition.

image

Bila??? Bila nak audition ye?

It s from the 25th August till 22nd September 2013

How?

Hantar penyertaan ke:

TAC SUPERSTAR MUSIM Ke-2
Astro Production Sdn Bhd
All Asia Broadcast Center
Technology Park Malaysia, Bukit Jalil,
57000 Kuala Lumpur
 

By Walk In Audition:

25/08/2013 (Sunday)
Kota Kinabalu – One Borneo
 
08/09/2013 (Sunday)
Johor Baharu – Plaza Angsana
 
15/09/2013 (Sunday)
Penang – Pinang Mall
 
22/09/2013 (Sunday)
Kuala Lumpur – Wangsa Walk, Wangsa Maju.
 

Not to forget, the RM20,000 untuk juara Ceria Superstar Musim Ke2!! So, dah clear? Bolehlah terus hit ke www.astro.com.my/ceria

 Khidmat pesanan masyarakat Astro is brought by Redmummy.com

Comment: 12

Astro Buka Puasa – The handbags of the Celebrities

Ramadhan.

Astro Berbuka Puasa kembali lagi sempena pelancaran programmes menarik untuk tayangan hari raya nanti, my many years of support to Astro. One of my fav clients.

But untuk kali ni, i tak nak lah letak gambar2 celebrities coz dah banyak kuor kat local blogs kan. So i macam tahun2 dulu, nak target untuk their outfits, handbags, make up hair do etcs. Cos yang tu memang dari dulu aku gila buatkan pung.

IMG_1813

Suasana majlis yang belum lagi ramai hadhir dan belum lagi dewan dibuka…

IMG_1804

Bertemankan RD, dia pun memang suka je pergi Astro Buka Puasa, nak cuci mata lerrrrrrrrrrrr tu!

Ada gambar dia ngan ‘abang celebrity’ dia, pi check instagram dia.

Tapi aku sampai dulu kali ni dari laki aku kehkehkeh…..berlagak sketlah coz biasa dia sampai dulu dari aku. Kitorg ni mana ler boleh datang serentak, memasing kan dari arah yang berlainan

So anw, gambar yang kusam2, memang datang dari tangan aku tapi gambar berwatermark dan awesome tu, hasil dari Lawa Photography. They are the best!

1

Norish Karman

She s very soft lah, very polite, i like her way

11

Fouziah Gous

No clutch no handbag?

12

Dira Abu Zahar

14

Double A and LV nya yang dah lusuh gila patina leather colournya

15

Seteru lama hahahaaha

ops orang baru tak tau kot kisah NA ngan RM

Dia bawak handbag oren menyala, cant catch the brand

16

Kalau hangpa follow instagram Johan and Ozlyn memang tau lah kan yang Ozlyn baru borong berderet2 handbags baru

16A

Chanel double flap medium in green

17

18

19

Syura

20

Black

21

AAida pakai tight top purple, kain purple, tudung light purple and dan juga Prada Saffiano Purple!

22

Hafiz

23

Some of the celebrities yang hadhir

Sebenarnya malam tu celebrities terlampau ramai and yang dijemput naik atas stage pun yang nampak di mata jer lah kan….tak semua boleh nak joined up sama

24

Sharifah Shahora dan Coach

25

Hamboihhhhhhhh

Sedondon hitam

Kurung modern Cik Ta memang sangat cantikkkkk!!!

26

Harga sampin songket Zain ni, berapa ye agak2?

Aku tengok kat bawah KLCC starting price sume dari 1k and above

27

Dazrin and Hairul Azreen

28

The Astro buka Puasa was held at the KL Hilton

30

Didie Alias in merah menyala

Aku dok ngan dia sepanjang tunggu pintu dibuka, she hosted untuk kat luar hall, dia bawa Chanel Jumbo in Brown colour

2

Zizan pun LV, bagpack

IMG_1797

Eh terselit

Dress caftan merah beli online. Top to toe le sendiri

Chanel Medium Boy tu first time pakai for this event.

 

5

Rafidah Ibrahim, tudung dah lawa tapi kain baju kurungnya tak up to date. Gucci Boston dia bawak

6

Lisa memang pakai baju from Jovian je lah kan…and the clutch aku rasa YSL nih, in black. puas aku telek. aku pun nampak Lisa dari jauh je pung

8

Pengantin baru in Coach bag

10

Datuk Sheikh pun ada sama, with his Mrs too

4

Ozlyn – Chanel Green medium pun memang cantik, pandai dia pilih warna.  She has the Jumbo tricolour and the Birkin kan, baru uploaded lam instag dia tuh

3

This is totally a Maxi size of Chanel, pink colour lagik!

To engage Lawa Photography for your private and official events, via Zai - 012 2874090 / zai@lawa.biz

Thanks Astro for the Buka Puasa, Syawal nanti siaplah ramai dok rumah lepas selesai buat ziarah rumah ke rumah untuk macam-macam rancangan raya yang menarik di Astro. Aku antaranya kehkehkeh!

Nak tengok lagi handbag celebrities?

Nak? Nakkkkkkkkkkkk ke?

 

Comment: 15

Astro PopStar!

 

20130707_104735

agak citer lama jugak sebelum Ramadhan. Kakak dibawa bapaknya ke PopStar Finale, kat Astro.

Aku le yang suruh bawak pun, bapaknya bukan tau pun sangat. Aku mak, aku terer hal anak2. hahahahaha. Aku tengok kakak cukup le suka citer PopStar nih. a music rancangan actually, for kids. So aku suh le bapaknya bawak. Aku tak leh pergi, aku jadi ibu yang menjaga baby lasak dan jugak anak sulong yang demam panas.

See….

Kerja rumahtangga kena dibahagi2kan…

Yang senang aku bagi kat laki aku, yang susah sket aku amik. kalau aku rasa susah, aku campak kat laki aku. hiks…

20130707_105744

stage ni kan, tetiba terbayangkan RB. wohai, mau bersilat bapaknya mengejar! Memang takkan le jangan harap aku nak bawak RB pi event2 gini. Bapaknya tak duduk ler sama ngan kakak, bapaknya dok sambil bekerja gak datang sini, under media. kena cover mak merah nih.

Seronok betul kakak dapat pergi nih, yet ada live kat tv kan, but kakak memilih untuk datang jugak. Dia tak tau pun sebelum tuh makpak ada invite nih.

20130707_110629

Nak duduk kat bean bags dah tak sempat, penuh. Sokay kakak, duduk situ pun nampak batang hidung peserta tu.

20130707_111924

Nurul comel sarat mengandung, dok borak ngan Pak Nil

 

20130707_112148(0)

The complete 3 judges, Aaron Aziz, Nurul dan Mawi sama host Nabil

tengok tuh, walaupun untuk budak kecil punya rancangan, nama2 besar sungguh yang judging hokey!

20130707_114602

aku pun tengok sama jugak nih but in between dok sibuk jaga 2 boys lah. sorang bergasak sorang lagi dok mengerang2 demam panasnya….

IMG_1122

iklan, in between aku pi melawat jenazah teman yang telah pulang ke Rahmatullah. Alfatihah Rubiza Julia.

20130707_120054

Ini memang group duo fav kakak, seperti dijangka mereka menang!

20130707_121600

takpe dik, kalah sekarang sokay. Masa korang masih panjang lagik ye adik-adik, anak-anak…..

20130707_122248

adik kecil ni namanya Trisyia, setaun tua dari Kakak. Dia terlupa lirik hujung2 pengakhir lagu.

20130707_125002

Hokey tamat dah habiss….tahniah juara-juara kecil!

 

20130707_124333

Hairul dan Leen yang menjuarai RM20ribu. sorang dapat 10k lah yer…

tapi kan, walaupun mereka juara, yang no 2 tu solo menang solid RM15k. ahaks lagi untunglah ko Trisyia!

20130707_104703

smile darling, you are just one and only of our daughter.

Sayang kakak!

Balik tu, dia dok tengok repeat PopStar ni sampai aku muntah, berhari2 tengok. Yelah muka dia kuor, pastu dari iPAD pun dia tengok Hairul and Leen tu punya performance lelama. Sukahati ko le Kakak…

ada event lain, untuk kids, boleh korang share2 ngan ai. Aku ada anak dara yang sangat pencinta dan masuk benda2 macam ni lah, apa2 tasks ke contents ke, bagitau je lah yer…

Comment: 8

Astro On-The-Go Live Explorer Memang Syok weii!

48hours sponsored post

IMG_7028

Sebagai blogger yang berdedikasi dan komited chewahhh ;) sesampai jer kat KLIA dari Milan aku terus pecut balik rumah mandi tukar baju bersiap dan terus cargas ke Sunway Pyramid untuk Astro On-The-Go Live Explorer contest event yang pernah aku blogkan dulu untuk sesapa yang nak join.

Tapi ade jugak yang komplen kat aku tak terpilih masuk contest tu, taper dik cuba lagi lain kali, jangan give up ok. Ade juga yang komplen sebab terlupa nak buat entry “I Am The Unstoppable Explorer!”, tu den tak leh nak cakap ape la kan, aku dah suh awal-awal lagi.

IMG_7038

Memandangkan aku just landed, so aku agak lambat la jugak sampai kat sana. So the explorer contest pun dah start la dah. Seramai 50 bloggers bertuah telah terpilih untuk masuk contest ni yang kemudiannya dipecahkan kepada 25 kumpulan yakni 2 orang setiap kumpulan.

IMG_7049

Ni antara peserta-peserta dalam rancangan The Apprentice Asia

Serupa ala-ala treasure hunt, cabaran Astro On-The-Go Live Explorer ni bermula seawal 9 pagi. Ke semua kumpulan dibekalkan iPad supaya senang untuk membaca clue yang diberi dan seterusnya menyelesaikan tugasan yang ada, total semua sebanyak 10 checkpoints, disamping itu juga mentweetkan the real time event dengan hashtag #astroOTGExplorer.

Boleh tahan mencabar la jugak terpaksa berlari-lari ke sana ke mari pusing Sunway Pyramid ni mencari clue dan checkpoints semua tu especially yang tak biasa dengan Sunway Pyramid ni, macam aku ni ha hehehehe. Basically tugasan kena menjawab soalan-soalan yang berkaitan dengan program-program yang ada dalam Astro On-The-Go. Siapa subscriber memang kacang jer la kot menjawabnya :)

P1130453

In between kitorang dihiburkan dan bergelak ketawa dengan lawak spontan dari raja lawak yang tak lain tak bukan iaitu Johan, dan ditambah pula dengan adanya Ajak dari Shiro, makin gamatlah suasana kat sini. Sungguh lawak la depa ni.

P1130482

Juga hadir memeriahkan suasana membuat performance and games ialah barisan pelakon Oh My English! seperti Jibam, Anusha dan Mazlee dan yang lebih utamanya ialah dengan special appearence hero malaya kita, Aaron Aziz.

P1130490

Tu lah masalahnya bila Aaron Aziz turun padang ni, habih block view permandangan aku disebabkan semua anak dara makcik-makcik berpusu-pusu ke depan nak berposing dengan abang Aaron kita tu. Makan hati aku duk belakang tak nampak abang ai tu :( Dengan cargas aku bangun jugak join the crowd nak snap picture Abang Aaron aku tu :)

P1130443

Lakonan semula babak-babak drama Jodoh

Turut menghiburkan kitorang ialah persembahan teater muzikal yang membuat gimik dan lakonan semula setiap rancangan-rancangan di dalam Astro On-The-Go, dari drama ke filem samada cerita dalam dan luar negara sampai la ke drama Korea kesukaan korang tu.

IMG_7042

Selesai sudah explorer contest ni, so ni antara bloggers yang masuk. Depa tengah melepaskan lelah penat sambil menunggu announcement sapa yang bakal bawak balik grand prize Samsung Galaxy S4! Berdebar-debar tu, tapi kalo tak menang jangan la sedih-sedih pulak ek, yang penting kita had fun and enjoy!

IMG_7118

Dan jeng jeng jeng, tahniah kepada 6 pemenang bertuah ni! Miracikcit & Mahamahu, Leonhart90  & Blablablabber dan Penaberkala  & Rawlins! Bertambah lagi gajet masing-masing ek :)

IMG_7046

Walaupun aku tak masuk explorer contest tu, dapat aku rasakan dia punya exciting dan adrenaline rush untuk menghabiskan cabaran-cabaran tu semua! Maybe next time, adik yang komplen tak dapat masuk tu pun, next time kita masuk ek :)

Tapi jangan lupa subscribe Astro On-The-Go, so senang la nanti nak solve kan all the challenges kan dan on top of that boleh kita enjoy pelbagai program-program menarik dalam Astro On-The-Go seperti:

• Disney’s Wreck-it Ralph • Raja Lawak • MasterChef Selebriti • Jodoh • Oh My English • Pearl Harbour • Alice in Wonderland • The Thieves • CZ12 (Jackie Chan) • Hua Hee Everyday • Empresses in the Palace • Jang Ok Jung • TLC’s Cooking Challenge • Discovery’s Survival Skills • UEFA Champions League • UEFA Europa League • Barclays Premiere League • PGA Tour: Golf • Romantika •

dan bermacam-macam lagi. Tapi yang paling penting di mana sahaja pada bila-bila masa dan juga tak payah berebut-rebut remote Astro lagi hiks :)

Khidmat pesanan masyarakat Astro is brought by Redmummy.com

Comment: 11

I Am The Unstoppable Explorer!

24hours sponsored post

I Am The Unstoppable Explorer_Redmummy-BungyJump1

Walaupun aku ni kecik orangnya, bak kata orang bukan sahaja kecik molek tapi juga kecik-kecik cili api hiks, dan tak dinafikan aku ni kira adventures la jugak. Banyak jugak lah benda-benda adventures yang pernah aku buat. Contohnya aku masuk Fear Factor Malaysia, tapi tu citer dah lama, RD cakap citer basi dah tu. Hampeh dia tu!

I Am The Unstoppable Explorer_Redmummy-FlyingFox

Pernah jugak aku try flying fox, tapi flying fox ni kira macam basic jer la kot. Tak berapa mencabar sangat hiks…

I Am The Unstoppable Explorer_Redmummy-BungyJump

Tapi yang paling adventures yang pernah aku buat rasanya ialah bungy jump! Seriously bungy jump ni memang menggerunkan. Non-stop heart beat laju giler dup dap dup dap! Rasa macam tertinggal jantung kat atas. Yang paling scary was bila kita kat atas kat tepi platform sebelum nak jump tu. Dengan sayup-sayup tinggi dia, gayat jangan cakaplah. Seram sejuk rasa. Kalau tak kuat semangat confirm tak akan buat! But you know me, my determination memang kuat. Overcome the fear dan 1 2 3 lompat terus hahahha. What a great experience! Korang kena try la sekali bungy jump ni.

I Am The Unstoppable Explorer_Redmummy-Diving

So baru-baru ni aku explore new adventure pulak iaitu diving. Memang syok weiii. Ni baru belajar the basic skills of diving, so my aim nak dapatkan certification dia. Barulah boleh diving kat merata tempat.

Tapi bila kita explore all  these adventures, dah semestinya kita always on the move, outdoor mostly, so my best buddy of cos la my smart phone. Macam-macam tasks atau benda boleh buat dari smartphone tu termasuklah to catch up and watch my favourites TV programmes, thanks to Astro On-The-Go :)

RM AOTG

So adakah korang juga unstoppable explorer yang sentiasa mencari cabaran?

Jom join Kak Red dalam Explorer-On-The-Go contest yang akan diadakan pada 18 Mei 2013 (Sabtu) tak lama lagi. Time and venue pula hanya akan di reveal kepada shortlisted bloggers saje. Yup only shortlisted sahaja.

Astro On The Go

Camna nak terpilih jadi shortlisted ni?

Kalau nak participate dalam Explorer-On-The-Go contest event ni, apa yang korang kena buat ialah:

Tulis satu entry bertajuk “I Am The Unstoppable Explorer” dan ceritakan

• Why do call yourself an unstoppable explorer? What are your explorer characteristics?
• What were the challenges you faced in your most recent adventure? And how did you overcome them?
• In your opinion, what is the essential gadget you can count on in your adventures? Mobile phone? Tablet? Camera?
• Let us know how Astro-On-The-Go allows you to explore and watch your favourite programmes and the best of Astro anytime, anywhere.

Dan jangan lupa submit korang punya details kat form yang disediakan di http://blog.nuffnang.com.my/2013/04/18/astro-on-the-go-are-you-an-unstoppable-explorer/

Info lanjut tentang contest juga ada di link tu. Dan ingat sila submit sebelum 3.00pm, 13 Mei 2013 (Isnin) ya korang.

Hadiah-hadiahnya lumayan dong :)

Astro On The Go prizes

S4, iPad Mini, Nexus 7, iPhone 5 plus cash if you are an *Astro-On-The-Go subscriber!

So jumpa di sana ya explorers semua :)

Khidmat pesanan masyarakat Astro On-The-Go is brought by Redmummy.com

Comment: 15