Tym’s Wedding

IMG_3492

pengantin baru arini menetap di sungai besi

tp bertaun2 dok belajar kat Adelaide….

saya dan dia sangat ukhwah, wpun kamu tak penah nampak dia lam blog saya but behind the scene of RM kamu enggak tau siapa yang saya senangi….

IMG_3505

after getting the invite from her, ai told sirman that this is a wedding that we cannot miss

we just have an hour to get ready for her wedding, coz ai was from somewhere, balik bersiap and amik abang from his tuition

Selamat Pengantin Baru Tym, the husband pun pernah ‘tolong’ saya tau :)

IMG_3556

aku n sirman bergilir2 makan, but ai didnt eat so much lah….lauk2 orang kawin korang tau lah, sangat membunuh diet saya hahahahahah…tp nasi minyak nya alahai, kalo sirman dapat cedokkan lagi 2 senduk, harus aku tak malu. tp ai malu nak tambah hikss

IMG_3567

mak pak dah abih makan, anak2 sket nya lembab, orang keliling dah bertukar orang duduk makan tp depa sangatlah mengira nasi. specially gegirllah. sambil makan sambil menceceh

IMG_3568

dan aku adalah sangat rimas dengan lens kaler yang terpaksa aku pakai coz kang abih sbulan tak leh pakai dah…ni kali ke 3 aku pakai selepas redglow’s session and ‘casting’ yang akan kuor ceritanya on May

IMG_3578

selamat pengantin baru Tym, kita jumpa lagi tak tau lah taun bila, selamat pulang ke adelaide semula, semoga mendapat ‘bunting pelamin’ dan berkekalan perkahwinan mu ke akhir hayat.

‘service’ mu dik aku masih perlukan hahahahaha aku dulik apa ko dah kawin, akak pun dah kawin gak, anak 2 lagik! huhuuuu…..banyaknya nak kena berkias lam entry Tym nih.

IMG08403

btw, sirman was wearing baju batik from Melaka, yang aku beli kat kedai kebaya melaka aku last year tu lah. abang plak pakai baju batik from jakarta, tp seiras ngan bapaknya. it doesnt look the same at all, kalo tengok dedekat tp kalo tengok jejauh kamu mesti ingat serupa.

baju abang tu aku beli kat Tanah Abang, jakarta. so korang pi Tanah Abang, jangan lupa rembat baju batik lelaki.

IMG08421

gegirl pun pakai baju from jakarta jugak, tp aku cam rasa dia x leh pakai baju ni lama lah, coz cam pendek dah sket, so takpe, lam 4,5 bulan lagik kalo dah singkat sangat kita sedekah jariah je lah nak baju ko nih. bukan tak biasa pung…

baju gegirl plak aku beli kat ITC Kuningan, Jakarta yer. ada 2 kedai kat ITC kuningan tuh yang penuhhhhhhhhhhhhh ngan baju bebudak. but tak lah kata murah sangat, cuma kalo ko purata tolak selai baju antara 20-30 inggit lah. tp quality sangat harus lah tip top!

IMG08423

anw, aku menyiapkan rambut tocang gegirl ni kat lam keter jer, yakni from VA to tuition abang and terus ke Sungai Besi. aku tak sempat nak siapkan rambut dia kat umah coz mak nya pun bersiap for rambut and make up dah sejam…

so ni cite untuk tenghari Sabtu yang ringkas…

pagi nya cite aku skip lu lah, tu pun spesial gak, jumpa orang jauhhhhhhhhhhh!

:)

Comment: 17

Sinopsis Sabtu

IMG08413

pagi sabtu di QB

IMG_3571

thari sabtu di Sungai Besi

IMG08436

petang Sabtu leaving VA

IMG08442

petang sabtu di highway

IMG_4008

kol 12 tgh malam Ahad

so nampak gaya mana satu aku nak mula dulu nih

ini transisi yang bermula dari pagi ke tengah mlm sabtu. so setiap tuh aku kuorkan satu entry lah yer…capek dongg, capekkkk! apapun capeknya, kami anak beranak seronok giler…n semua tuh sbb aku dapat jumpa ramai orang jejauh. apart of that gila lalok  toksah cakap lah.

so anw, back to the contest, ai bet takde sapa dapat capture kan? itulah namanya contest, kalo aku cakap itu contest kang ramai bertubi2 lah yang print screen, so mana satu aku nak pilih pemenang gitu. but up to now, memang takdak sapa pun dpt bagi aku print screen and the hidden ‘story’ lam earth hour semalam.

patut korang grab tau, coz aku bukan letak sejam but sampai 5 jam gitu, ehhehehehhee…

now lam RM tak leh letak contest sesenang, korang leh laju je buat, aku dah bertaun2 buat contest so kena belajar from the past lah. Right gang… :)

Comment: 7

Kisah Sepanjang Sabtu…

aku ada banyakkkkkkk cerita

and aku ada beratus2 gambarrrrrrrrrr untuk korang hauk for my one whole day sabtu kisah sepanjang hari

memandangkan aku balik pun dah kol 230 pagi

kol 3 lebih baru nak masuk tidur

so korang kena sabau sket lah yer tengok gegambo tu

tekan gear sket….

hangpa kan suka tengok gambar kat RM kan…

sambil aku potpet sakan

so

jap jap gi kuor :)

Comment: 0

First Contest in RM

First contest :)

Korang dah tengok the surprise in RM for the earth hour?

Dang big smile then :)

My earth hour bukan sejam, was terdragged till 115am!

Well actually, that’s the first contest in RM, sesapa yang dapat capture the earth hour screen from RM’s page, pls email it to red@redmummy.com . The first person to submit the captured will win something from RM.

In that capture, pls make sure I can see the ‘hidden’ surprise of that earth hour :)

Updating this live from the highway back down to KL. Reached VA at 230am, now kongkalikong time …

lalok n ngantok!

Comment: 12

Visit The Tailor

IMG08392

IMG08393

baju yang blah kiri tu sekali tu kan, aunty yeli cakap tuannya dah berbulan bulan bulannnnnnnnnnnnnnnn tak datang amik. datang anto baju buat sekali rap, so yang tu mmg dah makan bulan laa. aku rasa kain kurung tu dr before raya dah ado.  so this reminds me aku nya stock anto kat aunty yeli, huh, kalo amik sekali rap, harus 4 angka. so kena amik bulan nih 2,3 lai, bulan depan 2,3 lai, wahahhahahaha! banyaknyaaaaaaaaaa, pakainya nan ado!

IMG08399 ada satu baju yang aku anto tu udah siap 99% tp aku tak urgent nak pakai, so wedding arini aku pakai apo yang ado kat gobok skang….

aku bagi tengok sesipi jer lah tuh…kaler merah! from jakarta…the one yang tersergam indah kat tanah abang, si patung tu pakai, terus aku sebat!

IMG08400 actually aku sampai awal kat kedai aunty tp aku kena tunggu sirman coz benda yang aku nak anto kat aunty nih ada kat dia. so aku carik peluang anto keter pi cuci….terseparuh lak pulak gambo sirman, ah gambo dia tak penting, gambo aku lagik penting huhuuuu..malas nak snap 2 kali coz aunty yeli phobia je kalo aku snap gambo, dia ingat aku nak amik gambo dia.

dia malu lah nak kuor blog…

sapa azah? my blog reader yang nama azah, customer aunty yeli gak. apa korang borak on RM ek? wahh…!

hai azah :)

IMG08401

makan la nasi goreng tu, penuh calorie je weihh…aku tengok je dia makan, seleraku automatic terbantut slepas jam 8 malam….kitorg makan lam ujan lebat tempias kiri kanan, ni fav kedai kuning sirman, lagi satu coz dia nak jumpa ‘apek’ the supplier…..

IMG08391

btw sapa pi jakarta ke bandung, aunty yeli cakap kalo korang nak buat bisnes ke kan kat kl, korang beli kain ala2 lace gini, customer dia beli nih lam 20 per meter, korang beli 2 meter jer pastu jual RM100. kompem laku! hemm….

so ni tips sesapa yang pi jakarta bandung indon lah yer…

nak aku ke sana…

insyallah…rezeki kalo datang menggolek, hak kita jugak.

ni citer visit the aunty yeli kan, ha untuk ke 19ribu kali aku bilang lah kat sini pasni kang mesti ada lagik yang email aku tanya kat mana location aunty yeli lak

korang tau penah dengo Bandar Sri Permaisuri?

sampai je BSP

korang pi carik JPJ BSP

ado satu je

landmark lain, belakang JPJ ado Hajris the famous

pastu kedai aunty yeli ni 2,3 belah ngan JPJ…

ko sebut ko reader redmummy gak kat Aunty Yeli, jangan ko pi cakap kat anak pompuan dia plak, anak dia tak kenal aku aaa…so insyallah dpt lah sipi2 diskaun. coz dia tau aku promote dia, so korang bolehlah cuit2 sket aunty yeli. but big warning aaaa, aunty yeli sangat peramahhhhhhhhhhhhh hehehehehehee :)

Comment: 4