Redmummydotcom

2013 in memory…

 

Mai kita toleh ke belakang mengimbau kembali kenangan dan peristiwa tahun 2013 yang baru jer berlalu. A lot of things happen, macam-macam cerita, pahit manis masam masin semua ada. Yang pentingnya kita ambil yang jernih dan mintak jauhkan yang keruh…

January

- Abang in Year 6 and Kakak in Year 3. Both in SJK (C). RB pulak 12months++

- Air takde for almost 3 weeks. Tersiksa sungguh!

- RB mula pandai berjalan

- AJL27 - Photog jer pegi

- 12th Anniversary

- Blog Ads/Events – Breeze, Petronas Motorsports, Jacob’s, HiShop

February

- Redmummy Blogger Gathering - Laser WarZone

- Perginya Jejai. Al-fatihah

- Blog Ads/Events – Amway Nutrilite, Petronas, KEN Rimba, Jacob’s

March

- Chess champion lagi yey!

- Cuti sekolah lepak Thistle PD

- Redfamily photoshoot

Happy 6th Birthday Nuffnang

- Blog Ads/Events – HiShop, Axiata, Amway Nutrilite, Kleenex, Clinique, Trudy & Teddy

April

- Kakak so happy dapat basikal baru

- New hair style

- Catwalk gitu

- RB sudah 15months dan semakin melasak

- Blog Ads/Events – Celcom, Astro On-The-Go, Samsung S4, Fancy Feast, Axiata

May

- Adik RD kahwin

- Ferragamo’s private cocktail

- PRU13

- Blog Ads/Events – Qatar Airways, Foto-ZZoom, Petronas, Milo, Origins GinZing, Samsung S4

June

- Fly ke Milan. Business class lagi. Syokkkk giler. Only 3 of us, me, RD & RB

- Cuti sekolah visit - Petrosains, Pusat Sains Negara, KL Bird Park

- Kantoi surat Abang!

- Fly to JB for Little Red Cube Carnival

- Blog Ads/Events – Reebonz, Nestlé Greek Yogurt, HiShop, Samsung S4, Dove, Jacob’s, Petronas Motorsports, Astro On-The-Go

July

- Bulan puasa

- Zikir Terapi Diri 2 Hafiz Hamidun launching

- RM features in Pa&Ma

- Astro Buka Puasa with Celebrities

- Bawak Kakak layan live PopStar Finale

- Hari sukan sekolah Abang & Kakak

- Happy Birthday to me

- Layan Hatta Dolmat fashion show

- KL Fashion Week

- Blog Ads/Events – Yakult, Coca-Cola, Tesco Online, Ambi Pur, Dove, Michelin, Mercedes A-Class, Qatar Airways

August

- Yey rayaaaa. Redfamily in green

- RD away to Poland

- Blog Ads/Events – Celcom, Astro, Jacob’s, Petronas

September

- I was away to Bangkok

- RM the blog tukar template

- RD, Abang & Kakak fly to Singapore. Layan USS

- Happy Birthday Kakak

- RM features in InTrend

- Blog Ads/Events – Asia Web Direct, Lufthansa, Levi’s, Dove, Jacob’s, Melissa, Yakult, Cetaphil

October

- I was away to Disneyland, Hong Kong

- Reverse bungy at ChurpOut2013

- Happy Birthday Abang

- Happy Birthday RD

- Hari Raya Haji

- NNFoodFest

- Blog Ads/Events – Dumex, Petronas, Levi’s, Purina Fancy Feast

November

- Cuti Sekolah. Abang & Kakak pergi camp. Abang to another camp in Langkawi for a week.

- RD away to Poland lagi but later I met him at Paris

- iPhone 5s for RD, anniversary gift in advance

- Blog Ads/Events – Anmum, Bioinfinity

December

- Cuti sekolah visit – TUDM Museum, Berjaya Theme Park

- Bercuti ke Lumut & Pangkor. Brought my mom, dad & MIL sekali.

- Weekend gateway at Grand Lexis

- Happy 2nd Birthday RB.

- Blog Ads/Events – Petronas, HiShop

=============================================================

Overall 2013 was a good year for me, for my family and also for the blog. Oleh itu saya ingin berterima kasih yang tak terhingga banyaknya kepada korang semua yang senantiasa mai visit, baca, komen dan terus menyokong RM. To all my friends & families as well. Terima kasih banyak-banyak…

BIG thanks juga untuk NuffnangChurpchurp and all the advertisers under them dan juga tak lupa pada advertisers yg direct deal with us. Bolehlah contact me or email red@redmummy.com for any ads related. Another BIG thanks go to our hosting sponsor & provider ServerFreak.

Goodbye 2013. Welcome 2014! Lets target a good positive healthy and wealthy life Insyaallah…

- Redmummy

Comment: 6

As and when…

IMG_9928

Seminggu kemudian kipas KDK pun berpasang. Upah pasang RM50. tambah lagi RM10 untuk mintak technician ni bukakkan bilah kipas lama and pack it up lam box. lanting kat rumah mak ajah hahahaha so sapa2 nanti pandailah amik sana. Stand fan aku pun satu aku bagi gak umah mak, toys belakang tu pun half of it jadi 2 bags bagi my sister.

Ada 3 bags beso stocks botols containers for all sizes pun nak kena buangkan, kan year end till awal tahun for almost a month rumah aku takde air, so takutlah pisang berbudah bertandan2 lagi, jadi tu yang simpan but macam dah stabil kot, ingat memang nak get rid lah. Tapi kena tunggu izin mak aku, boleh buang idak tuh.

Cage kucing awak yang besar balkoni tu, lam box tu, jualkan jer!

Heh tak bolehhhhhhhhhhhhhhhhh. pasnih dah dok umah landed ai nak ada kucing back. Some more itu janji kami to Abang gak. pet lover.

IMG_9938

Depa pi Kumon class, bapaknya hantar, pastuh aku pi jemput them and terus langsung ke AEON Maluri. Nak ke tempat lain macam oh no idea. Sesampai makan KFC, anak sulong aku tu kan pemakan, dah lunch nasi pun lapau nak makannnnn manjang.  Habis KFC, mini shopping, adiknya tidur dari masuk kereta kat Kumon so jenjalan dulu ler kan.

Budak 2 orang tu menyorok dalam celah kain baju tu hishhh korang nih.

IMG_9971

Pastu saja buat annoying berdiri depan mak yang pendek, aku nak tunjukkan dress tuh.

IMG_9982

Aku minat colour hijau nih, macam Dior hijau si Lisa Surihani. So ai hope for getting one of my handbags yang tak tau le brand apa kahkahkahhhh….yang pentingnya hijau ni. very the emerald green.

IMG_0008

Jalan lagi shopping merata, adiknya masi lagi tidur.

IMG_0015

Bilo le adik ko nak bangun tuh….

IMG_0023

Aku shopping kain baju. memurah kan kat Jusco.  Pastuh tengok adiknya takde harapan gak nak bangun real soon, aku bagi le depa pi main gak kat atas tuh, the makneks tempat games tuh. Singgit setoken. bagi sorang RM10 untuk 2 beradik tu main. aku mingle jap kulu kilir.

IMG_0038

Maid aku teringin nak makan aiskrim Baskin, mahal katanya, hah makan ler. aku menunggu kat sini ngan mengantuk, sambil dok harap RB bangun but takde harapan jugak. Kitorg sebenarnya kena keluar rumah, bagi peaceful kat RD buat blog aku. Kan dok revamp since Fri nite, so Sabtu bout 5.5jam lah kitorg keluar untuk bagi dia kedamaian. Itupun bila dah balik rumah tak gak siapnya, masih lagi ada yang minor nak kena buat gak.

IMG_0039

In between, aku keep on refreshing RM, kita buat live launch senang nak tengok daripada simpan2 dalam dummy template kan. aku dok komen apa yang kena patut removed. it s not going to be blue ler kan, but he has to play here and there lah. Bininya kan fussy.

IMG_0042

Ya ampun adik ko tidur melena sungguh ler kan, abang kakak pun dah habis main, habis tokennya hah, dok bedek mintak mak lagi duit. takdenya aku bagi. Beralar kadar sudah. Seluar merah aku nih beli kat Milan dulu tu baru hah dapat pakai coz terlupa sungguh. Masalahnya bila dah terlampau banyak sangat merah macam ni lah.

Sok sok ada gobok besauuuuuuuuuuuuuuuuu kan, semua baju nak kena susun ikut warna. Semestinya merah menang.

IMG_0049

RD is struggling at home doing the template still. Aku yang benarnya nakkan template macam blog dia. Cloudy cantik sangattttttttttttttttttt. Usaha dia mencarikkan untuk aku,so tak dapat clouds dapat yang skang korang tengok pun bolehlah.

Susah gila rupanya coding2 nih. orang2 yang template designer memang kemahiran koranglah kan, padanlah aku kena charge mahal ke main untuk tukar design je kay. Instead of paying them, aku bayo RD kahkahkah…..yo yo ler bayau sangat.

IMG_0060

Rebah dah mak ko mengantuk, bilo le leh ada green light balik rumah nih…..

IMG_0079

And finally the baby is up! sakan ler dia main sini….ngan Zeeshan stage skang dia tak tau lagi apa bestnya tokens2 tu yang dia tau pas sesatu toys games tu dia lelompat pindah ke tempat lain.

IMG_0081

Masih lagi dalam usaha meggodam template RM. aku menyampah dari dulu till now kalau 3 columns, he knows that, tu yang dok carik yang sama tekak bininya hah. Header tu aku suka, train merah, and ada scenery.  Aku nak background aku macam RD, pendek kata citernya lah…

IMG_0085

Sonok ko Zeeshan main dalam nih

IMG_0086

Mummyyyyyyyyyyyyyy help kakak

 

IMG_0098IMG_0097

Rempit berempat tapi abang malu gila kahkahkahhh! abang this moment ko malu sok sok lagi 20 tahun ko akan rindukan moment nih bang.

IMG_0102

Over budak2 nih!

IMG_0115

Gegendang dong dong dong ceng

 

 

IMG_0138

So dah puas RB main, kita buat final shopping kat bahagian barang rumah pulak. Cam biasa ler ada je mak ko kan, nak berbeli bagai. Ni dah balik rumah aku nak tambah beli mangkuk lauk yang bebesau sket. Ok itu will come soon.

Kitorg dah ada green light balik dari RD…

Means dah almost siap le kot template mak nya…

image

Balik rumah jadi gini blog aku malam Sabtu lepas hoiiiiiiiiiiiiii RD nih. But sekejapan jer, dia dok memainkan macam2 ngan template tuh. Memang 3 malam ler dia tak tidur langsung, dok concentrate kaw2 sangat. team work mar…..blog ni kan memang dia yang manage. Aku writer jer. Blog

So all in all, basically my blog is as what you all tengok skang ni lah.  Hingga Sun nite pun masih lagi dok add on memacam by RD. Tak dapat le macam RD’s blog, maybe akan datang punya templatelah.

Ada pokok merah yang takde daunnya, tak tau le napa sian pokok ni takde daun yang aku anggapkan, takpe pun takde daun coz ada padang luas terbentang hijau tuh yang bisa menerangi hidupmu. cewahhhh. Gila simbolik.

Apapun pokok merah kering takde daun, dan the hijau padang luas terbentang ada maknanya ikut memasingnya intipatilah.

The loading is definitely lagi laju, pastuh nothing is in the blog now. Takde apa langsung kecuali Contact/Email me on top of this page. (by the way speaking of email kan, korang kena check your spam/thrash folders lah coz my emails apparently masuk kat Spam folder bila aku replied hangpa). The rest semua all gone. Basically pun orang dah tau RM so tak yah le letak gambar maknek bagai, semua tu tak perlu dah, biodata ke hapa sejarah, awards all about RM semua tak perlu. Let s play simple and humble hoiii wordings le sangat kan.

You want to contact me, nak give any ideas, or comments on the page, boleh boleh silakan…. RD boleh tolerate lagi but skang nih is good to go lah, sok sok kalau aku bosan ngan pokok merah padang hijau tuh, kita tukar le lagi template nih. but paling aku suka tu hah, the sliding photos tuh. Super power, dia generate automatic semua 1st photo of each entries! Class lah u RD.

Thank God, this blog akhirnya bertukar template.

Comment: 5

Revamp the blog…

masih lagi on going sibuk buat template nih.

harap bersabar, it s not finalise yet.

i know u want red, i ll give u the real red soon.

we ve been working on the template high and low, tak cukup tidur mata hah…. RD ler hikss, aku tolong komen jer.

any comments are welcomed but remember, kita belum siap lagi template ni yer. so expect more vasss!

Comment: 13

RM 2012 RM 2013

Banyak kenangan pahit manis gelak tangis suka duka jatuh bangun bagi RM, redmummy.com the blog dan juga Red family sepanjang tahun 2012. Actually banyak lagi kenangan nak diletak, tapi setahun punya citer…. buntang mata nak buat, so ini je yang mampu kita track down. Jom toleh kembali ke tahun 2012 yang baru berlalu…

January

- Bermulanya pantang lepas beranakkan si kecik RB :) Citer pasal delivery boleh baca sini.

- Rutin baru for us sebab ada baby :) Jarak 7 tahun tu dari kakak.

- Abang in Year 5 and Kakak in Year 2. Both in SJK (C)

- Our 11th Anniversary, pejam celik dah 11 tahun kitorang kawin :)

- Antara gambar 1st RB dalam RM

- Media invitation for AJL26 TV3, tp RD jer yang pergi, takkan aku dalam pantang nak pergi kot!

- Blog Ads/Events – Celcom, MAS, Anmum

February

- Sesi berpantang masih berjalan, siap ada kuor enrty lauk-pauk pantang la

- RB 1st checkup. Selamba jer RD bawak RB sorang2 pi checkup ;) Aku kan still dalam pantang, mana leh kuor rumah hiks, malaslah nak pergi, anak dah 3 pung. hahahaa

- Went to watch the Cuci Musical Last Kopek on my final day of pantang, 44 hari. Menggeletar jer rasa badan.

- Blog Ads/Events – Anmum, MamyPoko, Tanamera

March

- Nuffnang 5th birthday party

- Special entry untuk penjagaan susu ibu. Alhamdulillah susu aku membuak2 rezeki untuk RB sampai terpaksa beli chest freezer.

- 1st day at work after my pantang, sempat pi preview Bunohan :)

- On air kat Bernama Radio24

- RB 2nd checkup. Kali ni aku pergi la sekali, dah habih pantang :)

- Blog Ads/Events – Celcom, Dettol, Tourism Western Australia, MamyPoko, Nivea, Anmum, Pizza Hut

April

- Layan Anuar Zain during secretaries week 2012. Dah la hensem, suara sedap lak tu…

- Tamat sudah 100 hari pantang, checkk in hotel u :) . Sib baik ler tak terhasil number 4. tettttttttttttttttt!

- Pi cover launching SimplySiti perfumes

- RM in the Femag 11th issue

- Blog Ads/Events – ING, Marie France Bodyline, Nestlé

May

- RB dah masuk 4 bulan

- Alhamdulillah, EBM ku melimpah ruah, offered untuk bayi susuan ada tapi tak de mutual agreement dengan si ibu coz tak dapat nak commit untuk hubungan berpanjangan, andainya dah besar kot anak2 terberkenan each other, mana boleh kahwin. so kita terpaksa putuskan untuk tidak menjadi ibu susuan.

- Red family outing ke Awana Kijal under Nuffnang’s project. Ini adalah kali terakhir kami bertemu Arwah DD Fabulous sebelum beliau semakin tenat dan meninggalkan kita.

- Mak Ajah, Pak Aji, my sister’s family went tu umrah, laki pulak outstation :(

- Blog Ads/Events – Marie France Bodyline, Awana Kijal, Samsung, MamyPoko, Trudy & Teddy, Astro, Anmum

June

- RB’s aqiqah , diuruskan totally oleh mak merah for a to z, bersempena juga dengan perkahwinan adik bongsu. ThePhotolicious, Candy N Such dan Cradle BabynMe menjadi penaja utama untuk si kecil, murah rezeki redbaby.

- Cuti sekolah, sent kids to summer camp.

- Finally bukak account Instagram hiks

- Blog Ads/Events – Citibank, Ken Bangsar, Anmum, Astro On-The-Go, Marie France Bodyline, Celcom, Capital FM

July

- Ikut laki aku gi Germany, bertiga dengan RB. Setelah laki dok berbulan-bulan memanjang takde kat rumah dek travelling, kali ni dia angkut sekali aku ngan baby.

- My birthday sambut kat Germany :)

- I won the new iPad yey – the 3rd iPAD for me.

- Our last final in Germany dah start puasa. Bulan 7 penuh dengan citer Germany hiks. Been there for 3 weeks, sempatlah ke Frankfurt and Munich, borong handbags dah tentu.

- Blog Ads/Events – Celcom, Citibank, Anmum, MPH, PPZ, Colgate

August

- Buka puasa bersama artis naungan Astro

- Buka puasa #churpout

- Layan Tok Ti lagi

- Buka puasa dengan Hafiz Hamidun

- Selamat hari Raya Aidil fitri

- RB 8 bulan sudah

- Blog Ads/Events – Citibank, Celcom, Anmum, John Master

September

- Jalan-jalan raya

- Cuti sekolah ke Legoland Malaysia, wajib singgah jugak ke JPO :)

- Media Prima & Wuuhuu Online open house

- Kakak’s birthday turn 8!

- RB admitted :( 5 hari kami bertangga di Prince Court.

- RM dalam Wanita Hari Ini TV3 dalam slot 6 Minit Sihat Bersama Nestle

- Blog Ads/Events – Comfort Ultra Pure, ING, Nestle

October

- RM was featured in Inspirasi Kejayaan

- Hosted baby shower for Yanok & Rose, collaborated with Liza my best buddy.

- Red carpet Anugerah Blockbuster Astro 2012

- RD’s  birthday. S3 kuhadiahkan. Hadiah birthday aku tak dapat lagi, yet my birthday was July, kes nak tunggu iPhone5 kan.

- Bang! I hit a car, sib baik sket jer kete orang tu, my car alhamdulillah takde kecedaraan.

- Abang’s birthday, big boy turns 11years old.

- Addicted buat vlog pulak :)

- RB sudah 10 bulan yey, i m still breastfeeding exclusively, pumping masih tak putus.

- Blog Ads/Events – Sharp, Softlan, Nestle, Unilever Lifebuoy, Astro On-The-Go, L’OCCITANE

November

- Layan Ms Kebaya

- Layan teater Tun Siti Hasmah

- Anugerah Skrin 2012

- Layan konsert Zikir Terapi

- Cuti sekolah, hantar kids to summer camp lagi

- Blog Ads/Events – OSIM, PruBSN, Petronas, Nespray, Unilever Lifebuoy, Sime Darby The Apartment Style

December

- Red family ke Bandung, final holiday trip for us. Tahun depan kita pikir nak ke mana pulak. Target to Korea insyallah.

- Jannah camp pulak for kids

- Finally, dapat jugak hadiah birthday iPhone5 yang berbulan tunggu, RD pergi beli di malam it was launched, tak tunggu. Excited hakak!

- Kids layan teater Muzikal Ali Baba

- RB turns 1 year, special project of his birthday ada kita buat together along with TheLangitBiru, soon to be out in RM on 2013.

- My 2 GBM girls Yan and Rose melahirkan anak memasing, Yanok was on 25th Dec (Ahmad) and Rose was on 29th Dec (Myra) on the same birthday of RB.

- Bandar Sri Permaisuri dan few districts sekitar KL dilanda musibah bekalan air terputus, untuk beberapa hari, kemungkinan seminggu, jadi kami anak beranak turun-naik dari rumah VA ke rumah Mak Ajah di BTR untuk ikhsan air, cabaran and dugaan besar sangat di hujung akhir tahun.

- 2013 peningkatan umur, RD will turn to the big 40, RM will be 38, anak-anak sendiri 12, 9 and 2 tahun. Insyallah. Usia the blog sendiri akan meningkat ke 9 tahun :)

- Blog Ads/Events – Nestle, Nu-Prep, Proton Saga FLX

=============================================================

Overall 2012 was quite hectic dan happening year for me and the blog. Hekh tetiap tahun ginilah, memang busy sesangat, dah ada baby lagiler memanjang tak cukup nak lepas tangan.  Saya ingin berterima kasih yang tak terkira banyaknya untuk korang semua yang senantiasa mai visit, membaca, mengomen dan menyokong RM. Same goes to all my friends & families. Terima kasih banyak-banyak…

Tak lupa BIG thanks to Nuffnang & Churpchurp team and all the advertisers under them dan juga advertisers yg direct deal dgn kami. Another BIG thanks go to our hosting provider ServerFreak.

Lets target to get a good positive healthy and wealthy life Insyaallah…

Goodbye 2012. Welcome 2013!

- Redmummy

Comment: 9

redmummy.com – Imbasan 2011 & HNY 2012!

Banyak kenangan pahit manis gelak tangis suka duka jatuh bangun bagi RM, redmummy.com the blog dan juga Red family sepanjang tahun 2011. Walaupun banyak lagi kenangan lain nak diletak, but setahun punya citer…. buntang mata nak buat, so ini je yang mampu kita track down. Jom toleh kembali ke tahun 2011 yang baru berlalu…

January 

- Gegirl excitedly starts school in Year 1 & Abang in Year 4. Both in SJK (C)

- Media invitation for AJL25 TV3, tp RD jer yang pergi, aku layan TV jer hiks.

- Blogger untung RM1 juta  – RM Blogger jutawan? No no no

- Start my Movie day out project. Tengok wayang with readers.

- RD covered MIG event. Tak tahan aku tengok gambar last tu! :p

- Layan Yuna Inspired!

- Blog Ads/Events – Friso, Eterna’, MAD, Anmum.

February

- Layan Yee Sang at Astro CNY dinner

- Paris dapat new baby. Total up we have 5 cats.

- Mertuaku dapat menantu baru

- First time layan theater kat The Actor studio – Layan Abuse!

- Blog Ads/Events – MAD, Anmum, Pizza Hut, Nikon, Quaker.

March

- Akhirnya dapat jugak attend Siti Nurhaliza PC :)

- Our new ride 1175

- RD ade domain sendiri :) Tapi lamo tak update gapo?

- Kel – Paris’s baby.

- Big makan-makan with RD’s family

- School break ke Langkawi. Puas shopping pinggan-mangkuk hiks.

- Blog Ads/Events – MAS, FineTV, Lancome.

April

- RD covered AF9 opening

- Big makan-makan with my family

- Layan West End Stars concert. Syiok giler. Hensem-hensem pulak tu.

- RM on Astro Family Matters

- RD menang iPod shuffle masa event YourSingapore tapi kat mane ntah aku simpan =(

- Blog Ads/Events – Celcom, Clarins, Proton Exora, Tupperware, Digi, MAD, The Summit.

May

- Preview NurKasih The Movie, dapat jumpa Remy :)

- OMG! I’m pregnant :)

- Red family photo shoot for Women’s Weekly

- Koleksi RM on Media

- Blog Ads/Events – Celcom, Dutch Lady, Trudy & Teddy, Bliss, MAD, Dettol, KFC, Adidas, Hada Labo, ADT.

June

- School break – Red family bercuti ke Gold Coast & Sydney. 2 months pregnant masa ni.

- Interview with BernamaTV

- Blog Ads/Events – Dutch Lady, Celcom, Friso, AirAsia, Oreo, Bliss, Anmum, Trudy & Teddy.

July

- Interview with Suria KLCC

- Happy birthday to me – 36th

- Attended Ning’s Dewa launch.

- Interview with Wanita Hari Ini

- Blog Ads/Events – ADT, MAD, Clarins.

August

- Outdoor shooting for Wanita hari Ini

- The scan confirm our baby is boy

- RD business trip to Kigali, Rwanda. First time aku dgr nama tempat ni.

- Buka puasa bersama Astro+Celebrities

- Buka puasa bersama Universal Music

- Selamat hari raya dari Red family.

- Blog Ads/Events – MAD, Samsung, Mamee.

September

- RM in Wanita Hari Ini

- Happy 7th Birthday to Gegirl.

- Astro Raya open house. Ada Tok Ti.

- Pelancaran album All Your Love by Tok Ti

- Blog Ads/Events – Celcom, Mamee, Volkswagen, Trudy & Teddy, MAD, Blackmores.

October

- Surprise Baby Shower

- Blogging money close to RM30K!

- First time buat 4D scan

- Happy 38th Birthday to RD.

- Designer AH in KLCC.

- Gegirl kena chicken pox. Sian dia.

- Happy 10th Birthday to Abang.

- Blog Ads/Events – Neutrogena, Cervical Cancer Vaccination, Darlie, Ruman Aman, Astro, myemail.my, Castrol, Mister Potato, Ministry of Health, PTS.

November

- Koleksi gambar RM tranforms

- RD covered Anugerah Skrin

- 8 months pregnant already.

- Blog Ads/Events – Samsung, Vibrance Kegel, Astro, Tiger Balm.

December

- Cuti sekolah. Hantar Abang ke Summer camp 1 & 2

- RD, Abang & Gegirl bercuti ke Phuket, tinggalkan aku sensorang  =(   *mood merajuk*

- Camp out for Abang & Gegirl.

- Sarat-sarat tapi sempat lagi pergi #NAPBAS

- Blog Ads/Events – MamyPoko, Celcom, Exora, Anmum, Tiger Balm, Ministry of Health, Trudy & Teddy, Tanamera, Samsung.

Dan sebagai penutup 2011, Redbaby Boy selamat dilahirkan pada Thursday 29th Dec, 4.54pm! Thanks for all the wishes korang.

=======================================================================

Overall 2011 was quite hectic & happening year for me & the blog. Saya ingin berterima kasih yang tak terkira banyaknya untuk korang semua yang senantiasa mai visit, membaca, mengomen & menyokong RM. Same goes to all my friends & families. Terima kasih banyak-banyak…

Tak lupa BIG thanks to the Nuffnang team & all the advertisers under them & advertisers yg direct deal dgn kami. Another BIG thanks go to our hosting provider ServerFreak.

Actually banyak lagi simpulan sejarah dan kenangan serta cerita-cerita 2011, tapi saya rasa, cukuplah sekadar yang ini jer kot, kita tinggalkan yang sedih tangis pilu, lets target to get a good positive healthy & wealthy life :) Insyaallah…

Goodbye 2011. Welcome 2012! For us its totally new year, new world & new routine dengan adanya our new family member RedBaby :)

Love & thanks to all :)

- from the one and only Redmummy *yg sedang berpantang*

Comment: 38