RM 2012 RM 2013

Banyak kenangan pahit manis gelak tangis suka duka jatuh bangun bagi RM, redmummy.com the blog dan juga Red family sepanjang tahun 2012. Actually banyak lagi kenangan nak diletak, tapi setahun punya citer…. buntang mata nak buat, so ini je yang mampu kita track down. Jom toleh kembali ke tahun 2012 yang baru berlalu…

January

- Bermulanya pantang lepas beranakkan si kecik RB :) Citer pasal delivery boleh baca sini.

- Rutin baru for us sebab ada baby :) Jarak 7 tahun tu dari kakak.

- Abang in Year 5 and Kakak in Year 2. Both in SJK (C)

- Our 11th Anniversary, pejam celik dah 11 tahun kitorang kawin :)

- Antara gambar 1st RB dalam RM

- Media invitation for AJL26 TV3, tp RD jer yang pergi, takkan aku dalam pantang nak pergi kot!

- Blog Ads/Events – Celcom, MAS, Anmum

February

- Sesi berpantang masih berjalan, siap ada kuor enrty lauk-pauk pantang la

- RB 1st checkup. Selamba jer RD bawak RB sorang2 pi checkup ;) Aku kan still dalam pantang, mana leh kuor rumah hiks, malaslah nak pergi, anak dah 3 pung. hahahaa

- Went to watch the Cuci Musical Last Kopek on my final day of pantang, 44 hari. Menggeletar jer rasa badan.

- Blog Ads/Events – Anmum, MamyPoko, Tanamera

March

- Nuffnang 5th birthday party

- Special entry untuk penjagaan susu ibu. Alhamdulillah susu aku membuak2 rezeki untuk RB sampai terpaksa beli chest freezer.

- 1st day at work after my pantang, sempat pi preview Bunohan :)

- On air kat Bernama Radio24

- RB 2nd checkup. Kali ni aku pergi la sekali, dah habih pantang :)

- Blog Ads/Events – Celcom, Dettol, Tourism Western Australia, MamyPoko, Nivea, Anmum, Pizza Hut

April

- Layan Anuar Zain during secretaries week 2012. Dah la hensem, suara sedap lak tu…

- Tamat sudah 100 hari pantang, checkk in hotel u :) . Sib baik ler tak terhasil number 4. tettttttttttttttttt!

- Pi cover launching SimplySiti perfumes

- RM in the Femag 11th issue

- Blog Ads/Events – ING, Marie France Bodyline, Nestlé

May

- RB dah masuk 4 bulan

- Alhamdulillah, EBM ku melimpah ruah, offered untuk bayi susuan ada tapi tak de mutual agreement dengan si ibu coz tak dapat nak commit untuk hubungan berpanjangan, andainya dah besar kot anak2 terberkenan each other, mana boleh kahwin. so kita terpaksa putuskan untuk tidak menjadi ibu susuan.

- Red family outing ke Awana Kijal under Nuffnang’s project. Ini adalah kali terakhir kami bertemu Arwah DD Fabulous sebelum beliau semakin tenat dan meninggalkan kita.

- Mak Ajah, Pak Aji, my sister’s family went tu umrah, laki pulak outstation :(

- Blog Ads/Events – Marie France Bodyline, Awana Kijal, Samsung, MamyPoko, Trudy & Teddy, Astro, Anmum

June

- RB’s aqiqah , diuruskan totally oleh mak merah for a to z, bersempena juga dengan perkahwinan adik bongsu. ThePhotolicious, Candy N Such dan Cradle BabynMe menjadi penaja utama untuk si kecil, murah rezeki redbaby.

- Cuti sekolah, sent kids to summer camp.

- Finally bukak account Instagram hiks

- Blog Ads/Events – Citibank, Ken Bangsar, Anmum, Astro On-The-Go, Marie France Bodyline, Celcom, Capital FM

July

- Ikut laki aku gi Germany, bertiga dengan RB. Setelah laki dok berbulan-bulan memanjang takde kat rumah dek travelling, kali ni dia angkut sekali aku ngan baby.

- My birthday sambut kat Germany :)

- I won the new iPad yey – the 3rd iPAD for me.

- Our last final in Germany dah start puasa. Bulan 7 penuh dengan citer Germany hiks. Been there for 3 weeks, sempatlah ke Frankfurt and Munich, borong handbags dah tentu.

- Blog Ads/Events – Celcom, Citibank, Anmum, MPH, PPZ, Colgate

August

- Buka puasa bersama artis naungan Astro

- Buka puasa #churpout

- Layan Tok Ti lagi

- Buka puasa dengan Hafiz Hamidun

- Selamat hari Raya Aidil fitri

- RB 8 bulan sudah

- Blog Ads/Events – Citibank, Celcom, Anmum, John Master

September

- Jalan-jalan raya

- Cuti sekolah ke Legoland Malaysia, wajib singgah jugak ke JPO :)

- Media Prima & Wuuhuu Online open house

- Kakak’s birthday turn 8!

- RB admitted :( 5 hari kami bertangga di Prince Court.

- RM dalam Wanita Hari Ini TV3 dalam slot 6 Minit Sihat Bersama Nestle

- Blog Ads/Events – Comfort Ultra Pure, ING, Nestle

October

- RM was featured in Inspirasi Kejayaan

- Hosted baby shower for Yanok & Rose, collaborated with Liza my best buddy.

- Red carpet Anugerah Blockbuster Astro 2012

- RD’s  birthday. S3 kuhadiahkan. Hadiah birthday aku tak dapat lagi, yet my birthday was July, kes nak tunggu iPhone5 kan.

- Bang! I hit a car, sib baik sket jer kete orang tu, my car alhamdulillah takde kecedaraan.

- Abang’s birthday, big boy turns 11years old.

- Addicted buat vlog pulak :)

- RB sudah 10 bulan yey, i m still breastfeeding exclusively, pumping masih tak putus.

- Blog Ads/Events – Sharp, Softlan, Nestle, Unilever Lifebuoy, Astro On-The-Go, L’OCCITANE

November

- Layan Ms Kebaya

- Layan teater Tun Siti Hasmah

- Anugerah Skrin 2012

- Layan konsert Zikir Terapi

- Cuti sekolah, hantar kids to summer camp lagi

- Blog Ads/Events – OSIM, PruBSN, Petronas, Nespray, Unilever Lifebuoy, Sime Darby The Apartment Style

December

- Red family ke Bandung, final holiday trip for us. Tahun depan kita pikir nak ke mana pulak. Target to Korea insyallah.

- Jannah camp pulak for kids

- Finally, dapat jugak hadiah birthday iPhone5 yang berbulan tunggu, RD pergi beli di malam it was launched, tak tunggu. Excited hakak!

- Kids layan teater Muzikal Ali Baba

- RB turns 1 year, special project of his birthday ada kita buat together along with TheLangitBiru, soon to be out in RM on 2013.

- My 2 GBM girls Yan and Rose melahirkan anak memasing, Yanok was on 25th Dec (Ahmad) and Rose was on 29th Dec (Myra) on the same birthday of RB.

- Bandar Sri Permaisuri dan few districts sekitar KL dilanda musibah bekalan air terputus, untuk beberapa hari, kemungkinan seminggu, jadi kami anak beranak turun-naik dari rumah VA ke rumah Mak Ajah di BTR untuk ikhsan air, cabaran and dugaan besar sangat di hujung akhir tahun.

- 2013 peningkatan umur, RD will turn to the big 40, RM will be 38, anak-anak sendiri 12, 9 and 2 tahun. Insyallah. Usia the blog sendiri akan meningkat ke 9 tahun :)

- Blog Ads/Events – Nestle, Nu-Prep, Proton Saga FLX

=============================================================

Overall 2012 was quite hectic dan happening year for me and the blog. Hekh tetiap tahun ginilah, memang busy sesangat, dah ada baby lagiler memanjang tak cukup nak lepas tangan.  Saya ingin berterima kasih yang tak terkira banyaknya untuk korang semua yang senantiasa mai visit, membaca, mengomen dan menyokong RM. Same goes to all my friends & families. Terima kasih banyak-banyak…

Tak lupa BIG thanks to Nuffnang & Churpchurp team and all the advertisers under them dan juga advertisers yg direct deal dgn kami. Another BIG thanks go to our hosting provider ServerFreak.

Lets target to get a good positive healthy and wealthy life Insyaallah…

Goodbye 2012. Welcome 2013!

- Redmummy

Comment: 9