10 hari Reddy with Red Family…

IMG12772

Reddy skang bebas…

sebebasnya di rumah

udah kuajar dia berak kencing dalam cage, lam bekas pasir nya…so far so good.

since dah seminggu dia bersama kami, aku dah yakin dia tak buang merata, aku biarkan cage terbukak at nite. siang pg aku bangun, carik merata….alhamdulillah takdak bau takdak hapa. sangat dia tau masuk cage sendiri utk membuang.

n pergi kerja pun aku biarkan jugak…

tp on the first day aku jumpa dia dalam cage. sah takut lah tu sekor2 dok lam umah hiks…

n on the next daynya pulak, fifin cakap dia siap tunggu kat pintu huiiiiiiiiiiiii….

btw, urusan pembuangan dan pembersihan pasir Reddy, diuruskan oleh saya sendiri dan Abang yang kadang2 buat. Sirman and Gegirl? mereka hanyalah tukang tengok :)

IMG12716

dah mulalah memanja kemain kembang2 badan ko, yelah ko dah ngap si Cacha abang!

actually few hours lepas dia gigit Cacha, Reddy adalah kena cirit birit. mandommmmmmmmmm jer. ai went to Queenspark, amik ubat for her. sbb nak lari balik bwk dia pi clinic, memang sah lah tak kesampaian plus jem etcs. dia pulak asal nampak je aku pegang ubat, laju dia nak menyorok, tp ditangkap gak.

sirman pegangkan, aku godok ubat…

now bila dah sihat. huiiiiiiiiiiiiii!

IMG12719

tp satu masa dia tak sihat arituh, dia adalah lebih mengada2 kat sirman. asik mengekor je mana sirman pergi….

waktu2 gini, aku berduaan je ngan sirman kat hall, aku buat keje blogging as usual at nite, kids dah tidur, by 9 kan waktu tidur depa….

IMG12709 IMG12710

hasil tangkapan di Pet Shop, Queenspark. ubat telinga, foam bulu dia, ubat ciritnya, spray utk scratch toy dia (ha, sapa yg bagi komen kata suh aku belikan scratch board tuh) akak dah beli dah dik oi, dak kecik tu jer yang tak nak main tu lagik. tu psl aku beli the spray tuh nak bg dia scratch, sbb benda tu takdak bau. tp bila aku spray tak nak gak dia cakar, rupanya kat botol tu dia tulih ‘young kitten’ agak tak leh detect lg bau tuh. iskk

aku mls lah nak beli yang serbuk2…even dulu aku pakai hok serbukkan, spray senang sket.

tunggu dia besau sket lah. bola pingpong kecik, bola yang ada bell kat dalam isinya pun aku dah siap beli nak bg dia kejar2….tali berpusing kami anak beranak nak main ngan dia..

iskk..pelan2 yek, baru 2 bulan usianya. dia pun ngah adopt ngan umah baru and family baru dia nih. gambau scratch board tuh aku letak sok sok yer…if hangpa nak buat ref lah.

Comment: 11

Mohon bantuan mencari kanak2 hilang

Nadia Natasha 8 tahun dan Ahmad Zakry 10 tahun, telah hilang dari rumah di Sri Putramas, Jalan Kuching, KL pada 22 Jun 2009. Kali terakhir dilihat pada jam 7malam 22 Jun. Sebarang info sila hubungi Puan Miza di 013-345 5661. Terima kasih.

mat-smart

Yang lelaki ni abangnya, Ahmad Zakry 10 tahun


nadia1

Nadia Natasha 8 tahun

sarah-nadia

Nadia Natasha & Sarah

Mak dia kata budak2 tu memang tinggal sendiri kat rumah. Lepas sekolah, masing2 balik umah dan ada kunci sendiri. Biasa petang2 main and by maghrib, balik umah. Kalau miza lambat balik, dorang memang ada di rumah. Semalam mak derang lambat balik, around 8pm, the guard last saw them 7pm.

Nadia Natasha 8 yrs and Ahmad Zakry 10 yrs were missing since 22nd June 2009, last saw at Sri Putramas, Jalan Kuching, KL at 7pm. Please call Puan Miza at 013-345 5661 if you have any information. Thank you.

*************

simpati saya untuk mereka…

Update di pagi Rabu 24 June:

mamanita
measkita.blogspot.com
Submitted on 2009/06/24 at 9:13am

alhamdulillah …bebudak tu dah jumpa pun….ada orang yg baik jumpa and hantar gi balai polis. sib baik org baik yg jumpa….but detail not so sure coz kak miza pun x masuk opis lagi… apa2 pun syukur the kiddos takde apa2….

Comment: 31

U want make up PAC and Biore Cleansing Oil..?

IMG12370

Biore Cleansing Oil, all the way from Singapore. I m helping a fren selling this in Malaysia, RM60. jamin ko carik kat msia and indon tarak!

RM60 inclusive ngan postal/delivery charges. ref to Biore Cleansing Oil, can dig here.

Tapi, a fren tak bawak banyak, few bottles ajer, so sapa cepat dia dapat, I open the selling entry either this Friday or next Monday. this one is based on sapa cepat dia dapat, kalau ramai sangat nak, my fren will bring more for her next trip.

RM’s recommendation: yes to grab! kalau shu aku dah abih pun, not gonna continue the Shu since it s more expensive than Biore Cleansing Oil. u use heavy mascara ke light mascara, this is the best to use.

IMG11191

Pigment stack of PAC from Jakarta Indonesia

IMG10572

Pearly palette of PAC from Jakarta, Indonesia

the pearly palette for 8 eyeshadows colour and pigmet stack of PAC, both dari Jakarta, Indonesia, pun akan dijual secara rasmi di RM sini. aku tak dpt yet the numbers of pcs, even bila nak dapatnya pun unsure yet.

but ada buyers tak?

kalo ada buyers, saya akan pastikan the sipolan to buy these set as many as dia can lah yer….

even harga pun aku tak dpt lagik, of cos due to dia bwk masuk so segala mak nenek charge dia kena kira lah kan. but dont worry lah, worth to buy…

my recent make up di RedGlow yang korang tengok teaser semalam adalah from PAC palette tuh jugak..

apa lagik clients aku nak jual ek..

think so far these 2 are confirmed already, insyallah.

so mau enggak? u can leave comments kalo ko nak ke tak nak, but u can also shoot me an email. of cos, the order will take place once aku bukak dalam single entry jualan for Biore Cleansing Oil and PAC ni sendiri.

To be fair, no hint…kang ado lah pulok yang meroyan kalo dia dpt dia x dapat..

ni konsep, sapa cepat ko ngap!

Comment: 12

Warna Warni Reddy

IMG_1930 IMG_1934 IMG_1935 IMG_1937 IMG_1938

IMG_1951 IMG_1952 IMG_1956 IMG_1958 IMG_1959 IMG_1960 IMG_1962

udahlah tak suka dipeluk…

kalo panjat katil, kat hujung katil tu lah dia suka melanding, the same spot

bertubi2 sirman snap gambo dia, buat dekkkkkkkkkkkkk jer.

waktu ni cik reddy adalah sangat mendung tak bererti hujan, mungkin dia rasa bersalah kerana membuat cubaan untuk mengNGAP cacha…hingga bikin Abang sedih pilu. hingga Cacha hilang nyawa…wuiii.

Lek ler Reddy, kau dicipta memang untuk ngap binatang2 seperti cacha tuh…

too bad, cacha adalah kesayangan abang jugak.

Comment: 18

Redglow’s class for GBM…

IMG_1984

RM – no make up

IMG_1986

dila – muka putih tanpa make up gak

IMG_1987

perkhh yan, ko pakai susuk ye selama nih

IMG_1988

not much different for rose

IMG_1990

ayu the sun (pikir deadline paper ke dik?)

IMG_2025

sid - semua datang muka free kosong, padanlah on time memasing…

IMG_1991

student kecil RedGlow…yang hanya diberi sebatang berus muka hikss

but gegirl and sirman left early at 12pm of Sunday….

IMG_2042

RM as a model of the day…

IMG_2054

class kali nih all out, tp aku kena jadik model lgpun aku dah penah attended this kind of class before…

IMG_2060

untuk entry make up ngan redglow kali nih, aku tak nak share sesangat ngan korang my readers detaily…aku agak kedekut giler for this entry. kalau nak belajar sesangat hangpa kena masuk kelas Redglow, oh yes…dah banyak kali aku ajar sesungguh lam nih kan. tp this time, hangpa bley review kat blog adik2 aka anak2 hangkat saya…the 5 GBM girls.

IMG_2090

basically, kena pakai base, foundation, shading yadadingdong…asas tu korang aku dah penah tempek lam entry with Redglow sblm nih.

IMG_2095

my 2 make up artists tak lain ina and najwa…dedua nya tangan dah biasa godam wajah mukaku…licin bersih lencun depa buat. dari berparut, depa sorok parutku..saya ada 3 parut di muka ye…

IMG_2129

IMG_2136

IMG_2145

IMG_2171

IMG_2175

IMG_2185

cuma aku boleh share info, for this session, RedGlow pakaikan aku pearly palette PAC. camne depa hasilkan, and camne aku penah hasilkan kat muka aku wuiiii….sangat berbeza kauuu!

IMG_2193

mascara…one final touch. tak final yet, suka lah kan nak finalise kan lam entry nih. bukan sebab aku nak buat ringkas, tp aku nak keep it simple untuk 650 kpg gambo, gila aku reduce sket sesangat. otherwise, dig my GBM girls nya blog lah yer….

IMG_2212

mata sudah siap without the false eyelashes…

IMG_2216

inilah pearly palette PAC, from Jakarta indonesia yang akan aku jual soonn….i hve one set already.

IMG_2234

IMG_2243

brushes MAC for blusher tuh manghaik, kompem aku akan sebat satu. bila dah pakai baru kita tau mana yang sedap mana yang idok. ai really like it. blusher pun from one brand yang aku akan sebattttttttttttttt jugak!

IMG_2264

last time aku dimakeup kan pakai lipstick nih, kali ni pun lipstick yang sama, tp yang ni aku tak minatlah nak beli, sesuai for makee up artist jer. but kalo hangpa bagi percuma kat aku, giler tak nak amik?? wuiiii….

IMG_2268

yey ai m done :)

IMG_2269

saya bawak iron sendiri, sbb paginya tak sempat langsung nak buat rambut. this event was on sunday morning, pagi2 lagi dah kena make up…petang carik bantal  jugok :)

IMG_2341

u wont be seeing this di memana..

sambil mengiron, sambil borak with ina…

apa jadik ngan anak-anak hangkat saya?

IMG_2302

masa untuk mereka make up muka sendiri dengan bantuan redglow team. aku ada keje lain nak kena buat with Ina Redglow…some more sirman dan gegirl dah balik awal.

GBM mendapat jemputan dan tajaan khas dari RedGlow for this make up class, atas dasar kepercayaan dan business relationship yang saya ada with RedGlow, makanya GBM mendapat peluang emas begini.

when ai told them the news yang RedGlow sudi bukak kelas make up for them, ditaja penuh yer….melonjak sakan anak2 hangkat saya…

IMG_2329

mengapa mereka selalu mendapat peluang dari RM? huiii………….

saya ada 20 helai kertas kajang menjawab soalan korang nih. everyone knows siapa GBM dia balik tabir RM.

kak red, GBM ni macam dayang2 istana redmummy.com ke? atau GBM ni macam puteri2 UMNO bersama Wanita ke?

bolehlah kalau korang nak cakap begitu. ye saya sudah berkali2 ditanya soalan sedemikian. basically GBM adalah lebih dari 5 orang, GBM ada lagi few members senyap…nanti bulan 8 lah kita cite menda nih.

IMG_2346

sebujur wajah hasil nukilan RedGlow team…

saya suka make up gini, konsepnya, dolly look. tang mana dollynya aku enggak tau sik :)

IMG_2453

abih make up laju2 semua dah pandai make up sendiri, korang bolehlah nanti visit blog depa memasing, depa buat review to their on face ye semua…we had a potluck, makan di sini. ada ayam kak didi, amirachaos’s cupcakes, nasi goreng n udang butter sid, fruits and semua nih kami makan seulas seikat sesama….

bagi tidak menyusahkan pihak RedGlow….

dah abih makan baru geti nak amik gambo anak2 hangkat nih….

aaa bojeng!!! bojeng adalah back up photographer (boipren YAN!), terpaksa aku campak dslr sirman kat bojeng since sirman dah cabut awal kan…ater aku ada sorang lagi anak yang dok bertaekwando, yang gegirl pulak nak kena pi gimnastik.

IMG_2494

susah tol nak tengok sid nih senyum weihhh!

hasil tangan sid, dah boleh dah kita pi borong make up ye sid

IMG_2490

kelip2 dolly

ni mata tak nak relaks nih…sid tenang sid tenang….

sid tak pakai bulu mata pelesu ek?

IMG_2492

bukak mata lelebar ye sid

IMG_2475

dila…

mata ko sepet ek la, baru akak perasan…

IMG_2478

kelip steady dila

wuii, mata belah kiri tu dah cam nak tercabut je eyelashes tuuu….

IMG_2473

hah ye lah ko, sib baik ada bulu mata pelesu tuh…

cantik…pakai merah palette PAC nih…

IMG_2457

rose ala makcik rockkkkkkkkkkkkkkk!

baju legging sume rock…dia ada show nak kena nyanyi kugiran pas make up class nih.

IMG_2468

wuii dah jadi purple

wpun dia pakai pink, tp dah siap blende segala kan

jadik cam purple…

cantik!

IMG_2469

haaaaaaa! bulu mata pelesu ko sengettttttttt

ater nyer gambo ni diamik masa depa nih ah abih makan

sume dah tahap nak mencabut eyelashes yerrr

IMG_2519

budak yan ni cantik tollah

tak make up pun dah cantik, wpun kuor segala susuk2 dia kan, tp dah make up perkhhhh. bojeng ko pinang le cepat si yan nih, ado gak mata2 lelaki kat blog akak ni dok berkenan ngan yan nih weiii

pipi yan tu mahal tol! bola pingpong kauu!

IMG_2521

all girls pakai PAC yang sama 8 keping warna tuh

dia pakai kaler tuh, dia pakai kaler nih

cantik make up mata yan….

IMG_2522

she loves make up

semua orang suka make up

tp budak ni memang minat gak make up dari kuor2 perut mak nya…. :)

IMG_2500

sesatunya student yang nak pengsan pakai mascara, nama je keje kat the sun, pakai mascara pun takut. wah ada kena mengena kah?….

dahlah takut pakai mascara! dia leh naik bulu roma masa dipakaikan…

eh mascara je lah dia dipakaikan dan diajar pakai, tu guna masuk make up class redglow…lelain sume kena buat sendiri, belajar!

IMG_2504

ayu the sun make up simple a bit, tp yang paling tak tahan, dia satu2nya yang takut nak pakai fake eyelashes! serious kau…dia sorang je yang tak pakai. penakut ya rabbi. hiksss

IMG_2510

akak dah cakap bolehlah pasni beli white khol yer u…

sangat2 teruja saya tengok anak2 hangkat ku transformed themselves dari muka kosong takdak makeup, dari dada kosong takde ilmu make up sangat, sampai la ni berlumba2 pi order barang make up…

IMG_2364

….redmummy yang korang kenali

IMG_2355IMG_2354

mata yang dihasilkan dek redglow…

cantik takkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk?

giler tak cantik?

IMG_2445

us the 5 GBM girls, RM and RedGlow – Ina and Najwa…

IMG_2449

jemput datang semua ke RedGlow’s class on July and August onwards…

Thousand and Million thanks to RedGlow..Ina and Najwa yang sudi menerima kami sebagai tetamu, yang sudi meluangkan masa dan keringat for the girls….

to my lovely readers….

let s join RedGlow’s make up class, it s not that expensive kalau ada determination, kamu mesti suka, manalah tau dari light make up kamu boleh jadi prof make up artist for your sedara cousins, adik beradik dan diri sendiri…

IMG_2366

saya seronok dapat kembali semula ke RedGlow’s make up class, wpun saya menjadi model, tp saya jugak mengorek ilmu apa yang ada. a day after the make up class, aku lari ke watson and sasa….to get few of my make up tools. also to Shu and MAC :)

aku nak beranikan lagi buat make up kat muka sendiri, nak make up kan korang? huh…..idak le teman tau bila nya weih. masa pun lom ado lagik nih…

thanks for reading the make up session for GBM girls, fully sponsored by RedGlow :) . for enquiries ke on the make up session, can sms Najwa Redglow: 0123588999

di balik tabir, aaa itu lain ari aa aku bukak!

Comment: 38