Make Up Forever Professional

IMG10697

the guy kat counter MAC tuh, datang dari IB. hangpa tau berapa banyak dia borong eyeshadow segala macam make up from MAC nih…walayooooooooooiii! kalolah aku dpt banyak2 tuh.

terus 7 entries per day citer make up je gamaknya

kompem muntah make up lah korang!

IMG10702

kerana di MAC jugak aku pulang dengan senyum simpul huhuuuuuu

laju je terus sms ina redglow.

hah sesapa yang nak korek pasal apa aku senyum2 sampai sms ina redglow, dah x yah nak korek2 ngan dia. aku dah suh dia katup cite between RM and Redglow just between us. frens and frens stage now yer…

aku dah bilang ina, sapa lagik korek pasal aku kat Redglow, aku suh ina pecah lobangkan jer sapa yang sesibuk tuh!

IMG10724

Amy – akak dah beli stand casing nih, ko aritu komen, bestnya stand casing nih kan :P

cannot tahan lah you, asik turun naik makan kat foodcourt dok lalu je kat make up forever professional nih, aku pun sauk lah satu. ai dont have any budget, but someone gave me extra allowance :)

IMG10725

kenapa aku amik hok nih, coz dia boleh cover semua brushes set aku, dah tuh can be campak2 bungkus masuk luggage kalo travel.

IMG10727

brushes set memang for hygine kena ditutup, tak leh dibiarkan camtu jer….best kalau baringkan. tp aku x de casing yang baring tuh, kalau ada pun ada certain brushes aku tak muat pulak, so terima je lah dengan apo yang ado ni hah.

IMG10732 IMG10729

RM140 for my brushes set, punyalah banyak kali pikir pikir pikir nak amik idok amik idok, but now after buying, memula cam regret, but pastuh alahai, ok ler kot….diam2 sudah. lagi aku lalu kat situ lagi annoying dok nampak menda nih.

frankly speaking, ai want to add more brushes for my set.

so for this month onwards, ai put aside the shoes hunting, mari kita mencari brushes and segala macam jenis make up lah yer…

Comment: 9

I hate man’s job!

img10958

the aerial for tv in my car, asik terjatuh je kau! sebulan 2 pas pasang, dia dah tak kuat. asik loose jer. pakai le mak nenek segala jenis double sided tape, pun tak jalan jugak lah. paling aku panas benda nih dah sekian lama aku suh sirman godamkan. tiap kali dia godam, tiap kali tu jatuh jugak. pastu dia buat dek.

he s not driving this car everyday, so aku yang fed up. ada gak aku nye panas baran datang aku sentap je menda nih kang. takleh tengok tv lah pulak korang.

so aku turun

bwk tape beso tuh

bawak pisau

aku sendiri tampal

wpun tak neat, lantakkanlah. janji bertampal janji dia tak jatuh and janji dia tak weng weng berbuai waktu aku driving. you see, dont depend on your husband lah, orang lelaki ni amik mudah jer. wpun dia buat, dia buat, after 10 kali das pun, x jugak semenggah.

img10960

tu lampu2 bilik lampu meja ke main aku tengok dah banyak yang kojol. cakap sekali 2 buat tak jalan jugak. aku bising satu umah kang. bila aku bising, tau bengang tapi kalau dah tau orang cakap baik2 pi le bangun kedai beli lampu2 tuh ke buat hapa ke godam aerial tv keter aku nih, ni dok melangukkkkkkkkkkkkkkkkkkkk depan lappy layan heroes lah, dvd lah. satu hapa keje tak jalan!

aku pun bz gak luar umah, dalam umah, jaga blog gak, but tau lah limit kan. ai got fed up bila kejer2 orang lelaki nih dah jadi keje orang pompuan. so keje2 orang pompuan sama gak lah bertambah kali ganda. ni yang aku cakap…

1. sekali 2 cakap tak jalan

2. sekali 2 tempik pun tak jalan, tau tak nak dengo orang membebel

3. so kita bangunlah buat sendiri!  menyampah betul aku lahhh

eiii!

Comment: 36

My Mommy has white hair!!!

IMG10849

melanguk lam keter nunggu sirman amik abang kat SR, aku suh gegirl cabutkan my uban. ye saya ada white hair. tp pependek sangat, and adalah dok di depan.

korang tau gel rambut yang jual kat sinma dedulu, tak tau lah skang ada. gel tuh kaler pink and ijau. masa zaman2 aku sekolah gel tu sangat famous. so what we did, pakai gel tuh waktu sekolah. so rambut kemas lah kononnya. belakang pengawas tangkap kalo rambut keras semata pakai gel. padahal kita nak buat kemas.

IMG10833 IMG10836 IMG10839

satu lgik hydrogene oren yang jual kat farmasi, buat utk ubat kaki ke kulit, tp bebudak sekolah ni pi letak kat pala, sbb nak ada rambut blonde orange gitu. termasuklah aku!

hasilnya at the age of 19 ke early 20s aku dpt satu white hair, rambut sudah rosak! padan muka

and till now…dari satu jadik 10, sbb cabut kan, sedap woo cabut. dari 10 lak bercambah2 uncountable….till now, dia nak suh aku serrkup pala lah kan, tp tak gak geti2 :)

IMG10840 IMG10844 IMG10845 IMG10848

zaman kekecik dulu, asal aku nak pi main pepondok ke tengteng ke bola chop ke, mesti mak ajah panggil suh cabutkan uban dia. mak ajah usually tidur baring nelangkup, so aku cabut ler, bila dia dah tidur, aku lariiiiiiiiiii tinggalkan uban mak ajah and sambung pi main.

n makcik aku plak, kalo suh cabutkan uban, dia akan bagi upah, selai 1 sen. and saya adalah gigih mengira. bila dah abih cabut, aku ckp byk2 nih, tekejut bana dia bila betul2 aku mengira uban yang aku cabut. ater…budak2 kan, ko jangan berjanji ngan budak2, dahlah aku nan ado duit, haruslah cabut uban pun aku nak gak duit ater kamu pun dah offer nak bayo duit uban kan..

IMG10832

n now, kamu gegirl, silalah terima tugas yang mak kau penah buat dulu kat nenek ko. cabut uban mummy….

dia x pandai lg pakai ketip uban tuh, so dia pakai jari, mulut kemain semangat nak mencabut…!

Comment: 17

Mata Golden

IMG10662

from the Pigment PAC MT, kaler gold pulok yer. aku pakai baju brown, but sebab brown adalah aku tak berapa kenan kepandaian masih lom terer sangat, so nak selamat, pakai gold, blend ngan itam, again nak selamatkan keadaaan gak, sonang kerja

IMG10663

bukak…., lain cahaya yer   IMG10666

ini pun lain cahaya, ada yang facing sunlight ada yang idak, tu bezanya…

IMG10668

kekatup sket…nampak clear kan a bit?

IMG10674

direct ngan sunlight              IMG10688

with camera’s flash

kerana make up ni lah yang bawak luck kat aku on friday bila aku ditegur MAC and Make Up Forever Professional:

1. u ni make up artist ke?

2. u ni someone yang from the entertainment industry ke?

n kerana 2 soalan itu, aku telah mendapat dari mereka:

1. something yang aku tak boleh blogkan, but seriuosly sangat2lahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh valuable!

Tuah Jumaat. Rezeki Jumaat.

Amin.

Comment: 14

Bersama Mak Merah

hi, kak red.

ana ni org kl tp skrg menetap kat raub..ikut  hubby keje gov kat sini..ana ni sbnr nyer silent reader akak tau. ana  tau psal blog akak nie dr kwn sek ana, munirah abd. dah lama sbnr nyer  ana baca blog akak..tiap hari! tiap pg sbnr nyer…hiks! srnk baca  blog akak..cam happenning jer life akak..mcm2 aktiviti.pastu dgn gelagat anak2 akak lagik.sedikit sebyk ana dpt adopt utk melayan anak  ana sorang tu..

mcm ni kak red, ana nak mintak tlg leh…memandangkan  akak ni famous lah kan..dan byk member2..byk contact merata2 tmpt..ana  baru dpt offer keje gov, 1/6/09 ni lapor diri. penempatan tmpt keje x  tau lagik. lapor diri di Wisma Persekutuan, JB. tp ana di beritau  kemungkinan ana akan di hntr ke kota tinggi atau muar.

pening ana  kak…mana ana nak tinggal? cam ne ana nak pi sana? ana pi sorang and  akan duk bujang kat sana..tiap minggu balik raub. hubby ana x ikut sbb  jaga anak ana tu. so, minta tlg sesgt…kak red tlg ana carikan sape2  leh tlg amik kan ana kat stesen bas atau stesen keretapi, tumpangkan  ana sementara waktu @ carikan bilik sewa yg murah2 dekat dgn opis gov tmpt ana keje tu…

cuma standby jer dulu..3 tmpt, JB[Wisma  Persekutuan, Jalan Air Molek]/ MUAR [Jalan Pesta 1/2, Taman Tun Dr.  Ismail (1), Off Jalan Bakri] /KOTA TINGGI [Bangunan Sultan Iskandar,  Jalan Kolam Air]…confirm ana pi mana satu tmpt..kira terus jadik  lah…

e-mail ana ke…ana_nov6@hotmail.com

Comment: 0