Nuffnang

MAD – The Tea Republic!

image

Jom lepak Bangsar Shopping Centre bersama Redmummy, tapi kali ni ku tak nak belanja korang, but nak korang beli sendiri voucher yang murah ini, dari harga RM14.50 tapi spend for RM8 SAHAJA weih! Gapo murah bangat, feeling jutawan lagik makan kat sini…

Pick the voucher NOW NOW NOW and kita dating  di The Tea Republic.

Comment: 7

Kids are Connected To…

48hours sponsored post, do scroll down for latest entries

http://www.youtube.com/user/AnmumTV

Mesti tengok video nih yek korang, baru paham apa yang aku nak ceritakan from the first post entry yang aku posted arituh, ianya related to this entry and the youtube video too. Its a story about a girl, yang sangat kecil dan mampu membantu ibunya menyelesaikan masalah. Mana kita sangka anak kecil begitu mampu memikirkannya.

Kerna apa? Kerna depa ada Connected Tots yang datang dari Gangliosides. Kan brain cells budak2 ni sangat berkembang, so ditambah lagi dengan nutrient Gangliosides yang mereka ambil, memang cemerlang anak-anak kita dibuatnya.

Magnet yang kita ajar untuk anak2 kita, penggunaannya kemudian diaplikasi oleh si anak kecil. Kunci yang jatuh di bawah peti ais, kamu kira, apa yang akan kamu gunakan untuk mengambil kunci itu?

1.    Straw?
2.    Spoon?
3.    Magnet?

Ooo the video above is interactive, you’ll get different answers kalau you all click the wrong answer, so moms or kids yang menjawab betul antara 3 tersebut adalah dalam lingkungan Connected Tot. Anak2 yang boleh menyelesaikan masalah ini bermakna, pemakanan dan tumbesaran depa adalah dibantu kuat oleh brain cells connections, they can solve problem easily walaupun kita orang tua tak terpikir untuk menggunakan options yang anak-anak kita beri itu. But kita belajar dari kesalahan, even you all click on the wrong answer kita boleh belajar dari situ dari sudut yang berlainan pula :)

You know, kids mempunyai mata dan pandangan yang sangat jelas. Kerna itu kalau kita cuba minta pendapat anak-anak, jangan terasa yang jawapan mereka itu hanya mainan mulut, sedangkan, bagaimana mereka dibesarkan adalah dari hasil cedok ilmu yang kita panjangkan.

I still believe, susu ibu memang penting, tetapi apabila sudah putus susu ibu itu, makanya keperluan mereka dalam susu harian yang ada nutrient Gangliosides sangat perlu dan utama.

IMG_8153

Contoh seperti Sirman and Gegirl yang tengah having their lunch….Gegirl agak kurang makan pedas, so setiap kali makan, ayahnya akan tolong kopekkan kulit udang masak pedas tuh. But sampai bila dia nak bergantung pada ibu ayahnya, so bila satu hari dia makan bersendirian, and nak sangat sambal udang, what she did was…

1.    She took the plain water (air suam yang untuk diminum seharian)
2.    Dia tuang air suam tu dalam mangkuk
3.    Dia masukkan sambal udang yang pedas tu dalam mangkuk berisi air suam
4.    Dia gaul and taraaaaaaaa, sambal udang sudah tidak pedas
5.    Kopek dan gaul makan dengan nasi

A brilliant girl!
That s because, she is a Connected Tot and dia tau, dia boleh menyelesaikan masalahnya sendiri :)

Khidmat pesanan masyarakat Connected Tot is brought by Redmummy.com

Comment: 19

MAD – Footy Futsal!

image

Takdak sapa berani nak ajak RM main futsal kah? Dulu hidung aku hampir retak dan patah dek penangan futsal jugak, masa tu bukan zaman anak dara kay, masih beranak pinak 2 lagik! Kalau ada berani nak sepak2 futsal, jom kita seteru di Footy Futsal Taman Megah! tengah promo 36% di waktu puncak dan pastuh roger me, kita sepak sesama dari MilkADeal :)

Comment: 18

Al Khurafat!

IMG04146-20110118-1434

kami suami isteri ada meeting di Nuffnang’s office…lama jugak aku tak mai sini, coz biasanya for anything aku mmg hantar runner jer. runner aku pun dah depa kenal sangat. but kali ni special, Sirman and I update on the recent stories to them, lists yang uhuk batuk pun hahahahhaa kan dah kono naik sama.

well anw…business is business :)

IMG04154-20110119-1800

tq sirman for the lovely bouquet….

hadiahnya lom ada ler korang

aku tak decide lagi

biar lu lah

banyak masalah nak disettlekan, tak berapa nak happening pun ngan memikir hadiah bagai. bukan macam budak2 kecik, laju je depa bagi list. aku lebih suka take it slow and steady coz kita lunaskan dulu apa yang wajib jer. bunga ni pun kalau dia tak hantar aku tak kisah, coz dah 10 tahun kan…

at night kita pergi tengok wayang itu Khurafat, si mya and suaminya ajak joined, so aku n sirman dalam reluctant nak pergi tu iskk ater ko, citer hantuuuuuuuuuu! aku mmg tak leh cite2 seram hantu nih. so hasilnya dalam wayang purata aku tengok skrin adalah sangat minimal dibandingkan dengan memandang ke tempat lain. well aku banyak pandang kiri ngadap muka sirman pastu telangkupkan muka hahahaha, siap cabut spek lagi coz mmg tak nak tengok.

eiii

korang sapa yang tengok Khurafat all the way tak takut tu memang hebatttttt!

Comment: 24

RM is connected to…

Sponsored Post for 48hours, do scroll down for latest entries. tq

image

Bila tengok Gegirl dah besau gini, dah pandai baca, masihkah kita ingat waktu kita lahirkan anak2 nih, yang depa akan akhirnya sebesau ini. Dulu dalam perut kita hasil dari hubungan intim kita bersama suami, dan akhirnya menjadi sebesau ini pulak budaknya. Hahahaha….

Lesson number one:

Stay connected with your partner :)

IMG_8146

Kemudian bila Abang yang dulu ke main tembam, keluar pun 3.67kg dari perut maknya sampai kena caesarean, wah hebat. Makan sekarang dah pandai sangat memilih. Dulu apa yang makpak bagi makan, ko telan jer. Mementang brain cells dia semakin menginjak usia, dah pandai tahu nak makan apa yang dia suka, and tekaknya terima.

Lesson number two:

Stay connected with your food :)

Lahirnya semua baby dalam dunia ini, dengan satu billion brain cells. Perkh! Kalau tak pergi kelas, memang tak tau. Alah ko tak caya sila google, ai pun belajar dari kehidupan harian, membesarkan anak-anak bukan hanya takat kita bagi makan, education ataupun kasih sayang, tapi dari seluruh aspek kehidupan.

Apa yang depa tengok, rasa and lihat semuanya adalah pengetahuan depa. Meningkat ajer umur depa, meningkatlah jugak brain cells berkembang. Maknanya cantuman bain cells depa akan menjadi lebih cepat dan pantas, bergantung pada kehidupan depa seharian. Apapun, ada satu yang perlu ada dalam membantu pembesaran brain cells depa to stay connected and berkembang….

Melalui Gangliosides – brain nutrient yang membantu brain cells anak-anak kita untuk lebih cepat belajar.

Sebagai contoh….

Aku buang semua kotak vitamin budak-budak ni, coz buat nyemak jer kat rumah. Tapi diam-diam rupanya abang kutip and jadikan 6 keping kotak yang dicantum. Bila ditanya apa keperluannya, katanya mudah sahaja…supaya Mummy boleh simpan semua jam tangan mummy dalam kotak-kotak yang cantik ini, tak payahlah bersepah je jam2 tangan mummy di almari.

Hem….

Ko terpikir tak gitu? Recycling kotak lama untuk kegunaan ibunya sendiri. Sejuk hati ibu, walaupun the quality of the box taklah mahal mana, tapi because abang wraps it using red wrapper, knowing maknya suka merah. It looks so expensive to me and yang penting, bagaimana Abang yang telah already ada Gangliosides dalam brain cells nya itu berfungsi.

I m going to share you a story detaily on the Gangliosides and Connected Tots of the brain cells further in my coming entry.

Khidmat pesanan masyarakat Connected Tots is brought by Redmummy.com

Comment: 14