Ads

Sleep with the Sharks with Scott’s® DHA Gummies!

.

.

IMG_0073

This cheeky little fellow memang selalu came up with some surprises la. He always explore something new everyday! Baru-baru ni dia duk diam senyap-senyap dalam bilik Akak, korang tau dia buat apa? Dia gunting gambut dia sendiri!!! Grrrrr. Tu agaknya dia curious la tu apa dia boleh buat dengan gunting mak dia ni. Tu yang dia try out new things tu. Lesson learned, exploring things for him actually good, but kita kena la monitor dia.

Gambar atas tu pulak, bersungguh-sungguh dia nak buat pasang sendiri toys baru dia tu. RD nak tolong pun dia tak bagi. Kalo this kind of thing, memang bagus sangatlah dia ada rasa ingin tahu dan buat pastu explore sendiri :)

IMG_3366

Bercakap pasal exploring ni, korang dah baca previous post Akak pasal Our Bright Little Explorer?

So sambungan dari previous post tu, Akak janji nak cerita pasal contest kan. Dari Facebook Page Scott’s Akak perasan ada a few names dah menang contest Bright Little Explorer. So tahniah pada yang menang.

Tapi jangan risau, sebab ada lagi contest sedang berlangsung sekarang ni iaitu Sleep with the Sharks Contest!

Wow ini memang rasa terujalah nak join kan! Para peserta berpeluang menyaksikan pelbagai aktiviti Sharks pada waktu malam dan juga haiwan laut yang lain. Ini termasuk feeding sessions, hands-on night activities, night educational tours and a unique experience of ‘sleeping with sharks’. So your kids definitely gonna love this activites!

Apa yang perlu mummy and daddy buat ialah…

  1. Ask your mini to complete this sentence:

“If I could sleep next to a shark, I will ask Mr. Shark…..” (in less than 25 words), then guide your mini to draw a very simple happy shark on a piece of paper.

  1. Snap a photo of your mini’s drawing and post it in the comments below along with your mini’s sentence.

  1. 10 most creative answers will win a pair of tickets to experience ‘Sleep with the Sharks’ and you moms will enjoy RM100 shopping vouchers

Senang jer kan, bolehlah join. Sebab ini memang rare experience untuk anak-anak! Exciting experience even Akak pun sama teruja nak join sama, Zeeshan sure suka punya :) Contest starts 19 September – 7 October 2016.

IMG_3367

Here is Scott’s® DHA Gummies dan seperti yang korang sedia maklum, Akak rasa semua familiar dengan nama dan brand Scott’s kan? Ala takkan tak ingat minuman bersupplement yang berperisa oren dengan lambang seorang lelaki memikul ikan kod :) And by the way, Scott’s is the No. 1 child health supplement brand in the fish-based segment in Malaysia (as reported by Nielsen, MAT June 2016). Hebat-hebat!

IMG_0803

I’m sure korang familiar dan aware apa itu DHA kan, tapi pada yang tak familiar, DHA ialah komponen penting untuk perkembangan otak normal kanak-kanak semasa dalam fasa pembesaran mereka. Bermakna DHA amatlah mustahak untuk anak-anak kita supaya perkembangan otak mereka lebih sihat dan cerdas dan dalam masa yang sama membantu memupuk rasa ingin tahu dan minda sukakan cabaran. Dan kenyataan ini dikongsi oleh Certified Paediatrician, Dr Ali Azman Minhaj betapa pentingnya DHA dalam pembesaran seseorang kanak-kanak.

Memang secara tidak langsung dan tanpa kita sedari, diet ataupun pemakanan seharian anak-anak kita terdapatnya komponen DHA itu sendiri, tetapi secara rationya ianya sedikit sahaja. Oleh sebab itulah, Scott’s memperkenalkan produk yang inovatif dan menyeronokkan bagi kanak-kanak iaitu Scott’s® DHA Gummies sekaligus membantu dalam pengambilan DHA yang secukupnya.

Scott

Mengandungi DHA (asid docosahexaenoic), sejenis asid lemak Omega-3 yang penting untuk pembentukan otak dan mata, Scott’s® DHA Gummies juga mengandungi Vitamin D yang penting untuk pertumbuhan dan pembesaran yang sihat. Also non-sugar coated, and non-sticky texture dan sesuai untuk anak-anak berumur dari 4 tahun ke atas.

Bila dalam bentuk gummies ini, minyak ikan tanpa ada rasa dan bau ikan sudah pasti menyeronokkan untuk anak-anak kita makan, tidak perlu dipaksa lagi ataupun disuruh! Personally Akak as a parents yang busy dengan rutin harian dan perbagai komitmen, sangatlah bersyukur adanya Scott’s dalam bentuk gummies ni, at least the kids suka rasanya dan makan tanpa perlu dipaksa! And by the way, ini dihasilkan dari process microencapsulated with a patented technology that locks in the goodness of fish oil without the fishy taste and smell.

Lebih-lebih lagi ianya berperisa oren dan strawberi dan berbentuk in three different sea creatures – crab, fish and octopus. Lagi la budak-budak suka :) dan sudah semestinya memberi kebaikan untuk diorang juga!

Scott’s® DHA Gummies kini boleh didapati at most retail outlets seluruh Malaysia. Untuk info lanjut bolah layari Facebook page Scott’s – https://www.facebook.com/ScottsMalaysia. Terms and conditions di sini http://bit.ly/2cQewGk. Dan jangan lupa masuk Sleep With The Sharks contest tu :)

Comment: 1

6months!!

IMG_1630IMG_1631IMG_1632

Sometime early this year, we had this shoot, for my Coca-Cola ads, termasuk abang kakak in the ads. So dah 2 bulan keluar in 2 different magazines (this is for 6months print out). so ada lagi 4 months to go with different photos and content of course. I missed out the July’s edition, dapat online version jer. I had to buy lah coz ada anak2 dalam tuh, depa nak buat kenan-kenangan. Mine tak de pun tak per dah biasa and puluh tahun manjang je ada kuor magazines bagai *fliphair* …

Jadi if kalian ternampak sket akak merah dan anak2, sesiler la baca. 6 months project for ads dalam magazines.

Kalau tak silap shot nih was like 12 hours, ai still remember kiotrg anak beranak dah sampai naik lenguh nak senyum gelak, not to mention makan minum masa shoot nih…Sweet..semua untuk memory. Ada lagi iklan print out macam ni nanti ai kekabau lah.

Abang kakak pun happy coz dapat payment gak :) . RD and Zeeshan je yang tak involve, masa shooting ni depa 2 datang hantar and depa balik semula membongkang hikss…

To menjawab soalan adakah kak red masih laku with the iklan bagai? yes, alhamdulillah, masih lagi laku :)  

Comment: 4

Our Bright Little Explorer :)

.

.

IMG_3020

Zeeshan is now 4 tahun 8 bulan and his growth boleh dikatakan as normal kids. But lately Akak notis he’s quite independence. Meaning dia insist nak buat sesuatu tu on his own. Tak perlu bantuan dari sesapa pun. Kalau dia tak tau nak buat, dia akan bertanya. Boleh tahan juga soalan-soalan yang dia tanya, bermacam-macam la rasa ingin tau dia tu.

So sekarang pakai seluar, baju, kasut dan some other things semua dia buat sendiri. Bagus anak mummy ni :)

IMG_3026

The other day bapak dia dah janji dan bawak pergi taman permainan, so weekend tu dia tuntut la janji bapak dia. Botol air dia tu memang dia tak akan lupa bawak, ke mana-mana dia akan make sure bawak bekal air minuman tu.

IMG_3003

 

Suka sungguh dia dapat bermain kat taman ni. So habislah dia explore satu taman tu naik basikal, panjat sana-sini, berlari main kejar-kejar dengan kawan-kawan sebaya dia kat taman tu. Sekejapan jer diorang jadi kawan main sama-sama. Siap approach budak tu pinjam bola main sesama lagi.

As a mother these are the moments yang menghiburkan hati kita. Bila nampak anak-anak rasa gembira bebas bermain, kita pun semestinya rasa happy jugak.

IMG_0824

 

Dan seperti biasa sebelum tidur dia mintak his gummies :)

Oh by the way, have you all tried the new Scott’s® DHA Gummies? Berperisa oren dan strawberi yang  sudah semestinya anak-anak korang pun sama macam anak-anak Akak, for sure sukakan gummies ni :)

IMG_0829

Bukan sahaja Zeeshan, Kakak dia pun dok suka menguyah Scott’s® DHA Gummies ni.

Secara ringkasnya DHA ataupun asid docosahexaenoic merupakan komponen yang sangat penting bagi perkembangan otak kanak-kanak, especially during their growth. Ianya membantu supaya perkembangan otak mereka ini menjadi lebih sihat dan cerdas dan dalam masa yang sama membantu memupuk rasa ingin tahu dan minda yang sukakan cabaran.

IMG_0801

Tidak dinafikan atau tanpa kita sedari, diet ataupun makanan harian anak-anak kita ada juga mengandungi komponen DHA itu sendiri, cuma dalam kuantiti sedikit sahaja, dan ini mungkin tidak mencukupi. Oleh sebab itu Scott’s memperkenalkan produk yang inovatif ini bagi kanak-kanak iaitu Scott’s® DHA Gummies yang sekaligus membantu dalam pengambilan DHA harian secukupnya. Lagipun budak-budak tentulah suka makan gummies kan :)

Dan sempena pelancaran Scott’s® DHA Gummies ini, Scott’s Malaysia juga melancarkan kempen ‘Bright Little Explorers’ yang bertujuan memupuk kesedaran kita sebagai ibubapa tentang betapa pentingnya DHA dalam membantu perkembangan otak anak-anak kita, sekaligus membantu memupuk rasa ingin tahu dan adventurous minds mereka.

Dan bercakap tentang Bright Little Explorers, there will be a contest, ni nanti Akak sambung next post ek :)

Scott’s® DHA Gummies kini boleh didapati at most retail outlets seluruh Malaysia. Let our kid become  our Bright Little Explorers! Untuk info lanjut bolah layari Facebook page Scott’s – https://www.facebook.com/ScottsMalaysia

Stay tunes!

Comment: 13

Marie France Bodyline’s ART :)

So now you know dah yang akak memang under treatment of Marie France Bodyline, dah few months gak lah actually, though the post of this is out a bit late. So I have dropped few kgs and reshaping of the body pun dah memang nampak hasil. But of cos ler, kita memanja sikit, kadang-kadang saje nak test power naikkan balik coz nak tengok dengan treatment Marie France, dia turun tak hahahaha, mengada la sangat kan. Alhamdulillah, so far memang ada hasil ler.

Jadi to introduce you satu lagi treatment yang akak buat. Oh by the way, ada orang dok ingat dok manjang ler ada wrapping wrapping ni kan, oh itu bukan di MFB yek, memang ler ada tapi dalam 20 treatments, wrappingnya 2-3 kali je pun. So setiap kali buat treatment, bertukar-tukar dan pelbagai jenis lah treatmentnya yek. It s 2016 dude, mesti ler treatmentnya dah advanced.

The treatment yang akak nak cerita ni is called Acoustic Radial Therapy (ART). Berdengung idgham nak menyebutnya! Tapi akak ada terms untuk setiap treatment yang akak amik ni, macam ni akak namakan, the ‘pistol bang bang’. Hahahahaa….  mau tak nya, dia punya machine tu macam pistol je bila dia tembak kat peha/perut kita.

So untuk jangkamasa dalam 10-12minutes, pistol tu, eh sebenarnya it s called Vacuum ler. So dia akan macam sedut sesaat dua kat skin kita tu. Kalau banyak lemak, macam kat perut tu so tak de le terasa sangat but kalau kat yang kurang lemak, hah akan terasa dia punya sedut tu. Kalau aku tulis sini dalam bahasa Marie France, berpinau nak memaham hahahahha, jadi aku pakai bahasa aku je lah, senang korang nak get the clear picture.

Vacuum tu tugasnya nanti untuk smoothkan semula skin kita, yang berlemak krim sangat nih, reduce cellulite yang degil bonar tuh, increasekan lagi firmness kulit kita dan so on. Yang pentingnya, remember, Marie France is not about to lose your weights but to reshape back your body, jadi treatment ART ni memang wajib korang kena apply.

Lepas dah habis vacuum nanti depa akan massage on area dengan minyak silhouette.

Hangpa pun janganlah pergi treatment Marie France but pastuh balik makan nasi 2 pinggan, ayam golek sedulang, air manis bergelen-gelen. Kena ler jaga makan minum. Aku memang tokan air suam, so itu ler my day to day air. Ada kalanya je ai minum kopi o, itupun jarang-jarang. Teh tarik, nak dapat segelas lam seminggu pun, tidak jugak. So berjaga ler. Ko nak badan melecun ke tak, kalau tak nak, hah makan le ko berkoyan pun. Tapi pastu sibuk melolong, nak kurus nak kurus. Der…. look who’s talking.

marie-france

Not just that, ai pun masuk gym, but bukanlah main exercise semua tu, akak main squash jer. Dulu years ago akak suka le main gym tu but dicampakkan dengan squash, ai prefer lagi mengadap squash. Seronok! I make time for all these. Twice a week ai pergi Marie France, twice a week lagi masuk court for squash. 4 times a week, full house! Satu hari bekerja jer hari ai pergi jalan-jalan ronda KLCC or makan. Ye, 4 hari treatments with Marie France and squash tu, ai tak makan yek, coz kena jaga maaaaa.

Let s do the same thing, have a healthy life, not coz of your husband, or people around you, but untuk diri sendiri. Self motivation sesama. Marie France Bodyline is having promotion right now, do drop by at their outlets – ada promotion yang sesuai untuk lapisan umur daripada 20an ke 40an. Visit Marie France Bodyline’s website for more information.

Comment: 0

Limited Edition Kleenex Vanilla yang wangi harum semerbak!

.

.

IMG_3002

The other day I was at this new, limited edition Kleenex Vanilla Scented Tissues launching event. Actually Akak a bit sceptical la about this scented tissue kan, so I thought tisu ni maybe wangi biasa-biasa jer but to my surprise this new tissue memanglah wangi dan really menyegarkan mood dan suasana.

I think this is the most wangi event I’ve been attended :)

IMG_3046

So the event started with some background introduction about this new tissue. So untuk pengetahuan korang sebelum ni Kleenex telah memperkenalkan their fresh Cherry Blossom scent, kemudian their delicately floral Rose scent dan sekarang bersempena Hari Raya season Kleenex memperkenalkan pula this brand new, limited edition, sweet-smelling their KLEENEX VANILLA SCENTED TISSUE.

This new Vanilla tissue, rasa wangi bau dia secara tak langsung mengimbau kenangan Akak menolong Mak Ajah baking Vanilla cookie time nak Raya dulu-dulu hiks. Penatnya ya amat, puasa-puasa tolong bakar biskut Raya, tapi bila dah siap, tu yang tak terkata puasnya. Bau biskut Vanilla tu jer dah buat hilang penat puasa. Belum lagi rasa Vanillanya yang sedap, lagi tak sabar nak Raya. That’s was quite long time ago.

So bila Akak dapat tahu limited edition ni available masa Raya, bukan main kenangan-kenangan indah bersama keluarga tersayang seperti Mak Ajah mengimbas kembali. Tak sabar-sabar pula tiba-tiba nak bersama-sama berhari raya :)

IMG_3448

Sama seperti kita yang perlukan sentuhan lembut ataupun soft touch dalam kehidupan seharian, begitu juga Kleenex mengutamakan kelembutan/softness dalam tisu mereka ini. Dengan kelebihan  soft comforting touch of this new Kleenex 3-ply scented facial tissues yang sekaligus memberi aroma harum yang menyegarkan, bukan sahaja meninggalkan senses di minda tetapi mood menjadi lebih ceria.

Akak personally percaya haruman wangian semerbak seperti KLEENEX VANILLA dapat menaikkan aroma positif sekaligus menjadikan mood yang lebih ceria and tenang. Lebih-lebih lagi rasa bau Vanillanya yang sebati dengan hidup kita dan ini secara tak langsung mengaitkan kenangan terindah berkait dengan haruman Vanilla, lebih-lebih lagi cerita-cerita lama Hari Raya.

IMG_3191

Wanginya bau tisu ni, mak mertua Akak cakap…

Bukan wangi saja Mak, KLEENEX VANILLA SCENTED TISSUE ni juga lembut. Dan walaupun lembut ianya kuat dan tak mudah koyak bila diguna.

IMG_3197

Even the tissue box is design nicely and look good dan tak payah nak pakai sarung kotak tisu :)

IMG_3062

The range of Kleenex scented facial tissue samada Rose Essential Oil, Cherry Blosson ataupun Vanilla ni boleh didapati di mana-mana kedai berhampiran. Hanya dengan harga dari RM14.95 untuk 4 packs of 114 sheets.

Kleenex Vanilla Scented Tissues dapat membangkitkan suasana dan mood lebih ceria dengan aromanya yang harum menawan dan lebih-lebih lagi di musim Hari Raya ini, jadikan Kleenex scented tissue teman bersama hidangan raya korang bersama-sama family dan teman-teman yang datang berhari raya :)

For more information, layari FB Kleenex Malaysia

Comment: 4