Redmummydotcom

2010 for 2011!

Sorotan kenangan 2010 untuk kita kenang, roughly ini je yang mampu kita track down, wpun banyak lagi yang penting nak diletak, but setahun punya citer woorrr….buntang mata nak buat. Banyak kenangan pahit manis gelak tangis suka duka jatuh bangun bagi RM, redmummy.com the blog juga Red family sepanjang tahun 2010. Toleh kembali ke tahun 2010 yang baru sajer berlalu…

January

- Abang starts school in Year 3 & Gegirl in 6yro kindy – both in chinese line.

- Co-host for Azwan Ali’s Project Alpha, shooting whole day

- Menang MAS ticket to any Asean country – we chose Bali

- RM went to Kuching for Project Alpha Session 2 shooting, reunion for PA Season 1 bloggers

- Blog Ads/Events – MAS, HP, Sanex, Neslac, PruBSN, Digi, Sunway Resort & Astro

February

- Visited Rumah Nur Salam for Project Alpha Season 2…

- RM in The Star

- Tengok Konsert Siti Satu Suara kat Istana Budaya. ai luv Siti

- Blog Ads/Events – AmAssurance, Celcom, MAS & Reebonz

March

- School break – Red family bercuti ke Penang

- Konsert Amy Search kat Istana Budaya

- Blog Ads/Events – Astro, Celcom, Olympus, Marie France, Slurpee, Nestle & MAS

April

- Project Alpha Session 2 was launched

- RM in front page Harian Metro

- RM buat Baloon Sinuplasty operation.

- First time attended konsert kat Dewan Filharmonik under Nuffnang

- Legal action – NoD & summoned was issued to the other party, case is still on going.

- Blog Ads/Events – Marie France, Hada Labo, Slurpee, Fashion Week, Prudential & MAS. Was engaged by Marie France as blog ambassador.

May

- RM in Her World magazine

- Juara Chess lagi :)

- Blog Ads/Events – MAS, Nestle, Marie France, HP, Anmum, Dutch Lady, IUS & Astro,

June

- RM won Astro Byond PVR

- Project Alpha main bola OleKO Adidas

- Dream vacation came true – Europe tripParis, London & Amsterdam

- Reddy beranak tiga

- Blog Ads/Events – Milo, Dutch Lady, Astro, Nestle, H1N1 Vaccines & AirAsia

July

- Happy 35th birthday to me

- Project renovation CV bermula. Decided to rent it out, instead of staying there.

- Reunion SMJC

- Blog Ads/Events – LG & Nestle

August

- RM the blog was audited by LHDN

- RM is registered under SSM

- Nuffnang Buka Puasa bersama bloggers

- Buka puasa bersama Azwan Ali & artis

- Buka puasa bersama Astro & artis

- Buka puasa bersama Universal Music Malaysia & Anuar Zain

September

- Buka puasa bersama Tayangan Unggul & artis

- Salam Syawal from RM

- RM Raya open house

- RM mobile version was launched

- Astro Raya open house

- Media Prima Raya open house

- Blog Ads/Events – Celcom, CRES & Dove

October

- Red family + parents + MIL + My Sis + BIL traveled to Medan

- Azwan Ali Raya open house

- Layan konsert tribute to P Ramlee

- RM is going to Beirut. Menang MAS tickets yeyy!

- Blog Ads/Events – Dove, Astro, CIMB Debit Card & Dutch Lady

November

- Kids birthday party at MegaKids, sponsored by them.

- Tips buat duit dengan twitter via churpchurp

- RM got new toy – iPad

- Attended BDA fashion show by MIFA

- More earning from Nuffnang

- Gegirl graduated from kindy

- RM & RD traveled to Chiang Mai, Chiang Rai, Laos & border of Mynmar. Siap buat bungy jump!

- Blog Ads/Events – Dutch Lady, Nestle, Darlie, Friso & Tupperware

December

- Red family bercuti ke Bali, we did the diving!

- Abang selamat bersunat

- Anugerah Skrin 2010 TV3

- Blog Ads/Events – Mitshubishi, Prudential, Jipaban, Celcom & Astro

==========================================================

Overall 2010 was quite a good year for me & the blog. Terima kasih tak terhingga untuk korang semua yang senantiasa datang visit, membaca, mengomen & menyokong RM. Same goes to all my friends.

Also big thanks to the Nuffnang team & all the advertisers under them & advertisers yg direct deal dgn kami. Another BIG thanks go to our hosting provider ServerFreak. Now our earnings bukan ajer from Nuffnang but also from Churp Churp.

Ada banyak lagi simpulan sejarah 2010 dalam kenangan but i guess, yang ni pun cukuplah kot, kita drop off semua yang sedih tangis pilu tuh, lets target to have a good healthy & wealthy life :)

Goodbye 2010. Welcome 2011! Semoga 2011 akan lebih ceria hendaknya…

Love & thanks to all :)

- from the one and only Redmummy

Comment: 21

RM Mobile visitors statistic…

rm_mobile_statistic

Uishh tak sia2 Sirman setupkan mobile version untuk blog ni, ramai jugak visitors yang access pakai mobile rupanya :) Statistik ni untuk last month dari Sept 29 to Oct 29. Purata seramai 268 visits perday. The highest cecah sampai 380 visits. Not bad gakkkk. Ni statistik dari mobile tau, bukan dari jumlah visitors untuk RM. kang ado yang tak berapa paham pulak.

hits aku pernah jatuh satu waktu dahulu, dek kebiadapan manusia, terpaksa aku kerja kuat and bangun kembali. Pedih pedih! Orang boleh kata aku dah stabil, tapi nak membangunkannya bukan senang bila ada yang cucuk tutup periuk nasi aku. oh well…let s not go there at the moment.

rm_mobile_statistic_devices

Yang bestnyer statistic ni leh differentiate device apa yg korang pakai untuk access mobile site ni. Apple devices mostly, diikuti oleh Blackberry. Lain2 Nokia, SonyEricsson, etc. iPAD huhuhuuu!

Tapi kalau u all access RM guna mobile devices with the normal link, it will automatically detected & let u choose which version yang u nak view, mobile or desktop version.

Hits RM berapa per day? Just nicelah tapi tak leh nak beat Beautifulnara lagi. Alhamdulillah, gossip blog hiburan lain, itu memang ramai. Tapi yang penting, as a personal blog, dikatakan tertinggi pun dah leh sengih. Sponsored posts dari advertisers memang tak dinafikan semakin meningkat. (Senyum Nuffnang baca nih hehehehe)

Anw, thanks for visiting RM Mobile, here is the link for mobile version m.redmummy.com

Sapa access pakai mobile version ni? ngeh….

Comment: 43

10 wishes for 10 10 10 …

IMG_8052

I wish for 10 things, more on items lah…rohaniah dan family mahupun healthy wealthy tu satu package lah….

1.  RM makin naik dan naik…alhamdulillah setiap tahun RM sentiasa ada development.

2. As you wish, RM sudah fully revamp. Jangan ada nak complaint isu lambat loading bla bla bla…2 issue je kita belum buat lagi, that s take like few days jugak.

3. Blogjob keep on coming, tak berenti dan tak putus-putus.On going proposal tak berenti hangit2 taik kucing.

4. Resepi macam-macam ada di RM kekal….any issues yang hangpa nak boleh jumpa di RM. aku menyampah betul bila orang dok komplen kata kat RM ni asik citer shopping n make up. Ko lempang sket diorg nih Mael! tak tau ke everything ada dalam RM. tak habis baca boleh pulak buat kupasan and comment kata asyik hal make up jer! Mulutttt!

5. Yang issue panas dan tengik, aku prefer to reply with ‘Oh biasalah namanya pun REDMUMMY, kalau tak hangat, bukan RM lah kan’ 8)

IMG_8041

6. Teringin lagi nak ke Europe…oh bape tahun lagi lah dapat jejak.

7. More handbags. Ni wajib as my motivation to work. Mak nak berenti kerja, laki mak tak bagi dik. so buatlah 2 kerja tetap lam satu masa. A kuli macai and also a blogger.

8. Selain dari hbags, sedang mengumpul untuk tambah lagi property, alhamdulillah. ada jalan yang cerah nampaknya kita dah nampak

9. Tak kenal siapa writer blogger of RM pun sumpah aku tak heran, asal RM the blog nih dah stabil macam yang aku pernah wish 2,3 tahun dulu pun dah cukup baik.

10. More business more happiness and more readers. More more and moreeeeeeeeeeeeeeeeee!

Well…

Taun lepas 09 09 09, was Gegirl’s 5th birthday, so tahun nih saje nak perangat the 10 10 10 youuu!

Comment: 30

RM is now mobile friendly :)

i was outside of the world…konon. dok pelik apesal dari BB aku nya RM, admin page dah lain. laju aku bbm tanya sirman, dia ada godam2 something. isk isk…cubalah bagitau aku dulu ini main godam jer…

so anw, those yang surfing RM via Iphone, Blackberry, handphones or any mobile gadgets korang tuh, tak kisah jenama apa, dont worry lah kalu dok complaining lambat loading ke, gambar banyak ker…coz skang RM is mobile frenly lagik.

image

tu pasalnya bila aku bukak dari BB aku lain sket gomannya, laju tak sempat nak kejar…

happy mobilesurfing korang :) –> m.redmummy.com

Comment: 24

Mahu pergi 4 juta!

image

insyallah soon kita RM sama2 korang akan pecah lagi record readers di RM sebanyak 4juta orang.  kalau you all rajin ada masa, boleh capture yek, kalau takde sapa dapat capture pun takper….

ada orang boleh dapat sejuta readers dalam sehari kak merah oi. ko 5 tahun pun baru dapat 4 juta?

masalahnya aku bukan blogger tuh, aku RM, mana sama ngan bloggers lain

eii tak paham2 betul ke yang aku ngan orang lain tak sama, jangan ko nak sama2 kan aku ngan si Rose lah, si Sirman lah, si Mael yang takde blog tuh,  aku ada line up aku ada style aku sendiri lah, masing2 pun ada cara memasing. kalau orang lain dah 80 jutapun, apa barang sama ngan aku pulak?

btw minggu depan RM the blog berusia 5 tahun heheheehe….announce sekarang supaya tidak menggangu birthday anak dara ku yang jatuh pada Raya eve.

Yang seronoknya hits makin naik dan naik dan bertambah2 naik….tak kisahlah yang datang baca tu kaki kepohcik kak2 namyah, they are helping me a lot too in getting to this hits gak. The more hits means the more earnings :) . The more hits gak, the more sponsored posts.

So selamat yek, 4 million readers of RM…alhamdulillah. For the 5 years of celebration, i got something for the blog (technically for the blogger herself hikss….)

Comment: 29