The heavy lunch…

IMG09220

cd kuning Ayat Manzil tu  Ayu The Sun gave me, adiah menjamu lunch gitu.

kamu ingat The Iron Wall’s entry? so ada adaptasi dalam bentuk vcd, harganya RM15, saya tak dpt nak join event tu coz saya involved with apa tah aku pun dah lupa, kena bukak calendar huhuuuuu, but saya dah order the vcd version. kalau kamu mahu order, bolehlah contact Ayu The Sun at this email add: siti.amiha.ayu@gmail.com

IMG09194

my super hungry lunch on Friday, sesungguhnya aku makan dengan penuh nikmat, kalau dulu separuh je abih, tp for this plate, aku wallop licin.

IMG09195

Ayu The Sun’s lunch…dia pun kelaparan..wui dedua lapar…. kami makan ni kat Manhattan Fish tp aku suka panggil ‘The Fisherman’ senang and mudah utk diingat.

IMG09197

Ayu The Sun came down to KLCC to shop her make up set, which ai will reveal next week, bestt wo make up dio! n sambil tuh kami bergumbira cite sana sini, since masa lunch ni ngah heboh cite Rahsia RM and Rezeki RM, ai heard lots bout the 2 entries from her…

apparently ada yang tak percaya with the income yang saya dapat. takpolah kamu tak percaya heheheheheh, biasalah kan orang mana nak sangka yang ai earned that much just from my blog. if you do your own math, you can calculate sendiri berapa saya dapat cik akak cik abang yer…

ai have revealed the earnings from my nnang’s dashboard, tak main lah tipu2 ngelat kasi exaggerate bagai, itu yang ko nampak itulah aku copy paste lam entry. itupun kalo aku letak yang current one pun kamu leh lagi gosok2 mata. saya bukan nak berbangga tp kamu jugak yang mintak to show for the pemangkin kemajuan diri sendiri.  wpun belum sampai ke puncak k/sia tp saya sudah ada path saya sendiri.

So sudahkah anda mempromosi RM ke puncak dunia?

wahhahahaha…mohon bantuan pls….diwarwarkan :)

toceiii!

Comment: 15

Mata Semata…

IMG09176

kuyunya muka aku…gloss as usual the last one yang aku apply..ni simple je mata aku nih, no 3 tones, satu highlight and satu highlight itam aku jadikan eyeshadow, tenyeh2…- nak cepat pi kerja ye namanya.

IMG09177

kita amik side view, the blusher dulu aku kalo buat ha kau cam clown, skang sudah smooth kan kan kan? cakap je lah yerrr, bagi aku sedap sket. rajin amik gambo pepagi pasal nak bg korang gak tengok…

IMG09182

ni namanya mata hantu :)

alah pendekkan je lah entry ni – dah kat midnite masa aku buat entry ni. terus terang ckp mata aku dah kuyu2 sipi2 jer nih, mbe sbb a nite before aku siapkan entry Rahsia RM sampai kol 130 pagi kau, tu yang pasal aku mengantuk gila nih.

asal janji complete set gambo make up at least lam sehari ado, udah cukup kan kan kan…

thanks ye kamu2 yang anto email, ada yang saya dah jawab, ada yang saya lom jwb, yang tanya pasal related ICT / blog nya hapa2 tah tu sirman kena jwb kan, dia tu lambek sket menjwb than bini nya….

those yang ada amik copy paste entry Rahsia RM, n emailed me on that, some saya dah view, yang lelain tu saya amik masa sket yer….saya akan jengah, tp sabar tau. so jangan kecik ati ‘aku dah copy Rahsia RM ni, kak red ni tak nak ke datang jenguk blog aku’ ada…ada…aku datang tp lambat sket.

ketapi aku pun kadang2 kedaung…..

Comment: 14

Orang mengantuk disorongkan bantal…

IMG09211

sirman nak bawak aku pi makan kat amy search nya restaurant si cheng ho tu (bukan cheng lok tau :) ) ….tp aku capek. aku malas nak travel jejauh…suh makan dedekat umah jer. n aku teringin nak makan ns putih, so kami ke Kolek Cafe. simple and sekangkang je ngan VA. ngantuk la penat bagai..toksah ckp lah.

IMG09212

sirman makan omputih nya style, time kat umah tekak dia sume nasi segala lauk pauk campur, time kat kolek cafe, nak makan menu steak sesaja.

he s bz with his work bla bla bla…

me is bz cite SIY, YM ngan Mas…

korek ilmu

aku pun nak kurus :)

IMG09215

itu je dating yang mampu aku buat, coz aku sangat sangat sangatttttttttttttttttt perlukan rehat. balik tu pun no dvd, amik bebudak n terus siapkan entries. mmglah sabtu ahad leh buat entry on the dot, tp aku dah disiplinkan myself dr dulu lg, a day before kena buat entry sebanyak mungkin, terus set auto publish. sabtu ahad pun kadang2 aku kuor.

lgpun saya ada 2 assignments lagi yang tak siap, so ai really have to adjust masa bebtul.

IMG09216

setelah kupasak telinga sirman, akhirnya dia tukar gak lampu bilik. ada 2 terbakar.  mata aku ni rabun, x leh kurang2 cahaya bila nak belajar ke esemen ke so dengo bebel2 sib baik ada stock lampu. kalo idak kusam la mata aku nak buat kerojer. dia nak kuor memalam pi carik lampu, takda maknanya.

kita cite light2 lah today yer…arini ari sabtu, ari rehat. aku kurangkan2 entry yer…

sian aku, penat gak kadang2. so bagi aku type sesikit je lah yer.sebenornya ngantuk nih :(

entry terbaru dah siap buat, korang tunggu je kang dia kuor.

cam tak biasa plak resmi RM lam nih…

orang mengantuk disorongkan bantal — sayalah orangnya. :)

Comment: 8

Grey and Black…

IMG09105

ha make up pucat ke idak? cam pucat coz no gloss mar….tp aku cam suka lak tang mata dah ada sket improvement gitu. korang pasan tak? korang tak suka ke make up gitu, takper nanti aku buat kaler lain plak yer. kan dah bilang, ari2 harus testing power make up.

IMG09107

this is with the lipstick kaler coklat, apa yang mampu kucapai…huhuuuuuu

IMG09108

the eyes tu nampak cam satu kaler but actually 3 kaler, one is mac’s silver, pastu aku pakai mac’s black gak and bshop shimmering kat tetengah…

IMG09101

so dari pandangan bukak mata, hasilnya jadi gitu, ujung bawah mata aku tempek sket the black eyeliner, white khol is a must yer…udah siapppp :)

itu kelas make up tak rasmi arini

tah hapa yang aku ajar tah hahahaahah

eh aku utang korang satu lagi stage entry with RedGlow masa kelas make up arituh, kalo tak kuor arini, aku letak next week yer…tetiba cam mood kepompong malas nak buat lagik.

**tetiba lepas entry Rezeki RM yang aku tutup tuh, sume orang senyap … napa korang ek?

Comment: 23

Saloon to Female Magazine…

IMG09060

ini majalah Female, wah cam la korang tak tau ngejar plak…aku nak bawak imaginasi korang ke majalah nih, bulan bila dah majalah ni, lupa seiiii, lama kot.

IMG09064

oh btw sesambil tu vivian sedang menaram rambut ku, aku pi saloon kan jarang, kalo ada event jer tp kerana saya takdak iron yang best kt umah, kena gak aku tadah pala kat vivian.

IMG09065

vivian, one day nanti ai nak buat rambut gini, u leh buat bun camni, tarik sume rambut ke belakang?

bolehlah red…

IMG09066

tak pun camniii

IMG09067

dan cenggini gak, tetiba jer nak sume rambut sauk ke belakang kan….IMG09071IMG09069IMG09070

the top 3 gambo shu uemura nya base yang cam moose lah, masa my first attemped ngan RedGlow aku nerai yang tu lah, tp x syok, aku suka yang stick lagik. oh ye yes saya lom beli lg :(

IMG09072

koleksi2 make up dari shu uemura gak, apehal aku asik promot depa nih, aterr kebetulan lam tu ada citer make up la weiii

IMG09073

so pastu korang dah pandai make up bolehlah buat mata rainbow yang model tu pakai tuh….ai x leh la, mau golak dek anak2 jor

IMG09074

wah melissa pun in the picture marr…..if u deal wt nuffnang, under advertorial, dulu melissa ni sokmo lah tepon kita, tp skang dia dah left the company, sambung belajar kat melbourne. last project dia wt nnang was the ribena purple heart yang aku buat arituh. her bf is my cino boipren. sapa follower aku baca betul2 lam blog leh tau lah. masa lam majalah ni rambut dia pendek, while ngan nnang dulu rambut dia kemain panjang ikal mayang.perkhhh cantikkkkkkk!

IMG09078

iklan lagi, rambut dah nak siap…kan aku bilang ni kat saloon buat kerojer for majalah female. hikss

IMG09075

ada minerals loose powder loreal gak, stile pun ado. itu loose powder yang aku beli tunjuk lam blog smlm, yang stila tuh, korang leh pi lagik counter stila parkson klcc, depa masih lagi buat jualan hebat for stock clearence. asal aku lalu jer, cam jualan lelong jerrr.

IMG09076

ini apo ek, ni mac. apa nak citer, tarak citer heheheheh amik gambo je lah

IMG09077

ini benefits nya promotion citer merapu. pun aku tak tau nak ckp apa aahahahhahaa

IMG09081

the 3 celebrities tu mata depa ngan smokey eyes…kata Female lah yer

IMG09080

ni product2 yang ado smokey eyes, bukan yang tengah tu Guerlain ke? ye kot..ai donno mar..ai dont hv that mag, aku tumpang baca masa cuci rambut kat saloon oi

IMG09061

saya adalah pantang nampak iron rambut skang ni, laju je lah aku nak mengidam kannnnn

IMG09068

ayoyoo ada lagi gambo iron, itu awek baju biru tu tah sapa lah, dia hairstylist, wpun dia hairstylist kan, dia ke mana2 pun dia bwk gak iron pink dia tuh…tp kecik lah kan, for travel purposes ok ler. aku kalo travel yang tu lah kat umah yg tu gak travel aku sauk…

IMG09085

wah dah siap….entry yang bermanfaat sambil cuci rambut hikss…. :)

ha abih dah entry tu

gilo lah kan nak suh aku snap sampai 2,3 ratus muka surat

yang peperlu jer aku tempek…

ada satu site tu lam Female ni dia tunjuk sapa yang nak sewa handbags yang memahal, ater korang kalo tak mampu nak beli LV ke Prada hapa2 sume tu ha pi site tu, pilih brand mana yang ko nak sewa. eh kuasalah nak ingat apa site tuh, sila pakai cik google.

Selamat Beriadah, esok sabtu dan ahad… amacam? ada project?

huhuuuuuu! rambut aku tu wash and curl, RM48. cuci nya 18 jer, tp sbb buat curl mar….bilo la den nak dpt iron ni!!

Comment: 13