buka puasa

10!! vouchers PERCUMA untuk berbuka puasa di Bangi Golf Resort!

.

Tak lengkap rasanya puasa tahun ni kalau tak berbuka di Buffet Ramadhan, Bangi Golf Resort. Tiap-tiap tahun pergi, for sure tahun ni takkan miss punya :)

Bila kenangkan lagi lagi kesedapan menu hidangan buffet Ramadhannya yang bermacam-macam ada, dari Malay style hinggalah ke Western menu. Belum lagi cerita keempukkan kambing goleknya lagi, wajib pergi tahun ni!

 

Udang goreng butter tu memang pujaan hati ku…

Alhamdulillah, Bangi Golf Resort sudi menjemput Akak satu family untuk berbuka tahun ni, terima kasih banyak-banyak :)

Tapi bukan untuk Akak jer, good newsnya, Bangi Golf Resort berbesar hati memberi PERCUMA 6 10 vouchers untuk korang semua datang dan rasa sendiri keenakkan hidangan istimewa di Buffet Ramadhan, Bangi Golf Resort ni.

Apa yang korang kena buat, just komen dan sambung ayat ni mengikut kreativiti masing-masing. Pemenang akan dipilih berdasarkan yang paling kreatif.

Saya ingin menikmati juadah berbuka puasa di Buffet Ramadhan, Bangi Golf Resort kerana ….

Senang jer kan :) Jangan lupa tinggalkan valid email address and mobile number supaya boleh dihubungi kalo dipilih nanti :)

Tapi pada sapa-sapa yang ingin berbuka puasa ni Buffet Ramadhan, Bangi Golf Resort, bolehlah hubungi nombor telefon seperti di bawah ni:

For reservation di Bangi Golf Resort, contact  03-8925 3728 / 03-8210 0265

Address: No 1, Persiaran Bandar, Bandar Baru Bangi, 43650 Selangor

Website: http://www.bgrrest.com

Facebook: https://www.facebook.com/BangiGolfResortRestaurant

RM58 for adults and RM29 for children. Now they also have Selera Pantai Timur, akak nak pergi dah Ahad nih, jumpa lah kita yek. Eh winners will be contacted via email/wassap. So hah, komen komen komen ler…

CLOSING DATE AND TIME IS BY TONITE MIDNITE, BEFORE FRIDAY 10th JUNE.

Comment: 93

Cyberview Resort & Spa Buffet Ramadhan!!

Setiap kali ramadhan, ramai antara kita suka berbuka di luar, specially di hotel2 besar. Aku pun sama gak lah, but not lah everyday, once or twice a week is fine jugaklah, jadi untuk review Ramadhan buffet taun nih, akak accepted from tempat baru pulak, Cyberview Resort and Spa. Kind of new to me, very the 2minutes to my husband’s office hahahaa, itu paling bestnyalah kan.

IMG_2250

Sedar tak sedar, pejam celik pejam celik dah tak lama lagi nak masuk bulan puasa! Ha korang hutang puasa dah bayar ke belum tu?

IMG_2276

Dah kalau bulan puasa memang tak sah lah kalau takde Buffet Ramadhan kan. So baru-baru ni aku sempat pergi menjamah dan menjamu selera dengan menu berbuka puasa Buffet Ramadhan @ Cyberview Resort & Spa.

IMG_2301

Don’t know la about you all kan, but this is the very first time Akak nampak menu Buffet Ramadhan yang menyediakan fresh live prawn and fish stall! Korang boleh tangkap sendiri (which i tak buatlah, i suh Chef ler tangkapkan hahahahaha) dan suruh the chef masak ikut menu yang disediakan. Memang hebat betul sajian kat sini. Akak bagi 5 bintang untuk stall ni :)

IMG_2274

Spread menu yang bermacam-macam dan panjang, dari hujung ke pangkal. Dari A to Z semua ada kat sini, korang cakap lah nak apa, for sure ada.

IMG_2252

 

Salah satu spread menunya sudah tentu the authenthic Malaysian food. Rusa masak hitam, telur itik masak lemak cili padi, ikan keli masak lemak tempoyak, paru berlada, daging masak kurma, perut masak lemak cili padi dan rebung, pajeri nenas dan banyak lagiiiiii. Akak menaip ni pun telan air liur membayangkan all these dishes! Memang masakan melayu sedap dan lazat. Habis diet aku! Taper lepas raya kita diet balik :)

eh apa diet tuh? hahahhaa alah rileks lah, i m being paid to get fat, of cos i m being paid to get slim back kan. hiks..

Gulai ayamnya tu, wallahhhhhhhhhh, akak repeat 2 plates hoih!

IMG_2255

IMG_2258

Spread deserts dia pulak pun pelbagai Malay kuih muih, segala jenis kek, sweet delicacies, macam-macamp udings even segala jenis bubur pun ada dihidangkan. My favourite of cos bubur pulut hitam dan pengat pisang. Yummehhhh. Aku memang pantang le bubur oi, sangat le my dunia bubur2 nih.

IMG_2259

Teh tarik of cos la ada! Berserta minuman panas dan sejuk lain antaranya hot chocolate, kopi, nescafe tarik, bandung, tebu, barli, cincau, soya bean, teh bunga dan longan.

IMG_2261

Lagi satu yang bestnya, ada Kid’s Corner kat sini. I’m sure your kids gonna love this section!

IMG_6103IMG_2264

IMG_2280

IMG_2281

Dari chocolate fountain, ice cream, jellies, candies, pop corn, cupcakes, muffin dan cookies semua ada kat sini. Our kids will go crazy here :)

IMG_6104

Tapi the most important thing, also this is first time Akak nampak, Cyberview Resort & Spa ada meyediakan kids room! Memang understanding betul depa ni :)

So parents semua boleh makan dengan aman tanpa gangguan anak-anak dan dapat menikmati semua hidangan yang sememangnya lazat kat sini yey! Biar anak-anak main kat sini :) . Akak dah bayangkan ler nanti pasnih kita bukak puasa sini, Zeeshan akan pusing satu dunia, instead kita letak dia dalam kids room ni jer, sebelah je pun ngan buffet ramadhan, makpak nak monitor anak pun senang.

Surau, restrooms pun dekat, ample parking too. Apa lagik mau ada for this kind of place, very the family oriented untuk kita berbuka. Not to mention, kalau tak de family pun hasil yang sama gak hehehe…come come jemputlah berbuka sama di sini.

IMG_2277

IMG_2279

Tidak dilupa buah-buahan segar sebagai pencuci mulut.

IMG_6091

Tapi ada lagi yang paling best di Buffet Ramadhan Cyberview Resort & Spa ni, iaitu the Live Station Counter di mana kesemua lauk-lauk ni akan dimasak dan dan tu jugak. Atas tu bermacam gulai kawah

IMG_2289

Salah satunya kambing golek berserta nasi arab yang sangatlah sedap haiii…

you know akak tried nasi arab tu, lemaknya macam penuh sangat, macam nasi tu berlemak, but actually it s not. Rupanya rahsianya ialah cara masak nasi tu, hah, i know already, i korek from the Chef.

IMG_2295

Dim sum yang panas-panas

IMG_2298

Ni yang Akak cakap atas tadi, fresh live fish and prawn stall! Memang segar dan mengiurkan

IMG_2340

Setelah kenyang perut, Akak pun suka hati. Sebagai penutup layan bubur yang manis dan enak untuk pencuci mulut :)

Personally memang puas hati berbuka puasa di Cyberview Resort & Spa ni. Menu yang jarang kita jumpa dapat kita rasai di sini. Hidangannya pula fresh dan rasanya pula memanglah sedap dan ikut selera kita. Ambient ataupun suasananya juga selesa dan tenang, begitu jugs susun atur kerusi meja makan pun quite selesa dan a bit loose. All in all memang berbaloi.

Untuk tempahan bolehlah hubungi Tel: (603) 8312 7000 also full address.

Buffet Ramadhan 2016 di Cyberview Resort & Spa ni berharga RM138 nett untuk orang dewasa. Dan kanak-kanak pula berharga RM69nett (age 4 – 12yo).

Tapi kalau tempah awal-awal sebelum akhir bulan May nih, boleh dapat harga lagi murah iaitu RM95nett dan applicable during 1st and 4th week of Ramadhan and RM108 nett for the whole month of Ramadhan.. So tu kalau untuk early bird voucherslah yek. They have more than 200 menu buffet yang dari western to local, dari Kokdiang to JB.

Ada jugak diadakan cabutan bertuah setiap minggu di mana 2 pemenang akan dapat menaiki Hot Air Balloon.  Jadi sambil makan,  ada untung nama naik, dapat ler naik balloon :)

Comment: 4

Astro Kosong-Kosong…

IMG_9997

Dok sini tunggu member pi amik kereta. Rasanya over 10 years aku keje kat KLCC nun, ini  kali kedua gamaknya aku dok sini. Hiks…Boleh tahan sakit gak ler bontot dok sini menunggu ketenya sampai.

So anyway, this week banyak buka puasa di luar, sampai aku kena decline few invites gak dek kerna kesian anak2 yang dah lama tak berbuka ngan mak andeh nih. Tapi anak2 lagi suka gak kalau maknya takde, boleh bebas sket, yelah peti suara takde kan. Lagipun this week laki aku sama straight seminggu leh berbuka ngan family, jadi menyenangkan ler lagi kerja hakak merah.

IMG_9999

ai pernah pakai pun dress hijau nih, raya tahun lepas. Sekali pakainya, so ini 2nd round. Dekat setahun gap. Maklumlah semua beratus2 kain baju yang duduk dalam kotak, dah bersusun di gobok merah. Jadi easy akak mencapai. Saje ler pakai semula, specially si Rizalman hijau yang RM400 ke RM500 tuh, hah tu pun baru sekali je pakai. Tunggu next buka puasa ke event ler.

Tapi dia ada keluarkan kaler merah seii! adoi, tak sampai hati le nak beli. Mahal benau. Tapi merah tapi lawa. Tapi napa ada belt, tak nak aku pakai belt kat dress merah meletup kau tu

IMG_0094

The next day, attended the Astro Buka Puasa, at the Majestic Hotel.

IMG_0034

Eh eh, gambar ni kot ada fan kata rendang. Ai memang rendang dik, memang pendek :)

IMG_0033

For Astro, after so many years (due to his overseas trip ler, kerja ler) this year RD boleh temankan bininya. TQ TQ TQ

Kami datang berasingan, seperti biasa. Aku sampai dulu, about 10min later he sampai. Lega, kot tidak kena tunggu dia.  Tapi tu ler, boleh mengantuk redah traffic kat KL nun di petang hari.

Aku balik rumah memang jumpa jem gak, but campur jem bagai, less than 30min dah sampai rumah. Memang tak lama pun. Moving laju.

IMG_0049

I tak make up heavy, just the mascara and red lipstick

IMG_0054

mementang ko pakai high heels and hakak tak pakai heels ye Aza, action kau! I love this dolly, she looks after me so well, despite masa kat reception kena dingdong sket by their people.

IMG_0059

The food galore, jarang gila kan aku letak gambar food nih, but for today, special case. Rendang ayam! Finally dapat makan rendang ayam, ketiga2nya. ngan lomang plak tuh. Baguslah berat kalau naik.

IMG_0060

dan jarang jugak jumpa hotel buffet ada siput sedut!! ini yang RD cedokkan, wish kakak ada sama, memang kompem mak ngan anak dara berlawan sedut. You know dalam seminggu, 2,3 kali aku akan belikan kakak siput sedut. Sedapnyaaaaaaa lahai siput sedut masak lomak cili api

IMG_0063

Ayda Jebat

IMG_1460

Kia Fairy. She pakai sopan habis tapi pun still nampak sexy.

IMG_1462

Fasha, sekejapan dah kurus?

IMG_1466

Amyra Rosli, napa le artist2 Malaysia ni bila bergambar or even being interviewed tak nak carry handbags ke clutch ke, leh gak masuk lam RM. She s pretty btw.

IMG_1470

#kosongkosong Astro

IMG_0064

sepam lagi muka kak red kau, yang tak pakai in red at all

IMG_0070

Amelina, ni pun sekejapan je dah kurus. Masa dia baru keluar balik dulu, boleh tahan gak gems, anak bape Amelina? 5 kot kan? power ler

IMG_0091

My top is from #Zalia . Remember cam biasa use this code at Zalora for shopping there, baju kasut maknek sume can pakai one.  Entitle 15%. The code: ZBAPZDSU .

Kain pastel cantik by Chantek, butik di Isetan KLCC. Ini kali pertama aku gamble amik kaler light gini, biasanya all darks kan.

Clutch is by Anya Hindmarch and shoes is by Cipela.

Bila tengok Astro, ada satu iklan bersempena ngan raya nih, alahai sedihnya tengok iklan tu, menitik gak air mata aku. Kali ni depa tak pakai the pelakon but depa pakai the real people. Seorang anak bernama Herman, bekas penagih dadah yang dah lama sangt tak jumpa bapaknya, dan momohon kemaafan. Itu memang part memang kena amik tisu.

So sepanjang Syawal nanti, ada 168 program menarik from 16 channels of Astro. Dengan tema Kosong-Kosong, Tiada Noktah Untuk Kemaafan. Herman dan ayahnya akan jadi bualan di Ramadhan dan Syawal ini.

Thanks Astro kali ni dalam doorgift bag ada Surah Yasin dan Amalan Pilihan. Content pertama yang tak disangka will be given out to public during this Ramadhan Syawal.

Comment: 11

Casa Ombak – Ramadhan Buka Puasa & One Stop Wedding Centre

IMG_9527

 

Salam Ramadhan semua.

Pejam celik dah a few days kita berpuasa. Kalau dah bulan puasa memang tak sah lah kalau takde Buffet Ramadhan kan. I have Eyriqazz, Kaoi and Sohok in this picture.

IMG_9529

So baru-baru ni aku sempatlah pergi menjamah dan menjamu selera dengan menu berbuka puasa ala kampung di Buffet Ramadhan @ Casa Ombak. Bukan aku sorang jer, aku ditemani of cos Red Family dan paling best ramai geng-geng bloggers lain yang turut hadir.

Air oren tu kan, Zeeshan dok perati jer. tetiba dah bawak segelas ke meja.

IMG_9531

nangis, mak merah terlepas roti jala! tu ler menceceh je borak ngan gang2 bloggers

IMG_9536

Jamuan makanan dia memang pelbagai pilihan. Dah nama pun buffet Ramadhan ala kampung, dari ulam-ulam kampung sampailah ke western food, goreng-goreng, nasi Arab, segala jenis mee. kuih-muih, manisan, buah-buahan, roti john, roti jala, keow teow goreng, ikan bakar, ayam goreng berempah dan pelbagai jenis masakan panas dan instant food. semuanya ada! Ikutkan hati memang nak jamah semua, tapi kena control diet gak hiks. Tapi teh tarik dia memang umph, bergelas-gelas aku togok hai…

Tapi kalo jamah secuit dua tak la rasa guilty sangat hehehe. Yang penting kena merasa, tak nanti menyesal pulak :)

IMG_9537

Kambing golek wajib ada :)

IMG_9542

Terima kasih Akma atas jemputan :) On my left is her sister, Shieda

IMG_9553

Oh by the way, actually Casa Ombak juga adalah merupakan One Stop Wedding Centre.

IMG_9556

Korang tengoklah sendiri himpunan koleksi baju pengantin yang depa ada, alahai cantik-cantiknya. Tapi mana merah?

IMG_9564

So kalau korang nak lokasi perkahwinan yang berkonsepkan taman, bolehlah contact Casa Ombak. Depa boleh arrangekan A to Z semua kelengkapan kawin korang dari segi venue, catering, pelamin, chiavari chairs, make-up, dekorasi ataupun hiasan, butik pakaian dan of cos baju pengantin yang lelawa tu. Semua all in one punya pakej. Senang hai keje cam ni. Tak yah pengantin pening-pening. Pening-pening muntah-muntah lepas kahwin jer gitu hiks

IMG_9591

Together with Kak Hanny and Azwa

 

IMG_9604

Paru goreng cili yang jadi idaman aku

IMG_9608

Udang goreng yang jadi ratahan Kakak

IMG_9609

Dekorasi yang cantik menyedapkan mata memandang dan selesa untuk makan gitu.

IMG_9623

Tengah bergossip pasal *tut* tetiba RD nak ambik gambar la pulak hehehe

IMG_9636

Me with dress dari Jakarta dong, the one i bought last year tau, bukan yang this year punya trip, baru dapat pakai hah.

IMG_9640

Cantikkan hiasan dia, Susun atur kerusi meja makan pun quite selesa dan a bit loose, so senang nak gerak pi ambik makanan. Tak le dok bergesel-gesel celah-celah kerusi hiks, just nice. No berlaga bontot.

IMG_9641

Bila berbuka puasa di Casa Ombak seolah-olah seperti berbuka di dalam taman. Ini kerana Casa Ombak bukanlah sebuah restoran, ia adalah sebuah halaman kawasan banglo mewah dikelilingi dengan pokok-pokok yang hijau dan rendang ala-ala taman gitu. Memang santai dan tenang.

IMG_9602

Zeeshan tu leka ngan iphone bapak dia, tapi kita bagi time makan kejap tu jer supaya dia tak ligan lari keliling.

IMG_9699

pastuh, bertukar uniform le akak merah kau!

IMG_9702

Kitorang sambung tengok Minions lepas tu, suka sangat Zeeshan tengok sambil menjerit-jerit dia hehehehe.

IMG_9689

 antara teman dan bloggers

IMG_1407

So apa lagi sebelum penutup kita bergambar reraamai gitu. Again thanks to Akma yang sudi menjemput kami berbuka puasa di Casa Ombak yang Berkonsepkan Dalam Taman

IMG_1395

Dengan harga yang berpatutan memang sangat berbaloi. Untuk tempahan boleh hubungi nombor di bawah ni:

Casa Ombak Buffet Ramadan “Ala Kampung” yang menyelerakan dengan suasana open garden dan santai :)

Casa Ombak
No 22 Jalan Damai Off Jalan Ampang, 55000 Kuala Lumpur

Call/whatsapp : 013 6241417 / 012 6621062 / 03 2181 8750

RM55 nett/pax Dewasa
RM27 nett/pax kanak2 (5-12tahun)

Dibuka untuk individu/group/company

Facebook page : Ombak Creative page

Landmark
(Berdekatan dengan Ampang Park dan Lokasi belakang Double Tree Hotel dan The Intermark)

Ada surau untuk solat, jangan al khuatir.

Terima kasihhhhh Akma and team for our first buffet ramadhan.

Comment: 7

Astro Buka Puasa – The handbags of the Celebrities

Ramadhan.

Astro Berbuka Puasa kembali lagi sempena pelancaran programmes menarik untuk tayangan hari raya nanti, my many years of support to Astro. One of my fav clients.

But untuk kali ni, i tak nak lah letak gambar2 celebrities coz dah banyak kuor kat local blogs kan. So i macam tahun2 dulu, nak target untuk their outfits, handbags, make up hair do etcs. Cos yang tu memang dari dulu aku gila buatkan pung.

IMG_1813

Suasana majlis yang belum lagi ramai hadhir dan belum lagi dewan dibuka…

IMG_1804

Bertemankan RD, dia pun memang suka je pergi Astro Buka Puasa, nak cuci mata lerrrrrrrrrrrr tu!

Ada gambar dia ngan ‘abang celebrity’ dia, pi check instagram dia.

Tapi aku sampai dulu kali ni dari laki aku kehkehkeh…..berlagak sketlah coz biasa dia sampai dulu dari aku. Kitorg ni mana ler boleh datang serentak, memasing kan dari arah yang berlainan

So anw, gambar yang kusam2, memang datang dari tangan aku tapi gambar berwatermark dan awesome tu, hasil dari Lawa Photography. They are the best!

1

Norish Karman

She s very soft lah, very polite, i like her way

11

Fouziah Gous

No clutch no handbag?

12

Dira Abu Zahar

14

Double A and LV nya yang dah lusuh gila patina leather colournya

15

Seteru lama hahahaaha

ops orang baru tak tau kot kisah NA ngan RM

Dia bawak handbag oren menyala, cant catch the brand

16

Kalau hangpa follow instagram Johan and Ozlyn memang tau lah kan yang Ozlyn baru borong berderet2 handbags baru

16A

Chanel double flap medium in green

17

18

19

Syura

20

Black

21

AAida pakai tight top purple, kain purple, tudung light purple and dan juga Prada Saffiano Purple!

22

Hafiz

23

Some of the celebrities yang hadhir

Sebenarnya malam tu celebrities terlampau ramai and yang dijemput naik atas stage pun yang nampak di mata jer lah kan….tak semua boleh nak joined up sama

24

Sharifah Shahora dan Coach

25

Hamboihhhhhhhh

Sedondon hitam

Kurung modern Cik Ta memang sangat cantikkkkk!!!

26

Harga sampin songket Zain ni, berapa ye agak2?

Aku tengok kat bawah KLCC starting price sume dari 1k and above

27

Dazrin and Hairul Azreen

28

The Astro buka Puasa was held at the KL Hilton

30

Didie Alias in merah menyala

Aku dok ngan dia sepanjang tunggu pintu dibuka, she hosted untuk kat luar hall, dia bawa Chanel Jumbo in Brown colour

2

Zizan pun LV, bagpack

IMG_1797

Eh terselit

Dress caftan merah beli online. Top to toe le sendiri

Chanel Medium Boy tu first time pakai for this event.

 

5

Rafidah Ibrahim, tudung dah lawa tapi kain baju kurungnya tak up to date. Gucci Boston dia bawak

6

Lisa memang pakai baju from Jovian je lah kan…and the clutch aku rasa YSL nih, in black. puas aku telek. aku pun nampak Lisa dari jauh je pung

8

Pengantin baru in Coach bag

10

Datuk Sheikh pun ada sama, with his Mrs too

4

Ozlyn – Chanel Green medium pun memang cantik, pandai dia pilih warna.  She has the Jumbo tricolour and the Birkin kan, baru uploaded lam instag dia tuh

3

This is totally a Maxi size of Chanel, pink colour lagik!

To engage Lawa Photography for your private and official events, via Zai - 012 2874090 / zai@lawa.biz

Thanks Astro for the Buka Puasa, Syawal nanti siaplah ramai dok rumah lepas selesai buat ziarah rumah ke rumah untuk macam-macam rancangan raya yang menarik di Astro. Aku antaranya kehkehkeh!

Nak tengok lagi handbag celebrities?

Nak? Nakkkkkkkkkkkk ke?

 

Comment: 15