Hello Kitty Handbag…

IMG13550 IMG13555 IMG13558 IMG13559IMG13554IMG13557

ai dedicate this entry specially for Abang Fesyen nun jauh di dunia sana

juga saya dedicate untuk kamu the readers…

gegirl nih ngah playing ala2 drum with the chopsticks. aku tak leh nak videokan coz from the berry takleh nak record video mar…

kuasa lah wiuiii nak bawak camera kecik beso bagai…

she s happy, a happy girl

sentap dah kurang kot hahahhaha, giler kurang! sama jer aku rasa, but sejak ada Reddy, she called herself as Kakak…

IMG13528

IMG13530

but this fellow ai tak dedicate to korang ek….

ni bapaknya yang kena jadi pemakai handbag wanita, hello kitty

kerana anak sibuk bersilat main pemenan di JJ

cool…

dah wpun ko kurus sirman oi, kalo dah bawak hbag gitu, orang tau awak tu anak berderet deret…

eh 2 orang pun kira berderet2 kayyy

ado pulok Reddy, jadik lagiiiiiiiiiiiiiiiii berderetttttttttttttt!

Comment: 10

The eyes of RedGlow…

IMG13447

wui makcik merah

nak ke mana tuuuu………….

baju merah

hbag merah

amboiiii

kalah mak merah!

IMG13444

another meeting with RedGlow…

takdonya nak jumpa kalo takdak hal

wahh

eh korang kalo takdak hal pun bley jumpa saya

bisa bisa

kitorg ada business deal, tu pasak kena jumpa, tp flexy nya jumpa depa ni senang, we 3 can meet at KLCC. katalah aku dok jadi housewife, ha ngan aku kena lari ke klcc pulak…

IMG13464

tahukah anda bag make up nih harganya RM950 kauuu

eh murah lg nih

tp dia keras2 lah

aku tengok Shu punya, beribu2 harganyaaa

eh aku tak check, aku tengok apa yang RedGlow dok check up

IMG13446

oh kita amik posisi lain pulak yer….

both adalah tekak western

aku dok kira nak nasi jugok! lapau

anw dont worry bout my diet, still on going. takkanlah diet tak makan langsung plakkk…

makan berpada2…saya masih lg refer to my calorie chart.     IMG13452 IMG13454

lorr mak andam 2 orang nih

kat sini pun depa buat kedai sendiri…

berkali2 pi kelas

berkali2 meeting, tak sah kalo aku tagih lagi apa saja ilmu yang ado  IMG13456

this colour dah sebulan aku tunggu

red pigment…

ai have red eyeshadow from the PAC, tp tu merah pekat lain, ni plak pigments, cantik….

kan kan kan?

IMG13460

mohlah kita amik gambo depan Chopard!

depan jer lah

nak masuk dalam kang….

ado plak yang terjebak

not me…but the girls.

IMG13467IMG13465IMG13466

pastu buat MAC macam kedai sendiri jugok :)

ranggi tak ranggi dok…

ai didnt shop anything,aku kan baru abih berbelanja kat Shu Uemura hahahhahah

lor beria aku bukak citer, kang ada pulak tak kenal sapa RedGlow nih..

the make up business depa tuh, business memain, they have other business lah…

The Red Shirt lady is Ina RedGlow

The Green shirt lady is Najwa Redglow

IMG13439 IMG13434

dalamnya and highlight aku letak chrome bodyshop

then pakai silver

pastuh mak taram with 2 pigments colour apa tah haha lupaaaaaaaaaaaaa, with one black from PAC jugok. gayak gitu hasilnya…

IMG13459

that s the beauty from the red pigments.

sayang PAC pigments tak keluarkan colour merah, kalo ado, saya tak pandang make up brand lain. actully for me, apa2 kaler mata ni ikut kepandaian, tak kisah lah cap ayam apa pun, ikut ko memblending.

orang yang pandai blending tu kalo pakai eyeshadow murah boleh nampak gah…n ppl really tot yang ko pakai eyeshadow mahal and mewah.

see…

oh my meeting with redglow….iskk, business nya citer apahal nak borak lam blog. lgpun ingat tak…do not be too sincere mar.

Comment: 2

Red Folie

untuk teman yang sangat saya dan suami serta red family hargai, Pak Aji – Selamat Ulangtahun ke 50!!! kawan aku umur 50 kauuuuuuuuuuuuuuuuu!!! nak panggil Uncle rasa tak cocok coz dah tentu teman kami berurusan sentiasa….

IMG13440

hampir sahaja aku ingin membeli

sempena dengan kegilaan terhadap merah

aku lebih gemarkan yang tetengah tuh..besauuu! yang belah kiri tuh idok berkenan bonar, tp yang belah kanan pun canggih molek cantik…

IMG13441

but bila dibilang Folie’s brand adalah casual design yang bukanlah majorly utk jam, ye mmg utk jam tp kalau orang yang pencinta jam depa akan go to the specific watches brand.

eikkkkskkkk banyak nau pantang larangnya heh

btw the left one yang aku tak berapa berkenan tuh after less is 750++

yang tengah besau and the right tuh plak is RM565 after 40% less.

kuatkanlah keimananku….untuk sekadar berangan dari membeli.

Comment: 5

Red HRC n Santini!!!…

IMG13073

hot HRC shirt from KL

untuk pertama kalinya dalam sejarah jugak Sirman bought this yang for KL’s version. coz when Nan and Shida paid the birthday dinner party arituh, depa dapat 25% discount untuk merchandize HRC, tp kena pakai malam tuh jugak. since depa tak nak guna, ai bought the red shirt for Sirman.

do u know that HRC kl tak involve ngan HRC yang belah2 Europe tu in terms of points card collection? ha nih meh ai citer. Sirman adalah HRC’s collector, so dia ada card HRC tu lah, kalau apa2 barang HRC ke mana saja negara dia pergi, he use that card entitle apa tah tp kena lah chop chop yer. but kat KL chop2 tuh tak laku…

udahlah tak laku, pakai plastik bag jer, HRC negara lain busuk2 pun pakai paperbag mar…

IMG13388 IMG13389

n fyi, no more chicken curry di Santini

wuii sodih acik.

sejak 30 june depa dah discontinued the kari ayam yang betapa lazattttttttttttt itu. iskk, they came out with a new menu set yang aku rasa semua sama jer ngan lama, adalah tambahan satu 2 but tetap tak leh beat my fav kari ayam.

napa ler yang sodap tuh ko nak discontinue

korang nih

iskk

tak peka tau santini

tamo dah lah makan kat tpt ko lagik, apa aku nak makan nih…

grilled chicken yang lalu kat tekak, tp tak konyang iskkk…

pasta pun rasa kuahnya very the melayu wooooo

aa nak kari ayam santiniiiiiiiiiiiiiiiii!

Comment: 4

Reminder to check your car’s aircond…

IMG13500 IMG13502

untuk korang nya info lah

aku pun baru tahu hahahahaha

sesamalah kita belajar

dari pengalaman dan penglihatan kita sehari2…

IMG13501

inilah kerojer aku waktu di Service Center ari sabtu

well paginya sirman n gegirl yang nganto keter for the 2nd time this week

ingat nak tukar dedua tayar aku dah botak tp kena tunggu ari lain buat, so buat yang lain ler…wuii bulan nih lah road tax mati, bulan nih gak dedua tayar depan aku dah botak..

tak bagi can tol keter ni tauu

so petangnya aku kena ikut sirman nak ngamik keter

paginya dia balik ngan gegirl pun naik teksi, goti punggggggggggg!

Comment: 3