Midvalley

Batallion RM di Midvalley for Astro- berkurung di dalam rumah kaca :)

IMG_1774

hari ni jemaat, ramai cuti…ye ye! aku tau klcc punya parking sure banyak kosong punyaaaaaaaaaa…..sebabnya ramai kompeni yang tutup ari jemaat coz in leu of public holiday this saturday. aku tak cuti mar. sebelum korang terlupa, acik ingatkan esok Sabtu hari aku berkurung di dalam gelas kaca or is it glass yang lam cage/room hapa2 lah yang Astro nak dera aku and 3 bloggers lagik.

dari kol 10 pagi sampai late petang.

ada macam2 tasks kami kena buat, live tweet and live blogging dah wajib jugak. so adalah wajib korang tolong jenguk RM dan twitter aku = ni to those yang tak dapat datang support physically di Midvalley.

IMG_1773

pada yang dapat datang ke Midvalley sabtu nih, location yang macam dalam gambar2 ni lah, memang dah 5 hari booth Astro byond PVR ada kat Midvalley, kat North Court, sebelah ngan Jusco yer. naik escalator tu ha nampak la ko sebesor2 nya Astro nya kuasa di situ. masa aku datang nih, glass room tu depa tak set up kan lagik…tapi kita amik moodddddddd dulu.

IMG_1772

if i win, aku boleh bawak balik PVR tu solo, tinggalkan yang lagi 3 bloggers tu muahahahaha……PVR tu Personal Video Recorder, boleh play rewind forward pause waktu rakaman, in fact boleh record 2 cerita dalam satu masa. kelas ko! so aku pun tak tau apa task yang depa nak hampuk kat kitorg nih, kalo aku tak tau, korang pun sama2 lah suspens tak tau yek.

Not only coz of the prize, but aku kalau part2 lawan ke hapa ni, siaplah, semangat kuat giler worrrrrrr, sebab PRIDE.

IMG_1777

wuish abang menengok kartun, tak leh harap sungguh suh amik gambo buat dek jer. Nuffies yang tolong snapkan nih. makanya korang, kita jumpa yek kat Midvalley dari kol 10 pagi ke lewat petang…untuk jemputan kahwin dan juga jemputan2 segala jenis yang aku dapat, memang sorry morry tak dapat nak turn up coz NN ngan Astro dah booked aku kat sebulan for this special task.

cuma tak tau nak pakai baju hapa. ingat tak nak pakai baju sponsor, nak pakai baju sendiri pulak, baju sendiri pun pusing2 merah ler kan…yer, akhir kata, tolong datang support saya RM di Midvalley. Yang aku tau, Astro janji kalau register je and support salah sorang, so korang supporttttttttttttt RM, akan dapat door gift, apamendenya wa tak tau lah yek. itu janji Astro. AZA!!!!!!!

How do i communicate with you since aku dok dalam umah kaca tuh…

adalah caranya, selain twitter, blog aku nih, YM (yang dah lama x online hahahaha pword ingat lagi kot), BBM and apa saja komunikasi, gerak mata tangan pun korang kena tolong aku gak yek. Jumpa yek kat sinun :)

Red Family pun ada sama, family members aku yang lain pun ada datang turun padang…moh moh moh batallion RM!

Comment: 16

Dek kerna keterlupaan dan kealpaan…

pertama kali dalam sejarah aku lupa aku ada event semalam hahahahahha! sib baik sket lagi nak kena taji ngan Sirman. aku ni semangat nak pi buat project bawang yakni membeli groceries umah lah konon pas keje smlm. excited nih, cabut pun sharp terus melaju jerrr pi Jusco Maluri.

dah sampai2 sana Sirman x sampai lagi so aku jalan2 ronda tengok baju, hampeh la baju kat Jusco very the kedaung tol. rasa macam quality dah makin out. dulu ada gak yang very the vass nya kain baju depa jual. skang nih macam nangis tol aku nak nerai pun tak sampai hati.

Since lens mata aku ni buat hal lagi, so aku naik 1st floor to the optical shop, nak beli lens and mintak sket solution depa to godam2 balik lah lens aku. baru basuh tangan hp aku dering2.

Hallo Red, where are you?

Why or?

The event? 630pm?

OH MY GOD!!! i forgotttttttttttttttt!!!

You coming or not?

comingggggggggggggggggggggggggg!! give me an hour, i pecut!

Sirman masa tu baru je parked, ngah gagau carik mana bininya…terpaksalah aku ajak dia patah balik, send 1 car back home, send his stuff and headed to Midvalley!

IMG22377

we managed to reach there slightly half an hour late lah…gila kentang pecut sirman to Midvalley betullah, my mistake was i didnt put it in my schedule and totally forgot bout it. udahlah aku muka pucat boliau, ngan baju tak semenggah, tau aku sarung baju dr sponsor dah sedang elok memang ada dalam kereta but tu lah kalau dah gagau hegeh2 terlupa sesajor. isk isk….

so after the event, we went down to Jusco di Midvalley. pusing2 amik barang yang main agak2 jer lah. coz bila dah bertaun sangat biasa shopping barang umah kat Jusco Maluri, then kena shop2 kat Jusco Midvalley, lain je rasanya mood tu halahai.

IMG22378

udahlah nak cepat, adalah pulak foreigner nih boleh beli2 barang, belakang dia ada 6 orang. satu barang dia tu takdak harga, gigih dia suh kawan ke anak dia pi cekkan harga barang tuh. makengkau yai…orang lain 6 orang kat belakang tuh. Laki aku tu dahlah ngah tiupan angin beliung, mana taknya ngan susup sasap dari tpt kerja dia pastu ke Jusco Maluri, patah ke VA, ke Midvalley and abih event beratur panjang nak membayo barang rumah. bley lah pulak ada drama gini. orang belakang dah mendengus2 berbunyik.

i skipped to the next lane, counter sebelah tu macam orang dah tak ramai….by the time barang kitorg naik machine counter, makcik tu masih lagi menunggu kawannya anto barang. haisay. kasi let go je lah satu barang tu madam. selfish sangat aaa..

IMG22380

moralnya kan…

1. adakalanya kita akan terlepas pandang satu 2 benda dalam kehidupan kita, nobody’s perfect mar, apatah lagi aku.

2. punyalah aku menceceh hari2 ngan Nuffies, takde sorang pun reminded me bout yday’s event padahal aku beria nampak diorg dok sorak citer pasal that event, betullah aku kedaung!

3. but bcoz early in the morning Sirman dah buat aku pokai RM25 kes dia terlupa nak letak season parking pass KLCC aku, sampai aku kena bayo kat public parking, makanya di petang hari yang aku terpaksa pusing2 ajak dia dari Jusco Maluri to Midvalley, so equal lor. ehehhehehe.

Sakit kaki arr…kat Jusco aku dah pakai sipar buruk, senang nak angkut barang but coz rushed to MValley, sarung balik high heel, aaaa pusing soping barang pun ngan kasut tinggi ketakketuk…makanya mak pancit sket lerrr. hishh, tragedi sungguh. sib baiklah on time, better late than never, kalo dak malu acik kat client woorr.. wa carik makan mar.

Kena check balik pasni satu2, apa lagi yang aku terlepas pandang….

Comment: 21

Midvalley to The Garden for Avatar…

IMG_3370

tak bolehlah salahkan anak kalau anak tak nak makan makanan jepun

sebab bapaknya pun sampai naik2 seriau nak menelan

cubaan nak menyumbat sotong karuta ke dalam tekak abang and sirman adalah gagal

hahahahahahha!

IMG_3367

very quick dinner wt my bro Nan and fiance Shida….sambut taun baru kat kl this year! berapa puluh kali pun depa mai turun kl, never give up to try to meet us, but aku jugak yang tak sampai2 ke kelantan nun. tunggu kowang kawin je lah weiiiiiiiiii!

sirman ni amik gambo, bukan dia nak sumbat muka shida sekali….!

sempat jugak aku memborong eyelashes kat Sasa, hok yang sponsored by RedGlow masih ada, but aku nak tukar design lain gak.

IMG_3373

rushed to The Gardens to watch our Avatar, 2nd time for parents, first time for kids. my 2nd time watching kat Premier Class of The Garden gak, but first time for them. sedap memanglah sedap, tp taulah seat gitu is twin sharing, so aku dok ngan abang at first, gegirl share ngan bapaknya dekat depan aku n abang.

we just bought 1 ticket at RM15, lagi 2 tickets dapat percuma dari lucky draw yang Sirman menang during the Mister Potato. so just 3 seats r more than enaf.

but bila bawak anak2, mulut makcik kecik ni bertanya alahai….tak geti2 nak whisper. dok potpet ke main kuat.

sian plak orang yang sblh sirman/gegirl tu….

so switched, abang pi berpangku ngan bapaknya, at least mulut dia sopan sket.

n gegirl meligat sblh aku….budak kecik ni memang patut diplaster je tau mulutnya. riuhnyaaaaaaaa!

IMG_3375

ada few more days to jalan2 before the school holidays end. i m gonna meet all of you, insyallah during the Nuffnang Friso Gold Family Day Out, there ll be a session between you and RM too nanti kat sana, n i guess that s the final jalan2 for the kids.

lepas tu semua psp ps2 astro cartoon kena sorok…sebulan lebih dah cuti kan. seminggu gak kami berjalan kulu kilir, sampai aku cakap kat budak2 ni

boleh tak kita dok umah je..mummy penat lah asik jalan2 jer

tak boleh mummy, kita kena jalan2 nanti mummy banyak work, tak boleh nak horey2…

mak ko banyak keje pun, mak ko geti gak spend masa ngan korang yang oiiii. Nuffnang Friso Gold wpun jalan2, it s part of my blogjob gak…i hv tons of work to do, even today is the last day of 2009 but my schedule for 2010 juga sedang sangat menyinar.

wah gitu…

wa mau kilija kuat lor…umah CV tu nak ku touch up memolek mar…

Comment: 10

Alvin Abang Gegirl…

IMG19791

ko napa sirman, mata ke main stim ke ngantuk…

ok korang sejak jemaat till seminggu ni memang cite hal anak beranak je lah yer…cite shopping ke merendek bersama teman2 tidak mungkin kuor buat masa ni coz aku n sirman spend time ngan bebudak2. duit mengalir cam air koooooooo……

IMG19805

poi mvalley nak nonton Alvin and The Chipmunks 2, tetengah center court ada pulak show xmas, wah terus semua orang kena berenti coz gegirl nak tengok sampai abih show tu. ya budak ni…..minat tol dia tang2 joget seni gini. abangnya dok ajak callo pun dia dok suh tunggu sampai sudah sirman and abang blah tinggalkan the girls…

IMG19806

they went to the music shop to find something for gegirl’s violin.

aku tengok kedai ni macam mahal lah pulak, orang kata kalau size violin hok kecik 200 lebih. lebih baper aku assume tak sampai 250 lah kan, sekali kat sini paling murah 299. huiiiiii ko. mahal kedai ni.

IMG19811

we are looking for a shoulder rest for violin’s set. memang ada khas utk violin, kan lagi lah budak2 ni nak main pakai ni sakit dagu pipi and shoulder, so suggested to buy 1 by her teacher.

btw, the violin set yang gegirl dapat tu, kita tak beli, my fren bagi pinjam to us.

ko red next time boleh tak cakap kat aku, bape kali aku dah ckp anak aku main violin. nasib baik aku baca blog ko…

oh yek….too many things in my head, lupa aa anak dia ada violin set. hikss

IMG19818

Alvin and the Chipmunks 2 memang funny. it s not a real cartoon, ni jenis movie yang manusia hidup tapi menjadi normal dalam waktu itu dengan chipmunks yang sangat dikenali. ok lah best tengok, penuh wayang ngan budak2 and mak bapak.

abang dok pujuk nak tengok Avatar plak…lagi pulak dia tengok dvd Avatar kat QB, lagilah dia ajak tengok.

so ke Avatar lah pulok kita yer….

bila ke aku nak pi carik tiket Avatar ni, to save the cost, mbe aku akan utilise the Premier tickets yang Sirman dapat waktu menang lucky draw di Mister Potato. just top up satu ticket jer lagi…

IMG19813

teringin mengenang kisah lalu, bukan dia x de gitar cabuk or gitar tong kat umah, but yelah….ni gitar baru kedai kan. haruslah nak mengasah bakat sket.

eh lawa2 ko kedai ni nya gitar, harga pun riban2 jer…

jenis gitar rock kapak kaler merah toing toing pun ado.

kedai instrument muzik ni bukan kat sblh megakids yer, but the one yang sblh mcd/burger king, on top floor nya. just in case ada peminat muzik kat RM.

IMG19810

sekali makan campur harga tickets for 3 total up jadi 80 inggit. itupun kami amik seats 3 jer coz gegirl dia tak betah dok sorang2, kalo kat tgv dia mesti carik pangku mak pak nya. kalo kat gsc plak dia suka duduk kat palang between the chairs but most of the time dia nak dok atas pangku gak. so it s a waste to buy 4 tickets, 3 je udah. makan sekali satu family, campo lagi makan utk lam cinema…tak ke dah 80inggit.

hahahahahaha

cuti sekolah memang banyak makan duit woiii!

itu baru satu hari nya project berjalan malam ngan depa…tak tengok lagi plan kami minggu ni memang all out penuh for the kids. aa lom kira set2 nak masuk sekolah lagi.

perkhh…..padanlah aku dulu takde kain baju sekolah baru bila naik sekolah, mahal rupanya nak menyekolahkan anak2, ko anak 2 ko pikir anak yang 5,6 orang…cam aku lak dulu 8 beradik.

Comment: 15

Duhai Si Pari-Pari…

IMG_3259

have not seen Nurul for so so longgggggggggggg, almost a year mbe? she s so slim, mak jeles. gamaknya mulut dia nak je cakap kak red pe dah jadi ngan badan ko kak. kalo dia ckp gitu, aku angkut pungkoq balik terus. hiks….

but she left early while having her dinner, tak sempat nak jalan masuk tengok movie pun. ada emergency.

IMG_3257

went to watch the preview of Duhai si Pari-Pari by Tayangan Unggul SB. thanks Ajami for the invite….makin botak licin plak kepala ko yek. i m not really in d mood, dok belah bagi nak pi tak nak nak pi ke tak nak. finally aku pi gak lah but bawak gegirl buat peneman.

wah ko gegirl, tak sampai seminggu 2 kali pi tengok wayang hek….

IMG_3263

Rose joined wpun jalan kat luaor sket nya jem. movie pun start lambat gak.

well ok cite Duhai si Pari2 lakonan Q Haidar and Liyana Jasmay. Reimy yang korang sayangkan tu pun ada tp jadi bad boy. simple drama, takde lah berat. but bila namanya pun ada pari2 mestilah yang tak logik jadi logik. n aku tak berkenan ngan watak Q haidar kali ni. he s too diff dengan watak2 macho ganasnya untuk filem lain. filem ni dia macam jadi dungu bodoh2 alang pun ye gak.

but he is sooooooooo handsome woii! saw him many times sblm ni,  tapi kali ni makin bertambah2 seri jadi suami ni hek. aku tak amik pun satu gambar artist, after movie aku caloo terus didnt wait for the PC, anakku mau membeseh mar..haruslah pulang terus.

Gegirl suka citer ni, Liyana Jasmay nampak tembam versi RM, betul ko, pipi dia kemain sama ngan aku. in reality dah kurus, lawa jer budak tu. ke jadi artist ni memang lawa hensem je kita tengok hek….

Nak komedi ringan, boleh nonton Duhai Si Pari-Pari, ada gak part yang membosankan, but lawak gelak2 tu adalah jugak. but….sedihnya kerna kebosanan jugak ngan citer ni ada yang tertidur2 aku tengok.

but still aku tak suka Q Haidar bawak watak tu, dia patut bawak watak tumbuk2 ganas2, macho2, abang hensem wah gitu….

dari rangka 5, saya boleh bagi 1 atau 2 sahaja untuk Duhai si Pari-Pari.

Comment: 13