Supermak

The Brushes Drying Rack…

 

IMG_0173

My brushes collections (ada lagi 32pcs yang kekecik halus for blending eyeshadow kening bagai tu lah, tu aku simpan, tak yah pakai yet, coz yang skang pun banyak ada lagik). Tapi brushes untuk foundation ke pipi ke, muka ni ke, memang aku suka ada banyak. Tapi yang lama aku tak buang. Ada 3 brushes aku from quite good brand gak (tapi service dah tak power untuk muka) aku pakai untuk clean up meja make up, meja pc, meja keje hehehehe….habuk2 kat kibod tu, hah pakai brushes yang lama tu jer. Korang pun sama gak ler, jangan buang brush2 lama tu.

IMG_1347

This is the brush drying rack. Ada warna2 lain gak.but of cos hakak pilih in red ler.  Kan lepas kita cuci, kalau zaman aku, bentang kain, hah letak the brushes, tengah panas. Kalau tak kering kan, overnight je bawah kipas. Tapi semuanya mudah hanya dengan memetik di talian internet hahahaaa….

IMG_1348

ada sejarah tau rack ni, masa aku dapat nih, kitorang dah nak pi tengok movie Star Wars (udahlah aku kelam kabut balik kerja), so semua rushing ler. Depa dah siap awal2 dah pun, so aku grab je ni bukak dalam kereta with few other stuff yang  posmen antau. Bila dah bukak, sesambil tu aku make up.

So aku ingat for this rack aku letak lam bag plastik (dalam tu ada gak sampah2 lain, coz ada benda lain yang aku bukakan from postman hantar tuh), pastu depa ada memakan, pun rubbish masuk lam plastik tuh. Pastu sampai Setia Walk, abang buang plastik tu ke dustbin.

Aku lupa terus ngan rack ni. Dah abis movie, dah balik rumah, dah tengah malam baru aku teringat. But sebelum tu masa dalam kereta tu aku dah suh kakak double check plastik tu sblm abang buang if ada barang2 aku dalam tu yang tak sengaja nak terbuang.

Kakak cakap takde.

IMG_1351

Jadi bila takde, sah, kat rumah takde, kakak check dalam kereta pun takde. Huwaaaaaaaaaaa, mesti dalam plastic bag tu la kan. Kakak pun kena la marah. Yelah tugas dia to check dalam plastik, means dia tak check bebetul. As penalty, dia kena bayar RM30 (oh yes, kita akan bagi denda or penalty, remember the ABCD tips anak2 aritu kan?).

So she paid that nite gak.

Esok malamnya, kita keluar lagi. Aku masuk je kereta, aku perasan ler benda apa ni kat kaki aku. Masyallah. This rack, yang disangka telah dibuang!

Pun kakak kena bebel coz she kan dah checked dalam kereta a nite before tapi tak jumpa, means cari tak jumpa. Dia bagi alasan gelap, abis tu abang ko ada sama, ko pun ada hp, pakai le torchlight hp korang tu. Dan of cos, RM30 dipulangkan semula hehehehee…

Selamat, kalau tidak RM35 kena bayau coz skang dah naik lagi harga. Alhamdulillah, mak kau pun salah gak ler. bukan kakak jer.

IMG_1353

Well ok than the brushes korang tu, overnight kan semalaman, rendam ngan air and sabun ler. Dulu2 banyak le tips suh letak sunlight nya sabun tu lar, memacam jenis sabun. Pada aku, apa nama sabun pun tak kisah, asal ko jangan letak clorox sudah ler. Dah rendam2, biarkan ler.

IMG_1432

IMG_1441

lepas tu amik pulak nih Scrubber Board Brush Cleaners, ini aku beli dalam tak sampai RM5, untuk sental the brushes tu ler. Tapi ni baru sampai, blum pakai lagi.  So turutannya, rendam over night, then sental pakai brush nih, with sabun of cos and pastu amik le drying rack.

IMG_1359

Letak le tengah panas. Kering le nanti. By right the bebulu tu semua kena kebawahkan, tapi lambat heh nak kering, Aku upside down kan jer, sukatik aku le kan.  Cepat gak kering.

Drying rack ni pun ada size gak, ini untuk 26 lubang, ada yang 48 holes, 70 holes pun ada.  Kalau macam ni, semua jenis batang brush tu boleh masuk, ikut sizes.

Seperti dijangka korang nak tau soalan mana beli bagai, kemudian2 ler, ini antara dekat 200 items yang aku beli (the numbers keep on increasing hihihihi), so alsabariah please.

Comment: 5

Gila punya sales ler Bath & Body Works nih!

Selepas seminggu aku dapat hadiah Bath & Body Works set tuh…aku jadi addicted, dok bertangga je kat kedai ni. Almost everyday. Pastuh, depa buat sale, dan jugak setiap hari ada macam2 jenis promotion.

Omeng!

IMG_0502

Promotion ni masih on going. Benda pertama aku beli bukan sumer ni pun, coz aku dah dapat the set kan, aku pi beli wallflowers. Yang pewangi rumah/bilik plug in tu. Hah tu benda pertama aku beli. Promo masa tu (masih lagi) was RM65, dapat the holdernya and the oil nya ler. Or kalau dah ada holder (yang plug tu) amik ler RM65 tu for both oilsnya.

 IMG_1358

So dah beli wallflowers seketul nih, aku nak test, ok ke tak dulu. If nak beli lagi ke kan. So  laki aku balik kerja (aku dah tidur) esoknya dia cakap, semerbak betul wangi bilik, sampai tangga dah berbau. Wah bagus bagus. Tapi aku tidak ler on benda ni 24jam, gila kau, mahei. Bila ada kat rumah jer lah, bila takde kat rumah tu off kan ler.

My room is quite big, bila dah leh bau sampai tangga, memang worth ler.

Ni si Pearly Iman ler yang racun. Hahahahha my BBW buddy, kita whatsapp borak pasal ni jer.

Pastu sok sok, aku dah jadi gang le ngan Sheila, Bath & Body Works Promoter (korang please look for her bila datang BBW KLCC), she will update me with the promotion. Pasal kan nak Christmas kan so hehari ada memacam promotion.

IMG_0504

Pastuh my gf, dia nak satu body mist tu, but kena le beli buy 3 free 1 kan (tengok promo from my 1st photo atas). Aku tak nak le beli sangat coz I already have 2 bottles (1 shimmer mist and 1 mist – dedua dapat dalam hadiah aritu), but nak tolong kawan ok ler, will buy 1. So lagi 2 botol, akan ada lagi 2 orang buddies kami le akan beli gak.

But satu malam tu masa aku ngah jadi mak arab aritu, Sheila BBW whatsapp cakap weekend tu punya promotion is semua mist is RM49, instead of RM73. Lagi better dari buy 3 free 1 tu kan, Apa lagik, kompem ler semuanya  nak.

So pagi esoknya, kita bank in terus kat acct Sheila. Ko nak suruh aku pi KLCC over the weekend? Oh memang tak rajin le hakak kan.

IMG_1362

Jadi transfered duit, ada  3 orang nak, aku punya amik yang hot selling ni ler, Mad About U. Masa ni aku tak pasan rupanya BBW ada hantar email bagitau. Skang dah lagi alert.  Pastu Monday bila masuk kerja, baru le amik dari Sheila. settled. She can be trusted.

Alright the next2 day nya, aku pun almost everyday le pi BBW.

Promotion dia berubah2 ok, hari tu body mist yang travel size, lotion, body shower, all at RM10. Ada orang borong berbakul2. Pun aku beli gak hahahhaa, 2,3 botol, my gfs too.

Tapi tu untuk sehari jer ler.

IMG_0996

So pastuh, aku dah aim the candle besau ni, seketul is RM120 – RM135. Ish ish, mahei kan, baik ler tunggu promotion. Itu weekend aritu, at RM80 seketul.

Then ada promotion lagi weekend tu, buy 3 free 2 for all items. If not yang promo lain is buy 3 free 1 kan but for mist jer. Hah, harus le ko nak buy 3 free 2 tu, which aku aim the candles and the shimmer. Aku giler shimmer.

Bebudak BBW ni pun ramai dah kenal aku, hehari datang spray shimmer dan checking on the promotions. Ada satu hari tu promotion dia was buy 1 free 1 for holiday set. Harga nya set tu RM159 ada 3 – shower gel, mist and lotion. wahliau. Yang set tu patutnya harga kalau individual is RM203, but jadi RM159 kan, so kalau 6 ko darab bahagi bagai, tak ke sebijiknya jadi RM26.50!!

Aku dah tempting gak ler nak beli satu set, aku nak 2 barangnya jer, mist and shower gel. Yang lotion 2 botol tu boleh jual, either ko nak jual harga sama promotion 26.50 or harga asal RM65 or RM50 pun dah untung kan.

IMG_0999

 

Tapi aku tak amik hahahahaha, coz eii tak leh takleh, aku dah aim yang buy 3 free 2.

Esoknya pulak aku datang lagik, promo lain, the other holiday items jadik buy 1 free 1. Omeng! Candles yang mahal aku nak tu, dah jadi buy 1 free 1, instead of RM80. Baik ler amik yang promo nih. Promo buy 1 free 1 hanya hari Friday tu jer.

So aku amik candle bagak ni – 1 dan percuma 1

Pastu aku amik lagi wallflowers 1 dan percuma oil isinya 1.

aku add up lagi 2 bijik wallflowers oil isinya so percuma lagik 2 bijik. Means bulan2 akan datang jimat ler kan. 4 bijik.

Dah, tak larat dah ni, kawan aku pun sama memborong. Rabak rabak.

Tapi shimmer punya promotion, aku nak gak, buy 3 free 2. Tapi BBW tambah lagi, buy 2 free 1. Ya Allah, gila camni. So aku amik yang paling rendah ler, dah melambak sangat nih, buy 2 free 1, only for shimmer.

Ini coz over the weekend, pun aku masukkan duit kat Sheila, suh dia uruskan. Nanti Monday aku amik.

Ini yang Sheila whatsapp, cuma tunggu kutip hari Monday jer…hari lain promotion lain, jadi kena cepat grab ler…Memang ini pun yang aku nak, shimmer. Bau pun sodap.

 

IMG_1186

korang boleh buy 3 get 2 free or even buy 2 get 1 free

tapi ni weekend lepas, dah abis ler. yang tinggal is buy 3 free 1. Tapi selagi lom abis xmas and new year, mesti ada promotion lain. Aku kalau tak perasan email BBW, Sheila je lah yang akan update aku. 

Bila carik korang carik Sheila, kena carik sampai dia datang kat ko, coz setiap promoters ada zon memasing. If promoter A datang ke area ko yang ada promoter B, promoter A kena bagitau yang customer request kita attend dia kat Promoter B. Cos sebelum aku picked Sheila as my promoter, ada sorang 2 promoter tu aku tak berapa berkenan, tak syok. Bila kenal Sheila, memang tak nak dah orang lain handle kita. Coz u need to ask lots of stuff bila beli bebenda mahal ni and tengok apa yang tips and recommendation dia ajar bagai. Dah 2 kali, ada promoters lain sound Sheila dedepan aku yang kenapa dia masuk zon depa, aku sound le balik. I asked for Sheila and I want her to serve me. Baru le promoter lain paham, kadang2 mungkin Sheila dah cakap yang aku request but ada yang tak dengar tak perasan, tu yang menyound. Dik, ingat je muka akak ni dik, hehari aku datang pun ko lupa, dah tentu aku carik Sheila jer.

IMG_1204

Tips untuk candle bagak ni, pasang 4 jam sahaja. pastu kalau nak pasang lagi, tunggu after few hours. Jangan lelebih 4 jam, katanya BBW ler. Elok la pun, kalau nak tahan 2 bulan kan hahahahaa…but if dah abis ni pun, kalau takde promotion, aku takkan beli, mahal sangat, baik rely on the wallflowers tu jer. Yang ni coz depa buat baik punya sale. Tu pasal aku sebat gak. Container ni jangan buang, leh bersihkan bila dah habis, pakai le letak bebenda lain. Make up ko ker!

IMG_1363

hah ni wallflowers untuk letak kat living dining hall, memang kuat bau diaaaaaaaaaaaaaa, sedap pun ye gak. Tips rumahtangga le ni kan gak. Yang kiri tu, untuk set lampu menyala automatically, so kita ada rumah ke takde rumah, dia akan menyala ikut waktu yang ko dah set. Dulu masa kat rumah VA aku sokmo pakai but pastu dah ke mana perginya. Ni pun beli baru bila pindah Red House, kedai 2 hinggit adajual, kedai DIY melambak ada. Murah jer. Jadi ada benda mahal ada benda murah ler rumah aku ni pun gak.

Speaking of bau kan, the mist or even shimmer, memang wangi ler. If ko pakai semalam, lepas tu esoknya ko bangun tidur, tapi jangan le mandi lu, masih ada lagi baunya (kata suamiku ler :P ), ini dah boleh kira penyelamat semua jenis perfumes gak nih, edp ke edt bagai, if this is the case.

aku jarang pakai kat opis or pi kerja coz memang ada stock perfumes pun kat opis or even kat kereta, but since shimmer dah ada 4 botol, harus semua tempat dapat setiap satu aku letak nih. Jadi kalian, pi le memborong, sempena depa ngah buat sale hehebat, abisla drop Bodyshop (depan BBW pulak tu memasing).

Jadi korang, entry ini adalah racun untuk korang pi beli sama. Ni pun aku ngah timbang kati nak pi amik shower gelnya lagik hishhh…

Comment: 6

Back to school…

IMG_0797

budak yang sangat le bff dengan aku, sampaikan kedai ni bebudaknya cakap, kak, sayang lebih anak kecik ni kan?

eh tetiga pun sayang, tunggu le si kecik ni besar macam abang kakaknya, sama je kena jegil jerit gak nanti.

 

IMG_0793

korang dah settled baju sekolah anak2? Huh lega aku dah selesai. Tinggal nak jahitkan badge depa jer, which aku plan to settle gak by this coming weekend.

Paling sempoi untuk pilih baju sekolah kakak, nak licin or cotton? nak licin pulak mummy. Nak ni  nak tu? nak yang ada tali pulak mummy

ok aku ikut jer. Senang. Settled untuk kakak. Laki aku yang pi pusing btr satu round tu pun bila datang balik kedai, tekejut je bila kakak punya dah settled.

for abang? huh….ini le yang menyebabkan dari aku berdiri lelama sampai carik kerusi!

IMG_0790

abang punya, tak nak geloboh tang lengan. Tak nak macam ni, tak nak macam tu. Bila tak nak gobos, kena lengan panjang tu jadi pendek, eh mana satu ko ni bang oiiii

tapi aku dok ingat cakap si Zaid aritu, if you cant beat them, join them!

so hah, aku put myself at the age of 14, 15 ni ko nak camne bang sebenarnya. Abang nanti bila tuck in, nak baju tu labuh, takde le pependek sangat nanti senang terkeluar. Abang nak camni camni camni. Jadi huh…3,4,5 kali ler keluar masuk  fitting room gak, naik bosan adik2nya menunggu.

But alhamdulillah, ada gak jalan penyelesaian.

IMG_0829

adiknya mintak satu, pencil case. Tapi bila malam tu aku tengok lam plastik bag, mana takde pun pencil case nya, rupanya apak and abangnya cabut, tak bagi amik. Ler…

lepas tu dia ada mintak wallet superman. Dik, bukan mak tak  nak belikan dik, tapi wallet tu lagi besar dari  poket seluar ko dikkkkk.

bakul kiri kat cashier tu, hah antara hasilnya. Belum tinggi menggunung lagi tu.

IMG_0838

bag sekolah pun ada kat kedai ni, set2 untuk sukan pun ada. semua ada le kat kedai ni, Boleh kata ler kan dah kuor blog aku banyak kali pun. Famous je kedai ni, kedai baju sekolah, kat BTR. Aku dah jadi customer depa sejak abang umur 7 1/2 tahun. hahahah coz dulu tak tau ujudnya kedai ni, sebelum abang masuk darjah 1 dulu, kita beli kat Midvalley punya kedai baju sekolah. Dah lepas tu baru tau, so pertengahan tahun abang darjah 1 tu yang kita baru jadi customer kedai ni, sampai le skang ni.

Adik aku cakap, masa depa dulu beli kat sini gak. Aku tak rasa aku beli kat sini zaman2 aku dulu,  masa sekolah menengah tu kita pakai recycle punya baju sekolah jer, dari budak Sains Selangor or dari kakak aku hahahaa..yelah money was quite an issue kan dulu, mak aku kan anak ramai, jadi kita yang tetengah ni takde le dapat macam yang atas2 dan yang bebawah…

IMG_0924

habis jer tuh kita makan kat Kedai Mak Siti, aku suapkan Zeeshan dulu. Dia dah pun makan nasi sebelum keluar rumah tapi aku suap lagi nasi and sup, pun dia makan gak, lapar ke ko dik…yang lelain pun makan lauk campur. Tapi aku makan bihun sup, baru nak sapadek, pun dia tak leh nak berenggang ngan aku si kecik tu. coz kena marah dengan bapaknya. habis tu dia dok gigit manja lengan bapaknya, mau tak hangin orang tua tu.

Aku kalau laki aku marah je, cecepat aku tangkap anak2, or pegang laki aku, ai is cannot see you know anak2 ai kena marah jegil dek bapaknya. Baran  marah lelaki dengan  marah mak nya ni lain.  I know my laki so well lor…garang2 aku pun, anak2 tetap mak mak makkk….

IMG_0850

tu dia heh…kali ni tak sampai seribu. Eh ni belum lagi yuran2 sekolah depa, adik punya kain baju sekolah yuran jer will be RM1500 kalau tak silap aku. Ini pun belum lagi masuk kakak punya kain baju sekolah agama, coz tu hanya dapat dibeli pada akhir tahun cuti sekolah nanti coz dia belum tahu lagi dia masih lagi jadi prefect or not for next year.

Hari tu dah beli pakaian biasa sekolah agama, baru le sekolah cakap dia jadi Prefect, adoiyai, belanja lagi…tambahan. Kenapa le tak dibilang awal2. Bila dah bagitau lambat macam tu, ada makpak yang tak bagi anaknya jadi Prefect, yelah bertambah lagi belanja baju sekolah lain. Kena pikir le gak, tak ramai makpak yang willing nak buat double payment.  Tapi for us, insyallah duit untuk anak2 ni memang ler ada tapi masih menyusahkan, pembaziran kalau dah beli kena beli lain pulak. Jadi tu pasal kali ni aku cakap, jangan beli lagi, tunggu sampai depa announced. Sekolah pun satu, lam mim baba sangat!

IMG_0921

Ramai tanya tetiap taun, mana kedainya, alah kat Bandar Tun Razak, kat sebelah2 ngan food court belakang BHP tu, belakang kedai Pak Aji, sesatunya kedai baju sekolah. Merata manusia datang kedai tu, staff dia mesra, setiap tahun depa improve the kedai ni. Setiap section ada jer staff yang jaga. Kasut lain, baju lain, baju hok ni lain, cashier lain, yang jaga depan lain. Tak de le terkejar2 kalau short of staff. Memang dia punya cara kerja organized ler.

Aku le yang mengunpackpun tetiga bags ni, cabut segala harga mala bagai. Dah nak hujung tahun aritu bila sekolah kain baju masuk washing machine, pasni aku cakap masuk dalam bakul biru, mak kau sanggup basuh tangan. Jahanam baju putih sekolah kalau masuk w/machine heh, bercampur dengan warna lain.

Tang iron no hal, bebudak 2 orang tu yang ironkan jugak sendiri baju sekolah depa tu.

IMG_0401

on top of that, ini lemari gobok buku cerita, buku agama, dan segala jenis buku red family. Di sini ler. Siap dengan tangga kerusi gak, untuk mereka2 yang pendek memanjat ke atas tuh (mak korang). Asalnya nak buat build in cabinets untuk buku2 tapi pikir long term, mungkin tempat ni nak letak sofa panjang for our reading pleasures lepak2 sambil blogging pc bagai, some more ada TV jugak for our Hypptv tu kan.  So tak jadi buat build in, beli yang 7 kaki ni jer, cukup gak untuk semua buku2 cerita. Tapi buku2 sekolah masih di bilik memasing ler…

Cuti sekolah ni once a week depa punya tanggungjawab habiskan satu buku cerita, pastu kena buat synopsis and nanti bapaknya akan tanya setiap Sunday on the buku2 cerita tu ler. Bukan baca sembarang macam tu jer…

Bagus gak lemari buku ni, kalau buku cerita tu boleh letak double depan belakang, penuh santak gak lah. Elok le cabinets buku gini, mostly open kan, aku tak nak open, dulu2 punya rak buku jenis open, so bila tak kemas, adoi sakit mata ler. Aku kepantangan betul bila tak kemas bersepah2 ni. Jadi jalan paling bagus, amik rak buku yang jenis bertutup. Kalau bersepah dalam tu pun, takde le aku berzikir sangat. coz jarang nampak jarang bukaknya. Harga gobok ni, idok le ingat, sebelum pindah dulu aku dah pre order, so ni antara barang yang 7 lori hantar masa pindah rumah.

Comment: 5

Lagi the tips…amik le

IMG_9879

Ini pembelian untuk box ketiga. Yang ketiga ni pulak, ko tengok nih, ada 2 tingkat, so total untuk 20 pcs of watches. Sebelum ni kita memang dah ada 2 boxes, for all 5 of us nya jam ler. Tapi yelah, memang jam aku paling banyak pun.

My new watches are also on the way. Sebenarnya jam2 yang aku beli tu, brand biasa jer, tapi takde jual sini, online. The sebab musabab aku beli banyak tu pasal designnya, adalah untuk macam gelang manis akak merah. kihkihkih…..

aku dah melalui zaman pakai jam memahal, dengan pelbagai jenis jenama canggih, so skang, jam bebiasa tapi cantik sangat, later2 i show show u kay.

IMG_9974

ni untuk baking. Dia macam senduk sodek, tapi ada weight scale sekali.

Gatei beli, tapi dah banyak gak sampai, for baking purposes. Aku tak kerajinan lagi nak pi kedai2 bake beli bagai, so ni pun sume beli online. Entah bile le nak belajar baking hahahaa, tapi takper, aku siap sedia dulu ngan barang2 tools untuk baking. By right, bulan ni le patutnya pergi belajar bake. Haih….

the red shoes belakang tu, bukan sembarang kasut. Itu gladiator shoes, dengan heels some more. Itu tayangan kemudian…

IMG_0126

Double decker bakul ni, ada roda. TIADA WARNA MERAH, kalau tak, harus ke aku nak pakai kaler biru ni. Bukan ler beli baru ni, bought at HomePro, dapat merasa pakai kat rumah VA lam 1-2 bulan sebelum kita bungkus untuk pindah ke Red House.

Bila pindah tu, tak bukak2, tapi yelah, aku ni barang banyak pun, kadang2 aku nya ingatan tetiba datang, ding ding ding. Benda ni simpan dalam kotak, dalam storage. Tingkat tinggi pulak tu, lagi le lupa sangat nak dipakai. Bila datang ding ding ding tu apa lagik, harus digunapakai.

cantik gak lah, kalau ada merah lagi better. Atas tu for maknek sabun basuh kain baju, bawahnya untuk letak kain baju yang kena dibasuh sental dengan tangan merah aku nih. Mostly baju2 kerja jalan, baju putih, dan anak2 dalam tu ler. Hah tangan ni le yang punya bikin. Bukan hari2 aku buat pun, once a week jer, kumpul sekali harung.

Tapi masa kat rumah VA dulu, aku guna pakai untuk letak barang2 dapur, piok belanga bagai coz dapur kecik kan, jadi agak useful betul benda ni. Tak ingat le harganya…

IMG_0117

hah korang hari tu laki aku racun aku kata ada Taken 3, adoi aku dahlah ngan bz buat blogging job (remember i dont really blog during weekdays, aku buat semua weekend, auto schedule terus), nak mengabiskan kerja2 blog lagi, so angkut turun laptop.  Keyboard bawak turun gak pasal hakak suka pakai kibod dari pakai kibod laptop tu ler….

dan pastuh habis je siap segala kerja, buat le keje2 rumah lain. Ini was the weekend yang anak2 kami 2 orang tu pergi Kem.  Hok pasal laptop or pc kan, aku lebih suka PC. Laptop tu aku dapat free, from HP, one of the blogjobs aku dulu ler. Bertaun dah. PC pun aku ada 1 gak kat PC area tu, walaupun ni laptop, tapi aku sambungkan ngan desktop besar and kibod. Sebab seronok lagi le pakai PC dari lappy. Orang pakai laptop ni pasal nak on the move manjang, aku tak rajin le haih nak angkut kulu kilir laptop. smart phone kan ado.

IMG_0120

Jadi aritu kan anak2 besar takde, so terpaksa le dengan tak relanya laki aku pun kena le merajin sikit. Dia kena amik job lipat kain baju. Aku pulak kena iron baju (dah memang kerja aku pun). Tapi tu ler laki aku punya style lipat hahahahaha, sukahati tekak dia jer. Aku sound gak ni kalau abang kakak nampak cara awak lipat ni, dalam skala 10, mesti awak dapat 1 je tau! Tapi pedulik hapa laki aku kan, dia cakap janji bakul kain baju ni kosong.

aku pulak buat ironing, mostly kain baju aku je pun, or tambah sikit baju laki aku coz baju2 lain semua abang yg iron. Cuma kain baju aku mmg aku tak bagi abang iron, hari tu dia iron, side senget, maknya cerewet so baik le maknya buat sendiri.

Routine iron aku skang kalau tak Sabtu siang ialah pada Ahad malam. Itu kalau malam, kena angkat semua peralatan ironing ngan kosinya siap2 depan tv, aku nak kena mengadap Gegar Vaganza (which i never miss sejak musim kedua ni), lagipun aku tak pakai spek, so tu yang kena dok depannnnnnnnnnnnnnnnnn tv sangat.

Zeeshan dapat ipad, bonus malam tu so terus diam tak pijak perut bapaknya. If not, bergegar satu rumah dia punya kicau.

Dah 3 weekends dah aku dok mengadap iron baju depan tv, ni semua gegar vaganza tu punya pasallah. Aku team Haiza :) . Tapi Faradhiya suara pun omang, sodap meremang.

 

 

Comment: 7

Special day…

IMG_0206

bukak2 blog terjojol muka akak merah kahkahkah…dahlah ari pertama of the weekdays kan. Nak tunjuk the mascara. Tak pakai pun mascara better than sex tu. Tapi the volume, the technique, tu yang penting. Ni takde eyeliner or the whiteliner bawah tu pun. sekadar light eyeshadow tapi aku main volume abis. Nak tiru macam si Suraya (dalam Memory cinta suraya, bongok la cite tu, makin lama main semua tak relevant, tapi terjebak gak tengok).

IMG_0210

Seluar ni, dah beli berbulan bulan bulannnnnnnnnnnnnnnn, tak pernah berpakai. Huk aloh, dah banyak bonar kain baju pasalnya. Padahal hari2 aku usik kain suor merah ni. Tapi di pagi tu aku macam terlintas nak tarik keluar, bila tengok eh ….apasal tak penah pakai. Ini boleh buat pergi kerja.

Tapi seluar macam ni tak boleh tuck in ye, kalau ko nak tuck in gak kena pakai spentot yang tak nampak lining tu. Kalau tengah piod, lagi ler jangan kau berangan nak tuck in semata. Perut kalau leper tak per gak kahkahkah…

Suor merah ni from Variente, macam palazzo, tapi sidenya ada flare2 sikit.

IMG_0214

ini paling best buat aku nak blogkan sangat. Bila ko rasa ko nak sesuatu, tapi harganya terlalu mahallllllllll untuk satu benda yang ko rasa ko tak nak invest. Tapi bila ko dapat hadiah, adoi!! ko akan rasa bahagianyaaaaaaaaaaaaaaa sangat2 hahahaha…Terima kasih Allah.

Aku dapat hadiah year end gift or can be called a Christmas gift from someone special. Isterinya pilihkan kalau tak silap, terima kasih sangat couple budiman.

ada kerusi kecik merah lam gambar atas tu kan, hah untuk kependekan akak merah kau ni, kena le ada kerusi ni merata kat wardrobe. Supaya mudah untuk pencapaian kain baju :) Banyak ada kat rumah akak, almost setiap penjuru kerusi merah tu ada kembarnya hehehehehehe. Kira tips pendek tinggi gak ler ni.

IMG_0218

they both tau aku suka merah, kebetulan kot ada set untuk chrismast gift merah2 ni, aku tengok paperbag je aku dah melonjak sukaaaaaaaaaaaa. bila bukak dalam muahahahahha ada shimmer!! yes yes yes.

Harga ni mahal, pada aku ler. Kan kedainya baru bukak kat KLCC tu, memanglah meriah baunya tapi tu ler, sekali aku masuk kedai tu rasa macam, hem nantilah, tak de rasa penting lagi nak beli ni semua. Baik beli barang2 lain.

Tapi bila dapat ni hiks….suka suka.

Ni ai boleh share sama pakai ke?

Hoh tak boleh!!!

agaklah RD pun, ko kang bau bunga2 je pulak, pakai je set bau jantan ko tu udah.

IMG_0323

dan penutupnya hari ini, minggu lepas heboh dengan nama ZEESHAN. Ialah mana taknya nama anak aku ni kan unique, dan apabila Fouziah Ghaus announced her new baby boy is Muhammad Zeeshan, ramai betul orang msg aku, tag aku. Automatically bila depa tengok nama anak Poja, terus ingat nama anak aku hah.

Aku pun wassap gak kat akak ipar Poja (she is my bff, dah blogkan banyak kali pun bila tiap kali aku datang rumah depa or even depa datang rumah aku), kakaknya pun cakap kat Poja ni sama la ngan nama anak kawan akak…..Zeeshan!

Glamour ko dik, pasnih ramai le pakai nama Zeeshan yek :) . So untuk entry ni, dengan pakai seluar merah baru, dengan dapat hadiah merah2 wangi dan jugak dengan keglamouran nama Zeeshan. Yey.

Comment: 4