Gegirl’ Make Up Class

IMG08044 IMG08045

yday morning aku ngah sibuk bersiap make up nak pi keje kan, dia nyendeng2…memula dia tanya napa x pakai kaler tu kaler nih kan, so pastu dia startlah mommy, gegirl nak try make up boleh tak?

aku bagik lah chance, tp kena pakai kaler2 oren gitu coz kaler tu aku kurang lah nak pakai kan…

IMG08047

ye calit calit, but kaler oren boleh calit, kaler lain jangan ko sesekali amik kay!

IMG08048 IMG08049

fuih sesungguh dia make up nih, baru pas mandi tu rambut pun x sikat lagik…

IMG08050

wah konon dah cantik lah tu kan, pdhal alahai bukannya lekat sangat pun dia pakai

IMG08051

abih make up aku nak pi keje…

mommy, nanti malam gegirl nak make up lagik boleh

eemmm.. boleh lah

nanti mommy ajar tau…

so malam tadi aku buat kelas lukisan make up dia lor…(entry nih sok2 aku kuorkan plak)

sirman and abang agak menyampah lah ngan kami nya kelas make up hikss….sonoknya ada anak p0mpuan ni yek.

IMG08052

RedGlow, thank you for the make up set, we girls love it so sooooooooooo much!

So korang, dah register lom for make up class RedGlow, aku sangatlah berminat tp emm, bila ke nak pi nya ek? saya pomot lagik lah depa nya link, kot ada yang terover look plakkan…

1. utk koleksi tudung:  http://redglow-fashion.blogspot.com/

aisay ramai lah pulak tanya aku mana nak beli makeup set tuh,korang kena tanya redglow la yer, udahnya takkan aku lak jual…btw no yang korang kena dial ke sms utk related to kelas RedGlow is 012- 3588 999.

yang hok make up klas tuh jadualnya kat no 4 tu yer. meh lah pi reramai jadik student, that s not meant for mak andam, kalau kelas mak andam lain sessionnya, ni kelas utk personal, for dinner, for those yang suka memain calit mukalah woooo. ngan kata lain untuk kepuasan diri sendiri. satu ari je mar…makan minum tanggung weii!

aku ni banyak kali pi kelas2 short make up camni, tp tak gak pandai2 ….

Comment: 19

Quality Time

IMG_1543

IMG_1551

IMG_1608

IMG_1564

IMG_1565

IMG_1633

IMG_1611

IMG_1610

IMG_1617

IMG_1559

tak menceceh boleh tak? tapi replace ngan gambo je….bley lah kot dok?

aku bagik chance korang buat caption sendiri untuk gambo2 yang korang suker ler

camera yang sirman pakai nih, camera biasa2 jer mar… :)

he is still learning using the ISO, nanti dah cantik aku amik package orang kawin plak yer, wah takde maknanya, macam le ada masa uuuuuu! dia kena mengekor event2 yang aku kena pi lah, tu pasal he needs the gadget mar….

Comment: 8

Guest Writer – Basic Questions!

Lelaki Tak Paham ‘Code’ Wanita?

On my previous guest post kat RM ni, I cite pasal Kenapa Lelaki Tak Patut Tanya Soalan-Soalan Ni Bila Keluar Dating

pastu terpikir pulak soalan-soalan yang biasa diajukan dari kaum wanita ni.Bukan je soalan tapi komen-komen yang you all biasa dapat from a woman.

To tell you the truth,lelaki kalau jarang paham apa message yang si wanita nak sampaikan.Bukan la nak kata wanita ni tak reti nak menyampaikan message,tapi cara diorang ‘mengekspresikan’ diri agak berbeza dari kaum lelaki.

Masalah timbul bila lelaki ni pulak tak paham ‘code-code’ yang dihantar dari si dia..

Kasi contoh la senang(nanti pening plak korang pikir ape la En. Tipsgoda ni merepek)..

Contoh yang paling popular ialah-wanita ni kadang-kadang nak sesuatu tetapi tak bertanya terus:

Situasi-(si lelaki and si wanita dalam kereta going somewhere)

Si wanita : “Honey,you lapar tak?”

Si lelaki : “Tak.” (sambil focus on the road and tengah memikirkan bola malam ni sape lawan)

Then si wanita dengan muka agak kecewa menyepikan diri.

Agak-agak you all,ape yang message yang nak disampaikan oleh si wanita tadi? Die actually lapar and nak ajak guy die berhenti makan.tapi lelaki tadi merasakan dirinya tak lapar dan tak perasan ‘code’ yang dihantar kepadanya.Bila si wanita tadi mula menyepikan diri,baru la si dia menggelabah mencari mana silap…

Tapi,yang tu hanyalah contoh basic je.banyak lagi keadaan yang seakan-akan macam tu.

Ni nak kasi tips sikit.

If you guys tanya a question to a girl and die kasi answer,ni maksud sebenar ‘ code’ bagi jawapan si dia:

If u tanya and that girl jawab :

“maybe” -maksudnya “90% yes”

“no” -maksudnya “100% no”

If die senyap and senyum –maksudnya “ die tak setuju ngan apa u tanya tapi tak nak kecikkan hati yang bertanya”

If die senyap and muka tak senyum langsung –“tukarla soalan cepat-cepat.You ask at the worng time!”hehe

So guys,perhatikan lah and be aware dengan ‘code-code’ yang dihantar dari si dia.If boleh decode and paham dengan mudah..happy la si dia sebab nampak yang you guys ambik perhatian apa yang si dia cuba cakap.

Lama-lama nanti biasalah.kan?

So,hope you guys enjoy the post and kalau nak tahu lebih lanjut pasal tips on dating and relationship ni,boleh check out my blog at http://www.TipsGoda.com

Regards,

Aidil

www.TipsGoda.com

Comment: 9

Gymnas Class

IMG_1415

IMG_1445

IMG_1528

IMG_1519

IMG_1479

IMG_1500

IMG_1488

IMG_1518

IMG_1405

IMG_1466

hari ahad adalah ari sukan riadah anak2, cam biasa ler, si abang taekwando paginya, si adik ada gymnastik petang nya. kali ni aku terpaksa ikut sama sirman nganto gegirl bila depa claimed kat sirman yang depa tak dpt lagik payment for her uniform set.

wa rasa nak tangankan jer, dah 2 bulan aku bayau, lagik mau cakap aku tak bayau. pastuh bila aku dah jumpa bagai, dia admit lah dia ada duit extra dapat uniform set, tp tak tau dari sapa yang membayonya. ater tu lah kamu idok mau issue receipt jam2 tu gak bila orang bayo, kan mak gegirl udah sentap.dah sah2 lah tu dari duit aku yang membayo.

tp aku cakap memolek le kan, lgpun tu salah paham, kalo aku buat hangin aku ado lak anak aku kena kick off from the class. ntah bila lah anak aku tu nak dpt uniform ngan kasut, lemb tollah gymnastic center nih.

gambonya banyak yang kurang cantik lam entry nih coz tangan  mak nya yang ngamik, bapaknya malas nak gerak bontot berjalan satu gym :)

Comment: 7

Hitam Putih Merah

IMG_0644

itam putih for family photo, gambo raya nih taun bape ek, taun lepas bukan, 2 yrs ago…purple theme, but for today, jadi tema itam. aku tak suka pencahayaan gambo nih, sirmanku – on the left ada pantulan, keep on snapping lagik yer pls

IMG_0646

gambo malam waktu nak kuor dinner, la nih aku tempek ari2 gak lah ngan make up RedGlow ni yo, suka lah, tak tau mana satu nak pakai, rasa macam nak buat pelangi plak, tu kaler kuning oren ijau tuh wuii, bilo ke masonya aku nak menempek. pakai plak ngan brush yang Raf Spore kasik, sedap nyerrrrr mengaler muka.

IMG_0645

sib baik pakai baju, orang nak kuor bilik ayo pun dia nak testing power…

wuii lengan aku tuh, kalo letak sebelah peha abang and gegirl, emm leh tahan gak gedempal mak nyer…

napa le asik entry bergambo ala2 ada ISO kan, kira just nice je lah, redmummy.com ni kan team work ngan sirman, gambar for event aku sumernya dia yang kena jaga mar….just that, aku ni fussy, setiap gambo aku nak dia snap lebih 5pcs coz aku suka nak pilih the best jer. kalo amik 1 snap, aku tak de option lain, either aku pakai gak or aku x leh pakai right?

well yes, ai sponsored that new gadget for him, with one condition:

itu barang, adiah besday for taun nih, taun depan and 2 taun lagik. not only that, itu jugak adiah anniversary adiah ari bapa adiah segala bagai lah, for 3 years in a row. heheehehehehe :)

tu pasal lagik kena diet, duit dah kempis hahahahhhahaha!

Comment: 18