Sessi Tarbiah…

IMG13120

sessi satu, bukan ngumpat tp marilah soping rayaaaaaaaa! jj dah mula jual baju melayu dak lelaki kayyy! hebatttt!

wah baju raya anak2 aku, rasanya tak yah beli lg dah..kot. for the time being lah. hikss

IMG13107

IMG13109

sessi umpatan kedua

tu nampak ada abang gelap belakang tuh dok tengok je anak aku main…lama tau gegirl main nih, leka dia tengok sama. ok tengok takper

tp emm

aku mulalah bila orang2 yang bukan aku kenal, yang macam ala2 nih bila tengok budak2 kecik, tak kira dak pompuan dak lelaki, ha suspicious jadiknya aku…

maklumlah kan banyak nau orang gila takde perasaan yang buat onar kat budak2 kecik, eiii kasihan mereka

satu lagi pantang aku bila pi mamak, ada je bangla2 ni yang nak cuit2 pipi gegirl, and yes aku ajar gegirl menjerit kuat2 kasi shout satu mamak dengo

DONT TOUCHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH ME!!!

ko nak dengo dia menjerit malukan kau, ha buat.

kalo x cukup ngan anak, meh mak nya pulak jerit cokdiang kat korang plak..

IMG13117

citer ketiga plak…ada sorang mak nih, anak pompuan dia 3 orang. she looks younger than me lah. laki dia pun ada sama…

waktu aku duduk tengok anak2 dia main apa tah…tangan si mak ni laju pantassssssssssss giler! laju pasal apa tau. laju dok ketuk pala anak dia. jap2 dia toing2 hayun pala anak dia. eii

nak je aku pi kat mak budak2 nih, hayunkan balik pala dia

ko kenapa? main pala pulak. mmg ler anak ko, anak2 ko anak2 aku, tp tu kan kepala….

wpun budak2 anak2 dia tu kecik, depa lam 4 yrs and below je tetiga tuh,tp agak2 lah tangan tuh……sket2 nak tunjal2 pala anak2 ko. yang bapaknya tengokkkkkkkk jer. eii!

kuasa mak memang kuasa mak ye dah tentu

but stilllllllllllllll!  kepala tu weii!!

meh aku tunjal pala korang, agak2 sentap tak?

Comment: 8

Promo on PAC with buyers…

IMG13278

remember pigments stack PAC aku?

hah nih…den nampak, ado kat kaunter PAC yang dah segan mati tak mau kat klcc. tutup je lah kalo dah gini gayanya. depa jual sebijik at RM39 (saksi ialah ayu the sun). satu bijik tuh ko darab 4 dah baper?  RM156 yerrr!

baik ko beli aku punya pigments, dahlah terang2 aku bawak dari Jakarta, pastuh for 4 stacks baru RM90!

order baru masuk coming soonnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn!

only for pigments stacks. tp memandangkan record nak chase payment agak emm….

aku terpaksa nanti bukak deposit, ado deposit, aku reserve, takdok deposit, aku tak layan…ko cancel order ko, deposit ko burn!

sian kawan2 aku, camner ler depa sume nih buat business online ek? tu pasal aku tak berapa gemor nak buat online business nih….satu sebab nak chase payment, reminder kena anto berkali2. eh not me…sirman :)

IMG13384

n starting Thursday onwards

saya mula buat gerakan sending out the PAC and Biore yang sudah kamu order dan bayar. those yang tak bebayo tu takpeklah acik merah nak nolong yor.

For PAC – no postal delivery at all, aku tak nak amik risiko pecah

For Biore – boleh deliver by post tp kena add RM10 postal charges

For Self Collect hanya di 2 tempat sahaja – my house and KLCC

IMG13370

my complete PAC set

the Pearly is on the left

blushers set kat tetengah

the Matte palette is on the last right

3 stacks of pigments, tp yang pigments 2 tuh sama kaler so aku dah jual, pernah aku blogkan pun. YANOK BELI!!

n the palette of lipsticks too

IMG13379IMG13376

for these eyes, saya pakai Matte palette

a new set for me coz dulu aku belikan orang

tp didnt get one for myself

since depa jual kat RM, aku pun belilah satu for myself

saya gunakan light and dark brown

the shimmer tuh from the bodyshop

IMG13366

the Matte palette, masih lagi ada 3 kotak kalau korang nak order

if RM150 is too burden for you, bulan nih bayo ler RM50, cukup bulan july bayo lagi RM100. apa susah….

IMG13387

my anonymous client all the way from Putrajaya

pertamanya saya ingin memohon maaf openly kat si adik manis kerana terpaksa menunggu saya

sangat lamaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!! ampun ye dik.

she bought the Pearly Palette – korang nak lagi, masih lagi ada 3 kotak jugak yang belum berjual. no more stocking up for  this palette.  wpun banyak sangat permintaan.

well actually at the first stage pearly nih habih sold out, tp ada yang have financial issue lah bagai, so kena pull out. alohaii….

ni pun sama, kalo korang tak leh nak bayo at one go, we can offer u 2 times payment, bulan nih 50, cukup bulan july dpt gaji another RM100.

IMG13390

another buyer, 2 buyers

they bought pearly palette and 2 pigments stacks.

IMG11191

redmummy’s collection

IMG13394

pigments ni aritu aku jual 3 types stacks, tp tak sempat nak amik2 gambo bila productnya sampai coz dah terus wrap to be delivered to the buyers. so kira bih kurang gini lah from my collection and the readers yang beli.

GOOD NEWS IS, BY THIS MONTH JULY OR BUSUK2 PUN BY AUGUST, pigments stock will be selling off again in RM. coz pigments ni memang sale laju, ramai bonar yang sukerrrrrrrr!

but for this time around, stock memang banyakkkkkkkkkkk!!

what you need to do…

make your deposit first, aku terus kompem ko amik. harga satu stack is RM90, pls pay half of it first as your deposit RM45, barang sampai nanti accountant will chase you to pay for the remaining RM45.

so you can state your order anytime…

Pigments PAC : RM90 for each stacks (all 4 stacks memang ada dijual) View the 4 sets of stacks via this PAC’s web sendiri…

Pearly Palette: RM150

Matte Palette: RM150

oh chop! borang ni ada Biore order form gak, boleh boleh kalau ada nak biore pun den adoooooooo lagi stock :)

PAC & Biore Order Form
  1. (required)
  2. (valid email required)
  3. (required)
  4. (required)
 

cforms contact form by delicious:days

Comment: 19

Sebakul Reddy…

IMG13315 IMG13316

jual jual

sebakul singgit

jual juallll

manyak la korang nya jual

ko hengat murah aku nak dptkan budak kecik nih

KAK DIDI AYAM ROSEMARRY!!!

ops….

ramai clients saya sudah dapat ayam rosemary yang saya hantar khas via kak didi ayam rosemarry, sodap kan??? nyamnyamnyammm…pasnih aku nak anto product lain pulak kat client aku. ado cupcakes, ado apo laik, kalau makanan mmg kompem aku anto kat korang. so marilah korang yang ada niaga makanan buat promosi kat sini, dah tentu bukan takat aku promote tp aku guna pakai bisness korang tuh ke client2 aku yang lain…

IMG13301 IMG13302

pagi2 pi sekolah

dah tak berebut sibuk nak tengok kartun

sebuk nak gusti2 ngan Reddy

taukah korang, yang stiap malam apabila lampu ditutup, she will kedek2 masuk bilik panjat katil. she will ngan muka tak malunya menumpang kasih tidur sama….

syok woooo

dan dia akan ilang kuor bila dia nak pi mengencing ke cage lam bekas pasirnya

n num air barang seteguk dua

tp iams takdak hahahahha

coz waktu tidur mmg aku tak letak makanannya, so kerana tu waktu pagi jer dia akan tunggu sesiap aku kuorkan food dia, laju je bfast…

pastu segar meloncat toing toing :)

ai promised u at least one entry is bout Reddy, our new beautiful kitten. She s turning 3 months on 11 July next week.

Comment: 7

SALE!Corelle & Visions

sticky mode 24jam yang idok le melampoooo, teturn sket bawah kalo nak baca entry baru dehhhh

vision
VISION VS332

- Periuk berpenutup kaca 1.25L, 2.25L & 3.25L

- Dapat 1 free Vision size = 1.25L + penutup plastik

- Normal price CASH RM429.00 (TIDAK TERMASUK YANG FREE)

-
Selling Price = RM450.00 (RM90.00 X 5 MONTHS)

dinner set warm pansies
20 PCS DINNER SET WARM PANSIES

- Set includes:-
(1) 4 unit pinggan makan
(2) 4 unit mangkuk sup
(3) 4 unit pinggan serbaguna
(4) 4 unit cawan + piring

- Normal price CASH rm649.00

- Selling Price = RM450.00 (RM90.00 X 5 MONTHS)

dinner set country rose
20 PCS DINNER SET  COUNTRY ROSE

- Set includes:-
(1) 4 unit pinggan makan
(2) 4 unit mangkuk sup
(3) 4 unit pinggan serbaguna
(4) 4 unit cawan + piring

- Normal price CASH rm649.00

- Selling Price = RM450.00 (RM90.00 X 5 MONTHS)

dinner set plum


20 PCS DINNER SET  PLUM

- Set includes:-
(1) 4 unit pinggan makan
(2) 4 unit mangkuk sup
(3) 4 unit pinggan serbaguna
(4) 4 unit cawan + piring

- Normal price CASH rm649.00

- Selling Price = RM450.00 (RM90.00 X 5 MONTHS)

euro herbs

9 UNITS CASEROLE (SQUARE SHAPE) – EUROPEAN HERBS

- Set caserole design as above size 1.5L, 3L & 5L.

- Comes with penutup plastik too

- Normal price CASH RM480.00

- Selling Price = RM450.00 (RM90.00 X 5 MONTHS)

plum

9 UNITS CASEROLE (SQUARE SHAPE) – PLUM

- Set caserole design as above size 1.5L, 3L & 5L.

- Comes with penutup plastik too

- Normal price CASH RM480.00

- Selling Price = RM450.00 (RM90.00 X 5 MONTHS)

warm pansies

9 UNITS CASEROLE (SQUARE SHAPE) – WARM PANSIES

- Set caserole design as above size 1.5L, 3L & 5L.

- Comes with penutup plastik too

- Normal price CASH RM480.00

- Selling Price = RM450.00 (RM90.00 X 5 MONTHS)

country rose

9 UNITS CASEROLE (SQUARE SHAPE) – COUNTRY ROSE

- Set caserole design as above size 1.5L, 3L & 5L.

- Comes with penutup plastik too

- Normal price CASH RM480.00

- -Selling Price = RM450.00 (RM90.00 X 5 MONTHS)

*************************************

Terms and Conditions:

1. ALL items will be delivered as soon as the final payment is made but Only trusted buyers yang dapat highly recommendation from Redmummy will get the set after the first payment is made.

2. Price is inclusive of postal / delivery charges

3. Cash and installment payment has no difference.

4. To order please contact Puan Sha via this hotline: 016 -312 4506


Thank you for your red basket :)



Comment: 27

In the Nose and Eclipse…

IMG13327 IMG13328IMG13326

emm kasut merah

not for me, saya jalan2 teman sekampung carik selipar pregnant mom

jalan nya jalan, aku cam takut je tengok kasut nih

aku pakai kasut tetinggi 4,5 inci nih tp kasut yang nih macam idup segan jer berdirinya

IMG13351

this is skinny colour

lawa mengelipp22

jalan lak pakai baju sengkat, mampus kena kejar ngan mak ajah

IMG13353

think nih purple

ada kaler ijau,2 jenis ijau lah tuh

tp black n merah

nan adooooIMG13350

hoh bila masa ko nak pakai legging gini? perkhhh

setaun sekali?

kalo nyanyi atas stage menarik lah kot dok

sib baik le takdak merah

gamaknya kalo aku beli bwk balik, sure sirman pitam. before 15% less jer dah 3ratus lebih harganya hahahaha

oh legging ni from Eclipse yer.

legging hanya sesuai dipakai oleh wanita gadis yang kurus2…kalo ko berisi bam bam janganlah pakai ngan baju sesingkat sangat, at least baju tu harus touching the lutut, kalo idak perkhhhhhh

orang tak tau mana satu peha

mana satu badan…

tak pung kaki gajah..

sirman cukup menyampahlah aku pakai legging, kalo aku pakai harus ngan segala jenis baju labuh kedaung…

Comment: 8