Make Up

Ada Lagik??

IMG04853-20110315-1451

Fuh lamanya tak buat entry make up!

Mineral finishing tuh kupakai waktu malam, for event, nampak glowing ala2 Ziana Zainnya on stage AJL! kalau siang jangan pakai banyak sangat pulak. eyeshadow kaler bronze, tapi nampak cam white yek….untuk siang malam gak. calit2…..lagik 2 tuh glitters dap on kat eyeshadow. dapat ole2 dari my regular MAC make up artist.

hah ni yang aku shop few weekssssssssssssss ago.

 

IMG04861-20110316-1323

Oh oh ai dah pi Lancome ahahhaha, i dah tau apa rahsia gemerlapannya si Yasmin and Atilia ittewwww!

ada ke lagi Lancome limited edition palette nih…cis!

IMG00228-20110413-0032

ni bapak orang pergi shopping kat Bangkok, masa his business trip. dibelinya kat ChakTukChak.  Suka ler pulak si Sirman tu pi sana, aku pernahlah gak pi dulu sekali, panasssssss, ngan besau ramainya orang hai. 2 kotak colour pencils untuk anak2nya, jam tangan untuk bebudak gak, bag bekal makan minum maknya yang aku sub to gegirl hahaha…

dah tentu aku pakai bag tupperware bawak bekal makan pi kerja.

and ada lagi, dibelinya iPAD bag, ada holder. tapi kalernya alamakkkk very the rainbow. kompem pakai kejap till i get my fav colour lah.

ada lagik!

seluar aladdin muahahah sekali 3 lai pulak tuh. but 1 pc aku dah bagi my helper, so mine ada 2 add up to 2 pcs yang aku beli dulu dari Chiangmai, jadik 4! eh seluar Aladdin best wor….pakai weekend, or memalam kot nak kuor kejap, hah memang wajib suor Aladdinnnnnnnnn :)

ada lagik!

baju tidur love love, ok tu dah twitpic kat twitter.

ada lagik!

to be continued :)

Comment: 22

You like it? go buy lar

IMG04850-20110315-1324

buy anything from Elizabeth Arden, you can get this package at RM220

dalam tuh ada hah 2 palette sets, eyeliner, mascara, lipstick 3 batang, hah macam2 lah dalam tuh. aku cuma berkenan pulak ngan eyeshadow pallet dia tuh. ada 2,3 bijik kalers dia yang aku berkenan, and the blushersnya pun macam ada glimmers lah sket.

It comes with cosmetic box.

yang tak bestnya palette yang satu set lagik tuh takde dalam casing/cermin.

IMG04851-20110315-1325

for this package is RM280, u buy anything lah lam E/Arden, leh beli nih buat hantaran korang. tak pun ko jimat gak leh belikan adiah untuk kawan2, meaning kalo ko ada 7,8 kawan pomp yang ko nak bagi bday present, hah jimat hapa….sorang dpt set eyeshadow, sorang dpt lipstick, sorang dpt gloss ke brush ke…

IMG04852-20110315-1325

the original packaging of RM280 Elizabeth Arden.

Make up bag nya in merah.

ai tak beli punglah…..ngah kira bape kepala gfs aku nak kena bagi adiah…but if u kira2 beli dengan MAC, sini lagi jimat weih.

I check nih sume kat Parkson KLCC, mak kan belasah  je mana2, mac boleh, shu boleh, bodyshop pun boleh. Tau dok masa aku pi Bangkok kot, terpaksa beli something frm Bodyshop coz mine tertinggal kat umah. boh jer. muka aku leh accept, makin glowing pun ada gak. hahahaha

but but aku ada berkenan ngan Lancome punya eye palette, ting tong dok pikir nak amik ke idak.

Comment: 32

Nak make up 1000 daya…

IMG_8261

walaupun lambat, tiada masa untuk bermake up, jangan jadikan alasan untuk nampak selekeh dan sememeh. specially pulak pi dinner menemankan laki. lagi kena nampak vass! untung ada bag make up yang kulu kilir kubawak…wpun payah nau nak bertouch up kan…only few min jer masa yang ada. sokay!

IMG_8258

cermin dashboard tinggi nau mataku tak berapa clear, so inilah hasilnya cara nak make up dalam keter…

itupun rambut ala2 sahaja, accessories pun takdak bagai. ni sebab last min kena panggil kerja di KLCC and rushed back home coz dah janji ngan sirman nak teman dia pi dinner associates dia. bantai je lah. kalau idak lagi mengelip mak pakai gamaknya wpunnnnnnnnnn bukan dinner vass sangat nyeh.

lately ni dah abih ‘pantang’ macam2 so aku dah leh menebeng muka ni ngan make up. memang pakai jugak wpun ngah tak sihat dulu but setakat eyeliner + blusher sahaja. eyeshadow memang malasssssssss

eh those yang pergi RedGlow make up session, amacam korang? best dok?

tahniah pada yang telah kupilih, pada yang tidak mendapat slot, takpe takpe…lain kali kalau RedGlow buat lagik, aku pilih yang lain pulak yek…

Comment: 24

Coach and Estee Lauder Promo!

IMG_6529

aku rasakan, compact camera aku dah memang patut kena balingkan lah. ko tengok, dulu gambar ke main cantik, skang makin uzur mendung je gambar dibuatnya. setting sume sama jer. halahai. so Diva Darling, ko nya muka ada cacat2 sketlah blur yek.

She just got back from Sarawak, and dibawaknya aku terubuk ikan masin + kek lapis. wiwittttttttt!  korang kalau yang datang dari Sarawak tuh, if rajin, bungkuskanlah aku terubuk ikan masin yek. Apesallah tak de jual kat KL ni, tak paham tol aku.

Have a safe trip back to UK, Diva Darling!

IMG_6537

Lalu apa lagik, langsung terus kita ke Parkson and Isetan. PS job aku kena belikan Coach bag nih, tapi from Estee Lauder. kat concourse floor of KLCC tengah happening dengan promo Estee Lauder for Holiday. Xmas is cominggggggggggg!

The concept is, you buy anything of Estee product at RM200, pastuh top up lagik RM180 ko dapat satu make up set bag Coach tuh + 7 items yakni, 2 lipsticks, 1 gloss, 1 eyeliner, 2 brushes, and 1 set of eyeshadow/blush. In total you have to pay for RM380.

worth or notttttttttt??

gila tak worth it!

IMG03529-20101122-1349

hah nak menguatkan fakta, kat Singapore dah sold out kay, ada sporean datang beli sama waktu ngan aku nih, sekali 8 sets dia borong. cer korang buat math. satu set let say dia amik perfume yang harga RM210 pastuh add up ngan RM180 jadi RM390. oklah katakan RM400 round up darab ngan 8 sets = RM3,200!!

IMG03531-20101122-1354

the Coach make up casing bag nih ada in 3 colours, gold, silver, and red.

IMG_6541

n taraaaaaaaaaaaa! budak kecik tunjuk mouse pad yang dapat from the purchase….eh ni mouse pad Isetan yang kasi.

IMG_6545

as a Personal Shopper, i shouldnt mix the perangai buruk suka shopping utk diri sendiri ngan orang punya baranglah. ni lah padahnya. The bottom box belong to my gf, aku suruh SA tu wrap cecantik, the top one is mine.

IMG_6556

hah nah…..aku beli unisex perfume harga RM210, so this can pass to Sirman. aku dah banyak nau perfumes, so momantai for me, then on top of that aku tambah lagi RM180 to get the limited edition set of coach with the Estee Lauder make up set. Tapi ada 6 bijik je my items coz the gloss aku bagi Diva Darling. lipstick memang aku pakai, sebulan lebih dah leh habis sebatang tuh….ai kan makan gincu.

That s about it, shopping promo utk yang nak kahwin pun sesuai, yang nak bertunang buat hantaran pun boleh, yang nak jadikan birthday or xmas gift pun bolehhhhhhhhhhhhh………

Sib baiklah dia ada merah, kalau dia takde merah pun molek jugak, tak yahlah aku nak beli, ni tak pepasal aku terjebak sama. isk isk isk! You want me to buy for you??? can dooooooooooooooo….email me kat atas tuh ada Contact RM kan, hah i can do your Personal Shopper.

Comment: 28

Purple make up!

IMG03250-20101027-1134

aku rindulah nak buat citer make up. dah lama gilak tak bikin satu. so ari ni make up fefel yek aka purple. tell u the truth, aku lagi suka pakai eyeshadow purple dari eyeshadow merah. macam ko gila hapa pakai merah….bolehlah merah tp tengok event lah. event tu macam malam2 gelap2 and ganas, pakai eyeshadow merah ok beres jer. but kalau siang sesaja, takkan aku pakai heh….

anw, tips make up nih dipakai bila hanya ada 15min untuk bersiap ditolak mandi pakai baju buat rambut. so aku hanya dapt menepek purple and blend hitam sket jer. masuk keter dok dalam jem, sekali eyeshadow purple tu tertinggal kat umah, so nak blend lagi ah sudah kaler gold aku amik mix kan between purple and black…

oh kerna kita pelukis, aku dapat pangai mewarna dari Gegirl gamaknya…cam jadik pulak! purple gold and black :)

IMG03252-20101027-1134

ok it s a bit too much for you. meh ai explain:

1. eyeshadow nya story dah citer kat atas kan

2. lens masih lagi in blue sebabnya aku nak jimat lerrr, tak nak ler pakai colourless yet sampai lens biru aku nih habis expirednya. so dah expired baru baling lanting and no more blue lens.

3. mascara tu tak kentanglah….mascara yang aku dpt for sponsored post gak best!

eh banyaklah korang mengada aku nak explain2 pulak…apapun aku dah lepas dendam dapat buat citer make up. Abang sayang kat luar tuh, entry make up ni janganlah skip, saya tahu awak mesti nak suruh bini and gfs you all buat make up macam RM kan?

oh….mak taste uuu!

but fyi, aku tak make up gini hari2….dalam seminggu, once or twice a week sahaja. Hari lain, cukup sekadar eyeliner. no eyeshadow, no mascara. Bebaskan mata dari colouring :)

hemm…Gegirl suka colouring, nanti dah besau mbe dia pandai make up mata korang. Ok amik number dulu yek…

Comment: 14