Bersama Mak Merah – Private Transport Service

Nervous plak sebab first time email

- anyway, hope u, hubby n ur adorable kids are ok.

Emailing to find out if you know anyone who can provide private transport service for our mid June trip to KL.

There’s 7 of us and kalau boleh nak van and driver to send n pick us up (macam Pak Sulis Jakarta tu). Appreciate your help – kalau takdak pun takper..atleast I asked ;p.

Take care n stay gorgeous!

Mrs G , email to: azmirazak@gmail.com

**dear all, really need a quick feedback on this, shes my very good loyal reader, will be coming down to KL for a tour, kalau boleh ada sapa yang boleh jadi ala2 Pak Sulis, kalau dah 7 orang lam in one van, ai think Pregio is the best lah…do revert asap yeah. thanks. To Mrs G, slot time for redmummy please while u are in KL :)



Comment: 3

I m gonna miss the kitty…

IMG11987

dengan ekon sejuk dalam bilik, haruslah berselubung…

sebagaimana saya melayan kucing2 lama, beginilah jugak kucing ini saya sayangi. kucing yang akan datang juga akan saya belai di dalam kendonganku…

fyi, waktu ni kami memang bertiga tidur sama kitty, so sorang2 sirman angkut bawak bilik memasing…n bila sirman dah nak tidur, kitty pun diangkutnya anto semula ke cage.

for 8 taun sirman kupujuk untuk membela kucing, akhirnya berjaya jugak setelah kugosok ‘keperluan kehendak dan demi kepentingan RM jugak’

….bila tangan gatal memetik

RM said…ingat ye, tu for 3 years birthday present :)

**SIY’s contest  is launched on Monday, stay tune!

Comment: 5

Dinner with Favourite People…

IMG_0437

that s Fifin and suaminya Fendi….aaa sudah banyak kalilah aku jumpa suaminya, tp for a proper dinner, inilah pertama kali kami dating makan bersama.

hajat hati nak makan jauh sket dari BSP, tp memandangkan aku dropped off kan anak2 aku kat umah member aku for Daniel’s bday party, so kami terpaksa dinner lam daerah jajahanku saja. but of cos we go for the best restaurant in my area. Sri Melati.

IMG_0443

2 hours dinner…borak2 pakat2 bercerita…

kids memang tak join…

waktu ni jugaklah the winner for vshub’s contest datang ambik adiah mobilenya. tp since Heidi orangnya jauh di Penang, diwakilkan cousinnya sahaja. susah nak jumpa woii…aku macam back to back masa penuh. tp jangan risau, sepanjang siang kami tiada di rumah, Fifin ada menjenguk kitty….

dan semestinya masuk je umah, abang berlarian dulu dpt kan kitty, keluarkan dr cage and membelai…

IMG12001

kami jemput fifin and suami di rumahnya, dan hantar terus sahaja mereka ke rumahnya. lgpun ada computer lama sirman yang berperuk tak berpakai, memang ikut aku nak buang jer wpun tak rosak hapa pun, since suami fifin memang mahir baik pulih, ha bagik jelah kat suaminya.

depa ni dah dok msia lama, lama yang sejak aku dari sekolah….si suaminya lah yang paling lama. pangkat dia keje kat kl ni pun bukan cekai2, dah berpaku2 kalo ikut uniform polis.

insyallah, sebelum puasa boleh keluar makan lagik…

eh alah..ke masa tu fifin and suami balik indon kau….mau sebulan 2 baliknya tuh. ya waduhhhhhhh!

takpe pulanglah…jangan tak balik kl balik udah, sian gak anak2 depa kat sana yang 2 orang tu, rindu.

tp aku sedih bila suami fifin bilang..

‘aku  makan sedap2 di sini, aku kalau makan saja, harus yang murah2, tidak bisa mahal2, tp anak2 aku di sana enggak bisa makan sedap begini, sedih hatiku’

alahai…..

IMG_0489

IMG_0495

n there, my 2 kids with daniel’s family. ada party 8 tahun bday daniel, jemputan only for family, n to us.anak2 aku dah dok sini awal, they didnt join me kan coz aku ada dinner ngan fifin and husband. bertuahlah kalau depa nak ikut. lg diorg nak melekat ngan daniel…

actually banyak gambau yang sirman snap, tp sumenya muka2 pelakon ler kau. makcik pakcik daniel nih, ngan parents dia mostly orang tv/filem, so aku tak nak lah letak…

ckplah 2,3 keping gambo ni yer..

janji leh buat ingatan mesra modal to abang and daniel..plus gegirl.

sedap tol diorg tau, 2 jam aku tinggalkan, 2 jam depa sakan minum air sejuk! sib baik malam tu tak kong kong kong, kalo idak nahas budak2 nih aku sogok ngan ubat batuk. eii…depa tau kepantangan depa, tp sebab makpak takdak monitor, laju je carik air sejuk.

IMG_0471

n that s bout it, the full saturday, wpun gambar sikit tp it took my one saturday dude…

betul2 balik umah tuh, aku terus angkut kitty panjat katil. x sampai 5 min anak2 join sekaki kat atas katil sama. x sampai 10min gak, tetiga bongkang.

tetiga tuh adalah abang gegirl and kitty. wuii ko kitty aku tuh (wah aku punya ke? padahal aku hanya penjaga kejapnya jer) dia punya tidur, siap ngan bawah comfirter, beralaskan lengan aku) lena betul tidurnya…

tp after setengah jam, aku bangun semula, mana penah aku tidur semata gitu selagi tak siapkan entries di RM…

aku ingat kan

satu hari

aku nak all out cuti

and buat entries yang lam draft tuh bertubi2

untuk sepanjang minggu….

huh, mana nak cekup entries da…

Comment: 2

Red Mini Dell or Bling Bling?

IMG_0387

di klcc smlm gak, saya juga menarik sirman ke Bang Bib…wpun baru khamis lepas aku rembat satu bling bling di jari :)

alangkan aku sudah masukkan the ex-gratia to asb…kalo idak, salah satu di lapik biru itu pastinya menjadi milikku. the price after discount is RM2700. after tuh…kalo before mampus nak membayo gak.

ai can buy one of them

but

thinking ai m targeting for red mini dell, lebih kurang je dedua sama harga minus plus. so…before the sale of Bang Bib abih on 14th, ai have to make a very good decision.

to add the bling2 or to get the red mini dell….

the racun2 perosak aka kawan2 aku suh amik je bling2….coz the mini dell, ai can beli je from my nnang payment, atau kontrakan sahaja….coz mini dell anytime harga boleh drop lagi kalo aku tunggu bertapa kat web Dell, but for this one, the price will drop hanya sehingga 14 June.

oh….mana satu pilihan kalbu?

Comment: 12

Putrajaya-KLCC-VA

IMG_0312

pernah tak dalam sejarah korang…

pergi wedding, tp salah tarikh? hahahahahhaa!! coi larrr…yes, aku n the red family sudah kono setepek!

udahlah jemaat malam sabtu aku penat gilos, pagi2 sabtu dah bangun bersiap, sirman pi uruskan beskal anak2 lah, ngan adik2 aku lg bagai, kucoh2 la nih nak pi wedding kat putrajaya. nak pergi cepat bagai, sudahnya sampai putrajaya dah kat 100, bila sirman tengok kad jemputan (ha kau masa tu lah kan baru nak tengok kad jemputan nya alamat)

dang!!!

the wedding is sunday, today, not sabtu semalam! grrrrrrrrrrrr…………

memasing perut lapau tak lunch yet, ngan aku berkebaya jakarta siap2 cecantik, terus masuk fitting room, tukar baju. yes aku bwk baju spare coz kami cadang nak ke klcc right after the wedding, aku dah beli tiket wayang for all of us.

IMG_0292

wpun aku ada makcik di putrajaya tp resmi aku malas nak pi terjah umah orang setakat nak lunch, so kami makan di food court putrajaya, presint 8 ni kot.

hai…bazir masa bazir minyak tol lah ke putrjaya. what a waste.

IMG_0300

ni lah ayin, adik aku. insyallah kalo mak ada rezeki lebih lg next year, ayin lah pulak pi umrah

IMG_0308

IMG_0299 IMG_0298

the big yellow bear, itu adiah gegirl dapat tp aku lom detaily blogkan. nanti lah nxt week aku buat…banyak tol utang draft entries woiii….

IMG_0297 IMG_0296

IMG_0306IMG_0307

aku bawak akak ipar aku (suaminya abang aku Alang yang pi umrah skang nih) ngan dedua anaknya, adik aku ayin, wife and anak sorangnya. n with my kids. in 2 cars…makan lah santak kami sini beramai2….

IMG_0325

either sirman is taking my photo tp tak sharp atau memang dia sengaja amik gambo makcik gerai.

IMG_0314

the one next to me is my in law, ayin’s wife. next week she s gonna stay at my house pulak…waktu my parents pi umrah, she is looking after my kids, but tak lah seminggu penuh coz aku pun amik cuti sama. jaga anak2 mar…

nak letak anak2 aku kat umah dia pun boleh, tp she prefers to stay at my house, boleh lah dia anak beranak layan pool lah, ps2 psp, apa2 yang depa sukatik nak buat kat umah aku sendiri lah…

IMG_0345

n dang all of us, kat KLCC…nak menonton Monster and Aliens. sirman booked the tickets last week, aku dah siap2 amik tikets since friday lagik. if u notice my handbag, that s the one ayu the sun adiahkan waktu dia ke bandung…baru pestime aku nak pakai.

IMG_0335

abih nonton, the kids and adik ipar duai aku pi melepak kat part KLCC. aku n sirman tak ikut…kami pi beli adiah bday for abang’s bestfren. saturday was a very full day, kalo takdak kesilapan wedding di putrajaya tuh, takdelah penat sangat…tp alang2 dah penat nih, ha sekali arung aku kerjakan.

we went back to VA, pas semua dah berpeluh, sambung pulak depa mandi pool kat VA, aku adik beradik bersantai minum petang. Nana couldnt join, she n family dia balik Kelantan, belah suaminya. sabtu ku penuh dari pagi hingga ke maghrib, and at 8pm keluar semula untuk 2 lagi appointments. aaa pengsan jap atas katil ngan kitty :)

biasanya bila cuti2 sekolah, aku memang amik initiatif sendiri angkut adik badik aku ke mana2…

tp nak pi holiday tidak pulak dalam perancangan langsung…

asal cuti je holiday, wahhh….masak teman.

apapun inilah pertama kali dalam sejarah…aku tersalah tarikh melihat wedding. dahlah salah tarikh, aku kompiden je letak lam calendar the wedding is on saturday…wuiii. alangkan yang menjemput ni orang wajib dalam list untuk kami hadhir.

Comment: 7