Nuffnang

I reveal my Jan’s earnings!

image

This is from Churp Churp Account

n remember pasal Churp Churp pun kita boleh dapat earnings, sama jugak ngan Nuffnang, ku cash out setiap bulan jugak. For Churp Churp aku banyak dapat dedicated FB/Tweets. Semua social network yang ada memang aku pakai untuk ‘mari mari masyuk’.

Sib baik RD’s account tuh aku tak godam, kalau tidak ngan dia2 nya account pun aku ganda 2 kan earnings, tapi takper, tak yah tamak haloba.

Churp Churp Jan’s earning  is RM1, 508.19.

image

Ini Nuffnang’s account

Nuffnang’s account, always cash out on the last day of the month, the Jan’s earnings ONLY.

ni bukan bulan2 lepas punya earnings yek, this is only for Jan.  aku tak main campur2 bulan lain bagai, i cash out every month coz terus hantar masuk savings/asb. daripada kumpulkan kat Nuffnang account…baik terus langsai ke ASB.

Nuffnang Jan’s earning is RM12,608.20.

Feb earnings, tunggu le cukup bulan, tak tau in total yet, but number of advertorials tu aku tau dah berapa.

Moralnya:

1. you blog nicely, tak yah nak kutuk bloggers lain kalau dah tau ko tu tak ke mana perginya, insyallah ada lah earningsnya.

2. kerja kuat dong, get the hits bla bla bla.

3. Study lah sendiri dalam RM nih if nak sangat tahu pasal blogging tips, ramai aku tengok pi bukak first enrty aku sampai skang korang khatamkan. nak korek camne ke blogger jutawan nih buat kerja.

4. Ko tak takut ke kak red, if LHDN audit lagik? nak takut menda, aku bayar tax blogginglah.

5. Nak kata aku menunjuk nih? hah kem salam lah korang….ini lagi group yang menyampahkan aku lagi makan hati mengigau malam gamaknya sampai terus sambung kutukan untukku, but kita perlu sedih ker? Lagi aku tayang earnings aku adalah…

6. Tak yah lah buang masa nak hamun ai si merah nih. ai dah immune, lagi u hamun melompat, lagi ai show show, lagi u bernanah darah. You know who you are from that group, and these ppl are all younger than me, in terms of age. Baca entry nih lagi best dari baca entry yang kutuk2 ai tuh pastuh gigit jari. Diorg sure terduduk dik.

7. Jangan kedekut dengan readers and panjang2kan buah tangan pun ye jugak. Zakat dan sedekah tu tak yahlah dicanang pun, apa yang korang leh share ngan readers, do it so. Ini orang bagi korang contact/adiah, terima kasih kat orang tu pun tak pernah. Sian readers tuh.

8. Readers pulak janganlah suka amik kesempatan jugak. Kita tolong mana yang terdaya. cara bantuan kita either via GBM Forum in RM nih, or via FB Fanpage, or via Twitter. If you tak nampak kita promote you dalam RM nih, maybe kita keluarkan your permintaan bantuan di channel yang lain.

9. Anw, mana pergi hilang yang nakkan tips jutawan harituh, dari beratus yang kita jawab, hanya 10% sahaja yang membalas semula. Lain mana hilang? dah kayo tak nak belajar ke?

10. Mood aku lately ni nak memarah je kan..isk isk. Sorry babe, keje banyak, yang nak dilayan kerenah pun ramai pastuh ada orang kacau family mertua aku, so wa sebagai pahlawan merah, kenalah jadi menantu mengdefend semua orang sampai aku naik hantu. Ni job laki aku bagi aku lor hahaha aku kan ‘ganas and garang’!

Anw earnings ni sume bukan dari jumlah iklan atas bawah kiri kanan, tetapi penyumbang utama adalah dari SPONSORED POSTS, seperti yang kubilang dalam Hot.fm.  Tidak juga termasuk yang direct iklans terus ke RM. itu kita tak yah reveal lah LOL.

Alhamdulillah, tambah sket je lagik, untuk both earnings jadi RM15k only for Jan. Sebenarnya kan, bukan baca RM ni sekali lalu jer korang leh dapat ilmu tips blogging, you kena dok sini study and tengok camne saya slowly naik. U can ask loyal readers RM yang dah bertahun2 dok di sini, baik yang suka or tak sukakan ai, depa akan tetap mengaku yang aku naik berdikit2 and sangat dedicated. So dont touch and go dari sini, tapi study and tengok rentak tuju blogging sebenarnya.

Comment: 186

MAD – The Tea Republic!

image

Jom lepak Bangsar Shopping Centre bersama Redmummy, tapi kali ni ku tak nak belanja korang, but nak korang beli sendiri voucher yang murah ini, dari harga RM14.50 tapi spend for RM8 SAHAJA weih! Gapo murah bangat, feeling jutawan lagik makan kat sini…

Pick the voucher NOW NOW NOW and kita dating  di The Tea Republic.

Comment: 7

Kids are Connected To…

48hours sponsored post, do scroll down for latest entries

http://www.youtube.com/user/AnmumTV

Mesti tengok video nih yek korang, baru paham apa yang aku nak ceritakan from the first post entry yang aku posted arituh, ianya related to this entry and the youtube video too. Its a story about a girl, yang sangat kecil dan mampu membantu ibunya menyelesaikan masalah. Mana kita sangka anak kecil begitu mampu memikirkannya.

Kerna apa? Kerna depa ada Connected Tots yang datang dari Gangliosides. Kan brain cells budak2 ni sangat berkembang, so ditambah lagi dengan nutrient Gangliosides yang mereka ambil, memang cemerlang anak-anak kita dibuatnya.

Magnet yang kita ajar untuk anak2 kita, penggunaannya kemudian diaplikasi oleh si anak kecil. Kunci yang jatuh di bawah peti ais, kamu kira, apa yang akan kamu gunakan untuk mengambil kunci itu?

1.    Straw?
2.    Spoon?
3.    Magnet?

Ooo the video above is interactive, you’ll get different answers kalau you all click the wrong answer, so moms or kids yang menjawab betul antara 3 tersebut adalah dalam lingkungan Connected Tot. Anak2 yang boleh menyelesaikan masalah ini bermakna, pemakanan dan tumbesaran depa adalah dibantu kuat oleh brain cells connections, they can solve problem easily walaupun kita orang tua tak terpikir untuk menggunakan options yang anak-anak kita beri itu. But kita belajar dari kesalahan, even you all click on the wrong answer kita boleh belajar dari situ dari sudut yang berlainan pula :)

You know, kids mempunyai mata dan pandangan yang sangat jelas. Kerna itu kalau kita cuba minta pendapat anak-anak, jangan terasa yang jawapan mereka itu hanya mainan mulut, sedangkan, bagaimana mereka dibesarkan adalah dari hasil cedok ilmu yang kita panjangkan.

I still believe, susu ibu memang penting, tetapi apabila sudah putus susu ibu itu, makanya keperluan mereka dalam susu harian yang ada nutrient Gangliosides sangat perlu dan utama.

IMG_8153

Contoh seperti Sirman and Gegirl yang tengah having their lunch….Gegirl agak kurang makan pedas, so setiap kali makan, ayahnya akan tolong kopekkan kulit udang masak pedas tuh. But sampai bila dia nak bergantung pada ibu ayahnya, so bila satu hari dia makan bersendirian, and nak sangat sambal udang, what she did was…

1.    She took the plain water (air suam yang untuk diminum seharian)
2.    Dia tuang air suam tu dalam mangkuk
3.    Dia masukkan sambal udang yang pedas tu dalam mangkuk berisi air suam
4.    Dia gaul and taraaaaaaaa, sambal udang sudah tidak pedas
5.    Kopek dan gaul makan dengan nasi

A brilliant girl!
That s because, she is a Connected Tot and dia tau, dia boleh menyelesaikan masalahnya sendiri :)

Khidmat pesanan masyarakat Connected Tot is brought by Redmummy.com

Comment: 19

MAD – Footy Futsal!

image

Takdak sapa berani nak ajak RM main futsal kah? Dulu hidung aku hampir retak dan patah dek penangan futsal jugak, masa tu bukan zaman anak dara kay, masih beranak pinak 2 lagik! Kalau ada berani nak sepak2 futsal, jom kita seteru di Footy Futsal Taman Megah! tengah promo 36% di waktu puncak dan pastuh roger me, kita sepak sesama dari MilkADeal :)

Comment: 18

Al Khurafat!

IMG04146-20110118-1434

kami suami isteri ada meeting di Nuffnang’s office…lama jugak aku tak mai sini, coz biasanya for anything aku mmg hantar runner jer. runner aku pun dah depa kenal sangat. but kali ni special, Sirman and I update on the recent stories to them, lists yang uhuk batuk pun hahahahhaa kan dah kono naik sama.

well anw…business is business :)

IMG04154-20110119-1800

tq sirman for the lovely bouquet….

hadiahnya lom ada ler korang

aku tak decide lagi

biar lu lah

banyak masalah nak disettlekan, tak berapa nak happening pun ngan memikir hadiah bagai. bukan macam budak2 kecik, laju je depa bagi list. aku lebih suka take it slow and steady coz kita lunaskan dulu apa yang wajib jer. bunga ni pun kalau dia tak hantar aku tak kisah, coz dah 10 tahun kan…

at night kita pergi tengok wayang itu Khurafat, si mya and suaminya ajak joined, so aku n sirman dalam reluctant nak pergi tu iskk ater ko, citer hantuuuuuuuuuu! aku mmg tak leh cite2 seram hantu nih. so hasilnya dalam wayang purata aku tengok skrin adalah sangat minimal dibandingkan dengan memandang ke tempat lain. well aku banyak pandang kiri ngadap muka sirman pastu telangkupkan muka hahahaha, siap cabut spek lagi coz mmg tak nak tengok.

eiii

korang sapa yang tengok Khurafat all the way tak takut tu memang hebatttttt!

Comment: 24