Nuffnang

Jipaban! Jom Shopping!!

48hours sponsored post, pls scroll down for new entries…

image

Heard about Jipaban before? Sah lah korang nih, sokmo terkebelakang, takpe takper, blog aku ni memang blog untuk mudah presenting for any info, baik sponsored post mahupun daily entries.

Not all of you reading the Nuffnang’s site, Jipapan is a sister company to Nuffnang. It was first launched in Singapore, since 6 months ago and recently dah masuk promotion to Malaysia.

Amondo ke Jipaban tu kak red weih? Bunyik macam Japan jer.

It s an online shopping mall!

shopping weii! Redmummy is known as a shopaholic, amende yang aku tak beli, pi kedai pak aji pun, roti gardenia pun aku nak sebat bawak balik. If you are doing an online businesss shopping, this is the best platform, korang leh register as a retailer. The more the merrier.

We as the purchaser can just google up in Jipapan, bayangkan in one roof, semua malls ada. Wahh gitu katanya kau!

Payment method, momantai, tak yah nak masuk 2,3 accounts kalau nak beli in differrent online shop, in Jipaban, ko masukkan selonggok lam bakul shopping ko, hah bayar pun selonggok gak. No hanky panky masuk berpuluh emails tanya tu tanya ni tanya harga tanya maknek yang nonsense.  Nak bayar pakai apa, kalau ngan Shop@RM korang manjang kena pakai CIMB jer, with Jipaban, few methods of payment accepted, Even credit card also can. Paypal pun momantai! Aku prefer Paypal :)

Well….Jipaban is something new in Malaysia but the most trusted online shopping, currently on market, people keep on talking ‘Jipaban’! So do I.  Nah the link for the Jipaban story.

image

Ahah, dah abis cerita pasal Jipaban, but but but jangan lupa, kalau ada yang shopping online in the Jipaban buat songeh kedahak pulak kat ko, dont worry, you can smash it! Ahah, itu kena jadi customerslah baru tau the next episode.

Nah, sonok semua? Sonok….ye marilah kita menyopping hebat termaksima, cukup bulan makan maggi. Eh eh, no no, ada lagi, ada Christimas Contest!! jingle bell jingle bell …..

Ok gini citernya, aku ni teringinlah nak bagi hadiah kat Michelle from Nuffnang tuh, she s been looking after me for quite a while gak, so I tot mbe baik aku bagi via Jipaban. So I was thinking to give her a designer handbag, so she can wear it during her Xmas party…and pastuh lenjan sampai lebam ler kan…

So you need to write up in Jipaban, Saya nak beri hadiah Designer handbag Gucci nih dari Jipaban ini pada Michelle and Christmas shopping for Michelle is fun with Jipaban!

Hah lebih kurang beginilah bunyiknya….

Syarat-syaratnya mudah jerr…korang buat satu blog post macam yang aku dah agak2 bagi idea sikit nih, then provide your Jipaban profile page, apa2 sahaja item dalam Jipaban store for up to RM100. Dont worry, cap RM100 nih coz depa nak bagi luxury products jugak.

The most creative post pulak akan pulang dengan:

1st prize: The chosen gift  (with RM100 cap) & RM500 cash
2nd prize: The chosen gift (with RM100 cap) & RM300 cash
3rd prize: The chosen gift (with RM100 cap) & RM200 cash
5 x consolation prize: a pair of movie tickets.

Please submit your details/post at this page

image

Nasiblah hangpa kalau takde blog huhuuu…pi buat cepat satu blog. Orang skang dok hidup ngan blogging jer, apadah korang lambat nau….kan dah rugi macam2 contest and hadiah yang bush bush banyak tu RM500!!

Eh dalam tu pun ada designer handbags yang depa jual tau!  Can just click “Designer Brands” dalam Jipaban. Amboi amboi, masak ni kang ada yang buat keje click click shopping Jipaban ni nanti.

So anyway hai sayang2 semua, all shopaholics, December kan a gift away month, I mean orang banyak nak tutup buku, bagi hadiah sana sini, sama jugak dengan Jipaban, by doing so, apa kata korang pun shopping banyak2 and bagi ai hadiah, to show your love to me ehwahhh!

Ingat yer…shopping dengan Jipaban bukan hanya untuk kita the shoppers but also the retailers, so promo ai ni sangatlah bukak mata luas-luas pandang untuk korang 2 sites. You get the businesss, you get the product, Jipaban helps you from a to z.

So ni antara 3 handbags yang aku dok pikir nak bagi Michelle for the xmas gift of Jipaban, mau pilih mana satu yek?

image

image

image

Follow Jipaban via twitter @Jipaban and Facebook pulak www.facebook.com/jipaban . Remember to socialize and shopping, its 2 different things but standing in one roof via Jipaban http://www.jipaban.com .


Khidmat pesanan masyarakat Jipaban is brought by Redmummy.com

Comment: 18

Insurans bukan bebanan…

48hours sticky sponsored  post, pls scroll down for new entries…

Mazlan and Rosza  mempunyai 3 orang anak, hidup diorang nak kata senang pun tidak, nak kata susah pun tidak. Setahun sekali pi holiday dalam negeri, kira adalah jugak budget. Suami isteri ni setiap hari sejak 5 tahun dulu jadi pembaca tetap RM. Tak pernah culas. Semua advertorials aku diorang adap and baca betul2 coz memang diorang jadikan reference. Tapi bila aku bincang pasal insurance, they kept saying ‘alah nantilah dulu kak red, nanti saya enroll’.

Still aku tak paham, berapa lama nak tunggu. Sedangkan malang tak pernah bagi signal bila nak datang. Months ago musibah datang, satu persatu. Mazlan accident and tak dapat nak claim insurance, nak claim apanya kalau tak pernah nak enroll and bayar monthly insurance. Paling malang, rumah mereka dilanda kebakaran. Masyallah, bertimpa-timpa musibah.

Takkanlah nak meratap hiba sahaja, kita boleh ringankan beban, tapi alangkah molek kalau ada ‘bonus’ untuk masa hadapan. Meaning, bersiap-siap dari sekarang untuk beli insruance, seminimum 100ringgit sahaja untuk monthly. Malas sangat nak start, tu kacang jer….agent insurance bersepah2 kat dalam RM nih pun ada.

Agent Prudential so far memang akan datang mengadap ko, itu pasal aku sokong sapa2 nak amik insurance, go to Prudential, they have a very good service.

image

Moralnya, kenalah ada kesedaran, jangan sampai dah bertimpa-timpa malapetaka baru nak menyesal. Memang kita tak boleh nafikan, akan ada malang juga berlaku dalam hidup kita, tapi bukankah pepatah ada mengatakan, sediakan payung sebelum hujan. Bila dah hujan, takdalah ko kebasahan.

Ingat tak ada volcano ash riuh pertengahan tahun nih di Europe? Ramai orang merata dunia terkandas sebab tak boleh nak terbang pulang. Transit berhari2 tidur baring dalam airport. Kalau dapat yang secured punya airlines takpelah jugak, dapat yang dia bolayan ko, tunggu berbulanlah nak dapat claim semula. Itu pun penting sesangat, kita at least kalau nak terbang ke mana pun, siap sedia dengan insurance.

Kalaulah ada accident ko kat sana, kematian dan sebagainya, yang ada insurance ni lah processnya akan menjadi mudah. Kalau takde insurance back up, hah bergaduhlah korang ngan orang negara sana nak menyelematkan kita yang sakit2 nih. Punca malapetaka tu satu hal akan timbul tanpa dijangka, tetapi better if we think more wider, back up hidup kita ni dengan insurance.

Let say jugak bila aku dah pencen, dah tak kerja, sapa pulak nak bayarkan medical expenses aku. Dah tentulah insurance jugak yang nak mengcover. Thank God aku memang open sangat2 dengan insurance nih tau. Selagi boleh aku nak increase jer monthly subscription aku tuh.

Weih, Jennifer Lopez pun insurancekan punggong dia tau!
Ha jangan memain………

So far, yang paling penting kalau ibu mengandung, PruMychild is the best one digalakkan, pastuh kalau parents nih, insurance for education anak-anak, dan kalau kita rasa kita tak perlu sumer tuh, untuk diri kita sendiri for health and masa tua kita. Rancang kewangan kita dengan baik. Boleh jer beli designer handbags bebanyak, tapi insurance pun kena ada jugak.

Hari tuh pun aku admitted for doing my sinuplasty, wpun covered by my company, tapi aku entitle untuk daily allowance benefit. N most importantly, sok sok pun kalau aku laki bini dah takde, anak2 ada sokongan dari insurance sebagai pemegang polisi, specially for their education.

Biar kita tak yah buat apa-apa, tapi dengarlah penjelasan, dan baca etika insurans, bukan untuk menyusahkan tetapi menyelamatkan masa depan kita.

Prudential insurance bukan bebanan, tetapi sebagai aset masa hadapan.

Khidmat pesanan masyarakat Prudential is brought by Redmummy.com

Comment: 33

The Red Mitsubishi ASX!

48hours sponsored post, pls scroll down for new entries

IMG_6524

Patut la keta sparkle grey aku tu last week tak mo start, “merajuk” rupanya hiks. Apa taknya, tuan dia ni bawak balik kereta baru yang lebih mantap :) plus in RED color some more! Double mantap hiks…

IMG_6311

Thanks to Mitsubishi kerana memberi saya  peluang untuk memandu uji their new SUV in the market during the weekend – the new Mitsubishi ASX.

Pengalaman memandu ASX memang exactly the same dengan apa yang di maksudkan oleh ASX iaitu Active Smart X-over (Crossover). Afterall SUV is my dream vehicle :) so its like mimpi jadi kenyataan bila dapat memandu kereta ini, walaupun hanya utk beberapa hari.

Come follow me to experience & explore what this ASX can offer you…

IMG_6379

pergi shopping? momantaii!

IMG_1430

Aku bukan la tau sangat pasal technical parts of the car ni especially part2 enjin, horse power, berapa cc bagai semua tu. Yang aku tau start enjin, masuk gear, tekan minyak & jalannn :)

Tapi at least in term of comfortablity dan keselesaan, pick up power, speed aku boleh la judge sket2. The seats, steering wheel and gear knob come in leather plus the steering and driver seat is easily adjustable, maklum la ai kan kecil orangnya, kena la adjust the steering and seat dok.

IMG_1507

Lagi satu for me yang penting is the back seats have ample room untuk keselesaan anak2 aku. At least if long journey they can lie down sleeping comfortably.

IMG_6386

So first stop kita pergi grocery shopping yey. Sekali tekan minyak memang berdesup dia pergi. Don’t worry dia ada dual front airbags and even ada a driver’s knee airbag. First time aku dengar knee airbag ni. And even the car is consider big compare to salon car, its actually not so bulky, its really compact in size. Well its crossover :) but hey aku yg kecik moleh ni selamba jer bawak and masuk parking without any problem.

Aku suka parking masuk bontot but for this one aku saje parked masuk depan dulu coz kang korang tak nampak my RED ass :)

image

And aku suka dengan keluasan bonet ASX ni, its more than enough to sumbat our monthly grocey shopping and barang2 aku especialy kasut2 aku yg sentiasa penuh dalam bonet. Senang mak nak tukar2 kasut :)

“Eh abang pun boleh masuk lagi dalam bonet ni la mummy” Abang ni memang, benda bukan2 dia nak try!

IMG_1327

The next day we went to Taman Tasik Titiwangsa for an evening activities. Tau la kan kat tasik tu parking sket punya siksa. At first aku dah naik divider tepi jalan untuk parking dah, eh we drive a high and powerful car, senang jer nak naik divider tepi utk parking. Sekali belum sempat keluar dah kena halau dgn pak polis coz tak boleh parking situ hiks. Sib baik tak kena saman huhuhuhuuu

IMG_1334

2-3 kali pusing baru la dapat parking, as ai said earlier. Memang saiz kereta ni besar tapi its easy to drive and to park. Opss lupa nak cakap, pasal parking memang tak de masalah sebab dia ade reverse camera and of cos reverse sensor to assist you park.

IMG_1446

The rear view automatically comes up on the display when you put the gear in reverse position. Cool seiii

IMG_1359

“Eh jom la kuor, dah sampai la”
“Rilek la dulu daddy, nak lepak dalam ni dulu, syok aaa”

IMG_1496

Apa tak syok nya, its inhouse entertainment system is the 2-DIN unit of Kenwood, touch screen lagi. On top of the regular tuner + mp3 player, it is also have iPod connector, gps navigator, usb connection & bleutooth. Double syiokkkk!

IMG_1393

.. Lagi satu we can just sit on the bonet, so kalo pergi picnic ke ape, senang jer la lepak2 situ. Syok2

image

Eiii suka la kereta ni, kids pun suka

IMG_1417

Cakk :)

Dari seat belakang its has holes access to the bonet. Kot2 la nak amik apa2 dari bonet, senang jer capai kann. Especially payung, biasa payung kan dok dalam bonet jer.

IMG_1660

Now turn RD pulak test drive. Ko tengok tangan dia kat gear tu actually dia tunjuk kat aku camna nak pakai gear manual. Aku memang pakai auto jer semedang. Actually to change the gear pun boleh pakai pedal kat belakang steering tu gak. RD main tap tap jer untuk tukar gear. And untuk long journey, cruise control pun ada sekali :) Aku dah makin jatuh cinta pulak dengan kereta ni…

IMG_1651

Pastu aku jadik tamak, aku jadi driver balik hehhehehe. Kepuasan to drive this car tak terkata la, tu yang aku tukar driving balik semula.

Mummy lepas ke tu nak kuar?

Tu yang aku menjengket sket nak tengok lepas ke tak kuar parking tu. Dah la turun bukit dengan laluan dia yang kecik. Masing2 suspen takut tak lepas, hehehe dun worry sure lepas maa. Mak korang punya driving skill memang mantap!

image

Thanks again to Mitsubishi Motors Malaysia for giving me a chance to drive my dream car. Its really a nice and good family car comes with everything we need,  nice interior and good security.

image

4 hari bersama Mitsubishi ASX, rasa nak tambah hariiiiiiiiii jer lagi weihh

image

Ohhh termimpi2 aku kereta ni, memang sesuai dengan jiwa aku – Active Smart X-over
And most importantly in RED!

IMG_6521

Korang kalo nak beli, amik hok biru ek, merah aku dah chop :P

Enjoy our night roadtrip video!

Oh ahah! The Mitsubishi ASX-perience Contest – from now till Dec 19, 2010, details on the contest meh tengok kat sini copek:  http://www.facebook.com/ASXperience?v=app_118965541497760

You get your frens to LIKE your comments OR judges will pick you! The Prizes? a Test Drive of ASX and  up to RM600  allowance and Grand Prizes as well! cepatttttttttttt!join me dalam Contest Mitsubishi ASX! Mana tau rezeki korang pulakkan…

Khidmat pesanan masyarakat Mitsubishi ASX is brought by Redmummy.com

Comment: 43

Let’s Tapau with Tupperware!!

48hours sponsored sticky post, pls scroll down for new entries

Berapa lama dalam hidup kita, kita dok tapau lauk pauk, mee, nasi goreng and end up pakai plastik tapau tuh, and buangkan tanpa digunakembali. I have blogged bout having tupperware to your office, bungkus nasi lemak, hulur je kat makcik nasi lemak tuh. In fact till now, aku menjadi pengguna setia Tupperware.

Tapi ada lagi datang Tupperware baru, yang khas untuk kita tapau mee soup! Apa saja mee yang ada soup, oh sangat mudah kerja kita.

IMG_1242

Abang is shuffling with tupperware

Yelah takkanlah nak tapau mee soup tu dengan rendam sekali ngan soup nya kan. Mau kembanggg bila dah sampai rumah/opis ko kang. Ni standard basic je, takkan nak sekali satu bungkuskan kuah soup dan mee nya. Wahahah by the time ko nak makan, dari lapar jadi kenyang tak leh nak makan…

Not just that, the 4 colourful bottles by Tupperware or it s called Eco Bottle Spring (4) . These 4 colourful bottles aku letak air suam. Amik sorang satu pakai, Sirman bawak bekal pi opis, coz laki aku tuh kalau tak dibekalkan, memang takdelah dia nak minum apa jenis airpun kat opis tuh, sebotol for me dah tentu, air kopi manis tu lain citer, that s different flask, for my kids pun sorang satu bawak pi school. Aku memang taksub dengan air suam.

IMG_1027

Remember I told you, sebelum aku mengandung anak pertama, memang aku tak suka air suam, but berkat mengandung, air suam tu rasa ya hai lazatnya….dan nasib baik anak2 pun suka betul minum air suam. Tepi katil budak2 pun ada siap air suam jugak, kepentingan air suam or mineral water ni jangan culas yek. Yang penting, kalau beli mineral water, baiklah transfer kan terus ke dalam Eco Bottle Spring (4). It s not safe to drink and keep  it longer in the mineral water bottle tuh.

Semoleknya tapau dari rumah jer. Coz makanan minuman dari rumah lebih bersih. Some more kita nak reduce the pollution. Asiklah pakai barang kat market pastu buang, tak leh nak recycle pun tak syok and tak cool.

IMG_1262

So anw, back to my Sup meletup ahhahahaha….ini beehoon + sup meletup memang favourites kami satu Red Family lah. Datang je bawak tupperware or lebih famous dengan nama BYO Tapau yang simple, boleh tapau 4 jenis soup or mee. So sebab ada 4 tekak yang nak makan macam2 mee, kita amik flavours sup meletup pedas, kemudian sup meletup tak pedas. Pastuh the mee kuning yang kering, kita letak di bahagian atas. Dan satu lagi beehoon pulak di tengah-tengah. Sangat mantap!

Pastuh tak terus balik rumah, pi buat errands lain, dah tentulah soup tu pun dah sejukkan….so no worries, masukkan je dalam microwave and it s very eco frenly. Panaskan dalam 1minit je sudah. Boleh siap dimakan. Kalau nak simpan semalaman pun letak je compartment Tupperware tu dalam peti ais and heat it back in the microwave.

Aku suka betul dengan product Tupperware, I have been their user for like many many years, berbelas puluh tahun jugak, sedari kakak aku introduced it to us. One good thing, using Tupperware, dia punya life time warranty tu tak dinafikan. Dah berapa puluh ratus Tupperware product yang aku dah beli and pakai, adalah satu 2 jer yang kurang mantap sket like the penutup bottle but boleh je ditukar semula dapatkan yang baru.

Lagipun, kalau carry Tupperware nih, kelas sket lah ahhahhahaa….kok pakai plastik compartment tuh,  nampak nau ko tak jaga alam sekitar, nampak nau ko kedekutnya hai. Prices bukan issue, the Tupperware is so affordable by everyone nowadays. Takde excuse lah kata tak mampu bagai, amboi…shopping tetiap bulan boleh yek.

IMG_1264

Hah simple kan….balik umah perangatkan and boleh terus dimakan! The Tupperware ni pulak comes with a vent cap so senang bila heat tu keluar for the steam to escape. Nak makan sama?? heehhehe…first and foremost, do remember, you get yourself the Tupperware and dalam masa yang sama korang reducing the plastic waste and garbage jugak. Pastuh korang boleh using and reusing the Tupperware, antara cara mudah untuk safe and toxin free. Paling senang untuk mak yang busy kedaung macam aku ni lah, boleh heat and eat terus. The product is made from microwaveable material.

Let s check out my journey in KLCC, to tapau beehoon soup pulak for my family….

IMG_0943

I m known by most of the shops in KLCC…mungkin ada yang segan bila tengok eh eh bawak tupperware, tak malu ke nak bungkus? Aik..nak dimalukan apa plak. My daily entries pun ada mention, aku bawak bekal pi kerja for breakfast, setiapppppppppppp hari. Banyak gambar yang keluar dalam RM pun, aku berbagkan tupperware travel bag lagik. Dalam tu lah air kopi aik cheong kuletak and dalam tu lah bekal makanan kubawak.

IMG_0946

Carry the Tupperware BYO Tapau set in style

image

Terus ke gerai yang sudah saya biasa menjadi customernya, the famous food court in KLCC

Hari ni nak bungkus apa ye Kak Red?
Beehoon soup pulak ye, tapi nak 2 sets

Tak sampai 5 min, tupperware aku bertukar tangan kembali dengan penuh beehoon soup. Fully utilised the 3 crystalwaves :)

IMG_1041

Walk back home….since I have finished my shopping and task in KLCC

IMG_1049

But knowing me, macam masih je nak menyinggah di mana2 shops jugak, tak kisahpun kalau tangan penuh dengan segala tupperware….

IMG_1051

And was stopped by TOD’s staff….

Woi ko pi piknik kat park klcc ke? Eh tupperware ni model baru ke???

And so I have to explain to him, on the new product of  Tupperware BYO Tapau set….and that night, we had our dinner the beehoon soup, bought and tapaued from the place I work, KLCC. Momantai je kan? Kalau saya Redmummy pun nampak class je bawak tupperware pi menapau beehoon or mee kuning atau apa sahaja mee yang korang suka makan lah yer…apatah lagi yang jenis bersup, you should try too….

Nak lagi thrill mai tengok sama the youtube video by ambassadors Orange and Winson, the popular  food program hosts. Kasi korang paham lagi the Tupperware BYO Tapau set.  Padan muka Winson, tu lah malu sangat nak bertupperware kan dah tumpah airnya. Hahahaha! Mak merah pesan dah, pakai Tupperware BYO Tapau set, nak makan noodles pun takde lah keras kematu jer mee ko tuh.

Khidmat pesanan masyarakat Tupperware is brought by Redmummy.com

Comment: 44

Nak Pregnant, Try Frisomum Gold!

48hours sticky sponsored post, pls scroll down for latest entries

IMG00790-20100707-1138

RM is pregnant!

RM is carrying her 3rd baby!

RM mengandung weihhhhhhhhh!!

wah…kelas tajuk2 utama blog masing2 dengan tajuk nih. RM is pregnant bukan sahaja dinantikan oleh seantero rakyat RM, tetapi also by Nuffnang, the advertisers and clients. Well….kenapa yek, ai pun muskil jugak, kenapa special sangatkah kalau RM is pregnant?

Nak kata tak de anak, dah 2 pun anak aku. Nak kata tak pernah letak gambar mengandung, udah ditempek berpuluh kali. So what s so special bout RM if mengandung lagi?

IMG_1627

2 is enough la kot?

IMG_1680

Jelas nyata, depa nak tengok RM ni pregnant live via RM jugak. Hem….korang nih. Kadang2 pressure nak suruh aku pregnant nih bukan datang dari family, serious family kami langsung tak heran coz knowing us yang very the bz, so depa pun tau lah sangat cukuplah je kot rezeki RM and RD with 2 kids.  Tapi la ni, the pressure comes from you. Wahliauuu!

image

So one day I borak2 with Nuffies, talking bout the pregnancy terms. They told me about this new product by Dutch Lady, the Frisomum Gold. Aku buat study revision aku sikit, emm not bad. I pun ada try lah jugak. Coz aku tengok depa punya chart of Nutrients have full of it, instead of other brands yang takde the nutrients yang patut ada seperti Frisomum.

Kak Red, does it mean ko memang nak pregnant lagi?

I would say yes, probably :)

Kalau you all perasan, ada satu gambar pregnancy test kit kita letak dalam RM, memang ada usaha ke arah itu tapi tidaklah begitu serious. Tapi belum lagi nampak jalannya. Kalau dulu mendapatkan Abang and Gegirl memang senang jalannya, tapi nampaknya dah over 35 ni mungkin hormon kami suami isteri tidak sesubur dulu. So kenalah cari jalan lain.

image

4 sudu sahaja diperlukan untuk segelas, kacau2 tambah air suam atau diminum sejuk, wallaaaaaaaaa!!! Boleh jugak letak dalam freezer and makan macam ice creammmmmm, tapi jangan makan depan anak-anak, kang depa nak mengicak makan sama pulak! Coz masa aku dok sibuk minum pun abang dok menyendeng nak sama, dia kan pantang nampak susu. Abang, ni Frisomum bang oi, bukan for kids!

IMG_1543

Bila mummy nak ade baby ni?

Like I said seriously, I dont want to think it too deeply, minum je lah Frisomum kot manalah tau melekat ye dak. Korang jugak yang happy go lucky, abang and gegirl lagilah suka sebab nak dapat lagi adik.

image

The Frisomum yang kaya dengan acid folid, iron and calcium.

Kak Red, saya dah 2,3 tahun kawin, ada yang dah lebih 10tahun kahwin tapi masih belum dapat anak, boleh tak saya minum Frisomum ni?

Boleh! Sangat digalakkan, bukannya untuk kita yang dah ada anak pinak sahaja, untuk ibu mengandung memanglah dah tentu sangat digalakkan minum but for us yang nak berusaha untuk mendapat anak pun sangat digalakkan untuk minum Frisomum. Memang ada yang dah patah sayap macam rasa tak mampu nak berusaha lagi, janganlah gitu yer.

Berusahalah lagi, mana tahu kita ada kesesuaian dengan Frisomum untuk beroleh cahayamata. Setiap yang kita usahakan, mana tahu dah tersurat dengan Frisomum kamu ‘melekat’.

image

You all minum tu janganlah pi belasah sampai selang sejam pulak, minum segelas sehari sekali tapi adalah direkomenkan 2 gelas sehari, tapi 1 gelas sehari pun dah mencukupi :) and since korang pun dah tau ai nak buncit-buncit jadi makyong, siapkan ongkos memasing for the top to toe punya belanjawan yek, aternyer korang dok beria cakap sanggup nak sponsor berdulang-dulang barang baby, and for the mother too if I kompem mengandung hiks

IMG_1714

Ahah! Tak kenal maka tak cinta kan, tak beli, kang tak tau pulak… for free sample, dapatkan dari www.friso.com.my

Khidmat pesanan masyarakat Frisomum Gold is brought by Redmummy.com

Comment: 38