Cacha The Model

IMG_1659

weight machine ku itu usianya udah hampir 10 taun…masih lagik berguna pakai. rasanya aku beli kat watson Kota Raya…korang tau idok kota raya kat ner? iskk…x tau kalu, jangan kata ko budak kl lah weii!

IMG_1674

amboi ko, ke main berdiri yer!

IMG_1690

aku tak berapa ‘talking’ to this Cacha lah, coz ai x minat pun kat si sekor nih.

IMG_1686

eleh kucik2….jari jemari abang cam orang tua plak lam gambau nih…

IMG_1673

Cacha adalah kesayangan abang…tetiap ari abang mesti bawak dia kuor cage, borak2 lepak2 memanjakan dia…coz Cacha takdak kawan mar…dedua kawan dia goal kong kalikong. so bila sirman nak ganti tambah kawan for Cacha aku tak kasik, kang ada yang kong lagik. biarlah Cacha tu sorang2..

bape banyak hamster nak bela, aku mintak kitten sekor sampai la ni tak dapat tau!

pakcik tuh pun gadget baru dah dpt, ai mintak kitten je, bukannya mahal pun tp eiii….dekut sirman nih!

tapi aku tau lah, jaga kucing tak sesenang jaga hamster, aku dibesarkan ngan kucing sedari aku kecil lagi. bila dah boleh berdiri keje sendiri, aku bela the persian, sampai jadi member Kelab Kucing Malaysia, involve with them actively. peraduan persatuan competetion sume aku masuk. tp bila memboyot, sekor mati, sekor lagik plak ada masalah ngan abang. abang masa baby2 asik nak ‘bunuh’ dia je, tau lah bebudakkan. lgpun masa tu kerana mengikut nasihat doktor, abang pun ada light asma so tak boleh lah bela.

but skang dedua dah strong enaf, tapi bapaknya dekut gak.

dia janji kat umah CV boleh bela, wuii….bape taun lagik lah tuh.

dont like his deal, mementang lah ketua family, grrrrrrrrrrr!

Comment: 14

Hello Kitty…

IMG08029 IMG08031

MAC promotion, Hello Kitty

aisay ni cite ari apa dah, ari senin! kau ari kamis baru nak kuor. liang libur lah entries aku skang nih, mana yang sompek aku upload gambo aku tempek, mana yang senang2 aku jalan dulu. huhuuuuuu bijibijiiiii mar… :)

IMG08032 IMG08033

well aku tidak lah sangat nak shop2 kat sini tp sebab nak kena pi beli something for my fren, she s not able to get the hello kitty’s promotion, makanya saya harus turun mar….

grabbed one for her, and was about to callo, bila teringat Ina n Najwa from Redglow dulu masa kitorg buat process make up ada pakaikan my eyebrows ngan satu menda nih yang ala2 mascara gitu.

IMG08035 IMG08036

ha gitu macam yang amoi nih pakaikan, aku tak tau lah brand mana ada, sure  semua brand ada kot, tp yang depa the redglow pakai arituh is from mac, so aku terus try. tp kaler yang ina najwa redglow  pakaikan dulu tuh a bit lighter, and itupun reflects our hair style gak. so aku amik hok darker sket.

IMG08037 IMG08041

lagik satu x yah lah riuh weih pasal eyebrows ai ok…..

ai m not a professional make up artist, aku cuma nak tempek muka kening aku ngan apa2 lah yang aku suka yer, so janganlah gegaduh pasal kening ai. lotih acik tau. apa yang ina najwa make up kan arituh, adalah the best yang aku pernah dapat, eii…nak make up lagi plssssssssssssss :)

mau kena pelempang ngan ina najwa redglow tu lagik.

IMG08042IMG08039

so back to my eyebrows mascara kalo tak silap aku ada 2 kaler jer, either light or dark brown so pandai2 lah korang terai kalo berminat. dan sesungguhnya saya sudah rembat satu, harganya RM45. ingat tau ni bukan mascara mata, ini mascara untuk eyebrows.

jadik kelas make up kejap lam RM nih.

btw itu eyebrows mascara, is not for sharing purposes with gegirl yo, ini harta solid ibunya. bukan buat kekah kayy!

Comment: 8

Ai need to dye my hair lorr!

IMG_7594

need to do something with my rosak hair….

brand loreal ok kot ek? halal of course lah kan, got ammonia free some more.

Comment: 7

Not Gempak!

IMG08069

adalah manusia ni kadang2 tak bertimbangrasa tau…aku ngan ms chocho kena pi satu tempat with orang tu lah tapi orang tu sangatlah boleh aku katakan ‘kurang ajar’ so make the things short, aku ngan amoi nih pi sendiri jer. huh, bengang gila kitorg tau. nak kena naik keter sapa, kitorg ozom, memasing malas nak drive hiks…tp sudahnya ms chocho kalah, dia kena drive.

IMG08079

back to our short trip yday, we went to somewhere to visit our fren’s son. sebab ini personal blog aku, aku tak selesa jugak nak citer kat korang sapa dan kenapa kami kena pi melawat. but apa yang boleh kubilang, meh lah sesama kita doakan his condition is back to normal. alahai….ai wish to be with her all the time.

IMG08085

kerana minggu ini minggu kiasu mak nya, bebudak kan cuti sekolah kan, so aku dpt court! finally. punya lah payah nak dptkan slot, tetiap minggu manjang penuh jer court. kalo ada pun after 8pm, ater kalo start kol lapan kol bape lah pulak nak abih kan. this one is very nice, petang abih keje dah leh masuk court and 15 min main 15min mengumpat, 15 main sampai pancit dan sambil mengumpat. hishh, banyak tol lah cerita yang aku tak tau jadik tau.

tak yah kasi tau lah pasni, tak syokkan, kalo kita tak patut tau tetiba kita tau, dari sedap badan jadik pening je nak memikior.

IMG08088

napa le klcc parking skang ni makin tegas melampo2, serious kesian kat orang yang kena clamp. memanglah depa dok kata ada parking, tp masa mamat ni ngah pusing carik parking, surely takde space kot. lgpun tolak ansur lah sket, it s season parking area, takde orang luor masuk pun, so apasal lah ko nak ganas buat clamping nih.

some people cam tak nak tolerate

kalo tang tu dia cakap, tang tu lah kena buat. tolak2 ansur lah kan…

cakap pasal keter, aku balik petang smlm pas main squash lah, aku kena road bully ngan sorang gang2 iswara. lam tuh ada 4,5 orang jantan hawau, thing is aku bg signal, dia slow sangat jauh gak lah dari belakang, so aku masuk cecepat. signal dah bagik tau tuh..tp dia bengang gamaknya ada awek over take dia, boleh dia cucuk kiri potong and nak potong aku balik. sudahnya dia x dpt nak masuk kanan balik, dia dpt masuk kanan pun pas 5 keter kat belakang. hangin lah dia kan. so selagi boleh aku pecut, takut gak buat depa kejar wuii muka2 lam tuh dah cam pailang penyangak jer.

actually kalo depa tuh nak masuk balik depan aku, sure aku bagi korang jalan nya, drpd korang nak gaduh2 nak tunjuk samseng jalan tun razak kan. amik ler jalan tuh bawak tidur…tak kecoh je pun kalo ko nak overtake aku.

Comment: 10

Gegirl’ Make Up Class

IMG08044 IMG08045

yday morning aku ngah sibuk bersiap make up nak pi keje kan, dia nyendeng2…memula dia tanya napa x pakai kaler tu kaler nih kan, so pastu dia startlah mommy, gegirl nak try make up boleh tak?

aku bagik lah chance, tp kena pakai kaler2 oren gitu coz kaler tu aku kurang lah nak pakai kan…

IMG08047

ye calit calit, but kaler oren boleh calit, kaler lain jangan ko sesekali amik kay!

IMG08048 IMG08049

fuih sesungguh dia make up nih, baru pas mandi tu rambut pun x sikat lagik…

IMG08050

wah konon dah cantik lah tu kan, pdhal alahai bukannya lekat sangat pun dia pakai

IMG08051

abih make up aku nak pi keje…

mommy, nanti malam gegirl nak make up lagik boleh

eemmm.. boleh lah

nanti mommy ajar tau…

so malam tadi aku buat kelas lukisan make up dia lor…(entry nih sok2 aku kuorkan plak)

sirman and abang agak menyampah lah ngan kami nya kelas make up hikss….sonoknya ada anak p0mpuan ni yek.

IMG08052

RedGlow, thank you for the make up set, we girls love it so sooooooooooo much!

So korang, dah register lom for make up class RedGlow, aku sangatlah berminat tp emm, bila ke nak pi nya ek? saya pomot lagik lah depa nya link, kot ada yang terover look plakkan…

1. utk koleksi tudung:  http://redglow-fashion.blogspot.com/

aisay ramai lah pulak tanya aku mana nak beli makeup set tuh,korang kena tanya redglow la yer, udahnya takkan aku lak jual…btw no yang korang kena dial ke sms utk related to kelas RedGlow is 012- 3588 999.

yang hok make up klas tuh jadualnya kat no 4 tu yer. meh lah pi reramai jadik student, that s not meant for mak andam, kalau kelas mak andam lain sessionnya, ni kelas utk personal, for dinner, for those yang suka memain calit mukalah woooo. ngan kata lain untuk kepuasan diri sendiri. satu ari je mar…makan minum tanggung weii!

aku ni banyak kali pi kelas2 short make up camni, tp tak gak pandai2 ….

Comment: 19