Bersama Mak Merah

Assalamualaikum kak red,

Apa khabar kak red arinie?

Harap dalam keadaan sejahtera. Hmm.. camnie kak red, tak tau nak pilih subject line yang sesuai. Saya nie nak minta tolong kak red, kalau kak red tak keberatan.

Saya sekarang tengah cari servis yang dapat deliver hadiah atau apa2 sebagai gift utk birthday mak saya.

Sebelum2 nie saya ada la guna online servis, tapi sekarang saya nak cuba servis yang lain sket.

Dan faham juga ramai yang beroperasi kecil-kecilan aje kan…jadi mungkin diorang advertise kat blog atau apa2 public platform.

Saya bukan nak discriminate, tapi nak tolong peniaga2 kecil ni pulak, jadi boleh tak kak red, cadangkan atau bagi maklumat kengkawan yang ada sediakan servis ini kat saya. Birthday is coming up soon.

Terima kasih banyak-banyak ya kak red. Take care. wassalam

Goody

Comment: 0

The Iron Wall

COMPLETE will be screening *”The Iron Wall”*, a thought provoking and impactful documentary which delves into the racist policy of Zionist Israel.  The documentary very clearly depicts the catastrophic effects of the wall on the lives of the Palestinians. Close to 90% of the wall’s construction is inside the West Bank, effectively cutting people off from families, schools, farmlands, hospitals, workplaces… In other words, completely isolating them.  You’d be shocked at the wanton aggression of arms bearing settlers, terrorising an already oppressed people. This is one documentary not to be missed.

The documentary will be followed by a panel discussion.  Panelists include Ambassador of the State of Palestine, senior official from the Ministry of Foreign Affairs and an Ambassador from a foreign mission.

Sunday, April 5th 2009 9:30 am
Auditorium DBKL
3rd Floor, Bangunan DBKL
Jalan Raja Laut

iron-wall-flyer

We would like to appeal to you to encourage family members, friends,business associates, colleagues, clients etc to purchase tickets for this event, at a minimum donation of RM20 per ticket.  I have little doubt that with your vast network of friends, you will be able to encourage them to participate in this worthy cause, InsyaAllah  You can contact: Mimi – 012 372 3135

I have also attached flyers for your kind distribution.  You could even put the flyer in your blog, if there is that possibility. For those who would like to give a helping hand, they may do so by contacting  Azra at 016 209 4500.

Otherwise, please contact Ayu The Sun via her email add: siti.amiha.ayu@gmail.com

Comment: 3

Perfumes from Jakarta and Singapore…

img07070

punyalah lama aku peram gambo nih lam draft, nak post ke tak nak, bukan hapa, coz kotak je korang leh tengok isi nya lam box tu aku tak bukak lagi plastiknya sampai la nih. jangankan bukak pakai pun idok lagik….

Lovely from Sarah Jessica Parker and Femme from Boss, both aku rembat kat mall Jakarta.

dapat lemari kaca display koleksi2 perfumes pun sodap kan..

iskk

nak letak kat mana nya, ruang dah takde ….

ini draft cite ni aku tulih last month pastu aku peram…

IMG08287 IMG08288

tp ni aku bukak plastiknya pastu aku simpan balik lam kotak hehehehehe…

lom boleh dipakai mar, coz ada lagik banyak yang ado lom berabih pun…

skang aku dok mengerjakan all the miniatures, kasik pulun licin abih baru aku pakai hok besar2 plak…

IMG08292

ini perfumes the kiddos

aritu potluck dpt from Kak Pah Spore, heheheheh baru arini gak gua tempek kuor blog.

jarang sekali depa pakai, kalo diorg nampak mak nye berspray, terus diorg cam carik perfume memasing nak pakai…ko kak pah kekecik ko dah ajar anak aku suh berperfume, kang sok sok aku gak yang dikikis dek nak beli perfume memahal…

so ini entry perfume, saya adalah pencinta perfume and aku memang suka beli perfume huhuuuuuuuu, bila nak pakai belakang kira lah kan

weii aku takdak entry nak citer aaa

nanti suh sirmah upload apa lagik gambo kuantan yang tak kutempek

if rajin lerrrrrrrrrrrrrr….

Comment: 17

RedGlow promotion for RM’s readers!

IMG_0237

redglow bukak booth kt pwtc di dewan mawar booth 31.
dari 24th-28th march.

so…. utk reader akak (RM), bole dtg ke booth kami pada 27th ni dari jam 12pm-2pm, 4pm-6pm and 8pm-10pm. utk demo makeup n makeover RM30 sahaja!

*****

IMG_0209

RM with RedGlow team (Najwa and Ina)

mau ngelip2 make up ala gini at RM30 jer

jemput2lah ke PWTC  esok siang nanti Jumaat 27hb, carik booth 31 kat Dewan Mawar! tapi ari lain pun cam arini n sabtu boleh gak korang terjah! kowang mention that u are RM’s readers nanti dpt good discount from them.

Comment: 21

RM melayan TAG!

ni takde sapa tag aku  kay, aku kan dah cakap aku takde entry so aku jalan2 pusing sana sini aku tengok ada tag from mya tp dia tak tag aku, bagus, aku tak suka kena tag. sbb nya kang aku kena jadi paksaan pulak kena buat tu pasal aku tak suka kena tag…esemen aku pun sebeban lah yang, camne nak suh aku buat tag.

tp sbb aku takde entry, aku curik tag dari blog mya ehheheheehe….

so jangan sesekali korang tag aku tau, aku akan decline politely :)

Tag Tentang Blog

1)Apakah nama blog anda sekarang dan kenapa anda memilih nama itu?

Pencinta Merah,  The Red Lover, The Red Diva

alo, gua main tembak je la kata2 hikmat tuh….cam sedap sedondon jer. but The Red Diva was given by my blog reader zaman2 sblm Bloggers Idol dulu lah, katanya aku diva merah. bukan diva yang diva ala2 tiptop diva tuh, so aku add je lah jadik gitu. dah sinonim.

2) Apakah link blog anda sekarang dan bagaimana boleh timbul idea untuk menamakannya seperti itu?

http://redmummy.com

motif lah kan tak tau nama blog aku, memang saje nak kena tangas lah!

aku pilih nama redmummy tu pasal aku suka red, pastu aku mak, jadi lah redmummy. simple and international. wah international hauk aa…serius lah kau aku buat blog nih mana ingat dulu boleh korang kenal kan.

3) Pernah terasa nak hapuskan blog anda? Sebabnya?

ada dulu masa kat blogspot. aku merajuk bengang gila ngan sorang pengomen ni lah. katanya sunguh menikam sampai main agama, so that s hurting me so so sooooooooooooooooo much aaa. but aku merajuk jap je lah, pastu aku bangun balik and stand still gitu kat blog merah nih. ada yang coba2 nak caras aku? hah kau perlu ingat, blog ni akan padam bila aku pun padam sama. insyallah.

5) Apakah pendapat anda mengenai blog kepada pemilik blog yang tag anda ini?

eh takde sapa tag aku, aku curik dari blog mya. so anw, mya emm, lembut lah orangnya. cam anak dara wpun dah beranak pinak. kira ok lah ngam2, aku tak rapat tak de jurang gak ngan dia. lam sebulan nak kitorg sms pun nan ado. kira kawan2 bila ‘alo mya, nak tiket free?’ hehehehehe’ ha gitu lah.

6) Senaraikan 5 orang yang akan anda tag.

tak mo tag sesapa

kang kalo dah tag

korang rasa burden

so x yah buat

nak buat kalo, curik je dari entry aku nih.

********

wah ringkas kan tag nih, itupun ada satu 2 soalan dia aku skip, cam hape2 jer. ada lagik tag pepanjang hazablah mak merah nak pikir…

ok siap satu entry

so korang leh senyum

IMG_7906

IMG_7913

senyum cam budak kecik nih :)

Comment: 8