Sedut2 Clenz n Cerita SIY lagi…

IMG09015 IMG09022

SIY ngan RM skang dah tak leh dipisahkan hikss…oklah aku tau ramai yang nak tau lagi on the SIY, yes saya masih menggunakannya. aku amik sekotak lagi tp aku lom pakai yet coz aku nak abihkan lu Clenz nih. cannot be in one time yer. Clenz aku pakai untuk sembelit. korang leh refer the details on Clenz from this entry. malas nak click?

clenz__15972

ha beli jer…ada masalah sembelit, num clenz. rasanya macam jus kurma.  you can contact me if nak buat order atau mas the tokey gak, Mas at this number 016-6224506. Harga di pasaran semasa sekotak yang utk 30 botol for 30 days is RM235. Delivery to your house/ office if lam KL, postal tambah RM6 jer.

image

Untuk SIY pulak, harganya sekotak for 20 bottles is RM198. yang ni memang aku rasa laju jualannya. aku sendiri ramai mintak orderkan, kisahnya malu and malas nak go through Mas. it s ok, aku pun just tap tap sms jer. x yah nak jerit2 kat mas pun.

Personally, aku recommend korang amik the SIY, sangat2. bak kata sirman ‘suh la kawan2 awak yang gelebeh2 tu beli’ kurang asam kan. mementang aku pun gelebeh. menci!! ai m not a duta product ke hapa, it s just that aku suka tol kalau orang pakai SIY nih coz memang laris and terbukti kesannya. kalo tak takkan ada testimonial dari readers kata mmg ada perubahan size badan ye dok?

My weight, aku diet cam ok, macam tak ok, but the kilogs tak naik2 at all. maintain gitu, ada turun but by pointers. saya tak menipu yer. kalo aku cakap aku turun 3 kg aku tak kisah aku ckp tp pakai SIY untuk badan saya, hanya turun by inches. sebab tu lah aku sambung lagi minum SIY nih. coz for badan yang aku nih, lemak bertepuk2, hasil kumpulan beranak 2, ai have to take more than 2 boxes of SIY.

ai m ok with it, lgpun daripada korang pi slimming center ke hapa, baik korang jimat petrol jimat bayo slimming class tu and num je SIY. the testimonial and ramai readers pun dah cakap terbukti keberkesanannya. saya respect and terpaku bila ada yang turun berkilo2 sampai 7-9 kgs with one box. tapi badan aku pulak hanya turun by inches. diulang sekali lagi sedia maklum yang SIY nih application to metabolism setiap human tu berlainan.

N yes, SIY pun boleh diminum orang lelaki. takdak halangan on genders. jangan ko slurppp depan anak ko, coz gegirl tu geram je tengok aku sedut depan dia, kepoh nak merasa. wuiii itu adult nya ye. not for kiddos.

Kalau ada gomen2 staff nak jadi agent, boleh amik bebanyak, leh bayo ansuran, no problem mar…Contact Mas at 016-6224506 or via her web at langsingdengansiy.com and also via RM kat contact red ada satu kolumn Order SIY. Berusaha untuk lebih sihat, jangan complaint memanjang tapi langsung tak de push for yourself.

Talking bout the contest the other day, ai m still sorting it out.

Comment: 13

Smart Reader class for Abang…

IMG09001

asik citer make up jer, meh lah cite berhemah sket. wpun aku ni dok sibukkan entry make up tp being a mother always a mother lah dude. itu tanggungjawab. so kau, tetiba ada gambo doorbell….

IMG09002

ni lak gambo tangga bergrill yer, salesman tak leh naik. so nak naik kena tekan itu doorbell….

IMG09003 IMG09004 IMG09005 IMG09006 IMG09007 IMG09008 IMG09011IMG09009IMG09010 IMG09012

well ini kelas smart reader baru abang. aku n sirman decided to pull him out from his current tuition center. adalah sebab musababnya tp aku rasa baik dia pi sini. aku tengok performance dia kat hq kindy gegirl macam kurang cemerlang lah. wpun dah tambah waktu pun, ada sekali aku tangkap budak yang sama tuition ngan dia mencarut. tu depan aku tuh. kalo belakang aku.

tp bukanlah sebab aku tarik dia kuor sbb budak tu mencarut, tp sebab aritu aku awal2 mmg nak masukkan kelas tuition kat SR nih lepas dia abih the school holiday session dia dulu kat sini kan, but bila dia sendiri ckp dia nak pi tuition kat yang lama, tu yg aku tak sambung kat SR.

but after a while, ai told him that enaf lah ngan tuition lama. kita buat kat SR lah lagi better. so dah lama dah nih aku registered kan dia kat sini, amik english and mandarin. 4 hours per week. dekat ngan umah pun yer, adalah korang leh nampak sirman bertangga kat QB gak nanti nih.

SR baru ni kat area QB gak, yang SR lama was near by ngan Hajris.

gegirl pun ngendeng2 mintak anto, tp tak yah lah nak, ko budak kecik sangat lg, cuti sek bolehlah, biarlah weekend ko pi gymnastic jer, lain masa baik ko berkepit gaduh memake up ngan mak kau kat umah. kang sibuk nak pi bila dah beso2 malas lak nak pi.

Entry informative utk korang gak, jangan kang sume tadah telinga cite make up jer, yang education anak2 sume kedaung hahahahaah…abang abang, apesal ko bangun lambat pagi semalam bang. kan dah lambat sampai sek agama. :)

Comment: 12

Make Up Set Baru huhuuuuuuu!

sblm apa2…meh kita tumpang lalu kat sirman lu.. :)

IMG08981

aloloooo! ni baru cite joli make up yer. katanya dah selamat coz letak entry vitamin abang, so baru leh cite make up sendiri. ini counter shu uemura, aku pi parkson, ingatkan orang yang redglow ckp tu kat parkson, rerupanya kat isetan. hampeh mu redglow. kompiden je aku carik budak tuh.

but then pun aku tak beli coz promoter yang redglow rekomen tu masuk petang. deii….but the price for the base is around RM88 gitu. ok will grab that. tunggu si promoter masuk keje.

IMG08989

pastu aku ke mana ek, aku pi watson, aku pi chamelon. entry watson dah kuor smlm kan. gila kan aku pi sorang2 kay. x bg sapa2 ikut hikss. sbb nak pantas n tau byk port nak pi. abih kat bshop baru member aku roger ‘oi makan la oi, x udah soping make up lagik ke’

so ni lam bodyshop…comei lah itu blusher. saya tak amik yer. saya snap je gambo.

IMG08988

ha ni plak the eyeshadow and the eye shimmer from bodyshop yer…RedGlow aritu pakai yang belah kanan tu and adalah belakang2 tu few colours. aku amik eye shimmer jer satu. RM35. code yang direcommend dek RedGlow from 01 to 07 ye.

IMG08990

bodyshop pun ada buat promotion, satu bag brushes tuh RM199. aku tambah sket boleh amik yang limited edition Mac, kalau depa open lagi lah promotion. tp aku x amik hiks…

IMG08991

IMG09000

kerana aku amik yang brush for blusher and foundation jugak. see…jimat dok jimat kan belanjawanku. harga for all 3 emm round up lam RM150 kot. the brushes tu each tak sampai pun RM60, so plus the itu shimmer RM35 bih kurang minus plus lah. leh tambah points bshop aku gak.

IMG08993

next stop kat loreal butik, concourse floor of klcc ye, bukan lam isetan bukan lam parkson.  ni habuan pas makan pulak coz member aku dah turun deiii..so kat sini very quick one. aritu aku cakap pasal mascara yang cun melecun yang RedGlow recommend, yang itam gemuk buncit tuh. ha silalah rembat. saya x amik.

IMG08992

kemudian aku carik itu loose powder. pestime pakai loose powder nih….harganya RM65. but loreal butik ni memang ngah buat promotion, ingat tak dulu aku ada beli foundation loreal, buy one free one kan, so aku dulu beli 2 dpt 2. skang dah pakai 2 tinggal 2 jelah lagik.

IMG08997

jimat la sket, aku beli satu dpt satu percuma… huhuuuuu! dpt gak satu cop loreal card aku. itu aje yang aku beli mar, very light. nak beli itu base shu uemera sampai la ni tak beli2 lagik, bz nyah…fri ada slot kot leh terjah. arap2 budak promoter tu pun ado lah.

IMG08994

korang nak tengok apa list barang loreal yang buy one free one, boleh tengok kat list tu, pakai kanta ke pakai lah apa2 nak besokan kertas tuh coz itu je the best snappy yang aku mampu amik. idok pun korang tepon je loreal butik nih n check apa mende yang korang nak whether they have the promotion beli satu percuma lagi satu. kalo tak dak takpek le nak nolong. tak sume barang ada, but luckily barang aku nak amik sume ada.

hah enaf lah weih

ponek acik

the calcuation for spending all these kamu kira sendiri, more than RM80 kayyyyyyyyyyy! sirman baca tak nih?

itu loose powder aku dah pakai, ok lah kot. janji ado. for 2 sets tu memang kompem lah korang leh tadah muka hangpa, kat tangan aku bagi aku kaler2 kan…amik nombor ye.

Comment: 18

Yesterday, Today and Tomorrow…

IMG09040

ada tak suka aku make up heavy, ada yang suka, aterr nak wat gapo aku ni kan buat testimonial kat muka aku sendiri. ini gambo smlm lah…kebetulan korang komplen nak light make up, so tu yang aku bagik. lupa nak buat gambo tetutup mata, dah kelambatan kau! ater smlm kl ujan, kitorg 4 beranak bangun lambat. abang sampai sekolah pas orang dah beratur some more. so bayangkan lambatnya gi mana.

IMG09044 di pagi hujan renyai2 kat loke yew ada persatuan beskal from thailand nih. think ada sorang tu accident, abih sume berenti, sib baiklah tak menggangu perjalanan jalan raya. depa naik ke divider. kalo idak, korang pepahamlah kan, kl ni sikit accident pun dah buat 4 batu panjang jemnya.

IMG09051

saya masih diet lah. wpun ada ari2 nya terbabas jugak. tp selera makan idaklah ketara, thanks to SIY! usually siang mmg aku kurang lapar, tak makan pun takper coz ai took kuih muih waktu pagi for bfast (sirman supplied marrr). but lunch smlm saya ada kawan dari spore, ni tak yah letak lah muka nya. hehehehhehe. so he makan the chicken curry, the one yang sangat famous tuh. aku lak makan pasta tu ha. very the oilyyyyyyyyyyyyyyyyyy! aku makan setengah jer. bawah2 dia sangat berminyak terbantut selera aku terus.

IMG09052

kawanku makan nih, dulu my fav. skang masih gak fav tp aku leh tengok je, sian kan? ko tau berapa kalori nasi tu takpe lagi, si kari ayam tuh…perkhhhh. sebulan sekali boleh lah kot. tp so far lama gak aku tak ratah kan. sedap tol aku tengok dia makan, siap dia pelawa aku kay, but aku menolak dengan berhemah ‘aku ngah diet aaa’

bukan dari taun lepas ko diet ke Red?

yelah aku diet dari taun lepas, tp taun ni pun diet gak

dah kurus apa, taun lepas ko lagi berisi

ha? dah kurus?? yeyeeee! so korang tau sketlah apa yang menyebabkan aku dah slim down a bit :) a bit punnnnnnnnn. stillllllllllllllllllllll! <——- sahsahlah SIY nya pasal weii!

IMG09054

pulang kerja, frust ngan takde iron lagik, aku terpaksa pi saloon, wash and do something with my hair. mencik. aku siap suh Vivian carikkan aku iron. nanti tengoklah dpt idak. memanglah dia leh dptkan, tp tu lah ongkosnya. sure supplier dia kalo tau jual kat aku ketuk kau2 dia pun mesti nak up up gak kan. taper, aku dah desperado lorrr.

hasil rambut? ha cite pasal lam saloon nih, banyak kerojer yang aku buat, abih satu magazine Female tuh aku buat bahan utk korang. tu pasal korang pelikkan, ape yang aku blogkan sume jadi bahan, ha tunggu aku blogkan pasal pelbagai cite lam majalah Female yang aku sempat korek untuk hidangan korang arini, x arini esok.

tetiba cam minggu ni banyak nau entry nak tempek….

aku ada satu lagi entry make up aku yang aku tak letak, masa ngan RedGlow arituh, the last episode, esok lah yek? ek ek?

Comment: 6

RM Nak Kepoh tanya…

IMG08973

ada macam pink ada cam purple idok? aku blend ngan itam, tp actually the right one tuh macam tak berapa jadik, ni pun kan aku bilangg sambil aku make up si gegirl dok bersoal jawab ala inspektor gitu….

IMG08980

ahcakkkkkkkkk! itu sume make up tarak yang baru yer, except the spounge je yang aku tibai. arini as of today is wed, aku agak sentap coz bila dipaksa suh buat benda yang aku tak suka. ai dont have a choice, a must for me to do. grrrrrr!

aku nak kabo kat sini, yang Redmummy’s BMM tu kan, terima kasih yer sebab ado plak ramai yang terasa and terus zasss email kat aku but ada jugak yang buat dekkkkkkkkkkkk jer. kita sangka dia tak baca blog aku arini lah kot….

anw saya nak mintak tolong satu lagi, sapa tau kat mana saya nak beli itu jam chess? kan kita main chess tu kena pakai jam yang ada 2 muka cermin waktu tu kan, ha aku nak tau kat mana nak beli and how much? aku tak contact Persatuan Catur Malaysia yet, but if korang tau, pls help me.

ada orang nak challenge chess ngan aku, tapi sbb ni social game, kami takdak bahan, so aku nak pi le beli jam tuh. ai know harganya quite expensive tapi takper, aku suh ler Cap Kapak lam iklan2 aku yang banyak tu sponsorkan. hiks.

oi…sapa tau kat mana nak carik jam tuh?

Comment: 7