Simple photos from the phone…

IMG12337

malam di hotel tuh, kami turun carik kopi panas, lam bilik takdak internet access…

bukanlah nak blogging sesangat coz aku memang dah siapkan entries for friday, saturday even utk sunday morning pun aku tak yah risau…

sekadar nak surfing jor…

IMG12338

sempoi kan….lenovo yang kecik ni gak aku jadikan mangsa, udahlah kecik…

jemaat tuh memang aku moderate comment jer kejenya, byk pulok hot comments yang masuk, sbb ada entry yang menusuk hati, to rose….apa yang terjadi itu ada musibah tetapi juga hikmah.

IMG12368

2 harta blogging….the pc dell and mini lenovo.

takdak sebab kalau entries takdak lelaju pasnih kan….machine ke main banyak. tp kalao x dak entries not coz of the gadget, tp itu namanya malassss!

emosi aku sehari 2 hari ni kan…eii geram betul. geram ngan mangkuk joyah yang sibuk dengan susup sasap idup aku sampai financial aku pun sibuk diriuhnya. some ppl dont have a life, n this particular joyah memang sangat annoying. dah tau orang menyampah, lagi dikorek2 pasal aku. hang bayangkan, bape inggit aku bayo dok hotel ipoh tuh pun, dia nak korek.

IMG12363

korang nampak kaki gegirl and cucuk satay tuh…gambo ni abang yang ngamik sket punya banyak, sampai aku sound dia

dia fed up nunggu Reddy, yang lambat sejam sampai umah….

so nak buang masa, dia snap segala ceruk gambar

yes we have Reddy in the house, kot lah ada yang terlajak2 tak perasan entry Reddy kan…..

Comment: 7

‘Express Yourself’ & Win Cash!!!

Sticky mode entry for 48 hours, please scroll down untuk entry2 terbaharu RM!

Pernah dengar Corntoz tak? Aku pun macam korang jugak, ni ha baru first time dengar. Ingat kan new kind of popcorn hehehe :P tapi rupa2nya snek jagung baru dari keluaran MAMEE yg berperisa lazat iaitu perisa Keju Cili, BBQ dan Ayam Panggang dan dijamin halal!

Corntoz_‘Express_Yourself’ v2_html_mff6eb0

Abang & gegirl sket punya suka mengunyah snek baru ni sampai lupa nak makan nasi la pulak. Lebih2 lagi bila depa layan katun sambil makan snek ni, langsung tak hirau mak bapak depa dah. Si bapaknya pun sama, sambil layan tv series or DVD, krup krup menguyah sampai bini pun tak dihiraunya! Sedap sangat ke snek ni? Tapi bila aku try, hehehe patut la depa makan tak henti2 hehehee… enak, rangup & lazat berperisa!

Dan sekarang ni sampai 30 Jun 09, anda berpeluang memenangi hadiah Wang Tunai dengan hanya berbekalkan satu pack 60g Corntoz.
Hadiah tempat pertama ialah RM 8000
kedua RM 5000
dan ketiga RM 2000


Syok2… apa yang perlu anda lakukan ialah “Jadi diri anda yang sebenar dan luahkan gelagat unik anda menikmati snek Corntoz ini”. Senang jer

Corntoz_‘Express_Yourself’ v2_html_m26bd3913

Pertamanya, pergi cari Corntoz kat mana2 kedai. Sekurang2nya satu pack 60g, harganya is RM1.29 each.

Keduanya, klik mouse anda ke www.corntoz.com.my

Ketiganya, record kan diri anda dengan cara tersendiri dan unik bagaimana anda menikmati snek Corntoz ini!

Utk merekodkan kan video ni, utk anda yg ade webcam & microphone, anda boleh rakam terus dr website www.corntoz.com.my sendiri. (anda boleh memilih utk meletakkan props utk menyerikan lagi rakaman tersebut)

Bagi mereka yg tak de webcam pulak, jgn risau, anda boleh merakam gelagat Corntoz anda & uploadkan ke YouTube. Jgn lupa submitkan link YouTube tersebut ke www.corntoz.com.my

Jangan risau pasal voting system tu sbb pemenang akan dinilai oleh internal judges based on creativity not popularity ;) I’m sure korang semua ni penuh dengan creativity masing2!

Ha ni cuba tengok gelagat Abang & Gegirl melayan snek Corntoz ni…
http://www.corntoz.com.my/gallery#posts/400060-abang-gegirl-with-corntoz-

So apa lagi korang, go grab your Corntoz & start recording your own video! Don’t let anybody else grab the money!

Its may be ugly or embarrassing but hey! who knows, u could be RM8000 richer!

Express yourself the Corntoz way!

Btw, korang leh la browse all the videos yg dah di upload kat http://www.corntoz.com.my/gallery Some of them kelakar giler hehehheheee & full of creativity!

Khidmat pesanan masyarakat Corntoz Express Yourself is brought by redmummy.com

Comment: 3

Zoo Taiping, Perak

IMG_0918

Zoo Taiping! from hotel to zoo, lam sejam, tak sampai kot…tak berapa sesat hahahah tapi balik ada sesat sket! tettttttttttttt to sirman!

kami the girls memang sesopan, abang korang tak yah ckp lah, knowing him, dia excited over lebih sokmo the first jer nak redah explore tempat baru. sirman dah tentulah lelaju, dia x yah kepit anak, aku harus mengepit gegirl mar…

IMG_0927

the entrance…

males tol aku nak menceceh lam entry nih weiii

lam entry ni gambo banyak weiii

tp kalo aku letak gambo binatang ternakan, lagilah panjangggggggggggggggggggggg!

IMG_9524

IMG_9526

nampak kan entrance fees? so jangan tanya banyak kali tau..purposely aku snap utk korang nih. agak2 gambo tak menarik tuh, dari camera canon ixus aku yer..yg cecantik dr canon godang sirman.

IMG_9528

beaturlah kamu sbelum kamu diberaturkan :)

IMG_0934

sini terus naik tram, takde nak berebut2 bagai. kalo tak silap aku, zoo negara pun wpun beratur tp tak sistematik, yang di sini siap dibagi kerusi and ada atap bumbung rumbia and kipas utk melindungi kamu dari panas hujan mentari

IMG_9534

tak tunggu lama pun untuk dptkan the next tram…cukup untuk all  of us

IMG_9536

me, SIL and dayana dok setempat di depan, kenit  2 orang ngan bapaknya dok belakang…sirman suka nau amik gambo binatang ternakan…

IMG_9539

orang suh pandang camera, dia sibuk galid ngan benda lain eiiii

IMG_1012

abih pusing naik tram, kita menapak lagi pulak jalan kaki, lagik puas katanya…

aku adalah maleh ahhahahahah tp sbb anak2 harus gak jalan. udahlah aku tak bwk selipar, pakai wedges merah wpun tak tinggi, kes lupa, coz kasut tu gak nak pakai for wedding…lam bonet sume kasut tetinggi woiiii

IMG_1013

ha ngendap apa korang nihhhh

IMG_9546

ni kompem aku yang ngamikkan gambo nih….

IMG_1015

jalan2 petang jemaat, waktu ni lam kol 5 lebih, or 6 tp memang mencanak lg mentari

IMG_1016

sirman bagi camera kocik tuh suh aku snap gak gambo…huiih, agak2 alang jer aku amik…malas tol!

IMG_1030

kowang kalo nak tengok gambo binatang ternakan sila ke blog sirman, aku tak rajin yer nak menempek gambo2 tuh kat sini, or mbe lain minggu lain bulan if takdak modal aku letak jugak

IMG_1034

half way…

berry aku nya battery dah kaput

ni koranglah budak2 GBM dok flooding email aku!

so aku terpaksa pinjam battery from sirman’s berry, tp still dia pun x charge gakk grrrrrrrrrr!

IMG_1058

the 3 yang kulu kilir sesama, ke mana abang pergi, ke situ lah the girls mengekor…

IMG_1062

IMG_1076

hahaha aku suka gambar nih, gegirl and dayana lari mencicit2 nak dptkan kami si tua bangka coz depan tuh ada beruk berkibaran sana sini….hikss, tengoklah dayana lari, pucat lesi korang kan…

IMG_1077

ha tau lari mencicit2…

lain kali menonong lg ke depan tak nak tunggu orang tua…padan muka. sib baik beruk tak kejor

IMG_1081

itu lah satu2nya gambar aku ngah tekejut beruk takut nak mampus! nak tau pasal apa…

aku memang bawak kacang rebus, dr RnR..so sambil jalan aku makan…but kulit aku simpan lam plastik ye, saya tidak buang merata2 kay…

pastu beruk, tau je lah kan kalo dah tau ko bwk makanan, udahlah aku pegang kat tangan, so aku ngah hegeh2 nak sorokkan lam bag, bila tetiba wana my SIL cakap

Acik, kat atas pala acik ada beruk mengendap, tu kat celah2 dahan pokok tuh

aaaa, sirmannnnnnn

acik kat kiri kanan acik pun ada beruk

huwaaaa

aku dah ready nak campak je kacang rebus tu tp sirman datang bila tengok bini dia dah kemaruk pucat ya rabbi. ye lah kau buatnya depa reramai kerumun aku eiiii

takuttttttttttttttttttttt!

IMG_1104

adik nak main camera pls

ok adik tekan sini yer

IMG_1106

mummy, smilee…..

aaa smile dah nihhhh

IMG_9559

iyo ni gambo yang gegirl snapkan….

IMG_1121

degil kan…dah nak kena serkup ngan beruk, masih lg kendong kacang rebus :)

IMG_1149

budak nih dok leka amik gambo sana sini, so dia ketinggalan jauh dari makcik, dayana and abangnya….half way dia jalan situ dia benti, pasal dia tetiba teringat buatnya ada beruk pulak kan

so jadi dia lepaklah jap till makpak nya jalan datang samaa….oo penakut gak ko ek

IMG_1175

do you know that ai was FF’s contestant too?

ini makcik pakcik yang print kan gambo ko amik ngan ular, sekeping 10 inggit, anak pegang ular, bapaknya snapkan gambo, maknya printkan gambo. orang penang.

IMG_1184

abang nak sangat amik gambo ngan snake, gegirl pucat2 giler..dia pegang sket jer….dayana leh berdiri sket jer, takut tol dia nak pegang.

aku, malehhhhhhhhhhhh! bukanlah takut, dulu kat bali pun ada gak aku amik gambo pegang ular gini lilit sorang2 lg, but maleh aaa, muka aku dah berminyak, so aku jadik photographer for them je lah

IMG_1192

sikit tu jer lah dia pegang ular tuh…tu pun tang ekor

IMG_1196

n  takutnya bila sirman pi unjuk plak kepalanya close to her…wuiii sirmannn!

IMG_1198

abang pulak leh gatal tangan nak jugak usik kepala ular. was was je muka gegirlll!

IMG_1202

ha udahlah ckp, ni gambo aku tak geti nak adjust, sbb sirman pakai lens yang zoom jauh tuh…ke main jauh aku kena pergi, kalo dak kang nampak muka jer….

IMG_1219

abih round the zoo, kami melepek kat playground…aku mmg dah kemalasan tollah, ngan badan melekit…ngan kasut tak sesuai lagik….

IMG_1221

bukan angkara manusia, tp angkara beruk2 jugak yer…semua tong sampah diselongkar dek mereka mencari sesuap nasi……

IMG_1262

IMG_1273

diorg enjoy main

tp aku, wana and dayana blah callo awal. pi masuk lam keter….amik ekonnnnnnnn!

IMG_9595

sambil melepak lam keter…aku pi bagi kacang rebus to beruk. kat parking tuh memang byk beruk bersepah2 woiii! sekali wana yang lepak kat luor ngan anaknya jerit…

acikkkkkk, beruk keliling keter!

aaaaa….!! btul ko, aku intai dari tingkap, memang bersepah2 puluh beruk nunggu aku bagi kacang lagik :)

IMG_1342

n wana pun joined kelab ekon aku, plus takut ngan beruk :)

IMG_1385

abang adalah steady sungguh dia tak takut langsung, lagi dia baling2 kacang rebus bagi beruk makan

IMG_1353

muka dak kecik yang terpinga takut tengok beruk kejar dia…

IMG_1349

sudahnya penghabisan, aiskrim tu separuh je diorg makan, lagi separuh sedekah kat beruk2 yang kelaparan…

sian depa, plastik pun depa kunyah2 gak coz tak dak makanan nak dihadam…

IMG_1368

atas keter pun ko bley landing….kalo boleh pecah tingkap tu, carik food, depa buat gak tuh oiii

IMG_1345

kasihnya ibu…

IMG_9602

kami adalah kesesatan waktu pulang…so pakcik yang naik motor tuh guided us to the main road, dari taiping, back to ipoh. terus amik dinner and balik hotel……..!

pengsan tidurrrr!

IMG_1296

penutup gambo….

big black bear dok buat apa tuh? :)

Comment: 15

Shoes For Sale!! Buy 1 Free 1!!!

Sticky Mode while stock last! scroll down for updated entries

IMG_1789

IMG_1790

Code: ECL100

Price: RM60

Size: 5 (3inch)

Remarks: Entitle for 1 free pair of shoes

SOLD

IMG_1792

IMG_1793

Code: BJG100

Price: RM60

Size: 5 (3inch)

Remarks: Entitle for 1 free pair of shoes

SOLD

IMG_1798

IMG_1799

Code: ECL200

Size: 5 (3inch)

Price: RM60

Remarks: Entitle for 1 free pair of shoes

SOLD

IMG_1800

IMG_1801

Code: BSR100

Size: 5 (3 1/2 inch)

Price: RM60

Remarks: Entitle for 1 free pair of shoes

SOLD

IMG_1820

IMG_1821

Code: ECL300

Size: 5 (3inch)

Price: RM60

Remarks: Entitle for 1 free pair of shoes

SOLD

IMG_1829 IMG_1830

Code: ECL400

Size: 5 (3 1/2 inch)

Price: RM60

Remarks: Entitle for 1 free pair of shoes

SOLD

IMG_1833 IMG_1834

Code: ECL 500

Size: 5 (3 1/2inch)

Price: RM60

Remarks: Entitle for 1 free pair of shoes

SOLD

IMG_1836 IMG_1837

Code: ADS100

Size: 5 (only for indoor futsal)

Price: RM80

IMG_1803

IMG_1802

Code: BJG200

Size: 5 (3inch)

Price: RM20

Remarks: Not entitle for free pair of shoes

SOLD

IMG_1806

IMG_1807

Code: BSR200

Size: 5 (wedges)

Price: RM20

Remarks: Not entitle for free pair of shoes

SOLD

IMG_1795

IMG_1794

Code: PMV100

Size: 5 (3 1/2 inch)

Price: RM30

Remarks: Not entitle for free pair of shoes

SOLD

IMG_1812

IMG_1813

Code: PMV200

Size: 5 (3 1/2 inch)

Price: RM30

Remarks: Not entitle for free pair of shoes

SOLD

End of Shoes for Sale

********************************************************

IMG_1831IMG_1832

FOC shoes 1

Size 5

IMG_1822 IMG_1823

FOC shoes 2

Size 5

IMG_1827 IMG_1828

FOC shoes 3

Size 5

IMG_1804

IMG_1805

FOC shoes 4

Size 5

IMG_1797

IMG_1796

FOC shoes 5

Size 5

IMG_1811

IMG_1810

FOC Shoes 6

Size 5

IMG_1816

IMG_1817

FOC shoes 7

Size 5

Terms and Conditions:

1. Quickly drop us an email to Contact Red (Subject: Order Kasut). we will provide you the account details.  setakat book air liur, aku tak layan, ai hold your email only for an hour max, within 1 hour if no payment, sirman will release  your booking.

2. Every pairs of shoes, kindly add up RM10 for postage purposes. (satu pasang postal charges plus box is RM10, 2 pasang kasut jadik RM20, 3 pasang jadik RM30….etcs, pahe dok?). NO SERVICE CHARGE YE….

3. All shoes doesnt come in their original shoes boxes (aku dah buang aaa)

4. The first 7 shoes from the top, is entitled to get one pair of complimentary shoes.

5. You have no right to choose on the FOC shoes, we will pick any of the shoes to be couried together with your paid shoes. I will not entertain any special request on your FOC shoes, AGAIN, kami pilih. it s FOC pun namanya kan. u buy one u get one free.

6.  All sales are final. Shoes sold are not exchangeable, returnable or refundable.

7.  I will not be responsible for any losses or damages incurred during shipping and handling.

8.  I accept payment through CIMB only…

9.  Please give us, at least 5-7 working days to do the delivery.

10. Kok kaki ko tetiba besau next week, ha dah tak boleh muat, ahkak x leh nak tolong ekkk.

Next week, aku bukak jualan hand made kebaya from Jakarta pulak yer… :)

Comment: 19

Double Happiness!

IMG12454

mommy, i wanna hold her

jap mummy angkatkan, dok bersila..senang nak usap pala dia

IMG12457

that s dayana, gegirl’s cousin

dulu tak suka kucing, seejak ada Reddy, dia pulak over sesangat nak pegang usap Reddy

IMG12459

Reddy….

tunggu sirman pasang senapang patah beso dia, baru dia snapkan gambar cantik Reddy yer…she s so tiny ler dude, aku tak bg diaorg dukung at all, boleh letak kat badan pun aku yang buatkan. for them to hold her without my supervision mmg takkan dapek nya lah.

kalo korang pegang dia, leh rasa kerangka tulang temulangnya. bulu je gelebus, tp badan kurus. so aku kena bagi dia makan jilat2 banyak2….

btw, entry yang kakak tu nak let go persians dia semalam, mak datukkkkkkkkkkkkk! aku rasa aku bagi contact numbers kakak tu kat korang yang mintak, ada le lebih 30 orang. ha sib korang lah, sapa cepat dia dapat yer…

IMG12455

bila kita nak shampoo Reddy?

lagi 2 weeks, tunggu dia besar sikit lagi yer..

bahagia tak kami with the additional family members, Reddy?

Alhamdulillah…tak terucap happy nya the kids, malah saya sendiri. Sirman does help a lot to, all in all, Reddy menambahkan lagi kasih sayang kami. lebih sonok dok umah…

we went to the vet, itu  nantilah saya citer, byk entries pepanjang lah arini. thanks to all of you, yang tahu betapa lamanya kami menunggu nak dapatkan Reddy. banyak kisah, macam2 hal lah…ada jugak at one stage aku rasa aku kena tipu ngan malaun mana tah (MALAUN NIH BUKAN MAKPAK KITTY LA WEEEIII, KALAU AKU CAKAP BAPE BAIK BUDINYA MAKPAK KITTY ISKK) MALAUN NIH MANUSIA LAIN DARI MAKPAK KITTY).

tp apapun, skang saya sonok, nak jaga dia memolek sangat..biar kembung gemuk :)

Comment: 12