Mak

Red and family…

this time around, mak kena admitted and do some minor operation coz of her cataracts problem. go google if u dont know apa sakitnya tu…this operation has been planned since monthsssssssssssssss ago. petang semalam mak operate, petang ni dah discharge. she s now stabil. my big sister is taking mak to her house tonite. Epi woi pi jenguk mak kat umah Anya terus not kat umah mak. btw, aritu Mak admitted bukan sebab ni, itu sebab sakit lain, sakit tetiba yang datang tanpa dijangka…recovering, ada check up lagi lepas ni.

tetiba je aku nengok si baby khyar (adus nana betul tak ejaan nama anak ko ni, aritu dah kena das ngan dia aku salah eja)…dah mula angkat von nak merangkak. aku pun suka la pulak nak mengaco dia. macam muskil je dia tengok eh eh makcik aku ni weng ke ahakssssssss….wei aritu aku jaga ko ye, ko jgn nak banyak bunyik tau…

pastu kan ada orang jeles….depa punya excited dapat jumpa mak nye ni ha peluk cium bagai… antara abang ngan gegirl, gegirl la over lebih sket pasal dia kan little diva. abang controls macho pasai depan makcikpakcik, koser le dia nak melonjak sangat. big boy gitu kan…

dedua nak berebut amik gambo sebelah mak…muncung kejap gegirl bila abang dapat menyelit tetengah..

pastu digustikan abangnya yang sangat2 memanjakan adiknya. abang ni cepat lembut hati, wpun dema selalu gaduh tapi lam apa2 hal, dia mesti mengalah untuk adik. korang ingat lagi camne aku merajuk bila bubur yang aku masak dia x nak makan coz x suka, tapi dia santap gak demi menjaga hati ibu divanya ni tau. sapa jadi gf dia, sangat senang la…merajuk je cepat la abang pandai pujuk amik hati…

unlike gegirl …. si kememeh yang kuat merajuk. hiks.

balik umah aku tapau beehoon soup for both of them. aku carik pelapik barney makan depa mana tah lah fifin letak, so bentang je lah suratkhabar layan depan tv. gegirl makan 2 mangkuk, abang makan semangkuk tapi soup nye 3 kali tambah. suka tol ngan soup…nanti mummy masak soup ye bang..

sirman asked for nasi goreng USA..punya la banyak santak makcik ni masakkan, lagi suku je sirman x abih…by the time sirman sampai from work, terus campak beg basuh tangan and makan. lapo ye sirman…gambo ai ngan sirman cemolot cepeluk cengkerama idok le kuasa aku nak tayang

aku makan soup n nasi putih wt telur mata kerbau. semenjak jam 5 petang aku sudah mula mengalami sakit tekak and selsema. symtom2 nak demam la ni…tengok idung aku tu, merah menyala kan ha mmg seii, aku dah nampak bayang2 yang aku x kan berapa sihat sehari 2 ni..

sirman paksa aku makan panadol and clarinets.. halahaii. ai m going out again tomorrow morning for some personal matters, have done few posts for auto publish.

masalahnya kan… :(

ribu2 baca blog aku, but i donno, i just feel empty here. like no one is reading, like no one is appreciating my entries, tapi ada jugak yang appreciate, x ramai (u know who u are).

well…people change :) and i do understand, u love reading my blog coz u wanted to know bout my personal life, my up and down, my career path, my my my everything…. not bcoz of the red diva thingy. Thank you anw…

Comment: 19

Mom and gegirl…

just 3 of us for an hour visit wt mom. Alang and abah just came back wt few of mom’s relatives and friends. my 2 sisters are odw back down to kl…

sirman had to drop off us, dia kena rush balik VA for something, which i will blog out it later.

too early to thank for the well wishes, at 5pm today, gegirl’s temp naik balik. dui dui dui….

alright then, i need to pack up some stuff, i m going to present something on monday at menara’s office, the transition process need to be done asap, i dont have enaf much time.

where do i go..told u, not that far :P



Comment: 3

Hari ke 2 Mak di HUKM…

050420086523.jpg

lunch hour, we went to visit my mom. sabtu ahad, waktu melawat agak lama lah kan…tp kami x leh lama sangat2, lgpun ramai visitors bertubi2 melawat mak. masa aku datang, ini group jirang tetangga umah mak, geng masjid geng mengaji semua geng2 dia adalah…

050420086522.jpg

budak kecik 2 org kena sound ngan nurse, aku tarik dedua ke tepi and bab bab sket, supaya jangan melasak sgt, ini spital kang kena halau. dalam rules spital udah dikabar under age x leh masuk, tp makpak selamba je seludup masuk.

bila aku dah nak balik, adik aku ayin pun baru sampai wt his family, kemudian2 pun berturut2 adik2 akak abang aku datang jengah…so at least for 7 hours mak berteman dengan anak beranak family and kawan2.

Mak’s health development masih belum berubah, i dont think she will be discharged anytime soon, mungkin by next week or a bit later. i m not sure…cuma biarlah dia duk kat spital coz she needs specialist attention. important thing, makan ubat..mak sangat lah susah nak makan ubat.

Aku and family tinggalkan Mak at 230pm…just nice to reach TTDI by 3pm.

Comment: 6

Mak…

040420086390.jpg

040420086400.jpg

040420086403.jpg

 

saya minta maaf mungkin tidak ada lawatan saya ke blog anda

saya juga mohon maaf kalau entry agak kurang…semua entries saya lakukan hanya pada waktu malam, auto publish di siang hari.

saya juga mohon maaf kerana saya sedang bergilir2 bersama adik beradik saya yang lain menjalankan tanggungjawab sebagai anak

kerana buat masa ini

ibu saya sedang tidak sihat….

doakan kesihatan ibu saya….

nanti malam saya ceritakan apa yang terjadi…

 

Comment: 25