Gymnas Class

IMG_1415

IMG_1445

IMG_1528

IMG_1519

IMG_1479

IMG_1500

IMG_1488

IMG_1518

IMG_1405

IMG_1466

hari ahad adalah ari sukan riadah anak2, cam biasa ler, si abang taekwando paginya, si adik ada gymnastik petang nya. kali ni aku terpaksa ikut sama sirman nganto gegirl bila depa claimed kat sirman yang depa tak dpt lagik payment for her uniform set.

wa rasa nak tangankan jer, dah 2 bulan aku bayau, lagik mau cakap aku tak bayau. pastuh bila aku dah jumpa bagai, dia admit lah dia ada duit extra dapat uniform set, tp tak tau dari sapa yang membayonya. ater tu lah kamu idok mau issue receipt jam2 tu gak bila orang bayo, kan mak gegirl udah sentap.dah sah2 lah tu dari duit aku yang membayo.

tp aku cakap memolek le kan, lgpun tu salah paham, kalo aku buat hangin aku ado lak anak aku kena kick off from the class. ntah bila lah anak aku tu nak dpt uniform ngan kasut, lemb tollah gymnastic center nih.

gambonya banyak yang kurang cantik lam entry nih coz tangan  mak nya yang ngamik, bapaknya malas nak gerak bontot berjalan satu gym :)

Comment: 7

Hitam Putih Merah

IMG_0644

itam putih for family photo, gambo raya nih taun bape ek, taun lepas bukan, 2 yrs ago…purple theme, but for today, jadi tema itam. aku tak suka pencahayaan gambo nih, sirmanku – on the left ada pantulan, keep on snapping lagik yer pls

IMG_0646

gambo malam waktu nak kuor dinner, la nih aku tempek ari2 gak lah ngan make up RedGlow ni yo, suka lah, tak tau mana satu nak pakai, rasa macam nak buat pelangi plak, tu kaler kuning oren ijau tuh wuii, bilo ke masonya aku nak menempek. pakai plak ngan brush yang Raf Spore kasik, sedap nyerrrrr mengaler muka.

IMG_0645

sib baik pakai baju, orang nak kuor bilik ayo pun dia nak testing power…

wuii lengan aku tuh, kalo letak sebelah peha abang and gegirl, emm leh tahan gak gedempal mak nyer…

napa le asik entry bergambo ala2 ada ISO kan, kira just nice je lah, redmummy.com ni kan team work ngan sirman, gambar for event aku sumernya dia yang kena jaga mar….just that, aku ni fussy, setiap gambo aku nak dia snap lebih 5pcs coz aku suka nak pilih the best jer. kalo amik 1 snap, aku tak de option lain, either aku pakai gak or aku x leh pakai right?

well yes, ai sponsored that new gadget for him, with one condition:

itu barang, adiah besday for taun nih, taun depan and 2 taun lagik. not only that, itu jugak adiah anniversary adiah ari bapa adiah segala bagai lah, for 3 years in a row. heheehehehehe :)

tu pasal lagik kena diet, duit dah kempis hahahahhhahaha!

Comment: 18

Calorie Chart

IMG_1646 IMG_1647 IMG_1648 IMG_1649

seperti yang kowang2 mintak, ni ha lah aku bagi gak 4 pages of the calorie chart, sirman terus zass zoom zoom snap gambo nih malam tadik gak. letih dia tenok korang mokak2 mintak chart ni yer…ha apa lagik enlarge kan print and kasi tampal kat dapur memasing. cam aku carry kulu kilir heheheheheheh, naik lunyai dah original paper dia.

ye setiap kali nak makan, aku refer kat calorie chat tuh, baru lah rasa sedor diri banyak!

IMG08026 IMG08027

pagi smlm aku makan roti fibre tuh 2 keping, pastu lunch aku makan spaghetti, wuiii….berminyak tol. aku makan separuh jer. tp petang smlm aku pi ‘bersukan’ pastu aku agaklah kelaparan yang tahap cipan.

aku suh fifin rebuskan bayam. ok fine lah dia rebus

sekali dia letak nasi sblh bayam.

perkhhh! ngan nasi2 tu jugak aku sental :) IMG08028

tapi jangan terkejut, sbbkan ada waktunya aku makan sket, ada waktunya malam wpun aku tak patut makan nasi waktu malam kan, tp kerana special case bohliau, so aku terpaksa lah qada ngan nasi, n tahukan anda, aku turun sekilog lagi hikss…

so skang berat aku 49kilog. wpun wkend arituh aku makan nasi lemak berbungkus2 lah roti canai kan, but mbe jarak waktu makan aku buat lelama panjang lebar waktunya for each meal, pastu jarak makan ku jugak agak jauh to each other kan…..

tu lah mana pi nya nasi2 tu menyorok, tetap gak turun sekilog. nak kata weight machine aku rosak idak plak coz aku cuba kat weight machine kat ttfc pun maintain sama gak kilog nya.

tp bersedialah kalo tak control gak makan ikut diet calorie chart tuh, kompem naiklah balik badan nih yer…

Good luck gang bas merah :)

Comment: 26

Nasi Lemak Kukus

IMG_1594

amboi akak, makan KFC sorang2, sket nya nikmat. asal aku pandang je dia bebuat pandang tpt lain…takpe kak, saya tak leh makan kfc tu pun.IMG_1622

gegirl hungry mummy, nak nasi lemak plss

IMG_1626

mummy suapkan yer…

IMG_1636

sedap nya mummyyyyyy

IMG_1628

sedap ke? emmm…nasi lemak. leh buat mommy gemuk nih

IMG_1637

mummy rasa sesudu yer….

IMG_1631

ngap satu sudu lagik!

IMG_1635

bukan tadi nak rasa sesudu je ke?

IMG_1643

satu for gegirl

IMG_1642

satu lagi sudu for mommy

2 bungkus nasi lemak kukus for gegirl :)

aku tewas tumpang makan sama bila mengenangkan it s weekend. lagipun perut nih last meal masuk pun was like 5 hours sblm tuh kira ada exceptional case lah. wah kan, dan dan ada exceptional case gitu.

nasi lemak kukus taman tasik permaisuri, hasilnya dari sebungkus kami beli 6 bungkus for all 4 of us. tapi jangan terkejut, udahlah aku makan 2 bungkus kat playground yang share2 ngan gegirl, mlmnya aku makan lagik 3 bungkus hukhukk…..saya very the lupa daratan, sodap le sangat nasi lemak kukus tuh.

nyamnyammm!

pastu berat aku masih tak nenaik tau…. dia nyorok kat mana tak tau lah kan si nasi lemak tuh :)

ha satgi calorie chat tu kuor blog merah nih!

Comment: 9

The Lil Caliph’s Contest!!!

This is a sticky mode entry for The Lil Caliph, an online blog yang menjual keperluan ibu dan anak….Please scroll down for an updated entries.

FYI, ai m not participating the contest, but this is a contest that ai must promote since the prizes that you are going to win is HUGE! In collaboration from RM and The Lil Caliph, one of my blog readers, yes you as RM’s readers, stand a chance to win any of the prizes. Only 3 Prizes to be given away! n 1 of them is yours!!!

contest_big1

And the best thing is, the GRAND PRIZE is a 4D3N vacation to PHUKET OR BALI (It’s your wish!).

And 2 more bloggers shall win a vacation for a 3D2N to LANGKAWI, REDANG OR TIOMAN ISLAND.

TERMS & CONDITIONS

1. The Contest is open to anyone who owns and writes a blog publicly.

2. Bloggers must include the Big Contest Logo (just right click, copy and paste or click here) on their blog entry to be qualified.

3. Bloggers must also ensure that they mentioned TheLilCaliph.com with a link back to the webstore, and finally drop a comment here (kat The Lil Caliph’s link tu kay, bukan kat RM pulak) with a trackback of their entry/blog after every postings.

4. Your blog can be written in English or Malay only.

5. This contest is open from 1st January 2009 to 31st March 2009.

6. Any participation that follows the rules above will be counted as an entry.

7. Bloggers are allowed to send in as many entries as they like, however, only bloggers who put up more than 5 entries a month are eligible to win the Grand Prize.

8. There’s only one (1) prize will be given to one blogger, no matter how many blogs you own.

9. Winners are judged based on the most creative way of promoting TheLilCaliph.com on their blog sites. The blog with the most hits stands a bigger chance to win.

10. The winners will be selected after the contest ends and shall be announced on our TLC Blog by 6th April 2009.

11. The holiday prizes are solely on accomodation in Hotel rooms for 2 adults + 2 children only. Winners must provide their own means of transportation and everything else related.

12. The accomodation is valid until 31st December 2009, and subject to 2 months prior booking.

13. Prizes are not exchangeable, transferable or redeemable for cash for whatever reason. However, the winner of the Grand Prize is allow to exchange their international to local holiday with a written request. We will honour the exchange to 4D3N to Langkawi, Redang or Tioman Islands.

14. The Organizer reserves the right to amend, delete or add to the above Terms and Conditions at any time without prior notice.

Additional terms and Conditions specially for Redmummy.com’s readers

1. There are 3 winners for this contest yang The Lil Caliph pilih, but one of the winners will be you, my redmummy’s readers.

2. To entitle you to win the prizes, you need to mention in your blog’s link of your entry that you are from Redmummy’s readers and also to mention that in The Lil Caliph’s entry kat sini bout it.

3. If korang rasa nak menang the Grand Prize, korang kena pulun kati buat entry on the The Lil Caliph, more than 5 entries for these 2 weeks. apparently the closing date is end of this month, so balun!!!

4. Kalo idak, satu entry je memadai but that one you stand a chance to win the local holiday.

**************

Ini adalah contest pertama untuk pembukaan tahun 2009, wpun contest ni bukan anjuran redmummy.com but still, ai m helping The Lil Caliph to push harder on the contest.

So all! Selamat membuat entry bout The Lil Caliph!!!

Comment: 7