The Red Mouse and The Arja Lee :)

IMG12546

rosak rosak

rosak anak2 hangkat aku…

sorang2 borong lenovo!

ye itu lenovo putih

si ayu the sun punya!

tak percaya? ha tekan kekuat link nih!

Iklan: staff the sun belanja aku makan chicken santini!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

IMG12543

memandangkan promo aku bagus…dek katanya lah kan, ater sampai 2 orang GBM pi borong beli. sorang lagi si Sid, sid napa le link entry lenovo ko disable kan oiii?? cepat bukakkkkkkkkkkk!

so Nick from Lenovo adiahkan aku the red mouse. he gave it through the girls. oh thank you Lenovo.

Yes sila jual redmummy.com bila kamu ke Lenovo, Midvalley, 2nd floor! centercourt tau. bila korang jual RM, ko gosok2 cakap pasal RM kat nick, nanti ko dapat freegifts memacam sebijik cam budak2 2 orang tu dapat, and pastu amikkan jugak free gift aku yer…

jangan korang nak songlap tau..tak baik.

IMG12556

ko kan, thari carik akak, mlm pun carik akak kan..

orang nak amik barang le kak oiiiiiiiii! kak, jangan pandang belakang…boipren akak kat belakang tuh..

wuii, sapa?

tu lah, laki si mahsuri tuh, yang anto email kat akakkkkkkkkkk!

iskk biar benar, lain je muka dia

ye kak oi, kak pi cepat pi lah tegur diaaaaaaaaaaaaaaa…dia kan ada email akak arituh.

IMG12558

Hi Arja, saya redmummy

ohhhhhhhhh, from the red family? the red blog!! i emailed u, tapi u tak jawab pun

ai jawab, but mbe my email masuk spam, ai replied immediately after u anto.

u merah, i pun pakai merah batik

aa memang, kita memang sedondon! (yan – akak kelip2 dolly ni nampak tak?)

IMG12560

Arja Lee adalah pelakon utama untuk Teater Mahsuri. He loves reading your comments from my Mahsuri’s entry. korang kalau rajin bagi komen, adalah nanti pelakon artis menteri ternama yang anto email kat aku…

betul…

Arja Lee sent a personal email to me on 31st May, an appreciation note for my review on Mahsuri. He claimed aku tak reply email dia, iskk…tak tau ke kemain melompat aku jwb email dia, ko ni Arja, email Ared ada lam spam ko ler.

wah dan dan Arja Ared (….hai sirman muahssssssssssssss)

IMG12561

Untuk peminat kami berdua…(peminat katanya)

kupersembahkan……………

Teater Senyap Arja Ared di pentas budaya merah.

Tiket boleh didapati di Contact Red.

Watak Utama: Arja dan Ared

Watak Sampingan: Arja dan Ared

Arahan dan Tajaan: Arja dan Ared

Tiada pelakon pembantu, semua Arja Ared yang conquer….hiks.

Udahlah menang chess, dapek one to one chat with Arja Lee plak tuh…siapa dia? kalau kamu peminat teater, specially teater Arja Ared, kamu kenal Arja Lee.

Comment: 22

Morning make up with Reddy…

IMG12520

setiap pagi…

kami akan gedik2 berdua…

bestnya gomol2 ngan si kenit nihhhhhhhhhhhhhh!

IMG12528

selalunya waktu pagi, aku bangun terus kuorkan dia from the cage, bagi dia buat liputan satu rumah dengan larian obor hahahhaa….kasi dia melenjan. abang dah tak menonton kartun waktu pagi2,sibuk main ngan Reddy sblm pi sekolah. Reddy juga setia menonton dan melihat Mak merahnya bermake up…

ai love to have her around me, around us.

IMG12530

tapi unlike Kitty lama, dia ni tak suka digomol2, tak suka dipegang sangat…tak syok aa luh. tak tau lah sbb baru lg kot. dia suka main cam kittens lain tp bila panjat katil, dia tak suka dipeluk ha gitu. dia tak suka blanket, aku buat tilam lam cage dia pun tak nak, nak jugak landing sedap baik jer atas surat kabo.

IMG12548

sedikit cerita make up untuk hari jemaat yer…

eyeshadow nih sume takdak lam shu’s web. tu yang tak syok. nak dok lelama kat sini try sumer iskk, kurang berkenan lah teman. so takpelah aku abaikan jer eyeshadow nih..

kalo teringin sangat, or the PAC dah abih, baru aku beli hok nih lah…

eh aku ada palette yang lom pakai gak. haiyoo, bila nak usik tuh. sibuk dah nak beli yang lain plak.

IMG12549

bila kita singgah Shu, sila buat macam kedai make up sendiri…

sambil bertanya, tangan harus ligas cepat tangkas touch up muka. a day before that aku pi shu parkson, touch up eyeshadow sambil gosip tanya brushes. kemudian the next day, aku pi shu isetan, tanya plak brushes set yang takdak kat parkson ni ha…

ko tau apa beza nya yang mahal ngan murah

sedap ngan lembut kasar nya sesatu berus tuh lah bezanya. skang aku ada satu masalah, aku nak dressing table yang lebih besar, camne tuh, bilo nak dptnya..umah kocik seii. byk barang make up nak dipakai dan ditambah lg nih.

IMG12547

huhuuuuuuuuuuu! lawanya ko.

eyeshadow merah menyala.

the price is around 70 lebih gitu. nak pakai tapi palette merah dari PAC aku pun ada gak. tp ni merah dia lagi merekah. enggak tau perlu beli idak. enggak ketahuan lagik.

aku gather kan dedua cite make up and Reddy lam satu entry, coz macam banyakkkkkkk je benda nak diciter kan. Coach sale insyallah arini kuor, semua actually dah siap tapi tu lah, aku ada tu ha, sticky mode atas tuh.tu yang tak leh nak kacau Coach aku pun kena sticky mode gak.

Memberi laluan to Celcom Blackberry, ai cannot publish Coach just yet. So next week, aku keluarkan in the red blog!

Comment: 5

Untuk menang Chess, kamu perlu kalah dahulu!

IMG12497

Last Tuesday, ai had my First Round of the Chess Tournament. after a year tak menjejak main…. sudah 3 tahun saya hebat di gelanggang sendiri. sungguh. sudah 3 tahun aku menjadi juara chess. 3 years in a row. bukak archive lam nih and blog lama, u can see my performance.

tapi tahun ini…

bukan tahun yang enak.

untuk pusingan pertama, aku menang 2 boards. checkmate. alhamdulillah.

kiraan ku, sangat menang mudah walau ada satu game tuh, aku terleka sampai dia telan queen ku. hiks..but aku gigih naikkan pawn utk mendapat ganti Queen. hangpa paham tak nih?

IMG12493

tapi utk the final game with my new opponent, ai had to face her with black. oh sakitnya hatiku. black is always my weakness. i know the opponent is quite a very strong player. she has ‘tournament’s move. aku tau ler, aku budak tournament, so ai can smell she is bukan calang2 opponent.

udahlah dia dapat white board. duh….

hasilnya, untuk pertama kali dalam sejarah 4 tahun…saya kalah with checkmate!

sedih….

aku sedih coz:

1. aku tak berusaha, aku gopoh. ai didnt think 10 steps ahead.

2  aku tak practice langsung! at all!! mana taknya…aku sibuk ngan sana sini..ai totally forgot nak bukak yahoo chess.

aku kecewa. of cos lah….

tapi aku tau, aku leh tebus kekecewaanku hanya dengan kemenangan di hari kedua.

IMG12550

so on Wed nite, saya belasah main chess gegila. berejam aku main kat Yahoo Chess, practice babe..kalo x practice camne kita nak pandai, lgpun kena brush up, dah setaun aku tak main. last aku main was taun lepas, waktu tournament jugak.

kol 2 pagi kamis baru aku tidur, bape jam aku main tuh…udahlah aku main 1min timer. why 1 min. to think as fast as i can sambil tuh kejar steps yang opponent buat.aku dah lama main yahoo chess with 1 min, sudah lebih 10 taun aku buat keje gini mar…

saya mmg determination kuat giler kalo part2 gini.

IMG12551

2 opponents walked over.

so we stand a chance to be a champion. that s for a team. oh saya nya teammate lain tuh 2 orang lelaki. sorang tu kalo tak silap aku penah main for malaysia. perkhhh! semua game 2 hari nih dia sapu bersih. for individual men, dia ranking no 1.

saya kemudiannya ditemukan semula dengan opponent yang mengalahkan saya selasa lalu. since hari tuh dia main white, kali ni saya pulak main white yer…

IMG12552

just make it short…

sebijik2 buah dia aku belasah. dengan Queen dia sekali aku ngap. with my determination untuk menang, geram kerana kekalahan hari selasa lalu. aku tebus kembali….

kerana gigih nya pasal, saya menang. checkmate!

tapi memandangkan kami sama point, aritu dia menang, pastu round 2 ni aku pulak menang, so kami berkongsi tempat untuk Champion for Ladies. nak wat camner, tie bracker takdak. nak main satu round lagik, memasing agak keberatan hahahahaha. lgpun dah malam, kami dedua mak, umah anak dah panggil woii…

wpun berkongsi tempat sebagai Juara, saya enggak kisah, asal title tu untuk 4 tahun berturut2 masih saya pegang.

to my new readers, saya adalah pencinta chess, i can dump all games, but not chess. ini adalah minat saya semenjak belasan tahun. saya wakil sekolah itm, sampai dah kerojer bertaun2 pun, saya hanya cintakan chess.

ye saya tau, ai dont look like a brilliant lady, but something bout redmummy that you dont know yet, chess is my passion. tahniah to my team, we won with Grandmaster Title in Chess for this tournament. a team work.

Comment: 21

Celcom BlackBerry

Beri laluan dulu to my Celcom Blackberry for 48hours sticky mode, scroll down utk entry terbaharu kayyy!

image001

As u all know or might not know, we both, me & sirman are BlackBerry user. Currently ai’m using BlackBerry Curve 8310 with Celcom plan. Tapi sekarang ni tangan cam gatal nak tukar ke Storm la pulak…

Ai’m sure korang wondering apa la yang syok sangat pakai BlackBerry ni? well apart of we the BlackBerry users look elite hehehhee & its cool & slick designs, cuba korang tengok benefits dia ni ha…

IMG_0386

image002

Yang paling ai suka ialah dapat access Email (office emails, redmummy.com emails even yahoo/gmail emails pun easily access) & do Browsing at anytime as well as chitchat with IM in real time. And do you know that BlackBerry users have their own IM community which called BlackBerry Messenger (BBM)? How cool is that?

image003

Sekarang ni the latest model of BlackBerry is Storm. terliur la pulak aku tengok… patutkah aku replace Curve with Storm?

image004

With all the ISPs come up with their own package plan for this gadget, which one should I chose? Ni nak bagitau korang la ni, Celcom now has good offer that gonna make you a happy Storm user :)

image005

Frankly speaking & ai made some surveys of cos, this is the most affordable plan offered in Malaysia. If you compare with other ISP, some of them are selling at higher price and with 24months contract period some more! Celcom has 2 packages – RM 1,699 and RM1,399 & only with 12 months contract. And with monthly commitment at RM148 or RM250 permonth, you gonna get unlimited Internet & BlackBerry Services usage.

IMG_0383

Oohh did ai mention that this Storm has Tactile touch screen also? Ala sama macam any smartphones skrg ni la kan, semua dok pakai touch screen kan tapi phone ni boleh MMS, buat SMS forwarding, boleh edit document, battery boleh tukar2, buat video recording, tukar2 media card, voice dialing dan boleh guna sebagai broadband modem without doing any modification, just out of the box! Takyah susah2 pikir cemana la nak “Unlock” menda ni ;)

IMG_0384

So You Be The Judge

Khidmat pesanan masyarakat Celcom BlackBerry is brought by redmummy.com

Comment: 26

Alis matanya!

IMG12507

percayakah kamu

aku enggak ada napsu

mahu alis mata cantik gedis, ada, tp kurang…

terus lupa semua nak amik gambo make up

ai was at the Eclipse shop (fyi, eclipse klcc dah pindah sekejap kat sebelahnya the Edmunser lama, coz Eclipse nya shop tuh ngah renovation. n mangsa mata ku adalah SA eclipse nih. they knew me oredi lah…

cantikkan. itu fake eyelashes from MAC. make up dia mmg cantik, orangnya mmg pandai make up…

sapa yang biasa with Eclipse, taik mata lalatnya tuh, mesti korang tau sapa gerangan dia hehehehe….

IMG12506

inilah cerita make up yang ringkas

dari si pemalas redmummy

untuk hari ini…..

Comment: 11