Oh Abang….

IMG_3564IMG_3560

aku baru perasan 2 keping gambo ni

yang tak ala diva langsung lah…

aternyer

ai was scolding abang with my eyes…

tau tak dia buat hapa..

dia dok ngangkut cebisan2 kertas warna and lambung2 kat badan dia…eii geramnya akuuuu

alangkan mak ko atas stage

gegirl ngah tidur masa ni so takde le dia ngikut pangai abangnya

tp abangnya tau mak tak leh buat hapa atas stage kan

sedappppppppp jer dia main mende tu

abang abang…..boleh tak ko behave bang oi, majlis orang ni bang.

since ni majlis orang, ai can just give eyes signal jer, ngan muka2 marah….kalo kat umah

oo kat umah dia tau mak nya ada kaki tangan mulut so dia x sanggup ler nak buat bembukan

ramai nak tau pasal dresss aku tuh, dah cakap dah it s from Salabianca. the legging tu actually tak panggil legging, itu totally sock, sock tebal panjang sampai ke pingggang macam ala seluar and tutup segala jari2 kaki, exactly like a sock. it comes in 2 types, yang nipis n tebal tp aku amik hok tebal2…itu kat Socks World, murah jerrrr!

Comment: 8

Cerita pagi Sabtu

IMG14396

red, mmgla maaf tu senang jer nak diungkapkan. tapi yg nak memaafi dan seterusnya melupakan tu yg payah.

But..apa lagi yg boleh kita utarakan kecuali dgn word maaf. Bagilah kemaafan pada dia dan semoga hati kita ini sentiasa tenang sentiasa..

Even kita tidak akan pernah bisa bersahabat sepeti masa masa yg lalu, sekurang kurangnya perasaan akan lega kerana dendam ego dan marah itu berjaya kita usir sudah..

Nabi Muhammad ampunkan ummat inikan kita manusa biasa.. walaupun kita bukan nabi Muhammad dan bukan juga siti khadijah..

ampun red, akupun ni tidak sempurna, tetapi kisah ini adalah kisahku dihari nan lalu. percayalah, hikmah atas kemaafan itu amatlah indah..

IMG14391

an email from my silent reader

ye betul, ungkapan maaf senang diberi, tapi hingga kini saya masih enggak bisa memaafkan apa yang terjadi, luka2 itu tak seharusnya diberikan setelah usia berbelas tahun persahabatan itu. u can call me zalim, kerana berdendam marah bertahun-tahun. tapi dalam dendam sayang saya padanya tetap ada. tapi egoistik saya sangat tinggi untuk wanita yang seorang itu.

iskk

tak sonoklah cite2 gini

so utk korang, beralas dan berqada’ lah sentiasa :)

me…cool!

ai m one happy lady macam Reddy ahhahahahhaha

Comment: 15

Bersama Mak Merah – Housemate Wanted!

Salam, K Red.

Saya nak mintak tolong K Red war-warkan kepada semua pembaca setia blog ni yg saya sedang mencari housemate.

Details are as follows:

alamat: Tingkat 1, Melur F, Seksyen 4, Kota Damansara

kadar sewa: RM175 sebulan (Medium Room) tdk termasuk api n air (ni tong2 bhg 3 org) deposit: 1+1

kemasukan: bulan ogos 2009

nota tambahan: utk perempuan muslim shj,  kawasan perumahan yg aman damai, parking banyak walaupun ko balik lewat malam Insyaallah parking ada, kawasan sekitar yg bersih n terjaga, satu floor hanya ada 4 rumah, bas rapid kl & metro hari2 lalu, dekat dgn segi college, dekat dgn a&w,mcD,kfc,pizza hut, giant kota dsara, tesco mutiara dsara, ikea,ikano, cineleisure,highway dekat (sonang nk balik kg)

contact no: sham(017-2923912) & ayu(0193755886) utk tgk gambar keadaan rumah bolehla jenguk kat blog saya: sistyah.blogspot.com

akhir kata, JOM jadi housemate saya!!!

Comment: 1

A Friday story….

wah wah korang

bersusun mintak password yer….

ni mak nak tanya

IMG14397

ni kalo aku baca majalah2 gossip hiburan ni, ni kang sure ada yang sound belakang ‘eii low class nya kak red tu baca majalah camtuh’

korang tau tak

kalo ko dah bosan dah penat nak relaks

pi lah baca majalah2 tu

lgpun bc majalah2 tu gak ko leh tengok pesen, design HANDBAGS artis etcs…pastu ko leh tengok version cerita MJ lam tulisan melayu….

aku suka lah baca majalah2 gini, lam sebulan bolehlah beli barang budget 20 ke 30 hinggit. tenang aman, ada jugak magazine lain yang aku layan, Female (wah mementang jadi model loreal rambut yang kuor lam Female kan) macam Reader’s Digest itu wajib for sirman, dia kalo x de buku tu, menggigil dia sampai ke otak keruan….mastika pun best gak dibaca, tp lately ni aku peninglah baca Mastika tuh…

macam ada yang tak logik dari logik jer la nih..alo editor mastika, amik port sket yer…

dah tuh kan…

ha buku cite wajib ado gak, itu 100 – 200 nya budget at least 2,3 bulan sekali….bila masa ke aku baca kan hahahahaha, aternye kalo dah dok blogging je kat umah bila ada masa.

bila nak rehat 5min tu

baca jer ler

tu yang 2-3 bulan nya stock leh jadik 6 bulan woiiii

selamat membaca ye semua…

dan tahniah kerana anda telah berjaya membaca entry ini hingga ke noktah terakhir :)

Comment: 23

I earn these 3 COACH, just from the BLOG!!!

image

IMG14245

IMG14246

Not the latest season, Coach Zoe

Metallic leather with leather trim
- Inside zip pocket
- Cellphone/multifunction pockets
- Ring to clip an accessory or keyfob
- Zip-top closure
- Fabric lining
- Size: 12 1/4″ x 10 1/4″ x 4″

image

IMG14233

IMG14234

IMG14235

IMG14237

New GRAMERCY EMBOSSED ACCORDIAN ZIP-AROUND WALLET

style:42960
# Op Art pattern quilted patent leather
# Credit card pockets and multifunction pockets
# Full-length bill compartment
# Coin pocket with zip closure
# Fabric lining
# Zip-around closure
# 7 3/4 (L) x 4 (H)

Coach’s Link: http://www.coach.com/online/handbags/-walletswristlets_newarrivals-10551-10051-5000000000000013514-en?t1Id=5000000000000013510&t2Id=5000000000000013514&tier=2

image

IMG14238

IMG14239

IMG14244

ALI LARGE HOBO

# Pebbled leather:  white and mahogany
# Pearlized leather: tangerine
# Metallic leather:  gold
# Cutout charm and hangtag details
# Inside zip pocket
# Cellphone/multifunction pockets
# Ring to clip an accessory or keyfob
# Fabric lining
# Zip-top closure
# 46 1/2″ strap for shoulder or crossbody wear
# 19” handle with 6 1/2” drop
# 16 (L) x 13 1/2 (H) x 5 1/2 (W)

Coach’s link: http://www.coach.com/online/handbags/-handbags_features_ali_1-10551-10051-5000000000000015026-en?t1Id=62&t2Id=5000000000000015026&tier=2

alhamdulillah

sudah berada di tangan,  baru sampai minggu nih.

yes saya beli terus dari New York, bukan di Malaysia. for ali large hobo and red purse tu saya beli terus dari coach boutique but for Coach Zoe tu saya beli dari factory outlet coz that s quite an old season.

The colour yang saya beli tu sumer tidak ada di Malaysia, the model and design ye  memang ada di msia  tp kaler yang saya nak tak ado kak bang oi, tu pasal saya beli dr New York lgpun i have vshub yang leh ship kan for me…

n seriously:

1. buying online lebih tenang and aman, ko tak sakit hati ngan SA yang cam hangjeng melayan aku. awak tak tau, bape kali saya kena dapat layanan ‘low class’ from SA coach di butik KLCC and Pavillion. yes, spread this news to the management of both branches. yang aku blogkan lain, yang aku tak blogkan, lagi aku simpan dalam jerrr

2. for both red purse and ali large hobo, aku dapat harga giler murah kauu! cuba lah korang beli terus sendiri dari US, dari sakit ati bayau beli kat kl yang mahal kedaung! why pay more, kalao service cam hangsuir and dah tentu leh beli murah cheaper dr US terus and shipment pun covered.

nak tau harga detaily, ha pi lah korang coach klcc ke pavillion yang punya SA yang sombong tuh! macam aku tak mampu sangat!!

terima kasih to vshub kerana menjadi my shipping client :) .

have u used vshub?

kepantangan aku tollah kalo ko mintak password, pastu ko buat bodoh jer ngan entry nih. kepoh nak tau then tak nak bagi komen, abih tuh esok2 for the next protected entry, aku ban ko kang, ko meraung! aku ni nak detect bape orang yang dpt pw utk entry nih…!

**AS OF JUNE 2010, I HAVE SOLD ALL THESE BABIES, KERNA SAYA SUDAH MEMBELI BABIES2 YANG LEBIH HEBAT :) **

This entry was protected for a year, aku bagi bukak lah coz dah setaun kan…

Comment: 29