Kathy

Chanel and LV…

 

IMG_3852

let s do some sembang2 a bit bout my cats.  anak2 aku gak nih.

few weeks ago, Kathy tak balik rumah 2,3 minggu, pastuh dia balik sekali jer….tupun sekejap, for makan. Kemudian till now, dia dah tak balik2 tak nampak bayang at all. Aku pun dah stopped beli cat foods for porch, coz dah takde stray cats yang nak dibagi makan. Bila dah takde Kathy, tak taulah kalau dia balik ke tak bilanya, barulah  nanti kita bagi the blackwoods ke camna. Coz stray cats lain pun, bila tengok dah takde food depa pun dah tak datang our porch. no more.

So hanya ada 2 cats je lah yang aku bela totally skang nih, yang dedua pun diva dalam rumah, tak boleh keluar at all. Kadang2 ada gak depa terlepas sampai ke porch tapi dah huruhara kena masuk rumah semula.

IMG_3861

 

so makcik nih, dekat sebulan aritu dia dok rumah bf dia, masih gak tak mengongkeknya. Dok kenal2 tak sesudah. So aku amik dia balik. Belum 2,3 hari balik, dia start bunyik nak matting. Stress betul. Lagi teruk bunyiknya dari first round punya matting. Jadi dah tak tahan, hantar dia semula ke rumah bf dia, siap tukar bf lagik, kira 2 bfs tried to kekawin ngan dia, failed to do so. Tak tau ler apa yang dia gataikan sangat. dok mekak nak jantan pastu termalu2 pulak tak nak. I think tak sampai 2 minggu kot kali ni, or max 3 aku pun dah lost count, aku amik dia balik. Rindu wor kat dia. lagipun sian LV, no fren at home.

IMG_3849

first day Chanel balik rumah, langsung dia tak nak fren ngan LV, padahal sebelum dia gi matting tuh, dia dah kekenal gak ngan LV. Itu LV macam scene, ai nak fren you, why lah you marah2 ai,camtu lah. Tu pasal LV macam dok jauh je dari mak singa nih…

IMG_3871

hok makan pun, LV dok sama menebeng ngekor Chanel. Wpun dia dah kenyang pun dia nak being kepohcik lah. But Chanel berlagak 2,3 hari jer, pastuh skang dah fren2 sangat ler ngan LV. Tapi gaya fren dia macam, muka masam but terpaksa melayan. Sort of.

IMG_3863

budak ni sekali tengok muka macam tak jelita pun but kemanjaannya sangatlahhhhhhhhhhhhhhhh make me happy betul. I love her so much. Seriously, she s so manja super duper!

 

IMG_4533

manja yang begini. she tidur with me. Tidur atas badan aku. Setiap malam, never miss. Wpun sejak Chanel balik, sian Chanel dah tak tidur sama ngan kami dah, mbe dia tau dia dah besar dah gemuk dah tak muat katil kot coz ada si LV lagik. Ada ler sekali one time dia tidur kat port dia tidur between aku ngan laki aku but pastuh bila LV naik katil sama, dia pun turun blah. Cik ati kot hahahaa….

so now is LV’s turn lah. tapi dia punya manja hish…mmg just nak atas badan aku jer. Pastuh bila laki aku balik kerja, dia kena moved lah (laki aku yang ngalihkan dia). but tak jauh pun kang dia datang balik, atas pala aku, ada ler keliling aku laki bini si LV nih. For Chanel, she lagi sayang laki aku kot. kaki laki aku tu sentiasa dia carik, dia suka kaki laki aku belai2 badan dia. Kena kaki tau, bukan tangan. Itu memang dari dulu pun, dia nak ngan laki aku sejak dia kekecik. Sebabkan tu lah kesnya aku beli LV, coz dia tak berkenan ngan aku.

Now that i have LV, so balancelah. Vacci depa semua pun on track. Btw selagi Chanel tak pregnant for d first time, selagi tu lah aku takkan neuter kan dia, LV’s one ni nanti pikir. May ni Chanel turns 1 year, yippiiii…….

Comment: 8

Chanel’s pendant!

Yes, the little diva of our red house ada own pendant.  I chose the pattern etcs semua but husband did the booking bagai. kena customize lah of cos. Not me yang dapat Chanel’s pendant pun (oh speaking of that, ai memang ada Chanel’s brooch, but hemm…pakainya 2,3 kali jer, eh nak juallah, mau ada orang beli kah?, bought at Chanel KLCC)

IMG_0939

 

IMG_0940

 

But she only pakai for few hours jer, bila aku peratikan tiap kali dia turun tangga berdentum2 kat leher dia hahahaa..yelah budak ni kan kecil lagik, pastuh bila dia makan minum, abis masuk dalam bekas air makannya, jadi kena bukak dulu, have to wait sket lagi bulan untuk dia besar bagai juara baru boleh pakai.

RD paid for RM30 untuk this beautiful pendant, not done by our petshop but ada contact yang khas buat customize for this.

**ada new label – Porche, we decided to  name Sharifah’s only baby as Porche, pasalnya not coz of the car’s brand but coz she is a female and pastu dia kan level2 dok kat porch so jadilah Porche hikss….

Nak update gak on Chanel, so dia dah ngan kita about nak dekat 3 months gak, jadi diperatikan hanya the first 2 weeks jer lah yang dia berkempet ngan aku. Seperti yang diceritakan dalam entry kucing sebelum2 nih, she s more closer and lebih mengekor kat RD. Pastinya susu adalah puncanya yang buat dia sangat melekat sangat ngan laki aku tu lah. Me and abang tried to buat susu tu, tapi dia minum sikit2 jer, so kita agak the our air tangan not sesedap yang RD buat. Sampai sekarang pun dia akan tunggu RD balik kerja, if RD naik atas turun bawah, dia memang mengekorrrrrrrrrrrrrrrrrrrr jer. You imagine if laki aku dok kat toilet sejam, sejam tu lah dia dok kuor masuk toilet, siap tidur depan laki aku lagi. She just cannot see RD hilang dari mata dia. Tu pasal bila malam jer, dia dengo kunci keter RD, dia dah siap sambut kat depan pintu.  Even tidur pun, dia akan stay on RD’s side sepanjang masa.  Laki aku kat dapur, masak ke basuh pinggan ke, dia akan dok kat kaki RD gesel2 badan dia or dia panjat dok kat sinki sama.

OKLah to tell you everything yang RD buat, dia akan bersama2 ada dalam rumah tuh…huh. Such a good companion, kucing aku tapi dengan laki aku yang dia melekatnya. Kita selalu cakap yang for Chanel, RD is her mama.

 

Comment: 4

The potty train tips…

This is story about our cat (s).

IMG_0999

a DIY cat box made by RD, but Chanel tak nak pun dok dalam tuh, that s Kathy inside! laki aku tengok kat google jer, melambak ado. Tshirt merah kakak jadi taruhan buat cover box hiks…

IMG_0908

skang ni topic about Chanel the cat adalah sangat menyeringaikan muka ai. Umpama ada baby baru begitulah. betullah kata depa umpama beranak 4, she s so my new love skang nih.

Itu dia ngah tidur ngan pala terjuntai bagai, Zeeshan dok kacau dia.

IMG_0928

so something that people tanya around about having new kitten at home (macamlah aku ni baru bela, padahal dah berpuluh tahun hahahaa), jadi kita bukak balik the knowledge yang lama simpan tu lah. Ini susu Chanel, bagi pagi sekali sehari jer. Usually laki aku yang buatkan, dia akan habis minum licin. Pernah bagi 2 kali sehari but dia macam mencirit so kita buat sekali sehari and baru ok tak memerut sangat…

IMG_0929

the blackwood for Chanel

IMG_0930

the best pine wood for Chanel too

IMG_0931

dalam my IG ada video how to kemas bersihkan this type of pine wood. Sangat best lah, suka akak ngan product nih

IMG_1028

Kathy, Sharifah and Chanel dah fren fren….memula memang Kak Pah and Kathy sangat mendengus je ngan Chanel nih but coz kita bagi 2 ekoq tu masuk rumah hehari and so they can spend their time together, jadi dah berkawan2 lah….Thing is satu lagi Chanel yang sibuk mengekor depa 2 nih, tak nak camne pun terpaksa la depa fren2 gak…

IMG_1032

Mr Kathy, ai think anytime dia mesti nak cari awek gak nih…kadang2 dia dok gak dalam kereta aku, pusing le jalan2 jap….he s so handsome, compared masa jumpa dia dulu. Cantik bersih, once in 2 weeks abang akan mandikan both Pah and Kathy nih. For makan minum depa kat porch tuh, RD and Abang yang jaga.

but Kahty ni laki aku hangin, pantang masuk je mesti nak curi food. Lauk pauk dalam tudung saji pun pandai dia selongkar amik, macam la makan tak cukup pulak. She eats ProDiet.

IMG_1029

Pah pulak, anaknya tinggal sekoq jer (out of 4). Aritu aku tak pasan anaknya kat hujung kaki aku, terpijak kauuuuuuuu! meroyan le anak nya, ngan dia2 sekali melompat dok huruhara je muka suspens gila minah nih hahahaa…..

IMG_0982

ini anak Pah, kurus kediang betul. nama pun takde lagik, tunggu orang adopt. But if takde orang nak adopt gak, kita bagi le dia nama and kita bela gak lah. Skang memang cekeding le dia kan, tunggu sok sok dah hensem lawa kita bela…

IMG_0987

depa memang level2 porch jer. ada rumah kucing ada segala siap for them. Anaknya ni tak boleh masuk rumah lagi coz masih kecik lagi but Pah and Kathy memang skang dah back to normal, asal abang ada, he akan bawak masuk his 2 cats tu ke dalam. Kadang2 aku tengok depa takde kat porch, pi berjalan kot, pusing taman :) .

Makan minum pun, takde masalah, semuanya ok lah for them. Daripada kita adopted depa, daripada jadi stray cats tu kan, at least kami anak beranak look after them lah.

IMG_0960

pantang bukak pintu kereta, dia masuk dulu – Kathy

 IMG_1094

For Chanel, ada 2 kali terlepas kuor rumah hahahaaa…nak luruh jantung aku. Ini bawak Chanel jalan2 amik Zeeshan, but dia punya risau mengomel dalam kereta toksah cakap lah, bising btol…tak biasa kot kan.

Her vacci aritu kena RM180 coz first time and banyak pulak amik vit bagai kan. 2nd vacci should be by this month gak, and next month satu lagik.

IMG_0732

her fav spot to sleep gak…memula aritu Zeeshan agak jeles gak lah ngan Chanel but when I told him yang Chanel asyik nak hug you je lah Zeeshan, barulah he rasa tak tercabar sangat…if not dia memang tak suka Chanel datang naik atas tidur sama. Now dah fren2 gak both Zeeshan and Chanel

IMG_0807

noon to 5-6pm ini tempat tidurnya, dia sendiri pilih nak tidur sini…sedap sejuk lantai kot

IMG_1541

untuk makan minumnya, molek if letak dalam tray so takdelah macam bersepahan (if any). Plate ni gak dulu pakai dek level2 kucing porch aku but since depa 3 ekor kat luar tu, kena pakai bigger size sketlah pinggannya. Dalam blackwood food Chanel tu ada vitamin kan? Itu her vitamin untuk bulunya, kasi lagi flawless gitu hahahaa..satu lagi in spray type, RM50 sebotol kecik tu kau. Demi kucing nya pasal…

I mentioned dah yang for her pasir pakai pinewood, really really really love the product so much! Mandikan dia pulak once abang dah buat, baru ni aku buat sendiri. Kucing baby2 macam ni mandikan once a week or 2minggu tu oklah, itupun dia punya sejuk aku kena betul drykan dia ngan towel, siap peluk lagi, menggelatar btol, padahal pakai heater gak mandinya.

IMG_1543

Well selepas 2 weeks plus, Chanel dah no longer dok tidur baring dalam bathroom anymore. Dia dah passed dah lulus potty train. Untuk yang nak tau camne akak trained her (and my previous cats), this is the way:

Kucing yang baru to a new home if you dont intend to put in a cage (we dont), so kenalah place in the lock area seperti contoh a bathroom. So she was placed in the bathroom di bawah untuk 2 weeks, her potty and food pun letak kat situ so easy access for her. But jangan lock 24jam, at least 2 jam dalam tu, 2 jam kat luar, macam tu lah for 2 weeks.

Reduce the hours tu makin lama makin banyak banyak untuk di luar than dari dalam toilet. U may see bila dia nak membuang je dia akan pandai dah carik her potty which is placed in the bathroom.

Jadi selepas 2 weeks gak, akak moved her food plates ke luar, at our kitchen as per u can see atas tuh. Jadi dia tau, makan minumnya di situ, and untuk kencing yak dia pi dalam bathroom.

Dan kerna dah lulus tu semua, dia dah tak tidur in the bathroom, she sleeps with me from midnite to 6ish am pastu dia akan turun untuk shishi yak bagai at her potty gak lah. In between pun maybe dia akan turun gak dah kita tidur tak sedarlah but she s very well trained ordy.

Senang je tips nak potty train kucing.

IMG_1507

One thing for sure, she s in love with RD than me hahahaa…aku bengang betullah. Aku yang berdodoikan dia but when RD balik kerja, dia terus lari mengiau and sondol2 badannya kat laki aku mintak dibelai. Aku balik kerja tak dapat pun the same treatment from her! She kadang2 tidur bawah belakang our katil but mostly atas katil sama, cuma mbe asyik kena sepak terajang kot masa ngah tidur so dia moved to atas our kepala. But like i said, she will sleep with RD gak, setiap kali bangun tidur, RD tengok dia dah ada kat belah kanannya hahahaha…bila RD turun dia akan ikut sama lah.

I was on 6 days leave kat rumah baru ni, pun dari kol 12-1pm tu memang waktu tidur dia till 5pm, lama benau tidurnya so dia hanya akan bangun bila orang semua dah kat rumah and masa tu Kathy and Pah pun dah masuk dalam for her to play around. Sesekali je bila dia lonely sangat tak nak tidur baru dia datang kat aku but if ada 2 orang at the same sofa, me or RD, she will mengendeng at RD gak. Cisss!!

 IMG_0750

sesekali tu adalah dia nak melekat ngan aku, macam yang nih dok kalau boleh nak masuk dalam kain tuh.

IMG_1738

IMG_1742

IMG_1740

Now kami rasa dia mungkin anggap RD is her ‘mom’ coz semua benda yang aku buat, but satu benda je yang aku tak buat, tapi RD buat yakni, buat susu and bagi susu. Sebab tu lah dia asyik mengendeng je ngan RD, kadang2 tu dia terus datang landing kat bawah ketiak laki aku, tidur sama situ. Omeng ko nih….gelak bahak2 laki aku. Beria aku membela belai bagai, kat laki aku plak dia melanding.

5 nites in a row laki aku balik kerja, 5 nites tu gak lah dia mengendeng terus kat atas badan laki aku. Yet aku ada sama sebelah laki aku. There s one morning, dia pusing satu rumah cari laki aku, she jarang naik atas but coz dia mencarik ‘mak nya’ dia sanggup naik atas pusing satu bilik, bathroom and bila takde ‘maknya’ dia turun balik. Memang betullah kot kerna susu dia melekat ngan RD coz itu je yang aku tak buat…

Comment: 5

The 11 + 1 cats!!!

If tak suka citer pasal kucing, you can skip this entry. But you rugi coz kadang2 dalam entry ai banyak al selingan cite lain, so stay here and READ!!

garangnya hakuuu….

i nak bukak cite the 9 ekor kucing yang mendadak sampai to our hands on the same day, same night. Masa tu belum ada lagi Chanel. But kita dah ada Kathy alone, Aminah terpaksa dilupakan kerna dah sebulan dia tak bebalik. donno mana dia pergi, haih…

Jadinya…hari yang bermakna itu, a day before my birthday, kita nak beli barang kucing (yet kucingnya belum ada), long story cut, depan petshop tu ada Puan Sharifah ni offered kucing dalam carrier nya to us. Coz laki aku tegur, banyaknya kucing….

So kita macam berpandangan, should we take? memang kita nak kucing, but tak nak ler sebanyak ni (ada mak dan 4 anak kucing yang belum cukup sebulan lahirnya lagik). Puan tu terjumpakan 5 beranak ni kat parking, dalam kotak, at her apartment. So kesian. Tengok dari maknya, aku rasa macam pernah bertuan, ini mesti tuan tak nak bela dah kot, or pergi cecuti raya and tak nak jaga kucing. Hem..jadi oklah, kita pun amik.

IMG_8320

because most of cat stuff kita ada di rumah lama, 2 carriers ni Puan tu bagi pinjam untuk ngan 5 beranak kucing tu lah, esoknya laki aku pulangkan semula kat her guard house.

IMG_8325

jadi kelam kabut hari tu bukak cage semula, letak lam bathroom, alangkan bilik ayo beso. Masa ni tak terer lagik, dok pakai lagi pasir putih ni yet skang ai dah terer sangatlah, pakai pine wood dah akak skang. So depa berempat ni dok dalam cage, sama ngan maknya…sebabnya depa ni masih menetek lagik.

IMG_8334

tapi duduk ni few hours jer, midnite tu jugak, laki aku balik dari amik 4 ekor kucing lagik (satu mak and 3 anak, baru 2 hari bersalin), kawan RD offered coz kucing tu beranak kat porch umahnya, and dia tak nak bela, donno la kucing sapa. Katanya bulu kembang mak nya, so aku macam tempting lah. Jadi laki aku amik. Tu dia dalam few hours jer aku ada 9 ekor kucing instant (tak termasuk Kathy yek).

IMG_8359

masalah mula timbul malam tu jugak coz 2 mothers of cats ni tak boleh stay in a cage. Depa bergaduh cekau. ni anak aku, bukan anak kau. Biasa lah kucing tak pergi sekolah, dia tak kira anak dia 3, anak dia 4, pada dia semua yang dalam cage tu anak2 dia. Jadi aku terpaksa pisahkan Sharifah (we named the mother of 4 kittens tu Sharifah sempena nama orang yang bagi depa kat kita heheheh).

Jadi, Sharifah kena dok luar porch, or dok kat dalam rumah, but macam dah tetau je dia akan dok diam je kat porch coz tau anaknya kat dalam. But kekejap nanti kita keluarkan pulak Mak Teh (si putih yang anak 3 tu), untuk bagi peluang Kak Pah untuk menetek anak-anaknya dan anak2 Mak Teh gak.

So these 2 mothers dok jadi ibu susuan for anak2 lain gak lah, for eg Mak Teh yang beranak 3 akan menyusukan gak anak Kak Pah yang 4 ekor tu, sama gak ngan Kak Pah to anak2 Mak Teh. hah kau bersungguh aku nak memahamkan korang.

Kalau turn Kak Pah dalam cage sama kittens ni, kena cepat letak Mak Teh kat porch kalau tidak dia akan meroyan huru hara hidup dia tak dapat anak2nya. She s very agressive sangat, cuma ngan manusia je dia bagi tengok anak2nya if pegang, dia akan huruhara gak. Sama la ga ngan Kak Pah, mundar mandir jalan depan bathroom risaukan anak2nya kat dalam tuh ngan Mak Teh.

IMG_8394

jadi for a week, Kak Pah ni jadi my fav. She sangat sangat ibu yang manja, and i love her sangat. Dia pun tau aku dah sehati sangat ngan dia…tidur pun mesti carik aku. Itu semua dalam a week lah, but kita tak pisahkan dia ngan anak2nya, depa masih meneter marrr

IMG_8330

Kathy pulak macam left behind, tapi tak dia yang terasa. None of our stray cats (yang kita adopted bagi makan jaga mandi bagai) yang dok dalam red house, semuanya level2 kat porch jer. Depa yak shihi pun bukan di rumah, di luar seberang lautan jauh dari rumah. Gamaknya depa rasa dah dapat menumpang tidur, makan kat rumah ni pun dah syukur. Gitu kau kan.

IMG_8874

dan Kathy membesar dengan hensemnya. Bulu dia dah cantik sangat, apparently he s a male ler, bukan girl. but biak pi lah, nama ko malas nak tukar, carry je ler nama pompuan tu Kathy oiiiiii

skang dah ada Chanel, dia pun dah tak boleh masuk rumah. ada le 5min je dalam 24jam tu yang dia boleh masuk kot…

IMG_8339

Back to Mak Teh, selepas genap seminggu akhirnya dia dah adopted by RD’s fren. The whole anak beranak, 4 ekor. So aku pun bukaklah cage, dah tak perlu pakai dah. As promised, we dont intend to keep all of them, sebab depa masih menyusu jadi kita tolonglah bagi perlindungan. Now I dont have Mak Teh and 3 kittens.

IMG_8495

 naik tergeliat aku tengok Kak Pah ni tidur…ko tengok le pala dia tuh…rasa nak betulkan jer. Ini fasa2 yang Chanel belum ada, she s like the queen of the house.

IMG_8676

meanwhile, ai ada gak beli bembarang kucing lagik. Ini bed baru untuk kucing….once a week akak basuh. So dah ada 2 beds lah for Pah and anak2nya…depa stayed outside, kat porch.

 IMG_8877

Like i said Pah kan very the manja. so bila tidur pun dia akan datang tidur but nanti dia nak membuang, dia akan mengiau la mintak  bukakkan main door.

Depa pun dah level porch gak, so anak2 Pah yang 4 ekor tu, 2 mati. Sekoq mati masa Pah mempertahankan anaknya dari Mak Teh (maybe dia terkokak kuat anaknya something like that), aku ngah sibuk masak masa tu, tengok anak dia dah nyawa2 ikan jer. Tak de kesan darah.

Esoknya sekor lagi anaknya mati, kali ni ada kesan darah, aku suspect ada kucing yang gigit. Yelah selain Kathy ada lagi stray cats lain yang suka datang rumah kami ni untuk menumpang makan sama.

but lain hari pulak laki aku kantoi tengok si Kathy dok ikut bontot anak pah and cuba nak mengkokak gigit anak orang! hah kan dah kena ketuk pala ngan RD! Ko ni Kathy….

but now dah few weeks already, both Kathy and Sharifah (Pah) also the 2 kittens dah fren fren lah. Yelah depa berempat je yang dok kat porch tuh….

 

IMG_8708

the king and queen of the house….skang semua dah turun takhta

IMG_9555

coz now the diva the queen the princess goes to Chanel. The moment Chanel datang je, aku potty train dia inside my bathroom, but after 2,3 hari terus pindah bawah coz dah takde sapa kat bawah. First week kita kenal each other, dia pun cuba nak belajar rounding satu rumah, specially on the potty training lah, itu wajib. so far, dia dah lulus.

IMG_0090

only Chanel jer yang indoor, unlike the 4 tu semua dok kat porch and she pulak tak boleh keluar dari rumah. Level dia intai kat pintu je…laki aku cakap ko tu puteri lilin, anak kandung, yang kat luar tu anak angkat..jadi ko tak boleh keluar! hahahahah

IMG_0092

well because masa kita terima dia, she s only 2 months and we dont have her exact birthday date, we declared 18 July 2016 as her 2 months birthday lah. Senang cerita. By 18 Aug is 3 months.

IMG_0187

because she is supermanja, satu perangai dia yang obvious ialah she cannot be left alone. hari tu aku naik atas, dia dok bawah sorang2, menggelupur dia dok naik atas sama, if laki aku sorang2 pun kat rumah, dok dalam toilet, pun dia dok dalam toilet sama tunggu. Kalau mandi, dia dok le tunggu depan bathroom tuh.

Time tidur lagi le, betul2 nak kena berdodoi dan kena pegang2 dia, usap2 dia. Dia akan dok mengendeng sebelah ko till dia tidur.

Kakak cakap, ini dah standard anak number 4 ko ni Chanel, dah boleh Chanel binti Ami Shamril ler macam nih!

IMG_0535

collar tu terpaksa pakai coz bila tak pakai aku tak jumpa dia kat mana. If malam2 gelap, nak suh dia masuk ‘her house’ agak payah mencarik ngan kaler kelabu gini, udahlah kecik lagik.

Jadi sekarang ni akak ada sekoq ni la indoor cat, my intan payung sangat. Food dia (compared ngan food 4 ekor luar, pasir pun) high standard sikit kot. Kesian Kak Pah, terus dilupakan hiks…

She makan blackwood, her pasir pulak is pine wood (please check my ig ada tutorial videos on pine wood, the BEST!!!). We should be taking her for vacci by this week, rasanya weight dia dah boleh for vacci nih and so on lah.  CHOP! TO UPDATE: SUDAH VACCI!! Dah bermandian, tu abang’s job. Bersihkan pine wood, biasanya aku, lagi kemas dan lagi details, if RD or abang yang buat, agak tak berapa up to my standard, still ok cuma i said compared than me lah. Kakak and Zeeshan kerjanya main ngan depa jer lah.

For Pah’s kittens yang 2 ekor tu, tak bernama lagik, pun akak tak intend nak keep it, if anyone nak, please buzz buzz akak. Depa dah boleh putus susu, eh Chanel masih lagi bersusu, i beli dari pet shop lah.

What a long storyyyyyyyyyyyyyyyyy about my 5 cats. Dari 12, jadi 11, terus 5 jer.

Comment: 8

Missing Kathy…

 

IMG_3743

 Zeeshan and his bestfren. Bila depa 2 main, tak leh tinggalkan coz Zeeshan agak rough ngan Kathy tuh. Cara dia dukung pun masih lagi tak betul hahahaha, macam tu le dia dokong dak kecik tuh yek…

IMG_3747

 Kathy ni aku rasa masa dia belum datang Red House dia adalah makan makanan biasa yang manusia makan, coz asal dia kat dapur je dia punya mengiau wohai. So bila kita bagi ikan ke ayam memang kenyang suka btul dia makan, but if the cat food yang kita hidang tu, dia makan2 ler gak but kalau dapat ikan sebelah itu lagi dia bedalnya.

IMG_1784

Sekarang dedua dah gang. Aminah dah boleh terima le Kathy at the house, Kathy pun dah tau cara mana hidup dalam Red House, the rules is no wiwi shishi yakyak di Red House, maybe dia dah tengok cara Aminah bawak diri. Bila kita panggil ko masuk, hah masa tu bolehlah kalian berjimba dalam rumah. if not kena dok kat porch ler…

IMG_1857

Aminah as you tengok, akan suka membuta di dalam rumah asal ada peluang. Hari tu my family pergi tengok X-Men (tinggal aku ngan Zeeshan jer) sampai ke dapur dia dok tidur teman aku kemas dapur. Elok je perangai budak nih.

IMG_3923

 Ini dia lari dari bilik abang, teman Zeeshan tidur, coz ada aircond. Dia pun pencinta aircond gak si Aminah nih yek

IMG_3761

For Kathy dia tak suka tidur atas sofa, dia suka tidur celah atas lantai sejuk gamaknya…ini dedua dah terbungkang while aku ngah buat keje blog, malam minggu.

IMG_3734

Dan kisahnya last week kami hilang Kathy for about 2 days. Last aku tengok dia waktu pergi kerja but pastuh semua tak nampak dia dah. I was so worried makan minum dia, kalau orang amik tu mungkin kita akan terasa jugaklah but kot le dia sesat bagai. Selepas 24jam tak balik jugak rumah, Abang buat round satu taman. In fact aku dah bagitau guard of our taman to look around gak, jejiran sebelah2 aku pun aku dah siasat. Masih takde yang nampak.

Rupanya abang jumpa dia kat satu rumah ni yang tengah reno, dia dok situ, sesat sangat ler tu, satu lorong jalan kita pun. Abang angkut dia bawak balik, dia punya makannnnnnnnnnnnnnnn ngap ngap ngap, hah melapau ko yek.

Sila belajar yek, bau lebih sikit Red House tuh ko jangan ler asyik hilang jer, boleh luruh jantung mak merah Kathy oi…specially Abang, apatah lagi Zeeshan.

By the way, abang baru siasat, Kathy is actually a jantan hahahaha…ater nama kamu Kathy, biak pi ler heh.

Comment: 3