Ads

MILO® UHT – Bekalkannya Tenaga Juara

.
.
IMG_3556

 

Sekejap je dah masuk tahun 2017. Bermula balik la episod rutin biasa hari-hari persekolahan anak-anak. Makin sibuk la kita ya emak-emak semua?
So back to the time when we mothers get our children ready to go to school, excitedly for them and also for us :)

IMG_3627

For me not only to prepare baju kasut sekolah semua, tapi kena prepare bekal for them as well. As you may or not aware, dua-dua anak Akak, Abang dan Kakak are in Chinese school. So no choice diorang kena bawak bekal ke sekolah.

And lucky me, Akak berkesempatan menyertai Blogger Workshop – MILO® UHT Pack In the Energy for Champions di Cilantro Culinary Academy bulan lepas, yang mana agenda utamanya ialah penyediaan bekal ataupun bento yang berkhasiat untuk anak-anak bawa ke sekolah.

Dan yang paling menariknya, tetamu istimewa iaitu Pn. Yan Diana, salah seorang ahli dari Kelab Bekal / Bento Malaysia conducted the workshop dan menawarkan tips mudah untuk membuat bento boxes yang menarik bagi memastikan anak-anak kita nanti mempunyai tenaga yang mencukupi untuk menghadapi hari persekolahan yang penuh dengan pelbagai aktiviti.

IMG_3639

“Mummy, Zeeshan nak tengok…”

 

Sebab apa Akak cakap bento boxes yang menarik? Sebab Puan Yan Diana telah berkongsi rahsia dan cara bagaimana dengan mudahnya mendekorasi bento boxes tadi menjadi kreatif dan comel sangat sampai tak sampai hati nak makan hiks

Dan yang paling pentingnya, bahan-bahan yang dgunakan semuanya dari bahan yang segar dan berkhasiat yang boleh didapati dari rumah kita ? Disamping itu dapat menaikkan selera makan anak-anak kita, especially yang picky eater, susah nak makan sayur dan lain-lain.

 

IMG_3652

 

“Cute la mummy, Shan nak bawak macam ni to school”

“Boleh sayang, nanti kita sama-sama belajar macamana nak buat OK?”

 

IMG_3667

Sheahnee Iman, mother of two and moderator for the workshop, Puan Yan Diana, member of Kelab Bekal / Bento Malaysia and Nurul Iliani Ahmad, Senior Nutritionist of Nestlé (Malaysia) Berhad showing the result of three quick 10 minute Bento Box recipes.

IMG_3689

 

Closer look three designs that were demonstrated by Puan Yan Diana from Kelab Bekal / Bento Malaysia during the MILO® UHT Pack In the Energy for Champions blogger workshop.

Cute kan? I’m sure your kids will surely berlagak or show off dengan kawan-kawan sekolah dia bila dia ada bekal macam ni dan yang paling penting they actually eat their bekal.

IMG_3685

So now our time pulak to make the bento :)

IMG_3694

Puan Yan Diana tadi buat 3 bekal dalam masa less than 15 minit jer. Since kita semua first timer, they give us 30 minutes to do just 1 bento!

 

IMG_3699

 

1 tip to do the bekal ialah make sure anak-anak kita suka apa yang kita bekalkan. So always tanya them first what they want. Dan kat sinilah rahsianya, of cos apa yang budak-budak suka semua nya agak kurang berkhasiat, so kita as mother kenalah kreatif sikit bila membuat bekal tu :)

Sebagai contoh, rambut menggunakan seaweed or bihun, hidung dan mulut mengunakan tomato ataupun carrot, zirafah adalah cheese. Dan dekorasi lain menggunakan sayur-sayuran ataupun buah-buahan yang segar supaya lengkap nutrition yang dibekalkan! So you get the idea kan?

 

IMG_3702

 

Zeeshan pilih nasi, memang dia suka makan nasi pun, even nasi putih semata pun dia boleh makan  :)

IMG_3712

Kitorang plan nak buat ala-ala snow man hiks :)

IMG_3750

Abang pun sama sibuk menolong, it was actually quite fun buat benda ni, especially bila kita involvekan anak-anak sama. Diorang pun seronok nak buat sama!

IMG_3757

 

Rasa macam Master Chef pun ade gak hehehe, sebab terkejar-kejar nak buat bento.

IMG_3741

Dan akhirnya siap kita punya bento and together with a pack of MILO® UHT.

By the way, Activ-Go™ yang terdapat dalam pack of MILO® UHT adalah kombinasi unik PROTOMALT®, mineral serta vitamin seperti Vitamin B untuk anak-anak kita bersedia menghadapi pelbagai cabaran setiap hari. Selain itu, ia turut mengandungi kalsium untuk mengekalkan gigi dan tulang yang kuat serta Vitamin C untuk meningkatkan lagi penyerapan zat besi dalam makanan.

Kita sebagai ibu memang selalu risaukan anak-anak samada diorang mengalami kehausan tenaga pada waktu tertentu di sekolah, ini secara tak langsung boleh menganggu konsentrasi diorang ketika di kelas atau ketika aktiviti ko-kurikulum.

Satu kajian iaitu MyBreakfast Study telah menemui bahawa kanak-kanak yang mengambil minuman malt adalah lebih aktif dalam aktiviti fizikal. Ia turut juga menunjukkan bahawa sebahagian besar pengguna yang mengamalkan pengambilan minuman malt didapati lebih cenderung untuk memenuhi Keperluan Nutrien yang Disarankan [Recommended Nutrient Intake (RNI).

 

IMG_3783

 

Antara bekal-bekal yang berjaya disiapkan oleh para peserta.

IMG_3799

Mothers get together for a picture perfect moment after the MILO® UHT Bento Making Workshop conducted by Pn. Yan Diana, member of Kelab Bekal / Bento Malaysia and Nurul Iliani Ahmad, Senior Nutritionist of Nestlé (Malaysia) Berhad.

IMG_3814

Sekarang Akak dah dapat idea macam mana nak buat bekal sekolah anak-anak lebih menarik dan paling utamanya lebih berkhasiat dan lebih bertenaga! Disamping itu pendidikan awal dan pengukuhan tabiat makan yang sihat membantu mereka membuat pilihan bijak apabila diorang berada di luar rumah tanpa pengawasan kita. Takdelah makan benda yang bukan-bukan!

 


IMG_3680

 

MILO® UHT adalah penyelesaian kepada kebimbangan kita sebagai seorang ibu untuk kesejahteraan anak-anak dan prestasi mereka bila di luar rumah kerana ianya menyediakan tenaga yang diperlukan untuk memaksimumkan potensi mereka apabila mula sesi persekolahan.

Dan kepentingan a pack of MILO® UHT untuk anak-anak kita kekal bertenaga dalam menjalani hari-hari persekolahan nanti. And personally for me, it’s just easy and my kids love it ;)

 

Comment: 2

Percaya kepada anak kita dan #LetThemLearn!

.

.

IMG_7296

 

Tengok betapa beraninya budak kecik ni, dia pergi ikut daddy dia keluar ikut tingkap duduk atas roof tu! Naik luruh jantung Akak bila tengok gambar ni! Ini semua sebabnya dia perhati, belajar dan praktikkan apa yang daddy dia buat. Tapi ayah dia trust him, so he just let him climb atas roof tu. Kalau Akak memanglah tak kasi la dia naik atas tu. Korang camna? Percaya tak anak-anak korang buat benda-benda macam ni?

IMG_7132

 

So ingat lagi kempen #LetThemLearn oleh Wyeth Nutrition yang Akak postkan dulu? Kempen yang bertujuan untuk menunjukkan kepada ibubapa tentang keseronokkan dan keindahan dalam membiarkan anak-anak kita learn to do things by themselves dan dalam masa yang sama membiarkan mereka to develop their Multiple Intelligence (Brain Smart, Body Smart & People Smart) and become all-rounded individuals.

IMG_7233

 

Selepas 2 bulan buat aktiviti-aktiviti flashcards dari #WyethNutritionMY bersama-sama si bongsu, Akak boleh katakan Zeeshan lebih menjurus ke arah Body Smart & People Smart, dan ada tambahan Brain Smart.

Apa taknya, dia lebih suka buat aktiviti-aktiviti dari Body dan People Smart flashcarsds seperti keluar bermain di taman samada indoor or outdoor playground, main bola or just main kejar-kejar dengan budak-budak sebaya yang lain. He also loves to play with building blocks, playdough and clay, tapi lebih-lebih lagi suka main dengan abang dia melompat between sofa, panjat, merangkak dan balance himself. He is also quite a peramah, maybe ikut mummy dia :) cepat dia bermesra dan berkawan dengan budak-budak sebaya dia. Ha, satu lagi, dia pun rajin buat kerja-kerja rumah hiks. Satu pagi tu, Akak pun belum bangun lagi, dia siap vakum kat dapur hahaha.

IMG_2782

Belum lagi 5 tahun budak ni, dan Akak rasa perkembangan dia quite normal sama dengan yang lain, cuma dia lebih cepat independent and almost all things yang setara untuk umur dia, dia nak buat sendiri. Salah satu sebab mungkin Abang dan Kakak dia dah besar dan dia pun nak ikut Abang dan Kakak buat sendiri :) Selain tu Akak dan husband memang galakkan dia belajar to do things on own his own. Memang at first dia akan minta tolong kita on certain things, tapi lama kelamaan dia akan cuba dulu sebelum minta tolong kita :)

Baru-baru ini sempat Akak sekeluarga spend some quality time sama-sama main boling. It’s a new game for Zeeshan actually but he loves it very much. Sekarang ni tiap-tiap hari dia berzikir ajak pergi main boling lagi hiks

IMG_2794

 

Bayangkan bola boling tu lagi besar dari kepala dia, terhuyung-hayang dia mengangkat bola tu. So ayah dia pun tolonglah angkat sama. At first jer dia kasi ayah dia tolong, lepas tu, “No daddy, shan buat, shan boleh angkat ball ni” :D

IMG_2607

 

Dan lagi satu yang paling penting dan sangat Akak tekankan ialah spending quality time with them. Bukan sahaja mewujudkan strong bonding between us tetapi juga to learn from each other, to listen from each other dan ini mewujudkan suasana ceria dalam famili kita. Kalau dah ceria dah tentu bahagia, betul tak? Dengan ini secara tak langsung anak-anak saling menghormati sesama sendiri dan sesambil itu kita sebagai ibubapa talk to them, bagi nasihat apa yang patut. At least diorang boleh belajar sesuatu bila sama-sama berkumpul sepending time macam ni.

IMG_0876

Akhir sekali, Akak juga sangat tekankan pemakanan yang seimbang. Ini memainkan peranan yang sangat penting untuk perkembangan anak-anak kita untuk pelbagai kecerdasan mereka ataupun their Multiple Intelligence. Itu sebab Akak prefer them to have home cooked meals. Taper la penat sikit balik kerja masak, asal yang penting air tangan sendiri untuk anak-anak kita dan kita tahu apa yang berkhasiat untuk anak-anak kita.

Tambahan untuk Zeeshan pula ialah 2 gelas S-26® Gold Promise (atau S-26® Gold Progress untuk anak-anak umur 1 hingga 3) setiap hari yang kaya dengan kalsium dan protein yang sekaligus menyokong pertumbuhan fizikal yang sihat, secara tak langsung dia akan mudah belajar pelbagai perkara untuk membantu meningkatkan kemahiran harian dia. Anak korang pun boleh juga :) Perkembangan otak pula dengan pengambilan makanan yang mengandungi DHA, Choline dan Lutein.

Secara kesimpulannya, Akak percaya untuk mengekalkan kesihatan yang baik serta imuniti yang kuat ialah dengan pengambilan makanan yang baik yang datangnya dari makanan dan susu yang mengandungi vitamin, pre & probiotik seperti Oligofruktosa dan Nukleotida :)

Hendak tahu maklumat lanjut tentang Wyeth Nutrition, Multiple Intelligence dan juga parenting tips? Jom lawati laman:

 

Comment: 2

AidiJuma Grand 5th Anniversary

IMG_3238

Korang tak salah page, ini memang Kak Red. Dan budak sebelah kecik tu, dok mengexplore kedai orang, penuh bahagia. Musykil dia ngan pokok renek tu….I love this chair, ada merah2 maroon, secocok pulak ngan tudung baru akak.

Hari ini adalah cerita untuk Kak Red dan Aidijuma :)

IMG_3153

Antara hari yang akak bertudung litup, satu dalam sejarah.

IMG_3164

Tak cukup satu pose, kita tambah lagi satu hah, lighting cantik, dengan tudung baru ai :)

IMG_3209

So hari tu, dalam rebas renyai hujan rahmat, akak buat pertama kalinya ke AidiJuma Flagship Store di Jalan Tunku Abdul Rahman. Sangat mudah pun jumpa boutique nih, akak parking kat just belakang of the store, tetiba ler…udah sampai. Hari itu adalah bersempena dengan 5th Anniversary of Aidijuma. Lama ye, sebaya Zeeshan :)

IMG_3175

Kalau you rasa cupcakes ni banyak, for public tau, you should see in person. Food on that day was so mewahhhhhhhhh, memang cater for public. Ada lagi, the lucky draws etcs tu sume. Ada giant kek, 5 tingkat, sesuai dengan 5 tahun anniversary. Crowd adalah sangattttttttttttttttttt ramai. Akak kau ni dahlah kecik molek je kan, jadi terpaksa berlari naik atas untuk lebih selesa. Coz kat bawah tu memang ramai dok kerumun the store.

IMG_3220

Jadi kat atas ni, kita melepak for a while lah. Kami dilayan dengan begitu baik oleh pihak tuan rumah. Selesa sikitlah coz ai bawak anak2 sama, coz cadang lebih habis event ni nak pergi berjalan merata gitu kan, so tu yang Zeeshan suka benau lah hai explore store nih.

IMG_3273

 

This is the beautiful owner of Aidijuma, Datin Norjuma Habib Mohamed

IMG_3226

My daughter, Kakak pun pakai Aidijuma :)   Silapnya dia pakai dengan baju bercorak, if dia pakai dengan baju plain, lagi outstanding the satin of Aidijuma tuh. Biasa ler, aku dah suh pakai baju plain plain, bila turun bawah tengok dalam kereta dia pakai baju ni ler pulak. Haih…anak2 oh anak…

IMG_3255

Berpeluang untuk mendengar cerita Datin Norjuma untuk kisah Aidijuma, dari salur galur kecil perniagaan hingga mempunyai concept stores tersendiri.

Both kiri kanan Datin tuh, are orang kuat orang kanan orang kiri Datin Juma gitu lah.

2016-12-10-PHOTO-00072922

 

One of the sessions ialah pecah big ice number 5 nih…waktu ni toksah cakaplah, Jalan TAR dah sesak coz selain nak mengintai si manis Datin Norjuma, juga untuk melihat peluang yang ada (sama ada free food mahupun free stuff, seriously, so many free items!)

2016-12-10-PHOTO-00072923

Ini serba sedikit suasana di Aidijuma Jalan TAR, memang manusia berpusu2 sangat, tapi yang very noticeable adalah the leopard tudung Aidijuma yang dipakai oleh sama rata level of management and staff of Aidijuma. Berkonsepkan gold and white, depa sedondon dengan warna emas ini.

 

IMG_3277

So apalah ertinya di Aidijuma kalau tak menyopping, not just public, orang ramai berpusu2 mendapatkan jubah, baju, jackets, not to mention thousands of Aidijuma’s scaft. Di level atas adalah koleksi pakaian dari Aidijuma iaitu dikenali sebagai Aidijuma RTW,  the jubah2 kain baju semualah, so since kami di atas, kami borong most of the kain baju situ. Seriously sangat murah. Jubah dress lawa tu, of coslah Aidijuma’s brand hanya RM100 for 3 pcs!

IMG_3280

Working jacket yang akak tried tu pun, kalau tak silap hanyalah RM25 sahaja! So much worth it. Gila tak gila pasalnya the sale tu memang ngah on going, semuanya bersempena dengan 5th Anniversary of Aidijuma.

IMG_3295

Kakak is wearing the Satin Scarf from Aidijuma collection Lioness. Kak Red pulak pakai Bawal Studded Printed jugak dari collection Lioness.

.

IMG_3301

Let me tell you a story about me and Datin Norjuma. One thing for sure, alhamdulillah, she still remember me and recognized me. Kami pernah bertemu di McDonalds, bersama husband memasing, this was like yearsssssssssssssss ago. To be exact, 6 tahun lepas, on 2010.

So from there kami ada bergambar, ai ada blogkan jugak about meeting her.

Istimewanya ialah, kami jumpa tu, di McD London :) , sesame beli makan fries hahahah….so begitulah, kat KL payah nak jumpa, kat London bertemu mata.

IMG_3324

Jadi jadi,back to shopping tadi,lepas dah melenjan about RM300 gak kat atas, kita sambung pulak tudung di bawah. Omanghaik, sini lagi hebat. Of cos lah tudung Aidijuma terkenal dengan harganya yang sangat murahhhhhhhhhhhhhhhhh, paling mahal pun RM49. Jadi kalau paling murah pulak is only RM7 sahaja.

IMG_3328

So kat sini, kami spent dalam RM200 pulak, all tudungs. Kakak yang pilih. Memandangkan aku masih lagi belum berhijab, but like ai said, I believe by engaging me untuk Aidijuma, Datin Norjuma sebenarnya membuat dakwah kecilnya, not just to me, but also to you out there.

I memanglah belum bertutup lagik, but who knows, dengan pendekatan macam nih, soft touch dari Datin sendiri, I mungkin lebih berlitup than everyone else.

IMG_3325

Mungkin you would say, kak ko pakai labuh betullah kak, hah tu lah hang tak tau,kan tutup dada tu ikut syarat weii…….slowlylah, ai bukannya expert pun, Janji manis jugak ada :)

IMG_3333

Happy Zeeshan meronda dalam tuh, dia mana kira orang ramai ke tidakkan, asal dapat berlari pusing dengan balloon Spiderman dia.

2016-12-10-PHOTO-00072914

 

Tudung-tudung Aidijuma boleh dipakai dengan pelbagai styles, of cos the concept is fun and colourful dan rasa fresh! Untuk 5th years Anniversary Collection, it comes dengan Lioness, Songket/Tribal and Abstract yang sesuai untuk pelbagai acara dan semasa. Dia ada 2 different borders untuk alternatives of styles bila kita memakainyalah kan.

Bak kata Datin Norjuma, tiada machine credit cards di store Aidijuma coz setiap pembeli adalah digalakkan menggunakan cash sahaja, yelah boleh control budget gak bila menyopping, paling utamanya, harga Aidijuma sangat murah tanpa compromising the quality of their scarf.

Bersempena dengan 5th Anniversary celebration, you may get and entitle for ‘Anniversary Price’, this will end this month on 28 December 2016.  Jadi reramai serbu this Aidijuma Flagship Store at Jalan Tuanku Abdul Rahman (TAR) coz bukan je harga runtuh untuk setiap tudung, Aidijuma juga bermurah  hati untuk give away the Limited Edition pieces capture AJ’s fun spirit with adorable cupcake design, dalam warna hitam, pink dan purple. Tak perlu beli ni tau, randomly will be given away to the customers.

Tak kira ler if you beli via online, or you beli di Online Store (www.aidijuma.com), Concept Store Nationwide, Concept Store Brunei, Mobile Store mahupun Scarf Machine anda berpeluang tinggi untuk mendapatkan the Limited Edition FOC.

By the way, kenapa Aidijuma Flagship Store terletak di Jalan TAR, you should know di Jalan TAR adalah lubuk segala pembeli dari local ke international. Di situ juga tempatnya ‘fake tudungs’ berjualan. Dah kalau kedai maknya di Jalan TAR, dengan harga murah, takkanlah the fake one nak buat jugak, kompem ler orang lari ke original and authentic of Aidijuma. Some more, it s Jalan TAR, everyone knows :)

Aidijuma ada 20 unit Concept Store di seluruh Malaysia dan satu unit di The Mall Gadong Brunei. So untuk senang lagik, let s hook up and please Follow this:

  1. Online Store  www.aidijuma.com
  2. Official Instagram Aidijuma Scarf @aidijuma
  3. Official Instagram Concept Store Brunei @aidijuma_brunei
  4. Official Instagram untuk Product Catalogue @aidijuma_catalogue
  5. Official Instagram for Mobile Store & Scarf Machine @aidijuma_event

This is Aidijuma. Sale masih on going, harga runtuh sangat, jadi, moh shopping di Aidijuma sampai 28 Dec 2016!!!

 

Comment: 6

Olay makes me 5 years younger!

.IMG_0237

Kak Red, umur midst 30s ye?
No, already 41.

This is the normal situation yang Akak dapat, bertahun-tahun. Mungkin sebab akak petite (dulu orang dok ejek-ejek Akak bonsai bagailah – those in BBChat hahahaha, not nice you know, this bonsai have delivered 3 kids and became a superstar gak, LOL). OK that s joke aside. So, other than size, ialah skin kita lah. If pandai jaga, insyallah, boleh nampak muda belia.

Jom direct to the point, apa antara skincare yang the best among the best yang patut ada in our dressing table. It’s OLAY!!

Everyone knows this brand, very famous. Jadi ramai tau kebagusan this product so mungkin masih antara kalian gadis-gadis, wanita-wanita or even the lelaki yang baca post nih, mau lebih details on this family of Olay. Tak gitu, so let me story-story you.

Why you have to get OLAY as your daily skincare….

olay_redmummy2

Olay Miracle Duo (Olay Regenerist Miracle Boost Youth Pre-Essence & Olay Regenerist Micro-Sculpting Cream)

So untuk Olay Regenerist Miracle Boost Youth Pre-Essence ialah the one yang terbaru nak masuk Malaysia. I’m so happy Akak dapat pakai dulu so dapat tried for few months already untuk check whether it suits me well or hasilnya. Alhamdulillah berkesan!!

IMG_2334

 

This is highly recommended to be used dalam your skin care regimen yakni selepas you dah cleansed and pakai toner. So baru u pakai Olay Regenerist Miracle Boost Youth Pre-Essence nih. This powerful combination of Olay Regenerist Miracle Boost Youth Pre-Essence dan jugak the Olay Regenerist Micro-Sculpting Cream work together to surface sel-sel dalam kulit kita nih dan provide 2x lebih anti-aging active penetration dalam skin kita.

Result sangat stunning (you may check my Instagram for my no filter video of my skin, smooth kan?). You may look even 5 or 10 years younger (I have proven it) if you apply consistently to you skincare.

IMG_2330

The other one is the Olay Regenerist Micro-Sculpting Cream, yang ni is the moisturizer yang kita pakai selepas kita dah pakai boost tuh. So wajib apply these 2 on your face. Best kalau ko tengok video akak explain about all these products (akak kan suka bercakap), jadi why and why? Let s move on…

Untuk these 2 products antara khasiatnya or hasil mujarabnya specially for mothers or those yang dah 30s tu, not too late to look after your skin. I know some mothers dah yang lelanjut macam akak ni malas nak jaga kulit. Some tu lagi lah, bukan takat tak nak jaga kulit, personality pun sememeh, hish kome ni nak kena buat class lagik ke.

Jadi our penampilan, dah banyak kali cakap, yes true people will look kat heart kita, our kindness bagai, but takde salah jugak if kita jaga kulit kita nih. Doesn’t matter lah umur kita berapa, but kita berhak untuk menghasilkan kulit yang terbaik untuk diri kita sendiri, jugak nanti kita juga adalah mentor pada anak-anak dan menantu serta cucu-cucu kita, apatah lagi teman anak-anak kita.

Olay Miracle Duo membantu kulit kita untuk lebih firm, agak cepat jugak keberkesanannya, tak perlu tunggu berminggu-mingu (depends on your skin too), as for me it works really good. Kemudian wrinkles pun agak berkurangan, takde la nampak sangat. Kesmoothan kulit kita ni pun sangat ketara, some people pun sibuk nak reraba rasa kulit muka kita ni coz mereka tahu ini adalah satu yang sangat mereka perlukan dan mereka mahukan rahsia kita. Jadi nah, I don’t keep the secret but I share with you. Get yourself an Olay product, this duo is a must to have at home.

Prices are not that bad, affordable, halah benda mahal pun pompuan sanggup bayar, asal nak cantik ye dak. Nothing is impossible for your skin.

IMG_2400

 

Remember bila kita menganjak umur – kulit-kulit kita akan semakin lama semakin kusam, itu sangat hakikatnya tapi kita ada product dari Olay yang boleh help you to slow it down. Kira takde lah nampak benau ko tu tua sangat or kering or sangat tak kuasa mata nak pandang. Jadi you have the solution.

Let Akak ajar again cara nak pakai, once you dah cuci muka, dah pakai toner, you pakailah the Olay Regenerist Miracle Boost Youth Pre-Essence nih. Olay Regenerist Miracle Boost Youth Pre-Essence ni you pump kat tangan 2 kali jer, sapu kat muka (kalau akak sampai leher tengkuk), kemudian you apply pulak the Olay Regenerist Micro-Sculpting Cream, letak gak kat muka dan juga di leher selepas dah pakai boost tuh. Rata sapu di muka, you akan feel calm je bila dah pakai dedua nih.

You can get them kat any pharmacies or shops.

Jadi ingat, the power of our skin nih bukan saja terletak pada hati dan senyuman kita, but juga terletak pada kulit kita. Lagi flawless lagi kurang wrinkles or lagi smooth, lagi sedap mata memandang :)

Final one to remember, these miracle products – Olay Miracle Duo will be launching in our country Malaysia on October this year. Dengan new form of packaging yang akan menyemarakkan lagi the Olay trend.  For further info:

https://www.everydayme.com.my/olay

Check out my Instagram for the video details too on Olay.

Comment: 3

MaxisONE Kid Watch for worry free parenting experience!

.

.

 

IMG_4046

Pernah tak korang terfikir, alangkah bagusnya kalau kita dapat monitor 24jam ke mana anak-anak kita pergi dan apa yang mereka tengah buat. Sure best kan, rasa macam dekat jer dengan anak-anak gitu dan lagi satu kita pun rasa aman dan tak perlu risau apa-apa sebab kita tau di mana dan apa yg diorang buat. Sebagai ibu, memang Akak sangat-sangat wish kalau this kind of thing ada :)

IMG_4504

 

Ya memang ada!

Baru – baru ni Akak tengok video ini: https://www.youtube.com/watch?v=M0LuJKjOGQ0

Maxis telah memperkenalkan a “smartphone” designed for kids to entertain them and also to give parents a way to have peace of mind parenting.

IMG_4489

Zeeshan kagum dengan gajet baru ni :) and he loves it!

maxisone-kid-watch-redmummy

Macam Akak cakap tadi to stay in touch with our kids and to monitor them, with MaxisONE Kid Watch ni, tak kiralah berapa jauh, kita still can track them, in real time some more!

Salah satu features nya ialah GPS & tracking function. Akak rasa memang lega ada function macam ni. Especially kalau diorang ade buat school outing ke, Akak boleh tau routing perjalanan dan track ke mana diorang pergi. So rasa macam close to them!

 

maxisone-kid-watch-redmummy2

 

Di samping itu ada pelbagai-bagai lagi functions yang ditawarkan, yang Akak suka ialah Alarm zone dan Notifications

Kita boleh set kawasan ataupun zon selamat untuk anak-anak kita, sebagai contoh sekitar rumah dan sekolah.

 

maxisone-kid-watch-redmummy3

 

Dan sekiranya diorang tiba-tiba tersasar keluar dari zon selamat, kita akan dapat Notifications. So apa lagi kita tengoklah GPS pula ke mana diorang pergi. Selesalah hati Akak kalau nak contact anak jika perlu, senang jer. Juga terdapat fungsi SOS alert jika berlaku perkara yang tak diingini.

 

maxisone-kid-watch-redmummy4

 

Dan settingnya pula, kita boleh setkan dimana smartwatch ini tidak boleh di offkan secara manual. Budak-budak ni kadang-kadang gatal tangan usik sana-sini ter off la pulak kan, so dengan setting ni memang usik macamana pun takkan off. Dan ini sangatlah bagus sebabnya kita sentiasa dapat monitor anak-anak kita.

 

maxisone-kid-watch5

 

Lagi satu yang uniknya dan membuatkan Akak love this smartwatch ialah kebolehannya menangkap gambar dan send kepada kita. Contoh kalau diorang keluar outing they can simply snap a photo and sent to us. But actually kita pun boleh snap remotely to see their surrounding even listening to them. Cool sei! So now kita pun dapat merasai apa yang diorang experiencing even kita not arround with them.

 

IMG_4670

Selain itu of cos this watch can make a call and leave voice message so its okay kalau anak-anak masih don’t know how to read and write yet. With MaxisONE Kid ni, kita dapat membuat unlimited calls to 10 assigned phone numbers. Only assigned numbers ya. So they cannot simply call sesapa unless it’s set in the phone’s contact. Like mine, I set the contact to us both the parents number, telefon rumah, nenek dan atuk diorang plus makcik pakcik diorang la.

So Zeeshan, he’ll call semua yang ada dalam phone contact tu hiks. Especially me and his dad la, setiap sejam dia call! Tapi tak perlu risau the bill la sebab ianya ada unlimited calls pakej! Phewww

IMG_4654

Memanglah kita boleh bagi diorang the normal smartphone kan, tapi kita pun tak mau la diorang terlalu expose dengan smartphone, youtubing memanjang. So this watch memang a perfect solution! Imagine kalau bagi smartphone, for sure Zeeshan tak buat kerja sekolah dia tu!

Tambahan pula dengan adanya unlimited calls to 10 numbers, dengan location trackingnya, safety zone yang kita boleh set serta its camera features, memang terbaik la jam pintar ni :)

Even Kakak pun pakai jam ni bila pergi ke sekolah ataupun tuition. Senang dia nak call bila dah habis tuition so ayah dia can fetch her up. Bayangkan kalau bagi smartphone for sure kena rampas dengan cikgu! Or diorang meleka melayan internet.

IMG_4671

 

This is really a must have device for our kids. Really give you a peace of mind and worry free. Dan secara tak langsung menjadikan hubungan kita anak-beranak lebih rapat dan rasa close to each other. Apa taknya, Zeeshan setiap sejam akan call mak bapak dia hiks :)

Dengan hanya serendah RM58 sebulan, korang boleh memiliki kesemua ini. Personally for me sangat-sangat berbaloi dan mampu milik. Dan yang lebih pentingnya, keselamatan ana-anak lebih terjamin dan kita sebagai ibubapa tak perlu lagi risau ke mana dan apa yang anak-anak buat!

Untuk maklumat lebih lanjut tentang Maxis One Kid ini boleh layari link -

https://www.maxis.com.my/en/personal/plans/postpaid-plans/maxisone-kid.html

 

Comment: 5