Fasting

BKK souvenirs…

pastuh aku bukak kedai bangkok!

eversince balik dari bangkok, sirman and i x dan lagi bagi souvenirs from bkk to my inlaw’s side, so bukak le segala beg, bagi kat mak mertuaku (the one sat next to me) and to semua adik beradik sirman laki dan pompuan….

ya gitu…pastu kami berborak sakan makan minum makan borak makan, till midnite baru aku n family geti nak balik VA…

lotih la babe, balik umah aku kendong gegirl, sirman kendong abang…ngan bag. wuiii…umah atas langit kan, maunya idok, kuat gak lah tangan aku nak kena dokong si kecik tu, sirman lagi lah sian, abang tu bukan kecik alang.

ehhehehehe…ngingatkan aku masa aku umur not even 12 yrs old, below that lah, asal sampai je umah, kalau balik tengah2 malam, aku bebuat lalok tidur, so abah leh dokongkan masuk ke umah. hikss….ha skang, padan muko, kena kendong anak2 la pulakkan. dulu ko nak sangat abah dukung, padahal bukan tido mati pun, tido2 ayam jer dulu :)

Comment: 14

4th Celebration…

ya allah sukanya budak kecik ni nak sambut bday lagi…

aku menyakat dia, x yah beli cake lah, kita amik nasi, kita letak candle, then gegirl blow lah

x nakkkkkkkkkkkkkk! nak cakeeeeee jugak!!!

cepat2 ku pujuk sebelum dia menyentap :)

so everyone kena paksa nyanyi happy bday song, actulaly the cousins specially the boys ngah leka main psp ps2 segala psps kat hall, bila dah kena panggil, boring la depa, bila la budak diva ni nak abih blow the candle

abang la paling bosan, dia ngah sedap layan kartun bila kena dok nengok adiknya ngan kek, x udah2 bday adik ni lah, bday aku satu pun blom lagi celebrate

very quick one, janji nyanyi potong kek, dia makan one slice, abih je potong the cousins and abang terus cabut lari pi sambung balik their kartun pspsps so on. kuasa le depa nak tunggu makan kek, budak2 korang tau lah kan…specially the boys.

ini penutup bday celebration for this year ye cik gegirl, taun depan insyallah kita sambut lagi, with your nice number 90909…

Comment: 16

Buka Puasa wt Sirman’s side…

petang semalam membawak ke tengah malam, kami pulang ke kampung halaman sirman, rumah ibu mertuaku, itu abang melayan Upin dan Ipin, gegirl lak dok mengajar sepupunya camne nak main chess. tp jap2 dia nengok gak ke tv.

x ramai pun yang ada for this wk, hanya few family members from sirman’s beradik, itupun penuh gak dapur. bayangkanlah kalau ada semua sekali arung (tengok tunggu raya lah nanti)

half kena makan di bawah, half lagi makan kat atas

2,3 min lepas main azan berkumandang, baru kami boleeh makan…

abang lak dengo azan macam excited je nak minum so dia pelik le pulak napa azan kena tunggu lagi x leh minum, allo abang, kita bukan kat KL :)

lepas tu buka puasa n maghrib, the kiddos and sepupu sepapat ngan pakcik2 muda depa layan bunga api la babe!

seronok tol depa main bunga api, main lak kat atas tanah, luas terbentang, ngan geng2 cousins kan

aku ngan sirman gelak tol tengok skul shoes budak kecik ni lah…dia x tau stylo mylo lagi, kalo dah besau kang dia tau lah ‘ape kelas lah aku pakai kasut sekolah nih ngan baju vogue‘ yang dia tau skang, janji sedondon black n white gitu…matching

ha tu mak nyer lambat tangan, aisay korang kena belek tenung sket. lepas dah berbuka dah tentulah kena kemas dok, x kan mak mertua aku lak nak kena buat. so aku ngan akak biras ku took over kemas dapur.  basuh pinggan, kasi bersih licin…

tp licinnya kejap jer pastu 2nd round of makan2 borak soksek bercerita, budaya keluarga sirman mmg cenggini, x yah tengok tv ke hapa, dok le selonggok kat dapur tu ha kitorg leh bergossip bercerita. cerita redmummy.com ni dah tentulah jadi main story gak, dah tentu lah kan ipar duai aku memang baca blog ai ni ye…

well of course, the 4th celebration of 4 years birthday cik makcik gegirl

Comment: 10

The Sleeping Saturday…

lawak seii…baru smlm aku blogkan dia x nak pakai kasut skul putih ni, siangnya dia mengada lak nak pakai.

mbe apa tau, dia bajar tengok mak nye banyak kasut, mix and match wt baju keje mak nye kan, so bila dia pakai dress ni, dia rasa macam sedondon plak ngan kasut skul tuh..sukatik ko lah gegirl (uncle fesyen, she s wearing the dress that you bought from Norway)

and bag make up beso gedabak tu plak, mak nya punya yang dah jadi harta dia which dia letak buku2 kecik n colouring set dia…very the heboh, pi bazar ramadhan nih!

memasing pilih kuih memasing….

masuk lam keter, dedua tidur

gegirl kalau boleh nak tidur peluk ngan mak nye jer (ater bapaknya driving kan)

adik tidur ngan mak, abang sedaplah tidur kat belakang!

seminit lagi nak sampai, abang terus melompat dok ngan daddy

balik malam tadi lak, masuk je keter pun sambung tidur…funny is abang tidur ngan sunglasses tuh

mukaku yang pucat berminyak kepenatan, n gegirl sama gak lah, pergi balik pun nak tidur ngan mak

n this when we were about to reach tol 50 cheras, near by ngan VA…ada police buat roadblock

n tup2 keter kami kena tahan, muskil lah pulak aku, sirman x speeding, x kan lah ada buat salah pulak

rupanya ada salah paham, depa nak tahan keter depan kami tp police yang sorang lgi tu tot it s our car, so lgpun dia tengok anak beranak dok bongkang makanya dia bagi lepas…

kami ke mana whole day…kami pi our monthly visit lah…my loyal reader should know lah already ke mana kan. to blog detaily in the next2 entry….

Comment: 11

Red n Green…

behind of the event lah kan, akak x yah citer lah ye, x kuasa la weii….anw we were late sampai kat Buka Puasa wt Celebrities, ai got stucked wt work mar…azan dah bunyik lam keter baru kami sampai kat parking daa…

so ai asked sirman to ‘siapkan’ diri sendiri, aku kompem x leh nak belek telek dia

u pakai baju melayu merah, x nak pakai penuh ngan suor sampeng x per but baju melayu tolong pakai pls

sampai umah…cam charlie chaplin le aku bersiap

bila aku perasan pakcik ni….

napa pakai baju melayu merah ngan butang baju melayu ijau??

ya waduh, ni lah pekdahnya kalo bukan aku yang ‘menyiapkan’ dia…very the majmuk kaler dia bantai, ikut sukatik dia jerrr!

aku dah kasi tau dah ‘butang baju melayu kat lam drawer, in the box’…..

mbe pala dok ingat maya karin kan, tu yang kaler baju ngan butang pun dah ke mana

**oh sirman x nak pakai full set of baju melayu pasal ini adalah baju melayu masa kami bersanding kawin dulu, seluarnya sudah sendat tang perut pinggang, harus dianto ke Auntie Yeli untuk dikembangkan sedikit :)

**gambo celebrities yang reramai tu, sila tunggu ye sayang….akan kuor jugak kat blog merah nih

Comment: 19