Nuffnang

Contest Dutch Lady!!

Sponsored post, please scroll down for the new entries.

Ni nak kabo la ni, ada kajian sains mengatakan apa yang kita makan sewaktu mengandung pun membantu perkembangan tumbesaran anak2 jugak.

Tu pasal aku kalau lepak2 ngan anak2, tak pun tengah2 buat keje umah, budak 2 orang kat umah tu ada jer soalan yang “TING” buat kita orang tua pun ternganga nak menjawab.

Diorang punya mata bila tengok sesatu benda lain sket tau. Mungkin pada kita benda tu tak bagus, bahaya dan nanti menyusahkan diorang jugak, but actually not. From their point of view, pada depa main pasir and main under the sun tu adalah dunia kanak-kanak yang paling best to them, janganlah makpak mengacau depa main. Itu namanya exploring, yet kita takut depa kena jerebu, H1N1, bacteria…etcs.

image

But but…
Since diorg pun tau mak diorang nih memang banyak sangat buat blogjob, so they will simply give and answer me back ‘alah mummy kan ada dpt banyak UBAT dari blog mummy, nanti pakai aje lah’

The ubat for them is all the stuff from the sponsored posts jobs yang aku buat.
Wahahahaha!
Kelas budak ber2 nih….
Otakkkkkkkkkkkk!!

So now, sebab anak-anak aku pun dah pandai on my blogjob, jom korang kita layan………

Contest lagiiiiiiiiiiii!!!
Huh tengok isi contest, laju je lah korang datang ngempet kan!…oh well not just you, ai pun suka.  Yang penting jangan give up yeah, kalau dulu nya contest ko gagal, kali ni mungkin peluang kamu!

Hadiahnya boom boom bang!

Straight to the point, coz aku tau korang dah tak sabau2 nak masuk contest nih:

1. Like and be a Fan of Dutch Lady Facebook Page

Dah like?
Ok habis
Leh redeem hadiah.

Hiks…

Banyak la ko!
Ok sambung…

2. Once you are in the Dutch Lady Facebook, click the ‘contest’ tab. Nampak tak? Kalau tak nampak, refresh jer, mesti jumpa nanti.

3. Pastuh nanti ko kena jawab 3 simple easy bee questions. Soalan nih untuk anak2 korang yang jawab patutnya, tapi takper, mak2 or pak2 semua boleh jawabkan on behalf of the kids. Aku pun sokmo je buat hikss…

Soalan yang ko dapat nanti:

a. Berapakah ketinggian ibu saya?
b. Ibu saya kerja apa yek?
c. Apa fav words yang mak saya suka cakap pada saya?

Pastuh apa lagik, suruhlah kaum kerabat korang LIKE kan status contest korang tuh. The highest number of LIKES akan membawa pulang…jengjengjeng!!

1st prize = RM 1,000 cash + Dutch Lady Milk Products
2nd prize = RM 800 cash + Dutch Lady Milk Products
3rd prize = RM 500 cash + Dutch Lady Milk Products

Banyaknya cashhhhhhhh!. Dapat cash boleh beli handbags eh eh tak, boleh bawak anak2 pi beriadah jalan2 hujung minggu, takpun leh gak cover hujung tahun punya belanja sekolah depa. Baju sekolah, kasut sekolah, yuran buku sekolah sumer. Huh….sebabnya announcement of the contest will be by end of November 2010!

image

ok ok aku nak bagi chance korang tengok apa jawapan aku untuk contest tuh, jangan tiru kay!

a. Berapakah ketinggian ibu saya?
Ibu saya sangat  rendah, saya rasa lagi 2 jengkal, saya akan sama tinggi dengan ibu saya. Saya rasa soalan yang betul ialah berapa kerendahan ibu saya :)

b. Ibu saya kerja apa yek?
Mummy saya hari2 menaip di computer dan Mummy saya sentiasa keluar pakai cantik-cantik untuk kerja. So Mummy kerja cantik sambil mengadap laptop.

c. Apa fav words yang mak saya suka cakap pada saya?
Mummy suka cakap NOOOOOOOO, TAK BOLEH, PERGI BELAJAR, MAKAN CEPATTTTTTTTTT!!

image

Oh My, biar benar ini luahan anak2 aku hahahaha…well, it s true!

So anw korang, contest tab tu split into 2 categories, 1 is for korang yang ada anak umur 1 – 6 years old, satu lagi tab contest untuk umur 6 – 12 tahun. Like for me, aku pilih untuk 6 – 12 years old since anak2 aku dah in that range of age.

So dah paham?
Amacam?

Pi LIKE the Dutch Lady Facebook, jadi fan and jawab contest yang sesimple tu. You can submit as many as you can, but only the highest LIKES, or the top 3 highest yang akan bawak balik the 3 main prizes.

Aku nak masuk….ngeh.

image

Kalau aku masuk contest nih, boleh aku dapatkan sokongan korang to LIKE my post in the contest tab nanti? Boleh tak?????????? boleh la ek :) . CLICK Kat LIKE button ibu jari tu yek, nak tambah-tambahkan vote ai.

Tapi korang jangan lambat yek, contest nih from 26th Oct to 22nd Nov! So Faititttttttttttttttttttt!!

Khidmat pesanan masyarakat Dutch Lady is brought by Redmummy.com

Comment: 19

Shopping hanya dengan Debit MasterCard!

48hours sticky sponsored post, please scroll down for the new updates

IMG_5473

So I love to shop!

Sapa yang tak suka shopping?? Ado ado?

Huh berani angkat tangan kata tak suka shopping? If betul tak suka shopping, hahhahaha…moh ai banjer u makan aiskrim sambil I lecture you on nikmat dunia yang perlu kita hargai. Ko campaklah aku kat mana pun, kat pasar, kat supermarket, kat mall, kat Hong Kong, London, Jakarta mahupun Langkawi, akulah antara shopaholic yang tak pernah pulang bawak tangan kosong.

Sampaikan laki aku kata, kat Cyberjaya yang ada kedai kecik tu pun aku leh spent over RM100! Well….ai suka shopping youu!

IMG_5474

Dah dengar Budget 2011 kan, kita nya market pun dah up up gitu, wah menariklah. Bila market naik, dan ada sesetengah items pun turun tax nya wahhhhhhhhhhh melompat ah kak merah. Sukernyaaa hai…tak sesia aku blogkan macam2 dalam RM nih, mana kita tau entah2 PM dan orang2nya membaca luahan perasaan kak merah yang bukan Rosmah ini gilakan handbags kan. Ngehhh!

Aku hari ni nak ajar korang sikit pasal financial. Nak shopping memang boleh, dapat lak aku nih kerja kat KLCC. It s like masuk mulut KLCC, jatuh ke dalam mulut shopping mall. Huh sapa tak suka.

Hari2 aku menebeng kat most of the designer boutiques, hari2 jugak aku boleh sesuka hati tayang muka kat any shops and outlets in KLCC.

IMG_5494

I must say, proudly muka aku ni dah dikenali sangat dek most of the SAs in KLCC. Katanya dah 6 tahun pun keje kat KLCC ni kan.

Tu pun ko tak tengok bila aku jalan, kalau tak singgah dalam kedai pun, the SAs will just wave at me…hah gitu kan. Sometimes I do get special price too from the staff, free gift toksah cakap lah…melambak-lambak sampai aku lanting-lantingkan kat readers and family.

But one thing when you work in KLCC, manusia ramaiiiiiiiiiiinyaaaa. Nak Q for cash withdrawal kat ATM pun jinggut lah wei. Dengan manusia yang padat dalam KLCC tuh, walau berapa banyak pun ATM dibuka, tetap at least kena beratur panjang.

IMG_5491

Tu pasal aku memang rasa annoys nak cucuk duit. I m not a type yang hari ni nak shopping, baru pi cucuk duit. Style aku, lam seminggu tuh aku cucuk few hundreds, then bila nak beli apa2 senang duit ada dalam tangan.

Tapi tu lah berbalik kepada nak kena Q. oh lotih.

So one day aku melepak kat CIMB Bank, nak masukkan duit ASB. I saw this Debit MasterCard, terus aku apply. Why why?

Coz I don’t want to carry the cash anymoreeeeeeeeeeeee!!

Tak sampai seminggu dapat card, yippiiiiiiiiii! So korang pun kena apply sama, tak kisahlah mana bank pun, as long as ko ada account kat bank tuh. So get the Debit MasterCard, rasanya takde extra charges pun untuk apply Debit MasterCard nih. Kalau CIMB tak charge, takkan bank lain pun charge jugakkan?

Senang citer, aku memang dah lama teringin nak ada Debit MasterCard nih lah…tapi tu lah, kena ada push by something baru terasa nak buat. Ini pun coz dok melanguk kat CIMB tunggu turn, hah tu yang immediately apply. Tak yah bagi apa2 pun, ko bagi IC jer, and sign situ. Tak sampai seminggu ko dapat the valuable Debit MasterCard.

IMG_5468

So why kak red you suka nak pakai Debit MasterCard nih?

Macam ai cakap tadiklah, coz tak yah beratur sera sera…..sap sap soi je kita beli barang, as long as cashier tuh ada signage MasterCard. Takde kalu, angkatlah kaki :) ada pro and contra jugak.

Kita boleh keep track the amount yang kita dah spent. Kalau kita agak2 duit ada dalam seribu je dalam account tuh, takkan ko nak pi menebeng kat Chanel nak bayar Classic Jumbo ko pulakkan? Yang tu ko kena ada koman2 13ribu lah dalam account ko.


cimb_debit_card1

Then sama jugak dengan konsep cash, kalau ko dah over budget, hah card tu takleh pakailah for that amount yang ko dah over budgetkan tuh.

Takde limit pun berapa ko nak letak dalam Debit MasterCard tu, boleh jugak dipakai di merata dunia. As long as ada signage MasterCard, ko dah selamat.

Ingat dulu aku pi Europe, kita pakai Debit MasterCard jugak, masukkan fund dalam account nih and kat sana kita bayar pakai Debit MasterCard jer, no hassle in handling lots of euros or pounds. Bawak cash bebanyak ni kan bahaya.

IMG_5475

Kalau tadi aku cakap as long as ko nampak signage MasterCard, ko boleh pakai kan, so tak kisah di mana, supermarkets ke, fast food, cinemas or petrol kiosks pun boleh. Tapi arituh aku pi nengok wayang kat TGV, depa tak dapat nak accept the Debit MasterCard coz system diorang down. Lama giler pulak tuh, berminggu2 down nya. Apa barang TGV?

NOT JUST THAT!!

cimb_debit_card2

Kalau ko spend guna cash, ko tak leh dapat reward :)
yes yes, ada tricky part kat sini…
Kalau ko pakai Debit MasterCard, ada rewardddddddd….it s called “Charge & Stay”

IMG_5490

Yang pastinya, the reward nih is sure-win one, and easy to get.

There’s a contest going on, not really contest lah, it’s a reward to all of you the Debit MasterCard users:

  1. Beli barang yang at least RM30 in 1 single receipt.
  2. Get at least 5 receipts from 5 different locations/shops
  3. So kira-kira ko spend dalam RM150 sahajalah kan. The more pun takper tapi at least single receipt tuh harganya lebih dari RM30 lah.
  4. Redeem your hotel stay in 2 ways:

a) Tunjukkan kelima-lima receipts tuh for instant redemption di Resorts World OneHub Office

ATAU

b) Mail in the 5 receipts to: Charge & Stay, PO Box 3373, 47509, Subang Jaya Selangor.

Itu ajer.

IMG_5471

Additional Infos:

  1. Promotion period untuk dapatkan free hotel stay nih sehingga December 15, sudahpun bermula semenjak Oct 1st yang lalu (receipts sebelum Oct 1st tak laku yer)
  2. Redemption period pulak untuk instant redemption adalah dari Oct 15 hingga Dec 18th
  3. For mail in redemption pulak till Dec 31st 2010.
  4. All bookings korang kena buat 7 days sebelum check in and must utilise it by 10 March 2011.
  5. Hanya valid untuk Malaysia-issued Debit MasterCard, kalau ko buat kad nih kat Singapore ke Jakarta or London, sorry morry cannot wor.
  6. 5 receipts yang korang dah spent tuh, can enttile you to get 1 nite of hotel stay, bilik ajer yer.
  7. Multiple redemptions pun boleh, nak hantar sampai 100 receipts pun boleh means 20 redemption lah (20 kali duduk hotel) wah liau!
  8. TNC lain sila rujuk mastercard.com/sea

IMG_5493

Zass your Debit MasterCard, at least RM30 in single receipt for 5 receipts….

IMG_5503

This is what I spent to entitle me to get the free 1 nite hotel stay at Resorts World Genting:

  1. Zara Shirt
  2. Guardians
  3. Kedai mamak magazines surat khabar pun ada machine Debit MasterCard
  4. MAC
  5. Bodyshop

IMG_5504

I brought the 5 receipts to 1 of these offices  and wait for them to give me the hotel 1 nite stay :)

  1. Lower GF, Wisma Genting, 28 Jalan Sultan Ismail 50250 KL
  2. No 22 GF, Lorong Abu Siti 10400 Penang
  3. 11 Persiaran Greentown 8, Greentown Business Centre, 30450 Ipoh Perak
  4. 1F, GF Jalan Maju, Taman Maju Jaya 80400 Johor Bahru Johor
  5. No 2, GF, Block A, Wisma Nation Horizon Jalan Petanak, 93100 Kuching Sarawak

OR mail it to:

Charge & Stay, PO Box 3373, 47509, Subang Jaya Selangor.

IMG_5482

Takde Debit MasterCard? Go apply one, takde monthly fees pun, dapat kad tu pun FOC jugak. Siap pun sekejap jer. Just dont forget to bring along your IC bila buat Debit MasterCard. By the way, the card is only applicable to those 18years old yer….anak2 remaja muda belia, korang tak leh spend lagik, itu kena ada supervision orang tua.

So what to shop today?

I dont have to worry on what to shop at all, but aku akan risau kalau fund dalam Debit MasterCard tu tak cukup, so always check your budget kay.

And the most important thing, to chase and get the hotel nite stay redemption! Ini korang kalau miss it, rugilah weii…………spend at least RM150 jer in 5 receipts, which totally barang2 ko, till December 15th, hantar to the right party and yadaaaaaaaaaa, dapat dok hotel semalam, valid March 2011.

Hebat worr! Buat aku lagi gila shopping ado ler!

Khidmat pesanan masyarakat Debit MasterCard is brought by Redmummy.com

Comment: 53

MTV Di Mana Kan Kucari Ganti…

Hendak ku nangis
Tiada berair mata

Di mana kan ku cari ganti
Serupa dengan mu
Tak sanggup ku berpisah
Dan berhati patah, hidup gelisah

Alangkah pedih rasa hati
Selama kau pergi
Tinggal ku sendirian
Tiada berteman dalam kesepian

Dunia terang menjadi gelita
Cahaya indah tiada berguna
Keluhan hatiku menambah derita
Kini kau jua tak kunjung jelma

Di mana kan ku cari ganti
Mungkinkah di syurga
Untuk kawan berduka
Menangis bersama, selama-lamanya

*************************

Dari sponsored post earlier in RM

Hey korang…tau lagu nih? Dari Seniman Agung kita Allahyarham Tan Sri Datuk Amar Dr. P. Ramlee, PSM, AMN, DA (Sarawak) atau lebih di kenali sebagai P Ramlee (Alfatihah buat lagenda yang satu ini). Saya gembira untuk sama2 meletakkan MTV ini di right side bar in RM…

korang boleh click2 kat situ tengok and dengar sama.

MTV ini atas kerjasama dari ramai penyanyi terkenal, antaranya KRU, Dayang Nurfaizah, Bunkface, Atilia, Vince, Stacy, Sharir, Aizat, Jac, Lan The Typewriter, Ning Baizura, Ella.

huh….naik bulu roma aku bila dengo tengok mtv nih weih.

Comment: 22

Nufnangers Day Out – Glitterati Plus Event!

IMG_7872

only 3 of us

IMG_7835

Gegirl dah excited giler dah tu…

IMG_7843

IMG_7842

Check in at McD

IMG_7846

IMG_7859

Breakfast dulu, tu pun share2 makan je with RD

IMG_7868

IMG_8101

IMG_7862

IMG_7865

the Nuffnangers

IMG_8070

Fact 1: Drop me a comment, I will add in your link’s (sorry lah, time factor bz kedaung, cant do all in one time!)

The Bloggers:

1. Mohd Zaid

2. Kak Ina KL

3. Ruby

4. Tian Chad – hah adik hensem aku nih!

5. Jessica

6. Jess

7. Nicole Chua

8. Vivien

IMG_7875

tgh q for the ride

IMG_7879

we all terus ke level 7, tpt budak2 la takkan nak join adult ride lak. kang mak pak yg lelebih lak

IMG_7892

favorite ride Gegirl, 4-5 rounds dia belasah hehehe

IMG_7951

IMG_7962

IMG_7976

eksyen tgh driving :)

IMG_7983

IMG_7988

IMG_8008

IMG_8032

IMG_8038

see lagi sekali main

IMG_8083

terjumpa lak reader, Lisa

IMG_8057

IMG_8058

IMG_8061

IMG_8064

Nuffnangers+Nuffies bumping their assess :)

IMG_7949

IMG_8090

IMG_8096

Lagi satu favorite Gegirl, sand art

IMG_8080

IMG_8101

IMG_8077

The Nuffies:

Michelle my blog manager

Freshhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!

Karen – x de blog yet!!

IMG_7870

Fact 2: Abang tak join this session due to his commitment to tuition and badminton classes. Abang tak tau pun kita temankan Gegirl berjimba dalam nih hehehe…

Fact 3: Event at the Berjaya Time Square Cosmo Theme Park

Fact 4: Ok tak tau nak cakap apa, coz gambar dah upload kan. hahahah gila pemalas.

malas kooooooooooo! sume org nak tengok gambar jer kan… bukan nak baca aku celoteh pung.

Comment: 43

P Ramlee – Di Mana Kan Kucari Ganti

48hours sticky post entry, please scroll down for the new updates

Tak lapuk dek hujan, tak lekang dek panas, tak jemu didengar alunan irama lagunya, tak puas ditonton karya filem adunannya. Itulah dia karyawan agung Allahyarham Tan Sri Datuk Amar Dr. P. Ramlee, PSM, AMN, DA (Sarawak) atau lebih di kenali sebagai P Ramlee.

Tak tau lah korang generasi zaman sekarang ni kenal ke tak P Ramlee ni. Tapi generasi2 aku memang kitorang membesar dengan lagu2 dan filem2 hebat karya beliau. Kira dari kecik sampai la sekarang ni pun still melayan ciptaan agungnya. Memang tak jemu la, tu yang tak puas berulang2 repeat tengok balik cerita2 beliau.

Taukah anda alat musik pertama beliau? Iaitu ukelele, ala gitar kecik tu la. Kemudian barulah beliau beralih bermain gitar, biola, piano, saksofon dan bermacam2 instruments yang lain.Dah beliau memang berbakat besar dalam muzik dari sejak usia yg masih muda lagi, dah tentu kebanyakkan alat muzik boleh main dok?

Bersama Malay Film Production (MFP) di Singapura, beliau memulakan kerjaya seni beliau sebagai pelakon, penyanyi dan juga pencipta lagu. P Ramlee kemudian menjadi pengarah filem pertamanya iaitu Penarik Becha. Selama di dalam kerjaya seni, beliau telah mengarah dan berlakon dalam 66 buah filem dan lebih dari 360 lagu ciptaannya.

Aku rasa tak semua filem dan lagu dia aku dengar lagi. Mostly filem2 dia yg popular seperti Bujang Lapok, Anak-ku Sazali, Antara Dua Darjat, Tiga Abdul dan banyak lagi la, ni of cos dah tengok. Aku sure korang pun dah tengok. Berulang2 lagi. Laksemana Do Re Mi  pada tahun 1972 adalah filem terakhir beliau…

Dan hingga hari ni filem beliau masih menjadi pujaan ramai & masih di tonton oleh semua lapisan masyarakat. Dan oleh sebab itu Astro dengan bangganya telah menganjurkan P Ramlee Oct month.

Bermacam2 info pasal lagenda agung ini ada dipaparkan di website Astro ini. Jadual program filem2 P Ramlee yang bakal ditayangkan, video klips and even konsert P Ramlee pun ada. Uishh syok2, teringin la sangat nak tengok konsert “Di Mana Kan Kucari Ganti” tu nanti. Can or not Astro? Can la can la :)

Program2 P Ramlee yang bakal ke udara di Astro nanti:

Untuk minggu ni:

11 Oct: Ibu - 10am Saluran 105 Astro Prima

12 Oct: Juwita- 10am Saluran 105 Astro Prima

13 Oct: Menyerah- 10am Saluran 105 Astro Prima

14 Oct: Merana- 10am Saluran 105 Astro Prima

15 Oct: Patah Hati- 10am Saluran 105 Astro Prima

Ibu Mertuaku- 9pm Saluran 131 Astro Citra

Masam-masam Manis- 11pm Saluran 131 Astro Warna

16 Oct: Penarek Becha – 10am Saluran 105 Astro Prima

Ibu Mertuaku- 145am Saluran 131 Astro Citra

Pendekar Bujang Lapok – 4pm & 9pm Saluran 611 Astro Ceria

Sumpah Orang Minyak – 9pm Saluran 131 Astro Citra

Ali Baba Bujang Lapok – 10pm Saluran 104 Astro Ria

Ali Baba Bujang Lapok - 10pm Saluran 104 Astro Ria

Labu Labi – 11pm Saluran 132 Astro Warna

17 Oct: Pendekar Bujang Lapok – 1230pm Saluran 611 Astro Ceria

Nasib - 4pm Saluran 104 Astro Ria

Takdir Ilahi - 530pm Saluran 106 Astro Oasis

Nasib Si Labu Labi – 11pm Saluran 132 Astro Warna

Check out jugak for next week program ya, citer P Ramlee ni for the whole Oct month ya.

Tu yang aku suka Astro ni, semua benda ada dan they know apa citarasa penonton, apa yg kita idamkan. i like :) Kali ni nak ajak anak2 aku tu tengok sekali, maklum la depa tu generasi baru. Tak tau sangat pasal lagenda hebat ini. Eh tapi hari tu ade cerita Sarjan Hassan, terpaku gak depa tengok :)

Pada 29 May 1973 P. Ramlee telah meninggalkan kita semua due to heart problem. Bukan sahaja meninggalkan nama, tetapi meninggalkan sentuhan2 & karya2 hebat beliau yang dapat kita nikmati keindahannya tanpa jemu hingga ke hari ni. Al-Fatihah ke atas arwah, moga roh beliau dicucuri rahmatNya.

So jangan lupa janji korang dengan Astro for P Ramlee Oct month :)

Khidmat pesanan masyarakat Astro P.Ramlee is brought by Redmummy.com

Comment: 37