Nuffnang

Connected Tots of RM…

Bagaimana bagusnya seorang ibu, kalau takde connection yang baik dengan anak, kalau communication dengan anak-anak tiada, memang ya waduh! Susah babe. Susah kita dah tua nanti. Sebabnya sampai ke tua lah jugak nanti depa akan kenang bahawa, even my mom loves me, tapi mak tidak hulurkan kasih sayang dan suara telinganya untuk saya bersuara.

Tak sedap bunyiknya bukan. Makanya sebagai ibu yang mahukan terbaik untuk anak-anak, kerna ada sorang yang membaca blog ini, dan seorang yang very the celik IT, apa kata ikut aku main-main sikit, amik ilmu sikit, belajar sikit pasal microsite Connected Tots nih…

Jangan malas jangan kedekut sangat ngan masa yang sememangnya hanya untuk anak-anak. Tak bermakna seorang ibu itu tidak perlu belajar, memang zaman dulu takde pengetahuan Connected Tots coz depa orang2 lama kita tak tau nak expresskan apa suara depa. But sebab skang Anmum dah buktikan yang Connected Tots memang perlu untuk jalinan ibu dan anak…

Let s have a look!

image

Sedikit sample atau apa isi kandungan di dalam Connected Tots:

Brain cells yang kita dah storykan dalam Post 1 and Post 2 (link back).
Bagaimana si anak menguatkan lagi brain cells depa untuk connection tots?
•    Bebaskan mereka untuk explore setiap yang mereka ingin lakukan, dengan perhatian.
•    Perbanyakkan masa aktiviti bersama, dan perkembangkan lagi opportunities si anak kecil
•    Ajar mereka yang betul untuk pertama kalinya, kalau pertama kali depa dah tau cara yang betul, takkan ada silap untuk repeat progress
•    Jadikan environment sangat seronok untuk anak-anak kecil belajar
•    Terutamanya aktiviti yang sangat fun dan seronok!
•    Bawa mereka pergi park, or riadah permainan, bersama belajar dan mengenal dunia
•    Bebaskan mereka pikir sendiri, menyentuh dan memegang apa yang dilihat (dalam pengawasan)
•    Relatekan apa yang mereka lihat, dengan apa yang mereka belajar sewaktu kita membantu mereka membaca di dalam buku.
•    Mereka lebih belajar dengan cepat, hanya dengan practical rather than theory. Kita pun yang tua pun sama :)

So, apa yang kamu perlu buat?

Click click click out this site, coz site ni lah yang akan lebih memahamkan korang dengan Connected Tots!

image

Kemudian, untuk dapatkan free sample, ask for it. Anmum tidak akan beri kalau korang tak minat. Namanya pun percuma, mintak saja. Not just for you, but for your frens and family members!

Dalam microsite Connected Tots tuh ada games kan?

So knowing my kids yang lebih cepat belajar pantas dengan games, excuse me while I m having fun under the roof with my kids!

Ini dipanggil Connected Tots anak-anak Redmummy….dah tentu dengan Anmum Essential :)

Khidmat pesanan masyarakat Anmum is brought by Redmummy.com

Comment: 32

MAD – AAM!

image

waaa ni aku kena sebat satu..

eh aku dah ada AAM kot? eh ada, takde? adaaaaaaaaaa!!!

Only RM65 sahaja for the AAM Membership, harga biasa is RM100!!

Mau? Mau enggak?

Di MilkADeal :)

Comment: 9

Red Red Pizza Hut!!

A 48hours sponsored post, pls scroll down for my new entries hollaaaa!

DSCN0264

Happy dok nengok ai lam gambar nih?
Maunya tak happy coz roh semangat ketawa, makan dan bersharing dengan korang skang nih. Cuma tak boleh nak tunjuk gelak sakan benau coz sebelah2 tu ada abang2 yang dok sibuk kacau orang ngah posing abik punya depan Pizza-Hut-Malaysia.

Eh kak? Ko dah kenapa depan Pizza-Hut-Malaysia pun posing
Sebab aku ngah mood sangat gumbiraaaaaaaaaaaaaaaa lah wei. Tu pasal aku nak share benda nih ngan korang dan jugak nak kasi korang makan sama. But but, for this entry, aku yang makan, korang tengok jer. Ngehhh

Lepas dah baca nih, semua boleh lari pi Pizza-Hut-Malaysia hokey?

image

Burpppppp! Alhamdulillah….

Ler ko kak blum makan dah konyang?
Eh dok, aku dah konyang makan2 sumer nih, korang yang blum makan so menyeringai ler hangpa tengok ke main sedap nikmat koleksi makanan dari Pizza-Hut-Malaysia yang aku hadap nih. Hanya di Pizza Hutttttttttttttttttttttttt :)

Apa ada dalam nih?

Kalau hangpa nak merasa makan apa yang cik merah makan nih, have a look on these details:

Cheesy Char-Grilled Chicken baked rice
Char-grilled chicken meat, mushrooms, roasted onions, sweet garlic sauce and buttered rrice topped with creamy white sauce and Mozzarella cheese.

Oriental Wings
Fried chicken drumettes and mid-wings coated in a special sweet garlic sauce.

Triple Platter
Oriental Wings OR Honey BBQ Wings, Masala Spin Roll and Criss-Cut Fries, Served with Cool Lime Mayo

Seafood Marinara Pasta
Tempura Prawns, squid strips, tomatoes, onions, olives, Napolitana sauce and parsley.

Mango Pudding
A tropical delight. Mango pudding with nata de coco, drizzled with strawberry sauce with whipped cream on top.

Drinks
http://www.pizzahut.com.my/dining/menu-drinks.html

image

Among the fellow bloggers yang ada sama dalam Party Pizza kita, ada Darkbatman, Vivy Yusof, Hanis Zalikha, Shaolin Tiger, my lovely darling Audrey and Beautifulnara (siap ko Wan lain event akak balas!)

Seperti konsep kata Pizza-Hut-Malaysia, Eat – Laugh – Share. Hah tengok kami makan borak dan bersama2 kongsi pendapat dengan menu terbaharu dari Pizza-Hut-Malaysia. Superb sangat and fun. I tell you lah, memang me satu family suka jugak panggil Pizza-Hut-Malaysia datang hantar ke rumah, tetapi dalam setaun tu sekali 2 tetap jugak makan kat restaurant.

The diff makan kat restaurant Pizza-Hut-Malaysia, memang best. But dalam banyak2 outlet, yang kat Subang 2 ni lagi ‘family’ kot to me. Dengan besaunya, in house parking and anak2 korang nak berlari pusing satu restaurant, pun takde sapa berani nak jegil mata.

image

Beginilah senang cerita, kalau kita makan Pizza-Hut-Malaysia sorang2 kat restaurant, best tak? Mesti tak kick kan? Makan kat mana pun kalau sorang2 takde enjoy sangatlah babe. Seronoknya kalau makan reramai, bawak GBM makan kat pizza, borak2 citer pasal blogger mana pulak yang bakal jadi jutawan….kalau dengan family memang inilah tempat yang secocok.

I mean Pizza-Hut-Malaysia pun korang dah tau yang depa punya environment restaurant and crew yang frenly, good service. Oh pelis dont tell me you dont have good experience langsung ngan Pizza-Hut-Malaysia kan? Rata-rata manusia yang membaca entry ni, takkan tak pernah makan Pizza-Hut-Malaysia? Hah jangan nak tipuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu :)

Di Pizza-Hut-Malaysia adalah tempat untuk kita bersama yang tersayang, kalau tak sayang pun boleh makan kat sini, terus jatuh kasih sayangmu itu nanti heheheheh.

image

Pizza-Hut-Malaysia is not about pizza only. They have something yang pastinya korang tak leh dapat kat luar jugak. Seperti contoh nasi dalam cheese tadik, hah ko tu dalam bahasa melayu yang senang nak disebut, coz nak cakap menu dia ke main panjang kan, so aku melayukan jer nasi keju. Mantap dik rasa dia. Ada jugak aku bawak balik tapi ku beri pada my brother yang was here too to accompany me.

For my family, I have vouchers for them, kalau takde voucher pun memang dah tentu aku sokmo makan Pizza-Hut-Malaysia. I even blogged and twitted bout it kan, eh abang tu  kalau dapat Pizza-Hut-Malaysia, memang dia punya makanan top in the list.

DSCN0158

Hang tau cik makan apa tuh? Haaa ini paling meletup top top di Pizza-Hut-Malaysia! Saja yang paling ngetop kita letak last sekali. Tapi apesal kak red muka ko selenge je dalam gambar nih? Coz aku masa ni ngah senyum but bloggers lain dok sengih2 mengaco, so habis lari mood aku hikss. Orang nak posing buat kerja pun ada je yang huha tau. Wa silambam gak budak2 nih….anwwwwwwwww…..

Kita pun baru je lepas Chinese New Year kan. So tahun nih Pizza-Hut-Malaysia sangat banyak ong ong ong kuning and presenting the new Ring of Fortune Pizza!

DSCN0139

Lap sket air liur hangpa tu yek!
Huh dia punya ingredients mai sini aku tempek je lah kasi senang kerja haku and korang boleh buat reference gak:

Succulent char-grilled chicken on a special double crust stuffed with golden cheese and sprinkled with crispy cornflakes! Made even more auspicious with red capsicums, pineapple tidbits and yellow onions.

Di dalam dan luar crustsnya tuh penuh dengan 3 flavoured cheese kau! Tak cukup tuh, ada pulak crispy conflakes untuk menambahkan lagi perisa crunch nyam nyammmm heiii!

Ada tengok iklan Pizza-Hut-Malaysia yang terbaharu? Perasankan messagenya sama dengan apa yang aku cuba sampaikan, yang semangat kekeluargaan, dan muhibah satu negara Malaysia di dalam satu bumbung Pizza-Hut-Malaysia, kita makan bersama, seronok gelak tawa bersama, yang bestnya lagik hehehehehe….

Pizza-Hut-Malaysia punya restaurant environment, sikit punya merah merah merah lor! Now jom makan Pizza-Hut-Malaysia, and check out apa yang uols suka makan lagik selain the new Ring of Fortune Pizza!

Khidmat pesanan masyarakat Pizza Hut is brought by Redmummy.com

Comment: 55

MAD – Ivan & Max Studio!

image

RM88 jer weihh! harga asal is RM260 untuk colouring rambut ko, treatment, wash and blow! bijak punya belanjawan hoi! lelebih duit leh buat beli voucher2 lain pulak di MilkADeal! Hangpa perasan ke idak yang kalau kumpul2 duit yang kita saving nih boleh tambah2 lagi shopping dalam MilkADeal. Nemai, pls do your maths sket.

So MilkADeal with Ivan & Max Studio at only RM88!

niaoooooooooooo!!!

Comment: 9

MAD – Acmamall.com!

image

Beli RM10 dari MilkADeal untuk mendapatkan RM30 cash vouchers dan boleh shopping di Acmamall.com!  Voucher pula can be used dari 20th Feb sehingga 19th May. So baik beli sekarang untuk penjimatan yang maximum. Perfumes, cosmetics dan beauty products antara yang terlaris di Acmamall.

BUY RM10 at the MilkADeal.

Saya support pilihan anda :)

Comment: 9