#KLFW 214 – 2 events in a day…

IMG_0297

IMG_0314

 

IMG_0346

IMG_0352

IMG_0363

IMG_0361

Atas2 nih semua during the lunch break, lari bertukaran dalam kereta for this occasion, the famous KL Fashion Week 2014.  Bertemankan Yanok my superlambat datang PA. kahkahkah.

No sponsor for my outfit so tak yah mention lah yeah hahahahah but i have few pcs of the top, diff colours. you know me already, kalau dah suka memang aku borong beli semua colours :)

after work, once again salin baju lagi dalam kereta. My car dah memang jadi my wardrobe bergerak, semuanya kena ada. I even have baju spare kat opis, in case for funeral, event, or even for sports wear, semua siap. Dalam kereta pun ada gak outfit terdesak if need to change or last minute invite. My life has been like this for 100 years kot hahahaha…macam jer, tapi tak ler sampai 10 tahun macam ni. Getting there.

IMG_0368

once again kalau petang pas kerja tuh memang amik sejam ler dari KLCC to Pavi, jemnya mengantuk2 aku heh

IMG_0379

IMG_0402

IMG_0473

 

IMG_0479

selfie coz nak menyibuk coverline tengok anak Datuk K yang dok makan sama kat the next2 table with tut tut

IMG_0418

For the nite invite of KL Fashion Week 2014, i was under Cipela/Hidy’s guest. Being her guest so akak takde le nak melaram sangat, just the simple black top but with gold glitters skirt.  Tapi abis show, kita pi makan jugak kat Kampachi, kiranya dalam sehari yang sama jugak lunch and dinner kau kat Kampachi nun kau! Sedap! nak repeat lagi insyallah this week if sempat sebelum Ramadhan.

Ada jugak invite for weekends for KLFW nih but had to pass lah, aku dah kepenatan sangat, in fact balik dari events berderet2 nih semua malam tu aku  flat sampai dapat my menses.  Had fun,  met lots of my old friends and someone that hem….hemm hemm…

Hanya tertentu jelah yang tahu :)

Comment: 4

Ketahui Rahsia Per’l Xlim

48hours sponsored post

photo 1

 

Pejam celik pejam celik dah sebulan aku mengamalkan minum Per’l Xlim ni. And yes, as you can see it yourself, aku dah kurus dan slim hiks :)

And the best partnya pulak, aku tak perlu lagi amalkan strict diet. Boleh makan macam biasa. Sebabnya dengan meminum  Per’l Xlim dapat membantu meningkatkan kadar metabolisme kita dan sekaligus membantu seimbangkan gula dalam darah dengan menghalang pembebasan glukos dalam badan dan secara tidak langsung akan membakar lemak dalam badan kita.

photo 3

Walaupun penurunan berat aku taklah begitu drastik, ye lah baru jer minum sebulan. It was 51.5kg dan sekarang 49kg you :) aku rasa dah capai matlamat aku dah tu. Takkan nak kurus lagi kot. So it’s now for me to maintainkan jer. Tak gitu?

photo 2

With the positive result, sememangnya aku puas hati sangat. Objektif tercapai! Rasa sangat-sangatlah suka ya rabbi :) Sudah semestinya akan continue consuming Per’l Xlim supaya dapat mengekalkan berat badan dan my body shape.

Actually untuk maintainkan berat badan ni yang paling susah, thats why aku akan amalkan Per’l Xlim supaya kadar metabolisme tinggi dan seterusnya membakar lemak-lemak berlebihan yang kita dok makan hari-hari tu.

Bila kita dah buat selalu, ianya menjadi rutin harian dah. So without fail aku minum Per’l Xlim during my breakfasts, like I said Choco flavor is awesome! Lagipun sebab kita sukakan effect positifnya, kita pun memang rela hati mengamalkannya, betul tak?

photo 4

On top of losing weight, personally Per’l Xlim membantu aku gain more energy dan dapat aku rasakan lebih bertenaga dan lebih aktif dan positif dalam kerja-kerja harian samada di pejabat ataupun di rumah. Pagi sampai petang kerja di office, after office kadang-kadang ada events kena attend, sampai rumah only at night but suprisingly aku still ada tenaga dan good mood melayan karenah anak-anak and of cos kerenah hubby yang baru balik outstation hiks :)

photo 5

So now korang punya turn pulak. Give it a try and thanks to me later :) Tak rugi apa-apa pun, malah lebih mendapat kebaikan lagi. Untuk maklumat lanjut boleh layari Per’l FB page, lagi banyak updates boleh kita dapat dari sana.

Memang tepat sekali tagline diorang, Per’l Xlim, Rahsia Wanita Kekal Mempesona!

Khidmat pesanan masyarakat Per’l Xlim is brought by Redmummy.com

Comment: 6

The lace…

IMG_7950

cak cak cak?

bertabah je bapaknya mengekor budak ni punya rounding satu kedai nih. baru je masuk dia dah berlari. Zeeshan ni masalahnya dia tak suka nak berjalan steady lenggang kangkung. dia nak jalan ke main laju most of the time dia nak berlariiiiii jer. apa yang ko nak kejar sangat pun. Jarang2 dia nak kita dukung melainkan ada stroller.  Nih stroller tak bawak. Bapaknya ngan angkuhnya berkata, ah tak yah, kalau dia letih I dokong dia.

begitukan, tunggu di akhir rancangan ye RD LOL

IMG_7952

sekejapan kemudian.

bapaknya bosan dok dalam ni, sebelah  nih ada toy s shop, so depa berdua dok situ dengan amannya. While aku ngan niece and bik mencari satu benda yang aku hebohkan sangat. satu le sangat pun kan. ado yang tanya aik bibik pun ikut, hah korang tak tau keeeeeeeee dia tu pantang aku keluar. dia yang dah siap dulu. Kalau aku insist jer sangat tak bagi dia ikut baru dia akur but pastu dia bagi muka muncung 3 ela, eiii menyampah le heh. Mula lah buat muka kesian. Kiranya setiap weekend kalau aku keluar tu lah dia pun nak menebeng sama ngekor!

rimas hokeyyyyyyyy, coz maids aku sebelum ni sume jenis yang bukan ikut berjalan dan aku laki bini jenis urus anak2 sendiri bila keluar. Kereta pun tak sempit, but ada satu kes buat aku rasa pasnih, ko takyah ikut dah lah. Ko dok umah. once a month bolehlah ngekor, ni setiap Sabtu Ahad pun nak menebeng, hoi tak payah!

IMG_9486

kebahagiannya dia dok dalam dunia permainan

kereta melingkar2, ketapi kapal terbang, semua dia boleh layankan. daripada dok ngan maknya dalam kedai kain. kahkahkah.

 

IMG_7954

akak carik kain lace dik oi.

masa kat indo dulu tak terpikir nak carik, eh pikir but tak cukup rupiah dah, pastu luggage dah sendat ya sangat. Pastuh patut nak pergi lagi Jakarta but not that soon yet, so kena ler settle ngan cari lam KL jer. aku dahlah bukan terer sangat hal2 kain nih. Kain ela kurung raya tu kalau tanya aku lagi le aku tak tau apa yang trendy, aku prefer lagi yang modern2 one. gitu katanya ko kan.

IMG_7971

sebenarnya mata mencari biru

tapi tangan meraba merah

well well well

aku ada penyakit merah sket.

nampak je merah sume nak dirabanya.

IMG_7993

nah bukan takat raba

nak menerai terus.

nak tengok apa lining paling cocok, konon2 nak le buat macam skin colour dalamnya tu kan, but choices kat kedai ni not so much plak. specially the lace.

IMG_8007

tapi kan

aku bukan nak amik merah pun

gatai benar nerai merah. Bersungguh beria. bila ditanya, oh ai sebenarnya nak carik biru hahahhaa….

but i cannot tahanlah with the red. Bilo ke nak pakainya kan. Bebila boleh, skang baju wedding leh buat baju raya, baju raya leh buat baju event, buat pergi kerja pun boleh gak but terus orang pepandang dan famous gitu. Wpun dah famous **batuk**

IMG_8023

ha begini birunya juga anggun sekali yah. pun kena try few linings gak, nak tengok mana yang lebih naik ngan tidak. dah posing sana sini, tengok sana sini, budak staff tu cakap suh datang balik esok after 3pm coz ada lagi bergelen2 lining baru nak datang, stock baru.

ko ingat aku dekat ngan ko

nak suh datang senapas je dik.

melainkan kalau benar2 meleleh air liur je akak pergi dik oi.

Jadi task aku sekarang, dah 2 weekends terlepas untuk ke Jalan TAR sana. Aku nak belikan tudung for my family members (yang bukan family pun aku kena belikan jugak, sapa lagik huh…) juga untuk kain lace aku hah. Sana lagi banyak choices, laki aku bila dengar je nak pi Jalan TAR, dah offered, pi sekarang, jangan pi bulan ramadhan.

Ngah cari slot le nih

bila le nak poinya heh…

IMG_8029

 

biru ni ko pakai ngan handbag merah ke omg omg omg. Habislah ko Che Ta, ko dok belakang aku sekarang.

anway, takde sapa nak buat baju akak yek, aku pi hantar kat Aunty Yelly je lah. Hari tu hantar caftan yang labuh untuk orang yang ‘tinggi’ cam aku nih, dia tak sesudah ler tanya napa tak jenguk dia. Bukan tak jenguk tapi kalau hantar seluar2 kerat tu itu loh kong boleh kasi settle la, saya office hour punya orang manyak susah mau jalan sana mar…..

Sekali aku datang aritu sendiri turun tanah, terus dia buatkan caftan aku free of charge! ko tunggu la bila aku hantar kain lace ni….bape le kena ni kang. hahahahaa…..tapi dia memang sayang aku, kalau nak raya jer dia suruh amik kuih raya, coz Istana Negara mesti hantar berkotak kat dia. hah rezeki tu. Majmuk muhibbah kami 2 bangsa :) .

ok ok balik pada satu benda lah sangat yang aku nak kejarkan kat Midvalley tu benda ni ler, seketui lace tapi tangan kosong jugak balik. dah tuh, datang jejauh kalau takde gak membeli rugi le kan, so kena ler jugak carik benda lain…and nah, tu yang jadi berketul-ketul barangnya. coming coming…

 

Comment: 8

Bangi Golf Resort’s buffet Ramadhan 2014

IMG_7535

Pejam celik pejam celik tak lama lagi jer dah masuk bulan puasa dah kita. Selain bulan puasa ni untuk kita semua menambahkan lagi ibadat dan amal jariah kita semua, buffet ramadhan juga antara yang ditunggu-tunggu oleh kita kan kan kan :)

IMG_7543

Mungkin bukanlah setiap hari kita buka puasa di luar, tapi at least sekali dua kala nak la jugak berbuka puasa di luar kan, tukar selera orang kata. Personally for my family, weekends memang wajib buka di luar coz weekdays buka kat rumah homecook. Memang anak-anak punya permintaan.  Dah bertahun2 begini, so tu pasal kalau nak weekends jer aku mesti gagau cari tempat nak buka puasa.

IMG_7656

So a few weeks ago aku sempat pergi menerai buffet Ramadhan di Bangi Golf Resort. Kira preview la dulu hiks :) Rambang la jugak mata dan perut aku nak makan macam-macam hidangan kat situ. Lari diet aku hehh. Buat reratah. Ratah mendanya pun..makannnnnn ok!

IMG_7586

First thing first. Sebelum kita ngap, kita kenal-kenallah dulu sapa cook dia. Betul tak? Inilah dia Chef Kamaruddin orang penting di sebalik buffet kat Bangi Golf Resort ni. Kelakar orangnya hiks, personally dia pesan jangan risau walau ramai mana pun yang datang buka puasa kat sini nanti , dia akan tetap tambah dan tambah lagi semua makanan kat situ.

This is my first time makan kat Bangi Golf Resort ni. So jom kita tengok apa yang depa offer untuk buka puasa bulan Ramadhan nanti.

IMG_9440

Bangi Golf Resort menyediakan lebih dari 100 jenis hidangan. Spread yang banyak, hujung ke pangkal. Dari A to Z semua ada kat sini. Ready made telur setengah masak pun ada! Siap dengan kicap lagi :)

Laki aku fan of it

IMG_9441

Aku makan cuit sikit-sikit jer, buat merasa orang kata. Permulaan plate, kambing golek. Maklumlah time-time diet ni kena beringat, tu sebab makan yang bakar or grill jer! So la sedappppp, lagipun aku memang favorite daging kambing ni. Permulaan katanya, pastuh 3 plates kambing tu aku ngap!

Surau untuk lelaki perempuan ada jugak disediakan, parking pun senang. So datang buka puasa je kerja ko skang :)

IMG_9442

Malaslah aku nak namakan satu-satu dishes ni semua, korang tengok jer lah gambar-gambar ni semua. Kalau tak terliur memang sajer jer la, tak pung tunggu bulan puasa nanti, ha confirm terliur hiks. Tapi butter prawn tu memang terbaik! Rangup dan pedas-pedas sikit rasa dia, memang lah tambah lagi dan lagi dan lagi. Pun udang tu laki aku kena kopekkan for me, kalau takde dia, anak2 aku tolong bukakkan, aku pemalas sikit bukak kulit udang hahahaa

IMG_9443

Kuih-muih moden dan traditional memang tak ketinggalan. Buah-buahan of cos la ada. Manggis pun ada sama. Tapi aku kalau makan manggis punnnnnnnn malas nak kopek, kerja laki aku gak kopekkan. baik kat hotel mahupun di rumah.

IMG_9444

Macam-macam Cooking Showcase dan their staff sedia untuk melayan dan menyediakan pelbagai jenis masakan dan juadah untuk memenuhi selera tekak dan perut kita :)

IMG_9422

Antara sections yang ada, satay sudah semestinya, goreng-goreng mee mamak dan kueh tiaw memang menyelerakan, mee sup/kari, western appetizer seperti beef lasagna, spaghetti, of cos malay style pun ada, lemang dan rendang daging, gulai kawah, ikan salai masak lemak cili api, nasi ulam dan macam-macam lagi. You name it, mesti ada punya. Like I said, the spread memang banyak :) Rasanya pulak for me, sesuai dengan selera dan citarasa aku yang secara tak langsung akan membuatkan aku akan datang lagi ke sini :)

IMG_9373

ini kan, memang bikin aku tak berenti makan ler…apsal ko sedap sangat hah?

IMG_9413

Last but not least, the highlight is kambing bakar! Ni memang terbaik aku cakap. So tender dan secukup bakarnya dan perisanya. Chef Kamarudin tu sendiri cakap akan topup dan topup lagi daging kambing ni sampai ke penghujungnya. So bukanlah kalo dah abih seekor ni sahaja takde dah. Akan berekor-ekor disediakan :)

IMG_7654

Aku sambil menaip ni dah terliur-liur tengok gambar-gambar makanan ni semua haih. Kalau time puasa tengok lagilah hebat dugaannya. Macam aku dah cakap tadi, aku memang confirm satu family repeat nanti :)

Kalau korang nak datang, aku suggest korang buat reservation awal-awal, contact Wani di 016-9645544 / 03-8925 3728 / 03-8210 0265 untuk tempah table. Email pun boleh bgb.bangigolf@gmail.com. Harganya pulak RM50 dewasa dan RM25 untuk kanak-kanak. Tapi kalau datang in group boleh dapat diskaun lagi :) Pada aku quite affordable lah harga dia untuk buffet ramadhan. Bukan selalu, maybe once or twice kita layan buffet Ramadhan apa salahnya.

Thank you Bangi Golf Resort for having us there. So berselera dok? Jom kita sesama buka puasa di Bangi Golf Resort nanti :) Untuk promosi ataupun any updates boleh lah visit Facebook Page Bangi Golf Resort.

Insyallah early July akak nak datang Bangi Golf Resort for buka puasa, jom kita singgung sama berbuka di sana?

Comment: 13

1st year of Eun Hee…

IMG_7798

ke Midvalley kita ye di suatu hari sedemikan.bersama my fav niece yang dari dia kecik sampai ke besau ni memang so close with me. Yang tiada hanyalah abang and kakak, dema masa ni dok masih lagi dengan cousins day out.  Kitorg adik beradik amik turn untuk semua cousins (anak dan anak2 buah) to sleep over at our houselah. So cuti 2 minggu lebih memang gitulah project depa, dari rumah ke rumah, termasuklah rumah aku gak heh…

IMG_9464

Zeeshan memang le tak boleh nak dilepaskan ikut abang kakak or cousinsnya, hang tu kecik lagik, mungkin bila dia dah 5,6 tahun kot baru aku bagi lah, but nanti2lah dulu, he kena ngekor lagi ke mana saja mak paknya berjalan buat masanih…

diorg ni bersungguh amik gambar transformer pasai nak nganto kat abangnya…

IMG_7809

daa sampai je sudah at Cititel Midvalley, a hi-tea invitation with our buddy

IMG_7812

tu ha tuh yang jadi pojaaaaaaaaaaan hatiku!

IMG_7817

takutnya nak makan tapi nak makan gak sikit…buat rasa-rasa. Dok rasa mendanya, satay ayam tu aku dok kunyah je selain the oysters pung

IMG_7821

my sweetie buddy,Carol, just came back from UK but by the time this entry is out, she and her husband and baby dah balik semula…so so sad,sekejap jer cutinya.

IMG_7826

 she macam tak pernah beranak je hoi! in fact masa dia pregnant 6 bulan kot, aku jumpa dia pun perut macam takde koooooooo00, untunglah badan senang kuruh nihh

IMG_7829

me nak kurus menghazabbbbbb! eh tak gak, lepas beranak dua aku melidi gak, pas beranakkan Zeeshan tak berapa nak mengurus sangat lerr, 3, 4 bulan ni je baru le boleh lega sikit but pun kena jaga gila. aging oi aging, baju ni pun masa zaman kurus dulu kot, hijau flare skirt ni itu datangnya dari Jakarta mar….

IMG_7835

Eun Hee, buah hati Carol…susah nak dukung si kecik nih, asyiklah tak nak ngan strangers…

IMG_7844

Anis the tokey of mascot and kek!

kot dok tanya sapa buat kek raya akak ke, or Anis Magic Fingers tuh, hah ni ler empunya badan. Congrats Anis on your 2nd pregnancy….

IMG_7866

Kek pun by Anis Magic Fingers

IMG_7872

Proud new mama and daddy – happy birthday sweetie Eun Hee

IMG_7886

Bilalah acik nak visit ko  nak kat Aberdeen tuh

Banyak sangat flights aunty nak kena naik pi jengah ko hahahaha, tunggu yek, one day one time. Insyallah aunty sampai, sesilap ko dah besar panjang kot..

IMG_7893

Eh kebetulan pula kita sedondon ada hijau2 gitu kan RD

IMG_7902

Thanks Carol for inviting me and family, Carol is also known as Diva Darling :)

IMG_7912

oi oi apa main reraba nih oi…

takkan le nak reraba tengah public pung….ada balance kek terkena kat skirt aku kakakakaka….bik ke kak ngah ni makan sesepah sampai skirt ijau haku kena hah

IMG_7927

Ahah Zeeshan pun ada hijau elements. Punyalah lama akhirnya dapat gak dia mula pakai baju tuh, kan aku borong sikit punya banyakkkkkkkkkk dari Hong Kong dulu, HK tau bukan Japan bukan Europe, punya lama dah, tapi aku kan suka beli size besar, at least one year older, so puas hati.

IMG_7929

We tried to have a family potrait, bertiga, but payah betullah….budak kecik tengah naik nih

IMG_7931

since kita dah habis birthday party of Eun Hee, tiba masanya untuk kita explore Midvalley. Aku nak menyopping satu benda asalnya. Dah booked laki aku.

You sure you nak beli satu benda jer? You sure you sure?? 

soalan panas betul heh…nampak benaulah aku ni tak boleh dipercayai untuk beli satu benda je pung. coz aku pun tau i wouldn’t hehehehe

So jom kita do the things yang mak ko suka buat. Shopping.  jom hangpa…

Comment: 12