Cemolot!

IMG14081

inilah kisah hai rumahtangga….

ha ni lirik lagu emm tak tau tp lagu lama

hikss

kisah 4 beranak di pavillion

jalan2 pusing sana sini

IMG14083

naik escalator turun escalator

pi menonong ntah ikut kaki melangkah

satu jenis pemenan bebudak2 takde kat sini kan

kalo tak ada lah keter2 tepi tu yang masuk duit tuh kan

IMG14078

ahah!

sapa nampak?

aku baru pasan gambar ni ada ala2 18x huiiiiiiiiiiiiii!

meh sirman meh

kita buat gini kat escalator gak

mau anak2 menjerit ‘mak ngan pak tak malu ek??’

iskk….

ke main melekat couple tuh!

Comment: 24

RM is back on track…

IMG14178

ai came in to office on monday after the 2 days leave, ada ole2 di atas meja

ai think ai know what s inside already hikss

coz waktu aku shopping di Salabianca, ai wanted to take it, but aku lebih berat hati amik yang satu lagi….so kawan2 mengumpul dana membelikan aku this one. actually takde le kumpul dana weii, bunyik je ala2…but among us yang close frens nih, lam 5,6 orang kitorg nih, akan beri something to each other….

the gift tuh, in one entry yang aku compile sekali arung lah yer…

IMG14189

my honeybossy showed me this Zimbabwe’s dollar…manghaik

Fifty Trillion Dollars

kalo kat kolumpo leh beli SATU KOLUMPO rasanya!

tp sebab ni duit zimbabwe, heheheheheheh korang agak2 leh beli hapo??

IMG13363 IMG13364

biore second batch sudah sold out!

actually saje aku tak announce, the last 2 yang order entitle to get the free set tu hah…

the last 2 persons yang ordered tuh pun tak tau yang depa dapat nih…so now the last 2 girls dah tau lah kan kan kan….

so for those yang nak order Biore nih lagi, sebotol RM60 pi contact me sendiri coz the new batch sudah ada di tangan…..  IMG14181

nice shoes ….

katanya dari vinci

kalo bukan buyer dr vincci, tak tau pun itu brand vincci sebab cantikk….the 2 girls met me on Monday, to take their order, the Biore Cleansing Oil

sudahkah anda menjalankan tugas dengan membeli sendiri ini Biore, jangan bising pastuh takleh nak cabut mascara lah bagai yer….

ai think by now, entries aku dah back on track semula…n keep on refreshing lah, 2  + 2 days je aku cam lupa ingatan sket penat penatttttttttt….mengqada segala bagai…

Ahah, my client wants me to put this…NAK BIORE CARI REDMUMMY :)

Comment: 7

Dana untuk Shahirah…

Salam semua..

Saya mewakili sahabat saya iaitu wann yang memerlukan dana kewangan bagi menampung kos pembedahan anak beliau. Anak beliau shahirah disahkan mengidap Aertery septal defect. Hasil dari pemerhatian doktor jantung anak ini didapati belubang dlm lingkungan 2cm.

Anak beliau perlu menjalani pembedahan seberapa segera memandangkan jantungnya sudah didapati membengkak.Kos pembedahan dalam lingkungan 25k++..Anggaran melebihi dr jumlah yg dinyatakan kerana kos rawatan susulan dan pelbagai kos sampingan…

Penyakit anak beliau didapati dr kriteria congenatal (kecacatan dari lahir)..Since its congenatal cases dan penyakit ini dikesan ketika anak beliau berusia 10thn makanya pihak insurance tdk mahu membiayai kos perubatan.Saya mengharap jasa baik kawan2 semua untuk bersama-sama membantu sahabat saya ini selagi ada kudrat dan selagi ada daya…Insyallah moga kita beroleh keberkatan

***taken from = sawsawlady.com

shahirah1


Sebarang sumbangan ikhlas anda sila salurkan ke acc ini:
Maybank acc
114253411041

Wan Samihah Bt Wan Ahmad
http://wansamihah.blogspot.com/
Hp – 013 6015 362 (wan)
Email – wansamihah@gmail.com
ym – nrshahirah

Comment: 2

Dear Reddy…

IMG_3668

IMG_3715

semakin membesar…

semakin kenakalannya terserlah…

huihhhh

tp tang malam geti pulak ko ngendeng nak tidur sama kan

tapi dia masih lom mahu dok ngendeng2 ngan kita macam kitty dulu lah…mbe tunggu dia besau lagi

skang ni kalo aku balik umah, ada je barang umah yang bersepah dibuatnya

n satu bottol SIY aku pecah berderai huihuhuuuuuuuuuuuu!

reddy reddy, banyak2 benda, SIY botol aku gak ko nak ranapkan tauuu

Comment: 10

Bengkel Kecantikan Nona and Bodyshop…

IMG_2916

thari matari memacak wooiiii

tol2 atas pala haa

kena catwalk from Park Royal to Pavillion

sib baik lah kat pavi, kalo kat klcc, kena harung jem hangat plak ke sana

IMG_2926 IMG_2958IMG_2957

jauh tol aku tinggalkan sirman

bukan aku yang cepat

tp dia yang lambat jalan

camne gambo tak beribu2

abih segala jenis spesis dia amik gambo…..

pastu bini kena ngorat jalan sorang2, jeling2 plak

IMG_3009

ops tetiba dah sampai ke puncak :)

banyak nau gambar ler, aku kena pilih2 jer, lain tuh dah derma2 kat anak2 hangkat

saya adalah mendapat jemputan dari Editor Nona, bukan nona tv, ni Nona, majalah besau Nona tu ha, skang dah medium size…ha gitu.

tapi being RM, always remember the frens…jemputan pulak boleh bawak anak2 hangkat, for sure.

so usai the surprise bday dinner malam tuh

thari jumpa lagi berkonsepkan merah jugak….

actually kalo invite tak extend to gbm pun takperr, kalo korang tak nak invite depa lah, nak invite RM jer. but kalo ada seat lelebih tuh, saya mesti extend to them or to my other loyal readers…

IMG_3029

IMG_3032

kasut2 kami…

lama gak tak kuor gambo kasut kan

kasut brown wedges saya tu dari Charles & Keith, nantilah aku close up yer coz ada 2,3 orang tanya mana aku beli kasut tuh….so now u know oredi….

IMG_3067

taraaaaaaaaaaaaaaa

ada lam bape puluh orang yee lam bengkel kecantikan nih….

ramai gak lah

sonokkkkkkkkkkkkkk sangat!

IMG_3057

me, Sid and Dila dok setempat….semeja

Ayu and Rose dok meja belakang

haruslah kita pisah2 kang semeja je kang, wuiii tak bercampur ngan orang pulakkan kan kan…

IMG_3111

gebang sana gebang sini

the introduction was in charged by Kak Ida, Editor Nona, kemudian Cindy from Bodyshop took over….

IMG_3119

Kak Ida cakap, datanglah pakai muka make up memolek…

iskk

aku tau muka kena basah2 cuci, tak yah aku taruk makee up huwaaaaaaaaaa

IMG_3126

IMG_3144

saya adalah macam emm

tak nak  lah pakai menda2 Bodyshop nih

coz mls nak padam make up mar…

gila ko aku pakai 5 pigments tuh

takdak eyeshadow kaler lain, sume 5 pigments aku taram

so macam bila kena basuh bagai, iskkk….

IMG_3149

tapi akhirnya aku mengalahhhhhhhhhhhhh! ahhahaha

jeles sei tengok member2 satu meja dok naram muka

sume pun bermake up tebal kay

dan dan aku tak buat hapa2 haruslah nak join sekaki…

IMG_3155

IMG_3093

ai will not reveal lah apa yang dalam bengkel kecantikan ni ajar

apa yang depa buat kat kami ni kenalah aku reserve sket

so korang kalo nak haaaa kenalah attend the bengkel, ai think after raya

keep on reading Majalah Nona and carik info kat Bodyshop

percuma ma…tak yah bayau

jadik member Facebook Nona / Bodyshop pun afdal

IMG_3098 IMG_3102 ahah

syoknya bila Cindy berkata…

ooo you punya kulit firm lagi

you punya kulit takdak masalah

you punya kulit ni bukan merah2 apa ni is blusher

huhuuuuuuuu!

cindy…tqtqtqqq

so meh taram muka ngan make up lagik mehhh :)

IMG_3209

ok ni mask muka bodyshop

ini aku kasi ajar sket lah yer

mask ni besttttttttttttt! sejuk cooling giler….

harganya lam RM75 kot, dok ingat heh…

IMG_3212

so ini mask kan, calit2 sapu kat muka

biar kan 10 min

pastu leh lah wash up

IMG_3227

tp bestnya kalo ko rasa nak stay overnite ngan mask tu pun boleh tauuuuuuuu

amik tisu

tampal kat muka

tak yah sapu, tekap2 kan sikit jer cam aku buat tuh (jangan ko buat tisu gitu kat muka anak dara ko cam gegirl tu ha, kang melompat dia mengigau pulak)

pastu biarkan

tidurlah semalaman

tak kisah pun

sedapppppppppppppp

aku recommend korang beli nih

coz aku beliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii mask nih hehehehhee

IMG_3167

ini lak teman2 dari meja lain

gumbira yerr sumer

yang bertudung pun boleh lah attend, tak yah bukak tudung pun takper, lipat tudung depan tu kebelakang…

IMG_3165

amboi ayu n rose

ke main sakan menadah mukaaaaaaaaaaaaaa

kita pi ni berlima except yan yang bertolak ke Johor pada waktu yang sama…

tp kita ada Sirman

kelas make up sirman

kelas bengkel skin care pun sirman

huiii

cer korang tanya camne nak lipat tisu tu

kompemmmmmmmmmmmmm sirman leh ajar…

IMG_3206

yo kau

cara lipat tisu

ada style nya yer

while me and sid hegeh2 nak melipat tisu

sirman dari depan dok ‘salah lah, lipat camni haa’

iskk wahhhhhhhhhhhhhh! tak sia2 ikut bini pi event :)

IMG_3160

IMG_3181 IMG_3189 IMG_3194

banyak tak magik muka aku letak

orang dah cakap tak leh lah nak reveal apa2 pun sangat

korang kena attend lah kalau berminat

n barang bodyshop punya skincare ni kan, ni lah pestime aku nerai….aku biasa ngan bshop nih suka dia nyer mandian jer….

tp dapat terai mmg syokkkkkkkkkkkk, ada gak free gift kami dpt.

IMG_3231 IMG_3233 IMG_3247

Platinum Room….cantikkan

sonok woiiiiiiiiiiiiii make up session nih. eh bukan lah sangat make up, it s more on the skincare application. cara pakai tisu lah, sapu mata sapu muka

sapu lotion

sapu toner

ha semua kita belajar lah

macamlah aku tak penah belajar kat tpt lain kan

ehh…cam aku cakap dulu, ko pi 10 beauty consultants, 11 orang akan ajar ilmu yang berlawanan dan berlainan

so kita korek je lah ilmu mana yang ado ni ha

IMG_3266

tau camne nak gosok tang mata

bukan main tonyoh jer yerrrrrr

ko tanya sirman, sirman pun pandai buat dah!

IMG_3271 IMG_3280

hi RM’s readers :)

saya sudah tidak ada make uppppp ….

muka sudah kering kotak kuor segala susuk Yanok!

hiksss

IMG_3306

adik 2 orang ni lawak lah…

diorg dok kat meja ai

si baju putih ni dari Nona, dia pi kaler nya mata kawan dia tuh ngan eyebrows nya kaler hehehehhe

kemain Cindy tekejut tengok

hahahahaha marah je kawan dia tuh ngan si baju putih tu

IMG_3301

gini dik

menatang eyebrows tu pakai di kening bukan di eyeshadow….

hikss

ko pi pakai depan depa, mau tak gelak aku dibuatnya

IMG_3284 IMG_3297

then kita ada buat kelas make up gak

tp very light one lah

takde le make up beria

pakai sket2 je barang bodyshop

lgpun we can do our own make up kat Bodyshop nya counter kat bawah lam Pavillion tuh

but aku idak le kuasa pun nak make up sangat pun

coz nak balik mandiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii for another event gak

so kami suka betulllllllllllllllll lah attend this

aku kalau  pasal2 make up ni, meloncat je ke depan!

IMG_3342

ini group untuk table ayu the sun and rose…

ingat tau..nanti muka2 ni sume kuor majalah Nona wuiiii!

IMG_3344

ini plak group table yath, my fren…

yath – bila ek cite ni kuor majalah Nona?

IMG_3341

yang tinggi kena depan yer

yang kecik2 tu sila tepi2 sket…

my group pulak…yang kami very the kecohness

IMG_3364

the happy red gbm….

ayu the sun – terbongkok2 dari kiri (wuii minggu ni aku merasa makan free lagiiiiiiiiiiii) ayu akak nak nasi minyak kayyy..

dila – sentiasa rugged, eh dila sudah ada MINI LENOVO!!!

sid – ko napa sid post macam ala2 ganas je tauuuuuuuuuuuuuu….sapo nak amik Sid buat cewek? meh meh…pandai masak tauuu, dia nya masak nasi goreng perkhhh,sid nak ns goreng yang sedap tu nanti bley?

Rose - tahukah anda, di malam Yoyooh rose adalah berbaju baru, clutch baru…lepas je abih event Nona/Bodyshop nih, depa lari mencicit pi JJ kay….soping sakannnnnnn korang

IMG_3370

wahahah dah abihhhhhhhhhhhhh

masa untuk pulangggggggg!

notice gbm tak cukup? kan dah bilang yan dah pindah johor, meh kita tengok bapa lama dia nak dok sana sorang ehehhehe

IMG_3345

kak Ida, Editor majalah Nona yang bertanggungjawab menganalisa dan memeterikan kami pembaca majalah Nona untuk Bengkel kecantikan istimewa with Nona and The Body Shop…

Kak Ida, thanks a lot….

so  now kak ida dah tau mana nak carik saya kan

apa2 pasni, sila calling2 ye Kak Ida…aku akan sentiasa bersama muuuuuuuu

IMG_3362

Yath my fren, my reader, my good golek2 nice lady…cantik hbag ko Yath!

ha pasan tak dedua muka bih kurang sama….of cos le, sorang kakak sorang adik………

Yath – sorry le aku dah pasak2 muka ko lam blog, cant help it lah girl

N to all of you marilah kita berlanggan Nona, beli jugak The Body Shop…oh aku adalah member B/Shop gak pung.. hiksss

ha sapa lagi pasni nak panggil aku tadah muka?

lai larrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr….. kerna aku juga Nona Merah :)

carik saya di Contact Red pls… :)

iklan, suka ngan dress saya, itu dari Teluk Kemang Jakarta mar…..

Comment: 24