Nuffnang

Clarins – Senjata Wanita Rahsia Redmummy :)

Sponsored sticky post for 48hours

IMG_0499

I wont lie to you bila cakap pasal skincare. Thank God, saya ada skin yang boleh accept apa saja brand, dan setiap brand yang saya pakai tuh, semua orang nak tau and kepoh nak beli sama betul tak??

Yang paling orang suka bila setiap kali saya appear di RM, orang nak tau apa rahsia bagai. I tak kedekutlah….

Setiap product yang saya dapat, saya lencun pakai memang kena sesuai ngan muka nih. N nah, ini masih lagi fresh baru di market, just recently launched on Jan 2011 some more.

Korang tak tau nih coz korang lom jumpa mana2 site yang citer kan pasal the best of UV Plus HP Day Screen High Protection SPF40!

IMG_0618

UV PLUS HP Day Screen High Protection SPF40
RM158 for 30ml

Aku memang pengguna UV Plus. Sebabnya dulu aku kena ceramah walaupun kita kerja di opis, tapi kita tetap akan kena sunlight. Bukan jer lah kita nakkan bright and even tone jer kat kulit kita nih, tapi kita kena blockkan cahaya panas matahari tu dari tembus kat kulit kita nih. Kang kaler dah tak satu tone camner. What s the best of this UV Plus coz selain oil free tapi juga formulated dengan 100% mineral screen untuk semua skin. Oh btw, this UV Plus hanya meant for asian yek, omputih takde nya suka pakai nih coz depa suka tan tan gitu. Lagi satu coz of ageing jugak,  and untuk protection pada pollution. Oi jangan ko, kuor umah je abuk asap merata2!

Made in France dari plant ingredients, cantaloupe melon yang kaya dengan superxide dismutase SOD, enzim untuk melawan oxidation.

Nah, satu tips saya bongkar untuk nampak glowing…

IMG_0620

Intensive Whitening Smoothing Serum
RM260 for 30ml

Hah satu lagik yang special jugak, dari sea lily extracts, Intensive Whitenening Smoothing Serum untuk brightening kan lagi ‘locking’ effect kita, terutama untuk formation of dark spots. Wah ni mmg sesuai sangat ngan orang tak berapa tua tak jugak muda cam ai yang mmg ada bertepek kat pipi. Bagus untuk mengurangkan lagi dark spots and menyerahkan lagi complexion around the clock.

Gunakannya setiap hari di waktu pagi dan malam sebelum kita apply day/nite product kita. Sebenarnya lepas seminggu dua pakai memang dah nampak glowing, ada ke sapa yang dok twit2 me and comments dok tanya apasal akunya muka ada perubahan kan, hah inilah antara salah satu khasiat Clarins. We bloggers bukan cakap sembarangan kalau takde trial, memang aku cuba dulu setiap product tuh and baru kita berani buat review.

Sib baiklah jugak yang kulit aku memang boleh adopt, tapi korang pun jangan risau, Clarins nih untuk semua jenis kulit specially the Asian.

Sedap tau pakai nih, wangiiii :)

Tau tak Sea Lily and Daisy?

Yahhhh….bunga2 harum segar tu ada di wajah kita. Syok liao!

Ni yang kadang2 malas nak citer coz kang, sume orang nampak glowing hahaha, tu pasal sapa2 tanya tuh aku malas nak menjawab sangat coz aku  nak tunggu benda ni kuor baru aku leh pecah lobang. The Whitening Repairing Night Cream nih ingat hapa malam2 tu tak yah pakai nepek apa2 ker.

Eh kalau yang dah bersuami tuh, ko pakai ni, if laki kiss2 pun rasanya sedap, katanya pun ingredientsnya pun bunga kan. Aku tak nak lah citer kat korang the more details yang korang nak tau sangat apa kebaikan to each product tuh.

For me, yes now I m changing to Clarins, tak kisah pun apa brand aku pakai, I can selamba pakai one as I said, my skin boleh accept all types of brands and skincare.

IMG_0622

The Whiteneing Repairing Night Crème buat muka RM meletop2 al konon, sila setuju!
50ml RM240

The Night cream nih bolehlah pakai sebelum nak tidur, wpun kita tidur tetapi kita cuba nak kurangkan the dark spot, frackles yang ada kat muka nih. Korang takde ke? Ok aku ada macam dot dot kecik kat pipi, tak ketara, dulu lagiiiiiiiiiiiii ketara. Memang tak menghilangkan seratus peratus tetapi sekurang-kurangnya boleh mengurangkan.

Kalau dulu sebatu boleh nampak dark spots tu, at least dengan Whitening Repairing Night Creame nih boleh reduced 100% (studied carried out in Japan for 35 women). Making your skin smoother and softer, n brighter complexion. Bukan nak jadi putih, tapi tone kaler kita tu disamaratakan. Meh nak try kulit muka ai?

 

IMG_0600

You can also try the Gentle Brightening Exfoliator (50ml for RM135). Hanya guna once or twice a week selepas cleanser, kemudian dicuci, jangan ko biarkan pulak. Coz nanti later nak kena pakai toner kan.

Ini best! Ini untuk mengimprovekan lagi skin texture kita, and jadikan complextion nya lagi rata. Lagi satunya ni combination of the red fruits (RED!!) yakni strawberry, raspberry and grapefruit. Strawberry ni untuk completes the action of microbeads and smotheskan skin surface kita, raspberry untuk brighten up and grapefruit untuk mengetatkan ruang2 pores.

One more product of Clarins, The Gentle Renewing Brightening Peel (125ml for RM152) yang ko boleh apply sama jugak once or twice a week, gunakan cotton pad dan dibiarkan satu minit, tak  perlu dicuci yek.

This one pulak dari Tamarind fruit yang combinationnya pula untuk mengasingkan the surface cells denga dead cells.  Even sensitive skin pun digalakkan pakai nih. I have tried this too!

Eh nak lagi mudah, tengok sendiri di clarins.com.my. Ni semua product baru keluar by Clarins recently.

 

IMG_0593

 

Yang pastinya….soalan kamu sudah kujawab.

Kak Red apesal ko makin lama makin nampak muda?

Alah dik, I bukan nak nampak muda, tapi skincare ni semua yang buat reflection of my face :)

So pada saya, sebagai pengguna yang masih lagi baru dengan Clarins, for the time being saya memang dah terpikat and mula active pakai sejak beberapa bulan lepas (as per this post is up), cuma satu, kena rajin apply as per I said, pagi dan malam jangan culas. Mungkin you rasa kang tukar ke Clarins, tak sesuai pulak, takper cubalah dapatkan khidmat nasihat dari pakar Clarins, mana tahu memang ada kesebatian kan.

That s the beauty of Clarins.com.my! I am gonna be 36 this year btw.

IMG_1330

Ahah lailar, ada good news, nak giveaway from Clarins tak?

  1. Join me and the rest to Like the Clarins MY FB Fan. Gila tak like, kalau tak like camne nak dapat giveawayyyyy!
  2. Korang boleh share the Clarins FB Page nih kat FB korang gak. Those yang sharing the most pulak akan berpeluang untuk mendapat Clarins hamper.
  3. Skintime pulak yelah korang dapat Skin Time session, one-to-one hands-on session dengan Clarins Beauty Expert, belajar dan memahami step by step untuk mendapat optiom skincare result and enjoy a customized Clarins trial supply for free pulak tuh! Cuma perlu beritahu dalam Clarins FB the location, time yang korang pilih and jangan lupa pulak fill up the details, a notification sms will be sent to you lah nanti.

Hah terbaik sekali 3 promo hangpa dapat hanya dengan perlu LIKE the page of Clarins Facebook. Peluang u girls sangat cerah untuk mendapatkan the UV Gift Pack worth of RM350 sekiranya kamu yang terpilih. Apa lagik? LIKE LIKE LIKE!

But jangan gusar, kalau nak rasa Clarins Spa pulak, Clarins juga ada Whitening Performer Treatment yang boleh boost kan lagi dan bagi brighness kulit kita hanya dengan RM228 untuk 60min spa.

IMG_1236

Selamba dok bawah panas matahari, apa risau, Clarins.com.my kan ada. Jom join Clarins FB!

Khidmat pesanan masyarakat Clarins is brought by Redmummy.com

Comment: 38

Simbol Misteri!!! Jawapan semakin hampir…

Rupa-rupanya tak berhenti kat post sebelum ni jer, simbol misteri ni makin ramai  pulak yang dah discover. Ramai yang personally email kat saya informing yang diorang pun alami fenomena yang sama. Tapi tu la, semua still kebingungan tak tau makna hujung pangkal dia. Apa sebenarnya maksud simbol-simbol yang timbul serata tempat ni?

Tapi dalam banyak-banyak email, ade satu email yang aku rasa macam bagi hint apa maksud tersirat di sebalik lambang ni? Kandungan email tu kalau nak publish agak confidential sket. Lagipun aku tak nak dia merebak pastu kang semua orang jadi panik pulak.

Antara salah satu dari gambar-gambar yang diattach sekali dalam email tu!

Email tu pulak macam ala-ala secretive jugak la, sekali baca memang tak perasan. Tapi nasib baik la aku baca 4-5 kali, baru la nampak puzzle dia. Jawapan kepada puzzle tu rupa-rupanya ialah satu tarikh. Kebetulan tarikh tu tak lama jer lagi… Menurut penulis email tu sesuatu yang besar akan berlaku pada 6 April ini, dia akan revealkan kepada saya nanti. Tak tau la apa… kita tunggu jer la sama-sama tarikh tu nanti. Once dapat more info lagi nanti, saya akan reveal lagi.

And btw, kat footnote email tu ada 2 urls yang dia suh usha – ini & ini. The 2nd link tu agak-agak semacam ala-ala secret organization jer. Tapi yang 1st tu rupa-rupanya ada sorang bergelar Kaki Misteri dok mengkaji fenomena simbol misteri ni, banyak dah koleksi-koleksi dia pasal keganjilan ni.

Curious betul aku macam ni. Suspend la pulak aku nak tunggu apa yang bakal terjadi nanti ni? Korang ada dapat apa-apa clue yang lain dak? Korang tak wonder or curious ke? Me seriously worrying!

Comment: 49

Simbol Misteri!!!

24hours sticky post jap lah yek, new entries cam biasa kat bebawah

Laki aku tu kan hobi dia dok snap photo. Tak kira la kat mana pun. Tapi kadang-kadang masa lepak-lepak kat balkoni rumah kitorang tu pun dia ade la dok snap-snap.

Ade satu petang tu, dah nak remang-remang senja, kira nak masuk Maghrib la, dia dok lagi dok ralit tangkap gambar lagi. Pastu tak lama dia stop masuk dalam transfer gambar masuk komputer. Biasa tengah-tengah transfer tu dia pergi la mandi, so aku pun tengok la ape benda gambar-gambar yang pakcik ni amik.oooo gambar KLCC rupanya. Memang dari balkoni rumah kitorang boleh nampak KLCC. Gila kentang banyak gambar dia amik. Belek punya belek sekali aku terperasan ade satu gambar ni lain macam sket. Macam ade something lak kat gambar tu.

 

Ade simbol misteri!!! Korang pasan tak? Kat sebelah kanan in between wayar tu. Compare dgn gambar lain tak de pulak simbol tu. Ke pak cik ni edit kot. Eh tapi bila masa lak dia edit. Ni ha baru jer dia transfer gambar ni, dia pun tak tengok lagi. Saspen lak aku ni, dah la selalu kuorkan citer2 misteri malam.

Aku pun kabo la kat dia. Dia pun terkejut jugak la ape ke benda simbol ni. Tiba- tiba jer muncul. Gambar lain takde, gambar ni ada, macam kejap ada kejap takde pulak dah. Ntah-ntah alien kot, tak pun UFO. Eiii tak tau tak tau….Tak puas hati punya pasal dia pun googling, youtubing la pasal simbol ni. Ade ke orang lain nampak or jumpa sama? Apa ke makna benda ni? Curious giler la kitorang malam tu.

 

 

Tu yang jumpa youtube ni, ha simbol tu ade orang lain nampak gak. Kali ni kat dalam air laut la pulak. Dohhhhhh. Fenomena apa la pulak nak melanda bumi kita ni. Dah la macam-macam bencana dah menimpa manusia sekarang ni.  Sekali pandang macam simbol radiation la pulak. Uishh bahaya ni, kang silap-silap ada yang kena jangkitan apa-apa ni… Bencana alam nak melanda lagi kah? Mak takutttttt

So korang agak-agak ape benda simbol misteri ni? Apakah akan berlaku satu fenomena luar biasa kelak? Atau korang pun ada ternampak fenomena yang sama???

Comment: 80

Nuffnang di Indonesia?

http://www.lintasberita.com/Teknologi/Software-Internet/wow-blogger-malaysia-berpenghasilan-rp-207-juta-per-bulan-_1

http://www.tribunnews.com/2011/01/24/hebat-blogger-malaysia-berpenghasilan-rp-207-juta-per-bulan

Tim n Ming you all dah bolehlah consider bukak Nuffnang kat Indonesia pulak….sana punya prospect lagi luas. Rakyat jelata pun ramai. Iklan punnnnnnn banyak! Hantar je Rina ke Thara ke sana, tak pun ko hantar RM pun boleh, selain dari aku bertenggek di ITC Kuningan, aku jugak bisa ngomong  bahasa Indonesia.

I ngah bayangkan, RM, Rina and Thara wah….dok Jakarta. korang 2 orang le kena buat keje under ground, mak merah jadi blogger buat live update hahahaha! apesal aku mesti bayangkan ITC Kuningan je bila seru Jakarta nih.

Teman-temanku juga ramai di sana!

Serumpun juga kita akhirnya.

Ramai tertanya2 juga kenapa Nuffnang tiada di Indonesia, hem…perlu difikirkan tuh. Bukak satu je kat Jakarta, cukup kot?

Sokong dok ada Nuffnang di Indonesia?

Yang kat Malaysia ni pun aku tak terkejar lagi event Nuffnangnya kak oi, apatah lagi kang kat Indonesia?

Eh mana tau, kot2….kita dapat privilege di Indonesia pulak. Nama RM dah park kat sana dah tuh…ha boleh? kalau dak takkan warga Indonesia ke main ramai yg tetiba add fb aku siap google carik Redmummy lagi bila berita jutawan pun disebut di media Indonesia.

Comment: 41

Jom buddy-buddy with MAS MHbuddy!

48hours sponsored post, pls scroll down for new entries

Cuti sekolah yang lepas dah pergi terbang ke Langkawi, ingat cuti sekolah bulan June ni nanti nak terbang lagi la bercuti. Kalo last year bulan June dah pergi Europe layan summer, ingat this year nak pergi Australia la pulak, nak main snow hiks :)

Biasa nak check or booking flight selalu pergi directly kat MAS website jer, tapi this time jeng jeng jeng ai buat dari facebook jer u. Ha korang sure tak tau ni…

Ce citer ce citer kak red camne nak buat tu…

Ye la nak citer la ni…


Baru-baru ni MAS ade memperkenalkan satu applikasi baru yang diberi nama MHbuddy

Apa MAS nak buddy-buddy ni Kak Red?

Ok MHBuddy ni ialah Facebook application yang membolehkan kita untuk buat checking, untuk membooking and even check-in flight. And of cos juga untuk kita to manage our flights, kot-kot nak tukar date or time ke dan apa-apa jer la. Dan since Facebook ni tempat kita dok share things among our friends, so dengan MHbuddy ni pun kita boleh share our trip details dgn kawan2 FB kita tu. Kasi depa jaki sket hahahaha, iskk bukan nak kasi jaki, kan sharing is caring dok?

 

Ok balik pada ai punya Oz trip ni, ai pun start la nak book flight yg bersesuaian dengan June punya school holiday ni.  Ala kalo korang biasa dengan MAS punya website, MHbuddy ni pun lebih kurang sama gak. Buh the destinantion, date, class semua bagai & just click search.

Ha kuor dah flights yang ada, 2 available flights ke Sydney on the selected date. Yeyyy. Ha tapi pasan tak the blue box bawah tu? “None of your friends are travelling to Sydney at this time:(

Memang bersesuaian la dgn nama buddy dia ni, MHbuddy can automatically lookup kawan-kawan FB kita kalau-kalau ada yang pergi ke destination yg sama dgn kita tu. And once kita dah book the flight, kita boleh sharekan the details to our friends, or make a suggestion to them, mana tau kot-kot depa pun nak join sama, so boleh la buddy-buddy gitu.

Tambahan lak dengan MHbuddy ni kita boleh siap select seats yang kita nak and kalau ada kawan2 FB yang sama flight, kita siap boleh select seats & pilih untuk duduk together-gether lagi. Memang btul-btul buddy la hiks

Cool giler apps ni, if I’m not mistaken, this is the 1st apps in the world can do like this. And since everybody is facebooking now, dengan adanya MHbuddy ni, booking a flight jadi lebih menyenangkan dan sungguh mudah. On top of that we can share our travel tips, experience & itenarary among our friends as well without leaving the FB :)

So now while facebooking, you can also flightbooking :)

 

Oh btw, trip ke Oz tu hanyalah angan-angan semata-mata… kena korek tabung dulu cukup ke bajet akak ko ni nak terbang ke Oz tu :(

but weih..mana tau, bebetul ai pi Australia, hah sure sume nak jadi MHBuddy I kan?

Khidmat pesanan masyarakat MAS is brought by Redmummy.com

 

Comment: 57