Satu Hari Minggu…

IMG13080

good morning Sunday! wpun hari entry ni kuor bukan ahad pung…

my husband, sirman had to work for 26 hours non stop! except benti for makan semayang n buang angin dia je lah…so on saturday our plan semua cancellllllllllll! coz sirman balik je kena qada tidur! huiii….

dahlah abang pun kena sekolah ganti. so pagi ahad2, pagi marr….agak2 abang nak abih taekwando, terus amik dia and rushed to JJ….

Jusco lah, not JJ anymore

eh suka lah nak sebut JJ jugok!

IMG13087

abang tuko baju lam keter, takkan nak berbaju taekwando pulakkan….kalo pi pepagi nih, wuii, parking dapat yang dedepan semedang!

sirman nih kurus semedang, cam orang bujang jer….

IMG13089

zass amik2 barang itu ini, aku rasa aku nya expenses barang2 runcit bulan nih, cam terlebih2 lak budget….so nxt month leh beli yang ringan2 jer. terdouble lah kauuu! ter katanya…

kalo soping barang umah awal2 pagi nih, beratur tak siksa sangat

cuba ko pergi time dah thari ke petang

tengok beratur sampai ke mana…

IMG13093

IMG13096

IMG13098

IMG13102

well, sebulan sekali gak lah depa leh main kat tpt budak2 ni gak

x leh selalu

sekali main depa pau sorang 10hinggit boleh saja…

itupun aku bg masa tak sampai sejam, coz we need to rush back for gegirl’s gimnastic class pulak. session dia dah tukar ke awal thari…

IMG13125

abang, mummy nak amik gambar sama jom boleh tak?

boleh lahhh

abang jangan buat muka pepelik ek, buat muka cool ajer

ok lerrr

yey! nak mintak amik gambo ngan anak, kena ada izin ijin, if not, dia buat muka speku!

IMG13135

kerana kelambatan mengejar masa gimnas gegirl, we bought mcd jer lah…senang citer. so depa leh makan lam gym. eh btw, gegirl kan bergimnas, sirman and abang main badminton.

itu rutin depa setiap ahad

aku?

aku carik bantallllllllllllllll…eh dok, ahad aku tak carik bantal aku ngemas umah!

IMG13116

satu iklan, ada sorang kakak nih tegur muka aku

dia kata dia suka texture, pakai MAC ke?

napa yer asal muka cam ok jer mesti orang sebut MAC?

aku tak pakai MAC, adalah product2 aku yang dari MAC, but kalo foundation ke hapa, no aku tak pakai tuh…soon je aku nya Shu Uemura akan sampai…anw my cleanser ke hapa semuanya Clinique, plus Shu gak for cleansing oil, and Biore gak, pun cleansing oil.

IMG13155

yang aku ingat arituh, waktu make up sunday nih, aku pakai sunblock clinique nih. coz kuor siang hari, aku tepeklah nih. sunblock nih pun boleh gak jadikan base. kalo pi keje aku jarang pakai coz aku idak terdedah sangat ngan sunlight, unless masa driving sket tu kan…

IMG13150

the 3 foundations yang aku pakai, stila tu ada sekali 2 aku pakai, maybelline for this entry nya make up, pun aku tak beli, penaja bagi, ai did maybelline’s advertorial kan aritu. loreal tu mmg aku beli, bertaun2 pun dah aku pakai. so itu jer resepi saya, no MAC.

kalau semuanya nak MAC, wuiii…

why pay more if u are comfortable with the cheapest kan…

aku pakai shu cleansing oi coz aku tak tau keujudan biore, productnya sampai lambat sangat kat tangan. ni hah aku dah tau, aku stop buying the shu and continuously with Biore Cleansing Oil sahajor.

that s me. korang jangan apply apa yang aku buat plak..

eh ni entry pi JJ

bukan entry make up :)

Comment: 5

The Vet for Reddy…

IMG13162

sudah 2 minggu, masa untuk dak kecik cinonit tu melawat doctornya….

kalo dulu dok lam cage kemain diam

la nih, sakan dia mencakar nak mintak keluar

oh pernah sekalis sirman n kids bawak dia naik keter pusing2 anto abang sekolah, ke main penakut, takde cage dia menyorok bawah2 kosi

IMG13167

aku angkut sekali ubat2 dia

just in case doctor nak cek apa menda yang aku bagi kat budak nih

IMG13168

shampoo badan dia yang tak pernah lagi berusik pakai

katanya doctor tak bagi dia mandi lg kan…

IMG13169

ear cleaner, basic je nih

tp mahal tol yer…

IMG13170

spray for scracth board dia

yang pastuh aku simpan dulu

tp bawak gak just in case

IMG13171

sebab reddy tak boleh mandi

aku pakaikan dia foam nih, waterless

ok lah menda nih, doctor bagi pakai sbb dia still baby doctor tak kasi mandi lagi…

IMG13173

every single bottles tu doctor check

semua pass!

IMG13172

dia ni kan lom vacci lom hapa

so dia nya badan aritu ada kutu hama kecik tp la ni dah ilang, syukur…

tp ada pulak kurap telinga..iskk

aku dah noticed lam 2,3 hari gak lah

terkeruk2 dia ngan telinga dia tuh

IMG13177

doctor nih baguslah

compared ngan doctor masa aku anto kucing2 lama aku bertaun2 dulu yang kat bangsar, dia nih memang abih thoroughly dia check…

abih sume dia tanya

makan camne

minum camne

berak camne

pangai dia camner

sume doctor nak tau

IMG13178

doctor ada korek cebisan telinga dia tuh

terus masuk kat telescope

dia bagi kami anak beranak tengok apa yang adalam telescop tuh

IMG13181

ha ni kurap telinga reddy, tak merbahaya, tp biasa pada kucing2 lah. kat kita langsung takdak onar..ada plak kang takut nak bela kucing

n this is why lah napa reddy ni asik menggaruk telinga

IMG13186 doctor tu taram telinga dia dalam2

takut aku tengok, ke main dalam dia korek dia bersihkan, aku bersihkan jugak tp takde le sampai ke dalam, ado plak pekak gegendang telinga dia

but doctor kan expert….bape puluh taun dah bape puluh ribu dia rawat

IMG13188

he also shave sket bulu2 Reddy

sbb nak bagi kurap tu clear…

we couldnt do the vacci yet, kena betul2 weight dia naik lagi. la ni toing2 ringan. tp aritu berat dia 400grams kan, la ni udah naik to 500 grams..wuii!

makan reddy makan, makan sihat2 yer…

IMG13182

for her, she trusts me, aku adalah ibu kucing

aku lah ibunya

balik tu kami diberi ubat telinga, for this session kena RM20. takde pmcare cared mahupun ING medical card, semua ubatan Reddy ditanggung penuh oleh redmummy. sirman pun tak sponsor kay….

we will bring her to the vet again, for further inspection…

la ni once a day aku ngan sirman tarukkan ubat telinga yang doctor kasi…

as long she is a healty littly kitten, apa2 pun aku sanggup buat.

Kitty yang menumpang tinggal bersama kami, we miss u toooooooooooooooooooooooooo :)

IMG13233 IMG13234

Reddy reddy…

macam aku x bagi ko makan plakkan

subang aku pun ko nak santap plak…

reddy is getting naughty and naughty, syok tengok keletah dia membesar :)

Comment: 14

Dari The Sun ke KLCC…

IMG13273

saya bukan apa kak

saya kalau tak bawak mini lenovo saya ni kulu kilir

kang kena kopak pulak orang songlap

nama je saya keja kat The Sun kak…

tp lgpun saya nak kejar deadline newspaper kak….

IMG13274

tapi kak, saya seorang yang sangat praktikal

wpun saya menceceh, saya boleh gak mentenet

ha ni ada satu email masuk

wpun saya x de lah event nak dicover kak oi

tp tak kira

tetappppppppp jugak saya kena multi

gaya kena ada kak, gaya bizi2 gituuu kakk

IMG13275

takpe kak ko makan je kak

biar aku buat keje ni jer dulu

aku suka camni kak, kalo ko leh buat macam2 aku pun nak gak buat macam2….

ko nak aku kejarkan payment budak2 yang lom bayau,? boleh boleh kak…meh bagi aku details, nanti aku chase kan

kurang sket kerja sirman, meh kak, aku tolong!

IMG13276

aku amik gambo sendiri lah yer

ayu menceceh manghaikkk! non stop!!!

sambil makan mulut dok potpettttttttttttt lagik!

IMG13271

dah makan baru nak hegeh2 amik gambo lipstick

dari gloss clinique yang ayu the sun hadiahkan….

aku pun ada 3 batang, free dpt dari Clinique, dapat lagi dari Ayu The Sun

complete set lah kira!

IMG13270

the bodyshop set is not mine

that s for you DeeKuntum!

sorrylah aku tak kuasa nak wrap nak hapa nak surprise, hahahahahhaha! u better chase Ayu The Sun, coz she has your belated birthday present…

IMG13285

kak nak amik gambo kak

ko gila? aku keje kat sini tau. tetengah alam ko nak amik gambo plak tuh

dok kira, nak amik jugok…

to the ppl yang nampak aku bergambo ngan budak kerek nih….that s for her. not for me….

weiiii, kawan2 aku sebumbung klcc tu teleng pala jer lahh

IMG13279

pastuh kalo dah berjalan

haruslah singgah menebeng tengok gak apo yang ado kat market2 lam klcc kan

we saw the new product of Maybelline, gel liner….

IMG13280

meh kita try, how thick is the black…

IMG13281

boleh je aku pakai sendiri

tp udah SA nya ado…

kita tengok camne dia pakaikan aku

jadi idok

IMG13282

kalo betul itam nih cun

kompem aku amik

aku ada tengok SASA punya brand giler pekat

so if can beat, betul aku amikkkkkkkkkkkkkk

ke kang maybelline suh aku promote masuk lam advertorial pulak…

eh tak kot..benda ni dah launched. biasa benda yang baru nak launch, ads dah masuk lam dashboard.

IMG13283

hah apa beza??

yang hok kanan dari gel liner maybelline

yang hok kiri aku  nye eyeliner CAP AVON kay…

samo jerrrr

ciss, fail lahhh

amik sasa nya brand gak lah, it has the very darkest gel liner. gel tau bukan glimmerstick or pencel or liquid. kang ado pulak yang kompius.

Comment: 16

Untuk pertama kalinya di bulan Julai!

IMG13205

pagi isnin

saya keluar rumah setepek dengan 3 menda asas tu jer…

no make up at all

IMG13206

tapi aku dah sesiap bungkus lam pouch kecik

so that i can do my make up dalam keter…

IMG13248

oh that s due to sirman had to send me to work…

boleh dedua keter dia nak anto service ari yang sama…halohai.

sapa lah suh anto kan, ha kan dah kena terpaksa gak anto aku pi kerojer…

anto aku pi opis to sirman sangat2lahhhhhhhhhhhhhhhhhhh berkira. setaun nih baru sekali 2? kot?? bila dah sorang keje kat ujung sorang kat keja kat tampuk dunia, cam ni lah kisahnya…

IMG13242

orang suh amik gambo sopan2….

dia nak gak buat aksi kurang sopan…

redha je lah korang tengok yer

segan kay nak letak gambo yang ala2 gini lam blog…

too many readers kang menyampah tengok aku laki bini, ado lah kang kuor statement ‘aloo orang pun ado bini, ado laki’

jadi…bernikahlah kamu dengan segera :)

tak de modal lah

aku tembak je nih buat entry

IMG13289 IMG13290 IMG13291

bolehlah tempek lagi gambo2 yang bih kurang sama gegirl kuor paper arituh kan, for the Johnson and Johnson Post Event gak. Ni paper semalam Tues 30th June, lam Bharian.

tetap jugak dia nak tutup gambo2 orang lain, nak orang tumpu kat gambo dia jer yer…

bila dah berkali2 kuor paper, sblm nih pun kuor banyak kali dah anak2 aku tp ni solo’s photo dia lah kiranya. padahal mak kau yang cover event nih yer…

alright, tol2 dah, abih dah entry utk permulaan pagi 1 Julai 2009 :)

Comment: 9

Entry terakhir di bulan June….

Happy 10th years anniversary

to Ina and Najwa dari RedGlow….

IMG13218

berlarian hari isnin jumpa ke main ramai orang plak aku…

so meeting Najwa and Ina pun adalah for the business purposes…

mengingatkan 10 taun persahabatan mereka…

mengenangkan saya pada persahabatan yang dari usia 18 tahun

tapi kemudiannya putus pada saya berusia 32 tahun. hubungan 14 tahun putus berderai wpun yang sana mahu kembali semula….just that, yang pecah sudah tak boleh dicantumkan. aku sudah remuk.

untuk kamu yang berpanjangan silaturrahim, walaupu berapa usia persahabatan kamu. kawan itu bukan sahaja sahabat, tetapi merekalah tangan kanan dan kiri kita.

To my ex girlfren, saya pasti sangat dia membaca blog saya ini.

saya rindukan kamu tapi sudah tiada jodoh kita…..kalaupun bertemu, tak mungkin kita akan cemolot mahupun cepipi.

Comment: 16