RedBoy/Zeeshan

The model and the photographer….

Penceritaan hari ini, about my little photographer, Zeeshan. Kita tak bagi pun dia amik gambar but dia willingly (menyibuk jer) amik camera dari abangnya. This is Samsung, yang gempak latest tuh, review nanti2 kemudian. So dari rumah sejak a month ago kot Zeeshan dah explored ngan camera ni, makanya so cup of his tea ler sangat kan.

 

IMG_2545

 

IMG_2546

IMG_2549IMG_2550IMG_2551

tapi model of the day, of cos goes to Dania. He loves mingle around with Dania (abis tu dah takde closest cousin, specially boy)

IMG_2558IMG_2559

IMG_2555

 

IMG_2563

 

banyakkkkkkkkkkkkkkkkkkkk sangat gambar depa berduaan berposing dan sorang lagi jadi photographer. dari lantai, naik stage, tepi meja, kat bawah khemah, banyak sangatttttttttttt. Yang banyak tu lah masa dalam kereta abangnya dok delete2. membebel2 abangnya, adik ni, amik gambar Dania je ko yek.

 

IMG_2554

memang membahan betullah aritu, kami yang dah masa tu takde guests dok perati je pangai budak 2 orang nih

tak boleh blah btol, siap depa bermodel photographer atas pelamin!

skang kekecik bolehlah, tunggu besar sket, hah tau lah malu. Kot dah besar lagi tengok entry ni, lagi hangpa malu nak sorok manaaaa muka tuh.

Comment: 8

Arabian malay look…

IMG_3824

Top and Bottom from Zalia Zalora too

Pakai code ni untuk shopping kat Zalora tu yek. Entitle 15%. The code: ZBAPZDSU .

IMG_3789

Akak tolong promote kawan akak, she s new in the line of make up, her name is Liza – 012 299 3881

Ni dia yang make up kan, yang buat heavy is my contact lens, tu pun kawan lain akak gak punya. hahahaha semua kawan2, tolong2 jer. Auralens.

IMG_4029

siang mak nya ke main gedebom le kan tapi balik petang tu, dapat la sampai gak sebelum Maghrib and malam tu tidurkan Zeeshan, sambil tuam pala dia. Demam dak kecik, not heavy, dah pi klinik. Skang dah sihat le, gambar2 ni pun lama punya stock, masa Syawal aritu.

Cukuplah nih, skang entry kena buat lelaju, nak pepanjang pun tak leh sangat gak. Ai is maidless now…very the Supermak skang nih. Hari pertama kerja, without maid, jam 12midnite tu akak dah tidur hahahaha, biasa 1.30pagi kay baru tidur. Laki aku cakap dia pepanggil tetiba aku dah longlai, memang kuyu letih sikit ler buat kerja rumah. Tapi one thing for sure, puas hati! Puas hati dan selesa tiada orang luar di rumah, that s the best feeling ever.

Comment: 6

Drama Zeeshan for my iPhone :(

IMG_8088

Sambung sikit lagi a few days before pindah, waktu tunggu anak2 tuition, aku lari ke Tesco, cari barang2 sikit. Kotak tu, kipas baru untuk bilik maid. Dia tu kan, setahun kerja, habis jahanam kipas dalam biliknya, Tak paham acik camne dia pakai, ko sorang je pakai pun. Ni aku beli lagi. Yang lama boleh pakai lagi tapi tak boleh dok tegak, so itu leh letak kat attic. Untuk ko, bukan takat katil baru, kipas baru pun dapat hah bik. Iron cover baru, pastu beli gak iron board baru, masa nak pindah tu ler dia cakap board dah uzur. Der…

IMG_8091

Memandangkan wardrobe dan walk in wardrobe sangat cantik (as per ai requested), jadi kena upgrade hangers merah baru gak hahahaha….Jadi semua kain baju yang duduk dalam kotak, boleh kita susun yey!!

IMG_8152

pun antara longgokan setiap malam camni lah sejak sebulan lepas rumah VA den

IMG_8173

as i was tengok2 gambar dalam iphone, tetiba aku ternampak gambar nih. Ini bukan aku amik nih…hem…

by the way itu access to the walk in wardrobe, tak siap lagi pintu merahnya :)

IMG_8172

wah ada gambar kaki ko plak!

ini ler kerja si anak bongsu. Waktu aku ngah sibuk2 kemas kat bawah, dia buat keje dalam bilik nih, amik hp aku (yang tak sempat nak lock), waktu tu ngah charging kat docking Philips! Dan dek kekasarannya nak main gak iphone tanpa mencabut dari docking, habis dipatahkannya docking tu. Huwaaaaaaaaaaaa ko ni dik!!

Dan lepas tu aku cuba charge kat docking Philips tak lepas, another 2 dockings pun tak lepas gak, So all 3 dockings semua tak boleh charge!! Cant even transfer gambar, but pakai cable je boleh. Ohmeng! The reason mak ko beli docking coz kelajuan menyecaj by docking Philips tuh.

Sob sob….malam tu bukak Machine check harga iphone6, Ya Allah dekat 3ribu 200 untuk 64g!!  Tunggu iphone 7 jer lah heh dah alang kepalang.

Comment: 5

Red Lipstick…

IMG_7028

kengkadang orang dok pelik, apahal ler balik kerja je pun (after asar plak tuh) yang sibuk make up beria, menyala merahnya….

IMG_7032

well well well…

Comment: 3

About Zeeshan…

IMG_7396

jom citer pasal Zeeshan’s development lah sikit. Tengok dia makan mee nih, walaupun pedas katanya (takde le pedas pun) but dia nak gak makan. Si kecik ni very picky eater. susah sangat nak makan. Kalau pi sekolah tu memang  aku tak bawak bekal untuk dia coz nak dia explore the food from school but pun cikgunya cakap kadang2 dia mintak nasi putih gak. hahahha ko ni mat nasi betullah dik.

IMG_7403

ini sesambil tu, numpang dengar lagu gak dari radio abangnya. Like big brother, small brother pun nak jadi orang besau gak. bihun sup abangnya pun dia bedal sama jugak woorrr.

IMG_7428

one of the days, kalau aku dapat balik on time, datang mood rajin, aku ajak gak dia pi playground Tasik Permaisuri. depan rumah je pun…

IMG_7453

just kami berdua jer, bonding time. mengah gak lah aku mengekor dia satu taman, time pepanjat tuh aku kena support badan dia, but aku tak naik le sama, Tidak le mak kau berdayakuasa lima nak panjat sama dik

IMG_7352

Dalam masa kita kekemas barang rumah, ada rantai yang aku dapat 3 sets from one of my trips, tak ingat mana punya negeri/negara. So pagi esoknya nak ke sekolah, he said, i want to give to Aunty Dee.

Aunty Dee is his teacher, the one yang palinggggggggggggggggggg Zeeshan sayang. Istimwa tuh, boleh tetiba dah berniat nak bagi cikgunya, so sampai sekolah, terus dia sarungkan ke leher Aunty Dee.

Development lain, dia dah banyak cakap ler, banyak jugak akal dan nakalnya. Ada gak kadang2 dia buat maknya kecik hati, mak nya pun banyak drama gak kengkadang hahahhaa, aku saja je pagi2 banyak bunyik nak merajuk le segala.

Zeeshan dah 3 taun 5 bulan :) . Healthy, rumah baru sok ko tak leh dah tidur ngan makpak ko ek dik. Memoga misi tu berjaya…so far semua anak2 aku memang payah betul nak pisah tempat tidur.

 

Comment: 7