Make Up

Nak make up 1000 daya…

IMG_8261

walaupun lambat, tiada masa untuk bermake up, jangan jadikan alasan untuk nampak selekeh dan sememeh. specially pulak pi dinner menemankan laki. lagi kena nampak vass! untung ada bag make up yang kulu kilir kubawak…wpun payah nau nak bertouch up kan…only few min jer masa yang ada. sokay!

IMG_8258

cermin dashboard tinggi nau mataku tak berapa clear, so inilah hasilnya cara nak make up dalam keter…

itupun rambut ala2 sahaja, accessories pun takdak bagai. ni sebab last min kena panggil kerja di KLCC and rushed back home coz dah janji ngan sirman nak teman dia pi dinner associates dia. bantai je lah. kalau idak lagi mengelip mak pakai gamaknya wpunnnnnnnnnn bukan dinner vass sangat nyeh.

lately ni dah abih ‘pantang’ macam2 so aku dah leh menebeng muka ni ngan make up. memang pakai jugak wpun ngah tak sihat dulu but setakat eyeliner + blusher sahaja. eyeshadow memang malasssssssss

eh those yang pergi RedGlow make up session, amacam korang? best dok?

tahniah pada yang telah kupilih, pada yang tidak mendapat slot, takpe takpe…lain kali kalau RedGlow buat lagik, aku pilih yang lain pulak yek…

Comment: 24

Coach and Estee Lauder Promo!

IMG_6529

aku rasakan, compact camera aku dah memang patut kena balingkan lah. ko tengok, dulu gambar ke main cantik, skang makin uzur mendung je gambar dibuatnya. setting sume sama jer. halahai. so Diva Darling, ko nya muka ada cacat2 sketlah blur yek.

She just got back from Sarawak, and dibawaknya aku terubuk ikan masin + kek lapis. wiwittttttttt!  korang kalau yang datang dari Sarawak tuh, if rajin, bungkuskanlah aku terubuk ikan masin yek. Apesallah tak de jual kat KL ni, tak paham tol aku.

Have a safe trip back to UK, Diva Darling!

IMG_6537

Lalu apa lagik, langsung terus kita ke Parkson and Isetan. PS job aku kena belikan Coach bag nih, tapi from Estee Lauder. kat concourse floor of KLCC tengah happening dengan promo Estee Lauder for Holiday. Xmas is cominggggggggggg!

The concept is, you buy anything of Estee product at RM200, pastuh top up lagik RM180 ko dapat satu make up set bag Coach tuh + 7 items yakni, 2 lipsticks, 1 gloss, 1 eyeliner, 2 brushes, and 1 set of eyeshadow/blush. In total you have to pay for RM380.

worth or notttttttttt??

gila tak worth it!

IMG03529-20101122-1349

hah nak menguatkan fakta, kat Singapore dah sold out kay, ada sporean datang beli sama waktu ngan aku nih, sekali 8 sets dia borong. cer korang buat math. satu set let say dia amik perfume yang harga RM210 pastuh add up ngan RM180 jadi RM390. oklah katakan RM400 round up darab ngan 8 sets = RM3,200!!

IMG03531-20101122-1354

the Coach make up casing bag nih ada in 3 colours, gold, silver, and red.

IMG_6541

n taraaaaaaaaaaaa! budak kecik tunjuk mouse pad yang dapat from the purchase….eh ni mouse pad Isetan yang kasi.

IMG_6545

as a Personal Shopper, i shouldnt mix the perangai buruk suka shopping utk diri sendiri ngan orang punya baranglah. ni lah padahnya. The bottom box belong to my gf, aku suruh SA tu wrap cecantik, the top one is mine.

IMG_6556

hah nah…..aku beli unisex perfume harga RM210, so this can pass to Sirman. aku dah banyak nau perfumes, so momantai for me, then on top of that aku tambah lagi RM180 to get the limited edition set of coach with the Estee Lauder make up set. Tapi ada 6 bijik je my items coz the gloss aku bagi Diva Darling. lipstick memang aku pakai, sebulan lebih dah leh habis sebatang tuh….ai kan makan gincu.

That s about it, shopping promo utk yang nak kahwin pun sesuai, yang nak bertunang buat hantaran pun boleh, yang nak jadikan birthday or xmas gift pun bolehhhhhhhhhhhhh………

Sib baiklah dia ada merah, kalau dia takde merah pun molek jugak, tak yahlah aku nak beli, ni tak pepasal aku terjebak sama. isk isk isk! You want me to buy for you??? can dooooooooooooooo….email me kat atas tuh ada Contact RM kan, hah i can do your Personal Shopper.

Comment: 28

Purple make up!

IMG03250-20101027-1134

aku rindulah nak buat citer make up. dah lama gilak tak bikin satu. so ari ni make up fefel yek aka purple. tell u the truth, aku lagi suka pakai eyeshadow purple dari eyeshadow merah. macam ko gila hapa pakai merah….bolehlah merah tp tengok event lah. event tu macam malam2 gelap2 and ganas, pakai eyeshadow merah ok beres jer. but kalau siang sesaja, takkan aku pakai heh….

anw, tips make up nih dipakai bila hanya ada 15min untuk bersiap ditolak mandi pakai baju buat rambut. so aku hanya dapt menepek purple and blend hitam sket jer. masuk keter dok dalam jem, sekali eyeshadow purple tu tertinggal kat umah, so nak blend lagi ah sudah kaler gold aku amik mix kan between purple and black…

oh kerna kita pelukis, aku dapat pangai mewarna dari Gegirl gamaknya…cam jadik pulak! purple gold and black :)

IMG03252-20101027-1134

ok it s a bit too much for you. meh ai explain:

1. eyeshadow nya story dah citer kat atas kan

2. lens masih lagi in blue sebabnya aku nak jimat lerrr, tak nak ler pakai colourless yet sampai lens biru aku nih habis expirednya. so dah expired baru baling lanting and no more blue lens.

3. mascara tu tak kentanglah….mascara yang aku dpt for sponsored post gak best!

eh banyaklah korang mengada aku nak explain2 pulak…apapun aku dah lepas dendam dapat buat citer make up. Abang sayang kat luar tuh, entry make up ni janganlah skip, saya tahu awak mesti nak suruh bini and gfs you all buat make up macam RM kan?

oh….mak taste uuu!

but fyi, aku tak make up gini hari2….dalam seminggu, once or twice a week sahaja. Hari lain, cukup sekadar eyeliner. no eyeshadow, no mascara. Bebaskan mata dari colouring :)

hemm…Gegirl suka colouring, nanti dah besau mbe dia pandai make up mata korang. Ok amik number dulu yek…

Comment: 14

Eyelashes stock up & message to you LELAKI!

IMG_0727

got new eyelashes! wpun stock yang ada masih banyak, but yang ni so tempting tak leh tahan, harus nak gak beli!

selingan waktu nak pakai contact lens (ai rabun yer) aku dah basuh tangan tapi adalah yang tak bersih gak tuh, so bila nak pakai lens, makk terjerit2 kuorkan balik, pedih dek cili ko! sah penangan rendang ayam yang aku makan melekat kat jari, cuba2 basuh lagi, pakai balik dah tak boleh sebab memang dah melekat gamaknya cili pedih pedas tu kat lens, haruslahhhh buang. sib baik one side jer. bulan ni jer aku bazir 3 bijik lens, coz 2 koyak lepas bape hari je pakai, yet patut leh tahan sebulan for each lens. coilah!

IMG01693-20100807-1826

see see banyaknyaaaaa!! kalau sekotak2 each nih dalam RM20 per boxes and above. kalau single box for 1 pair pun ada yang mahal gak lah RM15 and above jugak!

IMG_0731

hamik buntang mata nak bagi bulat! actually belah kanan tu dah nak tercabut, sambil pakai eyelashes nih aku dok riuh bebelkan budak2 suh depa mandi segala….mulut berjalan, tangan berjalan, mata berjalannnn,  hasilnya glue dia tak melekat sangat coz again semuanya nak berjalan kan!

dahlah havoc korang dok sms n email n komen pasal cite Joyah Nasha (er…kan tak pasal2 jadi short form Joyah Nasha)

IMG01699-20100807-1946

I bought all these, the 1 big box tuh ada 10 pairs, kalau korang pandai jimat pakai, boleh pakai berulang kali untuk setiap pairs. but aku kalau dah banyak sangat tempek glue, memang aku lantingkan jer lepas sekali pakai. the single small box tu pulak RM20 gak coz bulunya tebal.

Di mana saya beli? tettttttt

Kat mana kedainya kak? tettttttttttt

Kedekut information lah ko ni kak!

astaga, yang aku bagi sikit punya banyak info kat korang, korang tak perasan ker, tang nih tak boleh ler, tunggu dah official engage baru boleh kawtim dalam nih yek.

IMG_0775

Baju recycle pusing2 merah, leather skirt from Paris, handbag Chanel PST 31 Rue Cambon from Paris and kasut pun recycle. Sirman cakap leather skirt tuh kalau pakai ngan leather black jacket, pastu pakai helmet, sumpah mat rempit ngorat! hampeshhh!

Ahah, kalau perasan theme outfit nih yang keluar dalam Buletin TV3 malam tadi for our Sabah Tea , Breast Cancer Welfare Association and National Cancer Society Malaysia.

Correction kat those lelaki2 yang membaca RM atau spreading the the words kata RM nih banyak citer make up/shopping/mak anak! Dalam RM nih bukan ajer citer make up bukan ajer citer ibu dan anak-anak yer…macam2 jenis cerita ada dalam RM, but tipulah kalau aku yang wanita sejati takde nak buat cite pasal make up handbags shopping sebagainya. Even blog lelaki pun ada citer pasal shopping and things they buy and show2 in their blog.  Aku sendiri ramai loyal readers lelaki…got Tianchad, KY, Robb, Jejai, Eyriqazz, Abang Zaidi Tukul…wui ramai, suami2 pada isteri, anak2 bujang….hah Sirman pung! ni just to name a few yer, readers lelaki lain yang tak kutulis nama mung, janganlah korang buat entry kecik hati ngan aku pulak.

Maelll mana ko mael….kasi panas sket boleh. ko lelaki semenggah kan?

Comment: 23

Naklah make up merah mata gini…

IMG_0441 IMG_0439 IMG_0434

2 gambar yang sama tapi berlainan scope, mode dari camera yang lelain, i took these photos from Cleo magazine kot, masa lepak2 lam MFB. aku geram je tengok eyeshadow dedua model ni, pakai kaler merah but blending nya cantik and very super power red.  aku suker buat mata gini but only for event lah, kalau pi kerojer pakai mata gini, nak buang tebiat hapanya.

tapi kelakornya laki aku sendiri tak penah tegur nak letak kaler hapa tang mata aku nih, he  tak getilah nak cakap cantik ke idak tang mata, cuma dia akan tengok in general. but yang pastinya tiap kali RedGlow make up kan aku, memang malam tu dia kepit2 lah bininya wohohooooooooooo….

kalo x lawo pun dia kena kepit gak, tuntutan nafkah :P

IMG_0424

i have 2 red eyeshadows, cuma susah tollah nak blend coz sesilap kang orang ingat ko mata kena tumbuk hapa…but i keep on trying lah. Nak suh RedGlow ajarkan lagi lah tang nih, kena suh Wa, sebab Ina ngah ehem ehem :)

sapa tau napa Ina ehem ehem? hehehehehe….

Comment: 7