Green Wedding

IMG12631

kena pi wedding on sabtu….

saya duduk belakang untuk paintingkan bebudak, senang sket gayaknya…

IMG12642 IMG12643

my white kebaya…from jakarta. ni bukan beli kain buat kat aunty, tp aku beli yang ready made. like it so much. sebab datang siap dengan  anak baju putih yang ada ngelip2 jugak…

IMG12645

full make up, with green pigment from PAC.

IMG_1851

wedding ni berkonsepkan hijau

pencinta hijau lah gayanya

sib baik air tak ijau

IMG_1856

kami lambat woii…abang abih tuition at 1pm, terus zass mai sini.

abang salin baju pun lam keter

baju pun hijau ye bang…

apa dah sirman amik gambo napa tak ada full face abang.

or setakat nak amik jari jemari abang yang penuh painting

IMG_1876

IMG_1872

green pigment ngan gold pigment

bantaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!

IMG_1905

wedding ni pakai rewang

jarang wedding skang kan buat rewang, ada pun sokmo bercatering jer

anak2 aku kawin, kompem catering!

IMG_1884

ibu bapa pengantin lelaki

IMG_1883

pengantin lelaki….wife dia ngah sakit gastrik, sian…ngah2 wedding ko sakit pulok. apa nak buat, dok lam bilik sajor ler

IMG_1917

sirman is wearing baju batik from jakarta too, eh no. tu dari bandung.

mine, from bandung gak.

kain batik aku tu dari jakarta. patutnya aku pakai kain hitam putih, tp tak jumpa le pulok kek mano diletak dek fifin. so sarung saja apa yang ado. still baru gak lah tuh…

IMG_1855

meet my 2 blog readers. ehcehhh! tu biras aku lah. yang ngandung bertudung ialah birasku, suaminya adalah adik lelaki sirman. ini wedding adik biras aku. ha kau ke main jauh pun putar2 aku selitkan. dek kerana kami terlambat, we couldnt meet my mom in law, n family lain pun dah balik dulu…

idok ada wedding doh pasnih…

ada kot, on july…oh malasnyaaaaaaaaaaa nak pergi.

so green wedding on saturday. balik umah terus kongggggggggggggg! eh tak kong, ada ‘accident’. citer sedih di hari sabtu membawa ke ahad.

Comment: 12

NEW Coach For Sale!!!

New Coach Sale is a sticky mode entry for 24hours, this entry will be customized at the right side bar,  for your easy reference. Remember, the closing date is on 1st July.

13647_svtg_a0

(Order Code #: RMC001)

1. New ALI LARGE HOBO (style:13647)

Price in Retail (MY) = RM2000++
# Pebbled leather: white and mahogany
# Pearlized leather: tangerine
# Metallic leather: gold
# Cutout charm and hangtag details
# Inside zip pocket
# Cellphone/multifunction pockets
# Ring to clip an accessory or keyfob
# Fabric lining
# Zip-top closure
# 46 1/2″ strap for shoulder or crossbody wear
# 19” handle with 6 1/2” drop
# 16 (L) x 13 1/2 (H) x 5 1/2 (W)

we deliver it to you via vshub at RM1772 (Order Code #: RMC001)

13622_svgy_a0

(Order Code #: RMC002)

2. New PARKER PERFORATED OP ART SHOULDER BAG (style:13622)

Price in Retail (MY) = RM2500++
# Op-Art pattern perforated leather
# Inside zip pocket
# Cellphone/multifunction pockets
# Ring to clip an accessory or keyfob
# Fabric lining
# Hidden magnetic snap closure
# Two outside gusset pockets
# 14” handle with 9” drop
# 10 1/2 (L) x 11 (H) x 5 (W)

we deliver it to you via vshub at RM2129 (Order Code #: RMC002)

12937_svla_a0

(Order Code #: RMC003)

3. MADISON SABRINA (style:12937)

Price in Retail (MY) = RM2000++
# Hybrid silhouette offers both satchel and shoulder bag functions with convertible strap
# Lightweight Italian leather with subtle texture and polished finish
# Inside zip pocket
# Cellphone/multifunction pockets
# Ring to clip an accessory or keyfob
# Fabric contrast lining
# Zip-top closure
# 22” convertible and detachable shoulder strap snaps to the bottom of bag when carried as a satchel
# 11” handles with 4″ drop
# 12 (L) x 5 (H) x 4 (W)
# This leather can be cleaned with a damp cloth. Do not treat this item with Coach Cleaner or Moisturizer

we deliver it to you via vshub at RM1737 (Order Code #: RMC003)


Terms and Conditions:

1. All bags are brand NEW & 100% AUTHENTIC! Directly shipped from US.

2. The pricing is including the US sales tax, delivery in US, shipping from US to Malaysia, custom clearance & delivery to your house.

3. We gonna open the order for 10 days starts from today, end on 1st July 2009. Once the order closed, please allow the process & delivery to your doorstep in 2-3 weeks time.

4. To order, fill up the below order form & please deposit 50% from the total price. Another 50% need to be paid once the bags arrived in Malaysia.

5. No refundable AFTER the order is closed, a full refundable is applicable BEFORE we close the order.

6. All sales are final. Bags sold are not exchangeable, returnable or refundable.


Comment: 17

Red Eyes

IMG12565

ini adalah make up hari…emm! tak hengat lah! tau2 last week, aku kumpul je make up mata, kalo nak letak ha tempek jer terus. jadik lahhhh.

biasa lah kan…

sabtu ahad

entry very the light2 lipppooooooooooooooooo

isnin to friday, kompem naik mengah korang nak baca blog cik merah mata merah…

ai nak pi sasa, nak beli eyelashes yang tak ‘over’ and ‘melampo’ sangat. yang very natural. aku nak cuba pakai for daily usage. hikss….jadik idak yek.

**alo, kalo tak silap lah kan, Esstee Lauder ada buat warehouse sale on 18 July sapa2 kat sini ada dpt kad ke or keje ngan orang2 Estee ke…boleh tak extend satu invite kat saya?

Comment: 8

2 news…

satu berita kematian…

satu berita lagi yang telah menyebabkan aroma dan naluri ku naik menggigil…

berita kematian akan kupaparkan…

berita satu lagi itu, alhamdulillah hujung cerita tidak terjadi apa-apa. mungkin saya cuba ceritakan. mungkin.

aku ngah terkesima…

Comment: 12

For Coach and Dad’s Day!

IMG12655

aku kalo suh sirman amik gambo pakai berry, gini lah jadinya. tangan parkinson semedang weiii…gegar sumer gambar. aku gak kalo amik gambo pakai mobile ke hapa, tau senyap jitu je tau…cantik je gambo2 aku kan kalo via mobile. hishh…

pakai camera godang pandai, kamera murah dia saja dajalkan ek…

IMG12663

saya anak beranak malam tadi ke pavillion. jaranglah aku pergi mall kalo weekend, ater keje lam klcc. tp bestlah pavillion nih, cuma tak boleh datang bwk anak2, kena dating berdua je ngan sirman kat sini. aternyer, pusing sana sini anak2 aku…

btw, saya nak carik backpack for me, sudahnya menda lain yang aku carik, tpt lain yang aku tuju.

memandangkan Coach online is out on Monday, aku tuju gak masuk Coach. padahal bukan takdak kat KLCC….no time mar………….!

IMG12664

sesatunya gambo lam Coach yang sirman snap. gambo lain enggak ado. simpan berry. kang ado yang kena tangkap plakkan….

My Coach Online Sale, is definitely 15-20% cheaper than Malaysian boutique!!!

IMG12665

pastuh aku keluar dengan tangan kosong hahahahaha…

hangpa nak jimat belanja shopping Coach kan? we ship for you direct from US, memang murahhhhhhhhhhh than kl and spore yer…

n of course lah the Coach dihantar terus ke pintu rumah kamu.

big hint, the Coach entry is out tomorrow, di PAGI HARI!!

IMG12666

My next visit is to Charles & Keith.

ye ye…tak plan pun nak pi CnK…tp sebab baru teringat yang ai could get 30% off kalau beli dr sini, so aku singgah jugaklah. aku tidak perlu beli terus kat butik nih, amik code jer. pastu pass to my kaki kiri kanan… :)

IMG12667 IMG12668

masalahnya kasut ku dah banyak takdak kan …iskk.

rak kasut aku pun alahai sodih gak, 2 tingkat agak kekosongan. huiii….marilah kita memenuhkan rak2 itu semula. tengoklah, kalau nasib ku baik, aku dapatlah kot the shoes from CnK. kalau takdak size by the time kaki aku pi beli..ha tak yah lah.

abaikan jer.

IMG12675 IMG12676IMG12671 IMG12672

satu Pavillion pusing, sirman tak nak jugak makan lam tuh…

orang lelaki ni kalo ko nak pi soping, kena sumbat perut dia dulu, kalo dak dia  n the kids dok ngaco ko nak soping, sebab dikaco2, backpack aku pun dah ke mana perginya! huiii, tensen gue. Dad’s Day…he wants to have his quiet dinner kat Bora Ombak.

sampai2 sana…alah tak open for public, ada wedding plak kau.

IMG12673

masuk area2 luar Ampang Point ado restaurant Kampung Thai………….layannnnnnnnnnnnn! sedap gak. anak2 makan abih. That s the Daddy’s Day Dinner.

Hadiah untuk Hari Bapa?

oh aku dah bagi for 3 years in advanced….itulah Dad’s Day, itulah jugak Birthday, itulah jugak Anniversary. for 3 years.2012 nanti adiah baru lain aku kasik :) aci kan?

lagipun kan sirman, abang and gegirl adalah hadiah paling bernilai untuk kamu mendapat gelaran Daddy. huhuuuuuu! to pak aji, Abahku…we lap u tooooooooooooooo!

untuk bapak2 di malaysia, di luar malaysia, di sana sini sinun, jadilah Ayah yang pemurah dan peramah, bukan pemarah yang lemah! hamik kau…..!

Comment: 9