Mata Stage n MAC

IMG09450

IMG09448

IMG09460

this is called mata stage coz ai use the stage’s product. remember kan saya pernah menjadi jugak belajar make up from the Stage, Pavillion, untuk Maxis Girls Day Out so ai got some of their products too….

aku tak berapa suka lah kaler ni, it makes my eyes my face look pretty tired giler. but aku tiada pilihan, ni je make up yang ada kat opis coz aku tak sempat nak make up kat umah. tu psl kaler nya cam hampeh. gambo during the menonton mahsuri, dari make up nih lah. annoying dok?

taper…kita akan buat test and error setiap ari, specially wkdays. ai dont really put on so much make up over wkend except for event.

IMG09530

ini plak mata pagi sabtu…aku calit ngan satu eyeshadow itam mac, blend2 gitu jer, ni bebetul 5min make up coz dah lambat seiiii, nak pi tuition abang…

IMG09529

dalam lelambat sompek gak snap gambo

yang pasti, bila aku buat sanggul, itulah hasilnya, jadi tombam!

tadi dah entry anak2 kan, so ni entry make up, kang2 entry lain plak. not lah sume nya entry make up…ai hv lots of entries kan….

Comment: 4

Sontap

IMG09538

IMG09549

very early sabtu pagi. ngan aku n gegirl kena ikut sekali anto abang pi tuition kat Smart Readernya yeah…

actually kan, aku kan lambat bersiap, kalo biasa siap kemain santai, tp pg ni abang dah nak masuk kelas so aku suhlah sirman pi dulu ngan abang. or gegirl sekali ikut dia lah kan. biar aku walk jer. dasat woo ai nak walk. tp aku x kisah. it s not that far lah from my house.

lagipun leh exercise.

tapi hapalah kan, bini nak exercise buat walking pun x kasi.

dia kata takut aku kena kidnap.

sapa yang nak kat bini awak yang tak semenggah ni sirman. kat awak ye lah bini awak lah paling jelita, tp kat orang, jelik katanya. wah jelik (tetiba teringat yan!)

IMG09550

abang kat SR, amik 2 kelas, pagi is english, break 5min and sambung for mandarin. 2 hours each.

IMG09551

lalu langsung kami ke QB coz aku kena ikut nih pun sebab nak pi beli barang dapur kat JJ, our monthly project. nak menunggu JJ bukak at 10am tuh kena la dok melanguk jap kat QB. gegirl tu ngah sentap…ha nak tengok muka sentap dia, sila sila sumer.

IMG09552

dia tau aku nak snapkan, dia tutup mukanya..iskk payah nau. kisahnya dia nak dok kat meja situ, yet makpak nya nak dok bawah kipas. lgpun meja dia tuh dok sblh rapat sangat ngan meja uncles yang dok borak sakan. itupun nak jadik issue tau.

IMG09553

nak cembenglah sangat tuh kan…aku x leh lah, asal merajuk je sentap je nak berpujuk. kang beramalan forever. ni pun aku tegas dah abih garang ngan dia. asik nak memuncung jer, kalo cantik takperr. skang yelah cute mute orang puja, sok2 dah tua, kalo pangai menyentap bwk ke tua layut, eii, nyampah orang kang.

sblm nak kuor umah pun dia merajuk gak, ngan bapaknya. aku galidkan cakap nak pi jj baru dia melompat. kemain bawak compact powder bagai.

so ini entry anakku menyontap.

bukan entry make up

maklumlah, kalo sokmo sangat entry make up, ada yang sontap plak. janganlah sesontap, entry make up bukan setiap waktu, kan entry akak lam sehari ada banyak….make up hanya satu 2 jer utk each days.

Comment: 6

RedMummy in 2 Magazines!!

Picture 002

Picture 114

the first teaser was published in my blog on 1st April 2009

Picture 151

followed by 2nd teaser, out on April 2, 2009

Picture 123

3rd teaser was published a week later

It s officially out today for May’s edition. In 2 main magazines…. :)

But to make more suspense, let s wait for a while, shall we?

IMG09638

IMG09636

DSC07331

DSC07331

sapa yang pecah lubang, aku akan pastikan comment korang aku censored kan! Not that i m not ready to announce, but aku masih belum dapat green light yet from the big boss of the ads.

tapi kalau korang dah nampak and bought the magazines, heheheheheh good for u then.

Comment: 20

Light blueeeeeeeeeeee

IMG09468

no gloss, friday was blue’s day

IMG09473

perasan too bright tak blusher tuh, rileks yer, itu lom letak highlight blusher yet

IMG09469

sebenarnya kalo ko tengok dedepan muka aku, the light blue tu idok lah sebiru sangat…tp sbb lam gambo, cahaya camera pun yer so dia jadik cam tooooooo bright sangat. one more this, it s bcoz of the base. at first nak pakai itam for ujung mata, tp since ada banyak nau biru kat redglow nya make up set gedabak tu, aku pun terai ler dark blue….

IMG09476

fyi, sejak aku buat test and error for my make up everyday kan…make up ni complete set the textures the kaler with the baju nya kaler pun membantu gak, this kind of make up yang paling disukai Ms Chocho and Ms Tall. Depa 2 ari2 buat experiment kat muka aku, dok tanya camne nak pakai itu ini.

so for this make up, depa suka giler…

IMG09477

n itu saya pakai lipstick, tp bukan terus calitkan lipstick ke bibir kay. RedGlow ajar pakai brush. amik lipstick sket letak kat brush and calit satu laluan. the colour tu mmg sangat jadi light bila pakai brush, nak bagik naik seri sket tambah with the gloss. perfect for Ms Chocho and Ms Tall. The blusher, remember always put on the highlight, my tip pulak, aku takde higlight blusher, so aku pakai higlight eyeshadow….

one more tip conceler for bawah mata tuh, leh jugak letak kat atas bawah eyebrows, tp lam gambo ni aku idok le letak. ai learnt bout that tip from Clinique, so nanti laluan atas bawah eyebrows ko cam serata gitu, x de compang camping.

aku kalo buat sanggul, memang nampak gemuk aaa! grrrrrrrrrrrrrrrrrrr…..kena tunjuk muka coz nak tunjuk the full make up process for today’s entry.

Comment: 3

Hadiah for the kids…

IMG09515

2 buah buku khas utk anak2 kecil ku….hadiah from makcik ayu the sun, keje kat The Sun senang dapat buku2 ni ke you? :) ada satu lg adiah for baby khyre anak nana dari ayu gak, not in the photo, aku dah passed kat adik aku. mekasih makcik ayu the sun.

IMG09518

aisay arini macam full of entry make up je kan, sampai kan nak nyelit citer anak pun pasal make up gak…apa dah nak buat. gegirl tepon aku 4 kali ok kat opis, dari dia balik kindy, kompem tak salin baju terus tarik kerusi capai tepon nak remind mak nyer beli compact powder dia nih. x ckp tuh kol 1 lebih dia tepon lagi coz dia tau waktu tu aku ngah out for lunch.

kol 3 stengah dia tepon lagi tanya pekabau compact powder dia

yang kelakornya dia asik lupa je nak nyebut compact tuh

mummy, dah beli tak adik punya emm powder powder, apa powder mummy?

compact powder

ha mummy dah beli tak compact powder adik?

udah, takde red kaler, pink jer ada

yey!!

nanti saturday kita main make up make up ye mummy

so arini

aku ada kelas make up bersama gegirl :)

Comment: 6