Utube from Lenovo!

IMG12305 IMG12306

anak buah aku yang tetengh celah abang and gegirl tuh…mulutnya wuiii!  dia x panggil aku acik, dia tetap panggil Mummy, ikut abang and kakak…

sakan budak2 ni layan upin ipin dr mini Lenovo!

pc abang is soon to be godam by sirman, so siaplah lagi laju depa menyental utube!

Comment: 2

Hitam itu pun menawan!

IMG12212

make up ari rabu ye cik kak….

dari redglow’s make up set

aku tuju kat itam tu jer…

IMG12219 IMG12221

ini namanya make up paling pemalas! pakai itam tuh blend2 satu tone tu jer lah, tu lah base tu lah aku blending kan…

n aku pakai red earth’s eyeliner, itam melekat and blend lg  sama rata ngan eyeshadow….

this one aku pakai mascara Maybelline Cat Eyes, tak de base, gitu je lah asasnya…

IMG12223

ready to work!

model belakang sudah enggak heran…

ko nengok muka n leher badan aku, lain tone kaler kan. coz muka tu dah penuh ngan chemical mar….

yang leher dah kena panas, tu pasal jadik golap. tp bawah leher masih lg ngan warna kulit asal….tidak dicemari lagik. sungguh beza ada 3 kaler warna badan aku nih

how ek nak buat satu tone balik? tu lah satu2 nya hal make up ubat yang aku tak jumpa lagik penawarnya…

kamu ada cadangan?

Comment: 4

Golden Shoes

IMG11568

kasut anak buah aku nih..

amboii cantik nya! kasut emas gitu…

cam main bolasepak, penjaring terbanyak dpt kasut emas kan…

dulu masa aku takdak anak lg, lom kawin, dia lah yang aku usung ke sana sini. skang dia dah cantik, dah jadi anak dara manis, tinggi melonjong2…kasut pun ke main remaja belia….

aku pakai kasut camtu boleh…

tunggu aku sepak bola lah

eh aku nak jual gak kasut futsal aku! mau??? gold gak kalernya, size 5. nak nak sapa nak? aku jual emm cincai jer, nanti aku tepek yer…

Comment: 5

RM’s new Lenovo Ideapad S10-2 mini Lappy

IMG12241

kita jumpa kat MV petang nih…we buy Lenovo

ha? tak penah dengo pun brand tuh

tu lah asik ngan brand lain, Lenovo tak nak amik tau

worth to buy?

yes, either lenovo or toshiba, then only kita amik HP

IMG12245

aku smpai pun sangat lambat, sirman dah buat tawaf kat most of the shop in MV nih, 2nd floor ye kowng kot hangpa nak carik sama gak. he dah buat study pasal the mini dell since korang bagi idea komen lam my mini lappy’s entry arituh. thanks kat korang coz pasal korng sirman buat research gegila. nak suh aku buat research, haghammmmmmmmmm tak kuasa nak amik tau.

aku tak arif lah, lgpun ada laki yang datang from IT line, kenalah guna kuasa veto dia.

IMG12249

itam? merah mana?

merah takdak lah kak

iskk, bag dia merah ada tak?

pun tak de kak, the casing comes in pink and grey

IMG12250 IMG12251

pink pun pink lah…akan kutukar ganti casing tu lepas dah koyak rabak atau agak2 aku jemu nak pakai. abih satu floor tu satu2 kedai aku masuk carik casing merah, langsung tak dak! yg ado for 14″ nya size ajor. iskk, redha kan sajer.

IMG12248

part2 processor aku tak riuh, itu sirman punya hal. aku tu kibod ni sedap utk aku type. for 100wpm nya typing speed, kibod is so so important to me, aku tak bolehlah kalau dapat kibod yang macam mini dell dulu tuh. naik terlajak2 jari aku pi urup lain…

IMG12261

sambil sirman bincang wt Nick, aku jalan2 pusing dalam kedai, luor kedai pun aku jengah, tengok apo yang leh kugodam…itu external hard disc, dah lama nak amik, tp tak jugak amik2. kali nih sekali package sirman kaup sekali.

IMG12256

all these pun mini lappy gak, tp model lama…of cos sirman wants the new model. eh kalo model lam tuh dia jual 500hinggit, aku amikkk! tp harga beza ngan latest model hanya 100. we go for the best lah of cos.

IMG12254

wei Nick, ni ada merah!

itu model lama kak

ko nih, aku yang melayu pun pakai merah sana sini, kedai ko satu merah takdak, casing merah takdak, mouse merah tak dak

IMG12243

halohalooooo! makan ati ok tengok ini pc. bapak punya pc ni kau besor. idaman aku betullah nih. takpe kita target to buy that mbe di rumah CV pulak yer, and project2 akan datang. for the purpose of my blogging job, ini semua investments…

harganya jer RM4k. tak mahal kan tuh?

aku rasa lah tak mahal ngan capacity ke main bosar and macam-macam ado. nak buat tengk tv pun muleh sesajor.

IMG12258

letih tau kitorg masa nih…

udahlah kami nak cepat segera, baru dpt tu ada kematian…

gegas2 beli nih main tap tap tap campak, pilih..eh tu sirman yang bikin..

aku mengular sekitar tingkat 2 je.

IMG12259

the nice keyboard.

entry nih pun aku bikin dari mini Lenovo…

serious lah best than mini dell dulu…

mini dell tu agreement asal nak bg aku n the other bloggers, tp tak tau half way depa tarik balik. kalo bg percuma, aku amik je mini dell tuh, but udah katanya kena beli tp dpt discounted price kan, still aku enggak mau.

IMG12260

sirman ada buat upgrade on the RAM, asal was 1g, dia tambah jadi 2g. kasi kencang sket kan…standard lah kan apa barang pakai 1g kan…

IMG12262

segala mak nenek yang dibeli…

kat bawah kaki ko letak mini lenovo aku sirman wuiii…

panas hati je gue

IMG12274

balik umah dia buat le apa2 yang patut, kecik gilo kan, compared the laptop sblh tu…

tu ha kepala gegirl, dia sabar nunggu nak pakai harta mak nya. aku tak kuasalah nak belek lg, coz dia kena dload dulu apa2 yang patut wajib ada lam mini Lenovo tuh, kasik lagi kentang and kecang.

apa2 yang wajib kena ada tuh, harus didahulukan…

penting woo…

ni mini Lenovo, aku nya carik makan punya project mar…

untitled

sampai ckp bulan nih, ada promotion utk Lenovo S10-2 nih yer…jemput2 pi kat link nih tengok apa ada…

link tu aku bukak pun masa nak buat entry ni ha

korang kalo nak beli apa2 pc ke laptop ke netbook, dapatkan pandangan dari yang mahir. aku kaco budak ICT aku 2 hari, mintak dia nya pendapat, n of cos lah sirman yang decide mana satu aku harus amik.

ikut aku asal merah jer tak kisah

ha kan

ai m so not interested to know lah

benak aku dah penuh ngan blogging project

IMG12281

the original price of the mini Lenovo is RM1599

termasuk casing, n mouse. warranty 2 years.

tp kami upgrdekan RAM for 2g dah RM120

pastu ada barang2 tambahan lagik

IMG12278

2 things yang ditambah, external hard disc nih size 320gb, dapat kurang jadik RM270 – good bargain kan?

pastuh wireless card for pc bilik abang yang rosak, is RM65

diskaun 4 hinggit. total jadiklah RM2050

aku rasa berbaloilah…lgpun mmg dah agak2 nak beli mende2 cenggitu sumer

so just nice…

the external hard disc is for my home pc, dell, gambar je dah beribu2, so kena ada back upppp!

IMG12286

next week aku ada chess tournament

jadik aku segera mahu Java didload, nak main yahoo chess kau. dah setaun aku tak ngadap chess nih. nak menang ke nak kalah..bolehlah main chess lelaju cipan dr bilik dr balkoni dr toilet wuii….

alhamdulillah, dari blogging dapat merasa beli nih lagik. dulu ingat cukup dengan pc dell tu jer, tp aku perlukan lagik the mini for my movement.

Alo alo MAS, ticket Paris and Bali ai mana? aku ada blogging event nak cover nih…

oh yek, aku bwk mini Lenovo, sumbat lam hbag jer…hiks. sonang baituh. the battery dia sume aku letak lam bag merah make up aku, so the kak merah.

Comment: 25

Branded Accessories!

IMG11863

ni bukan habib ke pohkong tomei yer

perkhhhh!

suka nya aku tengok, bling bling!

IMG11865

Ferragamo handbag, after discount is RM4800 jer.

jerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr?

IMG11866

Tod’s donno what s the price

but still………………

IMG11868

LV from France, kat msia harganya RM4ks plus, kat France dapat less 1k, so 3 ribu lebih jer…

eiiiii!

Abang Fesyennnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn!

IMG11878

bling sana sini, silau ko!

semua subject2 di atas adalah dari gugel.com. tidak ada kena mengena dengan pembaca RM mahupun suku sakatnya..

sungguh cantik gambar2 dar gugel.com nih kan.. :)

insyallah, saya pun nak jadikan gambar2 itu sebagai motivation diri sendiri…. n fyi, dalam bulan ni jugak, aku akan buat sale for all branded handbags, direct from US, cheaper than KL’s boutique.

siap2 kumpul duit korang yer…ramai kekaya kat sini kan. meh shopping till drop!

Comment: 12