2009’s curly hair…

image

Cik Blondie  A

image

Cik Blondie B

image

Cik Itam C

image

Cik Mahogany D

image

Cik Itam E

image

Huii Cik Afro

which one suits me?

giler kan

baru aritu aku cakap tak nak do anything ngan rambut aku nih, record taun lepas je bape kali digital perm lah, rebonding…pastu bising rambut rosak

iskk x  leh jadik aaa

skang teringin nak buat short curly hair

Cik Cik mana yang korang berkenan?

ni bukan suh korang vote coz kuasa memilih tetap kat tangan aku, saje gatai nak bagi korang stim stim je tengok rambut yang cung cung nih…

Comment: 29

Reddy the Red

IMG13503 IMG13504 IMG13505

wahahah sedap korang main ketapi bertiga ek

abih satu pusingan umah korang buat

kepalanya dah tentulah si abang…pastu passengersnya si kecik tuh and Reddy….

IMG13512

this is Queenspark…tempat di mana aku bertinggung utk bekalan Reddy. ai dont have any issue on Iams, aku cukup ada stock makan dia sampai berbulannnnnnnnnnnnnn2 insyallah. ha napa sampai berbulan2, itu lain hari lah citer.

petang Sabtu aku anak beranak kena visit lagi kedai nih

IMG13508

ai need to get a new litter pack for her. for the past 2 weeks aku pakai pasir yang bagus….pastuh aku gatal pi tukar yang lain, biasalah bila kita nak stick kat memana pun kita cuba try sana sini. so for the 2nd pack aku cuba jenis lain tuh, aku tak berkenan aaaa

satu bila dia ek ek, macam tak melekat bersih la bulu dia pakai pasir tuh

pastu pasir tu berabukkkkkkkkkkkkkk!

wuii dok suker!

IMG13506

aku kembali pakai yang lama, the crystal version. ada 2 jenis, satu yang jenis bulat2, aisay malas teman nak amik gambo lah…psatu satu lagi yang jenis segi2 haaa…sama je tp corak yang beza. satu pack tuh RM13.90 dpt 5% disc coz aku member. 5 ke 10% ek..

kadang2 ada 5 ada 10 tu yang lupo aaa

camne ada orang tuh leh pakai satu pack tuh for 1 month?? aku tau le kita kena seluk2 kan buang, tp takkan lah sampai one month?? ni mesti dia pakai bekas litter nya kecik.

mine pakai satu packet tuh tak sampai 10 hari pung.

IMG13507

n the milk for Reddy

dedulu aku tak pakai pun susu nih for kucing2 lama aku. aku pakai brand Everyday jer. bulat2 gak kucing lama aku. tp bila ada sorang komen pasal susu, jangan bagi susu lembu kat kucing iskk

terus aku tak jadik nak bagi kat Reddy

tu lah korang bagi petua, ngan petua korang membawa aku pada susu Reddy yang mahal nih heheheh

IMG13509IMG13510

n kids adalah membuat kedai pet nih macam umah sendiri

itu SA petshop nih tak berapa suka budak2 lah aku rasa. asal budak2 masuk jer dia nya pandang cam nak tolan. cer korang tengok gambo2 atas waktu aku ngan cashier tuh, baru aku pasan bila sirman amik gambo2 ni kan, SA tu pandang stare semacam jerrr

iskk

tak kisah lah ai never deal with her pung, her ke he budak tuh ek.

aku biasa ngan Ying semedang. n she will follow me dari awal ke hujung, kalo berat dia masukkan lam bonet keter, if sirman is not around lah.

pasir lama Reddy yang aku tak berkenan tuh, ada 3 suku lagik, sapa mau? tak jadik nak offer kat korang lah…sirman suh aku pakai gak abihkan jangan membazir, so aku mix and match pasir yang tak syok tuh ngan pasir crystal dia..

Comment: 13

Mascara and Gel Eyeliner from Sasa

IMG13396

ayu the sun’s make up from donno where, mine the eyeshadow is from the emm…hah! Matte Palette of PAC!

IMG13401

dia…

adalah penakut dengan mascara

kerana itulah waktu di RedGlow’s session, mascara lah yang paling buat dia ketar2….

rasanya pada dia mascara tu can kill her easily

IMG13405

punyalah berdoa bagai bila aku suh gak dia nerai mascara nih. she wanted to try, so much but she has the phobia yang melampo to mascara….

IMG13406

that s the one yang harus dipromosi, from Sasa’s brand.

tip top gak lah…

highly recommend to buy  IMG13408

dari sisir tepi

takdok pun ko pengsan kan?

IMG13407

tu ngah gigil merapu

tak sangka dia dok kat Sasa pakai mascara…

she bought one for herself…

that s ayu the sun, yes she works under the roof of The Sun.

IMG13330

sasa ni ngong sket, kadang2 dia letak harga murah kadang2 harga mahal

harga murah masa ni dah abih, jadik RM42.90

only di Sasa ye mascara nih, brand pun brand Sasa namanya! daily use pun aku pakai ni, tukar2 with my maybelline, loreal, and Shu.

IMG13352

iklan…

budak bertahi lalat kuor lagik

dia potong the eyelashes tuh jadik separuh

kelas ko dik!

IMG13336 IMG13337

gel eyeliner from Sasa, but not lah sasa’s brand, lepas arituh aku try yang kat maybelline, dont think that s the best, so aku try lg pi kat Sasa. the same Sa yang assist me…

ai took one too, bih citor

IMG13319IMG13318

the gel eyeliner

itam pekat gakk

my eyeshadow yang gold kuning tuh from bodyshop, the rest tuh sumer PAC pearly palette.

IMG13313

nih pun from PAC palette

aku tak amik stock jual lah for lipstick PACk, so korang pi kirim2 lah kat sesapa yooooooo kat jakarta nun.

IMG13341

pakai sendiri tengok apa yang jadik!

yes kompem amik…

blusher ai tuh from maybelline…pakai light2 jer jangan ko pakai macam clown pulok.

IMG13329

IMG13410

hah kan aku cakap Sasa ni kadang2 ikut suka depa jer nak tukar promo

sib baik aku tak beli dulu, la ni depa jual siap bagi brush for the gel eyeliner…rembat satuuuuuuuuuuuu!

ai think, enaf with all the make up shopping, enaf lor yerrrrr….tak cukup tempat dah dressing table aku tuh.

tp rasanya aku ada satu event on make up nak cover minggu nih, which need me to explore the make up sets. kang explore nya explore ado jugak kena beli nih. yang dpt free tu lain kira lah, yang kena bayau tu satu hal gak.

Comment: 7

Hello Kitty Handbag…

IMG13550 IMG13555 IMG13558 IMG13559IMG13554IMG13557

ai dedicate this entry specially for Abang Fesyen nun jauh di dunia sana

juga saya dedicate untuk kamu the readers…

gegirl nih ngah playing ala2 drum with the chopsticks. aku tak leh nak videokan coz from the berry takleh nak record video mar…

kuasa lah wiuiii nak bawak camera kecik beso bagai…

she s happy, a happy girl

sentap dah kurang kot hahahhaha, giler kurang! sama jer aku rasa, but sejak ada Reddy, she called herself as Kakak…

IMG13528

IMG13530

but this fellow ai tak dedicate to korang ek….

ni bapaknya yang kena jadi pemakai handbag wanita, hello kitty

kerana anak sibuk bersilat main pemenan di JJ

cool…

dah wpun ko kurus sirman oi, kalo dah bawak hbag gitu, orang tau awak tu anak berderet deret…

eh 2 orang pun kira berderet2 kayyy

ado pulok Reddy, jadik lagiiiiiiiiiiiiiiiii berderetttttttttttttt!

Comment: 10

The eyes of RedGlow…

IMG13447

wui makcik merah

nak ke mana tuuuu………….

baju merah

hbag merah

amboiiii

kalah mak merah!

IMG13444

another meeting with RedGlow…

takdonya nak jumpa kalo takdak hal

wahh

eh korang kalo takdak hal pun bley jumpa saya

bisa bisa

kitorg ada business deal, tu pasak kena jumpa, tp flexy nya jumpa depa ni senang, we 3 can meet at KLCC. katalah aku dok jadi housewife, ha ngan aku kena lari ke klcc pulak…

IMG13464

tahukah anda bag make up nih harganya RM950 kauuu

eh murah lg nih

tp dia keras2 lah

aku tengok Shu punya, beribu2 harganyaaa

eh aku tak check, aku tengok apa yang RedGlow dok check up

IMG13446

oh kita amik posisi lain pulak yer….

both adalah tekak western

aku dok kira nak nasi jugok! lapau

anw dont worry bout my diet, still on going. takkanlah diet tak makan langsung plakkk…

makan berpada2…saya masih lg refer to my calorie chart.     IMG13452 IMG13454

lorr mak andam 2 orang nih

kat sini pun depa buat kedai sendiri…

berkali2 pi kelas

berkali2 meeting, tak sah kalo aku tagih lagi apa saja ilmu yang ado  IMG13456

this colour dah sebulan aku tunggu

red pigment…

ai have red eyeshadow from the PAC, tp tu merah pekat lain, ni plak pigments, cantik….

kan kan kan?

IMG13460

mohlah kita amik gambo depan Chopard!

depan jer lah

nak masuk dalam kang….

ado plak yang terjebak

not me…but the girls.

IMG13467IMG13465IMG13466

pastu buat MAC macam kedai sendiri jugok :)

ranggi tak ranggi dok…

ai didnt shop anything,aku kan baru abih berbelanja kat Shu Uemura hahahhahah

lor beria aku bukak citer, kang ada pulak tak kenal sapa RedGlow nih..

the make up business depa tuh, business memain, they have other business lah…

The Red Shirt lady is Ina RedGlow

The Green shirt lady is Najwa Redglow

IMG13439 IMG13434

dalamnya and highlight aku letak chrome bodyshop

then pakai silver

pastuh mak taram with 2 pigments colour apa tah haha lupaaaaaaaaaaaaa, with one black from PAC jugok. gayak gitu hasilnya…

IMG13459

that s the beauty from the red pigments.

sayang PAC pigments tak keluarkan colour merah, kalo ado, saya tak pandang make up brand lain. actully for me, apa2 kaler mata ni ikut kepandaian, tak kisah lah cap ayam apa pun, ikut ko memblending.

orang yang pandai blending tu kalo pakai eyeshadow murah boleh nampak gah…n ppl really tot yang ko pakai eyeshadow mahal and mewah.

see…

oh my meeting with redglow….iskk, business nya citer apahal nak borak lam blog. lgpun ingat tak…do not be too sincere mar.

Comment: 2