Ads

AidiJuma Grand 5th Anniversary

IMG_3238

Korang tak salah page, ini memang Kak Red. Dan budak sebelah kecik tu, dok mengexplore kedai orang, penuh bahagia. Musykil dia ngan pokok renek tu….I love this chair, ada merah2 maroon, secocok pulak ngan tudung baru akak.

Hari ini adalah cerita untuk Kak Red dan Aidijuma :)

IMG_3153

Antara hari yang akak bertudung litup, satu dalam sejarah.

IMG_3164

Tak cukup satu pose, kita tambah lagi satu hah, lighting cantik, dengan tudung baru ai :)

IMG_3209

So hari tu, dalam rebas renyai hujan rahmat, akak buat pertama kalinya ke AidiJuma Flagship Store di Jalan Tunku Abdul Rahman. Sangat mudah pun jumpa boutique nih, akak parking kat just belakang of the store, tetiba ler…udah sampai. Hari itu adalah bersempena dengan 5th Anniversary of Aidijuma. Lama ye, sebaya Zeeshan :)

IMG_3175

Kalau you rasa cupcakes ni banyak, for public tau, you should see in person. Food on that day was so mewahhhhhhhhh, memang cater for public. Ada lagi, the lucky draws etcs tu sume. Ada giant kek, 5 tingkat, sesuai dengan 5 tahun anniversary. Crowd adalah sangattttttttttttttttttt ramai. Akak kau ni dahlah kecik molek je kan, jadi terpaksa berlari naik atas untuk lebih selesa. Coz kat bawah tu memang ramai dok kerumun the store.

IMG_3220

Jadi kat atas ni, kita melepak for a while lah. Kami dilayan dengan begitu baik oleh pihak tuan rumah. Selesa sikitlah coz ai bawak anak2 sama, coz cadang lebih habis event ni nak pergi berjalan merata gitu kan, so tu yang Zeeshan suka benau lah hai explore store nih.

IMG_3273

 

This is the beautiful owner of Aidijuma, Datin Norjuma Habib Mohamed

IMG_3226

My daughter, Kakak pun pakai Aidijuma :)   Silapnya dia pakai dengan baju bercorak, if dia pakai dengan baju plain, lagi outstanding the satin of Aidijuma tuh. Biasa ler, aku dah suh pakai baju plain plain, bila turun bawah tengok dalam kereta dia pakai baju ni ler pulak. Haih…anak2 oh anak…

IMG_3255

Berpeluang untuk mendengar cerita Datin Norjuma untuk kisah Aidijuma, dari salur galur kecil perniagaan hingga mempunyai concept stores tersendiri.

Both kiri kanan Datin tuh, are orang kuat orang kanan orang kiri Datin Juma gitu lah.

2016-12-10-PHOTO-00072922

 

One of the sessions ialah pecah big ice number 5 nih…waktu ni toksah cakaplah, Jalan TAR dah sesak coz selain nak mengintai si manis Datin Norjuma, juga untuk melihat peluang yang ada (sama ada free food mahupun free stuff, seriously, so many free items!)

2016-12-10-PHOTO-00072923

Ini serba sedikit suasana di Aidijuma Jalan TAR, memang manusia berpusu2 sangat, tapi yang very noticeable adalah the leopard tudung Aidijuma yang dipakai oleh sama rata level of management and staff of Aidijuma. Berkonsepkan gold and white, depa sedondon dengan warna emas ini.

 

IMG_3277

So apalah ertinya di Aidijuma kalau tak menyopping, not just public, orang ramai berpusu2 mendapatkan jubah, baju, jackets, not to mention thousands of Aidijuma’s scaft. Di level atas adalah koleksi pakaian dari Aidijuma iaitu dikenali sebagai Aidijuma RTW,  the jubah2 kain baju semualah, so since kami di atas, kami borong most of the kain baju situ. Seriously sangat murah. Jubah dress lawa tu, of coslah Aidijuma’s brand hanya RM100 for 3 pcs!

IMG_3280

Working jacket yang akak tried tu pun, kalau tak silap hanyalah RM25 sahaja! So much worth it. Gila tak gila pasalnya the sale tu memang ngah on going, semuanya bersempena dengan 5th Anniversary of Aidijuma.

IMG_3295

Kakak is wearing the Satin Scarf from Aidijuma collection Lioness. Kak Red pulak pakai Bawal Studded Printed jugak dari collection Lioness.

.

IMG_3301

Let me tell you a story about me and Datin Norjuma. One thing for sure, alhamdulillah, she still remember me and recognized me. Kami pernah bertemu di McDonalds, bersama husband memasing, this was like yearsssssssssssssss ago. To be exact, 6 tahun lepas, on 2010.

So from there kami ada bergambar, ai ada blogkan jugak about meeting her.

Istimewanya ialah, kami jumpa tu, di McD London :) , sesame beli makan fries hahahah….so begitulah, kat KL payah nak jumpa, kat London bertemu mata.

IMG_3324

Jadi jadi,back to shopping tadi,lepas dah melenjan about RM300 gak kat atas, kita sambung pulak tudung di bawah. Omanghaik, sini lagi hebat. Of cos lah tudung Aidijuma terkenal dengan harganya yang sangat murahhhhhhhhhhhhhhhhh, paling mahal pun RM49. Jadi kalau paling murah pulak is only RM7 sahaja.

IMG_3328

So kat sini, kami spent dalam RM200 pulak, all tudungs. Kakak yang pilih. Memandangkan aku masih lagi belum berhijab, but like ai said, I believe by engaging me untuk Aidijuma, Datin Norjuma sebenarnya membuat dakwah kecilnya, not just to me, but also to you out there.

I memanglah belum bertutup lagik, but who knows, dengan pendekatan macam nih, soft touch dari Datin sendiri, I mungkin lebih berlitup than everyone else.

IMG_3325

Mungkin you would say, kak ko pakai labuh betullah kak, hah tu lah hang tak tau,kan tutup dada tu ikut syarat weii…….slowlylah, ai bukannya expert pun, Janji manis jugak ada :)

IMG_3333

Happy Zeeshan meronda dalam tuh, dia mana kira orang ramai ke tidakkan, asal dapat berlari pusing dengan balloon Spiderman dia.

2016-12-10-PHOTO-00072914

 

Tudung-tudung Aidijuma boleh dipakai dengan pelbagai styles, of cos the concept is fun and colourful dan rasa fresh! Untuk 5th years Anniversary Collection, it comes dengan Lioness, Songket/Tribal and Abstract yang sesuai untuk pelbagai acara dan semasa. Dia ada 2 different borders untuk alternatives of styles bila kita memakainyalah kan.

Bak kata Datin Norjuma, tiada machine credit cards di store Aidijuma coz setiap pembeli adalah digalakkan menggunakan cash sahaja, yelah boleh control budget gak bila menyopping, paling utamanya, harga Aidijuma sangat murah tanpa compromising the quality of their scarf.

Bersempena dengan 5th Anniversary celebration, you may get and entitle for ‘Anniversary Price’, this will end this month on 28 December 2016.  Jadi reramai serbu this Aidijuma Flagship Store at Jalan Tuanku Abdul Rahman (TAR) coz bukan je harga runtuh untuk setiap tudung, Aidijuma juga bermurah  hati untuk give away the Limited Edition pieces capture AJ’s fun spirit with adorable cupcake design, dalam warna hitam, pink dan purple. Tak perlu beli ni tau, randomly will be given away to the customers.

Tak kira ler if you beli via online, or you beli di Online Store (www.aidijuma.com), Concept Store Nationwide, Concept Store Brunei, Mobile Store mahupun Scarf Machine anda berpeluang tinggi untuk mendapatkan the Limited Edition FOC.

By the way, kenapa Aidijuma Flagship Store terletak di Jalan TAR, you should know di Jalan TAR adalah lubuk segala pembeli dari local ke international. Di situ juga tempatnya ‘fake tudungs’ berjualan. Dah kalau kedai maknya di Jalan TAR, dengan harga murah, takkanlah the fake one nak buat jugak, kompem ler orang lari ke original and authentic of Aidijuma. Some more, it s Jalan TAR, everyone knows :)

Aidijuma ada 20 unit Concept Store di seluruh Malaysia dan satu unit di The Mall Gadong Brunei. So untuk senang lagik, let s hook up and please Follow this:

  1. Online Store  www.aidijuma.com
  2. Official Instagram Aidijuma Scarf @aidijuma
  3. Official Instagram Concept Store Brunei @aidijuma_brunei
  4. Official Instagram untuk Product Catalogue @aidijuma_catalogue
  5. Official Instagram for Mobile Store & Scarf Machine @aidijuma_event

This is Aidijuma. Sale masih on going, harga runtuh sangat, jadi, moh shopping di Aidijuma sampai 28 Dec 2016!!!

 

Comment: 6

Olay makes me 5 years younger!

.IMG_0237

Kak Red, umur midst 30s ye?
No, already 41.

This is the normal situation yang Akak dapat, bertahun-tahun. Mungkin sebab akak petite (dulu orang dok ejek-ejek Akak bonsai bagailah – those in BBChat hahahaha, not nice you know, this bonsai have delivered 3 kids and became a superstar gak, LOL). OK that s joke aside. So, other than size, ialah skin kita lah. If pandai jaga, insyallah, boleh nampak muda belia.

Jom direct to the point, apa antara skincare yang the best among the best yang patut ada in our dressing table. It’s OLAY!!

Everyone knows this brand, very famous. Jadi ramai tau kebagusan this product so mungkin masih antara kalian gadis-gadis, wanita-wanita or even the lelaki yang baca post nih, mau lebih details on this family of Olay. Tak gitu, so let me story-story you.

Why you have to get OLAY as your daily skincare….

olay_redmummy2

Olay Miracle Duo (Olay Regenerist Miracle Boost Youth Pre-Essence & Olay Regenerist Micro-Sculpting Cream)

So untuk Olay Regenerist Miracle Boost Youth Pre-Essence ialah the one yang terbaru nak masuk Malaysia. I’m so happy Akak dapat pakai dulu so dapat tried for few months already untuk check whether it suits me well or hasilnya. Alhamdulillah berkesan!!

IMG_2334

 

This is highly recommended to be used dalam your skin care regimen yakni selepas you dah cleansed and pakai toner. So baru u pakai Olay Regenerist Miracle Boost Youth Pre-Essence nih. This powerful combination of Olay Regenerist Miracle Boost Youth Pre-Essence dan jugak the Olay Regenerist Micro-Sculpting Cream work together to surface sel-sel dalam kulit kita nih dan provide 2x lebih anti-aging active penetration dalam skin kita.

Result sangat stunning (you may check my Instagram for my no filter video of my skin, smooth kan?). You may look even 5 or 10 years younger (I have proven it) if you apply consistently to you skincare.

IMG_2330

The other one is the Olay Regenerist Micro-Sculpting Cream, yang ni is the moisturizer yang kita pakai selepas kita dah pakai boost tuh. So wajib apply these 2 on your face. Best kalau ko tengok video akak explain about all these products (akak kan suka bercakap), jadi why and why? Let s move on…

Untuk these 2 products antara khasiatnya or hasil mujarabnya specially for mothers or those yang dah 30s tu, not too late to look after your skin. I know some mothers dah yang lelanjut macam akak ni malas nak jaga kulit. Some tu lagi lah, bukan takat tak nak jaga kulit, personality pun sememeh, hish kome ni nak kena buat class lagik ke.

Jadi our penampilan, dah banyak kali cakap, yes true people will look kat heart kita, our kindness bagai, but takde salah jugak if kita jaga kulit kita nih. Doesn’t matter lah umur kita berapa, but kita berhak untuk menghasilkan kulit yang terbaik untuk diri kita sendiri, jugak nanti kita juga adalah mentor pada anak-anak dan menantu serta cucu-cucu kita, apatah lagi teman anak-anak kita.

Olay Miracle Duo membantu kulit kita untuk lebih firm, agak cepat jugak keberkesanannya, tak perlu tunggu berminggu-mingu (depends on your skin too), as for me it works really good. Kemudian wrinkles pun agak berkurangan, takde la nampak sangat. Kesmoothan kulit kita ni pun sangat ketara, some people pun sibuk nak reraba rasa kulit muka kita ni coz mereka tahu ini adalah satu yang sangat mereka perlukan dan mereka mahukan rahsia kita. Jadi nah, I don’t keep the secret but I share with you. Get yourself an Olay product, this duo is a must to have at home.

Prices are not that bad, affordable, halah benda mahal pun pompuan sanggup bayar, asal nak cantik ye dak. Nothing is impossible for your skin.

IMG_2400

 

Remember bila kita menganjak umur – kulit-kulit kita akan semakin lama semakin kusam, itu sangat hakikatnya tapi kita ada product dari Olay yang boleh help you to slow it down. Kira takde lah nampak benau ko tu tua sangat or kering or sangat tak kuasa mata nak pandang. Jadi you have the solution.

Let Akak ajar again cara nak pakai, once you dah cuci muka, dah pakai toner, you pakailah the Olay Regenerist Miracle Boost Youth Pre-Essence nih. Olay Regenerist Miracle Boost Youth Pre-Essence ni you pump kat tangan 2 kali jer, sapu kat muka (kalau akak sampai leher tengkuk), kemudian you apply pulak the Olay Regenerist Micro-Sculpting Cream, letak gak kat muka dan juga di leher selepas dah pakai boost tuh. Rata sapu di muka, you akan feel calm je bila dah pakai dedua nih.

You can get them kat any pharmacies or shops.

Jadi ingat, the power of our skin nih bukan saja terletak pada hati dan senyuman kita, but juga terletak pada kulit kita. Lagi flawless lagi kurang wrinkles or lagi smooth, lagi sedap mata memandang :)

Final one to remember, these miracle products – Olay Miracle Duo will be launching in our country Malaysia on October this year. Dengan new form of packaging yang akan menyemarakkan lagi the Olay trend.  For further info:

https://www.everydayme.com.my/olay

Check out my Instagram for the video details too on Olay.

Comment: 3

MaxisONE Kid Watch for worry free parenting experience!

.

.

 

IMG_4046

Pernah tak korang terfikir, alangkah bagusnya kalau kita dapat monitor 24jam ke mana anak-anak kita pergi dan apa yang mereka tengah buat. Sure best kan, rasa macam dekat jer dengan anak-anak gitu dan lagi satu kita pun rasa aman dan tak perlu risau apa-apa sebab kita tau di mana dan apa yg diorang buat. Sebagai ibu, memang Akak sangat-sangat wish kalau this kind of thing ada :)

IMG_4504

 

Ya memang ada!

Baru – baru ni Akak tengok video ini: https://www.youtube.com/watch?v=M0LuJKjOGQ0

Maxis telah memperkenalkan a “smartphone” designed for kids to entertain them and also to give parents a way to have peace of mind parenting.

IMG_4489

Zeeshan kagum dengan gajet baru ni :) and he loves it!

maxisone-kid-watch-redmummy

Macam Akak cakap tadi to stay in touch with our kids and to monitor them, with MaxisONE Kid Watch ni, tak kiralah berapa jauh, kita still can track them, in real time some more!

Salah satu features nya ialah GPS & tracking function. Akak rasa memang lega ada function macam ni. Especially kalau diorang ade buat school outing ke, Akak boleh tau routing perjalanan dan track ke mana diorang pergi. So rasa macam close to them!

 

maxisone-kid-watch-redmummy2

 

Di samping itu ada pelbagai-bagai lagi functions yang ditawarkan, yang Akak suka ialah Alarm zone dan Notifications

Kita boleh set kawasan ataupun zon selamat untuk anak-anak kita, sebagai contoh sekitar rumah dan sekolah.

 

maxisone-kid-watch-redmummy3

 

Dan sekiranya diorang tiba-tiba tersasar keluar dari zon selamat, kita akan dapat Notifications. So apa lagi kita tengoklah GPS pula ke mana diorang pergi. Selesalah hati Akak kalau nak contact anak jika perlu, senang jer. Juga terdapat fungsi SOS alert jika berlaku perkara yang tak diingini.

 

maxisone-kid-watch-redmummy4

 

Dan settingnya pula, kita boleh setkan dimana smartwatch ini tidak boleh di offkan secara manual. Budak-budak ni kadang-kadang gatal tangan usik sana-sini ter off la pulak kan, so dengan setting ni memang usik macamana pun takkan off. Dan ini sangatlah bagus sebabnya kita sentiasa dapat monitor anak-anak kita.

 

maxisone-kid-watch5

 

Lagi satu yang uniknya dan membuatkan Akak love this smartwatch ialah kebolehannya menangkap gambar dan send kepada kita. Contoh kalau diorang keluar outing they can simply snap a photo and sent to us. But actually kita pun boleh snap remotely to see their surrounding even listening to them. Cool sei! So now kita pun dapat merasai apa yang diorang experiencing even kita not arround with them.

 

IMG_4670

Selain itu of cos this watch can make a call and leave voice message so its okay kalau anak-anak masih don’t know how to read and write yet. With MaxisONE Kid ni, kita dapat membuat unlimited calls to 10 assigned phone numbers. Only assigned numbers ya. So they cannot simply call sesapa unless it’s set in the phone’s contact. Like mine, I set the contact to us both the parents number, telefon rumah, nenek dan atuk diorang plus makcik pakcik diorang la.

So Zeeshan, he’ll call semua yang ada dalam phone contact tu hiks. Especially me and his dad la, setiap sejam dia call! Tapi tak perlu risau the bill la sebab ianya ada unlimited calls pakej! Phewww

IMG_4654

Memanglah kita boleh bagi diorang the normal smartphone kan, tapi kita pun tak mau la diorang terlalu expose dengan smartphone, youtubing memanjang. So this watch memang a perfect solution! Imagine kalau bagi smartphone, for sure Zeeshan tak buat kerja sekolah dia tu!

Tambahan pula dengan adanya unlimited calls to 10 numbers, dengan location trackingnya, safety zone yang kita boleh set serta its camera features, memang terbaik la jam pintar ni :)

Even Kakak pun pakai jam ni bila pergi ke sekolah ataupun tuition. Senang dia nak call bila dah habis tuition so ayah dia can fetch her up. Bayangkan kalau bagi smartphone for sure kena rampas dengan cikgu! Or diorang meleka melayan internet.

IMG_4671

 

This is really a must have device for our kids. Really give you a peace of mind and worry free. Dan secara tak langsung menjadikan hubungan kita anak-beranak lebih rapat dan rasa close to each other. Apa taknya, Zeeshan setiap sejam akan call mak bapak dia hiks :)

Dengan hanya serendah RM58 sebulan, korang boleh memiliki kesemua ini. Personally for me sangat-sangat berbaloi dan mampu milik. Dan yang lebih pentingnya, keselamatan ana-anak lebih terjamin dan kita sebagai ibubapa tak perlu lagi risau ke mana dan apa yang anak-anak buat!

Untuk maklumat lebih lanjut tentang Maxis One Kid ini boleh layari link -

https://www.maxis.com.my/en/personal/plans/postpaid-plans/maxisone-kid.html

 

Comment: 5

#LetThemLearn oleh Wyeth Nutrition!

.

.

 

IMG_2473

A few weeks ago, akak berkesempatan untuk menambah serba sedikit ilmu-ilmu parenting dengan menghadiri Wyeth Nutrition #LetThemLearn Table Talk Session.

Sebagai ibubapa, kita sememang wajib mempelajari selok belok dalam hal-hal penjagaan anak-anak. Bukannya ilmu itu mari datang sendiri, kita kenalah berusaha baca sana-sini, tanya sana-sini, berkongsi pengalaman sesama ibubapa lain dan bermacam-macam lagi cara kita boleh buat untuk menambah ilmu-ilmu parenting. Tak bermakna Akak anak tiga, ilmu Akak lagi banyak, masing-masing kita ada cara kita tersendiri dan yang paling utama untuk kepentingan anak-anak kesayangan kita. :)

Tapi kadang-kadang, kita wonder juga, betul ke cara kita mendidik dan mengajar anak-anak kita tu?

So inilah pentingnya bertanya pada yang pakar. :)

CSW_0603

Perbincangan pula bermula tentang topik dan isu parenting by Ruth Liew, Child Development Expert.

IMG_2488

 

Memang santai, exciting and good discussion session indeed. Semuanya yang hadir mostly lah ibu-ibu, masing-masing ada sahaja soalan dan juga bertukar-tukar pendapat dan pengalaman masing-masing. But, non-parent pun ramai juga, quite fun and interesting at the same time.

CSW_0973

Akak pun tak ketinggalan juga bersama-sama bertukar cerita dan pengalaman dalam membesarkan tiga anak Akak. Honestly untuk anak-anak Akak, it’s not smooth sailing, ada sahaja kenakalan dan perangai diorang yang memeningkan kepala, tapi at the same time, merekalah penghibur kita. :)

I’m sure you as a parent pun feel the same way right? Yang penting sekali, apapun perbuatan mereka, macamanapun kenakalan mereka, mereka masih dalam pembelajaran, so Let Them Learn! Dan kita sebagai ibubapa wajiblah sentiasa mengawasi dan guide mereka seadanya.

IMG_2503

 

Kempen #LetThemLearn oleh Wyeth Nutrition ini ingin menunjukkan kepada ibubapa tentang keseronokkan dan keindahan dalam membiarkan anak-anak kita learn to do things by themselves dan dalam masa yang sama membiarkan mereka to develop Multiple Intelligence (Brain Smart, Body Smart & People Smart) and become all-rounded individuals.

Tapi Akak tahu kadangkala kita tak sampai hati tengok anak kita itu dok bertungkus-lumus buat sesuatu benda, sehinggakan belum pun habis dia mencuba kita pun dah terus tolong buatkan. Even Akak dan hubby pun kadang-kadang bertengkar sebab kesiankan anak-anak, betul Akak memanglah cepat kesiankan budak-budak, hubby pula tak kasi Akak tolong diorang buatkan. Ibu mana yang tak sedih, betul tak? Well actualy, tiada salah atau betul, tapi sebaik-baiknya berikan kepercayaan kepada mereka untuk melakukan sendiri, with our guidance of course!

CSW_0977

Wyeth Nutrition menekankan betapa pentingnya parents to put trust in their children and letting them learn on their own.

Trust, quite a strong word. Even Akak pun kadang-kadang ada ragu-ragu to let my kids do things on their own, but somehow slowly Akak manage to kurangkan rasa risau dan biarkan anak-anak mencuba sendiri. Tapi, mesti kita monitor 24 jam. :)

Dengan kombinasi pemakanan yang betul serta bimbingan daripada ibubapa, insyaallah anak-anak kita will develop their multiple intelligence in problem solving, people and motor skills, thus unlocking their innate potential. Kadang-kadang kita tak sedar yang anak-anak ini mempunyai kebolehan tersendiri! And at the same time by valuing independent learning, children will discover their potential to think critically, build confidence and become better-rounded, responsible and independent individuals.

Tapi berpada-padalah dan sentiasalah mengawasi dan memberi bimbingan dan sokongan kepada mereka, tak begitu?

IMG_2545

Personally for me, anak-anak Akak belajar dari apa yang kita sebagai ibubapa buat. They actually have their curiosity untuk buat apa sahaja yang kita lakukan tanpa perlu kita suruh pun. Ha! Macam Zeeshan bila nampak Akak mop lantai, terus sahaja dia kata “Shan nak buat” Tapi mestilah, carca marba bila dia yang mop lantai :P Sekurang-kurangnya secara tak langsung dia belajar sesuatu :)

IMG_2553

 

Lepas itu bila dia nampak Abang dia buat homework pula, dia pun sama nak buat juga. :) Macam Akak cakap, anak-anak mempunyai keinginan mereka sendiri to do things on their own, so let them do and learn!

Anak-anak ni secara semulajadi mereka membina personaliti dan independence bila mendapat galakan, keyakinan dan restu ibubapa. With the right tools and guidance, kita sebagai ibubapa perlulah belajar untuk melepaskan kebimbangan dan percayakan anak-anak kita untuk mereka belajar sendiri. Dan apabila gagal, mereka akan belajar untuk bangkit, sekaligus membangunkan a higher sense of self-esteem dan seterusnya membina keyakinan untuk berinteraksi dengan dunia sebenar!

 

CSW_1033

 

All in all, memang berbaloi Akak bersama-sama hadir mendengar nasihat dari pakar dan pada masa yang sama, mencedok pengalaman serta cabaran dari ibu-ibu yang hadir sama ini tentang pelbagai masalah dan cara yang betul untuk mengatasi masalah anak-anak.

So kepada ibubapa semua, sejauh mana dan sebesar mana kepercayaan kita to let our children do things on their own?

     CSW_0464

 

Dan lagi satu kita sebagai ibubapa mestilah peka bahawa pemakanan yang seimbang memainkan peranan yang sangat penting untuk perkembangan anak-anak kita untuk pelbagai kecerdasan mereka ataupun Multiple Intelligence. Dan dari 2 gelas S-26 Gold Progress / Promise setiap hari yang kaya dengan kalsium dan protein yang sekaligus menyokong pertumbuhan fizikal yang sihat, secara tak langsung anak-anak kita akan mudah belajar pelbagai perkara untuk membantu meningkatkan kemahiran harian mereka.

Begitu juga kepentingan perkembangan otak dengan pengambilan makanan yang mengandungi DHA, Choline dan Lutein. Kesimpulannya untuk mengekalkan kesihatan yang baik serta imuniti yang kuat caranya ialah daripada pengambilan makanan yang baik yang datangnya dari makanan dan susu yang mengandungi vitamin, pre & probiotik seperti Oligofruktosa dan Nukleotida.

Hendak tahu maklumat selanjut Wyeth Nutrition, Multiple Intelligence dan parenting tips, boleh melawati laman:

 

 

 

 

 

 

 

Comment: 1

Sleep with the Sharks with Scott’s® DHA Gummies!

.

.

IMG_0073

This cheeky little fellow memang selalu came up with some surprises la. He always explore something new everyday! Baru-baru ni dia duk diam senyap-senyap dalam bilik Akak, korang tau dia buat apa? Dia gunting gambut dia sendiri!!! Grrrrr. Tu agaknya dia curious la tu apa dia boleh buat dengan gunting mak dia ni. Tu yang dia try out new things tu. Lesson learned, exploring things for him actually good, but kita kena la monitor dia.

Gambar atas tu pulak, bersungguh-sungguh dia nak buat pasang sendiri toys baru dia tu. RD nak tolong pun dia tak bagi. Kalo this kind of thing, memang bagus sangatlah dia ada rasa ingin tahu dan buat pastu explore sendiri :)

IMG_3366

Bercakap pasal exploring ni, korang dah baca previous post Akak pasal Our Bright Little Explorer?

So sambungan dari previous post tu, Akak janji nak cerita pasal contest kan. Dari Facebook Page Scott’s Akak perasan ada a few names dah menang contest Bright Little Explorer. So tahniah pada yang menang.

Tapi jangan risau, sebab ada lagi contest sedang berlangsung sekarang ni iaitu Sleep with the Sharks Contest!

Wow ini memang rasa terujalah nak join kan! Para peserta berpeluang menyaksikan pelbagai aktiviti Sharks pada waktu malam dan juga haiwan laut yang lain. Ini termasuk feeding sessions, hands-on night activities, night educational tours and a unique experience of ‘sleeping with sharks’. So your kids definitely gonna love this activites!

Apa yang perlu mummy and daddy buat ialah…

  1. Ask your mini to complete this sentence:

“If I could sleep next to a shark, I will ask Mr. Shark…..” (in less than 25 words), then guide your mini to draw a very simple happy shark on a piece of paper.

  1. Snap a photo of your mini’s drawing and post it in the comments below along with your mini’s sentence.

  1. 10 most creative answers will win a pair of tickets to experience ‘Sleep with the Sharks’ and you moms will enjoy RM100 shopping vouchers

Senang jer kan, bolehlah join. Sebab ini memang rare experience untuk anak-anak! Exciting experience even Akak pun sama teruja nak join sama, Zeeshan sure suka punya :) Contest starts 19 September – 7 October 2016.

IMG_3367

Here is Scott’s® DHA Gummies dan seperti yang korang sedia maklum, Akak rasa semua familiar dengan nama dan brand Scott’s kan? Ala takkan tak ingat minuman bersupplement yang berperisa oren dengan lambang seorang lelaki memikul ikan kod :) And by the way, Scott’s is the No. 1 child health supplement brand in the fish-based segment in Malaysia (as reported by Nielsen, MAT June 2016). Hebat-hebat!

IMG_0803

I’m sure korang familiar dan aware apa itu DHA kan, tapi pada yang tak familiar, DHA ialah komponen penting untuk perkembangan otak normal kanak-kanak semasa dalam fasa pembesaran mereka. Bermakna DHA amatlah mustahak untuk anak-anak kita supaya perkembangan otak mereka lebih sihat dan cerdas dan dalam masa yang sama membantu memupuk rasa ingin tahu dan minda sukakan cabaran. Dan kenyataan ini dikongsi oleh Certified Paediatrician, Dr Ali Azman Minhaj betapa pentingnya DHA dalam pembesaran seseorang kanak-kanak.

Memang secara tidak langsung dan tanpa kita sedari, diet ataupun pemakanan seharian anak-anak kita terdapatnya komponen DHA itu sendiri, tetapi secara rationya ianya sedikit sahaja. Oleh sebab itulah, Scott’s memperkenalkan produk yang inovatif dan menyeronokkan bagi kanak-kanak iaitu Scott’s® DHA Gummies sekaligus membantu dalam pengambilan DHA yang secukupnya.

Scott

Mengandungi DHA (asid docosahexaenoic), sejenis asid lemak Omega-3 yang penting untuk pembentukan otak dan mata, Scott’s® DHA Gummies juga mengandungi Vitamin D yang penting untuk pertumbuhan dan pembesaran yang sihat. Also non-sugar coated, and non-sticky texture dan sesuai untuk anak-anak berumur dari 4 tahun ke atas.

Bila dalam bentuk gummies ini, minyak ikan tanpa ada rasa dan bau ikan sudah pasti menyeronokkan untuk anak-anak kita makan, tidak perlu dipaksa lagi ataupun disuruh! Personally Akak as a parents yang busy dengan rutin harian dan perbagai komitmen, sangatlah bersyukur adanya Scott’s dalam bentuk gummies ni, at least the kids suka rasanya dan makan tanpa perlu dipaksa! And by the way, ini dihasilkan dari process microencapsulated with a patented technology that locks in the goodness of fish oil without the fishy taste and smell.

Lebih-lebih lagi ianya berperisa oren dan strawberi dan berbentuk in three different sea creatures – crab, fish and octopus. Lagi la budak-budak suka :) dan sudah semestinya memberi kebaikan untuk diorang juga!

Scott’s® DHA Gummies kini boleh didapati at most retail outlets seluruh Malaysia. Untuk info lanjut bolah layari Facebook page Scott’s – https://www.facebook.com/ScottsMalaysia. Terms and conditions di sini http://bit.ly/2cQewGk. Dan jangan lupa masuk Sleep With The Sharks contest tu :)

Comment: 1