LV The Cat

Chanel and LV…

 

IMG_3852

let s do some sembang2 a bit bout my cats.  anak2 aku gak nih.

few weeks ago, Kathy tak balik rumah 2,3 minggu, pastuh dia balik sekali jer….tupun sekejap, for makan. Kemudian till now, dia dah tak balik2 tak nampak bayang at all. Aku pun dah stopped beli cat foods for porch, coz dah takde stray cats yang nak dibagi makan. Bila dah takde Kathy, tak taulah kalau dia balik ke tak bilanya, barulah  nanti kita bagi the blackwoods ke camna. Coz stray cats lain pun, bila tengok dah takde food depa pun dah tak datang our porch. no more.

So hanya ada 2 cats je lah yang aku bela totally skang nih, yang dedua pun diva dalam rumah, tak boleh keluar at all. Kadang2 ada gak depa terlepas sampai ke porch tapi dah huruhara kena masuk rumah semula.

IMG_3861

 

so makcik nih, dekat sebulan aritu dia dok rumah bf dia, masih gak tak mengongkeknya. Dok kenal2 tak sesudah. So aku amik dia balik. Belum 2,3 hari balik, dia start bunyik nak matting. Stress betul. Lagi teruk bunyiknya dari first round punya matting. Jadi dah tak tahan, hantar dia semula ke rumah bf dia, siap tukar bf lagik, kira 2 bfs tried to kekawin ngan dia, failed to do so. Tak tau ler apa yang dia gataikan sangat. dok mekak nak jantan pastu termalu2 pulak tak nak. I think tak sampai 2 minggu kot kali ni, or max 3 aku pun dah lost count, aku amik dia balik. Rindu wor kat dia. lagipun sian LV, no fren at home.

IMG_3849

first day Chanel balik rumah, langsung dia tak nak fren ngan LV, padahal sebelum dia gi matting tuh, dia dah kekenal gak ngan LV. Itu LV macam scene, ai nak fren you, why lah you marah2 ai,camtu lah. Tu pasal LV macam dok jauh je dari mak singa nih…

IMG_3871

hok makan pun, LV dok sama menebeng ngekor Chanel. Wpun dia dah kenyang pun dia nak being kepohcik lah. But Chanel berlagak 2,3 hari jer, pastuh skang dah fren2 sangat ler ngan LV. Tapi gaya fren dia macam, muka masam but terpaksa melayan. Sort of.

IMG_3863

budak ni sekali tengok muka macam tak jelita pun but kemanjaannya sangatlahhhhhhhhhhhhhhhh make me happy betul. I love her so much. Seriously, she s so manja super duper!

 

IMG_4533

manja yang begini. she tidur with me. Tidur atas badan aku. Setiap malam, never miss. Wpun sejak Chanel balik, sian Chanel dah tak tidur sama ngan kami dah, mbe dia tau dia dah besar dah gemuk dah tak muat katil kot coz ada si LV lagik. Ada ler sekali one time dia tidur kat port dia tidur between aku ngan laki aku but pastuh bila LV naik katil sama, dia pun turun blah. Cik ati kot hahahaa….

so now is LV’s turn lah. tapi dia punya manja hish…mmg just nak atas badan aku jer. Pastuh bila laki aku balik kerja, dia kena moved lah (laki aku yang ngalihkan dia). but tak jauh pun kang dia datang balik, atas pala aku, ada ler keliling aku laki bini si LV nih. For Chanel, she lagi sayang laki aku kot. kaki laki aku tu sentiasa dia carik, dia suka kaki laki aku belai2 badan dia. Kena kaki tau, bukan tangan. Itu memang dari dulu pun, dia nak ngan laki aku sejak dia kekecik. Sebabkan tu lah kesnya aku beli LV, coz dia tak berkenan ngan aku.

Now that i have LV, so balancelah. Vacci depa semua pun on track. Btw selagi Chanel tak pregnant for d first time, selagi tu lah aku takkan neuter kan dia, LV’s one ni nanti pikir. May ni Chanel turns 1 year, yippiiii…….

Comment: 2

LV the blackie…

So Prada dah long gone.

Since Chanel is still at matting place with her boyfren Jackie (thanks Anita and your mom), so aku sunyi kat rumah takde kitty. Sharifah and Kathy yang street cats yang dok kat porch jarang masuk rumah and jarang gak nampak bayang. Depa pusing setaman. But Sharifah pun dah 3 hari tak balik, mana ler perginya.

So I need a new one. I let go Prada on Sunday, on Mon Tues aku dah start googled carik the replacee.  Dah agak2 jumpa online yang berkenan bagai. on Wed  nite, lepas je Zeeshan habis his reading class, malam tu gak aku bawak abang and Zeeshan pergi the petshop yang kat downtown Cheras baru tuh.

This time around, aku kena pegang tengok, either manja benar idok the new kitty nih. Paling wajibnya nak tengok jantinanya bebetul.

 

IMG_8420

So dia suka dipegang, tu best. But kaler dia black! hahahaha

i is never like one with the black cat. Takut kot. But dia ada special white socks, empat2 tapak kaki dia ada putih. This is cute. Gerakan hati aku kuat untuk amik gak dia, terus adopt dia. I paid for RM450 for this black persian, less than 15min punya purchase. Lelaju bawak balik coz kids dah past bedtime.

so IMG_8432

sedang moleklah dia ni aku amik awal so dia boleh toilet train while Chanel takde nih. Kang if Chanel ada, nak tunggu Chanel tu habis merengus sentap ada kucing baru, mau amik masa gak, nak kena asing2 litter box. Skang dah passed alhamdulillah, the toilet train lah.

Oh ai namakan dia LV. hiks… so she is LV the cat :)

Tray tu aku cabut coz dia ni kecik kemetot benau, susah dia nak makan minum dalam bowl merah tuh. Nanti bila Chanel balik kena pakai baliklah tray tuh and the food air have to put outside back. Ni sementara je coz dia masih lagi in toilet train week.

IMG_8866

 3 hari dia belajar explore rumah bahagian bawah

sehari dia dok naik atas but tetakut

la nih, hah kau, dia ngah tidur atas perut aku tuh, bawah my meja laptop, sejam hoih dia tidur situ. aku kena angkat dia untuk aku sendiri nak gi toilet….bila aku baring balik, dia sambung naik atas perut peha semula.

IMG_8878

LV’s birthday on 8th January 2017, masa aku amik dia baru 2 bulan. aku bagi je susu tapi dia tak minum sangat lah.  Malam pertama dapat dia, aku godek telinga dia dulu, rasanya dari beranak telinga dia tak berkemas. Dah bawak pi vacci but vet pulak tutup bila aku sampai depan pintu klinik! grrr….so nak kena carik masa lainlah untuk bawak vacci lagik. Not sure leh lepas vacci ke idak nih for first round coz ringan sangat budak nih.  Abang dah mandikan dia gak, so sedap je lah gegemol.

So far dia memang melekat dengan aku, tiap kali aku kat kitchen masak bagai, dia akan duduk kat kaki aku ye, setia. kat mana aku pergi pun dia akan mengekor. Sonok ai. Pasnih moga dia boleh pandai naik atas sendiri (just like Chanel yang akan kejut kita bangun pagi).  Dah ok je nanti, baru aku akan seret dia tidur ngan aku hehhehe….ai love cats yang suka melekat n gan tuannya.

Welcome to the red house, Miss LV.

Comment: 2