Buffet Ramadhan

Bangi Golf Resort’s Ramadhan Buka Puasa…

IMG_9759

Gambar ni bukti anak kecil aku dok mengempet ngan aku ada makna sangat, nak ngendeng dok kat aku. Pastu ke main kiss kiss mak nya. apaknya mintak kiss, dia jawab cannot, maknya boleh dapat kiss, abang kakak pun tak boleh.

Kejap tu dia melompat dok depan aku. see ada makna bodek!

IMG_9768

telur goyang famous BGR, mushroom soup meletup BGR. wajib rasa buat jamah. Tak kisahlah perut dah tak tahan, but rasa sikit. Ini yang wajib kita ada dalam menu buffet kami 5 beranak.

IMG_9769

Visit kami kali ni, rasa macam tengok the new born of BGR. Dulu sikit punya tak berapa terurus tersusun the food sections, yelah q panjanggggggggggg melintar pagar. Kali ni, wah depa sudah buat lots of improvement! Tak sesia kita buat review tahun lepas. Baru seronok makan camnih.

IMG_9770

Stage pun kemas, ada dewan2 kiri kanan. ada jugak ekon bertempur kau. memang power dia punya ekon untuk orang yang ramai hah. Kalau dah beratus/ ribu manusia, aircond kipas sangatlah penting. Kalau berdenting keluar peluh, tak sedap ler makan ye dok.

IMG_9776

Tetiba aku jatuh cinta dengan bunga putih sejambak nih. Not pasu. Rumah aku, satu bunga jambak pun takde. hahahaha….but buah2 ni as appetizer. Banyak ler. RM55 worth of paying for adult!

IMG_9780

buffet untuk main menu, ataupun kambing bakar even satay, tersusun rapi. Dan laju gak movementnya. Walaupun panjang, tapi lajuuuuuuuuu.

IMG_9792

Redmummy’s table for 5 pax (though I can ask for lots of pax, but macam tak eager nak ajak reramai hahahaa, sorry ler gang2 lain or sedara mara adik badik even frens).

Masa aku buat booking, baru 200 pax, bila datang, dah full house! Jangan tak buat booking meja yek, kesal kemudian hari nanti, walk in guests adalah amat merbahaya.

IMG_9817

beef black pepper ni, semua all 4 us amik!

IMG_9823

cuma takde soup sayur, yang berkuah2, ke aku missed it coz Zeeshan kan mat nasi, kena ada kuah2 sayur. Jadi nasib baik ada nasi ayam (but tu lah aku suspect ada soup ayam but aku tak jumpa), mix match ngan nasi putihnya. Teh tarik, rasanya at least 8 glass for 3 of us (kakak tak minum teh tarik). Zeeshan pulak mengadap air orennnnnnnn je kau kan dik.

IMG_9842

tetiba lampu kat dewan macam bertukar warna and Zeeshan wanted to snap the moment of his parents. Walaupun mata mak kau bertutup kan dik!

IMG_9843

another lampu ngelip lain dalam dewan, dilindungi jari jemari Zeeshan. Semua dah settled Maghrib and dok repeat makan makan makan. Specially anak bujang aku si abang, aku sampai dok ‘udahlah bang, kat kol 9 dah nih, esok nak sekolah, adik ko satu hari tak tidur tu’

dia memang terer makan buffet ler abang tuh. ada kerang rebus kan, itu kakak repeat sampai 3 mangkuk! anak2 aku + laki aku memang cemerlang ngan buffet ramadhan, diorang punya perut entah sorok mana le lelemak tuh. Aku ni tak makan pun nasi, puasa ke tak puasa macam tak puasa, sama je tak makan  nasi, pun ko membuncit gak naik. grrrr.

Apapun, i love the rendang ayam, mushroom soup, red velvet cake nya, teh tarik of cos! nasi ayam Zeeshan aku rasa sesudu kecik, sodap baitu. Depa memang all out ler suka ngan BGR, if ada slot lagi, mungkin one of the weekends aku nak datang lagi, tengok camne kelapangan.

IMG_9850

Alhamdulillah syukur bulan ramadhan. walaupun ada yang patut aku baling ngan kerusi pengantin masa nih, bagi number phone dulu ko tak nak tepon aku, dah depan mata ko lari2 pulak ye si lelaki konon badan sado — drama instagram fb. Tak pernah amukan citer ni kat blog. Aku bagi eye contact je kat dia, pandai ko lari plak.

oh satu lagi, ada orang tanya akak, laki aku tak kerja ke? Hallo???Camne ler soalan tu boleh keluar. Hiks…

IMG_9853

Aku suspect kat sekolah Zeeshan ada belajar cara bergambar ler. coz tiap kali posing kan, aku tak ajak pun dia but dia ngendeng tetiba and cakap 1, 2, peace. Asyik ler ulang 1,2, peace. hahahaha mana ada kami anak beranak ajar.

By the way, happy to repeat and come back again to visit Bangi Golf Resort. Spread buffet ramadhan di BGR sangat banyak. Kambing golek dia, kakak tu makan sekali pinggan. Padanlah bersungguh dia beratur. Itu yang dia kejarkan sangat.

IMG_9805

Thank you Bangi Golf Resort for having us there. Bangi Golf Resort nanti :) Untuk promosi ataupun any updates boleh lah visit Facebook Page Bangi Golf Resort.

For reservation di Bangi Golf Resort, contact   03-8925 3728 / 03-8210 0265

Address: No1 Persiaran Bandar, Bandar Baru Bangi, 43650 Selangor

Website: http://www.bgrrest.com

Facebook: https://www.facebook.com/BangiGolfResortRestaurant

RM55 for adults and RM27 for children untuk ‪#‎ramadhan‬ buka puasa.

Comment: 9

Casa Ombak – Ramadhan Buka Puasa & One Stop Wedding Centre

IMG_9527

 

Salam Ramadhan semua.

Pejam celik dah a few days kita berpuasa. Kalau dah bulan puasa memang tak sah lah kalau takde Buffet Ramadhan kan. I have Eyriqazz, Kaoi and Sohok in this picture.

IMG_9529

So baru-baru ni aku sempatlah pergi menjamah dan menjamu selera dengan menu berbuka puasa ala kampung di Buffet Ramadhan @ Casa Ombak. Bukan aku sorang jer, aku ditemani of cos Red Family dan paling best ramai geng-geng bloggers lain yang turut hadir.

Air oren tu kan, Zeeshan dok perati jer. tetiba dah bawak segelas ke meja.

IMG_9531

nangis, mak merah terlepas roti jala! tu ler menceceh je borak ngan gang2 bloggers

IMG_9536

Jamuan makanan dia memang pelbagai pilihan. Dah nama pun buffet Ramadhan ala kampung, dari ulam-ulam kampung sampailah ke western food, goreng-goreng, nasi Arab, segala jenis mee. kuih-muih, manisan, buah-buahan, roti john, roti jala, keow teow goreng, ikan bakar, ayam goreng berempah dan pelbagai jenis masakan panas dan instant food. semuanya ada! Ikutkan hati memang nak jamah semua, tapi kena control diet gak hiks. Tapi teh tarik dia memang umph, bergelas-gelas aku togok hai…

Tapi kalo jamah secuit dua tak la rasa guilty sangat hehehe. Yang penting kena merasa, tak nanti menyesal pulak :)

IMG_9537

Kambing golek wajib ada :)

IMG_9542

Terima kasih Akma atas jemputan :) On my left is her sister, Shieda

IMG_9553

Oh by the way, actually Casa Ombak juga adalah merupakan One Stop Wedding Centre.

IMG_9556

Korang tengoklah sendiri himpunan koleksi baju pengantin yang depa ada, alahai cantik-cantiknya. Tapi mana merah?

IMG_9564

So kalau korang nak lokasi perkahwinan yang berkonsepkan taman, bolehlah contact Casa Ombak. Depa boleh arrangekan A to Z semua kelengkapan kawin korang dari segi venue, catering, pelamin, chiavari chairs, make-up, dekorasi ataupun hiasan, butik pakaian dan of cos baju pengantin yang lelawa tu. Semua all in one punya pakej. Senang hai keje cam ni. Tak yah pengantin pening-pening. Pening-pening muntah-muntah lepas kahwin jer gitu hiks

IMG_9591

Together with Kak Hanny and Azwa

 

IMG_9604

Paru goreng cili yang jadi idaman aku

IMG_9608

Udang goreng yang jadi ratahan Kakak

IMG_9609

Dekorasi yang cantik menyedapkan mata memandang dan selesa untuk makan gitu.

IMG_9623

Tengah bergossip pasal *tut* tetiba RD nak ambik gambar la pulak hehehe

IMG_9636

Me with dress dari Jakarta dong, the one i bought last year tau, bukan yang this year punya trip, baru dapat pakai hah.

IMG_9640

Cantikkan hiasan dia, Susun atur kerusi meja makan pun quite selesa dan a bit loose, so senang nak gerak pi ambik makanan. Tak le dok bergesel-gesel celah-celah kerusi hiks, just nice. No berlaga bontot.

IMG_9641

Bila berbuka puasa di Casa Ombak seolah-olah seperti berbuka di dalam taman. Ini kerana Casa Ombak bukanlah sebuah restoran, ia adalah sebuah halaman kawasan banglo mewah dikelilingi dengan pokok-pokok yang hijau dan rendang ala-ala taman gitu. Memang santai dan tenang.

IMG_9602

Zeeshan tu leka ngan iphone bapak dia, tapi kita bagi time makan kejap tu jer supaya dia tak ligan lari keliling.

IMG_9699

pastuh, bertukar uniform le akak merah kau!

IMG_9702

Kitorang sambung tengok Minions lepas tu, suka sangat Zeeshan tengok sambil menjerit-jerit dia hehehehe.

IMG_9689

 antara teman dan bloggers

IMG_1407

So apa lagi sebelum penutup kita bergambar reraamai gitu. Again thanks to Akma yang sudi menjemput kami berbuka puasa di Casa Ombak yang Berkonsepkan Dalam Taman

IMG_1395

Dengan harga yang berpatutan memang sangat berbaloi. Untuk tempahan boleh hubungi nombor di bawah ni:

Casa Ombak Buffet Ramadan “Ala Kampung” yang menyelerakan dengan suasana open garden dan santai :)

Casa Ombak
No 22 Jalan Damai Off Jalan Ampang, 55000 Kuala Lumpur

Call/whatsapp : 013 6241417 / 012 6621062 / 03 2181 8750

RM55 nett/pax Dewasa
RM27 nett/pax kanak2 (5-12tahun)

Dibuka untuk individu/group/company

Facebook page : Ombak Creative page

Landmark
(Berdekatan dengan Ampang Park dan Lokasi belakang Double Tree Hotel dan The Intermark)

Ada surau untuk solat, jangan al khuatir.

Terima kasihhhhh Akma and team for our first buffet ramadhan.

Comment: 7

Iftar Bersama Bloggers by Denaihati

IMG_0891

cerita sebelumnya Syawal. Lama betul nak keluar.

maafkan saya ye Bang Haji Denaihati, saya sangatlah kekangan masa. Tapi saya nak jugak bercerita di sini, our bloggers buka puasa by Denaihati. or nama lainnya Iftar Bersama Bloggers 2014 by Denaihati.

Kesian selendang aku nih, orang tak geti pakai kan, asyik meleret2 jer. padahal aku dah pin belakangnya but nak membetulkan pun bukan geti, ngan cermin nak dicari tak de.

IMG_0897

dahulukan suami….

IMG_0900

pastu baru ngan AE

hahahahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

IMG_0902

pastu kembali kepada suami LOL

IMG_0903

ok lah up lagi gambar ngan laki, kasi bonus sikitlah kat laki

aku ni memang mereng kengkadang tapi laki aku melayan jer, but nak suh dia buat lelebih mmg dia takkan buat lah, alangkan gambar bercium pun dia tak bagi post sini hahahaha, kalau aku selamba kodok je pung.

IMG_4516

Berbuka kali ni Saloma Bistro. Denaihati kali ni buat tema, Arabian Night jadi ramai ler abang2 suami2 bujang2 yang datang berjubah. Laki aku idak ler. laki aku takde jubah but he can pinjam je dari Abang, abang sendiri ada 3,4 helai jubah. but the ladies pun berjubah gak, anggun je memasing. Yang tak ikut tema pun ramai, tapi ada yang macam lari tema pun akak macam kemusykilan sangat. Arabian bukan American tuh.

Akak tak pakai jejubah segala. akak pakai modern kurung, by Suri Sara, punyalah dah setaun lebih baru dapat pakai, dulu kan gems. Lagipun nak sedondon ngan laki akak, actually laki aku pakai je apa warna yang aku sediakan, dia tak kisah pun. kalau aku suh pakai merah, siapkan merah maka merahlah dia pakai. In between ada ler yang pi Maghrib and baru sambung makan, ada jugak yang buat tarawikh, ada yang buat di rumah memasing gak. Most of the timenya mingle around and bertanya khabar.

 

IMG_4524

Ujang yang kepelikan ngan magic kat tangan akak :)

IMG_4580

hah senang sekali arung semua ada.

MB, Tuan Haji Denaihati, eh tadi bang aji bukan jubah putih ke? Sohok the pelawak, Hilalazmi the Awani, AE yang ensem, kang tak cakap ensem ko patah hati plak kang ngan aku plak AE, and JBT – welcome to our blogger’s community by Denaihati. Hidup kena berkawan sket bang, asyik cerita Jepun jer, sesekali turun tengok hok kat bawah ni sket.

IMG_4602

Tekong and Wani – my Jakarta ASUS teammate

IMG_4606

beginilah hasil dari kamera laki aku, banyak gila dia snap but satu je lah buat belanja kat sini

IMG_4620

laki aku ni masa ramadhan mengurus betul. tengok nampak kurus hah dalam nih. Janganlah ko suruh dia gemuk, badan dia tak naik pun, pi gym pun buat exercise segala bagai pun tak nak gak naik muscle sampaikan abang punya muscle dah boleh beat bapaknya….

MB diletakkan sebagai closing photo cos hadiah Syawal istimewa buat beliau dan isteri serta Ryan anak sulong atas kelahiran anak keduanya, as this entry is up, baru saja dilahirkan. Congratulations on your new born of a baby girl. Sepasang yey!!

Also, bolehlah tengok video yang Anwar Abdullah shoot. Thanks Anwar dan tahniah for your engagement.

 

During the buka puasa tu pun ada jugak MOU between Denaihati dan juga Al Ansar Health, siap dengan pakai helicopter terbang lagi tuh, hebat hebat! Nak pinjamlah idea tu buat bday party Zeeshan sok sok.  Lauk pauk Saloma Bistro pun sesodappp. Dengar khabar ada lagi Raya Open House pulak, and i m so looking forward for the event too, dijemputkan kan kan? Sampai hati tak jemput, Abang Haji Denaihati sayang aku kot, eh tak?

Thanks Denaihati for the Iftar Bersama Bloggers 2014.

Let s support Gaza, speaking of Gaza, aku tau ramai yang buat operasi boycott besar-besaran tapi kita kena pikir jugak ada keperluan barang anak2 tempatan pun ada dijual di Tesco seperti contohlah yer. Kalau kita boycott Tesco, barang2 anak tempatan yang ada dalam Tesco, habis gitu je jugak kerugian. Coz depa ngan Tesco pun ada contract jangka masa panjang, bukan sesukanya depa nak tarik balik product depa and send to Jusco or even Speedmart or Hero or memana lahkan.

There are things we can boycott, McD ke Marks & Spencer contohnya, those working there lama kelamaan kalau dah tak seronok dok takde customers, surely depa jump out. Anak2 muda kita memang ramai kerja situ, mostly yang tunggu result SPM or cuti panjang. Jangan le ko pi ludahkan those anak tempatan yang kerja McD, itu dah buat aib.

Dan juga, aku pun dah reject jugak some of my blogjobs yang related to Israel’s product. Kalau ada yang korang nampak keluar kat blog or my social medias tu sebab tu dari kempen lama yang baru nak keluar, so jangan ribut2 ler. Actually boycott sana sini etcs, for me lah kan personally, it s all from your heart and niat. Allah je yang tahu niat kita, dan remember Allah pun Maha Pengampun.

Kalau dah mak kau suka beli barang kat Tesco, takkan ko nak jadi anak durhaka kat Mak kau pulak, kena lah pepandai tarik rambut dalam tepung? ada tricky gak kat situ, balik pada niat, kita boycott ikut kemampuan dan keperluan. Bukan kerana dendam hati hitam kita.

Adakah kita akan berhenti support the product sehingga Israel keluar dari Palestine? atau kita akan tetap meneruskan the boycott selama2nya?  Question to be answered….

Comment: 5

10 BGR vouchers for the best 5 commentators!

IMG_7404

macam kami 2 orang jer dalam kereta

yang lagi 4 orang belakang tu dok dendiam belakang. eh bukan 4, ada 3 jer. abang kakak tarak. Hari tu aku dah posted out on entry pasal BGR kan, so ini behind the scenes lah, Rugi lah tak nak post out cite nih, leh selamat cerita aku untuk a day tau!

but di 2 tempat kejadian, abang kakak sedang berjimba….

IMG_7757

Abang menonton final Bola – Felda VS Pahang with my youngest bro’s family and cousin

kejap kena tukar oren for Felda

kejap tukar hitam putih for Pahang

hish pakcik and cousin ko ler nih

IMG_7786IMG_7787IMG_7788IMG_7789

Kakak pulak begini hahahahah lepak umah another pakcik jugak with the cousins. Dah macam rekrut bebudak nih…

 

IMG_7471

Sesampai BGR jumpa gang2 lama, wohmanghaik! Ada 2 ex nuffies and of cos KY the food blogger.

IMG_7474

eh ada lagi posing, Shah and Yee Hou lama dulu jaga Kak Red

 

IMG_7490

gossiping and chatting!

IMG_7516

sapa ke kata niece akak cantik tuh

eh eh

tengoklah makcik dia

kakngah and Zeeshan, kejap baik kejap gaduh kejap baik gaduh. Kak Ngah suka benau menyakat Zeeshan tuh. Oh Kambing, ko kan, ujud lagi ko yek Kambing!!

IMG_7521

merajuk seorang anak coz satu meja dok passing iphone bapaknya dari tangan dia….muahahahha sian ko dik. no no no gadget

IMG_7599

Sumi Jelly in oranje!

IMG_7605

IMG_7609

anak2 RM, Melastik Bintang and Kid

bergasak la korang kat stage tuh

Kid and MB yang monitor  coz meja depan, meja akak belakang than depa

IMG_7633

the bapaks

aku lah puteri menyibuk

IMG_7650

Cute tak kitaorg

bila ada Tian Chad memang terus kena jadi happy happy, camera fish eyes dia tu magic bonar! but pasal nya aku ngan Nicole pun kena bend down gak hahahhaa

IMG_7711

apaknya pastuh meninggalkan aku ngan Zeeshan, tak nak jalan tak nak apa, nak berdukung. ya hampun ko dik, mak ko dahlah tengah runcing2 heelsnya tuh

IMG_7718

boleh dukunglah but aku bertahan badan aku kat meja tu…pastu pastu

IMG_7719

dia meraung tak nak aku duduk or bersandar kat meja tuh

ya anak

ko ni mengada2nyaaaaaaaaaaa

letih la mak ko dik

 

IMG_7776

 oh i won this hamper, tu ha ada number lucky draw kat belakang baju badan Zeeshan tuh. hok ni dia ngah gaduhkan ngan maknya nakkan hamper tu buat golek2. ko napa dik, ko ingat ni bola sepak kerr

IMG_7728

jadi kita pusing balik BGR bagi ko senyap, sambil aku bercerita ada fish la cats lah, carik2 nan adooooooo pun binatang tuh mami. hahahaha dik kita cari le ni mana tau adaaa

IMG_7732

dan pastinya closure dengan gambar laki bini, kalau boleh nak bininya sorang jer but tukar sket style

IMG_7735

aku dah susah hati nak amik gambar coz Zeeshan dah lari sana sini jadi dapat le 2,3 snaps jer heh

IMG_7692

usai event, kita posing gegilos kejap…..btw, ini niece aku lah, pehal pulak dia maid aku. Tak pernah ler aku letak muka bik aku dalam blog nih.

For booking berbuka puasa di BGR, please contact Wani di 016-9645544 / 03-8925 3728 / 03-8210 0265 untuk tempah table. Email pun boleh bgb.bangigolf@gmail.com. Harganya pulak RM50 dewasa dan RM25 untuk kanak-kanak. Hook up at  Bangi Golf Resort , the FB: Facebook Page Bangi Golf Resort.

CONTEST CONTEST CONTEST!!

The best 5 commentators akan dapat a pair of vouchers buka puasa di Bangi Golf Resort, valid from 2nd to 26th July.  So ko sorang jawab, kalau ko menang bertuah ko dapat le 2 tix vouchers berbuka di Bangi.

Kalian hanya perlu komen sebijaknya di comment entry nih, untuk soalan tersebut: “Why do you want to dine in Bangi Golf Resort Restaurant”

Comments untuk jawapan boleh diterima dalam English and in Bahasa too. Tiada masalah.

Dalam comments ni jugak tolong sertakan nama, email address yang betul, instagram ID, url blog if any. Winners will be contacted via email add you provided, no announcement of winners via blog.  Clear??  Tarikh tutup contest di comments entry ini adalah pada hari Jumaat ini, 27th June at 10pm. You have 4 days, get set go!!!

Comment: 59

Bangi Golf Resort’s buffet Ramadhan 2014

IMG_7535

Pejam celik pejam celik tak lama lagi jer dah masuk bulan puasa dah kita. Selain bulan puasa ni untuk kita semua menambahkan lagi ibadat dan amal jariah kita semua, buffet ramadhan juga antara yang ditunggu-tunggu oleh kita kan kan kan :)

IMG_7543

Mungkin bukanlah setiap hari kita buka puasa di luar, tapi at least sekali dua kala nak la jugak berbuka puasa di luar kan, tukar selera orang kata. Personally for my family, weekends memang wajib buka di luar coz weekdays buka kat rumah homecook. Memang anak-anak punya permintaan.  Dah bertahun2 begini, so tu pasal kalau nak weekends jer aku mesti gagau cari tempat nak buka puasa.

IMG_7656

So a few weeks ago aku sempat pergi menerai buffet Ramadhan di Bangi Golf Resort. Kira preview la dulu hiks :) Rambang la jugak mata dan perut aku nak makan macam-macam hidangan kat situ. Lari diet aku hehh. Buat reratah. Ratah mendanya pun..makannnnnn ok!

IMG_7586

First thing first. Sebelum kita ngap, kita kenal-kenallah dulu sapa cook dia. Betul tak? Inilah dia Chef Kamaruddin orang penting di sebalik buffet kat Bangi Golf Resort ni. Kelakar orangnya hiks, personally dia pesan jangan risau walau ramai mana pun yang datang buka puasa kat sini nanti , dia akan tetap tambah dan tambah lagi semua makanan kat situ.

This is my first time makan kat Bangi Golf Resort ni. So jom kita tengok apa yang depa offer untuk buka puasa bulan Ramadhan nanti.

IMG_9440

Bangi Golf Resort menyediakan lebih dari 100 jenis hidangan. Spread yang banyak, hujung ke pangkal. Dari A to Z semua ada kat sini. Ready made telur setengah masak pun ada! Siap dengan kicap lagi :)

Laki aku fan of it

IMG_9441

Aku makan cuit sikit-sikit jer, buat merasa orang kata. Permulaan plate, kambing golek. Maklumlah time-time diet ni kena beringat, tu sebab makan yang bakar or grill jer! So la sedappppp, lagipun aku memang favorite daging kambing ni. Permulaan katanya, pastuh 3 plates kambing tu aku ngap!

Surau untuk lelaki perempuan ada jugak disediakan, parking pun senang. So datang buka puasa je kerja ko skang :)

IMG_9442

Malaslah aku nak namakan satu-satu dishes ni semua, korang tengok jer lah gambar-gambar ni semua. Kalau tak terliur memang sajer jer la, tak pung tunggu bulan puasa nanti, ha confirm terliur hiks. Tapi butter prawn tu memang terbaik! Rangup dan pedas-pedas sikit rasa dia, memang lah tambah lagi dan lagi dan lagi. Pun udang tu laki aku kena kopekkan for me, kalau takde dia, anak2 aku tolong bukakkan, aku pemalas sikit bukak kulit udang hahahaa

IMG_9443

Kuih-muih moden dan traditional memang tak ketinggalan. Buah-buahan of cos la ada. Manggis pun ada sama. Tapi aku kalau makan manggis punnnnnnnn malas nak kopek, kerja laki aku gak kopekkan. baik kat hotel mahupun di rumah.

IMG_9444

Macam-macam Cooking Showcase dan their staff sedia untuk melayan dan menyediakan pelbagai jenis masakan dan juadah untuk memenuhi selera tekak dan perut kita :)

IMG_9422

Antara sections yang ada, satay sudah semestinya, goreng-goreng mee mamak dan kueh tiaw memang menyelerakan, mee sup/kari, western appetizer seperti beef lasagna, spaghetti, of cos malay style pun ada, lemang dan rendang daging, gulai kawah, ikan salai masak lemak cili api, nasi ulam dan macam-macam lagi. You name it, mesti ada punya. Like I said, the spread memang banyak :) Rasanya pulak for me, sesuai dengan selera dan citarasa aku yang secara tak langsung akan membuatkan aku akan datang lagi ke sini :)

IMG_9373

ini kan, memang bikin aku tak berenti makan ler…apsal ko sedap sangat hah?

IMG_9413

Last but not least, the highlight is kambing bakar! Ni memang terbaik aku cakap. So tender dan secukup bakarnya dan perisanya. Chef Kamarudin tu sendiri cakap akan topup dan topup lagi daging kambing ni sampai ke penghujungnya. So bukanlah kalo dah abih seekor ni sahaja takde dah. Akan berekor-ekor disediakan :)

IMG_7654

Aku sambil menaip ni dah terliur-liur tengok gambar-gambar makanan ni semua haih. Kalau time puasa tengok lagilah hebat dugaannya. Macam aku dah cakap tadi, aku memang confirm satu family repeat nanti :)

Kalau korang nak datang, aku suggest korang buat reservation awal-awal, contact Wani di 016-9645544 / 03-8925 3728 / 03-8210 0265 untuk tempah table. Email pun boleh bgb.bangigolf@gmail.com. Harganya pulak RM50 dewasa dan RM25 untuk kanak-kanak. Tapi kalau datang in group boleh dapat diskaun lagi :) Pada aku quite affordable lah harga dia untuk buffet ramadhan. Bukan selalu, maybe once or twice kita layan buffet Ramadhan apa salahnya.

Thank you Bangi Golf Resort for having us there. So berselera dok? Jom kita sesama buka puasa di Bangi Golf Resort nanti :) Untuk promosi ataupun any updates boleh lah visit Facebook Page Bangi Golf Resort.

Insyallah early July akak nak datang Bangi Golf Resort for buka puasa, jom kita singgung sama berbuka di sana?

Comment: 13