Bruneian visits…..

IMG12575

Mrs G and her sis in law…

IMG12576

Mr G and Mrs G…

itik gembo gembo…

nice gembo gembo’s name. apa makna gembo2?

kamu ingat lagi aritu aku ada letak BMM, kisah seorang saudara kita yang nak mai kl tp nak carik supir ala2 pak sulis, nak carik tport yang leh bawak depa berjalan satu kl, for 7 family members. inilah orangnya. My readers from Brunei. we set a date to meet, only in KLCC.

Lunch on Friday, Santini. Abih makan, Mr G cabut to solat jumaat. while me, Mrs G and SIL, berborak melayan cerita Mazuin Hamzah hahahahah and Azrina. wahhh!

Both Mr and Mrs G are my blog readers, also PARM’s readers ha kau..ramai bonar PARM tuh, aku sekali arungkan jer!

IMG12580

Sejam lebih makan, soksek soksek…

Nadh, akak tunjuk ko nya YM tu live terus to Mrs G! Kak Ann – laju betul orang Spore bau my meeting wt Mr and Mrs G. Half of PARM dah met up Mr and Mrs G, saya nak ke Brunei aiyooo donno when. Tapi since Mr and Mrs G turun KL, duduk pun tinggal near by ngan KLCC, the only time yang match, lunch on Friday.

waktu lain aku enggak bisa sik…

thanks for coming down to meet me, n to the G’s family – mintak waive kak oi the RM50 per day, internet charges! gilo hapo dok hotel kat 10 hari, depa tak nak bagi waive. meh aku taji sket hotel ko tuh!!

IMG12587

Red Family dapat ole2 dari Brunei…keropok udang.

hemm…

aku bukak bagi sirman ngap..

alo cik merah, ni lom goreng lah.

ler kena goreng dulu ke hiks..

wokeyy, nanti kugorengkan.

IMG12586

Face Painting!!

finally, dari brunei datangnya….for the 2 kiddos.

menda ni dapat jer bukan budak2 yang over, aku yang terlebih over hahahahaha, sangat teruja suka betul bila dapat. yelah aku carik kat byk tempat lam kl, nan ado. sudahnya Mrs G bawakkan all the way from Brunei. terima kasih ye orang2 brunei :)

IMG12599IMG12598

malam tu jugak kugodam….

mummy, adik nak painting macam muka Reddy

ha? ooo jadi miau miau ek

mak ko tak geti melukis, bantai je lahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

tapi painting ni tak siap lagik…

tunggu ke peringkat seterusnya, tantekkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!

to brunei ppl, Mr and Mrs G and the whole family members, selamat datang dan selamat pulang kembali ke Brunei soon. ada lagi readers saya dari Brunei nak mai KL, do roger me.

atau dari mana sapa saja kamu berada..

nak tunggu aku ke tempat korang, wallahualam. no plan at all.

MAS, mana ticket paris bali aku nih??

Comment: 10

Huh! Capeknya…

bila badan dan tenaga sudah tidak mampu berlawan dengan kuasa minda yang capek, penat etcs, maka

kedaunglah blog ini…

ai slept very early last nite, aku terlampau letih, half way buat entry, aku tak tahan, padahal it s not even midnite yet. manalah penah mata aku ni tidur before midnite, so aku cuma nak amik 5min nap, terus ke siang aku melayan tidur…

IMG12588

last nite after work, ai went to Melawati area, dinner di Bangi Kopitiam. saya buat delivery untuk 2 customers saya. sorang beli 4 pasang, entitle for 4 pairs of free shoes, jadik 8 pasang sekali dia dapat!

sorang lagi beli 3 pasang, dpt 3 free pairs, total 6 pasang….

wajah2 customers saya tidak boleh dijaja lah…

IMG12589

teh tarik for RM and kopi hapa tuh kemain ler tinggi betul gelasnya….

IMG12591

bihun tomyam for me, tp aku makan sikit jer, pastu bagi kat sirman…

pedasssssssssss!

IMG12590

sirman ate the mee kari, pun dia makan half way coz aku tuko ngan bihun tomyam…

oh kami makan bertiga…

wpun mee nya 2

IMG12592

kucing jalanan yang kelaparan. semua isi ayam lam mee kari, sirman bagi dia. sian kau dia mengiau2…ko dok sekitar  kopitiam, orang kedai x nak bagi ko makan yer….

kucing ni bulunya cantiklah…

wpun pendek2 tp kemas tersusun…

telinga dia pun nampak cam bersih, ni bukan kucing jalanan nih, ni kucing dibela dek orang.

ha nak tau kucing tu bersih idak, tengok telinga nya, kalau ada tuan, kompem telinga tu bersih.

IMG12593

ice cream utk penutup tekak kami….

bila kemudian tetamu ku datang…

IMG12594

the 8 pairs aku anto sampai ke pintu umah…

the 6 pairs aku meet up cik seri manis di Bangi Kopitiam, Taman Melawati. kasut tu asalnya susunan cantik tp sebab menerai2 di situ jugak. cantik wooo dia pakai. dont worry bout the delivery charges, aku waived for her a bit.

It s nice having a big shoes sale to my readers. i dont have anymore shoes to let go, insyallah ujung taun or taun depan, pas koleksi kasut aku dah kembali penuh, ai let go to all of you.

Now it s time to go to the shopping mall….rak kasut ku perlu dipenuhkan semula.

so next week, is kebaya and coach. ingat yek, jangan ada yang terlepas…

Comment: 6

I need new sunglasses!!!

IMG12531

mango’s sunglasses, very cheap one mar…

IMG12534

sisir kiri…ada nampak apa2?

IMG12536

sisir kanan, ooo takde nampak apa2 kan, semua sihat walafiat kan kan kan?

IMG12538

close up…ada nampak dok?

iskk…

rambut kaco yer..

IMG12537

ha ada nampak dok korang nih?

aik x nampak jugak?

iskk

mata memasing, enlarge kan je lah gambau tuh

IMG12539

dah nampak apa yang cacat??

tak nampak gak, mmg sajerrrrrrrrrrrrrrr nak suh aku zass ngan sunglasses ni gak tau.

IMG12542

mak aku cakap

slagi tak jahanam, selagi boleh dipakai, ha ko pakai. so aku ni pun, ikut gak cakap mak aku. dah janam patah riuh pun aku pakai jugak.

ahah….ok lah kisah sebenarnya aku pun tak tua mana hilang sblh lagi tuh. kat lam keter tak jumpa so ni sah ilang masa kat umah mak ajah la tercabut nya tuh. it s ok..pakai lagik.

time to get a new sunglasses..!

Comment: 13

The Red Mouse and The Arja Lee :)

IMG12546

rosak rosak

rosak anak2 hangkat aku…

sorang2 borong lenovo!

ye itu lenovo putih

si ayu the sun punya!

tak percaya? ha tekan kekuat link nih!

Iklan: staff the sun belanja aku makan chicken santini!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

IMG12543

memandangkan promo aku bagus…dek katanya lah kan, ater sampai 2 orang GBM pi borong beli. sorang lagi si Sid, sid napa le link entry lenovo ko disable kan oiii?? cepat bukakkkkkkkkkkk!

so Nick from Lenovo adiahkan aku the red mouse. he gave it through the girls. oh thank you Lenovo.

Yes sila jual redmummy.com bila kamu ke Lenovo, Midvalley, 2nd floor! centercourt tau. bila korang jual RM, ko gosok2 cakap pasal RM kat nick, nanti ko dapat freegifts memacam sebijik cam budak2 2 orang tu dapat, and pastu amikkan jugak free gift aku yer…

jangan korang nak songlap tau..tak baik.

IMG12556

ko kan, thari carik akak, mlm pun carik akak kan..

orang nak amik barang le kak oiiiiiiiii! kak, jangan pandang belakang…boipren akak kat belakang tuh..

wuii, sapa?

tu lah, laki si mahsuri tuh, yang anto email kat akakkkkkkkkkk!

iskk biar benar, lain je muka dia

ye kak oi, kak pi cepat pi lah tegur diaaaaaaaaaaaaaaa…dia kan ada email akak arituh.

IMG12558

Hi Arja, saya redmummy

ohhhhhhhhh, from the red family? the red blog!! i emailed u, tapi u tak jawab pun

ai jawab, but mbe my email masuk spam, ai replied immediately after u anto.

u merah, i pun pakai merah batik

aa memang, kita memang sedondon! (yan – akak kelip2 dolly ni nampak tak?)

IMG12560

Arja Lee adalah pelakon utama untuk Teater Mahsuri. He loves reading your comments from my Mahsuri’s entry. korang kalau rajin bagi komen, adalah nanti pelakon artis menteri ternama yang anto email kat aku…

betul…

Arja Lee sent a personal email to me on 31st May, an appreciation note for my review on Mahsuri. He claimed aku tak reply email dia, iskk…tak tau ke kemain melompat aku jwb email dia, ko ni Arja, email Ared ada lam spam ko ler.

wah dan dan Arja Ared (….hai sirman muahssssssssssssss)

IMG12561

Untuk peminat kami berdua…(peminat katanya)

kupersembahkan……………

Teater Senyap Arja Ared di pentas budaya merah.

Tiket boleh didapati di Contact Red.

Watak Utama: Arja dan Ared

Watak Sampingan: Arja dan Ared

Arahan dan Tajaan: Arja dan Ared

Tiada pelakon pembantu, semua Arja Ared yang conquer….hiks.

Udahlah menang chess, dapek one to one chat with Arja Lee plak tuh…siapa dia? kalau kamu peminat teater, specially teater Arja Ared, kamu kenal Arja Lee.

Comment: 22

Morning make up with Reddy…

IMG12520

setiap pagi…

kami akan gedik2 berdua…

bestnya gomol2 ngan si kenit nihhhhhhhhhhhhhh!

IMG12528

selalunya waktu pagi, aku bangun terus kuorkan dia from the cage, bagi dia buat liputan satu rumah dengan larian obor hahahhaa….kasi dia melenjan. abang dah tak menonton kartun waktu pagi2,sibuk main ngan Reddy sblm pi sekolah. Reddy juga setia menonton dan melihat Mak merahnya bermake up…

ai love to have her around me, around us.

IMG12530

tapi unlike Kitty lama, dia ni tak suka digomol2, tak suka dipegang sangat…tak syok aa luh. tak tau lah sbb baru lg kot. dia suka main cam kittens lain tp bila panjat katil, dia tak suka dipeluk ha gitu. dia tak suka blanket, aku buat tilam lam cage dia pun tak nak, nak jugak landing sedap baik jer atas surat kabo.

IMG12548

sedikit cerita make up untuk hari jemaat yer…

eyeshadow nih sume takdak lam shu’s web. tu yang tak syok. nak dok lelama kat sini try sumer iskk, kurang berkenan lah teman. so takpelah aku abaikan jer eyeshadow nih..

kalo teringin sangat, or the PAC dah abih, baru aku beli hok nih lah…

eh aku ada palette yang lom pakai gak. haiyoo, bila nak usik tuh. sibuk dah nak beli yang lain plak.

IMG12549

bila kita singgah Shu, sila buat macam kedai make up sendiri…

sambil bertanya, tangan harus ligas cepat tangkas touch up muka. a day before that aku pi shu parkson, touch up eyeshadow sambil gosip tanya brushes. kemudian the next day, aku pi shu isetan, tanya plak brushes set yang takdak kat parkson ni ha…

ko tau apa beza nya yang mahal ngan murah

sedap ngan lembut kasar nya sesatu berus tuh lah bezanya. skang aku ada satu masalah, aku nak dressing table yang lebih besar, camne tuh, bilo nak dptnya..umah kocik seii. byk barang make up nak dipakai dan ditambah lg nih.

IMG12547

huhuuuuuuuuuuu! lawanya ko.

eyeshadow merah menyala.

the price is around 70 lebih gitu. nak pakai tapi palette merah dari PAC aku pun ada gak. tp ni merah dia lagi merekah. enggak tau perlu beli idak. enggak ketahuan lagik.

aku gather kan dedua cite make up and Reddy lam satu entry, coz macam banyakkkkkkk je benda nak diciter kan. Coach sale insyallah arini kuor, semua actually dah siap tapi tu lah, aku ada tu ha, sticky mode atas tuh.tu yang tak leh nak kacau Coach aku pun kena sticky mode gak.

Memberi laluan to Celcom Blackberry, ai cannot publish Coach just yet. So next week, aku keluarkan in the red blog!

Comment: 5