You’ll never be alone with ESCAPE!

48hours sponsored post

IMG_6364

Tahniah diucapkan kepada Celcom di atas pelancaran satu lagi perkhidmatan yang baru. Ianya sesuatu yang totally berlainan kalau dibandingkan dengan produk-produk sebelum ni. Even aku sendiri pun macam tak percaya, eh betul ke ni Celcom?

Makin ketara new developments yang Celcom buat skang nih yer…. bukan untuk niat bercompete with other providers but always be the number one to introduce things. Cool.

IMG_6366

Majlis perlancaran dan boleh juga dikira sebagai Hari Raya open house ni berlangsung dengan meriahnya di Shangri-La Hotel. Dimulakan dengan ucapan pembukaan dari Dato’ Sri Shazalli Ramly, Chief Executive Officer of Celcom Axiata Berhad dan diikuti oleh presentation dari Dato’ Sri Jamaludin Ibrahim, Managing Director/President & Group Chief Executive Officer of Axiata Group Berhad.

Simple, cozy, sambil makan rendang dan lemang, kita enjoy tengok the ESCAPE.

IMG_6371

Dan kemuncaknya, YB Dato’ Sri Ahmad Shabery Cheek, Minister of Communication and Multimedia Malaysia melancarkan secara rasmi produk terbaru dari Celcom ini iaitu ESCAPE.

Apa ya ESCAPE ni? Sudah semestinya ianya merupakan satu lagi kelebihan ataupun advantages untuk para pengguna Celcom seperti saya :)

ESCAPE merupakan dunia hiburan peribadi kita yang boleh kita bawa ke mana sahaja. Kita boleh menikmati pelbagai video yang hebat, beraneka genre filem, pelbagai berita, acara-acara terkini dan banyak lagi! Semuanya setempat iaitu kita boleh tontoninya menerusi telefon bimbit, komputer riba, tablet dan komputer peribadi, secara lancar dari peranti ke peranti!

Like the post tittle, you’ll never be alone with ESCAPE :)

Antara local producers yang dah signed up to be part of the ESCAPE are Suhan Movies (Rosham Nor), Dato Siti Nurhaliza, Hans Isaac (Tall Production), KRU Studios dan a few more.

IMG_6376

ESCAPE mengikuti kita ke mana sahaja, baik dengan PC, laptop, smart phones, the tabs, asalkan korang connected to the internet.  Imagine hangpa tengah tengok movie, from your PC pastu ko dah nak kena kuor, so takper, on the move ko nak sambung balik tengok tuh, ko login je dari your smart phone and dang….. it will stop and play at your last pause korang tengok movie tu tadik.

Very smooth and cool.

Package yang depa offered ada dalam ESCnow, boleh tengok package yang hangpa minat, but untuk yang kaki movies/dramas local and international, u should take the max package. So, unlimited plan for you.

IMG_6384

This is how the ESCAPE looks like on your smart phone.

Do search for ESCNOW apps to install.

Sempena pelancaran ini, Celcom menawarkan teka dan menang contest. Dengan hanya meneka “Siapa Aku” korang berpeluang memenangi ganjaran yang hebat yang ditawarkan iaitu berjam-jam menikmati video menarik yang ada dalam ESCAPE. Tapi hanya eksklusif untuk pelanggan Celcom saja ya :)

Siapa Aku?

OK pembayangnya:

“Pernah ke Shanghai sebanyak dua kali. Dalam rush hour, tiga kali.”

“Pernah membimbing ‘The Kid’. Kemudiannya menjadi ‘The Master’.”

“Dikenali sebagai Mr. Nice Guy. Tapi jangan sesekali cuba cari pasal.”

Aik takkan tak kenal kot ;)

Once dah kenal smskan jawapan korang ke 20888. Lagi banyak sms korang hantar lagi tinggi possibility untuk menang!

Tapi kalau tak kenal jugak, boleh tengok video untuk pembayang lagi kat ESCnow now now now!

Khidmat pesanan masyarakat Celcom is brought by Redmummy.com

Comment: 5

Astro meraikan Merdeka dengan #UrMalaysianIsShowing & #GoBeyond!

48hours sponsored post

IMG_6761

Aku tau sekarang ni ramai lagi masih mood raya, tapi jangan lupa kita sekarang di bulan Ogos so hidupkan mood merdeka kita! MalaysiaKu Berdaulat: Tanah Tumpahnya Darahku slogan merdeka yang 56 tahun negara kita Malaysia!

Demi daulatnya Negaraku Malaysia, aku pun sama menyokong project Astro terbaru, heret beret bawak anak2, sampai hilang parking tix mak merah hahahahaha!!

IMG_6762

Kalau di hari raya kita amalkan budaya unik yang positif dan gembira serta sifat-sifat Malaysian kita seperti menziarahi kenalan dan saudara mara, bermaafan sesama kita dan macam-macam lagi, apa kata di bulan merdeka kita buat perkara positif yang sama, #GoBeyond even better!

It was on trending for the #UrMalaysianIsShowing. My keek and instagram pun ada jugak on there, tengok the keek on the finale of the event.

Aug 24, 2013 | #urmalaysianisshowing #gobeyond spot @lisasurihani23 by redmummydotcom on Keek.com

IMG_6763

Sebab tulah bersempena hari Merdeka tahun ini, Astro ingin meraikan bersama kita rakyat Malaysia yang cintakan tanah tumpahnya darah kita ini, sama-sama tunjukkan bahawa kita rakyat Malaysia mempunyai budaya yang unik dan sifat-sifat terpuji yang tersendiri. Kita sebarkan positivity, hapiness dan sikap “Go Beyond” kita.

Pelbagai aktiviti on air, online dan on ground yang telah pihak Astro jayakan untuk meraikan hari kemerdekaan kita yang ke 56 tahun. Salah satu yang sempat aku join sama ialah hari Sabtu lepas di Mid Valley. Macam-macam acara best yang ada untuk menceriakan majlis ni especially contest ala-ala treasure hunt, persembahan, merdeka music video launching.

Bolehlah tengok the music video “Excuse me sir, your Malaysian is showing” bawah ni!

Tetapi the event highlights ialah kempen media social Astro Go Beyond Engine #GoBeyond dan pelancaran YourMalaysianIsShowing App T-Shirt di Astro Go Beyond FB #UrMalaysianIsShowing.

IMG_6764

Kempen #GoBeyond di media sosial ialah untuk mengajak kita semua melakukan aksi ataupun sikap positif kita seperti menolong sesapa sahaja ataupun boleh juga menulis mesej yang berinsiprasi yang secara tak langsung akan mencetuskan Positive Engine. Setiap perbuatan positif ini akan direkodkan dan so far sudah lebih 180,000 positive contributions telah diterima! Sama-sama kita jayakan supaya dapat mencapai sasaran jutaan. Malaysia Boleh!

Astro_Go Beyond Yourself_positive-engine

Btw, tahniah adik-adik bloggers dan churpers yang menang, Lisa pulak tuh yang bagi hadiah. Sejuk seram memasing dapat salam tangan Lisa yek :)

Astro_Go Beyond Yourself_Redmummy-tshirt

Disamping itu jangan lupa tunjukkan keMalaysiaan kita dengan mendesign sendiri tshirt  #UrMalaysianIsShowing di Astro Go Beyond FB. So far yang aku dah nampak semua cool giler, Macha Hebat, Dah Makan?, Stylo Mylo dan macam-macam Malaysian lingo semua ada! Memang terbaik bro! Harganya murah jer, RM25 dan kesemuanya akan didonatekan for charity program Astro Hostel oleh Astro Kasih.

IMG_6766

As I said, there was also contest during the event tu. Tahniah kepada semua pemenang! Tapi untuk yang belum menang apa-apa, bolehlah mencuba nasib secara online pulak. Best blogpost to cover the event will land you 1 iPad Mini, the same for best Tweet coverage for this whole event. That s if you part of Nuffnang and Churp Churp lah :)

Astro_Go Beyond Yourself_Redmummy

Meh sini untuk Facebook GoBeyond apps nih!

Tapi on the other hand, jangan lupa to #GoBeyond by Tweeting, Facebooking (hangpa kena ler pergi to the app untuk submit korang punya act also yek), Instagram, Youtube dan Blog in order to spread positivity and happiness!

IMG_6767

Celebriti tempatan seperti Dato’ Aznil Hj Nawawi, Lisa Surihani, Hanif (ERA), Ryan De Alwis (hitz.fm), Jason Phang (MY FM), Ezra (MIX fm), Uthaya (THR Raaga), Arnold (hitz.fm), Geraldine Gan, Jie Ying, Weon, Revathy, Lingkesh, Vinoth serta ramai lagi juga turun sama memberi sokongan untuk kempen kermerdekaan Astro ini.

Astro_Go Beyond Yourself_malaysianess

Syok!, Gostan, Brudder, Fuyoh, Macha dan macam-macam lingo lagi, tapi the best part is kita Malaysian semua paham maksudnya.

So what is your Malaysian-ness? Mari kita sama-sama tunjuk dan buktikan! Jom kongsi kita punya unique Malaysian-ness  #UrMalaysianIsShowing dan jangan lupa tambahkan positivity dan happiness by #GoBeyond. Boleh kan? Korang jangan kedaung pulak :P

Merdeka, Merdeka, Merdekaaaaaaaaaaaaa!

Khidmat pesanan masyarakat Astro is brought by Redmummy.com

Comment: 11

This and that…Midvalley

IMG_6419

Automatic tertoleng pala ajarin dek kakaknya bila amik gambar

Hari yang betul2 aku bzzzzzzzzzzzzz. hari tu lah. one man show kan. hantar depa pi kumon, balik singgah umah mak aku amik barang and balik bersiap and kuor balik amik depa dari Kumon and terus ke Midvalley. ada event kerja kat sana. Sebabkan weekend, so aku angkut semua sekali.  Cadangnya nak pergi sorang jer tapi aku surely lama spend buat kerja so oh takperrlah, bungkus budak2 ni.

Bukan tak biasa pun, dah kat 9 tahun pun kulu kilir gini dengan kerja blog and the kids.

IMG_6421

Budak yang gagau2 sibuk nak pakai kasut dalam kereta tapi sebab nak lalu midvalley aku singgah balik rumah, tukarkan kasut abang. Kasut tu aku belikan masa kat Milan tapi tak muat dah dia pakai, ya hampun! ko bang kaki gajah betul. so kena simpan le balik kasut tu untuk turunkan ke kakak, pakailah kasut lain.

Diorng dah siap dari rumah lagi sebelum Kumon. maknya organized.

Takkan le nak bertukar baju dari dalam kereta, remeh. cuma pi kumon tu abang sarung selipar je tu yang riuh kasut tak muat.

IMG_6422

 

Posing nih untuk bapaknya. apak kat airport nak fly to Frankfurt masa tuh. Sian citer laki aku, discrimination betul dia kena tahan kat airport dek orang sana. tapi masa tiap kali travel aku ikut tak pernah ler plak kena, maybe coz family, hok ni dia balik pergi solo2 no wife no kids. Begitulah kisah pendek 2 ayat. hiks…

Apapun, kerna itu, handbag aku dari Frankfurt pun tak berjaya dia nak sebat, dek kerna kekengan masa, transit 2 jam jer, kena tahan lagi, amik angkut luggage bla bla bla. Dok ngaper ler, asal laki aku selamat balik and sampai. #ayatpengubatlaratolongthenexttripjanganlupahandbagsai !!

 

IMG_6441

Pi tayang muka, dapat sampai 30min early than the actual time for my Astro event. Kebetulan sangat the venue of the event opposite je dengan Megakidz, terus registerkan anak2 aku dalam tu, memang dah planned pun, coz kang camne maknya nak buat kerja, lama plak heh. 4 hours wor. But just kakak and RB je dok dalam Megakidz, in between aku masuk kejap2 keep checking on them, eh maid aku pun ada sama, coz kena ada guardian lah to look after them. Kalau kakak sorang je, tak bolehlah, guardian jaga depn kena 18yo and above but aku boleh je engage staff Megakidz gak to look after, lain hargalah kan.

After so many years kan, kembali gak mak merah masuk dalam nih. Dulu nya birthday anak2 tak kiralah kan. Masa Abang kekecik dulu, once a month memang masuk Megakidz tuh, pastuh kakak….dah depa masuk sekolah takdenya pergi dah besau kan but coz kita ada package si kecil so zaman back to Megakidz pun berulang kembali.

 

IMG_6582

Abang tak masuk sama, he s a big boy already. Dia ikut mak cover event, tolong2 amik gambar, tengok PakNil tengok Lisa Surihani. bukan main suka betul dia tengok si Lisa tuh hahahahhaa….sementara event berlangsung depan food junction tuh, abang duduk le minum while maknya berlari2, buat kerja and lari tengok 2 orang lagi kat Megakidz. Momantai jer…

Agak bosan dia main ipon mak. lupa nak suh bawak buku citer dia.

 

IMG_6600

Tak macam 10 12 tahun dulu, Megakidz ni dah tak penuh plak orangnya, tak de le havoc so budak2nya dalam tu sesedang jer. Bila aku panggil RB dari jauh, laju dia datang, peluk2 and posing and pastu sambung balik main. Sian kakak and maid penat depa ikut dia yang tak de rehat langsung. minus plus lam 3 jam lebih gaklah depa dok dalam nih.

He s soo happy betul, datang sebelum tu tidur dalam kereta, bila balik pun tidurrrrrr, kecapetan ya amat. Malam tu pulak pi beraya, so tidur malamnya memang lena, Orang penat ngan jadual hahahahaa….nanti kita pergi lagi ye dik ke Megakidz nih.

IMG_6679

Habis je event, nak jemput anak2 dari Megakidz balik, Lisa memang dedepan mata aku jer heh dalam event Astro tu but tak nampak handbag dia, hah Lady Dior Medium!

IMG_6680

My next handbag, hari tu tak beli kat Milan coz hem….RM10k after converting ngan Euro, la ni naik lagi harga dah tuh Euro currency pun naik sket, jadi ada macam pasnih harga dah bukan RM10k ler kan….pelan2, next target handbag.

IMG_6691

Ok anak2 dah dikumpulkan semua dan boleh pulang…RB pun dah menguap2. Abang dok riuh mummy tak nak shopping ke? eh balik balik, mak ada banyakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk kerja nak buat, ngan malam kang korang nak berjalan raya lagi!

IMG_6702

On the move pun kakak dok sibuk suh bibik amikkan gambar

IMG_6711

Maid aku yang tak sesudah nak snapkan, wpun abang kakak nampak sekerat badan jer….

IMG_6719

Stroller ni kan, sampai sudah aku tak pernah pasang sendiri wpun aku dah belajar pasang dari zaman pantang dulu hahahahaha, tak kuasa. ni pasangpun coz abang yang buat, aku tak yah pikir dahlah benda2 remeh nih, takde apak ko, takper…..abang boleh settledkan.

 

IMG_6724

Mummy nak amik gambar ferrari please

10keping ok dia amik gambar kereta nih, minat betul abang ngan kereta nih. Bang, mummy doakan abang dapat Ferrari one day,  choose red colour please :)

Dan pastuh aku menggagau carik parking tix. gone hilang, habis semua bags dicarik, semua pockets aku seluk pun takdak. Hilang waktu event rasanya coz aku dok amik barang simpan amik barang simpan. halahai.

There u go my RM80, kes hilang parking tix, ni valet yang kat Midvalley tuh. Kalau kat parking bawah tu aku rasa tak yah bayar kot…my red blood brother works there hahahahaha, but nih lain company atas so bertabah je lah pejam mata bayau penalty dek hilang tix. First time dalam sejarah kehilangan tix parking nih. Aku tak de le rasa galad rabak RM80 tu tapi aku galad coz kecuaian aku. well things happened.

Lepas ni, aku nak simpan partking tix dalam purse terus, lantak pi lah, biasanya beringat sebelum kena kan, tapi ni dah kena, so lagi ler double tripple ingat.  kalian too, do remember this, sesama le beringat.

 

Comment: 8

Jacob’s Mum’s Little Secret Book!

48hours sponsored post

Jacobs Mums Little Secret Book_Redfamily

Sebagai seorang ibu, lebih-lebih kepada yang baru menjadi ibu, memang tak syak lagi for sure dapat banyak dan bermacam-macam nasihat ataupun tips even nasihat yang kita tak mintak pun tentang cara-cara nak menguruskan rumahtangga, membesar dan menjaga anak, dan juga dalam mendisplinkan anak-anak. Biasanya nasihat dan tips ni datang dari saudara-mara, rakan-rakan, even dari orang yang kita tak kenal pun ada!

Sampaikan kadang-kadang kita pun confused yang mana satu yang betul hahaha. Tapi kita para ibu, masing-masing ada our own little’s mummy secret kann :) Tapi personally bagi aku, apa juga pendekatan yang kita gunapakai, kasih sayang yang tak berbelah bahagi adalah kunci utama dalam membesarkan anak-anak kita dan kebahagian rumahtangga, insyallah :)

IMG_8974

 

Ingat lagi pasal post aku dulu pasal Redmummy’s Little Secrets!? Ala pasal kita ibu-ibu berkongsi rahsia kecil kita sebagai seorang ibu di Jacob’s FB Page.

Setelah berbulan mengumpul semua rahsia para ibu, tibalah masanya Jacob’s berkongsi kesemua rahsia tersebut. Sebahagian rahsia ini sangat amat bermakna, yang lain hanya mungkin menggeletek hati kita dan membuatkan kita tersenyum lebar :)

So kalau korang nak tau all these wonderful little secrets, bolehlah dapatkan buku exclusive  “Mum’s Little Secrets” dari Jacob’s yang boleh didapati bermula dari 1 September ni. Tapi since buku ni exclusive, cara nak dapatkannya pun kenalah exclusive jugak kan…

photo

Bersempena dengan gegak gempita buku istimewa limited edition Jacob’s Mum’s Little Secret, aku pun ada jugak berkongsi sedikit petua2, kadang2 petua tu aku dapat dari mak aku, dari abah aku, dari my mak mertua too and family, banyak sumber jugaklah.

So bersempena dengan the hot contest earlier before juga, I was invited to do the Mum’s Little Secret di konti SinarFM, Astro, along with that ialah Puan Maimoon orang kuat Hotairbaloon dan diinterviewed by Kak Bed (Abby Fana). Menariknya, recording rahsia the Mum’s Little Secret telah ke udara di SinarFM pada 28th Aug jam 11pagi.

photo (2)

Apa yang perlu korang buat untuk dapatkan buku ini ialah – hanya beli mana-mana produk Jacob’s yang bernilai RM15 ke atas dan poskan resit pembelian tadi bersama-sama dengan redemption form bermula dari 1 September sehingga 30 September 2013 ni. Tapi kena cepat sebab hanya ada 20,000 naskhah edisi terhad “Mum’s Little Secrets” yang akan diberikan!

By the way, the redemption form is available in-stores dan juga online dari Jacob’s FB Page.

Plus all the nasihat yang korang terima tu, jangan lupa utamakan makanan yang sihat untuk keluarga kita, dan salah satunya this healthy Jacob’s biscuits.  Dan untuk teaser, buku petua Mum’s Little Secret yang dicanangkan itu, ada pada tangan saya sekarang, the contents memang wonderfully reading, buku yang akan korang simpan sehingga ke anak cucu, buat panduan depa for the next coming years.

You should have it and participate the redemption, bukan suruh bayar pun, bagi percuma lagi tuh!

Khidmat pesanan masyarakat Jacob’s is brought by Redmummy.com

Comment: 8

Melaka A1

dah nak habis raya dah kan?

eh ada sket hari lagi nak tutup Syawal

so ni raya ke2, well….aku memang lembablah nak update lelaju. bukan sponsored posts pun, so sukati ler nak tibai letak entry ni bila aku nak….

Di Melaka pada Syawal kedua….semua jalan dulu, aku rasa lam 4 bijik kereta, but following day malamnya, satu kereta balik KL and satu lagi kereta datang dari KL.

IMG_4316

Sampai Melaka takdenya nak duduk homestay, terus je pergi berjalan rumah sedara mara. Family aku semua dah sampai since before lunch tapi Red Family dah petang baru sampai coz kes ….

IMG_4321

haaaaaaaaaaa apa budak kecik baju hijau belang tu korek kat handbag mak merah?????????????

aku tengok gambar ni baru aku perasan! orang ngah sibuk pakaikan si kecik tu diapers!

IMG_4328

lepas je bersarung pampers dia lari satu rumah. skang pangai dia gini tau, kalau kita bukak je pampers dia bogel2 lari satu rumah siap menyorok lagi, ada gambar dia menyorok bawah meja makan aku. jenuh panggil suruh keluar, nak pakai diapers. dia suka tengok kita geram2 je kejar dia bebogel tuh.

IMG_4346

sekali lagi kour blog

Pak Aji dan abangnya. muka serupa seiras…

IMG_4357

pastuhkan, RB tengok ada beskal. dia nak ler main, budak stripe hijau tak bagiiiiiiiiiiiiiiiiiii. padahal bukan basikal dia pun, basikal cousin sorang lagi. kedekut gila kahkahkah, bebudak ni kelakau btol

meronta2 dia satu rumah bila Zeeshan pegang je pun beskal tuh, belum naik lagi.

IMG_4364

ni apa si manis2 dan si hensem ni bercerita nih

budak2 ni kadang2 dok dengo cite hantu, ha pastu kang malamnya kakak mengigau, cousins dia memang kaya cerita hantu

IMG_4410

My single brother, my nephew and my laki

baju by @thepoplook ada kainnya colour light pink but aku saje nak pakai ngan lace purple nih. lace tuh, cantik!

IMG_4433

budak2 ni bila dah banyak cousinsnya so depa kalau boleh nak disatukan dalam in a car. macam nih, abang dah memang takde le nak naik kereta maknya, ngan pokdenya jugak and boys cousins jugak dia ngekor. Tinggal ler RB dalam kereta maknya hah, tu pun pastuh kakak pun takde dah ngan maknya, kosong kereta aku, ada kak ngah jer, my number one handy niece!

IMG_4441

Rumah kakak ayahanda

kami tak ler rapat sangat ngan belah abah aku, coz kami lebih rapat dengan belah mak sebenarnya

IMG_4459

the boys and the gang

IMG_4470

tup2 dah jadi macam pompuan serabai hahahaha, ni kat homestay. Booked satu tapi tak happy ngan kepadatan kami pun ramai, so RD jam 8-9malam tu dok korek carik sendiri 1 lagi homestay (thank you google dan data plan hahahahaha tetiba), syukur dapat 1 lagi homestay yang 2,3 lorong dari rumah yang kami duduk nih. Tengoklah Zeeshan berlenggeng je pung

IMG_4474

kita masak, buat bbq, makan reramai, pepanas. nyam nyam

IMG_4486

the next day, gambar beramai. sian takde laki aku coz ni testing2 power dulu posing

IMG_4491

ini ada cik abang ai sama but tak cukup pun semua anak2 dan cucu ayahbonda. hanya ada 5 orang anaknya sahaja dalam ni. dan midnitenya anak no 6 pulang ke KL untuk the next turn and anak bongsu pulak sampai di tengah malam.

IMG_4502

Red Family and my parents

IMG_4504

the boys berblue stripe. takde maknanya laki aku nak berbaju melayu raya kedua, berbelas tahun aku kenal laki aku tuh, dia sanggup pakai raya pertama jer, or official wedding or yang sebab tertentu, nak dipakai raya kedua, hemm….aku kena gosok raba lebih sketlah kalo nak suh pakai baju melayu seminggu. bukan takde stock pung.

IMG_4510

RM and the 3 kiddos

IMG_4519

Mak and the 3 anak2 dara cunnya

IMG_4533

the candidos

IMG_4537

kat one of the rumah sedara, RB mentidoqqqqqqqqqqqqq…..langsung bapaknya potongkan kuku dia. bukan senang nak potong kuku dia waktu dia ngah ligat. potong kuku memang job bapaknya, coz kan aku ada cerita, masa aku dalam pantang, RD pi overseas tapi aku potongkan kuku RB and mata aku yang rabun ni tercarik kulitnya hahahahha terus bapaknya tak bagi aku buat job tuh.

IMG_4565

oh ini raya ketiga

lepas lunch le jugak baru kuor rumah hahahaha

teruk betul timing

IMG_4586

si manis kakak, pastuh aku dapat dah beli shawl camni dari Kelantan, kirim kat nana for kakak

IMG_4590

ko abang, balas dendam betul main games ngan tablet cousins dia, wpun tengah charging, sanggup korang yek!

IMG_4697

pastuh aku jadi cinderella pusing2 baju kat dapur rumah orang

kahkahkah! bongek epi

IMG_4700

my number one assistant

she s my fav niece sejak dia umur emm…3,4 tahun. Aku ingat lagi aku nak kahwin, so aku belikan dia kain baju kurung mahal giler kat Kamdar. masa tu dia sekolahp un blom kot. Ada jugak dia dok rumah aku berbulan2, cuma dah sejak setahun nih dia jauh sket coz dok kat Poli but korang kalau nak suruh akak modelkan korang punya kain baju ke apa, kalau akak rasa tak pakaipun ngan baju yang korang bagi tu, my niece will be wearing it for me, but akak akan instagram/twitter/FB kan kain baju or tudung2 tu lah yer….kalau abbaya tu memang rezeki mak ajah lah. kalau tudung pun tengoklah sapa yang sesuai pakainya yek.

so  untuk promo via IG/Twitter/FB boleh email di red@redmummy.com

IMG_4713

dan kelecop buat suami yang akan berpergian. masa tu ler. skang dah balik. tak puas hati RB tengok mak cium apaknya. dia kan jeles kuat.

DSC_6721

Ini baru part 1 tau. Melaka A1 namanya. aku tepraksa pecah 2 kan entry melaka nih. Eh kakak ko pegang pala adik ko so dia tak lari pandang tempat lain ahaksssssss! Si Abang dah memang nak melonjong ngan gang boys belakang tuh. Hok belum akil baligh lagi tuh.

speaking of akil baligh ni, being parents bukan susah but bukan juga senang. Kami google cara nak explain kat anak on the dos and donts bila dah berbaligh nih, specially tang anak2 dara orang hahahahha. so few months ago ada RD bawak abang kuor minum, explain kat dia on the akil baligh, on mimpi bla bla bla sumer lah. Man to man talk lah kan.

Eh ni citer raya, bukan citer akil baligh. So nantilah sambung kelas akil baligh abang dalam nih. We are fully prepared dah ngan kematangan abang nanti.

Lainnya pulak, raya ni apa yek yang best. ooo tak raya sangatlah. Weekdays memang aku tolak jemputan, weekends pun penuh kerja blog, so tak berapa happening ler tahun nih. Ada 18kilog lagi baru raya tak berpakai tuh, bring forward to next year jelah.

Comment: 8