Face Painting

ptg_kuantan 004

lepas je vagg and suami balik, kami berempat terus balik bilik…actually sirman n kids dah masuk bilik dulu, depa dah restless sesangat. so aku pun amik chance lelap kejap, penat seiiii! cuba korang bergelumang kat beach, mau tak capek. anak2 aku ligat mandi bagai tp tak geti nak tidur langsung.

by 330pm depa dah mokak2 suh aku bersiap, aku kan siap lambat lgpun masa tu bilik kitorg baru nak dibersihkan, and aku lambat mandi pun sbb tunggu new towel dan sambil tidurrrrrrrrrr! nikmatnya tidur petang.

ptg_kuantan 011

petang sabtu tu ada few acara lah, tp tak lah ketat sangat cam last year, kali ni ada face painting. abang mintak lukis shark kat pipi dia.

ptg_kuantan 014

gegirl mintak lukis umbrella kat tangannya

ptg_kuantan 015

bapaknya tak udah2 ngamik gambo awan, bukan gambo laut yang dia nak snap kan, cam aku cakap lah dia suka amik gambar awan all the blue white tu lagi terang amik lagik cantik

ptg_kuantan 024

ptg_kuantan 028

dedua gambo aku nih, dia kata tak cantik coz tak nampak awan…apadah, so sampai bila lah gambo aku nak disnapnya kan, asik buat experiment awan jer

ptg_kuantan 033

nak siap dah face painting abang

ptg_kuantan 034

sblh tangan udah siap, sblh tangan kiri plak dia nak lukis…

ptg_kuantan 035

ptg_kuantan 036

shark!

ptg_kuantan 039

cakkkkkkkkk!

ok aku dah mula malas nak naip, woi dah kat 230 pagi nih…korang tengok2 gambar je lah. mata aku dah kuyuuuuuuuuu!

ptg_kuantan 043

sib baik lah last photo! so siap sudah, satu shark kat pipi abang, 2 painting kat tangan gegirl…yeye!!!!!!!!

nak pi mandi beach tak boleh, mommy ko nak jalan2 keluar kejap…matari panas lagik takkan nak pi terjun laut. depa tu dalam baju tu sume dah sesiap ngan swimming suit. tu pasal aku nya tangan penuh ngan bola ngan memacam lam bag, pala otak depa nak terjun lam ayo jer…

aku pasni ingat nak letak gambo je lah

capek weiiiiiiiii!

btw tangan gegirl yang satu lagik tu dia suh orang tu lukis I Love Mummy. should write ai read redmummy.com hahahahahah!

Comment: 8

Riadah Sabtu

kuantan 001

bfast saya di pagi Sabtu lalu

kuantan 004

bfast abang yang makan lelaju sbb nak main macam2

kuantan 016

wah ada baby baru :)

kuantan 022

alah kuci kuciiiiii

kuantan 028

ha pegang dokong lah…baby ni dah 4 bulan lebih, tp dok pakai sarung tangan lagik….

kuantan 036

makpak baby nih dok baru nak bfast, since kitorg dah abih makan, aku amik le baby nya. hangpa nak tau baby sapa? itulah baby Ms Bunga…mana ke gambo ms bunga nih, sirman abang tak snap plak..

kuantan 042

pagi sabtu lalu adalah riadah sukan memain untuk anak beranak, single pun dah tentulah.

kuantan 047

so the game sume main kat beach, betul2 masa matahari ngah naik atas pala. kauuuuuuu! sapa tak pakai topi sib koranglah kan.

kuantan 008

the important man behind the scene….you did a very great job man!

(ai decided to remove his blog’s url untuk menjaga kepentingan peribadinya :) )

kuantan 016

first game called up, sirman and the other boys joint…ni ala2 terompah raksasa gitu

kuantan 026

sekali putus lah pulak terompah pakcik…aloo kalah kor?

kuantan 031

abang bosan…dia pusing2 kira pasir pantai. jenuh aku nak mengular tengok dia. gegirl pun sama sentap gak coz they are kids, and kids are soooooooooo looking forward for the sports game tau tak…

kuantan 059

dedua muncung bila aku suh dok setempat, tengok ajer ornag main udah…

ai participate gak lah in one game, wpun aku tak berapa nak main sangatlah, tengok staff and spouse lain pun nak main, but kapten paksa gak suh main satu, yey, kalah! heheheeee. team kaler lain terer bebenor le seman.

kuantan 085

kuantan 090

pastu ada lagilah game2 orang tua yang aku n sirman tak masuk pun tp sirman dok menyenap ngamik gambo happy2 tol…eh idak payahlah aku letak, entry ni pun dah panjang, kalo nak letak sume gambo huh! aku email kat memember aku je lah gambo2 tuh

kuantan 095

dan sudahnya aku dok je kat umah kuning (not OREN anymore heheheheheh) coz nak jaga anak2 orang lain masuk main lam guni tuh…tak kisah mar anak sapa pun aku saukkan coz they need adult to help them pakai kain guni tuh.

kuantan 101

sian gegirl tunggu turn dia nak main, bolehlah…jalan catwalk bawak buku. sib baik ada topi so sume parents pakaikan anak2 topi utk bawak buku to garisan penamat…

kuantan 112

kuantan 116

go gegirl go gegirl goooo!

kuantan 121

sblh main2 kami tuh pun ada bebudak lain main beach volleyball…aku nak tengok tp anak2 aku tu dok nak aku berkepit ngan depa sepanjang masa. bukan apa, depa nakkan kipas so aku kenalah kipaskan muka rambut depa ngan kipas tangan yang oso provided by my company.

kuantan 130

sambil2 tuh depa makan icecream, jegil tol mata aku tengok depa makan. ice cream plak free flow, huh laju lah depa kan. dapat seketul sudah, jangan nak ngamik2 lagik, kang malam batuk kong kong.

kuantan 147

masih lagi ngan game bebudak, lari amik spounge and letak lam botol ayo.

kuantan 149

aku dok jer kat tepi baldi tu, tolong my anak2 team lari sana sini…gegirl pun masuk nih gak yooo

kuantan 150

kuantan 153

abang mengaco!

kuantan 163

sbb abang nak tolong sama, kami dok le tepi baldi tu pass kan spounge kat sume anak2 kecil yang main game nih. if ai m not mistaken, for this one yellow team menang. Yey! susah nak menang ko, ada group satu tuh kan, siap mak nyer letakkan air lam botol kosong tu tau, sekali kantoi ngan team2 lain, jadi bahan gelak je ko tau kak. kakkkk watiiiii! ehehhehehehee kak wati baca blog saya :)

kuantan 172

saat yang paling ditunggu2 dek semua budak2, jenuh lah abang and gegirl tunggu yellow team dipanggil halohai.

kuantan 186

dapat je adiah, aku suh dia dok kat kerusi nih, sbb bapaknya ada satu lagi game kena main plak. and gegirl dapat belon2 warna warni dari special unclenya. fyi, gegirl ada sorang fav uncle, dari kalangan my fren kat opis gak lah, boleh dia tanya napa uncle tu tak tidur kat bilik kitorg sekali ahalai korang nih.

tp uncle tu kalo aku promote kat sini, ramailah awek2 cun nak kenalan. he s looking too :)

kuantan 218

abang mundar mandir suh ajak balik bilik, weii sabar ler. mak ko kena jadik cameraman pasal bapak ko kena paksa main satu lagik game. sabar ye bang, sabauuu!

kuantan 243

yah itu sirman. aku suka gambar ni, lam bebanyak gambo hahahahhaa pasal gambo belon tu ala2 terbang bila sirman campak to the back.

kuantan 255

n jugak gambar ni coz sirman menyambut belon air tu from his front partner. 2 gambo tu je lah yang cung, lain tak kuasa lah nak letak.

kuantan 310

abih je bapaknya main game, kami dok rehat nunggu lunch plak. kang kalo aku masuk bilik, aku takkan turun2 dah, kompem aku panjat katil tidur nye lah. n depa since kami tak nak masuk bilik yet, kat situ gak depa bukak adiah. korang nih kemaruk tol tau, tak sesabo!

kuantan 315

akhirnya kulit saya bertukar warna, aku mmg gini, pakailah sunblock tebal 8 inci, kompem akan bertukar warna nya lah but for few days  jer lah. sirman tu bukan ngamik gambo aku but ngamik gambo awan. dia kata gambar yang cantik kalo nampak awan tu nya biru putih. eiiiiiiii! tak de sapa nak tengok awan lah sirman weii

kuantan 340

dan satu lagik sebab aku kena melepak kat bawah gazebo tuh pasal sirman nak ngamik gambo orang main tug of war. bukan dia nak main pun. 2 years ago dia ngan aku ada masuk tarik tali ni, but the next day nya badan tangan kami sesakit. pastuh kitorg give up tak nak masuk dah. aku ni ok lagi lah, tp sirman tu manja sket, tak leh badan sakit kompem dia lari kalo kena paksa main tarik tali.

kuantan 342

ai donno lah umah maa yang menang, tp itu awek ngah amik gambo suor biru is Ms Bunga… penat main tarik tali nih, badan yang tough2 beso2 memang sesuailah. badan cam sirman tarik hehehehehehe, ke laut plak kang perginya..

well itu je lah entry riadah yang rajin aku upload ye, tak kelaratan.

by the time aku siapkan entry nih, dah kol 2pagi.

hallo….itu pun pakai automatic transfer gambo WLW, kalo pakai sesatu, aku skip terus entry kuantan gamak nya…

emm pantai kat swiss kuantan nih cantik, tidak perlu risau kotor ke hapa ye. just in case korang nak tau how good is the hotel.

Comment: 6

Kul Kuantan

my oh my

baru ada entry ni ha…

wuii, toksah ko bilang kol bape aku tidur nak siapkan seharian ni nya entry, korang keep lah on refreshing, surely ado nya entry at RM usual hours. so on Friday kami bergerak ke kuantan, lewat petang gak lah, ngan ujan menggila sana sini, udahlah sepagian sampai kol 2 tuh aku ada casting, cite casting ni aku tak leh reveal, it s in my contract, only on May baru boleh upload :)

Picture 024

pagi malam sblm tuh aku tidur 3 jam ajer, balik dari Sirah Junjungan by Dato Siti Nurhaliza aku nyiapkan entries ari jemaat tu ha yang sume korang baca. pastuh bangun awal pagi gila utk masuk set. abih je at 2pm terus aku pecut amik kids, and cabut to Kuantan…

sepanjang journey to kuantan, aku kong qada tidur!

Picture 017

awal2 perjalanan, gegirl adalah merajuk coz dia nak nonton Dora, abangnya nak tengok apa tah, last2 aku katup coz aku nak tidur. at the end, kitorg 3 tidur x hengat, aku terjga for wee wee bila sirman berenti kat Gambang.

Picture 380

Picture 378

Check in was supposed at 3pm, tp kami sampai hampir at 7pm. ko kan, gilo weii lambat, tp rupanya ramai lagi my opismates yang lambat…sib baik lah arrival day tu siangnya hanya free and easy, at your own leisure.

Picture 386

Picture 388

we got 2 connectiong rooms, one for kids, 2 single bed, and parents dapat sebilik. it s under your requirement lah, kalo anak2 ko kecil ada lah yang dpt sebilik, tp dah godang2 gini nak sekatil. bagusnya my company nih memang sangat pentingkan kepuasan hati  and welfare staff. depa memang takkan buat staff ko bengang lah ke so on…ai love where ai work.

Picture 395

tengok katil mak pak cantik, depa pun nak landing sakan wuii!

kuantan 009

kuantan 017

lepas mandi siap2 sumer, kami turun for taking our dinner. turun pun dah lambat so dpt meja belakang sekali. aku malas nak redah meja2 lain, lgpun my other colleagues dah copkan tpt for all 4 of us.

ai think menu dinner memang superb tp aku adalah masih lam mood diet. so aku makan tp light2, kira sedar diri. but tak tau lah, kami tak menyinggah pun makan memana masa odw from kl kuantan except some fast food yang sirman beli for kids buat lapik peruk makan lam keter. but aku rasa aku gain weight balik lah masa 3 ari kat kuantan nih. iskk!

kuantan 035

in the same table with us, ada professional photog yang cover our event, lawa2 siot gambar2 lam web depa yang kami sempat tengok from the ipod. cung! the husband is the prof photog, antara artis depa yang depa cover si sapa tuh, Natasha Hudson. donno whether aku patut letak blog web photg depa coz at the moment, they know that ai m a red blogger, so depa takut kang over famous pulak blog depa.

insyallah one day, ada kot kerjasama RM with them. see lah yer..

kuantan 036

kids makan cam nak siksa cam biasa lah, kalo ada event gini depa tak lapar langsung. makan light2 je bila dah kena jegil mata ngan aku, pastu cecepat lari pusing satu khemah…

kuantan 048

golap aa photo nih, sirman ckp eloklah golap kalo idak nampak 2 tones lak kulit kami 2

kowang paham tak?

kuantan 059

kuantan 061

tak kuasalah kids nak melayan the show etcs, depa dok terjah main kat playground jugak ada. aku pun tak stay lama for the dinner, we were just soooooooooooo tired, with my whole day program ngan journey to kuantan lagik. capek weihh!

Picture 033

gegirl amik 5,6 keping gambo tp satu ni jelah yang jadik, dia malas nak stay still bila ngamik gambo, banyak gogar

kuantan 074

so me and kids terus cabut naik bilik, but sirman kena pi keter coz ada barang tinggal…aku tak kenyang langsung, lebih pada nak carik katil benornya. kalo kat umah after midnite baru geti nak tidur, tp on my first nite kat hotel nih, lom kol 12 aku dah kong!

Picture 044

n kami balik lalu bilik hotel, ada lah plak Games Room, bebudak ni sentap coz games room tu tutup plak…memancar2 ko jam si gegirl, from the goodie bag that we received frm my company too.

all 4 of us sarung baju sume dari jakarta, kan aku baru nak selongkar kain baju tuh nak bagi depa pakai. heheheheh…abang too sepanjang kat kuantan sume pakai suor baru from sana. aku of cos lah jimat2 pusing2 balik pakai suor lama. no hal mar…bebalik merah, aterr…nak cakap gapo.

anw, balik hotel malam tu lah aku ada jugak tried nak upload gambo lam blog, tp connection was very bad. since we are staff of the event, kami tak yah lah kena bayo itu internet access, foc mar. foc pun slow jugak, sib baik tak bayo…kalo bayo mau 18 juta kali  aku anto surat komplen.

Comment: 6

DJ Lemon Rosemary Chicken

Cik Kak Cik Abang Cik Adik di RM,

saya letak ni as a 24hours sticky mode yer, but cam biasa, entries terbaru ada kat bawah entry ni yer :)

IMG00770

sedap nikmatnya dia org makannnnnnnnnnnnnnn!

IMG00772

emm makan tu tinggal orang belakang sket yer

IMG00774 IMG00775 IMG00776

nyamnyam2 depa melantak Lemon Rosemary Chicken!

IMG_1782

IMG_1786

Hallo salam my RM’s readers…

Entry ni izinkan saya letak sticky mode yer, coz saya rasa saya nak tolong promote Kak Didi’s business. Lemon Rosemary Chicken nih memang pernah kuor kat blog saya, early last month. Eversince saya promote, alhamdulillah, sudah lebih 50 orang yang order dari Kak Didi and suaminya Abang Jaz.

So sekali lagi, saya tolong Kak Didi lagik promote lemon rosemary chicken depa….yang lazat dan nikmat. aku tak leh tollah makan ayam bebanyak nih, lepas je aku makan ayam nih terus naik pipi aku setembam. tak caya? hehehehe korang kena tengok entry kuantan aku coz aku makan ayam2 depa nih sblm aku cabut ke kuantan.

tp tu lah, benda yang sedap ni memang lagi sedap ko makan lagi ko nak telan. ater camner? rijiki marrrrrrrrrrr :)

IMG_1775

Insyallah, kalau promotion business letak kat RM nih, so far memang menarik buyers, saya cuba je lah promote, tp terserah jugak pada kamu yang membeli but so far client saya akan berulang kembali letak promotion depa. It just that semuanya terpulang and more on your product, bagus product service kamu, mesti ramai yang akan bising nak beli lagi dan lagi kan…

So back to Lemon Rosemary Chicken nih untuk seketul ayam tuh harganya RM18 ni termasuklah ngan delivery charges, which is kat kl, selangor tu tengok tempat lah yer. Jejauh dari luar kawasan sempadan wuiii cek tak rasa depa leh anto lah wuii.

Hari penghantaran pulak tak leh lah ari2, kowang kena bagi notice awal2 lah sket yer, tapi kompem lah for Sabtu, Ahad and cuti umum memang boleh dianto.

That s not all, kalau ada nak buat for office function, makan2 kat opis ke kan, makan2 kat umah, birthday party, kenduri kendara pun Kak Didi and Abang Jaz boleh settlekan. mana ada yang susah, depa leh senang kan idup korang. ni kalo ada event pi umah korangnya majlis kan, jangan tekejutlah kalo aku bawak Lemon Rosemary yer… ehehhehehehehe.

Btw andai kata ko rasa ayam tu tak abih makan, boleh disimpan lam fridge, esoknya panaskan makan gatah2, makan ngan nasi, buat sandwich pun moleh mar…mak ajah aritu dpt nih, ada tak abih sket kan, mak aku buat masak hapa tah. mahaplah telinga aku agak tak sempat nak simpan pesanan mak ajah lam benak aku, coz masa tu aku ngah kelam kabut. aku pun tak merasa apa yang mak ajah masakkan dari belen rosemary chicken nih.

IMG_1804

Sebab ramai dah order, bolehlah buat testimonial korang kat sini, ataupun kat blog tokey Lemon Rosemary Chicken nih, kak didi and abang jaz.

Ada 2 options lah untuk korang order ayam nih:

1. kamu visit depa nya official blog LMC, boleh dengo lagu ayam jugak :)

2 kamu simpan no tepon Abang Jaz 0162 256597 atau Kak Didi 016 2336597, so sok2 kalau ada kecemasan tergempar nak order ayam, ko tau mana nak tuju.

Murah je weii, RM18 untuk setongkol ayam beso tuh plus sos nya sekali. Jemput  makan sumer…bismillah.

Entry ni, sticky  mode yer….kasi aku push sales depa sket lah yer, so aku stickkan to 24 hours yer. but cam biasa, entry2 terbaru di RM tetap ada, scroll down baca kat bawah jer :)

Comment: 13

Gigih Update!

sabar sabar

aku ngah gigih update nih

abih sume aku nak pukul kati

mau sehari 2 nih cite pasal Kuantan

jap aaaa

Comment: 4