Clenz, SIY and Contest for RM’s readers!

IMG08742

ingat tak last week saya ada buat review pasal SIY?  nak tak nak aku dah jadi cam agent SIY plak…ramai yang nak order SIY tapi malas nak go through Mas, so saya pulak jadi agent di RM sendiri. camnilah, ada yang malu nak order kat Mas tu ye saya paham, so kawan2 yang tau number saya, bolehlah saya tlg deal ngan mas, tapi for readers yang tak tau number saya, better u contact Mas terus ye. bukannya apa, kalo u contact Mas terus, u deal ngan dia jer. tp kalo ngan saya, saya kena gak contact Mas.

tak kisahlah memana, saya bolehlah tolong orderkan and Mas akan buat delivery to you. sama je tolong2 kan…

so cakap pasal diet ke apa bagai kan, malam saya dinner ngan GBM tuh, ada 2 orang gbms yang order the SIY gak. aku takkan pasak kat telinga orang ‘oi belilah!’ no yer..tp aku akan promote dan kamu baca buat study sendiri. depa 2 org pun buat study gak on SIY, so mlm GBM dinner, Mas anto Adi to deliver the 2 boxes of SIY.

sekotak is RM198 ye kot ada yang lupa harganya. lam sekotak tu ada 20 tube botol kecik. 10 jus diminum malam sebelum tidur, 10 jus lagi diminum lepas breakfast. alah sekali napas je lah ko minum tuh. takde rasa pahit pun. rasa manis. rasa emm ha rasa prunes.

clenz__15972

Mas yang baik hati adiahkan saya 10 botol Clenz, apa menda Clenz tu pulak? ianya untuk mengatasi masalah sembelit. harganya sekotak RM235. tapi Mas tak bagi saya sekotaklah. dia bagi saya 10 botol, dan saya bagi2 kat adik2 GBM sorang satu. ada lagik 3 botol saya bawak balik utk saya bedal jugak. Clenz untuk dilawas, kalo kamu dpat memerut 3 kali seminggu tu dah cukup bagus. ada gak orang tu seminggu sekali baru dpt memerut (padanlah buncit!)….

IMG08741

sehari kemudiannya, saya sekali lagi dapat order from sorang lagik GBM, siap dia order 2 kotak…and gigih lah aku suh Mas and Adi antokan. perkembangan SIY semakin galak. ada readers aku yang order terus dari Mas, tp tak bilang sama aku…but ni ada review yang datang dari sorang silent reader aku, dia anto email…weih aku tak jawab email ko hahahaah, sbb saje aku nak peram buat entry lah nok!

Red,
I tried SIY. dua hari dah and turun half a kg.
I take the night one right after dinner and bukan sebelum tidor so memerut hanya di pagi hari.
before tidor minum air, and bangun minum air, so memang pi toilet pagi.
saja nak kongsi tips jadi takdak la u have to langgar all police scan lagi. hehe

Akak2, abang2 semua…kalau berminat dengan SIY, saya sokong 100%. ada yang perasan aku nya pipi tembam dah kurus ye? ha gitu…hasilnya dari SIY ok!

Do not forget to save this number of SIY, Mas will entertain you. Nak leave komen or ada soalan berkaitan dengan SIY mahupun Clenz, insyallah Mas boleh jawab di entry board nih. She s connected to internet 24hours mar…Mas over sms at this number 016-6224506 / Adi 0166177663  or visit SIY’s web itself http://www.langsingdengansiy.com/

Nak contact aku terus pun bolehlah, click nih and pilih Nak Order SIY. seeiii…sket nya banyak order aku dpt sampai sirman kena buat another column for order siy gitu.

Dalam tajuk entry ni ada contest kan? ye, saya akan keluarkan contest, the collaboration between RM and Mas from SIY untuk pembaca2 di sini…hadiahnya pastilah dari Mas of SIY jugak, apa hadiahnya ha…kena dok bertapa lam blog aku hari2. aku takkan buat hint, terus zass letak entry contest tuh!

bila plak entry contest nak up? sabo saboo…..

Comment: 14

Your World. Your Classroom

wou_towel_600

ai am participating for the WOU Postcard Contest :)

Wawasan Open University (WOU), the first Malaysia’s private, not-for-profit, open learning institution, a lifelong learning community without borders. Funded by charitable trusts, corporations and the public, they aim to lower the personal cost of learning and make it more affordable and use flexible approaches to make higher education accessible to all – anytime, anywhere!

Hey RM’s readers – expect to get a postcard from me kay…  now go and check your inbox!


Comment: 17

RedGlow Make Up Class – Intro version

fyi

few days ago, saya mendapat jemputan khas untuk attend the class make up anjuran RedGlow. ai used to promote on the classes, so saya nak ingatkan lagik sekali, slot for upcoming classes masih ada kalau berminat.  entry RedGlow Make Up class akan saya pecahkan to few entries coz aku tamak, sume gambar aku nak letak share ngan korang. bukan gambo aku lah tp gambo model waktu kami belajar cara2 make up yang betul.

malu seiii, bila slama ni make up yang aku apply salah hahahahah. sib baiklah pi kelas. so pasni aku dah geti dah sesikit cara2 nak bermake up. yey!

tu lah awak, orang suh pi kelas make up awak tak nak…tapi takpe aku akan share2 a bit kat lam entry RedGlow yo!.

IMG_8586

IMG_8589

make up2 yang digunakan sewaktu kelas…banyak gila. ni yang lam boxes make up. atas meja kelas lagi bersepah2 pelbagai jenis make up. hallo, semua branded ye. dia tak main yang all the cap ayam. the quality lam RedGlow is very high.    IMG_8592 IMG_8593

aku adalah pencinta berus. skang aku budget nak beli 2 jenis berus je lagi, berus for blusher and berus for foundation. sebijik je dah seratus lebih woooo. tunggu big2 sale entah bila lah. ni jugak berus camtuh..itu jugak berus from RedGlow yang sekali lagik dibilang bukan cap2 ayam.   IMG_8597 IMG_8598

aku nak amik sume gambar make up, sebijik2 memang melampolah kan. mau 1000kpg gambo pun tak cukup deyyy….but bila tengok depa pakai jenis2 gini, ha kita pun macam nakkkkkkkkk sangat ada. but knowing yang kita pun tak lah pakai make up cam depa kan, diorg ni prof, so at least ai wanna have the basic one.

ada satu kotak lipstick tuh, aku sudah berkenan, sekali dia cakap harganya 300 lebih. wahliauuu! takpelah akak pakai lipstik murah je lah RedGlow hahahahahaha.     IMG_8603

RedGlow pun ada mengeluarkan product mereka sendiri. so nama RedGlow bukanlah nama baru, they have their own level sendiri yer…bukan nak bertatih2. tp promotion RedGlow lam RM coz nak memantapkan lagik business. macam iklan gak lah, takkan lepas sekali kuor iklan pastuh dah senyap kan, mestilah ada kesinambungan coz kang orang terlupa terus ngan product ko.

IMG_8600

oh aku suka ngan make up set nih. specially yang atas kiri tuh. eii bestnya. tau tu product apa? itu from Martha Tilaar, yang Kris Dayanti nya make up tuh. adoiiii, napa le masa aku kat jakarta aritu aku tak beli padahal aku buat massage kat Martha Tilaar. if i m not mistaken, depa ada jual kat kl nih, so harus aku tengok2. syok lah make up tuh, very lasting woooo.IMG_8604

sblm kelas bermula, ada lam tak sampai 10 orang students, mana leh reramai, the lesser the better. kalo reramai kang, ramai yang bertanya hahahahha..nak gak gitu. so korang cepatlah2 register kat RedGlow.aritu masa daftar actually ada 11 orang, tp memasing ada last minute commitment, so payment burn. x bley gak nak ppone to other class coz bila u dah agreed and commit to that class, RedGlow dah blocked for u. so bila dah kata nak join, harus datang yer.

make up nih bukan utk diri sendiri jer, sapa yang berminat boleh attend utk makeup kan pengantin, tunang, or annual dinner. tak yah dah ko tadah muka pi kedai saloon cap ayam nak suh orang make up.

IMG_8584

IMG_8614

IMG_8619

setiap student, diberi percuma berus set make up nih….suka ai sukaaaaaaaaa! mekasih RedGlow

IMG_8608

berialah aku bawak 2 bag make up aku tau, sudahnya pakai satu jer. pencuci muka. coz lelain sume gilakan pakai make up2 RedGlow tu lah…

IMG_8622

ini 2 orang cikgu make up kita. korang dah kenal dia kan…the left one is Ina and ijau2 tuh plak Najwa. orang kuat big boss kepala agung for RedGlow ha depa 2 lah…

diorg nya make up fuiyooooooooo…best tol lah masuk kelas make up nih!

timetable

jadual bengkel make up masih dibuka….boleh visit link nih. atau sms najwa untuk sebarang soalan dan bantuan mahupun nak register to the class.

Menawarkan kursus satu hari untuk MEKAP PERIBADI DAN MENGANDAM SECARA ASAS.
Satu sesi hanya terbuka kepada 10-15 orang sahaja.
Mekap disediakan.
Makan tengah hari dan minum petang disediakan.
Tip-tip rahsia untuk mengandam dan menjimatkan kos.
YURAN RM250 seorang.
Setiap peserta DIGALAKKAN MEMBAWA MEKAP PERIBADI.

PESERTA AKAN MENDAPAT:
1-SET BERUS ASAS
2-SPAN
3-SIJIL

SILA SMS NAJWA 0123588999 UNTUK PENYERTAAN.

Syarat2 penyertaan:

1- Mesti membuat pembayaran deposit separuh dari keseluruhan yuran.
2-Membuat pengesahan pembayaran dgn cik NAJWA.

IMG_8606

wajah saya yang belum bermake up langsung. actually aku kuor umah pagi2 buta tuh, jangankan foundation, bedak setepek seulas gloss pun aku tak letak yer. apa kes plak nak pakai kalau dah tentu nak pi kelas make up.

IMG_8904

IMG_8922

IMG_8949

antara 3 students yang berhasil make up sendiri selepas attended the classes. tu bukan gambo2 mata saya, cite aku lam next review. cantik tak mana tidorg, memula first round depa banyaklah tanya sini, tp at the second round of the class, semua taksub make up sendiri tanpa diajar. woiyooooooo!

betullah kata RedGlow, once u attended the class, kamu akan bisa make up begitu utk wajah kamu sendiri. so kalau pasni jangan terkejut kalau aku buat experiement make up kat muka aku sendiri…

There will be few entries for RedGlow make up session, tabau kay.

Comment: 18

Icecream for Monday Readers…

IMG08899

sblm aku tebak korang dengan pelbagai cite manis pahit lam RM arini, monday penghulu kerja segala hari. kerja tau, bukan penghulu days hahahaha…so marilah korang tengok gambo ice cream ni dulu. ice cream ni adalah buah tangan from the redglow team, aku belasah makan ngan abang setengah bekas. sirman and gegirl waktu nih ngah pi gymnas class….heaven tol makan siap bertambah2 lagik.

saya bukan pencinta ice cream, tp bila abang ngendeng2 nak ice cream aku bg lah gak pastu aku pun join sekaki. lam setaun saya boleh bilang bape kali makan ice cream, i m so not into benda2 sejuk nih. tu pasal air minum aku pun x kira masa panas sejuk sokmo air suam, teh tarik jor.

hah ok….

kamu harus bersedia arini sok lusa

bnyak entries lelebih dari biasa sudah siap kusiapkan, untuk kutembak peng peng pong kat sini. Besttttttttt!!!

Comment: 17

No new iron :(

IMG08857 IMG08858 IMG08859 IMG08860 IMG08861 IMG08862 IMG08865

entry ni related ngan entry iron rambut aku yang menyala merah tp tak panas langsung. kisahnya kan aku terlupa nak tutup the plug sampai lebih 15 hours.

the shop is closed everyday at 630pm and sunday mmg tak bukak. so no matter what on sat late petang aku sempatlah jugak sergah kedai saloon nih. first to send my iron to them, it s still under warranty. tak tau lah bape ari siapnya, paling cepat pun seminggu. so aku riki2 for any cheap iron, yang within the budget. semuanya 330 and above. wuihai….

nak buat back up tp sampai 300 lebih, agak kedekut di situ.

then dia kuorkan yang reasonable sket lah harga ada RM180 tp kecik tak lebar. mana leh aku buat kat rambut aku pepagi. aku kena pakai yang tebal2 gitu. sebab nak sekali rapppppppppp ha kau. kalo dia murahkan turun sket to RM150, kompem aku amik tp dia tak nak gak turunkan. udahlah benda tu nipis so aku let go.

kiranya aku masih bergantung ngan philips iron yang aku ada sementara the best iron aku tuh depa repair.

IMG08863IMG08864

so ni dalam saloon shop tu lah, ada  macam2 ado. aku berkenan kat satu box make up tuh, RM150. gedegang beso macam make up artist. tp bukanlah nak pi memake up but nak letak kat umah jer. ai have one but quite small. aku ni gila lah, yang khas untuk prof aku sibuk nak pakai gak.

btw mak2 andam tu ha depa da jual gak bulu mata palsu, sekali pukal banyak. eh macam2lah ado kat kedai ni, nama pun kedai saloon kan…

IMG08866

so sebab enggak ada iron, aku sanggul mak limah saja rambut aku. rambut asal aku agak2 curly2 jugak ataupun ngan kata yang sedap di telinga, though buat rebonding, bila dah memanjang yang pucuk rambut baru pun akan jadi curly gak kan, so haruslah kena iron.

bebalik cite rambut…ok nanti kuor cite make up.

iskk penat kuor 2 entry tak de sapa pasan ke make up aku ahhahahahhahahah!

Comment: 24