Anya Hindmarch

Confession and Guilty Entry to the husband…

I dedicate this entry to my husband… Sirman @ RedDaddy.

IMG01443-20100730-2047

I nak citer nih, tapi ai takut nak cakap depan2, so i citer dalam blog supaya you tak sempat nak tarik piat telinga ai lagi :) . Hari tu my first day pakai LC you dah tarik telinga I, siap you suh bukak web LC nak tengok harga. tapi sebelum tuh sebenornya I ada beli PRADA :) .

Kotak nih PRADA courier via Fedex, pastu hantar ke rumah, Fifin dah sambutkan tapi kantoi kat Gegirl bila dia sibuk tanya apa isinya, Fifin selubung ngan blanket you takut you ternampak. i bukak kotak, sorok segala evidence, tapi kotak tu i tak buang, ada lagi, opss!

I dah sempat pakai 2 kali jer itupun kuor rumah I masukkan dalam handbag Mulberry I, pastuh sampai opis i kuorkan PRADA and cat walk with it. pastuh sampai umah i sarung balik Mulberry ngehh, tu pasal you tak pasan. Masa I beli tuh, i dah nampak banyak kali kat PRADA butik KLCC, harganya mahal sangat, i can save almost 2k if i buy kat oversea. So seperti biasa Kak Ann rescued me. So you tak leh piat telinga ai tau, you kena piat telinga Kak Ann sama gak :) .

IMG01444-20100730-2047

I tau you suruh take a break from buying the handbags tapi iskk, kang ai takde motivation pi kerja, you jugak yang susah hati kan? lagipun banyak handbags lama I dah jual, so wpun tak kacau duit you still I susah hatinya nak beli kang kene jegil with you. So I pun beli senyap2 …. ngeh ngeh ngeh.

Malangnya, ada malapetaka pulak. parcel I kena tahan kastam KLIA. Fedex called me and saying the tax was almost RM500. I kena pi nego sendiri kat kastam KLIA kalau i nak mintak pengurangan, coz masa tu Fedex tak kuasa nak nego kan, diorg hanya akan terus bayarkan the figures if i agree. Isk isk isk… apa lagik, i pun discuss lagi ngan partner in crime i, Kak Ann….(haruslah aku sebut nama Kak Ann sama hahahaha, biar sesama kena piat telinga)

IMG01446-20100730-2049

IMG01450-20100730-2051

so i settled with paying the tax. oh sedih…banyaknya kena bayar.  Kalau i pi KLIA sendiri, sah i have to tell u kan, pastuh bocor pulak rahsia, so kenalah Fedex setteldkan. Tu lah i learned, beli lagi behind husband’s back, kan dah dapat musibah. So tu yang i lagi takut nak citer kat you Sirman. Durhaka lor. oh ampunkan ai ye Sirman, tak kira raya, tapi you ok kan? ai lap lap lappp you tau.

you ingat tak you amikkan surat I ada banyak PRADA hantar booklets, you tanya eh napa PRADA ni yang hantar kat you? masa tu i dah alamakkkkkk, tapi sib baik i cepat jawab ‘oh sebab i kan subscribed their mailing list, some more I dah ada 2 PRADA bags kan? tu pasal depa hantar, loyal customer depa gitu’

yang benornya depa hantar tuh sebab depa lah jugak yang shipped kan my PRADA SAFFIANO LUX O nih. FYI kan Sirman, colour Bacca ni takdak kat Malaysia tau, for this small size ada kaler hitam je kat KLCC nun, ha tu pasalnya. isk isk, susah kan nak dapat kaler ni Sirman. It looks like red, but dia ada combination of orange and brown colour gak tau!

I rasa lega tau buat entry nih coz bolehlah I pakai dengan senyum sampai telinga, no more guilty feeling kat you :)

Cantik tak Sirman?

IMG02185-20100829-0528

pastuh kan, I degil lagi, masa tu i ngah chat2 with Diva Darling, she said Anya Hindmarch ngah big sale for certain items, 30% off tuh. aiyoyoo…i dah minat ngan bag nih dah lama, you pun tau kan i asik menebeng je lah masuk AH KLCC, mahal gila harga kat Malaysia nih, so i terus masuk order through Diva Darling. she helped me everything from A to Z youuuu! she shipped it together with the LC arituh jugak.

i cuma citer kat you parcel/LC kan, tapi i tak citer AH nih, coz i takut gak hahahahaha. Cos you pun tau citer Pos Malaysia kan. depa tahan parcel i, depa tax kan I jugak. This time I kena almost RM200. oh sedih, sekali lagi bags yang i beli behind your back kena tahan pulak. alamak….

tapi itulah skang i sudah rasa lega, coz I dah boleh citer kat you, and openly I mintak maaf, Syawal pun nak dekat. sorry sebab terterter beli behind your back, sorry tak bagitau you, yang pastinya pasal tak bagitau you hamik, tetiga bags I kena tahan kastam and kena tax!

btw i takde handbag kaler pink, Dior fuchsia I dah jual, Tod’s shocking pink I dah jual gak. So AH kaler pink ni ok ler kan kan kan?

IMG02183-20100829-0526

in return to all these, i promised you 3 things, but i tak leh sebut lam RM ni lah, kena hush2. Inipun entry ni ai siapkan seminggu tau, dok edit je tetiap hari, u tak pasan entry nih ada dalam draft coz i dah backdatedkan ke taun lepas, bila nak publish baru i tukar tarikhnya hikss

So anw, in return for all the 3 yang you akan dapat nanti, I wish to tell you… I will keep on buying and I rasa you kena redha jer lah pangai I kalau beli behind you, kalau idak lagi berkoyon tax I kena bayar.

Salam sayang peluk handbags dari isterimu yang comel dan vass :)

Redmummy

Comment: 64

Handbags story…

IMG_7472

not going to hide from you, i bought lots of handbags when sirman and i pi holiday Europe dulu, berbulan aku saving for getting my dream bags, banyak tuh. meanwhile ada jugak aku beli kat KL but itu aku dapat dengan harga yang reasonable, under staff price lah, ngah sale lah…etcs. Chanel is in my list of cos but aku tak boleh nak beli the Jumbo just yet coz Sirman dah berjegil mata bila i told him the price.

Just fyi, i dont use and ask my husband’s money to buy any of the bags, kira kalau 10bijik yang aku beli, 1-2 dari hadiah dia, tapi lain dari duit saya sendiri. Remember aku ada permanent job and bukannya melanguk takde kerja plak and plus aku ada side income which is from this blog too.

So wpun guna duit sendiri, of cos the husband has the right to advise  and control me. pada dia iskk Jumbo Flap tu melampo nau harganya…at that point of time lah.

IMG_7413

so for Chanel aku dah shortlistedkan to get either the Jumbo, GST or PST. but kebetulan sangat kat Paris boutique yang aku pergi tuh, GST tinggal 1 display and not black colour plak tuh, beige colour is not my taste, ada jumbo flap but macam masa tuh alahai, i can top up like 2,3  lagi designer handbags kalau beli 1 jumbo flap. so i settled with PST only.

IMG_7471

It was my first Chanel, with 31 Rue Cambon Paris, black caviar with gold hardware.

IMG_0780

sangat mencintainya, so far aku dah pakai for like 2,3 times, as usual, i keep changing my bags selang 2,3 hari. I havent got my jumbo yet, still trying so hard to find frens yang pi Paris belikan, anyone can help me? but i heard kat Heathrow airport lagi murah.

Once jumbo flap is in hand, since ramai yang dah beratur nakkan PST aku nih, i will let it go into Shop@RM. tak worth it beli di klcc coz beza harga ngan kat Paris/Heathrow boleh bayo flight tickets ke London hahahaha…argh sakit hati.

IMG01911-20100816-1350

Then skang wpun tak de lunch, tapi masih lagi turun ke butik untuk tengok2 jenguk apa yang ada kat market. Apa design yang baru masuk, thank god i work in KLCC. Fendi peek a boo pun in my wish list, but the price (depending on the leather) menggila mahal boleh dapat satu Chanel sebijik!  so never mind, pass for this. My one and only Fendi dah tarak in hand, it s a fabric classic design which aku dah let go to my reader.

IMG01910-20100816-1344

Tengok Anya Hindmarch, diorg masuk stock baru with most of the designs datang dengan RED! tapi oh oh noo, aku tak minat red nih. and aku tak minat betul design2 diorg kali nih.

IMG01909-20100816-1343

if you think the red top tuh is nice, not for me sebab aku rasa kalo aku letak kat shoulder dah macam tunang Jimmy Shanley bawak Gucci silvernya, ke main besauuuuuu!

IMG01908-20100816-1342

I almost buy this, nasib baiklah aku tak beliiiiiiii! coz masa tuh AH’s website dok buat sale kaw2, tapi yang holding me back coz it doesnt has discounts for red colour. so aku tak amik. tapi bila diorg dah bawak merah ni to Malaysia, omg, i dont like it at all.

Lagipun aku kena stop buying any red handbags, too many red already.

IMG01906-20100816-1341

Selain merah, AH pun bawak masuk kaler kelabu taik anjing, untuk korang yang pencinta bag2 godang, boleh lah nih…

IMG01903-20100816-1339

i like this design, specially the grey one. aku takdak kaler kelabu pung. kaler burgundy tu tak lawa sangat coz dia pakai silver hardware.

IMG01904-20100816-1340

but for black and grey, pakai gold hardware, cantik bangat! hoping year end ada winter sale kat Europe, then my gf can get for me, hoping jer lah, biasanya design gini laju je habis.

LV Alma PM

ini dah jadi bag idaman aku sejak setaun tapi tak jugak dapat2, coz asal hati nak amik merah. bila diri sedar yang merah dah terlampau banyak, so i wanna get the silver. pun macam in the wishlist sebab Vernis aku dah ada satu, cuma untuk Alma PM yang aku blum ada. Not worth to buy in KL mahupun London, best to buy in Paris. trust me, for Chanel ke LV baiklah beli kat Paris yang oi…

image

image

Brea PM and Rosewood dedua merah ni pun aku meleleh2 gak mahu, either one lah, masa aku beli Verona PM kat Paris, semua ni ada dalam booklet aku, tapi semua takdak stock termasuk Alma PM. gila tollah macam beli ikan kat pasar je diorg kalo masuk butik LV kat paris nun. tu pasal q panjang semedang. Out of 5 bags yang aku bagi kat SA LV, satu jer yang ada which is Verona PM. lain sume kaler lain lah tinggal, stock dah abih, ada size MM or GM jer..huh, i did my homework, but buat hwork pun tetap gak sedeyyy, ater i dont won the LV boutiques.

image

pastuh malang lagi bila aku dok hari2 lalu PRADA and saw this black Saffiano Lux O. bape kali lah aku masuk tried masuk sampai kali terakhir aku masuk dah sold out. oh hohoooooo! i dont like the colour but i like the design, macam Fendi Peek a boo. harganya in msia kalau compare ngan Peek a boo murah by 1k minus plus. but again kalau dapat beli kat Europe lagi lah murah kak oi!

of cos, sekali lagi dream bag ku. but aku tak minat kaler hitam nih.

image

dalam website Prada takdak small size, yang ada size large nih, tapi kaler yang aku minat similar to this, ada orange2 sket, namanya Bacca colour. setakat 2,3 bags pakai hand carry bolehlah, kalau semua aku tak boleh wor, must have the shoulder gak. aku banyak barang yang nak dibawak. skang ni Ramadhan kosong sket tangan bawak hbag jer, tapi kalau bukan bulan puasa, ngan bekal sarapannya, tumbler air lagik, ngan nak touch pass kat klcc tuh lagik. huk aloh. sakit jiwa jer kalao pegang hand carry handbag.

IMG21362

Viento 30

pastinya ini pun pojaan hati ku gak. Hari tu dah suka giler bila Eiling can buy for me in Paris but sekali trip dia tukar plak, aisay. I never have LOEWE, oh aku memang collect most of the brands. cuma satu brand yang aku rasa aku takkan beli, Burberry. tak tau lah napa, never like it. brand lain pun ada jugak but tak yah sebutlah just Burberry tu aku rasa kalau aku pakai macam emm…

macam apa ek…

IMG01921-20100817-1251

N the Seasonal Timeless Chanel, macam box sket bag nih, but besau gak isinya, the hw in silver boleh buat in 2 straps or 1 strap gak, comes in black, bluish and purplish colour. Aku dah jatuh cinta sangat ngan purplish tuh and the husband pun redha aku amik nih so that i can forget the jumbo flap hahahahaha. This one i can just buy in KLCC, but wpun ada depan mata, tetappppppppp gak aku tak nak bayo. Coz aku tau, nanti aku dapat gak jumbo flap tuh, so the seasonal can wait.

eh to those yang malas nak baca entry ni tapi tengok gambar jer, satu je bag aku yek, atas sekali, lain sume bukan aku punya kay!

This long entry on designer handbags are posted because….because…because…

You will read the climax in my new entry, soon to be posted :)

Comment: 31

AH to Back Up Plan and Inception!

IMG01140-20100716-1950

ada ke orang  or mak datin yang nak beli luggage bag AH nih?

so far belum ada orang tanya lagi kak red…

ooo, kalo akak beli, mau akak tak pakai, akak buat display kat umah je kot, giler ko mahal2 nih AH pastuh buat kena campak2 jer nanti

emm kat 4 ribu gitu muahahahhaha, better buy the real handbag LOL !

IMG01137-20100716-1932

i went to watch the Back Up Plan with my gf, right after work, it s a romantic movie, sebenarnya tengok movie tu coz nak menunggu Sirman yang akan datang malamnya di KLCC.  dia suka tengok movie kat MV, aku suka di KLCC so aku tak yah nak kuor parking carik lagi parking kat MV. dari aku menyusahkan diri, baik aku menyusahkan laki aku sendiri. he s the man, biar dia yang dapatkan bininya ngehh…

pakcik tu berbulu coz jem giler kat tun razak tuh tiap kali petang jumaat menghala ke KLCC. what to do, takkan aku yang nak meredah jem, so ko ler kena susah. lagipun kat MV nak suh abang aku belikan tiket pun sian dia, kat KLCC aku boleh booking and amik tikets tiap kali lunch hour.

in betwen i dropped by at AH’s boutique, ada event but still stock lama jer dalam nih. berbulan sudah….but they have promo, so ada lagi additional deduction of RM100 and ko boleh timbang tawar ngan logic sket bila kat AH. AH is very the high prof jaga customers, every time depa buat event, mesti panggil hotel nya caterer, so this time Hilton dapat project. aku hang out jap kat situ sambil minum black coffee and borak with the SA, most of them kenal aku lor…coz i bought my Jethro AH kat sini jugak.

IMG01145-20100716-2239

so we watched the Inception, citer2 macam tu laki aku memang suker lah. banyak gak nuffies ngan nuffnangers pi tengok screening arituh, tengok macam ramai orang suker jer. but the movie tak kena ngan aku lah. complex betul. entahlah wpun aku chess player but in reality aku lebih suker citer2 yang tak buat aku nak pikir banyak. i still love Tom than Leonardo anw….

ada drama kat parking KLCC nih, member aku ada powed video tak senonoh kata kejadian tu kat parking klcc, aku tak tengok tapi aku powed terus kat Sirman, wa memang tak rajin lah layan youtube segala bagai nih. Sirman confirms parking tuh not in KLCC, so dia pun boleh ‘jom jom kita XXX kat sini’

hahahahha lari terus aku masuk keter. giler nak melayan weng weng laki aku sorang nih.

For me, aku lebih suker giler gelak2 sampai leleh ayo mato tengok Back Up Plan by J-Lo, Inception is so so for me, but a good movie to Sirman. Enjoy gang!

Comment: 7

Kalau sudah bersama Datin Sri…

IMG00012-20100604-1253

Jikalau namanya perempuan…bagtangan sudah pasti. Tak semua, tetapi rata2 wanita itu begitu. Saya berlarian di dalam Tod’s menemani Datin Sri sekali lagi…masuk2 mata ku sudah tercinta sama ini new design of pashmy yang berkonsepkan 3 zips depannya. cantik. merah itu cantik. muahahahhaha.

it s more to travel bag, boleh sling boleh shoulder. saya suka. tapi kalau takat pakai for travel jer, iskk rugi. nak bawak ke shoulder macam kureng lah sket.

IMG00013-20100604-1255

amik nih Datin Sri code mung…

IMG00015-20100604-1259

and dia mula buat giler pakai dedua, comes in dark blue too….lama ko dia sarung dedua bags nih tak nak tanggal. manghaik ko. itupun dah almost nih nak beli…

IMG00017-20100604-1310

bukti abih sumer SA tu kuorkan apa yang boleh untuk wanita manis itu. sib baiklah saya suka melayan kerja2 PS gini, kalau tak, memang aku boleh tido kat sofa Tod’s nih. i dont really like to sit lelama lam Tod’s butik nih coz dia punya view tu betul2 kat entrance people yang work kat klcc pi makan n jalan2, depan escalator pulak tuh. Not like Miu Miu, pintu and tingkapnya tersorok a bit.

IMG00019-20100604-1335

Anya Hindmarch

IMG00020-20100604-1335

Anya Hindmarch  IMG00022-20100604-1336

Anya Hindmarch

IMG00023-20100604-1337

Anya Hindmarch

IMG00024-20100604-1338

Finally, Datin Sri beli the black of this Anya Hindmarch. Nice one. Senangkan, kalau dah ada budget, beli jer. tak kisah pun nak beli or kirim orang kat oversea nun. lagipun AH is having sale, ada jugak voucher RM200 to those beli anythings yang above RM800. this one after busuk tolak campur diskaun and purata menceceh pujuk rayu, she got very good deal.

She carry her new black AH nih to support me at the Astro Byond PVR event too :)

tak  yah tunggu 24jam, terus pakai koooooooooo! sama ngan LV nya lah gak, tak tunggu sapa2 pun beli kan kat UK or Paris, terus sauk kat LV KLCC. oklah to a fren, congratultions for your new baby.

Chanel pun nak increase harga 25% starting 1st July nih, mesti dalam bulan nih jugak dia ajak aku masuk Chanel tu rembat her PST. I ok jer, teman kawan2 yang mampu, wpun dia sangat2 berpengaruh and sangat spending on handbags, but i never show her face in the blog at all. So tiada unsur nak berlagak ke hapa….noone knows siapa Datin Sri except yang tertentu je lah tau.

Lainlah kalau aku yang beli tunjuk show off sini, laju je korang melenting kan…coz saya RM, macam biasa, RM buat je sume jadi taruhan. :)

Comment: 15

Bunyik berryku yang bising bila nak amik gambo…

IMG00027-20100604-1341

kak, baju ko ni macam ala2 from Diva Darling jer

oh yes dah tentu…

see saya dah boleh kenal baju baru akak sure Diva Darling punyalah

eh tak semualah, ada yang dari collection akak sendiri

IMG00028-20100604-1341

percubaan menggunakan camera dari berry baru yang annoying bunyiknya, x boleh nak padam langsunglah pulak….dah google, kena dload software apa tah untuk ilangkan bunyik kelecing kelecingnya tuh. Susahlah aku nak carik makan as blogger pasnih kalau dia asik berbunyik jer. kalau takat flash tu aku leh set kan, takde flash bagai, but ini ada bunyik hish

kuatlah pulak tuh.

dahlah kuat dia punya lambat nak detect ngan gambar yang kita amik tuh, ada 1-3 seconds gak tuh. hishh, lambat wei lambat…mau kena maki kena halau dek SA kalau keje nak snap gambar jer. anw nak amik gambar kat kedai mahal2 buta lagi senang dari amik kat kedai murah. SA kedai mahal easy going jer, takde maknanya nak kedekut ngan kita kalau kita nak amik gambar bagai…

oklah, trying to get use ngan berry aku nih yang terpaksa ditukar baru atas arahan. ai x kisah jer pakai curve buruk lama tu dulu, 3 taun dah serving aku, but you know….seminggu kalau aku tak tweetkan ‘apesal lah ko asik hang!’ a memang tak sah. tak termasuk dengan dia makan sms. sampaai sms yang blom read pun dia auto delete. tu pasal aku pun dapat gelaran sombong coz tak nak jwb sms orang, yet berry lama aku tu yang dah biol. so memang kena tukar sangatlah kan, yang lama harus dibaling worr…

eh Sirman nak jual berry curve dia, pakcik tu  nak amik bold kot. sapa mau? tak tau berapa harga, korang agak2 lah…aku belikan curve tu 2 yrs ago, dia tak pakai langsung for data sebab ada ipod, track ball pun ketat seketatnyaaa….so sapa mau?

Comment: 12