Care for Bidding?

IMG_1982

Chilly red

Size 5

Imported from Beijing

5 inch heels

ada berani nak bidding? hehehehehe…

not sure to sell it of or not, see ada orang kat luar tuh berkenan ngan my most fav shoes!

Napa pulak kena bidding? ….

dah cakap…this is my most fav shoes, kita tengok sapa berani?

Comment: 10

Gegirl’s Face Painting

IMG12601

nukilan mak yang tak pandai melukis, kutiru dari kotak tu sendiri…

IMG12602 IMG12603

flower di pipi, nukilan dari ayahnya…ditiru dari face painting, google image

IMG12624

Happy Dad’s Day…

IMG12628

complete set…

kuukir semuanya di dalam kereta, abangnya pun aku gak yang lukis, tp biasalah abang, suh amik gambo, laju je meloncat. dia tak suka camera!

thanks Bruneian frens, kids love the face painting set!

Comment: 3

RedGlow, GBM and RM…

IMG_2447

IMG_2449

From RM and GBM, big thanks to…

1. RedGlow Portfolio

2. RedGlow Make up

3. Ina RedGlow

4. Najwa RedGlow

This is a teaser :)

Comment: 20

Tamatnya hayat riwayat Cacha… :(

IMG_1686

aku nak salahkan abang

ke aku  nak salah kan Reddy

ada tragedi air mato. abang nya ayo mato ler.

abang telah dengan rajinnya mengkawan2 kan si reddy and cacha! Reddy dan Cacha umpama Tom & Jerry….so apa jadik? grrrrrrrrrrrrrrr!

mummy helpppppppppppppp! Reddy gigit Cacha!!!

astaga, yang abang pi keluarkan dedua sesama main kenapa???

Abang nak Reddy and Cacha jadi kawan lah mummy

Mana boleh, kan hamster ni macam tikus. kucing kan suka tikus!! wpun Reddy budak baby lagi, eiiii ko ni bang

dalam kelam kabut, ada lah bleeding kat badan Cacha..aku tuam berentikan darah mengalir. So far, Cacha masih lagi bernyawa….told abang already, pls expect for the worst kalau apa2 jadi kat Cacha. To Reddy….amboi kooooooooooooo! geti gak ngap Cacha ek :)

IMG_1674

That was on Saturday eve…

sampai Saturday nite, Cacha masih lagi bernyawa.

sblm aku masuk tidur at 4am of Sunday, Cacha masih lagi kulihat tabah mengharungi hidup atau betah menahan sakit.

tetapi jam 730 pagi Ahad, Cacha telah kembali meninggalkan Abang, teman kesayangannya. Pilu Abang menangis tersedu.

kutinggalkan abang and Cacha berdua, ai know abang feels so guilty. mungkin dia rasakan kerana silap salahnya, cuba jadikan Reddy and Cacha sebagai kawan, menyebabkan Cacha berada di ambang maut…

Nangis abang, bengkak lah jugak airmata nya di pagi Ahad waktu nak ke taekwando. Abang kan pet lover. Gegirl lak emosi nya biasa jer, dia tak penah pun pegang Cacha, dia penakut. tp pagi tu bila aku kejutkan gegirl kata Cacha dah mati, laju mencicit dia carik Cacha.

Sirman and Abang bawak Cacha…tanam kat bawah2 umah kami ni jer.

Terima kasih Cacha kerana mengisi kesunyian abang, dan maaf kerana kamu pergi jua, sudah tersurat jodoh ko ngan abang tidak berpanjangan. panjang tak panjang, dari 20 October taun lepas, sampai 21 June 2009, Cacha menjadi teman sejati Abang. Cacha adalah bday present for abang last year.

Abang mintak izin untuk bela sekor lagi hamster, ai think, cukuplah sampai di sini saja. aku nak bungkuskan je cage hamster tuh. Let s just have Reddy.

itu citer kematian yang malam tadi aku highlightkan. kerana itulah aku tak letak alfatihah bagai dalam entry tuh. tp citer yang terkesima pulak, jugak related to abang. yang aku tak tau lah boleh ke mampu aku nak tulis di sini.

Comment: 15

Green Wedding

IMG12631

kena pi wedding on sabtu….

saya duduk belakang untuk paintingkan bebudak, senang sket gayaknya…

IMG12642 IMG12643

my white kebaya…from jakarta. ni bukan beli kain buat kat aunty, tp aku beli yang ready made. like it so much. sebab datang siap dengan  anak baju putih yang ada ngelip2 jugak…

IMG12645

full make up, with green pigment from PAC.

IMG_1851

wedding ni berkonsepkan hijau

pencinta hijau lah gayanya

sib baik air tak ijau

IMG_1856

kami lambat woii…abang abih tuition at 1pm, terus zass mai sini.

abang salin baju pun lam keter

baju pun hijau ye bang…

apa dah sirman amik gambo napa tak ada full face abang.

or setakat nak amik jari jemari abang yang penuh painting

IMG_1876

IMG_1872

green pigment ngan gold pigment

bantaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!

IMG_1905

wedding ni pakai rewang

jarang wedding skang kan buat rewang, ada pun sokmo bercatering jer

anak2 aku kawin, kompem catering!

IMG_1884

ibu bapa pengantin lelaki

IMG_1883

pengantin lelaki….wife dia ngah sakit gastrik, sian…ngah2 wedding ko sakit pulok. apa nak buat, dok lam bilik sajor ler

IMG_1917

sirman is wearing baju batik from jakarta too, eh no. tu dari bandung.

mine, from bandung gak.

kain batik aku tu dari jakarta. patutnya aku pakai kain hitam putih, tp tak jumpa le pulok kek mano diletak dek fifin. so sarung saja apa yang ado. still baru gak lah tuh…

IMG_1855

meet my 2 blog readers. ehcehhh! tu biras aku lah. yang ngandung bertudung ialah birasku, suaminya adalah adik lelaki sirman. ini wedding adik biras aku. ha kau ke main jauh pun putar2 aku selitkan. dek kerana kami terlambat, we couldnt meet my mom in law, n family lain pun dah balik dulu…

idok ada wedding doh pasnih…

ada kot, on july…oh malasnyaaaaaaaaaaa nak pergi.

so green wedding on saturday. balik umah terus kongggggggggggggg! eh tak kong, ada ‘accident’. citer sedih di hari sabtu membawa ke ahad.

Comment: 12