Kuantan to KL…

aku siap bertangga dok kat lobby

pun tak jalan gak la connection

memang sangatlah hotel nih, very the gamp sket nak update blog!

ai m heading back down, so sat2 gi kuor lah nanti entry yang aku buat terus dari VA

we are having a family retreat in Kuantan.

see ya shortly…

sorry yer pasal rancangan tergendala kemain lah pulak lama…

manager aku dok godek taram sana sini pun kasi potong jalan internet pun tak de luck lah

daaaaa :)

Comment: 7

Rancangan tergendala sebentar

sekali lagi

rancangan2 di rangkaian RM, tergendala kembali

saya kini berada di luar kawasan liputan

dah 10min aku upload gambo tp tak leh jalan gak

so aku post entry nih nak bagitau kowang, on the problem skang nih

bukan aku takde connection

tp connectionnya bad sesangat la seii!

nantilah aku rajin

aku pi carik tpt yang laju sket yer

usually pangai aku takkan biarkan blog aku berkusam

few hours yes, but not for 1 day apatah lagi for berhari2…

till then

saya yang bukan berada di KL….

Comment: 6

Carca Marba Friday!

IMG_8117

black and merah

IMG_8118

brown cung gak

IMG_8119

brown and black shoes

IMG_8122

kasut merah, wedges putih

IMG_8123

sangat lama kan gambo kasut tak kuor kat RM, very the lamaaaaaaaaaaa! saya overloaded ngan macam2 citer sampai cite lama RM spt kasut jarang kuor. well the shoes tu gambar2 curik yang aku snap in one of my recent event. sangat huge and bigggggggggggggggg event!

cerita event ni ai cant upload it, wait till it comes for launching on april or may yer gang merah!

IMG_8177

saya dapat adiah red accessories from RedGlow, which sepatutnya pakai masa RedGlow Session arituh. thanks Ina and Najwa, saya bawak i for my ‘shooting’ :)

IMG_8175

hai, lawa tak jari jemari ai?

IMG_8176

iskk x nampak ke? berkelip2 nih….

ai turun berkilo2 lagik, ai dpt bling2 ni kan sirman?

IMG_8157

perasan lebih je gue, itu puan empunya cincin ngan gelang tangan mengelip2 seiiiiiii! cantik. Ina RedGlow punya daaa….

IMG_8158

masih lagi about RedGlow, aku kalau jumpa depa nih, mata asik membelek je lah make up depa, abih sume aku tanya, abih segala info aku korek, selagi aku leh belajar pelan2 kan….so depa kena paksa amik gambo muka ngan aku.

IMG_8159

clear dok nampak make up nya tuh? very light tp sangat cantik tau kalau korang tengok dok semeja ngan depa…perrkhh jeles! Ini Najwa, salah sorang yang bertanggungjawab make up kan pengantin aku tu lah

IMG_8164

Ini plak Ina, korang dah kenal kan 2 orang empunya RedGlow nih, make up mata dia pun cantik, kusangkakan pakai eyelashes palsu, ghupanya original, sebab apa tau, teknik make up gak lah, 2,3 kali ajar last2 dia sound aku ‘pi kelas RedGlow lah kak red!’

kena pi ek? bila nak pi ek, nanti aaa….jadual ngah penuh sket seminggu 2 nih. ada slot lg dok?

IMG_8191

so hangpa tengok teknik make up depa ngan RM? ada beza? bapak lah banyak beza, pipi depa macam cucuk botox ke vit c, kemain menggebu wuii..pipi aku iskk, depa pakai tudung tau, cantik2 tol pipi ko, aku ni ngah kemaruk belajar make up.

IMG_8145 IMG_8146 IMG_8147

peweittttttttttttt!!

ai was in the car, n on the phone bila aku nampak abang botak sorang nih, telinga dan bahu kanan pegang phone sambil bercakap, tangan carik camera yang sib baik aku memang purposely bawak, and tu pasal aku tak leh turun kuor dari keter, ater kang hegeh2 nak cabut kunci keter ngan nak lari kat dia, masa tu dia dah sampai kat keter dia gamak nya kan….

only for Amy Search’s fans….aku rasa baik aku amik gambar artis je lah dari amik gambar artis ngan aku…korang bukan nak tengok aku, nak tengok artis kan :)

oh arini ai amik gambar artis, sok2 artis nak amik gambar ngan aku plakkkkkkk :)

huhuuuuuu!

ya udah…..

sambung cite lain plak.

kol bape lah entry baru aku nak kuorkan yer…aghini crazy the bz lor!

Comment: 12

Bersama Mak Merah

aku br sedar dr tidur..aku tidur kejap jek..sejam sbb da xthn sgt ngantuk.. aku mimpi..aku menangis dalam mimpi.. aku mimpi,adik aku,pergi meninggalkan kami..n aku berada di luar negara waktu tuh dgn mak ayah aku..xsure ktne..

satu hari tuh,mama dapat call..lepas hang up..mama ckp “ame da xde” pas2 mama n ayah balik msia..aku nak balik,tp aku telepas train yg nak bawak kami ke airport.. lepas aku smpai airport,aku tlepas flite plak..sbb mase tuh,ade raja mane tah,naik plane yg same dgn kitorg.

tym raja tuh nak naik flite,tangga sume kne alih sbb die nak naik tangga die sendiri.. akhirnya,aku stuck disitu.. lepas kenduri,baru aku smpai mesia..satu malam tuh,tym nak tidur..aku baru rase sedih melampau.. aku ty mak aku, “cmne keadaan amir mase die dimandikan?”tym ni sangat sedih mak aku kate die ok..die xde pape.. aku gitau mak aku “mama,sarah xboleh..ame tu cm the best thing ever happen to me” aku bace buku amir..aku tgk tulisan die..aku terlampau rindu die.. mase tuh,aku rase aku da start nagis dalam tidur..

aku sedar2 jek,aku kt cni..on my bed..aku terfikir jap,”amir still ade kan?still alive kan?” lepas tuh,lg r aku nagis.. last bnde cmni jadi,mase ayah aku nk undergo surgery..aku x taw sbb aku tgh nk exam..diorg x nak risaukan aku.. tp aku dapat mmpi..mcm sumthg happen kt ayah aku gak.. hope kali ni,xde pape jadi kt amir.. lepas aku baca buku,pukul 4lbey cm2 aku tido balik..mimpi aku bersambung..n aku menangis dalam tidur again.. today plak,after class aku tidur..aku mimpi bnde yg same..tp kali ni,adik aku kembar..muke same..n salah sorg meninggal..

to anyone,tau x ape mksud mmpi ni?risau ler..

sarahmohamad.blogspot.com

Comment: 5

Sirah Junjungan – Dato’ Siti Nurhaliza

rezeki yang datang

dipanjang-panjangkan…

aritu saya ada janji lam RM nih

saya akan cuba bawak readers RM

buat masa ni, saya bawak yang pernah involved directly with RM’s project

lepas2 nih kalau abih sume orang dari RM projects abih saya angkut, saya bawak pulak loyal readers lam nih, korang sabar2 lah yer…ramai lagik dari list Potluck aku arituh yang nak kuangkut, Sham Bangkit kamu di mana??? dan kamu2 yang datang masa potluck, and contribute during the potluc arituh antara yang wajib saya tarik pi menonton any event yang saya dapat.

so saya dapat lagi peluang tiket2 untuk menonton Sirah Junjungan by Dato’ Siti Nurhaliza. aritu yang ai pi with the gbms was  for Jamal Abdillah’s show.

IMG_8148

IMG_8150

IMG_8151

IMG_8149

IMG_8152

mereka2 yang penuh ligat hangat dan mesra riang ria…

sigadis manis bertudung (Puan) is Ms Lemb, very famous sudah dalam blog nih kan

Yang baju purple is Leen (Puan) and black shirt is Amirachaos (CIk), dedua adik badik. yang kecik slim tu kakak yer, jangan ko ingat yang black shirt tu kakak plak, dia tu adik, muda belia lagik budak kecik tuh.

Asalnya saya hanya mahu bawak si kakak, kerana kakaknya pada saat RM nak menuju potluck dulu, her daughter disyaki menghindapi leaukimia. so berbulan Leen bertangga di hospital, alhamdulillah skang Yana her daughter dah discharged tapi setiap minggu akan jadikan HUKM sebagai rumah kedua. Both of them contributed a lot for RM’s potluck arituh yer, dan saya sangat perlu bawak Leen keluar menonton Sirah Junjungan, she needs to be out for a while. aku nak dia ‘hiburkan soulnya’ sedikit.

Dan at the last minute, aku dapat lagi 2 more tickets dan of course aku extended kan to her sister and Ms Lemb. tetiga nih my loyal blog reader, Leen and Ms Lemb lom ada blog, nak kena racun tikus ngan aku gamaknya baru nak bukak blog ek?

IMG_8168 IMG_8165

Mamat nih tak dapat tiket from RM, tp dia terlibat secara langsung untuk Sirah Junjungan for first and this season. napa? sbb dia pereka kain baju costumes yang most of the pelakon teater Sirah Junjungan tuh pakai. arituh masa Jamal aku terlupa yang dia ado, so kali nih pagi2 buta lagik aku dah roger dia ckp aku nak mai IB, so dptlah aku cemolot weii cetangan lah, ngan dia. hikss.

Fifi nih aku kenal dah lama, sblm blog aku ni korang kenal lagik, zaman2 Bloggers Idol dulu, he s one of the judges. so kami jadi kawan, ukhwah alhamdulillah berpanjangan. apa yang aku suka tang blog dia wpun dia jarang update tp kalo kamu mahu dengar lagu yang boleh buat hati soul ko tu syahdu sayu, ha bukak je lah blog dia.

Kamu ingat enggak tahun lepas saya ada masalah nak access blog saya sendiri waktu bercuti di Penang? ha waktu tuh kan saya buat impromtu contest, 10 sbb kenapa saya suka blog red diva and 10 sebab kenapa saya tak suka blog lakinya. ha ini lah orang yang menang.

Tahniah Fifi kerna ilham costume yang cecantik for Sirah Junjungan. emm costume memerah lam SJ tu, nak buat apa pastuh? bak meh sini bg akak barang selai 2 lah.

IMG_8171 IMG_8172 IMG_8173

2 invitees terakhir saya adalah for RedGlow, saya perlu grabbed bebudak 2 orang nih copek sket coz depa ni jap ado kat kl, kalo kelas make up depa kat Dungun bertentang tarikh sama ngan invite sy, dah susah lah pulakkan. so tu pasal aku angkut RedGlow dulu…sib baik depa free.

RedGlow kata korang order make up set yang aku and gegirl pakai tu kemain lagik yer…wah ramai tol peminat make up nih.harganya satu set make up yang depa jual tuh is RM149. termasuk delivery lah kot…cer lah korang cek sendiri ye.

To ask bout the make up set or class or apa jer yang korang nak tanya kat RedGlow, do sms to this no: 012- 3588 999.

IMG_8170

macam tak cukup sorang, ooo amira kena tlg amikkan gambar hiksss….

alahmak, aku pakai skirt lah pulak!

ni sirman lah nih, orang dah lah lambat pepagi smlm, dah nak kuor umah ….

“You might be getting Tok Ti’s tickets tonite”

“alah  napa x cakap dari mlm tadi, orang dah pakai skirt laaa….jap nak lari amik suor”

dont worry, aku ada bwk stand by suor mar…gilo lah kan kalo tetiap kali layan Sj nak kena pi beli suor jer, abih kayap lah duit aku.

IMG_8182 IMG_8183

yey udah pakai suor, see sangat magic kan….toilet kat IB tu dah kenal cop muka aku ni ha

IMG_8185 IMG_8186 IMG_8187

suor ni baru pestime pakai, beli kat G2000 aritu lah, ngah sale lebat that time…nampak kurus seiii pakai suor nih, padahal baru turun 3kg! iskk….lambat nya nak turun badan aku nih

IMG_8188 IMG_8189

kali ni kami pose abihsan before the show starts. coz aku dah bilang, abih je show aku kena pancit lari laju balik, ai have to pack up my luggage, ai have to do this that those, hazab banyak gila menda aku kena buat.

IMG_8193IMG_8191

btw, aku seharian  hanya makan 2 keping roti organic, lunch aku puasa due to some cases lah, n at 645pm baru aku dpt makan proper, aku bedal nasi n tomyam ayam IB. ai need energy selepas seharian lari jalan sana sini ngan berlapar nya….

IMG_8197

IMG_8202

IMG_8229

IMG_8211IMG_8206

ini je lah gambar yang aku dpt ngamik for Tok Ti, nak abih zoom x pek dor. aritu tengok SJ Jamal Abdillah, memang dok depan gila ngan stage, bulu idung jamal pun leh zoom,  tp kali ni dpt dok side and belakang a bit. padahal hall kosong. apa kes kosong seii? aritu aku tepon kata tickets abih sold out. ni napa banyak gilerrrrrrrrrrrrrrrrrrrr kosongnya! huhaloh.

btw, mendengar Tok Ti menyanyi halahai, aku rasa nak bawak je budak ni balik suh dia nyanyi sampai aku tertidur. campak sirman kat luor aaaa. meremang2 bulu roma dengo dia nyanyi, way better than jamal of course lah. semua loyal readers RM tau aku pencinta Tok TI cuma sejak dia kawin, satu album dia pun aku tak beli. napa ek? coz aku hemm…let s not got there lah.

Konsep SJ Tok Ti and Jamal aritu sama je bih kurang cuma aku pasan apa yang kurang masa show jamal aritu depa improve kan semula, cuma tontonan ko banyak terganggu lah coz ada budak kecik lam row aku yang asik bising memekakkkkkkk jer bercakap. Leen and Ms lemb, korang tau sapa budak tu kan? nak je aku piat mulut  budak tuh.

abih show bai bai cepipi bagai, tak tunggu signing, aku kena cepat pulang.

pasni insyallah aku bawak kamu pulak yer, priority goes to those yang datang masa Potluck RM last year, and jugak yang contribute to RM jugak. kita cuba balas through this lah, cer tengok apa lagik show IB ek, insyallah adalah rezeki korang pulak.

No promises, but kalo ada, kompem kucalling2 kamu.

Comment: 18