9th Year Anniversary Gift to Sirman…

IMG19640

nice box, red colour….

an anniversary gift from a wife to a husband. so that he will keep his mouth shut, tak yah nak bising kata si bini dok beli hbag mahal sokmo yek….

anniversary ni is supposedly bulan depan/jan tapi memang sengaja diberi awal, sebab si bininya mengejarkan Sale hahahahaha…kalo idak kang takde sale manyak rugi wooooo! hidup kena pandai berjimat cermat.

IMG19670

at nite, a black coffee is served to the wife for the Tissot that he got. black coffee jer?

bila dia nak tanya…you nak apa ek anniversary bulan depan? sampai sudah tak tanya2…ke dia tau aku nak jawab apa ehehhehehe….so baik dia diam tidak bersoalan.

Aku tak mampu nak bagi Omega ke Rolex ke…Tissot je lah yang aku leh bagi, itupun kira duit berkali2 hahahahaa, terbayang2 plak kat Miu Miu bila nak bayo Tissot ni. but demi suami yang sesatunya yang aku ado, investlah sket.

again, konsep tutup mulut harus kita praktikkan kay, banyak lagi hbags aku nak beli nih…

anw, after months of waiting,  Sirman has finally updated his blog!

Comment: 17

Oh Paghis….

IMG19634

with the power of make up, muka yang lesu menjadi ceria gumbira manis sikaliiiiiiiiiiiii…..

bukan muka aku, muka the boss of Thelilcaliph.

talking bout her company, betullah kalau aku pregnant lagi, macam2 barang kedainya aku main angkut je bawak balik huhuuuuuuuuuu……

IMG19636

i heard bout the bad news from a fren to a fren…

how i wish i can share it here, takut lah kalau dia baca RM, mesti dia rasa malu. sedangkan niat aku sangat bersimpati dengan masalah bertimpa yang dipikul.

to korang….kalau ada masalah, carilah yang dipercayai untuk kita berkongsi rahsia, cubalah fight to the end. kalau sudah tidak mampu untuk bertarung, jangan give up but look at yourself, sampai bila nak menangis sedu sedah dengan nasib diri. Allah berikan kita masalah bukan untuk kita terduduk selamanya tapi untuk kita bangun bersemangat semula. kalaupun utk diri kita, untuk mak ayah dan terutama untuk anak-anak.

To a fren for a fren….it s not worth it for you to ‘duduk meleku menangis tak sudah2′.

IMG19639

one happy lady with her latest investment…wajah yang cantik dan indah untuk suami tercinto.

from her, i learn one thing bout Paris… :)

oh Paris…..

ohoooooooooooooo Paris.

selangkah kakiku hampir melangkah. tapi selangkah sedang menimbang kati.

hehehehehehehe

Comment: 8

Nuffnang Friso Gold Family Day Out!!

48hrs sticky mode, pls scroll down for new entries in RM

Sungguhlah jodoh aku dengan Friso sangat kuat. Ini tahun kedua aku bersama Friso, akan menjelang lagi tahun ketiga bersama mereka juga. Dengan Friso juga aku dapat Sony LCD TV, dengan Friso juga anakku si Gegirl ketagih semakin kuat dengan susu putihnya.

Kerna kepercayaan Friso pada RM dan juga seperti percayanya kamu pada product Friso ni tinggi, tak heranlahkan, the more mothers are buying Friso for their children. Not bad gak power to blogging community!

Adakalanya kita tengok anak kita ni macam suffering dengan caugh lah, kohok2 batuk, flu lagi, diarrohea macam2 penyakit yang sikecil tu dapat. Tapi kita tak tahu mungkin anak kita yang kecil cinonit tu tak cukup kuat immunity mereka untuk melawan penyakit2 itu. Sebab itulah kita perlukan Friso, antara susu jenama terbaik yang boleh membantu anak2 kita berlawan bersatu dengan bakteria atau gems yang attack their body.

Tak semestinya bakteria dalam badan anak2 kita ni semuanya tidak elok. Ada jugak bakteria hidup yang sihat untuk melawan bakteria yang harus dinyahkan. Bakteri yang baik dipanggil probiotik.  Friso juga ada probiotik iaitu untuk makanan kepada bakteria yang molek2 ni lah, supaya depa leh growing fast. Kalaupun ko ada terlampau banyak bakteria yang memolek ni, pun bagus juga coz boleh berlawan dengan bakteria yang jejaha tu. Supaya anak-anak kita tidak akan jatuh sakit semudahnya.

Yes u probably macam apa le kak red ni cakap takde gaya scientific, I m trying to relate this statement dengan cara paling mudah. Sebab aku tau kalau korang pun bukannya baca apa yang tertulis kat tin Friso tu kan, tak kira apa jenis product pun korang mana ada baca, so aku translatekan kepada tulisan yang paling ringkas.

Konsep basic yang paling senang, pastikan anak2 kita ni mandi 2 kali sehari, basuh tangan setiap kali mahu makan, pastikan kuku kaki tangan mereka juga pendek dan kemas. Takde le membiak2 kuman kat kuku jari depa tu. Ingat yer, 50% dari body anak2 kita penuh dengan air, sebab itulah anak2 kita perlukan air yang banyak, apatah lagi diorg keluarkan peluh dan kencing pun ke main banyak jugakkan. Ater dah melompat kijang sana sini, maunya tak berpeluh2. Budak2 kan active sebab itu as mothers, kita perlu mengukuhkan imuniti anak kita.

Menyokong membina sistem imuniti yang kebal serta tumbesaran dan perkembangan anak-anak, diperlukan untuk kita memberi mereka Friso Gold yang ada vitamins, minerals, protein, prebiotik dan probiotik yakni dipanggil Nutrients.

You must be wondering kenapa gambar lama Friso yang kutempekkan pulak, cos I guess this is the right time for me to get pregnant for the 3rd baby of Red Family, so the Red Baby may get to try the other batch of Friso :)

Anw, Friso is very nice to hold another round of Nuffnang Friso Gold Family Day Out!! ingat lagi 2 tahun lepas tak aku ada buat entries berkoyon2 pasal Nuffnang Friso Gold Family Day Out nih, which membawa kemenangan kepada RM to bring back more hadiah! So kali ni dalam konsep yang sama, kamu parents and anak-anak boleh berjimba sama, dengan penuh program dan lunch jugak disediakan dan ditaja penuh oleh Nuffnang Friso Gold Family Day Out.

image

Syarat untuk menyertai Family Day Out ni senang ajer, visit the Nuffnang’s site and upload gambar anak2 kamu yang menunjukkan anak2 korang tengah fight off the bacterias and germs. Lepas tu buat satu entry dengan tema tajuk “Curious kids need to be tough inside” dan kemudian ceritakan camne korang nak increase your child’s immune system.

Submit entry korang tu kat link tu jugak immediately. Tarikh tutup penyertaan adalah pada 29 December 2009 ni. Very soon yang oiiii!

80 entries dari 80 bloggers akan mendapat invite untuk 2 adults and 2 children ke Nuffnang Friso Gold Family Day Out. Not only that…ada lagi yang best ni. Untuk yang memblog dengan entry terhebat terhangat terFriso akan mendapat tajaan penuh percutian 3 hari 2 malam holiday package untuk 2 adults and 2 kids ke Disneyland Hong Kong!!

sekali lagi Friso akan membawa you & your family ke Disneyland Hong Kong wahhaha syoknya!! Not forgotten to the top 11 akan mendapat voucher RM100 Toys “R” Us dan juga cash sebanyak RM1,000. Hangat tak hangat yang oi adiah2 yang ditawarkan.

friso_serang

Hanya perlu upload gambar dari Nuffnang site, and buat entry kemudian datang have fun beramai-ramai, korang sudah boleh menang pelbagai hadiah. Tu tak termasuk dengan hadiah doorgift yang Friso nak bagi during the day itself.

Ha jangan korang lupa yer, dating untuk indoor activity kita as details:
Date: 2nd January 2010 Saturday
Time: 10am to 2pm
Venue: Kizsports & Gym, One Utama (Old Wing)

So tunggu apa lagi, buat entry2 menarik korang sekarang juga! Closing date is on 29th December 2009!! Oh… aku juga mahu turut serta to join the contest coz kalau tahun lepas aku kalah tidak dapat ke HK Disneyland, biar kali ni aku yang pergi bersama Red Family!!

N yes saya juga akan berada di Kizsports too :) . Meet me there!!!

Khidmat pesanan masyarakat Nuffnang Friso is brought by Redmummy.com

Comment: 22

Tak natural tapi fresh look :)

IMG19623

i love this make up…coz macam no make up at all. just mascara jer.  eyeshadow ke eyeliner pun tarak….

IMG19624

kalau tengok muka aku masa kat blogspot lama

isk iskk, sian sedih yer. betul2 takde texture muka gamaknya…..alhamdulillah now dah boleh bolehlah nak touch up muka sendiri. even without make up pun kita boleh nampak naik seri….

specially wthout eyeshadow or eyeliner.

aku tengok gambo si sememeh (u remember her?) dia x pakai  make up, betapa lawanya natural beauty dia yek. sangat cantik. buruk2 pangai ko pun tapi sungguh indah wajah non make up nya. apatah lagi bila bermake up.

Merry Xmas everyone :)

Comment: 18

Girls Dating Nite…

IMG19609

this is an entry bout my dating nite with Gegirl. hari tu dah buat project ngan abang kan…so this time kami berduaan sahaja.

abang mummy nak pi blogjob nak ikut tak?

tak nakkkkkkkk, nanti bosan macam haritu kat Kraft, lama sangat tunggu.

opss….

so let s go gegirl…

biasanya kalau takat movie premiere gini, sirman memang takkan ikut. aku pun tak ajak dia, aku ajak kawan aku jer, but she has another emergency so tu yang aku ajak gegirl, laju je makcik…

IMG_3244

hi, my mommy is driving, so saya amik gambar sendiri yer…

for makcik and pakcik di RM :)

IMG_3245

ini dulu kasut raya saya, tapi dah comot. dah basuh banyak kali…

saya dah mintak kasut sekolah yang baru kat mommy, tapi mummy suh pakai lagi kasut ni sampai kusam. iskkk…dekutnya mak kita ni.

IMG19611

oho sudah sampai, mesti ambik gambar parking di mana yer. coz mak kita tu kalau takde bapak kita dia boleh lupa parking kat mana, so beringat sblm nangis tak jumpa parking. ingat tak dulu mak kita dah nak nangis tak jumpa keter, kejadian berlaku di MV gak…

IMG_3255 IMG_3253

kita makan McD, bawak Minnie..

oh aku lapar belasah BigMac. again, tak sedar diri badan dah naik. ye ye, aku kena bukak balik kotak SIY ku hohooooooooooo!

Actually Gegirl tak tau pun kita nak tengok wayang, aku tak cakap…sampai bila nak masuk cinema hall baru dia tau kisah. takleh bagitau awal2, specially dr umah coz kang dia bocor rahsia kat abangnya.

IMG19615

IMG19617

this is what we did in the toilet of GSC :)

btw tau tak aku pi beratur panjang gilerrrrrrrrrrrrrr ngan gegirl nak beli tiket wayang Avatar. aritu Nuffnang ajak pergi, tapi dah lewat sangat, so aku takde lah pergi. tp sirman pulak dok pujuk2 suh pi tengok gak, amboi aritu tak nak ek pi, terpaksa lah aku beratur. yet aku dah buat booking kat TGV, but sebab banyak masa lagi sblm Duhai si Pari2 bermula, aku heret gak Gegirl beratur sama…

dapatlah jugak 2 tickets untuk Avatar, nanti hari lain pi tengok ngan Sirman.

btw sirman ada menang lucky draw malam Mister Potato, GSC tickets gak, think yang utk show kat The Gardens, but hei malas ler aku nak ke sana lgpun aku tak bwk tikets voucher tuh.

IMG_3256

the next movie yang akan kami empat beranak nonton, taktau lah bila. aku nak booking, the earliest pun hari jemaat, memang tak boleh nak dan tengok. kena tengok online lah mbe nxt week ker…

IMG19622

so that s my dating nite with Gegirl…

she s one happy lady, dapatlah jalan ke luar malam2 ngan mak nya…balik umah kena buat laporan panjang lebar to the boys.

oo mommy pergi tengok wayang ngan adik ek, tak ajak abang pun yek

bukan tak nak ajak, mak ko kan cakap pi buat blog job…huhuuuuuuuuuuu! aku tau sangat abang kalau citer2 macam Duhai si Pari2 tu memang dia akan meresah mau nya dia ajak pulang awal2 citer. citer tu tak sesuai ngan tekak abang, i know him so well.

Maka bermulalah entries akan datang, RM bercuti bersama family. locally sahaja ek.

belum lagi ke Paris :)

Comment: 13