Ragam anak2 kita…

img00778

wayooooo! ko dik, sampai awal sekolah. she s the firstttttttttttttt person ko sampai kindy dia ari apa ni yer..ari kamis kot. gilo lah awal. dia ikut bapaknya anto abang, kadang2 mood dia ok dia nak lah dating ngan bapaknya kat amal mamak tu tp kalo mood dia malas dia suh anto je terus pi sekolah. so this wk dia cakap ‘gegirl tak nak dating ngan daddy kat hajris, nak terus pi skul’ (semua mamak kat dunia ni dia panggil hajris tak kira lah QB ke Amal ke Kayu Nasi Kandar ke).

img00779

sebab pagi2 buta sampai bapaknya siap snappy2 gambo dia and temankan dia kejap. cikgunya adalah dah sampai tp dok rilek lah kan main2…dia suka smapai awal rather than sampai lambat. pagi jemaat plak dia suh aku anto so bapaknya kuor ngan abangnya, bila dia tengok abang dah siap dia baru nak mandi, member sudah sentap.

dan2 tuko pikiran nak suh bapaknya antar, ko dahlah tak mandi kuasalah kan bapak ko nak tunggu kang lambat plak abang ko. siap mencebek2 and meleleh ayo melalak menangis. pagi2 jemaat dah buat drama woooi!

IMG08553

IMG08554

IMG08555

wah abang pakai baju melayu merah, nak pi menikah ke? hikss….ada majlis apa tah kat skolah agamanya aku pun tak tau. udahlah baju2 melayu dia aku export kat umah toknya, sekali bila dia balik kamis dah mencanak suh amik baju kat umah tok. abang ni kadang2 pagi2 lawak gak lah…

kalo dia bangun, dia tau bapaknya yang anto kan, dia sendiri yang kejut bapaknya. tp dia lam ngigau2 nak masuk bilik ayo tu dia kejut ‘dadaaaa, bangun’ dadaaaaa.

wahahahha

tetiba bapak ko jadik dadaaaaaaaaa. apa dah!

ada satu malam baru nih, dia tidur bilik dia pastu dia terjaga masuk bilik aku, that time not even midnite yet, ‘mommy, nak towel  nak mandi’ woi ko pi sambung tidur balik, lom pagi lagik, tengah malam pun blom. agak2 lah kalo ngigau tu…asal bangun je nak pi skolah.

there s one time dia bangun gila awal, at 4pagi kay, dia bangun mandi tengok makpak tak bangun lagi siap kejut, alloooooooo abang ko naik lah atas katil balik bang, baru kol 4 pagik lah. tidur balik ngan baju sekolah agamanya.

dia agak disiplin lah tang sekolah, aku rasalah. satu pagi gak dia dah siap berbaju biasa dia bfast depan tv, sebab nak catch gak tengok kartun. sekali pagi tu dia kuorkan buku sek NK, buat homework. aisay aku ingatkan hwork dah siap. rupanya cikgu NK yang ngajar subject BM sangatlah garang, so dia bangun jer benda tu yang dia ingat dulu nak buat. tau ko takut ngan cikgu tu yer…

ragam anak-anak kita. ragam aku masa kecil pun ntah…hahahaha malas nak cite ar.

Comment: 14

Jiwa rawan jiwa kaco!

i have drafted a new entry for 1pm since last wk tp aku push it to esok lah.

entries selepas ini semuanya dah pre publish sejak last weekend.

currently, saya adalah dalam jiwa rawan jiwa kaco jiwa luka.

ulang alik ulang alik aku ngah malam tadi

dah panjat katil

leh turun katil

menung kat balcony tengok bintang liplap (ado ke bintangnya malam tadik ek)

so

hari ni

saya kena menguruskan perkara berbangkit

insyallah nanti saya boleh kongsi sama kamu jugak, bagi saya kasi kawtim menda nih, by today jugak!

Comment: 7

Slim It Yourself (SIY)

Please allow this entry as a sticky mode, as usual new entries at the bottom of this entry.

image

ai gotta know this product from someone, then satu hari saya berdiskusi sama tuan punya SIY, and wonderfully saya dibenarkan untuk mencuba product SIY. kalau aritu aku buat killer diet, ai manage to reduce 3 kgs for 5 days pastu berat aku kembali naik due to my kuantan’s trip. n tak turun2 after that wpun aku cuba kawal lagi my dietary.

So ai need speedy lagik hahahaha…..! so ai tried this SIY. Actually promotion on SIY sudah sampai ke telinga saya sblm saya mengenali SIY personally. Someone has reduced their weight banyak gila tak silap 8kg lam sebulan! Ko nangis tak dengo…..

image

Apa kelebihan yang SIY bantu to your fat body?
1.Menguraikan lemak tertakung dan degil
2.Membina otot tanpa lemak dan menindas simpanan lemak
3.Anti- Selulit
4.Menegangkan dan memulihkan daya hidup muda untuk kulit
5.Mengawal perasaan lapar (mengurangkan selera makan yang pastinya)
6.Mengurangkan ukuran pinggang, unggung, paha, mengetatkan dan membentuk punggung
7.Menguratkan kolestrol di dalam tubuh badan
8.Merangsang penghasilan hemoglobin dan mencecah anemia
9.Meningkat system imun dan peredaran darah.
10.Melegakan sembelit dan keletihan

The list keep going on and on….

image

Remember one thing my RM readers, ai m promoting something yang saya pakai sahaja. Yang saya tidak tahu keberkesanan hasilnya, saya takkan cuba2 promote. Saya masih lagi control my diet, tp saya tetap juga gunakan SIY sebagai tenaga sampingan dan pemecah lemak.

Mas the owner of SIY told me kalau kamu sudah mula kurus, dah dpt berat ideal bolehlah berenti makan SIY, tp ada yang testimonial nya berlaku apabila mereka boleh turun sebanyak 9kg dalam masa 10 hari. Ini pun bergantung pada peringkat umur dan obesity badan kamu jugak. Kalau saya sudah mencecah 30s with lemak2 berkepuk2, ai may need to get 2,3 boxes.

Saya mahu Mas buktikan betulkah product ni boleh menjamin pecah lemak saya, kembali kurus something like that, she gave me 2 pairs of photos. Satu tu malay lady tapi sebab saya dan Mas tidak dapat permission from the subject, tak dapatlah saya letak gambar dia berubah kurus dengan menggunakan SIY. Tp saya diiznkan untuk mengunnakan gambar ini, originally from the SIY’s product!

siy1

siy2

For a malay lady nya testimonial, Mas suh direct the link to her web, so kamu boleh pi tengok link SIY nih, ada gambar one malay lady yang pakai nih, turun 10kg ngan 1 kotak ajer!

Insyallah, kalo kita consistent ngan dietary kita, yang lemak2 tu akan berbuang jugak..n ai m calling all of you to join me drinking the SIY nih. Rasanya macam juice gitu…10 botol siang lepas breakfast. 10 botol diminum waktu malam sebelum tidur.  20 bottles meant for 10 days.

Camnilah hangpa dok mesti cakap ‘iskk another product untuk kurus?‘ …. excuse me, in RM, this is the first time I m testing and do this as my testimonial, ai m happy with the product so far. Ingat tau, aku adalah manusia paling fussy jugak. So saya hanya mencuba the best, and do agree with me SIY is my best slimming product, at least.

2 benda yang aku sentiasa buat:
1.control your diet using the calorie chart.
2.Take SIY as your supplement for double the slimming effort.

Remember what you need to do, reduce the intake of food high in fats, yang as per the calorie chart aritu kay. Avoid taking sweet drinks and carbonated drinks.  Drink at least 2-3 liters of water everyday, ni aku dah bilang kat korang banyak kali gakkan, a must for u to do! No exception.

image

My own review:

Day 1 – a nite before aku makan the malam nya botol, siang tuh pas makan kat desa pandan cam nak pecah perut aku ngan bulu roma naik, abih aku langgar police scan kat klcc tu coz nak kejarkan toilet. abih memulas aku jadik mual2, makan tak selera, agak mengurangkan selera makan lah.

Day 2 – aku memerut lagik tp kali ni between 11am to 12pm, so masa tu 2,3 kali aku ngulang kuornya idak, the last visit to cik toilet baru abih memerut….but no mual at all.

Day 3 – memerut kali nih dibantainya kat ampang park. adooiiyooo sakit tau. agak lambat sakitnya pasal aku dok makan nite siy tu lambat a nite before. so process siang jadi berganjak.

Day 4 – terlambat lagik makan SIY malamnya so siang aku memerut only at 6ish pm. gilo weih….tapi sebab aku ada masalah memerut, dapat buang ari2 adalah satu issue yang sangat aku suka jugak.

Day 5  to Day 7 – in order, expected to memerut between 11-12noon.

but all in all kan, setiap hari tu aku asik buang kahak jer..bak kubilang sama teman ku ‘banyaknya santau  ijau yang kuor weih’ ha gitu lah. abih angin kahak bagai lain kuor.

I need to get at least 2,3 boxes more..but after using it for 7 days, berat badan saya kurasakan ada turun lam sekilog 2 but the most important thing is ada inches dalam lemak2 peha dan perut telah berkurangan. Sebagai contoh, satu pant yang saya pakai dulu adalah ketat tang peha, tp selepas pakai SIY, dah a bit loose tang peha. so probably for your body your weight akan turun in kilograms, but since saya baru pakai for 7 days, ianya turun dalam bentuk inches. lemak bertaun2 mar….lagipun saya tau body saya amat susahhhhhh sangat nak turun. dan kalo yang boleh turun sampai 8,9 kilog in a month tuh, adalah banyak syukur jugak.

IMG08493

Each boxes yang ada 20 botol tu harganya RM198, for RM’s readers you may get special free gift, the price tetap sama takde diskaun tp ada adiah2 sampingan related to SIY yang akan Mas hadiahkan. For local harganya takde perubahan, can post n take 24 hours jer to reach your place, but for those Sabah Sarawak, harganya ialah RM208. Dont worry, Mas accept credit card too.

So ai go for SIY. Please contact Mas over sms at this number 016-6224506 / Adi 0166177663  or visit SIY’s web itself http://www.langsingdengansiy.com/

Sebarang soalan, boleh letak kat comment board for this entry, Mas akan cuba menjawab soalan yang korang tanyakan….ataupun direct je soalan kamu kat fon no Mas 016-6224506 / Adi 016-6177663 tuh and her web jugak.

Comment: 49

Bersama Mak Merah

Akademi RedGlow ingin mencari tuitor :

Syarat dan kelayakan :

1) Tuitor di Akademi Redglow bertempat di Dungun, Terengganu
2) Mempunyai Sijil Kemahiran Malaysia ( SKM ) Tahap 3, Bidang Kecantikan
3) Jika ada :
- Sijil VTO ( Vocational Teaching Officer ) ini adalah bonus…tapi jika tiada masih boleh memohon.
- Sijil Kursus Induksi
-Mengajar sepenuh masa
-Berpengalaman dalam bidang kecantikan

redglow

Sila Hubungi Najwa via sms to get the details: 012- 3588 999.


Comment: 5

Blog Job…

IMG_4726

resting mood

talk bout it later

tepu otak aku nak dok depan pc!

Comment: 6