Nuffnang

Simbol Misteri!!! Jawapan semakin hampir…

Rupa-rupanya tak berhenti kat post sebelum ni jer, simbol misteri ni makin ramai  pulak yang dah discover. Ramai yang personally email kat saya informing yang diorang pun alami fenomena yang sama. Tapi tu la, semua still kebingungan tak tau makna hujung pangkal dia. Apa sebenarnya maksud simbol-simbol yang timbul serata tempat ni?

Tapi dalam banyak-banyak email, ade satu email yang aku rasa macam bagi hint apa maksud tersirat di sebalik lambang ni? Kandungan email tu kalau nak publish agak confidential sket. Lagipun aku tak nak dia merebak pastu kang semua orang jadi panik pulak.

Antara salah satu dari gambar-gambar yang diattach sekali dalam email tu!

Email tu pulak macam ala-ala secretive jugak la, sekali baca memang tak perasan. Tapi nasib baik la aku baca 4-5 kali, baru la nampak puzzle dia. Jawapan kepada puzzle tu rupa-rupanya ialah satu tarikh. Kebetulan tarikh tu tak lama jer lagi… Menurut penulis email tu sesuatu yang besar akan berlaku pada 6 April ini, dia akan revealkan kepada saya nanti. Tak tau la apa… kita tunggu jer la sama-sama tarikh tu nanti. Once dapat more info lagi nanti, saya akan reveal lagi.

And btw, kat footnote email tu ada 2 urls yang dia suh usha – ini & ini. The 2nd link tu agak-agak semacam ala-ala secret organization jer. Tapi yang 1st tu rupa-rupanya ada sorang bergelar Kaki Misteri dok mengkaji fenomena simbol misteri ni, banyak dah koleksi-koleksi dia pasal keganjilan ni.

Curious betul aku macam ni. Suspend la pulak aku nak tunggu apa yang bakal terjadi nanti ni? Korang ada dapat apa-apa clue yang lain dak? Korang tak wonder or curious ke? Me seriously worrying!

Comment: 49

Simbol Misteri!!!

24hours sticky post jap lah yek, new entries cam biasa kat bebawah

Laki aku tu kan hobi dia dok snap photo. Tak kira la kat mana pun. Tapi kadang-kadang masa lepak-lepak kat balkoni rumah kitorang tu pun dia ade la dok snap-snap.

Ade satu petang tu, dah nak remang-remang senja, kira nak masuk Maghrib la, dia dok lagi dok ralit tangkap gambar lagi. Pastu tak lama dia stop masuk dalam transfer gambar masuk komputer. Biasa tengah-tengah transfer tu dia pergi la mandi, so aku pun tengok la ape benda gambar-gambar yang pakcik ni amik.oooo gambar KLCC rupanya. Memang dari balkoni rumah kitorang boleh nampak KLCC. Gila kentang banyak gambar dia amik. Belek punya belek sekali aku terperasan ade satu gambar ni lain macam sket. Macam ade something lak kat gambar tu.

 

Ade simbol misteri!!! Korang pasan tak? Kat sebelah kanan in between wayar tu. Compare dgn gambar lain tak de pulak simbol tu. Ke pak cik ni edit kot. Eh tapi bila masa lak dia edit. Ni ha baru jer dia transfer gambar ni, dia pun tak tengok lagi. Saspen lak aku ni, dah la selalu kuorkan citer2 misteri malam.

Aku pun kabo la kat dia. Dia pun terkejut jugak la ape ke benda simbol ni. Tiba- tiba jer muncul. Gambar lain takde, gambar ni ada, macam kejap ada kejap takde pulak dah. Ntah-ntah alien kot, tak pun UFO. Eiii tak tau tak tau….Tak puas hati punya pasal dia pun googling, youtubing la pasal simbol ni. Ade ke orang lain nampak or jumpa sama? Apa ke makna benda ni? Curious giler la kitorang malam tu.

 

 

Tu yang jumpa youtube ni, ha simbol tu ade orang lain nampak gak. Kali ni kat dalam air laut la pulak. Dohhhhhh. Fenomena apa la pulak nak melanda bumi kita ni. Dah la macam-macam bencana dah menimpa manusia sekarang ni.  Sekali pandang macam simbol radiation la pulak. Uishh bahaya ni, kang silap-silap ada yang kena jangkitan apa-apa ni… Bencana alam nak melanda lagi kah? Mak takutttttt

So korang agak-agak ape benda simbol misteri ni? Apakah akan berlaku satu fenomena luar biasa kelak? Atau korang pun ada ternampak fenomena yang sama???

Comment: 80

Nuffnang di Indonesia?

http://www.lintasberita.com/Teknologi/Software-Internet/wow-blogger-malaysia-berpenghasilan-rp-207-juta-per-bulan-_1

http://www.tribunnews.com/2011/01/24/hebat-blogger-malaysia-berpenghasilan-rp-207-juta-per-bulan

Tim n Ming you all dah bolehlah consider bukak Nuffnang kat Indonesia pulak….sana punya prospect lagi luas. Rakyat jelata pun ramai. Iklan punnnnnnn banyak! Hantar je Rina ke Thara ke sana, tak pun ko hantar RM pun boleh, selain dari aku bertenggek di ITC Kuningan, aku jugak bisa ngomong  bahasa Indonesia.

I ngah bayangkan, RM, Rina and Thara wah….dok Jakarta. korang 2 orang le kena buat keje under ground, mak merah jadi blogger buat live update hahahaha! apesal aku mesti bayangkan ITC Kuningan je bila seru Jakarta nih.

Teman-temanku juga ramai di sana!

Serumpun juga kita akhirnya.

Ramai tertanya2 juga kenapa Nuffnang tiada di Indonesia, hem…perlu difikirkan tuh. Bukak satu je kat Jakarta, cukup kot?

Sokong dok ada Nuffnang di Indonesia?

Yang kat Malaysia ni pun aku tak terkejar lagi event Nuffnangnya kak oi, apatah lagi kang kat Indonesia?

Eh mana tau, kot2….kita dapat privilege di Indonesia pulak. Nama RM dah park kat sana dah tuh…ha boleh? kalau dak takkan warga Indonesia ke main ramai yg tetiba add fb aku siap google carik Redmummy lagi bila berita jutawan pun disebut di media Indonesia.

Comment: 41

Jom buddy-buddy with MAS MHbuddy!

48hours sponsored post, pls scroll down for new entries

Cuti sekolah yang lepas dah pergi terbang ke Langkawi, ingat cuti sekolah bulan June ni nanti nak terbang lagi la bercuti. Kalo last year bulan June dah pergi Europe layan summer, ingat this year nak pergi Australia la pulak, nak main snow hiks :)

Biasa nak check or booking flight selalu pergi directly kat MAS website jer, tapi this time jeng jeng jeng ai buat dari facebook jer u. Ha korang sure tak tau ni…

Ce citer ce citer kak red camne nak buat tu…

Ye la nak citer la ni…


Baru-baru ni MAS ade memperkenalkan satu applikasi baru yang diberi nama MHbuddy

Apa MAS nak buddy-buddy ni Kak Red?

Ok MHBuddy ni ialah Facebook application yang membolehkan kita untuk buat checking, untuk membooking and even check-in flight. And of cos juga untuk kita to manage our flights, kot-kot nak tukar date or time ke dan apa-apa jer la. Dan since Facebook ni tempat kita dok share things among our friends, so dengan MHbuddy ni pun kita boleh share our trip details dgn kawan2 FB kita tu. Kasi depa jaki sket hahahaha, iskk bukan nak kasi jaki, kan sharing is caring dok?

 

Ok balik pada ai punya Oz trip ni, ai pun start la nak book flight yg bersesuaian dengan June punya school holiday ni.  Ala kalo korang biasa dengan MAS punya website, MHbuddy ni pun lebih kurang sama gak. Buh the destinantion, date, class semua bagai & just click search.

Ha kuor dah flights yang ada, 2 available flights ke Sydney on the selected date. Yeyyy. Ha tapi pasan tak the blue box bawah tu? “None of your friends are travelling to Sydney at this time:(

Memang bersesuaian la dgn nama buddy dia ni, MHbuddy can automatically lookup kawan-kawan FB kita kalau-kalau ada yang pergi ke destination yg sama dgn kita tu. And once kita dah book the flight, kita boleh sharekan the details to our friends, or make a suggestion to them, mana tau kot-kot depa pun nak join sama, so boleh la buddy-buddy gitu.

Tambahan lak dengan MHbuddy ni kita boleh siap select seats yang kita nak and kalau ada kawan2 FB yang sama flight, kita siap boleh select seats & pilih untuk duduk together-gether lagi. Memang btul-btul buddy la hiks

Cool giler apps ni, if I’m not mistaken, this is the 1st apps in the world can do like this. And since everybody is facebooking now, dengan adanya MHbuddy ni, booking a flight jadi lebih menyenangkan dan sungguh mudah. On top of that we can share our travel tips, experience & itenarary among our friends as well without leaving the FB :)

So now while facebooking, you can also flightbooking :)

 

Oh btw, trip ke Oz tu hanyalah angan-angan semata-mata… kena korek tabung dulu cukup ke bajet akak ko ni nak terbang ke Oz tu :(

but weih..mana tau, bebetul ai pi Australia, hah sure sume nak jadi MHBuddy I kan?

Khidmat pesanan masyarakat MAS is brought by Redmummy.com

 

Comment: 57

Lancome – 1 rahsia RM!

48hours sponsored post, pls scroll down for new entries

IMG_0661

Make up and RM?
Memang sangat kuah dan langkawi!
Hahahahaha

I got a chance to review and study and try the new miracle product of Lancome. Punyalah arituh jerit2 kat twitter nak sangat pakai product nih, ahah! My wish comes true. But thing is, bukanlah tak pernah pun aku pakai product Lancome, memang ada make up set depa yang aku pakai cuma tak pernah beli lagi set miracle Lancome.

IMG_0737

The next day after I ve been briefed by Lancome, as you see from my twitter page, aku pergi serang Lancome counter di KLCC. Bertapa dok situ sejam and abih aku sapu balik pakai and study on the product. It comes with the foundation, compact powder etcs. Cuma aku lebih tumpukan pada foundation compact powder atau nama glamournya Lancôme Maqui Blanc Miracle Natural Brightening Creator compact foundation.

Either with or without foundation, masih lagi tidak mengapa untuk memakai the slim compact. Macam yang hangpa tengok, I was so so busy, menyiapkan luggage sampai ada barang tertinggal jugak, nak make up bebenor memang tak sempat so pakai je the Lancôme Maqui Blanc Miracle Natural Brightening Creator compact foundation dalam flight.

IMG_0758

Cuma aku tak kesemptan untuk membeli the concealer, which comes from the family of Lancôme Maqui Blanc Miracle jugak. Tu pasal my eyebag masih nampak, orang tak cukup tidur ko ginilah romannya….

But not to worry, kalau dah rasa confident dengan penggunaan asas Lancôme Maqui Blanc Miracle Natural Brightening Creator compact foundation, cukup sahaja untuk kita terbang dan pergi bekerja. Eyebag nih masalahnya tu lah, tidur tak pernah cukup.

My next item yang saya akan beli dah tentu the concealer from Lancome Maqui Miracle!

IMG_0768

Biarpun anak sulongku tidur di pangkuan, tidak membataskan penjagaaan wajah ibunya sendiri

 

IMG_9284

Pulang ke hotel, setelah berehat, pun saya hanya perlu touch up. Lasting can go up to 12hours but takkanlah muka kita ni tak berpeluh wpun tak menitik2 but saya suka nampak fresh dan glowing sepanjang hari.

IMG_9281

Lancome yang memang bukan aje menampakkan saya segar bugar tetapi terasa sungguh muda? Ok muda mungkin agak tidak IN. Mungkin orang akan tertanya-tanya, dia ni pakai apa ek, muka nampak natural jer.

Saya punya pendapat, aku tak sukalah nak nampakkan muka aku ni ngan tebal 2 inci or 20 depa punya bedak nau, biar je nampak natural, kalaupun pakai kira orang tak tau dia ni sebenarnya ada calit apa2 ke idak. Hah tu konsepnya.

Meaning bila dah pakai tuh, looks tak pakai apa2, biarpun orang kata kita tak pakai apa2, itulah rahsianya, looks natural. But if event waktu malam yang biasanya lampu2 kat venue tuh malap ya halahai, aku tebalkan sikit, coz nanti texture gambar untuk keluar blog tak berapa cantik, itu kalau malamlah.

But for daily usage, pi kerja hari2, pi pasar pi main ngan anak2 kat luar rumah, enaf with the  Lancôme Maqui Blanc Miracle Natural Brightening Creator compact foundation

Sample-Card-3b

So for the new product of Lancôme Maqui Blanc Miracle , get yours now di mana-mana counter Lancome. Harganya reasonable, tak macam ada 123 brand yang very halahai, berkira2 betul aku nak membayau. Soon, I m going to buy their mousturizer jugak, nampak macam bergetah pulak heh hahahaha….well my mousturizer dah habis ko!

Pandai lak masa Lancome datang dia habis. So gonna get that too. Being a member of Lancome for any purchase of RM250, so better invest kat Lancôme Maqui Blanc Miracle , 2 products depa jer dah boleh jadi member.

One of the killer product of Lancome Maqui Blanc Miracle is the Natural Brightening Creator Fluid Foundation, oil free formulation dengan SPF26PA++. Eh korang nih kalau beli apa2 foundation ada ke tengok SPF nya yek? Ke main lebur jer??

Test shows that ramai wanita mendapati kulit mereka nampak brighter, more natural, tak macam plastik, no cucuk2 one, complexion rasa healthy, kulit juga rasa smooth, pores juga berkurangan. Untuk ini, ada di market dengan 8 jenis shades, mengikut jenis kesesuaian kulit memasing.

IMG_0927

Ko ingat aku dok tepi beach tuh, muka aku kosong je ke, I applied the Lancôme Maqui Blanc Miracle!

Harga untuk  Lancome Maqui Blanc Miracle is the Natural Brightening Creator Fluid Foundation ialah RM130 dan untuk Lancôme Maqui Blanc Miracle Natural Brightening Creator compact foundation pula harganya adalah RM185. Get yours one at the nearest counter, tu hah kat concourse KLCC tu ngah happening Lancome event!

Khidmat pesanan masyarakat Lancome is brought by Redmummy.com

 

Comment: 47