Battery Kong!!

usually kalo aku lepak Q Bistro, aku sokmonya anto keter aku to car wash, just opposite of Q. so last nite ai did the same too. after 2 hours of drink with the girls, we went to the car wash to collect my car.  the girls kenalah ikut aku to my car coz aku nak kena pass benda kat diorg, so sampai kat keter, alarm keter aku tak berbunyik.

tit tit tu menyala merah tp x bunyik, x de sound. pintu hapa x leh bukak.

so aku yang bebal nih sudah takutlah nak buat manual, coz kang kalo manual berbunyik alarm keter aku hah sudah mana aku nak tekankan, yes pls laugh so loud, told ya ai m only good in driving, not handling the car!

so ai called my rescue man, aku ingatkan alarm kunci keter ada prob lah, he s at home lying down in front of his heroes series, mai lah dia datang bawak spare key.

img07158

n jam2 tu gak datang 2 orang abang keje naza kia kot. depa tengok us the 3 girls lawa2 comel2 kot hehehehehe tu yang dema nak datang tolong. think diorg dok usha rose kot pasal rose lagi ‘ketengah’ than 2 of us…hehehehe no offense nurul but engko ngan akak sudah tenggelam kat bawah ketiak rose kay. hikss.

anw before that sirman found out that lampu keter aku menyala koooooooooooo! for 2 hours! cinabeng tak orang car wash tu pasang lampu keter aku tak padam kan. dia parked keter aku gitu jer, yang dpt lak aku ni leh dengo tit2 bunyik lampu x padam tp tak check langsung. so anw, for 2 hours pun battery rupanya flat. tu pasal engine pun tak bley start. 2 hours tuh sebab more than 2 hours aku anto keter kat car wash, masa aku anto tu keter aku yang diorg buat terus x de keter lain depan2 aku tuh. makanya jadiklah 2 jam lebih.

img07161

anw by that time ai asked the girls to move their butt lah, tak yah nak menunggu kang kol bape diorg nak balik. masa tu pun dah malam sangat. so aku dok melanguk lah nunggu encik2 3 orang (plus sirman ler) do something with the battery. so depa amik battery sirman cabut bukak panaskan ke battery keter aku. kisahnya jumper aku takde lam dedua keter. masa ni lah jumper kat umah pulakkan! kan kan kan!! grrrr…

thank god, abang2 tu memang terer lah buat keje2 gini nolong, even nama pun tak dan lah nak tanya…

start je engine, depa pun nak baliklah, sirman bagi duit kopi coz actually abang tu tolong ikhlas tp aku insists gak suh sirman bagi, sian kau dia penat keje satu ari nak balik umah naik motor benti tepi jalan nak tolong sirman.

img07157

yang kelakornya masa alarm aku dok bunyik, masa tu lah pulak coding nya lupa, masa tu lah sirman dok carik lam manual book apa codingnya, masa tu lah kan sume nya hegeh2. tang aku, hagham la aku nak tau ye dok. but ai think tu lah aku cakap abang2 tu stop by coz depa tengok kitorg the 3 girls berdiri kat tepi jalan tu and sume orang dok jenguk2 ada pecah keter ke hapa ke lah kan. dah tu lak sirman pakai casual jer, leh abang tu ingat ada semacam ke hapa ngan mamat tu kan.

oi tu laki ai lah bang.

pastuh engine panas je aku pi car wash tu, sound kasi 3 tepek sket! ko kalo nak park keter aku tuh, agak2 lah lampu tu padam ngek! pasal ko tak padam abih battery aku flat. in fact bukan takde alarm bunyik kalo ko padam engine tp x padam lampu. tp ni bangsa dah parked terus kuor tak pedulik and blah.

eiiii

sorry sorry, nanti kita tak buat lagi, nanti kita check lampu kasi padam

tu antara budak car wash yang cakap lah. aku tanya sapa yang parked keter aku sampai tak padam lampu tuh, dia tak nak cakap dia dok sorry2 jer…anw dia bukan bangla so dia paham apa aku ngamukkan. nak tau ke camne aku menggarang ngan depa. hishh, tokseh lah, aku kan korang kata garang, memang aku sound 3 tepekkan.

ciii!

moody je sirman malam tadi, udahlah penat, lapau nak makan. kena buat nih, tak pasal2 gegirl buah hati dia kena tempik dek bapaknya. ha tu lah ko girl,ngada sangat, kan dah kono 3 kali tepek gak dek bapak ko.

Comment: 12

Mommy’s coffee break…

after weeks of planning, ai was supposed to meet the girls, unfor one of the members ada kematian. so the get together dibatalkan coz tak cukup korum. as ai was to leave office, ai got a call from Nurul and Rose that they are gonna have teh tarik kat Q Bistro. so well, plan A tukar jadi plan C now.

sbb plan b ialah dating with sirman kat umah yg benornya. but sirman tak kisah kalau aku nak pi jumpa the 2 girls dulu. tp x leh lama lah, coz dia x dinner yet.

img07154

when ai got there, emm diorg dah setengah gelas minum. si manis berbaju kurung is Nurul. well yang korang dok komen2 kata napa dia jemput aku jer lam yday’s entry for her makan2 thingy tp x jemput korang tuh..hahahhaha inilah orangnya. so since aku memang tak bley nak mai umah dia malam nih, kira bagai pucuklah bila dia suh mai Q jumpa dia malam tadi.

untitled

Rose is orang kuat GBM, korang dah kenal dia kan……tak plan pun nak jumpa dia selepas Plan A terbatal. tp bila dia nak bergosip ngan Nurul, diajaknya aku, cite hal2 mak2…oh yes lah kami tiga orang mak2, dok pusing2 cite anak jer. company si Rose ni casual gila, dia balik opis datang ngan baju cam nak pi gym jer hahahahha…

anw kalo depa jumpa kat luar kawasan rumah aku, tak mungkin aku akan join lah.ai m a bit reluctant to pi tpt2 yang luor kawasan rumah aku lah. sbb depa pun bih kurang sekampung ngan aku dok cheras, diorg sendiri dah suka melanguk kat Q bistro nampak…

img07152

we chat toktok, sampai laki memasing dah tepon bila nak balik. specially laki aku lah kan, coz aku kena bawak dinner dia. our dating nite gitu kan. Our mommy’s kopi break was fully sponsored by Nurul, mekasih ye Nurul. moga murah rezeki mu. dan mekasih gak kat Rose coz bawak buah tangan dari Bandung.

img07149

red purse, cantik siot, ada gak fridge magnet bentuk hbag gak. ai like it, thanks 3ribu kali ye rose.will surely use for my wkend outing. anw if u dok wonder baju aku tuh baju baru ke idak, idok jwbnya. baju tu dah 3,4 taun gitu usianya. n eyeshadow mata tuh dari gurleain yang aku beli RM70 kat mjaya w/house sale.

pastuh kami tiga kedek2 jalan pi kat keter aku dulu coz ai m passing some stuff to them and ajami. kubilang kan bonet aku agak macam wardrobe gak, eversince balik dari jakarta tuh ada lagi barang2 yang lom let go. rezeki nurul coz kebetulan memang sengaja aku letak barang2 kat bonet so sapa aku jumpa aku ingat terus campak je bagi.  n since ajami my movie buddy pun nak mai umah nurul, of cos harus ada untuk dia gak. udahlah yang dari bangkok dulu aku terlepas pandang for him. for rose, oh she can show you the paperbag jer heheheh, ai told her not to reveal the stuff, just yet.

ahhahahahahhahaa

itu cite happy lah sket…

tp sampai kat keter aku, ada something happend yang buat aku gelabah sampai the girls terpaksa tunggu temankan aku jap, sampaikan sirman terpaksa datang to be a rescue saver.

that s to be discussed in my next red entry :)

agak2 korang, apakah yang terjadi? hehehehehehhe…..

Comment: 9

Jawapan untuk Teka Teki Teka Tekuk

Ni aku rangkumkan sekali 2 jawapan untuk teka teki teka tekuk tu yer:

Untuk soalan pasal gali kubur

“KENAPA ORANG GALI KUBUR TAK PAKAI SELUAR DALAM?

TAK CAYA, CUBA TANYE PAKCIK2 YANG GALI KUBUR KAT KAMPUNG KORANG”

Ujiedotcom

Jawapannya:

sebab dia gali kubur pakai CANGKUL

(sekali pandang, macam seolah2, masa gali kubur org tu tak pakai spenda…tp sebenarnya alat yang digunakan untuk gali kubur tu…trick di situ…)

Untuk soalan hitam sehitam tuh…

seorang pemuda berjalan seorang diri di tempat yang sunyi sepi dengan memakai seluar hitam dan baju hitam…

kebetulan kulit dia pun agak hitam..

Kemudian, diarah bertentangan datang sebuah kereta dengan laju yang berwarna hitam,

tidak memasang lampu keretanya dan kebetulan lampu² di jalan raya jugak tidak terpasang..

yang peliknya, kereta tersebut boleh nampak pemuda itu yang sedang berjalan dan berjaya mengelak dari melanggar pemuda itu…

Kenapa?? chewaaah soalan…

sweetdarling79.com

Jawapannya:

sebab waktu tu siang hari

tahniah kerana anda berjaya memberi jawapan yang dikehendaki, sila kutip adiah anda dari pihak yang memberi soalan (oh takde lam contract ek, ah too bad!) soalan terbaru sudah ada untuk korang, will be out on monday :)


Comment: 1

Bersama Mak Merah

Salam,

kak, nk mintak tolong advertise kat blog akk pasal  kes rompak rumah yang bru je berlaku. untuk kebaikan semua supaya lebih berhati-hati. blog akk ramai readers. Insyaallah dapat sebarkan dengan cepat.

tn

Gambar lelaki kat atas tu kalau sesapa yang jumpa disekitar rumah anda semua diharapkan anda semua kat sini berjaga-jaga terutama sekali bagi yang tinggal dikawasan Ampang & Pandan Indah, Berbadan Sama dan agak nampak bergaya,langsung tak nampak macam perompak. Kenderaan yang digunakan waktu operasi adalah jenis Proton Wira,warna biru metallic. Kawasan terakhir yang aku dapat tau di sekitar Jalan Pandan 4/1A, Pandan Indah,dibelakang Maybank Pandan Indah. Disekitar kawasan tu,aku rase ade satu kedai HP tapi semalam aku p kedai tu tapi tutup, Bagi sesapa yang lalu lalang kat situ kalau nak tolong,tanya-tanyakan.

Senarai-Senarai Barang yang dicuri :

1. Macbook 1.84GHZ Combo Drive    -  Serial Num : 4H6258NQU9B

2. iphone 2G, 4GB – Serial Num : 7R733385VRO

3. Kad Pengenalan : Wan Salahuddin Bin Wan Ismail (830223-02-XXXX)

4. Kad Pengenalan : Wan Ubaidillah Bin Wan Ismail (890313-02-XXXX)

Bagi sesiapa yang terbeli dan terjumpa senarai barang-barang diatas sila hubungi saya dan jika terbeli saya sanggup membayarnya atau membeli semua barang-barang tersebut.

012-2723510 – Udey Ismail -

Tqvm kak…

(jgn display email saya yer…saya silent reader akk.ni tolong je)

**Redmummy is just doing community service

Comment: 7

Beta Gusti Raden Jowo Merah….

Beta Gusti Raden Jowo Merah….

Puteri Merah di Gunung Merah.

Syarat pertama, syarat kedua

Bagi cerah perjalanan beta

Dari puncak ke Istana Melaka

Hamparkan kukuh jambatan emas

jambatan perak pula

Dari istana ke puncak Ledang

Syarat ketiga, syarat keempat

Melaka peraja makmur

Ramai darah mekar dan subur

Alirkan tujuh tempayan

Airmata mereka

Kemudian tujuh tempayan juga

Air pinang muda

Buat seru beta bersiram

Syarat kelima, syarat keenam

Tujuh dulang hati hama

Disilang dulang yang tujuh lagi

Disusun hati sang nyamuk pula

Syarat ketujuh

Bukan kejam, bukan dendam

Ini duga nilai kasih

Paduka pada beta

Pelengkap hantaran beta

Semangkuk darah putera mahkota

***antara lagu PGL yang menangkap hati aku…

aku terbaca satu blog, blog nih dok kisahkan semangat apa yang dia nak makan sangat masa her pregnancy. ok cite nih takde kena mengena ngan lagu gusti tu hah lah, tp ni aku satukan lam entry nih coz rasa macam nak cite jer. but that doesnt mean ai want to start conceiving a baby kay.

so far apa aku nak makan sume dapat for both lah. masa ngandungkan abang dulu, aku baru early trimester lah, sirman kan balik wkend jer…so ari ahad tuh before dia balik spore, aku cakaplah aku nak makan laksa. dia pi carik, carik dia carik2 manja. x pusing sesungguh. kita dok lam kl, bukan dok kat spore yang payah nau nak carik laksa kan. ko carik kat area umah memanglah takde, pi lah jejauh sket, bukan pi jalan kaki, naik keter lak tuh.

dia balik tangan kosong, aku tak ingatlah dia gantikan apa laksa aku tp aku mengamuk gila lah.

siap baling2 bantal lagi punya hangin

gila aaa

orang nak makan laksa pun payah nak carikkan.

he went back to spore that nite without kissing me. and aku lak mengamuk lagi gila2 ngan dia. takdenya nak salam2, bengang nih. laksa x dapat lagik dia dah balik spore.

ai think after that he got the idea yang ‘bini awak tu mengidam laksaaaaaaaaa!!!’

ye dok sirman?

…pastuh abah aku carikkan aku laksa ehehhehehehehe. sib baik abah ai nak layan tau.

…and abang never like laksa at all, mee pun bercinta nak makan. can we blame sirman for that? heehhehehehehe


Comment: 16