LRC Promotion!

IMG_1782

IMG_1786

sekiranya kamu order LRC kak didi and abang jaz, at least seekor yelah takkan setengah ekor pulakkan, at RM18 each, kamu bisa mendapat 2 tickets percuma Teater Mahsuri di Istana Budaya untuk tayangan pada hari Selasa 28 April 2008. antara pelakonnya ialah Vanidah Imran…

Dengan seekor LRC, dapat 2 tickets teater Mahsuri tetapi aku nak kasi harder sket….

sila jawab satu soalan ini and jawapan hendaklah diberikan di blog LRC, kak didi and abang Jaz akan memilih pemenangnya….(ingat, jawapan harus di hantar di komen board blog LRC, not here, aku tak judge yer)

Soalan Bonus:

1. Apakah hubungan Kak Didi and Abang Jaz with Redmummy?

a. Saudara terdekat

b. Pernah berjiran

c. Sekadar blogger yang mengenali blogger

d. Pernah menjadi rakan setugas

Good luck!

ai like this impromptu contest :)


Short Announcement:

RM is printing the RM’s car sticker, please fill up your form via this entry. Thankies….

Comment: 6

RM’s Car Sticker!!!

Salam and hi all…

sblm ada ads aku yang terpaksa dok atas as a sticky mode, sementara ada ruang untuk blog sendiri, so aku letak lu iklan RM’s car sticker ni kat atas yer. aternyer, asal ada ads, aku kena dahulukan lah apa yang patutkan, but since tengah ada ruang nih, aku cop cop letak entry ni yer. kang bape ari lg sure ada ads aku nak kena post up. n entry2 terbaru ada di bawah entry ni yer. jemput order car sticker yer sumer…thanks. SUDAH DITUTUP!

Mohon kerjasama untuk yang dah order tu bank in the payment to Ayu and Rose’s account, they have emailed u and given their acct number. we need your cooperation in order for us to process the printing asap. Thanks.

draft8v3

the RM’s car sticker is on the board! dengan bantuan the GBM girls, we are taking orders right now! I will slowly post up back this entry, once my new entry is taking placed.

So girls and boys, do fill up the forms, the GBM girls will be contacting you. Mode of Payment is via online, either CIMB and Maybank, account number nanti the committees will get in touch with you. Thanks to Ayu, Rose, Sid, Dila and Yan

For Singaporean, pls direct your order to  . The other countries, you still need to fill up via this form.

Sebarang soal jawab, may drop your comment via this entry or Contact Red or email the 2 add lam banner atas yeah.

**memang ada yang tak suka tampal car sticker kat kereta, tapi kamu masih boleh membantu by ordering the car sticker, kerana your payment is contributing to the charity as well…..

Saya Nak redmummy.com Car Sticker
  1. (required)
  2. (valid email required)
  3. (required)
  4. (required)
 

cforms contact form by delicious:days

Comment: 45

Virtual Shopping Hub (Vshub) & Contest!

VSHUB entry is back! ini adalah sticky mode terakhir sebelum tarikh contest ditutup pada 24 May 2009! Let s roll it!!!

latest entries in RM, do scroll down ;)

Pernah dak korang shopping online? I’m sure korang pernah punya especially kalau online shopping stores tu in Malaysia. Selain daripada method of payment yang senang, ye lah boleh bayar pakai Maybank2u atau CimbClicks, online shopping stores yg based in Malaysia ni of cos covered the delivery to your house. Btul dak? So basically one of the main factors for you to shopping online is the merchant itself mestilah boleh buat delivery to your area kan.

But how about online shopping sites especially in US like Gap, Amazon, Coach, eBay, Victoria’s Secrets etc? I don’t think you all pernah online shopping kat situ. Well lain la kalau korang dok US tu. But I’m talking about kitorang yang duk Malaysia ni. Sure tak pernah. Sebab apa? Sebab most of these online shopping sites tidak, diulangi sekali lagi TIDAK membuat delivery ke Malaysia. Ha cth bawah ni bila I nak beli beg Coach  ni.

no_shipping_to_malaysia

Sekali time nak shipping langsung takde Malaysia kat country tu. Only Canada & of cos US. Iskkk iskkk, so melepas la nak beli beg Coach  ni  :(   Memang la boleh beli kat KLCC, tp bila kita convertkan actually beli online adalah lagi murah, lgpun yg latest design lambat sampai KL

So this is where Virtual Shopping Hub (vshub) becomes my rescuer :)
Vshub menawarkan your own U.S. shipping address when you register as member. Registration pulak FREE. Once korang registered automatic korang akan dapat US address, so bila you all bershopping online just put the US address for the shipment. Then bila your parcel sampai ke US address tu, vshub akan deliver to your Malaysia address. Senang dak? Lepas ni I shopping online jer la hehehehe

vshub

The other advantages pulak ialah korang boleh:

•  Consolidate multiple purchases
ni let say hari ni korang beli barang & hantar ke US address tu, u don’t have to ask vshub to immediately send to your Malaysia address (nak send immediately pun boleh) tapi korang boleh kumpul2 lagi. Next week shopping lagi & lagi. Bagusnya you all can kumpul until 30days sebelum hantar semua barang2 tadi ke Malaysia address sekaligus.

•  from vshub website tu you can also track your shipments and receive your items at your doorstep :)
So tak de la tertunggu2 bila la nak sampai barang aku tu. Just login to their website & see the shipments track. Bila cukup time, sampai la barang tu kat depan rumah.

Kalo nak lebih paham camana process dia leh baca sini – https://www.vshub.com/how_it_works.php
After you have completed your online purchases, all you have to do is to email your purchase invoice(s) to us at invoice@vshub.com This simple but important step is to enable us to start tracking the delivery for you.

When your purchased item arrives at vsHub’s U.S. address, you will receive a notification by email from vsHub.

But of cos the shipment from US ke Malaysia tu akan dikenakan caj. Kalau tak bukan  bisnes namanya. Tapi bila ditimbal balik, dikira darab bahagi semua, still murah kalo dibanding kan shopping kat sini. And especially for those barang2 yang tak dijual di Malaysia. Puas hati la  :)   kira gerek abis la hehehehe

Here is the shipping charges https://www.vshub.com/shipping_charges.php. Its starts from RM 76.55 for Standard Shipment where the items will be delivered within 6 – 8 working days from the time payment is received. Kalo nak express shipment pun ada, tapi slightly mahal sket which is Express Shipment where the items will be delivered within 1 – 2 working days from the time payment is received and mostly barang2 tu akan sampai ke rumah korang within 2weeks from the shipment date.

So kalau korang still tak paham or was-was leh la baca depa punya FAQ ni https://www.vshub.com/faq.php or leave a comment & we’ll forward your questions to them. Tapi mostly all the basic questions dah terjawab kat FAQ tu.

The best part yet to come. Apa lagi contest la. There are 2 prizes for this contest.
1 x CSL Mobile Phone Model M70 Leaf (Dual SIM Dual Standby, Touch Screen, Islamic Features (Azan, Kiblat, Al-Quran), Integrated TV)

1 x RM200 voucher of shipping. This more less about 4kg of shipping weight.

Senang jer nak participate:
1.    register as a vshub member (please see below step by step to register)
2.    jawab soalan2 berikut:

a.    How long can you consolidate your purchases?
b.    How much the shipping cost starts from?
c.    Once you registered, which US state is your US address?

then submit your Member Reference No (HMXXXXX) & the 3 answers at contact red (choose subject VShub Contest). Contest will close within 30days from today!

Steps to register:
Step 1: go to http://www.vshub.com & click Register

vshub_register1

Step 2a: fill in the necessary infos

vshub_register2a

Step 2b: in the same page choose your username & password, agree to the T&C and click Register

vshub_register2b

Step 3: u will redirect to THANK YOU! page after you click Register. Then check your email to validate this registration by click the link provided in the email.

vshub_register3

Then you’ll get ACCOUNT VERIFICATION message. Voilaaa done.

Pastu leh la login ke account you tu. You’ll get like below pic.

vshub_your_account

So don’t forget to submit your Member Reference No (HMXXXXX) & the 3 answers at contact red (choose subject VShub Contest) to grab the prizes

And happy online shopping too. I pun nak gi shopping kat Victoria’s Secret ni hehehehe

U shop. We shipvshub.com

Oh by the way, vshub also is online retailer for mobile phones brand CSL, Nokia & Sony Ericsson & their prices are slightly cheap too & of cos free delivery!

Comment: 34

Additional Make Up Set…

IMG09439

ini tangkapan ikan aku semalam, scrub and salt frm Bodyshop….yang kiri tu aku main sauk jer, banyak nau flavours aku cakap kat promoter bagi yang paling ramai orang beli lah, so that s the one. yang salt tu pulak hok beso size RM133 kot ke RM113 tp mahal kan so aku amik yang kecik RM33. jadiklah kalau ok bagus aku amik le size beso. depa takdak sample leh bwk balik lah…

anw aku ada lagi few ringgits jer lagik to cover my points, leh lah aku top up top up beli lain …..

IMG09436

rabak serabak2….oh tak rabak, aku tengok je product baru clinique nih…dia soothingkan ko nye tapak keladak2 itam kat tengkuk, kaki, the siku part. harganya lam RM105 kot…aku amik sample dia 2 kecik. jadiklah….

IMG09438

aku mai clinique sobab nak menyibuk tengok brush nya…tengok jenguk tengok jenguk telek sampai si promoter tu suh aku duduk, aku sakit kaki kiri lah, cam lenguh sangat. ke aku berlair ngan heels. iskk…

IMG09440

the reason aku tak nak amik bodyshop nye loose powder’s brush  atau setnya aritu pasal aku nak pelbagaikan all of my brushes set. there s no undang2 make up kata ko tak leh cecampur brush brand ni ke brand tuh. so for my loose powder aku amik clinique’s brand, the one yang loreal provide for mineral loose powder tu kasar cam ekor kuda btol. yang bodyshop nya brush sedap, tp kan aku ckp aku nak pelbagaikan. n ai dont mind to invest for clinique’s brush gak coz ai know menda ni sangat lasting.

IMG09435

pastu jumpa kawan baru, Didi Promoter of Shu Uemura….dengan satu tujuan, jadik spy for budak2 gbms tuh…ha ni satu hal lagik, mementang aku keje kat klcc, asal ada mende je aku promote …kang kuor le sms ke email ke

kak red, tolong belikan nih, simpan lu tau, orang transfer duit skang gak….

aku kalo ari lain aku boleh belikan, tp jangan ko suh beli ari jemaat, mapuih aku takkan beratur hazab unless ada barang aku sendiri yang kena q sama. satu lagi korang kalo suh aku beli iskkk, tak patut tau, kang ngan aku2 terjebak beli menda lain plak. so camne tuh? salah korang lah kan, bukan salah aku perabih duit menyoping make up!

IMG09432

yo aritu aku ada bilang pasal shu uemura’s nya make up remover + cleanser ni kan, ha ini menatangnya…abih aku suh didi selongkar coz again aku kena jadik spy for bebudak tuh..

memula menatang ni ada 6 flavours, ikut type of your kulit, x kira size kecik or size beso, ada 6 gak flavours.

belah kiri tuh size kecik harganya RM99, ada gak yang harga RM100 tapi tetap size kecik tu lah, slim lonjong je dia..tahan lah kot 2,3 bulan. beza singgit coz ada yang flavours tu ala2 rasa nak makan, yg murah sket ala2 rasa nak muntah kot hahahaha, aku agak je lah weiii

yang bapak beso lam gambo tu tetengah and kanan tuh, antara contoh yang ado, itu size beso, mau 6, 7 bulan leh tahan, harganya RM260. since ada 6 flavours kan, so 3 harganya RM260, yang lagik 3 jenis harganya RM280 each.

ayu the sun smlm dia tolak campur purata nak kira tolak duit makan bagai kan, so kalau RM260 bahagi ngan 6 bulan adalah lam RM44 sebulan bih kurang lah. bagus, kita harus kira2 yer.

so amik kay, aku recommend. make up remover memana memang bagus, yes ai pun pakai make up remover clinique, tp the hardest part is when u put on the mascara. aku sampai pakai baby oil for mascara yer pun tak jalan gak. tapi bila pakai shu uemura’s ni, perkhhhhhhhhhh, wa sokong sangat2 kalau korang nak merendek beli nih. dia tak yah ko nak genyeh2 mata ko, sapu2 jer masacara tu dah abih gugur.

tak caya kalu sblm beli pi amik sample kat shu uemura. cakap je nak try, kalo ok korang beli lah bulan2 depan….

kalo tak ok, pakai air paip pun boleh….

eh aku dulu berpuluh taun pakai air paip yer tapi dulu tak geti make up, mascara pun takdak :)

Comment: 11

1 Ribu Ringgit…

IMG09424

sekian lama Abang Fesyen adiahkan aku hbag nih, from H&M dia beli masa dia kat mana ek, UK ke US, whahahaha sudah lupa aa….tp mmg lama lah dia bagi baru 2 ari aku pakai daaa…..kekdahnya bag ni main colour is white, so susah nak jaga woo…aku terpaksalah bawak ngan berhati2 udahlah aku ni ganas melampau2 gak kalo ngan hbag.

IMG09427

bukan hbag jer, pursepun aku tukar. after almost a year pakai purse yang kak ann spore adiahkan, skang aku pakai yang mr reporter belikan from mana ek nih, dia pi mana ek dulu. vietnam kot. wuiii pun ni lagilah bape lama baru nak pakai. aku la ni gilakan bag yang bebeso, senang nak campak barang bagai…

IMG09430

btw, ni cendol from The Little Penang Cafe, KLCC…ai had an appointment with the people yang working closely with me for few ads, not nnang kot2 lah korang ingat gitu kan. ads lam RM dari banyak cabang, dari Nnang is the priority, yang lelain tu goes direct to us personally…

IMG09431

char kuey tiaw tarak taugeh, wuiiii separuh pun tak jalan aku makan kan…berminyak!! tak tau chef arini terlebih minyak gamaknya, tak lalu tol aku makan kalau penuh ngan minyak nih. so lunch aku hanyalah the cendol yang bape ek calory tuh, tetiba cendol dah lupa daratan.

IMG09441

1 thousand ringgit malaysia – a little token plus A, B, C….

that s not RM’s price, as ai said again, that s a very little token, part of my blogging job.

Please contact Sirman the Manager of RM, he handles all advertorial related matters. After the discussion between the client and Sirman goes to final stage, RM will then interfere.

You think ai can simply enjoy that 1k? that is for the blogging project, well the one that they asked me to do lah!

Comment: 11