Anya Hindmarch

LV and Anya’s the latest collection!

 

IMG_2197

makan sushiiiiiiiiiiiiii wt gf tapi leka makan tak dok gambar!

IMG_2200

Kan tops yang ke main banyak aku show dari Pavillion arituh. hahahaha actually semuaaaaa aku beli except the brown and the green yang mahal kedaung! this is the pink sleeveless top wt my black cardigan. That’s LV Wilshere.

IMG_2228

Then i got my new LV, Sherwood PM in red vernis!

IMG_2215

Similar to my blue bling Anya Hindmarch’s Clutch, i got this, the silver pulak!

Before that, if you notice, dalam my Tupperware S/Post pun ada orange Loewe. susah benau nak tegakkan bag tuh untuk ngamik gambar. Btw, i didnt buy these at one go, tak ingatlah but not this month or last month definitely, i ordered the LV and AH through Diva Darling. in fact i paid all these b4 getting my ITB Chanel.

Thanks Diva Darling!

She bawak balik 2 big luggages, 1 luggage jer her stuff, 1 luggage lagik penuh isi my barang, lain isi, to reveal later :)

You want yours? Personal Shopper job via Diva Darling Boutique! Or email her now now at diva@diva-darling.com

Comment: 21

Anya Hindmarch & Gucci…

IMG04511-20110216-1342

suka? tak suka?

IMG04512-20110216-1342

taun lepas pun ada aku blogkan gak, ada grey and merah maroon gitu. size medium and size besau

IMG04513-20110216-1343

grey colour, donno ler cokia lam nih kuor jadi macam brown pulak

IMG04508-20110216-1251

waaaaaaa dari luar je kan gambar nih. gambar lama nih. a few weeks later aku masuk dalam, konon nak rembat. serius mmg nak sebat either yan gmerah or the beige patent tuh. memang excited.

masuk2 dalam jer… PIG SKIN!

arghhhhhhhhhhhhhhhh!!

sib baik ada tulis pig skin, SA tu pun cakap. jimat duit hakuuuuuuu!. ni citer few weeks back lah, punya nak beli yang nih sangat., masa tu je lah. roh nak beli tu datang. eloklah pun, terus aku tak memborong.  Simpan terus. sampai ke sudah mood lari, bukan je ke Gucci, brand lain pun tak terpandang dek akal.

Donno lar. kadang2 benda ni datang jam2 tu gak nak, bila dia tak nak, takdelah kemaruk.

Anw i m selling my  Chanel Jumbo, burgundy colour. Not just the beige. if you like to have it, do buzz lah.

Comment: 27

2 Anya Hindmarch for uuuuuuuuuu!

image

NEW Anya Hindmarch posh mummy bag – RM1,400

image

NEW Anya Hindmarch working bag RM1,300

mau mau?

hah boleh jer….but please please dont contact me for details.

Do contact Diva Darling….

**alangkanku dah banyak nau bag merah, kalau hidakkkkkkkkkkkkkkkkkk!!

********

recently me ada jumpa my bags buyer…oh i sold my hbags quietly, malas siot nak letak lam RM nih, sapa mau boleh je contact me kay. so she bought 3 pcs of my bags, banyaknya aku juallllllllllllllllll, bukan dah tak sayang, tapi sebab dah tak berpakai. Best part, the buyer terkejut tengok bags ku yang macam tak nampak as ‘preloved’ at all. it looks completely like a new bag. trust me, sapa berminat boleh je tengok bags apa yang korang nak, email me kat sini yek. ada a few yang me nak let go coz memang ada new babies coming in.

anw, antara tips nak jaga hbag yang meletup top top tuh…

….

ni nanti satu  hari aku bukak long entry lah yek, the tips on menjaga handbag supaya  it looks like a NEW one! taraaaaa :)

Comment: 17

Mulberry hunting for MEN!

IMG03336-20101101-1237

Oh Aseana yang tak pernah mengecewakan ku… kali ni kita makan lebih skett. Main menu for Diva Darling is  set of chicken curry + kangkung belacan, mine is chicken rice. Tambah pulak ngan cucur badak and pisang goreng. Huh…manis betul pisang goreng Aseana nih….

Tau tak masa aku makan nih, kelam kabut kuor tinggalkan Diva Darling jap for 10min. coz nak amik PB dari member aku di KFC, pastuh pi ke depan Parkson, jumpa pulak member lama sekolah dulu, dapat cemolot bape minit jer, jumpa plak client PB, main chop chop betul…

Pastuh patah balikkkkkkkkkkkkk ke Aseana.

Not just that, masuk pulak SMS …

Dear Redmummy, I nak big favour nih, tolong i carikkan clutch for men, i have no idea brand apa to buy, i m in the mood of spending now. Please blog about it, it would be a great article for one of your entries.

Alahai….syahdunya baca sms nih. makanya bersilatlah aku laju2 with Diva Darling pi Mulberry coz pala aku ting on Mulberry jer!

IMG03337-20101101-1327

Diva Darling is posing with the Loewe Viento 30, in Summer Gold colour

Gila kentanglah aku dah hapal tak yah nak tengok booklet coz ini Loewe dah separuh tahun aku aimed, tak gak dapat2. Since Diva Darling is going back to UK, so dia siap2 tengok apa yang boleh dia PS kan from there.

IMG03346-20101101-1354

I like the sling bag of red Anya Hindmarch’s – Handsfree Large Carker nih weii! Harituh tak pasan pulak, coz tersorok. Cislahh…..travel bag aku si Tod’s tuh dah koyak dalam kainnya, memanglah masih boleh dipakai but kang kalau aku travel lagi, sumbat lagi, kompemmmmmm tembus. wahahhaha….not going to put it in Shop@RM lah….leh pakai sampai lebam lagik tuh.

The red sling bag tuh is RM2,000 after the sales.

IMG03347-20101101-1358

The long chain Red Anya Hindmarch tu pulak ahhaha donno cant remember the price. Not interested to memorise it since i already have one in pink, similar jugak lah…

IMG03339-20101101-1339

I saw somewhere but cant remember, one of the local fashion designers ada pakai Mulberry clutch. It may look like for women, itu betul but lelaki pun boleh pakai  dan kalau tak silap aku jugak, the designer is carrying the same clutch as this but in black. Lelaki maskulin gituu….

Tak salah ok! Sapa kata salah??

IMG03340-20101101-1341

See the black….classicnya. pompuan dah tentulah boleh pakai jugak….in fact aku ada masuk order untuk the same clutch in grey, tapi aku batalkan last minute coz aku dah ada baru Anya Hindmarch’s clutch.

IMG03338-20101101-1339

Dol…gambar ni malap coz dok bawah lampu kuning. This grey clutch is so niceeeee! aku dok tafakur tengok clutch nih dah 2 bulan, but takpe, Diva Darling can purchase 1 for me too from UK. Apa susah….ok she bookmarked already.

Just for your record, the price for the Mulberry Clutch is RM2,490.

image

Diva Darling…i want this one pls tapi iskk…velvet lah pulak yek.

Takper, either the top grey or this Velvet Ostrich, pun bolehlah….

IMG03341-20101101-1342

Size badan aku and Diva Darling memang tak sesuai weih carry the Bayswater

IMG03344-20101101-1343

….ni ada lagi satu clutch for men jugak yek. Bukan aku cakap tau, SA Mulberry tu yang bilang. It can be sling too. But but if i were you kan, I amik yang Daria Clutch, the top 3.  This purple is called Alexa Clutch, harganya is RM3190. Quite pricey gak, tapi one thing boleh sling lah.

image

I have 1 Daria Hobo in black, tapi skang ada Daria Medium Hobo kecik sket jer dari Daria Hobo, it s for shoulder gak lah, material pun sama. The price for this in KLCC is RM3,490. OMG, beza 300 jer than the Alexa Clutch tuh!

Diva Darling, I like this grey colour, again with Ostrych OR the brown kot? Takpun grey ni pun lah, bantaii!

Apesal aku sket2 grey jer nih!

So anything you want me to check on, or nak terus order dari UK, boleh buzz Diva Darling. She s going back end of this month, December sales is cominggggggggggggggg! Xmas mar….

To my male fren, Abang Fesyen, ok tak clutch nih? nak i carik tpt lain ke?

Comment: 29

Tea with Anya Hindmarch…

IMG03290-20101029-1255

Yummyyyyyyyyyyyy!! Manis giler kay…dahlah aku ni tak suka makan manis2 sangat. Tapi dalam manis2 pun mulut ngap je masuk coz takkan nak bazir buang… This is the hi-tea by Anya Hindmarch’s boutique klcc, aku dah dapat invite banyak kali tapi semua tak match ngan timing. Wpun kerjanya di klcc, tak semestinya bley turun lor…

IMG03291-20101029-1255

Butik ni sempit tapi sebab kan event nih, depa squeeze and letak 5 big tables dalamnya, kat meja luar pun ada jugak, not heavy food lah, those yang datang pun nak beli and tengok2 collections in the boutique. Just nice sangat hari tuh aku ada shoutkan dalam RM kan, but only one reader jer terpilih aku bawak dalam nih coz dia dah booked nak jumpa aku since few weeks ago.

IMG03293-20101029-1302

Ko banjer akak makan lain kali je lah Lyn Yusuff. Rezeki ko dapat sama2 joined akak dalam nih. Punyalah si Lyn ni macam takut je bila aku bawak dalam nih. I didnt tell her pun aku nak pi dalam nih, she was planning to take me out for lunch sambil nak kutip adiah contest top top top yang dia dapat dulu tuh.

Eh korang, yang tak redeem ni, last call till end of Nov, sapa tak kutip, aku sedekah kat orang lain.

IMG03294-20101029-1306

Sebab aku dah memang aim nak beli clutch….so kita tengok kat area clutch jerrr…ada jugak tengok handbag lain tapi pangai aku pun harituh beli Jothe Anya Hindmarch, aku pi jualkan. ngehh…pakai baper kali jer. Pastuh yang pink Gracie Anya Hindmarch tu pun dah macam nak jual gak, but tak jadi sebab chainnya boleh disorok and boleh make it as clutch. hah gitu…

The grey one nih nampak molek..

Eh mahap yer, gambo via bb jer…tak bawak camera lor.

IMG03295-20101029-1309

these 2 pun lawa, but kocik bonarrrrrrrrrr

IMG03297-20101029-1313

hah ko, ke main bling2…..

IMG03299-20101029-1317

ada in gold and blue gituuuuuuu….lawa seiiii!

IMG03307-20101029-1321

this black pun lawa but talinya tak boleh nak disorok kalau nak buat clutch. rugiiiiiii!

IMG03312-20101029-1332

looks like a boston bag…

IMG03314-20101029-1350

keychain dia pun cantikkkkkkkkkkkkkkkkkkk!

IMG03318-20101029-1401

we had to pose for the press, and saya tambah lagi kawan baru di Anya Hindmarch, Marina

IMG03315-20101029-1355

ok saya sudah beli :)

IMG03319-20101029-1422

tak caya? betul….dah beli heheeee

IMG03323-20101029-1932

small one is the door gift from Anya Hindmarch and big one is mine…

IMG_6093

Yey!

Hah malas heh nak tunjuk apa isinya….surpriseeeeeeeee! Tunggulah bila pakai baru kita show show lor. Masa ni ada sale drop like few percents gak, like mine ni dapat 20%, ada yang sampai 50% pun ada tapi tak berkenan. Satu tu dah aku nak amik tapi tertengok yang 20% nih lagi kencang….

Merasa lah jugak beli sebab dah gatal tangan sangat nak shopping handbags kan, tunggu lagi 2 weeks insyallah, my new babies are coming downnnnnnnnnnn!

Oh this one aku bayar from my blogging money. Told ya, you can earn from the blog, and also from the Twitter + Churp Churp. Terbaiklah!

Nak jadi macam RM? Silalah ikut panduan blogging tips yek :)

Comment: 23