Alvin Abang Gegirl…

IMG19791

ko napa sirman, mata ke main stim ke ngantuk…

ok korang sejak jemaat till seminggu ni memang cite hal anak beranak je lah yer…cite shopping ke merendek bersama teman2 tidak mungkin kuor buat masa ni coz aku n sirman spend time ngan bebudak2. duit mengalir cam air koooooooo……

IMG19805

poi mvalley nak nonton Alvin and The Chipmunks 2, tetengah center court ada pulak show xmas, wah terus semua orang kena berenti coz gegirl nak tengok sampai abih show tu. ya budak ni…..minat tol dia tang2 joget seni gini. abangnya dok ajak callo pun dia dok suh tunggu sampai sudah sirman and abang blah tinggalkan the girls…

IMG19806

they went to the music shop to find something for gegirl’s violin.

aku tengok kedai ni macam mahal lah pulak, orang kata kalau size violin hok kecik 200 lebih. lebih baper aku assume tak sampai 250 lah kan, sekali kat sini paling murah 299. huiiiiii ko. mahal kedai ni.

IMG19811

we are looking for a shoulder rest for violin’s set. memang ada khas utk violin, kan lagi lah budak2 ni nak main pakai ni sakit dagu pipi and shoulder, so suggested to buy 1 by her teacher.

btw, the violin set yang gegirl dapat tu, kita tak beli, my fren bagi pinjam to us.

ko red next time boleh tak cakap kat aku, bape kali aku dah ckp anak aku main violin. nasib baik aku baca blog ko…

oh yek….too many things in my head, lupa aa anak dia ada violin set. hikss

IMG19818

Alvin and the Chipmunks 2 memang funny. it s not a real cartoon, ni jenis movie yang manusia hidup tapi menjadi normal dalam waktu itu dengan chipmunks yang sangat dikenali. ok lah best tengok, penuh wayang ngan budak2 and mak bapak.

abang dok pujuk nak tengok Avatar plak…lagi pulak dia tengok dvd Avatar kat QB, lagilah dia ajak tengok.

so ke Avatar lah pulok kita yer….

bila ke aku nak pi carik tiket Avatar ni, to save the cost, mbe aku akan utilise the Premier tickets yang Sirman dapat waktu menang lucky draw di Mister Potato. just top up satu ticket jer lagi…

IMG19813

teringin mengenang kisah lalu, bukan dia x de gitar cabuk or gitar tong kat umah, but yelah….ni gitar baru kedai kan. haruslah nak mengasah bakat sket.

eh lawa2 ko kedai ni nya gitar, harga pun riban2 jer…

jenis gitar rock kapak kaler merah toing toing pun ado.

kedai instrument muzik ni bukan kat sblh megakids yer, but the one yang sblh mcd/burger king, on top floor nya. just in case ada peminat muzik kat RM.

IMG19810

sekali makan campur harga tickets for 3 total up jadi 80 inggit. itupun kami amik seats 3 jer coz gegirl dia tak betah dok sorang2, kalo kat tgv dia mesti carik pangku mak pak nya. kalo kat gsc plak dia suka duduk kat palang between the chairs but most of the time dia nak dok atas pangku gak. so it s a waste to buy 4 tickets, 3 je udah. makan sekali satu family, campo lagi makan utk lam cinema…tak ke dah 80inggit.

hahahahahaha

cuti sekolah memang banyak makan duit woiii!

itu baru satu hari nya project berjalan malam ngan depa…tak tengok lagi plan kami minggu ni memang all out penuh for the kids. aa lom kira set2 nak masuk sekolah lagi.

perkhh…..padanlah aku dulu takde kain baju sekolah baru bila naik sekolah, mahal rupanya nak menyekolahkan anak2, ko anak 2 ko pikir anak yang 5,6 orang…cam aku lak dulu 8 beradik.

Comment: 15

Musim Pengantin….

IMG19782

nak senyum tak sampai hati. muka bengang giler hehehehehe….for one case hiks.. anw, we went to a wedding, no kids again. anak2 aku dah besar gamaknya diorg, dengo je wedding terus geleng pala tak nak ikut. well gegirl memang boleh dipujuk2 but sebab dia tengok abangnya ada right and hak for not attending the wedding, she chose the same step as well.

makanya episode ibu bapa yang kulu kilir berduaan again without the kids…

IMG_9923

IMG_9934

a wedding in Sungai Buloh…waaa jauh. dah sampai pun siap jem lagi coz ada 10 weddings on the road kiri kanan. ni first time la aku sampai Sg Buloh yang ntah tak tau kat celah bedah mana. we were guided by Nafnaf and husband. Wan was there too tapi jadi orang kuat pengantin…

kalau Naf n lakinya tak tunggu kat sekolah mana tah…mau kompem sesat. ada yang singgah selamba memana wedding tumpang makan gitu.

IMG_9942

Selamat Pengantin Baru to Helmi and Puteri, yes i m putting this in the blog…part of my life is stated in RM. The wedding that i m not gonna miss, luckily takdak event tau yang oi…

kalu ada….harus akak n Sirman tak leh mai.

IMG_9950

IMG_9945

To adik Maelbest ku yang hensem wangi bak bidadara bulan mengambang…

i had to miss your sister’s wedding coz wedding yang satu ni je dah amik masa kat 3 jam waaaaaaaaa, jauh jauh jauh. not only sis mael nya wedding je aku kena miss, kawan aku nya adik’s wedding pun aku kena miss.

but you dont have any idea….

on the xmas day aritu, my family is supposed to hold 1 big reception, but remember….

Comment: 11

Satu dengung violin…

IMG19711

playing violin for her grandmom….

IMG19717

mamat ni main bunyi kedaung….bingit telinga aku, ngiluuu sebab salah tune

IMG19727

aku pelik la budak2 ni, kat umah bagi teh o ngan roti kosong langsung tak pandang….

IMG19728

tp kat umah neneknya, bukan main bertambah2 dia celup roti kosong n teh tarik….

IMG19747

abang can read already tp dia malas nak baca semua cite lam paper tu, but sebab dia geram ada satu cite tu aku discussed ngan sirman, and dia nak carik gak apa benda yang kitorg perbahaskan, so satu satu page newspapers tu dia carik…ehhehehehe nak tak nak kena gak dia membaca yek bang…

IMG19753

pergulingan dan rehat anak beranak together with neneknya….tak ramai balik la masa kami balik ni, sume dok ramai balik a week earlier. oh sangat molek cuti2 xmas dapat santai rehat pastu berdengung2 telinga dengo violin gegirl, ada part2 yang dia tak mahir, dia tarik sampai naik ngilu telinga sume orang.

idok plak dia dengo bunyi ngilu tu yang oii gegirl….

IMG19742

muzik malam untuk neneknya jugak….

eh neneknya ni bukan mak ajah aku yer, ni ibu mertua ku…mak ku pulang malam ini yeyyyyy :) insyallah.

Comment: 11

On Natal Day…

IMG19674IMG19672

in that pink bag, ada berekor2 teddy bear mamat yang dia sumbatkan….termasuk di tangan 3 ekor. itu kenkawannya, kalo boleh satu umah nya mamat dia nak bawak. (my kids call teddy bear as mamat). nak bawak sumer tak bley sebab tak cukup kaki tangan, nak suh makpak bawakkan, harus makpaknya baling semula lam bilik dia…

IMG19678

sian abang sesempit duduk, sebab adik punya mamat dok penuh ruang seat belakang…

eleh abang, korang tau tak salah satu mamat yang gegirl bawak tu is belong to abang. sampai dah abang beso ni pun he will sleep with one mamat, tp kat public dia takkan pegang, control macho. that mamat is his bantal busuk lah kiranya…

IMG19683

aku patut buat sale Shop@RM nih for mamat2 budak kecik ni. wahahaha mak ko nak get rid of everything, sume nak buat sale kan…….

at the end of the nite, balik tu bukan dia angkut sume nya bawak naik, dia biarkan diorg dalam keter ‘biar tau mummy jangan bawak naik, nanti esok esok nak bawak diorg jalan2′

hukaloh………

IMG19693

aku tak pernah jumpa pregnant mom yang dah ada bukaan 2cm tapi dok steady lagi kat umah gelak2…doctor bagi option whether she nak stay in spital or balik umah dulu, n she chose to lepak kat umah.

ko dah buka 2cm tapi ko melepak lagi, pi lah spital oi

alah mini contraction jer, baru 2cm, lambat ni, sok sok lah pi spital bila dah teruk contraction aku

lorhai…kalo aku dah 2cm, aku dah landing atas katil spital yang oiiiiiiii

to my fren, congratulations for the 3rd angel in the family! this means, i m gonna get something from Thelilcaliph for the new born baby girl.

IMG19695

the sarat pregnant mom has cik kucing yang sangatlah pemalu….kerna aku adalah pencinta kucing, she can get along with me…eii cute, macam Kemek!

IMG19702

my fren oso has the old rabbit. nampak tua arnab dia nih….memang muka gaya pun dah tua. telur pun dah londeh hahahaha..woi aku tak tengok ye tapi anak member aku ni cakap. si rabbit and kucingnya tu satu gang tau, depa adalah sangat kawan mawan.

IMG19692

n there a violin set for my Gegirl :)

Comment: 16

Avatar is the best!!!

IMG19645

went to watch Avatar with Sirman. no kids. in the car, abang pun ada but as usual, dia dok nyorok2 jer bila part amik gambo…..sirman was sooo sooo looking forward to watch Avatar, sebab tulah aku sangat tega and kejang2 kaki beratur panjang giler kat GSC the other day.

IMG19652

if the couple of nites ago aku berdiri kat cermin ni wt Gegirl, mlm tu saya sorang2 lah plak. but we gonna watch the Chipmunks with the complete Red Family soon….

hui abih duit tengok wayang je lately. but minggu ni memang all out for the kids, saya and sirman sentiasa save our leave for year end, if we dont go anywhere pun, kita akan spend dengan anak2 gak sebab depa cuti sekolah panjang kan…

IMG19653 IMG19659

well, the movie is so fantastic!! puas hati tengok wpun lama giler, sampai nak pi wiwi membeseh pun boleh tahan, takde rasa nak lari pi toilet. memang rasa nak tengok lagi lah, dok pueh. bawak abang pun best gak, he memang suka la ada gaya2 gini. i m not interested to watch via 3D coz masa aku kat HK Disneyland pun tengok cartoon apa tah dengan 3D, pala aku naik pening2 jer lah….

those yang tak tengok, moh moh tengok weih. one of the greatest movie untuk abad ini.

Comment: 18