My Lovely Morning Day…

IMG13827

for thursday yesterday, very early in the morning, saya pakai the derma colour’s foundation…that s not be worn on daily basis, kalo ada event, kalo ada special day ke bolehlah ko pakai, pakai ari2 mau tepu muka ko…

oh before that aku pakai base  muka shu

IMG13826

pastuh ada jugak saya pakai shading, tu ntah lah shading ke blusher, warna coklat gelap giler dari palette blusher PAC, itulah satu2nya kaler yang aku leh harap jadi shading tiruan :)

loose powder shu uemura, loose powder aku ada banyak brand lah…….

IMG13828

base mato, from shu too

IMG13829

highlight saya pakai chrome bodyshop

eyeshadow saya pakai the grey yang saya dapat complimentary from Shu

IMG13850

kemudian sarung shawl n terus zass ke sekolah agama abang..

breakfast with him

muka toya abang tak nak bergambo

IMG13851

muka toya abang gak tak hingin jugak bergamboooo!

IMG13852

sesungguhnya ko memang terer buat muka toya ko kan bang..

IMG13854

the best that he can give

poyo tol anak aku nih, menyampah tol dia nak amik gambo

sah kompem takleh jadik model!

IMG13853

paksaan ke beberapa kali

inilah senyuma paling manis dan tak ikhlas yang dia bley bagi…

IMG13879

nampak shading tak menjadi aku tu heheheheh…

tetiba cam rasa pipi ke main gelembung pulak dengan make up gini

IMG13884

the lipstick dari itu PAC palette yang korang nak sangat aku jualkan

tp aku tak jual

tengoklah lain2 bulan kalo ada product tu yer

btw PIGMENTS PAC sudah ada di tanganku….

no more pre booking, once aku bukak order, sila do the necessary

itu nanti next week lah kita citer…

malaslah nak pomot tuh arini…

IMG13895 IMG13896

meanwhile, sirman went to meet Kak Didi’s husband, to collect the ayam LRC, untuk dihantar buat teman yang jauh di mata tetap tidak di hati mahupun di talian tepon…

frankly speaking, i love taking order and send the Ayam LRC to clients and frens.

2 reasons:

1. Sedap menjilat2!

2. Harganya murah RM18 seekor…

Kak Didi – Ai need to send 5 more LRC to my clients next week plss…..

IMG13900IMG13899 IMG13901 to my fren yang nun jauh di sana…

sudah ku temui wanita kesayanganmu :)

we miss you donggg!

IMG13864

That s on Thursday…

ai had one full day with Sirman

We were wearing casual shirts, means kami adalah bercuti riang ria…just 2 of us, without kids!

Ai have booked him since a month ago, and he too has booked me for this date…kenapa pulak on Thursday, coz anak2 sekolah mar….kang ari weekend kena bawak askar2 merah aku tuh…

so bila anak2 sekolah, makpak amik cuti kita pi jalan-jalan :)

follow me?

yeahyeahyeah…..

Comment: 6

Protected: Thanks Nuffnang :)

This post is password protected. To view it please enter your password below:

Comment: Enter your password to view comments.

Shu Uemura and Dior’s Eyeshadow…

IMG13708

dengan flash….

IMG13716

tanpa flash, ada imbasan sunlight…

apesal eyeliner aku macam pakai celak mato al iman tu jer ek

pdhal aku pakai kat bawah eyelid tuh

camera trick namanya…not good not good.

IMG13732

a fren just bought the Dior eyeshadow palette, harga nih RM195

lawa2nya kaler nyaaaaaaaaaaaaaa!

boleh dia tak pakai lagik

dah seminggu beli tp tak berpakai iskk

meh sini bg aku!

IMG13731

tak puas hati tuh

actually she s trying to seduce me to buy the Dior gak, not from her lah,pi kat Dior

haisayyy

no 1 apa, no 2 apa, dilukisnya sesiap…suh gak beli tuh

ko pun tak pakai2

ko pakai lu

aku nak tengok

tp dia bukanlah pemakai eyeshadow di opis punn

IMG13735

ai promised myself

to stop buying any make up products

so aku adalah sangat2 kuat iman tang nih, terima as a gift taper, free gift pun takpo, tp nak suh aku beli,oh tak larat lah teman….

dressing table aku, kalo hangpa jenguk

hangpa pun cam emmm….

dah macam bag doraemon pun ado, personal make up tuh, bukan PERSONAL MAKE UP ARTIST!

IMG13689

my new Shu’s palette

oh saya tak beli yer ni, complimentary gift from Shu Uemura :)

IMG13691

dan kepantangan aku lah kan

kalo tak berpakai jam2 tu gak…

tried 3 colours, the hightlight, the ligth and dark brown/gold

yang silver tuh lom laik :)

IMG13695 IMG13697

mato nih sama je ngan mato muka penuh kat gambo atas sekali nun…

tired with make up entry?

sorry dude, ai m a normal lady, ai love make up.

itupun sib baik je aku tak penah lagi ngaku ai m hot mummy n wife…kalo aku dabik dada cakap cenggitu, so lah not me, mesti ada mental yang tak betul kat aku nih

ahah! today is Thursday :)

saya dan sirman ada project hot hot n spicy ….ya ribbaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

Comment: 7

My empty shoes cabinet…

IMG13801

Eversince aku jual lelong gila2 koleksi2 kasut aku

so tinggal ni jer lah…

kalo dedulu 8 raks tu aku yang punya sorang jer, skang nih 4 rak jer for the kids and Sirman….

6 raks left out utk aku, tp 2 rak kosong boliau

yang lagi 3 rak alah semput je tak penuh

hualahai…

2 pasang ai left it in the office, 5 pairs memang ada lam bonet for emergency. giler…5 pasang utk emergency. kadang2 aku tak sempat nak amik kasut dr umah, so at least kat bonet dah stand by….

keluar umah aku berselipar jer…ai cant drive with high heels babe….

kasut perlu ditambah2 lagi nih…

kerana rak kasut sudah kosong

hehehehehehe

pada aku, semua kasut cantik, tp aku lebih giler kasut tinggi yang more than 3,4 inch….flat shoes ni aku kureng laa..itu dipakai waktu santai boleh lah.

lgpun aku dah cukup flat hahahahhaha, apehal nak pakai flat shoes plak kan. dah tak cukup tinggi, kena lah pakai kasut tetinggi hikss….

**alo sheila majid, ai m more taller than u kay!

Comment: 14

Dalam Gelap…

IMG13746

penuh cahaya ala2 diwali gitu

aternyer

umah VA aku bergelap

bukan VA jer, seantero Sri Permaisuri, happenend on Tues nite….

anw, aku mmg tetiap malam pun pasang candle kat umah, suka ngan bau harum aromatherapy

IMG13748

ini gelap gulita yer

tp sbb ada cahaya flash kan…

itu pun pakai aromatherapy…

sodappppppppppppp je bau hati dan perasaan bila masuk umah…

IMG13751

this one plak aku parked kat kitchen…

ai hope takdak lah bau kucing kat umah aku

so far sapa yang datang masih lagi lom complaint bau kucing, thank god.tp depa dok berbau perfumes, aromatherapy and segala jenis perfumes yang aku ada kat umah ni lah kan…

oh depan umah aku ada berbotol2 perfumes lama yang aku display

so wangi kat situ yer…

IMG13756

lam gelap gak

nak menidurkan budak 2 orang nih ke main payah…

panaslah

bisinglah

ater dah takde kipas ekon lampu, so kenalah bukak tingkap dapatkan angin, tu yang rimas je depa

kita main2 amik gamboooooooo

di kiriku gegirl

IMG13753

di kananku abang

abang dah kedaung panas,sampai bukak baju

berkipas2 tangan dia dok kipas diri sendiri, maknya and adiknyaaaaa

he malu lah, dia x pakai baju, dok panas kan, tu pasal amik gambo tutup muka, tp ni pun aku cropkan gambo dia kang nampak tetek dia plak, shame shame woooo

IMG13759

lepas setengah jam,baru lah depa ketiduran…

sirman enggak ada, has to be at QB yang dalam gelap tu gak utk meeting my client. ater…kalo aku ikut gak jumpa client aku, anak2 nak wat camner pulak kan…

so either one of us have to stay, lgpun client tuh dah sokmo jumpa sirman than aku sendiri hiksss

ahah, dak kecik si Reddy ni…lam gelap2 pun sibuk nak nyibuk tidur sama….

dia pilih sendiri nak landing kat mana yer….

IMG13767

hangpa aritu cakap, eh smlm, kata kalo amik gambo with flash, kena kat mata kucing, leh impact kan kat depa?

aa ok tq..

actually aku biasalah dengo pasal kang amik gambo kucing, cepat jalannya

resmi melayu lama

idup gak kucing2 lama aku dulu

ehceh

tp thanks, nanti saya x pakai flash dah kay…

IMG13766

wah wah reddy

agak2 bosan tidur sblh abang and mommy

pi carik kakak pulak

siap kat peha kaki gegirl ko menampung kepala..

tu dia tidur betul2 tuh

semua dah kong lenaaaa, but kemudian aku alihkan Reddy ke pillow bawah, tpt tidur nya sendiri. tak suruh pun dia tau carik pillow dia, not in the same bed with us, cuma dia mengado kan, tengok sume berkepit tidur lam gelap…

anw the gelap gulita blackout recovered at 1034pm. sejam lebih gak lah.. haaaa

itupun pas aku smsed adik aku yang related to TNB…

pesanannya

ko dok dendiam je lam gelap tuh, TNB ngah buat keje, ada triping kat substabion, dok godam. jangan bising-bising.

syok gak ada adik badik keje ngan TNB nih ehheheheeee..

sib baik sejam. kalo sehari hehehehe, ai lari dok umah mak ajah.

Comment: 15