Brown collection…

img07476

kasut baru temanku

img07515

kasut mango tu lak lawo, harganya lagi lawoooooo RM345!

img07517

kamu minat putih? ha bolehlah amik…aku kurang minatlah. ada hbag putih mango aku pun pakai kejap pi bagi orang balik pastuh

img07516

brown…

img07518

pencinta coklat, boleh lah jugak kamu riki2 kat mango, depa ngah push jual kaler coklat pulak yeh…

meh kita terjah RM lagi meh, kita tengok apa lagik menda akak merah nak citer…

Comment: 9

Guest Writer – Cerita Lawak

Belajar Bahasa Inggeris.

Miss Mary seorang cikgu perempuan yang mengajar Bahasa Inggeris untuk tahun 1. Dia bagi assignment kat murid-murid suruh cari 3 ayat Inggeris dan kemukakan pada hari Isnin nanti.

Ketika dalam perjalan pulang, Amin salah seorang anak murid cikgu itu ternampak sepasang suami isteri keluar dari kereta dan sedang menjerit pada satu sama lain. Dia terdengar lelaki tu menjerit “Shut up you !!”.

Apabila sampai di rumah dia bertanya kepada bapanya, “shut up you” tu Bahasa Inggeris ke? Bapa dia jawab, iye. Dapat dah satu perkataan, kata Amin di dalam hati. Lepas mandi dan makan, dia tengok tv cerita Superman. Masa superman nak terbang dia kata “Superman !!!” dia tanya bapa dia lagi, Superman tu Bahasa Inggeris dan bapa dia kata yes. Dua perkataan dah, kata budak itu.

Lepas tengok tv, dia ke perpustakaan, dia ternampak ada seorang lelaki dan seorang perempuan sedang bertengkar berebut buku. Perempuan itu kata “Ladies first” balik rumah dia tanya lagi dan bapa dia kata itu pun Bahasa Inggeris. Ah, lega nya kata budak itu.

Hari Isnin dia ke sekolah, cikgu tanya dia tentang perkataan baru.

Cikgu: OK boy, did you get the words?

Budak: Yes, teacher.

Cikgu: Good, what is your first word?

Budak: Shut up you !!!

Cikgu: What did you say? Are you mad? Who do you think you are?

Budak: Superman !!!

Cikgu: Bloody fool! Get out from this class

Budak: Ladies First!!

cinta

**actually akak rasa akak penah baca cite lawak nih kat memana forwarded emails, so takpelah…buat pengubat cite ari senin yang ngah cuti yer. Salam Maulud Nabi….


Comment: 3

New Amisthy Lens…

IMG07556

halloooo ni gambo saya ari sabtu. masa nih kan saya adalah sangat menyampah nak mengadap blog, tiap kali aku refresh tiap kali ado lagik komen ‘RM’ tuh…saya marah lah you. orang gunakan nama awak untuk sesuatu awak marah tak?  anw, ni pas lunch, udahlah pala aku tingtong mengantuk gila tp kena gak kuor coz saya kena pi carik lens. solution saya rerupanya dah abih langsung, tinggal yang travel set ajer.

abihnya pun dah 3,4 ari hehehehehe tak suka nak pi wkdays so aku suh lah sirman bwkkan…in fact aku tak pi kat kedai usual mata aku, but aku pi 4 kedai mata yang baru bukak kat area BSP yang baru naik tuh kan, sume takde brand yang aku pakai…

IMG07554

IMG07560

bebudak nih orang ngah sibuk diorg dok main sorok2 ngan ada anak customer lain…tersengguk pala kat bucu meja tuh jangan melalak carik makpak kau!

last2 kan aku pi balik kedai mata aku yang sentiasa jaga mata aku nih lah, coz kat sini jugak ada lens yang sokmo aku pakai.

IMG07553

ha ni antara koleksi lens yang berwarna warni, aku kan ada project make up pengantin tuh yer, yang korang dok tekejut tengok bulu matepelesu aku ngan make up yang cantik (orangnya kurang cantik) so bila make up gitu wahhhhhhhhh!!!

aku pakai lens takde kaler tp sebab make up artist aku kata kalau boleh cariklah yang kaler tp ada specific dia suh pakai, so tu yang sampai 4,5 kedai mata aku carik tak jumpa. yang tuh kena diorder dulu…

anw untuk sharing sesama info nih, for pengantin baru kalau nak nampak lagi gah malatop diva divu ha pakailah lens kaler misty grey/romantic violet without ring yer…ni as per make up artist tuh cakap lah.

sbb aku pun dah lambat tempah, aku amik je hok nih Amethyst colour, RM40. disposable, pas sebulan kena kasi buang.

Pek, merah nya lens takde ke, ni apa sume kaler2 kelabu asap nih?

Melah belum ada laaa, mana ada lens melah, lu pakai ni manyak cantekk wooo

eleh, aku pakai hapa2 lens pun ko cakap cantik!it s not about lens lah pek, it s bout make up huhuuuuuuuu

btw aku memang tak suka lah pakai lens warna2 nih, dedulu masa orang dok sibuk pakai lens kaler, like 5 yrs ago aku dah pakai lah, siap amik satu set yang ada 7,8 colours tuh, sudahnya kan, pakai nya kejap coz tak tau lah mata aku ke mata korang lain tp asal aku pakai je dia nye ring tu cam besau satu pastuh dia nya blur tuh, mengganggu driving and nak pandang benda jarak jauh pun agak annoying. so tu pasal aku tutup buku lah kalau kena pakai kaler maler nih.

ai prefer to wear the normal plain lens jer, lgpun mata aku brown mar…dah cukup cantik lah pada aku sendiri. hikss…


Comment: 10

GBM dinner di Kolek Cafe…

img07522

Sid @ Mayang Sari, Yan @ Diana Kay and Ayu The Sun

img07530

Daela and Rose Umi Mia

dsc06632

after a month or 2 of planning, we finally had our get together dinner, venue dipilih kali ni kat Kolek Cafe, mungkin ini terakhirlah jumpa kat area VA, pasni kena makan jumpa jejauh. coz kami makan nih ikut turutan sapa yang open table. malam nih malam Ayu The Sun huhuuuuuu!

img07524

masing2 kemudian bukak adiah yang dapat dari Rose, kan last month rose ada pi Bandung, so adalah sikit buah tangan untuk bebudak nih…for me tarak coz mine dah dapat awal2 masa melepak ngan rose and nurul arituh. alah malam yang aku nye engine keter mati langsung dek bangla cuci keter aku tak cuci lampu tuh. ha malam tuh aku dah jaja purse yang dari bandung si Rose kasik. purse tu pakai for wkend mar…not wkdays. mekasih again rose..

dsc06650

baru nak dinner, sirman came anto gegirl. dia ada banyak errands nak buat so dia campak budak kecik tu kat aku dulu, abang plak pas makan bagai kat umah dia pi lepak umah daniel. sirman tak tunggu lama, pas amik gambo satu snap tuh terus dia ca alit but, banyak benda dia nak uruskan….

img07542

mak and anak, orang suh buat pose red diva dia buat pose peace so aku kenalah ikut sama

img07548

anak tokey ada playhouse so dia ajak gegirl main sekali, ha sedap sket mak kau nak berborak ngan gang2 bas merah…

img07541

aku sebenarnya kurang selera makan malam tuh, so ai asked for tomyam putih jer, but depa makan besauuuuu! takut je aku tengok , but murah gak lah, dengan asam pedas sorang satu, telur dadar, emm apa lg ek..kerang bakar, sotong masak tepung n air bergelas2, just RM91.murah ler dok.

patutnya asked for 90 inggit jer you hehehehehe….

gambo ngah makan tarak lah coz tangan aku pun dah penuh dok bukak kerang for gegirl. budak tuh makan tu semata jer, n ai didnt take nasi yer, Yan yang pi LWM’s diet pun makan gak nasi hehehehehee

dsc06661

rose is happy coz dpt melenjan kat genting for kitaro’s concert, sid sedang dlm dunia ‘bodigadnya’ wah….balik awal berjemput dek bodigad nampak….yan masih lagi setia dengan bojeng, alhamdulillah hehehehheehhe (kem salam tau kat red jeng ai), ayu the sun still single, hemm, kat sini nak recommend lah ayu yang baik budi tuh ada sesapa sudi ‘berkawan’? baik budak tuh tau….dila ha kalau tak taun nih taun depan, 8 taun tu dik, dah sebaya abang r/ship tuh :)

apart of that, kami juga ada dok diskas on our RM’s project. insyallah ayu will  lead the tango and aku akan war2kan…kita akan cuba push benda tuh secepat mungkin coz aku tau ramai dah bising tanya mana ke product RM tuh kan. Rose, Yan, Sid and Dila plak akan jadi penggerak utama for that project…termasuk menjadi posmen.

aku lak, will be the announcer for that project. insyallah.

korang mesti nak tau apa bendanya, so harap2 depa cepat sket engine rajin tuh yer….

ai love them, wpun aritu ada aku nye darah cam merajuk kejap….ehehhehehehe biasaklah kak red korang nih, dia pun nak gak mengada sentap cam gegirl tuh. sorry ye for being silence :)

The beauty of having RM, we have GBM :)

Comment: 13

Red Teaser…

img_7986

a1

:)

Full story on make up session etcs akan kuor berperingkat mulai insyallah hari isnin or tuesday, aku nak tunggu ramai orang balik dari cuti 3 ari kay…

kang ramai tersedak plak dok tanya ulang kali..

no more angry mood ;)

Comment: 29