RedGlow promotion for RM’s readers!

IMG_0237

redglow bukak booth kt pwtc di dewan mawar booth 31.
dari 24th-28th march.

so…. utk reader akak (RM), bole dtg ke booth kami pada 27th ni dari jam 12pm-2pm, 4pm-6pm and 8pm-10pm. utk demo makeup n makeover RM30 sahaja!

*****

IMG_0209

RM with RedGlow team (Najwa and Ina)

mau ngelip2 make up ala gini at RM30 jer

jemput2lah ke PWTC  esok siang nanti Jumaat 27hb, carik booth 31 kat Dewan Mawar! tapi ari lain pun cam arini n sabtu boleh gak korang terjah! kowang mention that u are RM’s readers nanti dpt good discount from them.

Comment: 21

RM melayan TAG!

ni takde sapa tag aku  kay, aku kan dah cakap aku takde entry so aku jalan2 pusing sana sini aku tengok ada tag from mya tp dia tak tag aku, bagus, aku tak suka kena tag. sbb nya kang aku kena jadi paksaan pulak kena buat tu pasal aku tak suka kena tag…esemen aku pun sebeban lah yang, camne nak suh aku buat tag.

tp sbb aku takde entry, aku curik tag dari blog mya ehheheheehe….

so jangan sesekali korang tag aku tau, aku akan decline politely :)

Tag Tentang Blog

1)Apakah nama blog anda sekarang dan kenapa anda memilih nama itu?

Pencinta Merah,  The Red Lover, The Red Diva

alo, gua main tembak je la kata2 hikmat tuh….cam sedap sedondon jer. but The Red Diva was given by my blog reader zaman2 sblm Bloggers Idol dulu lah, katanya aku diva merah. bukan diva yang diva ala2 tiptop diva tuh, so aku add je lah jadik gitu. dah sinonim.

2) Apakah link blog anda sekarang dan bagaimana boleh timbul idea untuk menamakannya seperti itu?

http://redmummy.com

motif lah kan tak tau nama blog aku, memang saje nak kena tangas lah!

aku pilih nama redmummy tu pasal aku suka red, pastu aku mak, jadi lah redmummy. simple and international. wah international hauk aa…serius lah kau aku buat blog nih mana ingat dulu boleh korang kenal kan.

3) Pernah terasa nak hapuskan blog anda? Sebabnya?

ada dulu masa kat blogspot. aku merajuk bengang gila ngan sorang pengomen ni lah. katanya sunguh menikam sampai main agama, so that s hurting me so so sooooooooooooooooo much aaa. but aku merajuk jap je lah, pastu aku bangun balik and stand still gitu kat blog merah nih. ada yang coba2 nak caras aku? hah kau perlu ingat, blog ni akan padam bila aku pun padam sama. insyallah.

5) Apakah pendapat anda mengenai blog kepada pemilik blog yang tag anda ini?

eh takde sapa tag aku, aku curik dari blog mya. so anw, mya emm, lembut lah orangnya. cam anak dara wpun dah beranak pinak. kira ok lah ngam2, aku tak rapat tak de jurang gak ngan dia. lam sebulan nak kitorg sms pun nan ado. kira kawan2 bila ‘alo mya, nak tiket free?’ hehehehehe’ ha gitu lah.

6) Senaraikan 5 orang yang akan anda tag.

tak mo tag sesapa

kang kalo dah tag

korang rasa burden

so x yah buat

nak buat kalo, curik je dari entry aku nih.

********

wah ringkas kan tag nih, itupun ada satu 2 soalan dia aku skip, cam hape2 jer. ada lagik tag pepanjang hazablah mak merah nak pikir…

ok siap satu entry

so korang leh senyum

IMG_7906

IMG_7913

senyum cam budak kecik nih :)

Comment: 8

Entry Bosan:)

IMG08297IMG08298IMG08300

kan bila dah abih cite kuantan

apa aku nak cite lagik nih?

cite bekas makanan bekalan anak2 boleh dok?

eh bantai lah kan janji adooo!

IMG08303

ai got them a new set, yang ada skang mmg le molek lagi tp aku nak yang agak tinggi and melebar so kalo amik biru lak gegirl sentap, so amik barney kaler purple, gegirl can use the top, abang can use the bottom. set pinggan makan pun kena ada yang baru for them sbb nak bagi depa semangat gila nak makan nasi. do u know one plate abang tu sama je ngan harga set dora plate gegirl tuh…huh, baik aku amik yang dora set terus dr sepinggan abang.

toys for kids, korang jarang pun tengok aku beli kan, dedulu before diorg sek sokmo la aku beli tp skang only certain occasion jer, they know the rules mar…

no toys kalo musim2 sek gini…

Comment: 7

Naik turun 3kgs!

IMG08296

well aku rasa diet aku agak panas lah lately, since balik from kuantan kan, so makan agak lianglibur. 2 ari lepas aku makan nasi for my dinner, ni bahana dek kuantan gak lah ni. dia kalo sekali nya diet kaco, abih ari2 lain pun kaco. but aku back up balik ngan roti organic.

IMG08305

penyedap selera plak aku beli Lurpak planta yang ada cop Reduced Fat! aku makan lurpak’s brand ni bertaun2, tp hok kecik nya size, since nak makan organic roti tu every 5 days, so i bought the whole beso pack tuh.

IMG08304

n fyi, lunch nasi ari2 memang lah boleh. tp janganlah sampai makan sepinggan gitu, so aku makan half of the plate. Solomon tu pun aku makan half gak.  perut macam dah santak. ni makan kat mahattan fish (fisherman ke yan? ha gelak la ko)

my weight..?

naik balik 3kgs, seriously, lam aku tepis2 makan during the kuantan trip, boleh gak sipi2 dia melekat naik kat badan. tu pasal kalo tak konsisten camni lah jadiknya. well ni ngah gigih usaha takwa murni nak turunkan lagik. eiii boring aaa!

Some more aku rasa orang kata, kalo ngah nak musim2 bendera merah tu, adalah napsu makan melampau2 datang kan. so sebab melampo,aku cam teringin nak buat asam pedas lagik arini…

nyamnyammmm….

Comment: 15

New machine New gadget…

IMG08276

IMG08273

inilah bendanya yang aku nak carik sangat from the shop Saloon earlier. tp depa takdak jual…memang patutlah pun, diorg tu jual segala barang for saloon yang aku lak pi carik barang for eyebrows.

benda ni aritu aku pi casting kan (casting ni  aku janji bulan may baru bley up story nya) so make up artist tuh dia pakai menda nih. aku cam wah senangnya. tak yah nak tobek2 nak threading (boo marah aku salah eja, sorry boo), nak pluck ke nak buat manually. pakai nih jer senang. laju gila dia buat.

so she said dia beli masa tu lam seratus lebih. brand panasonic.

IMG08278

make up artist tuh pakai hok biru, so aku amik yang pink, coz pink dah dedekat ngan merah lah ala2 kan….harganya RM78. yang harga RM88 tuh plak lagik canggih la kot dok, but we go for the cheap one lah. make up artist tu pun pakai yang sama ngan aku amik tuh sket nya lama bertaun koo…elok jer. so aku amik sebijik yang make up artist tuh pakai.

IMG08281

benda ni ada jual kat JJ Maluri, branches lain gua tak tau, lu check lah sendiri kat bahagian electrical goods depa yer… yang lawak nya mamat yang served aku nih bukan dari panasonic tuh, dia jaga panasonic yang goods bebesor cam fridge washing machine etcs. minah yang jaga tu ke mana tah perginya.

so puaslah dia nak ajar tapi x geti.

kak, perlu ke orang pompuan pakai menda ni kak?

oh perluuuuuuuuuuuuu, terutama pompuan malas nak plug2 tobek eyebrows cam saya ni. laju dan pantas kalo pakai u nya barang nih.

IMG08284

ok meh kita testing satu

IMG08283

testing dua

IMG08282

cermin ku adalah microwave tu ha…nak jadik citer mamat tuh tak tau mana promoter sorang lagik letak cermin so no hal mar…aku boleh guna cermin microwave tuh….wanita kan dicipta untuk berpikir dengan bijak. wahhhhhh! tetiba je kan..

IMG08285

saya puas hati…aku rembat satu jugak the fink carer tuh….ingat ye harganya RM78, pakai battery AAA sebijik. battery lak tahan lama gila, ater ko bukan machine kan ari2 eyebrows ko tu kan, sekali 2 lam seminggu jer…kira kasik kemas jer.

IMG08279

pink ado blue ado…

ok lah aku singkap lagik behind the scene, aku nak biru actually tamo pink tuh tp biru tu plak dia tak jumpa yang RM78, yang ado is RM88, yang lam gambo tu lak hok tester, wa tak mau babe…so ai ll go for pink kaler. kaler ni doesnt matter asalkan harganya affordable ngam soi lah yok.

IMG08286

oh cop, kami pi JJ pasal beli monthly groceries mar………! bebas berduaan tanpa anak2 coz anak2 pi sekolah, kitorg kan cuti ari senin arituh….

so cik akak cik adik yang looking for easiest way nak touch eyebrows pakai ni jer ye…

ni leh pinjam buat cukur misai ke janggut ai tak nih?

nak kena tang????

shaver ko sket nya godang, aku nya shaver ni gak ko nak sebat.

Comment: 35