Nuffnang

Nak Pregnant, Try Frisomum Gold!

48hours sticky sponsored post, pls scroll down for latest entries

IMG00790-20100707-1138

RM is pregnant!

RM is carrying her 3rd baby!

RM mengandung weihhhhhhhhh!!

wah…kelas tajuk2 utama blog masing2 dengan tajuk nih. RM is pregnant bukan sahaja dinantikan oleh seantero rakyat RM, tetapi also by Nuffnang, the advertisers and clients. Well….kenapa yek, ai pun muskil jugak, kenapa special sangatkah kalau RM is pregnant?

Nak kata tak de anak, dah 2 pun anak aku. Nak kata tak pernah letak gambar mengandung, udah ditempek berpuluh kali. So what s so special bout RM if mengandung lagi?

IMG_1627

2 is enough la kot?

IMG_1680

Jelas nyata, depa nak tengok RM ni pregnant live via RM jugak. Hem….korang nih. Kadang2 pressure nak suruh aku pregnant nih bukan datang dari family, serious family kami langsung tak heran coz knowing us yang very the bz, so depa pun tau lah sangat cukuplah je kot rezeki RM and RD with 2 kids.  Tapi la ni, the pressure comes from you. Wahliauuu!

image

So one day I borak2 with Nuffies, talking bout the pregnancy terms. They told me about this new product by Dutch Lady, the Frisomum Gold. Aku buat study revision aku sikit, emm not bad. I pun ada try lah jugak. Coz aku tengok depa punya chart of Nutrients have full of it, instead of other brands yang takde the nutrients yang patut ada seperti Frisomum.

Kak Red, does it mean ko memang nak pregnant lagi?

I would say yes, probably :)

Kalau you all perasan, ada satu gambar pregnancy test kit kita letak dalam RM, memang ada usaha ke arah itu tapi tidaklah begitu serious. Tapi belum lagi nampak jalannya. Kalau dulu mendapatkan Abang and Gegirl memang senang jalannya, tapi nampaknya dah over 35 ni mungkin hormon kami suami isteri tidak sesubur dulu. So kenalah cari jalan lain.

image

4 sudu sahaja diperlukan untuk segelas, kacau2 tambah air suam atau diminum sejuk, wallaaaaaaaaa!!! Boleh jugak letak dalam freezer and makan macam ice creammmmmm, tapi jangan makan depan anak-anak, kang depa nak mengicak makan sama pulak! Coz masa aku dok sibuk minum pun abang dok menyendeng nak sama, dia kan pantang nampak susu. Abang, ni Frisomum bang oi, bukan for kids!

IMG_1543

Bila mummy nak ade baby ni?

Like I said seriously, I dont want to think it too deeply, minum je lah Frisomum kot manalah tau melekat ye dak. Korang jugak yang happy go lucky, abang and gegirl lagilah suka sebab nak dapat lagi adik.

image

The Frisomum yang kaya dengan acid folid, iron and calcium.

Kak Red, saya dah 2,3 tahun kawin, ada yang dah lebih 10tahun kahwin tapi masih belum dapat anak, boleh tak saya minum Frisomum ni?

Boleh! Sangat digalakkan, bukannya untuk kita yang dah ada anak pinak sahaja, untuk ibu mengandung memanglah dah tentu sangat digalakkan minum but for us yang nak berusaha untuk mendapat anak pun sangat digalakkan untuk minum Frisomum. Memang ada yang dah patah sayap macam rasa tak mampu nak berusaha lagi, janganlah gitu yer.

Berusahalah lagi, mana tahu kita ada kesesuaian dengan Frisomum untuk beroleh cahayamata. Setiap yang kita usahakan, mana tahu dah tersurat dengan Frisomum kamu ‘melekat’.

image

You all minum tu janganlah pi belasah sampai selang sejam pulak, minum segelas sehari sekali tapi adalah direkomenkan 2 gelas sehari, tapi 1 gelas sehari pun dah mencukupi :) and since korang pun dah tau ai nak buncit-buncit jadi makyong, siapkan ongkos memasing for the top to toe punya belanjawan yek, aternyer korang dok beria cakap sanggup nak sponsor berdulang-dulang barang baby, and for the mother too if I kompem mengandung hiks

IMG_1714

Ahah! Tak kenal maka tak cinta kan, tak beli, kang tak tau pulak… for free sample, dapatkan dari www.friso.com.my

Khidmat pesanan masyarakat Frisomum Gold is brought by Redmummy.com

Comment: 38

My mumbling…

image

Only for you Michelle, my Nuffnang blog manager.

IMG_6536

malas pulak nak cropkan..it s a gold blend with black. 2 tones jer. highlight pun tak pakai. simple, and not even 5min dah siap. so lagi 2 colours i ll do only for her…

kak red, lately ni ko menghangin jer lah kak….ayat ko ke main pedas, napa ko kak, sapa yang dok menjolok ko?

yang yang kusayang….namanya pun Redmummy kan…the drama queen of blogging? eh betul ke hahahaha. akak bagi spicy sketlah dalam RM, supaya korang tak membosannnnnnnn………..some people suka tengok drama, nah ai give u one.

hah pasal sapa2 yang sibuk tanya napa aku dok mengzass jer…u want moreeeeeee??????????????  well betullah tu diorang ni blogkan pasal aku coz they really wish me to blog bout them, but this entry or previous entries yang aku dass tu sumer general sangat. Tapi maksudnya tetap sama, ko makan cili api kan? so ko lah rasa pijar nya kan? ko yang mula mencarik pasal ngan aku kan? so patut tak aku tak blogkan pasal ni, walaupun secara general? patut tak?? tak patut? oooo banyak cantik ko punya tak patut….tu lah otak letak lagi kat celah bedah.

tapi sebab general sangat, ramailah pulak terasa…oh takper, u can drop me an email kalau nak tau sangat sapa, or mbe ko nak tau ‘kak red cakap pasal saya ke’ hah aku leh clarifykan ‘oh bukan ko lah yang, ada orang lain’

Let me tell you the suckers, i ve been with Nuffnang for sooooooooooooooo long, way before u enrolled (applies to some ppl), i have been their product blogger also for sooooooooooooooooooo long too (applies to some ppl too), n i have been doing the blogging business via advertorials also wayyyyyyyyyyyyyyyyyyy so longgggggggggg before you (still applies to some people). So there s no way to do the suck up etcs coz i m definitely among their first female malay bloggers in this industry. Hemm..wait. no, i was the first female malay, yeah right!

It s basically a team work, i m giving what I have, and they are assisting me on what they have too. So it s a win win situation.

In such business + money + this industry, tak yah nak aku kipas ke hapa, you can just check out on my previous entriessss tak kira tahun nih, tahun lepas, bertahun lepas pun, check out sapa yang dok mengipas aku nak dapatkan job from Nuffnang. the comments are still there! So tengok sendiri sapa yang suck up sapa? Not mentioning berapa ramai yang aku nominate to Nuffnang to get the blogging job, I help out the malays bloggers too yek, zip your mouth kalau tak tahu apa2….

takkanlah aku nak shout nak blogkan, eh hari ni aku dah nominate blogger A blogger B blogger J blogger L ok to Nuffnang. yang aku nominate pun tak tau aku helped them out, my relationship with Nuffnang not just cam ko ngan dia, aku ngan diorg dah veteran lah nyah. Jeles tak mempasal….

memang sumpah aku cakap menyesal gila gak promote certain bloggers to Nuffnang, serious, coz after all, i got the shit back! No matter what korang trying to do, it s not your call, obviously rezeki bukan ko yang tentukan,  Tuhan yg tentukan. So nak rephrase kat sini….sapa2 yang tak tau apa2, korang ngan jalan korang, i have my own way, dari dulu pun aku tak pakai jalan korang or shortcut memana, but korang yang nak sangat job tuh, lupa camne korang menjilat?

Mya pinjam serkup tokti ko jap!

image

oh sblum tuh, amik ler flying kiss tu dulu. 1 thing aku learn, i lost respect to these people! but i have thousandssssssssssssssssssssssssss of loyal readers. that s the important thing. dulu masa lom gemer, satu palat pun tak dak, skang lagi ko naikkkkkkkkkkkkk, bersusun yang menyampah. Dulu aku pakai bags cap ayam, pun takde sapa nak memekak, mbe ada yang kutuk behind the back, but bila dah pakai designer handbags, berderettttttt mencaci. eh ko dah pakai bags cap ayam dari dulu till now, aku tak kondem pun, aku dah upgrade, ko pulak yang menangis. Kaching aku beriban2 ko busukkan pulak…

btw aku tau sapa dalang2 nya nih, ada 2,3 orang ni kerja dia mencucukkkkkkkkkkkkkk jer kerjanya. budak2 tu ada blog gak, tapi sapa2 yang baik ngan aku, itulah kerja 2,3 ekoq nih pi kat sesapa and buat kerja mencucuk. You know them too!

eii peopleeeeeee! go get your life lah, stop talking stalking and blogging bout me, kalau ye pun takde entry nak blogkan, perlu sangat ke aku ni nak ko ‘specialkan’?? I m already one special Redmummy, semua orang tauuuuuuuuuuu!

Eh Wan, akak pun ada gossip sendiri tau lam RM muahahhaha

Frens, tak yah nak wish kata pedulikan PHD depa, mmg aku tak pedulikan pun cuma emails datang menderu2 melaporkan khabar…so kita bagi kuah asam pedas sket yek. asyik citer shopping make up pun, tak sonok gakkan?

kannnnnnnnnnnnnnnnnnnnn?? jawabbb!

Comment: 36

Darlie All Shiny White…

48hours sticky sponsored post, pls scroll down for latest entries

image

Have I told you what is my 2nd favourite color? Penah ke dak… ntah la aku pun lupa tapi yang aku pernah mention aku rasa ialah color yang aku kurang minat or pilihan terakhir aku ialah putih. Sebab apa? Pada aku putih ni susah nak jaga and cepat kotor. Tapi kalau pandai jaga memang la nampak berseri2 dak.

Walaupun kurang berkenan, tapi certains benda memanglah kena putih. Bukan saja kena tapi mesti putih. Macam baju sekolah anak, kasut sekolahnya dan lain2 la. Tapi the most important thing yang wajib putih mestilah gigi kita.

image

Tapi masalahnya nak jaga gigi sentiasa putih ni bukannya senang dak? Padahal masa kecik2 gigi putih berkilau :) Actually gigi bertukar warna kuning is just a natural part of getting older. Even kita berus dan floss regularly, selama bertahun-tahun still the stains tembus masuk ke dalam white thin film yang protect gigi kita tu and stay in the enamel.

Lagi satu gigi juga bertukar warna disebabkan makanan dan minuman and yang paling worst on your teeth termasuklah soda, coffee, tea etc. Tapi tu la juga yang kita sukakan :)

image

Semenjak dua menjak ni aku try satu produk baru dari Darlie, All Shiny White. Mengandungi advanced SWA (Speedy Whitening Agent) that gives you beautiful white teeth in just 14 hari. Gigi semakin putih dalam masa 2 minggu tu. Pastu clinically proven to mengekalkan keputihan dan kebersihan putihnya gigi kita juga.

Selain itu ia juga diperkayakan dengan deep sea mineral salt untuk menjadikan gusi yang lebih sihat plus mengandungi flouride untuk gigi dan senyuman yang menawan.

IMG_8408

Even my kids pun notis the difference about the toothpaste Darlie ni, “Mummy ubat gigi baru ni Gegirl suka la” Depa boleh nampak the difference specially bila aku senyum, wah ko hado? Seronoknya bila anak-anak asyiklah puji hari2, dok suka tengok keputihan gigi maknya, sket2 nak maknya kiss depa. Oh cinta bestnyaaaa Darlie.

Hikss… and ni yang buat diorang lagi rajin to gosok gigi. As a mother, bila anak2 suka, kita pun lagi la gembira. No more culas2 tak gosok gigi dah,  seriously last time depa kadang2 malas nak gosok gigi. But not now :)

Ohh btw, Darlie All Shiny White ada 3 jenis iaitu Mineral Salt, Natural Mint & Lime Mint. Aku baru try yang natural mint jer, habis nanti nak try yang lime pulak.

image

Tapi saya actually ade good news ni. On top of you got all shiny white teeth plus the sweet smile :) Darlie dengan berbesar hati ada membuat contest iaitu The White Mission Contest

Tapi sebelum tu saja nak kasi hangat sket, kita reveal dulu bakal2 hadiah yang akan dimenangi oleh korang, ye la sapa lagi nak menang, sure korang la kan :)

Antara hadiah dia ialah 1 x trip ke Mount Fuji untuk 2 orang, 3 x Nintendo Wii (ni aku rasa Sirman lama dah ngidam ni, kang silap2 dia yg masuk contest ni hiks), 10 x Sony NWZ-W252 MP3 Walkman dan 50 x Thumbdrives.

So dah hangat kan, apa lagi jom masuk contest, ala senang jer, ala2 main games jer :)

Once you go to The White Mission Contest site, klik kat Start Mining link tu. Dengan menggunakan mouse, korang kena navigate the helicopter to collect the mineral salt cube as many as you can in 3 minutes times. But hati2, korang ade 3 helicopter jer, jangan sampai terlanggar burung & sharks nanti.

Ha tengok ni aku main, sonang jer.. Pastu huk aloh, anak2 aku pun pantang ada game yang dalam Darlie’s ni pun dia orang handal gak main sama. So hangpa boleh gak suruh anak2 korang main. Amacam Gegirl lain kan coz bila main game nih, muka dia + gigi pun jadi berbeza hahahah…you look so chubby and big girl!

Jeng jeng jeng, 1st try jer dah dapat 2000 points.

Ya udah, aku nak sambung kutip points ni, ingat korang jer nak hadiah? Sirman tu tengah dok aim kan Nintendo Wii tu :)

image

Thank you Darlie, gigi saya dah white like my white dress, tapi gigi 2 batang yg cabut dulu baru tumbuh sikit jer  :( – Gegirl

Oppss lupa lak nak cakap, dah terlanjur korang main games tu, cuba klik kat link The White Bloggers. Ai dah jadi whitemummy u :)

Khidmat pesanan masyarakat Darlie is brought by Redmummy.com

Comment: 30

The Social Network!

The Social Network with the Nuffies and the buddies, my usual frens. Movie was on Monday 22nd at GSC Midvalley. Muahsss lah citer nih! Rasa macam ko nak jadi founder of blogging or anything la (in terms of making lotsssssssss of money) made me think to work harder and harder, tambahkan lagi earnings.

The Social Network Premiere Screening by Nuffnang, is awesome! The story behind the facebook. Highly recommended.

IMG_6539

True, it happens to me, everydayyyyyyyyyy….ppl love me more and ppl hate me more more and more. muahahahha!  Sukahati depa lah kan kot nak bonci kat den, sok sok jumpa tengah jalan jangan ko nak jual sesengih kat aku, I know you blogged bout me :) I know you talk about me. I know lar coz people talk. Telinga mata aku kan ada around the world. hiks. ko belum tengokkan lagi aku blogkan pasal korang yek, aku diam2 jer kan. lagi aku diam ke main ko telanjangkan orang kan macam orang takde maruah ko buat. Lupa dengan kuasa merah pun boleh melaser?

So I m their enemy, aik….dulu akulah kak red ko, hahaha…but not all lah, ada yang masih in ‘relationship’ with me. Apa ke bunyik macam facebook dar….Well, saya kan Redmummy, bukan RM lah kalau takde enemies. Bluwekkkkkkkkkkk!

anw, go catch The Social Network! Tengok citer nih reminds me Tim and Ming, the founder of  Nuffnang.

Betullah tu katanya…

You don’t get to 500 million friends without making a few enemies.

Comment: 22

More earnings from Nuffnang!

Ok ini cheque bukan dari my Churp Churp account (read the details on how to make extra income from the Twitter via Churp Churp), but this is from my Nuffnang account utk bulan September, just from the blog RM ni. Huh 2 minggu ni korang aku bagi sekali 3 tips untuk menjana pendapatan kan?

Ai tak kemut kay…

Tapi masalahnya some of you punya thinking:

  1. Baru jer bukak blog, dah riuh tanya ‘saya dah few months ada blog, tapi tak dapat apa2 pun from Nuffnang’
  2. Saya pun dah ada account Twitter + Churp Churp tapi tak dapat pun email seeding on ads pun?

Ni antara segelintir soalan yang aku dapat, kalau aku paste kat sini dari comments di RM dan dari Contact RM privately tuh, pitam korang nak baca pulak. Giler banyakkkkkkkkkkkk! Sapa yang hantar emails tu aku dah jawab yek, silalah check spam korang, coz ramai yang bila aku dah tolong jawab, guide you to the line, senyappppppppp membisu! Betul2 buat aku macam touch n go punya cikgu blogging tau.

IMG03358-20101101-2108

Some tips to get the earnings from blog, aku buat simple2 je lah, nak details ada dalam RM blogging tips

  1. Traffic yg paling penting. Tambahkan hits/readers blog korang. 100 per day? Tak cukup! Make it thousandsssssssssss of readers per day. Cara nak tambah hits? Rajin2 la blog hopping, leave a komen and jejak, join bloggers gathering, macam2 lagi la. Kena la rajin sket. Ni ulangan ya “Saya hanya dapat income selepas 2 tahun berblogging. 2 tahunnnn!” So momantai ok!
  2. Minat berblogging kena ade. Jangan berblog semata2 nak dapatkan duit. Buat sesuatu tu kena ade minat, baru menjadi :)
  3. Tonjolkan keunikan blog anda, olah dengan gaya bahasa korang sendiri, cerita benda2 yang orang suka baca. Barulah readers keep on coming dokk?
  4. Kalo twitter pulak, tambahkan follower bagi lagi ramai. Aktif sket bertweet :) Actually all about networking. Makin ramai readers/followers, prospek lagi cerah nak buat duit :)

Dan lain-lain lagi…aku pun still belajar lagi, especially bab2 technical, SEO etc., memang aku fail! Tapi aku leh campak kat Sirman semua tu hehehe. Team work mar. RM doesnt belong to me jer.

Ok dah ada semua tuh, barulah advertisers through Nuffnang nak engage ko. Selain dari buffered earnings, yang buat ribu-riban tu is the sponsored posts / advertorials. Ni contoh yek, bukan harga betul nih…katalah satu sponsored post berharga RM2,000….multiple lah dengan berapa adv yang korang buat.

ada pastuh pastuhnya lagik…siaplah yang membenci menyampah meluat menghamun and memaki ngan buat dedicated entry utk ko lagi.  well…..mana2 pun ko akan jumpa orang cenggini, asal naik jer, mulalah dia buat pakatan nak drop you down. eleh…ai dah biasa mar. bertahun2 pun jumpa. tapi aku tau ada group nih kan, memang keje kuat betul, kerjanya jadi batu api dan juga tanam pasir kat periuk nasi orang. mulut passing around, carik sumber api2kan cerita, buat macam2 lah….itu group special case, kita memang dah monitor lamaaaaaaaaaaa….. (tak penat ke asik nak memaki je entry korang ni ek?dapat bape juta?)

So anw, pastuh cukup bulan cash out, macam my case alhamdulillah, ada kestabilan sudah, tetiap bulan memang ada side earnings from RM via Nuffnang and Churp Churp.

Dah cash out, depa hantarlah cheque.

Pastuh you live happily ever after. Maunya tak happy, dapat beli handbagsssss :)

hiks…..

Comment: 141