2010

2010 for 2011!

Sorotan kenangan 2010 untuk kita kenang, roughly ini je yang mampu kita track down, wpun banyak lagi yang penting nak diletak, but setahun punya citer woorrr….buntang mata nak buat. Banyak kenangan pahit manis gelak tangis suka duka jatuh bangun bagi RM, redmummy.com the blog juga Red family sepanjang tahun 2010. Toleh kembali ke tahun 2010 yang baru sajer berlalu…

January

- Abang starts school in Year 3 & Gegirl in 6yro kindy – both in chinese line.

- Co-host for Azwan Ali’s Project Alpha, shooting whole day

- Menang MAS ticket to any Asean country – we chose Bali

- RM went to Kuching for Project Alpha Session 2 shooting, reunion for PA Season 1 bloggers

- Blog Ads/Events – MAS, HP, Sanex, Neslac, PruBSN, Digi, Sunway Resort & Astro

February

- Visited Rumah Nur Salam for Project Alpha Season 2…

- RM in The Star

- Tengok Konsert Siti Satu Suara kat Istana Budaya. ai luv Siti

- Blog Ads/Events – AmAssurance, Celcom, MAS & Reebonz

March

- School break – Red family bercuti ke Penang

- Konsert Amy Search kat Istana Budaya

- Blog Ads/Events – Astro, Celcom, Olympus, Marie France, Slurpee, Nestle & MAS

April

- Project Alpha Session 2 was launched

- RM in front page Harian Metro

- RM buat Baloon Sinuplasty operation.

- First time attended konsert kat Dewan Filharmonik under Nuffnang

- Legal action – NoD & summoned was issued to the other party, case is still on going.

- Blog Ads/Events – Marie France, Hada Labo, Slurpee, Fashion Week, Prudential & MAS. Was engaged by Marie France as blog ambassador.

May

- RM in Her World magazine

- Juara Chess lagi :)

- Blog Ads/Events – MAS, Nestle, Marie France, HP, Anmum, Dutch Lady, IUS & Astro,

June

- RM won Astro Byond PVR

- Project Alpha main bola OleKO Adidas

- Dream vacation came true – Europe tripParis, London & Amsterdam

- Reddy beranak tiga

- Blog Ads/Events – Milo, Dutch Lady, Astro, Nestle, H1N1 Vaccines & AirAsia

July

- Happy 35th birthday to me

- Project renovation CV bermula. Decided to rent it out, instead of staying there.

- Reunion SMJC

- Blog Ads/Events – LG & Nestle

August

- RM the blog was audited by LHDN

- RM is registered under SSM

- Nuffnang Buka Puasa bersama bloggers

- Buka puasa bersama Azwan Ali & artis

- Buka puasa bersama Astro & artis

- Buka puasa bersama Universal Music Malaysia & Anuar Zain

September

- Buka puasa bersama Tayangan Unggul & artis

- Salam Syawal from RM

- RM Raya open house

- RM mobile version was launched

- Astro Raya open house

- Media Prima Raya open house

- Blog Ads/Events – Celcom, CRES & Dove

October

- Red family + parents + MIL + My Sis + BIL traveled to Medan

- Azwan Ali Raya open house

- Layan konsert tribute to P Ramlee

- RM is going to Beirut. Menang MAS tickets yeyy!

- Blog Ads/Events – Dove, Astro, CIMB Debit Card & Dutch Lady

November

- Kids birthday party at MegaKids, sponsored by them.

- Tips buat duit dengan twitter via churpchurp

- RM got new toy – iPad

- Attended BDA fashion show by MIFA

- More earning from Nuffnang

- Gegirl graduated from kindy

- RM & RD traveled to Chiang Mai, Chiang Rai, Laos & border of Mynmar. Siap buat bungy jump!

- Blog Ads/Events – Dutch Lady, Nestle, Darlie, Friso & Tupperware

December

- Red family bercuti ke Bali, we did the diving!

- Abang selamat bersunat

- Anugerah Skrin 2010 TV3

- Blog Ads/Events – Mitshubishi, Prudential, Jipaban, Celcom & Astro

==========================================================

Overall 2010 was quite a good year for me & the blog. Terima kasih tak terhingga untuk korang semua yang senantiasa datang visit, membaca, mengomen & menyokong RM. Same goes to all my friends.

Also big thanks to the Nuffnang team & all the advertisers under them & advertisers yg direct deal dgn kami. Another BIG thanks go to our hosting provider ServerFreak. Now our earnings bukan ajer from Nuffnang but also from Churp Churp.

Ada banyak lagi simpulan sejarah 2010 dalam kenangan but i guess, yang ni pun cukuplah kot, kita drop off semua yang sedih tangis pilu tuh, lets target to have a good healthy & wealthy life :)

Goodbye 2010. Welcome 2011! Semoga 2011 akan lebih ceria hendaknya…

Love & thanks to all :)

- from the one and only Redmummy

Comment: 21

2010 for Redmummy.com

i have asked your resolution for 2010 via FB.

but aku tak share pun apa resolution ku specially for Redmummy.com

well……terlampau banyak ingin dicapai, seperti 2009, saya rasa target untuk RM sudah mencapai piawaian but tidaklah saya berpuas hati. belum.

**seperti tahun2 yang lampau semenjak kami menetap di VA, our new year will be held di Balcony Club, come and join me…

aku tak nak buat short long list for 2010, ada benda yang aku rasa nak share but ada yang aku rasa tak yah lah aku menampal bercerita kat sini. disclose certain things adalah perlu.

tapi aku lebih concern, apa yang korang nak from Redmummy.com the blog, not from me personally. mbe from your view and idea saya boleh kembangkan lagi insyallah.

2009 is a good year to me, overall. part of Project Redmummy yang memang on schedule. segala jenis gelaran yang aku dapat pun takkan berguna kalau tidak dengan bantuan korang the loyal readers of RM.

for 2010′s Project Redmummy, kita tengok flow, ikut alur semasa, sebab memang hundreds of things that i m gonna do. Not only that, with help of Nuffnang too, i have achieved my target, at least for 2009. Lots of surprises too for my next project in 2010, ada yang on proposal lagi, ada yang dah confirmed ada yang masih lagi samar-samar, but i hope, tiada airmata pilu for 2010, cheer me up with something for the good year. the year that i m going to turn 35 years old!

share your outline, mungkin saya akan pertimbangkan.

Good bye 2009 and Welcome 2010!

**Balcony Club is balcony rumah aku daaaaaaaaaaaa………. :)

Comment: 24