Inai merah di jari…

IMG20003

antara barang yang neneknya bagi si gegirl from Mekah adalah hbag pink yang korang nampak dalam entry Zoo Negara tu…

IMG20004

juga inai mekah yang datang dari bentuk tube kecil…

IMG20005

tak perlu diajar cara pakai pun coz memang dia handal pakai sendiri, wpun comot compang camping. but she memang tak nak aku tolong dia at all.IMG20006

tak sampai brapa minit pun dipakai, and siap, wpun merah menyala tp sok2 kurang gak merah inai gini. that s the first project, the next nite she wants to apply kat kuku kaki plak..

pangai pakai inai ni bukan ikut mak nya ek, last aku berinai waktu nikah kawin dulu. dia suka berinai coz makcik and neneknya pakai, and she terikut2 dari baby till now. tu yang sampai boleh pakai sendiri.

gambars dalam entry ni macam lain sket coz aku pakai service WLW, photopaper concept katanya……..

Comment: 13

Riadah Zoo Negara…

IMG_9960

inilah 6 orang anak-anak saya :)

From left, Syukran 9yrs old, Daniel sahabat baik abang, Abang yang menyampah nak mengamik gambo,  Kakak yang umurnya 7 taun, Gegirl and Baby 4 yrs old….

Syukran, kakak and baby adalah adik beradik.

IMG_9965

kami buat lawatan ke Zoo Negara hohooooooooooooo! aku amik Daniel dulu di rumahnya, he s oso my neighbour, and terus ke Zoo satu red family. meet our fren and kids there…

IMG_9974

6 orang anak, 3 boys and 3 girls, wt 3 folks…

janganlah ko ingat aku ngan Sirman sahaja, sorang bapa yang hampir tunggal pun ado jugak sama….

IMG_9988

meriah gumbira happening tol ngan budak2 6 orang ni…

IMG_0011

serombong gajah!

IMG_0012

IMG_0044

sirman melayan main bubble, finally bubble yang aku dapat dari MAC percuma tu dibelasah santai ramai2 kat sini. kasi lencun!!

IMG_0072

IMG_0078

IMG_0077

Sirman bini ko ni kat zoo pun bley nak jadi model ek

oh dia pantang nampak camera, terus nak pose!

huhuuuuuuuuuuuuuuuu

IMG_0110

2 bestfrens….

pasni sesama naik bas sekolah for NK’s school.

IMG_0124

IMG_0131

IMG_0133

the 3 stooges

IMG_0028

tapi dalam 6 orang anak, ada lagi sorang baby gak ikut sama…

orang sibuk ngan zoo, ko sibuk lah ngan baby doll ko weiiiii

IMG_0142

IMG_0166

IMG_0168

5 orang galid ngan singa laut sama bapak tunggal…

IMG_0176

sorang lagi panjat bahu bapaknya…to get a good view

IMG_0179

singa laut yang namanya Bat

IMG_0207

naik slide ni, 2 inggit utk 3 times per person. perkh….

naik tram pun kena bayar yek skang

tengok singa laut tu je lom kena bayar lagi, ntah2 sok sok kena caj gak

IMG_0209

baby yang tak tahan panas, kipas merah aku tu untuk kipaskan gegirl yang very the diva divu, tapi baby pun menumpang sama…si kakak too…

manjanya anak2 kecil ni…

di mana ibu mereka…em off record, tak yah lah kita cerita yeek…

IMG_0220

IMG_0230

ibu pada anak, anak pada baby doll….

IMG_0245

IMG_0246

IMG_0271

the girlssssssssssssss club!

IMG_0283

sebagai penutup trip, kami makan secara berhemah di Taman Melawati. dengonya nasi ayam nya sangat gelemer dan sedap, ntahkan sedap or memang aku kelaparan, sepinggan abih. pastu abc pun aku belasah gak budak2 ni punya…ngan mee diorg pun aku belasah sama gak coz biasalah bila anak2 tak abih makan, mak pak gak yang kena licinkan. for my case, takde nye sirman nak ngabihkan, aku jugakkkkkkkkk yang kena membuncitkan perut!

itulah riadah isnin kami yang sangat buat aku penat, balik tu terus kong! sesedor dah nak kena rush pi tengok Zapin.

Sunway Lagoon is to be called off, aku nak lari dari tempat panas membahang nih, wuii serabut badan aku heh, baru buat mini rombongan dah penat sesangat.

Carik indoor jer lah yek……

our next project is to watch Avatar, again!!!

jom jom…

Comment: 19

Make up Jual Jual Juallll!!!

IMG_3322

PAC Palette Blushers

Bought at RM110

CODE: RMPACB001

Selling price – korang letaklah sendiri

the highest price will be yours, ada 4 or 5 colours yang saya tak pakai langsung…Contact Red for your price.(currently ada offer dari reader letak RM70)

bagi reasonable price lah, kalau offer 10 inggit memang sangat melampolah kan.

************************************

IMG_3328

PAC Palette Matte eyeshadows

Bought at RM150

Code: RMPACE001

Selling price – pun sukatik koranglah letak harga sendiri

adalah kot pakai 2,3 kali specially the brown, kaler lain mmg ada yang tak berusik. Contact Red for your price

(currently ada offer dari reader letak RM70)

saya let go yang ni 2 dulu coz terlampau banyak sangat make up set yang oi kekdahnya.

************************************

btw for Pigments PAC masih lagi ada stock if ada sapa2 lagi yang nak order yer…aku takkan let go my personal pigments to sell coz itu memang fav, tu pasal gak aku galakkan korang amik pigments stock baru nih, kalernya sangat cantik and kekal compared than MAC.

IMG_3683

PAC Stack: Pigments (left 7 stacks only)

Price: RM90

Code PAC 0003

************************************

imageIMG_3685

PAC Stack: Pigments (left 5 stacks only)

Price: RM90

Code PAC0004

************************************

imageIMG_3679

PAC Stack: Pigments (left 3 stacks only)

Price: RM90

Code PAC0006

************************************

Biore Cleansing Oil ni sangat famous, dibawak dari Singapore coz kat Msia takdak, aku baru dapat new stock sebab almost setiap hari ramai yang order Biore Cleansing Oil nih. keajaibannya sama dengan Shu Uemura Cleansing oil specially utk heavy mascara and act as make up remover.

IMG13203

Biore Cleansing Oil for Heavy mascara / Make Up Remover (similar to Shu Uemura):

Price: RM60

Code: RMB001

************************************

RM cant accommodate self pick up di KLCC anymore, so you need to collect di Bandar Tasik Permaisuri Cheras or for postal do add up RM10 for Matte /blushers and RM5 for pigments. For delivery by hand, runner bleh hantar within Klang Valley sahaja, that s to add RM15.

Tiada caj tambahan untuk Biore for postal yer….orang yang suh jual tu kasi free delivery gitu.

isi form lah kalau minat yek….

Order Form
  1. (required)
  2. (valid email required)
  3. (required)
  4. (required)
  5. (required)
 

cforms contact form by delicious:days

Comment: 7

Pulangnya si ibu…

IMG19900

kids tinggal kat umah atuknya ngan adik badik aku….ini dah midnite yang oi! mak ajah is back from Mekah, supposedly landing lam kol 1230 mlm lah gitu…

memandangkan tengah malam and kompem sampai umah pun 2,3 pagi…so hanya 2 keter sahaja yang pergi.

IMG19912

n just 4 of us…my dad pak aji, sirman and i, and adik aku Epi. lain sume tinggal umah tak yah ikut. ada gak yang tidur lam keter plak yang oii…

tapi bila sampai2 flight was delayed like an hour, sure kol 230 pagi gak baru mak ajah kuor plak…

IMG19903

waktu epi and sirman tak nak parking dalam, aku legar2 and shopping kat dalam klia tu. beli bun lah yang oi…

sirman dok nampak aku pegang plastik shopping laju je dia ‘sempat lagi soping tuh?’

hoi orang beli roti coklat la…lapoooooo!

n bila dengo flight delayed apa lagi kenalah jugak diorg parked keter kat dalam.

IMG19909

roti coklat tak cukup, kol 1 pagi kita makan McD…nyam nyam pelenyammm sambil buat sessi ngumpat. antara sessinya ialah kisah artist2 yang baru2 ni kena tutttttttttttttttttt………!

ko tau tak cik, kenapa ada artist yang add ko dalam FB, yet diorg bukan kenal ko

ha ah ada artist yang add aku, tp ada yang aku reject coz pehal artist2 tu nak add aku, bukan aku artist pun. so napa? unless diorg add aku  nya FB fan page lah, itu mmg aku takleh nak reject, sesapa could join.

sebab diorng target kat famous bloggers, kalau apa2 diorang leh detect coz korang kan dah jadi frens list korang. andaikata korang pi kutuk diorg artist  ni dalam blog, so tau lah mana nak attack.

ek enek gitu plak??

korang caya ke fakta ni??

IMG19914

eh mak ajah dah kuor…….almost at 3am. dari penuh bhagian menunggu tu sampai tinggal suam2 orang nya, coz mak aku kuor terakhir sekali. dia menunggu air zam zam nya yang lambat plak nak kuor. itupun ada air zam zam yang dia postkan jugak dr Mekah.

IMG19916

eh ceh ceh…peluk2 nampak….

rindu ek. sian abah, sakit tak berapa sihat.

IMG19921

IMG19919

ya gitu hampir kol 4pagi lebih gak lah baru sampai umah, tidur pun pas subuh. betullah mata aku boliang sesangat…ngan reramai yang pi keje pun masuk lambat, eh ai tak keje, ai ngan sirman cuti cuti year end huhuuu! Alhamdulillah mak ku sihat walafiat……..

anak2 aku and sume orang pun dok membongkang bila mak ajah balik. we went back to VA wtout kids cos sirman malas nak dukung anak2 nya sesatu masuk lam keter…tapi depa bangun esoknya jap jap tepon napa tak bawak diorg balik. tak boleh kasi can langsung lah budak2 ni…. nenek korang balik pi lah kepit ngan nenek tu yang oi.

Rerasanya taun depan mak abah aku pi buat umrah lagi kot….salah sorang anaknya akan turut serta. turn sapa plak kali ni yek…4 anak mak abah dah bawak, ada 4 lagi yang blom menyusul.

Amin……

Comment: 17

Gema Zafana – Zapin Johor!

IMG19976

cite ni kena kuor dulu coz today is the last day of the show, Gema Zafana – Sebuah Persembahan Zapin Johor di Istana Budaya. memandangkan kami bercuti, so Sirman menemani saya yey!

told ya, i was sooooooooooooo superly tired, kami anak beranak penat seiii. kebiasaan aku kalo tengok teater kat IB mesti before 8pm dah terpacak but we reached here only at 830pm and siap masuk lambat lagi coz makan duluuuuu!

IMG19982

look at our face specially me yang sembab. i did put light make up, but muka kalau dah sembab, ngantuk kak long oi….ops ramai VIP and celebrities gak masa malam saya datang ni, itu Nasya Aziz pun ado, wah apakah terjadi dengan wajahnya? sungguh kasihan….

IMG19980

show yang berakhir almost midnite, memang superb! kalau ko minat tarian2 melayu, antaranya zapin, memang takkan kecewa dengan show gini. but orang cakap show zapin depa taun 2004 lebih malatops than this one. tapi yang aku pergi ni pun dah ke main hebat!

bestnyaaaaaaaaaaaaaa

itu sirman ngah buat action mengzapin, ibu jari harus melunjuk yer!

IMG20000

met my silent reader, Shafiq!

eh best nya…dahlah aku dapat duduk depan, ke main berdengung telinga dengo bunyik musician berlagu. ada artis undangan dato’ rahim razali, ramli sarip and azlina aziz. part ramli and azlina nyanyi memang tak bley blah…mendayu2 syahdu…..! bestttttttttttttttttttttt!!!

wpun zapin, tapi semangat muhibbah 1 malaysia, cina and indian pun perform sama for their show dalam rentak zapin. ha mana penah korang tengok kan. bestnyaaaaaaaaa!

IMG19983

memang puas hati lah, wpun awal2 show macam boring, but kejap jer, pastuh ke main kencang aku nya kaki pun menari2 sama….ada sorang penari lelaki tu, walah! orangnya kekecik, rambut lurus, always in the middle and memang staff yayasan warisan johor, dia punya dancing cun kay! dia je yang sokmo aku tengok, lain2 tu pun aku tengok tp kalau dia kuor je memang galid lah.

he s so powerful! sapa dari sana tolong bgtau saya adalah fan dia, aku ajak sirman tunggu nak amik otograph budak tu tapi heh idok kuasa lakiku nak melayan kerenah bininya.

and sepenelekan saya, sepanjang show ni takde satu pun persentuhan antara lelaki dan perempuan (except for tarian cina indian sahaja). memang zapin sangat sopan.

IMG19981

di tengah khalayak ramai

dedua mak and pak merah menjadi penari zapin yang tak menjadi….

ai encorage korang pi tengok zapin malam ni, the last show! kalaulah aku dapat lagi tickets, teringin hatiku membawa Gegirl……….aaa best lah. tak jemu menonton musical show zapin nih. IB – ada slot for RM and Gegirl dok?

call je 03-4026 5555 for the tickets, harga from RM50 to RM200.

saya kagum dengan tarian zapin coz badan ko kena setunduknya, berpusing2 badan pun ye gak. congratulations to team Gema Zafana – Zapin Johor, ini juga adalah penutup tirai teater saya di Istana Budaya untuk tahun 2009.

Comment: 21