Reddy wants fishhhh!!!!

IMG12711 IMG12712 IMG12714

arini kita buat cite reddy lah yer…

kan aku cakap arituh tuan lama si Reddy ni dulu ada bg makan ikan rebus kan…

so tiap kali aku masak goreng2 ke hapa ke, or fifin tlg gorengkan ikan ayam ke

dia akan dok dapur sama

menampung muka, mintak simpati dibagi ikan

perkh…..

kalo ko dah makan, silalah basuh bersih2 ngan sabun, kalo idak tangan aku dijilatnya sbb ada bau2 ikan ayam…

itu sirman ngah suapkan gegirl makan (tetiba ni kang mesti orang kata mithali nya sirman suapkan anak daranya makan kankankan???)….

berpusing2lah si Reddy dok ngekor mangkuk makanan gegirl tuh…dia nak jugakk  ngap ikan nasi kauuu…

IMG12715

sudahnya dia bertapung depan sirman

ngiau ngiau tetiba ada bunyik ngiauuuuuuuuuuuu kan

mintak lagik simpati

ko tengok sirman tu cakap ngan dia ingat pandang je ke

ko nak apa reddy, ko mana boleh makan tuh, ko kena makan iams

translation from reddy’s ngiau: alah daddy nak jugak, sket jer…kempunan kang…

tak boleh, mak ko marah kang, iams ko dah mahal2 mak kau boli

translation from Reddy’s ngiau: kedekut la ko Sirman!!

Comment: 20

Promo hebat macam tak hebat :)

IMG12703

mata hari….isnin? ye kot hahahhaa

IMG12728 IMG12741

mata hari selasa…………! bercapuk eyeliner red earth!

IMG12790

IMG12777

mata hari rabuuuuu

IMG12696

full make up untuk hari Isnin

IMG12751

full make up untuk hari selasa…

IMG12765

full attire, kasut eclipse yang 4 inci ha kauuuuuuuuu

member aku berpusing2 tengok aku jalan ngan kasut tinggi

tak terpelecok ke ko kak

tak…dah biasa lerrr

IMG12801

full make up untuk hari rabu yer hanak2 semuaaa

IMG12819

watson ada buat sale yer..aku terlepas barang2 yang harga singgit2 iskk frust tol…

tp depa ada jual hok nih. beli any of RM30 of maybelline product ada dpt porch bag kecik tu percuma. aku tak tau tpt mana lagik ada..tp since this is a nice grab, aku buang duit beli mineral loose powder and mineral blusher

semata2 nak dptkan 2 porch bag tuh hehheheheh

IMG12821

ha porch bag tu best coz leh masukkan itu mineral loose powder and blusher mar…siap tpt utk brush lagik. kalo ada tpt lain offer lain aku amik tp ni offer aku tak penah tau ada lg kek mano. even aku pomot maybelline arituh pun, porch bag nih tarak…

offer nih till 7 july tp while stock last lah, stock abih yilek lah yer…

ingat nih baca tol2, beli di watson klcc, watson lain aku tak tau, kedai pak apek mana pun aku tak tau, aku ckp mana yang aku tau jer…

IMG12822

dok ramai tanya pasal sponge utk pakai foundation

atau untuk pakai moisturizer or utk pakai base

ini spounge nya yer

pahammmmmmmmmmmmm! kalo size gini lam RM17.90. satu ari pakai sekali jor…tu yg cepat abih. aku tak jumpa kat guardian watson sume yilek. ado kat sasa jer size nih.

IMG12823

dan gatal jugak tangan nak pakai bulu mata pelesu, nak try jer..aku amik yang palinggggggggggggggggggg normal. tak nak aku yg ngelip2 bagai nih sumer, so biar hok gini jer. tengok jadik idak pagi2 pi keje ngan bulu mata pelesu light2 gini. murah jer, 9 hinggit from sasa. dalam tu ada gamnya gak…

if jadi aku tunjuk

if tak jadi lu jangan kepoh, kita try lain ari.

Comment: 9

SALE!!!Sutera Terengganu…

24jam sticky mode, scroll bwh for RM’s new entries!!!

IMG_2386

Material: Modern Crepe

Price: RM299

Code: ST001

IMG_2388IMG_2387

Material: Modern Crepe

Price: RM299

Code: ST002

IMG_2391IMG_2389

Material: Modern Crepe

Price: RM299

Code: ST003

IMG_2394 IMG_2395

Material: Modern Crepe

Price: RM299

Code: ST004

IMG_2397IMG_2396

Material: Modern Crepe

Price: RM299

Code: ST005

IMG_2399

IMG_2398

Material: 5 Layer Jacquard

Price: RM299

Code: ST006

BOOK BY MIMIE

IMG_2401

Material: 5 Layer Jacquard

Price: RM299

Code: ST007

IMG_2403

Material: 5 Layer Jacquard

Price: RM299

Code: ST008

IMG_2405

Material: 5 Layer Jacquard

Price: RM299

Code: ST009

IMG_2425IMG_2423

Material: Printed Silk

Price: RM110

Code: ST0010

SOLD TO ANGG

IMG_2426 IMG_2427

Material: Printed Silk

Price: RM110

Code: ST0011

RESERVED FOR KAK ZAI SINGAPOREAN

IMG_2428 IMG_2429

Material: Printed Silk

Price: RM110

Code: ST0012

SOLD TO SITI @ SABAH

IMG_2431 IMG_2432

Material: Printed Silk

Price: RM110

Code: ST0013

RESERVED FOR KAK ZAI SINGAPOREAN

IMG_2433 IMG_2434

Material: Printed Silk

Price: RM110

Code: ST0014

IMG_2437 IMG_2439

Material: Kurung Modern Chiffon Silk witout pesak/ Kain selisih without belah

Price: RM199

Size:  M

Code: ST0015

IMG_2416 IMG_2418IMG_2417

Material: Kurung Modern Chiffon Silk witout pesak/ Kain selisih without belah

Price: RM199

Size:  S

Code: ST0016

IMG_2419 IMG_2420 IMG_2421

Material: Kurung Modern Chiffon Silk witout pesak/ Kain selisih without belah

Price: RM199

Size:  L

Code: ST0017

IMG_2406

IMG_2410 IMG_2411

Material: Diamond Jacquard Non-Silk /Kain selisih without belah

Price: RM189

Size:  M

Code: ST0018

IMG_2414IMG_2412

Material: Diamond Jacquard Non-Silk /Kain selisih without belah

Price: RM189

Size:  S

Code: ST0019

image

image

Material: Crepe Elegant

Price: RM375

Code: ST0020

image

image

Material: Crepe Elegant

Price: RM375

Code: ST0021

Terms and Conditions:

1. Kain Sutera Terengganu dibawa khas dari Kuala Terengganu, 4 meters per kain.

2. Shipping and handling cost starts within RM10-RM20 depending on size/weight of the item(s) n your location. Buy more items will save the shipping cost.

3. Please allow 2-7 working days to ship the item.

4. To order, fill up the order form, payment details will be emailing to you privately.

5. All sales are final. No exchangeable, returnable or refundable.

6. Thank you for shopping with Red by Red.

Comment: 16

Andainya yang di bayangan itu terjadi…

IMG12691

IMG12692

IMG12690

sungguh senang pulak abang nak bergambo. ye kadang2 mood dia adalah tak payah dipaksa2….

blur yuk gambo2 lam nih, waktu malam. last sunday eve.

IMG12693

kan semalam ada kisah anak2 hilang. syukur depa ditemui…

tp aku nak tanya lah kat sini

korang ada tak pengalaman anak ke adik ke korang sendiri ke kan. pi balik umah sekolah jejauh jalan kaki. without any supervision dari orang tua ke cikgu ke kawan2 ke, ko sorang je lah menonong2 balik dari sekolah ke rumah.

huii

ngan zaman skang manusia jahat ke main banyak

ngan budak2 yang very the budak katalah baya abang kan…camne le gayanya depa melintas kan? keter motor melaju…

abang aku si alang,cam tu gak…dulu umur 8taun baya abang kan..dia menapak jalan kaki dari sek keb jalan pasar 1 ke sek alam shah,cheras. dulu nya alam shah lama yang sblm pindah ke putrajaya. ha udahlah tu abang aku ikut jalan motor/ keter yang abah aku lalu, bukan ikut shortcut.

perkhhhhhhh……..jauh gilerrrrrrrrrrrrrrr! bape jam tuh baru sampai umah. iskk!

IMG12695

agak2 korang bley bayangkan tak kalau anak2 aku kan, katalah, CONTOH jer nih…depa balik jalan kaki sendiri dari NK to umah. jauh tuh…

aku nak bayangkan pun dah rasa nak sengkak dada meletup nak pengsan,apatah kalau betul2 terjadi. kuor umah dari pintu grill pun aku dah berjegil mata, bayangkan ye kalo depa balik sendiri dr sekolah ke umah. at the age of 8 yrs old.

hemm…

korang buat cite korang, bayangkan apa2 yang korang nak rasakan apa yang aku rasakan, sambil aku tarik napas sket. oh kita perlu buat bayangan kerana ni CONTOH JE KALAU IYENYA TERJADI….

Comment: 22

Bagai Ibu atau Kakak?…

IMG_2295

IMG_2289

my session sudah siap abih yilek..rambut je blom buat lagik. but gegirl and sirman had to leave early. gegirl menunggu ler bila lah muka dia dpt dimake up kan, udahlah dpt pegang berus sebatang jer hiks…

so memujuk hatinya yang dok tunggu turn, aku buatkan make up light2, gaya harus ada macam RedGlow buat…

IMG_2299

it s very light, blusher, satu eyeshadow and gloss aku tempekkan..

dia budak2 cukuplah sket tu je ha aku tempek

namanya pun anak pompuan kan…

IMG_2300

ada tak wajah iras ibu dan anak?

agak2 kalo masuk wajah seiras, leh menang idok?

hehehehehe, she s more like her father, abang is more like me.

IMG_2317IMG_2316IMG_2315

so dia pi gimnas class dengan muka bermake up, cikgunya perasan…

siap dia bilang kat cikgunya, dia ikut mak pergi make up class wahahahhahaah….cer korang tanya dia mana blusher eyeshadow, mascara…

ater…dah being exposed sangat2 kan.

eh eh nak perasan sket….macam kakak ngan adik tak bila RM make up gini?

:) pasan sikit jer….

Comment: 7