Di Hari-hari terakhir with Kitty…

IMG12091

IMG12092

Kitty dah balik, last tuesday nite. supposedly pulang on sunday, tp pujuk nya pujuk dpt jugak extend till tuesday. tu pun stock pasir and iams, abih, the monday eve sirman ku kerah pi carik pasir n food dia…

IMG12089

IMG12090

Gegirl tidurkan kitty, sambil nyanyi ‘jadilah anak soleh, anak yang baik pada kakak’ hahahah gelak tol aku dengo, next song was ‘twinkle twinkle little star….’ aiyooooo

macam baby betul dia buat kitty tuh…

IMG12006

IMG12095 IMG12096

IMG12098

IMG12100

it was seriously touching coz the kids yang tidurkan kitty, tetiba diorg pun sedap tidur lena..3 of them.

what i notice bout kitty, dia ni kalau siang tak suka dok bilik, suka legar2, tp setiap 1-2 jam aku akan masukkan dia lam cage, pas sejam kuor kan balik, coz nak notify dia kencing berak kan, lgpun dia x biasa ngan umah nih. n malam dia mesti carik selimut atas katil n tidur bawah ekon….

kitty adalah sangat suka tidur bawah ekon waktu malam, tp bila Dato Besar nak tidur, dia kena masuk cage…boy and girl tidur lena sblh kitty, 3 of them memang match to each other.

we really love him, and the kids rindukan kitty sesangat…

tu je lah cite penutup entry untuk kitty, kalau tuannya baik hati, arap2 satu 2 ari meh lah bagi pinjam :) …..

Comment: 10

Sawadikappppppppppp!

IMG12134

ada lunch date tak kak red?

enggak yet, baru nak qada tidur…

meh turun, chakri, kita discuss business lagik

alah punoh diet aku lah kalo masuk chakri

IMG12131

ko makan hapa nih?

sireh kak

ooooo

sedap ni kak

tak nak…go on

IMG12136 IMG12137 IMG12138 IMG12139 IMG12140

too many foods lah…

aku makan tomyam ngan nasi n sket kangkung

lain tak usik

lelain tu sume ina redglow and adiknya adi abihkan…

my diet is still on track

IMG12142

adi is ina’s bro…

korang tau tak

redglow hanyalah business mainan ina

so kalau korang tau apa the real business of hers

pitam…coz aku pun cam kedek2 nak memaham

IMG12143

tak teranglah camera aku…

napa le lam gambo x nampak clear

IMG12144

adi’s treat to her sister and redmummy….najwa is not in town la nih…

na, u owe me a lotttttttttttttt!! nanti email akak sume tu na, …kang hegeh2 akak nak buat

IMG12148

27 years old ek ko?

ye la kak

ko keje apa?

adalah sket business kak

makwe ada?

ngah carik kak?

lawa cincin, ruby merah tuh

murah je kak

so nak carik calon isteri ke nih?

segan lah kak, maluuuu

ha ok lah, nanti akak promote

eh jangan kak, saya segan

takpe, aku tak segan

my single female readers…wink wink :)


IMG12149

mmg lately ni saya ada urusan sama redglow, sket2 jer…

belajar menganyam ketupat :)

nanti dah boleh open to public, saya cite saya bukak officially yer

soon ye soon, my soon is subject to ina gak, once dia say yes, ha yes lah kita nanti kat RM

IMG12151

teka teki utk korang

mlm tu aku dpt dr adi via ym

kak, kalau manusia jadi ikan, ikan jadik apa kak red?

malas nak layan ko, x tau lah

jawablah kak, ikan jadik apa?

IKANO

salah!

ok aku tanya korang plak since aku dah tau jawapannya….

ikan jadik apa??????????????????????????

takde adiah…. :) aku suh teka jer!

Comment: 16

Model-model Sirman…

IMG_0141 IMG_0140

bersilat abang adik…

IMG_0157

IMG_0156

kemudiannya menangis…ater ko mana leh kena sket, tak kena pun menyentap, dah kena sket kompem melalak. bintang ayo mato…

IMG_0138 IMG_0137IMG_0139 IMG_0135 IMG_0133

bersilat sorang2….

abangnya dah lari masuk main ngan kitty :)

IMG_0117

walau ada kitty, Cacha tetap kesayangan abang…

IMG_0116

sampai kini gegirl masih belum berani memegang Cacha…tp kitty ko berani pulakkan!

IMG_0118

asyik sama tonton cartoon

IMG_0115 IMG_0113 IMG_0112

dengan abang melayan kitty and Cacha…adiknya leka dengan cartoon, aku budget masa ni mesti dia ngah layan itu emm….fav cartoon dia, ke main asyik kau kan…

IMG_0050

kan betul, abang dok membelek kitty….

IMG_0052 IMG_0053

best nau ke dik tengok cartoon tuh….sirman nih time aku ada tak nak plak dia snap gambo aku canggih2 cenggini tauu! time aku keje le dia modelkan budak2 nih…

IMG_0054

He s gone, sudah pulang ke pangkuan keluarga sendiri….

IMG_0059 IMG_0060

kasih abang to kitty, ke jubin sama dilanding :)

IMG_0081

takpelah bang, satu hari satu ketika, insyallah u gonna have one too…

those yang punya kucing jinak, jika ingin aku jagakan waktu kamu berpergian, insyallah boleh aku jaga sehingga aku dpt kucing sendiri. to the family of kitty, kalau tuan ko nak berjalan lagik, jemputlah ko datang ke rumah yer…

u are most welcomed to our red family, bila2 masa sahaja…

Comment: 18

Pink Eyes from the PAC’s pigment

IMG11662

The pigment PAC MT, yang set baru la nih yang bawah bronze bawah tu tarak sudah…sudah jual to sid

IMG11661

aku rasmikan the pigment pink.

IMG11665

untuk selamat, keje senang, blend ngan itam palette PAC MT..

senang kerojer aku!

IMG11686

sungguh lupa gambo ari apa nih, yang pastinya it was last week…….

sume entry make up aku buat at least satu sehari, kang ada orang marah ‘kak red, asik entry make up jer’

asik ko kata, aku letak satu je oi per day, bukan 5 entries make up per day kay.

IMG11674

bukak mata ko leluas

sembab seii mata ai

ganas tak cukup tidur gegila, never hv enaf sleep.

IMG11680

ai blended over with fingers…

wpun ada tak rata sket, tp bolehlah

bukan ada orang nak belek telek sangat

yang membelek detailynya korang via blog

silalah kondem, saya tau saya masih baru

tp perlu diingat, cikgu saya ngah monitor heheheheh….

ye cikgu redglow, saya akan improve lagik.

Comment: 6

Mini HP vs Mini Dell!!

IMG12111

a day  before, she berried me - babe, ai bought the mini HP!!

menci koo!

mak nangisssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss!

nak jugokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!!

IMG12113

ringan tu mmg lah ringan, aku dulu buat testimonial maxis mini dell with internal broadband kan, so dah get used. aku antara nak satu antara 2 ni jer, either red mini dell or hp mini nih gak, tp bukan model liza, mine is either hp model 1100 or model hp mini 2140. price masih sama wt red mini dell RM1699

what happen to my bling bling?

hold on, have not decided yet, aku ada few days lagi to think bout the bling bling.

IMG12112

the best part of mini hp than mini dell is the kibod. kibod hp memang sejibik beso size sama macam kibod pc lappy kita. unlike mini dell, ya allah, kekekcik alam, for speed typist mmg sakit jiwalah pakai mini dell tuh. alo aku pun dah buat review on red mini dell, aku tau lah apa yang best apa yang tak best…

processing part for both, bih kurang sama jer, but sirman said, red mini dell lagi ada pangkat tinggi sket than the hp…some more it has red colour. hp tarak merah, itam melekat. but with model hp 2140 ado kaler silver gitu….

perkhhh

congratulations liza for your mini HP.

btw fyi, the hp 1000 liza ni dah discontinued, read here. they currently have model HP1100 and of course HP2140.

bley lupa nak amik gambo liza hiks..aku terpaku ngan mini hp dia tu pasalnya…

IMG12114

di persisiran belakang aku  jer, sama kecik ngan ehhehehe tetttttttttttt! wahh, jeles seii!  Why do ai need this gadget, aku nak luaskan pengembaraan blogging world ku….setiap taun kita perlu ambitious, and buying this is part of my blogging investment jugok. bling2 tu bukan investment, tp adiah utk diri sendiri, hasil dr blogging gak :)

so which  one yang korang choose?

1. Mini HP  model 1100? price RM1499 – details click here

2. Mini HP model 2140? price RM1699 – details click here

3. Red Mini Dell model ? price RM1699 – details click here

Drop the bling2 first, either with or without bling2, i will still have to take the mini lappy. bling2 is only an additional accessories, for the time being lah.

Sirman is using his power to influence me getting the No 3. Tapi aku bukak chance korang bagik aku idea pls?

No 1? No 2? or No 3? why and why?

Comment: 35