Eclipse New Arrival!

img11114

5 inch and 4 inch

img11147

5 inch, black  for this one and silver at the first photo

silver doesnt has my size, they will call up from other branches, alah x de pun x yah lah, mahal sesangat pulok wpun cantik

img11161

wedges…comes in 3 colours

img11169

takkan ko nak nerai kasut, ngan suor abih tak nampak tutup kasut, so kita harus melipat2 kaki seluar yer…

sambungan entry kasut2 eclipse aku kuorkan esok or next week….banyak bonar le gambar kasutnya wuiiii! arini takde entry make up kan…

kita ganti ngan entry kasut

sirman – ai bought 2 pairs of Eclipse shoes from the allocation that you gave. tq.

Comment: 21

Anak sulong anak kecil

IMG11046 IMG11047IMG11048

rajin fifin kan…

sayang aku ngan dia

lam bulan june, aku ada janji dinner ngan fifin and suaminya (sirman pls take note!). tak penah kami berenam plus kids kuor makan special sama ngan dia, so aku dah cakap nanti nak dinner special sket ngan diaorg. menjaga hati fifin, wpun dia helper aku, tp cubalah korang tanya dia penah tak sekali aku marah dia or naik suara. enggak yer….

dedulu punya helpers pun sama…tetiba teringat kakak, one of my helpers yang terpaksa pindah ke klang ikut suaminya…

so anw, aritu balik kerja aku ajak fifin sama tungkus lumus angkat lemari besau tuh, tak berdaya nak angkat heh, terpaksa aku tolakkkkkkkkkkkkkkkk, fifin tarik. tv besau aku tuh tv lama x lama adalah lam 2,3 taun, masa tu LCD lom famous lagik so tv tu kena dok lam bilik gegirl. sbb kat hall bilik aku sume dah penuh ngan lcd. apatah lg LG LCD dpt arituh. rijiki…

btw, tu peringkat menyapu, fifinlah sapukan, lain2 bukan dia buat sorang, aku pun tolong sama…

sakit pinggang mak tau gegirl nak mengalihkan furniture bilik ko. semata2 ko nak position katil ko nearer to the fan.

IMG11045

so position katil dah bertukor….

suka ngeletis tol dia…

n gegirl adalah rajin, tiap pagi sblm pi skul dia kemas katil and susun the dolly maknek bagai siap selimutkan lagik. takut naulah dia nya dolly kesejukan sepanjang siang.

IMG11050 IMG11052

ni hasil rembatan dari pasar malam, gegirl’s project and sirman. sib baik ado satu belon gak utk abang. arituh nan ado kan..

well cite tidur kan, aduh abang abang, dia betullah mata dia kol bape pagi mesti bangun masuk bilik aku. yet for adiknya tidur straight sorang2 lam bilik dia pun takper. senang jer budak kecik tuh. abang tuh tidur lam bilik aku, kol midnite ke bape bapaknya angkat letak bilik dia.

kang tetiba pagi aku bangun dah ada sblh aku balik!

hishhhh

bulan 10 ni ko 8 taun bang oi…bila nya nak tidur lena kat bilik sendiri. asik ler nak melekat kat makpak ko lagik.

Comment: 7

Sembonia and Padini Handbags!

DSC02519

Sembonia RM209

DSC02520

Sembonia RM200 ++

DSC02521

Sembonia RM198

DSC02522

Padini RM99

DSC02523

Padini RM109

Sapa mau beli?

wakakakkakakaka (yan pinjam gelak kau jap)

alo alo

ni bukan utk jualan

aku takdak entry

so smlm bila Sid ngomel2 tak tau nak pilih hbags apa, dia mms kan gambo2 nih

bantai lah sid

aku pomot lam blog

aku rasa by the time entry hbags ni kuor

pun sid dah pi beli kot, since dia cuti arini

so korang

yang mana satukah pilihan kamu untuk kamu sendiri?

aku emm….

eh korang lah jwb…

Comment: 7

Macam-Macam Ado di RM!

malam tadi aku dah cakap pasal sapa2 yang nak advertise business kecilan kat RM, boleh letak kat GBM Forum, boleh tepek sendiri by yourself, tak yah tunggu aku. kalau kat sini, aku tapis gegiler. kenapa kena tapis, sebab priority adalah semestinya all the corporate advertorial, serius business method.

so arini aku nak ajar korang yang bebaru lam RM, camne ke gayanya nak apply some icon lam RM nih. my blog is simple, takde yang mengarut2 korang biasa letak lam blog korang tuh. first nih aku nak ajar labeling or category.

RED CATEGORIES

Untitled2

ramai yang tak perasan setiap entry ada labelnya, just that waktu memula aku buat make up aku tak perasan nak letak label lipstick, blusher for setiap entry make up. aku rangkumkan to make up ajer. so pi ler kat Red Categories, and click situ cam gambo kat atas nih, and dapatlah korang nanti apa label2 yang ko nak yer.

wui baru aku pasal Ads nya label je dah 71 entries, tu yang aku ingat nak letak label, yang tak letak label camno gayonya berapa dah gamaknya.

SEARCH IN RM

Untitled

Ni ada jugak yang nak lagi kerja senang

korang tau google.com tu kalo kita tekan apa2 semua data keluarkan. lam RM nih pun ado. ko nampak gambar atas tuh, ada icon SEARCH RM , to be exact on the right side bar, top page of RM. so dah nampak situ?

just type anything apa yang ko nak carik dalam RM, mbe nak carik vshub ke siy ker, sume ado. but remember dalam Red Categories pun ado gak label vshub and siy. nih menyenangkan korang gak. mls nak scroll up and down gitu.

Untitled3

Next stage for Search in RM, katalah ko carik Rumah Nur Salam…atau apa saja lam RM nih lah kan, nama orang nick orang pun ko leh carik, let say ko nak tau sapa kakyah, mbe dia ada bagi komen lam RM kan, sila sila, type je kakyah senah….

macam gambo atas, aku type Rumah Nur Salam, aku nak tau apa cite RNS lam RM.

Untitled4

pangpangpang! kuor segala entry on Rumah Nur Salam. ada 10 searchs on RNS di RM sendiri. siap tulih kuor lam 0.33 seconds lagik. wah kelas kan. n so kalau ko scroll down lagik, kat bawah tuh ada first top entry of RM, and entry2 seterusnya….

simple kan?

right ni kang ada yang nak tanya camne nak buat tuh camne nak buat. divert your question to my Contact Red. sirman will assist you. that s not for me to reply, aku sendiri hagham tak tau camne nak buat template2 gini da…..

paham dok? ado tak paham meh la aku cuba pahamkan lagik. apa ke lagik soalan yang kusut masai pasal RM nih yang buat korang nak tau..

btw, jangan lelupa sentiasa check review Questions for Redmummy , kat situ memang banyak soalan behind the scene yang public/readers bagi.

hope u are happy staying in redmummy.com.

Comment: 2

Rambut cantik saya sama cupcakes!

IMG11058

senyum satu

IMG11059

senyum dua

IMG11061

senyum tiga

IMG11060

40pcs of mini choc cupcakes for RM40 (ni aku rasa plus delivery charges)

saya aritu ada cakap nak order cupcakes from amirachoas kan, so ini hasilnya. kau teunggang terbalik mini cupcakesnya weih, ko letak lam bonet ek amira? ahhahahaahha

btw the mini cupcakes is for Gegirl’s Teachers Day, ada celebration pagi nih kat kindy nya. so we brought this plus jajans plus adiah2 cikgunya sekali lah.

aku order mini not the original size coz yang makan nih bebudak, so biarlah kekecik, kalo bebeso tu kang ada yang makan sebijik tak abih pulok. makan gini berjimat sket naik sonok jer…

and percayalah gegirl ada sangat kuat ingatan. pagi arituh pun dia leh ingat kalo ada something utk kindy dia, laju je dia blockkan lam calendar memori pala dia…

those yang nak order sama, senang kerja utk mak mak yang malas ke dapur or yang tak geti buat cake cam aku ni ha, order je lah kat amira. kem salam pada Leen ye mira…leen pekabau si kiut ko tuh?

Little Voice Cupcakes.

IMG11053

n let s move on to mari belajar melipat rambut anak….

IMG11054

memula ko ikat 2, pastu …. IMG11056

pastu ko sauk kan ke dalam menongkah arus….hikss

ni adik ipar aku le yang ikatkan, dia mmg ckp suka buat2 rambut budak nih, sahlah tak jumpa getah warna warni tu yang pakai getah nasi lemak jer….

IMG11057

n sudah cantik…………! pakai lak baju kurung, ha cute cute le tuh…peluk belon purple lagik

napa tak beli belon red colour

adik dah carik, takde red colour, ada purple ngan pink jer, so adik amik purple lah aritu kan dah beli pink

banyak duit, adik bayar sendiri ke?

tak lah, daddy bayar, adik lupa bawak duit…

hutang daddy ke or daddy belanja?

emm…daddy belanja lah, next week adik hutang daddy.

hahahahaha…main hutang la ko kan.

Comment: 11